فهرست مطالب

مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان
سال ششم شماره 1 (پیاپی 21، بهار 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/01/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • لیلا عرفان پرست، آرزو قریشی زاده، لاله داداش زاده صفحه 1
    مقدمه
    کاربرد فیشور سیلنت روشی مؤثر در پیش گیری از پوسیدگی اکلوزال می باشد؛ با این حال شستشوی دندان بعد از اچینگ می تواند موجب عدم همکاری کودکان شود. Prompt-L-Pop (PLP) نیاز به مرحله اسید اچینگ مجزا و شستشو ندارد. هدف از این مطالعه، مقایسه گیر کلینیکی فیشور سیلنت به دنبال آماده سازی با PLPو آماده سازی با روش اسید اچ به همراه باندینگ بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 40 نفر در گروه سنی 12-7 سال با یک جفت مولر اول دائمی سالم در فک بالا و یا فک پایین و حائز شرایط فیشور سیلنت تراپی انتخاب شدند؛ سپس به صورت تصادفی یک دندان با استفاده از Single bond (SB) و دندان مشابه با استفاده از PLP آماده گردید و به دنبال آن فیشور سیلنت تراپی انجام شد. بعد از 6 و 12 ماه گیر سیلنت به وسیله سوند و مشاهده کلینیکی ارزیابی و نتایج با آزمون فیشر بررسی گردید.
    یافته ها
    در پی گیری 6 ماهه، موفقیت روش PLP 1/81 درصد و روش SB 7/67 درصد و در پی گیری 12 ماهه، موفقیت روش PLP برابر 7/67 درصد و روش SB 8/56 درصد بود که اختلاف بین دو گروه از لحاظ آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتیجه مطالعه حاضر، گیر فیشور سیلنت در دو روش بعد از 6 و 12 ماه برابر بود. بنابراین، با توجه به حذف مرحله شستشو در روش استفاده از PLP، که موجب سهولت کار و کاهش زمان کارکرد می شود، می توان از PLP به جای روش معمول استفاده نمود.
    کلیدواژگان: فیشور سیلنت، گیر، ادهزیو سلف اچ، ادهزیو توتال
  • مژگان کچویی، مهسان مقیمی، وریشه راستین صفحه 12
    مقدمه
    تنفس دهانی همواره بعنوان یکی از عوامل ایجاد کننده احتمالی مال اکلوژنها مورد توجه بوده است. هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع و علل تنفس دهانی در کودکان 5-6 ساله شهر تبریز درپاییز سال 85 بود.
    مواد وروش ها
    مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بوده، تعداد 550 نفر از کودکان پیش دبستانی مناطق پنج گانه شهر تبریز که گروه سنی 6-5 سال داشتند مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه های تدوین شده توسط والدین تکمیل گردید. پس از شناسایی کودکان دارای علائم تنفس دهانی، این کودکان به متخصص گوش، حلق و بینی جهت معاینه اختصاصی ارجاع شدند. آزمون آمار توصیفی (به صورت بیان درصد فراوانی با حدود اطمینان 95%) در نرم افزار SPSS/12 جهت بررسی داده ها مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    حداقل شیوع تنفس دهانی در جامعه مورد مطالعه، 32/18 درصد بدست آمد. مهمترین علل آن بترتیب به این صورت گزارش شد: آلرژی 80درصد، بزرگی لوزه های کامی وحلقی 15درصد، عوامل ایجاد کننده دیگر مانند انحراف تیغه بینی و اختلالات آناتومیک به میزان 5 درصد. از میان علل آلرژی، بیشترین شیوع را رینوسینوزیت آلرژیک با شیوع 54 درصد به خود اختصاص داد.
    نتیجه گیری
    نتایج این بررسی نشان داد تنفس دهانی شیوع 32/18درصد در بین کودکان پیش دبستانی در شهر تبریز دارد که شایعترین عامل آن آلرژی می باشد. شناخت زودهنگام تنفس دهانی و درمان آن می تواند از عوارض بیشتر آن جلوگیری نماید.
    کلیدواژگان: تنفس دهانی، آلرژی، شیوع، مال اکلوژن
  • حسین کرمانی، حسن سازگارا، کاوه سیدان، مهدی جوان صفحه 19
    مقدمه
    امروزه روکش های متال سرامیک پر مصرف ترین رستوریشن های با پوشش کامل تاجی می باشند. اخیرا سرامیک اکسید زیرکونیوم به عنوان جایگزینی برای زیر ساخت فلزی به حیطه دندانپزشکی وارد شده است. هدف از این مطالعه بررسی میزان تطابق لبه ای روکش های زیرکونیایی Zirkonzahn و متال سرامیک با آلیاژ غیر قیمتی قبل و بعد از پخت پرسلن بوده است.
