فهرست مطالب

فصلنامه اعتیاد پژوهی
پیاپی 8 (زمستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/12/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهرداد نوابخش*، کاظم قجاوند صفحه 5
    طرح مساله: همسر آزاری امروزه ازجمله اسیبهای اجتماعی شایع در جامعه به شمار می رود که نگرانی خانواده ها، مسولان و برنامه ریزان امور سلامت خانواده ها را فراهم اورده است. اعتیاد مردان از جمله عواملی است که همسر ازاری را تشدید می نماید. هدف از این مطالعه تعیین عوامل موثر بر همسر ازاری در میان زنان بارداری است که همسر انان اعتیاد داشته اند.
    روش
    مطالعه اخیر از نوع تحقیقات توصیفی و روش انجام ان پیمایشی است جامعه اماری شامل زنان باردار مراجعه نموده به مراکز درمان و مراقبت دوران بارداری و مراکز خدمات بهداشت و درمان دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران می باشد. تعداد 600 زن باردار که همسر انان معتاد بوده اند در فاصله زمانی 8ماه در سال 1385 در این تحقیق مشارکت نمودند. ابزار جمع اوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بوده واز روش آمار توصیفی و استنباطی برای تجزیه و تحلیل داه ها استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان می دهد که میزان حشونت علیه زنان در میان مردان معتاد بیشتر از مردان غیر معتاد می باشد همچنین نتایج آزمون t مبین تفاوت معنی ئداری بین میانگین نمرات خشونت تجربه شده همسران در دو گروه بود(p<0/01).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان می دهد که بین میزان تحصیلات زنان، درآمد آنان، سن و نوع اعتیاد همسران و میزان خشونت اعمال شده رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: اعتیاد، همسر آزاری، بارداری، سلامت زنان، پبشگیری
  • مرتضی عبدالله پورچناری*، محمود گلزاری صفحه 33
    طرح مساله: در پژوهش حاضر اثربخشی آموزش مهارت های زندگی بر تغییر نگرش دانش آموزان پسرمقطع دبیرستان شهر سیرجان نسبت به سوء مصرف مواد مخدر و اعتیاد مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش
    نمونه پژوهش حاضر تعداد 40 دانش آموز از 1 دبیرستان که با اجرای فرم الف پرسشنامه نگرش سنج نسبت به اعتیاد پیش آزمون شدند. 20 نفر از آزمودنی ها که نمره بالاتری در پیش آزمون کسب کردند(یعنی گرایش مثبت تری نسبت به مصرف مواد داشتند) را در گروه آزمایش و از بقیه دانش آموزان 20 نفر را به طور تصادفی انتخاب و به عنوان گروه کنترل جایگزین شدند و سپس گروه آزمایش به مدت 1 ماه در 8 جلسه مهارت های زندگی آموزش داده شد اما بر گروه کنترل هیچ متغیری اعمال نشد. در پایان هر دو گروه توسط فرم ب مقیاس نگرش سنج نسبت به اعتیاد مورد پس آزمون قرار گرفتند. فرضیه های پژوهش توسط روش های آماری تحلیل کوواریانس و آزمون t تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که بین نگرش دانش آموزان نسبت به سوءمصرف مواد(از نظر شناخت، عاطفه و رفتار) و اعتیاد قبل و بعد از آموزش مهارت های زندگی تفاوت معنی داری وجود دارد. به عبارت دیگر، نگرش نسبت به سوءمصرف مواد با آموزش مهارت های زندگی به نوجوانان پسر تغییر می کند.
    نتیجه گیری
    تحلیل آماری نشان داد که آموزش مهارت های زندگی بر تغییر نگرش دانش آموزان نسبت به سوء مصرف مواد موثر بوده است.
    کلیدواژگان: آموزش مهارت های زندگی، تغییر نگرش، سوء مصرف مواد مخد، اعتیاد، دانش آموزان
  • مصطفی جعفری*، سروناز کرمی کتکی صفحه 55
    طرح مساله: افسردگی یکی از علایم شایع در بسیاری از معتادین به مواد می باشد که در زمان اعتیاد و دوران ترک برای آنها آزار دهنده بوده و وجود آن حتی هنگام ترک نیز ممکن است منجر به عود مصرف مواد گردد. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش شناختی- رفتاری در کاهش علائم افسردگی معتادین اقامتگاهی حاضر در مرکز اجتماع درمان مدار تهران در سال 1385 انجام گرفت.
