فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار - سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 54، زمستان 1388)

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 54، زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/12/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید مصطفی طیبی ثانی، اصغر کیان زاده، حسن عبدی، حسن غرایاق زندی صفحات 171-180
    زمینه و هدف
    تمرین مقاومتی به تمرین قدرتی یا تمرین با وزنه اطلاق می شود که در پاسخ به این نوع تمرین، عضله های اسکلتی و قلبی هر دو سازگاری پیدا می کنند. هدف پژوهش حاضر تعیین اثر تمرین مقاومتی کوتاه مدت بر ساختار بطن چپ دانشجویان مرد سالم غیرورزشکار با استفاده از اکوکاردیوگرافی می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی می باشد که در آن 30 آزمودنی داوطلب با دامنه سنی 19 تا 25 سال و میانگین 62/1±8/21 سال شرکت داشتند. آزمودنی ها به طور تصادفی در دو گروه 15 نفری (گروه تمرین مقاومتی و گروه کنترل) قرار گرفتند. برنامه تمرین به مدت 12 هفته 3 جلسه در 10 ایستگاه با شدت 50 تا 80 درصد یک تکرار بیشینه (1MR) اجرا شد. متغیرها با اکوکاردیوگرافی یک و دو بعدی در استراحت اندازه گیری شدند. داده ها با استفاده از آزمون تی همبسته و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تمرین به طور مطلق و نسبی باعث افزایش معنادار توده بطن چپ (LVM)، قطر پایان دیاستولی بطن چپ (LVEDd)، ضخامت دیواره بین بطنی در پایان دیاستول (EDIVT)و (0001/0=P) و ضخامت دیواره خلفی بطن چپ در پایان دیاستول (LVPWd) در گروه تمرین شد (044/0=P)و (0001/0=P) قطر پایان سیستولی بطن چپ (LVESd) به طور مطلق (018/0=P) و نسبی (001/0=P) کاهش معناداری داشت. در مقایسه بین گروهی در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری به طور مطلق و نسبی در LVM، EDIVTو LVPWd مشاهده شد (0001/0=P) و LVEDd به طور مطلق افزایش معناداری داشت (002/0=P).
    نتیجه گیری
    اصلاح برنامه تمرین مقاومتی می تواند موجب تغییرات ساختاری در بطن چپ افراد غیرورزشکار شود.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، تمرین دایره ای با وزنه، قلب، بطن چپ
  • عباس ابوالقاسمی، مهدی پور کرد، محمد نریمانی صفحات 181-188
    زمینه و هدف
    در نوجوانان دارای مهارت های اجتماعی ضعیف و خودکارآمدی پایین، این تمایل وجود دارد که از مصرف مواد جهت مقابله با مشکلات استفاده نمایند. هدف این مطالعه تعیین ارتباط مهارت های اجتماعی و خودکارآمدی با گرایش به مصرف مواد در نوجوانان می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است و جامعه آماری آن را دانش آموزان پایه های اول و دوم دبیرستان های پسرانه مناطق آسیب پذیر شهر اردبیل تشکیل می دهند. نمونه پژوهش شامل 321 دانش آموز از دبیرستان های آسیب پذیر شهر اردبیل بودند که به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس مهارت های اجتماعی ماتسون، پرسشنامه خودکارآمدی شرر، مقیاس نگرش به مصرف مواد و چک لیست گرایش به مصرف مواد استفاده شد. داده های پژوهش با روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری توسط SPSS.14 در سطح معناداری 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین نمرات مهارت های اجتماعی 15/132، خودکارآمدی 85/81 و گرایش به مصرف مواد 30/21 می باشد. مهارت های اجتماعی (57/0-=r) و خودکارآمدی (42/0-=r) با گرایش به مصرف مواد در نوجوانان رابطه معناداری دارند. نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیری نیز نشان داد که متغیرهای پرخاشگری، مهارت های غیر اجتماعی، خودکارآمدی عمومی و مهارت اجتماعی مناسب 47 درصد از واریانس گرایش به مصرف مواد در نوجوانان را تبیین می کنند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته ها، مهارت های اجتماعی و خودکارآمدی با نگرش به مصرف مواد در نوجوانان رابطه دارند
