فهرست مطالب

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:13 Issue: 2, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/04/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهرداد روغنی، توراندخت بلو چنژادمجرد، خدیجه امیری صفحات 11-21
    هدف
    در این بررسی اثر ضد دردی تجویز دراز مدت فلاونوئید هسپرتین در موش های صحرایی دیابتی شده توسط استرپتوزتوسین در دو آزمون فرمالین و غوطه ور کردن دم در آب داغ ارزیابی شد.
    مواد و روش ها
    موش ها به شش گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با هسپرتین، دیابتی دریافت کننده سدیم سالیسیلات، دیابتی و دیابتی تیمار شده با هسپرتین یا گلیبن کلامید تقسیم شدند. هسپرتین نیز 1 هفته پس از القای دیابت به میزان 10 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی و یک روز در میان به مدت 6 هفته تجویز شد. در پایان کار، تحمل درد حرارتی با استفاده از آزمون غوطه ور شدن دم در آب داغ و میزان احساس درد در آزمون فرمالین ارزیابی شد.
    نتایج
    نمرات درد در موش های دیابتی در دو مرحله حاد و مزمن در آزمون فرمالین به طور معنی دار بیشتر از موش های کنترل بود و درمان با هسپرتین به مدت 6 هفته موجب کاهش معنی دار در نمرات درد در دو مرحله حاد و مزمن به ویژه مرحله مزمن شد (05/0P<). از نظر تحمل درد حرارتی نیز حالت دیابت موجب کاهش زمان تاخیر در بیرون کشیدن دم از آب شد (01/0P<) و درمان با هسپرتین موجب افزایش معنی دار این زمان در مقایسه با گروه دیابتی تیمار نشده شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    تجویز دراز مدت هسپرتین به مدت 6 هفته موجب افزایش تحمل درد حرارتی و کاهش احساس درد شیمیایی در حد کم در مدل تجربی دیابت قندی القا شده توسط استرپتوزوتوسین شد که این می تواند به عنوان یک درمان کمکی در هیپرآلژزی دیابتی مطرح شود.
    کلیدواژگان: آزمون غوطه ور کردن دم در آب داغ، آزمون فرمالین، درد، دیابت قندی، هسپرتین
  • عاطفه شیرکوند، نجات مهدیه، حمیده باقریان، مریم شرفی فرزاد، رقیه وحیدی، سوده کیانفر، سحر قهرمانی، مریم عاشری، مرضیه رئیسی، زهرا زینلی، زهرا ظفری، اکرم قاسمی، سیروس زینلی صفحات 23-32
    هدف
    ناشنوایی شایع ترین نقص حسی عصبی در انسان است. جهش در دو ژن GJB2 و GJB6، عامل 50 درصد موارد ناشنوایی غیرنشانگانی اتوزوم مغلوب (ARNSHL) است. در این مطالعه فراوانی جهش های دو ژن GJB2 و GJB6 و سه حذف بزرگ Del(GJB6-D13S1830)، Del(GJB6- D13S1854) و 920< کیلوباز در ژن GJB6 در ناشنوایان غیرنشانگانی اتوزوم مغلوب مراجعه کننده به مرکز ژنتیک انسانی کوثر بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق 94 بیمار از 63 خانواده با ناشنوایی غیرنشانگانی اتوزوم مغلوب بررسی شدند. برای تشخیص جهش شایع 35delG، از روش ARMS-PCR استفاده شد. بیمارانی که برای جهش 35delG مثبت بودند کنار گذاشته شدند و بقیه افراد با استفاده از روش تعیین توالی ژن GJB2 و GJB6 بررسی شدند. همچنین سه حذف بزرگ ژن GJB6 با استفاده از روش Real-Time PCR بررسی شد.
