فهرست مطالب

رفاه اجتماعی - پیاپی 7 (بهار 1382)

فصلنامه رفاه اجتماعی
پیاپی 7 (بهار 1382)

  • 340 صفحه، بهای روی جلد: 6,500ريال
  • تاریخ انتشار: 1382/03/15
  • تعداد عناوین: 21
|
  • سرآغاز
    صفحه 7
  • مباحث نظری
  • ملیحه شیانی صفحه 15
    مشارکت را می توان فرایند سهیم شدن در تصمیمهای اثر گذار بر زندگی دانست. هر چند این مفهوم را کم و بیش اندیشمندان قرون گذشته طرح و به کار برده اند، اما تا به امروز در کاربردهای مختلف، ابعاد تازه تری را به خود اختصاص داده است. یکی از ابعاد نوین، مشارکت اجتماعی کودکان است که در دهه های اخیر با استناد به کنوانسیون حقوق کودک مطرح شده است. این مهم را می توان با هدف گسترش و توسعه توانمندی ها و پذیرش مسوولیت در زندگی اقتصادی، اجتماعی و در پیوند با شهروندی مورد توجه قرار دارد. آموزش بر محور حقوق و مسوولیتهای شهروندی گام نسبتا جدیدی به سوی مشارکت اجتماعی کودکان تلقی شده است که همراه با برنامه ها و طرحهای مشارکتی زمینه را برای توسعه جامعه فراهم خواهد کرد. در این مقاله، تلاش شده است تا به استناد به رهیافتهای نظری و مطالعات تجربی پیوند مشارکت و شهروندی مطرح و در چارچوب الگویی بر دو بعد آموزش و تجربه تاکید شود. فرض اصلی بر این قرار دارد که جامعه ایران نیازمند تحولی اندیشمندانه در خصوص نگرش به مشارکت کودکان و ارایه و تکامل انواع راه حل های مشارکتی است، تا از این طریق هر کودک راه های ایفای نقش مسوولانه را کشف کند.
  • مهدیس کامکار صفحه 31
    در جوامع و قبایل سنتی توجه ویژه ای به آغاز دوره نوجوانی وجود داشت. این دوره به منزله پیش دوره بزرگسالی شامل پذیرفتن تعهدها، مسوولیت ها و اختیارات ویژه خود بود، و با مراسم خاص انجام می شد که به رسمیت شناختن نقش نوجوانان را در جامعه اعلام می داشت این رسم باستانی به مرور زمان به فراموشی سپرده شد، و احیای آن به وسطه ارزش سرمایه گذاری جامعه بر نسل توسط یونیسف در سپتامبر 2002 به رسمیت شناخته شد. بحث کلی یونیسف آن است که ساختن جامعه جهانی، و دنیایی بر اساس آرامش و صلح بدون توجه به عقاید، دیدگاه ها، و تجربیات کودکان و نوجوانان به ویژه حول و حوش مقوله هایی که موثر بر زندگی خودشان است بی معناست. به همین دلیل اعضا و همکاران یونیسف بحث های گسترده و در عین حال ویژه ای درباره علت شناسی، اپیدمیولوژی، باورها و نگرش های پیشین، حال و آینده جهانی بر مشارکت کودکان نوجوانان دارند.
  • مباحث کاربردی
  • نعمت بابایی صفحه 49
    سلامت کودکان و نوجوانان یک اولویت اصلی در همه کشورهاست، زیرا نام آنان «امروز» است و فردا برای پاسخگویی به نیازهای آنان خیلی دیر است، در عین حال نام دیگر آنان «فردا» است، چون آینده هر کشوری متکی به آنان است. نیازهای سلامت کودکان در بستر تحولات اجتماعی در سطح جهانی و ملی گویای کاستی های چندی است که در این نوشته به برخی از آنها پرداخته می شود و معمول است که در موضوع سلامت به ابعاد جسمانی و فیزیکی سلامت کودکان بیشتر توجه شود و ابعاد روانی و اجتماعی سلامت کودکان کمتر مورد توجه قرار گیرد، در حالی که پدیده انتقال اپیدمیولوژیک در حال وقوع است و مشکلات بهداشتی و سلامت چهره عوض کرده است و آنچه در سالها و دهه های دیگر قرن بیست و یکم عمده خواهد شد: بیماری ها، اختلالات روانی، رفتاری و اجتماعی است که جایگزین بیماری های عفونی و واگیردار می شود.
