فهرست مطالب

تحقیقات حشره شناسی - پیاپی 4 (زمستان 1388)

فصلنامه تحقیقات حشره شناسی
پیاپی 4 (زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1389/04/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مسعود اربابی، مجید عسگری، محمد تقی فصیحی، نادر گل محمدزاده خیابان، محمدرضا دامغانی، مسعود لطیفیان، محمد بابایی صفحه 269
    کنه گردآلود مهمترین آفت نخلستان های خرمای ایران و جهان می باشد. تغذیه و شدت خسارت این کنه از حبه خرما باعث نابودی کامل میوه در ارقام صادراتی خرما مانند مضافتی، برهی و کبکاب می شود. از دهه 1340 از سموم کنه کش آلی مانند تترادیفون (تدیوم) برای کنترل خسارت این کنه در جنوب کشور استفاده و مبارزه شیمیایی در سطح گسترده ای افزایش یافته است. تاثیر آب پاشی علیه این کنه روی ارقام خرمای مردار سنگ، کبکاب، برهی، مضافتی و هلیله به ترتیب درنخلستان های استان های هرمزگان، بوشهر، خوزستان، کرمان و سیستان و بلوچستان طی سال های 1380 و 1381 مطالعه شد. طرح آماری بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار و هر تکرار شامل یک نفر نخل خرما انتخاب شد. زمان آبپاشی با مشاهده اولین علایم تنیده شدن تار روی حبه خرما و به مقدار 8 الی 10 لیتر روی هر نخل توسط سم پاش صد لیتری یا پشت تراکتوری تا نیمه روز انجام شد. فاصله زمانی بین مشاهده اولین و آخرین آلودگی نخل ها به کنه در بین مناطق بیش از سه ماه به طول انجامید. برای تعیین درصد تلفات تاثیر آب پاشی بر جمعیت مراحل فعال کنه نمونه برداری تصادفی از تعداد 20 حبه خرما از خوشچه های هر تکرار به ترتیب یک روز قبل و 3، 7، 14 و 25 روز بعد از تیمار انجام و جمعیت زنده توسط استریومیکروسکوپ شمارش شد. مقایسه میانگین جمعیت دو ساله، تراکم بیشتری از جمعیت کنه را در سال دوم بررسی نشان داد. بیشترین و کمترین میانگین جمعیت کنه در سال نخست روی ارقام کبکاب و برهی به ترتیب به تعداد 9/14 و 08/2 کنه در بوشهر و خوزستان و بیشترین جمعیت در سال دوم با میانگین 75/42 کنه روی رقم هلیله در سیستان و بلوچستان به ثبت رسید. نتایج تجزیه آماری تاثیر آب پاشی در نوبت های نمونه برداری در سطح پنج درصد معنی دار و بالاترین تاثیر در نوبت هفت روز و پایدارترین کنترل به مدت 25 روز در منطقه کرمان به ثبت رسید. تجزیه مرکب جمعیت کنه در سال نخست بیش از90 درصد تلفات در استان های هرمزگان و خوزستان و در سال دوم این مقدار تلفات در استان کرمان ملاحظه گردید. استفاده از آب پاشی در زمانی که میانگین جمعیت کمتر از 3 کنه فعال روی یک حبه خرما مشاهده شود و با تکرار حداقل سه نوبت آب پاشی در فواصل زمانی 7 الی 10 روز در ساعات قبل از نیم روز کنترل مناسبی برای تولید خرمای ارگانیک و جلوگیری از آلودگی های زیست محیطی، افزایش مقاومت کنه گردآلود خرما به سموم می تواند ایجاد نماید.
