فهرست مطالب

فصلنامه بیماری های پستان ایران
پیاپی 3 (زمستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/11/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صادق ولیان بروجنی*، ماندانا صداقت، ایثار نصیری، علی فرازمند، فریبرز کامکاریان، مژگان عبداللهی صفحه 7
    مقدمه

    ژن سرکوبگر تومورCKN2A نقش دارد. ژن pRb رتینوبلاستوما.
    در بیماران مبتلا به سرطان پستان در ایران، سطح متیلاسیون بررسی شدهیپرمتیلاسیون به تتیب در CKN2A مواد و روش ها: به منظور بررسی فراوانی متیلاسیون ژن. (REP) وابسته به آنزیم محدود کننده PCR و (MSP) اختصاصی متیلاسیون PCR اگزون 1 به وسیله دو روش29 درصد، REP و MSP

    نتایج

    پس از بررسی 65 بیمار مبتلا به سرطان پستان تک گیر به وسیله23)موارد یافت شد. / 19/65) و 35 درصد (65)احتمالا در مراحل اولیه بروز سرطان انجام م یگیرد و یکی از عوامل اپ یژنتیک موثر در پیشرفت سرطان م یباشدCKN2A بحث: بررسی پیشینه پاتولوژی نمونه های بافت سرطانی بیماران نشان داد که غیرفعال شدن ژن.

    کلیدواژگان: REP، MSP، CKN2A سرطان پستان، جمعیت ایران، متیلاسیون، ژن سرکوبگر تومور
  • محسن شمس، احمد فیاض بخش، محسن صفاری صفحه 17
    مقدمه
    آموزش های زیادی برای تشویق زنان به انجام خودآزمایی پستان با هدف تشخیص زودهنگام سرطان پستان انجام شده است. هدف از این پژوهش، بررسی مطالعاتی است که اثربخشی مداخلات آموزشی در اصلاح رفتار زنان برای انجام خودآزمایی پستان را مورد بررسی قرار داده اند.
    مواد و روش ها
    با جستجوی نظام مند بانک اطلاعاتی مدلاین و ISI Web of Science برای به دست آوردن عناوین و خلاصه مقالات حاوی نتایج مداخلات آموزشی مرتبط با انجام خودآزمایی پستان در زنان، مواردی که به تعیین اثربخشی مداخلات آموزشی پرداخته بود، انتخاب شد و در نهایت با بررسی متن کامل 19 مقاله منتخب، نتایج حاصل از آنها مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    اکثر برنامه های آموزشی به صورت مهارت آموزی طراحی شده و بیشتر آموزش دهندگان را کارکنان نظام سلامت و در مواردی نیز گروه های همسان و خانواده بیماران مبتلا به سرطان پستان تشکیل می دادند. تنوع زیادی از نظر مشخصات گروه تحت آموزش مانند سن، نژاد، تحصیلات و شغل در این پژوهش ها مشاهده شد و در مواردی بستگان درجه اول بیماران مبتلا به سرطان پستان به عنوان گروه مهم در معرض خطر تحت آموزش قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    آموزش خود آزمایی پستان در حوزه های دانشی، نگرشی و رفتاری نقش اساسی در بالا رفتن تعداد موارد کشف و درمان زودرس سرطان پستان دارد. آموزش بیشتر و مؤثرتری توسط پرستار و دیگر کادر پزشکی، در مقایسه با پزشکان، انجام می شود و توجه به محل مناسب برای آموزش شامل مراکز بهداشتی درمانی و محل کار از شرایط موفقیت است.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، خودآزمایی پستان، آموزش بهداشت، پیشگیری
  • فریدون سیرتی، آزاده قهاری، نسرین سادات علوی صفحه 24
    مقدمه
    سرطان پستان، سر دسته علل مرگ ناشی از سرطان در زنان 40 تا 44 سال می باشد و شایعترین سرطان با محل مشخص در زنان است. احتمال بروز این بیماری 1 نفر به ازاء هر 8 زن می باشد. بعضی فاکتورها مانند اندازه تومور، مرحله پاتولوژیک تومور، نوع تومور، وضعیت غدد لنفاوی زیر بغل، رسپتورهای هورمونی استروژن و پروژسترون و P53و HER-2/neu در تعیین پیش آگهی تومور و تعیین خط مشی درمان، مؤثر هستند. در این تحقیق به بررسی فراوانی چهار فاکتور آخر و ارزیابی ارتباط آنها با یکدیگر و با منوپوز و سن پرداخته می شود.
