فهرست مطالب

Hormozgan Medical Journal
Volume:14 Issue: 2, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/04/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • یلدا ارست، محسن رضایی، سمانه ثابت بیرجندی* صفحه 87
  • شهرام باغستانی، زهرا مصلی نژاد، شهرام زارع، سید مهرداد شریفی صفحه 91
    مقدمه
    آکنه شایع ترین بیماری پوستی است که نزدیک به 80% از افراد را در دوره هایی از زندگی درگیر می کند. بیماران مبتلا به آکنه اغلب افسردگی و اضطراب و اعتماد به نفس پایین و به طور کلی کیفیت زندگی ضعیف تری، جدا از شدت کلینیکی آن دارند. هدف از این مطالعه بررسی کیفیت زندگی دانشجویان علوم پزشکی بندر عباس در سال 1387 در ارتباط با بیماری آکنه است.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی توصیفی روی دانشجویان علوم پزشکی بندرعباس انجام شد. شدت کلینیکی آکنه بر اساس کرایتریای Lehman تقسیم بندی شد. 118 دانشجوی دارای آکنه پرسشنامه مخصوص بررسی کیفیت زندگی بیماران دارای آکنه (Acne_QOL) را تکمیل کردند. جهت تجزیه و تحلیل داده های آماری از نرم افزار SPSS-16 آمار توصیفی و آزمونهای کای اسکوئر و T مستقل و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد.
    نتایج
    در 04/54% از دانشجویان مورد مطالعه، این بیماری اثر خفیف بر کیفیت زندگی آنها داشت. میانگین امتیازهای Acne –QOL، در سه زمینه درک از خود، نقش اجتماع، نقش احساس در بین مردان بیشتر از زنان بود. شدت بیان علائم آکنه خود، در بین زنان مورد مطالعه بیشتر از مردان بدست آمد. 14 نفر (45/7%) از دانشجویان آکنه با شدید داشتند. شدت آکنه اثر معنی داری بر کیفیت زندگی داشت (05/0>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد زنان در برابر اثرات روانی ناشی از آکنه آسیب پذیرتر از مردان هستند.لازم است مراقبتهای روانی و کاهش اثرات آن بر روی کیفیت زندگی در کنار درمان بیماری مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آکنه ولگاریس، کیفیت زندگی، اختلالات پوستی
  • اکرم عبدالله نژاد، علی گل، شهریار دبیری، عبدالرضا جوادی صفحه 98
    مقدمه
    دیابت تاثیرات متنوعی روی فعالیت های تولیدمثلی در انسان دارد. مطالعات کلینیکی و آزمایشگاهی اختلال اسپرماتوژنز، حجم مایع سمینال و تغییرات تحلیلی در اپیدیدیم را نشان می دهند. در مطالعه حاضر ما قصد داریم اثر پیشگیرانه و درمانی سیر بر روی آسیب های اپیدیدیم و سمینال وزیکول در موش های صحرایی نر دیابتی شده با استروپتوزوتوسین (STZ) را مورد بررسی قرار دهیم.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، 40 موش صحرایی نر از نژاد ویستار به 5 گروه تقسیم شدند. گروه نرمال، گروه دیابتی، گروه نرمال + سیر، گروه دیابتی + سیر قبل ((D+Gb، گروه دیابتی + سیر بعد (D+Ga). دیابت از طریق تزریق STZ ایجاد شد. آب سیر با دوز 1 میلی لیتر به ازاء هر صد گرم وزن بدن توسط گاواژ به موشهای صحرایی خورانده شد. آسیب اپیدیدیم و سمینال وزیکول با استفاده از رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین بررسی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و به کمک آزمون آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    موشهای دیابتی کاهش چشمگیری در اندازه توبول و لومن قطعات سر، تنه و دم اپیدیدیم و تحلیل اپیتلیوم سمینال وزیکول را نشان دادند. سیر بطور قابل توجهی تغییرات مورفولوژیکی ایجاد شده بوسیله دیابت را در اپیدیدیم و سمینال وزیکول موش های صحرایی تخفیف می دهد بطوری که در گروه D+Gb نسبت به گروه D+Gaتخفیف عوارض بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه نشان داده شد که مصرف آب سیر دارای هر دو اثر درمانی و پیشگیرانه روی کاهش آسیب های بیضه ای در موش های صحرایی نر دیابتی می باشد.
