فهرست مطالب

مجله دانشکده پرستاری و مامایی مشهد
پیاپی 20 (بهار 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/02/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • هادی کوشیار، هادی عباسپور، حسن رخشنده، ابوالفضل خواجوی صفحه 7
    زمینه و هدف
    وجود بافتهای نکروزه یکی از مشکلات درمان بیماران دچار سوختگی های عمیق محسوب می شود. روش معمول برداشتن این بافتها، استفاده از روش جراحی است؛ ولی این روش دارای عوارض و محدودیتهای فراوانی است. این پژوهش، استفاده از میوه ی کیوی را برای برداشتن بافتهای مرده در زخمهای سوختگی بررسی نموده، آن را با پماد الیز مقایسه می کند.
    روش بررسی
    این مطالعه ی تجربی بر روی 10 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار صورت گرفت. سوختگی تمام ضخامت به قطر 3 سانتی متر در هر دو پهلوی رت ایجاد شد. در دسته ی اول، برای زخمهای سمت راست از میوه ی کیوی و زخمهای طرف دیگر از پماد الیز استفاده شد و در دسته ی دوم زخمهای طرف راست، از میوه ی کیوی یا پماد الیز و زخمهای طرف دیگر گروه کنترل 2 و تمامی زخمهای دسته ی سوم گروه کنترل 1 در نظر گرفته شد. در هر گروه و هر زخم، زمان برداشته شدن بافت نکروزه، زمان ایجاد عفونت و تشکیل بافت گرانوله در چک لیست مربوط ثبت و داده ها با استفاده از آزمونهای ناپارامتری تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین زمان جدا شدن بافت مرده در گروهی که برای آنان از میوه ی کیوی استفاده شد 7/5 روز بود و این اختلاف با پماد الیز (با میانگین 5/18 روز) معنی دار بود. در گروهی که برای آنان میوه ی کیوی مورد استفاده قرار گرفت، هیچ عفونتی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    استفاده از میوه ی کیوی نه تنها موجب آسیب به بافتهای سالم نمی شود؛ بلکه در جدا کردن بافتهای مرده سریعتر از پماد الیز عمل می کند. همچنین از عفونت زخم سوختگی نیز جلوگیری می کند. بنابراین بررسی بیشتر در این زمینه ضروری است.
    کلیدواژگان: سوختگی تمام ضخامت، جدانمودن بافت مرده، میوه ی کیوی، پماد الیز
  • اعظم فاضل، زهرا حسینی واعظ، سیداحمد ثاقبی، حبیب صفحه 13
    زمینه و هدف
    غلظت بالای کلسترول در پلاسمای خون به شکل لیپوپروتئین های کمچگالی (LDL)، یکی از عوامل مهم در تشکیل و پیشرفت آترواسکلروز است. درحالی که لیپوپروتئینهای پرچگالی (HDL) از جدار شریانها در مقابل تشکیل آترواسکلروز محافظت می کنند. حجامت یک روش درمان قدیمی است که امروزه به عنوان یک روش درمان مکمل در کشور ما به کار می رود. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین تاثیر حجامت بر غلظت لیپوپروتئین های سرم مبتلایان به افزایش کلسترول خون انجام شد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی دوگروهه، 74 نفر از مبتلایان به افزایش کلسترول خون به طور تصادفی در دو گروه مداخله (38 نفر) و کنترل (36 نفر) قرار گرفتند. در گروه مداخله، یک نوبت حجامت انجام شد و در گروه کنترل، مداخله ی خاصی صورت نپذیرفت. بعد از دو هفته در هر دو گروه، مجددا اندازه گیری لیپوپروتئین های سرم انجام شد. داده ها با استفاده از آزمونهای تیمستقل، تی زوجی، مجذور کای و من ویتنی تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین غلظت LDL (005/0>p) و نسبت HDL/ LDL (004/0>p) در انتهای مطالعه، به صورت معنی داری در دو گروه، کمتر از شروع مطالعه بود. اما گرچه میزان HDL-C در گروه کنترل کاهش معنی داری نسبت به ابتدای مطالعه داشت (01/0p<)، ولی مقایسه تغییرات دو گروه در انتهای مطالعه تفاوت معنی داری را نشان نداد (46/0=p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، حجامت می تواند به عنوان روش مکملی برای کمک به تعدیل غلظت لیپوپروتئین های خون و پیشگیری از بروز آترواسکلروز، به ویژه بیماری های کرونری قلبی توصیه شود.