    روش
    این پژوهش به روش نیمه تجربی و طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بر روی نمونه40 نفری از معتادین مرکز اجتماع درمان مدار هجرت (T.C) تهران که با روش نمونه گیری تصادفی و همتاسازی انتخاب شده بودند اجرا شد. ابزار اندازه گیری، شامل پرسشنامه 21 سوالی افسردگی بک (1978) بود.. داده های حاصله با روش های آمار توصیفی شامل میانگین و انحراف استاندارد و روش های آمار استنباطی، آزمون T استیودنت همبسته برای مقایسه درون گروهی، و آزمون T استیودنت مستقل برای مقایسه بین گروهی در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مقایسه نمرات پس آزمون افسردگی در دو گروه آزمایش و کنترل (20/T=4) (P<0/001) بیانگر بوجود آمدن تفاوت معنادار نمرات افسردگی در بین دو گروه بود در حالیکه نمرات پیش آزمون دو گروه تفاوت معنی داری را نشان نداده بود. بدین شرح که گروه دریافت کننده مداخله شناختی- رفتاری کاهش معنی داری در شدت علائم افسردگی، نسبت به پیش آزمون و گروه کنترل که مداخله ویژه ای برای نشانه های افسردگی دریافت نکرده بودند، نشان داد.
    نتیجه گیری
    تفسیر این نتیجه بدین معنی است که مداخله روانشناختی با رویکرد شناختی – رفتاری برای مقابله با افسردگی نقش مهمی در کاهش افسردگی معتادان مقیم در مرکز اجتماع درمان مدار دارد. بنابراین از این طریق می توان یکی از عوامل خطر عود مصرف را که همان احساس افسردگی می باشد بر طرف نموده و موفقیت بیشتری در جهت رهایی از اعتیاد حاصل نمود.
    کلیدواژگان: اعتیاد، آموزش شناختی، رفتاری، افسردگی و مرکز اجتماع درمان مدار
  • رحم خدا جوادی*، درا پرو صفحه 69
    طرح مساله: هدف این پژوهش شناخت رابطه هوش هیجانی و تاب آوری در دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بود.
    روش
    این پژوهش از نوع پژوهشهای همبستگی و نمونه پژوهش شامل 100 دانشجوی ساکن خوابگاه دانشگاه علوم بهزیستی بودند که به روش تصادفی خوشه ایتک مرحله ای انتخاب شدند. برای اندازه گیری متغیرها از مقیاس هوش هیجانی تجدیدنظر شده شاته (MSEIS) و مقیاس تاب آوری کونور ودیویدسون (CD-RISC)استفاده شد. برای تحلیل داده ها، ضریب همبستگی پیرسون و روش رگرسیون چندمتغیری همزمان به کاربرده شد.
    یافته ها
    نمره کلی هوش هیجانی و خرده مقیاسهای هوش هیجانی(ادراک و ابراز هیجانات، تنظیم هیجانات، بهره جویی از هیجان و اداره کردن هیجان) با تاب آوری رابطه مثبت و معنی دار نشان دادند(01/0(p<. خرده مقیاس ادراک و ابراز هیجانات(0001/0p<) و خرده مقیاس تنظیم هیجانات به طور معنی داری تاب آوری را پیش بینی کردند(01/0 p<). خرده مقیاسهای هوش هیجانی توانستند 41% از واریانس تاب آوری را پیش بینی کنند(0001/0p<).
    نتیجه گیری
    هر چه هوش هیجانی بالاتر باشد احتمال تاب آوری دانشجویان در برابر شرایط پرخطر، بیشتر است.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، تاب آوری، شرایط پرخطر
  • فاطمه گلستانی* صفحه 83
    طرح مساله: این تحقیق اثر بخشی گروه درمانی مبتنی بر مراحل تغییر را در جلوگیری از عود معتادان در شهر کرمان می سنجد. هدف اساسی ازانجام این بررسی افزایش دانش در زمینه اثربخشی این روش درمانی است.