    کلیدواژگان: مهارت های اجتماعی، خودکارآمدی، گرایش به مصرف مواد
  • فرشته جهدی، مریم شاه نظری، مریم کاشانیان، منصوره اشقلی فراهانی، حمید حقانی صفحات 189-195
    زمینه و هدف
    صدمات پرینه از آسیب هایی هستند که مکررا حین زایمان طبیعی رخ می دهند. روش های متعددی با هدف کاهش آسیب های پرینه به کار می روند. هدف ما در این مطالعه تعیین و مقایسه فراوانی و درجه پارگی های پرینه در ارتباط با دو روش کنترل پرینه هنگام زایمان «با استفاده از دست» و «بدون استفاده از دست» می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه کارآزمایی بالینی یک سو کور است. نمونه های پژوهش (در سطح اطمینان 95 درصد و توان آزمون 80 درصد) 187 نفر برآورد گردید، که پس از اخذ رضایت نامه کتبی از آنان به روش تخصیص تصادفی به طور مستمر در یکی از دو گروه کنترل پرینه بدون استفاده از دست (98 نفر) و گروه کنترل پرینه با استفاده از دست (89 نفر) قرار گرفتند. در گروه آزمون، پژوهشگر طی مرحله خروج سر بدون تماس دست با پرینه به صورت انتظاری تنها به مشاهده مراحل خروج سر پرداخت. در گروه کنترل، پژوهشگر طی مرحله خروج سر به حمایت پرینه با استفاده از مانور ریتگن پرداخت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری مجذور کای و آزمون دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن است که نسبت سالم ماندن پرینه در گروه کنترل پرینه بدون استفاده از دست 9/44 درصد در مقابل 10 درصد در گروه کنترل پرینه با دست بود که تفاوت آماری معناداری را نشان می دهد (0001/0
    کلیدواژگان: کنترل پرینه بدون استفاده از دست، کنترل پرینه با استفاده از دست، اپی زیاتومی، آسیب پرینه
  • منصوره جمشیدی منش، حمید پیروی، لیلا جویباری، اکرم تتاگو صفحات 196-205
    زمینه و هدف
    چگونگی درک زنان از یائسگی بستگی به هنجارهای فرهنگی، عوامل اجتماعی و دانش فردی درباره یائسگی دارد. با توجه به مشکلات عدیده این دوران، مطالعه حاضر با هدف کشف و تفسیر تجربه زنان ایرانی از یائسگی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    چهارده زن یائسه که برای تفریح در پارک های عمومی حاضر بودند، بعد از آگاهی از هدف پژوهش و با امضای رضایت نامه درباره تجربه بالینی شان مورد مصاحبه قرار گرفتند. مصاحبه ها با سوالات نیمه ساختار یافته، ضبط و سپس به صورت مکتوب در آمد. داده ها با استفاده از روش پدیدارشناسی ون منن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بعد از اشباع یافته ها مطالعه خاتمه یافت.
    یافته ها
    مهم ترین تجربه بالینی زنان از یائسگی که در این مطالعه ظهور یافت، مضمون رویداد فیزیولوژیک و محرومیت بود. همچنین زیر مضمون های حاصل از آن شامل پیمودن روند طبیعی خلقت، آمادگی رویارویی، شفابخشی قاعدگی، زنانگی و جوانی، و نیز افق روشن به آینده است که توصیف کننده و بسط دهنده مضمون های اصلی می باشند.
    نتیجه گیری
    زنان با توجه به نگرش متفاوت شان از یائسگی در نهایت، بروز این پدیده را طبیعی تلقی می کنند اما نگرانی از وقوع عوارض آن، کیفیت زندگی شان را تحت تاثیر قرار می دهد.
