فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 11، بهار 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/03/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی فخار، فتانه میکائیلی، غلامرضا حاتم، پروانه حبیبی، مهدی کرمیان، محمدحسین معتضدیان، الهام بنی مصطفوی صفحه 1
    استان فارس یکی از کانون های آندمیک لیشمانیوز پوستی محسوب میشود. هدف از مطالعه حاضر بررسی وضعیت اپیدمیولوژی مولکولی و ارزیابی روش مولکولی واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) بر روی اسلایدها برای تشخیص بیماری در بیماران مراجعه کننده به گروه انگل شناسی دانشکده پزشکی شیراز بود.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی در یک دوره زمانی 5 ساله (84-80) روی بیماران مراجعه کننده به گروه انگل شناسی دانشکده پزشکی انجام شد. تشخیص بیماری با تهیه اسمیر مستقیم از ضایعات و رنگ آمیزی گیمسا بود. در موارد ضروری در صورت منفی شدن نتیجه آزمایش با روش مستقیم، از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز بر روی اسمیر مستقیم جهت تعیین جنس لیشمانیا و گونه انگل استفاده شد. داده های بدست آمده ثبت شدند و توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این مطالعه تعداد 186 بیمار مشکوک به لیشمانیوز پوستی مورد مطالعه قرار گرفتند که نتیجه آزمایش مستقیم 104 نفر(56 درصد) مثبت شد. همچنین با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز، روی تعداد 62 گسترش مستقیم که جسم لیشمن در آن ها مشاهده نشده بود، در 35 مورد (4/56 درصد) از آن ها دی ان ای (DNA) انگل لیشمانیا شناسایی شد. همچنین با استفاده از پرایمرهای اختصاصی گونه، گونه انگل لیشمانیا در بیماران ساکن نقاط مرکزی شهر، گونه ی لیشمانیا تروپیکا (نوع شهری) و در بیماران ساکن روستاهای حومه، گونه ی لیشمانیا ماژور (نوع روستایی) بود.
    بحث و نتیجه گیری
    از آن جایی که در بعضی از موارد گزارش اسمیر مستقیم بیماران منفی است، لذا پیشنهاد می شود در مناطق آندمیک در صورت مشکوک بودن به بیماری از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز بر روی نمونه ها استفاده شود.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز پوستی، اپیدمیولوزی مولکولی، لیشمانیا ماژور، لیشمانیا تروپیکا
  • سعید دانشمندی، منیره حاجی مرادی، مریم رودباری صفحه 7
    توکسوپلاسما گوندی یک انگل داخل سلولی اجباری است که به طیف وسیعی از سلول ها از جمله ماکروفاژها حمله کرده و در آن ها به صورت زنده می ماند. جزئی از توکسوپلاسما که در ساز و کارگریز آن از سیستم ایمنی و دفاع توکسوپلاسما شرکت می کند به طور کامل مشخص نشده است. در این مطالعه تاثیر جزء DNA و پروتئین توکسوپلاسما بر روی توانایی تکثیر و تولید نیتریک اکساید از ماکروفاژهای صفاقی بررسی شد.
    روش کار
    زنده بودن ماکروفاژها به کمک آزمون توانایی احیاء 3-(4و5- دی متیل تترازول-2-یل)2و5- دی فنیل تترازولیوم برماید (MTT) و میزان تولید نیتریت با استفاده از روش گریس ارزیابی شد.
    یافته ها
    میزان احیاء MTT و در نتیجه میزان رشد و فعالیت در دوز 200 نانوگرم در میلی لیتر به طور معنی داری کم تر از کنترل منفی بود (022/0=P)، ولی در مورد سایر دوزهای پروتئینی از نظر آماری معنی دار نبود (05/0
    کلیدواژگان: توکسوپلاسما گوندی، ماکروفاژ، نیتریک اکساید، آزمون MTT
  • حسین کارگر جهرمی، پروین زارعیان، حبیب الله جوهری صفحه 14
    لپتین هورمون پروتئینی است که از بافت چربی ترشح می شود و در تنظیم وزن، متابولیسم بدن و کنترل فعالیت های تولید مثل نقش دارد. استرس موجب فعال شدن سیستم هیپوتالاموس – هیپوفیز- آدرنال و تطابق فرد نسبت به شرایط استرس زا می شود. اخیرا مشخص شده است که لپتین در این پاسخ های استرسی نقش عمده دارد. بنا بر این هدف از مطالعه کنونی بررسی اثر استرس مزمن شنا و نقش غدد آدرنال بر غلظت لپتین خون می باشد.