    چگونگی پرداختن به این تحولات جهت حفظ و ارتقای سلامت کودکان و نوجوانان از عمده ترین محورهای این نوشته است.
  • حمزه زینالی صفحه 59
    با تصویب قانون «حمایت از کودکان و نوجوانان» نشانه هایی از پذیرش «سیاست کیفری افتراقی» در برخورد با جرایم علیه اطفال در حقوق کیفری ایران، نمایان گردید. قانونی که بر خلاف عنوان کلی آن فقط با جرم انگاری برخی رفتارهای خاص درصدد حمایت کیفری ویژه اطفال بر آمده است. با نگاهی به مباحث مطرح شده در جریان تصویب این قانون، مشخص می شود که قانونگذار در تصویب آن بیش از هر چیز از جامعه مدنی، تعهدات بین المللی ایران به ویژه کنوانسیون حقوق کودک، واقعیتها و یافته های روانشناختی، جرم شناختی و بزه دیده شناختی، تاثیر پذیرفته است. قانونی که با پایه ریزی اولیه «حقوق کیفری اطفال بزه دیده» در ایران برای اولین بار اصطلاح «کودک آزاری» را وارد ادبیات حقوق کیفری ایران کرد و سن بزه دیدگی را همگام با یافته های علمی و کنوانسیون حقوق کودک هجده سال تعیین نمود. جرم انگاری اعمالی نظیر: هرگونه صدمه، اذیت، آزار، شکنجه جسمی و روحی کودکان، نادیده گرفتن عمدی سلامت و بهداشت روانی و جسمی کودکان، ممانعت از تحصیل آنها، هرگونه خرید، فروش، بهره کشی و به کارگیری کودکان به منظور ارتکاب اعمال خلاف، از نوآوری های قانون یاد شده به شمار می آید. قانونی که با جنبه عمومی دادن به «کودک آزاری» و جرم انگاری در راستای اجباری نمودن گزارش دهی موارد کودک آزاری، بارقه های امیدی از شکل گیری نظام دادرسی خاص اطفال بزه دیده را همچنین نوید می دهد.
    اما قانون حمایت از کودکان و نوجوانان در فرآیند تصویب و بعد از آن با چالش های فراوانی روبرو می شود، اعاده سه باره آن از طرف شورای نگهبان خود گویای مطلب است. چالشهایی که ضرورتهای ناشی از توجه به واقعیتهای علمی و تعهدهای بین المللی ایران در تدوین قانون از یک سو، و دغدغه های شرعی و فقهی شورای نگهبان از سوی دیگر، برشدت آن افزود و در نهایت نیز منجر به گنجاندن موادی در قانون (ماده 7 و 8) شد که کل رسالت و هدف تصویب آن را با تردیدهای جدی مواجه ساخت.
  • محمد کمالی، فریبا ایران صفحه 93
    برآوردهای حاکی از ابتلای حدود 1 درصد از جمعیت جهان به نوعی از معلولیت و ناتوانی است که در میان آنان 150 میلیون کودک زیر 15 سال وجود دارند. علاوه بر مشکلات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... که این افراد و خانواده های آنان دارند، هزینه های سنگینی نیز برای امور مختلف آنان از جمله بهداشت، درمان و توانبخشی، آموزش و اشتغال، مسکن و سایر نیازها باید پرداخت شود.
