فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی رازی
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 25، پاییز 1380)

  • تاریخ انتشار: 1380/07/01
  • تعداد عناوین: 20
|
  • مهدی نصراصفهانی، آرام حمیدی صفحه 227
    نشانه های منفی اسکیزوفرنیا همچنان یکی از مشکلات جدی درمانی برسرراه بهبودی این اختلال بحساب می آیند. تاکنون تلاشهای زیادی در جهت شناسایی داروهای موثر بر علائم منفی صورت گرفته است ولی علی رغم پیشرفتهای زیاد که در این مسیر برداشته شده هنوز درمان این علائم موفقیت چشمگیری نداشته است. مطالعه حاضر تاثیر بروموکرپتین (آگونیست دوپامین) رابرروی نشانه های منفی اسکیزوفرنیا مورد بررسی قرار می دهد. مطالعه حاضر از نوع مطالعات دوسوکور تحت کنترل دارونما با جابجایی بیماران بین دو گروه آزمودنی و دارونما بود. به منظور کنترل هر چه بیشتر عوامل مداخله گر، افراد مورد مطالعه از میان بیماران واجد معیارهای برجستگی علائم منفی، فقدان مواردی چون افسردگی، عوارض دارویی، سایکوز فعال، بیماری جسمی ناتوان کننده، سوء مصرف مواد، استفاده از داروهای ضد افسردگی، و نیز فقدان بیماری هایی که مانع مصرف بروموکریپتین می شوند، انتخاب شدند.
    از میان 60 بیمار تحت درمان گروه پیگیری(follow up group)، 14 بیمار واجد شرایط ورود به مطالعه بودند. دو نفر از این تعداد از ورود به مطالعه خودداری نمودند و بقیه بطور تصادفی به دو گروه آزمودنی و دارونما تقسیم شدند و طی 13 هفته تحت پیگیری قرار گرفتند (6 هفته اول گروه آزمودنی دارو و گروه دیگر دارونما، یک هفته هر دو گروه دارونما و در نهایت طی 6 هفته بعدی با جابجایی گروه آزمودنی و دارونما پیگیری ادامه یافت) در طول مدت مطالعه بیماران با دوز 15 میلی گرم بروموکریپتین تحت درمان قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری تست PANSS (Positive and Negative Syndrome Scale) بود که یک آزمون استاندارد برای اندازه گیری نشانه های مثبت و منفی است. داده های بدست آمده با روش ویلکاکسون و با استفاده از نرم افزار SPSS به دو شیوه مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. این پژوهش نشان داد که اضافه نمودن یک آگونیست دوپامین مثل بروموکریپتین اثرات معنی داری بر روی علائم منفی دارد. بروموکریپتین ضمن اینکه خطر سایکوز را افزایش نمی دهد باعث کاهش نشانه های منفی اسکیزوفرنیا می شود.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنیا، علائم منفی، آگونیست دوپامین، بروموکریپتین
  • امین ا& نیک اقبالی، میرمنصور میرصمدی، حسن اخوان مجد، احمد خیرخواه صفحه 229
    با توجه به نقش فلور میکروبی ملتحمه در بروز اندوفتالمیت پس از عمل، این مطالعه جهت بررسی این فلور در بیمارانی انجام شد که قرار بود تحت عمل جراحی داخل چشمی قرار گیرند. این پژوهش بصورت آینده نگر برروی 251 چشم از 211 بیمار (انتخاب شده بطور تصادفی) که طی فاصله سالهای 1379-1378 در مجتمع پزشکی حضرت رسول اکرم(ص) تهران تحت عمل جراحی داخل چشمی قرار گرفته بودند انجام شد. نمونه جهت کشت میکروبی در 100 بیمار فقط از چشم عمل شده، در 71 بیمار فقط از چشم مقابل و در 40 بیمار از هر دو چشم تهیه گردید. زمان نمونه گیری درست قبل از زمان آغاز ضدعفونی جهت جراحی بود. تمام نمونه ها از نظر رشد باکتری بررسی شدند. همچنین در 100 مورد بررسی از نظر رشد قارچ بعمل آمد. نتایج بدست آمده طبقه بندی شدند و تحت آزمون آماری chi-square قرار گرفتند.
    رشد حداقل یک نوع باکتری در 6/56% از چشمهای مورد بررسی وجود داشت. در 6/1% موارد رشد دو نوع باکتری در محیط کشت مشاهده شد. درصد رشد باکتری در کل نمونه ها بشرح زیر بود: استافیلوکوک اپیدرمیدیس 6/50%، استافیلوکوک اورئوس 6/3%، گونه های باسیلوس 6/1%، اشریشیاکولی 2/1%، اکتینومایست 8/0% و دیفتروئیدها 4/0%. رشد قارچ در 3% نمونه های بررسی شده وجود داشت. در موارد بررسی شده بین دو چشم از نظر فلور نرمال ملتحمه اختلاف قابل توجهی مشاهده نگردید.
    همانند نتایج مطالعات قبلی، فلور میکروبی ملتحمه در بیش از نیمی از چشمها مشاهده شد. شایعترین ارگانیسم جدا شده استافیلوکوک اپیدرمیدیس بود. با توجه به نقش این عوامل در اندوفتالمیت پس از عمل، انجام اقداماتی جهت کاهش جمعیت این ارگانیسمها توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: جراحی چشم، نمونه کشت ملتحمه، فلور میکروبی چشم
  • احمد نظیفی صفحه 234
    درباره اثرات درمانی امپرازول (omeprazol) همراه با آنتی بیوتیکها در بیماران مبتلا به زخم اثنی عشر و عفونت هلیکوباکترپیلوری مطالعات زیادی انجام شده است ولی بدلیل امکان مقاومت هلیکوباکترپیلوری در برابر آنتی بیوتیکها از جمله مترونیدازول (Metronidazol) و کلاریترومایسین (clarithromycin) پژوهشی طراحی شد تا چگونگی اثر درمانی امپرازول همراه با آنتی بیوتیک نسبتا جدید سیپروفلوکساسین (ciprofloxacin) را در بیماران مبتلا به زخم اثنی عشر بصورت آینده نگر (prospective) مورد مطالعه قرار گیرد در این بررسی 84 بیمار بصورت تصادفی تحت درمان با امپرازول (20 میلی گرم روزانه بمدت 28 روز) و سیپروفلوکساسین (250 میلی گرم دو بار در روز بمدت 7 روز) و یا دارونما (placebo) درمان شدند. در این بررسی بیماران به چهار گروه تقسیم شدند. همگی در روز اول بررسی و 3 تا 7 روز بعد از دوره کامل آندوسکوپی شدند و حداقل 2 نمونه از آنتروم جهت آزمایش اوره آز سریع و بافت شناسی برداشته شد. نتیجه بدست آمده نشان داد که درمان امپرازول بعلاوه سیپروفلوکساسین به نسبت زیادی در درمان زخم و عفونت ناشی از هلیکوباکترپیلوری موثر است
    کلیدواژگان: زخم اثنی عشر، هلیکوباکتر پیلوری، امپرازول، سیپروفلوکساسین
  • حسن اتوکش، رزیتا حسینی صفحه 237
    در مطالعه انجام شده در بیمارستانهای حضرت علی اصغر و لبافی نژاد تعداد 245 کودک مبتلا به نارسایی مزمن کلیه مرحله نهایی (End Stage Renal Disease، ESRD) از نظر علل و علایم بالینی تحت بررسی قرار گرفتند. هدف اصلی این مطالعه بررسی جهت یافتن علل مولد نارسایی مزمن کلیه و توجه دادن خانواده ها در جهت تشخیص زودرس و پیشگیری از عوارض آن می باشد. نوع مطالعه گذشته نگر و بصورت بررسی پرونده های بیماران بود. همه بیماران دارای (Glomerular Filtration rate، GFR) کمتر از m273/1/min/cc10 بودند. علت ایجاد نارسایی کلیه در تمام بیماران بررسی شد و شیوع انواع علل (Chronic Renal Failure، CRF) در گروه های سنی مختلف تعیین شد. براساس این مطالعه در سنین زیر 5 سال، بیماری های ارثی مادرزادی فراوانترین علل نارسایی مزمن کلیه بودند. با توجه به شیوع بالای ریفلاکس در این مطالعه نسبت به بررسی های انجام شده در سایر کشورها می توان نتیجه گرفت که نبود یک برنامه ریزی مدون در تشخیص زودرس، بررسی و درمان کودکان مبتلا به (Urinary Tract Infection، UTI) و ریفلاکس، این علل را بعنوان شایعترین علل ایجاد ESRD در گروه های سنی 9-5 سال و 17-10 سال قرار داده است. همچنین تشخیص دیررس بیماری های ارثی مادرزادی مخصوصا بیماری های انسدادی مادرزادی می تواند آنها را بعنوان علل احتمالی ESRD در گروه های سنی بالاتر قرار دهد. در این بررسی مشخص شد که سن متوسط ظهور مرحله نهایی نارسایی کلیه (ESRD) در بیماران مورد مطالعه در مورد اکثر علل، کمتر از مطالعات مشابه بود. سطح بهداشت و اطلاعات پایین خانواده ها، تراکم خانوار و عدم تشخیص زودرس و پیگیری دقیق بیماران توسط پزشکان می تواند عامل این اختلاف محسوب شود.