    کلیدواژگان: حجامت، لیپوپروتئین، هیپرکلسترولمی
  • ماندانا ملکی زاده، طلعت خدیوزاده، حسن رخشنده، محمد خواجه دلویی صفحه 19
    زمینه و هدف
    اپی زیاتومی و پارگی ها، صدمات شایع پرینه در زنان نخست زا است. از جمله مشکلاتی که پس از عمل اپی زیاتومی به وجود می آید، درد میان دوراه، التهاب، ادم، درد در هنگام مقاربت و بازشدن بخیه هاست که از میان این ها، شایعترین شکایت مادر، درد پرینه می باشد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف مقایسه ی شدت درد پرینه و بهبود زخم اپی زیاتومی در مادران نخست زا در دو گروه مصرف کننده ی کرم اسطوخودوس و دارونما در بیمارستان شهید مدرس کاشمر انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی دوسوکور بوده که بر روی 90 خانم نخست زای 35 17 ساله با سن حاملگی 4237 هفته ی کامل، اتساع 53 سانتی متری دهانه ی رحم و جنین واحد با نمای قله ی سر انجام شده است. واحدهای پژوهش به روش تخصیص تصادفی در دو گروه مصرف کننده ی کرم اسطوخودوس و دارونما قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها، فرمهای مصاحبه، مقیاس دیداری درد و مقیاس ریدا بود.
    یافته ها
    میزان درد پرینه در 24 ساعت اول بعد از زایمان بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت (78/0p=)؛ اما در روز سوم (035/0p<)، پنجم (009/0p<) و دهم (047/0p<) بعد از زایمان میزان درد پرینه در گروه مطالعه به طور معنی داری کمتر بود. در ترمیم زخم، در روز سوم بعد از زایمان (17/0p=)، تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود نداشت؛ اما در روزهای پنجم (002/0p<) و دهم (009/0p<) بعد از زایمان، تفاوت معنی داری دیده شد.
    نتیجه گیری
    کاربرد موضعی کرم اسطوخودوس در تخفیف درد پرینه و ترمیم زخم اپی زیاتومی مؤثر می باشد.
    کلیدواژگان: اسطوخودوس، درد پرینه، ترمیم زخم، اپی زیاتومی
  • نجمه ولی زاده زارع، پوری هوشمند صفحه 25
    زمینه و هدف
    از مهمترین مشکلاتی که در شیوه ی آموزشی فرآیند پرستاری مطرح است عدم توانایی دانشجویان در به کارگیری آن، در شرایط واقعی و انجام وظایف حرفه ای است. از اینرو، باید برای آموزش فرآیند پرستاری از شیوه های آموزشی استفاده کرد تا دانشجو بتواند مهارت آموخته شده را در شرایط واقعی به کار بندد.
    روش بررسی
    در این پژوهش شبه تجربی یک گروهه ی قبل و بعدی، 34 نفر از دانشجویان پرستاری به عنوان واحد مورد پژوهش انتخاب شدند. داده ها در طی سه مرحله ی قبل، بلافاصله و یک ماه پس از آموزش با استفاده از پرسشنامه، فرم تشخیص پرستاری گوردون و فرم ارزیابی عملکرد فرآیند پرستاری، جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمونهای مجذورکای، من ویتنی یو، تیزوجی و اندازه گیری های تکراری، تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    دانشجویان میانگین نمرات ارزیابی عملکرد بالینی بیشتری در دو مرحله ی بلافاصله (97/14±24/53) و یک ماه پس از آموزش (36/13±24/63) نسبت به مرحله ی قبل از آموزش (89/12±62/26) کسب نمودند. آزمون آماری تی زوجی و اندازه گیری های مکرر، اختلاف معنی داری را بین میانگین نمرات ارزیابی عملکرد دانشجویان از فرآیند پرستاری در مرحلهی قبل و بلافاصله، قبل و یک ماه، بلافاصله و یک ماه و همچنین قبل، بلافاصله و یک ماه پس از آموزش نشان داد.
