فهرست مطالب

نشریه مهندسی بیوسیستم ایران
سال چهلم شماره 1 (بهار و تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/12/11
  • تعداد عناوین: 13
|
  • سید مهدی حسینی، محمد لغوی صفحه 1
    به منظور انجام عمل نشاکاری دستگاهی به نام نشاکار گلدان کاغذی طراحی و ساخته شد و با اجرای نشاکاری نهال های چغندرقند در مزرعه مورد ارزیابی قرار گرفت. فاصله بین نشاها به وسیله یک چرخ شمارنده مجهز به حسگر مادون قرمز که میزان مسافت پیموده شده را اندازه گیری می کند قابل انتخاب و تنظیم است. یک موتور پله ای با دستوری که از میکروکنترولر می گیرد باعث چرخش موزع به میزان موردنظر می گردد تا گلدان حاوی نشاء به موقع آزاد شده و از طریق لوله سقوط در شیار ایجاد شده توسط شیار بازکن قرار گیرد. سپس یک جفت دیسک پوشاننده و یک جفت چرخ فشاردهنده نشاء را درخاک تثبیت می نماید. برای ارزیابی دستگاه دو فاکتور سرعت پیشروی در سه سطح 25/0، 375/0 و 50/0 متر بر ثانیه و نشاء چغندرقند در دو سطح چهاربرگی و شش برگی با سه تکرار در یک مزرعه تحقیقاتی به اجرا گذاشته شد. پارامترهایی مانند متوسط فاصله بین نشاءها روی ردیف، انحراف جانبی نشاء از روی ردیف، شاخص نکاشت، درصد کاشت قابل قبول و غیرقابل قبول، سرعت تغذیه ی نشاء توسط اپراتور، درصد نشاءهای آسیب دیده و تعداد نشاءهای پابرجا مانده بعد از 45 روز اندازه گیری شد. نتایجی که از تجزیه واریانس داده ها به دست آمده نشان داد که تاثیر سرعت پیشروی بر متوسط فاصله بین نشاءها روی ردیف، سرعت تغذیه ی نشاء توسط اپراتور، انحراف جانبی نشاء از روی ردیف و شاخص نکاشت در سطح یک درصد معنی دار است. اثر تکرار و نوع نشاء بر هیچ کدام از پارامترهای اندازه گیری شده معنی دار نگردید. سرعت کاری نشاکار با نشاکاری دستی توسط کارگر مقایسه و نتایج نشان داد که نشاکاری ماشنی در حدود 6 برابر سریع تر از نشاکاری دستی است. سرعت بهینه نشاکاری توسط ماشین در سطوح مورد بررسی برابر با 5/0 متر بر ثانیه بود که در این سرعت، درصد کاشت قابل قبول 6/85 درصد، متوسط فاصله بین نشاها روی ردیف درحد قابل قبول، شاخص نکاشت حدود 5 درصد و سرعت تغذیه ی نشاء توسط اپراتور 98 نشاء در دقیقه بود. صد درصد نشاءها تا 45 روز بعد از نشاکاری که آبیاری آن ها ادامه یافت پابرجا مانده و رشد مطلوبی داشتند.
  • عباس اکبرنیا، حسین مبلی، اسدالله اکرم، منوچهر حامدی، شاهین رفیعی صفحه 9
    برای بررسی تاثیر عوامل زمان و حرارت در کیفیت و کمیت روغن زیتون و به دست آوردن روغن بکر، آزمونی با زمان هم زدن خمیر زیتون در سه سطح 10، 20 و 30 دقیقه و دمای واحد هم زن در سه سطح 30، 45 و 60 درجه سلسیوس با سه تکرار انجام شد. در این راستا داده های آزمون توسط آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی مورد مقایسه و ارزیابی قرار گرفتند. مقایسه میانگین ها براساس آزمون چند دامنه دانکن نشان داد که با افزایش دما و زمان هم زدن، میزان اسیدیته و پراکسید روغن افزایش می یابد، یعنی با افزایش دمای واحد هم زن و زمان هم زدن کیفیت روغن زیتون کاهش می یابد. همچنین نتایج آزمون نشان داد که با افزایش دما و زمان هم زدن میزان رطوبت تفاله افزوده می شود که این افزایش سبب کاهش کمیت روغن استحصالی می گردد. ولی از سوی دیگر افزایش دما و زمان هم زدن سبب کاهش میزان چربی تفاله شده که این موضوع افزایش کمیت روغن را به دنبال داشت، لذا از میان سطوح انتخاب شده در این آزمون زمان هم زدن و دمای واحد همزن برای به دست آوردن بالاترین کمیت و کیفیت روغن گیری زیتون، به ترتیب 20 دقیقه و 30 درجه سلسیوس پیشنهاد شد.