    کلیدواژگان: یائسگی، توصیف، تجربه، پدیدارشناسی، روش ون منن
  • طاهره توفیقیان، لادن نجار، آرش اکابری، محمدرضا شگرف نخعی صفحات 206-212
    زمینه و هدف
    بیماری ها از جمله مهم ترین عوامل موثر بر کیفیت زندگی هر فرد می باشند. از جمله مداخلات در چنین مواردی، مشاوره می باشد که یکی از روش های مناسب جهت بهبود کیفیت زندگی در بیماری های مزمن همچون سکته قلبی می باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مشاوره فردی بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سکته قلبی انجام گردید.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک پژوهش نیمه تجربی است که بر روی 56 بیمار مبتلا به انفارکتوس میوکارد مراجعه کننده به بیمارستان واسعی سبزوار انجام گردید که به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شده بودند. بیماران به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شده و از نظر سن، جنس، سطح تحصیلات و سابقه ابتلا به سکته قلبی همسان سازی گردیدند. چهار جلسه مشاوره یک ساعته به صورت یک روز در میان در سه حیطه جسمی، روانی و اجتماعی برای گروه مداخله برگزار گردید. برای گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت. کیفیت زندگی در دو گروه یک ماه بعد توسط پرسشنامه QOL-SF36 مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 5/11 و روش های آماری مانند مجذور کای و تی مستقل تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    بر اساس یافته های پژوهش، میانگین شاخص کیفیت زندگی گروه مداخله در بعد فعالیت اجتماعی افزایش یافته بود (74/18±67/52)؛ 8/80 درصد افراد وضعیت سلامت عمومی خود را در حد متوسط بیان نموده و 60/86 درصد احساس بهتری داشته وکمتر دچار اضطراب و یا افسردگی بودند. نتایج آزمون مجذور کای نشان داد با وجود مشاهده تفاوت در ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی کیفیت زندگی، این اختلاف جز در بعد سلامت روانی (004=p) معنادار نمی باشد.آزمون مجذور کای نشان داد که نمره کیفیت زندگی در دو گروه مداخله و کنترل پس از مشاوره تفاوت آماری معناداری ندارد (99/0=p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که مشاوره فردی بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد تاثیری ندارد
    کلیدواژگان: مشاوره فردی، کیفیت زندگی، سکته قلبی
  • حسین معلایی، کرستیناوریسیمو، ژوآبراندو، لورا روزادو صفحات 213-219
    زمینه و هدف
    علت استفاده روزافزون از داروهای ضد قارچی گروه آزول، تعداد مخمرهای مقاوم به دارو و نیز میزان شیوع عفونت های شایع واژن به ویژه شکل عود کننده آن، امروزه رو به افزایش است. از این رو این مطالعه به منظور بررسی حساسیت و مقاومت مخمرهای جدا شده از عفونت های واژن انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی تحلیلی و مقطعی بر روی 118 مخمر جدا شده از 436 بیمار مشکوک به ولو واژینیت کاندیدایی به داروهای گروه ایمیدازول شامل کلوتریمازول، فلوکونازول کتوکونازول، میکونازول و اکونازول و نیستاتین از گروه داروهای پلی ان ها انجام گرفت. برای تعیین ارتباط آن ها با علائم بالینی و نبز ارتباط مقاومت یک دارو با سایر داروها از آزمون های آماری مجذور کای، کاپا و ضریب رگرسیون خطی و نرم افزارSPSS.11 ویرایش 11 استفاده گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه، هیچ گونه مقاومتی نسبت به داروی نیستاتین از گروه پلی ان ها و اکونازول در گروه ایمیدازول ها مشاهده نگردید ولی نسبت به سایر داروها از این گروه، پنجاه و سه مورد (9/44 درصد) به فلوکونازول، 26 مورد (22 درصد) به میکونازول، 10 مورد (5/8 درصد) به کلوتریمازول و 2 مورد (7/1 درصد) به کتوکونازول مقاوم (27 درصد) بودند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، آزمون ضریب همبستگی خطی نشان داد که بین علایم بالینی و حساسیت مخمرهای جدا شده از آن ها همبستگی منفی نسبت به داروهای کلوتریمازول و کتونازول وجود دارد (05/0≤P). همچنین بین مقاومت مخمرهای جدا شده به یک دارو از گروه ایمیدازول با سایر داروهای آن گروه همبستگی مثبت وجود دارد ولی هیچ گونه همبستگی با داروی نیستاتین از گروه پلی ان ها وجود ندارد
    کلیدواژگان: داروهای گروه ایمیدازول، مقاومت دارویی، بیماری ولوواژینال
  • مجتبی سعادتی، نسیبه قربانی، بابک براتی، شهرام نظریان، مهدی شیرازی، محمدباقر صالحی، هادی شیرزاد صفحات 221-227
    زمینه و هدف
    تب تیفوئید توسط سالمونلا تیفی ایجاد می شود و هنوز یکی از مهم ترین بیماری های عفونی در سرتا سر دنیا می باشد. روش های متعددی از جمله روش های بیوشیمیایی و الایزا برای شناسایی این باکتری استفاده شده است که علاوه بر زمان بر بودن و هزینه فراوان، بعضا با پاسخ کاذب همراه می باشد. لذا هدف از این تحقیق شناسایی باکتری سالمونلا تیفی از طریق روش PCR می باشد که روشی سریع، ارزان و اختصاصی است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی که به روش تشخیص انجام شد از polymerase chain reaction (PCR) جهت شناسایی سالمونلا تیفی استفاده شد. این سویه قبلا توسط روش های بیوشیمیایی مورد تایید قرار گرفت. جهت شناسایی به وسیله PCR، نسبت به طراحی یک جفت پرایمر اختصاصی ژن ViaB اقدام گردید. سپس نسبت به انجام واکنش PCR اقدام و محصول آن در معرض هضم با آنزیم محدودکننده ی Taq1 قرار گرفت. برای ارزیابی اختصاصیت این روش از 6 سویه مختلف باکتری به عنوان کنترل منفی استفاده شد. جهت بررسی حساسیت واکنش PCR از سریال رقت استفاده شد.
