فهرست مطالب

مدرس علوم انسانی - سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 55، پاییز 1386)

فصلنامه مدرس علوم انسانی
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 55، پاییز 1386)

  • پژوهش های مدیریت در ایران
  • 280 صفحه، بهای روی جلد: 30,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1386/09/20
  • تعداد عناوین: 11
|
  • علی اصغر انواری رستمی، بهروز لاری سمنانی صفحه 1
    یکی از سؤالات اساسی در خصوص بورس اوراق بهادار این است که ارتباط میان جاذبیت سرمایه گذاری های غیر بورسی و بورسی چگونه است؟ این مقاله درصدد بررسی روابط میان سرمایه گذاری های منتخب غیربورسی (سپرده های بانکی و اوراق مشارکت) با جذابیت سرمایه گذاری در سهام (نقدینگی سهام و میزان تشکیل سرمایه) شرکتهای بورس اوراق بهادار تهران است. بر پایه نتایج حاصل از تحلیلهای به عمل آمده در این تحقیق در سطح اطمینان 95 درصد می توان چنین ادعا کرد که میان میزان جاذبیت سرمایه گذاری در سپرده های بانکی و میزان جاذبیت سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار تهران، ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. این به معنای هم سویی میزان جاذبیت سرمایه گذاری در دو بازار مختلف پولی و سرمایه ای در ایران است. نتایج حاصل از تحلیلهای به عمل آمده همچنین نشانگر آن است که علی رغم برخی باورها و بر خلاف تصورات اولیه، سرمایه گذاری در اوراق مشارکت در ایران، مخرب و رقیب فعالیتهای بازار بورس اوراق بهادار تهران و کاهنده جذابیت سرمایه گذاری در آن نبوده وعرضه و فروش آن به عموم، تاثیر بسزا و معناداری بر فعالیتهای بورس نداشته است.
    کلیدواژگان: بورس اوراق بهادار، نقدشوندگی، تشکیل سرمایه، جذابیت سرمایه گذاری
  • عادل آذر، عظیم زارعی، شعبان الهی، حبیب الله رعنایی صفحه 31
    در حال حاضر، سازمانها با تعدد و تنوع ذینفعان و به تبع آن، خواسته ها و انتظارات روبه رو بوده، به علت عقلانیت اقتصادی و یا عدم توانمندی در تامین امکانات و تجهیزات لازم، قادر به پاسخگویی مطلوب نیستند. برقراری و توسعه ارتباطات بین سازمانی به عنوان راهکاری برای این امر مطرح است که در حال حاضر، بیش از پیش مصداق یافته است. در واقع، سازمانها، خواسته یا ناخواسته مجموعه ای از ارتباطات را با سایر سازمانها انجام می دهند که علی القاعده بخشی از مشکلات و چالشها و در نقطه مقابل بخشی از مزیتهای رقابتی و کارامدی آنها در این حوزه قابل طرح و بررسی است. با عنایت به این موضوع، مقاله حاضر به ارائه مدلی مبتنی بر شبیه سازی جهت بررسی و تحلیل ارتباطات بین سازمانی پرداخته است. در این مدل، ارتباطات بین سازمانی با نگرش فرایندی، شناسایی و مستندسازی شده و از لحاظ حجم، زمان، نیروی انسانی درگیر، شبکه وابستگی متقابل و تصمیم گیری ها مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرند و بر اساس نتایج حاصل، اقدام به طراحی مجدد یا بهبود فرایندهای مربوط می شود. مطلوبیت این تغییرات بار دیگر به کمک شبیه سازی بررسی و در صورت تایید، اقدام به پیاده سازی آنها می شود. این مدل در دفتر امور صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اجرا شده است.