    مواد و روش ها
    طی یک دوره سه ساله، 200 بیمار که تشخیص پاتولوژیک سرطان پستان داکتال یا لبولار داشتند، به روش ایمونوهیستو شیمیایی از نظر ER، PR، P53 HER-2/neu، تحت بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    همه بیماران، در این بررسی، جنسیت مؤنث داشتند و میانگین سنی آنها (36/11+ =ED) 6/49 سال بود و در محدوده سنی 81-26 سال قرار داشتند. گیرنده استروژن در 142 مورد (71 درصد)، گیرنده پروژسترون در 131 مورد (5/65 درصد)، P53 در 63 مورد (5/31 درصد) و HER-2/neu در 143 مورد (5/71 درصد) مشاهده شد. بین وجود گیرنده استروژن و وجود گیرنده پروژسترون رابطه مستقیم معنی دار وجود داشت (P<0.05) که کاملا با مکانیسم عملکرد این گیرنده ها قابل توجیه است. بین وجود (P53 وگیرنده استروژن) و (p53 و گیرنده پروژسترون) نیز رابطه معکوس معنی دار وجود داشت. در مورد سن، فقط بین وجود ER و سن بیماران، رابطه مستقیم معنی دار دیده شد. بین هیچکدام از این مارکرها و منوپوز رابطه معنی داری مشاهده نشد.
    بحث: تفاوت بارز نتایج این مطالعه با کتب مرجع، در زمینه فراوانی HER-2/neu بود بطوریکه در این بررسی شیوع آن معادل 5/71 درصد بود. در حالیکه در کتب مرجع شیوع حدود 25 درصد و بعضی مطالعات شیوع 37 درصد را ذکر نموده اند که می تواند ناشی از تفاوت های نژادی و ژنتیکی باشد. لذا در نظر گرفتن این تفاوت ها در مطالعات و درمان بیماران باید مد نظر قرار گیرد.
  • سپیده حاجیان، خدیجه میرزایی نجم آبادی، افسانه کرامت، حمیدرضا میرزایی صفحه 32
    مقدمه
    این مطالعه، یک بررسی نظام مند یا سیستماتیک در مورد تمامی مطالعاتی است که مورد تاثیر روش آرامسازی عضلانی و تجسم هدایت شده بر کاهش درد در مبتلایان به سرطان پستان طی 10 سال اخیر، تا کنون انجام شده است.
    روش بررسی
    این مقاله حدود 8 مطالعه انجام شده در این زمینه را مورد بررسی قرار داده است که اولا مشخص نماید که آیا تکنیک های آرامسازی عضلانی یا تجسم هدایت شده بر کاهش درد و دیسترس روانی ناشی از سرطان پستان مؤثر واقع می باشد، ثانیا روش های آموزش فردی در کاهش درد یا دیسترس روانی بیشتر مؤثرند یا روش های آموزش گروهی. در این راستا، کلیه مقالاتی که از سال های 1998 تا 2007 در این موضوع انجام شده، از منابع الکترونیک اطلاعاتی زیر جستجو شدند: CINAHL، Medline، Cancer Lit و بر اساس معیارهای ورودی به مطالعه جهت بررسی قرار گرفتند. تعداد 24 مقاله با کمک کلید واژه های مورد نظر که بر اساس روش کارآزمایی بالینی بر روی تسکین درد و تخفیف تنش روانی انجام شده بود، به دست آمد. نتایج کلیه مطالعات مرتبط با موضوع توسط دو پژوهشگر دیگر نیز مورد بررسی و مرور قرار گرفتند که بر اساس چک لیست مطالعات ارزیابی کارآزمایی های بالینی موجود در CASP و CEBM و معیارهای ورود به مطالعه مورد نظر، 16 مطالعه از بررسی خارج شده و تعداد 8 مطالعه باقی ماند.