    کلیدواژگان: سیر - دیابت ملیتوس - سمینال وزیکول، اپیدیدیم - موشهای صحرایی، نژاد ویستار
  • مجید امین زاده، طاهره ضیایی کجباف، احسان ولوی، آرتا دخت خشوعی، فاطمه حیدری، بهمن چراغیان صفحه 109
    مقدمه
    فراوانی گواتر در کودکان دبستانی معیاری جهت ارزیابی گواتر و بطور غیرمستقیم کمبود ید هر منطقه است. این مطالعه جهت تعیین فراوانی گواتر و کارکرد تیروئید دراین وضعیت درکودکان دبستانی اهواز انجام شده است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی، با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی از مدارس ابتدایی اهواز، 1594 دانش آموز از نظر گواتر بررسی شدند. وزن، قد، سن و شاخص توده بدنی (BMI) مشخص شد. افراد مبتلا به گواتر درکلینیک غدد کودکان پیگیری وآزمایشات عملکرد تیروئید(TFT) انجام شد.
    نتایج
    ازکل 1594 کودک مورد مطالعه،3/4 درصد(69 نفر) از نظرگواتر درجه 2 مثبت بودند. 40 نفر از این افراد به کلینیک مراجعه وTFT انجام شد که تنها 2 مورد نتیجه غیرطبیعی داشتند. یک مورد کم کاری واضح و یک نفر کم کاری تحت بالینی. BMI دو گروه گواتر و سالم و سن افراد مبتلا به گواتر تفاوت معنی داری نداشتند، اما میانگین قد گروه مبتلا به گواتر واضحا از افراد سالم بیشتر بود (002/0P=).
    نتیجه گیری
    اگرچه شیوع گواتردر اهواز هنوز نزدیک به اندمیک است ولی تاثیرقابل توجهی در کارکرد تیروئید و رشد کودکان ندارد. رابطه مستقیم گواتر و قد می تواند به علت سرعت رشد بیشتر و افزایش نیاز به ید باشد.
    کلیدواژگان: گواتر - تیروئید - کودک سنین دبستانی، ایران
  • مهدی تذهیبی، رویا کلیشادی، حسین خلیلی طهماسبی، آتوسا ادیبی، ابوالفضل بیهقی، حمیدرضا صالحی، پریناز پورصفا صفحه 115
    مقدمه
    شناخت عوامل مرتبط با کبد چرب در کودکان و نوجوانان، به شناخت راهکارهای مناسب برای پیشگیری از بیماری های مزمن کمک می کند. هدف این مطالعه بررسی رابطه بین کبد چرب و شاخص های خونی و تن سنجی نوجوانان 6 تا 18 ساله شهر اصفهان است.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی در سال 1386 با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایبر روی 962 دانش آموز 6 تا 18 ساله در اصفهان انجام شد. اطلاعات مربوط به رفتارهای مرتبط با شیوه زندگی و اجزای سندرم متابولیک تعیین و ارتباط آنها با خطر وجود کبد چرب غیرالکلی در مدل رگرسیون با روشLASSO (Shrinkage & Selection Operator Least Absolute) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    در مدل رگرسیون نهایی با حذف 12 متغیر کم اثر، 5 متغیر موثر شامل روغن مصرفی، دور کمر، شاخص توده بدنی و سطح کلسترول خون دارای تاثیر مثبت و سن به عنوان یک متغیر فرسایشی دارای اثر منفی در احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی شناسایی شدند. در مدل نهایی رابطه بین شاخص توده بدنی و اندازه دور کمر با کبد چرب غیرالکلی از نظر آماری معنی دار است (01/0P
    کلیدواژگان: کبد چرب، شیوه زندگی، عوامل خطرزا، نوجوانان