    کلیدواژگان: کنه گردآلود، ارقام خرما، آب پاشی، کنترل، نخلستان های جنوب، ایران
  • حمیده پوربهی، علی اصغر طالبی، عباسعلی زمانی، شیلا گلدسته، ناصر فرار صفحه 279
    شب پره هندی Plodia interpunctella Hubner از آفات مهم انباری خرما در ایران و بسیاری از مناطق جهان می باشد. زیست شناسی این آفت روی سه رقم خرما، زاهدی، شهابی و کبکاب مورد بررسی قرار گرفت. مطالعات آزمایشگاهی در دمای 2±27 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 45 درصد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی انجام شد. میانگین طول دوره جنینی به ترتیب 10/3، 27/3 و 67/2 روز و میانگین طول دوره لاروی به ترتیب 85/37، 01/43 و 0/48 روز برای ارقام زاهدی، شهابی و کبکاب محاسبه گردید. بین میانگین طول دوره جنینی و لاروی در ارقام مختلف، تفاوت معنی داری مشاهده شد. میانگین طول دوره شفیرگی روی ارقام زاهدی، شهابی و کبکاب به ترتیب 47/7، 01/8 و 19/7 روز محاسبه گردید. میانگین طول دوره شفیرگی شب پره های پرورش یافته روی ارقام زاهدی و کبکاب با یکدیگر فاقد تفاوت معنی دار بودند، اما بین این ارقام با رقم شهابی تفاوت معنی داری مشاهده گردید. میانگین طول عمر حشرات کامل روی ارقام زاهدی، شهابی و کبکاب به ترتیب 04/8، 37/8 و 72/7 روز محاسبه گردید که فاقد تفاوت معنی دار با یکدیگر بودند.
    کلیدواژگان: Plodia interpunctella، ارقام خرما، ویژگی های زیستی
  • رضا جعفری، رضا وفایی شوشتری صفحه 289
    کفشدوزک Hippodamia variegata Goeze یکی از مهم ترین شکارگرهای فعال آفات کشاورزی می باشد که در اکثر نقاط کشور وجود دارد. جهت بررسی تاثیر درجه حرارت های مختلف روی طول دوره های رشدی این کفشدوزک و حداقل آستانه حرارتی رشد و مجموع درجه حرارت موثر روزانه مورد نیاز جهت تکمیل هر مرحله، تعداد 10 نمونه از ابتدای شروع رشد هر مرحله انتخاب و به طور مجزا در ظروف مشخصی در انکوباتور در 3 دمای 20، 25 و30 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 5±65 درصد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی روی شته باقلا Aphis fabae Scopoli مطالعه شدند. نتایج به دست آمده نشان داد طول دوره رشدی کفشدوزک از تخم تا حشره کامل در دماهای 20، 25 و30 درجه سلسیوس به ترتیب 75/27، 35/21 و40/15 روز می باشد. حداقل آستانه حرارت از 47/2 درجه سلسیوس برای لارو سن اول تا 63/14 درجه سلسیوس برای شفیره متغیر بود. حداقل آستانه حرارتی مرحله تخم تا زمان ظهور حشره کامل 93/7 درجه سلسیوس و مجموع درجه حرارت موثر آن 42/346 روز-درجه به دست آمد.
    کلیدواژگان: Hippodamia variegata، آستانه حرارتی، مجموع نیاز حرارتی، طول دوره رشدی
  • ریحانه حبیبی، رضا وفایی شوشتری، عارف معروف، حسین فرازمند، سعیده لونی صفحه 299
    شپشه آرد Tribolium castaneum Herbst. یکی از آفات مهم صنایع غذایی در سراسر جهان است. استفاده از درجه حرارت های بالا یا تیمارهای شوک حرارتی در مدیریت آفات انباری روش بسیار موثری است. در این تحقیق جهت ارزیابی مرگ و میر این حشره به وسیله حرارت های بالا، اثر 5 تیمار حرارتی شامل 35، 45، 50، 55 و 60 درجه سلسیوس در زمان های 5، 10، 15، 20 و 30 دقیقه روی مراحل مختلف رشدی این آفت (لارو جوان 5 روزه، لارو مسن 15 روزه، شفیره و حشره کامل) مورد بررسی قرار گرفت. نمونه ها پس از حرارت دهی در شرایط دمایی °1±28 سلسیوس و رطوبت نسبی 5±65 درصد نگهداری شدند. نتایج نشان داد که حساس ترین و مقاوم ترین مرحله رشدی حشره به ترتیب مراحل لارو 15 روزه و شفیرگی آفت می باشد. همچنین مشخص شد که حداقل دمای کنترل کننده برای لارو 5 روزه دمای °C 55، برای لارو 15 روزه دمای °C50 و برای مرحله شفیرگی و حشرات کامل به ترتیب دمای °C55 و °C50 می باشد. لذا با توجه به امکان وجود تمام مراحل رشدی آفت در یک توده آلوده، دمای °C55 در زمان 15 دقیقه برای کنترل همه مراحل رشدی آفت موثر خواهد بود.