    نتیجه گیری
    توصیه می شود از شیوه های فعال آموزشی، از جمله شبیه سازی با مشارکت دانشجو و ایجاد شرایطی شبیه به شرایط واقعی برای توانمند سازی دانشجو در بهکارگیری فرآیند پرستاری، به عنوان شیوه ی مراقبتی استاندارد، استفاده شود.
    کلیدواژگان: فرآیند پرستاری، آموزش، شبیه سازی، عملکرد
  • حسین شهدادی، سید رضامظلوم، عباس حیدری، مهین بدخش صفحه 31
    زمینه و هدف
    انجام مؤثر همودیالیز، به حداقل رساندن عوارض آن و حفظ راحتی بیمار، از مسؤولیتهای پرستاران همودیالیز است. قرار دادن بیمار در وضعیت نیمه نشسته، در صورت عدم تاثیر سوء بر عوارض، به راحتی بیمار کمک می کند. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر وضعیت نیمه نشسته بر عوارض ضمن همودیالیز انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی تجربی متقاطع، 45 بیمار همودیالیزی در شهرستان زابل، در دو مرحله به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف، مورد بررسی قرار گرفتند. در هر مرحله، بیماران به طور تصادفی در یکی از دو وضعیت خوابیده به پشت و نیمه نشسته همودیالیز شدند. عوارض ضمن همودیالیز شامل هیپوتانسیون، تهوع، استفراغ و کرامپ عضلانی در هر وضعیت با ابزارهای اختصاصی بررسی، ثبت و مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین فشارخون سیستولی و دیاستولی، میزان بروز هیپوتانسیون، تهوع، استفراغ و کرامپ، دفعات استفراغ و کرامپ، شدت استفراغ و کرامپ و مدت کرامپ در دو وضعیت خوابیده به پشت و نیمه نشسته، تفاوت معنی داری نداشت ولی دفعات، مدت و شدت تهوع در وضعیت نیمه نشسته نسبت به وضعیت خوابیده به پشت، کاهش معنی داری یافته بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه بیشتر عوارض ضمن همودیالیز در دو وضعیت تفاوتی نداشته و برخی عوارض نیز در وضعیت نیمه نشسته کاهش پیدا کرده است، لذا به نظر می رسد برای حفظ راحتی بیمار، پرستار می تواند به او پیشنهاد کند که به دلخواه، در وضعیت خوابیده به پشت یا نیمهنشسته قرار گیرد؛ ضمن این که بررسی دقیقتر سایر عوارض همودیالیز نیز در وضعیت نیمه نشسته لازم است.
    کلیدواژگان: وضعیت نیمه نشسته، همودیالیز، عوارض
  • سمیرا ابراهیم زاده ذگمی، صدیقه صادقی خامنه، احمد آقازاده صفحه 37
    زمینه و هدف
    زایمان تاثیر زیادی بر سلامت زنان داشته، از شاخصهای مهم سلامت ملی محسوب می گردد. در سالهای اخیر، مداخلات در زایمان شایع شده که فشار بر قله ی رحم یکی از آنها می باشد. درباره ی استفاده از این روش در متون پزشکی، مطالب ناچیزی بیان شده و ایمنی و نقش آن در مرحله ی دوم زایمان جای بحث دارد. از این رو مطالعه ای با هدف تعیین و مقایسهی سرانجام زایمان با استفاده از فشار بر قله ی رحم در مرحله ی دوم زایمان با زایمان خودبهخودی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه ی تحلیلی از نوع مقطعی بوده، در آن 144 خانم باردار طبیعی شرکت داشتند که 72 نفر از آنها به طور خودبه خودی و 72 نفر با استفاده از فشار بر قله ی رحم زایمان کردند. سرانجام زایمان در هر دو گروه مورد بررسی قرار گرفت. از پرسشنامه جهت گردآوری داده ها استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای تی مستقل، z نسبتها، مجذورکای و آزمون دقیق فیشر استفاده شد.
