فهرست مطالب

Iranian Journal of Otorhinolaryngology
Volume:22 Issue: 1, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/03/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سهراب ربیعی، روناک نیازی، منصور رضایی صفحه 7
    مقدمه
    سرگیجه از شایع ترین شکایت ها است. منشا سرگیجه در 85 درصد بیماران گوش و در 15 درصد مرکزی است. سرگیجه ی خوش خیم حمله ای وضعیتی شایع ترین علت سرگیجه ی واقعی است. در این مطالعه عوامل خطر حمله ی حاد سرگیجه بررسی شده است.
    روش کار
    تعداد 322 بیمار با شکایت سرگیجه ی خوش خیم حمله ای وضعیتی وارد مطالعه شدند و تشخیص با شرح حال و مانور هال پایک قطعی شد. عوامل خطر حمله ثبت و تحلیل آماری با نرم افزار SPSS و کای اسکویر انجام شد.
    نتایج
    متوسط سن 321 بیمار بود. (201 زن و 120 مرد) 41 سال و شروع علایم بین یک ماه تا 15 سال (متوسط 8 ماه) بود. استرس روحی در 34 درصد و تروما فقط در حدود 8 درصد بیماران عامل زمینه ساز بود. عوامل خطر اصلی در حدود 7 درصد بیماران جراحی گوش و 13 درصد مسافرت طولانی بود.
    نتیجه گیری
    عوامل خطر ثابت شده حمله ی حاد سرگیجه ی خوش خیم وضعیتی تروما، جراحی وسیع، جراحی گوش به خصوص ستاپدکتومی، نوریت وستیبولار و بستری طولانی مدت است. در مطالعه ی حاضر مشکلات روانی عوامل خطر مهمی بود و عوامل خطر جدیدی چون اختلال خواب، خستگی، ورزش حرفه ای، روزه و مسافرت طولانی برای اولین بار مطرح گردیده است.
    کلیدواژگان: سرگیجه ی حمله ای خوش خیم، عوامل خطر
  • عباس علی پورمومنی، حسین آسیایی، مریم میرشمسی، سحر امیررجب، اکبر حسن زاده صفحه 15
    مقدمه
    روش های متعددی جهت مطالعه ی حرکات صورت برای ارزیابی و درمان ضایعات عصب فاسیال تا کنون مطرح شده و نرم افزار فتوشاپ می تواند به طور کمی حرکات صورت را در ضایعات عصب فاشیال ارزیابی نماید، به شرط آن که حرکات دوطرف صورت قرینه باشند.
    روش کار
    در این مطالعه ی توصیفی تحلیلی، از حرکات صورت 60 فرد سالم (30 زن و30 مرد) عکس گرفته و با استفاده از نرم افزار کامپیوتری فتوشاپ جا به جایی در حرکات صورت اندازه گیری شد. اطلاعات توسط نرم افزار spss و از آزمون های آماری تحلیل گردیدند.
    نتایج
    میانگین جا به جایی ابروی راست و چپ به ترتیب 6/10 و 1/10 میلی متر و میانگین جا به جایی گونه ی راست و چپ به ترتیب 4/9 و 7/9 میلی متر بود. میانگین جا به جایی گوشه ی لب راست و چپ به ترتیب 8/11 و 5/11 میلی متر بود. مقایسه ی میانگین های مذکور، اختلاف معنی داری نشان نمی دهند (05/0
    نتیجه گیری
    می توان توسط نقاطی از صورت، حرکات صورت را به وسیله ی نرم افزار فتوشاپ اندازه گیری نمود. لذا این روش ممکن است برای ارزیابی حرکات صورت در ضایعه ی عصب فاسیال و سینکنزیس استفاده گردد.
    کلیدواژگان: عصب فاسیال، فتوشاپ، حرکت
  • احمد میمنه جهرمی، فائزه حسین نژادآریانی، رقیه عرب خانی، شیما حسین نژادآریانی صفحه 21
    مقدمه
    عفونت مزمن گوش میانی از بیماری های ناتوان کننده است و در صورت ابتلای به کلستئاتوم، درمان، جراحی است. تشخیص به موقع کلستئاتوم ارزش زیادی در روند درمان دارد. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع کلستئاتوم در بیماران مبتلا به عفونت مزمن گوش میانی و بررسی عوامل دموگرافیک و متغیرهای مربوط به بیماری بود.