    یافته ها
    محصول PCR سالمونلا تیفی 530 جفت باز بود که با هضم آنزیمی صحت محصول PCR تائید شد. برای ارزیابی اختصاصیت این روش از باکتری سالمونلا تیفی موریوم، شیگلا فلکسنری، اشریشیا کلای، کلستریدیوم بوتولینیوم، استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سابتیلیس به عنوان کنترل منفی مورد استفاده قرار گرفت و نتایج PCR آن با پرایمر طراحی شده منفی بود. حساسیت این روش در حدود 50 CFU/ml ارزیابی شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان می دهد که شناسایی ژن viaB با روش PCR برای تشخیص سالمونلا تیفی در نمونه های کلینیکی می تواند به عنوان روشی سریع، ارزان، اختصاصی و با حساسیت بالا مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سالمونلا تیفی، توالی ViaB - PCR
  • محبوبه نخعی مقدم، شیلا مشرفی صفحات 228-233
    زمینه و هدف
    گسترش روزافزون مقاومت های آنتی بیوتیکی در بین سویه های اشریشیاکلی، به عنوان شایع ترین عامل عفونت های ادراری می تواند ناشی از تولید افزایش شیوع سویه های مولد بتالاکتامازهای طیف وسیع (ESBL) در میان آن ها باشد. هدف از انجام این تحقیق، بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های ادراری اشریشیاکلی و شناسایی ایزوله سویه های مولد ESBL در شهر مشهد بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، از نمونه های ادراری بیماران بستری در بیمارستان های قائم و 17 شهریور مشهد، 109 ایزوله اشریشیاکلی با آزمایشات بیوشیمیایی افتراقی شناسایی شد. آزمایش حساسیت آنتی بیوتیکی با روش انتشار در آگار مطابق متد Kirby-Bauer انجام شد. برای شناسایی ایزوله های مولد بتالاکتاماز از آزمایش هم افزایی دیسک دوتایی (Double disc test) و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار Statistica و آزمون مجذور کای استفاده گردید. نتایج با 05/0
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، مقاومت آنتی بیوتیکی، بتالاکتاماز
  • شاهرخ رنجبربهادری، حمیدرضا استیری، مهرنوش کاشفی نژاد صفحات 234-239
    زمینه و هدف
    سبزیجات خوراکی از مهم ترین عوامل انتقال آلودگی های انگلی به انسان بوده و تعیین میزان آلودگی آن ها مورد توجه صاحب نظران می باشد. بنابراین مطالعه حاضر به منظور مقایسه آلودگی انگلی و غیر انگلی سبزیجات مصرفی شهرستان سبزوار قبل و بعد از روند شستشو، ضدعفونی و بسته بندی در کارگاه فرآیند سبزی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بوده که بر روی 345 نمونه از انواع سبزیجات شامل: تره، جعفری، ریحان، گشنیز و شوید از 30 مزرعه کشت سبزی و همچنین تعداد 200 نمونه انواع سبزیجات پس از شستشو در کارگاه فرآیند سبزی در طی ماه های شهریور تا آذر 1387 انجام گردید. نمونه ها به روش رسوبی زمانی و سپس روش تغلیظ به کمک سانتریفوژ مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS.15 و آزمون مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از نمونه های اخذ شده از مزارع کشت سبزی، 185 نمونه (62/53 درصد) دارای آلودگی های انگلی و غیرانگلی بودند که در این میان، تره با 14/35 درصد آلودگی حائز رتبه نخست بود و از عوامل انگلی مشاهده شده به ترتیب تخم آسکاریس (32/2 درصد)، تخم تنیا (74/1 درصد) و تخم تریکوسترونژیلوس (58/0 درصد) دارای بیشترین میزان بودند. اما نتایج بررسی روی نمونه های اخذ شده از کارگاه فرآیند سبزیجات نشان داد که تمامی آن ها فاقد آلودگی انگلی بودند و بررسی آماری نیز نشان دهنده تفاوت محسوس در میزان آلودگی سبزیجات تهیه شده از مزارع کشت و نمونه های کارگاه فرآیند سبزی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله حاکی از عدم وجود آلودگی پس از طی مراحل مختلف در کارگاه فرآیند سبزیجات می باشد و بدین ترتیب نقش روند انجام شده در حذف آلودگی های موجود تایید می گردد.
