فهرست مطالب

Anatomical Sciences Journal - Volume:8 Issue: 1, 2010

Anatomical Sciences Journal
Volume:8 Issue: 1, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/04/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بی تا ابراهیمی، پوپک افتخاری یزدی، حسین بهاروند، مجتبی رضازاده ولوجردی صفحه 1
    هدف
    ارزیابی تغییرات فراساختاری تخمک های گوسفند پس از انجماد شیشه ای و بلوغ آزمایشگاهی
    مواد و روش ها
    توده های (COC) Cumulus-Oocyte Complexes دارای کیفیت خوب به چهار گروه، غیرانجمادی کنترل، انجمادی Conventional straw، Cryotop و Solid Surface تقسیم شدند. در گروه های Conventional straw وCryotop، توده های منجمد شیشه ای شده مستقیما در نیتروژن مایع غوطه ور شدند؛ درحالی که در گروه Solid Surface، توده های منجمد شیشه ای شده ابتدا سرد و سپس به نیتروژن مایع منتقل شدند. توده های سالم تازه و منجمد - ذوب شده در شرایط آزمایشگاهی بالغ و تغییرات فراساختاری تخمک های آن ها ارزیابی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که انجماد شیشه ای با روش های Cryotop و Solid Surface بر خلاف روش Conventional straw سازمان دهی کلی اووپلاسم را حفظ کرده بود. به علاوه پس از انجماد شیشه ای، تعداد واکوئل ها در اووپلاسم افزایش یافته بود، گروهی از آن ها به صورت جزیی یا کامل با چربی پر شده و گروهی نیز دارای داربست میکروفیلامنتی بود. همچنین در تخمک های بالغ از تعداد و تراکم گرانول های قشری پس از انجماد Conventional straw و Solid Surface کاسته شده بود.
    نتیجه گیری
    انجماد شیشه ای با روش Cryotop در مقایسه با سایر روش های انجمادی می تواند فراساختار تخمک ها را به خوبی حفظ کند و شرایطی شبیه گروه کنترل را ایجاد نماید.
    کلیدواژگان: انجماد شیشه ای، بلوغ آزمایشگاهی، تخمک، گوسفند
  • فهیمه میرآخوری، آزیتا پروانه تفرشی، بهمن زینلی صفحه 13
    هدف
    تخمدان از جمله بافت های بالغی است که روند تکوین در آن در تمام طول دوره تولید مثلی به وقوع می پیوندد. در این بررسی، بیان پروتئین های GSK-3β و بتاکتنین، از مولکول های مسیر سیگنال دهی Wnt، در تخمدان موش های صحرایی در طول تکوین فولیکولی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    برای تحریک تکوین فولیکولی IU10 PMSG، به موش های ماده 23 روزه (نابالغ)، به صورت درون صفاقی تزریق شد و بعد از 40 و 48 ساعت، سرم خون به منظور سنجش هورمونی جمع آوری شد و تخمدان ها تشریح و آماده بررسی های ایمنوهیستوشیمی (IHC) و وسترن بلات (WB) شدند.
    یافته ها
    نتایج WB، IHC نشان داد که الگوی بیان GSK-3β فسفوریله و بتاکتنین فعال در موش هایی که PMSG دریافت کرده اند، نسبت به گروه دست نخورده افزایش می یابد. در حالی که میزان کل پروتئین های TGSK-3β و بتاکتنین تقریبا بدون تغییر باقی می مانند.
    نتیجه گیری
    از نتایج به دست آمده می توان استنباط کرد که گنادوتروپین (PMSG) در طول تکوین فولیکولی در تخمدان موش های صحرایی موجب پایداری بتاکتنین شده که این امر مستقل از تغییرات GSK-3β است.
    کلیدواژگان: GSK، 3β، بتاکتنین، تکوین فولیکول های تخمدان، موش صحرایی
  • فهیمه محمد قاسمی، معصومه فغانی، مرتضی فلاح کرکان صفحه 25
    هدف
    بررسی اثر محافظتی ملاتونین بر پارامترهای اسپرم و ریخت شناسی اپیدیدیم و کیسه منی در موش بالغ تحت شیمی درمانی
    مواد و روش ها
    موش های نر بالغ به چهار گروه تقسیم شدند. گروه کنترل یک دوز دی متیل سولفوکساید DMSO دریافت کرد. گروه دوم، یک دوز 20 میلی گرم برکیلوگرم بوسولفان دریافت کرد. گروه سوم، به مدت 5 روز، روزانه 10 میلی گرم برکیلوگرم ملاتونین دریافت کرده و گروه چهارم به دنبال دریافت یک دوز20 میلی گرم برکیلوگرم بوسولفان، به مدت 5 روز، روزانه 10 میلی گرم برکیلوگرم ملاتونین دریافت کرد. حیوانات 35 روز پس از شروع تیمار تشریح شدند و ارزیابی ها از طریق مشخص نمودن تعداد و کیفیت اسپرم اپیدیدیم و مطالعات هیستولوژیک دم اپیدیدیم، کیسه منی و اندازه گیری تستوسترون پلاسما صورت گرفت. آنالیزهای آماری با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی انجام شد.