    مواد و روش ها
    ابتدا یک دای فلزی شبیه دندان انسیزور میانی فک بالا با خط خاتمه تراش چمفر آماده گردید. 10 کوپینگ Zirkonzahn (گروهZ) و 10 کوپینگ فلزی از جنس آلیاژ بیس متال NNB (گروه M) به شکل یکسان بر روی این دای ساخته شد. پس از مشاهده گپ، پرسلن با ابعاد یکسان بر روی کوپینگ ها قرار داده شد (گروه هایMP و ZP). میزان تطابق لبه ای بر روی دای فلزی با دستگاه Stereomicroscope با بزرگنمایی x 57 بررسی گردید. اطلاعات بدست آمده با آزمونهای آماری One-Sample Kolmogorov-Smirnov، Paired Samples T- Test، Anova و Hoc scheffe Post مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج شامل این موارد بود:گروه Z با میانگین 07/37 انحراف معیار 92/18 و محدوده78-0 میکرومتر،گروه M با میانگین 68/50 انحراف معیار 24/31 محدوده 136-0 میکرومتر، گروه ZP با میانگین 96/36 انحراف معیار 735/21 محدوده 87-0 میکرومترو گروه MP با میانگین 7/63 انحراف معیار 961/37 محدوده 171-0. میزان تطابق لبه ای روکش های زیرکونیایی به طور معنی داری از بیس متال بیشتر بود. مراحل پخت پرسلن فقط تطابق لبه ای روکش های متال سرامیک را به طور معنی داری کاهش داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیتهای این مطالعه میزان تطابق لبه ای روکش های زیرکونیایی Zirkonzahn و متال سرامیک با آلیاژ غیر قیمتی قبل و بعد از پخت پرسلن همه در حد استاندارد قابل قبول بالینی و زیر 100 میکرومتر بود. میانگین تطابق لبه ای روکش های زیرکونیایی از متال سرامیک بیشتر بود. تطابق لبه ای روکش های متال سرامیک به طور معنی داری طی مراحل پخت پرسلن کاهش پیدا کرد.
    کلیدواژگان: پرسلن دندانی، تطابق لبه ای، زیرکونیا، متال سرامیک
  • عباسعلی خادمی، مسعود خبیری، فاطفه میرزاباقریان، مسعود هاشمی صفحه 28
  • فرشاد باجغلی، میثم مهابادی، مسعود کشاورز صفحه 35
    مقدمه
    در طول چند دهه اخیر، لحیم کاری کاربردهای متفاوتی در دندان پزشکی و به خصوص در پروتزهای دندانی پیدا کرده است. اثر لحیم کاری در اتصال بین چینی و فلز تا کنون کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی استحکام اتصال بین چینی و فلز در نواحی لحیم شده و لحیم نشده در بریج های دندانی بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی آزمایشگاهی، 22 فریم بریج چینی- فلز با شرایط یکسان ساخته شد و به دو گروه مساوی تقسیم گردید (11 عدد). نمونه های گروه اول پس از جدا شدن از وسط پونتیک، لحیم کاری شدند. در تمام نمونه ها چینی گذاری انجام شد. استحکام اتصال در نمونه ها در ناحیه وسط پونتیک با استفاده از دستگاه تست یونیورسال با سرعت 1 میلی متر در دقیقه مورد آزمایش قرار گرفت تا شکست اتصال چینی به فلز ایجاد شود. میانگین نیروی لازم برای شکستن اتصال در هر نمونه اندازه گیری شد و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 5/11) و آزمون t زوج در سطح معنی داری 05/0 = α مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نیروی لازم برای شکستن اتصال چینی در اتصالات لحیم شده برابر 3/62 ± 87/687 نیوتن و در اتصالات لحیم نشده برابر 8/80 ± 14/621 نیوتن به دست آمد و این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار بود (042/0 = p value).
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن محدودیت های این مطالعه، لحیم کاری باعث افزایش استحکام اتصال بین چینی و فلز در بریج های چینی- فلز شد. با توجه به محدودیت مطالعات انجام شده در این زمینه، نیاز به تحقیقات بیشتر، به ویژه در مورد تاثدر نوع آلیاژ، روش های لحیم کاری و مکانیسم های اعمال نیرو در استحکام اتصال بین چینی و فلز وجود دارد.