  • مریم احمدی، رقیه اسکروچی، شهرام زارع، فرید خرمی، نسرین مرادی صفحه 124
    مقدمه
    تجهیز مدیریت به یک سیستم اطلاعات صحیح و مطمئن، باعث ارتقاء توانایی آن در اتخاذ تصمیم در مورد برنامه ریزی، سازماندهی و کنترل می گردد. این پژوهش با هدف تحلیل و ارزیابی نیازهای اطلاعاتی دفتر پرستاری کشور انجام گرفته است.
    روش کار
    این پژوهش از نوع کاربردی و توصیفی مقطعی است. با توجه به وجود روش های مختلف طراحی سیستم های اطلاعاتی، از دو روش برنامه ریزی سیستم شغلی (BSP) که مبنای آن فرآیندها و شرح وظایف است و روش فاکتورهای حیاتی موفقیت مدیران (CSF)، الگوبرداری شده است.
    نتایج
    در مجموع 78 مورد نیاز اطلاعاتی شناسایی شد. 56 درصد جزء نیازهای اطلاعاتی اولیه از دیدگاه خود مدیران بود. 18 درصد از نیازهای اطلاعاتی، جزء فاکتورهای حیاتی موفقیت مدیران (CSF) دفتر پرستاری قرار گرفتند. نیاز اطلاعاتی «تعداد نیروی انسانی شاغل در بیمارستانها به تفکیک بخش» بیشترین اولویت را برای مدیران واحد داشته است. 5 درصد نیازهای اطلاعاتی شناسایی شده، پائین تر از حد اولویت قرار گرفتند. 3 درصد نیازهای اطلاعاتی از طریق فرم، 24 درصد فرم و بانک اطلاعاتی به طور مشترک، 3 درصد سایت اینترنتی، در دسترس هستند و 70 درصد بدون منبع (فرم، بانک اطلاعاتی، سایت) مشخص بودند.
    تیجه گیری: طراحی سیستم های اطلاعاتی با وجود اهمیت نقش کاربران، نباید به تنهایی متکی بر نیاز کاربران باشد و استفاده از روش های علمی در طراحی سیستم های اطلاعاتی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سیستم های اطلاعات بیمارستانی، سیستم اطلاعات مدیریت، دفتر پرستاری
  • عاطفه اصغریان دستنایی، افسانه احمدی، حمیدرضا طباطبایی صفحه 134
    مقدمه
    تالاسمی ماژور معمول ترین بیماری ارثی در ایران است و در استان فارس شیوع بالایی دارد. اختلال رشد در بیماران تالاسمی ماژور شایع است و یکی از دلایل آن سوءتغذیه می باشد. هدف این مطالعه تعیین ارتباط بین وضعیت رشد و دریافت رژیمی بیماران زیر 10 سال مبتلا به تالاسمی ماژور بود.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی، 62 کودک زیر 10 سال مبتلا به تالاسمی ماژور به روش نمونه گیری سیستماتیک انتخاب شد. وضعیت رشد با استفاده از شاخص های وزن برای قد و قد برای سن و دریافت رژیمی با انجام 3 بار یادآمد 24 ساعته خوراک تعیین و با نرم افزار پردازشگر غذا تجزیه و تحلیل شد. اطلاعات با نرم افزار SPSS-13و با استفاده از آزمون t و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    1/13% کودکان کم وزنی خفیف، 8/9% کم وزنی متوسط و 3/3% کودکان کم وزنی شدید و 5/43% کوتاه قدی خفیف، 7/17% کوتاه قدی متوسط و 2/3% کوتاه قدی شدید داشتند. کم وزنی در سنین پائین و کوتاه قدی سنین بالا شایع تر بود. دریافت کالری، کربوهیدرات، روی و آهن کمتر از مقادیر مرجع رژیمی بود. دریافت کالری و کربوهیدرات با کم وزنی ارتباط معکوس داشت ولی هیچ یک از موارد با کوتاه قدی ارتباطی نداشت.
    نتیجه گیری
    اختلال رشد در این کودکان شایع و همراه با کمبودهای تغذیه ای می باشد. وضعیت نامناسب رژیم غذایی می تواند یکی از عوامل دخیل در اختلال رشد باشد.
    کلیدواژگان: کودک، تالاسمی ماژور - رشد - ارزیابی وضعیت تغذیه
  • جهان پور علی پور، سعید حسینی تشنیزی*، محمدحسین حیوی حقیقی، سیده زهرا فقهی، راضیه شریفی، عبدالهادی کوهن صفحه 140
    مقدمه

