فهرست مطالب

Information Technology Management - Volume:2 Issue: 1, 2010

Journal of Information Technology Management
Volume:2 Issue: 1, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/02/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عادل آذر، پرویز احمدی، محمد وحید سبط صفحه 3
    موفقیت یا شکست سازمان، ارتباط مستقیمی با چگونگی جذب و نگهداری منابع انسانی آن دارد. اغلب در رابطه با برگزاری آزمون های ورودی و فرآیند جذب کارکنان، داده ها و اطلاعات فراوانی در سازمان ها وجود دارد که بدون استفاده قرار می گیرند. داده کاوی،به عنوان راه حل برای چنین مسایلی است. در این پژوهش که از حیث هدف، کاربردی و از جنبه ماهیت از نوع پژوهش‎های همبستگی و همخوانی محسوب می‎شود، سعی شده است که با استفاده از تکنیک های داده کاوی، قواعد و روابط بین نمرات آزمون های ورودی و سایر متغیرهای شخصی و شغلی (که قبل از ورود هر کس به سازمان مشخص می شود) و وضعیت کارکنان با عملکرد شغلی و وضعیت ارتقاء آنان شناسایی شود. درنتیجه با مطالعه و بررسی پایگاه های داده-ی آزمون و منابع انسانی یک بانک تجاری برای 2 سال متوالی (1383 و 1384)، شاخص های نیروی انسانی که بر عملکرد یا ارتقاء موثر بودند، شناسایی شدند. تکنیک داده کاوی مورد استفاده در این پژوهش، درخت تصمیم گیری است و استخراج قواعد نیز با استفاده از الگوریتم های QUEST، CHAID، C5.0 و CART انجام شده است. در نهایت ضمن ارایه مدلی جهت انتخاب متغیرهای تاثیرگذار، متغیر هدف و الگوریتم های مناسب؛ از بین قواعد به دست آمده، قواعد غیربدیهی مشخص و علت وجود این قواعد با کمک خبرگان تبیین شده است. از جمله نتایج، حذف متغیر ارزیابی عملکرد به عنوان متغیر هدف در روند این پژوهش است که ناشی از عدم دقت تکمیل فرم های ارزیابی عملکرد در فرآیند ارزیابی بانک بوده است. هم چنین در این پژوهش مشخص شده است از مجموع 26 متغیر بررسی شده، پنج متغیر: «نمره ی کل آزمون»، «امتیاز مصاحبه»، «مقطع تحصیلی»، «تجربه حرفه ای» و «استان محل خدمت» بر ارتقای داوطلبان تاثیرگذار بوده اند. این نتایج منجر به دانشی شده است که امکان کاربردی نمودن آن ها وجود خواهد داشت.
    کلیدواژگان: داده کاوی، دسته بندی، مدیریت منابع انسانی، انتخاب نیروی انسانی، کشف دانش، درخت تصمیم
  • محمود البرزی، محمد ابراهیم محمد پورزرندی، محمد خان بابایی صفحه 23
    درختان تصمیم گیری به عنوان یکی از تکنیک های داده کاوی می توانند به اعتبارسنجی مشتریان بانکی بپردازند. مسئله ی اصلی ساخت درختان تصمیم گیری است که بتوانند به طور بهینه مشتریان را طبقه بندی کنند. در این مقاله یک مدل مناسب اعتبارسنجی مشتریان بانک ها برای اعطای تسهیلات اعتباری متناسب با هر طبقه مبتنی بر الگوریتم ژنتیک ارایه می شود. الگوریتم های ژنتیک می توانند با انتخاب ویژگی های مناسب و ساخت درختان تصمیم گیری بهینه به اعتبارسنجی مشتریان کمک کنند. در ساخت این مدل فرآیند توسعه در شناخت الگو و فرآیند CRISP برای اعتبارسنجی مشتریان به کار رفته است. مدل طبقه بندی پیشنهادی مبتنی بر تکنیک های خوشه بندی، انتخاب ویژگی ها، درختان تصمیم گیری و الگوریتم ژنتیک است. این مدل به انتخاب و ترکیب بهترین درختان تصمیم گیری مبتنی بر معیارهای بهینگی و ساخت درخت تصمیم گیری نهایی برای اعتبارسنجی مشتریان می پردازد. نتایج نشان می دهد که دقت طبقه بندی مدل طبقه بندی پیشنهادی به طورتقریبی از تمام مدل های درخت تصمیم گیری مقایسه شده در این مقاله بالاتر است. هم چنین تعداد برگ ها و اندازه ی درخت تصمیم گیری و در نتیجه ی پیچیدگی آن از همه کمتر است.