    کلیدواژگان: استحکام اتصال، اتصالات لحیم شده، چینی، بریج های دندانی
  • پریچهر غلیانی، وحید اصفهانیان، نگار صرافان، سید سجاد پیشوا، هدی حجتی صفحه 44
    مقدمه
    پریودنتیت بیماری التهابی بافتهای حمایت کننده دندان میباشد که با تخریب نسوج نگهدارنده دندان و استخوان آلوئولار به همراه تشکیل پاکت، تحلیل لثه و یا هر دو مشخص میگردد. آرتریت روماتوئید نیز شایعترین بیماری مزمن التهابی مفصل است. هدف از این تحقیق تعیین ارتباط بین بیماری پریودنتیت و آرتریت روماتوئید در یک مطالعه مقطعی است.
    مواد و روش ها
    برای انجام این تحقیق تحلیلی مقطعی 50 بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید و 50 فرد سالم شرکت داده شدند. متغیرهای میانگین شاخص پلاک، نسبت نواحی دارای خونریزی، میانگین عمق پروبینگ، نسبت نواحی دارای عمق پروبینگ بیشتر از 3 میلی متر، میانگین از دست رفتن چسبندگی، نسبت نواحی دارای از دست رفتن چسبندگی، میانگین تحلیل لثه، نسبت نواحی دارای تحلیل لثه و میانگین تعداد دندانهای از دست رفته در دو گروه بررسی گردید. میانگین هر متغیر با آزمون آماری t و ارتباط متغیر ها با آزمون رگرسیون چند متغیره در سطح اطمینان 05/0 و با کمک نرمافزار SPSS مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها: از نظر میانگین شاخص پلاک، نسبت نواحی دارای خونریزی، میانگین عمق پروبینگ، نسبت نواحی دارای عمق پروبینگ بیش از 3 میلیمتر، نسبت نواحی دارای از دست رفتن چسبندگی و نسبت نواحی دارای تحلیل لثه در دو گروه مورد و شاهد اختلاف معنیداری وجود نداشت. اختلاف میانگین از دست رفتن چسبندگی (04/0 = p-value) مقایسه میانگین تحلیل لثه (02/0 =p-value) همچنین میانگین تعداد دندانهای از دست رفته (0001/0 = p-value) به طور قابل توجهی معنیدار بود.
    نتیجه گیری: بیماری پریودنتال (بر مبنای میانگین از دست رفتن چسبندگی) در مبتلایان به آرتریت روماتوئید با شدت بیشتری دیده شد. لزوم معاینات منظم دندانپزشکی و توجه به بهداشت دهان و دندان در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید پیشنهاد میگردد.
    کلیدواژگان: پریودنتیت، آرتریت روماتوئید، از دست رفتن چسبندگی
  • احمد مقاره عابد، قاسم انصاری، محمد توکلی، مهدی ادیب راد صفحه 49
    مقدمه
    بتازگی راهکارهای درمانی جدیدی برای درمان کودکان مبتلا به فقدان مادرزادی دندان پیشنهاد شده که از آن جمله می توان به ایمپلنت های دندانی اشاره کرد. با این همه، مشکلاتی همانند خطرات جراحی در بیماران کم سن و سال و تداوم رشد اسکلتال بیمار پس از درمان ایمپلنت موجب شده که نتایج این درمان همانند بزرگسالان کاملا قابل پیش بینی نباشد. هدف از این مطالعه مروری بر کاربرد ایمپلنتهای دندانی در کودکان و تعیین زمان مناسب برای جایگذاری ایمپلنت در کودکان مبتلا به فقدان مادرزادی دندان می باشد.
    مواد و روش ها
    جستجو با استفاده از کلید واژه های«ایمپلنت های دندانی»، فقدان مادرزادی دندان «و» دندانهای شیری«در مدلاین بین سالهای 1972 تا 2009 صورت گرفت. مقالات موجود در زمینه شیوع و علل فقدان مادرزادی دندان و الیگودنشیا، دندانهای شیری باقیمانده و نتایج عملکرد دراز مدت ایمپلنت ها در کودکان نیز به مجموع مقالات قبلی افزوده شد. در مجموع 123 مقاله مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    عمده دانش ما در ارتباط با کاربرد ایمپلنت در کودکان و نوجوانان مبتلا به آژنزیس دندانی ماحصل گزارشهای موردی یا نتیجه کار تیمهای درمانی می باشد.
