فهرست مطالب

توسعه سازمانی پلیس - سال ششم شماره 5 (پیاپی 26، آذر و دی 1388)

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال ششم شماره 5 (پیاپی 26، آذر و دی 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/09/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی کریمی خوزانی صفحه 7
    اصلاح الگوی مصرف به معنای استفاده بهینه از منابع است و در سازمان ها نیز مهمترین منبع، منابع انسانی هستند هر گونه اقدام و اصلاحی که در این منبع صورت گیرد و منجر به افزایش بهره وری و اثربخشی سازمانی شود را می توان به عنوان حرکت به سوی اصلاح الگوی مصرف تلقی نمود. لذا به منظور اصلاح رویه مصرف و یا به مفهوم دیگر ارتقای اثربخشی و افزایش کارآیی، پلیس اهداف خاص و گوناگونی را انتخاب و بر مبنای آن اقدامات خود را به منظور کسب بیشترین نتیجه شکل می دهد. در این بین رفتار و کردار اخلاقی پلیس با توجه به آثاری که در اثربخشی عملکرد و ماموریت پلیس دارد، باعث گردیده توجه به اخلاق در رفتار کارکنان، مورد توجه سازمان پلیس باشد؛ لذا به منظور بهینه نمودن رفتار اخلاقی کارکنان، چارچوب استانداردی برای رفتار اخلاقی در قالب تدوین اصولی و همه جانبه نگرانه معیار های اخلاقی کارکنان پلیس مطرح می گردد که می تواند در صورت پیاده سازی صحیح، افزایش کارآیی عملکرد و بهره وری سازمان را موجب گردد. یکی از ملاک های پیاده سازی صحیح این گونه معیارها، نقش خود سازمان است. به این معنی که سازمان با فراهم آوردن بستر و امکانات لازم و در ادامه آموزش و مشاوره تحقق این معیارها را در رفتار و کردار کارکنان عملیاتی می نماید.
    کلیدواژگان: اصلاح الگوی مصرف، اخلاق پلیس، استاندارد سازی، رفتار پلیس
  • رحیمی خورشیدوند صفحه 21
    یکی از موضوعاتی که در اعصار گوناگون ذهن بشر را به خود مشغول داشته است، مساله امنیت است. اما ایجاد امنیت در جامعه و فراهم نمودن بسترهای مورد نیاز برای برقراری نظم و امنیت در جامعه به قانونمند بودن افراد جامعه وابسته است. از طرف دیگر خانواده، پایه و اساس ساختار اجتماعی بوده، به گونه ای که سلامت جامعه و خانواده به هم وابسته اند.
    عوامل مختلفی در انحراف جوانان مؤثر است، از جمله جهل و بی خبری، ضعف عقیده و ایمان، عدم تسلط بر نفس، عدم مدیریت خود، ضعف اراده، وجود الگوی نامناسب که البته در خانواده می توان راهبردهایی برای مقابله با آنان به کار بست. راهبردهایی چون: آموزش تدریجی؛ ارائه الگوی مناسب؛ ممارست و ایجاد عادت؛ اقناع عاطفی؛ تداوم در شادی.
    بنابراین لازم است که همه اعضای خانواده، مخصوصا والدین در ایجاد امنیت در جامعه مشارکت داشته باشند. در این مقاله روش های آگاهی بخش به والدین، تبیین مسئولیت ها و برانگیختن وجدان اخلاقی و اجتماعی و مبارزه با جلوه های ناامنی پیشنهاد و ارائه گردیده که ثابت می کند افزایش امنیت با افزایش فرهنگ خانواده ها ارتباط مستقیم داشته و این مهم جز از راه آگاهی بخشی امکان پذیر نمی باشد.
