فهرست مطالب

دانشور پزشکی - پیاپی 82 (شهریور 1388)

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 82 (شهریور 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/06/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حمیدرضا رستمی، حسن عشایری، قربان تقی زاده، محمدرضا کیهانی صفحه 1
    مقدمه و هدف

    یکی از اختلالات اصلی در بیماری پارکینسون، برادی کینزیا است. هدف این مطالعه، تعیین تاثیر یک هفته تمرین حرکتی رساندن دست به دهان در پاسخ به محرک بینایی روی برادی کینزیا و یادگیری حرکتی در بیماران مبتلا به پارکینسون بود.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه آزمایش بالینی مدت زمان واکنش حرکتی در نه بیمار مبتلا به پارکینسون آیدیوپاتیک در مقایسه با یک گروه از افراد سالم مورد بررسی قرارگرفت. افراد به مدت یک هفته هر روز در پاسخ به محرک بینایی تمرین رساندن دست به دهان را به تعداد 120 مرتبه انجام می دادند. عملکرد افراد با استفاده از دستگاه آنالیز حرکتی کینماتریکس در شروع تحقیق و روزهای دوم و هفتم تمرین وسپس در روز چهاردهم، پس از یک هفته از اتمام تمرینات مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    علی رغم کاهش مدت زمان واکنش حرکتی بعد از یک هفته تمرین در بیماران، این کاهش تنها بین جلسات اول و دوم ارزیابی (دو روز تمرین) معنادار بود (01/0 P<) و بین جلسات دوم و سوم تنها به سطح معناداری نزدیک شد (06/0 P=). ارزیابی جلسه چهارم یعنی پس از یک هفته از اتمام تمرینات، حاکی از عدم وجود اختلاف معناداری بین جلسات دوم وسوم ارزیابی بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه، تمرین در کوتاه مدت سبب بهبودی برادی کینزیا در بیماران مبتلا به پارکینسون می شود، اما در بلندمدت از میزان بهبودی کاسته می شود. تمرین مهارت های حرکتی می تواند به عنوان روشی موثر و با تاثیراتی بادوام در بیماران مبتلا به شدت خفیف تا متوسط بیماری پارکینسون در نظر گرفته شود، البته همچنان نیاز به تحقیقاتی با طول دوره تمرین و ماندگاری نتایج بیشتر وجود دارد.

    کلیدواژگان: بیماری پارکینسون، برادی کینزیا، مدت زمان واکنش حرکتی، تمرین، یادگیری حرکتی
  • علیرضا نایینی، علیرضا خسروی، حسن تاج بخش، طوبی غضنفری، رویا یارایی صفحه 7
    مقدمه و هدف

    دانه رازیانه در طب سنتی به طور وسیعی استفاده شده و در غذا مصرف فراوانی دارد. در کتب طب سنتی از تخم رازیانه به عنوان چاشنی در غذا، بادشکن، ضدمیکرب و ضدانگل نام برده شده است. با توجه به ویژگی هایی رازیانه، اثرات ضدکاندیدایی عصاره های آبی، الکلی، استونی و اسانس دانه رازیانه روی مخمر کاندیداآلبیکنس و همچنین با توجه به نقش ماکروفاژها در ایمنی ذاتی، اثرات عصاره های آبی، اتانلی و استونی دانه رازیانه برروی ماکروفاژهای صفاقی موش BALB/c مورد مطالعه قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    برای بررسی اثرات ضدکاندیدایی اسا نس و عصاره های دانه رازیانه از روش دیسک گذاری و آزمایش رقیق سازی در براث استفاده شد. برای سنجش اثرات ایمونومدولاتوری عصاره های دانه رازیانه از آزمایش های MTT، NO و برای بررسی کشندگی مخمر کاندیدا آلبیکنس توسط ماکروفاژ صفاقی موش از آزمایش هایNBT و کشندگی (Killing) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که فعالیت ضد کاندیدایی اسانس دانه رازیانه قوی بوده و اثرات ضدکاندیدایی آن (MIC و MFC) به ترتیب300 و 308 میکروگرم در میلی لیتر است. از طرفی تولید نیتریک اکساید در ماکروفاژهای صفاقی که با عصاره استونی رازیانه در غلظت mg/ml10 تیمار شده بودند، افزایش معناداری نشان داد (02/0P<). همچنین تولید) ROS Reactive Oxygen Species) در محیط دارای عصاره استونی رازیانه افزایش معناداری نسبت به گروه کنترل نشان داد (001/0P<). بررسی کشندگی نیز نشان داد که ماکروفاژهای تیمار شده با غلظت های mg/ml10 و mg/ml20 افزایش فعالیت ضدکاندیدایی بیشتری نسبت به گروه کنترل داشتند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که اسانس رازیانه دارای اثرات ضدکاندیدایی قوی است. از طرفی با توجه به اثرات ایمونومدولاتوری عصاره استونی رازیانه بر تحریک ماکروفاژهای صفاقی موش و تولید نیتریک اکساید و ROS و کشندگی کاندیدا آلبیکنس، لازم است تا مطالعات بیشتری بر روی مدل های حیوانی و انسانی جهت روشن شدن ترکیبات موثر آن بر بیماری کاندیدیازیس صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: رازیانه، کاندیدا آلبیکنس، ایمو نو مدولاتور
  • سعیده ضیایی، طاهره وکیلی نیا، سقراط فقیه زاده صفحه 21
    مقدمه