    روش کار
    تعداد 100 بیمار که در سال های 88-1383 در بخش گوش، گلو و بینی بیمارستان امام رضای مشهد تحت عمل جراحی جهت اوتیت مدیای مزمن قرار گرفته بودند به روش تصادفی ساده انتخاب شد. سن و جنسیت بیماران، مدت ابتلای به اوتیت مدیای مزمن، علایم بالینی محل پارگی پرده ی گوش و وجود یا فقدان کلستئاتوم بررسی شد.
    نتایج
    میانگین سنی70 بیمار (70 مرد و30 زن) 35/11± 8 0/23 سال و میانگین مدت ابتلا به بیماری 14/7±04/8 سال بود. شایع ترین علایم بیماری، اتوره (92%) و کاهش شنوایی (80%) و شایع ترین نوع پارگی پرده ی تیمپان، پرفوراسیون کامل بود. شیوع کلستئاتوم 42% و در مردان بیشتر از زنان بود (به ترتیب 9/42% و40%). وجود کلستئاتوم با جنسیت، سن، محل پارگی پرده ی تیمپان و وجود اتوره یا کاهش شنوایی ارتباطی معنی دار داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    شیوع کلستئاتوم در مبتلایان به اوتیت مدیای مزمن تحت عمل جراحی در مشهد بیشتر از سایر نقاط ایران و جهان لیکن از شیوع اوتیت میانی مزمن بدون کلستئاتوم کمتر است. لذا توجه از نظر وجود کلستئاتوم ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: عفونت گوش میانی، کلستئاتوم
  • آرزو جهان بین، ناصر مهدوی شهری، معصومه بقایری پور صفحه 25
    مقدمه
    هدف از این مطالعه، بررسی ابعاد آنتروپومتری کمپلکس لب- بینی در پسران 17-11 ساله شهر مشهد با استفاده از آنالیز فتوگرافی بود.
    روش کار
    در این مطالعه، 357 پسر 17-11 ساله فارس ساکن مشهد که دارای رابطه ی کلاس یک بودند انتخاب شدند. سپس در موقعیت طبیعی سر، یک فتوگرافی از رو به رو و نیمرخ با کمک دوربین دیجیتال گرفته شد. پس از تعیین لندمارک ها، با استفاده از نرم افزار Smile Analyzer ابعاد آنتروپومتری عرض بینی، عرض دهان، ارتفاع بینی، عرض کمان کیوپید، ارتفاع عمودی لب، عرض کلوملا، زاویه ی نازولابیال، زاویه ی ریشه ی بینی و شاخص بینی اندازه گیری و با استفاده از آنالیز کروسکال- والیس، داده ها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج
    بر اساس این مطالعه، عرض قاعده ی بینی، ارتفاع بینی و عرض دهان از سن 11 تا 16 سال افزایش تدریجی داشت. با این حال نسبت عرض بینی به ارتفاع بینی در گروه های مختلف سنی تفاوت فاحشی با یک دیگر نشان نمی داد (097/0=P). زاویه ی نازولابیال نیز در گروه های مختلف سنی تفاوت آماری معنی داری با یکدیگر نداشته و بین 83/95 تا 05/100 قرار داشت (315/0=P). با این وجود در مورد عرض کمان کیوپید این فاصله، ابتدا کاهش و سپس افزایش می یافت اما اختلاف بین گروه های مختلف سنی معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    به جز زاویه ی نازولابیال و نسبت عرض بینی به ارتفاع بینی که بین گروه های مختلف سنی از 11 تا 17 سال اختلاف معنی داری وجود ندارد، در مورد سایر ابعادآنتروپومتریک اختلاف معنی داری مشاهده می شود که می تواند در طرح درمان جراحی و ارتودنسی سودمند باشد.
    کلیدواژگان: آنتروپومتری، فتوگرافی، کمپلکس لب، بینی
  • کیوان کیاکجوری، سعید مهدوی عمران، رمضان رجب نیا، شهریار اصغرزاده صفحه 31
    مقدمه
    درمان عفونت های قارچی گوش خارجی (اتومایکوزیس) که عمدتا توسط قارچ های فرصت طلب ایجاد می شود، معمولا با داروهای موضعی ضدقارچی صورت می گیرد. در بعضی مواقع حذف کامل بیماری به دلیل وجود عوامل زمینه ساز دشوار است. با توجه به این که در مورد نقش مهاری سرومن روی میکروارگانیسم ها نظرات متناقضی وجود دارد، تحقیق حاضر جهت مشخص نمودن نقش سرومن گوش افراد سالم در مهار قارچ های مولد اتومایکوزیس صورت گرفت.
