فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال پنجاه و سوم شماره 2 (پیاپی 108، تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/05/16
  • تعداد عناوین: 11
|
  • رحیم تقوی، ملیحه کشوری صفحه 63
    مقدمهتکرر ادرار شبانه که به طور شایع با پیری دیده می شود می تواند به دلایل مختلف باشد که از علل بسیار شایع آن بزرگی خوش خیم پروستات و کاهش تولید (یا رهایی) وازوپرسین شبانه، دیابت ملیتوس و افزایش مصرف مایعات و... است. بهبود علائم انسدادی با تجویز آلفا بلوکرها و مهارکننده های آلفا ردوکتاز نزد بسیاری از بیماران علائم ادراری بهبود یافته ولی در تعدادی تکرر ادرار شبانه همچنان ادامه دارد. در این بررسی به اثر درمانی وازوپرسین خوراکی به اینگونه تکرر ادرار شبانه پرداخته می شود.
    روش کار این مطالعه توصیفی به صورت مداخله ای بر 23 مرد بالغ (با متوسط سن 5/3±58 سال) که دچار بزرگی خوش خیم پروستات و تکرر ادرار شبانه آزار دهنده بودند در بیمارستان امام رضا از سال 1386- 1388 انجام شد. درمان با دسموپرسین خوراکی هنگام خواب بود. معیارهای خروج از مطالعه شامل عفونت فعال ادراری، سابقه انفارکتوس میوکارد، نارسایی احتقانی قلب، آنژین و هیپوناتومی بودند. به بیماران طی یک دوره تیتراسیون دوز 3 هفته ای، قرصهای دسموپرسین (به مقدار 1/0، 2/0 یا 4/0 میلی گرم) تجویز شد و بعد از یک هفته قطع دارو، دوز موثر دارو برای 6–8 هفته ادامه یافت. پاسخ مثبت بالینی به صورت کاهش مساوی یا بیش از50 درصد در حملات ادرار شبانه تعریف شد. از آزمون های آماری تی و همبستگی پیرسون برای تحلیل آماری استفاده شد.
    نتایجهمه بیماران با چنین مداخله دارویی بهبود داشتند. متوسط مدت نشانه ها 62/0±45/3 سال بود. حملات تکرر ادرار شبانه از متوسط 36/0±4 در شب قبل درمان به 28/0±17/1 بعد آن کاهش یافت (0001/0 p<). سطح سرم نیز تغییر قابل توجه داشت (02/0 =p)، اما هیپوناتومی رخ نداد. همچنین همراهی مثبت بین حملات و سن)0001/0p<، 744/0 =r)و نیز همراهی مثبت بین حملات تکرار ادرار شبانه قبل مداخله و پاسخ به درمان (002/0 =p، 618 =r) وجود داشت.
    نتیجه گیریقرصهای خوراکی دسموپرسین داروی موثر و به خوبی تحمل شونده ای برای بیماران مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات که با تکرر ادرار شبانه آزار دهنده تظاهر می کنند می باشد و می توان آنرا همراه با سایر درمانهای طبی بکار برد. چنین درمانی در بیماران به دقت انتخاب شده موثر و مطمئن خواهد بود.
    کلیدواژگان: دسموپرسین، بزرگی خوش خیم پروستات، تکرر ادرار شبانه
  • سید موسی الرضا حسینی، عباس اسماعیل زاده، علی مختاری فر، حمیدرضا سیما، حسن وثوقی نیا، حسن سعادت نیا، احمد خسروی صفحه 69
    مقدمهویروس هپاتیتB)HBV) شایعترین علت هپاتیت مزمن در ایران می باشد ولی در خصوص شیوع هپاتیتD (HDV) حداقل در شمال شرقی ایران اطلاعات زیادی در دسترس نیست. هدف این مطالعه تعیین شیوع نسبی HDV در مبتلایان به هپاتیت مزمن B، عوامل خطر ابتلاء به HDV و عفونت همزمان HDV و هپاتیت C روی HBV می باشد.
    روش کاراین مطالعه به روش توصیفی - تحلیلی بر 350 بیمار ناقل مزمن HBV از مهرماه 83 تا مهرماه 84 در بیمارستان امام رضا (ع) انجام شد. بیماران به دو گروه ناقلین مزمن غیرفعال و بیماران مزمن کبدی (هپاتیت مزمن و سیروز کبدی) تقسیم شدند. HDV Ab توسط تست الیزا در سرم بیماران بررسی شد، و بیماران HDV مثبت از نظر عوامل خطر و عفونت همزمان باHCV، توسط الیزا بررسی شدند و برای موارد Anti-HCV مثبت، Immunoblot assay انجام شد. سپس عوامل خطر و عفونت های همزمان در بیماران HDV مثبت با بیماران HDV منفی مقایسه شدند.
    نتایجشیوع کلی HDV در مبتلایان به هپاتیت مزمن B10% (350/35) تعیین شد، شیوع HDV در بیماران مزمن کبدی (هپاتیت مزمن و سیروز) 2/14% (197/28) و در ناقلین غیرفعال 5/4% (153/7) بود.در بین عوامل خطر بررسی شده بیشترین عامل خطر سابقه فامیلی مثبت و بعد دریافت خون بود. در گروه HDV منفی ها 8/2%بیماران (35/1) عفونت دوگانه با HBV و HCV داشتند و در گروه HDV مثبت ها 8/2% بیماران (35/1) عفونت سه گانه با HBV، HDV و HCV داشتند.