    نتیجه گیری
    دو مقاله به مقایسه تاثیر آرامسازی عضلانی و تجسم هدایت شده بر تخفیف درد و همه 8 مقاله بر کاهش دیسترس روانی پرداخته بودند. از این تعداد، 7 مطالعه، محققان، تاثیر آرامسازی عضلانی و روش تجسم هدایت شده را بر کاهش درد و دیسترس ناشی از سرطان پستان، مفید ارزیابی کرده و در یک مطالعه نیز پژوهشگران، در مرحله اول و دوم مداخلات آنها را مؤثر و در مرحله سوم مداخلات، تفاوت معناداری بین گروه مداخله و کنترل در تخفیف علایم مشاهده نکردند.
    کلیدواژگان: آرامسازی عضلانی، تجسم هدایت شده، سرطان پستان، درد، دیسترس روانی
  • اکرم سادات سجادیان، احمد کاویانی، مسعود یونسیان، علی منتظری صفحه 45
    به منظور بررسی میزان رضایتمندی بانوان مراجعه کننده به کلینیک بیماری های پستان جهاد دانشگاهی، یک مطالعه توصیفی طراحی شد و جهت بررسی رضایتمندی بیماران پرسشنامه اختصاصی طراحی شده، در بین تمامی مراجعین کلینیک توزیع شد و از آنان خواسته شد که آن را تکمیل نمایند. پرسشنامه حاوی آیتم های رضایتمندی از مراقبت های کلینیکی، سیستماتیک، محیط فیزیکی، مهارت های ارتباطی پرسنل و رضایتمندی کلی بود. در کل 625 زن در این مطالعه شرکت کردند. متوسط سنی آنان 9/40 (6/11= SD) سال بود. اغلب آنان متاهل (81%) و خانه دار (69%) بودند. تعداد زیادی از آنان از محیط فیزیکی، ارتباط پرسنل و مراقبت های کلینیکی دریافتی بسیار راضی یا راضی بودند. 82% از پاسخ دهندگان بطور کلی از کلینیک خیلی راضی یا راضی بودند. بین رضایتمندی کلی بیماران از کلینیک و رضایتمندی به تفکیک از محیط فیزیکی، ارتباط با پرسنل و مراقبت های کلینیکی توافق معنی داری وجود داشت. بین رضایتمندی کلی بیماران و رضایت از اتاق معاینه (0001/0P<، 21/0= Kappa) و مشاوره با پزشک (0001/0P<، 20/0= Kappa) توافق معنی داری به چشم می خورد. هیچ یک از عوامل جمعیتی رابطه معنی داری با رضایتمندی کلی نداشتند. یافته های این مطالعه نشان می دهد که محیط فیزیکی و روش مشاوره پزشکان در رضایتمندی کلی بیماران مؤثر هستند.
    کلیدواژگان: مراقبت های پستان، سرطان پستان، رضایتمندی بیماران، رضایتمندی از مراقبت ها، ایران
  • مریم شکوهی، سید علی کشاورز، فریدون سیاسی، سید رضا مجدزاده صفحه 52
  • مژگان کریمی زارچی، نادره بهتاش، اعظم سادات موسوی، راضیه هاشمی، لیلا سخاوت صفحه 59
    مقدمه
    سرطان پستان شایعترین بدخیمی در زنان است و تعداد زیادی از بیماران به واسطه پیشرفت های موجود در زمینه تشخیص و درمان سال ها زنده می مانند. همچنین در ایران پس از سرطان پستان، سرطان سرویکس بیشترین تعداد را در میان بدخیمی های ژنیتالیا به خود اختصاص داده است. لذا مطالعه ای با هدف بررسی اثر تاموکسیفن روی نتایج سیتولوژی سرویکس و اهمیت پاپ اسمیر در تشخیص به موقع بدخیمی های رحم و سرویکس در مبتلایان سرطان پستان انجام شد.
    روش بررسی
    با بررسی کلیه اطلاعات موجود در Medline بین سال های 2008-1980 ارتباط تاموکسیفن با بدخیمی های سرویکس و رحم و تاثیر این دارو روی سیتولوژی سرویکس ارزیابی شد. در این متا آنالیز، مطالعات مورد- شاهدی، کوهورت و مشاهده ای مورد بررسی قرار گرفت و در موارد عدم وجود مطالعات کلینیکی، گزارشات موردی منتشر شده در مجلات معتبر علمی مورد ارزیابی و بحث قرار گرفتند. هدف اصلی، مکانیسم عمل تاموکسیفن و اثرش روی اپیتلیوم سرویکس می باشد.
