فهرست مطالب

Kerman University of Medical Sciences - Volume:8 Issue: 4, 2001

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:8 Issue: 4, 2001

  • 75 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1380/09/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • پژوهشی
  • محمود سوید، الهام افلاکی صفحات 179-184
    درمان با پالس گلوکوکورتیکوئید از روش های رایج برای معالجه بعضی از بیماری های با منشا ایمنی است. با توجه به اثرات شناخته شده درمان طولانی مدت با گلوکوکورتیکوئیدها بر متابولیسم استخوان، کلسیم، فسفر و کم بودن مطالعات انجام شده راجع به اثرات درمان با پالس، تصمیم به انجام این مطالعه گرفته شد. هدف از این مطالعه بررسی اثر درمان با متیل پردنیزولون به روش پالس بر سطح سرمی و ادراری کلسیم و فسفر و میزان هورمون پاراتیروئید (PTH) سرم بوده است. در این بررسی آینده نگر، 40 بیمار که به علل مختلف پالس متیل پردنیزولون دریافت کردند، مورد مطالعه قرار گرفتند. بیماران دچار نارسایی کلیه و کسانی که داروهای موثر بر متابولیسم کلسیم و فسفر دریافت می کردند از مطالعه حذف شدند. کلسیم تام، فسفر، کراتینین و PTH سرم و کلسیم، فسفر و کراتینین ادرار قبل و در روزهای اول، دوم و سوم بعد از دریافت پالس اندازه گیری شد. سطح PTH و کلسیم تام سرم و کلسیم ادرار تغییر قابل توجهی نداشت ولی فسفر سرم کاهش داشت و در روز دوم به حداقل رسید. هم زمان فسفر ادرار افزایش نشان داد. نتایج نشان می دهد که درمان با پالس گلوکوکورتیکوئید مستقیما دفع کلیوی فسفر را افزایش داده ولی بر روی متابولیسم کلسیم اثر قابل توجهی ندارد.
    کلیدواژگان: گلوکوکورتیکوئید، متیل پردنیزولون، درمان با پالس، کلسیم، فسفر، PTH
  • محمد مهدی علومی، امین درخشانفر، امیرعلی کلانتری صفحات 185-195
    پژوهش حاضر به منظور بررسی اختلافات احتمالی بین نخ نایلون ساخت کارخانه های سوپا و اتیکون در بخیه پوست بر روی موش صحرایی انجام گردید. 75 عدد موش صحرایی سفید ماده با متوسط وزنی 250 گرم به طور تصادفی به دو گروه 30 تایی و یک گروه 15 عددی تقسیم شدند. در 60 موش حیوانات با زایلازین و کتامین بی هوش گردیدند و سپس شکافی به طول تقریبی 5 سانتی متر بر روی پوست ناحیه شکمی داده شد سپس شکاف در گروه اول با نخ نایلون 3.0 ساخت کارخانه سوپا و در گروه دوم با نخ نایلون 3.0 ساخت کارخانه اتیکون و با الگوی ساده تک تک دوخته شد. در روز ششم بعد از عمل 15 عدد از موش های هر گروه قربانی و برای تهیه مقاطع هیستوپاتولوژی و در روز سیزدهم 30 حیوان برای تهیه نمونه هیستوپاتولوژی و بیومکانیک مورد استفاده قرار گرفتند. 15 حیوان برای بررسی بیومکانیک پوست سالم نیز استفاده شدند. مقاطع به وسیله هماتوکسیلین – ائوزین رنگ آمیزی گردید و در آنها بازسازی اپی تلیوم، آکانتوز، سن بافت جوانه گوشتی، نوع سلول های آماسی غالب، پرخونی و حضور سلول های غول پیکر مد نظر قرار گرفت. بر این اساس در روز ششم بعد از عمل بافت ترمیمی گروه دوم نسبت به گروه اول به صورت معنی داری از بلوغ بیشتری برخوردار بود (P?0.05). در روز سیزدهم اختلاف معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد. در مطالعات بیومکانیک بر اساس منحنی نیرو – تغییر طول فاکتورهای انتهای ناحیه کفه، نقطه تسلیم، حداکثر نیروی قابل تحمل، کرنش (استرین) در نقطه تسلیم، کرنش در نقطه نیروی حداکثر، سفتی بافت، انرژی جذب شده تا نقطه تسلیم و حداکثر انرژی جذب شده محاسبه شد. در این بین تنها سفتی بافت گروه اول به صورت معنی داری بیش از گروه دوم (P?0.05). بر اساس نتایج به دست آمده می توان جنین نتیجه گرفت که نخ نایلون اتیکون در کوتاه مدت واکنش بافتی کمتری نسبت به نخ سوپا دارا می باشد اگر چه وجود ساختمان های کیست شاخی شکل تنها در گروه 2 مشاهده گردید. همچنین نخ اتیکون از نظر کیفیت بیومکانیکی بافت ترمیمی نسبت به نخ سوپا دارای ارجحیت می باشد.