    نتیجه گیریدر این منطقه از کشورمانHDV در بیماران سیروتیک و هپاتیت مزمن از شیوع متوسطی برخوردار بوده و بررسی آن در این بیماران توصیه می شود. عفونت همزمان با HCV از شیوع بالایی برخوردار نبوده و به جز در افراد پرخطر نیاز به بررسی ندارد.
    کلیدواژگان: ویروس هپاتیت دلتا، عوامل خطر، عفونت های همزمان
  • سید مهدی صحابی، حکیمه آل رضا، ابراهیم علیجانپور، نادیا بنی هاشم، بهمن حسن نسب، صفورا سیفی * صفحه 73

    مقدمه تاثیر مثبت داروهای ضد تهوع و استفراغ در کاهش این مفصل به اثبات رسیده است. هدف از این مطالعه مقایسه اثر ترکیب دارویی اندانسترون و دگزامتازون با متوکلروپروماید ودگزامتازون برای کنترل این عارضه است.
    روش کار در این مطالعه کارآزمایی بالینی، تعداد 80 بیمار زن در سطح سلامتی 1و2 بر اساس تقسیم بندی انجمن متخصصین بیهوشی آمریکا، به دو گروه40 نفری تقسیم شدند و بیهوشی عمومی دریافت کردند. در گروه اول داروی اندانسترون همراه با دگزامتازون و در گروه دوم متوکلروپروماید همراه با دگزامتازون در انتهای عمل تزریق شد. اثرات دو دارو در کاهش تهوع و استفراغ بیماران در دو فاصله زمانی 2 و 6 ساعت پس از عمل مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری کای اسکوئر و تست دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج تزریق هر دو داروی اندانسترون و متوکلروپروماید در پایان عمل جراحی، باعث کاهش تهوع و استفراغ بیماران پس از عمل شد. میزان کاهش تهوع و استفراغ در 2 ساعت اول بعد از عمل بین دو گروه تفاوت معنا داری نداشت (723/0 =p)، اما میزان آن پس از 6 ساعت در گروه اندانسترون کمتر بود) 001/ 0p<).
    نتیجه گیری در بیمارانی که تحت عمل هیسترکتومی ابدومینال با بیهوشی عمومی قرار می گیرند، جهت کاهش تهوع و استفراغ بعد از عمل می توان از داروهای اندانسترون و دگزامتازون استفاده کرد که اثر بخشی بیشتر و طولانی تری را نسبت به متوکلروپروماید و دگزامتازون نشان می دهد.

    کلیدواژگان: هیسترکتومی ابدومینال، اندانسترون، دگزامتازون، متوکلروپروماید، تهوع و استفراغ
  • اتوشه روحانی، وحید اکبری، حمیدرضا غفاریان شیرازی صفحه 79
    مقدمه درمطالعات جدید توجه فراوانی به اثرات استاتین غیر وابسته به مهار آنزیم 3 هیدروکسی متیل گلوتاریلA، شده است. هدف از این مطالعه اثر کاهنده فشار خون این دسته دارویی است.
    روش کار این مطالعه ای مورد شاهدی به صورت یک سوکور است، که از آذرماه 87 لغایت خرداد ماه 88 در کلینیک شهید مفتح یاسوج انجام گرفته است. یکصد بیمار بدون بیماری قلبی، بدون دیابت، کلسترول LDL بین130-190 و فشار خون شریانی کمتر از90/140به انتخاب خود و بدون اطلاع پزشک تحت درمان با دارو نمایا بیست میلی گرم سیمواستاتین قرار گرفتند. فشار خون شریانی (سیستولی و دیاستولی) آنان پس از ده دقیقه استراحت در حال خوابیده و با استفاده از فشار سنج جیوه ای به صورت ماهیانه و به مدت دو ماه متوالی اندازه گیری گردید. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری من ویتینی و ویلکاکسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج میانگین فشار خون شریانی در بدو مراجعه درگروه دارونما 123.75/ 87.125 و در گروه استاتین 8/124 روی 81/12 بوده است. استاتین به طور متوسط اما قابل ملاحظه ای یک ماه پس ازمراجعه فشار خون شریانی را کاهش داده است وبه عدد 5/115 روی 9/71 رسانده است (02/0 =p) و در گروه دارو نما به 25/124 روی 25/84 رسید که از لحاظ آماری چندان معنی دار نبوده است (08/0 =p) در ماه دوم پس از مراجعه کاهش فشار خون تنها در میزان فشار سیتولی در گروه استاتین دیده شد و فشار خون دیاستولی یک میلیمتر افزایش یافت و به 7/113 روی 9/72 رسید (5/0 =p). در گروه دارونما میزان فشار خون به 32/128 روی 6/89رسید که کاملا افزایش یافته است.
    نتیجه گیری کاهش فشار خون پس از شروع استاتین در بیماران دارای فشار خون طبیعی و بیمارانی که در مرحله پیش فشارخون بوده اند، چشم گیر است. این اثر می تواند نقش مهمی در کاهش خطرسکته قلبی و مغزی و موارد مرگ و میر بیماران مصرف کننده استاتین داشته باشد.