    کلیدواژگان: آلودگی انگلی، سبزیجات، کارگاه فرآیند سبزی
  • جواد گنجلو، مجید غضنفری صفحات 240-243
    زمینه و هدف
    اکثر عوارض کورتیکواستروئیدها وابسته به دوز و مدت مصرف این دسته دارویی است. دگزامتازون که در سال های اخیر پرمصرف ترین داروی تزریقی در کشور بوده است، در صورت مصرف دراز مدت می تواند سندرمی شبه کوشینگ ایجاد نماید. در این مقاله یک مورد بیمار با عوارض مصرف بیست ساله دگزامتازون گزارش می گردد.
    معرفی بیمار: بیمار مردی 52 ساله، دامدار و کشاورز، متاهل و فاقد فرزند است که مصرف خودسرانه دگزامتازون تزریقی را از سن 30 سالگی شروع نموده است. بیمار با تشخیص بروسلوز مقاوم به درمان در بیمارستان قمربنی هاشم جوین بستری گردید. آزمایشات نشان دهنده کم خونی، لکوسیتوز، هایپوکلسمی، هایپوکالمی و هایپوناترمی بود که بیمار با رضایت شخصی در روز چهارم بستری، ترخیص گردید. دو روز پس از ترخیص، با شکایت کمردرد، بی حسی اندام تختانی و فوقانی و اختلال در راه رفتن و با تشخیص کوادری پارزی اسپاستیک و بابنسکی جهت ادامه درمان به جراح مغز و اعصاب ارجاع گردید. شانزده روز بعد، بیمار با تشخیص میلوپاتی سرویکال تحت عمل جراحی لامینکتومی توتال C3-C6 قرار گرفت. بیمار سابقه بستری در سرویس داخلی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد با علت تب ناشناخته را در دو سال پیش و جراحی کاتاراکت هر دو چشم را ذکر می کند.
    نتیجه گیری
    عوارض مصرف درازمدت دگزامتازون سبب شش نوبت بستری، اقدامات تشخیصی، مداخلات درمانی و جراحی برای بیمار گردید.
    ——————————————————————————–کلمات کلیدی به فارسی:——————————————————————————–نویسندگان این مقاله:جواد گنجلو نویسنده اصلی مجید غضنفری
    کلیدواژگان: مصرف خودسرانه، عوارض درازمدت، دگزامتازون
|
  • Seyyed Mostafa Tayyebi Sani, Asghar Kianzadeh, Hasan Abdi, Hasan Gharayagh Zandi Pages 171-180
    Background and
    Purpose
    Resistance training (RT) is known as weight or strength training. In response to this kind of training, both skeletal and cardiac muscles adapt. The purpose of the present study was to determine of effect of short-term resistance training on left ventricular structure of non-athletic male healthy students by echocardiography. Methods and Materials: This quasi-experimental study involved thirty volunteer participants with an age range of 19 to 25 years Mean±SD:21.8±1.62. They were randomly divided into two groups of 15 (resistance training and control). Training program was performed 3 times a week for 12 weeks followed by 10 stations with 50% to 80% with one repetition maximum (1RM). M and B-mode echocardiographic variables were measured at rest. The data were analyzed using dependant t-test and independent t-test.
