فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 51، تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/05/23
  • تعداد عناوین: 18
|
  • صفحه 1
    زمینه و هدف
    به واسطه نگرانی های ناشی از اثرات ناخوشایند ترکیبات PCB بر محیط و پایداری آنها تولید، استفاده و واردات آن در برخی کشورها ممنوع شده است. اخیرا این ترکیبات به عنوان ماده شیمیایی اولویت دار برای حذف تدریجی تا سال 2025 در نظر گرفته شده است. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر حلال ها روی تجزیه روغن های آسکارل با استفاده از فرایند فوتولیز به منظور کاهش مخاطرات آن است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی-آزمایشگاهی راکتور فوتوشیمیایی مبتنی بر فرایند فوتولیز با روش UV/H2O2 با بشر 500 میلی لیتری با لامپ کم فشار اشعه UV-C با طول موج 254 نانومتر بود. لامپ در داخل بشر به شکل غوطه ور قرار گرفت. pH نمونه ها و دما به طور مداوم پایش می شد. آزمایش ها سه بار تکرار گردید. روغن های آسکارل با استفاده از دستگاه GC/ECD مورد تجزیه قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین حذف برای مجموع PCB ها به واسطه استفاده از لامپ برای حلال اتانل و ایزواکتان به ترتیب 88 و 77 درصد بود. میانگین حذف برحسب نسبت حلال مورد استفاده به روغن آسکارل به میزان 1 به 1، 2 به 1 و 1 به 3، برای حلال اتانل به ترتیب 55، 85 و 88 درصد و برای حلال ایزواکتان به ترتیب 40، 77 و 78 درصد بود.
    نتیجه گیری
    فوتولیز ترکیبات PCB در حضور حلال اتانل و ایزواکتان همراه با اکسید کننده های قوی نظیر H2O2 تجزیه یا کاهش میزان این ترکیبات در روغن ترانسفومر با انرژی کمتر و عدم ایجاد محصولات فرعی سمی را نشان داد. تفاوت معنی داری در به کارگیری حلال اتانل و ایزواکتان در تجزیه روغن آسکارل وجود داشت.
    کلیدواژگان: روغن آسکارل، تجزیه، اتانل، ایزواکتان، فوتولیز
  • یلدا ارست، رضا سلگی، حمید گله داری، هیبت الله کلانتری، محسن رضایی صفحه 9
    زمینه و هدف

    سرطان کولورکتال یکی از مهم ترین و شایع ترین سرطان های منجر به مرگ در جهان می باشد. مسلما تعیین عوامل جدیدی که بتوانند به تنهایی و یا به طور ترکیبی با یکدیگر باعث القای آپوپتوز در سلول های تومور شوند در درمان سرطان کولون حایز اهمیت است. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثربخشی کاربرد جداگانه و ترکیبی لوواستاتین و آلفا توکوفرول در القای آپوپتوز در سلول های سرطانی کولورکتال انسانی می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه آزمایشگاهی سلول های 29 HTتحت تیمار با غلظت های مختلف آلفا توکوفرول (5، 10 و 20 میکرو مولار) و لوواستاتین (10، 20، 25 و 30 میکرو مولار) قرار گرفتند. پس از شمارش سلولی با استفاده از روش تریپان بلو و تکنیکDNA فراگمانتاسیون جهت ارزیابی مرگ سلولی مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج حاصل از بررسی با تکنیکDNA فراگمانتاسیون نشان داد که دو دارو به تنهایی در تمام غلظت ها می توانند مرگ سلولی ایجاد کنند. در ترکیب غلظت 10 میکرومولار لواستاتین همراه با غلظت های 5 و 10 میکرو مولار آلفا توکوفرول القای مرگ سلولی مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اثرات گسترده استاتین ها، غلظت لواستاتین در مکانیسم مرگ زایی آن موثر بوده و ترکیب آن با توکوفرول در غلظت های بالا با ایجاد مرگ سلولی می تواند فراهم کننده استراتژی های نوین و موثر در مهار سرطان کولورکتال انسانی باشد.