    موثرترین شیوه جمع آوری، ذخیره سازی، تبادل و ارائه مقادیر زیاد اطلاعات به نحوی که نیازهای مصرف کنندگان را مرتفع نماید، استفاده از کامپیوتر است. سیستم جامع اطلاعات بیمارستانی موجب برآورده ساختن نیازهای اطلاعاتی، عملیاتی و کنترل بیمارستان در عملیات روزمره و همچنین تسریع و تسهیل در برنامه ریزی، بودجه بندی و تصمیم گیری های مدیریت گردیده است. در این پژوهش دیدگاه کاربران در مورد هفت معیار مدنظر ISO9241/10 برای HIS بررسی شده است.

    روش کار

    مطالعه توصیفی مقطعی بوده و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعداد 95 نفر از کاربران بیمارستان کودکان شهر بندرعباس را انتخاب و گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه انجام شد. تحلیل داده ها با استفاده از شاخصهای توصیفی و آزمون کای اسکوئر، توسط نرم افزار SPSS صورت گرفت.

    نتایج

    از جامعه مورد پژوهش 69 نفر (7/72%) با معیار مناسب بودن برای انجام وظایف، 56 نفر(9/58%) با معیار خود توصیفی کنندگی، 73 نفر (9/76%) با معیار قابل کنترل بودن، 70 نفر (7/73%) با معیار سازگاری با انتظارات کاربران، 51 نفر (7/53%) با معیار تحمل خطا، 63 نفر (3/66%) با معیار مناسب بودن برای خصوصی سازی، 56 نفر (9/58%) با معیار مناسب بودن برای آموزش سیستم اطلاعات بیمارستانی موافق تا کاملا موافق بوده اند.

    نتیجه گیری

    یافته ها بیانگر این است که معیارهای سیستم اطلاعات بیمارستانی از نظر کاربران در حد نسبتا مطلوب پیاده شده است. برای رسیدن به حالت کاملا مطلوب رعایت و اجرای فازهایی که در توسعه یک سیستم اطلاعاتی مطلوب موثر است، بایستی مدنظر قرار گیرد. بنابراین لازم است سیستم اطلاعات بیمارستانی مورد بازنگری و تجدیدنظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سیستم های اطلاعات بیمارستانی، سیستم های ثبت اطلاعات پزشکی، کامپیوتری، بیمارستان آموزشی
  • پریچهر حناچی، گلاره کاویانی صفحه 148
    مقدمه
    افزایش سن باعث بروز تغییراتی در عملکرد سیستم های فیزیولوژیک درگیر در تعادل بدن می گردد. امروزه تخمین زده شده است که حدود 6 درصد هزینه های بهداشتی صرف درمان آسیب های ناخواسته در جمعیت سالمندان می گردد. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر تمرینات مینی ترامپلین بر تعادل پویای سالمندان زن بوده است.
    روش کار
    در این مطالعه نیمه تجربی، تعداد 30 نفر زن سالمند با شیوه نمونه گیری غیر تصادفی ساده با میانگین سنی 55- 75 سال و بدون سابقه ورزشی در استان تهران مورد بررسی قرار گرفتند. پس از ارزیابی سلامتی افراد نمونه، افرادی که سابقه بیماری های شناختی، سیستم عصبی و سیستم عضلانی داشتند، از پژوهش حذف شدند. در این مطالعه ابتدا قد و وزن و طول پای شرکت کنندگان اندازه گیری شد. سپس تعادل پویای تمامی آزمودنی ها در هشت جهت توسط آزمون (Star Excursion Balance Test) SEBT قبل و بعد از شرکت در تمرینات مینی ترامپلین مورد بررسی قرار گرفت. افراد مورد مطالعه به مدت 18 جلسه و هر جلسه به مدت 30 دقیقه به انجام تمرینات مینی ترامپلین روی مینی ترامپلین پرداختند. داده های حاصله با بکارگیری آزمون آماری تی زوجی و با استفاده از نرم افزار SPSS 11 تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان داد تمرینات مینی ترامپلین بر تعادل پویای سالمندان قبل به نسبت بعد از تمرینات تغییرات معنی داری ایجاد نموده است (05/0(P
    کلیدواژگان: ورزش درمانی - تعادل وضعیت بدنی، سالمندان، زنان
  • سیدهاشم سزاوار، مریم ولی زاده، مازیار مرادی، محمدحسین رهبر صفحه 156
    مقدمه
    با توسعه شهرنشینی و افزایش شیوع عوامل خطر بیماری ایسکمیک قلب، قسمت اعظم بار جهانی اینگونه بیماری ها در حال حاضر در کشورهای با درآمد کم و متوسط اتفاق می افتد. مطالعه حاضر با هدف تعیین روند تغییرات درصد فراوانی انفارکتوس میوکارد زودرس در طی ده سال و مقایسه عوامل خطرآن با بقیه بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد انجام گرفت.
    روش کار
    دراین مطالعه مقطعی ویژگی های سنی، جنسی و سابقه داشتن هیپرتانسیون، دیابت، هیپرلیپیدمی و مصرف سیگار در 1829 بیمار با اولین انفارکتوس میوکارد همراه با صعود قطعه (STEMI) ST مراجعه کننده به بیمارستان رسول اکرم تهران طی سالهای1377 تا 1386 با تکمیل چک لیست جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزارهای آماری EPI info و SPSS و آزمون کای اسکوئر با در نظر گرفتن a=0.05 استفاده شد.
    نتایج
    از 1829 بیمار با اولین STEMI، 2/25% مبتلا به انفارکتوس میوکارد زودرس بودند که 84% آنها مرد و 16% زن بودند (001/0P
    کلیدواژگان: سکته قلبی - عوامل خطر، استعمال سیگار
|
  • Y. Arast, M. Rezaei, S. Sabet Birjandi Page 87