    یافته ها
    بوسولفان باعث کاهش معنی دار در تعداد و تحرک اسپرم و ریخت شناسی طبیعی اسپرم و سطح تستوسترون در مقایسه با گروه کنترل شد (0/05>p). در حالی که درمان ترکیبی، باعث افزایش پارامترهای نامبرده در مقایسه با گروه تحت شیمی درمانی شد (0/01>p). در ارزیابی هیستولوژیکی، بوسولفان باعث ایجاد حفراتی در ضخامت اپیتلیوم اپیدیدیم و کاهش ارتفاع سلول های اپیتلیال اپیدیدیم در مقایسه با کنترل شد(0/001>p). بوسولفان باعث کاهش مایع منی و چین های اپیتلیالی و کاهش ارتفاع سلول های اپیتلیال کیسه منی (0/001>p) در مقایسه با گروه کنترل شد. در حالی که درمان ترکیبی باعث بهبودی و طبیعی تر شدن بافت ها شد.
    نتیجه گیری
    ملاتونین دارای اثر محافظتی بر اپیدیدیم و کیسه منی در موش تحت شیمی درمانی است. هر چند که مکانیسم نامشخص است، اما احتمالا این عمل از طریق کاهش آسیب های اکسیداتیو صورت می گیرد.
    کلیدواژگان: ملاتونین، بوسولفان، مورفومتری، اپیدیدیم، کیسه منی
  • فرانک توکلی فر، عبدالحسین شاهوردی، مهدی پیروز، ملک شاکری، سید مرتضی کروجی، حسین بهاروند صفحه 37
    هدف
    مقایسه اثر ماتریکس های برون سلولی لامینین و ژلاتین بر کشت کوتاه مدت سلولهای بنیادی اسپرماتوگونی نوزاد موش
    مواد و روش ها
    سوسپانسیون حاوی سلول های بنیادی اسپرماتوگونی (SSCs) از بیضه موش 6 روزه جدا شده و در ظروف کشت پوشیده با لامینین و ژلاتین که از قبل آماده شده بود، به طور جداگانه در حضور فاکتورهای رشد GDNF (Glial derived neuroterophic factor)، EGF ((Epidermal Growth Factor و Basic Fibroblastic Growth Factor) bFGF به مدت نه روز کشت شد. تعداد کلونی های SSC تشکیل شده و مساحت آن ها در روزهای پنجم، هفتم ونهم در هر گروه اندازه گیری شد، همچنین در روز نهم پس از کشت از رنگ آمیزی ایمونوفلورسنت برای بررسی کیفی بیان نشانگرهای α6-Integrin، β1-Integrin در هر دو گروه استفاده شد و درصد بیان نشانگرهای فوق با استفاده از آزمون فلوسایتومتری مقایسه شد.
    یافته ها
    رنگ آمیزی ایمونوفلورسنت نشان داد که کلونی ها متشکل از SSCs و برای نشانگرهای α6-Integrin/ β1-Integrin مثبت بود. تعداد کلونی های ایجادشده روی ظروف کشت پوشیده با لامینین به طور معنی داری نسبت به ظروف کشت پوشیده با ژلاتین بیشتر بود، درحالی که مساحت کلونی ها در گروه لامینین کاهش معنی داری نسبت به گروه ژلاتین داشت. براساس نتایج فلوسایتومتری درصد سلول های بیان کننده این ژن ها طی کشت در دو گروه تفاوت معنی داری نداشتند.
    نتیجه گیری
    استفاده از ماتریکس برون سلولی لامینین در کشت سلول های اسپرماتوگونی نوزاد موش به صورت معنی داری موجب افزایش تعداد کلونی های SSC و در عین حال کاهش مساحت آن ها می شود (p≤0.05).