    کلیدواژگان: مرگ سلولی، سرطان کولورکتال، لواستاتین، توکوفرول
  • فاطمه بازرگانی پور، مینور لمیعیان، رضا حشمت صفحه 17
    زمینه و هدف

    دیسمنوره اولیه یکی از شایع ترین اختلالات در زنان است که سبب کاهش کارایی آنان می گردد. هدف این مطالعه ارزیابی اثر فشار در نقطه سوم کبدی بر علایم کانال کبدی در افراد مبتلا به دیسمنوره اولیه می باشد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی است که در 194 نفر از دانشجویان واجد شرایط ورود به مطالعه انجام شد. در سیکل اول علایم درگیری کانال کبدی تعیین گردید و سپس افراد به طور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. در سیکل دوم، سوم و چهارم فشار در نقطه سوم کبدی و پلاسبو 7-3 روز قبل از شروع قاعدگی به مدت 20 دقیقه در روز انجام گردید. با شروع خونریزی در سیکل چهارم نیز علایم درگیری کانال کبدی تعیین شد.

    یافته ها

    در سیکل اول از نظر علایم درگیری کانال کبدی بین گروه ها تفاوتی وجود نداشت ولی در سیکل چهارم، نتایج آزمون کای دو اختلاف معنی داری بین دو گروه از نظر تمام علایم درگیری کانال کبدی(05/0>p) به جز علامت رنگ زبان حاوی دانه های قرمز رنگ نشان داد. در گروه مداخله مقایسه بین سیکل اول و چهارم حاکی از اختلاف معنی داری در تمام علایم درگیری کانال کبدی (05/0>p) به جز علامت رنگ زبان حاوی دانه های قرمز رنگ بود.

    نتیجه گیری

    استفاده از فشار در نقطه سوم کبدی در بهبود اغلب علایم درگیری کانال کبدی موثر بود؛ لذا به عنوان درمانی کاربردی، موثر، ارزان و در دسترس جهت درمان دیسمنوره اولیه و علایم همراه آن پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: طب فشاری، کانال کبدی، دیسمنوره اولیه، نقطه سوم کبدی
  • امید تیمورنژاد، اشرف محبتی مبارز، رضا حسینی دوست صفحه 26
    زمینه و هدف

    انتروکوکسی های مقاوم به ونکومایسین سومین عامل مهم عفونت های بیمارستانی بعد از استافیلوکوکسی و اشرشیا کولی می باشند. هدف از این مطالعه ارزیابی الگوی مقاومت انتروکوکسی های مقاوم به ونکومایسین نسبت به آنتی بیوتیک های پیشنهاد شده توسط انستیتو استاندارد آزمایشگاه های بالینی می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی 833 انتروکوکسی از بیمارستان های منتخب تهران از نمونه های ادرار، خون، زخم و سایر نمونه ها جمع آوری و بعد از تایید ایزوله ها، با استفاده از دیسک 30 میکروگرمی ونکومایسین و رقت سازی در آگار با استفاده از پودر ونکومایسین، انتروکوکسی های مقاوم به ونکومایسین جداسازی و حداقل غلظت بازدارنده آنها تعیین شد سپس حساسیت این انتروکوکسی ها نسبت به آنتی بیوتیک های پیشنهاد شده در استاندارد (100 M) انستیتو استاندارد برای درمان انتروکوکسی ارزیابی شد.

    یافته ها

    از 833 انتروکوکسی جدا شده به ترتیب 4 و 5/38 درصد دارای مقاومت سطح بالا و مقاومت سطح پایین نسبت به ونکومایسین بودند. 85، 97، 42، 94، 30، 70، 24 و 6 درصد از آنهایی که دارای مقاومت سطح بالا بودند نسبت به آمپی سیلین، پنی سیلین، تتراسیکلین، ریفامپین، کلرامفنیکل، جنتامیسین، سینرسید و لینوزولید مقاوم بودند. تمامی این انتروکوکسی های مقاوم به ونکومایسین به نیتروفورانتوئین حساس بودند.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه تمامی انتروکوکسی های مقاوم به ونکومایسین نسبت به نیتروفورانتوئین حساس بودند و این آنتی بیوتیک به عنوان یک داروی انتخابی در عفونت های ادراری می تواند برای درمان انتروکوکسی های مقاوم نیز مناسب معرفی گردد.