    یائسگی به صورت قطع دائمی قاعدگی به مدت یکسال تعریف می شود. تیبولون یک ترکیب اختصاصی بافت است که دارای فعالیت های استروژنیک و پروژستاژنیک و آندروژنیک ضعیف است که این خواص اثر مناسبی روی علائم یائسگی دارند. این پژوهش یک مطالعه تجربی از نوع کارآزمایی بالینی و تحلیلی به منظور بررسی مقایسه ای اثر تیبولون و HRT بر روی نشانگرهای پیشگویی کننده بیماری های قلبی و عروقی در زنان یائسه است.

    مواد و روش ها

    از میان زنانی که در دوران یائسگی با میانگین سنی 45-60 سال قرار داشتند، 140 نفر که مشخصات واحد نمونه را دارا بودند، انتخاب شدند.
    گروه اول: روزانه 5/2 میلی گرم قرص تیبولون و یک عدد قرص کلسیم دی روزانه (Iu200+mg500) دریافت کردند.
    گروه دوم: روزانه یک عدد قرص استروژن کونژوگه به مقدار 625/0 میلی گرم به اضافه 5/2 میلی گرم مدروکسی پروژسترون استات و یک عدد قرص کلسیم دی روزانه (Iu200+mg500) دریافت کردند.
    گروه سوم: روزانه یک عدد قرص کلسیم دی روزانه (Iu200+mg500) دریافت کردند.
    سطح سرمی CRP و لیپیدهای پلاسما در ابتدا و شش ماه بعد اندازه گیری و با هم مقایسه شد.

    نتایج

    در گروه درمانی اول، مقدار HDL و LDLکلسترول و توتال کلسترول، تری گلیسیرید بعد از درمان در مقایسه با قبل از درمان کاهش یافت که این اختلاف معنادار است (05/0P<)، نتایج ما حاکی از آن است که هر دو روش تیبولون و HRT سطح CRP سرم را بالا می برند، اما این افزایش در گروه HRT بیشتر است (05/0P<). در گروه دوم، سطح سرمی HDL کلسترول بعد از درمان افزایش و LDL کلسترول و کلسترول توتال کاهش و تری گلیسرید و CRP افزایش نشان دادند که این اختلاف معنادار است (05/0P<). در گروه سوم، در سطوح LDL و توتال کلسترول و تری گلیسرید کاهش مشاهده شد که این اختلاف معنادار است (05/0P<).

    نتیجه گیری

    علی رغم برخی اثرات سوء تیبولون بر بعضی از مقادیر چربی های خون،تیبولون می تواند جایگزین مناسبی برای HRT جهت تقلیل یا حذف برخی از عوارض حاصل از یائسگی مانند بیماری های قلبی و عروقی شود.

    کلیدواژگان: تیبولون، HRT، نشانگرهای بیماری های قلبی و عروقی، یائسگی
  • حسام امینی، مرجان حشمتی، محمدرضا جلالی صفحه 27
    مقدمه و هدف

    هدف از این تحقیق، ارزیابی تاثیرات داروی دپرنیل در حفظ یا نگهداری سلول های عصبی حرکتی و تاثیر دارو در واکنش گلیوز است.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق از موش صحرایی نژاد اسپراگ رالی به وزن 300-250 گرم از انستیتو رازی حصارک کرج استفاده شد. در این بررسی به تاثیر داروی دپرنیل mg/kg 5/2 در حفظ سلول های عصبی با بررسی مورفومتری و میزان تشکیل بافت عصبی پشتیبان پس از ضایعه مکانیکی نخاع به روش ایمنوهیستوشیمیایی پرداخته شد.

    یافته ها

    نتایج این تحقیق در دو بخش مجزا مورد بررسی قرار می گیرد:1. نتایج مطالعات مورفومتری سلول های عصبی 2. بررسی شمارش سلول های آستروسیت و الیگو دندروسیت و محاسبه درصد این پاسخ گویی. شمارش سلول های عصبی حرکتی نخاع حاکی از کاهش سلول های عصبی حرکتی درشاخ قدامی نخاع به همراه ایجاد حفره است. این کاهش در گروه دریافت کننده داروی دپرنیل کم تر از گروهی که سرم فیزیولوژی دریافت کرده و تاثیر داروی دپرنیل در زیر، گروهی که چهار هفته از دارو استفاده کرده بیش تر بوده و این تفاوت معنادار است (05/0 P<). همچنین تاثیر داروی دپرنیل سبب کاهش ایجاد واکنش گلیوز شده و در زیرگروهی که این دارو را به مدت چهار هفته دریافت کرده اند این تاثیر بیش تر است (05/0P<).