    Zinc is one of the most important micronutrient with essential role in biochemical regulation of the body functions. The importance of zinc in pregnancy period was widely studied in various countries. Variation in zinc plasma levels during pregnancy needs more investigation, because maternal zinc deficiencies may cause some severe abnormalities in the fetus. In this study the plasma levels of zinc in pregnant women admitted in the hospital during the third trimester were determined and compared with normal values in non-pregnant women. Blood samples were collected from pregnant and non-pregnant cases (32 subjects in each group) and zinc levels were measured based on curve plotted by standard values (100, 200, 300 and 400 mg/l). Values under 75 µg/dl and 75 to 85 µg/dl were defined as severe and moderate. The results showed that mean plasma concentration of zinc among pregnants was 65.49±15.34 compare with that in non-pregnant women, which was significantly lower (P)

    Keywords: Zinc – Pregnant Women – Pregnancy Trimester_Third_Pregnancy
  • S. Baghestani, Z. Mosallanejad, S. Zare, M. Sharifi Page 91
    Introduction
    Acne is the most common skin disease, affecting nearly 80% of people at some periods of their life. Patients with acne often get anxiety, minor depression and lowered self-esteem so as resulting in a poor quality of life (QOL). Irrespective of clinical severity, this disease has a great impact on lifestyle. The aim of this study is to assess quality of life issues in Bandar Abbas medical student.
    Methods
    This cross sectional study was performed on medical students in Bandar Abbas, Iran. The severity of acne was graded using the Lehman criteria. All the students suffering from acne vulgaris completed the acne specific quality of life instrument, the Acne – QOL questionnaire. The data were analyzed by SPSS version 16 software using T and Chi-square test.
    Results
    The result of this study shows that in 54.04% of the students acne vulgaris showed mild effect on their quality of lives. The overall mean Acne – QOL score in three domains (self- perception, social, and emotional roles) were higher in male than female. The severity of acne symptoms in women's explanation was greater than mens. 14 students (7.45%) suffered from sever acne. The severity of acne was significantly related to the quality of life (P)
    Keywords: Acne Vulgaris, Quality of Life, Skin Diseases
  • A. Abdolahnejad, A. Gol, S. Dabiri, A. Javadi Page 98
    Introduction
    Diabetes has adverse effects on reproductive functions in human. Clinical as well as experimental studies revealed impairment of spermatogenesis, reduced volume of seminal fluid and atrophic changes in epididymis. In the present study, we aimed to investigate the preventive and therapeutic effect of garlic juice on epididymal and vesicle seminal damage in male rats with streptozotocin induced diabetes.
    Methods
    In this experimental study, forty male wistar rats were divided into 5 groups: 1- Normal group (N) 2- Normal group +garlic (N+G). 3- Diabetic (D) received STZ, 60mg/kg BW/ip. 4- Diabetic group +garlic before (D+Gb) received garlic juice for 3 weeks before STZ injection. 5- Diabetic group +garlic after (D+Ga) three days after STZ injection, they received garlic juice for 3 weeks. Garlic juice was given by gavage (1ml/100g BW). Epididymal and seminal vesicle damage was examined by using hematoxylin and eosin staining. Data were analyzed by means of SPSS, using analysis of variance test.
    Results
    Diabetic rats showed a significantly reduction in the size of the tubule and lumen of caput, corpus and caudal epididymides and regression of seminal vesicle epithelium. Garlic significantly attenuated the diabetes-induced morphological changes in the diabetic rat epididymis and seminal vesicle. The diabetic group receiving garlic before STZ injection showed more amelioration in complications than that receiving it after STZ injection.
    Conclusion
    We showed that administration of garlic juice could play both preventive and therapeutic role on testicular damage in male diabetic rats.
    Keywords: Garlic_Diabetes Mellitus_Seminal Vesicles – Epididymis – Rats_Wistar
  • M. Aminzadeh, T. Ziaei Kajbaf, E. Valavi, A. Khoshoie, F. Heidari, B. Cheraghian Page 109
    Introduction
    Goiter in primary school age children is a standardized criterion for evaluation of goiter in each area. This study was designed to determine the prevalence of goiter and accompanied thyroid dysfunction in school children.
    Methods