    کلیدواژگان: نخ نایلون سوپا، نخ نایلون اتیکون، هیستوپاتولوژی، بیومکانیک، پوست موش صحرایی
  • محمدحسن حجتی، نواب موسوی صفحات 196-202
    در سال های اخیر پشه بندهای آغشته شده به حشره کش های پیریتروئید به عنوان یکی از امیدوار کننده ترین ابزارها برای کنترل مالاریا مورد توجه قرار گرفته اند. حشره کش های پیرتیروئید ممکن است به طور فیزیکی باعث تحریک پشه ها شده و در نتیجه موجب کاهش زمان خون خواری آنها شده و یا باعث خارج شدن آنان از داخل اماکن انسانی شوند. پشه بندهای آغشته شده به حشره کش های پیریتروئید همچنین می توانند از ورود قسمتی از جمعیت پشه ها به داخل اماکن انسانی جلوگیری کنند. در این پژوهش اثر تحریک کنندگی پشه بندهای آغشته به حشره کش پرمترین در نژادهای حساس، مقاوم و دورگه آنوفل استفنسی با استفاده از روش تغییر یافته سازمان بهداشت جهانی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که هنگامی که پشه های ماده در مخروط های پلاستیکی سازمان بهداشت جهانی در تماس با حشره کش قرار گرفتند نژاد مقاوم آنوفل استفنسی در مقایسه با نژادهای حساس و دورگه به طور معنی داری در پاسخ به دو دوز 200 میلی گرم و 500 میلی گرم پرمترین به ازای هر مترمربع کمتر تحریک شدند. همچنین نتایج این بررسی نشان داد که زمان تماس پشه مقاوم به حشره کش با پشه بند آغشته به پرمترین تا قبل از اولین پرواز در مقایسه با دو نژاد دیگر به طور قابل ملاحظه طولانی تر بود. دوز بالای حشره کش (500 میلی گرم به ازای هر متر مربع) در مقایسه با دوز پایین (200 میلی گرم به ازای هر متر مربع) باعث تحریک بیشتر پشه های ماده هر ژنوتایپ گردید. به عبارت دیگر زمان تماس پشه های ماده با حشره کش تا قبل از اولین پرواز کوتاه تر بود که این امر می تواند باعث کاهش اثر سرنگون کنندگی و کشندگی حشره کش گردد. بنابراین با در نظر گرفتن نتایج حاصل از این بررسی به نظر می رسد که پشه بندهای آغشته با دوز 200 میلی گرم پرمترین به ازای هر مترمربع در کنترل ناقلین مالاریا از ارجحیت بیشتری نسبت به دوز 500 میلی گرم برخوردارند.