    یافته ها
    از مجموع 892 ژورنال که در آن ارتباط تاموکسیفن را با دیگر بدخیمی ها بررسی کرده بودند، 182 مقاله ارتباط آن را با سرطان های زنان نشان داده و تنها 55 مقاله ارتباط این دارو با تغییرات پاپ اسمیر را بررسی کرده بودند که فقط 4 مورد بیانگر متاستاز ایزوله سرویکس در مبتلایان سرطان پستان بود. با توجه به عدم وجود مطالعات تصادفی کلینیکال نمی توان شدت ارتباط تاموکسیفن با بدخیمی های ژنیکولوژیک را تعیین کرد، اما ارتباط تاموکسیفن با سرطان آندومتر بیشتر شناخته شده است.
    نتیجه گیری
    علیرغم رابطه مشخص تاموکسیفن با سرطان آندومتر، درگیری سرویکس در مبتلایان سرطان پستان به ندرت رخ می دهد. اما در تمام موارد، خونریزی واژینال قبل از تشخیص رخ داده است. لذا توجه به معاینه لگنی سالانه و پاپ اسمیر و مراجعه سریعتر جهت کورتاژ آندومتر و اندوسرویکس در صورت بروز خونریزی و یا ترشح واژینال مقاوم به درمان برای رد بدخیمی های سرویکس و رحم ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: تاموکسیفن، سرطان پستان، پاپ اسمیر، سرطان سرویکس، سرطان رحم، سیتولوژی سرویکس
  • آسیه الفت بخش، تکتم بهشتیان، غلامرضا اسماعیلی جاوید صفحه 65
    مقدمه
    ماستیت گرانولوماتوز نوعی التهاب مزمن نادر در پستان است و اریتماندوزوم، تظاهر نادرتر این بیماری در بافت های دیگر غیر از پستان است. از نظر کلینیکی و نمای ماموگرافی، این بیماری ممکن است سرطان پستان را تقلید نماید؛ در حالی که تشخیص صحیح می تواند از انجام ماستکتومی غیرضروری جلوگیری کند. همچنین در موارد همراهی با اریتما ندوزوم، بیماری سارکوییدوز در تشخیص افتراقی قرار می گیرد.
    معرفی بیمار: بیمار خانم 30 ساله ای بودند که در هفته 32 حاملگی با شکایت توده بزرگ و دردناک پستان راست مراجعه نمودند و سابقه آرتریت و علایم پوستی در مفصل مچ پای راست 3 ماه قبل داشتند و با تشخیص اریتما ندوزوم تحت درمان بودند. سونوگرافی به نفع آبسه و فیستول زیر جلدی بود. درناژ آبسه انجام و نتیجه پاتولوژی جدار آبسه ماستیت گرانولوماتوز گزارش شد. بیمار تحت درمان با کورتیکواسترویید قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    ماستیت گرانولوماتوز یک بیماری اتو ایمون است و موارد نادری از همراهی این بیماری با اریتما ندوزوم و آرتریت گزارش شده است که مؤید اتوایمون بودن بیماری است. تشخیص افتراقی بیماری از کانسر پستان از اهمیت زیادی برخوردار است و بیشترین درمان پیشنهادی کورتیکوتراپی می باشد.
    کلیدواژگان: ماستیت گرانولوماتوز، اریتما ندوزوم، منوآرتریت
|
  • Vallian S., Nassiri I., Sedaghat M., Frazmand A., Mokarian F., Abdollahi M Page 7

    CKN2A is a tumor suppressor gene encoding a protein which acts in repression of Cdk4/6, and reduction of pRb phosphorylation. CKN2A gene can be inactivated by a variety of genetic and epigenetic events, including methylation. To investigate the methylation status of the CKN2A gene exon 1 in Iranian patients with breast carcinoma, promoter methylation was studied by methylation specific PCR (MSP), and restriction enzyme-related PCR (REP). An analysis of 65 patients by MPS and RPE showed hypermethylation of CKN2A in 29% (19/78) and 35% (23/78) of specimens, respectively. The pathological history of cancerous tissue sections suggested that CKN2A gene might be inactivated at the early stages in breast cancer, and that it is one of the epigenetic factors affecting the progress of the cancer.