  • فیض الله شهبازی، علی رجبی پور، سید سعید محتسبی، شاهین رفیعی صفحه 15
    ارتعاشات ناشی از حمل و نقل اثر زیادی بر روی میزان صدمات محصولات کشاورزی خصوصا میوه ها و محصولات جالیزی دارد. مدول الاستیسیته یکی از مهمترین خواص مکانیکی میوه ها است که تغییرات آن می تواند مشخص کننده میزان صدمه وارده به محصول در طی حمل و نقل باشد. در این مطالعه اثرات فرکانس ارتعاش، شتاب ارتعاش، مدت زمان ارتعاش و موقعیت قرارگیری محصول داخل مخزن، بر روی میزان صدمات وارده بر هندوانه مورد مطالعه قرار گرفت. ابتدا میزان فراوانی فرکانس و شتاب ارتعاش در طی حمل و نقل با کامیون در جاده اندازه گیری شد. سپس با استفاده از یک دستگاه شبیه ساز ارتعاشات در آزمایشگاه، ارتعاشات حمل و نقل شبیه سازی و اثر پارامترهای مختلف بر روی میزان صدمات بررسی شد. میزان صدمه برمبنای اختلاف بین مدول الاستیسیته هندوانه قبل و بعد از ارتعاش، برحسب درصد درنظر گرفته شد. با توجه به نتایج به دست آمده از اندازه گیری و آنالیز ارتعاشات حمل و نقل، فرکانسهای بین Hz10-5 و Hz15-10 دارای بیشترین فراوانی بودند و میانگین فرکانس های این دامنه ها به ترتیب برابر با Hz5/7 و Hz13 بود. همچنین شتاب های بین g5/0-25/0 و g75/0-5/0، بیشترین فراوانی را داشتند و میانگین شتاب های این دامنه ها به ترتیب g3/0 و g7/0 بود که همین میانگینهای فرکانس و شتاب برای شبیه سازی ارتعاش در نظر گرفته شدند. مدت زمان ارتعاش برابر 30 و 60 دقیقه در نظر گرفته شد و میزان صدمات در لایه های بالایی، میانی و پایینی هندوانه در داخل مخزن اندازه گیری شد. نتایج آنالیز داده ها نشان داد که اثرات فرکانس ارتعاش، شتاب ارتعاش، زمان ارتعاش و موقعیت قرارگیری محصول داخل مخزن، که به عنوان منابع تغییرات در نظر گرفته شدند، در سطح یک درصد بر روی میزان صدمات معنی دار است. ارتعاشات با فرکانس Hz5/7، شتاب g7/0 و مدت زمان 60 دقیقه بیشترین صدمات را وارد کرده اند. میزان صدمات وارده بر هندوانه های واقع در لایه های بالایی مخزن بیشتر از لایه های زیرین و وسطی است.
  • شاهین رفیعی، تیمور توکلی هشجین، محمدهادی خوش تقاضا صفحه 27
    شبیه سازی فرآیند خشک شدن شلتوک برنج یکی از روش های پیش بینی نحوه توزیع رطوبت در طی فرآیند بوده و منجر به بهبود و حفظ کیفیت شلتوک می شود. تغییر شرایط خشک کردن تاثیر قابل ملاحظه ای بر میزان ضایعات مراحل مختلف شالیکوبی دارد در نتیجه کنترل شرایط خشک کردن امری ضروری می باشد. در این مقاله به روش اجزاء محدود، انتقال رطوبت در طی خشک شدن در داخل دانه شلتوک (رقم علی کاظمی) با فرض متقارن بودن دانه شلتوک شبیه سازی شد. برای تایید صحت مدلهای استخراج شده، بوسیله خشک کن آزمایشگاهی، توده بستر نازک شلتوک برنج دانه بلند (رقم علی کاظمی) با رطوبت اولیه 986/32% (بر پایه خشک، d.b.) خشک شد. در طی خشک شدن، دمای، رطوبت نسبی و سرعت هوا به ترتیب? C40، 32% و m/s5/1 بود. در طول مدت خشک کردن بستر نازک، وزن توده شلتوک برنج با فواصل زمانی ده دقیقه اندازه گیری شده و با این داده ها رطوبت شلتوک محاسبه گردید. مدلها نیز با توجه به ورودی های حاصل از شرایط آزمایشگاهی با گام یک دقیقه حل شد. ریشه مجموع مربعات خطا و درجه تاثیر مدل داده های شبیه سازی نسبت به داده های آزمایشگاهی به ترتیب 01/0 و 9908/0 بود. در نتیجه مدل، تقریب خوبی نسبت به داده های آزمایشگاهی داشته و برای شبیه سازی رطوبت دانه شلتوک علی کاظمی می تواند استفاده شود.
  • احمد امیدی، سید حسین کارپرورفرد صفحه 35
    امروزه خاک ورزی حفاظتی به عنوان راه حلی مناسب جهت جلوگیری از فرسایش خاک از طریق حفظ بقایای محصول قبلی در سطح خاک مطرح می باشد. یک ایده جدید به منظور کشت دقیق بذر در سیستم خاک ورزی حفاظتی استفاده از کارنده های سمبه ای است که به راحتی در زمین های با بقایای انبوه کار می کنند. در این تحقیق از آزمایش فاکتوریل 3?2 در قالب بلوکهای کامل تصادفی شامل دو نوع کارنده (دقیق کار مرسوم با موزع صفحه ای و دقیق کار سمبه ای مجهز به واحد کودکار جهت کاشت همزمان کود و بذر در سیستم بی خاک ورزی) و سه سطح سرعت پیشروی (3، 5 و 7 کیلومتر بر ساعت) به منظور تعیین اثرات نوع کارنده و سرعت پیشروی بر شاخص نکاشت، شاخص چندتایی، شاخص کیفیت تغذیه، میانگین عمق کاشت، سرعت سبزشدن، درصد جوانه زنی، ضریب تغییر فواصل، شاخص یکنواختی توزیع افقی بذر و شاخص دقت کاشت ذرت استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده نشان داد که برای هر دو کارنده افزایش سرعت پیشروی باعث افزایش شاخص نکاشت، شاخص دقت، ضریب تغییر فواصل و کاهش شاخص چندتایی و شاخص یکنواختی توزیع افقی بذر شد. همچنین اثر سرعت پیشروی بر درصد سبز شدن، سرعت سبزشدن و عمق کاشت معنی دار نبود(05/0>P). هر دو کارنده در سرعت 5 کیلومتر بر ساعت بیشترین مقدار شاخص کیفیت تغذیه را داشتند. نتایج به دست آمده نشان داد که دقیق کار سمبه ای در سرعت 5 کیلومتر بر ساعت دارای بهترین عملکرد بوده است