    نتایج
    در این مطالعه در 13 خانواده (از 63 خانواده)، جهش در ژن کانکسین 26 (6/20 درصد) مشاهده شد. در جمعیت مورد مطالعه، شایع ترین جهش 35delG بود (5/61 درصد). جهش های دیگر ژن GJB2 عبارت بود از:delE120، R127H، W24X، V37I. افراد هتروزیگوت جهش ژن GJB2 یا افراد فاقد جهش در این ژن برای جهش ژن GJB6 با روش تعیین توالی بررسی شدند و هیچ جهشی دیده نشد. سه حذف بزرگ در ژن GJB6 نیز بررسی شد و هیچ حذفی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    فراوانی پایین جهش ژن GJB2 در این جمعیت احتمالا گویای این واقعیت است که ژن های دیگری در بروز ناشنوایی غیرنشانگانی در کشورمان نقش دارد.
    کلیدواژگان: GJB2، جمعیت، PCR، ناشنوایی غیرنشانگانی
  • شهاب فلاحی، مهرداد روانشاد، عذرا کنارکوهی صفحات 33-42
    هدف
    واکنش زنجیر پلیمراز یکی از مهم ترین پیشرفت ها در زمینه زیست شناسی و تشخیص مولکولی است. با وجود سادگی در مفهوم این روش نیازمند کنش های پیچیده بین توالی هدف، آغازگرها، dNTP و آنزیم پلیمراز به منظور تکثیر و تشخیص موفق است. شناسایی ویروس های RNA دار نیازمند استفاده از روش هایی با حساسیت و ویژگی بالا است، بنابراین تکثیر براساس روش Nested PCR تا حدی منجر به بهبود حساسیت شده و از سوی دیگر، یک مرحله ای کردن روش مذکور باعث کاهش آلودگی های احتمالی خواهد شد. هدف از مطالعه حاضر راه اندازی و به کارگیری روش جدید، سریع و حساس Nested PCR یک مرحله ای- یک لوله ای در سیستم بسته با استفاده از دو آغازگر به هم چسبیده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، روش جدید و ویژه ای از طراحی آغازگر به منظور یک مرحله ای- یک لوله ای کردن واکنش استفاده شد. روش طراحی شده پس از راه اندازی و بهینه سازی، روی نمونه های کنترل مثبت و منفی ارزیابی شد.
    نتایج
    روش راه اندازی شده، روی50 نمونه مثبت ویروس هپاتیت C، 10 کنترل منفی ژنوم انسانی و 5 نمونه از هرکدام از ویروس های هپاتیت B، نقص ایمنی اکتسابی انسان، هپاتیت G و تورکوتنو انجام گردید. براساس نتایج به دست آمده از مجموع آزمایشات میزان حساسیت و ویژگی روش طراحی شده، محاسبه شد. در 48 مورد از 50 نمونه مثبت باند مورد انتظار مشاهده گردید و در هیچ یک از نمونه های کنترل منفی باندی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    براساس سیستم ویژه طراحی آغازگر که در مطالعه حاضر استفاده شد، آغازگرهای داخلی به صورت مکمل حالت معمول PCR و چسبیده به آغازگرهای خارجی ساخته می شوند. احتمال اتصال آغازگرهای خارجی و داخلی به الگوهای نادرست در هر دو دور واکنش غیرممکن می شود و در نتیجه باندهای غیراختصاصی تولید نخواهد شد. برتری دیگر روش طراحی شده عدم وجود آلودگی به دلیل یک مرحله ای شدن و علاوه بر آن؛ کوتاه تر شدن زمان واکنش و نیز کاهش هزینه ها است.
    کلیدواژگان: Nested PCR، PCR سریع، PCR یک لوله ای، یک مرحله ای، ویروس هپاتیت C
  • لیدا مقد مبنائم، الهه صدیقی لویه، انوشیروان کاظم نژاد، اعظم افشار صفحات 43-50
    هدف
    با توجه به شواهد مبنی بر تاثیر عناصر کمیاب بر پیامد بارداری لازم دانستیم تا ارتباط این عناصر را در خون مادر و نیز بندناف با وزن کم هنگام تولد نوزاد بسنجیم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی- تحلیلی روی 344 مادر باردار که در بخش زایمان بیمارستان مریم و ولی عصر (عج) و اکبرآبادی زایمان نمودند و نوزادان آن ها انجام شد و غلظت سرمی آهن، روی، مس، منیزیم و کلسیم خون مادر و بند ناف اندازه گیری شد. اطلاعات جمع آوری شده با کمک نرم افزار آماری SPSS نسخه 13 و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی (آزمون مربع کای و رگرسیون لجستیک) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری 05/0P< در نظر گرفته شد.