    یافته ها
    نسبت گسترش اپی زیاتومی، پارگی (05/0p<)، میانگین نمرات آپگار دقیقه اول (001/0p<) و میانگین طول مرحله ی دوم زایمان (0001/0p<) در دو گروه از نظر آماری تفاوت معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    استفاده از فشار بر قله ی رحم باعث افزایش بروز عوارض مادری و نوزادی می شود. بنابراین زمانی که نیاز به مداخله در طی زایمان احساس شود، باید فواید و معایب این روش در مقایسه با زایمان با اسباب در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: سرانجام زایمان، فشار بر قله ی رحم، مرحله ی دوم زایمان
  • رضایت پرویزی، محمد رهبانی نوبر، سوسن حسن زاده، غلامرضا ایدری، تورج ابراهیمان صفحه 45
    زمینه و هدف
    پروتئین واکنشی C با حساسیت بالا(HS-CRP) در پیشگویی بیمارانی با سندرم های کرونر حاد به کار می رود و یک پیشگویی کننده ی مستقل قوی در حوادث بعدی کرونری در افراد به ظاهر سالم است. در این مطالعه، ارزش تشخیصی توام (HS-CRP) و نسبت LDL-C/HDL-C در تعیین گرفتاری های شریان کرونر مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    300 بیمار مبتلا به بیماری های شریان کرونر انتخاب و بر اساس تعداد عروق گرفتار، به سه زیرگروه تقسیم شدند: (66 نفر با یک رگ گرفتار، 87 نفر با دو رگ گرفتار و 110 نفر با سه رگ گرفتار) و گروه کنترل شامل 37 نفر مرد به ظاهر سالم و بدون عروق آسیب دیده بودند. سطوح سرمی HS-CRP با روش الایزا، پارامترهای لیپیدی نیز با استفاده از روش های استاندارد با اتو آنالیزور کوباس میرا اندازه گیری شد. برای ارتباط بین پارامترهای اندازه گیری شده، از روش همبستگی پیرسون استفاده گردید.
    یافته ها
    مقایسه ی سطوح سرمی HS-CRP گروه های بیمار با گروه کنترل، افزایش معنی داری را نشان می دهد (05/0p<). بین سطوح سرمی HS-CRP و HDL-C و نسبت LDL-C/HDL-C ارتباط معنی داری مشاهده می شود (05/0p<). همچنین بین تعداد عروق آسیب دیده و سطوح HS-CRP ارتباط معنی داری وجود دارد (927/0=r و 001/0>p).
    نتیجه گیری
    ارتباط مستقیم بین سطوح سرمی HS-CRP و نسبت LDL-C/HDL-C و تعداد عروق آسیب دیده، پیشنهاد می دهد که ارزش تشخیصی HS-CRP در مردان، وقتی که توام با نسبت سرمی LDL-C/HDL-C باشد، به میزان قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: نسبت LDL، C، HDL - C، HDL، C، پروتئین واکنشی C با حساسیت بالا، بیماری شریان کرونر
  • اعظم باقری، رباب لطیف نژاد رودسری، عبدالله امیدی، حبیب الله اسماعیلی صفحه 51
    زمینه و هدف
    فرزندخواندگی به عنوان یکی از روش های درمانی در کاهش فشار روانی ناشی از ناباروری مطرح است. اما این روش تقریبا ناشناخته بوده و زوجهای نابارور تمایل چندانی به استفاده از آن ندارند. این مطالعه با هدف بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش فرزندخواندگی در زوجهای دارا و فاقد فرزندخوانده در شهرستان آران و بیدگل انجام گردید.
    روش بررسی
    در این پژوهش مقایسه ای، 50 زوج نازای دارای فرزندخوانده و 50 زوج نازای فاقد فرزندخوانده که به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب گردیدند، وارد مطالعه شدند. تمامی زوجهای نابارور جهت گرفتن تاریخچه ی روانی اجتماعی و پزشکی مورد مصاحبه قرار گرفتند. داده های دموگرافیک و اجتماعی- اقتصادی زوجین نیز با یک پرسشنامه ی پژوهشگرساخته جمع آوری گردید. نگرش زوجین در مورد فرزندخواندگی با استفاده از یک مقیاس لیکرت خودساخته سنجیده شد. سلامت روان، عزت نفس و حمایت اجتماعی به ترتیب با مقیاسهای GHQ28، کوپراسمیت و کاسدی اندازه گیری گردیدند.