    کلیدواژگان: ارتباطات بین سازمانی، شبیه سازی
  • تقسیم بازار با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی / مطالعه موردی: فرآورده های گوشتی (سوسیس)
    طهمورث حسنقلی پور، سیدمهدی میری، علی مروتی شریف آبادی صفحه 59
    تقسیم بازار با شبکه های عصبی مصنوعی، سابقه طولانی در دنیا ندارد. به طور عمده، این روش در دنیا، از چندین سال پیش در مدیریت گردشگری به صورت گسترده آغاز گردید و پس از آن به سایر حوزه های بازاریابی نیز سرایت کرد. امروزه این روش در کنار روش های آماری از شایعترین شیوه های تقسیم بندی مشتریان بوده و روزبه روز در حال گسترش است.
    در این تحقیق به دلیل ضرورت شناخت مشتریان هدف برای یک شرکت تولیدکننده فرآورده های گوشتی، نیاز به استفاده از روشی مؤثر برای بخش بندی مشتریان احساس گردید و در نهایت روش تحلیل خوشه ایبا شبکه های عصبی خودسازمان دهنده، که به خوشه بندی مشتریان اختصاص داشته و نمونه های زیادی از کاربرد آن در دنیا تجربه گردیده است، انتخاب و مورد استفاده قرار گرفت.
    برای انجام تحقیق، در ابتدا معیارهای مفید در بخش بندی مشتریان مشخص شده و بر اساس آن پرسشنامه ای طراحی گردیده است. پس از جمع آوری پرسشنامه ها و اخذ اطلاعات، با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی، مشتریان خوشه بندی گردیدند و در نهایت نتایج به دست آمده مورد تبیین و تحلیل قرار گرفته است.
    همچنین مقایسه روش شبکه های عصبی برای خوشه بندی با روش های کلاسیک خوشه بندی مشتریان با استفاده از روش آماری K-means انجام شده است.
    کلیدواژگان: تقسیم بازار، تحلیل خوشه ای، شبکه های عصبی مصنوعی
  • ارزیابی مشخصه های کارآفرینی دانشجویان / مورد مطالعه: دانشگاه مازندران
    محمدرضا زالی، مهرداد مدهوشی، اسدالله کردناییج صفحه 81
    در این تحقیق، ویژگی پنجگانه کارآفرینی تحت عناوین توفیق طلبی، استقلال طلبی، خطرپذیری، خلاقیت و عزم و اراده برای ارزیابی نیم رخ کارآفرینی دانشجویان دانشگاه مازندران، اندازه گیری شده است. مطابق نتایج نظرسنجی از 2843 نفر از دانشجویان این دانشگاه، درحدود21 درصد دارای ویژگی های کارآفرینی هستند. میانگین امتیاز کلی دانشجویانی که دارای ویژگی کارآفرینی بودند، برابر 67/39 و برای گروه دانشجویان غیر کارآفرین، 89/29 بود. به طور کلی میانگین امتیاز کارآفرینی دانشجویان برابر 92/31 بود که با حداقل میانگین قابل قبول (امتیاز 37) تفاوت بسیار فاحشی دارد.
    از سوی دیگر، مقایسه هر یک از ویژگی های پنجگانه کارآفرینی نشان می دهد که ویژگی عزم و اراده (با میانگین8/7) در مقایسه با سایر خصیصه ها بیشتر در نزد دانشجویان این دانشگاه ملاحظه می شود. امتیاز ویژگی های توفیق طلبی، استقلال طلبی، خطرپذیری و خلاقیت دانشجویان، فاصله کمی با حداقل امتیاز قابل قبول دارند.