    روش کار
    این مطالعه ی تجربی روی60 نمونه ترشحات گوش افراد سالم شهر بابل انجام گرفت. در این بررسی اثر ضدقارچی محلول سرومن روی رشد 4 گونه ی قارچی شامل آسپرژیلوس فومیگاتوس و نیجر و ایزوله بالینی و استاندارد کاندیدا آلبیکانس با استفاده از دو روش دیسک انتشاری ومیکرودایلوشن انجام شد.
    نتایج
    محدوده ی سنی افراد شرکت کننده، بین 2 تا 85 سال بود. با استفاده از دیسک انتشاری10 درصد از سرومن ها اثر ضدقارچی داشتند، در حالی که در روش میکرودایلوشن تمام نمونه های مورد آزمایش، اثرات ضدقارچی از خود بروز دادند. بیشترین اثر ضدقارچی بر روی آسپرژیلوس نیجر (27 نمونه) و کمترین اثر بر روی دو سوش کاندیدا آلبیکانس (16 نمونه) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    سرومن ها اثرات متفاوتی روی رشد قارچ ها داشته اند لذا بررسی بیشتر در مورد ترکیبات سرومن برای عرصه جدید در مطالعات بعدی ضروری است.
    کلیدواژگان: اتومایکوزیس، سرومن، قارچ
  • محسن رجعتی حقی، دکترکیارش قزوینی، رقیه عربخانی، فائزه حسین نژادآریانی صفحه 39
    مقدمه
    هیپرتروفی آدنوتونسیلار مزمن به عفونت تحت بالینی پارانشیم لوزه ها اطلاق می گردد که به اشکال بالینی گوناگون تظاهر می کند. درمان قطعی این بیماری انجام عمل جراحی تونسیلکتومی است. از آن جایی که میکروارگانیسم های مرکز لوزه در بروز تونسیلیت دخیل هستند، آگاهی از باکتری های عمق لوزه در صورت تفاوت با باکتری های سطح لوزه، اهمیت پیدا می کند.
    روش کار
    تعداد 54 بیمار (29 پسر، 25 دختر) مراجعه کننده جهت تونسیلکتومی یا آدنوتونسیلکتومی در طی سال های 87-1386 در بیمارستان دانشگاهی قائم (عج) مشهد در محدوده ی سنی 15-3 سال وارد مطالعه شده و جرم های هوازی و بی هوازی سطح و عمق لوزه ها با اسمیر و کشت تعیین و مقایسه گردیدند.
    نتایج
    در این مطالعه شایع ترین باکتری هوازی در سطح و عمق هر دو لوزه ی چپ و راست استرپتوکوک ویریدنس بود. در درجه ی بعدی استافیلوکوک اورئوس بود که تفاوت چشم گیری بین ارگانیسم های کشت شده در سطح و مرکز لوزه وجود نداشت. شایع ترین ارگانیسم های بی هوازی کشت شده کوکسی بی هوازی گرم منفی (وایلونلا) و در درجه ی بعدی کوکسی گرم مثبت بی هوازی (پپتواسترپتوکوک) بود.
    نتیجه گیری
    با به کارگیری تکنیک های مناسب در جداسازی جرم های سطح لوزه ها با ضریب اطمینان بالایی میکروارگانیسم های موجود در عمق لوزه را می توان شناسایی کرد.
    کلیدواژگان: باکتری، تونسیلکتومی، لوزه
  • صفورا سیفی، کامران نصرتی صفحه 43
    مقدمه
    کیست گورلین ضایعه ای ادنتوژنیک با رفتار بالینی متفاوت است و در مورد طبیعت آن به عنوان کیست یا تومور اختلاف عقیده وجود دارد. هدف مطالعه ی حاضر بررسی فراوانی و ویژگی های بالینی، پاتولوژی، رادیوگرافی و درمان آن است.
    روش کار
    در این مطالعه ی گذشته نگر از سال 88-82 فایل های آرشیو دانشکده ی دندان پزشکی بابل بررسی و پرونده ی موارد کیست گورلین خارج گردید. سپس تمام فراوانی کیست و فراوانی اطلاعات پرونده ها با استفاده از SPSS و تست دقیق فیشر تحلیل گردید.