    کلیدواژگان: امنیت، احساس امنیت، مشارکت، تولید امنیت
  • حسن محمد زاده، هاجر کزازی، عابدین جواهری کامل صفحه 41
    با توجه به این که نیرو های پلیس در شرایط استرس زایی کار می کنند این مقاله به بررسی منابع استرس، پیامد ها و تعدیل کننده های استرس و ارزیابی و مقابله با استرس در بین نیرو های پلیس پرداخته است. هم عوامل فردی و هم عوامل سازمانی می توانند برای نیرو های پلیس ایجاد استرس کنند اما تحقیقات گوناگون نشان داد هاند که عوامل سازمانی بیشتر از عوامل فردی در استرس زا بودن کار پلیس تاثیر دارند. استرس می تواند پیامد های جسمانی، روانی و رفتاری گوناگونی داشته باشد که این پیامد ها در افراد مختلف با توجه به ویژگی های فردی و سازمانی متفاوت است. نیرو های پلیس در ارزیابی و مقابله با استرس متفاوت هستند. مواجهه نیرو های پلیس با موقعیت های استرس زا دارای یک ویژگی خاص است. نیرو های پلیس در آغاز و با ارزیابی اولیه چالش های زیادی را در موقعیت درک می کنند، اما در ادامه و با ارزیابی ثانویه، نیرو های پلیس این موقعیت ها را قابل حل برآورد می کنند. نیرو های پلیس در ارزیابی اولیه از موقعیت تاثیر زیادی می پذیرند در حالی که در ارزیابی ثانویه این گونه نیست و در ارزیابی ثانویه یک ثبات نسبی در مواجهه با موقعیت های استرس زا گوناگون نشان می دهند. هم چنین نیرو هایی که سن بیشتری دارند موقعیت ها را مثبت تر و قابل حل تر از نیرو های جوانتر ارزیابی می کنند. نیرو های پلیس هم چنین به خاطر ماهیت کارشان از سبک مقابله ای متفاوتی نسبت به مردم عادی استفاده می کنند.
    کلیدواژگان: استرس، ارزیابی اولیه، ارزیابی ثانویه، سبک مقابله ای
  • روح الله نصیری، کمال نورنژاد، مجتبی برومند صفحه 57
    روش ها و سبک ها و عملکردهای مدیریت به طور گسترده و دامنه دار با فرهنگ سازمانی ارتباط تنگاتنگ دارد. تصمیمات مدیریت تنها در بستر فرهنگ سازمان جریان می یابد. اگر تصمیمات متناسب و همرنگ با بسترهای فرهنگی سازمان نباشد، بدون شک قابلیت اجرایی کمتری خواهند داشت و اهداف تصمیم را تحقق نخواهند بخشید.
    در این مقاله سعی شده است که به بررسی نقش ارزش های فرهنگی در پذیرش و اثربخشی فرایندها و اقدامات مدیریت منابع انسانی پرداخته شود. نتایج این مقاله نشان می دهد که ارزش های فرهنگی بر هر پنج جنبه یا وظیفه اصلی مدیریت منابع انسانی یعنی فرایند جذب، انتخاب، آموزش، ارزیابی و مدیریت عملکرد، و سیستم های پرداخت(حقوق ها و مزایا) تاثیر می گذارد. ارزش های فرهنگی از طریق تاثیر بر مطلوبیت ویژگی های شغلی، انتخاب منابع جذب، اثربخشی جذب کنندگان، و مقدار جذب متقاضیان آتی و فعلی در سازمان، بر فرایند جذب؛ از طریق تاثیر بر ویژگی-های شغل و ویژگی های متقاضیان ایده آل، انتخاب های متقاضیان، و واکنش های متقاضیان به رویه های انتخاب بر فرایند انتخاب؛ از طریق تاثیر بر نیازهای آموزشی و شیوه های آموزش بر فرایند آموزش؛ از طریق تاثیر بر ایجاد معیار عملکرد، شیوه های استفاده شده برای اندازه گیری عملکرد کارکنان، و پذیرش و اثر بخشی باز خورد درباره عملکرد بر مدیریت عملکرد؛ و از طریق تاثیر بر سیستم های تشویقی و تاثیر بر سیستم های تشویقی و سیستم های مزایا بر سیستم حقوق و مزایا تاثیر می گذارند.