    کلیدواژگان: مرحله نهایی نارسایی مزمن کلیه، نفروپاتی ریفلاکس، بیماریهای ارثی مادرزادی
  • محمد مهدی زحمتکش، صهبا چهرئی، علی چهرئی، امین احتشامی افشار صفحه 242
    حدود 3/1 بیماران مبتلا به پنوموکونیوز (pneumoconiosis) دچار فیبروز پیشرونده ریه (Progressive pulmonary fibrosis) می شوند. این عارضه سبب ایجاد توده های متعدد ریوی می گردد. در موارد نادر این توده ها بطور خودبخود و بر اثر ایسکمی دچار نکروز و پارگی می شوند. در این گفتار بشرح بیماری پرداخته می شود که مبتلا به پنوموکونیوز کارگران معدن زغال سنگ و فیبروز پیشرونده ریه بود و با تشدید علائم در سرویس ریه بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) بستری شد. در روز سوم بستری علی رغم بهبود حال عمومی بیمار و کاهش شکایات، وی بطور ناگهانی و خودبخود دچار دفع خلط حجیم و سیاهرنگ شد (حالتی که به آن ملانوپتزی گفته می شود). در عکس ریه انجام شده بجای یکی از توده هایی که در عکس ریه زمان پذیرش بیمار در ریه راست وی وجود داشت حفره ای جدید پدیدار شده بود. بررسی لازم جهت رد سایر علل ایجاد حفره در توده های ناشی از فیبروز پیشرونده ریه انجام شد ولی نکته خاصی پیدا نشد؛ لذا جهت بیمار تشخیص ملانوپتزی حجیم خودبخودی (Spontaneous Massive Melanoptysis) مطرح شد.
    کلیدواژگان: ملانوپتزی حجیم، پنوموکونیوز، کارگر معدن زغال سنگ
  • امیرهوشنگ اربابی، حسین عاملی، کتایون درویشی صفحه 246
    وجود بیش از پنج انگشت در انسان از ناهنجاری های شایع می باشد و تحت عنوان چند انگشتی یا پلی داکتیلی (Polydactyly) نامیده می شود. پلی داکتیلی دومین ناهنجاری شایع در انگشتان بعد از چسبندگی انگشتان (Syndactyly) می باشد. شیوع آن در سیاهپوستان یک در 300 و در سفیدپوستان یک در 3000 می باشد. این ناهنجاری بصورت اتوزومال غالب به ارث می رسد.
    تعداد زیادی از ژنهای Home box در گروه های مختلف سلولی شناخته شده اند که در توسعه مراحل تکاملی اعضای بدن دخالت دارند. بنظر می رسد که موتاسیونهایی که در ژنهای Hox، فاکتورهای رشد و رسپتورهای مورفوژن اتفاق می افتند در ایجاد این ناهنجاری در هنگام توسعه اعضاء دخالت دارد. با توجه به بررسی های انجام شده در بیمارستان شهیداکبرآبادی طی سالهای 1372 لغایت 1378 شیوع پلی داکتیلی 83/0 در هر 1000 تولد می باشد.
    کلیدواژگان: پلی داکتیلی، اتوزومال غالب، ناهنجاری مادرزادی، موتاسیون
  • خدیجه ارجمندی رفسنجانی، پروانه وثوق، مرجان کارگر صفحه 250
    پورپورای ترومبوسیتوپنیک ایدیوپاتیک یک اختلال خونریزی دهنده است که علت آن انهدام پلاکتها توسط اتوآنتی بادی ها است. این بیماری در 90% کودکان مبتلا بصورت حاد بروز می کند و در مدت 6 ماه با یا بدون درمان رفع می شود. در 10% کودکان این عارضه بیش از 6 ماه طول می کشد که به نام ITP مزمن نامیده می شود. یکی از اقدامات درمانی در بیماران مبتلا به ITP مزمن اسپلنکتومی است ولی تمام بیماران به آن پاسخ نمی دهند. در مطالعه مقطعی انجام شده از 630 بیمار مبتلا به ITP، 137 مورد ITP مزمن وجود داشت.(7/21%) از این تعداد 21 نفر اسپلنکتومی شدند که 18 نفر بیش از یکسال برای پیگیری مراجعه نمودند. این افراد مورد بررسی قرار گرفتند و مشخص شد که از این تعداد 10 نفر به اسپلنکتومی پاسخ کامل دادند. در این بررسی ابتلاء به ITP در سنین پائینتر و افزایش سریع پلاکت پس از اسپلنکتومی به بیش از mm3500000 با پاسخ بهتر همراه بود. همچنین در این مطالعه کسانیکه در شروع بیمای افزایش موقت پلاکت با IVIg داشتند به اسپلنکتومی بهتر پاسخ دادند.
    کلیدواژگان: اسپلنکتومی، پورپورای ترومبوسیتوپنیک ایدیوپاتیک مزمن
  • محمد اکبری، افسانه آذری صفحه 256
    این مطالعه مقطعی بر روی بیماران مراجعه کننده به درمانگاه های فیزیوتراپی شهر تهران انجام شد و هدف اصلی آن تعیین شیوع شش ماهه درد گردن در بیماران مراجعه کننده به درمانگاه های فیزیوتراپی تهران بزرگ بود. جهت این بررسی شهر تهران به پنج ممنطقه تقسیم شد، سپس در هر منطقه یک یا دو درمانگاه بطور تصادفی برای جمع آوری اطلاعات انتخاب شدند. افراد مورد مطالعه شامل تمام مراجعه کنندگان به درمانگاه های فیزیوتراپی (1272 نفر) بودند.
    شیوع شش ماهه درد گردن در مراجعه کنندگان به درمانگاه ها 4/12-9 درصد و بطور متوسط 7/10% بود. میزان شیوع در زنان 9/11% و در مردان 2/10% بدست آمد. اختلاف معنی داری در شیوع درد گردن بین زنان و مردان و همچنین بین مناطق پنج گانه دیده نشد.