    کلیدواژگان: الگوریتم ژنتیک، انتخاب ویژگی ها، درختان تصمیم گیری، اعتبارسنجی، خوشه بندی
  • محمد علی بابایی، پری احدی صفحه 39
    فضای مجازی، نقش و جایگاه مصرف کنندگان را در دنیای تجارت به کلی دگرگون ساخت. دسترسی آسان به اطلاعات، امکان مقایسه یسریع محصولات و بسیاری از امکاناتی که اینترنت در اختیار مصرف کنندگان قرار داده است، قدرت مصرف کنندگان را به مراتب بیشتر ساخته است. در این میان تنها کسانی می توانند در دنیای رقابت باقی بمانند که بتوانند بیش از پیش مشتریان خود را راضی نگه دارند و این مهم تحقق نمی یابد مگر با شناخت هرچه بیشتر مشتریان و تلاش برای فردی سازی کالاها و خدمات. در این راستا این پژوهش به بررسی بررسی رابطه ی ویژگی های شخصیتی کاربران اینترنت و تاثیر آن بر رفتار خرید اینترنتی آن ها می- پردازد. برای این منظور از پرسش نامه ای حاوی دو بخش شامل شخصیت و رفتار خرید استفاده شده است. در بخش شخصیت پرسش نامه استاندارد نئو مورد استفاده قرار گرفت. برای تعیین متغیر های خرید نیز از پژوهش های انجام شده در این زمینه استفاده شده است و برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از آزمون فریدمن استفاده شد.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، گروه های مرجع، رفتار خرید، بازاریابی اینترنتی
  • علی رجب زاده، علیرضا حسین زاده، نیلوفر نالچی گر، سروش نالچی گر صفحه 59
    سازمان ها همواره در تلاش برای بهبود سهم بازار، افزایش سود، و دستیابی به مزیت رقابتی نسبت به رقبا می باشند. برای دستیابی به این اهداف، توجه به کارایی و اثربخشی زنجیره ی تامین از اهمیتی فراوان در هر سازمان برخوردار است. استفاده از تجارت الکترونیک و فناوری های اطلاعات و ارتباطات سازمان ها را در مقابل نیازهای متغیر بازار قادر به پاسخ گویی و انعظاف پذیری نموده است. تجارت الکترونیک و اینترنت ساختار زنجیره های تامین رابه طور اساسی تغییر داده است. هزاره ی جدید با ظهور فناوری اطلاعات و محیط کسب و کار جدید، منجر به ایجاد زنجیره ی تامین الکترونیکی شده است. پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل عوامل ایجاد ریسک در زنجیره های تامین الکترونیکی، و تاثیر این ریسک بر عملکرد مالی و غیرمالی سازمان، به شناسایی این عوامل و مؤلفه های آنان پرداخته و با بررسی شاخص های عملکرد مناسب مالی و غیرمالی،تاثیر ریسک زنجیره ی تامین الکترونیکی را بر عملکرد شرکت های فعال در حوزه ی مخابرات و الکترونیک بررسی می نماید. در این راستا سنجش همبستگی و مدل سازی ساختاری پیشنهاد می کند که شناسایی و مدیریت ریسک زنجیره ی تامین الکترونیکی تاثیر به سزایی بر بهبود عملکرد سازمان دارد. روش پژوهش مقاله از نظر هدف، کاربردی و از نظر نوع داده ها، کمی و توصیفی و از نوع همبستگی است.