    نتیجه گیری

    برای اولین بار تاثیر داروی دپرنیل در کاهش تکمیل بافت اسکار گلیوز مشخص شد. دارو بیش ترین تاثیر را روی سلول آستروسیت دارد، به طوری که سبب کاهش این سلول می شود. این تاثیر در گروه هایی که چهار هفته دارو را دریافت کرده اند، بیش تر است. برای مشخص شدن نقش بیش تر دارو و مکانیسم عمل آن، پیشنهاد می شود دارو در درازمدت و دوزهای مختلف بررسی شود.

    کلیدواژگان: ضایعات مکانیکی نخاع، آپوپتوز، گلیوز
  • زینب نادری، فرزانه ذیقیمت، عباس عبادی، حسین کچویی، سودابه مهدی زاده صفحه 37
    مقدمه و هدف
    بررسی حاضر با هدف تعیین میزان کاربرد الگوی پرسید- پروسید در بهبود کیفیت زندگی بیماران مصروع مراجعه کننده به بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج) تهران انجام شده است.
    روش بررسی
    در این پژوهش نیمه تجربی، 64 بیمار مبتلا به صرع بزرگ که در سنین هجده تا پنجاه سال قرار داشتند به روش توزیع تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. برنامه آموزشی با بهره گیری از الگوی پرسید- پروسید برای آموزش بیماران در گروه آزمون تدوین شد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه محقق ساخته شامل سؤالات اجتماعی و بهداشتی مرتبط با بیماری صرع و نیز پرسشنامه کیفیت زندگی اختصاصی صرع (Quality Of Life In Epilepsy-31-Problems(QOLIE-31-P)) بود. اطلاعات از طریق تکمیل پرسش نامه ها طی مصاحبه ساختاریافته با نمونه های منتخب در دو نوبت قبل از مداخله آموزشی و دو ماه بعد از آن جمع آوری شود.
    یافته ها
    نتایج بررسی نشان می دهد، پس از اجرای الگوی پرسید- پروسید، میانگین نمره کیفیت زندگی کل در گروه آزمون(61/65) نسبت به گروه شاهد (75/53) افزایش معناداری داشته است (01/0= P) و در هر دو بعد پزشکی-اجتماعی و روحی- روانی و تمامی حیطه های آن به جز دو حیطه فعالیت ذهنی و نگرانی درباره تشنج نیز افزایش معناداری مشاهده می شود. علاوه بر این پس از مداخله افزایش معناداری در میانگین نمره کل کیفیت زندگی و نیز نمرات تمامی ابعاد و حیطه های کیفیت زندگی به استثنای حیطه فعالیت ذهنی در بیماران گروه آزمون دیده شد (05/0P<)، در حالی که، در نمرات کیفیت زندگی گروه شاهد در هیچ موردی افزایش معنی دار مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج، مؤثر بودن به کارگیری الگوی پرسید- پروسید در افزایش کیفیت زندگی بیماران مصروع را نشان می دهد و برگزاری دوره های آموزشی تئوری محور در این زمینه، برای این جمعیت ثمربخش است.
    کلیدواژگان: صرع، کیفیت زندگی، الگوی پرسید، پروسید
  • حسن قاسمی، حسن رزمجو، سیامک بلالی، یوسف واهب صفحه 45
    زمینه و هدف

    بررسی امنیت، پایداری، پیامد بینایی و توپوگرافیک قوز قرنیه با استفاده از قطعات حلقوی داخل قرنیه ای فرارا (FICRS)(ferrara intracorneal ring segments).
    روش پژوهش: در این کارآزمایی بالینی، 64 چشم از 57 بیمار مبتلا به قوز قرنیه و دارای قرنیه شفاف که کارگذاری FICRS داشتند، پس از اخذ رضایت معتبر بررسی شدند. میزان حدت بینایی قبل از اصلاح UCVA (Uncorrected visual acuity) و پس از آن(best-spectacle corrected visual acuity) BSCVA، عیوب انکساری، اطلاعات قرنیه ای در نتیجه اورب اسکن II و عوارض بررسی شدند.

    یافته ها

    میانگین SD (Standard deviation) سن بیماران 32/8±39/24 سال بود. بعد از متوسط زمان پیگیری هجده ماه با انحراف معیار 45/6، میانگین و انحراف معیار UCVA از 53/0±14/1 به 44/0±48/0 لوگمار (001/0P≤) و BSCVA از 40/0±44/0 به 19/0±23/0 لوگمار رسید (001/0P≤). بهبودی در نتایج اندازه گیری شده عبارت بودند از: (SD)33/3±90/4 دیوپتر برای معادل کروی (001/0P≤)، (SD) 24/3±16/4 دیوپتر برای عیب انکساری کروی (001/0P≤) و (SD) 31/2±49/1 دیوپتر برای عیب انکساری کروی سیلندر (001/0P≤). توپوگرافی قرنیه یکنواختی بیشتر و آستیگماتیسم کمتر قرنیه را نشان داد. بهبودی در بیشترین و کمترین قدرت دیوپتریک مرکزی قرنیه، به ترتیب (SD) 94/5±75/1 (03/0P≤) و (SD)33/3±75/4 دیوپتر بود (001/0P≤). همچنین کاهش معناداری در انحنای قدامی قرنیه و انحنای مناسب ترین سطح کروی BFS (best-fit sphere) خلفی دیده شد. بیرون زدگی قطعه در یک چشم (6/1 درصد)، قرارگیری سطحی در یک چشم (6/1 درصد) و عفونت قرنیه در پنج چشم (8/7 درصد) رخ داد.