    کلیدواژگان: شپشه آرد، تیمارهای حرارتی، مراحل رشدی، Tribolium castaneum
  • مرتضی کهراریان، رحیم عبادی، حسین سیدالاسلامی، محمد تقی توحیدی صفحه 305
    کرم پیله خوار نخود Heliothis viriplaca Hufn.یکی از مهم ترین آفات نخود در خاورمیانه است. در این تحقیق به منظور تشخیص دقیق تر زیست شناسی، سنین مختلف لاروی و برخی از فعالیت های رفتاری آفت، شفیره های کرم پیله خوار از مزارع نخود جمع آوری و در شرایط آزمایشگاهی در دمای 2±25 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 5±70 درصد و 14 ساعت روشنایی و 10 ساعت تاریکی پرورش داده شدند. نتایج نشان داد که پروانه پیله خوار نخود فقط دارای یک نسل در سال است به طوری که شفیره ها دارای دیاپوز اجباری بوده و با تغییرات دمایی دیاپوز در آن ها شکسته نمی شود. اندازه گیری قطر کپسول سر لاروها نشان داد که در شرایط آزمایشگاهی لاروها دارای پنج سن بوده و میانگین قطر سر سنین یک تا پنج به ترتیب 423/0، 699/0، 29/1، 84/1 و64/2 میلی متر می باشد. بررسی های انجام شده نشان داد لاروهای غیر هم سن در شرایط نامساعد دارای خاصیت هم خواری بالایی هستند به طوری که در بعضی موارد لاروهای سنین آخر از لاروهای در حال شفیره شدن تغذیه می نمایند. از سوی دیگر تاثیر تغییرات دمایی بر میزان خروج پروانه ها نشان داد که گرچه شفیره هایی که به مدت سی روز در دمای 1±2 درجه سلسیوس قرار داده شدند، همگی به حشره بالغ تبدیل شدند، اما در چنین شرایطی تخم گذاری پروانه به میزان چشم گیری کاهش یافت و اکثر تخم ها تفریخ نشدند.
    کلیدواژگان: کرم پیله خوار نخود، Heliothis viriplaca، زیست شناسی، فعالیت های رفتاری، قطر کپسول سر، دیاپوز
  • سیده شراره گلپایگانی، علی اصغر طالبی، حسینعلی لطفعلی زاده، احسان رخشانی صفحه 319
    در این تحقیق زنبورهای پارازیتویید شپشک های گیاهی (Hem.، Coccoidea) از خانواده Encyrtidae طی سال 1386 در برخی از مناطق استان های لرستان و مرکزی مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج به دست آمده، 11 گونه زنبور پارازیتویید به شرح زیر جمع آوری و شناسایی گردید. بر اساس منابع موجود، دو گونه که با ستاره مشخص شده اند برای اولین بار از ایران گزارش می شوند:(Blastothrix sericea (Dalman، 1820 (Discodes coccophagus (Ratzeburg، 1848 (Encyrtus aurantii (Geoffory، 1785 (Microterys cuprinus (Nikol''skaya، 1952* Microterys hortulanus Erdos، 1956 Cheiloneurus claviger Thomson، 1876 (Habrolepis dalamanii (Westwood، 1837 (Zaomma lambinus (Walker، 1837 (Metaphycus lounsburyi (Howard، 1898(Metaphycus chermis (Fonscolombe، 1832* Metaphycus sp.
    ویژگی های مرفولوژیک، دامنه میزبانی و انتشار جغرافیایی دو گونه جدید برای فون حشرات ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: Hymenoptera، شپشک های گیاهی، Encyrtidae، پارازیتویید، ایران
  • شبنم وفایی، شیلا گلدسته، عباسعلی زمانی، الهام صنعتگر صفحه 331
    ارقام مختلف یک گیاه یا گونه های مختلف گیاهی می توانند به صورت غیرمستقیم از طریق جیره غذایی میزبان ویژگی های زیستی شکارگرها را تحت تاثیر قرار دهند که این تاثیرها منجر به کاهش یا افزایش نرخ رشد، مدت زمان دوره نمو، نرخ مرگ و میر و باروری می شود. در این بررسی پارامترهای جدول زندگی، تولیدمثل و رشد جمعیت سن شکارگر Orius albidipennis Rueter درون اتاقک رشد تحت شرایط دمایی C125، رطوبت 565 درصد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی با تغذیه از مراحل مختلف سنی کنه دولکه ای پرورش یافته روی سه رقم سویا گرگان 3، DPX و ویلیامز محاسبه گردید.