    کلیدواژگان: فرهنگ، مدیریت منابع انسانی، جمع گرایی، فردگرایی، شغل
  • امیر موسویان، آوا پاکزاد، اکبر میرزاده صفحه 73
    سازمان هایی که در میان کارکنان آن ها اعتماد وجود دارد، نسبت به سازمان هایی که دارای یک چنین خصیصه ای نیستند، به موفقیت های بالاتری دست پیدا می کنند. اعتماد درون و بین سازمان ها به طور مستقیم با فرصت های ایجاد روابط و شبکه های جدیدی مرتبط است که برای انجام اقدامات سازمان لازم و ضروری هستند. مطالعات معدودی نقش طول مدت تعارض و شدت تعارض را بر پیامدهای سازمانی مورد بررسی قرار داده اند. در این مقاله به بررسی نقش تعارض و ارتباطات در اعتماد کارکنان در محیط کار پرداخته شده است. نتایج این مقاله نشان می دهد که تعارض وظیفه ای به طور مثبت و تعارض رابطه ای و فرایندی به طور معکوس با ادراک از اعتماد رابطه دارند. تعارض وظیفه ای به طور معکوس با شدت تعارض و طول مدت تعارض رابطه دارد. تعارض رابطه ای و تعارض فرایندی نیز به طور مثبتی با شدت تعارض و طول مدت تعارض رابطه دارند. طول مدت تعارض به طور مثبت و شدت تعارض به طور معکوس با اعتماد مرتبط است. نتایج این مقاله هم چنین نشان می دهد شدت و طول مدت تعارض ارتباط بین انواع تعارض (وظیفه ای، رابطه ای، فرایندی) و اعتماد را تعدیل می کنند. آزاد بودن ارتباطات، تاثیر تعارض بر اعتماد را تعدیل می کند. هم چنین آزاد بودن ارتباطات رابطه بین شدت و طول مدت تعارض با اعتماد را نیز تعدیل می کند.
    کلیدواژگان: تعارض، اعتماد، کارکنان، ارتباطات، سازمان
  • محمد شهبازی، آرش عنصری، مهدی جواهری کامل صفحه 89
    رضایت شغلی نشان دهنده احساس و رضایت فرد از شغلش می باشد که متاثر از خصوصیات افراد مثل ارزش ها، نگرش ها و گرایش های آنان و همین طور ویژگی های مربوط به محیط کار است. رضایت شغلی عاملی بسیار مؤثر بر عملکرد شغلی کارکنان و بهره وری سازمان است. رضایت شغلی بر احساس رضایت فرد از زندگی اش نیز تاثیر می گذارد. در این مقاله سعی شده است که عوامل فردی و سازمانی تعیین کننده رضایت شغلی نیروهای پلیس بررسی و مشخص شوند. هم چنین تحصیلات، سن، جنسیت، طول خدمت و درجه عوامل فردی رضایت شغلی نیروهای پلیس و استقلال، تنوع شغل، مهم بودن خود کار، نیاز به مسئولیت پذیری هنگام انجام کار، قدردانی از طرف مدیر، تخصص و دانش لازم برای انجام کار، عوامل سازمانی تعیین کننده رضایت شغلی نیروهای پلیس هستند. در این بین عوامل سازمانی در پیش بینی رضایت شغلی مهم تر از خصوصیات جمعیت شناختی هستند و سرپرستان یا مدیران باید بر محیط کار به عنوان ابزار اصلی افزایش رضایت شغلی و انگیزه نیروها تمرکز نمایند.
    کلیدواژگان: پلیس، رضایت شغلی، خصوصیات فردی، عوامل سازمانی
  • دیلیپ داس، لیئو هوبرتس، رونالد وان استدن صفحه 105
    هدف
    هدف این مقاله پرداختن به سازمان متغیر و فرهنگ پلیس هلند در ده سال گذشته است.
    طراحی /روش شناسی/رویکرد: بر اساس دیده های شخصی، پژوهش های بخشی و نظر سنجی از افسران پلیس و مدیران نخبه در هلند، تحولات ناموزون با آداب و سنن هلند به ژرف توصیف، تجزیه و تحلیل و بررسی می گردد.