    نتایج
    از 443 ضایعه ی دهانی، 20 مورد کیست گورلین، (میانگین سنی 4/28 سال) بود. 19 ضایعه مرکزی، 16 نمونه در فک پایین و 10 مورد در جنس مذکر بودند. در نمای رادیوگرافی رادیولونسی پری کرونال (14 مورد)، رادیولوسنسی پری آپیکال (2 مورد)، رادیولونست رادیواپک (2 مورد) و یک نمونه به صورت کیست باقی مانده بود. در نمای پاتولوژی، انواع پرولیفراتیو (1 مورد)، غیر پرولیفراتیو (11 مورد)، مرتبط با تومور (5 مورد) و آملوبلاستوماتوز در 3 نمونه مشاهده شدند. نوع درمان از Enucleation (13 مورد)، Enucleation و کورتاژ(5 مورد) تا Marginal Resection (2 مورد) متغیر بود.
    نتیجه گیری
    کیست گورلین در بین ضایعات دهانی شیوع نسبتا کمی داشته و در دهه ی دوم زندگی و در فک پایین شایع تر بوده، در هر دو جنس شیوع یکسانی دارد. نوع مرکزی شیوع بالاتری نسبت به نوع محیطی دارد و شایع ترین تظاهر رادیوگرافی و پاتولوژی و درمان آن به ترتیب رادیولوسنسی پری کرونال، غیرپرولیفراتیو و Enucleation است.
    کلیدواژگان: ادنتوژن، پاتولوژی، کیست گورلین
  • مسعود نقیب زاده، سیدسعید حسینی، نوشین صداقت شریفی صفحه 51
    مقدمه
    آدنوئید سیستیک کارسینوما (ACC)، دومین تومور شایع غدد بزاقی و شایع ترین تومور بدخیم غدد بزاقی مینور و تحت فکی می باشد در حالی که در حنجره و تراشه تومور نادری است و غالبا در ناحیه ی ساب گلوت به صورت توده ی زیر مخاطی توپر با سطح صاف و بدون اولسر ظاهر می شود و علایم اولیه ی آن ها غالبا مشکلات تنفسی است.
    معرفی مورد: بیمار خانم 54 ساله با ابتلا به ACC ساب گلوت است که با علایم تنگی نفس فعالیتی، استریدور، سرفه و دیس فونی مراجعه کرده و پس از اثبات تشخیص با بیوپسی، تحت لارنژکتومی توتال و سپس رادیوتراپی قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    در پی گیری یک ساله، بیمار عود موضعی یا متاستاز دور دست نداشته است، برای درمان ACC حنجره و تراشه، جراحی با دستیابی به مارژین های سالم و رادیوتراپی پس از عمل جهت افزایش میزان بقا توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آدنوئید سیستیک کارسینوما، تراشه، حنجره
|
  • *Rabiei S. , Niazi R.Md, Rezaei M. Page 7
    ntroduction: Many people suffer from vertigo. Its origin in 85% of cases is otological while in 15% is central etiology. Benign paroxysmal positional vertigo (BPPV) is the most common cause of the true vertigo. In this research we evaluated the risk factors of acute attack of BPPV.
    Materials And Methods
    This study was performed on 322 patients, presenting with BPPV. Diagnosis was confirmed by history and Dix-Hallpike manoeuvre. The underling risk factors documented carefully. Data analyzed by SPSS and K.square test.
    Results
    Number of 321 patients (including 201 females and 120 males) with BPPV included in our study. Their average age was 41. They showed symptoms for 1 month to 15 years (mean 8 months). Emotional stress was positive in 34% and trauma was the only risk factor in 8.12% patients. Ear surgery and prolonged journey were respectively the main risk factors in 7.2 and 12.8% of patients.
    Conclusion
    The confirmed risk factors of acute attack of BPPV were as trauma, major surgery and ear surgery especially stapedotomy, vestibular neuronitis and prolonged bedrestriction. Meniere was not considered as risk factor. In our study the psychological conflict was the major risk factor for BPPV. Other new risk factors which introduced for first time included; sleep disorder, fatigue, professional sport, starving and prolonged journey.