    کلیدواژگان: آنوفل استفنسی، حشره کش های پیرتیروئید، پرمترین، پشه بند
  • فروز نادر. سید محمد راکعی صفحات 203-209
    در مطالعاتی که در سال های اخیر در ایران و کشورهای دیگر صورت گرفته، پیرامون در خطر بودن پرسنل درمانی شاغل در بیمارستان ها به عنوان یک جمعیت در معرض خطر آلودگی به سل اختلافات نظرهایی وجود دارد. پاره ای از صاحب نظران تمامی افراد شاغل در بیمارستان ها را در معرض خطر بالا برای آلودگی با سل دانسته و در مقابل گروهی دیگر فقط پرسنل بخش هایی که در آن بیماران مبتلا به سل فعال بستری می گردند را در معرض خطر آلودگی با سل می شناسند. بنابر این محققین آزمون توبرکولین در پرسنل درمانی بیمارستانی را با پرسنل اداری مقایسه نمودند. بر اساس نمونه گیری از نوع خوشه ایسهمیه ای چند مرحله ای 269 پرسنل درمانی و 270 پرسنل اداری انتخاب و به آنها مایعPPD تلقیح شد و 48 ساعت بعد سفتی حاصل با خط کش اندازه گیری شد. دو گروه ازنظر توزیع و میانگین سنی، سابقه وجود فرد مبتلا به سل در فامیل و وجود اسکار BCG با یکدیگر تفاوتی نداشتند. میزان آلودگی با مایکوباکتریوم توبرکلوزیس در پرسنل درمانی بیشتر از پرسنل اداری بود (میزان مثبت شدن تستPPD در پرسنل درمانی54.27% و در پرسنل اداری 32.17% بود) و در بین پرسنل درمانی میزان مثبت شدن تستPPD در افرادی که سابقه کار بیشتر از 6 ماه در بخش عفونی داشته اند به شکل قابل توجهی بالاتر از افرادی بود که کمتراز 6 ماه در بخش عفونی کار نموده و یا اصلا کار نکرده بودند. این مطالعه ضرورت برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت برای پرسنل درمانی و پزشکان در بخش های بیمارستان ها و انجام تحقیقات مشابه در سال های آینده به منظور محاسبه خطر سالیانه آلودگی به سل در افراد مورد مطالعه را یادآور می سازد.
    کلیدواژگان: سل، آزمون جلدی توبرکولین، همدان
  • محمودرضا حیدری، فریبا نجفی، علی اسدی پور. مهدی انصاری، محمد جواد زاهدی، مهرداد واحدیان صفحات 210-219
    بعضی از گیاهان در طب سنتی به عنوان ضد درد مصرف می شوند. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات ضد دردی گیاه ناخنک (Melilotus Officinalis) است که به طور سنتی برای رفع دردهای روماتیسمی و میگرنی وموارد دیگر به کار می رود. به این منظور عصاره متانولی سوکسله و پرکوله این گیاه با دوزهای مختلف، به صورت داخل صفاقی به موش سوری تزریق و اثر ضد دردی آن با آزمون های Tail-Flick و فرمالین اندازه گیری شد. نتایج حاصل نشانگر این است که عصاره حاصل از روش سوکسله در آزمونTail-Flick در تمامی دوزهای تزریق شده (50، 100، 200 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم)، قادر به ایجاد اثر ضد دردی بوده و در تمامی زمان های مورد بررسی، اثر ضد دردی معنی داری نسبت به گروه شاهد داشته است. دوز 200 میلی گرم بر کیلوگرم از بین دوزهای تزریق شده بیشترین اثر ضد دردی را اعمال کرد و این اثر 120 دقیقه بعد از تزریق عصاره به حداکثر رسید (p<0.01). اثر ضد دردی عصاره سوکسله بیشتر از عصاره پرکوله بود. در تست فرمالین، دوز موثر 200 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره سوکسله دارای اثر ضد دردی معنی دار بود p<0.01)). از آنجا که پیش درمانی حیوانات با نالوکسان تغییری در اثر ضد دردی عصاره ایجاد نکرد، لذا احتمال دخالت گیرنده های اپیوئیدی در اثر ضد دردی عصاره منتفی است. در آزمون اولسروژنیسیتی مشخص شد که اثر زخم زایی عصاره نسبت به دوز مشابه آن از ایندومتاسین، کمتر است (p<0.01) بر اساس نتایج این تحقیق، عصاره گیاه ناخنک دارای اثر ضد دردی می باشد.