    نتیجه گیری

    بعد از میانگین زمان پیگیری (هجده ماه)، کارگذاری FICRS، هم UCVA و هم BSCVA را بهبود بخشید، شیب و آستیگماتیسم قرنیه را کاهش و نظم توپوگرافیک قرنیه را افزایش داد. کارگذاری FICRS روشی است که تا مدت ها به نتایج پایدار منجر شده و نیاز به پیوند قرنیه را در بسیاری از موارد به تاخیر انداخته یا از آن جلوگیری می کند.

    کلیدواژگان: حلقه های فرارا، قوز قرنیه، توپوگرافی قرنیه
  • عباس مسعودزاده، مهتاب کارخانه یوسفی، عبدالحکیم تیرگری صفحه 53
    مقدمه و هدف

    هر سال ده ها هزار نفر عمل جراحی زیبایی انجام می دهند تا نمای اندام ها و صورت خود را زیباتر کنند. از آنجا که جراحی های زیبایی برای تغییر ظاهر افراد و افزایش سطح رضایت مندی و اعتماد به نفس انجام می شود، جراحی زیبایی را می توان پیامد یک الگوی روان شناختی معین دانست. هدف از مطالعه حاضر مقایسه الگوهای شخصیتی و سلامت عمومی افراد متقاضی جراحی زیبایی بینی با گروه شاهد است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه پژوهشی- توصیفی است که در بیمارستان زارع ساری در سال 1386 صورت گرفت. پنجاه فرد متقاضی جراحی زیبایی بینی با پنجاه فرد گروه کنترل که اقوام درجه اول متقاضیان باهمسان سازی سن، جنس و سطح تحصیلات است و خواستار جراحی زیبایی بینی نبودند، مقایسه شدند. الگوهای شخصیتی این افراد با آزمون NEO-FFI، سلامت عمومی آنان با پرسشنامه 28-GHQ سنجیده شد. تحلیل یافته ها با مدل آماری کای دو و آزمون t-test انجام گرفت.

    یافته ها

    محدوده سنی افراد شرکت کننده 7/24 سال بود. تعداد زن و مرد برابر و بیشتر آن ها مجرد بودند. در افراد متقاضی الگوهای شخصیتی باز بودن و برون گرایی بیشتر و الگوهای شخصیتی عصبیت و توافق، کمتر از افراد گروه شاهد بود. صفت وجدانی بودن در افراد متقاضی نسبت به گروه شاهد در حد تعادل نبود. این تفاوت از لحاظ آماری معناداربود (011/0P=). درصد بیشتری از افراد گروه متقاضی وضعیت سلامت عمومی در حد مشکوک داشتند.

    نتیجه گیری

    جراحی زیبایی بین تمام اقشار جامعه شایع بوده و یکی از دلایل آن، نامتعادل بودن صفات شخصیتی و عدم سلامت عمومی است. مطالعه حاضر نشان داد، صفت وسواسی و اعتماد به نفس پایین در متقاضیان جراحی زیبایی بینی بیشتر است. همچنین سایر الگوهای شخصیتی نیز در این افراد متعادل نیست. بنابراین به مشاوره های روان پزشکی قبل از جراحی های زیبایی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: الگوهای شخصیتی، جراحی زیبایی بینی، پرسش نامه NEO، FFI
  • منیژه رحیمی، سعیده ضیایی، غلامرضا بابایی، مریم ربیعی صفحه 59
    مقدمه و هدف

    منوراژی یا از دست دادن بیش از هشتاد سی سی خون در هر سیکل قاعدگی، یکی از شایع ترین (4/74 درصد) علل کم خونی فقر آهن در زنان است. منوراژی کیفیت زندگی زنان را کاهش داده و تهدیدی برای زندگی فردی و اجتماعی زنان است. به دلیل شیوع و اهمیت منوراژی، تحقیق حاضر در جهت تعیین اثر درمانی ویتامین E بر منوراژی انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه روی 62 نفر از افراد منوراژیک 45-20 ساله با 29-8/19=BMI و سیکل های قاعدگی منظم انجام شد و با وجود بیماری های سیستمیک، پاپ اسمیر یا سونوگرافی غیرطبیعی، استفاده از روش های ضدبارداری خوراکی، IUD و بستن لوله، شیردهی یا هموگلوبین کم تر از ده بیماران از مطالعه خارج شدند. به داوطلبان چهارصد واحد ویتامین E یا پلاسبو از دو روز قبل از قاعدگی تا سه روز اول قاعدگی داده شد و پنجاه میلی گرم فروس سولفات از روز اول قاعدگی تا یک هفته تجویز شد. درمان به مدت چهار سیکل قاعدگی انجام گرفت. میزان خونریزی و طول مدت قاعدگی در ماه دوم و چهارم درمان به وسیله جدول Pictorial Blood Loss Assessment Chart (PBLAC) اندازه گیری شد. هموگلوبین داوطلبان نیز یک بار قبل و سپس در پایان درمان اندازه گیری شد. در پایان ماه چهارم میزان رضایت و پذیرش درمان نیز بررسی شد.