    براساس نتایج به دست آمده، بین میانگین طول دوره رشد جنینی، میانگین طول دوره رشد پیش از بلوغ و دوره رشدی افراد نر و ماده سن O. albidipennis روی سه رقم سویا اختلاف معنی دار مشاهده نشد. در سه رقم سویا تعداد سن های ماده نسبت به سن های نر بیشتر بود. نرخ تولیدمثل خالص، نرخ ذاتی افزایش جمعیت، نرخ متناهی افزایش جمعیت، متوسط طول یک نسل و مدت زمان لازم برای دو برابر شدن جمعیت (بر حسب روز) روی رقم گرگان 3 به ترتیب 14/7، 08/0، 09/1، 44/22 و 89/7 و روی رقم DPX به ترتیب 68/9، 09/0، 10/1، 87/22، 96/6 و روی رقم ویلیامز به ترتیب 65/3، 05/0، 05/1، 05/1، 30/22 و 88/11 محاسبه شد. بر اساس نتایج حاصل از آزمایشات مربوط به جدول زندگی و پارامترهای تولیدمثلی، این شکارگر می تواند باعث کنترل بهتر کنه دونقطه ای روی رقم DPX گردد و نیز نتایج حاصل از مطالعه پارامترهای رشد جمعیت نشان داد رقم DPX گیاه سویا میزبان مناسب تری بوده و تاثیرات غیرمستقیم بهتری در رشد و تولیدمثل سن شکارگر از طریق شکار ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: سن شکارگر، Orius albidipennis، کنه تارتن دولکه ای، Tetranychus urticae، سویا، شاخص های زیستی
  • ریچارد بیکر صفحه 1
    مقاله حاضر به بررسی تعدادی از مهمترین کنه های پارازیت زنبور عسل می پردازد. گونه Anderson & Trueman destructor Varroa، یک کنه پارازیت زنبور با دامنه پراکنش وسیع و خسارت فراوان می باشد که سبب تلفات زیادی به زنبورعسل می گردد. در حال حاضر، در آسیا، کنه های پارازیت گرمسیری شامل Tropilaelaps clareae Delfinado and Baker و T. koenigerum Delfinado-Baker and Baker، در حال گسترش بوده و تهدید جدی برای زنبورداران بسیاری از مناطق جهان محسوب می گردند. این دو گونه پارازیت اخیرا توصیف شده است. کنه (Acarapis woodi (Rennie، که معروف به کنه تراشه ای زنبور عسل می باشد، مقاومت زنبورها به پارازیت ها و بیماری های دیگر را کاهش داده و طول عمر آن ها را کاهش می دهد. همچنین در صورت آلودگی شدید کنه، تراشه های تنفسی زنبور نیز مسدود می گردد.
    کلیدواژگان: زنبور عسل، کنه ها، پارازیت ها، Varroa، Tropilaelaps، Acarapis
|
  • M. Arbabi, M. Asgari, M. T. Fasihi, N. Golmohammadzadeh, Khiaban, M. R. Damghani, M. Latifian, M. Babai Page 269
    Oligonychus afrasiaticus (McGregor)is an important date palm pest orchard in Iran and other date growing in the world. Direct mite incidence along feeding on date fruit caused 100% losses on commercial date varieties. Chemical date palm spider mite (DPSM) control initiated in 1960 in southwestern part of Iran through Tetradifen application and today extended in large date orchards in the country. Water spray application on DPSM under taken through block randomized designed with four replications during period of 2000-2001 on date varieties i.e. Mordarsangh, Kabkab, Berhi, Mazafati, Halileh in Hormozghan, Bushehr, Khuzestan, Kerman and Sistan and Baluchestan provinces of Iran respectively. Amount of 8 to 10 little water spray with help of concern instrument during late morning hours. The mobile mite mortality% was evaluated through Henderson–Tilton method by collecting 20 date fruits which two date clusters selected randomly from each replication and counted with help of stereo-microscope. Mite sampling followed at interval of one day before, 3, 7, 14 and 25 days after treatments. Light copious webbing around date clusters observed in late April in Kuzestan province and this type of injuries recorded after three months interval (July) on date palm's of Sistan and Baluchestan provinces in south eastern part of country. Mean date palm infested by DPSM was found higher in year of 2001 in comparison of the first year study. Max & min mean of mite's densities on a date fruit recorded 14.9 and 2.08 mites on Kabkab and Berhi var. in Bushehr and Kuzestan respectively while Halileh var. in Sistan and Baluchestan province possess higher number of mite during two years of investigation. Mean of mite mortality% statistically observed significant at level of 5% during sampling period with maximum control of mite at seven days interval whereas longer effects of water spray recorded up to 25 days in Kerman province. Two years mite mortalities% analysis result over 90% mite control in date orchards of Khuzestan, Hormozgan and Kerman provinces during first and second year respectively. Max water spray effect can expected when mean of mite on a date fruit was recorded below three mites with three consequent spray at 7 to 10 days interval which make possible organic date production in Iran with regard further mite resistance and hazardous of pesticides to the environment.