    کلیدواژگان: زنجیره ی تامین الکترونیکی، ریسک، عملکرد سازمانی
  • فریدون شمس علیئی، مهسا رضوی داودی، کامبیز بدیع صفحه 79
    معماری سازمانی، رویکردی برای شناخت، مهندسی و مدیریت کلیه عناصر سازمان و ارتباطات آن ها است. با توجه به هزینه ی بسیار بالای پیاده سازی سناریوهای معماری سازمانی لازم است قبل از انتخاب هر سناریو، مرحله ی ارزیابی مدل ها و اطلاعات معماری از نظر میزان برآورده شدن مطلوبیت ها و ویژگی های کیفی سازمان توسط سناریوها انجام شود تا سناریوی بهینه انتخاب و پیاده سازی شود. در این مقاله روشی جدید برای ارزیابی کمی میزان دستیابی سناریوهای معماری سازمانی به ویژگی های کیفی با استفاده از دانش و تجربه خبرگان سازمان و معماری سازمانی مبتنی بر روش AHP ارایه شده است. روش ارایه شده دارای کاربرد دیگری نیز می باشد و آن ارزیابی میزان برآوردن مطلوبیت ها در وضعیت جاری سازمان است. با توجه به ابهام و عدم قطعیت موجود در قضاوت های تصمیم گیران، برای مقایسه ی عناصر از منطق فازی نیز استفاده شده است. روش ارایه شده به طورکامل کاربردی است و ابزاری برای اتوماسیون کلیه ی مراحل فرآیند پیشنهادی توسعه داده شده است. در این مقاله روش پیشنهادی در چند مرحله همراه با توصیف یک مطالعه ی موردی برای شناخت کاربرد روش، ارایه شده است.
    کلیدواژگان: ویژگی های کیفی، سناریوی معماری سازمانی، منطق فازی، AHP، ارزیابی معماری سازمانی
  • شهریار عزیزی، مهدی اسد نژاد، علی زارع میرک آباد، سید سجاد حسینی صفحه 99
    با نگاهی به ادبیات مدیریت دانش می توان دریافت که نگاه های متفاوتی به مدیریت دانش و کارکردهای آن در بخش های دولتی و خصوصی وجود دارد که این امر ناشی از تفاوت ساختاری این دو بخش اقتصادی است. برای این که بتوانیم از قابلیت های مدیریت دانش در بخش دولتی به خوبی استفاده نماییم، لازم است که از تجربه های برتر موجود بهترین بهره برداری را نماییم. یکی از راه های نیل به این هدف، شناخت تفاوت های مدیریت دانش در بخش های دولتی و خصوصی و الگوبرداری از نقاط قوت بخش خصوصی در بخش دولتی است. در این پژوهش از روش مطالعه ی پیمایشی و ابزار پرسش نامه برای شناسایی این تفاوت ها در بانک ها استفاده شده است. مطالعه ها نشان داد که از پنج بعد شناسایی شده، تنها در دو بعد فناوری اطلاعات و فرآیند های مدیریت دانش تفاوت معناداری بین بانک های دولتی و خصوصی وجود دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، بخش دولتی، ابعاد مدیریت دانش، بخش خصوصی
  • حسن فارسیجانی، ابوالفضل سمیعی نیستانی صفحه 117