    موضوع حقوق کودکان دارای ناتوانی و معلولیت از جمله چالش های مهم و مورد توجه در سالهای اخیر بوده است. بررسی ها حاکی از اختصاص تنها یک ماده از «پیمان نامه جهانی حقوق کودک» در این زمینه است. تلاشها برای تدوین موادی برای تامین حقوق کودکان از 1924 آغاز گردیده است. مهمترین اقدامات انجام شده تصویب اعلامیه حقوق کودکان در سال 1924 و تصویب «پیمان نامه جهانی حقوق کودک» در 1989 برای کلیه کودکان جهان بوده است. برای کودکان معلول هرچند مواردی که به صراحت تمام نام برده شده باشد موجود نیست، لیکن اعلامیه «حقوق عقب ماندگان ذهنی» در سال 1971 و اعلامیه «حقوق معلولین» در سال 1975 و نیز ماده 23 «پیمان نامه حقوق کودک» از جمله موارد مهمی است که به این موضوع پرداخته است. مصوبه «قوانین استاندارد برای معلولان» درسال 1993 نیز راهکار مناسبی برای پرداختن به موضوع حقوق کودکان معلول می باشد. تلاشها درسالهای اخیر برای تصویب «پیمان نامه جهانی حقوق معلولان» که می تواند ضمانت اجرایی مناسبی از سوی دولتها داشته باشد، ادامه دارد.
  • شیرین عبادی صفحه 111
    روانشناسی تربیتی ثابت کرده است که اگر به کودکان اعتماد کنیم، آنان افرادی متکی به نفس بار می آیند و اگر به آنها اجازه دهیم که در مسایل مربوط به خود تصمیم گیری کنند، مسوولیت پذیر خواهند شد. بر همین اساس ماده 12 کنوانسیون بین المللی حقوق کودک توصیه می کند که برای کودکان باید فرصتهایی فراهم آورده شود تا بتوانند در هر یک از مراحل دادرسی، اجرایی و قضایی مربوط به خود به طور مستقیم یا از طریق یک نماینده ابراز عقیده نماید.
    دولت جمهوری اسلامی ایران در اسفند 1372 به کنوانسیون یاد شده محلق شد و تعهد کرد که مقررات آن را به شرط عدم مغایرت با موازین اسلامی یا قوانین داخلی، اجرا کند. مقاله حاضر به بررسی شیوه اجرای ماده 12 کنوانسیون در قوانین ایران می پردازد
  • مشکلات اجتماعی
  • پرونده: مسائل و مشکلات کودکان و نوجوانان ایران / خودکشی اورژانس ترین اورژانس روانپزشکی اطفال
    بهروز جلیلی صفحه 119
    یکی از مسایل بسیار حساس که طبیب و روانپزشک اطفال با آن روبرو است خودکشی کودک و نوجوان است. این مساله از نظر روند تفکر طفل و سنی که در آن اقدام به خودکشی می کند تفاسیر گوناگونی دارد که طبیب باید با آن آشنا بوده قادر به تعبیر باشد، زیرا در غیر آن صورت در اداره مساله دچار اشتباه و سردرگمی گردیده بسیاری موارد حساس را مورد غفلت قرار خواهد داد. از سوی دیگر، ما باید با واکنش والدین در این مورد آشنا بوده، قادر به هدایت ایشان باشیم. چه بسیارند والدینی که بدین اقدام طفل به دیدی تحقیرآمیز و مسخره نگریسته، از جدی بودن مشکل نا آگاه اند، نیز والدین دیگر که پس از اقدام طفل دچار احساس گناه شدید شده از آن پس وی را مورد محافظتی افراط آمیز قرار می دهند، که این هم چاره کار نمی باشد. مقاله حاضر ضمن مروری بر همه گیر شناسی خودکشی در بین کودکان و نوجوانان توصیه به منظور پیشگیری و درمان این مشکل ارایه کرده است.