    کلیدواژگان: شیوع درد گردن، فیزیوتراپی
  • شهلا انصاری، مصطفی جلالی، هادی سماعی صفحه 262
    کمبود پروتئین C بیماری نادری است که بدو فرم هموزیگوت و هتروزیگوت مشاهده می شود. سطح پلاسمایی پروتیئن C در بالغین 140-70 درصد حد میانگین و در نوزادان معادل 40-20 درصد بالغین می باشد. نوع هموزیگوت بیماری بیشتر در سنین نوزادی همراه با علائم پوستی بصورت پورپورای فولمینانت پیشرونده و یاعلائم مغزی بصورت ضایعات ترمبوزتیک سیستم عصبی مرکزی بروز می نماید. موتاسیون برروی قسمت فعال ژن پروتئین C رخ می دهد و آنالیز DNA، دو واریانت را نشان می دهد. درمان این بیماری تزریق FFP و کنساننتره پروتئین C در مرحله حاد، و ادامه درمان با ضد انعقادهای خوراکی است. 3 بیمار مورد معرفی 24 ساعت پس از تولد با نکروز پوستی پیشرونده بر روی شکم و اندام فوقانی به بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) مراجعه نمودند. همچنین یک مورد نیز با خونریزی مغزی مراجعه نمود که بدنبال مصرف ضدانعقادی خوراکی اتفاق افتاده بود. سطح پروتئین C در نوزادان کمتر از 1% و در والدین کمتر از 60% بود.
    کلیدواژگان: کمبود پروتئین C، پورپورای فولمینانت، نکروز پوست
  • سیدفتح الله موسوی، فرزاد ایزدی، سعید احمدی صفحه 265
    مورد معرفی شیرخوار 10 ماهه ایست که با شکایت دیسترس تنفسی مراجعه نموده بود. وی پس از معاینات بالینی و انجام رادیوگرافی، با شک به اختلال مادرزادی حنجره بوسیله لارنگوسکوپی مستقیم و تحت بیهوشی عمومی مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت برای بیمار کیست مجرایی (ductal) حنجره تشخیص داده شد. این ضایعه با لیزر Co2 درمان شد و بیمار در عرض چند روز بهبودی کامل یافت.
    کلیدواژگان: کیست مجرایی حنجره، دیسترس تنفسی، لارنگوسکوپی، لیزر Co2
  • فریبا خداپناهنده صفحه 269
    در یک مطالعه مقطعی 107 کودک مبتلا به تب و تشنج طی مدت دو سال (مهرماه سال 1376 لغایت مهرماه سال 1378) در بیمارستان فیروزآبادی مورد بررسی قرار گرفتند. این کودکان دارای معیارهای مطالعه بصورت تشنج، درجه حرارت رکتال مساوی یا بیشتر از 5/38 درجه سانتیگراد و آنالیز طبیعی مایع نخاعی بودند. 7/60% کودکان مورد بررسی پسر و 3/39% دختر بودند. سن متوسط شروع تب و تشنج در کل کودکان 8/9 ± 5/20 ماه بود. سن بروز این عارضه در کودکانی که سابقه تب و تشنج در فامیل درجه یک را نداشتند 7/9 ± 1/22 ماه و در گروهی که سابقه تشنج در فامیل درجه یک را ذکر می نمودند 02/8 ± 8/14 ماه بود. سابقه تشنج در فامیل درجه یک در 4/21% کودکان وجود داشت. 9/28% کودکان سابقه تشنج مکرر را ذکر می کردند و در کودکانی که سابقه فامیلی مثبت داشتند تشنج مکرر بیشتر رخ داده بود.
    در بررسی علائم بالینی در 3/81% موارد تشنج عمومی (generalized) و در 7/18% موضعی (focal) بود. در 85% موارد تشنج کمتر یا مساوی 15 دقیقه و در 15% موارد بیشتر از 15 دقیقه طول کشیده بود. دمای بدن در 7/46% موارد کمتر یا مساوی 40 درجه سانتیگراد و در 3/53% موارد بیشتر از 40 درجه سانتیگراد بود.
    کلیدواژگان: تب و تشنج، تشنج عمومی، تشنج موضعی، تشنج مکرر
  • علیرضا خلدبرین، فرانک رختابناک، بیژن مولوی صفحه 272
    در این مقاله، خانم 53 ساله ای معرفی می گردد که جهت عمل جراحی غیر اورژانس لامینکتومی تحت بیهوشی عمومی قرار گرفت. در اواخر جراحی، گروه بیهوشی متوجه کاهش شدید فشار خون بیمار شد که بلافاصله با جبران حجم داخل عروقی و تجویز داروی وازوپرسور بطور مقتضی درمان شد. پس از اتمام جراحی و برگرداندن بیمار به وضعیت طاقباز و خارج نمودن لوله تراشه، بیمار مجددا و بطور ناگهانی دچار کاهش شدید فشار خون، تاکی کاردی، کاهش سطح هوشیاری و بتدریج اتساع شکم گردید. مشکل بیمار بلافاصله با سرویس جراحی عمومی درمیان گذاشته شد و پس از برقراری راه هوایی مطمئن و چنین اصلاح حجم داخل عروقی، بیمار تحت لاپاراتومی اورژانس قرار گرفت. حین لاپاراتومی مقادیر زیادی خون از حفره شکم بیمار خارج گردید و منشاء از دست دادن خون، توسط جراح پارگی آئورت شکمی گزارش شد. در این حال جهت بیمار مانیتورینگ تهاجمی فشارخون و اندازه گیری فشار ورید مرکزی برقرار گردید. بیمار پس از لاپاراتومی اورژانس جمعا طی 3 روز متوالی سه نوبت دیگر نیز بعلت کنترل نشدن خونریزی تحت عمل جراحی لاپاراتومی قرار گرفت. وی بمدت 83 روز در ICU بسر برد و مجموعا 109 واحد خون و فرآورده های خونی دریافت نمود.
    کلیدواژگان: لامینکتومی، پارگی آئورت، انتقال خون حجیم، موقعیت قرارگیری بیمار
  • دردی قوجق، مجید احمدی صفحه 283
    هدف از این پژوهش ادازه گیری فعالیت آنزیم آدنیلیل سیکلاز غشاء سلولی جهت بررسی نقش پروتئین کموتاکسیک ماکروفاژ بود. آنزیم آدنیلیل سیکلاز یک آنزیم غشاء سیتوپلاسمی است که تبدیل مولکول ATP را به cAMP کاتالیز می کند. فعالیت آنزیمی آدنیلیل سیکلاز از طریق بررسی توانایی پروتئین کموتاکسیک ماکروفاژ در مهارکردن فعالیت القاء شده توسط فورسکولین (forskolin) بر روی این آنزیم اندازه گیری شد. اندازه گیری فعالیت آنزیم آدنیلیل سیکلازیا استفاده از روش Weign صورت پذیرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که فعالیت آنزیم آدنیلیل سیکلاز در حضور پروتئین کموتاکسیک ماکروفاژ نسبت به حالت کنترل کاهش می یابد. فعالیت آنزیم آدنیلیل سیکلاز در شرایط کنترل برابر با μmolcAMP/mgpro./mmin 45/0 ± 83/6 و در حضور پروتئین کموتاکسیک ماکروفاژ برابر با μmolcAMP/mgpro./mmin 15/0 ± 11/2 بود. نتیجه آنکه پروتئین کموتاکسیک ماکروفاژ فعالیت آنزیم آدنیلیل سیکلاز را تا 9/79% کاهش می دهد. نتایج حاصل نشان می دهند که اندازه گیری فعالیت آنزیم آدنیلیل سیکلاز غشاء سلولی در مطالعه نقش و عمل پروتئین کموتاکسیک ماکروفاژ قابل استفاده است.