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی اسپرماتوگونی، نوزاد موش، لامینین، ژلاتین
  • مهدی اسماعیل زاده صفحه 49
    هدف
    هدف از انجام این تحقیق تعیین اندازه ها و نسبت های آنتروپومتریک صورتی و جمجمه ای و بررسی تکوین جمجمه و صورت در جمعیت کرمانج شیروان بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی توصیفی- تحلیلی 137 پسر بومی شیروان با الگوی صورتی طبیعی به صورت تصادفی انتخاب و بررسی شدند. نسبت های صورتی و جمجمه ای به طور جداگانه اندازه گیری شد، سپس نتایج به دست آمده برای هر نسبت در طول سنین مختلف توسط نسخه 11 نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل و روی نمودار پراکنش خط رگرسیون ترسیم و ضریب رشد محاسبه شد و در نهایت میانگین این اندازه ها محاسبه گردید، به علاوه میانگین شاخص های آنتروپومتریک جمعیت ایرانی و کانادایی با یکدیگر مقایسه شد. مقایسه ها با استفاده از آزمون t-student انجام گرفت.
    یافته ها
    جمعیت کرمانج ساکن شهرستان شیروان در بدو تولد ابرپهن رخ و ابرپهن سر بوده و طی رشد و با افزایش سن ارتفاع بخش میانی صورت افزایش می یابد، گونه ها برجسته تر می شود، چانه کوتاه تر می شود و سر و صورت به فرم پهن و ابرباریک رخ تبدیل می شود.
    نتیجه گیری
    تقریبا بسیاری از اندازه های آنتروپومتریک جمعیت کرمانج، با جمعیت فارس و کانادایی اختلاف معنی داری را نشان می دهند. با توجه به اختلاف قابل ملاحظه بین اندازه ها و نسبت های آنتروپومتریک صورتی و جمجمه ای در جمیت کرمانج شیروان و فارس (ساکن مشهد) و کانادایی، اندازه به دست آمده در نژاد کانادایی و فارس نمی تواند به عنوان معیار طرح درمان مورد استفاده قرار گیرد و با توجه به اختلاط نژادی گسترده در ایران، لازم است مطالعات بیشتری با پراکندگی وسیع تر در اقوام مختلف ایران انجام پذیرد.
    کلیدواژگان: آنتروپومتری، تکوین، جمجمه و صورت، جمعیت کرمانج شیروان
  • محمدرضا جلیلی، محمد اسمعیلی نژاد صفحه 59
    هدف
    هدف مطالعه حاضر بررسی حضور ساختارهای آناتومیک فک تحتانی به ویژه کانال ثنایایی در رادیوگرافی پانورامیک افراد ایرانی
    مواد و روش ها
    تصاویر پانورامیک به وسیله دستگاه رادیوگرافی planmeca از 412 بیمار با شرایط تابش استاندارد تهیه شد. در تهیه رادیوگرافی ها موقعیت بیمار طبق پروتکل استاندارد تصویربرداری پانورامیک تنظیم شد. حضور کانال ثنایایی در این کلیشه ها بررسی و داده ها تجزیه و تحلیل آماری شد.
    یافته ها
    سوراخ چانه ای، لوپ قدامی عصب چانه ای و کانال ثنایایی به ترتیب در2/84،66 و7/51 درصد موارد قابل مشاهده بودند. سوراخ لینگوئال تنها در 1/6 درصد موارد مشاهده شد. بین جنس و ساختارهای بررسی شده ارتباطی یافت نشد. ازبین لندمارک های فوق تنها بین سوراخ و کانال مندیبولار با سن ارتباط وجود داشت. بیشترین میزان مشاهده تمامی ساختارهای ذکر شده در گروه سنی بالغین و بالغین جوان (دهه سوم و چهارم) بود.
    نتیجه گیری
    کانال ثنایایی در7/51 درصد کلیشه های پانورامیک افراد ایرانی که بررسی شد و مشاهده شد که این میزان نسبت به سایر تحقیقات انجام شده بیشتر است.