  • کتایون خوشابی صفحه 131
    کودکان همواره آسیب پذیرترین اقشار جامعه هستند. به دلائل مختلف از جمله سن و نداشتن مهارت های کافی آنها قادر به حفاظت و حمایت کامل از خود نبوده و نیازمند حمایت بزرگسالان به خصوص والدین خود می باشند. در صورت عدم کفایت و شایستگی والدین بیشترین مسائل و مشکلات از جمله انواع کودک آزاری در خانواده و توسط والدین رخ می دهد که از زور و قدرت بیشتری برخوردار هستند. کودکان اغلب با حقوق خود آشنا نیستند و نمی توانند از خود در برابر انواع بد رفتاری ها در خانواده محافظت کنند. کودک آزاری معضل بزرگ اجتماعی است که همه جوامع چه پیشرفته و چه در حال توسعه را در برمی گیرد و آثار کوتاه مدت و بلند مدت متعددی بر کودک وبزرگسال آینده باقی می گذارد که گاه جبران ناپذیر است. بنابراین پیشگیری از بروز انواع کودک آزاری (جسمی، جنسی، غفلت و بی توجهی عاطفی) اصل است و در تدوین تمامی برنامه های پیشگیری از بروز انواع کودک آزاری باید به ابعاد حقوقی، آموزشی، حمایتی آن توجه کرد.
  • آفرین رحیمی موقر و دیگران صفحه 141
    بد رفتاری با کودک یک مشکل بهداشتی-روانی است که مورد بی توجهی زیادی قرار گرفته است. در ایران به دلیل فراوانی عوامل مستعد کننده و همچنین وجود شواهد گوناگون، به نظر می رسد میزان شیوع بدرفتاری با کودکان بالا باشد، ولی میزان گزارش قانونی آن بسیار کم است. هدف از این مطالعه، تعیین شیوع بدرفتاری جسمی با کودک در دو منطقه کاملا متفاوت تهران از نظر وضعیت اقتصادی اجتماعی و بررسی برخی از عوامل مخاطره آمیز بوده است. در این پژوهش مقطعی که در دو منطقه 20 و 3 آموزش و پرورش تهران در سال 1375 انجام شد، مجموعا 840 کودک با نسبت مساوی از دو منطقه، دو جنس و سه مقطع دبستان، راهنمایی و دبیرستان، با روش تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. کودکان دو منطقه از نظر بعد خانوار، تحصیلات پدر و میزان اشتغال مادر تفاوت قابل ملاحظه ای داشتند اما از نظر سن پدر و مادر و میزان مهاجرت محسوسی نشان نمی داد.
    میزان شیوع بدرفتاری جسمی با کودک با اطمینان 95 درصد در منطقه 20، با شیوع 37 تا 46 درصد و در منطقه 3 با شیوع 16 تا 24 درصد بوده است. عاملان بدرفتاری را در منطقه 20 بیشتر مادران و در منطقه 3 به نسبت مساوی مادران و پدران تشکیل می داند. مهمترین کودکان در معرض خطر بدرفتاری جسمی در منطقه 20، کودکان سنین راهنمایی (ابتدای سنین نوجوانی) و کودکان دارای پدر بیکار بوده اند. در منطقه 3، دختران دبیرستانی و کودکانی که تحصیلات پدرشان در حد دیپلم یا کمتر بود، بیشتر در معرض خطر بوده اند. این تحقیق با حمایت مالی ستاد «شهر سالم» و معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی کشور انجام شده است.
  • سعید مدنی صفحه 163
    بررسی روند کودک آزاری نیازمند اطلاعات قابل اعتماد درباره میزان شیوع و بروز این پدیده در یک دوره زمانی مشخص است. متاسفانه در حال حاضر هیچ یک از موسسات و مراجع مرتبط با آزار کودکان اعم از دستگاه های حقوقی و یا سازمان های حمایتی دولتی و غیر دولتی اطلاعات منظم و قابل اتکایی درباره آمار شیوع بروز کودک آزاری ندارند. لذا برای دریافت چگونگی روند کودک آزاری ناچاریم از روش های غیر مستقیم استفاده نماییم. در این مقاله بر اساس برخی مطالعات درباره علل مهم آزار کودکان، تلاش شده با اتکاء به میزان شیوع علل مذکور در سه حوزه یعنی اعتیاد، فقر و اختلالات روانی، ارزیابی مشخص از روند آزار کودکان در ایران ارایه شود.