    کلیدواژگان: آنزیم آدنیلیل سیکلاز، پروتئین کموتاکسیک ماکروفاژ
  • عباس راثی صفحه 288
    بیماری پیتریازیس ورسیکالر یک بیماری قارچی از دسته قارچهای سطحی و غیرمسری می باشد. این مطالعه به منظور بررسی میزان شیوع بیماری در دو جنس، سن شیوع بیماری، میزان شیوع بیماری در مراجعین به درمانگاه های پوست و نیز احتمال وجود بیماری های همراه (مانند نقص ایمنی، نشانگان(syndrome) کوشینگ، سوء تغذیه و سرکوب ایمنی) انجام گرفت. طی 27 ماه کلیه بیمارانی که با ضایعات ماکول ولک (macule&patch)، با پوسته های ظریف به رنگهای سفید، زرد، قهوه ای و یا اخرایی در نواحی بالاتنه به... مراجعه نمودند و با درمان موضعی کلوتریمازول و شامپوی سلنیوم سولفید طی 2 هفته بهبودی پیدا نمودند، پس از دو نوبت ویزیت (یکبار در ابتدا و مرتبه دوم پس از کامل شدن دوره درمان) از نظر تشخیص پیتریازیس ورسیکالر مورد تائید واقع شده و وارد مطالعه شدند. شایان ذکر است که نوع هیپوپیگمانته پس از 2 هفته بهبودی نمی یابد و ضایعات مشخصتر می شوند. در مجموع یکصد بیمار مبتلا به پیتریازیس ورسیکالر مشاهده شد که 4% مراجعه کنندگان به کلینیک پوست را شامل می شدند. دامنه سنی مبتلایان بین 49-8 سال و میانگین سنی آنها 8/24 سالگی بود. 89% بیماران در محدوده سنی 40-11 سال داشتند. 49% بیماران مرد و 51% آنها زن بودند که همانند آمار سایر مراجع، اختلاف معنی داری بین میانگین سنی مبتلایان زن و مرد دیده نشد. همچنین در هیچ یک از بیماران، بیماری همراه نظیر نقص ایمنی، سرکوب ایمنی، نشانگان کوشینگ و یا سوء تغذیه مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: پیتیریازیس ورسیکالر، تینا ورسیکالر، درماتومایکوزیس
  • علیرضا سالک مقدم، هما فروهش تهرانی، حسن انصاری، بهرام روادگر، اعظم نورانی وطنی، منیژه قاسمی صفحه 293

    به منظور انجام این مطالعه بر روی 100 نمونه پنیر غیرپاستوریزه جمع آوری شده از نقاط مختلف شهر تهران از آذرماه سال 1377 لغایت خردادماه سال 1378 بررسی های میکروبشناسی جهت تعیین آلودگی ازنظر وجود اشریشیاکلی، استافیلوکوک اورئوس، سالمونلا و یرسینیا انتروکولیتیکا بعمل آمد. همزمان 30 نمونه پنیر پاستوریزه نیز از نظر آلودگی به باکتری های فوق مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج بدست آمده بیانگر آلودگی پنیرهای غیرپاستوریزه به اشریشیاکلی (54%) و استافیلوکوک اورئوس (3%) بود. در پنیرهای پاستوریزه فقط یک مورد آلودگی به باکتری های کلی فرم مشاهده گردید که در آزمایش نمونه های دیگر آن محصول نیز نتیجه منفی بود.
    از آنجا که برای نگهداری پنیرهای غیرپاستوریزه از آب نمک استفاده می گردد پایداری اشریشیاکلی و سایر باکتری هائی که ممکن است پنیر را آلوده نمایند (مانند لیستریا مونوسایتوژنز، ویبریوکلرا و یرسینیا انتروکولیتیکا) در غلظتهای مختلف نمک مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه نشان می دهد که اشریشیاکلی در غلظتهای 10-1 درصد نمک بمدت 70 روز، در محلول نمک اشباع شده بمدت 2 روز و در غلظتهای 20% و 30% نمک بترتیب 30 روز و 15 روز زنده می ماند. ویبریوکلرا نیز بمدت 42 روز در غلظت پائین نمک (8-1 درصد) باقی می مانده ولی در غلظتهای بالاتر (10-9درصد) پس از 48 ساعت از بین می رود. رشد یرسینیا انتروکولیتیکا نیز در غلظت (10-1 درصد) نمک قبل از یک هفته متوقف می گردد. تنها باکتری که قادر به رشد و تحمل مقادیر اشباع نمک بمدت طولانی (63 روز) می باشد لیستریامونوسایتوژنز است.

    کلیدواژگان: پنیر غیرپاستوریزه، اشریشیاکلی، سالمونلا، یرسینیاانتروکولیتیکا، لیستریا مونوسایتوژنز
  • مهدی شکرآبی، هرمزد اورمزدی، احمد قمچیلی، محسن رضوی صفحه 300
    در حال حاضر کریپتوسپوریدیوم پاروم بعنوان یک عامل بیماریزای reaspeased انسانی و یک از هار عامل بیماریزای روده ای مهم مولد اسهالهای مرگبار در افراد مبتلا به نارسایی های ایمنی در سطح جهان مطرح است. در این راستا تشخیص آزمایشگاهی دقیق و سریع عامل بیماریزا می تواند در جلوگیری از پیشرفت بیماری نقش مهمی داشته باشد. از اینرو در مطالعه اخیر ایمونوفلورسنت مستقیم با استفاده از آنتی بادی مونوکلونال کونژوگه بعنوان یک روش تشخیص دقیق، سریع و آسان با روش رنگ آمیزی اسیدفاست کاینیون که یک روش رنگ آمیزی رایج آزمایشگاهی است مورد بررسی و ارزیابی همه جانبه قرار گرفت. بهمین منظور بمدت 6 ماه نمونه مدفوع 340 فرد سالم، 185 بیماران تحت شیمی درمانی و 170 کودکان زیر 10 سال مبتلا به اسهالهای طولانی برای تشخیص اووسیستهای کریپتوسپوریدیوم با دو روش ایمونوفلورسانس و رنگ آمیزی فوق الذکر مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج حاصله بشرح زیر خلاصه شد:1- حساسیت، ویژگی، دقت و سهولت در کار با روش ایمونوفلورسانس در مقایسه با روش رنگ آمیزی کاینیون 100% بود. 2- برتری حداقل قدرت تشخیص بوسیله کارشناس با روش ایمونوفلورسانس 8 برابر روش رنگ آمیزی بود. بعبارت دیگر حداقل تعداد اووسیستهای انگل در هر میلی لیتر مدفوع مایع برای تشخیص با روش ایمونوفلورسانس مستقیم 7500 عدد بود در حالیکه این رقم با روش رنگ آمیزی به 60000 عدد می رسید. مدت زمان لازم برای تشخیص با روش اول در حدود یک دقیقه و با روش دوم 5 دقیقه بود. 3- با روش یک سوکور (Single Blind) برتری چشمگیر مهارت یک کارشناس آزمایشگاه با تجربه در تشخیص اووسیستهای کریپتوسپوریدیوم که بسیار کوچک و بسادگی با اجرام مشابه قابل اشتباه هستند با استفاده از روش ایمونوفلورسانس نسبت بروش رنگ آمیزی نشان داده شد. 4- در این مطالعه اووسیست از نمونه های مدفوع 7/0% از افراد سالم، 5/0% از افراد تحت شیمی درمانی و 1/4% از کودکان مبتلا به اسهالهای طولانی مدت جدا گردید. در مواردیکه با تجویز مترونیدازول مسیر بیماریی متوقف گردید، تقویت سیستم ایمنی بیمار حائز اهمیت بود.