    کلیدواژگان: نمونه کلینیکی، نیتروفورانتوئین، انتروکوکسی مقاوم به ونکومایسین
  • راضیه جواهری، حمید طاهر نشاط دوست، حسین مولوی، محمد زارع صفحه 32
    زمینه و هدف

    ملاحظات روان شناختی می تواند به واسطه بهبود وضعیت جسمی، روانی و اجتماعی سهم به سزایی در ارتقای کیفیت زندگی بیماران مبتلا به صرع داشته باشد. هدف این پژوهش تعیین اثر بخشی آموزش گروهی مدیریت استرس با رویکرد شناختی، رفتاری برکیفیت زندگی بیماران زن مبتلا به صرع لوب گیجگاهی بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه مورد شاهدی با پیش آزمون، پس آزمون و پی گیری با گروه شاهد است. نمونه شامل 26 بیمار زن مبتلا به صرع لوب گیجگاهی با تشخیص متخصص مغز و اعصاب و الکتروانسفالوگرافی بود که به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند و به طور مساوی در 2 گروه آزمایشی و کنترل گمارده شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه کیفیت زندگی بیماران مبتلا به صرع (QOLEE -89) استفاده شد که در پیش آزمون، پس آزمون و پی گیری توسط افراد تکمیل گردید. درمان شناختی، رفتاری مدیریت استرس طی 10 جلسه و به مدت 2 ماه در گروه آزمایش انجام گرفت.

    یافته ها

    میانگین نمرات کیفیت زندگی در گروه آزمایش به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد افزایش پیدا کرد(05/0p<).

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از اثر بخشی آموزش گروهی مدیریت استرس با رویکرد شناختی، رفتاری بر بهبود کیفیت زندگی بیماران زن مبتلا به صرع لوب گیجگاهی بود.

    کلیدواژگان: درمان شناختی، کیفیت زندگی، استرس، صرع لوب گیجگاهی
  • غلامرضا چلبیانلو، میر تقی گروسی فرشی، علی اکبر ملکی راد، علی هاشم زاده صفحه 44
    زمینه و هدف

    حافظه یکی از اصلی ترین کارکردهایی است که در اختلالات نورولوژیکی دچار آسیب می شود. با توجه به تاثیر پذیری حافظه از هیجانات، تاثیر حالات خلقی بر حافظه بیماران مبتلا به آلزهایمر، تومور مغزی و افراد عادی مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه علی- مقایسه ای، 26 نفر مبتلا به آلزهایمر، 38 نفر تومور مغزی و 30 نفر از افراد عادی به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و توسط تکلیف کامپیوتری مربوط به حافظه در دو بعد حافظه یادآوری آشکار یا بازشناسی و حافظه ضمنی مورد آزمایش قرار گرفتند.

    یافته ها

    بیماران آلزهایمر عملکرد بسیار ضعیفی در تکالیف حافظه نشان دادند. در حافظه آشکار بیماران مبتلا به آلزهایمر لغات غمگین و تهدید کننده بیشتری را به یادآوردند. در حالت کلی در حافظه آشکار و ضمنی، افراد مبتلا به آلزهایمر و تومور مغزی به ترتیب در مقایسه با افراد عادی عملکرد ضعیفی داشتند.

    نتیجه گیری

    پردازش های شناختی مبتلایان به آلزهایمر در صورت مواجهه با محرک های ساده هیجانی، تحت تاثیر قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: بیماری آلزهایمر، تومور مغزی، کارکرد هیجانی، حافظه
  • مینا رمضانی، احمد حسینی، بهرام کاظمی، ارغوان جانان صفحه 55
    زمینه و هدف

    یکی از روش های نگهداری جنین، انجماد است ولی این فرایند خود می تواند سبب از دست رفتن جنین و ایجاد ناهنجاری کروموزومی شود؛ این امر باعث گرایش محققان به تکنیک هایی برای حفظ جنین در دمای صفر تا 10 درجه سانتی گراد به صورت کوتاه مدت شده است. هدف این پژوهش تعیین اثر کوتاه مدت دمای 4 درجه سانتی گراد بر پروفایل بیان ژن های انتقال دهنده های مونوکربوکسیلیک 1، 2، 3 و4 در جنین 4 سلولی موش است.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش بنیادی تعداد 40 جنین 4 سلولی موش کوچک آزمایشگاهی از نژاد ان ماری به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول شامل جنین های 4 سلولی موش به صورت تازه و گروه دوم شامل جنین های 4 سلولی موش بودند که به مدت 24 ساعت در دمای 4 درجه سانتی گراد قرار گرفتند. پس از RT-PCR و سپس واکنش زنجیره پلی مراز، نمونه ها برای بیان ژن های فوق الکتروفورز شدند.

    یافته ها

    بیان ژن های انتقال دهنده مونوکربوکسیلیک 1، 2 و 3 در گروه اول مشاهده شد ولی در گروه دوم نتایج حاکی از عدم بیان این 4 ژن بود.