  • محمد مهدی شهاب زاده، سعادت کامگار، محمدحسین رئوفت صفحه 45
    طبیعت پیچیده غلاف های گیاه کلزا موجب می گردد که هنگام برداشت محصول با کمباین های رایج فعلی، ضربات مکانیکی اعمال شده باعث باز شدن غلاف های نیمه خشک و ریزش آنها گردد. به همین دلیل مقدار زیادی دانه، قبل از ورود به کمباین بر روی زمین می ریزند. اضافه بر این، به هم پیچیدگی غلاف های گیاه در زمان رسیدن کلزا ریزش زیادی در ناحیه جدا کننده را موجب می گردد. درتحقیق حاضر نوعی ضمیمه جهت سوار کردن بر جداکننده برای بازکردن غلاف ها از یکدیگر به منظور تقلیل مقدار ریزش، طراحی، ساخته و بر روی هد کمباین جان دیر 955 نصب گردید. سپس طی آزمایش ها مزرعه ای عملکرد دستگاه ساخته شده با عملکرد شاهد (کمباین با هد معمولی) مقایسه گردید. دستگاه مذکور شامل دو استوانه دوار می باشد که بر روی هر استوانه حداکثر تا 20 عدد انگشتی به فاصله 5 سانتی متر قرار می گیرد. محور نگه دارنده انگشتی نسبت به مرکز استوانه خارج از مرکز می باشد به طوری که با چرخش استوانه، انگشتی نسبت به سوراخ استوانه، داخل و خارج می گردد. این استوانه ها به صورت عکس یکدیگر حول محور اصلی خود چرخیده و به کمک انگشتی، غلاف های در هم فرورفته را از یکدیگر جدا می کنند. برای ارزیابی مزرعه ای دستگاه، آزمایش فاکتوریل در سه سطح سرعت دورانی استوانه (5/26، 0/53 و 5/79 دور در دقیقه) و سه سطح تعداد انگشتی (10، 14 و 18 عدد) و با سه تکرار در قالب طرح بلوک کامل تصادفی انجام گرفت. سرعت پیشروی کمباین نیز یک کیلومتر بر ساعت در نظر گرفته شد. نتایج آزمایش ها نشان داد که تغییر سرعت استوانه به طور معنی داری بر میزان ریزش موثر می باشد و حداقل ریزش در سرعت چرخشی استوانه به میزان 53 دور بر دقیقه (27/0 متر بر ثانیه به صورت سرعت مماسی) حاصل گردید. تعداد انگشتی نیز بر میزان ریزش موثر بود و با افزایش تعداد انگشتی مقدار ریزش کاهش پیدا می نمود. میزان ریزش در تیمار شاهد که برابر kg/ha 61 بود به کمک نصب این سیستم به میزان kg/ha1/51 کاهش یافت.
  • محمد اسماعیل خراسانی فردوانی، رضا علیمردانی، محمود امید صفحه 53
    موضوع تحقیق حاضر توسعه روشی برای سامانه های سنجش عملکرد نیشکر مبتنی بر وزن به منظور کاهش نوفه حاصل از اثر ارتعاشات و تکان های ماشین حین حرکت در مزرعه است. این روش بر همانند سازی ارتعاشی سامانه معادل جرم و فنر سکوی توزین با یک مبدل نیروی اضافه مجهز به وزنه آزاد استوار است. یکسان سازی بسامد طبیعی و فاز ارتعاش این دو سامانه با محاسبه وزنه آزاد و در نهایت تصحیح سیگنال های سکو با تفاضل مضربی از سیگنال های حاصل از مبدل نیروی جرم آزاد از مجموع سیگنال های سکوی توزین به طور پیوسته انجام گرفت. طی دو سری آزمون در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کامل تصادفی اثر شش سطح بسامدی شامل ارتعاشات 3، 4، 5، 6، 5/6 و 8 هرتز روی میز ارتعاشی و سه سطح سرعت پره های شبیه ساز بالابر شامل 2/2، 4/2 و 7/2 متر بر ثانیه و پنج سطح اضافه وزن محصول عبوری از روی سکو شامل صفر، 5/1، 3، 5/4 و 6 کیلوگرم بر انحراف معیار سیگنال های خروجی از سکوی توزین بر روی چهار تیمار شامل یک شاهد بدون تصحیح و هشت سطح تصحیح شده با ضرایب 2، 1/2، 2/2، 3/2، 4/2، 5/2، 6/2، 7/2 مطالعه شد. نتایج نشان داد که در محدوده وسیعی از بسامد های ارتعاشی، سرعت های مختلف بالابر و حتی در محدوده ای از اضافه بار های متفاوت روی سکو و همچنین برای تکان های گذرا انحراف معیار سیگنال های خروجی از سکو بعد از تصحیح در سطح احتمال 1% اختلاف معنی داری با قبل از تصحیح داشت و بعد از تصحیح از 4/0 فراتر نرفت که نشان دهنده دقت بالای آن است. همچنین بهترین ضریب تصحیح برای حالت بدون بار 2/2 و برای حالت عبور محصول 4/2 به دست آمد. استفاده از این تکنیک به دلیل ساختار ساده و دقت بالا کاملا کاربردی است و مزیت مهم دیگر آن این است که در محدوده بسامد های کمتر از 10 هرتز که نمی توان از فیلتر های آنالوگ یا دیجیتال به دلیل امکان حذف سیگنال های مفید استفاده نمود، این تکنیک به خوبی جواب گو است.