    کلیدواژگان: فلورسنت آنتی بادی مستقیم، رنگ آمیزی کاینیون اسیدفاست، کریپتوسپوریدیوزیس
  • رضا صفاییان، غلامرضا موثقی صفحه 308
    به منظور بررسی تاثیر نوع بیهوشی برروی میزان بروز تهوع و استفراغ پس از عمل، در یک مطالعه بالینی 61 بیمار کاندید عمل هیسترکتومی شکمی بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم و با دو روش بیحسی اپی دورال (34= n) و عمومی (27= n) تحت بیهوشی قرار گرفتند. اطلاعات مربوط به حوادث 24 ساعت پس از عمل در مورد بروز تهوع و استفراغ بروش یک سوکور جمع آوری گردید. در گروه بیهوشی عمومی قبل از القاء بیهوشی به بیماران فنتانیل بمیزان μ g/kg 1 و مورفین بمیزان mg/kg 1/0 تجویز شد. القاء بیهوشی با استفاده از تیوپنتال (mg/kg 5) و ساکسینیل کولین (mg/kg 1) صورت گرفت و بیهوشی با هالوتان و اکسید نیتروژن (NO) ادامه داده شد. همچنین از پانکرونیم جهت شلی عضلانی و داروهای بازگرداننده (نئوستیگمین و آتروپین) در انتهای عمل استفاده شد. در گروه بیحسی اپی دورال از داروهای بیحسی موضعی استفاده شد (بوپیواکائین و لیدوکائین) ولی هیچ گونه داروی مخدر اپی دورال تجویز نشد. میزان بروز تهوع و استفراغ (Post Operative Nausea and Vomiting، PONV) در گروه بیهوشی عمومی 74% و در گروه اپی دورال 41% بود و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود(02/0= P) همچنین میزان بروز عارضه تهوع و استفراغ بر حسب شدت این عارضه و در رابطه با نوع بیهوشی تعیین شد.
    کلیدواژگان: بیحسی اپی دورال، بیهوشی عمومی، هیسترکتومی شکمی، تهوع و استفراغ پس از عمل، داروهای مخدر
  • بیژن فروغ، حسن نوری صفحه 312
    با توجه به اینکه یکی از مهمترین علل دردهای ناحیه کشکک عدم هماهنگی در انقباض دو سرداخلی و خارجی و عضله چهارسر ران و در نهایت ضعف عضله واستوس مدیالیس است، جهت بررسی میزان ضعف عضله واستوس مدیالیس و اهمیت آن در ایجاد دردهای ناحیه کشکک، این بررسی انجام پذیرفت. ثبت RI (Recruitment Interval) عضله واستوس مدیالیس از طریق الکترومیوگرافی روشی مناسب جهت مقایسه تغییرات آن در افراد سالم و بیمار است و می تواند شاخصی در جهت ارزیابی ضعف عضله و نحوه عملکرد واحدهای حرکتی نیز باشد. در این مطالعه تاثیر تمرینات تقویتی اختصاصی عضله چهارسر ران بر روی RI واستوس مدیالیس در افراد سالم و بیماران مبتلا به درد پاتلوفمورال بررسی گردید. بهمین منظور 27 فرد سالم (میانگین سنی4/3 ± 4/21 سال) و 17 بیمار (میانگین سنی6/3 ± 1/24 سال) در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند.
    با آغاز انقباض، دسته های هر واحد حرکتی وارد عمل شدند و باکنترل انقباض، RI را تعیین نمودند سپس افراد هر دو گروه بمدت ده جلسه تحت تمرین درمانی در زنجیره حرکتی بسته (شامل حرکت نیمه چمباتمه و بالا رفتن از پهلو) قرار گرفتند و پس از آن RI مجددا اندازه گیری گردید. اختلاف معنی داری بین RI قبل و بعد از برنامه تمرینی در آزمونهای درون گروهی و برون گروهی پیدا شد(0001/0 P<). می توان گفت تمرین در زنجیره حرکتی بسته سبب کاهش RI و تقویت عضله واستوس مدیالیس در تمام افراد مورد مطالعه گردید. با استفاده از این روش می توان میزان ضعف عضله واستوس مدیالیس را مشخص نمود و با سنجش آن قبل و پس از تمرینات تقویتی اختصاصی عضله، پاسخ به درمان را ارزیابی نمود و در انتخاب صحیح روش های درمانی مبتلا به درد پاتلوفمورال از این روش سود جست.
    کلیدواژگان: درد پاتلوفمورال، Recruitment Interval، عضله واستوس مدیالیس، الکترومیوگرافی
  • محمدعلی قراییان، مجید مشک گو، عباس رشاد، علی صارمی، محسن اسدی صفحه 316
    مورد معرفی خانم 49 ساله ای است که از 15 سال قبل بتدریج دچار بزرگی تیروئید شده و در اسکن تیروئید گواتر مولتی ندولار گزارش گردیده بود. تستهای عملکرد تیروئید در حد طبیعی بود. نتیجه بررسی FNA و(Fine Needle Aspiration) Unsatisfactory گزارش شد. در معاینه بالینی لنف آدنوپاتی های متعدد و دوطرفه در زنجیره قدامی گردن قابل لمس بود. تیروئید در لمس دارای قوام سخت، ندولار و بدون درد بود. از آزمایشات غیرطبیعی بیمار ng/ml 400= CEA و pg/ml 1100= Calcitonin قابل توجه بود. بطور همزمان توده غیرمتحرک و بدون درد به ابعاد 5/1×1 سانتیمتر در لوب فوقانی خارجی پستان راست قابل لمس بود و خود بیمار نیز از حدود 8 ماه قبل متوجه آن شده بود. ترشح از نوک پستان و علائم پوستی وجود نداشت. نتیجه بیوپسی excisional از توده پستان infiltrating ductal carcinoma گزارش شد. متعاقبا بیمار تحت عمل جراحی modified radical mastectomy قرار گرفت. در مرحله بعد پس از گزارش frozen section از نسج تیروئید مبنی بر بدخیمی، تیروئیدکتومی توتال و modified neck dissection بعمل آمد. جواب قطعی پاتولوژی در مورد نسج تیروئید medullary carcinoma گزارش شد.
    کلیدواژگان: کارسینوم مدولاری تیروئید، کارسینوم مجرایی پستان
  • علی میرزاجانی صفحه 319
    درمان اکلوژن (occlusion therapy) روشی است که از دیرباز جهت درمان تنبلی چشم (آمبلیوپی، Amblyopia) مورد استفاده قرار گرفته است. تحریک بینایی بکمک دستگاه CAM (CAM therapy) روش دیگری است که جهت درمان آمبلیوپی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
    در این تحقیق 22 کودک شش ساله مبتلا به آمبلیوپی آنیزومتروپیک با فیکساسیون مرکزی که قبلا تحت هیچ گونه درمانی قرار نگرفته بودند، با توجه به عیب انکساری و میزان آنیزومتروپی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول بکمک روش اکلوژن و گروه دوم به روش تحریک بینایی با کمک دستگاه CAM تحت درمان آمبلیوپی قرار گرفتند. بهبودی حدت بینایی، تطابق، حرکات چشمی(Saccades-Pursuits) و دید بعد (Stereoacuity) در دو گروه مورد مقایسه واقع شد.