  • کودکان پدر معتاد
    حبیب آقابخشی صفحه 191
    در جامعه ما اکثر پژوهشهای مربوط به خانواده، درباره طلاق و عوارض آن بوده است، لیکن در خصوص خانواده های پدر معتاد و رنج استخوان سوز فرزندان آنان اطلاعات چندانی در دست نیست. فرزندان خانواده های پدر معتاد از دید پژوهشگران و نهادهای تامین اجتماعی مخفی مانده است، زیرا برخلاف کودکان خیابانی، به ظاهر در خانواده به سر می برند. اینک که تمرکز پژوهشگران بر کودکان بی سرپرست یا خانواده های تک والدی معطوف گردیده است این پژوهش بر فرزندان فراموش شده خانواده های پدر معتاد تمرکز دارد تا نشان دهد که وضعیت کودکان پدر معتاد به مراتب بحرانی تر است. این کودکان حضور فیزیکی پدر را در کنار خود احساس می کنند، اما پدری که دارای نقش مخرب و آزار دهنده است. نکته اساسی در این خانواده ها که مانع از توجه پژوهشگران و سیاستگذاران شده این است که کودکان پدر معتاد بر خلاف کودکان خیابانی، به ظاهر با خانواده زندگی می کنند، مانند سایر کودکان به مدرسه می روند و دارای پدر و مادرند، اما روند جامعه پذیری آنان به حدی پیچیده است که تا موضوع اعتیاد پدر فاش نشود و خانواده از هم گسیخته نگردد قابل ارزیابی نیست. ضرورت پرداختن به کودکان پدر معتاد از این جا ناشی می شود که هنوز آنان بزهکار و مجرم نشده اند، اما برخلاف تصور، فرزندان، پس از جدایی والدین دچار کج رفتاری نمی شوند؛ بلکه فرایند یادگیری در درون نظام خانواده وشیوه کنشهای عناصر اصلی است که مسیرهای انحرافی را مهیا می سازد، زیرا معمولا الگوهای رفتاری پدر و مادر معتاد به فرزندان منتقل می شود. در این پژوهش تلاش شده است تا بر خلاف رسم رایج که بر فرزندان طلاق یا کودکان خیابانی تاکید می شود، درباره کودکان پدر معتاد اندیشه شود تا شرایط حاکم برای خانواده ها روشن و آینده کودکان به نوعی ترسیم گردد.
  • علیرضا جزایری*، حسن رفیعی، محمدعلی نظری صفحه 217
    مطالعات نشان داده است که اصلاح نگرش افراد درباره اعتیاد از نگرش مثبت به نگرش منفی می تواند از گرایش و ابتلای آنها به اعتیاد جلوگیری کند. در این پژوهش به عنوان مقدمه هدف اصلاح نگرش سعی شده است که چگونگی نگرش نوجوانان شهر تهران نسبت به اعتیاد، معتاد و مواد مخدر مطالعه شود تا بر اساس این شناخت بتوان برای تغییر آنها اقدام کرد. بدین منظور، تعداد 1403 دانش آموز مقطع راهنمایی شهر تهران (49.3 درصد دختر و 50.7 درصد پسر با دامنه سنی 11 تا 16 سال) از طریق یک مقیاس محقق ساخته نگرش های خود را مطرح کردند. یافته های تحقیق نشان می دهد که حدود 25 درصد دانش آموزان به مواد مخدر گرایش دارند و حدود 5 درصد از آنها نیز برآورد می شود که به مصرف مواد پرداخته باشند.
