فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 105 (اردیبهشت 1389)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 105 (اردیبهشت 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/02/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • فاطمه نادعلی، شیرین فردوسی، ناهید عین الهی، اسدالله موسوی، بهرام چهاردولی، غلام رضا توگه، کامران علی مقدم، اردشیر قوام زاده، حمید الله غفاری صفحه 67
    مقدمه
    در سال 2005، چندین گروه شیوع بالایی از جهش V617F (G→T) را در ژن تیروزین کیناز JAK2 در نئوپلاسم های میلوپرولیفراتیو مزمن (MPNs) شناسایی کردند. در مطالعه ی حاضر میزان شیوع این جهش و ارتباط آن با یافته های آزمایشگاهی و بالینی در بیماران مبتلا به این نئوپلاسم ها مورد ارزیابی قرار گرفت.
    روش ها
    جهش JAK2 V617F با روش سیستم تکثیر متزلزل جهش ها (ARMS-PCR) در 92 بیمار با تشخیص جدید یا در حال درمان مبتلا به نئوپلاسم های میلوپرولیفراتیو مزمن (MPNs) از طریق نمونه گیری تصادفی ساده مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    جهش در 6/86 درصد (30/26) بیماران پلی سیتمی ورا، 6/46 درصد (15/7) بیماران ترومبوسیتمی اولیه، 5/61 درصد (13/8) بیماران میلوفیبروز اولیه و 14 درصد (34/4) بیماران لوسمی میلوئید مزمن شناسایی شد. بیماران جهش مثبت پلی سیتمی ورا، میزان گلبول های سفید بالاتری داشتند (03/0 = P). به علاوه، از 26 بیمار پلی سیتمی ورا JAK2 مثبت، 16 بیمار زن بودند و 17 بیمار اسپلنومگالی داشتند. یک بیمار پلی سیتمی ورا به طور هم زمان دارای جهش JAK2 و ناهنجاری کروموزومی فیلادلفیا بود. در سایر گروه ها تفاوت قابل توجهی یافت نشد. وجود جهش توسط روش Sequencing مورد تایید قرارگرفت.
    نتیجه گیری
    این یافته ها بیان می کند که تشخیص جهش JAK2 V617F نه تنها دارای اهمیت تشخیصی است بلکه در درمان بیماری های نئوپلاسم های میلوپرولیفراتیو مزمن (MPNs) از طریق داروهای مهار کننده ی مسیر STAT/JAK نقش دارد.
    کلیدواژگان: جهش JAK2، نئوپلاسم های میلوپرولیفراتیو، سیستم تکثیر متزلزل جهش ها
  • سیمین همتی، امید اثناعشری، مجتبی اکبری، یوسف جواد زاده صفحه 78
    مقدمه
    مهار کننده های آروماتاز، نقش ثابت شده ای در پیش گیری از عود سرطان پستان دارند. لتروزول شایع ترین داروی مورد استفاده ی این گروه در ایران است. داروی لتروزول در ایران با دو نام تجاری فمارا و لتروفم توزیع می گردد. در این طرح، میزان عوارض حاد این دو دارو مورد مقایسه قرار گرفت.
    روش ها
    مطالعه ی اخیر، یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی بود. تعداد 45 زن یائسه ی مبتلا به سرطان پستان، پس از سپری کردن مراحل جراحی و شیمی درمانی به دو گروه تقسیم شدند؛ گروه اول شامل 30 بیمار تحت درمان با لتروفم و گروه دوم شامل 15 بیمار تحت درمان با فمارا بود. عوارض شایع داروی لتروزول در سه نوبت مطالعه شد.
