فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی رازی
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 24، تابستان 1380)

  • تاریخ انتشار: 1380/04/01
  • تعداد عناوین: 15
|
  • میترا وشمگیر، محسن فکرت، علی امینی صفحه 121
    در بیماری هیدروپس فتالیس (هیدروپس جنینی) جنین یا نوزاد دچار ادم شدید زیر جلدی همراه تجمع مایع در حفرات صفاقی و پلور می گردد. همولیز شدید، هیپرپلازی رده اریتروئید در مغز استخوان، خونسازی خارج از مغز استخوان در کبد و طحال، اختلال عملکرد کبدی و نیز آسیت و ادم از علائم همراه آن می باشند. هیدروپس جنینی به دو نوع ایمیون و غیرایمیون تقسیم می شود. نوع ایمیون بعلت عدم سازگاری Rh و نوع غیرایمیون بعلل کروموزومی، ناهنجاری قلبی عروقی، ناهنجاری اسکلتی و یا سایر علل ایجاد می شود. تشخیص آن از طریق سونوگرافی و ارزیابی مادر از طریق کنترل دقیق آنتی بادی کومبس غیرمستقیم صورت می گیرد. در صورت وجود تیتر مثبت و بالارونده ارزیابی جنین از راه آمنیوسنتز یا کوردوسنتز باید انجام شود. در صورت خطرناک بودن وضعیت جنین انتقال خون داخل رحمی و ختم حاملگی بعنوان درمان باید صورت گیرد. در صورت امکان درمان علل هیدروپس غیرایمیون نیز می تواند کمک کننده باشد. در این مقاله به ارائه دو مورد هیدروپس جنینی غیرایمیون پرداخته می شود که با اقدامات درمانی تا کنون زنده مانده اند و به زندگی خود ادامه می دهند.
    کلیدواژگان: هیدروپس جنینی، آمنیوسنتز، آنتی بادی کومبس غیرمستقیم
  • حبیب انصارین، غلامحسین غفارپور، مهربان فلاحتی صفحه 128
    بیماری های قارچی سطحی از بیماری های شایع اندمیک ایران بخصوص در نواحی روستایی و مناطقی که از نظر بهداشت در مضیقه می باشند و بیشتر با احشام و حیوانات اهلی سروکار دارند باشد. از طرفی بیماری های قارچی ناحیه سر یا باصطلاح کچلی ها، همیشه در اطفال سنین دبستان و قبل از آن بروز می کنند. لذا بررسی و مطالعه عفونتهای قارچی از دیدگاه بهداشت عمومی و طب پیشگیری در هر نقطه و در هر جمعیتی از کشور بسیار مهم می باشد.
    جهت بررسی شیوع بیماری های قارچی در دانش آموزان، مدارس ابتدایی شهرستان ورامین بعلت وجود منطقه کشاورزی و دامداری انتخاب گردیدند. بهمین منظور، ضمن هماهنگی با کارشناس محترم آمار و معاونت بهداشتی اداره آموزش و پرورش شهرستان ورامین، 5 دبستان دخترانه و 5 دبستان پسرانه در مناطق شمال، جنوب، غرب، شرق و مرکز شهرستان ورامین بطور تصادفی انتخاب و 2055 نفر از دانش آموزان دختر و پسر (1099 پسر 51/53% و 956 نفر دختر 5/46% بین سنین 7 تا 14 سال) این مدارس از نظر وجود بیماری های قارچی مو، پوست و ناخن تحت بررسی کامل قرار گرفتند. از افراد مشکوک به بیماری و نیز از تعدادی افراد بظاهر سالم (جهت بررسی حاملین بظاهر سالم) نمونه برداری انجام گرفت. برای تمام افراد مورد بررسی، پرسشنامه کاملی که علاوه بر مسائل مربوط به بیماری شامل عناوین خاص نیز بود تنظیم گردید. از نمونه های تهیه شده بررسی میکروسکوپی (آزمایش مستقیم) و کشت بعمل آمد.
    نتیجه این پژوهش، 2 مورد ضایعه کاندیدیای دور ناخن دست و 2 مورد تینه آورسی کالر (Tinea Versicolor) (2 دانش آموز ختر، 1/0%) و 1 مورد تینه آکاپیتیس (Tinea Capitis) (1 دختر 7 ساله دانش آموز کلاس اول، 05/0%) با عامل تریکوفیتون ویولاسئوم بود. نتایج این بررسی در مقایسه با بررسی سایر نواحی و افراد جامعه تفاوت معنی داری را نشان نداد.
    کلیدواژگان: عفونت قارچی، کچلی سر، کچلی بدن
  • فرانک بابکی فرد، ویدا ضرابی، مینو مجلسی کوپایی صفحه 136
    با توجه به پیشرفت روش های درمان هورمونی پس از یائسگی تعداد زنانی که جهت خونریزی غیرطبیعی رحم نیاز به توجه پزشکی دارند در حال افزایش است و تشخیص علت خونریزی جهت درمان صحیح ضروری است. اگر چه بیوپسی اندومتر هنوز روش ارجح می باشد، لیکن هیستروسونوگرافی روشی با حساسیت بالا می باشد. در این پژوهش توصیفی تشخیصی یافته های هیستروسونوگرافی و پاتولوژی آندومتر در زنان حوالی سنین یائسگی مبتلا به خونریزی غیر طبیعی رحم مورد بررسی قرار گرفت. تعداد افراد مورد مطالعه 37 نفر بود و بیماران در محدوده سنی 36 تا 65 سال قرار داشتند.
    بیماران از نظر استفاده از قرصهای پیشگیری از بارداری، تاموکسیفن، سابقه هیپرلیپیدمی، هیپرتانسیون و هیپرگلیسمی مورد بررسی قرار گرفتند. تمامی افراد مبتلا به آتروفی آندومتر، بدلیل عدم وجود پاتولوژی از مطالعه خارج شدند. در بررسی هیستروسونوگرافی، ضخامت آندومتر بطور جداگانه در هر دیواره، اکوژنیسیتی، هموار بودن و یا نامنظم بودن ضخامت جدار مورد بررسی قرار گرفت و سپس یافته های هیستروسونوگرافی با یافته های پاتولوژی مقایسه شد. هیستروسونوگرافی براحتی توسط بیماران تحمل گردیده و هیچ گونه عارضه ای هنگام انجام سونوگرافی و یا بعد از آن مشاهده نشد. پس از مقایسه نتایج حاصل از هیستروسونوگرافی و پاتولوژی پس از هیسترکتومی بعنوان محک (Gold standard) تشخیصی مقادیر زیر جهت توانایی هیستروسونوگرافی در تعیین ضایعات داخل رحمی بدست آمد: حساسیت: 95%، اختصاصی بودن: 94%، دقت: 95%، ارزش پیشگویی مثبت: 95% و ارزش پیشگویی منفی: 94%. نتیجه آنکه هیستروسونوگرافی روشی قابل اعتماد جهت بررسی خونریزی رحمی غیرطبیعی در زنان حوالی سنین یائسگی می باشد و قادر است موارد نیاز به درمان طبی را از موارد نیاز به درمان جراحی متمایز نماید.