    کلیدواژگان: ویژگیهای کارآفرینی، توفیق طلبی، استقلال طلبی، خطرپذیری، خلاقیت، عزم و اراده دانشجو
  • بابک سهرابی، بابک عابدین صفحه 115
    رشد رو به گسترش اینترنت و به تبع آن، توسعه کسب و کارهای الکترونیک در جهان باعث شده تا وب سایتها از اهمیت بالایی برخوردار شده، نقش غیرقابل انکاری در برقراری ارتباط الکترونیکی بین سازمانها و مؤسسات با مشتریانشان پیدا کنند. هرچند در سالهای ابتدایی توسعه خدمات الکترونیکی، توسعه وب سایت از نظر کمی و اندازه مورد توجه بود، اما اکنون توسعه وب سایتها از نظر کیفی و کارایی مد نظر است؛ به این معنا که چگونه و با چه ابزارهایی می توان عملکرد وب سایتها را بهبود داد تا مشتریان زودتر و مؤثرتر به مقاصد خود در وب سایت دست یافته، از سرگشتگی آنها در شبکه عظیم صفحات وب جلوگیری گردد. در این راستا، ساختار وب سایت، بیانگر نحوه سازمان دهی پیوندها و ارتباطات صفحات وب سایت بوده، ارزیابی آن نیازمند استفاده از روش و شاخصی مناسب است. این مقاله، علاوه بر مرور روش های فعلی مدل سازی وب سایت و ارزیابی ساختار آن، روشی را برای اندازه گیری وضعیت فعلی ساختار ارتباطات صفحات سایت ارائه کرده و نتایج استفاده از آن را در سایت یکی از دانشگاه های کشور ارائه می کند.
    کلیدواژگان: وب کاوی، مدل سازی وب سایت، گراف، تحلیل رفتار مشتری
  • اسدالله کرد ناییج، حسن اکبری، علی رضاییان صفحه 141
    بدون تردید سازمان های عصر حاضر با تحولات و تهدیدهای گسترده ملی، منطقه ای و بین المللی روبه رو هستند و تضمین و تداوم حیات و بقای سازمانها نیازمند یافتن راه حلها و روش های جدید مقابله با مشکلات است که به نوآوری، ابداع، خلق محصولات یا خدمات، فرایندها و روش های جدید بستگی زیادی دارد. از این رو سازمان های عصر حاضر به کارآفرینی سازمانی به دلیل نقشی که در تقویت موقعیت رقابتی سازمانها ایفا می کند توجه خاصی داشته اند. کارآفرینی سازمانی، شامل پرورش رفتارهای کارآفرینانه در سازمان است که در آن، سازمان شرایطی را فراهم می کند تا کل سازمان و کارکنان آن از روحیه کارآفرینی برخوردار شوند.
    این مقاله درصدد شناسایی موانع کارآفرینی سازمانی است و تلاش دارد تا ضمن درنظر گرفتن نکات مطروح در رویکرد فرای، وسپر و سایر صاحب نظران، با نگاهی جامعتر و با توجه به عوامل اثرگذار به بررسی موانع کارآفرینی سازمانی بپردازد. موانعی که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند، شامل فرهنگ سازمان، نحوه کنترل در سازمان، توجه به سودهای کوتاه مدت و بلند مدت و شیوه های تشویق و ارائه پاداش است. نتایج به دست آمده بر اساس آزمونهای تی اسیتودنت، آزمون معناداری ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون معناداری بتا در رگرسیون خطی، حاکی از آن است که فرهنگ سازمانی محافظه کارانه، توجه به سودهای کوتاه مدت، اعمال کنترل شدید و شیوه های نادرست تشویق و ارائه پاداش، از موانع اساسی کارآفرینی سازمانی به شمار می روند.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی مستقل، کارآفرینی درون سازمانی
  • هایده متقی، مژده ربانی صفحه 161
    امروزه کیفیت محصولات تولیدی کارخانجات صنعتی، به مساله ای چالش آفرین برای سهم بازار آنها در دنیای رقابتی تبدیل شده است. روش طراحی آزمایشها به عنوان یکی از روش های بهبود کیفیتی نوین، با انجام طرحهای آزمایشی، مهمترین عوامل مؤثر بر کیفیت محصول را شناسایی و سطوح بهینه آنها را تنظیم می کند. در این میان، طرحهای کسری عاملی در طراحی آزمایشها، به دلیل کاهش تعداد آزمایشها، ارجحیت دارند. تاکنون در ایران از طرحهای تاگوچی که زیرگروه طرحهای کسری هستند، به دلیل سادگی تحلیلشان استفاده شده است، اگرچه این طرحها قابلیت تفکیک آثار متقابل عوامل را نداشته اند. در این مقاله، طرحهای کسری با درجه تفکیک بالای آثار اصلی و متقابل، در قالب مطالعه موردی در زمینه کیفیت محصول آجر دیرگداز در شرکت فراورده های نسوز پارس معرفی شده اند. در این راستا، طرح 1-25 با درجه تفکیک بالای V، طراحی و پیاده شده است. نتایج نشان دادند که تنظیم وکنترل آثار اصلی و متقابل در سطوح بهینه، امکان تولید محصول در حداقل زمان تولید و افزایش مشخصه کیفیتی محصول به میزان 41 درصد را به وجود می آورد.