    روش
    روش تحقیق آزمایشی است، جامعه آماری کلیه معتادان شهر کرمان است. گروه نمونه 30 نفر هستندکه با روش تصادفی انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری خط کش آمادگی ومصاحبه بالینی است، نحوه اجرا شامل 15 جلسه است که بعد از انتخاب گروه نمونه اجرا شد.وتحلیل داده ها با ازمون معناداری تفاوت دو نسبت مستقل سنجیده می شود.
    یافته ها
    یافته های حاصل از پژوهش حاضر با استفاده از روش گروه درمانی مبتنی بر مراحل تغییر بوده است که نشان می دهد این روش گروه درمانی مفید شناخته شده و یکی از روش های مناسب ارائه شده برای پیشگیری از عود است.
    نتیجه گیری
    در نتیجه با تایید فرضیه پژوهشی اثر بخشی گروه درمانی مبتنی بر مراحل تغییر در جلوگیری از عود معتادان تایید شد.
    کلیدواژگان: معتاد، عود، گروه درمانی مبتنی بر مراحل تغییر، پیشگیری از عود
  • ایرج اسماعیلی* صفحه 105
    طرح مساله: برنامه های کاهش آسیب با این فرض که«گروهی از مردم که رفتارهای پر خطر دارند یا توانایی کنارگذاشتن مواد مخدر را ندارند یا اصلا مایل به این کار نیستند» آغاز می شود. فلسفه کاهش آسیب بر اساس این نظریه بنا شده است که با تمرکز بر افراد باعث کاهش رفتارهای پر خطر آنان شود.اصل عملی این نظریه در ارتقای و بهبود شخصیت های پر خطر است.کاهش آسیب الگویی است که درآن از نتایج منفی سوء مصرف مواد برای فرد و جامعه تا ترک کامل را ترسیم می شود.
    روش
    بخش نخست این مطالعه پس رویدادی بود.در فاز دوم مطالعه یک مطالعه طولی و پیگیریدر یک دوره زمانی شش ماه انجام و.برای گردآوری اطلاعات ازپرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی (دموگرافیک) و پرسشنامه کیفیت زندگی استفاده شد.برای تحلیل مطالعه پیگیری پس ازنمره گذاری و کمی کردن اطلاعات ازآزمون های آماری Paired Sample T Test، ANOVA چندعاملی و اندازه گیری های مکرراستفاده شد.
    یافته ها
    در سه زندان متفاوت 27 نفر (10.8%) در زندان اوین، 88 نفر (35.2%) در زندان رجائی شهر و 135 نفر(54.0%) در زندان قزلحصار انخاب شدند. بر اساس اطلاعات زندانیان که درمان با متادون را در 6 ماهه دریافت کرده بودند در ابعاد عملکرد فیزیکی(p<0.010)، درد بدنی (p<0.003)، سلامت روان، (p<0.019)، شادابی (p<0.001)، سلامت عمومی (p<0.017) و عملکرد اجتماعی اند (p<0.041) بطرز معناداری بهبود داشته اند. در ابعاد نقش فیزیکی (p<0.0710)و نفش احساسی (p<0.313) بهبود معنادار مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    در یک نگاه کلی مشخص است که اقدامات کاهش آسیب به اجرا درآمده برای زندانیان تحت پوشش در بهبود وضعیت کیفیت زندگی آنان موثر بوده است.
    کلیدواژگان: اعتیاد، کاهش آسیب، متادون، کیفیت زندگی، زندان
  • ابراهیم ناطق، میناکاری صفحه 121
    طرح مساله: هدف اصلی این پژوهش مقایسه هوش هیجانی و خرده مقیاسهای آن در دو گروه مردان معتاد و غیرمعتاد است.
    روش
    این پژوهش با روش علی- مقایسه ای و حجم نمونه شامل 120 داوطلب(60 معتاد به مواد افیونی و 60 غیرمعتاد) بررسی شده است. نمونه گروه معتاد از مراجعین به کلینیک درمان اعتیاد اسکندری و گروه غیرمعتاد از دانشجویان و کارکنان دانشگاه های دولتی شهر تهران انتخاب شده اند. گروه های نمونه با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده اند. برای ارزشیابی هوش هیجانی و زیر مقیاسهای آن در هر آزمودنی، آزمون هوش هیجانی بار ان(فرم 90سوالی) اجرا شده است. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار آماری (spss) و آزمون آماری t مستقل برای مقایسه میانگین های دو گروه بکار رفته است.