    کلیدواژگان: هیستروسونوگرافی، خونریزی غیرطبیعی رحم، پاتولوژی رحم
  • فرزانه ترکان، سیدمنصور رایگانی، محمدحسن بهرامی صفحه 142
    ضایعات ورزشی رشته کشتی با توجه به توسعه روز افزون این رشته رو به تزاید می باشد. این تحقیق با توجه به بومی بودن این رشته در کشور ایران و عدم وجود مطالعه دقیق و علمی پیرامون میزان آسیب ریشه های عصبی گردن و درگیری اعصاب محیطی در این رشته (که پس از آسیب زانو در مرتبه دوم قرار دارد) انجام پذیرفت. در این تحقیق به بررسی فراوانی این نوع آسیب در کشتی گیران حرفه ای ایران پرداخته شد و رابطه احتمالی بین شیوع این آسیبها و سابقه اشتغال به کشتی و نیز آسیب دیدگی قبلی گردن تحت بررسی قرار گرفت. پس از ارزیابی اولیه 40 کشتی گیر حرفه ای (با سابقه حداقل 10 سال کشتی) بوسیله معاینات بالینی و بررسی های الکترودیاگنوستیک و سپس بررسی 21 نفر از آنان با استفاده از MRI ستون فقرات ناحیه گردن نتایج ذیل بدست آمد: 1- 45% افراد مورد مطالعه دچار ضایعه مزمن ریشه عصبی گردن بودند. 2- ارتباط آماری معنی داری بین سن کشتی گیران، مدت اشتغال آنان به کشتی و نیز آسیب دیدگی قبلی گردن با ضایعه فعلی ریشه عصبی گردن وجود نداشت.3- اختصاصی بودن (specifity) MRI در این ارزیابی 67/41% و حساسیت (sensetivity) آن 100% بود. 4- با استفاده از نتایج MRI در گروه مورد مطالعه، تغییرات دژنراتیو (degenerative) در 61% موارد، بیرون زدگی دیسک (protrusion) در 28% موارد، تنگی کانال نخاعی در 19% موارد و خروج دیسک (extrusion) در 9% موارد مشاهده شد. 5- شایعترین ریشه عصبی درگیر در الکترودیاگنوز ریشه عصبی ششم گردنی(C6) بشکل دو طرفه بود. در بررسی بوسیله MRI نیز ریشه عصبی ششم گردنی بیشترین درگیری را نشان داد. 6- 5/27% افراد تحت مطالعه دچار آسیب عصب محیطی اندام فوقانی بودند و از این میان سندرم کارپال تونل دوطرفه با 15% و سپس درگیری عصب اولنار در آرنج با 5/12% بیشترین آمار را بخود اختصاص دادند. 7- رابطه آماری معنی داری بین آسیب عصب اولنار و آسیب دیدگی قبلی آرنج وجود داشت. 8- 5/54% موارد آسیبهای عصب محیطی فوقانی همراه درگیری ریشه عصبی گردن بود.
    کلیدواژگان: آسیب ریشه های عصبی گردن، آسیب اعصاب محیطی، کشتی
  • سید حسین حسنپور اونجی صفحه 147
    تومور کاذب مغزی عارضه ایست با علائم و نشانه های افزایش فشار داخل جمجمه، بدون آنکه ضایعه فضاگیر و یا انسدادی وجود داشته باشد. شیوع آن 2-9/0 درصد هزار نفر جمعیت گزارش شده است و در بالغین 30-20 ساله و چاق، بخصوص زنان شایعتر است. این عارضه در کودکان ناشایع است ولی بروز آن در گروه سنی 16-11 ساله فراوانتر می باشد و در هر دو جنس شیوع یکسان دارد.
    در این مطالعه گذشته نگر 10 ساله پرونده کودکان مبتلا به تومور کاذب مغزی بستری شده در مرکز آموزشی درمانی کودکان مفید (22 نفر) و مرکز آموزشی درمانی حضرت علی اصغر(ع) (5 نفر) جمعا 27 نفر مورد بررسی قرار گرفت و نشان داده شد که شیوع بیماری در گروه سنی کودکان 10-5 ساله و در دختران بیشتر بود. بیشترین شکایتی که باعث مراجعه بیماران گردیده بود سردرد، استفراغ و انحراف چشمها بود. مهمترین عارضه نورولوژیک ادم پایی و اختلال عملکرد عصب زوج ششم جمجمه ای و اختلال تعادل بود. بجز یک مورد که نیاز به اقدام جراحی پیدا کرد سایر موارد با درمانهای طبی بهبود یافتند. در یک مورد نیز عود بیماری بعد از یکسال دیده شده است.
    کلیدواژگان: تومور کاذب مغزی، افزایش فشار داخل جمجمه خوش خیم، هیدروسفالی توکسیک، افزایش فشار داخل جمجمه ایدیوپاتیک
  • ولی ا& حسنی، رضا صالحی، شهرام ناصرنژاد، بهزاد صدری، سعیدرضا انتظاری، محمودرضا محقق صفحه 154
    در این پژوهش باتوجه به ویژگی لیدوکائین در کاهش (Minimum Alveolar Concentration)MAC هوشبرهای استنشاقی تلاش شد با تزریق عضلانی لیدوکائین بعنوان پیشدارو ازمیزان مصرفی تیوپنتال حین القاء بیهوشی کاسته شود.
    دویست بیمار بالغ (دارای ریسک بیهوشی I و II) که کاندید اعمال جراحی انتخابی بودند وارد مطالعه شدند و بطور تصادفی تحت تزریق عضلانی لیدوکائین 5% (mg/kg 3) با نرمال سالین بمیزان (mg/kg 06/0) قرار گرفتند(هر گروه یکصد نفر).