    کلیدواژگان: گیاهان دارویی، ناخنک، اثر ضد دردی، تست Tail flick، تست فرمالین، اولسروژنیسیتی
  • مخمدرضا شکیبی، جمیله عطاپور، محمدآرش رمضانی صفحات 220-225
    فیبرومیالژیا یک سندرم مزمن اسکلتی عضلانی با نشانه های اصلی درد منتشر در سراسر بدن و نقاط حساس متعدد می باشد. مطالعات متعدد بالینی دامنه بسیار وسیعی از شیوع بیماری را بین 1 تا 20 درصد در میان مراکزمختلف نشان داده اند اما هنوز مطالعه ای در این زمینه در شهر کرمان صورت نگرفته است. این مطالعه توصیفی به منظور بررسی شیوع فیبرومیالژیا و متغیرهای دموگرافیک این بیماران بر روی 8270 پرونده موجود مربوط به بیماران روماتیسمی مراجعه کننده به درمانگاه روماتولوژی شهر کرمان از تاریخ دی ماه 1374 لغایت مهرماه 1377 انجام شد. 1046 نفر بر اساس معیارهای انجمن روماتولوژی آمریکا که در سال1990 برای این سندرم تایید شده بود مبتلا به این بیماری بودند (12.46%). میانگین سنی افراد 11.1± (mean ±SD) 39.6سال بود و 75% افراد بین 30 تا 60 سال داشتند. 95.2% بیماران را خانم ها تشکیل می دادند. میانگین طول مدت بیماری 4.2±3.8 ماه بود که کمترین دوره بیماری 3 ماه و بیشترین آن 50 ماه گزارش شده بود. ضریب همبستگی بین سن و طول مدت بیماری 0.047 بود که در سطح معنی دار آماری نبود. (p=0.13) فیبرومیالژیا یک بیماری شایع در بین بیماران روماتولوژی می باشد که تشخیص صحیح آن احتیاج به توجه بیشتری دارد. اطلاع از توزیع سنی و جنسی بیماران فیبرومیالژیا می تواند در اداره و پی گیری بیماران کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: فیبرومیالژیا، شیوع، درمانگاه روماتولوژی، کرمان
  • منظومه شمسی میمندی صفحات 226-231
    تحقیقات نشان داده است که تحمل حساسیت و آستانه درد در زنان و مردان متفاوت است و این تفاوت تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد. در این تحقیق تاثیر گنادکتومی بر تفاوت جنسی آستانه درد حرارتی توسط آزمون هات پلیت در موش های صحرایی بررسی شد. به این منظور ابتدا زمان عکس العمل در دقایق 0، 15 و 30 ثبت شد. میانگین سه مقدار مذکور به عنوان آستانه حس درد منظور گردید. سپس غدد جنسی حیوان مسدود و پاسخ تاخیری در روزهای 7، 21 و 35 اندازه گیری گردید. نتایج مربوطه بین دو جنس و در هر جنس بین روزها مقایسه شد. نتایج حاکی از عدم وجود تفاوت بین دو جنس در مورد آستانه حس درد قبل از برداشتن غدد جنسی بود. پس از گنادکتومی آستانه حس درد در هر دو جنس کاهش یافت و در روز بیست و یکم به حداقل رسید و مجددا در روز سی و پنجم به مقادیر قبل از گنادکتومی بازگشت. با وجود این که میزان کاهش در نرها بیش از ماده ها بود اما اختلاف معنی داری بین دو جنس مشاهده نشد. کاهش آستانه حس درد در نرها در روزهای هفتم و بیست و یکم با قبل از گنادکتومی معنی دار بود. اما در ماده ها کاهش مذکور از نظر آماری معنی دار نبود. از این رو به نظر می رسد که هورمون های جنسی زنانه بر آستانه حس درد تاثیر ندارند. در حالی که کاهش تستوسترون آستانه حس درد را تحت تاثیر قرار می دهد. از آن جا که این پدیده در رت های نر نیز در دراز مدت از بین رفت می توان نتیجه گرفت که اثرات تحریکی تستوسترون که تا قبل از 21 روز ظاهر می شوند نقش مهم تری نسبت به اثرات ساختاری این هورمون دارند.