    Keywords: Oligonychus afrasiaticus, Date palm, varieties, Water spray. Control, Southern parts, Iran
  • H. Pourbehi, A.A. Talebi, A.A. Zamany, Sh. Goldasteh, N. Farrar Page 279
    The Indian meal moth, Plodia interpunctella (Hübner) (Lep., Pyralidae) is one of the serious pests of stored date in Iran and many parts of the world. Biology of this pest on three cultivars of date was studied. The experiments were conducted in laboratory conditions at temperature of 27±2 ºC, 45±5% relative humidity and a photoperiod of 16L:8D hours. Mean incubation period were estimated 3.10, 3.27 and 2.67 days respectively and mean larval developmental time were estimated 37.85, 43.01 and 48.0 days on Zahedi, Shahabi and Kabkab cultivars respectively. There was significant difference between mean larval developmental time and incubation period on different cultivars. Mean period of pupa on Zahedi, Shahabi and Kabkab cultivars were estimated 7.47, 8.01 and 7.19 days respectively. No significant difference was observed between mean period of pupa moths developed in Zahedi and Kabkab cultivars but pupal period was significantly different on Shahabi cultivars. Mean adult longevity on Zahedi, Shahabi and Kabkab cultivars were estimated 8.04, 8.37 and 7.72 days respectively. There was no significant difference between mean adult longevity on different cultivars of date.
    Keywords: P. interpunctella, Cultivars of date, Biological characteristics
  • R. Jafari, R. Vafaei Shoushtari Page 289
    The effect of different temperatures, 20, 25 and 30Cº on each stage duration of the coccinellids Hippodamia variegate Goeze was studied under laboratory conditions, feeding on A. fabae. The threshold temperatures and constant degree day requirement for each stage were also calculated using linear regression. The development periods from egg to adult were 27.75, 21.3 and 15.4 days in 20, 25 and 30Cº. The threshold temperatures ranged from 2.47 for the first instar larvae to 14.63 for the pupae. However, the threshold temperatures and thermal constant for whole generation from egg to adult were 7.93 with ±1 range feeding on A. fabae Scopoli, 65±5 RH and 16:8 (L:D) photoperiod. Under laboratory conditions at 20±1, 25±1 and 30±1Cº developmental period from egg to adult lasted 27.75, 21.35 and 15.40 days respectively. The minimum thermal developmental threshold ranged from 2.47 and 14.63 for 1st larval instar and pupa, respectively. However, the minimum temperature growth threshold from egg to adult stage was 7.93 Cº and 346.4 DD.
    Keywords: Hippodamia variegata, Lower threshold, Thermal constant, Developmental stages
  • R. Habibi, Karahrodi, R. Vafaei, Shoushtari, A. Marouf, H. Farazmand, S. Loni Page 299
    The red flour beetle, Tribolium castaneum Hbst., is an important pest of food processing facilities world wide. The use of elevated temperatures or heat treatments is a very effective method for managing of stored pests. In this study, the mortality of pest in 5 constant temperatures, including 35, 45, 50, 55 and 60°C at times 5, 10, 15, 20 and 30 minutes on different growth stages (5-days larvae, 15-days larvae, pupae and adult of T. castaneum) were determined. Insects after heating, at temperatures of 28±1°C and relative humidity 65±5% were maintained. The results showed that, the most sensitive and resistant stages were 15-days larvae and pupal stages, respectively. It also revealed that the minimum temperature controller for 5-days larvae, 15-days larvae, pupal and adults stages were 55, 50, 55 and 50°C, respectively. Therefore, considering the possible all growth stages in an infected mass, 15°C temperature in 55 minutes, can be effective for control of all pest growth stages.