    واحد های تحقیقات وتوسعه می توانند با اجرای طرحهای کسری با درجه تفکیک مناسب و تجزیه وتحلیل آثار اصلی و مخصوصا آثار متقابل، منجر به ارتقای کیفیت محصولات کشور شوند.
    کلیدواژگان: ارتقای کیفیت، طراحی آزمایشها، طرحهای عاملی کسری، آثار اصلی و متقابل
  • علی محقر، عادل مصلحی، کامبیز بدیع، کارولوکس صفحه 181
    با توجه به اهمیت روزافزون سرمایه های دانسته ای1 و ضرورت ارزیابی آنها جهت مدیریت بهتر این منابع در راستای ایجاد مزیت رقابتی پایدار، یکی از وظیفه های مهم مدیریت در یک سازمان (اعم از تولیدی و خدماتی)، تعیین شاخصهایی است که وضعیت موجودی و به کارگیری این دارایی ها را به گونه ای کارامد واثربخش نشان دهد. در این راستا، تعیین معیارهایی برای انتخاب شاخصهای سنجش، ضروری به نظر می رسد. از سوی دیگر به منظور افزایش دقت و کاهش پیچیدگی و ابهام ناشی از تازگی موضوع در سطح جهانی و به ویژه در ایران، در این مقاله، روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی با رویکرد فازی2 جهت تصمیم گیری در مورد رتبه بندی شاخصها مورد استفاده قرار می گیرد. به طور خلاصه اینGDSS پیشنهادی، 3 مرحله از فرایند انتخاب شاخصهای ارزیابی سرمایه های دانسته ای را پشتیبانی می کند. در این مقاله در مرحله اول جهت توسعه مدل ضرایب اهمیت معیار ها، از دانش برخی از مدیران صنعت خودرو بهره گرفته شد. سپس در مرحله دوم به کمک روش AHP فازی، رتبه بندی شاخصهای سنجش سرمایه های دانسته ای در صنعت خودرو انجام می شود و درنهایت با به کارگیری قواعدی، در مورد به کارگیری سرمایه های دانسته ای تصمیم گیری می شود.
    کلیدواژگان: سرمایه های دانسته ای، Fuzzy، AHP، معیارهای انتخاب شاخص های سنجش سرمایه های دانسته ای، سیستم پشتیبان تصمیم گیری گروهی
  • اصغر مشبکی، محمد دوستار صفحه 211
    علم به قدرت و نفوذ عواطف در حیات ذهنی انسان پی برده و در حال کشف و تببین جایگاه هیجانات و عواطف در فعالیتها، رفتارها، حرکات و سکنات انسانی است. در حوزه مطالعه هوش، سیر مطالعات از هوش منطقی که بر پایه شناخت استوار است به سمت هوش عاطفی حرکت کرده است. از دهه 1990 این مفهوم در ادبیات مدیریت به کار رفته و از مهارتهای جدید مدیریت رفتار سازمانی است. تحقیقات نشان می دهد که رهبران مؤثر از درجه بالایی از هوش عاطفی برخوردارند. مدیران برخوردار از هوش عاطفی، رهبرانی مؤثر هستند که اهداف را با حداکثر بهره وری و با کسب رضایت و تعهد سازمانی کارکنان محقق می سازند. از آنجا که سبک رهبری به عنوان یک الگوی رفتاری مستمر مدیران نقش تعیین کننده ای در تعهد سازمانی کارکنان دارد. سؤال اساسی این است که نقش سبک های رهبری (تحول گرا، تعامل گرا) بر فرایند تاثیر گذاری مؤلفه های هوش عاطفی مدیران بر تعهد سازمانی کارکنان چگونه است. در تحقیق حاضر با تحلیل آرای صاحبنظران در خصوص جایگاه هوش عاطفی مدیران بر تعهد سازمانی کارکنان برای بررسی نقش سبک های رهبری یک مدل مفهومی طراحی گردید. یافته ها نشان می دهد که سبک رهبری تحول گرا و تعامل گرا مکمل هم بوده، بر رابطه بین هوش عاطفی مدیران بر تعهد سازمانی کارکنان تاثیر گذار هستند و تاثیر گذاری سبک رهبری تحول گرا بیش از سبک رهبری تعامل گرا است.