    حدود 15 دقیقه پس از تجویز عضلانی القاء بیهوشی بر اساس پروتکل ثابتی شروع شد، بدین ترتیب که بعد از تجویز وریدی میدازولام، تیوپنتال بصورت دوز یکجا(bolus) بمیزان (mg/kg 5/0) در فواصل زمانی 30 ثانیه تجویز می گشت و در زمانیکه بیمار قادر به انجام دستورها نبود و رفلکس پلکی مختل می گشت با تجویز ساکسینیل کولین با استفاده از لوله مناسب انتوبه می گشت. لازم بذکر است که وضعیت همودینامیک (فشار خون وضربان قلب) بیماران قبل از تجویز پیشدارو در حین لوله گذاری اندازه گیری شد.
    بررسی نتایج بدست آمده موید این نکته است که از میانگین میزان مصرفی تیوپنتال حین القاء بیهوشی در گروهی که لیدوکائین 5% (mg/kg 3) را بعنوان پیشدارو دریافت نمودند، نسبت به گروه کنترل حدود 5/42% کاسته شده است (05/0 p<). همچنین پایداری وضعیت همودینامیک حین لوله گذاری در گروهی که لیدوکائین عضلانی دریافت کرده بودند قابل توجه بود.
    کلیدواژگان: پیشدارو، لیدوکائین، تیوپنتال، القاء بیهوشی
  • علی رضایی زاده صفحه 158
    پروتکلهای درمانی و آموزشی در تمام زمینه های پزشکی و پیراپزشکی متداول و مورد استفاده می باشد، این پروتکلها از انواع محلی که در یک بیمارستان استفاده می شوند تا موارد جهانی آن که در متون و مجلات یافت می شوند، متفاوت می باشند. با پیدایش شبکه اینترنت و افزایش اقبال عمومی آن، پایگاه های (site) مختلف پزشکی نیز به آن گسترش یافته اند. علاوه بر دانشگاه های معتبر و بیمارستانها، اشخاص حقیقی نیز اقدام به درج مطالب مربوط به ارتوپدی و تروماتولوژی (traumatology) در پایگاه های اینترنت می نمایند. از طرف دیگر روز به روز لزوم سنجش و ارزیابی این پایگاه ها بیشتر می شود. در این بررسی با روش Branfoot & Oliver پس از مطالعه بیش از 100 پایگاه و صفحه (Web page)، 35 پایگاه مورد ارزیابی قرار گرفت و نتایج بر طبق سنجش فوق مقایسه و ارائه گردید.
    کلیدواژگان: پروتکلهای ارتوپدی، اینترنت، پروتکلهای تروما
  • اسماعیل ابراهیمی تکامجانی، محمدجعفر شاطرزاده، محمدرضا کیهانی، عزیز رحمانی، غلامرضا شاه حسینی صفحه 163
    هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر اضافه کردن تمرین دویدن به جلو و عقب در یک برنامه تمرینی تخته تعادل، بر روی برخی آزمونهای عملکردی تعادل استاتیک بود. در این پژوهش 65 مرد سالم جوان بروش غیر احتمالی ساده انتخاب شدند و بروش تصادفی به سه گروه تقسیم بندی شدند. گروه اول شامل 25 نفر بودند که ابتدا تمرین دویدن به جلو را بمدت 10 دقیقه و سپس تمرینات روی تخته تعادل را بمدت 15 دقیقه انجام دادند. گروه دوم نیز شامل 25 نفر بودند که ابتدا تمرین دویدن به عقب را بمدت 10 دقیقه و سپس تمرینات روی تخته تعادل را بمدت 15 دقیقه انجام دادند. گروه سوم شامل 15 نفر بودند که تنها تمرینات تخته تعادل را بمدت 15 دقیقه انجام دادند. برای هر یک از گروه ها، تمرین بمدت 6 هفته و بصورت 3 جلسه در هر هفته تکرار گردید. آزمونهای عملکردی تعادل استاتیک شامل حداکثر زمان ایستادن بر روی پای غالب بصورت صاف بر روی سطح سفت (A)، ایستادن بر روی پای غالب بصورت صاف بر روی سطح نرم(B)، ایستادن بر روی پای غالب بصورت نیمه چمباتمه بر روی سطح سفت(C) و ایستادن بر روی پای غالب بصورت نیمه چمباتمه بر روی سطح نرم(D) بودند که همگی با چشمان بسته انجام شدند.
    این آزمونها در 4 مرحله و در فواصل زمانی 2 هفته ای اندازه گیری شدند. در کل اختلاف معنی داری در میانگین مقادیر آزمونها پس از 6 هفته تمرین بین سه گروه دیده نشد. ولی در پایان هفته دوم اختلاف معنی داری در میانگین مقادیر آزمونهای A، B و D بین سه گروه دیده شد که این اختلاف ناشی از میانگین مقادیر آزمونهای A، B و D در گروه دویدن به عقب بود. می توان نتیجه گیری نمود دو هفته تمرین دویدن به عقب باعث تسهیل اثرات تمرین تخته تعادل بر روی تعادل استاتیک می گردد.
    کلیدواژگان: تعادل استاتیک، دویدن به عقب، تخته تعادل
  • کیکاوس حیدریان، فریبرز عزیزی صفحه 169
    طی سالهای 1375 لغایت 1376، 49 بیمار با شکستگی پلاتوی تیبیا مورد مطالعه قرار گرفتند. 31 بیمار بروش جراحی و 18 بیمار بروش غیر جراحی درمان شدند. در هر دو گروه بیشترین نوع شکستگی شامل تیپ یک تقسیم بندی Schatzker و کمترین انواع، شامل تیپ ششم و پس از آن تیپ سوم بودند. سن بیماران در گروه جراحی بطور متوسط 9/36 سال (محدوده 65-18 سال) و در گروه غیر جراحی 5/46 سال (محدوده 78-14 سال) بود. مدت پیگیری نیز بطور متوسط 15 ماه (بین 6 تا 24 ماه) بود. درمان در گروه جراحی شامل ثابت کردن شکستگی با پیچ، پلیت(plate)، فیکساتور خارجی و یا ترکیبی از این وسایل بود. درمان غیر جراحی شامل 4 تا 6 هفته بی حرکتی در گچ کامل و پس از آن گچ مفصل دار جهت حرکت زانو بود. بطور معمول بیماران ابتدا بمدت 6 هفته بدون گذاشتن وزن روی پا مبتلا راه می رفتند و سپس طی 6 هفته دوم با اعمال وزن بر روی پا حرکت می کردند. یک سیستم امتیازبندی جدید توسط مولفین طراحی شد که در آن به مجموع عملکرد عضو، درد و رادیوگرافی پایانی از 0 تا 100 امتیاز تعلق می گرفت. در پایان مطالعه 5/80% گروه جراحی و 5/55% گروه غیرجراحی نتیجه خوب و عالی بدست آوردند.3 بیمار گروه جراحی عارضه پیداکرد که شامل عفونت همراه با جوش نخوردگی شکستگی در یک بیمار و محدودیت شدید حرکتی در دو بیمار بود که علت آن احتمالا شدت زیاد ضربه وارد شده بود. محدودیت حرکت زانو مشکل اصلی در گروه غیرجراحی بود که شاید علت آن تاخیر در به حرکت درآوردن زانو باشد. نتایج این بررسی نشان می دهد که تفاوت معنی داری بین نتایج درمانی دو گروه انتخاب شده وجود دارد، بطوریکه گروه جراحی نتیجه بهتری بدست آورده است.