    یافته ها
    دو گروه مورد مطالعه، هیچ تفاوت معنی داری از نظر سوابق طبی و روانی اجتماعی نداشتند. اما نمرات نگرش، سلامت عمومی، عزت نفس و حمایت اجتماعی در دو گروه دارا و فاقد فرزندخوانده تفاوت معنی داری داشت. بالاترین نمره ی نگرش، در زنان دارای فرزندخوانده مشاهد گردید. بهترین وضعیت سلامت روان، مربوط به مردان دارای فرزندخوانده و بدترین وضعیت آن، مربوط به زنان فاقد فرزندخوانده بود. همچنین زنان دارای فرزندخوانده دارای بالاترین نمره ی عزت نفس و حمایت اجتماعی بودند.
    نتیجه گیری
    زوجهای نازای دارای فرزندخوانده دارای نگرش مثبت تر و وضعیت روانی- اجتماعی بهتری بودند. بنابراین، پیشنهاد می شود مؤسسات حمایتی، برای کمک به زوجین نازا در جهت انتخاب روش فرزندخواندگی برای غلبه بر بحران ناباروری تاسیس شوند.
    کلیدواژگان: فرزندخواندگی، نگرش، عزت نفس، حمایت اجتماعی، سلامت روان، نازایی
  • شراره ضیغمی محمدی، پوری هوشمند، محمد مهدی کوشیار، حبیب الله اسماعیلی صفحه 59
    زمینه و هدف
    تغذیه نقش مهمی در پیشرفت و درمان سرطان دارد. کاهش وزن شایعترین مشکل در بیماران سرطانی است که به عنوان یک شاخص در جهت افزایش مورتالیتی و موربیدیتی در بیماران سرطانی محسوب می شود. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین شاخص توده ی بدن با شدت خستگی و کیفیت زندگی مبتلایان به سرطان تحت شیمی درمانی بود.
    روش بررسی
    این یک مطالعه ی توصیفی همبستگی است که در آن از یک روش نمونه گیری غیراحتمالی مبتنی بر هدف استفاده شده است. 121 بیمار سرپایی مبتلا به سرطان در این مطالعه شرکت داشتند. داده ها به شیوه ی مصاحبه جمع آوری شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش فرم انتخاب نمونه، فرم مشخصات دموگرافیک، شاخص توده ی بدن، مقیاس شدت خستگی و پرسشنامه ی کیفیت زندگی EORTC QLQ-30 بود.
    یافته ها
    تفاوت آماری معنی داری بین میانگین شدت خستگی (001/0p<)، کیفیت زندگی (011/0p<)، شاخص توده ی بدن (003/0>p) در مرحله ی قبل و بعد از سه دوره شیمی درمانی مشخص شد. همچنین تفاوت آماری معنی داری در میانگین تغییرات شدت خستگی (008/0>p) و میانگین تغییرات کیفیت زندگی (001/0>p) برحسب تغییرات شاخص توده ی بدن، طی سه دوره شیمی درمانی یافت شد.
    نتیجه گیری
    در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی، کاهش وزن منجر به افزایش شدت خستگی می شود و بر کیفیت زندگی فرد اثر منفی می گذارد. پرستاران با مداخلات مناسب و آموزش اقدامات خودمراقبتی به بیمار و پایش دقیق وضعیت تغذیه ای، میتوانند به کاهش بروز کاشکسی و کاهش شدت خستگی و ارتقای کیفیت زندگی بیمار کمک نمایند.
    کلیدواژگان: سرطان، شیمی درمانی، خستگی، کیفیت زندگی، شاخص توده ی بدن
|
  • Hadi Koshiar, Hadi Abbaspour, Hasan Rakhshandeh, Abolfazl Khajavi Page 7
    Background And Objective
    The presence of necrotic tissue is an important problem in patients with deep burns. To remove these tissues surgical procedures are usually used which are problematic and with limited indications. This study was designed to compare topical effectiveness of kiwifruit versus Elase ointment on removal of necrotic tissue of full-thickness burns.