    نتیجه گیری
    در صورت نیاز به انجام درمان ایمپلنت بهتر است که این درمان برای دختران تا بعد از سن 15 سالگی و برای پسران تا بعد از 17 سالگی که رشد اسکلتال تکمیل شده است، به تعویق افتد. قراردادن ایمپلنت در دوران کودکی باید تنها محدود به مواردی شود که به علت تعدد دندانهای غایب امکان حصول نتایج زیبایی و فانکشنال با درمانهای رایج وجود ندارد.
    کلیدواژگان: ایمپلنت های دندانی، فقدان مادرزادی دندان، دندانهای شیری
  • عباسعلی خادمی، الهام شادمهر، مسعود هاشمی، بهناز برکتین، مریم خروشی صفحه 58
    یک ماده ایده آل برای پر کردن سیستم کانال ریشه و همچنین در جراحی ریشه بایستی ارتباط بین سیستم کانال ریشه و بافتهای اطراف را کاملا مسدود نماید. ماده مورد استفاده بایستی سمی نباشد، کارسینوژن نباشد، زیست سازگار باشد، در مایعات بافتی حل نشود و دارای ثبات ابعادی باشد.
    MTA(Mineral Trioxide Aggregate) ابتدا بعنوان ماده سیل کننده در جراحی انتهای ریشه مورد استفاده قرار گرفت، چرا که مواد موجود در بازار هیچکدام خصوصیت یک ماده ایده آل برای سیل کردن انتهای ریشه را نداشتند. امروزه MTA برای درمان پالپ کپ، پالپوتومی و آپکسوژنز، ایجاد سد اپیکالی در دندانهای نکروز با آپکس باز، ترمیم پرفوراسیونهای ریشه، درمان تحلیل ریشه، درمان دندانهای دارای شکستگی میانی ریشه و همچنین ماده پر کننده کانال استفاده می شود.MTA دارای خواص مطلوبی چون خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچی، عدم حلالیت در مایع بافتی، زیست سازگاری، تحریک تشکیل بافت سخت و pH بالاست. از سوی دیگردارای معایبی شامل تغییر رنگ دندان، زمان سخت شدن طولانی، گران بودن، نداشتن حلال مناسب و مقاومت فشاری کم می باشد
|
  • L. Erfanparast, A. Ghoreishizadeh, L. Dadashzadeh Page 1
    Introduction
    Fissure sealant therapy is an effective technique to prevent occlusal caries. However, rinsing teeth after etching may cause losing child’s cooperation. Prompt L-Pop (PLP) does not require separated acid etching and rinsing phase. The purpose of this study was to compare the retention of fissure sealant therapy following preparation with PLP and acid etch bonding techniques.
    Materials And Methods
    In this randomized clinical trial, 40 patients aged 7-12 years with a pair of intact first permanent molars in their upper or lower arches candidated for sealant therapy, were selected. One tooth was randomly prepared with single bond (SB) technique while the similar tooth was prepared with PLP. Subsequently fissure sealant therapy was performed. After 6 and 12 months, retention of sealants was checked via explorers and clinical observation. Results were statistically analyzed through exact fisher test.
    Results
    The success rate after 6 months was 81.1% for PLP and 67.7% for SB. In 12 month follow up, the success rate was 67.7% for PLP and 56.8% for SB. No statistically significance difference was revealed between the two groups.
    Conclusion
    The retention of sealants with both techniques in 6 and 12 months period was similar. However, since PLP does not require rinsing, and therefore, provides more convenience and a shorter working time, this technique seems appropriate enough to replace the conventional acid etch and bonding technique.
  • F. Bajoghli, M. Mahabadi, M. Keshavarz Page 6
    Introduction
    Although soldering has been widely used in prosthodontics during recent decades, effects of soldering on bond strength between porcelain and metal has not been studied extensively so far. The purpose of this study was to evaluate fracture resistance of porcelain to soldered and non-soldered joints in fixed partial dentures.
    Materials And Methods
    a total of 22 metal substructures for 3 units of metal ceramic bridges were made under similar conditions. Samples were divided into two groups (n=11). In one group, samples were cut in the middle of the pontic and were soldered. Porcelain was applied on all samples. The fracture resistance in the middle of pontic was tested using universal testing machine at a cross head speed of 1 mm/min until bond failure between porcelain and metal occurred. The average force needed for debonding in each sample was measured. The collected results were then analyzed through T paired-test on a computer using SPSS11.5 (α = 0.05).