    نتایج
    میانگین سن مادران باردار 3/5±02/27 سال، مدت بارداری 3/1±9/38 هفته و تعداد وزن کم هنگام تولد 13 نوزاد (5/3 درصد) بود. میزان کمبود عناصر در مادران: روی7/26 درصد، مس 5/53 درصد، منیزیم 4/72 درصد، آهن 6/0 درصد و کلسیم 4/49 درصد و در نوزادان: روی 5/3 درصد، مس 6/41 درصد، منیزیم 4/67 درصد، آهن 2/3 درصد و کلسیم 3/2 درصد بود.
    در آزمون مربع کای بین کمبود کلسیم مادر در دو گروه با وزن کم هنگام تولد نوزاد ارتباط معنی دار (011/0=P) و در رگرسیون لجستیک یک ارتباط معکوس معنی دار بین سطح سرمی کلسیم مادر با وزن کم هنگام تولد (نسبت شانس: 27/0، 95 درصد محدوده اطمینان: 09/0-77/0) یافت شد.
    نتیجه گیری
    وزن کم هنگام تولد نوزاد در مادران با کمبود کلسیم بیشتر دیده می شود و بقیه عناصر ارتباطی با وزن کم هنگام تولد نوزاد نشان نداد. توصیه می شود مطالعات دقیق تر و وسیع تری در مورد آثار این عناصر بر یکدیگر در مادر و جنین و نیز اثر آن ها بر پیامد دوران بارداری و نوزادی انجام شود.
    کلیدواژگان: بارداری، عناصر کمیاب، نوزاد، کم وزنی هنگام تولد
  • رزیتا هدایتی، صدیقه کهریزی، محمد پرنیانپور، فریبا بهرامی، انوشیروان کاظ منژاد، بهرام مبینی صفحات 51-61
    هدف
    انجام تمرینات درمانی به عنوان یکی از مهم ترین مداخلات درمانی در بیماران مبتلا به کمر درد مزمن مطرح شده است. از جمله مهم ترین تمرینات کاربردی در این بیماران، تمرینات ثباتی است. بررسی تاثیر این تمرینات بر تغییرپذیری استراتژی های وضعیتی عضلات تنه و توانایی آن در بازگرداندن این استراتژی ها به وضعیت طبیعی از جمله ابهاماتی است که تاکنون به آن پاسخ داده نشده است. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر انجام تمرینات ثباتی بر تغییرپذیری استراتژی های کنترل وضعیت در این بیماران است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به صورت تجربی روی 21 بیمار (14 مرد و 7 زن) مبتلا به کمر درد غیراختصاصی تکرار شونده انجام شد. فعالیت الکترومیوگرافی عضلات دلتوئید، مایل خارجی و مایل داخلی/عرضی شکم و ارکتور اسپاین طی حرکت پرتابی بالا بردن بازو با حداکثر شتاب به تعداد 75 مرتبه در هر فرد ثبت شد. سپس 14 نفر از این افراد پس از قرعه کشی در گروه آزمایش و 7 نفر در گروه کنترل قرار گرفتند. افراد گروه آزمایش، تمرینات به داخل کشیدن شکم و انقباض همزمان عضلات شکم را به صورت ایزوله، طی 20 جلسه و در حضور فیزیوتراپیست با استفاده از دستگاه پس خواراند فشاری، در وضعیت های طاق باز، نشسته روی صندلی، ایستاده ثابت و ایستاده همراه با بالا بردن اندام فوقانی با حداکثر سرعت، یک بار در روز انجام دادند. پس از پایان دوره تمرین درمانی متغیرهای مورد بررسی در این تحقیق در هر دو گروه آزمایش و کنترل مجددا ارزیابی شد. انحراف معیار زمان تاخیر پاسخ عضلات تنه نسبت به عضله دلتوئید در دو گروه با استفاده از آزمون آماری t وابسته مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج
    بررسی نتایج نشان داد که انجام تمرینات ثباتی در افراد گروه آزمایش، تغییرپذیری زمان بندی تنظیمات وضعیتی پیش بینانه عضله عرضی شکم/مایل داخلی را افزایش می دهد (037/0=P). در حالی که تغییرپذیری در عضلات مایل خارجی (346/0=P) و ارکتور اسپاین (673/0=P) این بیماران تغییر قابل ملاحظه ای را نشان نداد. تغییرپذیری زمان بندی تنظیمات وضعیتی پیش بینانه در عضلات عرضی شکم/مایل داخلی (199/0=P)، مایل خارجی (702/0=P) و ارکتور اسپاین (465/0=P) بیماران گروه کنترل نیز تغییر معنی داری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    بررسی نتایج نشان داد که کاهش تغییرپذیری در سیستم کنترل وضعیت بیماران مبتلا به کمر درد غیراختصاصی تکرار شونده که یکی از عوامل تداوم کمردرد است، می تواند با انجام تمرینات ثباتی هدفمند بهبود یابد
    کلیدواژگان: تغییرپذیری، تمرین درمانی، وضعیت، کمر درد
  • صفحه 63
    هدف
    زعفران خوراکی کلاله خشک گونه گیاهی کرکوس ساتیووس است که علاوه بر مصارف غذایی به عنوان ادویه، دارای خواص درمانی متفاوتی نیز هست. در حال حاضر بیش از 80 درصد از 190 تن تولید جهانی زعفران، متعلق به ایران است. به منظور بررسی کیفیت زعفران های مناطق مختلف دنیا توسط گروه های تحقیقاتی مختلف، زعفران های کشورهای مختلف از جمله ایران از نظر کمی و کیفی مقایسه شده اند. ولی همواره، یک نمونه از زعفران هر کشور برای مطالعه انتخاب شده است. با توجه به این که مناطق وسیعی از ایران زیر کشت این محصول است، به نظر می رسد که استفاده از یک نمونه از نظر علمی و آماری نتایج صحیحی را به دنبال نداشته باشد. همچنین در صورت مشاهده تفاوت غلظت اجزاء، استفاده از عصاره در مطالعات دارویی نیز نتایج تکرارپذیری را به دنبال نخواهد داشت. به منظور اثبات این ادعا در تحقیق حاضر زعفران های بسته بندی شده توسط چند شرکت تجاری از لحاظ تشکیل دهنده های مهم آن، یعنی کروسین، پیکروکروسین و سافرانال مقایسه شد.
    مواد و روش ها
    پنج نمونه متفاوت از پنج بسته بندی متعلق به شرکت های تجاری با نام های (به ترتیب حروف الفبا): احتشامیه، تروند، عباس زاده، صباغ و نوین زعفران به روش HPLC UV/Vis مطالعه شد. برای این که در نتایج حاصل شبه ای از تبلیغ یا طرفداری از شرکت خاصی وجود نداشته باشد، نمونه های فوق به شکل تصادفی از 1 تا 5 شماره گذاری شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که تمام نمونه ها حاوی این اجزاء و از نظر کیفی ارزشمند بود. از نظر کمی، بیشترین غلظت کارتنویید کروسین در نمونه 3 و بالاترین مقدار منوترپن آلدییدهای پیکروکروسین و سافرانال به ترتیب در نمونه های 1 و 2 بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این تحقیق و همچنین وجود مناطق وسیع زیر کشت زعفران و شرایط متنوع آب و هوایی ایران، تاکید می شود که یک نمونه زعفران معیاری از زعفران کل مناطق ایران نیست. تحقیقات توسط محققان حاضر در این باره ادامه دارد.
    کلیدواژگان: HPLC، سافرانال، پیکروکروسین، کروسین، کرکوس ساتیووس
  • معصومه احمدیان، جاوید صدرایی، احمد زواران حسینی صفحات 73-78
    هدف
    کریپتوسپوریدیوزیس یک بیماری انگلی است که توسط تک یاخته ای کوچک از جنس کریپتوسپوریدیوم ایجاد می شود. انتقال عفونت به صورت مدفوعی- دهانی، از طریق تماس مستقیم یا غیرمستقیم و از طریق مواد غذایی یا نوشیدنی است. هدف از این مطالعه، بررسی ایمونوگلوبولین IgG ضد کریپتوسپوریدیوم پارووم در نوزادان موش BALB/c آلوده شده است.