    During a cluster sampling in primary schools of Ahvaz, 1594 (833 Male) were enrolled and examined for goiter. Data of weight (Wt), height (Ht) and Body Mass Index (BMI) were collected from all subjects. Children having goiter were referred to clinic and assessed for thyroid function tests (TFT).
    Results
    Among 1594 children, 4.3% (69 pupils) were identified as having goiter grade of which forty pupils were followed for TFT. TFT was abnormal only in two cases (one overt and other one subclinical hypothyroidism). There was not any correlation between goiter and age, weight, BMI and sex. However, it was directly correlated with height (P=0.002).
    Conclusion
    Prevalence of goiter is still nearly endemic (4.3%) in Ahvaz, but has not significant effect on thyroid function and childhood growth. Direct relationship of height and existence of goiter might be due to more iodide requirement during rapid growth periods.
    Keywords: Goiter – Thyroid Gland – Child_Iran
  • M. Tazhibi, R. Kelishadi, H. Khalili Tahmasebi, A. Adibi, A. Beihaghi, H.R. Salehi, P. Poursafa Page 115
    Introduction
    Identification of the factors related to non-alcoholic fatty liver disease in children and adolescents help us to know appropriate methods for prevention and control of chronic diseases.
    Methods
    This cross-sectional and analytic study comprised 962 children and adolescents, aged 6-18 years, in Isfahan in 2008. Variables related to life style and metabolic syndromes related were determined and their relationship with non-alcohlic fatty liver disease were analysed using Least Absolute Shrinkage and Selection Operator (LASSO) regression method, using SPSS.
    Results
    The final obtained model with the omission of 13 low effect variables had 5 powerful and effective variables in which oil consumption, waist circumference, body mass index and blood cholesterol level are factors that increase the probability of nonalcoholic fatty liver disease. The age variable is an ablative variable with negative coefficient in the final model. The relationship between body mass index as well as waist circumference with nonalcoholic fatty liver were statistically significant (P)
    Keywords: Fatty Liver – Life Style – Risk Factors_Adolescents
  • M. Ahmadi, R. Shoorchi, S. Zare, F. Khorrami, F. Khorrami, N. Moradi Page 124
    Introduction
    Proving management with a reliable information system, can facilitate decision making regarding planning, organization and control. This study aims to evaluate information needs of Iranian Nursing Offices.
    Methods
    This applied, cross-sectional research utilizes critical success factor (CSF) and business system planning (BSP) methods to assess information needs Iranian nursing offices.
    Results
    Of 78 identified information needs, 56% were initial information needs of managers. 18% of information needs were found to be critical success factors of managers of nursing office. The first priority of managers was "the number of manpower employed at hospitals separated by wards". 5% of the identified information needs were not priorities and thus excluded, 3% were through the web site and 70% were without sources.
    Conclusion
    Despite the important role of users in designing information systems, other scientific methods also need to be utilized in designing information systems.
    Keywords: Hospital Information Systems, Management Information Systems, Office Nursing
  • A. Asgharian, A. Ahmadi, H.R. Tabatabaei Page 134
    Introduction
    Thalassemia major is the most common inheritable disease in Iran with high prevalence in Fars province. Growth retardation is prevalent in this patients, mainly due to malnutrition. The aim goal of this study was to determine the relationship between growth status and nutritional intake. Patients under 10 years old with thalassemia major.
    Methods
    In this cross-sectional study, 62 below ten years old thalassemic children were selected with systematic sampling. Growth status were determined based on WHZ and HAZ and nutritional intake by 3 times 24h food recall and analysed with Food Processor software. Statistic analysis was performed using Pearson correlation.
    Results
    13.1%, 9.8% and 3.3 % of children had mild, moderate and sever degrees of wasting, respectively. 43.5 %, 17.7 % and 3.2 % showed mild, moderate and severe degrees of stunting. Wasting was more prevalent in younger children and stunting was more prevalent in older children. Calorie, carbohydrate, vitamins A, C and E, zinc and iron intake were significantly lower than references. A reverse relationship (P)
    Keywords: Child_Thalassemia Major – Growth_Nutrition Assessment
  • J. Alipour, S. Hoseini Teshnizi, M.H. Hayavi Haghighi, Z. Feghhi, R. Sharifi, A.Kohkan Page 140
    Introduction