  • واکاوی کار کودکان
    فریبرز رئیس دانا صفحه 231
    برای کار کودکان تعریفها و ضابطه های متفاوتی مطرح می شود که بیشتر آن بر حسب سن فرد کارکن است. با آن که کنوانسیون حقوق کودک، افراد زیر 18 سال را کودک به حساب می آورد، اما بر اساس روش های پذیرفته شده دفتر بین المللی کار، به طور کلی، گرچه نه همه جا - کار کودکان شامل کار افراد 14 سال و کمتر می شود.
  • فاطمه قاسم زاده صفحه 249
    پدیده کودکان خیابانی یکی از آسیبهای اجتماعی است که نه تنها بخش قابل توجهی از کودکان و نوجوانان را که سرمایه های آینده جامعه هستند، در معرض انواع آسیبها قرار داده، بلکه جامعه زا نیز با زبانهای فراوانی، روبرو ساخته است. از این رو، توجه به این پدیده و شناخت ابعاد گوناگون آن به منظور تشخیص علل و عوامل موثر بر آن و ارائه راهکارهای علمی و عملی، زمینه را برای کاهش آن فراهم می سازد.
  • دانشکده
  • مراکز مطالعاتی - تحقیقاتی: مرکز آموزش رفاه اجتماعی دانشگاه کانزاس
    وحید عسگری ترجمه: دکتر وحید عسگری صفحه 267
  • برنامه های آموزشی: دوره دکترای مرکز آموزش رفاه اجتماعی دانشگاه کانزاس
    وحید عسگری ترجمه: دکتر وحید عسگری صفحه 271
  • رساله ها: معرفی پایان نامه ها درباره " مسائل کودکان و نوجوان در ایران"
    صفحه 273
  • کتابخانه
  • کتابشناسی رفاه اجتماعی (0منتخب کتابهای منتشر شده در زمستان 1381)
    صفحه 289
  • گزارش
  • صدای یارا / خط مشاوره تلفنی انجمن حمایت از حقوق کودکان ایران
    هاله صفرزاده ترجمه: هاله صفرزاده صفحه 305
  • خلاصه انگلیسی مقالات
    صفحه 323
|
  • Malihe Shiani* Page 15
    Participation can be defined as a decision making process influencing on life. This term has been used and discussed more or Jess by other scholars but recently it has got new versions of application. One of the recent versions can be called children's social participation which came to existence in recent decades following Children Rights Convention. This fact can be brought into account according to development and accountability related to citizenship. The education based on rights and accountability will be of great advantage toward children social participation and is known as a pre- requisite for the development of society. In this article, the main attention has been paid to practical participation and citizenship according to a scheme of education and experience. Basically it is believed that 'Iranian society needs a thoughtful revolution to take advantage of children participation and give them a sense of responsibility.
    Keywords: Contribution, Children, Citizenship, Right
  • Mahdis Kamkar* Page 31
    In traditional societies and tribes, a particular attention has been paid toward adolescence. It was referred to as a former stage of being adult and included the facts such as bearing and accepting commitments, responsibilities and special credits. A ceremony was held under special conditions in order to make the society recognize the adolescent. These ancient ceremonies have been gradually forgotten and faded and it falls on future generation to revive it. The United Nations International Children’s Emergency Fund (UNICEF) was officially set up in September 2002. UNICE. F general approach rests on this fact that in order to create a global society and a world full of peace and happiness, and so we should respect the children and youngesters opinions, viewpoints and experiences. Therefore, the staffs and members of UNICEF have held different meetings in this field and No, doctor؛ previous, present and future attitude toward children and adolescents, participation.
    Keywords: Participation, Children, Responsibly, UNICEF
  • Nemat Babaei* Page 49
    The children and young generation health problems are one of the most and major or ones in our country, because they are called as “Today" and '؛Tomorrow''. So we should put more emphasis to meet their needs because tomorrow will be too late and the future of any country relies on them. This selection views children's health problems according to social framework changes nationally. ’ and internationally and points to the deficits in this regard. The health problems are generally discussed from physical aspects and less attention is paid to mental ones. But there has recently been an epidemiologic transformation as well as tire change in health problems. In fac. t, the social, behavioral and mental disorders will replace the infectious diseases, and that is the one which is brought under concentration.