    این مقاله بر اساس انجام یک مطالعه ی توصیفی تهیه شده است و طی آن یک پارچگی بین مدیریت کیفیت جامع (TQMو مدیریت تکنولوژی و تحقیق و توسعه (TIM)، در راستای پیش بینی عملکردهای سازمان در حوزه های کیفیت و نوآوری، مورد آزمون قرار می گیرد. این مطالعه رابطه ی بین TQM و TIM را با تاکید بر دو موضوع مهم زیر به انجام می- رساند:نخست یک پارچگی بین TQM و TIM از طریق بررسی شکاف بین این دو بخش مهم، که در سازمان ها به صورت مجزا از یکدیگر بوده و دارای شرح وظایف متفاوتی هستند، صورت می پذیرد.در ثانی تاثیر یک پارچگی بین TQM و TIM بر روی شاخص های عملکرد کیفیت و نوآوری، که اولین و مهم ترین منابع در کسب مزیت رقابتی برای سازمان ها مطرح هستند، مورد آزمون قرار می گیرد. اطلاعات مورد نیاز این پژوهش از 148 مدیر شاغل در شرکت های تولیدی دارای بیش از 500 پرسنل، در محدوده ی استان مرکزی جمع آوری شده و برای تجزیه و تحلیل آن ها نیز از تکنیک مدل معادلات ساختاری استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که: TQMدارای قدرت پیش بینی قوی برای عملکردهای کیفی سازمان است ولی هیچ گونه رابطه ی مشخص و قابل توجهی با عملکردهای نوآوری ندارد. هم چنین TIM دارای قدرت پیش بینی برای عملکردهای کیفی سازمان است، ولی شدت آن نسبت به TQM در درجات پایین تری قرار دارد، با این وجود دارای رابطه قوی تری برای پیش بینی عملکردهای نوآوری سازمان است. در نهایت این که TQM و TIM دارای رابطه ی همبستگی با یکدیگر هستند. مهم ترین نتیجه ی به دست آمده از این پژوهش این است که مدیریت تکنولوژی و تحقیق و توسعه ی منابعی مناسب برای کاربرد به همراه و با هماهنگی با TQM می باشند که نتیجه ی این تعامل ارتقاء عملکرد های کیفیت، و مهم تر از آن تقویت عملکردهای نوآوری در سازمان ها است.
    کلیدواژگان: تحقیق و توسعه، کیفیت، مدیریت نوآوری جامع، نوآوری، مدیریت کیفیت جامع، مدیریت تکنولوژی
  • علی اکبر فرهنگی، حسین حسین زاده، علی صالحی صفحه 137
    ایجاد سازمان های کارا در ارایه ی خدمات و پاسخ گویی به مطالبات شهروندان به گونه ای سریع، آسان و مناسب طی چند سال اخیر در اغلب کشورهای جهان مورد توجه کارگزاران بخش عمومی قرار گرفته است. درک اهمیت، کاربرد و نقشی که فناوری اطلاعات و ارتباطات می تواند در بهبود نظام پاسخ گویی بخش عمومی ایفا نماید، سیاست گذاران جوامع مختلف را برآن داشته است، تا با در دستور کار قرار دادن، وضع خط مشی های مرتبط با آن و بسترهای نهادی و اجرایی، این فناوری را در بخش دولتی کاربردی نمایند. این مقاله نیز یکی از مسایل اساسی و چالش برانگیز کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات را در ایجاد نظام پاسخ گویی بخش دولتی را در قالب موضوع پژوهشی گفته شده، مطرح نموده و مورد تجزیه تحلیل قرار داده است. مهم ترین هدف مقاله شناسایی موانع اجتماعی، زیرساختاری، فاصله دیجیتالی، قانونی، امنیت اطلاعات، و مدیریت تغییر به عنوان مهم ترین موانع به کارگیری کارآمد فناوری اطلاعات و ارتباطات است، تا به این ترتیب بستر لازم در جهت بهبود نظام پاسخ گویی به ذی نفعان فراهم شود. در این راستا پژوهشگران ضمن مرور کامل مبانی نظری پژوهش و نیز انجام مصاحبه های اکتشافی با خبرگان امر، با استفاده از روش توصیفی-پیمایشی به شناسایی مؤلفه ها و متغیرهای اصلی پژوهش پرداخته و با