    Materials And Methods
    This experimental study was accomplished on 0 Vistar rats that assigned to three groups. Full thickness burns with cm diameter were produced in all rats. One side of the first group was treated by Elase ointment and the other side by topical kiwifruit. In second group one side was treated by Elase ointment or topical kiwifruit and the other side was considered as control group. All wounds in group three were considered as control group. In each group the time of removing necrotic tissues, the instant of infection occurrence and forming granulate tissue were recorded in a check list and then were analyzed using non-parametric statistics.
    Results
    Findings showed that debridement time of kiwifruit (5.7days) was significantly shorter than Elase ointment group (8.5 days) (p<0.09). Surprisingly in the kiwifruit groups no infection was observed.
    Conclusion
    Using kiwifruit not only causes no injury to healthy tissues but also resulted in shorter debridement time. Findings of this study can open new horizons and provide a new treatment modality for patients with deep burns.
  • Azam Fazel, Zahra Hosseini Vaeaz, Seyed Ahmad Saghebi, Habib-O-Allah Esmaeili Page 13
    Background And Objective
    Elevated serum cholesterol and, particularly, low density lipoprotein (LDL) cholesterol is significant risk factors associated with development and progression of atherosclerosis and consequently CHD. Wet cupping has been known as a complementary medicine to reduce cholesterol. Thus with attention to peoples demand to these complementary methods, the present study was conducted to investigate the effects of wet cupping on serum lipoprotein concentrations.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, 7 men and women with high blood cholesterol were randomly assigned into treated (N=8) and control (N=6) groups. Participants in treated group were subjected to wet cupping, whereas those in control group remained untreated. Then, the serum concentrations of lipoproteins were measured after weeks. Data were analyzed using statistical methods including Chi-square, Mann-Whitney, Independent t-test, paired t-test.
    Results
    A significant difference was found in the amount of LDL-C and LDL/HDL ratio before and after wet cupping (p<0.005), as the amount of LDL-C and LDL/HDL ratio was lower in treated group compared to control (p<0.00). Although HDL-C reduction in control group was observed (p<0.0), but comparing two group differences did not show any significant changes at the end of study (p=0.6).
    Conclusion
    Wet cupping may be an effective method to reduce LDL cholesterol and consequently may have a preventive effect against atherosclerosis.
  • Talat Khadivzadeh, Mandana Molkizadeh, Hassan Rakhshandeh, Mohammad Khajedaloui Page 19
    Background And Objective
    Episiotomy and perineal lacerations are common perineal trauma in primiparous vaginal birth. Problems after episiotomy include perineal pain, inflammation, edema, dysparonia and dehiscence, of which perineal pain is more popular. For this reason, this study aimed to compare the perineal pain and wound healing in primiparous women in two groups of women who were administered lavender cream or placebo at Modarres hospital in kashmar.
    Materials And Methods
    In this double-blind randomized clinical trial, 90 primiparous women aged between 7-5 years old, with gestational age between 7- weeks, -5 cm dilation of cervix and spontaneous delivery of a singleton fetus with vertex presentation were allocated. Subjects were allocated randomly into two groups of lavender cream or placebo. Data were collected using interview schedule, Visual Analogue Scale and REEDA scale.
    Results
    There was no significant difference in perineal pain at first hours postpartum between two group (P=0.78), but perineal pain at the rd (P<0.05), 5th (P<0.009) and 0th (P<0.07) day postpartum was less in experimental group. In terms of wound healing there was no significant difference between two group at rd day post partum (P=0.7), whereas at the 5th (P<0.00) and 0th day (P<0.009) a significant difference between two groups was seen.
    Conclusion
    Topical application of lavender cream is effective in relieving perineal pain and episiotomy wound healing.
  • Najme Valizadeh, Pouri Houshmand Page 25
    Background And Objective
    One of the most important problems of nursing process method is lack of student's capability in implementing nursing process in actual fields to conduct professional tasks. Thus, teaching methods such as simulation could be used for teaching of nursing process. It seems that it can involve students actively and therefore help them to apply their taught skills in actual conditions.