    همانطور که در منابع دیگر هم اذعان شده است، 3 هدف اصلی در درمان این شکستگی ها باید مورد توجه قرار گیرد که شامل راستای درست عضو، مفصل با ثبات و متقارن و حرکت زودرس و کنترل شده زانو می باشند.
    کلیدواژگان: شکستگی پلاتو(طبق) تیبیا، تقسیم بندیSchatzker، درمان جراحی، درمان غیرجراحی
  • مهیار غفوری صفحه 175
    علل انسداد روده باریک بسیار متفاوت است. از جمله علل داخل مجرایی آن انترولیت (enterolith) می باشد و اغلب در افراد مبتلا به انسداد مزمن روده (مانند مبتلایان به انتریت رژیونال) مشاهده می شود. مورد معرفی مردی است 41 ساله با سابقه 12 ساله انتریت رژیونال که با علائم انسداد حاد روده مراجعه نموده بود. در آزمایشات رادیوگرافیک کلسیفیکاسیونهای بیضوی با دو انتهای نوک تیز و مرکز شفاف (lucent) در RLQ مشاهده گردید. که با توجه به شرح حال اخذ شده از بیمار، مطرح کننده وجود انترولیت در اثر بلع هسته های آلو بعنوان عامل انسداد بود.
    کلیدواژگان: انتریت رژیونال، انسداد روده باریک، انترولیت
  • ابوالفضل فقیهی، یوسف صادقی، عبدالحسین شاهوردی، سعید کاظمی آشتیانی صفحه 179
    در این پژوهش زوایای گردن و تنه (Neck/Shaft،N/S) آنتی ورشن (antiversion) استخوان ران در 1032 فرد سالم و مبتلا به دررفتگی مادرزادی مفصل ران (Congenital Dislocation of Hip،CDH) در فاصله سنی بدو تولد تا 76 سال بررسی شد. در این مطالعه با استفاده از کلیشه ساده قدامی خلفی لگن و رسم محور تنه، سر و گردن استخوان ران، زاویه بین دو محور اندازه گیری شد. جهت بدست آوردن زاویه آنتی ورشن از روش محوری (Axial) و جهت تعیین اندازه ها از خط کش و نقاله استفاده گردید.
    جهت تحلیل داده ها از رگرسیون خطی، paired t-test استفاده شد و نتایج ذیل حاصل گردید:1 - متوسط زاویه N/S بدون در نظر گرفتن جنس و سن برای افراد نرمال 85/130 درجه و برای افراد مبتلا به CDH 87/130 درجه بود.
    2 – زاویه N/S بدون در نظر گرفتن جنس، با افزایش سن کاهش معنی داری نشان داد.
    3 – متوسط زاویه N/S در جنس مونث و مذکر به ترتیب 43/129 درجه و 99/131 درجه گزارش شد.
    4 – متوسط زاویه آنتی ورشن در افراد نرمال 03/23 درجه و در افراد مبتلا به CDH 11/36 درجه بدست آمد.
    کلیدواژگان: زوایای گردن و تنه استخوان ران، دررفتگی مادرزادی مفصل ران، آنتی ورشن استخوان ران
  • فرزاد نورایی، مریم کدیور صفحه 187
    نواحی سامانگر هستک (Nucleolar Organizer Regions، NOR) حلقه هایی از DNA هستند که بدنبال نشخه برداری به RNA ریبوزومی بدل می گردند. روش کلوئید نقره با رنگ آمیزی پروتئینهای همراه با (s) NOR (AgNOR) قادر است آنها را بصورت نقاط سیاه رنگی در داخل هسته نمایان سازد که نمایانگر فعالیت پرولیفراتیو بافت هستند. لذا، از این خاصیت می توان برای تفکیک ضایعات پیش بدخیمی از بدخیمی استفاده کرد. هدف این پژوهش بررسی توانایی، میزان دقت و خطای روش رنگ آمیزی AgNOR برای تفکیک ضایعات مختلف آندومتر است که در بسیاری از موارد همپوشان (Overlap) هستند. بهمین منظور 120 مقطع از بافت آندومتر بیمارانی که طی سالهای 1372 لغایت 1376 به بیمارستان اکبرآبادی مراجعه کرده بودند، رنگ آمیزی شد. این مقاطع از طریق کورتاژ تشخیصی و هیسترکتومی بدست آمدند. تشخیصهای بافت شناسی نمونه های مزبور عبارت بودند از: آندومتر پرولیفراتیو (30 نمونه) و آدنوکارسینوم (25 نمونه). تعداد متوسط (s) NOR رنگ شده بوسیله نقره (AgNOR)در هر سلول بافت پرولیفراتیو 9/8، بافت ترشحی 7/5، هیپرپلازی ساده آندومتر 7/9، هیپرپلازی کمپلکس 3/1 و آدنوکارسینوم آندومتر 6/14 بود. اختلاف بین میانگینهای فوق براساس تحلیل واریانس یکطرفه (ANOVA) معنی دار بود(43-10×42/1 P<). نتیجه آزمون سنجش قدرت روابط تقریبا برابر با 83% بود. اختلاف معنی دار عمدتا بر اثر اختلاف بین بافتهای طبیعی با یکدیگر، با هیپرپلازی و آدنوکارسینوم و نیز اختلاف بین هیپرپلازی و آدنوکارسینوم ایجاد شده است(01/0 P<). لذا شمارش (s) NOR معیار قاطعی برای تشخیص افتراقی ضایعات مختلف آندومتر از یکدیگر می باشد.