    کلیدواژگان: آستانه درد حرارتی، برداشتن غدد جنسی، زمان عکس العمل، موش صحرایی
  • مقالات موردی
  • ژاله شریعتی، سیدعلی قاسمی صفحات 232-238
    نوکاردیوزیس عفونت نادری است که در بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE) از شیوع بیشتری برخوردار است و می تواند با علایم بالینی غیر اختصاصی در آنان بروز نماید. در حالی که مصرف همزمان گلیکوکورتیکوئیدها در بیماران با SLE، ریسک فاکتور مستقل به شمار می رود که خود موجب افزایش مشکلات تشخیصی و درمانی می شود. مقاله فوق در خصوص معرفی یک خانم 35 ساله مبتلا به SLE می باشد. بیمار به علت پنومونی بستری شد. در طی بررسی، ابتلای هم زمان به نوکاردیوزیس و توبرکولوزیس در وی مشخص گردید.
    کلیدواژگان: نوکاردیا، توبرکولوز، لوپوس اریتماتوی منتشر
  • علی صالحی راد صفحات 239-243
    ادنتوم یک تومور ادنتوژنیک غیر مهاجم با رشدی آهسته می باشد که از مینا، عاج، سمنتوم و نسج پالپ تشکیل شده است. ادنتوم کمپلکس از انساج نامنظم ادنتوژنیک تشکیل شده است و از لحاظ مورفولوژی به دندان ها شباهت ندارد. در این مقاله یک مورد نادر ادنتوم کمپلکس در پسر بچه ای ده ساله گزارش می شود که سبب تاخیر در رویش دندان مولر اول دائمی ماگزیلا، حجیم شدگی (Expansion) استخوان آلوئل ناحیه بوکال و تورم لثه ای پالاتال دندان مذکور شده بود. پس از مشاوره ارتودنسی و با توجه به رادیوگرافی های این دندان، تصمیم به خارج کردن دندان مذکور به علت ابتلا به ادنتوم کمپلکس گرفته شد. در طی تکنیک دقیق خارج کردن دندان مذکور، فقط یک توده بی قاعده از نسج سخت که روی تاج مولر اول دائمی ماگزیلا را پوشانده بود، جدا گردید. در این مرحله خارج کردن دندان مذکور منتفی شد. بررسی بافت شناسی این نسج سخت تشخیص ادنتوم کمپلکس را قطعی نمود. بعد از سه ماه، بهبودی کامل تورم و رویش کامل دندان مذکور تا سطح جونده مشاهده شد.
    کلیدواژگان: ادنتوم کمپلکس، ادنتوم، مولر اول دائمی، تاخیر رویش
  • فهرست موضعی دوره هشتم
    صفحات 244-251
|
  • Soveid M., Aflaki E Pages 179-184
    Intravenous glucocorticoid pulse therapy is a common treatment for immunologically origin diseases but it can not be considered a completely benign treatment. The effects of long term administration of glucocorticoids on calcium and phosphorus metabolism are well known, but less is known a bout the effect of pulse therapy. The purpose of this study was to investigate the effect of methylprednisolone pulse therapy on serum and urinary calcium and phosphorus and serum parathormone. In this prospective study 40 patients who received methylprednisolone pulse therapy for different reasons were investigated. Patients with renal insufficiency and those taking medications affecting calcium and phosphorus metabolism were excluded. Serum calcium, phosphorus, parathormone, creatinine and urinary calcium, phosphorus, and creatinine were measured before pulse therapy and in three consecutive days after treatment. This intervention had no effect on serum calcium, parathormone and urinary calcium. Serum phosphorus decreased with a nadir on the second day and urinary phosphorus increased. It was concluded that glucocorticoid pulse therapy directly increases renal phosphorus excretion, but calcium metabolism is not disturbed.