    مواد و روش ها
    اووسیست ها از نمونه های مدفوع اسهالی گوساله های جوان جمع آوری و خالص شده در محلول نگاهدارنده دی کرومات 5/2 درصد و در یخچال 4 درجه نگهداری شدند. 40 نوزاد موش (3-4 روزه) BALB/c در هشت گروه پنج تایی شامل چهار گروه نمونه و چهار گروه کنترل استفاده شد و سپس 105×5 اووسیست به گروه های نمونه، از راه دهانی به کمک لوله گاواژ تلقیح شد. از قلب موش های گروه های نمونه و کنترل روزهای 6، 9، 12، 16 بعد از تزریق خون گیری و سرم ها در شرایط استریل ذخیره شد. ایمونوگلوبولین ها به روش رسوب دهی نمک استخراج و برای تایید وجود ایمونوگلوبولین ها از روش SDS-PAGE استفاده شد.
    نتایج
    آنتی بادی های به دست آمده توسط روش وسترن بلات تجزیه و تحلیل شد. افزایش ترشح آنتی بادی در نوزادان موش آلوده به اووسیست کریپتوسپوریدیوم پارووم، از نوع IgG تایید شد و میزان میانگین جذب نوری آن از 099/0 ± 35/0 در روز 6 بعد از تزریق به میزان 099/0 ± 6776/0 افزایش یافت؛ در حالی که میزان جذب نوری گروه های کنترل در روز ششم 016/0 ± 244/0 بود و در روز 16 فقط به 016/0 ± 322/0 افزایش یافته بود و این افزایش در گروه های مورد، نسبت به گروه های کنترل از نظر آماری تفاوت معنی داری را نشان داد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    آنتی بادی بررسی شده در این مطالعه در نوزادان موش آلوده به اووسیست کریپتوسپوریدیوم از نوع IgG بود که علیه غشای خارجی اووسیست ترشح می شود و اختلاف معنی داری در نوزادان موش گروه مورد نسبت به گروه کنترل مشاهده شد.
    کلیدواژگان: IgG، وسترن بلات، کریپتوسپوریدیوم
  • معصومه ابتکار، کیهان آزادمنش، فریدون مهبودی، حمیدرضا خرم خورشید، فاطمه رهبر یزاده، مهدی مهدوی، امیر نژادمقدم، زهیر محمد حسن صفحات 79-86
    هدف
    واکسن های متعددی علیه ویروس نقص ایمنی اکتسابی انسان بررسی شده اند؛ اما هیچ کدام از واکسن ها به عنوان واکسن ضد ایدز مورد تایید قرار نگرفته اند. یک راه کاری که بتوان پاسخ ایمنی را علیه بیماری زاها تقویت نمود، به کارگیری یک واکسن چند اپی توپی است. این استراتژی علیه واکسن های متعددی به کار گرفته شده است و پاسخ های ایمنی را بهبود بخشیده است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق یک پپتید الحاقی چند اپی توپی شامل قسمت هایی از P24 و Nef ویروس نقص ایمنی اکتسابی انسان به عنوان کاندید واکسن به موش ها تزریق شد و سپس پاسخ های ایمنی همورال با سنجش تیتر آنتی بادی کل و تعیین زیرکلاس های IgG به کمک الایزا مشخص شد. همچنین سنجش پاسخ های ایمنی سلولی با بررسی پاسخ های تکثیری سلول های طحالی با استفاده از MTT و سلول کشی با روش آزمایش لاکتات دهیدروژناز بررسی شد. در نهایت الگوی سیتوکین های اینترفرون گاما و اینترلوکین-4 نیز به کمک الایزا مشخص شد.
    نتایج
    نتایج پژوهش حاضر بیانگر آنست که واکسن کاندید باعث تحریک پاسخ تکثیری لنفوسیت های طحالی موش شده و همچنین پاسخ های سلول کشی قدرتمندی را نیز القا نموده است. بررسی پاسخ ایمنی همورال نشان داده است که واکسن کاندید باعث تولید آنتی بادی اختصاصی شده که اغلب از زیرکلاس IgG2a است. همچنین بررسی الگوی سیتوکینی نشان داده است که ترشح اینترفرون گاما پاسخ غالب بوده است.