    Materials And Methods
    In this one–grouped quasi-experimental study which conducted in 00-005, student nurses were included in the study. Data were collected using a questionnaire, Gordon College Student Evaluation Form and Nursing Process Evaluation Form in three intervals including before, immediately and one month after teaching. The data analyzed using Mann-whitney test, paired t-test as well as repeated measures analysis.
    Results
    The results showed that study subjects achieved higher score in two posttests which were carried out immediately (5.±.97) and one month after teaching (6.±.6) in comparison with pretest (6.6±.89). Also significant differences were observed between means of student's practice skills before and immediately after teaching, before and one month later, immediately after teaching and one month later as well as before, immediately and month after teaching using paired t-test and repeated measures analysis.
    Conclusion
    It is suggested to use active styles of training including simulation for the nursing process teaching. It seems that such training methods involve students in a situation which is similar to natural fields and make student nurses to be able to implement nursing process as a standard method of caring.
  • Hossin Shhdadi, Seyed Reza Mazluom, Abbas Hedari, Mahin Badakhsh Page 31
    Background And Objective
    Hemodialysis is the most prevalent therapeutic procedure for end stage renal disease patients. During dialysis patients have to lie in supine position for at least four hours. Putting the patients in other positions may enhance patient's comfort. So, this research was accomplished to investigate the effect of semi-Fowler's position on the hemodialysis complications.
    Materials And Methods
    In this cross-over study 5 patients who were under hemodialysis in Zabol city were conveniently selected and then assigned to two groups. In each group patients were randomly put in one of the supine or semi-Fowlers positions in two sessions of dialysis. Hemodialysis complications including hypertension, nausea, vomiting and muscular cramps were recorded and compared in each position using relevant instruments.
    Results
    There was no significant difference between supine and semi-Fowler's position in terms of systolic and diastolic blood pressure mean, the occurrence of hypertension, nausea, vomiting and cramp, also the frequency and intensity of vomiting and cramp. However, the frequency, duration and intensity of nausea were significantly less in semi- Fowler's position comparing supine position.
    Conclusion
    Considering that most of the hemodialysis complications had no differences in two positions, and just some of the complications decreased in semi- Fowler's position, it seems in order to preserve the patient's comfort, nurses can suggest them to choose either supine or semi- Fowler's position. Nevertheless, it is recommended to investigate carefully the other hemodialysis complications in semi- Fowler's position as well.
  • Samira Ibrahimzadeh Zagami, Sedighe Sadeghi Khameneh, Ahmad Aghazadeh Page 37
    Background And Objective
    Delivery has an extensive effect in women's health and it is one of the most important indexes in public health. In recent years, interventions in delivery are common, that fundal pressure is one of them. The use of this procedure is poorly described in the medical literature and controversy exists about its safety in the second stage. Therefore, aim of this study is detect and compare the outcome of delivery by fundal pressure in second stage of labor with spontaneous delivery.
    Materials And Methods
    This was cross-sectional study that women were included. Seventy two deliveries in which fundal pressure was used to expedite birth were matched with 7 deliveries that occurred spontaneously. Delivery outcome was evaluated in two groups. A questionnaire was used for data gathering. Data were analyzed using statistical methods including Chi-square, Independent t-test, Z-Ratio and Fisher Exact test.
    Results
    Spreadind of episiotomy, tear (p<0.05), APGAR scores on the first minute (p<0.00) and median of duration of the second stage of labor (p<0.000) were statistically different.
    Conclusion
    Fundal pressure is associated with an increased rate of maternal and neonatal accidents. Thus, if there is any requirement to such intervention, its benefit should be considered in comparison with operational delivery.
  • Rezayat Parvizi, Mohammad Rahbani Nobar, Sousan Hassanzadeh, Gholamreza Eidari, Touraj Ebrahimian Page 45
    Background And Objective
    High sensitive C-reactive protein (HS-CRP) has prognostic utility in patients with acute coronary syndromes and is a strong independent predictor of future coronary events in apparently healthy subjects. In this study, the prognostic value of the HS-CRP was evaluated in detection of coronary artery events when combined with serum LDL–C/HDL–C ratio.