    نتایج

    میزان خونریزی قاعدگی و همچنین طول مدت قاعدگی پس از دو و چهار ماه درمان با ویتامین E و پس از چهار ماه درمان با پلاسبو کاهش یافت. اختلاف معنادار آماری در امتیاز PBLACبین دو گروه پس از دو ماه (342/0P=) و چهار ماه درمان (568/0P=) و در طول مدت قاعدگی در ماه دوم (738/0(P= و ماه چهارم درمان (842/0(P= مشاهده نشد، اما «میزان رضایت از درمان» با (004/0P=) و «تمایل به مصرف ویتامین E در آینده» با (020/0(P=، گروه ویتامین E از درمان رضایت بیشتری داشتند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد با استفاده از ابزار PBLAC، ویتامین E در کاهش میزان و مدت خونریزی قاعدگی نسبت به پلاسبو تاثیری نداشته است، اما ویتامین E می تواند با تاثیر بر نشانه های همراه قاعدگی سبب کاهش درد دیسمنوره و تسکین میگرن قاعدگی شده و در نتیجه سبب کاهش استرس روحی در زنان مصرف کننده ویتامین شود. همچنین ویتامین E فاقد اثرات جانبی است، تاثیر موارد فوق ممکن است دلیل رضایت و پذیرش بالای ویتامین E باشد.

    کلیدواژگان: منوراژی، خونریزی دیسفونکسیونل رحمی، پروستاگلاندین ها، ویتامین E
  • ژیلا صدیقی، اکرم جهانگیر، مژگان کاربخش، فرزانه مفتون، شهناز خدایی، ایرج حریرچی صفحه 67
    مقدمه و هدف

    دعا به عنوان یکی از رویکرد های مکمل در ارتقای سلامت در سطح جهان مطرح است. مطالعه حاضر با توجه به جایگاه ویژه دعا در طب سنتی و اسلامی، به هدف تعیین دیدگاه و عملکرد پزشکان در خصوص «دعا» طراحی و اجرا شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع مقطعی بوده و در سال 1387 انجام شده است. در این مطالعه 131 نفر از پزشکان شهر تهران با نمونه گیری آسان وارد مطالعه شدند. داده ها با پرسش نامه خودایفایی جمع آوری شده و تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار آماری SPSS انجام شد.

    یافته ها

    پزشکان مورد مطالعه شامل 7/52 درصد مرد و 3/47 درصد زن با میانگین سنی 9 ± 4/38 سال بودند. از پزشکان مورد مطالعه، 5/94 درصد عنوان کردند، در مواردی به عنوان پزشک برای بهبودی بیماران خود دعا کرده اند. 3/31 درصد از پزشکان اظهار کردند که بیمارانشان «اغلب» از آنان می خواهند برای بهبودی آن ها دعا کنند و 8/58 درصد نیز بیان کردند که این درخواست «گاهی» مطرح شده است. از کل پزشکان تحت مطالعه فقط 1/7 درصد معتقد بودند که دعا نمی تواند در روند درمان بیماری موثر باشد و فقط 5/2 درصد پزشکان در خصوص چگونگی کاربرد دعا در درمان بیماران، دوره آموزشی دیده بودند.

    نتیجه گیری

    بیشتر پزشکان مورد مطالعه برای بیماران خود دعا می کردند و در بسیاری از موارد نیز بیماران از آن ها درخواست دعا کرده بودند. بنابراین به نظر می رسد، چگونگی کاربرد علمی و عملی دعا در حوزه سلامت نیازمند توجه ویژه ای است تا بتوان طبق برنامه ای جامع، زمینه احیای این شاخه از طب اسلامی را فراهم کرد.

    کلیدواژگان: دعا، دعا درمانی، سلامتی، پزشکان، اخلاق پزشکی، طب اسلامی
|
  • Hamidreza Rostami *, Hassan Ashayeri, Ghorban Taghizadeh, Mohammad Reza Keihani Page 1
    Background And Objective

    One of the most prominent disturbances in Parkinson's disease (PD) is bradykinesia. The presnt study sought to examine the effect of 1-week motor skill practice, hand to mouth movement on bradykinesia and the impact of motor learning on PD patients.