انتخاب اعضای نمونه آماری با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی، فرضیه های پژوهش را در شرکت های دولتی صنایع معدنی ایران مورد سنجش قرار داده اند. بر اساس یافته های پژوهش، مؤلفه های موانع اجتماعی، زیرساختاری، فاصله ی دیجیتالی و قانونی، بیشترین مانع، و موانع امنیت اطلاعات و مدیریت تغییر، به عنوان کمترین مانع در به کارگیری کارآمد فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهت بهبود نظام پاسخ گویی شرکت های دولتی صنایع معدنی ایران ایجاد کرده اند.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات و ارتباطات، امنیت اطلاعات، قانونی، موانع اجتماعی، مدیریت تغییر، زیرساختار، فاصله دیجیتالی، پاسخ گویی
  • شهرام گیلانی نیا صفحه 157
    این مقاله یک سامانه ی خبره ی ساده و اثربخش را برای پیش بینی داده های نوسانی تصادفی وکوتاه مدت ایجاد نموده است. فرآیند بررسی شامل معرفی سری فوریه، زنجیره ی مارکوف و مقایسه ی مدل پیش بینی (گری) با مدل پیش بینی ترکیبی گری- فوریه- مارکوف که در هم آمیخته شده اندادامه یافته، تا منجربه خلق یک سامانه ی خبره ی پیش بینی با کمک هوش مصنوعی شود. این مدل موجب می شود اثربخشی پیش بینی داده های تصادفی نوسانی در اکثر برنامه های مدیریتی افزایش یابد. حاصل این مطالعه، معرفی الگوریتم تشخیص هوش مصنوعی است که کمک می کند تا محیطی رایانه ای برای یک سامانه ی پیش بینی خبره ایجاد شود که داده های کوتاه مدت و اتفاقی ناپایدار را به درستی و بادقت پیش بینی کند. جهت آزمون اثربخشی الگوریتم ارایه شده از داده های مطالعه های (چن تسای لین،2008) و داده های مربوط به پیش بینی تقاضای گردشگری در ایران استفاده شده است.نتایج، نشان می دهد خروجی مدل برای دوکشور از دقت بالایی برخوردار است.
    کلیدواژگان: اثربخشی، هوش مصنوعی، پیش بینی های مدیریتی، الگوریتم ابتکاری، مدل ترکیبی
  • علی محقر، نسترن حاجی حیدری صفحه 175
    این پژوهش با هدف طراحی روش شناسی مناسب برای تغییر مدل کسب و کار در سازمان متاثر از به کارگیری فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی مانند فناوری موبایل انجام شده است. در این راستا پس از مطالعه و بررسی ادبیات موضوعی مرتبط با مدل کسب و کار، تغییر فناوری اطلاعات و تاثیر آن بر سازمان ها و مطالعه های انجام شده در خصوص تغییر مدل کسب و کار و به کارگیری فناوری موبایل در سازمان، چارچوب نظری پژوهش طرح ریزی شده است. سپس روش شناسی پیشنهادی برای تغییر مدل کسب و کار، در مراحل آتی از طریق نظرسنجی از خبرگان و هم چنین با استفاده از رویکرد سیستم های پویا، شبیه سازی مدل کسب و کار و تدوین سناریوهای متعدد برای ارزیابی اهمیت و ضرورت انجام مراحل روش شناسی پیشنهادی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتیجه ی این مطالعه، طراحی روش شناسی تغییر در قالب پنج مرحله و سی وهفت فعالیت، همراه با خروجی های مورد انتظار از هر فعالیت است.