  • Oloumi Mm, Derakhshanfar A., Kalantary Aa Pages 185-195
    This study was designed to elucidate the possible differences between Supa and Ethicon, nylon in suturing rat skin. 75 Female Spragne-dawley albino rats with mean weight 250g were used and randomly divided into three groups of 30, 30 and 15 rats. In 60 rats anesthesea was induced by ketamin and xylazin. Followed by surgical preparation, a 5cm abdominal skin incision was made and sutured by simple interrupted suture pattern. In group 1, 3/0 nylon, Supa product and in group 2, 3/0 nylon Ethicon product were used. 15 animals of each group were sacrificed on day 6th for histopathologic examination and the rest of the animals on day 13th for histopathologic and biomechanical examinations. 15 rats were sacrificed for biomechanical evaluation of normal skin. Histopathologic sections were stained by H&E and examined under light microscope for reepithelization, acanthosis, age of granulation tissue, type of predominant inflammatory cells, hyperemia and the presence of giant cells. Tissue repair in group 2 was significantly more mature than group 1 on day 6th (P?0.05). There was no significant difference between the two groups on day 13th. In biomechanical study, the following parameters were measured form load-elongation curve: linear starting point, yield point, ultimate strength, stiffness, ultimate strain, maximum stored energy and yield stored energy. The stiffness of group 1 samples was significantly more than group 2 (P?0.05). There were no significant differences between the two groups in other biomechanical parameters. According to the results of this study it can be concluded that concerning short term tissue reactions, Ethicon nylon suture is superior to Supa, though there was no significant histopathologic difference between the two groups on day 13. However, cystic structures were observed only in group 2. The biomechanical quality of group 2 was also superior to group 1
  • Hodjati Mh, Mousavi N Pages 196-202
    Pyrethroid-impregnated bednets have been shown to be one of the most promising tools that have emerged in recent years to control malaria. Mosquitoes may be physically irritated by pyrethyroids, reducing the time searching for blood meals, or driving them away. Permethrin impregnated nets also may deter a proportion of mosquitoes from entering houses. Irritant effect of nets treated with 200 mg and 500 mg permethrin/m² on susceptible and resistant genotypes of Anopheles stephensi was studied using the modified W.H.O. provisional technique. The W.H.O. irritability test was not used in the present study. Irritability test were carried out in a W.H.O. plastic bioassay cone. Three days old unfed, females were tested individually or in group of five mosquitoes. When female mosquitoes were confined in bioassay cones on treated netting, the resistant strain of A.stephensi showed significantly less irritability (Scored on the time until first flight take-off) in response to each dose as compared with the susceptible strain and F1 hybrids. The higher dose provoked more irritation of each genotypes, this could cause lower knockdown and kill rates which this dose could produce with each genotype. From the results of this study it could be concluded that a dose of 200 mg/m² of permethrin impregnated into bednets is preferable to 500 mg/m² for malaria control.
  • Nader F., Rakei Sm Pages 203-209
    Contraversies have been reported in recent studies regarding the risk of T.B contamination for hospital personnel. Some of the experts consider all of the hospital staff in high risk groups while others consider the risk only for hospital staff working in the wards in which T.B patients are hospitalized. Therefore in this study tuberculin test results of hospital clinical staff was compared to that of the administrative staff. In multistage cluster sampling a total of 269 clinical staff and 270 administrative staff were injected with PPD. After 48 hours muscle spasm was determined. No significant difference was observed regarding age, family history of tuberculosis, or a BCG scar in the two groups. The rate of T.B infection was higher in clinical staff compared to that of the administrative personnel (54.27% compared to the 32.71% in administrative staff). Among the clinical staff the rate of positive PPD test was higher in people who worked 6 months or longer in the infectious diseases wards compared to the people who worked less than 6 months in the same ward, or not worked at all. This study emphasizes the need for offering education programs for hospital personnel.
  • Heidari Mr, Najafi F., Asadi Pour A., Ansari M., Zahedi Mj, Vahedian Pages 210-219
    In traditional medicine, Some plants are used as analgesic. The aim of this investigation was to evaluate the analgesic effect of "Melilotus Officinalis", which is used traditionally to relieve rheumatic pain, migrain and as anti-inflammatory a gent. For this purpose different doses of the suxheleted and percolated extract of melilotus officinalis, were injected intraperitonealy to mice and the analgesic effect was determined by tail flick and formalin tests. The results showed that, suxheleted methanolic extract with doses of 50, 100, 200 and 300 mg/kg induced significant analgesia effect in comparison with the control group (P<0.01). The maximum analgesic effect was observed in 200 mg/kg which reached to its peak at 120 min after injection (P<0.01). Analgesic effect of suxheleted extract was higher than percolated one. Pretreatment of animals with naloxane did not change the analgesic effect of the extract, therefore the involvment of opioid receptors was excluded in this respect. The ulcerogenicity test showed that the ulcerogenic effects of the extract was lower than that of the same dose of indomethacine. Overall the results indicated that the extract of the plant had analgesic effect.