    Results
    Training caused a significant increase in the mean absolute and relative values of left ventricular mass (LVM), left ventricular end-diastolic dimensions (LVEDd), end-diastolic interventricular Septum thickness (EDIVT) (P=0.000), and left ventricular posterior wall thickness end-diastolic (LVPWd) in the training group (P=0.044, P=0.000). Absolute and relative values of left ventricular end-systolic dimensions (LVESd) decreased significantly after training (P=0.001, P=0.018). Between-group comparison of absolute and relative values of LVM, EDIVT and LVPWd in the training group showed a significant increase as compared with the control group (P=0/000); also, there was a significant increase in the absolute value of LVEDd (P=0.002).
    Conclusion
    Modification of resistance training can induce changes in the left ventricular structure of non-athletic people
  • Resistance Training, Circuit Weight Training, Heart, Left Ventricle Pages 181-188
    Background and
    Purpose
    There is a tendency in adolescents with poor social skills and low self-efficacy for substance use to tackle problems. The purpose of the present research was to determine the relationship of social skills and self-efficacy with the tendency for substance use in adolescents.
    Materials And Methods
    This descriptive correlational study involved the population of first- and second-grade high school students in the vulnerable regions in Ardabil, Iran. The research sample consisted of 321 students from the vulnerable areas in Ardabil, Iran who were randomly selected for the study. Matson Social Skills Scale, Sherer’s Self-efficacy Inventory, Scale of aAttitude towards Substance Use and Tendency to Substance Use Checklist were used for data collection. The obtained data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multiple regression analyses in SPSS 14, with the significance level of 0. 05.
    Results
    The results showed the mean scores of social skills to be 132. 15, Self-efficacy 81. 85 and tendency to substance use 21. 30. There were significant relationships between social skills (r=-0. 57) and self- efficacy (r=-0. 42) with tendency to substance use in adolescents. The results of multiple regression analysis indicated that aggression, nonsocial skills, general self-efficacy and appropriate social skills accounted for 47 percent of variance of tendency to substance use.
    Conclusion
    Based on the findings, social skills and self-efficacy are related to tendency to substance use in adolescents
  • Fereshteh Jahdi, Maryam Kashanian, Mansoureh Ashghali Farahani, Hamid Haghani, Maryam Shahnazari Pages 189-195
    Background and
    Purpose
    Perineal damage is one of the traumas most frequently suffered by women during delivery. There are several techniques aimed at reducing the perineal damage. The present study is aimed at determining and comparing the frequency and degree of perineal rupture in hands-off and hands-on techniques of protecting perinea during labor. Method and Materials: This blind clinical trial (with the CI of 95% and test power of 80%) involved 187 women who, after signing their informed consent, were divided into the hands-off (n= 98) and hands-on (n=89) groups through random allocation. In the experimental (hands-off) method, the midwife guides the parturient and observes the process of labor without touching the perineum or the head. In the control (hands-on) group, the midwife protects the infant's head using Ringen maneuver. The data were analyzed in SPSS using chi-square and Fisher's exact test.
    Results
    The result showed that the undamaged perinea in the hands-off group was 44.9%, versus 10% in the hands-on group, where the difference was statistically significant (P < 0.0001). Perineal laceration was 51% in the hands-off group and 47.2% in the hands-on group but the difference between the two groups was not significant (p = 0.55). Most ruptures were of the first-degree type (50% in the hands-off and 64.3% in the hands-on group). In the hands-off group, 3.1% underwent episiotomy as compared with 75.3% in the hands-on group.
    Conclusion
    The results suggest that a policy of hands-off technique in protecting perinea can be safe and efficient technique and can be an alternative method in perineal protection during labor
  • Mansoureh Jamshidi Manesh, Hamid Peyrovi, Leyla Jouybary, Akram Sanagoo Pages 196-205
    Background and
    Purpose
    Women’s perception of menopause depend on cultural norms, social factors and individual knowledge of meanopause. Because of amny problems women face in this stage, the present study was designed to explore and interpret Iranian women’s experience of menopause. Methods and Materials: Fourteen menopause women, spending time for hobby in public parks, were interviewed for their clinical experience after having signed the informed consent for inclusion in the study. Open in-depth semi-structure interviews were recorded and transcribed verbatim. The data were analyzed by Van Manen phenomenological method, and the study ended after data were saturated.