  • Shams M., Fayazbakhsh A., Saffary M Page 17
    Introduction
    There are many interventions for encouraging the women to do breast self-examination. In this study, we aimed to review the studies on the effectiveness of health education interventions to improve women behaviors related to breast self- examination.
    Materials and Methods
    In this study, efforts have made to search for related materials in Pubmed and ISI Web of Science. It was attempted then to retrieve full-text copies of all relevant findings, and to read, include and classify in review the publications that focused on impact assessment of any health education intervention to facilitate earlier diagnosis of breast cancer.
    Findings
    Most of the studies were done in the form of training methods and most of the trainers were the health personnel but in some cases peer educators and family members of the patients with breast cancers had been used as trainers, too. The trained groups were different from aspect of age, race and ethnicity, literacy level and job and in some studies we found that first- level relatives of patients with breast cancer had considered as an important group which needed training.
    Conclusion
    Educational interventions for improving the knowledge, attitudes and behaviors of the women act as an important factor in exploration and early treatment of breast cancers. The educational interventions done by nurses and other health professionals provide more effective educational interventions than physicians and attention to suitable place for introducing this kind of educations such as health care facilities and classes in worksite tend to more successes.
  • Sirati F., Ghahari A., Alavi N Page 24
    Background
    Breast cancer is the major cause of death in 40-44 years old females and is the most common site specific cancer in them. Some of prognostic factors are tumor size, pathologic grade, auxiliary lymph nodes, ER, PR, P53 and HER-2-neu that are effective in prognosis and therapeutic plan. Frequency and relationship of the last four markers with each other and with menopause and age are discussed in this article.
    Material And Methods
    200 female patients with pathology documented ductal or lobular breast cancer were studied in a 3 years period by IHC method for ER, PR, P53 and HER-2-neu.All the patients were female mean age of 49.6 years (ED=+ 11.36) from 26-81 years old.
    Results
    ER was positive in 142 cases (71%), PR was positive in 131 cases (65.5%), P53 was positive in 63 cases (31.5%), and HER-2-neu was positive in 143 cases (71.5%).There was a significant positive correlation between ER and PR (P<0.05).there was a significant negative correlation between P53 and ER or PR. There was a significant positive correlation only between ER and age.There werenot any correlation between each marker and menopause.HER-2-neu indicates the worst prognosis and better response to chemotherapy. There was a significant difference of HER-2-neu in the reference texts (25%- 37%) and this research (71.5%), which may be caused by genetic differences.
    Conclusion
    there is some differences between Iranian and other patients in prognostic factors, so we must consider these differences for diagnosis, treatment and fallow up of breast cancer patients in Iran.
  • Hajian S., Mirzaii Njm-Abaadi K., Keramat A., Mirzaii Hr Page 32
    Objectives
    To determine: 1) whether muscle relaxation and guided imagery techniques have a significant impact on distress and pain, 2) which of the individual or the group treatments are more effective.
    Material And Method
    All studies have been published from 1997-2007 in CINAHL, Medline, Cancer Lit. Were extracted and selected at the basis on study design and inclusion criteria with the guide of key words. 24 studies were found that related to our considered subjects. All of them were reviewed by two expert reviewers, 16 of them were excluded and 8 articles according to our main inclusion criteria were selected and evaluated.
    Results
    7 studies showed that relaxation and guided imagery have significant impact on pain and distress reduction and one study concluded the effectiveness on the first and second intervention stages but had not significant impact on the final stage. Further more, studies wich employed group treatment had significantly larger effects compared to studies that individual approaches for pain and distress. However, number of articles that assessed the pain were not enough to ascertain the rigorous findings.
    Conclusion
    Overall, the results support the use of muscle relaxation and guided imagery techniques in to managing distress and pain in breast cancer patients. However, more well-designed studies are needed.
  • Sadjadian A., Kaviani A., Yunesian M., Montazeri A Page 45
    Objective
    A descriptive study was carried out to examine patient satisfaction among women attending the Iranian Centre for Breast Cancer.
    Methods
    A specially designed patient satisfaction questionnaire was distributed to all attendees and they were asked to complete the questionnaire. The questionnaire contained items on satisfaction with care organization, physical environment, personnel communication skills, clinical care, and overall satisfaction.