    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، هوش عاطفی، مولفه درون فردی، مولفه سازگاری، مولفه میان فردی، مولفه خلق و خوی عمومی، مولفه کنترل تنیدگی، رهبری تعامل گرا، رهبری تحول گرا
  • عبدالمحمد مهدوی صفحه 235
    این مقاله برگرفته از رساله دوره دکتری با عنوان «طراحی و تبیین سیستم ارزیابی کیفیت خدمات سیستمهای اطلاعاتی با استفاده از الگوریتم ژنتیک» است. در این نوشتار، ضمن اشاره به مساله و متدلوژی تحقیق و همچنین مروری اجمالی بر مبانی نظری، مدل پیشنهادی MISSQM 2مبتنی بر الگوریتم ژنتیک و ویژگی های عمده مدل تبیین شده است. این ویژگی ها، شامل تضمین امکان انتخاب و اولویت بندی نزدیک به بهینه شاخصهای سنجش کیفیت خدمات سیستمهای اطلاعاتی، فراهم ساختن امکان مشارکت خبرگان و دانشگاهیان در فرایند تعیین شاخصها و کمک به مدیران جهت اتخاذ تصمیم بهینه یا نزدیک به بهینه درباره سرمایه گذاری برای توسعه کیفیت خدمات سیستمهای اطلاعاتی است که با کمک فرایند تحلیل سلسله مراتبی و الگوریتم ژنتیک تحقق یافته اند.
    آنگاه مشارکت علمی تحقیق حاضر در توسعه مبحث سیستمهای اطلاعاتی و به ویژه سنجش کیفیت خدمات سیستمهای اطلاعاتی مورد اشاره قرار گرفته و پیشنهادهایی برای تحقیقات آتی ذکر شده است.
    کلیدواژگان: سیستمهای اطلاعاتی، ارزیابی کیفیت خدمات، کیفیت خدمات سیستمهای اطلاعاتی، الگوریتم ژنتیک
  • چکیده مقالات به زبان انگلیسی
    صفحه 278
|
  • Anvary Rostamy - Ali Asghar_Behrooz - Lari Semnani Page 1
    Capital markets play important roles in economic development of countries and financial policy makers are very interested to have more information about the stock markets attractiveness for investors. One of the most important questions about the stock markets is about the relationship between the attraction of stock market investments with out-of-stock market investments. This paper aimed at investigating the relationship between the out of stock investments (bank deposits and governmental industrial development bonds investments) with the attractiveness of investing in Tehran Stock Exchange (market liquidity and capitalization). The results, at 95% confidence level, revealed that there is a significant positive association between these two markets (monetary and capital markets). The results also implied that investment in these two markets not only is not competitive but complementary.Accordingly, it is concluded that out-of-stock market investments do not reduce stock market investment attraction. This finding is very important when investors will build up a portfolio investment in Iranian markets.