    روش کار
    در این تحقیق تجربی از 60 سر موش صحرایی نر بالغ استفاده شد. حیوانات به صورت تصادفی به 6 گروه تقسیم شدند. در گروه آدرنالکتومی غدد فوق کلیوی رات ها برداشته شد. حیوانات در گروه های استرس دیده به مدت 7 روز متوالی و هر روز به مدت 10 دقیقه در آب 25 درجه سانتی گراد قرار داده می شدند.
    یافته ها
    استرس موجب افزایش و آدرنالکتومی باعث کاهش غلظت لپتین پلاسما شد (001/p
    کلیدواژگان: استرس شنا، لپتین، آدرنالکتومی
  • فاطمه غیاثی، اصغر اکبری، هانیه شورویی صفحه 19
    سندرم استرسی تی بیا در دسته ضایعات استفاده زیاد (over use) تقسیم بندی می شود. ورزش های قدرتی و کششی عضلات برای درمان و پیشگیری این سندرم توصیه می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر ورزش های قدرتی و حس عمقی-کششی بر شدت درد و ناتوانی در بیماران با سندرم استرسی تی بیا می باشد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی در زاهدان انجام شد. 20 بیمار با درد ساق به طور تصادفی در دو گروه، تمرین حس عمقی-کششی (10 مورد) و تمرین قدرتی (10 مورد) تقسیم شدند. هر دو گروه به مدت دو هفته ورزش ها را انجام دادند. نتایج بر اساس پرسشنامه ناتوانی اندام تحتانی، دامنه حرکتی مفصل، قدرت عضله و رتبه بندی شدت درد (visual analogue scale - VAS) قبل و بعد از درمان جمع بندی شد. داده ها نیز بر اساس آزمون های غیر پارامتریک من ویتنیU و ویل کاکسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه ورزش های حس عمقی-کششی میزان درد از 8/1 ± 4/6 به 4/1 ± 2/3 (05/0< P) و در گروه ورزش های قدرتی از 2/1 ± 4/6 به 2/1 ± 0/3 تغییر یافت (05/0< P). نمره پرسشنامه ناتوانی قبل و بعد از ورزش های حس عمقی-کششی و قدرتی از لحاظ آماری معنادار بود (05/0< P). تحلیل داده ها نشان داد که تفاوت مشخصی بین دو گروه ورزشی در درد و ناتوانی عملکرد اندام تحتانی وجود ندارد) 05/0. (P>
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه اثرات ورزش های قدرتی و حس عمقی-کششی را در کاهش ناتوانی و درد بیماران مبتلا به سندرم استرسی تی بیا در کوتاه مدت تایید می کند.
    کلیدواژگان: سندرم استرسی تی بیا، ورزش های قدرتی، ورزش های حس عمقی، کششی، نمره عملکرد اندام تحتانی
  • مسعود بحرینی، مرضیه معطری، محمدحسین کاوه، فضل الله احمدی صفحه 28
    صلاحیت بالینی، شایستگی عملی و توانایی تلفیق دانش، مهارت ها، نگرش ها و ارزش ها در موقعیت های بالینی است. البته صلاحیت بالینی پرستاران در محیط های بالینی متفاوت است. هدف مطالعه حاضر تعیین و مقایسه صلاحیت بالینی پرستاران بخش های مختلف یکی از بیمارستان های مهم دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1388 بود.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی مقطعی به شیوه سرشماری، صلاحیت بالینی 240 پرستار بخش های مختلف یکی از بیمارستان های مهم دانشگاه علوم پزشکی شیراز به روش خود ارزیابی بررسی شد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه سنجش صلاحیت بالینی پرستاران بود که 73 مهارت مختلف پرستاری را در هفت حیطه اندازه گیری می کند. سطح صلاحیت بر اساس مقیاس نمره دهی 100- 0 و میزان بکارگیری عملی مهارت های پرستاری در محیط بالینی بوسیله مقیاس چهار رتبه ای لیکرت تعیین شد. به منظور توصیف و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS نسخه 5/11 استفاده شد.