  • عزیز ابراهیمی، محمد شریفی، شاهین رفیعی، محمدرضا فتاحی مقدم صفحه 63
    مشخصه های فیزیکی محصولات کشاورزی از مهمترین پارامترها در طراحی سیستم های درجه بندی، انتقال، فرآوری و بسته بندی می باشند. در بین مشخصه های فیزیکی محصولات کشاورزی، ابعاد، جرم، حجم، سطح تصویر و سطح رویه از اهمیت بالایی در سیستم های اندازه بندی برخوردار هستند. در این تحقیق ابتدا خصوصیات مورفولوژیکی ژنوتیپ های گردو موجود در شهرستان تبریز اندازه گیری شد. سپس ژنوتیپ هایی که از لحاظ درصد مغز، میوه دهی جانبی و عملکرد در حد بالا بودند، انتخاب شده (ژنوتیپ های 536، 564، 570 و 572) و علاوه بر خصوصیات مورفولوژی، خصوصیات فیزیکی نیز در آنها اندازه گیری شد. سیستم های درجه بندی گوناگون، اندازه گیری میوه ها را براساس پارامترهای خاص بیان می کند. در بین صفات مورفولوژی اندازه گیری شده، ژنوتیپ 570 با وزن تک دانه 46/12 گرم و وزن مغز 25/8 گرم و با 21/66 درصد مغز و حداقل طول و قطر دانه 34 میلی متر از سایر ژنوتیپ ها متمایز شد. همبستگی های ساده نشان داد که بین شکل دانه با قطر دانه، طول دانه و طول مغز ارتباط و همبستگی معنی دار و منفی وجود دارد و همچنین بین شکل دانه با بافت پوست و رنگ پوست ارتباط و همبستگی معنی دار و مثبت و طول دانه با صفاتی از قبیل بافت پوست، سختی پوست ارتباط و همبستگی معنی دار و منفی وجود دارد. در مورد خواص فیزیکی اندازه گیری شده، بزرگ ترین قطر مربوط به ژنوتیپ 570 با 44 میلی متر که اختلاف معنی داری با سایر ژنوتیپ ها دارد. مدل های پیش بینی جرم گردو نشان دادند که بین مدل های خطی براساس قطر کوچک تر، قطر متوسط و قطر بزرگتر بیشترین همبستگی وجود دارد. در بین سیستم هایی که درجه بندی گردوها را بر پایه ابعاد (دسته 1) انجام می دهند، مدل قطر کوچک با رابطه خطی مناسب ترین مدل است.
  • آرزو باباجانی، خلیل کلانتری، احمد رضوانفر، حسین شعبانعلی فمی صفحه 71
    بسیاری از محصولات کشاورزی به علت عدم دسترسی به بازار مناسب در سطح کشور دچار ضایعات فراوانی می گردند، بنابراین تاسیس صنایع کوچک مقیاس به ویژه صنایع تبدیلی به صورت راهکاری مناسب در جهت توسعه کشاورزی می تواند در نظر گرفته شود. هدف این تحقیق آن است که با بررسی مبانی نظری مکان یابی صنعتی و با بهره گیری از تکنیک های مناسب، عوامل محیطی مؤثر در استقرار صنایع تبدیلی در نواحی روستایی استان کرمانشاه را معرفی نماید. همچنین این مطالعه ضمن شناخت وضعیت کلی باغداری منطقه با تهیه مهمترین شاخص های مربوط به استقرار صنایع مورد بحث و تعیین وزن آنها با استفاده از نظرسنجی از مدیران واحدهای صنعتی موجود صنایع فرآوری محصولات باغی در استان وتهیه شاخص ترکیبی، در قالب پایگاه داده ای سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) به تهیه نقشه های مربوطه پرداخته و مکان استقرار این نوع صنایع، در سطح استان کرمانشاه (شهرستان های استان) تعیین نموده است. بر اساس یافته های تحقیق شهرستان کرمانشاه با بیشترین پتانسیل به لحاظ چهار شاخص تعیین کننده در مطالعه مکان یابی اولویت اول، شهرستان های پاوه، اسلام آبادغرب و صحنه اولویت دوم و سرپل ذهاب، جوانرود، سنقر و هرسین به عنوان اولویت سوم تعیین گردیدند.
  • محمد امین نیری، محمدحسین کیانمهر، اکبر عرب محمدحسینی، سید رضاحسن بیگی بیگدلی صفحه 79
    رطوبت زیاد کود گاوی تازه، محیطی را برای رشد عوامل بیماری زا فراهم می آورد و باعث آلودگی محیط زیست می شود. یکی از راه های کاهش این آلودگی ها، کاهش رطوبت کود می باشد همچنین کود خشک برای استفاده در زمین های کشاورزی و بستر دام کاربرد دارد. از جمله مواردی که برای ساخت یک خشک کن مناسب باید در نظر گرفت خواص حرارتی ماده شامل گرمای ویژه، ضریب هدایت حرارت و ضریب انتشار حرارت می باشد. در این تحقیق ضریب انتشار حرارت کود گاوی با استفاده از حل یک بعدی معادلهفوریه به دست آمد. آزمایش ها در رطوبت های 20، 40، 60 و 82% و در دماهای 40، 50، 60 و C°70 انجام گرفت. مقدار ضریب انتشار حرارت (?) از 7-10×904/0 تا m2/s 7-10×11/2 به دست آمد. مقدار ضریب انتشار حرارت با افزایش دما به صورت خطی افزایش یافت. در دمای ثابت، با افزایش رطوبت از 20 به 40% مقدار? افزایش یافته و در رطوبت های بالاتر از 40% روند کاهشی نشان داد. یک مدل چند جمله ای با ضریب تعیین 99/0=R2 برای تخمین ضریب انتشار حرارت، بر حسب رطوبت و دما به دست آمد.