    یافته ها
    یافته های به دست آمده بیانگر آن است که مردان معتاد در مقایسه با مردان غیرمعتاد در هوش هیجانی و زیر مقیاس های هوش هیجانی شامل: حل مساله، خودشکوفایی، خودآگاهی هیجانی، حرمت ذات، مسئولیت پذیری، همدلی، استقلال، تحمل فشار روانی، واقعیت آزمایی، کنترل تکانه، انعطاف پذیری، قاطعیت، شادکامی و خوشبینی دارای تفاوتهای معنادار بوده اند، اما تفاوت میانگین های دو گروه در خرده مقیاس روابط بین فردی معنادار نبوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان می دهد که هوش هیجانی مردان معتاد از افراد غیرمعتاد همتای خود پایین تر است و مردان معتاد به موادافیونی نسبت به همتایان غیرمعتاد خود در ویژگی های روانشناختی و عاطفی مورد بررسی ضعیف تر هستند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، معتاد، غیرمعتاد، ویژگی های روانشناختی
  • حامد اختیاری* صفحه 135
    داروی اپیتینک یا شربت با پایه الکلی تریاک، تحت نام لادنم سابقه ای طولانی به عنوان داروی ضددرد، آرامبخش، خواب آور، ضداسهال و... در فاصله قرن های 16 تا ابتدای قرن بیستم دارد. استفاده از این دارو که در واقع محلول 100 گرم تریاک(حاوی 10 گرم مورفین) در یک لیتر مایع حاوی الکل(20 درصد و کمتر) است. از ابتدای قرن بیستم با توجه به اعمال محدودیت مصرف مواد افیونی تنها به موارد اسهال شدید محدود شده است. در چند سال گذشته با گسترش تفکر درمان های جایگزین به عنوان انتخاب اول در درمان سوء مصرف مواد افیونی استفاده از داروهای دیگر به جز متادون و بوپرنورفین در جهت توسعه انتخاب های درمانی در دستور کار کمپانی های داروسازی قرار گرفته است. در این راستا استفاده از اپیتینک و کپسول های خوراکی مورفین آهسته رهش به عنوان یک داروی افیونی در درمان های نگهدارنده پیشنهاد شده است. اپیتینک می تواند در سه جایگاه در نظام درمانی دارویی سوء مصرف مواد ایفای نقش کند: 1- سم زدایی، 2- درمان نگهدارنده 3- توزیع قانونی مواد. تولید این دارو و پژوهش در مورد نحوه کاربرد آن چند سالی است در داخل کشور در اولویت نظام ارائه خدمات درمان سوء مصرف مواد قرار گرفته است. در این مقاله تلاش می شود ضمن معرفی نتایج بین المللی منتشر شده در رابطه با اپیتینک، امیدها و نگرانی های مطرح در مورد به کارگیری آن در نظام خدمات درمانی کشور معرفی گردیده است. در انتها ضمن جمع بندی شواهد موجود، نیازهای پژوهشی و آموزشی مربوطه در جهت رفع کمبودهای علمی و اجرایی در داخل کشور به بحث گذاشته شده است.
    کلیدواژگان: اپیتینک(شربت تریاک)، درمان، مواد افیونی
|
  • Mehrdad Navabakhsh *, Kazem Ghejavand Page 5
    Objectives
    Some of husbands persecute their wife and it is very important case in social pathology. It causes anxiety among families and experts. Addiction is one of factors that intensify this matter. The research purposes focus on effective factors on violence of addicted men against pregnant women.
    Methods
    This is a descriptive study and survey research, which includes a sample of 600 pregnant women taken from Tehran health and care centers. Data gathering is base on questionnaires.
    Finding
    the result of this search was show that rate of experienced violence amonge addicteds wives is more than non-addicteds wives. The analysis of t-test indicat a thet the significant difference bet ween mean niolence experienced among addicted and non-addicteds wives.(p<0/01)
    Discussion
    The findings show relationship between education and income of women and their husband age, kind of addiction and their violent behaviors.