    Materials And Methods

    In a clinical trial, the performance of 9 right-handed PD patients in reaction time was compared to nine demographically matched healthy control subjects. Participants practiced reaching the hand to mouth movement in response to visual stimulus 120 times each day for 1-week. Using Kinemetrix 3D Motion Analysis system, the effect of motor skill practice on bradykinesia and the influence of motor learning were investigated. The pretest performance was compared to performances the post test, seventh and fourteenth days of the study. Received: 19 Apr. 2009 Last revised: 9 Jun. 2009 Accepted: 5 Jul. 2009

    Results

    Mean RT decreased significantly after 1-week practice in the healthy control group. Patient's mean RT decreased after 1-week practice, but this reduction was significant only between the first and the second test sessions (P< 0.01). However, between the second and the third test sessions only close to the significant level (P= 0.06). Evaluation of the fourth test session, i.e., 1-week after the end of practices, was indicative of a non-significant difference between the third and fourth test sessions.

    Conclusion

    Short-term practice can improve bradykinesia in patients with PD but the benefit of practice in the long-term is reduced. Practice is a useful method with sustained effects after 1-week in the mild to moderate PD patients. Further follow up studies on the advantages of longer term of practice and loner retention periods are warranted.

  • Page 7
    Background

    Foeniculum vulgare (Fennel) is a herbal preparation used in Traditional Medicine. In the ancient medicine in Iran, it was used as additive, carminative, antiseptic and antiparasite. The aim of this study was to investigate anti candida activity and immunomodulatory effects of water, ethanol and acetone extracts from Foeniculum vulgare on murine peritoneal macrophages in vitro.

    Materials And Methods

    Anti-Candida albicans effect of the essential oils, Amphotericin B and ketoconazole were determined by Disc diffusion and broth Macrodilution methods. The viability of macrophages was evaluated using MTT assay. Also the production of nitrite was probed using Griess method. Moreover, the ROS (Reactive Oxygen Species) production and Fungicidal activity were investigated by NBT assay and Killing method, respectively. Received: 8 Mar. 2009 Last revised: 26 May 2009 Accepted: 7 Sep. 2009

    Results

    The anti-candida activity of the essential oils were strong. MIC and MFC of essential oil s were 300 µg /ml and 308 µg /ml, respectively. Among the extracts tested, the acetone extract of F. vulgare (F.v-A) revealed a significant increase in NO production (p<0.02). Furthermore, F.v-A had a significant effect on the levels of ROS (p< 0.001) and a strong fungicidal activity in F.v-A treated macrophages.

    Conclusion

    The results indicate that the essential oils of F. vulgare have strong activity against C. albicans. The F.v-A extract shows a reasonable immunomodulatory effect, while using NO assay, NBT assay and killing, on C.albican. More studies on animal models and humans are needed to clarify the exact immunomodulatory effect of F.v-A and to determine its effective components on candidiasis.

  • Saeedeh Ziaei *, Tahere Vakilinia, Soghrat Faghihzadeh Page 21
    Background

    Menopause is the consistent pause of menstrual blood for one year period. It is physiologically related to lesser estrogen secretion, which develops cardiovascular disease in women above 50 and is the leading cause of death (more than 50%) among them. Tibolon is a tissue specific composition with low estrogenic, progestagic and androgenic activities. These qualities have desirable effect on menopause symptoms. This study investigated the tibolon effect and compared it to estrogen and progestron (hormone replacement therapy), as predictive markers of cardiovascular diseases in postmenopausal women in Iran.

    Materials And Methods

    This is a clinical- analytical trial study. 140 women in their menopause period (Aged 45-60) were randomly selected and placed in three study groups. The filled the consent form and paid no expenses. The first group received 2.5 mg of Tibolon pill plus calcium D (500 mg + 200 IU). These cond group received estrogen congoga pill (0.625 mg) plus 2.5 mg medroxi progestron state along with calcium D (500 mg + 200 IU). The third group only received daily calcium D (500 mg + 200 IU). CRP serum level and plasma lipids were compared to each other at the beginning of the study and six months after the treatment. Received: 13 Jul. 2008 Last revised: 10 May 2009 Accepted: 1 Jun. 2009

    Results

    In the first group, HDL, LDL cholestrole and total cholesterol, triglicride were significantly reduced compared to prior to the treatment (P< 0.05). Both methods of Tibolon and HRT increased CRP serum level. However, the increase was more significant in HRT group (P< 0.05). In the second group, the HDL cholesterol and total cholesterol decreased. Nevertheless, triglicride and CPR significantly increased (P< 0.05). On the other hand, LDL and total cholesterol and triglicride decreased significantly (P< 0.05). The intergroup comparison revealed that Tibilon had decreased triglicride, while, HRT increased it compared to the calcium group. Moreover it had decreased HDL, whereas HRT increased it compared to the control group in addition both Tibolon and HRT decreased LDL but increased CRP, similarly. The increase being more significant in the HRT group.

    Conclusion

    Since Tibolon has the same effect as HRT on the decrease of LDL and triglicride serum levels, but less increase at CRP level, it can be an adequate substitute for HRT to eliminate the complications of menopause such as cardiovascular diseases.