    یافته ها
    از دهه 1960 تاکنون، هلند به خاطر سبک دوستانه، غیر متمرکز وعمل گرای پلیس جامعه محورش مشهور است. شعار «پلیس بهترین دوست شماست» خلاصه ای از گوهر و روح حاکم بر پلیس هلند است. به هر حال سبک پلیس جامعه محور، دوستانه و شکیبا به تدریج با انتقاداتی روبرو گردید. سیستم ادارات نسبتا مستقل پلیس منطقه با انتقادات بسیار شدیدی روبرو شدند زیرا اثربخشی و کارآیی در حل چالش های امنیتی، ایمنی و جنایی نداشتند. دولت ملی اکنون خواستار اختیار بیشتر در تدوین اولویت ها و برنامه های پلیس است. به هر حال همان طور که افسران نخبه دولت تصریح کرده اند پلیس باید با اقدامات وحشت افکنانه و جنایی با شدت بیشتری برخورد نماید. این نگرش به تمرکز و کیفری شدن و در سطح محلی به واگذاری مسئولیت منجر شده است که نشان می دهد چند بنگاه و شرکت خصوصی مسئولیت تامین امنیت را بر عهده گرفته اند. این تغییرات به الگوی پلیس دولتی منتهی می شود که از شهروندان فاصله گرفته است، تحولی که با روح اجتماعی پلیس هلند در تضاد است.
    اصالت / ارزش: این مقاله تجزیه و تحلیلی از روح متغیر پلیس هلند را ارائه می نماید.
    کلیدواژگان: پلیس جامعه محور، ضابطین قضایی، هلند
|
  • Ali Karimi Khozani Page 7
    Consumption pattern adjustment means optimized usage of resources and human resources are the most important resources in organizations. Any movement and adjustment in this resource which result in productivity and effectiveness of organization can be considered a movement towards consumption pattern adjustment. So to adjust consumption or in another word to promote effectiveness and to increase efficiency the police has chosen different and specific targets and accordingly has formed its initiatives to attain the most results. Meanwhile considering the effects that police behaviors and deeds have on performance efficiency and police missions the personnel ethics and behaviors have attracted the attention of police organization. Therefore a standard framework for ethical behavior in form of basic and multi dimensional codification of police personnel ethics were suggested to improve personnel ethical behavior which in case it is implemented correctly it will increase efficiency of performance and productivity in organization. One of the criteria of correct implementation of such standards is the role of organization itself. Namely the organization can make these criteria functional in personnel behaviors and deeds by providing backgrounds and necessary capabilities and by continuation of training, research and consultation.
  • Brigadier General Rahimi Khorshidvand Page 21
    One of the issues that has preoccupied the mind of mankind through ages is the question of security. But establishment of security in society and preparation of required backgrounds for establishment of security and order in society are conditional upon loyalty of individual to law. Furthermore the family is the base and foundation of society to the extent that the safety of society and family are interrelated.Different factors contributed to deviation of youth including ignorance, unawareness, weak belief and faith, lack of control over self, non- management of self, weak determination and existence of unsuitable model which of course can be handled in family by using different strategies such as gradual training, introduction of suitable model, exercise and habit building, emotional persuasion, continuation of happiness.Therefore it is necessary to all especially parents to take part in establishment of security in society. In this article different methods for information of parents, transparency of responsibilities, motivation of social and moral conscious, fight against manifestations of unsafely were suggested and introduced which give proof to direct relation between promotion of security and promotion of culture in family and this task can not be fulfilled only through awareness.
  • Hassan Mohammadzadeh, Hajar Kazazi, Abedin Javaheri Kamel Page 41
    As police forces work in stressful conditions, this article is intended to study, appraise and deal with stress resources, repercussions, and stress adjusters among police forces. Both individual and organizational factors can produce stress for police forces but different researches have shown that organizational factors more than personal factors contribute to stress in police work. Stress can have different behavioral, psychological and physical repercussions which are not the same due to different organizational and individual characteristics. police forces are not the same in confrontation and appraisal of stress. Confrontation of police forces with stressful conditions has a unique characteristic. Police forces at the beginning and during the primary appraisal experience a lot of challenges in the situation, but in continuation or in a secondary appraisal they consider the situation resolvable. Police forces in primary appraisal are totally under the influence of situation but they are not so in secondary appraisal, in fact in secondary appraisal they show some sort of stability in confrontation with different stressful situations. Furthermore the police forces who are older appraise the situation positively and more resolvable than younger police forces. police forces due to the nature of their work used confrontation style which is different from ordinary people.