    The most effective method of collecting, storage, communication and presentation of huge amount of Information in order to obviate user needs is computer. The comprehensive hospital information system (HIS) resulted in processing of information, operational and hospital control needs in daily practice, and also accelerating and facilitating in planning, budgeting and management decision making. In this study user’s views about seven criteria of ISO9241/10 for implemented HIS was considered.

    Methods

    This is a descriptive cross- sectional study. Sampling was done by using simple randomized sampling that includes 95 users of Bandar Abbas children's hospital. Data collection was done through questionnaire. Data analysis was done using descriptive and Chi-square test by SPSS software.

    Results

    69 persons (%72/7) with suitability for the task criteria, 56 persons (%58/9) with self-descriptiveness criteria, 73 persons (%76/9) with controllability criteria, 70 persons (%73/7) conformity with users expectations criteria, 51 persons (%53/7) with error tolerant criteria, 63 persons (%66/3) with suitability for individualization criteria, 56 persons (%58/9) with suitability for learning criteria of hospital information system were agree or pretty agree.

    Conclusion

    The findings indicated that the criteria of hospital information system is relatively desirable. To achieve desirable condition, observance and implementation of phases that is effective in development of suitable information system must be considered. Hence, HIS should be reviewed and revised in the hospital.

    Keywords: Hospital Information Systems – Medical Records Systems, Computerized, Hospitals, Teaching
  • P. Hanachi, G. Kaviani Page 148
    Introduction
    Aging may cause an obvious effect on physiologic systems which are involved in the balance function. It is estimated that 6% of health care costs are spent on unintentional injuries in elderly population. The aim of this study is to analyze the effect of Mini-trampoline training on dynamic balance abilities in the elderly subjects.
    Methods
    During a clinical trial design, a sample of 30 females (mean age 55-75 years) in a simple non randomized sampling method, without any remarkable sport experience, were evaluated in Tehran. Patients with cognitive, muscular or neurological disorders were excluded from the study. Height, length of the leg and weight of the subjects were measured. Then, the dynamic balance ability was assessed in eight directions using SEBT (Star Excursion Balance Test) evaluation, before and after Mini trampoline exercises. Each subject participated in a whole mini trampoline program on trampoline during an 18-sessions (three times a week) period, while each session lasting about 30 minutes. Data analysis was carried out by SPSS 11 Software.
    Results
    The findings revealed that mini trampoline exercises showed a significant effect on dynamic balance abilities in all directions in the elderly population.
    Conclusion
    Mini-trampoline exercises could improve the dynamic balance abilities in the elderly population
    Keywords: Exercise Therapy – Postural Balance – Aged – Women
  • H. Sezavar, M. Valizadeh, M. Moradi Lakeh, M.H. Rahbar Page 156
    Introduction
    Following urbanization of developing world and increase in prevalence of risk factors for Ischemic Heart Diseases (IHD), the major global burden of IHD is in low and middle income countries. This study was designed to determine trends in early MI (Myocardial Infarction) during ten years and comparison of its risk factors with other patients with MI.
    Methods
    In this cross-sectional study, we collected data about age, sex and history of hypertension, diabetes, hyperlipidemia and smoking of 1829 patients with first ST Elevation MI (STEMI) admitted in Rasul-e-Akram Hospital from 1998 to 2007 for data analysis, we used SPSS software.
    Results
    Of 1829 patients with first STEMI, 25.2% of them had early MI which consisted of 84% men and 16% women (P)
    Keywords: Myocardial Infarction, Risk Factors, Smoking