    یافته ها
    در مقایسه سطح صلاحیت بالینی پرستاران بخش های بالینی نتایج متفاوت بدست آمد. پرستاران بخش مراقبت های قلبی با 59/10 ± 36/88 صلاحیت بالینی خود را بیش تر از سایر پرستاران اعلام کردند. بر اساس نتایج تحقیق حاضر 84 درصد از مهارت های پرستاری توسط پرستاران شاغل در این بیمارستان به طور گه گاه یا مکرر استفاده می شد.
    بحث و نتیجه گیری
    سطح صلاحیت بالینی و میزان بکارگیری مهارت های پرستاری در بخش های بستری این بیمارستان مطلوب است. از نتایج ارزیابی صلاحیت بالینی پرستاران به منظور تشویق، ارزیابی نیازهای آموزشی و توسعه حرفه ای پرستاران در بیمارستان های دانشگاهی می توان استفاده نمود.
    کلیدواژگان: خود ارزیابی، صلاحیت بالینی، پرستاری، بیمارستان
  • رسول اسلامی اکبر، فریده معارفی صفحه 37
    صاحب نظران پرستاری معتقدند توانایی تفکر انتقادی پرستاران نقش بسیار مهمی در ارائه خدمات مراقبتی خاص به هر بیمار، حل مشکلات و اتخاذ تصمیمات پیچیده دارد، به همین جهت لازم است این توانایی طی کسب تجارب آموزشی و پس از اشتغال به حرفه پرستاری رشد و توسعه یافته و مورد ارزشیابی قرار گیرد. پژوهش حاضر با هدف تعیین و مقایسه توانایی تفکر انتقادی دانشجویان کارشناسی پرستاری ترم های اول و آخر و پرستاران بالینی دانشگاه علوم پزشکی جهرم به صورت توصیفی- مقایسه ای انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع مقطعی تحلیلی بود. جمع آوری اطلاعات در این پژوهش از طریق خود گزارش دهی با استفاده از پرسشنامه استاندارد ارزیابی توانایی تفکر انتقادی واتسون و گلیزر(فرم الف)که توسط محقق با شرایط اجتماعی و فرهنگی کشورهمگون سازی و اعتبار و اعتماد آن ارزیابی شده بود صورت گرفت. نمونه پژوهش مشتمل بر 53 نفر دانشجوی کارشناسی پرستاری ترم اول و آخر، و 41 نفر از پرستاران بالینی بود که روش نمونه گیری در مورد دانشجویان غیر تصادفی و در مورد پرستاران بالینی به روش تصادفی با احتساب سهمیه هر یک از دو بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی جهرم بود.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین توانایی تفکر انتقادی دانشجویان پرستاری ترم اول 1/45 (با انحراف معیار 7/8)، ترم آخر 3/44 (با انحراف معیار 05/6) و پرستاران بالینی 3/44 (با انحراف معیار 7/7) می باشد که بیانگر ضعیف بودن توانایی تفکر انتقادی هر 3 گروه مورد پژوهش بود. نتایج آزمون کروسکال والیس نیز بیانگر عدم وجود تفاوت معنی دار بین میانگین امتیازات بدست آمده از 5 بخش آزمون توانایی تفکر انتقادی و نیز میانگین نمره کل آزمون در هر سه گروه مورد پژوهش بود (0/05>p).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به ضعیف بودن توانایی تفکر انتقادی دانشجویان و پرستاران و نیز عدم وجود تفاوت بین توانایی تفکر انتقادی دانشجویان ترم اول و آخر و پرستاران بالینی، لزوم بازنگری در استراتژی های آموزشی سنتی فعلی احساس می شود. استفاده بیش تر از استراتژی های فعال یادگیری و نیز بکارگیری روش های مراقبتی در راستای مشارکت فعال تر پرستاران در تصمیم گیری های بالینی نیز توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، دانشجویان پرستاری، پرستاران بالینی