    Keywords: Health, Social Change, Children
  • Hamze Zeinali* Page 59
    Approving the children’s protecting laws, we confront with the samples of criminal and ethic policies taken in order to keep children safe against any discrmination. Taking a short brief of issues disscussed in this framework, we can recognize that the lawmakers are under the influence of children rights convention and the facts related to it.The law which is based on children abuse, brings this item to Iran law litrature for the first time and the age of being under the torturing according to children right convention is assigned as 18 years old.There are some hopes while formation of such legislations come into appear and cover the public aspect of children abuse, they have to report it regularly.But this legislation may have a lot of obstacles on his way to be Implemented.
    Keywords: Legal, Innovation, children protecting
  • Mohammad Kamali*, Fariba Iran Page 93
    On the basis of estimates, about 10 percent of people all around the world are facing a sort of physical or mental disability, among which there are 150 million children under the age of 15. Besides civil, social, economic, cultural and many other difficulties for- disabled children and their families, a huge investment is also needed to obtain their many kinds of necessities that affect their lives, such as health care, rehabilitation, education, and employment.In the recent years, the issue of “Right of Disabled children“have started into a noticeable challenge worldwide. According to the facts, however, only one article of “The convention on the Rights of the children" has allocated for disability subject.The attempts in drafting actions for obtaining “rights for children“have started since 1926.The most accomplished effort fruited in adaption of the Declaration of Human Rights for children (1924), as well as “the convention on the rights of the child“(1989) for all children everywhere.Although disabled children issues are not explicity stated in any of principles. Declaration of mental retardation (1971) and. Declaration of disabled person (1975), as well as article 23 of convention on children rights, are included as the most effective subjects relating to the protection of disabled children.It is also feasible to engage in disability issue under the light of convention of the rights of disabled.
    Keywords: Disability, Children, Right
  • Shirin Ebadi* Page 111
    Educational psychology has approved that children will become accountable if we let them to make their own decisions, and they will be grown up self-confidence if we trust them. According to the same matters, the article No.12 of Children’s Rights International Convention suggests providing opportunities for children to be able to make decisions whether by themselves or their representatives.The Islamic Republic of Iran joined this convention in 1372 and undertook to implement all the legislations in case having no contrast with Islamic rules. This article takes a glance over the performance of the article No.12 in Iran.
    Keywords: Children's Right, Low, Participation
  • Behrooz Jalili* Page 119
    One of the most sensitive problems, facing child psychiatry, is tire attempt to destroy oneself among children and adolescents. Consideration of a child’s way of thinking in regards of self-destruction and parents understanding of the problem is of utmost importance.Suicide constitutes the third most prevalent cause leading to untimely deaths among adolescents between 15 and 24 years of age, and it claims 6000 lives annually only among adolescents. The most prevalent methods employed by boys are tire use of firearms and explosives, while girls prefer poisons and drugs. Poisoning, this may occur after the age of six, is rarely accidental and should be contemplated as a behavior pertinent to self-destruction attempt.Nine-to-ten year - old children do not genuinely understand death, and suicidal attempts among them are rare. These attempts must not be regarded as their serious desire to die. Among adolescents the strong belief in revenge and animosity is too obvious, which is normally aimed at others or themselves. The relevant risk factors regarding children and adolescents self-destructive tendencies include: depression and threat to self-destruction which usually implicates their despair and must be taken into consideration seriously.It’s highly recommended that suicidal patients in doctors, offices and hospital emergency wards be hospitalized for 2-3 days so that a better appraisal of their mentality and their environment as well as their relationship with their parents can be made.