    Results
    The most important clinical experience of women from menopause, which emerged from the study data, were the physiologic event and deprivation themes. Also, subthemes included natural process of creation, facing alertness, healing power of menses, youth and femininity, and a light perspective into the future, which helped describe and expand the main themes.
    Conclusion
    Despite different attitudes toward menopause, women consider this phenomenon as natural; however, concerns and expectation of its complications can affect the quality of their life.
  • Tahereh Tofighiyan, Ladan Najjar, Arash Akabery, Mohammadreza Shegarf Nakhaee Pages 206-212
    Background and
    Purpose
    One of the important factors affecting the life quality of every person is the disease, where one of the main interventions in this regard can be the individual counseling which is one of the most appropriate procedures in improving the life quality in chronic diseases such as myocardial infarction. Therefore, the present study was cnducted to investigate the effect of individual counselling on the quality of life in patients with myocardial infarction. Methods and Materials: This quasi-experimental study was conducted on 56 patients with myocardial infarction at Vase’i Hospital in Sabzevar, Iran, who were selected through convenience sampling; they were divided randomaly into two groups: thew intervention and the control groups, and were homogenized as for their age, gender, level of education and history of myocardial infarction. The intervention group received four one-hour counselling sections every other day in physical, mental and social domains. However, there was no intervention for the control group. The quality of life of the two groups was surveyed and compared by QOL-SF36 questionnaire after a one-month period. The obtained data were analyzed in SPSS 11.5 using chi-squre and independent samples t-test.
    Results
    The results showed an ioncrease in the quality of life of the intervention group in the social field (52.67±18.74). Also, %80.8 of the the participants had stated their general health status to be average, and %86.60 experienced less anxiety and/or depression. Chi-square results indicated that despite differences in physical, mental and social domains, the deffierence was significant only in the mental dere not significantly different (p=0.99).
    Conclusion
    The results indicated that individual counseling does not have an effect on the life quality of patients with myocardial infarction
  • Hossein Moallaie, Ciristina Verissimo, Joua Brando, Laura Rosado Pages 213-219
    Background and
    Purpose
    Due to the ever-increasing use of antifungal drugs especially those of azole group, the prevalence of recurrent forms of vaginal infections and the number of drug-resistant yeasts are on the rise. Therefore, the rpesent study is conducted to investigate the sensitivity and resistance of yeasts isolated from vaginal infections to antifungal drugs. Methods and Materials: This cross-sectional descriptive analytical study was conducted on 118 yeasts isolated from 436 suspects of vulvovaginal candidiasis; their sensitivity and resisitance to drugs belonging to imidazoles group including clotrimazole (CTR), fluconazole (FCA), ketoconazole (KET), miconazole (MCZ) and econazole (EC) as well as nystatine (NY) belonging to polyene group using the standard disc diffusion technique. To determine their relationship clinical symptoms and the raltion of resistance to one drug with resistance to other drugs, relevant tests were used including chi-square, kappa and linear regression coefficient in SPSS 11.
    Results
    The results showed no resistance to nystatine from polyene group and econazole from azole group; however, 53 cases (%44.9) were resistant to fluconazole, 26 cases (%22) to miconazole, 10 cases (%8.5) to clotrimazole and 2 cases (%1.7) to ketoconazole.
    Conclusion
    The results of linear correlation showed a negative correlation between the sensitivity of yeasts to CTR and KET and clinical symptoms (P
  • Mojtaba Saadati, Nasibeh Ghorbani, Babak Barati, Shahram Nazarian, Mehdi Shirazi, Mohammadbagher Salehi, Hadi Shirzad Pages 221-227
    Background and
    Purpose
    Typhoid fever, a disease caused by Salmonella typhi, is still one of the most important infectious diseases across the world. Different methods such as biochemical and Elisa methods are used for detection of this bacterium, which produce false responses in addition to being time-consuming and expensive. Therefore, the present research was conducted to detect Salmonella typhi by PCR method which is rapid, inexpensive and specific.
    Materials And Methods
    In this descriptive study which was conducted via diagnostic method, polymerase chain reaction (PCR) assay was developed for detection of Salmonella typhi. This strain had formerly been confirmed by biochemical methods. For detection by PCR, one primer pair was designed, being specific to ViaB gene. The PCR product was digested by restricted enzyme. For specificity of assay, 6 different strains were used as control negative and for sensitivity of PCR reaction, serial dilution of bacteria was used.