    کلیدواژگان: استاتین، کلسترول LDL، فشار خون
  • محمد مهدی رحمانی، رحیم تقوی، محمدرضا دارابی، رضا عباسیون صفحه 84
    مقدمه تعیین میزان تاثیر تزریق وراپامیل داخل ضایعه در بهبود شکایات و علائم ناشی از بیماری پیرونی می باشد.
    روش کار در این مطالعه توصیفی مداخله ای 27 بیمار مبتلا به پلاک پیرونی در سال های 1384- 1386 در کلینیک خصوصی ارزیابی شدند که از میان آنها 23 بیمار که ضایعه منفرد داشته و در محدوده سنی 21 تا 72 سال (میانگین 2/50 سال) بودند تحت درمان با 12 تزریق وراپامیل به داخل پلاک قرار گرفتند. قبل از درمان از میان این بیماران 16 نفر (6/69 درصد) از درد، 23 نفر (100 درصد) از سفتی آلت، 19 نفر (6/82 درصد) از انحنای آلت و 20 نفر (9/16 درصد) از اختلال نعوظ شاکی بودند. سه ماه بعد از اتمام تزریقات علائم، شکایات بیماران دوباره مورد ارزیابی قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج درد در 16 بیمار (100 درصد موارد) برطرف گردید. سفتی و انحنای آلت به ترتیب در 18 (81 درصد) و 14 بیمار (7/73 درصد) کاهش یافت و اختلال نعوظ در 13 بیمار (65 درصد) بهبود یافت. در یک بیمار (3/4%) سفتی آلت جدید بعد از تزریقات در سمت مقابل ضایعه اولیه مشاهده گردید.
    نتیجه گیری تزریق داخل پلاک وراپامیل روشی ساده و موثر در درمان بیماران مبتلا به پلاک پیرونی است که به درمان خوراکی پاسخ مناسب نداده اند.
    کلیدواژگان: پی، رونی، وراپامیل، ن، دول
  • جواد هرویان، عباس عظیمی، مجتبی محمد پور، هادی استادی مقدم، عباسعلی یکتا، حبیب الله اسماعیلی صفحه 90
    مقدمه تاری دید ناشی از آستیگماتیسم و عیوب انکساری اسفریکال باعث کاهش دید عمق و نیز آمبلیوپی در کودکان می شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر نوع و میزان آنایزومتروپی مایوپیک و هایپروپیک آستیگمات تجربی یکطرفه بر دید عمق می باشد.
    روش کار این مطالعه به روش توصیفی مداخله ای بر 60 فرد طبیعی در سال 1387 درگروه آموزشی بینایی سنجی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد. پس از معاینات اولیه و انجام ریفراکشن میزان دید عمق اولیه با استفاده از تست تیتموس وTNO تعیین گردید. سپس با استفاده از عدسی های سیلندریک مثبت و منفی با مقادیر 1 تا 4 دیوپتر در سه محور مایل (45 درجه)، افقی (180 درجه) و عمودی (90 درجه)، آنایزومتروپی مایوپیک و هایپروپیک آستیگمات یکطرفه در سه محورفوق ایجاد شده و میزان دید عمق با دو تست تیتموس و TNO اندازه گیری شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.افرادی که دارای سابقه آمبلیوپی، استرابیسم آشکار، مشکلات پاتولوژیک، هتروفوریای بیش از 4 پریزم دیوپتر و یا پاسخهای فیوژنی غیر طبیعی بودند از مطالعه حذف شدند. همچنین از آزمون های فرید من و ویلکاکسون هم استفاده شده است.
    نتایج میانگین دید عمق در تمام افراد قبل از مداخله 78/2± 83/40 ثانیه بر کمان با تست تیتموس و 59/6 ±50 /31 ثانیه بر کمان با تست TNO بود. میزان دید عمق با هر دو تست تیتموس و TNO به وسیله نوع و مقادیر مختلف آنایزومتروپیای محوری به طور معنی داری کاهش یافت (001/0 p<). بیشترین میزان کاهش دید عمق مر بوط به آنایزومتروپیای مایوپیک و هایپروپبک آستیگمات با مقدار 4 دیوپتر در محور مایل بود که با تستTNO به ترتیب برابر با 5/271 ±1930 و 6/518±1780 ثانیه بر کمان و با تست تیتموس برابر با 4/101 ± 33/773 و 9/179 ±33/693 ثانیه بر کمان بود نتایج همچنین نشان داد در مقایسه بین میانگین دید عمق چه در نوع آنایزومتروپی ایجاد شده مایوپیک آستیگمات و چه در نوع هایپروپیک آستیگمات در سه محور مایل، موافق قاعده و مخالف قاعده اختلاف معنی داری وجود دارد (000/0p<).
    نتیجه گیری آنایزومتروپیای محوری اصلاح نشده علاوه بر کاهش دید عمق و اثرات مخرب بر توسعه دید دو چشمی می تواند باعث آمبلیوپی گردد. آنایزومتروپیای محوری موافق قاعده اثرمخرب کمتری را نسبت به نوع مایل و مخالف قاعده بر روی دید عمق دارد.