    Keywords: addiction, pregnancy, women healthy, prevention
  • Morteza Abdollahpour *, Mahmood Golzari Page 33
    Objectives
    The present research investigated the effect of life skills training on attitude towards substance abuse in sirjan city high school students.
    Methods
    The sample of this research includes 40 boy students (20experimental, 20 control) from one high school by using random selection sampling method. They pre tested and then choose experimental group by the scores of pretest. Experimental group have been thought life skills along one month in 8 sessions, but the control group received no variable.
    Finding
    At the end, both of them were post tested by using addiction attitude measuring scale (form B).
    Discussion
    The data were analyzed by applying covariance test and t test. The result indicated that life skills training are effective in changing student’s attitudes towards substance abuse.
    Keywords: life skills training, attitude change, student, substance abuse, addiction
  • Page 55
    Objectives
    Depression is one of the prevalent symptoms in addicts that are aversive during the dependency and withdrawal period, even its presence during recovery can lead to relapse. So, the present study was conducted to compare the effectiveness of Cognitive Behavioral Therapy (CBT) on depression reduction in Tehran therapeutic community center resident addicts in 1385 according to this magnitude effect.
    Methods
    Design of this research was pre-experimental with pretest- posttest design by control group. Instruments: Initial assessment was made on all of center residents with using the Beck questioner (1978), and analyzed with descriptive and inferential statistic in SPSS. Afterwards 40 self-referred addicts who had depressive criteria were randomly selected to take part in this study. The subjects were randomly placed in two experimental (CBT, Control) groups. The experimental group received sixteen weekly sessions cognitive-behavioral training. Then post-test assessments were made.
    Finding
    Findings of this research clearly showed the effectiveness of the cognitive-behavioral interventions in depressive symptoms reduction. So, when compared to the pre-test and control group which did not receive any interventions for the symptoms of depression, the group that received CBT did not show significant reduction in the intensity of symptoms.
    Discussion
    The results show that psychological interventions in cognitive behavioral approach played a very crucial role in reducing depression in the addict's resident at the therapeutic community. Therefore, depression, that is one of the relapse risk factors, could be obviated and more success gained.
    Keywords: Cognitive, behavior training, Depression, therapeutic community, addicts
  • Page 69
    Objectives
    The aim of the present study was to examine relationship between emotional intelligence and resilience in students at university of social welfare science and rehabilitation.
    Method
    100 students resident in bedroom participated in this correlational study. Modified Schutte Emotional Intelligence Scale (MSEIS) and Coonor-Davidson Resilience Scale(CDRIS) were applied to assess variables. Data were analyzed by Pearson correlation and multiple regressions.
    Finding
    This study revealed significant associations among emotional intelligence factors and resilience(p<0/01). Results of multiple regression showed that the emotional intelligence factors can Predict respectively 41% of the resilience variance (p<0/0001).
    Conclusion
    The more the emotional intelligence are higher and favorable, the more probability that students becomes resilient in the face of adversity.
    Keywords: emotional intelligence, resilience, adversity, student
  • Page 83
    Objectives
    This project assess the impact of group therapy based on chang stages in prevention on relapse of addiction among addict people in kerman. The main pupose of this project is increasing the knowledge in effectivness of this metod.
    Method
    The metod of this experimental,statical populationis all the addicts in kerman. The sample group is 30 pepole, that were selected randomly.Measurement tools are preparedness ruler and clinical interview. The way of performing involves fourteen session thet they were performed after they were choosen.
    Finding
    The analys of data compares by testing of significance two ratio independently.
    Conclusion
    Asaresult accepting hypothesis. The impact of group therapy is based on change stage reduces relapse addicts.
    Keywords: Addict, relaps, group thrapy based on chang stage, prevention on relapse
  • Iraj Esmaili * Page 105
    Preface: Most of the people, who are incarcerated, are considered as competent labor force and in the most of the times they are young people of the society and they would return to the community after serving a period of conviction. Promoting health condition in prison population and effective use of imprisonment period is a safe way to rehabilitate the prisoners. Harm reduction programs begin with supporting “a group of people who have risky behaviors or can not quit drug abuse or do not like give them up”. The philosophy of harm reduction is based on pragmatism theory. In fact harm reduction paradigm is focused on the individual risky behaviors reduction. The practical principles of this paradigm are based on empowerment of risky personalities. Harm reduction defines the pattern of substance abuse as a range, from negative consequences for abusers and society to abstinence.