    Keywords: Suicide, Adolescent, Child, Emergency
  • Katayoon Khushaei* Page 131
    Children are the most vulnerable segments of each society because of their disabilities, lacking of different skills and unfamiliatity with their rights. They are mainly dependent upon their adults to keep them out of danger. So, if parents are not proper enough for this responsibility, tire incident of child abuse wil.1 be inevitable and most of them will originally start in tlreir own family. Child abuse and torturing is one of the social disorders which can be seen in almost any societies whether developed or developing ones. The short term and long term impacts may have a forever lasting effect on persons. So taking actions as precautions is a must that, should be paid attention regarding to this disorder while setting up social plans.
    Keywords: Sexual Abuse, Child, Family
  • Afarin Rahimi Movaghar*, Nematollah Babaei, Mohamadreza Rostami Page 141
    Physical child abuse is a psycho-social and health problem that has been ignored for many years. Although the official report of child abuse ignored for many years, and the official reports of child abuse cases are very limited, but there are evidences that show the significant extent of physical child abuse prevalence rate in two regions of Tehran, which are completely different in socioeconomic status (SES) of the inhabitants.In this cross-sectional research which was conducted in regions XX and III of Tehran in 1996, a total number of 840 children with equal number from both regions, two sexes, and three leuels of primary, middle and secondary school in regions were selected by systematized random selection. Children in two regions were significantly different in family size, the education level of parents, unemployment rate of father, and employment rate of mother. There was 110 significant' difference in the age of parents and immigration rate.The lifetime prevalence rate of physical abuse was 37 to 16 percent ill region XX with low SES, and 16 to 24 percent ill Region III with high SES with 95 percent confidence rate. Most of the perpetuators were mothers in Region XX. In Region III, equal number of children reported mothers and fathers as the most common perpetuator of physical abuse to them. The most important risk factors were early adolescence, and unemployment of father ill region XX, and adolescent girls and low level of education in region III.
    Keywords: Physical child Abuse, Family Violence, Epidemiology, Prevalence Rate, Risk Factors
  • Saeid Madani* Page 163
    The evaluation of prevalence and appearing the social disorders involve having exact statistical information during a fixed time series. In Iran, unfortunoutiely, there is no access to this kind of information - at least in this regard.In some social disorders which originally have risen some misunderstanding and disagreement in their definitions, importance, and soon, the lack of statistic information can be seen much more obviousley.Child abuse is one of those disorders suffering lack of exact and proper statistical information. This article provides an evaluation of this disorder in terms of its main cayses such as poverty, addiction, and mental disorders.
    Keywords: Child Abuse, Mental Disorder, Poverty, Trend, Addiction
  • Alireza Jazayeri*, Hasan Rafiei, Mohamadali Nazari Page 217
    The recent studies point to this fact that modifying the people’s viewpoints on drugs from positive to negative can play an important role as a preventive step, because of a direct link that exists between attitude and getting involved with drugs.As an introductory, the youngesters’ viewpoints on drags has been brought into consideration to make possible such a planning. In this regard, 1403 secondary school students in Tehran (49.3 percent girls, 50.7 percent boys, ranging between 11-16 years old) were surveyed and the results were as follow:Twenty-five percent of the students’ have a positive attitude to word drags. The prevalence of drug abuse among them is about %5.Meanwhile it declared that 60 percent of students don’t have any desire toward drags, 3.6 percent a slight, and 4 percent a severe one.
    Keywords: Addiction, Attitude, Secondary school students
  • Fateme Ghasem Zade* Page 249
    Tire street children phenomenon is categorized as a social disorder that not only includes a great number of children and youngsters as society future capital with danger but also makes the society suffer of harms. Therefore, in order to decrease this disorder we should understand its different dimensions and the factors influencing on it to find various scientific and practical solutions for it.Doing a research on these children seems a bit difficult due mainly to their living conditions, setting up relationship and confidence with them and their families, mobility from one point to another from time to time, and other obstacles.In this research, during a 5-year-period, the street children and their families were investigated in 5 areas of Tehran using a questionnaire and interview and then their problems regarding to physical, emotional, mental and so on came in to attention.The result, point to a growing number of sheet children and their problems consequently and taking immediate steps and actions seem vital followed with a good planning.
    Keywords: Social disorder. Street children, Tehran