    کلیدواژگان: دید عمق، آنایزومتروپی محوری، دید دو چشمی
  • نصرت قائمی، منور افضل آقایی صفحه 98
    مقدمه چاقی یکی از بیماری های شایع تغذیه ای در دنیا می باشد و بامشکلات زیادی از نظر سلامت عمومی جامعه همراه است. به علاوه چاقی نقش عمده ای در ایجاد سندرم متابولیک دارد. با توجه به شیوع افزایش یابنده چاقی در کودکان و نوجوانان شیوع این سندرم نیز در این گروه سنی، بیشتر شده است. در این مطالعه شیوع سندرم متابولیک وعوامل پیشگویی کننده مورد بررسی قرارگرفته است.
    روش کار در یک مطالعه مقطعی توصیفی 249 کوک 5-15ساله با اندکس توده بدنی بیشتر از صدک 85 از فروردین ماه 87 لغایت پایان اسفند ماه 87 در بیمارستان امام رضا (ع)، از نظر معیارهای رشد وزنی، قدی، فشار خون، سطح لیپید، قند خون ناشتا، سطح انسولین و تست تحمل گلوکزمورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج به دست آمده با استفاده از آمار توصیفی و آزمون کای اسکوئر تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج متوسط سن مراجعه کنندگان 8/2± 8/9 سال، بیشترین سن مراجعه دختران 5-10سال و پسران بالای 10 سال بود. 6/70% مراجعین دختر و بقیه پسر بودند. هم چنین 5/66 % چاق و 5/33 % افزایش وزن داشتند. شیوع هیپرانسولینیسم 3/27 %، تست تحمل مختل 6/11%، مقاومت به انسولین 6/3 % و دیابت 2/1 % بود. در30 % موارد فشارخون بالا و در 2/66 % اختلال سطح لیپید مشاهده شد.
    نتیجه گیری در این مطالعه شیوع سندرم متابولیک 1/20 % گزارش شد و اختلال سطح لیپید بیشترین اختلال سندرم متابولیک مشاهده شده، بود.
    کلیدواژگان: چاقی، مقاومت انسولینی، فشار خون، دیس لیپیدمی، توده بدنی
  • علیرضا توسلی، عباس عبداللهی، اصغر درخورد صفحه 104
    مقدمه مطالعات گذشته نشان داده اند که تغذیه زودرس پس از آناستوموز کولون امکان پذیر است. به طور معمول زمانی برای بیماران بعد از کولکتومی تغذیه از راه دهان شروع می گردد که برگشت عملکرد روده ها با دفع گاز و اجابت مزاج اثبات شده باشد.
    روش کار در این مطالعه مورد شاهدی 64 بیماری که تحت لاپاراتومی الکتیو با رزکسیون و آناستوموز کولون بین دی ماه 85 تا دی ماه 86 در بیمارستان قائم قرار گرفته بودند، به صورت آینده نگر در یکی از دو گروه زیر مورد مطالعه قرار گرفتند.
    در گروه اول یا مورد، تغذیه زودرس بیماران در روز اول بعد از عمل، رژیم مایعات صاف شده بود و در صورت تحمل کم کم رژیم معمولی داده می شد. در گروه دوم یا شاهد، تغذیه همه این بیماران طبق روش رایج، فقط بعد از رفع ایلئوس رژیم شروع می گردید. بیماران از لحاظ تهوع و استفراغ، حرکات روده ای، تحمل رژیم، عوارض، مقدار سرم دریافتی و طول مدت بستری تحت بررسی قرار گرفتند. اطلاعات به دست آمده در پرسشنامه ها با استفاده از آمار توصیفی، آزمون کای دو، تی و من ویتینی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج 64 بیمار مورد مطالعه به دو گروه مساوی تقسیم شدند، هیچ اختلاف معنی داری بین دو گروه تغذیه زودرس و روش رایج در عوارض و مرگ و میر وجود نداشت اما مقدار سرم دریافتی و تعداد روزهای بستری در گروه مورد به صورت معنی داری کمتر از گروه شاهد بود.
    نتیجه گیری تغذیه زودرس پس از جراحی الکتیو کولون ایمن می باشد و بیماران می توانند آن را به خوبی تحمل کنند، بنابراین روش تغذیه زودرس را می توان به عنوان روش معمول تغذیه در چنین بیمارانی پس از جراحی در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: آناستوموز کولون، تغذیه، مراقبت بعد از عمل
  • سیده نگار اسعدی، محسن سید نوزادی صفحه 110
    مقدمهسندرم ساختمان بیمار مجموعه ای از نشانه های عصبی، تحریکی، تنفسی، پوستی و حسی است که به طور قطع نمی توان تشخیص بیماری دیگری برآنها گذاشت. هدف بررسی نشانه های سندرم ساختمان بیمار در کارکنان برخی از ساختمانهای دانشگاه بود.