  • تیوا کفیلی، سیدهادی رضوی، زهرا امام جمعه، غلامرضا صالحی جوزانی، محمدرضا نقوی صفحه 87
    در این تحقیق با استفاده از دو روش مولکولی مستقل از کشت دی کد-پی سی آر (DGGE-PCR) و وابسته به کشت رپید-پی سی آر (RAPD-PCR)، تغییرات جمعیتی لاکتوباسیلوس های پنیر سنتی لیقوان بررسی شد. هر دو این تکنیک ها، توانایی بالایی در شناسایی و ردیابی این گروه از باکتری های اسیدلاکتیک نشان دادند. با این حال، تفاوت هایی نیز در نحوه شناسایی لاکتوباسیلوس های جداسازی شده در مراحل مختلف رسیدن دیده شد. در روش وابسته به کشت رپید لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس پاراپلانتاروم و لاکتوباسیلوس برویس در محصول رسیده به عنوان جمعیت غالب شناسایی شدند. اما در روش مستقل از کشت دی کد حضور دو سویه لاکتوباسیلوس کرواتوس و ساکیی نیز دیده شد که در روش وابسته به کشت قابل شناسایی نبودند. از مزیت های روش رپید فراهم کردن داده هایی کمی برای جمعیت باکتریایی مختلف بود در حالی که روش دی کد، تنها قادر به فراهم آوردن داده هایی نیمه کمی بود. با توجه به محاسن و محدودیت های هر دو روش می توان گفت که هر دو این روش ها به تنهایی کامل نبوده و در صورت کاربرد تلفیقی، داده های قابل اطمینان تری ارائه خواهد شد.
  • سهراب معینی، مونا تاجزاده صفحه 93
    در این بررسی خمیر ماهی کپور سرگنده با استناد بر سه فرمول تهیه و براساس آزمایش های چشایی (Organoleptic Properties) فرمول شماره سه انتخاب شد. سپس این محصول به سه قسمت تقسیم گردید. نمونه1 (شاهد)، نمونه 2 (حاوی01/0 درصد آنتی اکسیدان (Butylated Hydroxy Anisole)BHA و نمونه3 (حاوی 02/0 درصد آنتی اکسیدان BHA) بودند. نمونه ها منجمد و برای تعیین زمان ماندگاری در سردخانه در 18- درجه سلسیوس نگهداری شدند و آزمایش های میکروبی (Total Count)، عدد پراکسید (Peroxide Value)، T.V.N(Total Volatile Nitrogen)، تعیین و اندازه گیری اسیدهای چرب (Profile Fatty Acid)، در فواصل زمانی مشخص شده (0، 15، 30، 60 و 90) روز انجام گرفت. نتایج آزمایش TVN در نمونه شاهد از g100mg/ 2/11 در زمان صفر به میزان g100mg/ 48/25 پس از60 روز نگهداری در سردخانه رسید، در نمونه حاوی آنتی اکسیدان BHA با غلظت 01/0 درصد بعد از 90 روز میزان TVNبه g100mg/ 9/25 رسید و در نمونه حاوی آنتی اکسیدان BHA با غلظت 02/0 درصد نیز پس از 90 روز میزان TVN به g100mg/ 34/25 رسید اما تغییرات مقدار پراکسید در نمونه شاهد در زمان صفر، 15، 30 و 60 روز نگهداری در سردخانه °c18- به ترتیب meqO2/kg 9/0، meqO2/kg 4/1 و صفر meqO2/kg بود. میزان مقدار پراکسید در غلظت 01/0 درصد BHA به meqO2/kg 6/2 و در غلظت 02/0 درصد به meqO2/kg2/2 پس از 90 روز رسید. بر اساس این نتایج TVN به عنوان مهمترین شاخص تعیین زمان ماندگاری تعیین شد که بر اساس آن زمان ماندگاری نمونه شاهد 60 روز، نمونه حاوی BHA با غلظت 01/0 و 02/0 درصد 90 روز تعیین گردید. کلیه نتایج از نظر آماری در سطح (05/0 (p? معنی دار می باشند.
  • مصطفی کرمی، محمدرضا احسانی، محمدعلی ابراهیم زاده موسوی، کرامت الله رضایی، محمد صفری صفحه 101
    در این تحقیق، طی رسانیدن پنیر UF (روزهای 3، 20، 40 و 60) تغییرات اسیدهای چرب و خواص فیزیکوشیمیایی مورد مطالعه قرار گرفت. با افزایش مدت رسانیدن، در اثر تبدیل اسیدهای چرب به فرآورده های ثانویه عطری و طعمی، درصد اسیدهای چرب C4:0-C12:0 به طور معناداری کاهش یافت (05/0P<) در حالی که درصد اسیدهای چرب C14:0-C18:2 در اثر تجمع این اسیدها یا کاهش اسیدهای چرب کوتاه و متوسط زنجیر افزایش یافت. میزان تجزیه اسیدهای چرب C4:0-C10:0 طی زمان رسانیدن به طور معناداری بالا بود. عکس های میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان داد که با افزایش زمان رسانیدن از 3 تا 60 روز، گلبول های چربی تجزیه شده و بافتی همگن ایجادمی شود، به نحوی که پس از 20 روز، گلبول چربی قابل مشاهده ای یافت نشد و به جای گلبول ها، حفراتی حاصل از شکستن چربی باقی ماند. نتایج بررسی خواص حسی پنیر نشان داد که زمان های متفاوت، تاثیری بر خواص ظاهری و طعم تندی این پنیر نداشتند. پس از 20 روز، خواص بافتی، عطر و طعم و پذیرش کلی نمونه های پنیر نسبت به روز سوم رسانیدن، به طور معنا داری بالاتر بود (05/0P<).