    یافته ها
    از مجموع 19 متغیر مورد مطالعه، در 7 متغیر شامل سردرد، آرترالژی، میالژی، تهوع، ادم اندام تحتانی، خستگی و سرگیجه تفاوت معنی دار در فراوانی و شدت عوارض در دو گروه مشاهده گردید. هفت عارضه ی فوق، در گروه لتروفم از فراوانی و شدت بیشتری برخوردار بوده است.
    بحث: تفاوت در میزان عوارض مشاهده شده در دو گروه مورد مطالعه، با سه دلیل عمده توجیه پذیر است که شامل تفاوت در فراهمی زیستی دو دارو، تفاوت در میزان کاهش استروژن به دنبال مصرف دارو و در نهایت حجم به نسبت کم نمونه های وارد شده به مطالعه می باشد. توصیه می شود، در مطالعات آینده علاوه بر استفاده از تعداد نمونه های بیشتر، آزمون هم سنگی زیستی و میزان کاهش استروژن به دنبال مصرف دو دارو، مورد مطالعه و مقایسه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: عوارض حاد، فمارا، لتروفم، یائسگی، سرطان پستان
  • پیمان سلامتی، موسی زرگر، عسگر اقبالخواه، رضا چمن، کامبیز ستوده، بهداد نوابی، زهرا مختاری صفحه 88
    مقدمه
    هدف از این مطالعه، ارزیابی عاقبت بیماران بستری در بخش مراقبت‎های ویژه‎ی اطفال (PICU یا Pediatric Intensive Care Unit) بیمارستان کودکان بهرامی با استفاده از شاخص PIM-2 (Pediatric index of mortality-2) بود.
    روش ها
    این مطالعه به صورت هم‎گروهی در بخش مراقبت‎های ویژه‎ی اطفال بیمارستان کودکان بهرامی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. تمامی بیماران بستری شده در این بخش از اردیبهشت ماه 1386 لغایت آبان ماه 1387 به طور متوالی در طرح شرکت داده شدند. داده های متغیرهای مورد نظر در موقع ورود بیماران به بخش در پرسش‎نامه ثبت گردید. با استفاده از آنالیز رگرسیون لجستیک و فرمول محاسبه‎ی PIM2 میزان پیش‎بینی شده‎ی احتمال مرگ با وقوع مرگ بیماران مقایسه شد. آنالیز ROC curve انجام و Standardized mortality ratio محاسبه شد. برای بررسی برازندگی مدل PIM2 از آزمون Hosmer and Lemeshow استفاده گردید.
    یافته ها
    در مجموع 240 بیمار با متوسط سنی 427/31 و انحراف معیار 7978/42 ماه بررسی شدند. 150 بیمار (5/62 درصد) پسر و 90 بیمار (5/37 درصد) دختر بودند. برازندگی مدل PIM2 مناسب بود (741/0 = P). سطح زیر منحنی با فاصله‎ی اطمینان 95 درصد برابر با 795/0 (875/0-715/0) بود. Standardized mortality ratio با فاصله‎ی اطمینان 95 درصد برابر با 8/1 (465/2-28/1) به دست آمد.
    نتیجه گیری
    شاخص PIM2 روش به نسبت مناسبی جهت تخمین احتمال مرگ بیماران بستری در بخش مراقبت‎های ویژه‎ی اطفال است.
    کلیدواژگان: ارزیابی عاقبت بیماری، بخش مراقبت‎های ویژه، پیش‎بینی مرگ، شدت بیماری
  • عباسعلی پورمومنی، سید محمدحسن امامی، محبوبه عموشاهی، پیمان ادیبی * صفحه 98
    مقدمه