  • *Pourmomeni Aa, Asiaei H., Mirshamsi M., Amirrajab S., Hasanzadeh A Page 15
    ntroduction: Although there are several methods to evaluate facial nerve palsy, most of them are not objective. In case of symmetric movements of face, photoshop software is useful for objective assessment of facial nerve injuries.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytic study, the facial movements of sixty normal subjects (30 females and 30 males) were photographed. Displacement of facial movements in specific landmarks was measured by Photoshop software. The collected data then were analyzed by SPSS software.
    Results
    The mean displacement of forehead wrinkles and landmarks on cheeks in right and left sides was respectively 10.6 mm, 10.1 mm and 9.4 mm, 9.7 mm. The mean displacement of oral commissure in right and left sides during smile was 11.8 mm and 11.5 mm. The comparison showed no significant difference between both sides (P>0.05). The mean distance between landmarks (lateral canthus, oral commissure and Cheek) and axis of face were compared too. The results showed that both sides were symmetric.
    Conclusion
    Facial movements were measurable by Photoshop software and this method was applicable to assessment of facial nerve palsy and also synkinesis.
  • Meimaneh Jahromi A. , * Hosseinnejad Ariani F. , Arabkhani R. , Hosseinnejad Ariani Sh. Page 21
    ntroduction: Chronic otitis media (COM) is regarded as one of the disabling diseases which have a great influence on the quality of life. Because of the surgical approach of cholesteatoma, timely diagnosis is very important in management of patients with COM. The purpose of this study was to assess the frequency of cholesteatoma in patients with COM, demographic factors and disease related factors.
    Materials And Methods
    In this retrospective study, medical records of 100 patients with COM who had surgery since 2005 to 2009 in Imam Reza Hospital were selected. Patients’ age, gender, duration of COM, clinical manifestations, location of perforation of tympanic membrane and presence or absence of cholesteatoma were analyzed by SPSS statistical software and some tables and graphs were planned.
    Results
    patients included 70 males and 30 females with an average age of 23.08 ± 11.35. Mean of COM duration was 8.04 ± 7.14 years. The most common manifestations of the disease were otorrhea (92%) and hearing loss (80%). The most frequent type of tympanic perforation was total perforation. Frequency of cholesteatoma was 42% and it was more common in males than females (42.9% and 40%). Presence of choleasteatoma was related to gender, age, location of tympanic perforation, presence of otorrhea and hearing loss.
    Conclusion
    Prevalence of cholesteatoma in patients with COM in Mashhad is more than other cites of Iran and also other countries, but it is less than prevalence of non cholesteatomatos COM. It is very important to pay more attention to patients with COM who are evaluated about presence of cholesteatoma, specially those with otorrhea, hearing loss, total perforation of tympanic membrane or male gender.
  • *Jahanbin A. Dds, Mahdavi Shahri N. , Baghayeripour M Page 25
    ntroduction: The purpose of this study was to evaluate anthropometric parameters of lip - nose complex in 11-17 years old males in Mashhad using photographic analysis.
    Materials And Methods
    Number of 357 Fars boys (11-17 years old), residence in Mashhad were included in this study. They were all class.I. Some frontal and lateral photographs of natural head position were taken by a digital camera. After landmark determination, anthropometric parameters including alar width, mouth width, nose height, cupid arch width, vertical height of lips, columellar width, nasolabial angle and nasal root slope angle were determined by Smile Analyzer software while Kruskal – Wallis test was used for data analyses.
    Results
    This study revealed that alar width, nasal height and mouth width were increasing gradually within 11 to 16 years of age. But nose height to nose width proportion did not show any significant differences in different age groups (P=0.097). Nasolabial angle in different age groups had no significant statistical differences and it was between 95.83 and 100.05 (P=0.315). However for Cph-Cph, the distance was decreasing first and then increasing with no significant differences among age groups.
    Conclusion
    Except significant differences observed in different age groups about nasolabial angle and nasal index, there were not any other significant differences for other anthropometric parameters. It could be helpful in orthodontic and surgical treatment planning.
  • Kiakajoori K. , *Mahdavi Omran S. , Rajabnia R. , Asgharzadeh Sh. Page 31
    ntroduction: Otomycosis which is caused by saprophytic fungi can be treated by topical antifungal agents. Sometimes eradication of the disease is difficult in patients with risk factors. Considering controversies about the anti-microbial effect of cerumen, this research was performed in Babul, was focused on revealing the antifungal effect of cerumen of healthy people on fungi causing otomycosis.