    نتیجه گیری

    نگهداری جنین های 4 سلولی به مدت 24 ساعت در دمای 4 درجه سانتی گراد، سبب عدم بیان ژن های انتقال دهنده مونوکربوکسیلیک 1، 2 و 3 می شود. نگهداری جنین ها در این شرایط روش مفیدی برای نگهداری کوتاه مدت آن نمی باشد.

    کلیدواژگان: جنین 4 سلولی، موش، ژن های انتقال دهنده مونوکربوکسیلیک، واکنش زنجیره ای پلی مراز
  • صفحه 63
    زمینه و هدف
    تغذیه نامناسب از علل عمده بروز سوء تغذیه در کودک محسوب می شود. این بررسی به منظور شناخت عمق نظرات و باورهای مادران در مورد نقش تغذیه تکمیلی در سلامت تغذیه ای کودک زیر 2 سال انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کیفی داده ها از طریق انجام 11جلسه بحث گروهی با مادران دارای کودک زیر 2 سال در مناطق شهری و روستایی شهرستان دماوند در سال 1386جمع آوری گردید. هر جلسه بحث گروهی با حضور یک هماهنگ کننده، دو یادداشت بردار و ناظر برگزار شد. پس از پایان عملیات میدانی کلیه یادداشت های جمع آوری شده بر اساس اهداف مطالعه کد گذاری شد، سپس زیر گروه های هر هدف به دست آمد و مضامین اصلی مطالعه از بین آنها استخراج و گزارش گردید.
    یافته ها
    در تحقیق حاضر شش مضمون کلی به دست آمد: 1- مادران غذای کمکی را غذایی می دانستند که ساده، سبک، نرم، رقیق و مخصوص کودک تهیه شود، 2- سن شروع غذای کمکی از 6 ماهگی بود، 3- غذای کمکی بومی در منطقه دماوند وجود نداشت، 4- برای کودک زیر یک سال غذای جداگانه تهیه می شد، 5- غذای کمکی خانگی به دلیل بهداشتی بودن به غذای کمکی آماده ترجیح داشت و 6- از یک سالگی به کودک غذای سفره داده می شد.
    نتیجه گیری
    با وجود آگاهی کافی اکثر مادران نسبت به فواید تغذیه تکمیلی به علت وجود موانعی ازجمله عوامل فرهنگی حاکم بر جامعه عملکرد نامناسبی داشتند. در این راستا علاوه بر تجدید نظر در برنامه های آموزشی و دستورالعمل های فعلی، آموزش موثر و هدفمند به مادران و سایر مراقبین کودک به طور قوی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: عقیده، تغذیه تکمیلی، مادران، بررسی کیفی
  • سعید دانشمندی، ندا سلیمانی، علی اکبر پور فتح الله، مرتضی ستاری صفحه 75
    زمینه و هدف

    عفونت های میکروبی انسانی از چالش های مهم بهداشتی محسوب می شود و مسئولین در این زمینه با مشکلات عدیده ای مخصوصا مقاومت باکتری ها نسبت به آنتی بیوتیک ها مواجه هستند. هدف این تحقیق، ارزیابی اثرات متقابل دارویی و فعالیت ضد باکتریایی اسانس زیره سبز علیه برخی از باکتری های پاتوژن می باشد.

    مواد و روش ها

    دراین مطالعه تجربی آزمایشگاهی اسانس زیره سبز از دانه آن تخلیص شد. برای بررسی عملکرد ضد باکتریایی اسانس از روش انتشار از دیسک با استفاده از اندازه گیری قطر هاله مهاری و تعیین حداقل غلظت مهاری توسط روش میکروبراث دایلوشن بر روی چندین رده استاندارد باکتریایی استفاده شد. در بررسی اثرات سینرژیستی و آنتاگونیستی، سویه های استاندارد باکتریایی بر روی محیط حاوی اسانس کشت داده شده و سپس دیسک های آنتی بیوتیکی بر روی آن قرار گرفت.

    یافته ها

    بر اساس تست انتشار دیسک در آگار بیشترین میزان هاله عدم رشد مربوط به باسیلوس سرئوس با قطر 44 میلی متر مشاهده شد. اسانس فعالیت هم افزایی با جنتامیسین (10 میکروگرم) را بر اشریشیا کلی نشان داد.

    نتیجه گیری

    اسانس زیره سبز می تواند به تنهایی یا در ترکیب با سایر عوامل ضد میکربی برای درمان عفونت های باکتریایی موثر باشد. همچنین این جزء می تواند عملکرد برخی از آنتی بیوتیک ها را تقویت نماید که امکان استفاده از آن را به ویژه در موارد مقاومت دارویی مطرح می نماید.