    روش کار در این مطالعه توصیفی مقطعی که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 87 انجام شد، جمعیت مورد مطالعه 252 نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بودند و در این بررسی از روش های ویژه اندازه گیری مقادیر آلاینده های داخل ساختمان و پرسشنامه استفاده شد. این دو کار همزمان یا حداکثر به فاصله 4 هفته از هم انجام شد و اطلاعات پس از جمع آوری در نرم افزار SPSSتوسط آزمون کای دو و آنوا با سطح معنی داری 05/0p< مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج به طور کلی3/23% از کارمندان سندرم ساختمان بیمار داشتند. 8/21% کارمندان نشانه های عصبی، 3/10% نشانه های تحریکی، 2/5% نشانه های تنفسی، 8/6% نشانه های پوستی و8/6% اختلال در حواس پنجگانه به تنهایی را ذکر نمودند میانگین مقادیر آلاینده های داخل ساختمان به ترتیب دی اکسید کربن، ازون، منوکسید کربن و اکسید های نیتروژن با 93/526، 0، 92/4، 0 بر حسب واحد PPMمحاسبه شد. میانگین مقدار فرم آلدئید g/m3μ 15/0، پارتیکل های تنفسی g/m3μ 56/3، کل پارتیکل g/m3μ 79/5، دمای مرطوب 28/14 و دمای خشک 27/22 درجه سانتیگراد، رطوبت نسبی 36/41 درصد، جریان هوا m/s16 /0، سر و صدا dBA 38/58، روشنایی 37/421 lux باکتری و قارچ به ترتیب 73/1 و FU/m3 محاسبه شد. ساختمان ج با دارا بودن مقادیر CO بیشتر از سایر ساختمان ها نشانه های نورولوژیک بیشتری را در بین دو ساختمان دیگر دارا بود.
    نتیجه گیری نتایج این مطالعه درحدود نتایج مطالعات سایر کشورها و حتی مطلوب تر از بسیاری تحقیقات انجام شده خارجی در این خصوص است، با بهبود بخشیدن به وضعیت تهویه ساختمانها و بهینه سازی محیط کار می توان به شرایط بهتری در این خصوص دست یافت.
    کلیدواژگان: عوامل خطر، آلاینده هایداخلی، سندرم ساختمان بیمار
  • محمود پناهی صفحه 117
  • افسون فضلی نژاد، معصومه الوندی آذری، کامران غفارزادگان صفحه 123
    مقدمه کاردیومیوپاتی تحدیدی که به صورت افزایش سفتی دیواره بطنی توصیف می شود شیوع کمتری نسبت به کاردیومیوپاتی های هیپرتروفیک و اتساعی دارد. این اختلال در 50% موارد ایدیوپاتیک بوده و در 50% موارد ناشی از یک اختلال بالینی خاص و در راس آنها انفیلتراسیون ناشی ازآمیلوئیدوز می باشد. آمیلوئیدوز قلبی عموما به صورت آمیلوئیدوز اولیه در سیر دیسکرازی های ایمونوسیتی دیده می شود، اگر چه این بیماران شواهد پاتولوژیک ابتلای قلبی را در اتوپسی نشان می دهند، لیکن فقط حدود 3/1 بیماران با آمیلوئیدوز اولیه دارای شواهد بالینی بیماری قلبی هستند. در این گزارش یک مورد نادرآمیلوئیدوز قلبی ثانویه که به صورت کاردیومیوپاتی تحدیدی کلاسیک تظاهر نموده ارائه می شود. توبرکولوز ریوی به عنوان محتمل ترین علت آمیلوئیدوز ثانویه در بیمار تا ئید گردید.
    معرفی بیماردر این گزارش مردی46 ساله معرفی می گردد که با تابلوی نارسایی احتفانی قلب در بخش قلب بستری و تشخیص کاردیومیوپاتی تحدیدی در اکوکاردیو گرافی همراه با ولتاژ پایین در الکتروکاردیوگرافی برای بیمار تایید گردیده است. به منظور تایید علت کاردیومیوپاتی تحدیدی بیوپسی لثه انجام گردید که رسوبات آمیلوئیدوز تایید گردید.
    نتیجه گیریدر این گزارش یک مورد نادر آمیلوئیدوز قلبی ثانویه که به صورت کاردیومیوپاتی تحدیدی کلاسیک و تابلوی بالینی نارسایی احتقانی بیشرونده قلب تظاهر نموده ارائه می شود و توبرکولوز ریوی به عنوان متحمل ترین علت آمیلوئیدوز ثانویه در بیمار تایید گردید.
    کلیدواژگان: کاردیومیوپاتی، کاردیومیوپاتی تحدیدی، آمیلوئیدوز، نارسایی دیاستولیک قلبی، توبرکولوز
|
  • Rahim Taghavi, Malihe Keshvari Page 63
    Introduction
    Nocturia commonly seen with aging may result from several conditions of which benign prostatic hyperplasia (BPH) and loss of nighttime vasopressin production (or release) are very common causes. The relief of obstructive symptoms of BPH without addressing the nocturnal polyuria may result in disappointing clinical results.
    Materials And Methods
    A total of adult men (mean age: 62+ /- 2.5 years old) with BPH and bothering nocturia (> or = 2voids / night) were treated with oral desmopressin at bedtime. Exclusion criteria included active urinay tract infection, history of myocardial infarction, congestive heart failure, angina and hyponatremia. Patients received desmopressin tablets (0.1,0.2,or 0.4mg) during a 3 – wk dose titration period and after 1- wk washout period the effective drug dose continued for 6 to 8 – wk. Positive Clinical response defined as > or =50% decrease in nocturnal voiding episodes.