    کلیدواژگان: مدل کسب و کار، سیستمهای پویا، فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوری موبایل
|
  • Page 3
    The success or failure of an organization has a direct relationship with how its human resources are employed and retained. It is the case that organizations keep large amounts of information and data on entrance evaluations and processes. This information, however, is often left unutilized. Data mining is considered a solution for analyzing these data. This paper is investigating educated and objective methods of data analysis. It follows statistical rules, data mining techniques, and the relationship between entrance evaluation scores and personal and professional variables. These factors are studied in order to determine the assignment and rank of potential employees. The database and personnel information of the a Commerce Bank of Iran (in years of 2005 and 2006) is studied and analyzed as a case study in order to identify the labor factors which are considered effective in job performance. The data mining technique that is used in this project serves as the decision-tree. Rules Derivation has been accomplished by the QUEST, CHAID, C5.0 and CART algorithms. The objective and the appropriate algorithms are determined based on seemingly “irrelevant” components, which the Commerce Bank Human Resources management experts described. Results indicated not taking into account the “performance assessment” variable as the objective. Also this project has identified the following from 26 variables have been investigated, five variables as the effective factors in employee promotion: examination score, interview score, degree, years of experience, and job location. The paper's results led in knowledge that can be practical.
  • Page 23
    Decision trees as one of the data mining techniques, is used in credit scoring of bank customers. The main problem is the construction of decision trees in that they can classify customers optimally. This paper proposes an appropriate model based on genetic algorithm for credit scoring of banks customers in order to offer credit facilities to each class. Genetic algorithm can help in credit scoring of customers by choosing appropriate features and building optimum decision trees. Development process in pattern recognition and CRISP process are used in credit scoring of customers in construction of this model. The proposed classification model is based on clustering, feature selection, decision trees and genetic algorithm techniques. This model select and combine the best decision tree based on the optimality criteria and constructs the final decision tree for credit scoring of customers. Results show that the accuracy of proposed classification model is more than almost the entire decision tree models compared in this paper. Also the number of leaves and the size of decision tree i.e. its complexity is less than the other models.
  • Page 39
    The overall purpose of this paper is to evaluate the effectiveness of personality attributes as predictors of consumer behavior in contrast to traditional demographic variables in the digital environment. New variables were needed to replace the traditional ones. This research evaluated three groups of consumer behaviors and examined personality and demographic variables. The primary data collected via questionnaire. The results of this research showed significant relationship between personality variables and online consumer behaviors of respondents and suggested that personality attributes were superior at predicting and segmenting online consumer behaviors.
  • Page 59
    Companies strive to improve market share, grow corporate profit, and gain strategic advantage. In order to achieve these goals, supply chain competency must be placed at the heart of a company’s business model. Using e-Commerce and information and communication technologies (ICT) in today’s changing demands of business has made organizations more responsive and flexible. E-Commerce and Internet have changed the nature of supply chains and re-defined how customers obtain wisdom of products, services, selection, purchasing and using them. Advent of ICT and new business environment has caused emerge of electronic supply chains. This research has proposed a model for presenting factors which affect electronic supply chain’s risk; besides the influence of the risk on financial and non-financial organization’s performance indicators. Studying the influence of the risk on organization’s performance is conducted in a sample of electronic and telecommunication companies. In order to measure these relationships, using correlation and structural equation modeling (SEM) techniques proposed that electronic supply chain risk identification and management have significant impact on organization’s performance improvement.
  • Page 79
    Enterprise architecture (EA) is a discipline for understanding, engineering, and managing different components of an enterprise and their interrelationships. Moreover, because the risk and impact of EA are pervasive across the enterprise, it is critical to perform an architecture assessment before making any decision about choosing a scenario. This paper provides an approach based on Fuzzy Analytical Hierarchy Process towards EA analysis. It proposes a quantitative method of assessing quality attribute achievement of different scenarios using AHP based on the knowledge and experience of EA experts and domain experts. Due to the vagueness and uncertainty in the judgments of participants, the crisp pair-wise comparison in the conventional AHP is insufficient and imprecise to capture the right judgments. Therefore, the fuzzy logic is introduced in the pair-wise comparison of AHP to make up for this deficiency. The applicability of the proposed approach is demonstrated using a practical case study
  • Page 99
    By reviewing the literature of KM, it can be understood that there are different views about(to) knowledge management and its applications in public and private sectors which is due to the structural difference between these two economic sectors. In order to be able to exploit the benefits of knowledge management in public sector adequately, it is necessary to identify the best practices of KM. To understand the differences between knowledge management in public and private sector and benchmark capabilities of private sector in public sector, is one of the ways to achieve this goal. In this study, we used survey study and questionnaire tool in order to identify these differences in banks. Results suggest that just in two dimensions of information technology and knowledge management, among five identified dimensions, there is a meaningful difference between public and private banks.