    Results
    Average forces required for breaking the bond between porcelain and metal in soldered and non- soldered samples were 687.87 ±62.3 N and 621.14 ± 80.8 N respectively. This difference was statistically significant (P=0.042).
    Conclusion
    Within considering the limitation of this study, soldering seems to increase bond strength between metal and porcelain. Since there have been few studies on this subject so far, it is recommended to more research would be planned on this subject, especially with respect to the effect of alloy type, soldering method and the mechanism of force exerted on bond between porcelain and metal.
  • M. Kachoei, M. Moghimi, V. Rastin Page 12
    Introduction
    Mouth breathing has been noticed as an etiologic factor for malocclusion. The aim of this study was to determine the prevalence of mouth breathing among children aged 5-6 years living in Tabriz city during autumn 2006.
    Materials And Methods
    In this study with clustered sampling manner, 550 subjects of preschool children from five different districts of Tabriz city with age group of 5-6, were evaluated. The collected questionnaires completed by their parents. After recognition of the children with mouth breathing signs, they were referred to the ear, throat and nose specialist for clinical examination. The collected data were analyzed on a computer using SPSS. Descriptive statically analysis was used to data evaluation.
    Results
    The Prevalence of mouth breathing problem in this population was at least 18/32%. Most important risk factors were reported as follows: Allergy 80%, adenoid and tonsil hypertrophy 15%, other risk factors like deviation of the nasal septum and anatomic disorders about 5%. Allergy was devoted to allergic rhinosinositis with prevalence of 54%.
    Conclusion
    The results of this survey demonstrated that there is about 18/32% prevalence of the mouth breathing among the preschool children in Tabriz city and the most distinguished risk factors is allergy. Since allergy is a treatable disease and had the highest prevalence in the present study, its proper treatment could be effective in decreasing mouth breathing. Early recognition of the mouth breathing can prevent its adverse effects on dentofacial growth, and its treatment can prevent from its more complications.
  • H. Kermani, H. Sazegara, K. Seyedan, M. Javan Page 19
    Introduction
    Metal ceramic restorations are the most common type of full coverage restorations. Recently zirconium oxide ceramic has been introduced as a substitute for metal substructures. The aim of this study was to evaluate the marginal fit of zirconia & non-precious metal ceramic crowns before and after porcelain firing cycles.
    Materials And Methods
    In this invitro study a master steel die of an upper central incisor with a chamfer finish line was used. Ten zirconia (Zirkonzahn) (Z group) and 10 base metal (NNB) copings (M group) with the same shape were fabricated on the die. After gap measurement, porcelain was applied on the copings with the same dimensions (ZP & MP groups). Marginal adaptation was evaluated on master die by stereomicroscope with 57x magnification. The data were statistically analyzed by One Sample kolmogorov-smirnov, Paired samples t-test, ANOVA and Post hoc scheffe tests.
    Results
    The results for the four groups were as follows:1)Z group: mean=37.07 µm, SD=18.92 µm and the range=0-78 µm.2) M group: mean=50.68 µm, SD=31.24 µm and the range=0-136 µm.3)ZP group; mean=36.96 µm, SD=21.735 µm and the range=0-87 µm.4) MP group: mean 63.7 µm, SD=37.961 µm and the range=0-171 µmSignificant differences were found between metal ceramic and Zirconia groups. Porcelain firing cycles decreased only the marginal adaptation of metal ceramic crowns significantly.
    Conclusion
    Within limitations of this study, mean marginal discrepancies of the groups were all within the clinically acceptable standard level (up to 100 µm). However the mean marginal adaptability of the Zirkonzahn crowns were better than metal ceramic crown. The marginal adaptability of the metal ceramic crowns decreased statistically during porcelain firing cycles.
  • Abbas Ali Khademi, Masoud Khabiri, A. Mirzaghorbanian, Masoud Hashemi Page 28
    Introduction
    Penetration of irrigants to the apical third of the root canal for removing debries from the apical portion depends on the final size of preparation. Larger-sized apical preparation can substantially reduce the amount of bacteria in the apical third. The purpose of this study was to determine the minimum size of canal preparation to influence irrigant material penetration to the apical third using urografin.