    در این مقایسه مشخص گردید که تاثیر روش CAM نسبت به روش اکلوژن (از لحاظ بهبودی حدت بینایی و دید بعد) بطور معنی داری سریعتر و موثرتر است(01/0 P<). بهبودی دامنه تطابق در دو روش اختلاف معنی داری نداشت ولی روش اکلوژن نسبت به روش CAM در بهبودی سهولت تطابق و حرکات ساکادیک و تعقیبی بطور معنی داری موثرتر بود(01/0 P<). از این مقایسه نتیجه گردید که روش CAM در درمان آمبلیوپی آنیزومتروپیک روش ارزشمندی است ولی روش کاملی نمی باشد و باید بهمراه روش اکلوژن بصورت مکمل مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اکلوژن، تحریک بینایی به روشAM، آمبلیوپی
|
  • M. Nasr Esfahni*, A. Hamidi Page 227
    The negative symptoms of schizophrenia still cause one of the major problems in therapeutic work with schizophrenics. Although there has been great progress in the field of pharmacology for identifying effective drugs to alleviate the negative symptoms. We are still far away from having satisfactory and successful results. The purpose of the present project is to study the effects of a type of Dopamine Agonist such as Bromocriptine on the negative symptoms of schizophrenia.A double-blind cross-over controlled design was applied for this study. The participants, who were chosen on the basis of their diagnosis to prevent the effects of confounding factors, caution was made to choose those patients who showed severe negative symptoms, but who did not have any of the following: depression, active psychosis, substance abuse, physical diseases drug side-effects, and did not use drugs or have disorders which contraindicated the use of Bromocriptine. Out of 60 patients under treatment for schizophrenia, 14 met the above criteria, two of which refused to participate, (n=12).The 12 participants were randomly assigned to the experimental and the control groups, and were observed for 13 weeks. For 6 weeks the patients in the experimental group recived 15 mg of Bromocriptine, and those in the control group receive placebo. For one week, Both groups received placebo (washing period). And for the find 6 weeks the two groups were crossed over, the former experimental group receiving placebo, and the former control group receiving 15 my of bromocriptine. For measuring the effects of the drug on the positive and negative symptoms, the PANSS which is a standardized instrument for this purpose was applied. The data was analyzed by wileoxon, using the SPSS computer program, in two different ways. The results of the analysis showed that adding a Dopamine Agonist such as Bromocriptine to the drug regimen, can have significant effects on the negative symptoms of patients with schizophrenia. Bromocriptine can, not only reduce the negative symptoms of schizophrenia if can also prevent the risk of psychosis.
    Keywords: Schizophrenia, Dopamine agonist, Negative symptoms, Bromocriptine
  • A.A. Nikeghbali*, M.M. Mirsamadi, H. Akhavan Madjd, A. Kheirkhah Page 229
    Conjunctival microbial flora is the main source of organisms causing postoperative endophthalmitis. Therefore this study has been performed to evaluate this flora in patients undergoing intraocular surgery. This nonselective study was done prospectively on 251 eyes of 211 patients who underwent intraocular surgery during 1378-1379 (1999-2000 AD) in Hazrat Rasul-e Akram hospital, Tehran, Iran. Specimens for microbial culture were taken from operated eyes in 100 patients, from opposite eyes in 71 patients, and from both eyes in 40 patients. This sampling was done just before the onset of surgery. All specimens were evaluated for bacteria and 100 specimens were also evaluated for fungi. Findings were classified and analyzed statistically. From 251 eyes, 56.6% had positive culture for at least one and 1.6% for two different bacteria. The isolated bacteria were Staphylococcus epidermidis 50.6% Staphylococcus aureus 3.6%, Bacillus species 1.6%, E.coli 1.2%, Actinomyces 0.8% and diphtheroids 0.4%. Fungi were found in 3% of appropriate cultures. Flora of both eyes showed no statistically significant difference. As mentioned in previous reports, this tudy showed that microbial agents were isolated from conjunctive in more than half of the eyes. Staphylococcus epidermidis was the most common isolated bacteria. In order to prevent postoperative endophthamitis, measures should be taken to decrease floral population before eye surgery.
    Keywords: Eye Surgery, Conjunctival Culture, Conjunctival flora
  • A. Nazifii* Page 234
    Recently the Combined Therapy of omeprazole (O) a powerful anti ulcer drag with antibiotic has been studied in patients with helicobacter pyloi (HP) associated duodenal ulcer (DU). The efficacy of (O) plus ciprofloxacin (C) Therapy on healing of Du and eradication of HP was tested in a randomized, double-blind, placebo controlled prospective study. Eighty four patients with HP positive Du disease were randomly assigned to receive O 20 mg (28 days) plus C 250 mg bid (7 days) or placebo. The patients were devided in to following four groups. Group 1 (O+C n=22) Group 2 (O placebo +C placebo n=22)Group 3 (O placebo +C n=19)Group 4 (O+C placebo n=21)Endoscopy and two biopsies from antrum for rapid urease test and histology were performed in all patients at the entry and three to seven days after the end of the therapy.Du healing rates were 88% in group 1, 13% in group 2, 24% in group 3, and 78% in group 4, the proportions of Hp negativity were 65% in group 1, 13% in group 2, 19% in group 3, and 24% in group 4. The highest rates of ulcer healing or Hp eradication were observed in group 1 receiving O+C.1- Omeprazole is a safe and effective drug for short termulcer therapy in patients with Du disease.2- Omeprazole plus ciprofloxacin therapy is highly effective concerning Hp eradication. 3- Du healing rate with o plus c Therapy may be increased as compared to omeprazole therapy olane.
    Keywords: Peptic ulcer, Helicobacter, Omeprazole, Ciprofloxacin
  • H. Otukesh*, R. Hosseini Page 237
    According to studies which have been perormed in the following hospitals (Hazrat-e- Aliasghar and Labafi-Nejad 245 children who were affected by end stage renal failure have been taken under studiees in terms of etiology and clinical finding. The principal aim of this study was to find etiologies of CRF of these patients and teaching the families to prevent its complications. The methods which have been used, are retrospective and in the from of the study of patients records. All patients had GFR less than 10cc/min/1/73m2. The cause of Renal failure were studied in all patients and the epidemic etiology of CRF in different age range has been determined. On the basis of these studies, in the ages under 5 years, diseases were congenital and inherited, and in the ages over 5 years the cause of diseases were the reflux nephropathy, and the congential and inherited diseases were the most cause of renal failure.Regarding high rate reflux in our studies which have been performed in other countries, the conclusion in that: the absence of regular planing in diagnosis and treatment of children who were affected by UTI and reflux, made the above disease as the most cause of ESRD in age range of 5-9 years and 10-17 years. Also, the late diagnosis of the congential-inherited disease (Specially congential obstrustive diseases) made them as the probable cause of ESRD in the patients over 5 years groups. The conclusion of this study was that the average age of final process of CRF in patients of this study was less than other studies in the same category. The lower level of health and awareness in families, and lack of early diagnosis and attention of physician to the patients can be reason of this difference.
    Keywords: End Stage Renal Disease(ESRD), Reflux Nephropathy, Congenital Inherited Diseases
  • M.M. Zahmatkesh*, S. Chehrei, A. Chehrei, A. Ahteshami Afshar Page 242
    Coal dust is associated with coal worker’s penumoconiosis, and about one-third of them progress to massive pulmonary fibrosis,that eventually makes multiple pulmonary nodules. Rarely,ischemia happens in these nodules and necrosis and perforation occurs in them spontaneously.In this case report, we introduce a person with pneumoconiosis and massive pulmonary fibrosis who was admitted in hospital because of severity in his symptoms.Three days after admission in spite of improvement in general condition, suddenly and spontaneously he experienced massive and black sputum which is named melanoptysis. In his chest x ray cavitary lesion was replaced to one of his modules.Other causes of cavitary lesion was ruled out and therefore the diagnosis of massive spontaneous melanoptysis was done.
    Keywords: Massive melanoptysis, Pneumoconiosis, Coal worker
  • A.H. Arbabi*, H. Ameli, K. Darvishi Page 246
    Digits in excess of five in the human are anomalous and polydactyly is the term to denote duplication of digite. Polydactyly is the second most common congenital deformity of the hand, only after syndactyly. In the blacks, the incidence is about 1 in 300, and in the whites it is 1 in 3000.The presence of an extra diggit can be inherited as an autosomal dominant trait. Numerous homebox genes are known to be expressed in various cell groups of the developing limb, uiding the developmental processes. It is likely that mutations involving Hox genes, growth factors, and morphogen receptors give rise to abnormalities of limb development. Regarding to researches in Shahid Akbarabadi Maternity hospital from 1993 to 1999, polydactyly incidence per 1000 is 0.83.