    نتیجه گیری
    به کارگیری اپی توپ های ایمونوژن و حفاظت شده از P24 و Nef موجب القای پاسخ های ایمنی همورال و سلولی قدرتمندی شده است و می توان کاندیدی برای مطالعات بیشتر در مدل های حیوانی
    کلیدواژگان: HIV، 1، P24، Nef، ادجوانت، موش BALB، c، مونوفسفریل لیپید A، واکسن پپتیدی
|
  • Pages 11-21
    Objective
    This study was designed to investigate the antinociceptive effect of chronic administration of the flavonoid hesperetin in streptozotocin-diabetic rats using formalin and hot tail immersion tests.
    Materials And Methods
    Rats were divided into 5 control groups, hesperetin-treated control, diabetic, sodium salicylate (SS)-treated diabetic, and hesperetin- and glibenclamide-treated diabetic groups. Hesperetin (10 mg/kg) was administered i.p. one other day 1 week after diabetes induction for 6 weeks. Finally, thermal pain tolerance and nociception were evaluated using hot water tail immersion and formalin tests respectively.
    Results
    Diabetic rats exhibited a higher score of pain at both phases of the formalin test (P<0.05) and hesperetin-treated diabetic rats exhibited a lower nociceptive score at both phases of the test (P<0.05). Regarding thermal pain tolerance, diabetes significantly reduced tail immersion latency (P<0.01) and hesperetin treatment did produce a significant change in this respect (P<0.05).
    Conclusion
    Chronic treatment with hesperetin for 6 weeks does mildly increase thermal pain tolerance and reduces chemical nociception in an experimental model of diabetes mellitus and this may be considered as an auxiliary treatment for diabetic hyperalgesia.
  • Pages 23-32
    Objective
    Hearing loss is the most frequent neurosensory defect in human. Mutations in GJB2 and GJB6 are responsible for 50% of autosomal recessive non-syndromic hearing loss (ARNSHL) cases. Here we report on the frequencies of GJB2 and GJB6 mutations and three large deletions spanning the GJB6 gene including Del (GJB6-D13S1830), Del (GJB6-D13S1854) and a >920 kb deletion in patients affected by ARNSHL referred to Kawsar's Human Genetics Research Center.
    Materials And Methods
    In this study, 94 patients from 63 families with ARNSHL were investigated. Patient's homozygote for 35delG were screened and left out of the study and the remaining samples were analyzed by sequencing of GJB2 and GJB6 genes. Also the three large deletions spanning the GJB6 gene were analyzed by Real Time PCR
    Results
    In this study we found GJB2 mutations in 13 families (20.6%) out of 63. The 35delG mutation was the most common mutation in the studied population (61.5%). Other GJB2 mutations were delE120, R127H, W24X, and V37I. The heterozygous or negative cases for the GJB2 mutations were screened for mutation in the GJB6 gene by sequencing and no mutation was observed. Also, we checked the three large deletions in GJB6, we found no mutations.
    Conclusion
    Low frequency of mutations in the GJB2 gene implies that other genes may be involved in causing non-syndromic hearing loss in our country.
  • Pages 33-42
    Objective
    Polymerase chain reaction (PCR) is one of the most important progress in the field of molecular biology and diagnosis. Despite simplicity in concept, the reaction needs complex interaction between target sequence, primers, dNTPs and DNA polymerase for a successful amplification and diagnosis. For the detection of RNA viruses highly sensetive and specific technique is required. Hence amplification based on Nested PCR would improve sensitivity, and also use of one step reaction would decrease probable contaminations as reported previously in several studies. The aim of the current study was to develop a new, rapid and sensitive one step– one tube Nested PCR in a closed system, by using two novel coherent primers.
    Materials And Methods
    In this study, a novel and special primer development method was used for one step– one tube reaction. After development and optimization, the assay was evaluated with known positive and negative controls.
    Results
    The developed assay was performed on 50 HCV positive samples and 10 negative controls and 5 samples from each HIV, HBV, TTV (Torque Teno Virus) and GBV-C (Hepatitis G Virus: HGV). Based on the obtained results, sensitivity and specifity was calculated. 48 out of 50 HCV positive samples showed expected band while none of the negative controls gave any band.