  • Hesam Amini *, Marjan Heshmati, Mohammadreza Jalali Page 27
    Background And Objective

    To study the effect of deprenyl on neuroprotective or survival on motoneuron and on gliosis reaction.

    Materials And Methods

    Sprague Dawley rats (250-300 gr) of Razi institution were used to determine the effect of deprenyl (2.50 mg/kg) on neuroprotective or survival on motoneuron and on gliosis reaction through morphometry and immunohistochemistry methods.

    Results

    The results are divided into two parts:1- the result of morphometry for motoneuron.2- Astrocyte and oligodendrocyte count and their percentage. After spinal cord compression, motoneuron in ventral horn decreased with cavitation. While,the changes in study group (deprenyl) is less than control group(normal saline) one of the groups that had taken Deprenyl for 4 weeks revealed less changes so, after 4 weeks, the neuroprotective effects of Deprenyl increased (P≤ 0.05). In addition, Deprenyl had also decreased the gliosis reaction. It was even more effective after 4 weeks (P≤ 0.05).

    Conclusion

    For the first time, Deprenyl effect was studied in gliosis reaction. It seems that it decreased the number and percentage of astrocyte and became more effective after 4 weeks.By the way it needs more research to find the effect and mechanism of deprenyl in different dosage.

  • Zeinab Naderi *, Farzeneh Zigheimat, Abbas Ebadi, Hossein Kachouei, Soudabeh Mahdizadeh Page 37
    Background And Objective
    This study was conducted to evaluate the effectiveness of the application of the PRECEDE-PROCEED model in improving the quality of life of people living with epilepsy referring to Baqyatallah hospital of Tehran.
    Materials And Methods
    In this field trial study, 64 patients with Grand-mal epilepsy (aged 18 to 50 years) were assigned to the case and control groups. Educational program was prepared using PRECEDE-PROCEED model for educating patients in the case group. Data accumulation instruments were researcher-made questionnaire that included social and hygienic questions related to epilepsy and the scale on quality of life in epilepsy (QOLIE-31-P). The information needed questionnaires were gathered during organized interviews with selected samples before and two months after the intervention. Received: 26 Apr. 2009 Last revised: 31 May 2009 Accepted: 15 Aug. 2009
    Results
    The findings demonstrated that total average score of quality of life significantly increase in the case group (65.61) as compared to the control group (53.75) after implementing the PRECEDE-PROCEED (P= 0.01); In addition, in two social and psychological dimensions, except for the mental activity and seizure worry subscales, a significant increase was observed. Moreover, t-paired statistical test demonstrated a significant increase in total average scores of quality of life. All dimension and subscales of quality of life except for mental activating patients of case group after intervention (P< 0.05). In this research, no significant increase in the scores of quality of life was observed in the control group.
    Conclusion
    These findings demonstrate the effectiveness o precede-proceed model in improving the quality of life of the patients with epilepsy. Training courses will certainly be influential on this community.
  • Hassan Ghasemi, Hassan Razmjoo *, Siamak Balali, Yousef Vaheb Page 45
    Background And Objective

    Evaluation of the results, safety, and stability of ferrara intracorneal ring segment (FICRS) implantation for Keratoconus correction (age range was 24.39±8.32 years).

    Materials And Methods

    In this clinical trial study, 64 eyes of 57 patients with keratoconus and clear cornea that had FICRS implantation were studied. Uncorrected visual acuity (UCVA), best-spectacle corrected visual acuity (BSCVA), refractive errors, and corneal data from Orb scan II, and complications were analyzed.

    Results

    The follow-up was 18 months ± 6.45 (SD), the UCVA improved from 1.14 logarithm of the minimum angle of resolution (Log MAR) ± 0.53 (SD) to 0.48 og MAR ± 0.44 (SD) (P≤ 0.001) and the BSCVA improved from 0.44 Log MAR ± 0.40 (SD) to 0.23 Log MAR ± 0.19 (SD) (P≤ 0.001). Improvement of main outcome measures were as follows: 4.90 diopter (D) ± 3.33 (SD) for Spherical equivalent (P≤ 0.001), 4.16 D ±3.24 (SD) for Spherical refractive error (P≤ 0.001), 1.49±2.31 (SD) for cylindrical refractive error (P≤ 0.001). Corneal topography showed more improvement of corneal uniformity and irregular astigmatism. Minimum and maximum central corneal powers decreased 1.75 D±5.94 (SD) (P≤ 0.03) and 4.75 D±3.33 (SD) (P≤ 0.001), respectively. Significant decrease in anterior corneal curvature and posterior best-fit sphere curvature were observed. Segment extrusion one eye (16%), superficial position 1 eye (1.6%), and infectin in 5 eyes (7.8%) had occurred.

    Conclusion

    During 18 months, FICRS implantation improved both UCVA and BSCVA, however, it reduced corneal steepening and astigmatism. Whereas, increased topographic regularity. FICRS implantation was a safe procedure that had led to stable results. This procedure prevented or delayed corneal graft in many cases.