|
  • Page 1
    A paper-pot transplanter was designed, developed and evaluated in the field by transplanting sugar beet seedlings grown in paper pots. A ground-driven counter wheel equipped with an infra-red sensor measures the traveled distance and sends the corresponding signals to a micro-controller. A step motor controlled by the micro-controller turns the driving shaft of the paper-pot metering mechanism to transfer the pots from feeding station to seedling drop tube, where they are released and guided down to the soil furrow made by a shoe type furrow opener. Then the seedlings are then fixed in the soil by a pair of covering discs followed by a pair of press wheels. For field evaluation of the transplanter performance, a factorial experiment was conducted with three levels of transplanter forward speed (0.25, 0.375 and 0.5 m/s) and two levels of seedling growing stage (4 and 6 leaves). The field tests were replicated three times. The evaluated parameters included: mean seedling spacing on the row, lateral deviation of the transplanted seedlings from the row axis, miss index, percent of acceptable vs. unacceptable transplanted seedlings, seedling pot feed rate as affected by the action of the operator, percent of damaged seedlings and percent of survived plants 45 days following transplanting. The seedling growing stage was shown to have no significant effect on the transplanter performance. Forward speed exerted significant effects on plant spacing, miss index, and seedling feed rate as affected by the operator, while having no significant effect on the other evaluated parameters. Working speed of the transplanter was about six times faster than that of hand transplanting. The optimum transplanting speed among the tested levels was 0.5 m/s. At this speed, the percent acceptable transplanted seedlings was 85.6%, seedling feed rate was 98 plants/minute and miss index 5%. Close to one hundred percent of the transplanted seedlings that were irrigated weekly up to 45 days following transplanting survived and maintained their good vigor.
  • Page 9
    To assess the effect of time and temperature (in the pumice mixing phase of olive oil extraction) on the quantity and quality features of the extracted oil, a series of experiments comprised of three levels of mixing time (10, 20, and 30 min), and three levels of mixing temperature (30, 45, and 60°c) were carried out. The recorded data were analyzed in the framework of a Randomized Complete Block Design (RCBD). A comparison of means as based upon Duncan's Multiple Range Test revealed an increase in oil acidity and peroxide level (decrease in oil quality) with increase in mixing time and temperature. An increase in pumice moisture content, accompanied by a resulting decrease in oil content, was also observed with the increase in mixing time and temperature, ending up with a final decrease in the quantity of oil extracted. The most appropriate time and temperature of pumice mixing during the extraction operation of olive oil for obtaining a reasonable quantity of the most quality oil were finally recorded and suggested as 20min and 30°, respectively.
  • Page 15
    Vibration generated by vehicles during road transport has an important impact on agricultural product's damage process, particularly in the case of fruits and vegetables. Modulus of elasticity is one of the most conspicuous mechanical properties of fruits, the variation in which can be described as one of the most affecting damage criteria during transportation. This research was conducted to evaluate the effects of vibration parameters (frequency, acceleration and duration) as well as fruit position in the bin, on damage inflicted upon watermelon. Vibration frequency and acceleration were initially measured of different points of truck-bed to obtain the range of vibration frequency and acceleration distribution during transport. A laboratory vibrator was then employed to determine the factors influencing the damage incurred by watermelons during transportation. The damage was described as a difference of modulus of elasticity of watermelon (flesh and hull) before and after the test. According to the results obtained from tests carried out on the truck-bed, vibration frequency mean values were 7.50 Hz and 13.0 Hz for 5-10 Hz and 10-15 Hz frequency intervals, respectively. Furthermore, vibration acceleration mean values were 0.30 g and 0.70 g for 0.25-0.50 g and 0.50-0.75 g intervals, respectively. Vibration frequency and acceleration mean values were used in vibration simulation. Vibration durations were 30 and 60 min and the damage was measured for watermelons positioned at top, middle and bottom in the bin. Laboratory studies indicated that, vibration frequency, vibration acceleration, vibration duration, as well as fruit position, which were taken into consideration as controlled variable parameters, significantly affected the extent of the damage. Damage incurred to watermelon flesh was higher than that to watermelon hull. Vibration with a frequency of 7.5 Hz, acceleration of 0.70 g, and duration of 60 min caused the highest damage. Fruits positioned at the top position in the bin incurred more damage than those in the middle and bottom positions
  • Page 27
    Simulation of rough rice drying is one of the proper methods for predicting moisture distribution in the product, and throughout the process of drying. The drying process must be well understood and controlled so that design guidelines which reduce or minimize drying damage to rough rice can be established and improved. Therefore, an accurate understanding and description of the drying mechanism must be implemented. Finite element technique for formulation and solution of a set of coupled conductive heat and a diffusive moisture transfer equation to improve grain drying simulation of axisymmetric bodies is hereby employed. A long grain variety, ‘Ali-Kazemi’, was used for the study. During the thin layer drying, the drying air temperature and initial moisture content were 40?C and 32% (d.b.), respectively. Moisture content was measured by minute. Good agreement was observed when the output of the model compared to experimental data obtained by others. The root mean squre error (RMSE) and modelling efficiency (EF) calculated from nonlinear model vs. experimental data, were 0.01 and 0.991, respectively. This shows that simulation data is close to the experimental ones, and the model can be used for moisture content simulation of rough rice drying. The simulated moisture profile and gradient are directly applicable to stress cracking analyses of rough rice. The results of the finite element analysis obtained can be used in rough rice quality evaluation as well as drying simulation studies.