    Results
    In all, 425 women participated in the study. The mean age of women was 40.4 years (SD= 11.6), most were married (81%) and housewives (69%). A vast majority of women were very satisfied or satisfied with physical environment, personnel communication skills, and clinical care received. Eighty- two per cent of respondents were very satisfied or satisfied with the clinic’s overall performance. There was a significant agreement between patients’ overall satisfaction and satisfaction with physical environment, personnel communication skills, and clinical care. There was greatest agreement between patients’ overall satisfaction and satisfaction with examination room (Kappa= 0.21, P<0.0001) and with physicians’ consultation (Kappa= 0.20, P<0.0001). None of the demographic variables showed any significant association with patients’ overall satisfaction.
    Conclusion
    The findings suggest that the physical environment and physicians’ style of consultation contribute most to the patients’ overall satisfaction.
  • Shokoohi M., Keshavarz A., Siassi F., Majdzadeh R Page 52
    Background
    Breast cancer is the most frequent cancer in women According to Iranian Ministry of Health, Medical and Education, incidence of breast cancer was 5981 case from 1384. The age adjusted incidence rate was 24 per 100,000 in 2006.
    Materials And Methods
    In this case-control study, one hundred and ten patients with breast cancer (ages 20-60 yrs) were compared with one hundred and ten age- and sex-matched women hospitalized for other reasons. Briefly cases were women with insitu or invasive, histological confirmed breast cancer diagnosed no more than 1 year before the interview and with no previous diagnoses of cancer at other sites. Controls were women with no history of cancer admitted to Imam Hospital for acute, non- neoplastic, non- gynecological condition, unrelated to hormonal or digestive tract disease or to long- term modification of diet or hospital visitor. Odds ratios were calculated and Mantel-Haenzel and Logistic regression methods after adjustment for potential confounders were used for statistical analysis.
    Results
    Odds ratios [with 95 percent confidence intervals] for weight, height, BMI & waist to hip were 1/06(0/46-2/46), 1/25(0/52-2/99), 1(0/43-2/29), 1/53(0/62-3/74) in non menopause and 0/17 (0/02-1/08), 0/2(0/7-2/02), 0/28(0/04-1/98), 1/0990/37- 44/7) in menopause women.
    Conclusion
    The present study suggests that weight, height, BMI and waist/hip aren’t premenopause or menopause risk factors of breast cancer
  • Karimi Zarchee M., Behtash N., Mosavi A-S, Hashemi R., Sekhavat L Page 59
    Objective
    Invasive breast cancer is the most common malignancy in women. Due to declining mortality rates that are, in part, attributed to the use of screening mammography and effective adjuvant therapy, more women are surviving of their breast cancer. Also cervical cancer is one of the most common gynecological cancer and after breast cancer is on of the most women malignancy. This study for evaluated the effect of tamoxifen on cervical cytology and association of this with cervical cancer.
    Methods
    The review of the literature between 1980-2008 that association of tamoxifen to another malignancy were evaluated. Also all of case cohort and observational studies was included that evaluated association of tamoxifen to cervical/endometrial lesion or cancer.
    Results
    892 Journal were showed the association of tamoxifen to another cancer that 182 were about gynecological cancer followed tamoxifen and breast cancer. But only 55 of these papers were about effect of tamoxifen on cervical cytology and 4 were about isolated cervical metastasis followed tamoxifen used in patients with breast cancer.
    Conclusion
    The association of tamoxifen to uterine malignancy was diagnosed but cervical malignancy followed this drug was rare. But vaginal bleeding or vaginal discharge was occurred before all of these malignancies. Annual pap smear and gynecological exam with sampling of cervix and uterus if vaginal bleeding or discharge was occurred, can be help to diagnosis these malignancies as soon as possible.
  • Olfatbakhsh A., Beheshtian T., Esmaeili Djavid Gh Page 65
    Granulomatous mastitis (GM) is a rare chronic inflammatory disease of the breast with unknown etiology. Rarely GM is associated with systemic manifestations specially erythema nodosum. At the first time, Adams DH in 1987 from UK presented a patient with GM, erythema nodosum and monoarthritis and after that, rare similar cases has been published in the medical literature. Clinically and mammographically, GM may mimics carcinoma of the breast. However that is a benign disease and awareness of such an entity prevent unnecessary mastectomies. We report a case of GM with erythema nodosum (EN) and monoarthritis in a pregnant woman and diagnostic and treatment modalities are discussed.