    تعداد زیادی از بیماران مبتلا به اختلال ناهماهنگی مقعدی- راست روده ای (Anorectal dyssynergia) به درمان های معمول یبوست پاسخ نمی دهند. به تازگی مطالعاتی در زمینه ی تاثیر بیوفیدبک روی بیماران مبتلا به اختلال دفع ناهماهنگ انجام شده است؛ برآن شدیم تا مقایسه ای بین تاثیر بیوفیدبک و آموزش دفع بالون در بهبودی بیماران انجام دهیم.

    روش ها

    به طور تصادفی 65 بیمار به دو گروه بیوفیدبک و آموزش دفع بالون تقسیم شدند. علائم یبوست و میزان رضایت و تست زمان و حجم دفع بالون در دوگروه مقایسه گردید.

    یافته ها

    در هر دو گروه، علائم یبوست نسبت به قبل از درمان کاهش یافت، ولی اختلافی به نفع بیوفیدبک مشاهده شد. در مورد دو معیار اساسی تخلیه ی ناکامل و نیاز به استفاده از دست برای انجام دفع، وضعیت در گروه آموزشی با بالون نسبت به قبل از درمان تغییری ننمود. از نظر شاخص های اندازه گیری شده با بالون در بیماران، یعنی زمان لازم برای بیرون راندن بالون پر شده و حداکثر حجم بالون پر شده که بیمار می توانست آن را دفع کند نیز گروه بیوفیدبک نتایج بهتری نشان داد. 78 درصد کل بیماران پس از درمان رضایت تاحدودی و یا رضایت کامل داشتند و تفاوتی بین دوگروه در این خصوص مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    بیوفیدبک در بیماران مبتلا به اختلال ناهماهنگی مقعدی- راست روده ای (Anorectal dyssynergia) از آموزش به وسیله ی بالون موثرتر است و باعث تغییرات واضحی در شاخص های کمی و کیفی می شود.