  • محمد پارسا محجوب، سید محمد احسان فرح آبادی، مهسا دلیر صفحه 46
    هر مؤسسه مراقبت بهداشتی به منظور تحقق سیستم ها و اعمال مدیریت اطلاعات به یک بخش سازمان یافته موسوم به مدارک پزشکی نیاز دارد. وظایف و اعمال بخش مدارک پزشکی، حمایت و پشتیبانی از اموری نظیر جریان مراقبت از بیماران و تداوم آن، فرآیندهای مدیریتی مؤسسه، برنامه های آموزش پزشکی، تحقیقات پزشکی و... را تضمین می کند. در این میان ارزیابی خدمات مدارک پزشکی هر موسسه مراقبت بهداشتی می تواند ابزار نیرومندی در جهت اعتلای کیفی وکمی سیستم های بهداشتی آن باشد. این تحقیق با هدف بررسی مشکلات بخش مدارک پزشکی بیمارستان های مطهری و پیمانیه جهرم به منظور شناسایی نقاط ضعف و قوت این بخش و ارائه نتایج حاصله به مسئولین ذیربط انجام شد.
    روش کار
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی، مقطعی و جامعه آماری آن شامل پرسنل شاغل در بخش مدارک پزشکی بیمارستان های مطهری و پیمانیه جهرم بود. به دلیل محدود بودن جامعه پژوهش، نمونه گیری صورت نگرفت و کل جامعه مورد مطالعه قرار گرفت. ابزار جمع آوری داده ها شامل 5 پرسشنامه طراحی شده توسط محقق بود که پس از مشورت با اساتید صاحب نظر در این زمینه و پرسنل بخش مدارک پزشکی بیمارستان های مذکور تدوین و روایی آن پس از چندین بار اصلاح مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه مذکور نیز با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه و مقدار حدود80 درصد بدست آمد و به این ترتیب پایایی پرسشنامه نیز تایید شد. داده ها با استفاده از دهمین ویرایش نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    براساس یافته ها، واحد مدارک پزشکی مورد مطالعه عملکرد مطلوبی داشته و همچنین در واحد پذیرش و بایگانی نیز عملکرد واحد های مطالعه شده در حد متوسط بود. عملکرد واحد کد گذاری در حد مطلوب و واحد آمار نیز در حد کاملا مطلوبی قرار داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    ضرورت حفظ، نگهداری و گزارش اطلاعات در مراکز بهداشتی درمانی و طراحی فضایی مناسب در نقطه تماس بیماران با بیمارستان از مواردی است که نیازمند توجه ویژه مدیران بخش مدارک پزشکی و حتی بیمارستان ها می باشد. نظر به به اهمیت بهره وری نیروی شاغل در بخش مدارک پزشکی و متنوع بودن فرآیند های کاری در این بخش، بکارگیری سیستم دوره ای و چرخشی نیروی انسانی، توجه به استاندارد های طراحی فضا و بکارگیری نیرو های متخصص می تواند فاکتورهای موثری در رفع مشکلات این واحدها باشد.
    کلیدواژگان: مدارک پزشکی، واحد پذیرش، واحد بایگانی، واحد کدگذاری، واحدآمار، بیمارستان
  • لیلی مصلی نژاد، احمد علی پور، بهمن زندی، حسین زارع، سید محمد شبیری صفحه 52
    یادگیری ترکیبی از شیوه های نوین آموزشی است که انواع مختلفی از روش ها و رویکردهای آموزشی را با هدف ارتقای تجربیات یادگیری دانشجویان با یکدیگر تلفیق می نماید. در مطالعه حاضر به بررسی تاثیر آموزش ترکیبی بر ابعاد شخصیتی دانشجو پرداخته شده است.