    کلیدواژگان: ساختارهای آناتومیک فک تحتانی، تصویربرداری پانورامیک، کانال ثنایایی، مندیبل
  • محمود قاسمی، حمیدرضا دانش پرور، وحید نیک منش، محمد جواد خرازی فرد صفحه 67
    هدف
    دستیابی به یک فرمول استاندارد در تخمین سن افراد ایرانی از روی پارامترهای ارایه شده توسط لامندین
    مواد و روش ها
    بلافاصله پس از کشیدن سالم 333 دندان تک ریشه ای از اجساد با سن و جنس مشخص در سازمان پزشکی قانونی تهران، میزان شفافیت سطح ریشه (T) و پریودنتوزیس(P) و شاخص های P و T اندازه گیری و با استفاده از فرمول لامندین سن تخمینی به دست آمد. میزان همبستگی پارامترهای مختلف در تعیین سن مورد ارزیابی قرار گرفت. معادله رگرسیون محاسبه و سن تخمینی بر اساس این معادله اندازه گیری شد.میزان تفاوت بین سن تخمینی لامندین، معادله رگرسیون و سن واقعی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    در تخمین سن، میزان همبستگی پریودنتوزیس (778/0) و شفافیت سطح ریشه (891/0) نسبت به شاخص های خود بالاتر بود (p
    کلیدواژگان: تعیین سن با دندان، آناتومی دندان، ریشه دندان، دندانپزشکی قانونی
  • حمید بهرامیان، فرود بهمنی، علی اکبر آقابابایی صفحه 77
    هدف
    بررسی نتایج دو نوع چیدمان در دروس آناتومی تنه و جنین شناسی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
    مواد و روش ها
    در این تحقیق که یک مطالعه توصیفی است، به دلیل تغییر در نحوه چینش دروس در دانشگاه اصفهان، همزمان دو دوره از دانشجویان رشته پزشکی دو درس اناتومی تنه و جنین را اخذ نمودند. یک گروه از این دانشجویان (شامل 59 نفر) در ترم قبل درس آناتومی اندام را گذرانده و گروه دیگر (79 نفر) تا آن زمان هیچ درس آناتومی یا جنین شناسی را نگذرانده بودند. نمرات میان ترم و پایان ترم دروس آناتومی تنه و جنین شناسی دو گروه فوق محاسبه و سپس با آزمون students t-test مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات میان ترم دانشجویان گروه اول در درس آناتومی تنه 34/6 ± 03/40 و در درس جنین 29/7 ± 16/28 محاسبه شد. میانگین نمرات میان ترم دانشجویان گروه دوم در درس آناتومی تنه 23/7± 63/36 و در درس جنین 66/7 ± 8/27 به دست آمد. پس از مقایسه میانگین نمرات در هر دو درس آناتومی تنه و جنین 00/0p < ثبت شد. در درس جنین شناسی، میانگین نمرات پایان ترم در گروه اول و در گروه دوم به ترتیب 04/6 ± 62/32 و 59/6± 01/30 محاسبه و پس از مقایسه آنها 00/0p < به دست آمد.
    نتیجه گیری
    وجود اختلاف معنی دار در بین میانگین نمرات هر دو درس، بیانگر این واقعیت است که دانشجویانی که حداقل یکی از دروس آناتومی را قبل از درس تنه وجنین گذرانده باشند، در فهم دروس اخیر موفق تر خواهند بود. شاید یکی از دلایل این اختلاف، درک بهتر اصطلاحات آناتومی توسط گروه اول به دلیل گذراندن آناتومی اندام ها باشد. تجسم فضایی در گروهی که درس اندام را گذرانده اند نیز بالاتر است. از انجایی که آناتومی تنه، کاربرد بیشتری در امور بالینی دارد، ارایه زودتر آن، شاید در کیفیت یادگیری اختلال ایجاد کرده و در نهایت بازده کمتری را برای رشته پزشکی به دنبال داشته باشد.
    کلیدواژگان: دانشجویان پزشکی، میانگین نمرات، آناتومی تنه، جنین شناسی، چیدمان دروس
|
  • Ebrahimi B., Eftekhari, Yazdi P., Baharvand H., Valojerdi M.R. Page 1
    Purpose
    Our aim was determination of the sheep oocytes ultrastructural changes follow vitrification and in vitro maturation.
    Materials And Methods
    Good quality isolated cumulus-oocyte complexes (COCs) were randomly divided into non-vitrified control, conventional straw, cryotop and solid surface vitrification groups. In the conventional and cryotop methods the vitrified COCs were plunged directly into liquid nitrogen (LN2), whereas in the solid surface group the vitrified COCs were cooled before plunging into LN2. Fresh and vitrified-warmed healthy COCs were matured in vitro and then their ultrastructural changes were evaluated.