  • Page 35
    Different conservation tillage practices are nowadays suggested as the best solution for prevention of soil from erosion. This could be done by leaving the previous crop residue on the soil surface. A new idea to plant in the conservation tillage system is the use of punch planters by which one can plant through a heavy depth of previous crop surface residue. The study was conducted using a 2?3 factorial experiment with a Randomized Complete Block Design (RCBD) of four replications. The two variable factors of the experiment were two types of planters (conventional precision planter equipped with seed plate metering device and precision punch planter with a fertilizer attachment for placement of fertilizer simultaneously with seed in a no-till planting system), along with three levels of speed forward (3, 5 and 7 km/h). Field study was conducted to compare the effects of planter type and forward speed on miss index, multiple index, feed index, planting depth means, emergence rate index, final emergence population, coefficient of variation as well as precision index. Results indicated that an increase in forward speed caused increase of miss index, precision index, coefficient variation of plant spaces, as well as decrease in multiple index. However, the effect of forward speed on emergence percentage, emergence rate and planting depth was not significant (P<0.05) and both planters had their greatest feed index value at 5 km/h forward speed. Results also indicated that the precision punch planter had its best performance at a forward speed of 5 km/h.
  • Page 45
    Colza (Canola) is a crop with high rate of grain loss during harvesting. At harvest, semi-dried grains of canola’s pods are either opened or dropped due to mechanical impacts. Therefore, lots of grains drop before entering combine head. Another obstacle to successful harvest of canola is that ripe grain's pods are twisted together. This results in heavy grain loss at dividers of combine pickup head. The reason is that dividers tend to separate pods by imparting pressure on twisted pods causing heavy grain loss. In the present research, a mechanical attachment was designed, manufactured and mounted on the right hand side divider of a 955-John Deer combine common in local farms. The unit is aimed to separate pods which in turn reduce grain loss. The attachment is made up of two cylinders, each cylinder carrying 20 fingers. A mechanism is fitted to each cylinder to move the fingers in a reciprocating manner. The dual cylinders rotate about their main axes in opposite directions. Movement of adjacent fingers on each cylinder force twisted pods to separate. Field experiments were conducted to evaluate the performance of the unit in comparison with the control. A grain combine with no attachment on the divider was considered as control. The variables consisted of the rotational velocity of the cylinders in three levels (26.5, 53.0 and 79.5 rpm), and the number of fingers on each cylinder (10, 14 and 18). The treatments were arranged as a factorial experiment replicated three times. The forward speed of combine harvester was maintained at 1 km h-1. The weight of grain loss in each treatment was determined and used in subsequent analyses. Statistical analysis of data shows that variation of cylinder speed has significant effect on grain loss at p=0.01. Other results indicate that at rotational speed of 53.0 rpm, the grain loss is the lowest. Number of fingers also exerts a high significant effect on grain loss at p=0.01. Increasing the number of fingers on cylinders resulted in reducing grain loss. The grain loss of the combine harvester equipped with the separating unit was 51.1 kg ha-1 as compared to 61kg ha-1 for the control.
  • Page 53
    This study involved the development and evaluation of a new filtering technique, as based on adaptive free mass load cell. The technique's application in reduction of vibration and impulse noise (commonly added to the sugar cane harvester yield monitoring signals) was tested. This technique is based upon assimilate spring- mass vibration system of weighing scale with a free mass load cell in its natural frequency and phase. This was achieved through a calculation of free mass. Finally, the scale signals were corrected online through subtracting the free mass load cell signals. Experiments were conducted in a 3 factor randomized complete block design. In a first test of 3 replications, the effects of 6 frequency levels (3, 4, 5, 6, 6.5 and 8 Hz) on vibration table and 3 speed levels (2.2, 2.4 and 2.7 m/s) on elevator simulator were tested on standard division of scale output signals before and after corrections at 9 levels (the first with no correction and 8 correction levels of 2, 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6, and 2.7 coefficients). In a second test of 4 replications, the effects of 5 different crop weights of 0, 1.5, 3, 4.5 and 6 Kg were tested. The results indicated that in a wide range of vibration frequencies, different elevator chain speeds and different excess weights on the scale as well as for different impulse strokes, the differences were significant at 1% after and prior to correction and while after correction being made, the standard deviation of scale signals did not exceed 0.4 Kg. either the best correction coefficient was obtained 2.1 for the case of before loading and 2.4 for the case of when crops passing. An important advantage of this technique is its good performance at low frequencies where analog or digital filters can not be employed due to their possibility of eliminating main signals.
  • Page 63
    Physical characteristics of agricultural products are the most needed parameters in the design of grading, handling, processing and packing systems. Among physical characteristics; dimensions, mass, volume, projected area as well as surface area are the important factors in sizing systems. For an assessment of morphological and physical characters in walnut, four genotypes of sizable kernels, lateral bearings as well as high yielding were selected. Among the studied genotypes no.570 with a nut weight of 12.46 g, 8.25 g kernel weight, 66.21 % kernel percentage, the least length and a diameter of 34 mm was decided as the most favorite genotype. In the case of assessed physical properties the biggest diameter belonged to genotype no.570 (34 mm). The linear model embodying the minor diameter was finally found out as the best model with a high R2¬¬ for walnut mass modeling. Models based on minor, intermediate, and major diameters were as well proposed for modeling of walnut mass
  • Page 71
    Most the agricultural products incur plenty of wastages in Iran due to lack of suitable accessible markets, therefore it is understood that establishing small scale industries, specially processing industries would be a suitable way for diminishing agricultural wastes and thus promoting its development. The goal of this research was to determine the spatial factors affecting the location allocation of the aforementioned industries in Kermanshah province and to use the appropriate techniques for promoting it. Thus, this study with a recognition of the whole condition of horticulture in the province and with a provision of the most important indexes of these industries, as well as determining their weights from the viewpoint of horticultural industrie's managers and experts in the province, and by use of the data base of GIS, provides the needed plans and helps determine the location for these industries. Findings of the research showed that, Kermanshah County ranked first, Paveh, Sahneh and Eslamabad counties were ranked second, while Javanrood, Sarpolezahab, Songhor and Harsin took the third rank, as far as the establishment of horticultural processing industries, in these area is concerned.