    روش کار
    این مطالعه یک تحقیق نیمه تجربی بر روی 41 نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی جهرم که واحد درسی بیماری های روانی را در ترم اول سال 88 -1387 اخذ کرده، می باشد. پس از تقسیم بندی تصادفی دانشجویان در دو گروه، تحت آموزش سنتی و یا ترکیبی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها شامل آزمون سنجش اسناد علی، فرم کوتاه آزمون شخصیت نئو (طرح پنج عاملی سنجش شخصیت) و نمره نهایی دانشجو بوده است. آزمون های مورد استفاده شامل آزمون تی زوجی و مستقل، مربع کای و آنالیز واریانس بوده است.
    یافته ها
    در بررسی تعامل بین نوع آموزش و سبک اسناد دانشجو از طریق آزمون انالیز واریانس مشخص شد ارتباط مثبتی بین نوع آموزش و سبک اسناد در مقوله موفقیت کلی – جزئی وجود دارد (04 /0P =). در بررسی تعامل نوع آموزش و آزمون پنج عاملی شخصیت نیز نتایج نشان داد که ارتباط مثبت معنی دار بین آموزش و مولفه های برون گرایی (02/0P =)، باز و گشاده بودن (006/0 P =)، وجدانی بودن (001/0 =P) و توافق (01/0p=) وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    نظر به تاثیرات مثبت این روش آموزشی بر ابعاد شخصیتی دانشجویان استفاده از این متدها به خصوص بهره گیری از آموزش های الکترونیک در آموزش علوم پزشکی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: یادگیری ترکیبی، سبک اسناد، ابعاد شخصیتی، پیشرفت تحصیلی دانشجو، یادگیری مبتنی بر کامپیوتر
|
  • M. Fakar, F. Mikaeili, R. Hatam, P. Habibi, M. Karimiyan, Mh Moatezedyan, A. Banimostafavi Page 1
    Introduction
    Fars Province is one of endemic foci of cutaneous leishmaniasis (CL). The present study aimed to conduct a molecular epidemiology survey of patients referring to Parasitology Lab at Shiraz School of Medicine and evaluate the PCR assay for the diagnosis of CL.
    Material And Methods
    This retrospective study was carried out for patients referring to Parasitology department at Shiraz School of Medicine, during 1380-84. The disease was diagnosed by CL direct smear and staining with Giemsa; if the direct smear was negative, specific PCR was done on the DNA extracted from the direct smear to genus and species identification and culture. The data were registered and analyzed by SPSS software.
    Results
    Of 186 suspected patients, 104 (56%) cases were infected with CL. PCR results were positive in 35 (56.4 %) out of 62 smears, among which microscopic examination did not reveal Leishmania amastigotes. Also, leishmania species isolated from the patients residing in the urban and rural areas were Leishmania tropica and Leishmania major by species-specific primers, respectively.
    Conclusion
    Since in some cases the direct smear is reported negative, we suggest using PCR or culture methods in endemic regions.
  • S. Daneshmandi, M. Hajeimoradi, M. Roodbari, A. Amarei Page 7
    Introduction
    Toxoplasma gondii is an obligate intracellular parasite that invades a wide variety of host cells including macrophages and survives within it. The parts of toxoplasma that participate in the mechanism of its evasion from immune system and macrophage defenses are not completely defined. In this study, we evaluated the effect of protein and DNA toxoplasma fractions on proliferation and nitric oxide production by peritoneal macrophages.
    Material And Methods
    The viability of macrophages was evaluated using 3-(4, 5-Dimethylthiazol-2-yl)-2,5- Diphenyltetrazolium Bromide (MTT) reduction assay and the production of nitrite using Griess method.
    Results
    MTT reduction and hence the growth and viability of macrophages in a dose of 200 ng/ml was significantly lower than those of the negative control (P=0.022); in other lower doses of protein it was not statistically significant (P>0.05). Different doses of toxoplasma protein fraction did not affect NO production (P>0.05). MTT assay and NO production in different doses of DNA fraction was not different (P>0.05).