  • Adel Aza_Azim Zarei_Shaban Elahi_Habibalah - Ranaei Page 31
    Today's organizations face a complex set of needs of their stakeholders. They cannot satisfy those needs in a good manner because of economical rationality or inability to prepare suitable equipments. So inter-organizational relationships have been choosen as a strategy which nowadays attract much attention. In fact, each organization has a set of interorganizational relationships voluntarily or involuntarily with other organizations which many organizational advantages and disadvantages have roots in such a inter-organizational relationships. Therefore, the Present research aimed at developing a simulation based model to study inter-organizational relationships. In this model, inter-organizational relationships are documented with process approach, and then. analyzed based on volume, time, human recourses, mutual dependency network and decision. According to the analysis results, "to-be" process is redesigned. These changes are suitability analyzed with simulation and implemented if they are confirmed. Finally this model has been implemented in Agriculture Industry Bureau of Jihad -Agriculture Ministry.
  • Hasan Gholi Pour - Tahmouras_Seyed Mahdi - Miri_Ali Morovati Sharif Abadi Page 59
    Market segmentation by artificial neural networks has no deep root in the history. Generally, this ever developing approach has started since several years ago, and developed to other marketing areas. Now, beside statistical techniques, it is considered as one of the most popular methods in Custamer classification. In Due to the necessity of recognizing the target market for a specific company, a need for the usage of an effective approach for customers grouping was recognized, in the Present research, and finally cluster analysis with SOM neural networks, was selected, and used for customers clustering. Firstly, beneficent criteria for market segmentation were identified, and then a proper, questionnaire was designed. After gathering the questionnaires and collecting the data, using artificial neural networks, the customers were clustered, and the obtained, results were analyzed. At the end, the Findings of this method were compared with those of the traditional methods for clusteringusing K-means.
  • Mohammad Reza - Zali_Mehrdad - Madhoshi_Asadollah Kordnaiej Page 81
    In this research, five entrepreneurship characteristics consisted of achievement need, independent need; risk taking, creativity and determination, for the assess went of entrepreneurship profile of mazandaran university's students were measured. According to the results of the survey, of the 1843 students of this university, about 21 percent have entrepreneurship characteristics. Total mean score of the students with entrepreneurship characteristics was equal to 39.67, but the total mean score of un-entrepreneur students group was 29.89.In general, total mean score of the students was 31.92.There was a significant difference between this and the minimum of the acceptable mean (=37). On the other hand, determination trait (with the mean of 7.8) in comparison with other characteristics was more observed among the students of this university. The scores of achievement need, independent need, risk taking and creativity of students were a little different with the minimum of the acceptable mean of these characteristics.
  • Babak - Sohrabi_Babak Abedin Page 115
    In recent decades, organizations have increasingly focused on developing ICTs and introducing new e-services to their customers, so they have largely invested in web development and promotional activities.Therefore, it is essential for them to evaluate their websites and identify how well they are structured.and how web pages are organized. Evaluating web structure requires proper methods and measures.This paper intends to model a website as a graph and introduce new measures to evaluate website link structure.The model is based on the analysis of online behavior of the website's visitors. Thus, a real problem of the website of an Iranian university was described and, its structure was evaluated using this model between September-05 to November 2005.
  • Asadollah - Kordnaie_Hassan Akbari_Ali Rezaeian Page 141
    It’s well known that today’s organizationsens counter the national, regional and international dynamic and complex changes.The survival and development of all organizations require to provide some new methods, alternatives, innovations (new products and services)processes and so on. Since Corporate entrepreneurship involves promoting the entrepreneurial behaviors in an organization, therefore, the organizations have to consider the "corporate entrepreneurship" as a critical success factor. In this paper, the authors atlempted to recognize the corporate entrepreneurship obstacles. Thus, organizational culture, supervision and control, attention to short & long term profits and the ways of giving rewards were studied. The obtained results based on the statistical analysis showed that the conservative organization al culture, close supervision and control, attention to short term profits, and giving unappropriate rewards are the fundamental obstacles of corporate entrepreneurship.