    Results
    All intervened patients improved with such a treatment. The average of symptoms duration was 3.45 +/- 0.62 years. Nocturia episodes decreased from a mean of 4 +/- 0.36 episodes/ night before treatment to1.17 +/- 0.28 episodes/ night after therapy (p< 0.0001). I-PSS decreased from 16.9 +/- 1.16 before treatment to10.47 +/- 0.98 after therapy (p< 0.0001). Serum sodium levels changes were significant (p= 0.02), but hyponatremia did not occur. Also, there was a correlation between age and nocturia episodes (p< 0.0001, r = 0.744.
    Conclusion
    Oral desmopressin tablets provide an effective and well tolerated treatment for nocturia due to BPH and cause significant reduction in nocturia episodes; I-PSS measures serum sodium levels with limited side effects.
    Keywords: Benign prostatic hyperplasia, Desmopressin, Nocturia
  • Seydmousalreza Hosseini, Abbas Esmaeilzadeh, Ali Mokhtarifar, Hamid Reza Sima, Hasan Saadatnia, Ahmad Khosravi Page 69
    Introduction
    HBV infection is the most common cause of chronic hepatitis in Iran. HDV prevalence in chronic carriers of HBV has not been studied in the north-east of Iran. This study evaluated the prevalence, risk factors and co-infections of HDV with HCV.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out From Sep_ Oct 2004 to Sep_ Oct 2005. The patients divided into two groups, inactive chronic carrier and chronic liver disease (chronic hepatitis and/or liver cirrhosis). Our study included 350 chronic HBV carriers in whom we assessed HDV Ab by ELISA method, then HDV Ab positive patients were assessed for risk factors and Co-infections with HCV. Later risk factors and co-infections were compared in HDV positive and HDV negative patients.
    Results
    Analysis of serum markers indicated that 10% (35/350) of patients had evidence of HDV infection; Anti-HDV was found in 4.5% (7/153) of patients with inactive carriers, and in 14.2% (28/197) of patients with chronic liver disease (chronic hepatitis and/or cirrhosis). Main risk factors of HDV positive and HDV negative infections included positive family history, blood transfusion, which were almost equal in two groups (p> 0.5). One out of thirty five (2.8%) of HDV positive patients showed triple infection of HBV/HDV/HCV. Also, 2.8% (1/35) of HDV negative patients showed dual infection of HBV/HCV
    Conclusion
    The present study shows that HDV infection is prevalent in the north-east of Iran, particularly in chronic hepatitis and cirrhosis, and it should be studied in them. Routine assessment of HCV in these patients is not recommended, unless risk factors exist.
    Keywords: Co, infections, HDV, Riskfactors
  • Seyyed Mehdi Sahabi, Hakimeh Alereza, Ebrahim Alijanpore, Nadia Banihashem, Bahman Hassannasab, Safoura Seify Page 73
    Introduction

    Positive effectiveness of antiemetic drugs was approved in reduction of post-operative nauseaand vomiting) PONV. The purpose of this study was comparison of Dexamethazone and Ondansetron with Dexamethazone and Metoclopramide in preventation of PONV.

    Materials And Methods

    In this study, was selected 80 women in ASA class I, II for elective abdominal hysterectomy under general anaesthesia and was divided in to two groups (n= 40). One group received a combination of Dexamethazone with Ondansetron and in second group was injected a combination of Dexamethasone with Metoclopramide near the end of surgery. PONV was evaluated at 2hr and 6 hr after operation. The results were analyzed, using pearson chi-square and fisher’s exact test.

    Results

    Injection of two drugsOndansetron and Metoclopramide affect in reduction PONV. But, the rate of reduction of nausea and vomiting was not significant in 2 groups in 2 hr after surgery (p= 0.723). Its rate was significantly lower in Ondansetron group after 6 hr (p< 0/001).

    Conclusion

    In the patients with selective hysterectomy under general anesthesia for reduction of PONV can be apply from acombination of Dexamethasone and Ondansetron which show more effectiveness and longer duration as compared to Metoclopramide and Dexamethasone.

    Keywords: Hysterectomy, Nausea, Ondansetron Metoclopramide, Vomiting
  • Atooshe Rohani, Vahid Akbari, Hamidreza Ghaffarian Page 79
    Introduction
    Now attention focuses on additional actions of statins which are independent from 3 hydroxy3 methylglutarylcoenzyme a reductase inhibition of them. The aim of this study was antihypertensive effect of statins.
    Materials And Methods
    We performed a randomized, -blinded, placebo-controlled trial with equal allocation to simvastatin, 20 mg; or placebo for 6 months from December 2008 till June 2009. one hundred patients without known cardiovascular disease or diabetes mellitus, with low-density lipoprotein cholesterol screening levels of 130 to 190 mg/dL & BP <140/90 mm Hg, had assessment of BP at rest in supine position(SBP and DBP, respectively)in monthly manner for two months. Bloodpressure values for placebo vs statins were compared.
    Results
    The average of blood pressure in the statin group was124.8/81.12 and in the placebo was 123.75/87.125. Statins modestly but significantly reduced BP relative to placebo, 115.5/71.9(p= 0.02)) in one month after treatment. In placebo group BP reached to 124.25/84.25. However in the second month systolic blood pressure decreased but the diastolic blood pressure increased by one MM/HG (p= 0.5). In Theplacebo group blood pressure increased to 128.32/89.6.
    Conclusion
    Reductions in SBPandDBP occurred withstatinsin normotensive and prehypertensive subjects. These modest effects may contribute to the reduced risk of strokeandcardiovascular events and the mortality reported onstatins.