    Results
    The PCR product of Salmonella typhi was 530 bp which were then confirmed by digestion enzymes. In testing the specificity of the assay, Salmonella typhimorium, Shigella flexneri, E. coli, Clostridium botulinum, Staphylococcus aureus and Bacillus subtilis were used as negative control, and did not yield a PCR product. The sensitivity of this method was estimated to be about 50 CFU/ml.
    Conclusion
    The results of this study suggest that detection of ViaB gene with PCR method can be used for diagnossis of Salmonella typhi in clinical samples as a rapid, inexpensive, specific and highly sensitive method.
  • Mahboobeh Nakhaee Moghaddam, Shila Moshrefi Pages 228-233
    Background and
    Purpose
    Increased spread of antibiotic resistance and treatment failure among Escherichia coli isolates, most common agent of urinary tract infection, can be related to the increasing prevalence of expanded spectrum β-lactamases (ESBL) clinical isolates. The present study was conducted to examine the antimicrobial resistance of urinary isolates of E. coli in Mashad and to detect the ESBL producing strains among them. Methods and Materials: In this descriptive study, 109 isolated E. coli were identified using differential biochemical experiments, from urine samples of hospitalized patients in Mashad hospitals (Ghaem and 17-Shahrivar Hospitals). The antibiotic susceptibility was examined by disc diffusion method according to Kirby-Bauer standards. Detection of ESBL producers were done by double disc method. Data were analyzed by Statistica software using Chi-square. Findings with p
  • Shahrookh Ranjbar Bahadori, Hamidreza Estiri, Mehrnoosh Kashefinejad Pages 234-239
    Background and
    Purpose
    Vegetables are one of the most important agents in transmission of parasitic infections to human, and determining their infectious rate ahs been the center of attention. Therefore, the present study was conducted to determine and compare the parasitic and non-parasitic infections of vegetables before and after washing, disinfecting and packaging processes in the vegetable processing farms. Methods and Materials: This cross-sectional descriptive study involved 345 samples of different types of vegetables from 30 farms before washing process as well as 200 samples after the washing, disinfecting and packaging processes between September and November 2008. The samples were studied through timed sedimentary and then through centrifuged condensation methods. The obtained data were analyzed in SPSS using chi-square.
    Results
    The results showed that 185 samples out of 345 (53.62%) from farms were infected by parasitic and non-parasitic agents. The infection to ova of Ascaris sp (2.32%), Taenia spp (1.74%) and Trichostrongylus sp (0.58%) had the highest rate, respectively. Moreover, results showed that all of 200 samples from vegetable processing farm had no infection. Statistical analyses showed significant differences between the infection in samples from farms and those from vegetable processing farm.
    Conclusion
    The results showed the absence of infections in studied vegetables after washing, disinfecting and packaging processes in the vegetable processing farms, and confirmed the role of processing in the elimination of infections
  • Javad Ganjloo, Majid Ghazanfari Pages 240-243
    Background and
    Purpose
    Most corticosteroids are dose- and duration-dependent. Dexamethasoe has been the highly used drug in the country in the last years, and can produce a pseudo-kushing syndrome if use in the long run. In the present paper, we will report a case of dexamethasone use for twenty years. The Patient: The patient is 52-year old man, married but has no child; he has started injecting dexamethasone 30 years ago; he keeps cattle and has a farm too. The patient was hospitalized first with a diagnosis of drug-resisitant brucellosis in Jovein, Iran. Laboratory tests indiated anemia, leukocytosis, hypocalemia, hypocalcemia and hyponathremia; he was discharged from the hospital four days later. Two days later, he was referred to neurocerebral surgeon due to backache, lower and upper limbs numbness, and walking disorder with a diagnosis of spastic quadriparesia and babinsky. Sixteen days after that, he underwent a total laminectomy surgery of C3-C6 with the diagnosis of cervical myelopathy. He had already been hospitalized in Mashad, Iran for a fever of unknown causes two years before that, and cataract surgery of both eyes.
    Conclusion
    Long-term use of dexamthasone has caused six hospitalizations, diagnostic measures, medical interventions and surgical procedures for the patient reported here.