    Keywords: Polydactyly, Autosomal dominant, Congenital Deformity, Mutation
  • K. Arjmandi Rafsanjani*, P. Vossough, M. Kargar Page 250
    ITP is an autoimmune disorder, due to increased platelet destruction. This condition may be acute, chronic or recurrent. In the acute form, the platelet count returns to normal within 6 months after diagnosis. In the chronic form, the platelet count remains low beyond 6 months. In approximately 90% of children ITP is acute and self-limited disease. Splenectomy is indicated for severe acute ITP with life threateninig bleeding, which is nonresponsive to medical treatment. Splenectomy is also indicated for chronic form with bleeding symptoms or platelet count persistant below 30,000/mm3, which is nonresponsive to medical treatment for several years. The platelet count usually rises immediately after splenectomy, reaching a maximum 1 to 2 weeks postsplenectomy. If the peak of platelet count achived after splenectomy is above 500,000/ mm3, permanent remission is likely. In our study we evaluated 21 patients with chronic ITP that were splenectomized. In 18 patients, the duration of postoperation time was over 1 year and in 3 patients it was less than 2 months, so these 3 were not included in our final analysis. We divided the patients in two groups: 1- Group(P): Patients responded to splenectomy (10 patients) In this group, resing of platelet count after splenectomy in 6 patients was greater than 500,000/ mm3 and persistant at least for 1 year, without any medical therapy > 150,000/ mm3. 2- Group (N): Patients who did not respond to splenectomy (8 patients). We tried to find correlation between variables, and respond to splenectomy but because of limited number of patients, we achieved only a significant correlation between postsplenectomy response and patients age. Patients who had diagnosis of ITP in younger age, had better response to splenectomy later. A correlation between response to IVIg therapy before splenectomy and postsplenectomy was also observed. Because half of the patients of P group had platelet count greater than 500,000/ mm3 with IVIg tharapyso it is concluded that patients who respond well to IVIg therapy in the primary treatment may show a better respond to splenectomy.
    Keywords: Splenectomy, Chronic ITP
  • M. Akbari*, A. Azari Page 256
    The main purpose of this study was to determine the six months prevalence of neck pain in patients who referred to physical therapy clinics in greater Tehran.A cross-sectional study was investigated through Interrogation and observation of the patients who referred to the physical therapy over a six-month-period. Greater Tehran was divided into five regions and 1-2 physical therapy clinics were randomly selected in each region. The subjects were selected from population of all the subjects referred to those physical therapy clinics (a total of 1272 patients). All the subjects complaining from neck pain entered this study (136 subjects). The prevalence of neck pain in patients in different clinics was averaged 10.7% (minimum 9% and maximum 12.4%) in all clinics. The rate was 11.9% for women and 10.2% for men. There was no significant difference in prevalence between the five regions.
    Keywords: Neck pain, Prevalence, Incidence, Physical therapy
  • Sh. Ansari*, M. Jallali, H. Samai Page 262
    Protein-c deficiency is a rare disease that is two form: Homozygote and Heterozygote. Protein-c circulates in healthy adult Plasma is valu ranging from 70-140 Percent. Protein-C level in newborns are 20-40 Percent of normal adult level. Newborn with homozygote protein-C deficiency almost always manifest skin necrosis, fulminant purpura after birth and or central nervous system thrombosis. Mutation is near the active site of the protein-C and DNA analysis shows double variant. Treatment option includes Fresh Frozen Plasma (FFP) and Protein-C concentrate in the acute phase follows by oral anticoagulant therapy. Three pateints were refered to Hazrat Ali Asghar Pediatrics Hospital, with developed skin necrosis on the abdomen and upper extrimitis, after 24 hours of life. One case had CNS hemorrhage after anti-coagulation therapy. Their protein-C activity were less than 1% and for their parents were less than 60%.
    Keywords: Protein, C deficiency, Purpura fulminant, Skin necrosis
  • S.F. Mossavi Barfroii*, F. Izadi, S. Ahmadi Page 265
    The patient was a 10-month-old infant with respiratory distress.During clinical examination and radiography we suspected to congenital laryngeal disorder.The infant was examined by direct laryngoscopy under general anesthesia. After laryngoscopy we diagnosed laryngeal ductal cyst and resected by Co2 laser. After several days the symptoms of the patient improved and he left hospital.
    Keywords: Laryngeal Ductal cyst, Respiratory distress, Laryngoscopy, Co2 Laser
  • F. Khodapanahandeh* Page 269
    In a cross sectional study over a period of two years (Sep 1997-Sep 1999), 107 children with febrile convulsion were evaluated in Firooz-Abadi Hospital. The mean age of first occurrence of febrile convulsion was 20.5 ± 9.8 months and for children with a family history of febrile seizure was 14.8 ±8.02 months. In those without a family history the mean age were 22.1±9.7 months. A male preponderance (60%) was observed. There was a predominance of generalized seizures (81%). The duration of convulsions in the majority of children (85%) were less than 15 minutes. Children with a positive family history were at increased risk of recurrent febrile seizures.
    Keywords: Febrile Convulsion, Generalized Seizure, focal seizure, Recurrent seizure
  • A.R. Khold Barin*, Rokhtabnak, B. Molavi Page 272
    In this case report, A 53 year-old woman is presented whom was prepared for nonemergency laminectomy surgeny under general anesthesia. Balanced anesthesia was chosen for her planned surgery. At the end of the surgery, patients’s blood pressure dropped unexpectedly. Vasopressor durg plus intravenous crystaloid solution were the only treatment then. After turning patient to normal position (supine) and extubation of the trachea, there was another sudden drop in blood pressure, tachycardia, unconciousness and distention of the abdomen. Patient was resuscitated with tracheal intubation, Intravascular fluid adminstration and was returned to operating room for emergency laparatomy. During laparatomy, large amount of blood was inside peritoneal cavity and the source of the bleeding was two tearings in the abdominal aorta. Invasive monitoring was instituted at the beginning of the laparatomy (Arterial line/CV line). After emergency laparatomy, the patient had three episodes of laparatomy for finding of the bleeding source around the abdominal aorta, IVC and vertebral arteries during three consecutive days. Patient received 109 units of blood & blood products during 96 hours after laminectomy Surgery and was retained in ICU for 83 days.
    Keywords: Laminectomy, Aortic rupture, Massive transfusion, Patient positi
  • D. Qujeq*, M. Ahmadi Page 283
    Adenylyl cyclase is a membrane-bound enzyme that catalyzes the conversion of ATP to cAMP. The inhibition of adenylyl cyclase was carried out by measuring the ability of the macrophage chemotactic protein-1 to inhibit the forskolin-induced enzyme activity. Measurement of adenylyl cyclase activity was performed according to the procedure described by Wiegn.Adenylyl cyclase activity in the present macrophage chemotactic protein-1 was decreased compared to that in controls [2.11+/- 0.15(mean +/-SD.)vs. 6.83+/-0.45, activity (µ mol cAMP/mg protein/min)].Macrophage chemotactic protein significant reduced adenylyl cyclase activity by 79.9%.
    Keywords: Adenylyl cyclase, Macrophage chemotactic protein, 1
  • A. Rasi* Page 288
    Pityriasis versicolor is a fungual infection of the superficial mycosis group. But it is not contagious. This study was done to reach to the truthfulnes and the meticulous findings of the previous researchers in our society, regarding the incidence of the disease in both sexes, The age of onset, its incidence in dermatologic clinics and the possible associations such as: immune deficiency, cushingoid Appearance, mulnutrition and immunosuppression. During a twenty seven month period, all the patients with cutaneous features of white, yellow. Ochre or brown macules and patches with pityriasiform scales on the upper trunck, whom had improved with topical clotrimazole cream and selenium sulfied shampoo within two weeks and whom were visited twice, before and after treatment and diagnosed as having PV based on clinical grounds, were included in the study. Overall one hundred cases of PV were seen which covers 4% of dermatologic clinic patients. The age of patients was between 8 and 49 years with mean age of 24.8 years. 89% of the patients were between 11 and 40 years old. 49% of the patients were male and 51% female. Consistent with the references of this study no significant statistical difference was seen between the age of male and female patients. Also none of the patients had any associated immune deficiency, immunosuppression, cushingoid appearance and /or malnutrition.