  • Abbas Masoudzadeh, Mahtab Karkhaneh Yousefi *, Abdolhakim Tirgiri Page 53
    Background And Objective

    Ten thousand people undergo cosmetic surgery of their bodies or faces to making themselves more beautiful each year. The primary aim of such surgeries is to increase the individual's self-esteem and satisfaction due to their new look, which can be a special psychological pattern. The aim in this study is to compare the personality pattern and general health condition of the cosmetic surgery volunteers and the control group.

    Materials And Methods

    This was a descriptive study, performed in Zarre Hospital in Iran in 2007. There were 50 subject the experimental group (volunteers for rhinoplasty) and the control group were their family members who matched them in age, gender and educational level but did not intend to undergo rhinoplasty. "NEO-five factor inventory" (NEO-FFI) was used for personality inventory and "General Heath questionnaire (GHQ-28) was used to assess general health status, and the economical status was evaluated through Delphi questionnaire. Data were analyzed with standard t-test and chi-square test.

    Results

    There were greater openness and extraversion trait but lower neuroticism and agreeableness trait in group the experimental compared to the control group. There were significant differences concerning inventory between the experimental and control groups (P= 0.011). General health condition greater in the experimental group than the control group. However, there were also no differences of economical status between was and control groups.

    Conclusion

    This study indicated the experimental that high obsession trait and low self-esteem were detected in cosmetic surgery volunteers indeed imbalance in other personality traits were also observed. Therefore, it is more recommend able for the patient to consult a psychiatrist before undergoing cosmetic surgery.

  • Manijeh Rahimi *, Saeedeh Ziaee, Gholamreza Babaei, Maryam Rabiei Page 59
    Background And Objective

    Menorrhagia is defined as menstrual blood loss of greater than 80 ml per cycle. Heavy menstrual bleeding is a common cause of iron deficiency anemia may affect woman's quality of life. Considering importance of menorrhagia, the present study was designed to determine the effect of Vitamin E in the treatment of menorrhagia in patients with DUB.

    Materials And Methods

    Sixty-two women were selected for the study (aged 20-45 years, BMI= 19/8-29 and regular menstruation). Patients who had systemic disease, abnormal pelvic ultrasound, abnormal pap smear or have used hormonal contraceptives, IUD, TL, breast feeding and had serum hemoglobin levels lower than 10 g/dl were excluded. Participants were given 400 IU vitamin E or placebo per day, beginning two days before the expected start of menstruation and continued through the first three days of bleeding and 50 mg ferrous sulfate, from the beginning of menstruation for 7 days. Treatment was continued over four successive menstrual periods. Menstrual duration and amount of MBL were measured using a validated Pictorial Blood Loss Assessment Chart (PBLAC). Hemoglobin assessment was performed both at the beginning and at the end of treatment. Patient's satisfaction and acceptability were also assessed at the endpoints of treatment.

    Results

    Results indicated that PBLAC scores and menstrual duration in the two groups were reduced after the treatment. There were no statistically significant differences between to PBLAC scores after two months (P= 0.342) and four months (P= 0.568), Also, no difference was observed in the menstrual duration after two months (P= 0.738) and four months (P= 0.842) between the groups. In vitamin E group "patient satisfaction" (P=0.004), "desired future treatment"(P= 0.020) were higher than placebo.

    Conclusion

    The results indicate that, vitamin E in comparision to placebo was not effective on menstrual blood loss and menstrual duration reduction. However, since vitamin E relieves menstrual symptoms such as dysmenorrhea, menstrual migraine and it reduces emotional stress moreover, vitamin E has no side effects; These may contribute to high satisfaction and acceptability in vitamin E group.

  • Jila Sedighi, Akram Jahangiri, Mojgan Karbakhsh *, Farzaneh Maftoun, Shahnaz Khodaei, Iraj Harirchi Page 67
    Background And Objective

    Prayer is one of the most common complementary approaches throughout the world and is highly valued in traditional Islamic medicine in Iran. The aim of this study was to explore the views and practices of physicians on using prayer in the clinical practice, in Tehran, Iran.

    Materials And Methods

    In a cross-sectional study in the year 2008, a convenience sample of 131 physicians were included in this survey. Data were collected using a structured self-administered questionnaire. SPSS was used to analyze the data.

    Results

    Of participants, 52.7 percent were male with the mean age of 38.4±9 years. About 94.5 percent of physicians said that at times they themselves prayed for their patients. About 31.3% said that their patients "often" requested them to pray for them and 58.8% said they have “occasionally” been asked. About 7.1 percent asserted that they believed prayer could not improve the medical condition of the patients. Moreover, only 2.5 percent said they were taught to pray for health improvement through educational courses.

    Conclusion

    The majority of surveyed physicians would pray for their patients and frequently, the patients had asked them to do so. Developing practical approaches to incorporate prayer into medical practice should be paid attention to. A structured and systematic program based on the results of this study and related investigations can lead to scientific re-introduction of this aspect of Islamic and traditional practice in health promotion.