    Conclusion
    According to the results of the present study, protein fraction of toxoplasma has a suppressive effect on macrophage viability, but this effect is dose dependent. Protein fraction of toxoplasma does not affect the amount of NO production by macrophage. The isolated DNA fraction of toxoplasma did not influence the viability and NO production of macrophages. So, the ability of evasion of toxoplasma gondii from macrophage defense is due to a component of its protein.
  • H. Kargarejahromi, P. Zareiyan, Z. Kargarjahromi, M. Kosha Page 14
    Introudction: Leptin is a peptide hormone which is primarily secreted by adipose tissue, regulating the body weight, metabolism and reproductive system functioning. Stress activates hypothalamic- pituitary adrenocortical (HPA) axis that is responsible for the maintenance of homeostasis during stress. Recently, it ihas been known that leptin has an important role in these stress responses. Therefore, the purpose of the present investigation was to determine the effect of chronic swimming stress on plasma leptin concentratin and evaluate the role of adrenal glands in the level of leptin.
    Material And Methods
    Sixty adult male rats were enrolled in this experimental study. The rats were randomly assigned to six groups. Adrenaletomy was done in the adrenalectomized groups.Chronic stress was administered by water immersion for seven days (10 min/day).
    Results
    Chronic stress increased and adrenalectomy decreased the plasma leptin level. Stress had no significant effect on the plasma leptin concentration. in the adrenalectomized rats.
    Conclusion
    Chronic swimming stress activates HPA axis and, in turn, HPA activity probably stimulates leptin secretion.
  • F. Ghiasi, A. Akbari, H. Shoroei Page 19
    Introduction
    Tibial stress syndrome is classified as one of the overuse injuries. Muscle strengthening and stretching exercises have been suggested in prevention and treatment of tibial stress syndrome. Therefore, the aim of this study was to evaluate the effect of strengthening and PNF-stretching exercise on the pain intensity and disability in patients with shin splint.
    Material And Methods
    This clinical trail study was performed in Zahedan. Twenty patients with shin pain were assigned randomly as either a stretching exercise group (n=10) or a strengthening exercise group (n=10). Both groups underwent a fourteen day exercise intervention. The outcome was based on self–reported disability, using Lower Extremity Functional Scale Questionnaire, joint range of motion, muscle strength and pain intensity (VAS) measured immediately before and after intervention. The data were analyzed using Mann-Whitney U and Wilcoxon test.
    Results
    In the stretching exercise group, pain changed from 6.4±1.8 to 3.2±1.4 (P
  • M. Bahrini, M. Moateri, Mh Kavah, F. Ahmadi Page 28
    Introduction
    Competence is defined in terms of functional adequacy and capacity to integrate knowledge, skills, attitudes and values in contextual situations of practice. Of course, the competence of nurses may vary in different clinical settings. The aim of this study was to determine and compare the level of nurses’ clinical competence in a major teaching hospital of Shiraz University of Medical Sciences (2009).
    Material And Methods
    This cross- sectional study was conducted by census. We analyzed self-assessment of clinical competence of a total of 240 registered nurses working in different hospitals in a major hospital of Shiraz University of Medical Sciences. The instrument used was Nurse Competence Scale, a 73 – item questionnaire organized into seven competence categories. The level of competence was assessed on a scoring scale (0-100) and the frequency of using items of competencies in clinical practice was assessed on a four-point Likert scale. Data were analyzed by SPSS version 11.5, using descriptive and inferential statistics.
    Results
    The comparisons of clinical settings revealed differences in the levels of nurse clinical competence. Coronary care unit nurses considered their competence level higher than other nurses (88.36±10.59). According to the findings, 84% of the competence items were used frequently by nurses working in this university hospital.
    Conclusion
    Nurse's competence in both the level and frequency of using competencies is excellent in the clinical sitting of this hospital. These results can be used to encourage nurses, assess the educational needs, and improve the quality of care in university hospitals.