    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، باکتری، زیره سبز، هم افزایی
  • رضا شاه میرزایی، سعید صدرنیا، حسن صلحی، علی قاسمی صفحه 83
    زمینه و هدف

    تغییرات مثبت نوار قلب در بیمارانی که با آنژین ناپایدار و سکته قلبی بدون بالا رفتن قطعهST مراجعه می کنند به خوبی شناخته شده هستند، اما مشکل زمانی رخ می دهد که هیچ تغییری در نوار قلب این بیماران نباشد. هدف از این مطالعه ارزیابی شیوع تغییرات نواری در این گونه بیماران در اورژانس قلب بیمارستان امیرکبیر اراک می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 124 بیمار که با آنژین ناپایدار و سکته قلبی بدون بالا رفتن قطعهST در اورژانس قلب بیمارستان امیرکبیر بستری شدند، صورت گرفت. تغییرات نواری و آنزیم های قلبی در بدو مراجعه و 12 ساعت بعد بررسی شدند.

    یافته ها

    با استناد به تغییرات آنزیم های قلبی و شرح حال از 124 بیمار، 64 نفر دچار سکته قلبی بدون بالا رفتن قطعه ST شده بودند که 5/98 درصد تغییرات نوار قلب داشتند و 5/1 درصد تغییر نداشتند. بیمارانی که با آنژین ناپایدار بستری شدند 60 نفر بودند که 90 درصد تغییرات نواری داشتند و 10 درصد این تغییر را نداشتند.

    نتیجه گیری

    در مقایسه با تحقیقات معتبر که حاکی از این امر است که در آنژین ناپایدار و سکته قلبی بدون بالا رفتن قطعهST، در 50 درصد موارد نوار قلب تغییری ندارد، درصد بالایی از بیمارانی که با درد قفسه سینه به اورژانس قلب بیمارستان امیرکبیر مراجعه نموده اند و در نوار قلب خود تغییرات نداشته اند، بستری نشده اند.

    کلیدواژگان: نوار قلب، آنژین ناپایدار، سکته قلبی
  • نادر شوندی، عباس صارمی، محمد پرستش، اکبر قربانی، رحمت الله حیدر پور صفحه 91
    زمینه و هدف

    هدف تحقیق حاضر تعیین پاسخ شاخص های عملکرد ریوی به فعالیت هوازی و بی هوازی در هوای آلوده بود.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق نیمه تجربی 20 مرد سالم به صورت تصادفی به دو گروه مساوی فعالیت و کنترل تقسیم شدند. در گروه فعالیت ابتدا یک جلسه فعالیت هوازی و پس از سه هفته استراحت، یک جلسه فعالیت بی هوازی در هوای آلوده روی دوچرخه کارسنج انجام شد. گروه کنترل همین جلسات فعالیتی را در شرایط هوای سالم انجام دادند. آزمون عملکرد ریوی قبل، بلافاصله (پس آزمون اول) و 24 ساعت بعد (پس آزمون دوم) از اجرای هر فعالیت به عمل آمد.

    یافته ها

    فعالیت هوازی در هوای آلوده باعث کاهش معنی دار شاخص های ظرفیت حیاتی اجباری (FVC)، حجم بازدم فعال در ثانیه اول (FEV1) و جریان بازدمی حداکثر بین 25 تا 75 درصد ظرفیت حیاتی (FEF 25 تا 75 درصد) در پس آزمون اول و دوم گردید. متعاقب فعالیت بی هوازی در هوای آلوده FVC و FEF 25 تا 75 درصد در پس آزمون اول و دوم و FEV1 در پس آزمون اول کاهش معنی داری یافت. متعاقب فعالیت هوازی شاخص های FEV1 و FEF 25 تا 75 درصد در پس آزمون اول و دوم و FEV1/FVC در پس آزمون دوم بیشتر دچار افت شدند.

    نتیجه گیری

    در حالی که انجام فعالیت بدنی هوازی در هوای آلوده باعث کاهش شاخص های عملکرد ریوی از جمله (FVC، FEV1 و FEF 25 تا 75 درصد در پس آزمون اول و دوم می شود، اما به نظر می رسد فعالیت بی هوازی در هوای آلوده باعث کاهش کمتری در شاخص هایFEF 25 تا 75 درصد و FEV1 در پس آزمون اول و دوم و FEV1/FVC در پس آزمون دوم می گردد.