    Keywords: Bloodpressure, LDL cholesterol, Statins
  • Mohammad Mahdi Rahmani, Rahim Taghavi, Mohammad Reza Darabi, Reza Abbasioun Page 84
    Introduction
    To determine efficacy of intralesional injection of verapamil in improvement of symptoms and signs of peyronie's disease
    Materials And Methods
    In this study 27 patients were assessed of them 23 with single plaque of peyronie’s disease and the mean age of 50.2 years (21-72 years) underwent a total of 12 intralesional injection of verapamil. Before treatment, 16 patients (69.9 %) had pain, 23 patients (100%) penile induration, 19 patients (82.6%) penile curvature and 20 patients (86.9%) experienced erectile dysfunction. Then 3 months after injections, symptoms and signs of patients evaluated again.
    Results
    Pain resolved in 16 patients (100%), penile nodularity and chordea reduced in 18 (81%) and 14 patients (73.7%) respectively. Erectile dysfunction improved in 13 patients (65%). One patient (4.3%) found new penile nodularity in the opposite side of the initial nodule
    Conclusion
    Intralesional injection of verapamil is a simple and effective method in patients with peyronie's disease that have not responded to oral medication.
    Keywords: Nodulepeyronies, Verapamil
  • Javadheravian, Abas Azimi, Mojtaba Mohammadpour, Hadi Ostadimoghaddam, Abasaliyekta Habib Esmaily Page 90
    Introduction
    Blur vision due to astigmatism and spherical refractive errors reduce stereopsis and develop amblyopia in children. The aim of this study was to determine the effect of different type and amount of induced unilateral myopic and hypropic astigmatic anisometropia on stereopsis.
    Materials And Methods
    This interventional study was performed on 60 normal patients after primary examination and refraction, the primary stereopsis was determined by TNO and Titmus stereotests. Myopic and hypropic astigmatic anisometropia were induced using trial lenses of 1 to 4 D, minus and plus in horizontal, vertical and oblique axis. The stereopsis was then determined by TNO and Titmus stereotests. Data were analyzed, using SPSS version 11.50.Patients with previous amblyopia, manifest deviations, ocular pathology and more than 4 prism heterophoria and abnormal fusion response with Bagolini test were excluded from the study.
    Results
    Mean stereopsis was 40.83±2.78 and 31.50±6.59 seconds of arc with Titmus and TNO stereotests respectivley before intervention in all patients. Stereopsis levels were reduced significantly with respect to the degree and types of meridional anisometropia (p< 0.001). Maximum reduction of stereopsis occurred with 4 D myopic and hypropic astigmatic anisometropia in oblique axis. It was 1930±271/5 and 1780±518/6 second of arc for TNO test and 773.33±101/4 and 693.33±/179.9 second of arc for Titmus stereotest. Comparison between mean stereopsis in myopic or hypropic astigmatic anisometropia was statistically significant in all three axes; horizontal, vertical and oblique (p< 0.000).
    Conclusion
    According to the findings of this study, uncorrected meridional anisometropia(myopic and hypropic anisometropia) like spherical anisometropia has advers effect on binocular vision development and stereopsis. It can also develop amblyopia in critical age of children. 4 D meridional anisometropia reduced stereopsis to below 1% which indicated liner relation between them. These findings show that the low oblique and vertical astigmatic anisometropia reduce stereopsis more than the horizontal axis.
    Keywords: Binocular vision, Meridional anisometropia, Stereopsis
  • Nosrat Ghaemi, Monavar Afzal Aghaee Page 98
    Introduction
    Childhood obesity is increasingly common and is associated with health problems. In particular, obesity plays a central role in the metabolic syndrome. We estimated the prevalence of metabolic syndrome. In obese children and adolescents 5-15 years old.
    Materials And Methods
    This descriptive cross Sectional study took place from April 2008 to March 2009, a total of 249 children and adolescents 5-15 years old with BMI>85percentil evaluated for growth parameters, BMI, blood pressure, Lipid profile, fasting blood sugar, insulin, and OGTT.
    Results
    Mean age recorded was 9.8± 2.8 year, females with the range of 5-10 years old and males with above l0 years old. Of them 70.6% were female and others male, 66.5% were obese and 33.5% over weight. Frequency of hyperinsulinism, impaired glucose tolerance test, Insulin resistance and type 2 diabetes were 27.3%, 11.6%, 3.6% and 1.2% respectively. Overall 30% of children had high blood pressure and 66.2% dyslipidemia.
    Conclusion
    Frequency of metabolic syndrome in this study was 20.1% and dyslipidemia was more common.
    Keywords: Blood pressure, BMI, Dyslipidemia, Insulin resistance, Obesity
  • Alireza Tavassoli, Abbas Abdollahi, Asghar Darkhord Page 104
    Introduction
    Previous studies have shown that early postoperative colon anastomosis oral feeding is feasible. Traditionally patients were fed when flatus or defecation documented the return of bowel function.
    Materials And Methods
    All patients who underwent elective laparotomy with colon resection and anastomosis between December 2006 –and December 2007 were prospectively randomized to one of the following two groups: group 1: early oral feeding--all patients received a clear liquid diet on the first postoperative day followed by a regular diet as tolerated; group 2: regular feeding--all patients were treated in the "traditional" way, with feeding only after the resolution of their postoperative ileus. The patients were monitored for vomiting, bowel movements, time of regular diet consumption, complications, amount of serum received and length of hospitalization.