    کلیدواژگان: بیوفیدبک، یبوست، اختلال ناهماهنگی مقعدی، راست روده ای (Anorectal dyssynergia)، بالون
  • علیرضا رحمانی، محسن دهقانی زاهدانی، نوشین افشار مقدم، حمیدرضا حیدریان صفحه 107
    مقدمه
    در این پژوهش، ارزش تشخیصی HBME-1 در افتراق سلول های مزوتلیال واکنشی و آدنوکارسینوم متاستاتیک در مایعات سروزی بدن بررسی شد.
    روش ها
    در این مطالعه، 52 نمونه ی سل بلاک تهیه شده از افوزیون سروزی، از بایگانی بخش پاتولوژی بیمارستان الزهرا (س) اصفهان انتخاب شد و به دو گروه طبقه بندی شدند؛ گروه اول شامل 26 افوزیون حاوی سلول های مزوتلیال راکتیو بدون شواهد مشکوک به بدخیمی از لحاظ مورفولوژی و یافته های بالینی و تصویر نگاری و گروه دوم شامل 26 افوزیون حاوی سلول های کارسینومی که دارای تایید تشخیصی با بیوپسی داشتند، بود. رنگ آمیزی ایمونوسیتوشیمی بر روی نمونه ها با روش انویژن برای آنتی ژن HBME-1 و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد.
    یافته ها
    اختلاف آماری معنی داری از لحاظ واکنش پذیری برای مارکر HBME-1 در دو گروه آدنوکارسینوم متاستاتیک و مزوتلیال واکنشی دیده شد. طرح غالب رنگ پذیری برای سلول های مزوتلیال واکنشی، طرح غشایی و برای آدنوکارسینوم، طرح سیتوپلاسمی بود (001/0 = P). از نظر فراوانی نسبی شدت رنگ پذیری برای سلول های آدنوکارسینومی، رنگ پذیری منفی 7 مورد (9/26 درصد)، + برابر 4 مورد (38/15 درصد)، ++ به میزان 11 مورد (30/42 درصد) و +++ به تعداد 4 مورد (38/15 درصد) مشاهده شد. برای سلول های مزوتلیال واکنشی، واکنش منفی و + مشاهده نشد، واکنش ++ به تعداد 3 مورد (5/11 درصد) و +++ به میزان 23 مورد (5/88 درصد) وجود داشت (001/0 = P).
    نتیجه گیری
    طرح و شدت رنگ پذیری برای HBME-1 پانل جهت افتراق سلول های آدنوکارسینوم از مزوتلیال واکنشی مفید می باشد. با توجه به قرابت ایمونوراکتیویتی مارکر HBME–1 در آدنوکارسینوم های متاستاتیک تخمدان با سلول های مزوتلیال واکنشی، کاربرد این مارکر به تنهایی در مایعات پریتوان حاوی سلول های کارسینوم متاستاتیک تخمدان دارای محدودیت می باشد.
    کلیدواژگان: افوزیون سروز، آدنوکارسینوم، مزوتلیال واکنشی، ایمونوسیتوشیمی، آنتی ژن
  • زهره بدیعی، مریم قسامی، مرضیه عادل نیا صفحه 115
    مقدمه
    یکی از علل شایع خون گیری در نوزادان نارس، خون گیری جهت تعیین سطح بیلی روبین سرم است. اندازه گیری بیلی روبین از طریق پوست (Transcutaneous bilirubinometry) روشی است که ارزش آن در نوزادان ترم ثابت شده و در برخی مطالعات در نوزادان نارس که تحت فتوتراپی نباشند نیز تایید شده است. اما ارزش این روش در بررسی بیلی روبین نوزادان نارس تحت فتوتراپی به خوبی بررسی نشده است. هدف از این مطالعه تعیین ارزش بیلی روبین از طریق پوست جهت تعیین بیلی روبین در نوزادان نارس تحت فتوتراپی بود.
    روش ها
    نوزادان نارس با سن حاملگی 26 الی 36 هفته بستری در بخش نوزادان بیمارستان شهید بهشتی اصفهان با سن 2 تا 22 روز که نیاز به خون گیری جهت تعیین بیلی روبین سرم داشتند، وارد مطالعه شدند. بیلی روبین به روش بیلی روبین از طریق پوست و با دستگاه BiliCheck از ناحیه ی پوشیده ی پیشانی و ناحیه ی غیر پوشیده ی استرنوم در فاصله ی حداکثر نیم ساعت از نمونه گیری خون انجام شد.
    یافته ها
    72 نوزاد با میانگین وزن 7/1381 گرم و میانگین سن حاملگی 03/30 هفته مورد بررسی قرار گرفتند. ارتباط قوی و مستقیمی بین مقادیر به دست آمده از بیلی روبین از طریق پوست ناحیه ی پوشیده ی پیشانی و بیلی روبین سرم وجود داشت (83/0 = r؛ 05/0 = P). بین اندازه گیری بیلی روبین از طریق پوست استرنوم و بیلی روبین سرم نیز ارتباط معنی داری وجود داشت ولی این رابطه ضعیف تر از اندازه گیری بیلی روبین از طریق پوست پیشانی بود (55/0 = r؛ 05/0 = P).
    نتیجه گیری
    اندازه گیری بیلی روبین با استفاده از روش اندازه گیری بیلی روبین از طریق پوست از ناحیه ی پوشیده ی پیشانی در نوزادان نارس می تواند پیش گویی کننده ی قوی برای میزان بیلی روبین سرم باشد. با استفاده از این روش می توان میزان خون گیری در نوزاد نارس را کاهش داد و در نتیجه باعث کاهش نیاز به تزریق خون و کاهش عوارض درد در این نوزادان شد.
    کلیدواژگان: نوزاد نارس، فتوتراپی، ایکتر، اندازه گیری بیلی روبین از طریق پوست