    Method
    The first part of this six months study was cross-sectional and the second phase of it has been conducted as a longitudinal survey in six months period. To study the objectives and to collect the data, a demographic questionnaire andSF-36 questionnaire has been used.
    Finding
    In three different prisons Evin (27 person; 10.8%), Rajaeeshahr (88 person; 35.2%) and Ghezelhesar (135 person; 54.0%) were selected. According to the data the prisoners who received the Methadone treatment during this 6 months, have been improved in Physical Function (p<0.010), Bodily Pain (p<0.003), Mental Health (p<0.019), Vitality (p<0.001), General Health (p<0.017) and Social Function (p<0.041) dimensions quality of life status significantly. There were not seen any improvement in Role Physical (p<0.0710 and Role Emotional (p<0.313) dimensions.
    Conclusion
    In a look, it is obvious that the harm reduction measures which have been taken for prisoners under the coverage of Methadone treatment will be effective in improving their quality of life conditions.
    Keywords: Addiction, Harm Reduction, Methadone, Quality of life, prison
  • Page 121
    Preface:The aim of this study was to comparison between Emotional intelligence and its chip scales in addicted and non-addicted men.
    Method
    Method of study was Sausal-Comparative. Sample include the One hundred and twenty (60 addiction to opium and 60 non-addicted). The addicted group sample was selected from among clients of Eskandari addiction treatment clinic and the non-addicted group was selected from among scholars and staff of state university settling in Tehran. sample groups were selected by Available Sampling Method. In order to assess the emotional intelligence and its chip scales for each subject, the Bar-On Emotional intelligence Test(version 90 question) was administered. For input analysis statistical soft-ware(SPSS) was aplyed and “t” independent-statistical test was applied to compare two groups.
    Finding
    The results illustrat that addicted men have a meaningful difference in Emotional intelligence and chip scales of Problem Solving, self-Actualization, Emotional self-Awarness, self-Regard, Responsibility, Stress Tolerance, Reality Testing, Impulse Control, Flexability, Assertivencess, Happiness and Optimism, comparing with non-addicted men, but there is no meaningful difference between two groups, average in chip scale of Interpersonal Relationship.
    Keywords: Emotional Intelligence, Addicted, non, addicated
  • Ekhtiyari H.* Page 135
    Opium tincture or tincture of opium (TOP), also known as Laudanum, is an alcoholic herbal preparation of opium. It is made by combining ethanol with opium latex or powder. After works of Paracelsus, the 16th century Swiss-German alchemist, who discovered that the alkaloids in opium are far more soluble in alcohol compared to water and named Opium tincture as Laudanum, this drug has been found a broad range of applications as the drug of choice for practically every ailment through 17th to 19th centuries. The early 20th century brought increased regulation of all manner of narcotics, including laudanum, as the addictive properties of opium became more widely understood. By the late 20th century, TOP's use was almost exclusively confined to treating severe diarrhea. During these thirty years, The efficacy and cost-effectiveness of opioid substitution therapy for the treatment of opioid addiction has been well documented by methadone and buprenorphine. Based on the idea of substitution therapy, TOP and slow releasing oral morphine (SROM) have been proposed as the new alternatives. TOP could be used in three different ways in interventions for opioid dependency, first, as a supportive drug to reduce withdrawal syndrome during detoxification programs, second, as a substitution drug in long term maintenance, third, as a legal form of opioid drugs for harm reduction purposes. A little but growing evidences are supporting effectiveness of TOP for detoxification programs, in Iran, some preliminary open label studies showed effectiveness of TOP as a detoxifying drug in three to six month program, Now another open label study is evaluating TOP in a specific detoxification program with monthly evaluation and providing long term follow up after reaching to abstinence. There are a strong debate among the policy makers and clinicians on implementation of TOP in Iranian National Substance Abuse Treatment Facilities. In this article, We reviewed the proposed threads and hopes that is expected for TOP in Iran and other countries with the same situations.
    Keywords: Tincture of opium, treatment, opioid