    Results
    A total of 64 consecutive patients were studied, 32 patients in group 1 and 32 patients in group 2. There were no significant differences between the early and regular feeding groups in the overall complications or mortality, but there were significant reduction of length of hospitalization and serum reception in the early oral feeding group.
    Conclusion
    Early oral feeding after elective colon surgery is safe and can be tolerated by the patients. Thus, it may become a routine feature of postoperative management in these patients.
    Keywords: Colon anastomosis, Feeding, Postoperative Care
  • Seyed Negar Assadi, Mohsen Seyed Nouzadi Page 110
    Introduction
    Sick building Syndrome is a Collection of neurological, irritancy, respiratory, dermatology & sensory symptoms that we can not relate them to the diagnosis of other diseases. With recognized people having sick building syndrome, we can make better environment for them at work & try to prevent the sickness.The aim of this study was assessment of symptoms of sick building syndrome & determination of indoor air pollutants in some buildings of university.
    Materials And Methods
    This study was a cross – sectional assessment, it accomplished with special methods for the measurement of indoor air pollutants & questionnaires. There was a maximum of 4 weeks time interval between the measurement and filling the questionnaires. Data were analyzed using SPSS 11.5, chi –square, ANOVA using p< 0.05.
    Results
    A total of 23.3% of personnel’s had sick building syndrome,21.9% of them had only neurological, 10.3% irritancy, 5.2% respiratory, 6.8% dermatologic & 4% had sensory symptoms. Mean of the indoor air pollutants for CO2, Ozone, CO & NOx were 526.93, 0, 4.92,0 PPM respectively. Mean of formaldehyde was 0.15 μg/m3 respiratory particles 3.56 μg/m3, total particles 5.793 μg/m3, wet temperatures 14.28 ◦C & 22.27 ◦C for dry temperature. Humidity was 41.36%, air velocity 0.16 m/s, noise 58.38 dBA, light or luminosity 421.37 lux. Bacteria and fungi were 1.73 & 0 CFU/m3 respectively. In building C, neurological symptoms with increasing CO were shown.
    Conclusion
    The results of this study are similar to those from other studies & may be even more significant. It can be concluded that by making a better working environment and ventilatin of buildings, sick building syndrome could be avoided to some degree.
    Keywords: Indoorairpollutants, Riskfactors, Sick building syndrome
  • Mahmood Panahi Page 117
    Hepatitis delta virus also known as hepatitis “D” Virus requires the presence of HBV for Virion assembly but not for replication. Both co-infection and super-infection of HBV with HDV result in more severe complications compared to infection with HBV alone. In combination with HBV, hepatitis D virus has the highest mortality of all the hepatitis infections.Following exposure to HDV, there is a period of 3 to 7 weeks for having an anti HDV positive test. Even after ending the incubation period of HDV, still the diagnosis of HDV may be established, using PCR which is more sensitive and specific than both IgM and IgG anti HDV.Title of IgM-anti HDV correlates with the level of HDV replication, and titles of 1:1000 are indicative of ongoing infection.The detection of interahepatic HDV antigen has been proposed as the “gold standard”of diagnosis of hepatitis delta virus infection; particularly when anti HDV is negative in the beginning of disease or chronically diseased patients. Another pitfall in diagnosis of HDV infection; can be found in triple infections of HBV, HDV and HCV. The inhibitory effects of HCVon HBV replication might be another factor for the decreasing of HDV antibody and perhaps false-negative anti HDV test.
  • Afsoon Fazlinezhad, Masoomeh Alvandi Azari, Kamran Ghaffarzadegan Page 123
    Introduction
    Restrictive cardiomyopathy defined by increased ventricular wall stiffness and impaired LV filling and heart failure symptoms. This type of cardiomyopathy occurs with lower frequency relative to the dilated and hypertrophic cardiomyopathies. IRCM in 50% is idiopathic and in 50% is secondary to specific clinical disorders especially amyloidosis. Cardiac amyloidosis usually occurs during primary amyloidosis (AL type amyloidosis). Primary amyloidosis is often seen in people with multiple myelomacancer or in the in course of immunocytic dyscrasia. Disease process results from tissue deposition of proteins that have a unique secondary structure. Cardiac amyloidosis is an invariably progressive infiltrative cardiomyopathy that carries a grave prognosis we have presented a case of Cardiac amyloidosis which is a rare clinical disorder. Case report: The Present case was a 46 years old man who admitted for progressive dyspnea and congestive heart failure. Echocardiography revealed increased ventricular wall thickness with small size ventricles, enlarged atria, and a thickened intertribal septum and advanced diastolic dysfunction. Electrocardiography revealed low QRS voltage and normal sinus rhythm. Gingival Biopsy examined by congo Red staining and immunohistochemistry identified specific amyloid proteins. Pathology report confirmed amyloidosis.
    Conclusion
    In patient complaining of progressive congestive heart failure and suspected to have restrictive cardiomyopathy, cardiac amyloidosis should be born in mind.
    Keywords: Amyloidosis, Cardiomyopathy, Diastolic heart failure, Restrictive cardiomyopathy