  • Page 79
    High moisture levels in fresh dairy manure provide a suitable environment for growth of pathogens and cause environmental pollution. Dry manure can be used for different purposes in agriculture and in livestock industry. Such heat properties of manure as specific heat, thermal conductivity and thermal diffusivity are important needed factors for the design and development of a suitable efficient dryer. In this research the thermal diffusivity of dairy manure was determined through one-dimensional Fourier solution. Experiments were carried out at 20, 40, 60 and 82% (w.b) moisture contents and at 40, 50, 60 and 70°C temperature levels. Thermal diffusivities of the dairy manure were obtained in a range of from 0.904×10-7 to 2.11×10-7 m2/s. The trend of increase in thermal diffusivity with by increase in temperature was of a linear type. At a certain constant temperature, thermal diffusivity increased by increase in moisture content (from 20% to 40% (w.b.)) while decreasing at contents above 40% (w.b). A polynomial model can adequately estimate the thermal diffusivity coefficient,? , (agreeable with moisture content vs. temperature of dairy manure), with a coefficient of determination of 0.99.
  • Page 87
    The development of the dominant Lactobacilli population during traditional Liqvan cheese production was investigated using two different molecular methods of: culture dependent RAPD vs culture independent DGGE. Either one of the techniques showed a high degree of capability to identify and detect of this group of lactic acid bacteria. However, some differences were conspicuous during the detection of isolated Lactobacilli. In the culture dependent method RAPD, Lb. plantarum, Lb. paraplantarum and Lb. brevis were identified as the dominant strains in the final product while in the independent culture method DGGE, Lb. curvatus and Lb. sakei which could not be identified in the culture dependent method were also observed. Through RAPD it was possible to prepare the whole quantitative data for bacterial population while the other technique DGGE, reported just the semi-quantitative data. With regard to the advantages and disadvantages of each method, it can be concluded that none of the two are perfect but the limitations of one can be overcome by the versatility of the other. A combination use of the two methods can help obtain more trustable information about bacterial population dynamic during the cheese making process.
  • Page 93
    Paste of big head carp fish was prepared based on three formulas and was selected base on organoleptic properties test results. The product was then divided into three portions of: sample 1 (control), sample 2 (containing 0.01% Butylated Hydroxy Anisole BHA antioxidant) and sample 3 (containing 0.02% antioxidant BHA). To determine the shelf life, the samples were frozen and kept in cold storage of -18? C. During the certain time intervals of 0, 15, 30, 60 and 90 days microbial tests were performed, and peroxide value Total Volatile Nitrogen (T.V.N), and fatty acids profile determined. TVN of the control sample reached from 11.2 to 25.48 mg/100g respectively at zero time and after 60 days of being kept in cold storage. As for the sample containing antioxidant BHA of 0.01% concentration, the content of TVN reached 25.9 mg/100g after a lapse of 90 days. In the sample containing antioxidant BHA of 0.02% concentration, TVN content reached 25.34 mg/100g after 90 days. Therefore, based upon TVN as the most important index to determine the paste's shelf life, and compared with the shelf life of the control sample, the samples containing BHA with concentrations of 0.01 and 0.02 percent acquired shelflives of 60 and 90 days respectively. Change in peroxide value in the control sample equaled to 0.9 (meq of O2/kg) in zero time. It reached 1.4 meq of O2/kg after 15 days, and 0.5 meq of O2/kg after 30 days, but it reached 0 meq of O2/kg after being kept for 60 days in cold storage -18? C. Peroxide value in the sample containing BHA with the concentration of 0.01% reached 2.6 meq of O2/kg and in the sample containing BHA with the concentration of 0.02 percent reached 2.2 meqO2/kg after 90 days. During the 90 days of being kept in cold storage, the saturated fatty acids increased slowly in both control and the sample containing 0.02 percent BHA; the mono unsaturated fatty acids decreased while the poly unsaturated fatty acids increased. Omega-6 fatty acids increased swiftly, while the omega-3 fatty acids did so slowly. All the results from the statistics point of view are significant at (p?0.05) level.
  • Page 101
    Changes in the fatty acid (FA) composition of Iranian UF (Ultrafiltered)-Feta cheese during ripening (3, 20, 40 and 60 days) were studied. With an increase in the ripening period, due to the conversion of FA to secondary metabolites, the percentages of C4:0-C12:0 decreased significantly (P<0.05). However, the percentages of C14:0-C18:2 increased due to the accumulation of these fatty acids or decrease in the percentages of low- and medium-chain fatty acids. Scanning electron microscopy images indicated that with an increase in the ripening period, fat globules were also decomposed in a way that after 20 days of ripening, no fat globules remained in the cheese. Organoleptic evaluation indicated that ripening period did not affect the scores of appearance and piquant taste. After 20 days of ripening, scores for body and texture, flavour and total acceptability were found to be significantly higher than those for the 3 days of ripening treatment (P<0.05).