    کلیدواژگان: نواحی سامانگر هستک، هیپرپلازی آندومتر، کارسینوم آندومتر، روش رنگ آمیزی کلوئید نقره
  • ابراهیم عامری، ابراهیم قیم حسنخانی، محمدصالح گنجویان صفحه 194
    در یک بررسی گذشته نگر بر روی 83 بیمار مبتلا به پولیواسکولیوز که از سال 1376-1349 در بیمارستان شفایحیائیان بستری و تحت عمل قرار گرفته اند عوارض وسیله (Implant Failure) 15 مورد (18%)، جوش نخوردن (pseudoarthrosis) 12 مورد (5/14%)، عفونت عمقی 4 مورد (8/4%)، عفونت سطحی 3 مورد (6/3%)، زخم گچ (Cast sore) 17 مورد (48/20%) و از دست دادن اصلاح (Loss of correction) 28 مورد (73/33%) مشاهده گردید. عارضه وسیله در سیستم هارینگتون دیسترکشن (Distraction Harrington، D.H) و سیستم هارینگتون همراه با سیستم زیلکی (Distraction Harrington Zeilke، D.H+Z) بسیار شایعتر از سیستم هارینگتون همراه با سیم زیرلامینا (Distraction Harrington Sublaminar wiring، D.H+SLW) بود.
    خوش نخوردن در سیستم هارینگتون دیسترکشن دارای بیشترین میزان و در سیستم هارینگتون با سسیم زیر لامینا دارای کمترین میزان بود. همچنین جوش نخوردن در فیوژن تا ناحیه خاجی، فیوژن خلفی تنها و در انحناهای سینه ای کمری و کمری بسیار شایعتر از فیوژن تا ناحیه بالای خاجی، فیوژن قدامی و خلفی با هم و انحنای توراسیک بود.
    نتیجه اینکه در پولیواسکولیوز، بخصوص در انحناهای سینه ای کمری، کمری و نیز در صورت نیاز به فیوژن ساکروم و انحناء بیشتر از 60 درجه، استفاده از روش فیوژن قدامی و خلفی با هم، همراه با استفاده از یک وسیله قوی و محکم نظیر هارینگتون دیستراکشن با سیم زیر لامینا مناسبتر می باشد.
    کلیدواژگان: عوارض جراحی پولیواسکولیوز، ستون فقرات
  • بهار محجوبی، داریوش راوری، محمد وفایی، حمید شکوهی، نیما آذرخش صفحه 200
    در هموروئیدهای وسیع و دورتادور تکنیکهای معمولی کارآرایی لازم را ندارند و بر حسب تکنیک جراحی بکاررفته، ممکن است عوارض متعددی در ناحیه مقعد ایجاد شود. شایعترین این عوارض تنگی و اکتروپیون می باشند. جراحان بدلیل احتمال زیاد بروز این عوارض از انجام هموروئیدکتومی پرهیز می کنند. در این مطالعه هموروئیدکتومی و بازسازی مقعد با چهار فلاپ (که در واقع روش تعدیل شده White head است) بعنوان یک روش جایگزین در درمان 95 بیمار مبتلا به هموروئیدهای درجه 3، 4 و دورتادور بکار گرفته شد. مزیت عمده این روش جلوگیری از بروز تنگی، اکتروپیون، بدشکلی ناحیه مقعد، نیز درد بسیار کم پس از عمل، سرعت بهبود و برگشت سریع به کار و جنبه esthetic reconstruction آن می باشد. این مطالعه بروش آینده نگر در بیماران دارای هموروئیدهای درجه 3، 4 و دورتادور که طی سالهای 1368 لغایت 1374 به چند کلینیک پروکتولوژی در تهران مراجعه کرده اند صورت پذیرفت. عوارض دیررس شامل تنگی مقعد (1/3%) و high stricture (1%) در 1/4% بیماران ایجاد شد. هیچ موردی از اکتروپیون مشاهده نشد. سایر عوارض زودرس که بصورت موقت ایجاد شدند و با تمهیدات طبی و جراحی های ساده مرتفع گردیدند شامل شقاق مقعد (6/10%)، دررفتگی بخیه ها (8/9%)، نکروز فلاپها (1/3%)، آبسه (1%) و بی اختیاری مدفوع (4/5 درصد) بود.
    براساس نتایج این مطالعه می توان پیشنهاد کرد که روش چهار فلاپ روش مناسبی در درمان هموروئیدهای وسیع و دورتادور است.
    کلیدواژگان: هموروئیدکتومی، بازسازی مقعد با چهار فلاپ، تنگی مقعد، اکتروپیون
  • سیدعباس مدنی صفحه 207
    پنجاه بیمار دچار پارگی رباط متقاطع قدامی زانو و عدم توانائی در انجام فعالیتهای روزانه و ورزشی، تحت عمل جراحی بازسازی رباط متقاطع قدامی به کمک آرتروسکوپ و با استفاده از چهار رشته تاندون هام استرینگ قرار گرفتند. پس از عمل جراحی، بیماران تحت یک دوره فیزیوتراپی فشرده و فعال (بدون استفاده از بریس) قرار گرفتند. نتایج بصورت آینده نگر مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. رباط پیوندی با استفاده از آرتروسکوپ، بدون آنکه به سقف ناچ(notch) گیر کند، در داخل تونل تیبیا ثابت گردید. به همین منظور طول مناسبی از آن بمیزان کافی از کانال رانی(femoral) خارج گردید و با پیچ و واشر خاردار به ناحیه سوپراکوندیلر(supracondylar) ثابت شد. پس از گذشت 6 ماه بیماران بدون هیچ گونه محدودیتی به تمرینات ورزشی و فعالیتهای روزانه باز گردانده شدند.
    بررسی کلینیکی با استفاده از جدول IKDC (International Knee Documentation Committee) انجام شد. 46 بیمار (92% موارد) عملکرد زانوی خود را طبیعی و یا تقریبا طبیعی ارزیابی نمودند. 31 بیمار (62% موارد) به سطح فعالیت قبل از صدمه خود باز گشتند. درصد پریدن با یک پا در مقایسه با پای مقابل در 24 نفر (48% موارد) بیشتر از 90% و در 16 نفر (32% موارد) بیشتر از 76% بود. در بخش امتحانات کلینیکی جدول، 8 بیمار (16% موارد) در گروه A و 38 بیمار (76% موارد) در گروه B قرار گرفتند. در بررسی نتیجه نهائی جدول IKDC، 45 نفر (90% موارد) زانویی با عملکرد طبیعی و یا تقریبا طبیعی داشتند.