    Results
    The results indicated that vitrification by cryotop and solid surface methods preserved the total arrangement of the ooplasm, whereas conventional straw vitrification disturbed the ooplasm organization. Additionally, the number of vacuoles in the ooplasm increased after vitrification, some of these vacuoles were filled partially or completely with lipids and some had filamentous scaffolding. Also, in the mature oocytes, the amount and the density of cortical granules decreased after conventional straw and solid surface vitrification.
    Conclusion
    Cryotop group compared with other vitrification methods could preserve oocyte ultrastructure properly and create a condition the same as like as the control group.
    Keywords: Vitrification, In vitro maturation, Oocyte, Sheep
  • Mirakhori F., Parvaneh Tafreshi A., Zeynali B. Page 13
    Purpose
    The ovary is an example of a developing tissue in which developmental prosses occur throughout reproductive life. We investigate the expression of GSK-3β and β-catenin- Wnt pathway molecules- in the rat ovary during follicular development.
    Materials And Methods
    To induce follicular growth and development, 23 days old immature female rats were injected with 10 IU of PMSG. Forty and forty-eight hours after stimulation with PMSG, the sera was collected for hormone assay, and the ovary were dissected and prepared for immunohistochemistry(IHC(and western blot(WB).
    Results
    Our IHC and WB analysis showed that the expression of pGSK-3β and active β-catenin was increased in PMSG primed rats in compared to those of intact groups. However, the total GSK-3β and β-catenin proteins remain unchanged.
    Conclusion
    The results indicate this idea that gonadotropin (PMSG), stabilized β-catenin in GSK-3β independent manner in the rat ovary during the follicular development.
    Keywords: GSK_3β β catenin_Ovarian follicular development_Rat
  • Mohamadghasemi F., Faghani M., Fallah Karkan M. Page 25
    Purpose
    The aim of this study was to investigate the protective effect of melatonin on sperm parameters, epididymis and seminal vesicle morphology in adult mouse under chemotherapy.
    Materials And Methods
    Male adult NMRI mice were divided into four groups. The control group received a single dose of DMSO, Group 2 received a single dose of busulfan 20 mg/kg. Group 3 was administered melatonin 10 mg/kg for 5 days. Group 4 received a 5 days course of melatonin 10 mg/kg following an initial dose of busulfan 20 mg/kg. Animals were sacrificed 35 days after treatment and evaluations were made by determining of sperm count and sperm quality, histological study of epididymis, seminal vesicle and measuring of plasma testosterone level. Statistical analyses were performed using ANOVA and Tuckey test.
    Results
    Busulfan significantly reduced sperm count, sperm motility and normal morphology and testosterone level in comparison with that of control group (P< 0.01). However, combined treatment increased mentioned parameters in compare with those of chemotherapy treated group (P< 0.01). In histological evaluations busulfan resulted in vacuoles in epithelial thickness of epididymis and reduced epithelial cell height in comparison with that of control group (P< 0.001). Busulfan reduced semen fluid and epithelial folds and epithelial cell height in seminal vesicle in comparison with those of control group (P< 0.001). However, combined treatment, resulted in recovery and normalization of the epididymis and seminal vesicle.
    Conclusion
    Melatonin has protective effect on epididymal sperm parameters, seminal vesicle and epididymis morphology in mouse under treatment with chemotherapy. Although the mechanism is not clear, it acts probably by decreasing oxidative stresses.
    Keywords: Melatonin, Busulfan, Morphometry, Epididymis, Seminal vesicle
  • Tavakolifar F., Shahverdi A., Pirouz M., Shakeri M., Koruji M., Baharvand H. Page 37
    Purpose
    To compare the effect of laminin and gelatin on short-term culture of spermatogonial stem cells (SSCs) from neonatal mouse testes.
    Materials And Methods
    Cell suspension containing SSCs were isolated from testes of 6 day-old mice and cultured in the presence of Glial-derived neuroterophic factor (GDNF), Epidermal Growth Factor (EGF (and Basic Fibroblastic Growth Factor) bFGF) on laminin- and gelatin- coated plates for 9 days. Number and area of colonies were measured in 5th, 7th and 9th days after culturing. At 9th day Immunostaining was used to detect expression of SSC markers, α6-Integrin and β1-Integrin. moreover, the colonies were harvested and the percentage of α6-Integrin and β1-Integrin positive cells was assessed by flowcytometery in both groups.
    Results
    Immunostaining analysis showed that our culture system contained SSC colonies as they were positive for α6-Integrin and β1-Integrin. Additionally, the number of colonies those were formed on laminin were significantly higher in comparison with those of other group. but colony area was higher on gelatin. There was no significant difference in percentage of cells that expressed α6-Integrin, β1-Integrin detected by flowcytometry in both groups.