    Materials And Methods
    Three hundred male patients who suffered from the symptoms of coronary artery diseases were divided into three subgroups according to the number of diseased vessels (66 with one diseased vessel, 87 with two diseased vessels, and 0 with three diseased vessels). Control group consisted of 7 males who seemed to be healthy individuals (without diseased vessesl). Serum levels of HS-CRP were measured by ELISA method and those of lipid parameters by standard methods using Cobas Mira autoanalizor. The relationships between the measured variables were analyzed by Pearson tests.
    Results
    Comparing with the control group significant elevation were noticed in serum levels of HS-CRP in patients with coronary artery diseases in all cases (P<0.05). Also there was a significant correlation between the serum levels of HS-CRP, LDL-C, HDL-C and LDL-C/HDL-C ratio (P<0.05). A significant correlation between the number of diseased vessels and the elevated level of HS-CRP was also found (p<0.00).
    Conclusion
    The direct correlation between serum levels of HS-CRP and LDL–C/HDL-C ratio and number of diseased vessels suggests that predictive value of HS-CRP in men is considerably increased when it is combined with serum LDL–C/HDL–C ratio.
  • Azam Bagheri, Robab Latifnejad Roudsari, Abdollah Omidi, Habib-O-Allah Esmaeili Page 51
    Background And Objective
    Adoption is considered as a therapeutic alternative to reduce the emotional burden of infertile couples. However, it is virtually unknown and with a limited acceptance amongst infertile couples. This study was designed to investigate the factors which affect acknowledgment of adoption in couples with and without adopted child in Aran-Bidgol town.
    Materials And Methods
    In this comparative study, 50 infertile couples without and 50 with an adopted-child were selected using stratified sampling. All infertile couples were interviewed in order to take their psychosocial and medical history. Couple's socioeconomic and demographic data were also obtained using a self-administered questionnaire. Subject's attitude towards adoption was measured using a self-measured Likert scale. General health, self-esteem and social support were respectively measured by GHQ8, Cooper Smith and Cassidy scales.
    Results
    Two groups had no significant difference in terms of medical history and socioeconomic status. The score of attitude (p<0.009), general health (p<0.00), self-esteem (p<0.00) and social support (p<0.0) was significantly different in couples with and without adopted child. The highest score of attitude was seen in females with adopted child. The highest score of general health was seen in males with adopted child. Whereas its lowest score was seen in females without adopted-child. Also females with adopted child had the highest score of self esteem and social support.
    Conclusion
    Infertile couples with adopted-child had a positive attitude towards adoption and also improved psychosocial status. It is therefore recommend establishing support organizations to assist infertile women to adopt children to overcome infertility crisis.
  • Sharare Zeighami Mohammadi, Pouri Houshmand, Mohammad Mahdi Kooshyar, Habib-O-Allah Esmaily Page 59
    Background And Objective
    Nutrition plays a major role in cancer development and treatment. Weight loss is a common problem in patients with cancer that has been identified as an indicator of increased mortality and morbidity in cancer patients. The purpose of this study was to determinate the relationship of body mass index with severity of fatigue and quality of life in cancer patients undergoing chemotherapy.Methods and Materials: This study was a descriptive correlational study which utilized a purposeful sampling to select one hundred and twenty one outpatients with cancer. Data were collected by face-to-face interview using a questionnaire. The severity of fatigue and quality of life were respectively measured by fatigue severity scale and quality o life scale (EORTC QLQ-0).The analysis of data was carried out using Paired t-test.
    Results
    The findings showed a significant difference between mean of fatigue severity (P<0.00), quality of life (P<0.0) and BMI (p<0.00) before and after three cycles of chemotherapy. Also the scores of fatigue severity (P<0.008), quality of life (P<0.00) were significantly different during the three cycles of chemotherapy.
    Conclusion
    In cancer patients undergoing chemotherapy weight loss leads to increased severity of fatigue and impaired quality of life. The nurses could help to reduce severity of fatigue and improve quality of life by appropriate interventions such as patient's self care education and also careful monitoring of patient's nutritional status.