  • Shakibi Mr, Ata Pour J., Ramezani Ma Pages 220-225
    Fibromyalgia (FM), a chronic musculoskeletal syndrome, is characterized by widespread pain and multiple tenderness in the body. Clinical studies show a wide range of prevalence (1% to 20%). There is no published data about the prevalence of FM in Kerman. In this descriptive study demographic variables and the final clinical diagnosis of 8270 cases referring to Kerman rheumatology clinic from 1995 to 1998 were reviewed. These 1046 cases fulfilled ACR 1990 criteria for FM (12.46%). The mean age of FM cases was 39.6±11.1 years (mean±SD) and 75% of them were 30-60 years old. 95.2% of cases were female and the mean of disease duration was 4.2±3.8 mounths (minimum and maximum were 3 and 50 mounths respectively). There is no statistically singnificant difference between male and female in age and duration of disease. The corelation coefficient between age and duration of disease was 0.047 (P=0.13). Fibromyalgia is a common diagnosis among patients referred to clinics which needs more attention for correct diagnosis. Information on age and sex distribution of FM cases might help physicians to treat rheumatic patients and women more precisely.
  • Shamsi Meymandi M Pages 226-231
    The previous studies have been suggested that tolerance, sensitivity and pain threshold are different between men and women. These differences can be affected by various factors. In this study, the effect of gonadectomy on gender differences in thermal pain threshold was tested by hot plate method in rats. Therefore the reaction time (The delay occurred in response to thermal stimulus) at zero, 15 and 30 minutes was registrated. Mean of those 3 values was respected as thermal pain sense threshold. Then the gonads were occluded and the pain sense threshold at 7th, 21st and 35th days was measured. The results were compared between sexes and also in each sex in different days. The results showed no gender differences before gonadectomy. However after gonadectomy the thermal pain threshold was decreased in both sexes and reached to its minimum value on 21st day an returned to basal value on day 35 in both sexes. Although this reduction was more dominant in males, no significant difference was observed between sexes. Gonadectomy in males caused a significant reduction of pain threshold in 7th and 21st days. Gonadectomy in females had no effect. In conclusion it seems that female sex hormones have no effect on thermal pain threshold, but testosterone was effective. Since pain sense threshold was also returned to basal value in male rats, we concluded that stimulatory effect of testosterone (up to day 21) may be more important than its organizational effect that appear after 30th day.
  • Shariati Zh, Ghasemi Sa Pages 232-238
    Nocardiosis is a rare infection that is more frequent in patients with Systemic Lupus Erythematosus and its clinical manifestations are nonspecific. While concurrent treatment by corticosteroids is an independent risk factor for nocardiosis it increases both diagnostic and management problems. This article presents a 35 years old woman who has Systemic Lupus Erythematosus. She was hospitalized due to pneumonia. The patient was determined to have tuberculosis and nocardiosis simultaneously.
  • Salehi Rad A Pages 239-243
    An odontoma is a slow growing and non-aggressive odontogenic tumor composed of enamel, dentin, cementum and pulp tissue. Complex odontomas comprise of an unorganized mass of odontogenic tissues, morphologically not resembling the normal teeth. In this report, a case of rare odontoma in a ten-years-old boy that caused delayed eruption of a maxillary right first permanent molar, buccal expansion of the alveolar plate and a swelling on the palatal surface of this tooth is presented. After consultation with the department of orthodontics and regarding the radiographs of the area, it was decided to extract the tooth. During careful extraction of the tooth just an irregular overlying mass of hard tissue was removed. At this stage, no attempt was made to completely extract mentioned tooth. Histological examination revealed that the hard tissue was a complex odontoma. 3 months follow-up resulted in complete resolution of the swelling and eruption of the tooth which reached to the occlusal plane.