  • R. Eslami Akbar, F. Moarefi Page 37
    Introduction
    Nursing authorities believe that the ability to think critically by nurses plays an important role in providing individual care, solving problems, making complex decisions, Therefore, critical thinking ability needs to be developed and evaluated during educational experience and be promoted after employment as a professional nurse. The aim of this study was to determine and compare critical thinking abilities among the first and last term baccalaureate nursing students and clinical nurses of Jahrom University of Medical Sciences.
    Material And Methods
    This is a cross-sectional study and the data were collected through self reporting using Watson and Glaser standard questionnaire (form A) matched with social and cultural circumstances of Iran country. Its validity and reliability was determined in a pilot study. The subjects of this study included 53 first term and last term baccalaureate nursing students and 41 baccalaureate clinical nurses. The sampling method inused was nonrandom while nurse contributors were selected through random sampling.
    Results
    The findings showed that the mean score of critical thinking of the first term nursing students was 45/1 SD± 8/1, the last term nursing students was 44/3 ± 6/05 and clinical nurses was 44/3 ± 7/7, indicating the weakness in critical thinking abilities in t he study groups. Also, there were no significant differences between nursing students and clinical nurses in the mean scores of the five sub -scores and total scores of WG critical thinking appraisal.
    Conclusion
    Regarding the weakness and also lack of differences in critical thinking ability of the first term and last term nursing students and clinical nurses, there is a need to revise the present traditional educational strategies. The, use of more active learning methods, and application of caring methods leading to active participation of nurses in clinical decisions are suggested.
  • M. Parsa Mahjob, E. Farahabadi, M. Dalir Page 46
    Introduction
    In order to achieve the management of health care information, each institution needs to an organized department called the medical records. The duties of such a department include supporting services such as continuity of patient care, management processes of the institution, medical education programs, medical research, etc …. So, the evaluation of medical records services can be significant means to promote the quality and quantity of health systems. This study was conducted, aiming at studying the problems of medical records in Jahrom Hospitals (Motahari & Peymani) in order to identify the strengths and weaknesses. The results were presented to the relevant authorities
    Material And Methods
    This is a descriptive, cross-sectional study. The subjects included the medical workers of Jahrom hospitals (Motahari & Peymani). Due to the limited number of samples, the whole community was studied. Data were collected through 5questionnaire, the validity of which was approved after consultation with the professors and medical record staff. The reliability of the questionnaire was measured using the Cronbach alpha which proved to be about 80% percent. Data were analyzed using the SPSS statistical softwdepartment had a good performance based on the findings. Also, performance in the studied admission and filing units was normal. Finally, the coding unit functioned favorable and the statistical unit had a quite favorable performance.
    Conclusion
    The necessity of the maintenance and report of the information in health care centers and designing a suitable place for the contact of patients with hospitals often requires special attention of the medical record and even hospitals managers. Therefore, Due to the importance of the productivity of human resources and variety in working process in medical record departments, using rotational and periodic systems of human resources can be effective factors insolving the problems of these departments.
  • L. Mosalanejad, A. Alipuor, B. Zandi, H. Zareh, M. Shobeiri Page 52
    Introduction
    Blended learning is a mixture of various learning strategies and delivery methods to optimize the learning experience of the user. The objective of this study was to assess the psychiatric effect of the program on the students’ personality aspect.
    Material And Methods
    A comparative study was conducted amongst 41 first year nursing students of Jahrom University of Medical Sciences who had participated in the course of mental diseases in 2008–2009. The students were randomly divided into two groups of face to face (classical) and blended educational method. The data were collected by Attribution Measurement Test and five big personality inventories (60-question Neo-Personality Test).The data were analyzed using T-tes t, Chi-squire and Multiple Analysis of Variance (Manova Test)
    Results
    In the survey of the interaction between attribution pattern and kind of teaching, it was determined that there was a significant relationship between the type of teaching and the factor of global–local favorable event (P = /04). It was revealed that there was a significant relationship between the type of teaching and personality factors including extraversion (P=0 /02), openness to experience (P=0 /006), acceptance (P=0 /001), and conscientiousness (P=0 /01).
    Conclusion
    The use of blended educational method is recommended for teaching in medical and para-medical sciences.