    Materials And Methods
    This experimental study was carried out on the 60 samples of healthy peopleُs ear canal secretion. The average ages of the subjects were between 2-85 years. The antifungal activity of cerumen solution on 4 species of fungi including; Aspergillus fumigatus, Aspergillus niger, Candida albicans (clinical isolate) and standard Candida albicans were analyzed by paper disc diffusion and micro dilution methods.
    Results
    10% of cerumen showed antifungal activity in paper disc diffusion; whereas in the micro dilution method all of samples had antifungal activity. The most antifungal effect observed was on Aspergillus niger (27 samples) and the least effect on the species of Candida albicans (16 samples).
    Conclusion
    According to the obtained results, cerumen has different effects on fungal growth, thus it is necessary to study more about components of cerumen for new approaches in future.
  • *Rajati Haghi M. , Ghazvini K. , Arabkhani R. , Hosseinnejad Ariani F. Page 39
    ntroduction: Chronic adenotonsillar hypertrophy is known as subclinical infection of the tonsil’s parenchyma and has various clinical presentations. The absolute cure is tonsillectomy. Since the microorganisms indwelling the central part of tonsils play an important role in chronic tonsillitis, getting to know these germs is of essential importance.
    Materials And Methods
    This study was performed on fifty four (29 boys and 25 girls, 3-15 years old) candidates for tonsillectomy or adenotonsillectomy, referring to Ghaem Hospital through 2007-2008. The aerobes and anaerobes of the tonsil's surface and center were analyzed by smears and appropriate cultures.
    Results
    The most common aerobe on either the surface or centre of tonsils was Streptococus. viridans, and the next common one was Staphilococus aureous. No significant difference was observed between cultured organisms in tonsil's surface and center. Among the anaerobes gram negative cocci, (Villonella) and gram positive cocci, (Peptostreptococcus) were respectively the most common.
    Conclusion
    Using appropriate techniques, we can specify much more easily the microorganisms of tonsil's center by surface sampling.
  • *Seifi S. Dds, Nosrati K. Dds Page 43
    ntroduction: Gorlin cyst is an odontogenic lesion with different clinical behavior. There are different ideas about its nature as a cyst or tumor. The purpose of this study is evaluation of the frequency as well as clinical, pathological and radiographic aspects and also the related treatment.
    Materials And Methods
    In a retrospective study, archive files of Dental Faculty of Babul from 2003-2009 were evaluated. The records of those patients with Gorlin cyst were excluded. After extraction of all the required information, they were recorded in SPSS, version 17. Frequencies of the mentioned cyst and also patient's recorded information were analyzed by Fisher exact test.
    Results
    From 443 patients with oral lesions; 20 cases were reported with Gorlin cyst (an average age of 28.4), 19 cases with central lesion and 16 cases with mandible lesion and 10 cases were found in male. According to the Radiographic reports; 14 cases were pericoronal radiolucency, 2 cases were periapical radiolucency and 2 cases were radiolucent radiopaque. Only one case was revealed with residual cyst. Various kinds of proliferative (1 case), non proliferative(11 cases), correlate with tumor (5 cases) and ameloblastomatous (3 cases) were observed pathologically. Treatment approaches differed from Enucleation (n=13) to Enucleation and currettage (n=5) to Marginal resection (n=2).
    Conclusion
    Gorlin cyst is less common among all the oral lesions. It was found that Gorlin cyst was more common in mandible in second half of the life and its frequency between male and female was the same. Central lesions were more common than peripheral. The most common radiographic, pathological and treatment aspects of Gorlin cyst sequentially consisted of pericoronal radiolucency, non proliferative and enucleation.
  • Naghibzadeh M. , *Hosseini S. , Sedaghat Sharifi N. Page 51
    ntrocuction: Adenoid cystic carcinoma (ACC) is the second most common salivary glands tumor and the most common malignant tumor of minor salivary glands and also submandibular glands; however ACC of the larynx and trachea is rare. These tumors generally present in subglottic region as smooth submucosal solid mass without ulceration. Their primary symptoms are often as respiratory problems.
    Materials And Methods
    This study was done on a woman, 54 years, with subglottic ACC that presented with exertional dyspnea, stridor, cough and hoarseness. After confirmation of diagnosis with biopsy, the patient underwent a total laryngectomy and then postoperative radiotherapy.
    Conclusion
    During one year follow up, the patient did not show any evidence of local recurrence or distant metastasis. Surgery with free margins in combination with postoperative radiotherapy was recommended to treat laryngeal ACC in order to obtain better survival.