    Conclusion
    Based on the specific primer design system which has been used in the current study; the inner primer was synthesized as complementary of routine PCR primers and was bound to the outer primers. Therefore, there is no probability for false priming in the both rounds of the reaction, hence there would be no nonspecific amplifications. Other advantages of this assay system were prevention of contamination which was due to one step- one tube reaction, decrease in duration and the cost of the reaction.
  • Pages 43-50
    Objective
    Considering the various evidences due to effects of trace elements on the outcome of pregnancy, we decided to assess the effect of these elements levels in maternal and cord serum on low birth weight.
    Materials And Methods
    An Analytical cross-sectional study was performed on 344 pregnant women in labour and their neonates in Maryam, Akbarabadi and Vali-e-Asr hospitals in Tehran, Iran. Iron, zinc, copper, magnesium and calcium concentrations in cord and mother serum were measured. Collected data were analyzed by spss13 software, using Chi- square and Logistic regression tests with significant level p< 0/05.
    Results
    The characteristics of studied subjects were: Mean age: 27.02±5.3 years, pregnancy duration: 38.9±1.3 weeks, number of low birth weight neonates: 13(3.8%). Prevalence of trace elements deficiencies in mothers were: zinc: 26.7%, copper: 53.5%, magnesium: 72.4%, Iron:. 6%, calcium: 49.4%, and in neonates were: zinc: 3.5%, copper: 41.6%, magnesium: 67.4%, Iron: 3.2% and calcium: 2.3%. In Chi- square test, a significant negative relationship between maternal calcium deficiency and low birth weight (p=.011) was found and logistic regression analysis showed a significant negative relationship between maternal calcium serum and low birth weight (odd: 0.27, %95CI: 0.09- 0.77).
    Conclusion
    Delivering low birth weight neonates were more common in mothers with calcium deficiency and other elements did not show any significant relationships with low birth weight. It is possible to find different results about the effect of these minerals on pregnancy outcome with more samples and in different settings. It is recommended to perform more research on effects of trace elements on neonatal and maternal pregnancy outcomes to help prevent mother and fetus mortality and morbidity.
  • Pages 51-61
    Objective
    The theraputic exercise is regarded as one of the most important theraputic interventions in the chronic low back pain patients. Stabilization exercise is among the most significant practical ones in these patients. The study of the effects of these exercises on the variability of trunk muscles postural strategies and the ability in normalizing these strategies are among the uncertainties that have remained unknown up to the present time. The purpose of this research is the study of the effect of stabilization exercises on the variability of postural control strategies in these patients.
    Materials And Methods
    The study was performed on 21 (14 males, 7 females) recurrent non-specific low back pain patients. The electromyographic activity of Deltoid, Transverse Abdominis/Internal Oblique, External Oblique and Erector Spinae muscles of each person was recorded in 75 rapid arm flexion with maximum acceleration. Then, 14 individuals were placed in the experimental group and 7 in the control group randomly.The experimental group performed isolated abdominal hollowing and bracing exercises using pressure biofeedback with the supervision of a physiotherapist in different positions including supine, sitting on a chair, standing still and standing with rapid arm raises with maximum acceleration once a day, for 20 sessions. The variables studied in this research were evaluated in both experimental and control groups after the training sessions. The standard deviation of the trunk muscles onset latencies relative to deltoid muscle was statistically analyzed by a dependent t-test in both groups.
    Results
    The results revealed that performing the stabilization exercises increases the variability of the timing of anticipatory postural adjustments in TrA/IO in the experimental group (P=.037), while there were no significant changes in the variability of EO (P=.0346) and ES (P=.673) muscles in these patients. The variability of the timing of the anticipatory postural adjustment in TrA/IO (P=.199), EO (P=.702) and ES (P=.465) muscles did not show any significant changes in the control group.
    Conclusion
    The study of the results showed that the reduction in the variability of postural control system in recurrent non-specific low back pain patients as a factor that causes the continuity of back pain can be improved by goal-directed stabilization exercises.