    این نتایج نشان دادند که بازسازی آرتروسکوپیک رباط متقاطع قدامی با استفاده از 4 رشته تاندون هام استرینگ و پیچ و واشر خاردار ثبات و عملکرد قابل قبولی به زانو می بخشد. همچنین درصد بالائی از بیماران به سطح فعالیتهای ورزشی و شغلی اولیه خود باز می گردند. عملکرد زانو با میزان پریدن با یک پا و نتایج نهایی جدول IKDC ارتباط معنی داری (001/0 P<) داشت و بازگشت به سطح فعالیتهای قبل از صدمه تنها ارتباط معنی داری با نتیجه نهایی جدول IKDC داشت(001/0 P<).
    کلیدواژگان: بازسازی رباط متقاطع قدامی، تاندون هام استرینگ، رضایت بیماران
|
  • A. Amini*, M. Fekrat, M. Voshmgir Page 121
    In hydrops fetalis, the affected fetus may show considerable subcutaneous edema, usually associated with ascites and pleural effusion. Severe hemolysis, marked erythroid hyperplasia of the bone marrow and large area of extramedullary hematopoesis, particularly in the spleen and liver which may cause hepatic dysfunction, are the symptoms of hydrops fetalis.Hydrops fetalis is divided to Immune and Non-immune. Immune hydrops fetalis is caused by Rh-system incompatibility and Non-immune is caused by chromosomal abnormality, cardiovascular malformation, skeletal malformation and etc. Ultrasonic evaluation may provide a diagnosis and mother’s evaluation is controlled by indirect coomb’s and if indirect coombs titer is positive and goes up the fetus must be evaluated by amniocentesis or cordocentesis. If the situation of fetus is hazardous, intrauterine transfusion and termination of pregnancy must be considered. In this report we have two living neonates which had been non-Immune hydrops fetalis and treated by some medical treatment and are now living a normal life.
    Keywords: Hydrops Fetalis, Amniocentesis, Indirect coombo\'s test
  • H. Ansarin*, Gh. Ghaffarpoor, M. Falahati Page 128
    Superficial mycoses is an endemic diease in Iran specially rural area and area of poor hygiene, where the children are dealing with domestic animals. Scalp mycoses is almost always seen in school age children and younger.So study of fungal investigation in Iran is important from point of view of public health and preventive medicine. Varamin, an agricultural city near Tehran was selected for study. Five boy and five girl primary schools have been chosen randomly in that area. The office of education and statistics authorities of the area have cooperated in this study. 1099 boys (53.51%) and 956 girls (46.5%), a total of 2050 students aging 7-14 year were investigated. Sampling was taken from suspicious as well as normal appearing children for mycological study. Special questioner was made for all children containing required informations in relation to special items except the skin diseases. Two cases of periungal candidiasis, 2 cases of tinea versicolor (2 girls, 0.1%) and 1 case of tinea capitis (a seven year old girl, 0.05%) affected by trichophyton violaceum were found. No significant difference was noted with similar studies in other areas of the country.
    Keywords: Mycoses, Tinea capitis, Tinea versicolor
  • F. Babaki Fard*, V. Zarrabee, M. Majlesee Koopaie Page 136
    The number of women who need medical attention for perimenopausal bleeding has been increased because of the factors such as hormonal therapy after menopause. Determining the cause is essential in planning appropriate therapy. Although endometrial biopsy is still the preferred method as the first diagnostic test, hysterosonogeraphy (HSG) is a sensetive diagnostic method.37 perimenopausal women were enrolled in a prospective study. Patients were at the range of 36-65 years old and were asked about the use of oral contraceptive, tamoxifen and the history of hyperlipidemia, hypertension and hyperglycemia. All the patients with endometrial atrophy were excluded from the study. In HSG evaluation endometrial thickness in separate walls, echogenicity smoothness and irregularity were assessed and diagnosis were made based on sonographic data. Results of HSG were compared to data issued from pathologic results obtained from surgery. HSG was achieved in 37 patients. In all patients the procedures were well tolerated by patients with no complication during or after the examination. HSG had a high sensetivity and specificity in the discrimination of normal cavity from the ones with intrauterine lesion (sensitivity=95%, specificity=94%, positive predictive value=95%, negative predictive value=94%, accuracy=95%) HSG appears as a reliable method for the investigation of abnormal uterine bleeding in perimenopausal women. It can distinguish women who just need a medical therapy from the ones who require a surigical exploration.
    Keywords: Hysterosonography, Abnormal uterine bleeding, Uterine pathology
  • F. Torkaan*, S.M. Raayegani, M.H. Bahrami Page 142
    Wresting is one of the most involve sports in sport injuries. Because of Increasing number of wrestlers in Iran as the native sports, and lack of a precise study about the cervical root lesion and associated peripheral nerve lesion, we decided to study prevalence, type, involved root of probable cervical radiculopathy and also associated predisposing factor in 40 wrestlers, age range of 36-63 year and minimum 10 years of wrestling in Tehran.These groups were examined clinically, then by electrodiagnostic study and finally were referred for MRI study of cervical spins. Following results were obtained by electrodiagnostic studies in 40 persons and MRI in 21 persons. About 45% of patients studied by electrodiagnosis had cervical Radiculopathy. All of patients studied by MRI were reported by radiologist to have one type of cervical spine involvement as follows: degenerative changes: 61%, disc protrusion: 28%, cervical canal stenosis: 19%, and disc extrusion: 9%. The most common involved root in electrodiagnostic study was bilatrally C6 root lesion. The most common involved level in MRI was C5-C6 disc disease. There was no statistically significant correlation between root lesion and previous nerve Injury, age and years of wrestling. Based on this concept that electrodiagnostic is the most specefic test, MRI was calcuated to have 41.6% specifity and 100% sensitivity in evaluation of cervical root lesion. Twenty seven percent of cases had associated peripheral nerve lesion of upper limb, among these bilatrally capral tunnel “15%”, tardy ulnar palsy “12.5%” were most prominent. There was high statistical correlation between ulnar nerve lesion and previous elbow injury. Fifty four percent of patients had concomittant peripheral nerve injury and cervical root lesion “Double crush syndrome”.