  • Hydeh - Mottaghi_Mojdeh - Rabbani Page 161
    Nowaday, product quality of industrial factories, has become the challenge for their market share in competitive world. Design of experiment (DOE), as one of the newest methods of improving quality, defines the significantly effective factors and sets their optimum levels by running the experimental design. Among all, the fractional factorial designs runs, have priority to others because of the decrease in the number of In Iran, Despite its disability in resolving interaction effects,Taguchi design as the fractional design subgroup, has been used sofar for its easy analysis. In this article, a fractional design with high- resolution degree, was defined as a case study on the refractory brick quality in Pars Refractory factory. To reach this target, the fractional design 25-1 with the high resolution degree of V,was designed and run. The results showed that controlling and setting the main interaction effects in the optimum level, lead to the minimum operation time and 41% increase in product quality. Research and development units can cause promotion in the quality of products by implementing fractional designs with suitable resolution degree and analyzing the main and especially interaction effects.
  • Ali Mohaghar, Adel Moslehi, Kambiz Badie, Caro Lucas Page 181
    As the business environment continues to shift into more knowledge-based services, companies who are recognizing the true importance of intellectual capital are going to be more successful. So, in contemporary organizations, one of the most important decisions made by mangers is intellectual capital management and measurement. Also intellectual capital measurement relies heavily on concise and parsimonious indicators. In this regard choosing the appropriate indicators among too many existing indicators is not so easy and needs some criteria. It also needs some tools such as GSS to facilitate the criteria definition and to weighting. managers after defining the criteria based on the context of the organization by can select the appropriate indicators based on these criteria. This paper reports on an empirical study which introduces a GSS framework for selecting intellectual capital measurement indicators implemented in an automobile manufacturer in Iran in three phases: 1. Investigating the criteria for the evaluation of intellectual capital measurement indicators based on fuzzy AHP approach. 2. 2.Ranking intellectual capital measurement indicators based on the criteria, and 3. Defining some rules to select the intellectual capital measurement indicators in an automobile manufacturer in Iran. indicators in an automobile manufacturer in Iran.
  • Asghar Moshabaki, Mohammad Doustar Page 211
    Science has explored the power and influence of human emotions in human mental life and is going to explore and define the locus of excitement and emotions in human activities, moods and behaviors. In intelligence literature, studies has evolveed from rational intelligence - based on diagnosis – moving toward emotional intelligence in management literature, dating back to 1990's. It is considered as an organizational behavior of management skills. Researches have shown that the degree of the emotional intelligence of effective leaders is very high. The managers who are emotionally intelligent are effective managers who can achieve organizational goals, with maximum productivity together with the employee's satisfaction and commitment. Because the leadership style as an ongoing behavior has a determining role on the employee's commitment. The basic question is: how do the role of leadership styles (transformational- transactional) affect the process of components of management emotional intelligent on the employee's organizational commitment. In this research, a conceptual model was developed by using different experts, views with respect to the question. The results showed that two kinds of leadership styles are complementary and affect the relationship between emotional intelligence and employee's organizational commitment. The transformational leadership style affects the relations of intrapersonal, general mood and stress management components of the managers, emotional intelligence on employee's organizational commitment.The transactional leadership style affects the relations of the adaptability and interpersonal components of the managers, emotional intelligence on employee's organizational commitment. The effectiveness of transformational leadership style(R2=% 53) is more than transactional leadership style (R2= % 47). Keywords: Organizational commitment-Ional intelligence-Intrapersonal component- Adaptability component-Interpersonal component- General mood component- Stress management component- Transformational leadership-Transactional leadership. leadership style (R2= % 47).
  • Abdul Mohammad, Mahdavi Page 235
    This article while describing the problem and methodology of research and also reviewing briefely its theoretical basis, explains the proposed MISSQM1 moldel based on Genetic Algorithm and its major characteristics. These characteristeristics are: 1) Assurace of choice possivitity and near to optimum prioritizing of the quality measurement indexes of information systems services, 2) Providing the cooperation possibility of experts and professors in the process of defining the indexes, 3) Helping menagers to take the best or near the best decision about investing in the development of the quality of information systems services, proved by the use of analytical hierarchy process and genetic algorithm. The scientific use of the present research in the development of theoreticel basis of information systems is discussed and some suggestions are given for future researches.