  • Page 63
    Objective
    Saffron is the dried stigmas of Crocus sativus L. which has various therapeutic properties in addition to its use as a spice. More than 80% of the world present production of saffron which is about 190 tons is produced in Iran. To compare the quality of saffron' from different parts of the world, researcher used one sample from each country. Since cultivation of saffron is done in different geographical areas of Iran, it seems that the results of these studies, using only one sample of Iranian saffron, are not consistent with the scientific and statistical rules. More over the results of therapeutical studies using saffron extracts from different sources with different concentrations of effective elements would not give reproducible results. As an affirmative reason, here we compared the saffron’s important components, crocin, picrocrocin and safranal, from different packages produced by some companies.
    Materials And Methods
    Five certified saffron packages, prepared by different companies named: Ehteshamiyeh, Tarvand, Abbaszadeh, Sabagh and Novin-Saffron were analyzed using HPLC with an UV/Vis detector. To avoid the conflict of inerest, these samples were randomly labeled as 1 to 5.
    Results
    Results indicated that all of the samples contained these ingredients at the standard levels, but the highest level of crocin as a carotenoid was seen in the sample 3, and sample 1 and 2 contained the highest concentrations of monoterpene aldehydes, picrocrocin and safranal, respectively.
    Conclusion
    According to the obtained results and the vast area under the saffron cultivation with various climates, it is confirmed that one sample of saffron is not a measure of all of the Iranian saffron. Our research is continuing.
  • Pages 73-78
    Objective
    Cryptosporidiosis is a parasitic disease that is causing small protozoan genus Cryptosporidum and transmission take place through fecal- oral by direct contact or indirectly through food or drink. The aim of this study was detection of anti-Cryptosporidum parvum Immunoglobulin IgG, in newborn BALB/c infected with C. parvum.
    Materials And Methods
    Oocysts of C. parvum were obtained from the feces of diarrheic lambs and following purification they were suspended in 2.5% aqueous potassium dichromate solution and stored at 4°C. Forty suckling BALB/c (3–4 days old) were divided in 8 groups (4 case groups and 4 control groups) each group consist of 5 suckling BALB/c. The mice in case groups were infected oraly with 105 C. parvum oocysts, and the mice in control groups served as non-infected. Blood samples were collected at 6, 9, 12 and 16 days post-infection (pi). Immunoglobulin IgG were extracted by salting out method and confirmed with SDS-PAGE.
    Results
    Antibodies were analyzed by western blot and increased secretion of IgG was confirmed in neonatal mice infected with Cryptosporidum oocysts. Mean OD of Immunoglobulin IgG increased from 0.350 ± 0.099 to 0.6776 ± 0.099 in case groups but in control groups the increase was from 0.244 ± 0.016 to 0.322 ± 0.16 (P<0.05).
    Conclusion
    The type of antibody in neonetal mice infected with Cryptosporidum oocysts was IgG which is secreted against external memberane of oocysts. Significant differences in neonatal mice case groups as compared with the control groups were observed.
  • Pages 79-86
    Objective
    Several vaccines against HIV have been investigated but none has been approved as an effective HIV vaccine. An approach that could induce stronger immune response against the pathogen is utilizing a multi-epitopic vaccine. This strategy was used in the design of several vaccines and resulted in improved immune responses.
    Materials And Methods
    In this study a multi-epitopic fusion peptide including parts of HIV-1 Nef and P24 as a vaccine candidate was injected into mice and immune humoral responses measured with total antibody and IgG sub-classes using ELISA. Also measurement of cellular immune responses through evaluation of spleen cells proliferation response using MTT and cytotoxicity by LDH were performed. Finally, the cytokine pattern of IFN-γ and IL-4 were also determined with ELISA.
    Results
    The results indicate that candidate vaccine stimulated mouse splenic lymphocyte proliferation response and also induced strong cytotoxicity responses. Analysis of humoral immune response has shown that the candidate vaccine has induced specific antibody production mainly of the IgG2a sub-class. Also cytokine pattern evaluation has shown that IFN-γ secretion was dominant.
    Conclusion
    The use of immunogen and conserved epitopes from P24 and Nef induced strong humoral and cellular immune responses and this construct could be candidate for further studies in animal models.