    Keywords: Red flour beetle, Heat treatments, Development stage, Tribolium castaneum
  • M. Kahrarian, R. Ebadi, H. Seyedol, Eslami, M.T. Tohidi Page 305
    The pod borer, Heliothis viriplaca Hufn., is one of the most serious pests of chickpea in the Middle East countries. For the life cycle studies, determination of different larval stages and other behavioral activity, the pupae were collected from cultivated fields and reared under laboratory conditions (25±2°C, %70±5 RH and 14/10 L:D). The laboratory test showed that this pest has one generation per year with obligate diapause. By measuring of head capsule width determined five larvae instars for the pest, with the ranges of 0.423, 0.699, 1.29, 1.84 and 2.64 mm respectively. It has been also indicated that larvae have high cannibalistic tendency under unsuitable conditions so that the larger larvae feed on other small larvae and prepupation stage. In addition the laboratory trials revealed that although all pupae held in 2±1°C condition for 30 days emerged, average oviposition of females decreased and most of the eggs did not hatch.
    Keywords: Pod borer, Heliothis viriplaca, biology, Behavioral activity, Head capsule diameter, pupation
  • Sh. Golpayegani, A. A. Talebi, H. Lotfalizadeh, E. Rakhshani Page 319
    The encyrtid parasitoids (Hym., Encyrtidae) of scale insects (Hem., Coccoidea) were investigated during 2008 in some parts of Lorestan and Markazi provinces. A total of eleven species were collected and identified. According to the available literature, two species which marked with an asterisk are reported for the first time from Iran: Blastothrix sericea (Dalman, 1820) Discodes coccophagus (Ratzeburg, 1848) Encyrtus aurantii (Geoffory, 1785) Microterys cuprinus (Nikolskaya, 1952)* Microterys hortulanus Erdos, 1956 Cheiloneurus claviger Thomson, 1876 Habrolepis dalamanii (Westwood, 1837) Zaomma lambinus (Walker, 1837) Metaphycus lounsburyi (Howard, 1898) Metaphycus chermis (Fonscolombe, 1832)* Metaphycus sp. Morphological characters, host range and geographical distribution of the two new species from Iran have been presented and discussed.
    Keywords: Hymenoptera, Scale Insect, Encyrtidae, Parasitoid, Iran
  • Sh. Vafaei, Sh. Goldasteh, A. A. Zamani, E. Sanatgar Page 331
    In this study the biological parameters (life table, reproduction, population growth rate) of the predatory bug Orius albidipennis Rueter (Hem., Anthocoridae) were studied on Tetranychus urticae Koch reared on three cultivars of soybean. The experiments conducts in laboratory conditions at 25 ± 1oC, % 65 ± 5 relative humidity and a photoperiod of 16:8 hours (L:D). There were no significant differences between mean incubation period and mean preimaginal developmental times on three cultivars of soybean. On three soybean cultivars, the females develpopmental time were higher than males. Net reproducation rate (R0), the intrinsic rate of increase (Rm), finite rate of increase (λ), mean generation time (T) and dubling time (DT) for O. albidipennis calculated were on Gorgan3, 7.14, 0.08, 1.09, 22.44 and 7.89 respectively and on DPX 9.68, 0.09, 1.10, 22.87 and 6.96 respectively and on Williams 3.65, 0.05, 1.05, 22.30 and 11.88 respectively.
    Keywords: predatory bug, Orius albidipennis, two, spotted mite, Tetranychus urticae, Soybean, functional response, life table parameters
  • Richard A. Baker Page 1
    The paper deals with the some of the more important parasitic mites associated with honeybees. Varroa destructor Anderson and Trueman is worldwide and the most familiar and destructive of the bee mites, causing death and damage to large numbers of honeybees. Known from Asia, the tropical bee mites Tropilaelaps clareae Delfinado and Baker and T. koenigerum Delfinado Baker and Baker, are spreading and are a potential threat to bee keepers in many parts of the world. Two new species of Tropilaelaps have recently been described. Acarapis woodi Rennie, known as the honeybee tracheal mite (H.B.T.M.) reduces the resistance of bees to other parasites and diseases, shortens the life cycle and in heavy infestations can block the tracheae of bees.
    Keywords: Honeybees, Mites, Parasites, Varroa, Tropilaelaps, Acarapis