  • Rohollah Naseeri, Kamal Nornejad, Mojtaba Broomand Page 57
    Management methods, styles and performances are extensively interrelated with organizational culture. Management decisions flow only through organizational culture. If the decisions are not proportionate and concolorous to organizational culture backgrounds, undoubtedly it will have very little chance of execution and the aims of decision will not be conceptualized.In this research it is attempted to study the role of cultural values in acceptance and effectiveness of processes and human resource management initiatives. The results of this study indicate that the cultural values have influence over each five aspects, namely human resource management main tasks which include absorption, selection, training, appraisal and performance management, salary and allowance payment systems processes. Cultural values through job specifications desirability, absorption resource selection, absorbers effectiveness and the amount of present and future absorption in organization will have influence over absorption process and through job specifications and ideal applicants specifications. applicants choices and applicants responses to selection process will have influence over selection process and through training requirements and training methods will have influence over training process and through creation of performance criteria, methods used for measurement of employees performance and acceptance and feedback efficacy of performance will have influence over performance management and through salary and allowance payment systems will have influence over salary and allowance systems.
  • Amir Mosavian, Ava Pakzad, Akbar Mirzadeh Page 73
    The organizations in which the confidence are prevailed among their personnel attain higher accomplishments in proportionate to organizations in which such characteristics are not prevailed. Intra and inter confidence among organizations directly related to establishment of new network of relationships which are necessary for execution of organization initiatives. Very few researches have investigated the role which the length of time and the intensity of conflicts have on organizational repercussions. In this research the role of conflicts and communications in employees’ confidence in work environment are investigated. The results of this research indicate that functional conflicts positively and procedural and relational conflicts reversely are interrelated with our conception of confidence. Functional conflicts are interrelated reversely with conflicts intensity and conflicts length. Conflicts length positively and conflicts intensity reversely are interrelated with confidence. The results of this research also indicate that the intensity and the length of conflicts make adjustments between different types of conflicts (functional, relational and procedural) and confidence. Communications Freedom make adjustments to effects of conflicts on confidence. The communications freedom also make adjustments between the relation of intensity and length of conflicts and confidence.
  • Mohammad Shahbazi, Arash Onsori, Mahdi Javahery Kamel Page 89
    Job satisfaction indicates the individual sense and satisfaction of the job which are influenced by individual characteristics such as values, attitudes and their trends and also the characteristics related to work environment. Job satisfaction is the most effective factor in personnel job satisfaction and organization productivity. Job satisfaction has also influence over individual satisfaction sense of life. In this research it is attempted to investigate organizational and individual factors which determine police job satisfaction. The following factors of education, age, gender, length of service, rank of police are individual factors of forces job satisfaction as well as autonomy, job diversity, the importance of the job itself, the need to accept the responsibility during the work, appreciation expressed by manager, the required expertise and knowledge for doing the job are among organizational factors which determine the police job satisfaction. Meanwhile the organizational factors are more important than demography characteristics in determination of job satisfaction and superior or managers should focus on work environment as the main tools to increase job satisfaction and incentives among forces.
  • Dilip Das, Leo Huberts, Ronald Van Steden Page 105
    Purpose – The purpose of this paper is to address the changing organization and culture of the Dutch police over the last decade.Design/methodology/approach – Drawing on personal observation, desk research and a survey among the police and administrative elite in The Netherlands, the paper describes, analyzes and reflects upon developments which are out of tune with the Dutch tradition.Findings – From the 1960s onwards, The Netherlands was famous for her pragmatic, decentralized and friendly style of community policing. The slogan “the police are your best friend” summarizes the “essence” or the “soul” of Dutch policing. Increasingly, however, the typically tolerant, friendly and social policing style has come under pressure. The system of relatively independent regional police departments has been fiercely criticized because of the lack of effectiveness and efficiency in solving crime, safety and security challenges. National government now wants a much bigger say in setting its police programs and priorities. Moreover, as elite government officials stipulate, the police must be more “tough” on crime and terrorism. This attitude has led to centralization, penalization and, at the local level, responsibilization, which signifies that a variety of private, (often profit-seeking) policing agencies and companies are made responsible for public order maintenance. Such changes are leadingtoward a “state-centered” police model at some distance from citizens, a development that is seen as contrary to the social soul of Dutch policing.Originality/value – The paper offers an analysis into the changing “soul” of Dutch policings.