    Conclusion
    laminin as extracellular matrix cause to increase the number of neonate spermatogonial colonies and decrease the area of them (P≤0.05).
    Keywords: Neonatal mouse, Spermatogonial stem cell, Laminin, Gelatin
  • Esmaeilzadeh M. Page 49
    Purpose
    The aim of this study was to determine cranial & facial anthropometric Ratios and assessment of cranial & facial development in Shirvanian kurmanj population
    Materials And Methods
    This cross sectional analytical study was conducted randomly on 137 boys from shirvan, with normal face patterns. Facial and cranial ratios was estimated and compared. Data were analyzed by SPSS software. The regression line and the growth coefficient were determined for each Parameter. Finally, the mean values of these parameters were determined. Furthermore, the mean anthropometric measurement of Iranians was compared with Canadians. Student-t test was used for comparing the measured values.
    Results
    Shirvanian kurmanj populations were have hypereuryprosopic Face and hypercephalic Cranium form. While getting older, peoples midface height increases, face becomes more prominent, chin becomes shorter and Face and Cranium change to Eurycephalic and hyperleptoprosopic form respectively.
    Conclusion
    Approximately, all of the anthropometric measurements in Shirvanian kurmanj population, Fars race (Resident in Mashhad) and Canadians were significantly different. Considerable the differences in the facial and cranial anthropologic ratios and size among Shirvanian kurmanj population, Fars race (Resident in Mashhad) and Canadians, the results obtained from Canadian and Fars race, should not be applied as criteria for treatment plans. Due to the wide racial combinations in Iran, studies, covering wider scope, should be conducted among different Iranian races.
    Keywords: Anthropometry, Development, Face, Cranium, Shirvanian kurmanj population
  • Jalili M.R., Esmaeelinejad M. Page 59
    Purpose
    Currently panoramic radiography is used for diagnostic dental, and bone lesions, but anatomical structures also can see, for example incisive canal.At present time incisive canal position is investigated in Iranian population.
    Materials And Methods
    Panoramic radiographs were taken by Planmeca machine from 412 patients using standard exposure. The position of patient was in compliance with standard protocol. After that mandibular incisive canal was evaluated, and data were analyzed statistically.
    Results
    Mental foramen,anterior loop of mental nerve & incisive canal could be observed in 84.2,66 & 51.7% of the cases. Respectively lingual foramen wich was observed in only 6.1% of the radiographs.Gender doesn’t affect on the visibility of these structures.There was a relationship between mandibular foramen and canal with age among those six landmarks. The most percent of visibility of all the landmarks was in young group and adults (third and fourth decade).
    Conclusion
    Mandibular incisive canal was considered in 51.7% of cases, it was obsereved thatthe result obtained was more than those of other researches.
    Keywords: Anatomical structures of mandible, Panoramic radiography, Incisive canal, Mandible
  • Ghasemi M., Daneshparvar, H.R., Nikmanesh V., Kharazi Fard M.J. Page 67
    Purpose
    The aim of this study was to define a standard formula for age estimation based on two dental parameters proposed by Lamendin in Iranian population.
    Materials And Methods
    Immediately after atrumatic extraction of 333 single rooted teeth of deceased bodies with known age and sex in Tehran Medical Legal Organization, the transparency, periodontosis and their indices were analyzed, and age estimated by Lamendin method. The correlations of various parameters were evaluated. A regression analysis was made and the age were analyzed by this method. The differences between estimated age by Lamendin, regression analysis and actual age were studied.
    Results
    The correlation of transparency (0.891) and periodontosis (0.778) for age estimation were greater than their indices (P
  • Bahramian. H., Bahmani. F., Aghababaei A.A. Page 77
    Purpose
    Studdy of Curriculum Changes and Sequance of Anatomy Courses on Medical Students Score of Esfahan Medical Sciences University
    Materials And Methods
    The midterm scores of two groups of medical students both engaged in learning the trunk anatomy and embryology were statistically compared simultaneously. Difference between two groups were as follows: One group had passed limbs anatomy units in previous term, and another group had not passed any anatomy course.
    Results
    The mid scores of the group one in trunk anatomy were 40/03±6/34 (of 65) and in embryology were 28/16±7/22 (of 50) and these scores in group two were 36/64±7/23 and 27/8±7/66 respectively. P value of compared scores were p
    Keywords: Medical students, Mid scores, Sequence of teaching anatomy, Trunk anatomy, embryology