    Keywords: Cervical root Injury, Pheripheral never Injury, Wrestlins
  • S.H. Hassan Poor Avanjy* Page 147
    Pseudotumor cerebri (PTC) is a clinical syndrome charecterized by increased ICP without any evidence of mass lesion or obstructive process.The incidence is 0.9-2 Per 100.000 population. It is more frequent in adults of 20-30 years age group especially obese women, and less common in pediatric age group. However children ranged 11- 16 years of age may suffer from PTC, with equale occurrence in both sexes. In this study we reviewed the files of 27 children with diagnosis of PTC who were admitted during past ten years in the neurology department of Mofid children Hospital (22n) and Hazrat Ali Asghar children hospital during 1369-1379. The results of this study revealed that children of 5-10 years age group, specially girls are more vulnerable. The most frequent complaints that brought these patients to physician consisted of headache, vomit and strabismus. Common findings at neurologic examination were papilledema, abducent nerve palsy and ataxic gait. All cases recovered with medical treatment but only one of them need to surgical Procedure treatment.
    Keywords: Pseudotumor Cerebri, Benign Intracraninl Hypertension, Toxic Hydrocephalus, Idiopatic intracranial hypertension
  • V. Hassani*, R. Salehi, Sh. Naser Nezhad, B. Sadri, S.R. Entezari, M.R. Mohaghegh Page 154
    We tried to decrease the dose of the consumed thiopental during induction of anaesthesia with intramuscular injection of the lidocaine as a premedication by using the lidocaine characteristics in decreasing anaesthesia MAC(minimum alveolar concentration).The manner of research performance is as follows: we injected lidocaine 5% (3 mg/kg) or Normal salin (0.06ml/kg) into Gluteus muscle of two hundred adult patients (anaesthesia risk ASA-I, ASA-II) who were Candidate for elective surgical operation (one hundred persons for each group). About 15 minutes after injection, induction of anaesthesia began based on constant protocol. After intravenous injection of the Midazolam, the Fenantyl and the Galamin, the Thiopental was injected in boluses at the dose of 0.5 mg/kg in interval of 30 seconds. When the patient can not perform the orders and the eyelash reflex become disordered, the patient intubated with the Succinylcholin. The hemodynamic parameters of the patients (blood pressure and heart rate) are measured before the premedication administration and during intubation. Analysing of the obtained results show that the average rate of the consumed Thiopental in the group who received Lidocaine 5% (3mg/kg) as a premedication decrease about 42.5% in compared with the control group during induction of anaesthesia. The stability of the hemodynamic parameters during intubation in the group who received intramuscular Lidocaine is very significant.
    Keywords: pREMEDICATION, Lidocaine, Thiopental, Induction of anaesthesia
  • A. Rezaeizadeh* Page 158
    Therapeutic and educational protocols are widely used in biomedical aspects. These protocols are locally used in hospitals and universities or may have global acceptance. Orthopedic and traumatologic protocols are available in WWW pages, and not only made by academic sources, But also delivers by personal pages. Nowadays, need for evaluation of these sites is obvious and many works are presented in biomedical literature. In this article 100 sites reviewed and evaluated by Branfoot & Oliver criteria and 35 of them selected and ranked.
    Keywords: Orthopedic Protocols, Internet, Trauma Protocol
  • G.R. Shah Hosseini*, A. Rahmani, I. Ebrahimi Takamjani, M.J. Shater Zadeh, M.R. Kayhani Page 163
    This research was conducted to examin the effects of adding forward running and backward running training in a wobble board training program on some of functional static balance tests. In this research sixty-five young healthy males (13-17years) were selected by nonprobability sampling and assigned randomly into three groups. Group I included 25 subjects that performed 10 minutes forward running training first and then 15 minutes wobble board training. Group II included 25 subject that performed 10 minutes backward running training first and then 15 minutes wobble board training. Group III included 15 subjects that performed just 15 minutes wobble board training. Each group, was trained for six weeks and three times weekly. The functional static balance tests included the most possible time of standing on domminant leg in the straight posture on the firm support surface (A), standing on dominant leg in the straight posture on the foam support surface (B), standing on dominant leg in the semisquat posture on the firm support surface (C), standing on dominant leg in the semisquat posture on the foam support surface (D). All tests were performed with closed eyes. These teste were performed and 4 times in the training period. Results did not show any significant difference of the means among three groups after 6 weeks of training, but significant difference of the means of A, B, D tests was observed among three groups in the end of the second week. We have concluded that backward running for two weeks has a facility effect on the static balance by wobble training.
    Keywords: Static balance, Backward running, Wobble board
  • F. Azizi*, K. Heydarian Page 169
    We evaluated the short-term results of 49 tibial plateau fractures in Shafa Hospital between march 1996 to march 1998.Thirty-one patients treated by surgery and 18 treated by conservative (non-surgical) methods. In both group the most common type of fracture was Schatzker type I and the least common were type VI and then type III. The average age was 36.9 years (18-65years) in surgical group and 46.5years (14-78years) in non-surgical group. Follow up was 15 months in average (6-24 months). The treatment in surgical group was fixation of fracture by surgery and using screws, Buttress plate and external fixator or all of them and in non-surgical group was 4 to 6 weeks long leg cast, then cast brace for knee motion. Partial weight bearing 6 weeks and full weight bearing 12 weeks post treatment commenced.A new scoring system was designed with regard to function, pain, X-rays of final results, and marked from 0 to 100. Overall achieved score in surgical group was 80.5% (excellent and good) and 55.5% in non-surgical group. Three patients had complications in surgical group, one had infected non-:::union::: of fracture site and the two others had severe limitation of knee motion: The latter may be due to severity of trauma ofcourse. Limitation of knee motion was the main complication in non-surgical group and we think that it would be due to unnecessary and longer immobilization. There is a meaningful differenc between the results of treatment of two groups surgical group had much better results. Our results show the same principles, as others do, that the main goals in Plateau Fracture treatment is achieving the well aligned limb, stable and congruent joint. Early and controlled knee motion is the second aim.
    Keywords: Tibial Plateau, Schatzker type of fracture, Surgical treatment, Conservative management
  • M. Ghafoori* Page 175
    The causes of small bowel obstruction are very different and one of the intraluminal causes are enteroliths which are found in Patients who have chronic obstruction of the bowel, such as regional enteritis.The patient is a 41 year-old male with 12 year history of regional enteritis which presented with acute bowel obstruction in X-Ray studies. Eliptical calcifications with pointed ends and radiolucent center in RLQ has been observed and enteroliths due to prune pits ingestion has been diagnosed as a cause of obstruction.