  • Page 117
    This paper presents a descriptive study which examines the co-alignment between Total Quality Management (TQM) and technology/research and development (R&D) management in predicting organizational performance in terms of quality and innovation. This study improves our understanding of the relationship between TQM and innovation based on the following two major issues. First, this study contributes to the understanding of the co-alignment between TQM and technology management along with R&D management by bridging the gap between the two areas which are often addressed in a separate fashion. Second, this study also examines the impact of the integration between TQM and technology/R&D on quality and innovation performance which have been considered as the primary sources of a competitive advantage. The empirical data were drawn from 148 managers of product companies, located in Markazi province and analyzed using the Structural Equation Modeling technique. The findings indicate that TQM shows a strong predictive power against quality performance but no significant relationship against innovation performance. On the other hand, technology and R&D management shows a significant relationship with quality performance but at a lower level than that of TQM, and shows much stronger relationship with innovation performance. In addition, there is strong and positive correlation between TQM and technology/R&D management. The major implication of this study is that technology/R&D management is an appropriate resource to be used in harmony with TQM to enhance organizational quality performance, particularly innovation.
  • Page 137
    The development of effective organizations for service provision and responding to the demands of the citizens in a rapid, easy and suitable fashion has been considered by officials of the public sector in recent years in many countries worldwide. The realization of the importance, application and also the role that ITC can play toward promotion of accountability in the public sector, has caused the policy makers in different communities to include it in their agenda and plans and issue the relevant instructions in relation to ITC and laid down the institutional and executive grounds for application of ITC in the governmental sector. This paper has investigated one of basic and challenging problems in connection with ITC application in development of accountability system in governmental sector. The most important aim of the paper is to address the social and infrastructural barriers, digital gap, legal, information security and change management barriers as the most important barriers of ITC implementation; aiming to pave the way for development of the required ground for promotion of accountability to the beneficiaries. The authors have thoroughly reviewed the relevant literature and made several discovery interviews with the professionals of the sector and tried to recognize the main parameters and variables of the research by use of a descriptive and survey method and selected the members of the statistical samples by using random class sampling and, eventually, investigated the hypothesis of the study in governmental companies dealing with mining sector activities. The results showed that the social, infrastructure, digital gap and legal barriers are the most important barriers towards the implementation of ITC towards the accountability in governmental company in mining industries sector and data security and change management are the barriers with the least important
  • Page 157
    In this paper a simple and effective expert system to predict random data fluctuation in short-term period is established. Evaluation process includes introducing Fourier series, Markov chain model prediction and comparison (Gray) combined with the model prediction Gray- Fourier- Markov that the mixed results, to create an expert system predicted with artificial intelligence, made this model to predict the effectiveness of random fluctuation in most data management programs to increase. The outcome of this study introduced artificial intelligence algorithms that help detect that the computer environment to create a system that experts predict the short-term and unstable situation happens correctly and accurately predict. To test the effectiveness of the algorithm presented studies (Chen Tzay len,2008), and predicted data of tourism demand for Iran model is used. Results for the two countries show output model has high accuracy.
  • Page 175
    This research has been designed in order to provide an appropriate methodology for Business Model Change and update based on applying new Information and Communication Technologies such as Mobile technology in an organization. In this way, after investigation of all related references in the field of Business Model, ICT change, business model change and applying mobile technology in organizations, the research framework has been derivate. In other phases of research, this framework has been evaluated based on expert judgment and System Dynamic approach. The result of this research includes a well defined methodology suitable for Business Model Change covering five phases and thirty seven detailed steps by relevant deliverable for each step.