  • ربابه نوری، رویا کلیشادی، حسن ضیاءالدینی صفحه 123
    مقدمه
    استرس های زندگی، نقش تعیین کننده ای در سلامت روانی و جسمانی دارند و به ویژه با آسیب های روانی و اجتماعی متعددی همراهند. شناسایی استرس های دانش آموزان، مبنای اساسی برای طراحی و تدوین برنامه های مختلف پیش گیرانه می باشد. پژوهش حاضر، با هدف بررسی استرس های دانش آموزان شهر تهران انجام شد.
    روش ها
    761 دانش آموز دختر (51 درصد) و پسر (49 درصد) از مقاطع راهنمایی (61 درصد) و دبیرستان (39 درصد) از 5 منطقه ی آموزشی شهر تهران به طور تصادفی انتخاب شدند و پرسش نامه ی استرس های دانش آموزان را تکمیل کردند. این پرسش نامه، در دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش تدوین و بر روی 120 دانش آموز، اجرای مقدماتی و اعتباریابی گردید.
    یافته ها
    پرسش نامه ی مذکور از اعتبار و پایایی مناسبی برخوردار بود. استرس های تحصیلی و ارتباطی بیشترین شیوع را در میان دانش آموزان داشت. شایع ترین مشکلات تحصیلی، اضطراب از امتحان، نمره ی درسی و عدم علاقه به بعضی درس ها بود. شایع ترین استرس های ارتباطی و اجتماعی عبارت از آشنا شدن با افراد جدید، بی توجهی معلمان و کارکنان به توانایی های دانش آموزان، آزار روانی توسط سایر دانش آموزان، ارتباط اجتماعی نامناسب با همکلاسی ها و نداشتن دوست صمیمی بود و استرس های مربوط به بلوغ و نوجوانی نیز میان دانش آموزان شایع بود. درصد بالایی از دانش آموزان، فضای فیزیکی مدرسه را نامناسب ارزیابی کردند. مشکلات خانوادگی، فراوانی چندانی نداشت.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر، ضرورت ارائه ی مداخلات مختلف در سه زمینه مدیریت استرس ها یا آموزش مهارت های مقابله ای، آموزش مهارت های مطالعه و آموزش مهارت های اجتماعی را در سه سطح معلمان/کارکنان، والدین و دانش آموزان مطرح می کند.
    کلیدواژگان: استرس های دانش آموزان، استرس تحصیلی، استرس های ارتباطی
  • گزارش موردی
  • زهرا علیان، مهین هاشمی پور، محمدحسن مودب صفحه 135
    مقدمه
    یکی از علل نادر دیابت بی مزه، بیماری های گرنولوماتوز نظیر هیستیوسیتوز سلول لانگرهانس (Langerhans Cell Histiocytosis یا LCH) می باشد. هستیوسیتوزها گروهی از اختلالات نادر پرولیفراسیون سلول های لانگرهانس منتقل شده از مغز استخوان و ائوزینوفیل های بالغ می باشند. کلاس یک هیستیوسیتوز سلول لانگرهانس شامل گرانولوم ائوزینوفیلیک، بیماری Hand–Schuller Christian و بیماری Letterer Siwe می باشد.
    معرفی بیمار: در این گزارش، کودک 5 ساله ای معرفی می گردد که با ضایعه ی منفرد استخوان فک تحتانی، پرنوشی و پرادراری مراجعه نمود و در بررسی های به عمل آمده، برای وی هیستیوسیتوز کلاس یک از نوع گرانولوم ائوزینوفیلیک تشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: هیستیوسیتوز سلول لانگرهانس (LCH)، گرانولوم ائوزینوفیلیک، دیابت بی مزه، فک تحتانی
|
  • Fatemeh Nadali, Shirin Ferdowsi, Nahid Einollahi, Seyed Ali Asadollah Mousavi, Bahram Chahardouli, Golamreza Togheh, Kamran Alimoghaddam, Ardeshir Ghavamzadeh, Seyed Hamidollah Ghaffari Page 67
    Background
    In 2005, multiple groups identified a high frequency of the V617F (G→T) mutation in the tyrosine kinase gene JAK2 in myeloproliferative neoplasms. In this study, we evaluated prevalence of JAK2 mutation and it’s clinical and laboratory correlates in patients with myeloproliferative neoplasms (MPNs).
    Methods
    The JAK2 mutation was investigated with ARMS-PCR in 92 patients with myeloproliferative neop-lasms by simple randomized sampling.
    Findings
    The JAK2 V617F mutation was detected in 86.6% (26/30) of patients with polycythemia vera, 46.6% (7/15) of patients with essential thrombocythemia, 61.5% (8/13) of patients with idiopathic myelofibrosis, and 14% (4/34) of patients with chronic myeloid leukemia. Polycythemia vera patients carrying the mutation dis-played a higher levels of WBC (P = 0.03); 61.5% (16/26) of these patients were female and 17 patients had sple-nomegaly. One patient had simultaneously JAK2 V617F mutation and Philadelphia chromosome. The differences in other groups were not significant. The mutation was confirmed by sequencing.