    Keywords: Regional enteritis, Small bowel obstruction, Enterolith
  • A. Faghihy*, Y. Sadeghi, A. Shahverdi, S. Kazemi Page 179
    In this survey upper end angles of femur (N/S & antiversion) on 1032 Normal and CDH cases, aged between Birth to 76 years old, were meagered. Simple A/P X-rays were used to sign on them by marking on axis of head and Neack also on body axis of femur.The angle between two axes were measured by roller and goniometer. The results of linear regression and multivariation are analysed by paired t-test and these results were obtained: 1- Mean of N/S angle regardless of sex for normal cases was 130.85 ˚ and for CDH cases was 130.87 ˚. 2- N/S angle regardless of sex, by increasing of age was significantly decreased. 3- Mean of N/S angle in Female cases was 129.4 3˚ and in male cases was 131.99˚. 4- Mean of antiversion angles in normal cases was 23.03˚ and in CDH cases was 36.11˚.
    Keywords: Neek, Shaft Angle of femur 2) Congenital Dislocation of Hip(CDH), Antiversion of femure
  • M. Kadivar*, F. Nooraie Page 187
    Nucleoalr organizer Region (NORs) are loops of DNA that transcribe to ribosomal RNA. A silver colloid staining techique to identify nucleolar organizer region associated protein (AgNOR’s) can visualize them by intranuclear black dots. The objective of the present research is to determine to what extent the staining method can be effective in screening and diagnosis of endometrial lesions. In this investigation, the technique is applied to 120 sections of endometrial tissue. The specimens were taken from patients admitted to Shahid Akbar-Abadi Hospital in Tehran between 1372 - 1376. These sections were obtained either after curettage or from hysterectomy specimens. The histological diagnosis are as follows: normal proliferative (n=30) or secretory (n=30) endometrium, simple cystic hyperplasia (n=29), complex hyperplasia (n=6) and adenocarcinoma (n=25). The average number of NOR(s) in normal proliferative, normal secretory, simple and complex hyperplasia and adenocarcinomatous tissues were 8.9, 5.7, 9.7, 10.3 and 14.6 respectively. There are clearly significant variations between these average counts, as quantified by an ANOVA (p<1.42E-43). Power analysis of the results shows that about 83% of variance of the dependent variable (NOR count) is due to the effects of independent variables, that is the aforementioned lesions. The sharp variation between NOR counts in different normal tissues with each other and with abnormal pre malignant and malignant lesions, and also between pre malignant and malignant lesions, strongly suggest using AgNOR in differential diagnosis of endometrial lesions.
    Keywords: Nucleolar organizer regions (NOR), Endometrial hyperplasia, Endometrial cascinoma, Silver colloid technique (AgNOR)
  • M.S. Ganjavian*, E. Ameri, E.G. Hasankhani Page 194
    This is a retrospective study of 83 patients with polioscoliosis, treated surgically in Shafa hospital (1970-1997), and the results are as Follow: implant failure: 15 cases (18%), pseudoar throsis: 12 cases (14.5%) deep infection: 4 cases (4.5%) superficial infection: 3 cases (3.6%) cast sore: 17 cases (20.5%) and loss of correction: 28 cases (33.7%). Implant failure was more common in Harrington distraction system (HD) and Harrington with Zeilke system, and was rare in Harrington with sublaminar wiring (HD+SLW). Pseudoarthrosis was common in the HD and was very rare in the HD+SLW. Also pseudoarthrosis was more common in the fusion with sacral involvement, posterior fusion alone, thoracolumbar and lumbar curves, than Fusion without sacral involvement, anterior with posterior fusion, and thoracic curve. So in polioscoliosis with thoracolumbar and lumbar curves that need fusion with sacral involvement, the most appropriate procedure is anterior and posterior fusion with HD+SLW instrumentation.
    Keywords: Surgical complication of Polioscoliosis, Spine
  • B. Mahjoubi*, D. Ravarri, M. Vafaei, H. Shokoohi, N. Azarakhsh Page 200
    According to the type of procedures, excision of extensive and circumferential hemorroids can distored the anal canal and caused anal stricture and mucosal ectropion formation.The whitehead technique of hemorroidectomy has developed a requtation as undesirable procedure. The chief criticisms have been disturbance of continence, formation of an ectropion, poor healing, stricture formation and prolapse. However with the new modification suggested firstly by authors, these complications were rare or do not occur. In this study 95 patients underwent four flap anal reconstruction (FFAR), performed by authors between 1989 and 1996. All of patients had circumferential prolapsing and bleeding hemorroids and mucosa with or without thrombosis. Postoperative complications included abscess in one case(1%), flap detachment in 9.8%, flap loss in 3.1%, fissure in 10.6%, anal stricture in 3.1% and high stricture in one case(1%). There were no recurrences and there was no ectropion formation. Total morbidity without early and temporary complications was 4.1%. This study suggested that a new modified whitehead technique named FFAR has become the authors’ procedure of choice for circumferential prolapsing and bleeding hemorrhoids.
    Keywords: Hemorroidectomy, Four Flap Anal Reconstruction(FFAR), Anal stricture, Ectropion
  • S.A. Madani* Page 207
    Fifty consecutive patients with ACL deficiency and inability to do sports and daily activities underwent endoscopic ACL reconstruction with a four strands of hamstring tendon. After completion of a brace free, intensive rehabilitaion in a prospective study we analysed the results.The graft was placed arthroscopically without impingement by the intercondylar roof and was fixed within the tibial tunnel to conserve the length of the graft for the Fixation by A.O screw and spiked washer to the supracondyle of femure. After 6 months the patients returned to unrestricted sports and daily activities. Clinical evaluation performed using the IKDC scoring system. Forty-six patients (92%) considered their knee function normal or near normal. Thirty-one patients (62%) return to their preinjury activity level. One leg hop were more than %90 of opposite side in 24 patients (%48) and more than %76 in 16 patients (%32). In ligament examination group of IKDC, 8 patients (%16) were graded A and 38 patients (%76) graded B. In overall IKDC assassment 45 (%90) were considered normal or nearly normal. Knee function, and return to preinjury activity level had no correlation with ligamnt examination tests (X2=3.19, P>0.05) (X2=1.64, P>0.05), but had a significant correlation with IKDC score (X2=21.42, P<0.001), (X2=19.8, P<0.001) Return to preinjury activity level had a significant correlation with one leg hop (X2=19.8, P<0.001). These results indicate that endoscopic ACL reconstruction using four strands of hamstrig tendon graft and AO screw and spiked washer fixation achieves acceptable knee stability and function, with a high rate of return to preinjury activity level. Knee function mostly correlated to one leg hope and IKDC score, and return to preinjury activites have significant relationship with IKDC score.
    Keywords: reconstruction of Anterior cruciate, hamstring Tendons, Patient satisfaction