    Materials And Methods
    A total of 84 canals from 42 mesial roots of human first mandibular molar were selected and divided into four study groups. The technique of instrumentation was step-back and the final size of master apical file (MAF) was #20 in group 1, #25 in group2, # 30 in group 3 and #35 in group 4. After the final irrigation of the canals with sodium hypochlorite and drying with paper points, the contrast media, urografin penetration rate in the apical third of canals were measured and compared through RVG digital radiography system. Data were analyzed using analysis of variance and Tukey post-hoc test.(α=0.05)
    Results
    Contrast material penetration rate increased when apical preparation size was larger. However, there were no significant differences between #20 and #25 files groups and also between #30 and # 35 files groups. (p>0.05)
    Conclusion
    It seems that preparation with #30 files is minimum recommended size for the best penetration of irrigants to the apical third of the root canal.
  • P. Ghalaiani, V. Esfahanian, N. Sarrafan, Ss Pishva, H. Hojjati Page 44
    Introduction
    Periodontitis is an inflammatory disease of tooth supportive tissues and is characterized by destruction in periodontal ligaments and alveolar bone besides pocket formation and gingival recession. Rheumatoid arthritis is the most common chroinic inflammatory disease of the joints. The aim of this study was to survey the relationship between periodontitis and rheumatoid arthritis.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional-analytical study, 50 rheumatoid arthritis patients forming the case group and 50 healthy individuals as the control group were included. Mean of plaque index, percentage of bleeding sites, mean of probing depth, percentage of sites with probing depth more than 3mm, percentage of sites with attachment loss, and percentage of sites with gingival recession and the number of missing teeth were recorded in both groups. Mean values of each variable were compared between the two groups using t- test. The collected data were statistically analyzed via SPSS on a computer. (α=0/05).
    Results
    Analyzing the data showed that there were no statistically significant differences in the mean of plaque index, percentage of bleeding sites, mean of probing depth, percentage of sites with probing depth more than 3mm, percentage of sites with attachment loss, and percentage of sites with gingival recession, between the case and the control group. The mean of attachment loss (P-value =0.04), mean of gingival recession (P-value =0.02), and the average number of missing teeth (P-value =0.0001)were significantly higher in the rheumatoid arthritis (the case) group compared to the control group.
    Conclusion
    periodontal disease (based on the average clinical attachment loss) was seen with a higher severity among patients with rheumatoid arthritis. Therefore, regular dental examination besides close attention to dental health in patients with rheumatoid arthritis is highly recommended.
  • A. Moghareh Abed, Gh Ansari, M. Tavakoli, M. Adibrad Page 49
    Introduction
    Several treatment modalities have so far been introduced for tooth agenesis, among which dental implants seem to be of greater importance. The prognosis of this treatment in children is not however as predictable as in adults because of issues such as higher risk of surgery in younger individuals and continuing growth of jaws after implant placement. The aim of this study was to systematically review the literature and find out when it is the best time to extract deciduous teeth and place implants in young individuals with tooth agenesis.
    Materials And Methods
    A search was made in MEDLINE on combinations of the terms ‘tooth agenesis’, ‘deciduous teeth’ and ‘dental implants’ from 1972 to 2009. Publications on the prevalence of tooth agenesis and oligodontia, persisting deciduous teeth and the long-term function of dental implants in children also were added. A total of 123 references were finally included.
    Results
    The information currently available on the placement of dental implants in young individuals with tooth agenesis is mostly based on reports from multi-disciplinary teams and case reports.
    Conclusion
    Implantations for young individuals should be postponed after the completion of the 15th year of age in girls and the 17th year of age in boys. Skeletal growth ought to be completed. Implantation during childhood should be restricted to those patients who may not be conventionally provided with an aesthetically and functionally satisfying prosthodontic restoration due to the large extent of their missing teeth.
  • A. Khademi, E. Shadmehr, M. Hashemi, B. Barekatein, M. Khoroushi Page 58
    An ideal material used for filling root canal system and in periapical surgery should completely seal the pathway connecting root canals and their surrounding tissues.Materials applied for this purpose must neither be toxic nor carcinogenic. They are also expected to be highly biocompatible and dimensionally stable. They should additionally resist dissolving in tissue fluids.Mineral Trioxide Aggregate (MTA); first used as a retrofilling material in root–end surgery to substitute traditional materials which could not seal the apical area completely.Currently MTA is used for pulp capping, pulpotomy, apexogenesis as an apical plug in non-vital open apex teeth, root perforation repair, treatment of root resorption and fracture and for filling the root canal system. Besides its antibacterial and antifungal activity, MTA is highly biocompatible, not soluble in tissue fluids, stimulates hard tissue formation and has a high pH. However, MTA causes tooth color change and shows low compressive strength. Furthermore, lack of a suitable solvent along side its long setting time and high price have limited the widespread application of MTA.