    Conclusion
    These correlations imply that detection of this mutation will not only have a diagnostic value, but also a role in treatment given the development of STAT/JAK pathway inhibiting drugs.
  • Simin Hemati, Omid Esnaashari, Mojtaba Akbari, Yousef Javadzadeh Page 78
    Background
    Hormonal therapy is one of the most important regimens for treatment and prophylaxis of recurrences of breast cancer. Among drugs, aromateas inhibitors has established and important role in this field. Letrozole is the most common used drugs in this group in our country. Two brand names of letrozole are available in Iranian drug markets; femara and letrofem. The aim of this study was the comparison of acute side effects of these drugs.
    Methods
    In This clinical trials study, 45 post menopausal women with breast cancer were divided in two groups after surgery and chemotherapy. First one contained 30 patient and the second ontained 15 patient treated with letrofem and femara respectively. Side effects were studied in three steps.
    Findings
    Among 19 studied variables, there were significant differences in frequency and intensity of 7 variables between two groups. These variables were pain, arthralgia, nausea, myalgia, lower extremity edema, fatigue and vertigo. Letrofem had more sever side effects from view point of frequency and intensity in comparison with femara.
    Conclusion
    Observed differences may be due to three reasons including different bioavailability, different levels of estrogen following drug administration and lower amount of samples due to high cost of treatments. Then, it is recommended that bioequivalency test and measurement of estrogen level will be done in future studies with more samples.
  • Payman Salamati, Mousa Zargar, Asgar Eghbalkhah, Reza Chaman, Kambiz Sotoudeh, Behdad Navabi, Zahra Mokhtari Page 88
    Background
    This study assessed to study Pediatric Index of Mortality-2 (PIM2) measure for outcome assess-ment of children admitted to pediatric intensive care unit (PICU) of Bahrami children’s hospital.
    Methods
    A prospective cohort study was implemented in Bahrami Children’s Hospital affiliated to Tehran University of Medical Sciences. We studied consecutively all of the patients admitted in PICU from May 2007 through November 2008. Patients’ data were registered at the admission time in related to records. We calculated PIM2 measure and compared expected mortality risk with observed mortality by using logistic regression, ROC curve analysis and standardized mortality ratio. We analyzed goodness of fit of PIM2 index with Hosmer and Lemeshow test.
    Findings
    Two hundred and forty patients were studied. Mean (standard deviation) of age was 31.427 (42.7978). one hundred and fifty (62.5%) were male and 90 (37.5%) were female. The model fitted the test data well (P = 0.741) and area under the receiver operating characteristic plot was 0.795 (0.715-0.875 for 95% C.I.) and standardized mortality ratio was 1.8 (1.28- 2.465 for 95% C.I.).
    Conclusion
    Measurement of bilirubin with transcutaneous bilirubinometry from covered area of glabella in preterm infants undergoing phototherapy could be a useful predictor of serum bilirubin level. With this method, we could reduce blood sampling in preterm neonates. So, the need for blood transfusion, the pain from taking blood and its side effects will be reduced.
  • Abbsali Pourmomeni, Mohammad Hassan Emami, Mahboobeh Amooshahi, Peyman Adibi Page 98
    Background