    Keywords: Pityriasis versicolor, Tinea versicolor, Dermatomycosis
  • A.R. Salek Moghadam*, H. Foruhesh Tehrani, H. Anssari, B. Ravadgar, A. Noorani Vatani, M. Ghassemi Page 293

    In this survey, microbiological examinations for bacterial contamination were conducted on 100 unpasteurized cheese samples collected in different regions of Tehran since June 1998 till Junel 1999. Thirty paseurized cheese samples were also collected and similarly examined as control. The results indicates heavy contamination of unpasteurized cheese with Escherichia Coli (54%) and strphylococcus aureus (3%). Only one pasteurized cheese sample was contaminated with coliforms. Since salt water is often used for cheese storage, we examined the stabilty of E.coli and other commonly contaminating bacteria such as listeria monocytogenes, Vibrio cholera, and yersinia enterocolotica to different salt concentrations. The results indicate that E.coli can remain viable in 1-10percent, 20%, 30%, and saturated salt solutions for 70, 30, 15, and 2 days, respectively. Vibrio cholera remains alive for 42 days in low salt solution, but can resist at 9-10percent salt solution for only 48 hours. Yersinia enterocolitica ceased to grow after a week at 1-10percent salt solution. The only bacteria capable of resisting at saturated salt solution for over 63 days was listeria monocytogenes.

    Keywords: Unpasteurized cheese, E.coli, Slamonellea, Yersinia enterocolitica, Listeria monocytogenes, Different salt concentrations
  • M. Shekarabi*, H. Oormazdi, A. Ghamchili, M. Razavi Page 300
    Cryptosporidium parvum in humans,as a re-appeared and as one of the four most important ubiquitous enteric pathogen which can cause diarrhare with high level of mortality mainly in the munocompromised patients has stimulated research interested in the world. The quick and accurate laboratory diagnostic report of the pathogen are hlighly important in the prevention of the disease progress. Although kynion acid-fast(AF)staining procedure is accepted in the most clinical laboratories,a comparative study on the preferences of direct fluorescent (DF) antibody with staining techniques has undertaken in this recent work.During,months,beginning 1/5/1999,the stool samples of 340 apearantly healthy people,185 from patients under chemotherapy and 170 from children under 10 years with chronic diarrhae have been collected for our research studies.The obtained results are as following:1-The sensitivity,specificity and the simplicity of the direct fluorescent (DF) was 100% as compared with kynion acid-fast (AF) technique.2-With regard of minimum detection time unit,each (DF) slide needs one minute, while this time limit for each (AF) slide was 5 minutes.3-By compering the minimum diagnotic level(MDL) by expert technologists in two tecniques, it was 8 for (DF). In other words, at least 60000 oocysts/ml of liquid stools are needed until to be able to detect by (AF) while (MDL) for (DF) was 7500 oocysts/ml.4-By using a single blind test the experience quality of the technologist in two techniques of (DF) and (AF) were evaluated. This test was significantly prefered as compared with (AF) technique.5-In these studies we have found that 0.7% of healthy people, 0.5% of patients under chemotherapy and 4.1% of diarrhaetic children were infected with Cryptosporidium parvum.
    Keywords: Direct fluorescent Antibody, Cryptosporidiosis, Kynion Acid, Fast staining
  • R. Safaeian*, Gh. Movasaghi Page 308
    For evaluating the effects of anesthesia on the incidence of postoperative nausea and vomiting, 61 patients candidated for total abdominal hysterectomy were selected and randomly entered in two groups, epidural (n=34) Vs. general anesthesia (n=27). Information about the complications was gathered after 24h by single blind manner. In general anesthesia group premedication drugs were fentanyl (1-2 µ g/kg) and Morphine (0.1mg/kg), Induction with thiopental (5mg/kg) and succinylcholine (1mg/kg), maintenance with Halothane (0.8-1.25%) and nitrous oxide (50%), pancrunium (0.1mg/kg) was used for muscle relaxation and at the end of the surgery patients were reversed by neostigmine and atropine.Local anesthetics (lidocaine and bupivacaine) were used for epidural anesthesia. Post Operative Nausea and Vomiting (PONV) after general anesthesia occurred in 74% of cases and in 41% of epidural cases (P=0.020). Patients were divided in four groups according to the severity of PONV, then severity were compared between two Methods of anesthesia.
    Keywords: Epidural Anesthesia, General Anesthesia, Total Abdominal Hysterectomy, Post Operative Nausea Vomiting(PONV), Narcotics
  • B. Foroogh*, H. Noori Page 312
    One of the most important causes of patellofemoral pain syndrome is malfunction of quadriceps muscle, specially vastus medialis muscle weakness. Twenty seven normal healthy subjects (21.4±3.4 years) and 17 patients with patellofemoral pain (24.1±3.6 years) were included in this study. Recruitment Internal of the patients and normal subjects were recorded by using a coaxial needle electrode in vastus medialis during voluntary contraction. The effects of ten sessions of closed chain quadriceps exercise were evaluated on the control group and patients by methods of RI recording. Following exercise program there was significant decrease of mean value of RI in Vastus medialis muscle (P<0.0001). RI recording method could be used for assessing the weakness of Vastus medialis muscle.
    Keywords: Patellofemoral, Recruitment Interval, Vastus Medialis, EMG
  • M.A. Ghoraian*, M. Moshkgoo, A. Reshad, A. Sarami, M. Asadi Page 316
    The patient is a 49 year-old woman, a mother of four with enlarging thyroid gland for the past 15 years. Thyroid scan showed multinodular goiter. Thyroid hunction tests were in the range of normal. Fine needle aspiration of the thyroid was unsatisfactory. In the thyroid physical exam bilateral multiple and movable lymphadenopathies were detected on the anterior cervial chain.The thyroid was hard and nontender and nodular on population (CEA=400 ng/ml,calcitonin=1100 pg/ml). A relatively fixed and non-tender mass measuring 1 × 1.5cm was felt in the superior-external lobe of the right breast this mass was present from eight months prior to the time of presentation.There was neither skin change nor nipple discharge. Excisional biopsy of the mass revealed infiltrating ductal carcinoma of the breast. Modified radical mastectomy was subsequently performed.The patient then was prepared for thyroid surgery. Total thyroidectomy and modified neck dissection were carried out when the frozen section reportes malignant which was then confirmed to be medullary carcinoma of the thyroid gland.
    Keywords: Medulary Carcinoma of Thyroid, Ductal Carcinoma of Breast
  • A. Mirzajani* Page 319
    Occlusion is a method that has been used in the treatment of amblyopia since before and CAM visual stimulation (CAM therapy) is other method which can be used for amblyotherapy.In this study twenty two 6-year-old, previously untreated amblyopic children were divided into two subgroups with regard to anisometropic and ametropic amounts.The first group was treated by occlusion therapy and the second group was treated by CAM method. These two methods were compared in improving visual acuity,accommodation, ocular movement(saccades-pursuits)and stereoacuity.We found that CAM therapy was significantly more effective and better than occlusion in improving visual acuity and stereoacuity.There was significantly no difference between two method in improving amplitude of accommodation. However occlusion therapy was significantly more effective than CAM therapy in improving accommodative facility and saccadic and pursuit movement.It is concluded that CAM therapy is valuable method in the treatment of anisometropic amblyopia, however it is not a complete method and must be used with occlusion.
    Keywords: Occlusion, CAM visual stimulation, Amblyopia