    Dyssynergic defecation does not respond appropriately to routine treatments of constipation. Re-cently, researches have shown that biofeedback therapy is useful in anorectal dyssynergia. This study compared two treatment modalities for these patients.

    Methods

    Fifty nine subjects with dyssynergic defecation were recruited. They allocated randomly to two groups of balloon defecation training and biofeedback therapy. In the first group, a balloon was inserted into the rectum and inflated with water injection; so that the patient had the sensation of full rectum and thus the need to defecate; then the patient was asked to reject the balloon. In the biofeedback group, the pen electrode of EMG biofeedback was inserted into rectum and the patient tried to increase abdominal pressure and relax rectal muscles accordingly.

    Findings

    The findings of the study showed a reduction in constipation of both groups. The ability to reject bal-loon (volume and time) was significantly better in post-intervention measurements; better results were found in biofeedback arm of the study. Patient satisfaction after treatment reached to 52% by balloon training and 79% in biofeedback group. Report of incomplete evacuation and need for digital use during defecation stayed constant after treatment in balloon trained cases.

    Conclusion

    Biofeedback seems to be superior to balloon defecation training and did made measurable changes in subjective and objective variables of dyssynergia.

  • Alireza Rahmani, Mohsen Dehgani Zahedani, Noushin Afshar Moghaddam, Hamidrreza Heidarian Page 107
    Background
    We tried to evaluate the diagnostic utility of HBME-1 in distinguishing between reactive meso-thelial cells and adenocarcinoma in body serous effusions.
    Methods
    We examined 52 cytologic specimens of serous effusions processed by cell block technique retrieved from the pathology archive of Al-zahra hospital (Isfahan). They were categorized in two groups: Group I. 26 effusions containing reactive mesothelial cells from patients with no evidences of malignancy based on cyto-morphology, clinical data and imaging; and Group II. 26 effusions containing adenocarcinomatous cells from patients with diagnosis established by routine histology. Immunostaining with HBME-1 was performed using an Envision technique. Statistical analysis was performed with SPSS software.
    Findings
    Statistical significance was found with HBME-1 when comparing both adenocarcinoma versus meso-thelial cells (P = 0.001). Also, we found HBME-1 outlined cell membranes in reactive mesothelial cells versus cytoplasmic pattern in adenocarcinoma cells (P = 0.001). The staining intensity for adenocarcimoma cells in-cluded: Negative in 7 cases (26.9%); score + in 4 cases (15.38%), score ++ in 11 cases (42.30%) and score +++ in 4 cases (15.38%). In mesothelial cells, Negative and score + was not seen, score ++ was in 3 cases (11.5%), and score +++ in 23 cases (88.5%) (P = 0.001).
    Conclusion
    The staining pattern and intensity for HBME-1 is a usufull panel for differentiation of adenocarci-noma and mesothelial cells. The only limitation of this marker is ovarian carcinoma that shows the same pattern as reactive mesothelial cells.
  • Zohreh Badiee, Maryam Ghassami, Marzieh Adelnia Page 115
    Background
    Taking blood for bilirubin measurement is a common cause of blood sampling in premature in-fants. Transcutaneous bilirubinometry is a method of bilirubin measurement and its value in term newborns is well established. In some studies, transcutaneous bilirubinometry has been accepted for premature babies who did not receive phototherapy. However its value in assessment of bilirubin in preterm babies undergoing photo-therapy is not well known. The aim of present study was evaluation the accuracy of transcutaneous bilirubinometry in preterm neonates during phototherapy.
    Methods
    We enrolled preterm newborns admitted to the neonatal unit of Shahid Beheshti hospital, Isfahan University of Medical Sciences with gestational age of 26-36 weeks and age of 2-22 days who needed blood sampling for determination of plasma bilirubin level. We measured bilirubin using BiliCheck from glabella and sternum within 30 minutes of blood sampling.
    Findings
    We assessed 72 preterm infants with mean birth weight of 1381.7 gram and mean gestational age of 30.03 weeks. There were significant correlation between transcutaneous bilirubinometry of glabella and serum bilirubin levels (P < 0.05; r = 0.83). There were also correlation between transcutaneous bilirubinometry of sternal region and serum bilirubin levels but this was weaker than glabella (P < 0.05; r = 0.55).
    Conclusion
    Measurement of bilirubin with transcutaneous bilirubinometry from covered area of glabella in preterm infants undergoing phototherapy could be a useful predictor of serum bilirubin level. With this method, we could reduce blood sampling in preterm neonates. So, the need for blood transfusion, the pain from taking blood and its side effects will be reduced.
  • Robabeh Noury, Roya Kelishadi, Hassan Ziaoddini Page 123
    Backgrounds
    Stressful life events have a detrimental effect on mental and physical health. Recognizing common stresses of students is fundamental for developing and designing different preventing programs. The study aimed to describe common stresses among students in Tehran for such programs.
    Method
    In this study, 761 students (girls, 51% and boys 49%) from middle schools (61%) and high schools (39%), from 5 educational areas of Tehran randomly were selected; they completed Students Stresses Questionnaire developed in deputy of Ministry of Health and Medical Education and pilot studied in 120 students.
    Results
    The instrument had enough validity and reliability. Results also, showed that academic and interpersonal stresses are the most common stresses of students. The most common academic stresses were test and grade anxiety and lack of interests to some courses. The most interpersonal stresses were introducing with new persons, neglect to abilities from teachers and staffs, psychological abuse from another students, inappropriate communications form other students, and lack of close friends. Stresses related to puberty and adolescence also were prevalent. High percent of students assessed physics of school as inappropriate. Family stresses were not prevalent.
    Conclusion
    The results suggested the need for essential three psychoeducational interventions, stress-management or coping skills training, study skills and interpersonal skills training, in three levels, teachers/staffs, parents and students.
  • Zahra Alian, Mahin Hashemipour, Mohammad Hassan Moaddab Page 135
    Background
    Patients with Langerhans cell histiocytosis are at particularly high risk for central diabetes insipi-dus (CDI) due to hypothalamic-pituitary disease. Langerhans cell histiocytosis (LCH) is a group of idiopathic disorders characterized by the proliferation of specialized bone marrow-derived Langerhans cells and mature eosinophils. Three disease variants were included in this description, eosinophilic granuloma, Letterer–Siwe disease and Hand–Schuller–Christian syndrome.Case Reprort: We report a patient of Langerhans cell histiocytosis-solitary eosinophilic granuloma of the mand-ible that presented with diabetes insipitus after biopsy of mass