    کلیدواژگان: فعالیت هوازی، هوای آلوده، فعالیت بی هوازی، عملکرد ریوی
  • معصومه شیرزایی، ژینوس حیدری صفحه 100
    زمینه و هدف

    پوسیدگی شیشه شیر نوعی پوسیدگی وسیع و پیشرونده در سیستم دندانی شیری می باشد که در اثر تجمع مایعات قابل تخمیر روی دندان ها ایجاد می شود. این مطالعه به منظور تعیین تاثیر عوامل تغذیه ای در ایجاد پوسیدگی شیشه شیر در کودکان 4-2 ساله شهر زاهدان انجام گردید.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تحلیلی- مقطعی که در سال 1385 انجام شد، عادت های شیر خوردن کودک در نوزادی نظیر تغذیه با شیر مادر یا شیشه و تناوب مصرف آن در روز و شب در230 کودک 4-2 ساله زاهدان که با روش تصادفی چند مرحله ای انتخاب شده بودند مورد بررسی قرار گرفت. معاینه کودک با سوند و آینه انجام گرفت. معیار تشخیص پوسیدگی شیشه شیر پوسیدگی حداقل دو دندان سنترال ماگزیلا بود.

    یافته ها

    شیوع پوسیدگی شیشه شیر در جمعیت مورد مطالعه 13 درصد بود. فاکتورهای تغذیه با شیر مادر، دفعات تغذیه با شیشه در شب، مراجعه به دندانپزشک و جنس با عارضه ارتباط معنی دار داشتند(05/0p<). دفعات تغذیه از شیر مادر در شب، تغذیه با شیشه در شب یا روز تاثیری در ایجاد پوسیدگی شیشه شیر نداشتند.

    نتیجه گیری

    شیوع پوسیدگی شیشه شیر در مصرف کنندگان شیر مادر پایین تر و در کودکانی که به دفعات متعدد در شب با شیشه تغذیه می شدند همچنین پسران بالاتر بود.

    کلیدواژگان: تغذیه با شیشه، تغذیه با شیر مادر، پوسیدگی شیشه شیر
  • زهره عنبری، مجید رمضانی صفحه 110
    زمینه و هدف

    شناسایی مسایل موجود در آموزش بالینی و اقدام برای اصلاح آن موجب ارتقاء کیفیت خدمات پزشکی خواهد گردید. این پژوهش نیز در این راستا انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی در سال 1387 دیدگاه کلیه کارآموزان و کارورزان پزشکی که حداقل 2 بخش بالینی ماژور را در دانشگاه علوم پزشکی اراک گذرانده بودند از طریق پرسش نامه 56 سئوالی پیرامون موانع از6 بعد مکان های آموزش، امکانات محیط آموزشی، روش های ارزشیابی، شیوه های یاددهی، همکاری پرسنل بهداشتی درمانی و نیز نحوه برنامه ریزی آموزش بالینی مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    وضعیت آموزش بالینی از دیدگاه کارآموزان و کارورزان پزشکی به ترتیب با میانگین 41 و 48 درصد در حد متوسط ارزیابی گردید. کارآموزان وضعیت روش های ارزشیابی بالینی را با میانگین 7/28 درصد و کارورزان با میانگین 32 درصد وکیفیت استفاده از مکان های آموزش بالینی را به ترتیب با میانگین 3/29 و 7/31 درصد در حد ضعیف ارزیابی نمودند. وضعیت روش های آموزش بالینی، امکانات محیط آموزشی، همکاری پرسنل و نیز برنامه آموزش محتوای بالینی در حد متوسط ارزیابی شد.

    نتیجه گیری

    این پژوهش بر تعیین دقیق تجارب یادگیری، به کارگیری روش های آموزشی مناسب، انجام ارزیابی های تکوینی به طور مستمر، استفاده از محیط های شبیه سازی شده و مکان های آموزشی متناسب با شرایط کاری آینده فارغ التحصیلان و ارتقاء سطح انگیزش دانشجویان به عنوان استراتژی های اثر بخش در جهت ارتقاء کیفیت آموزش پزشکی تاکید می نماید.

    کلیدواژگان: آموزش بالینی، دانشکده پزشکی، موانع، کیفیت، راهکارها
  • کیوان قسامی، علی قضاوی، یحیی ژند، محمد علی پایانی، محمودرضا خزایی، قاسم مسیبی صفحه 119
    زمینه و هدف

    مولتیپل اسکلروزیس از دسته بیماری های خود ایمن مزمن سیستم عصبی مرکزی با اتیولوژی ناشناخته است. ویتامین D3 توان تعدیل سیستم ایمنی را دارد. نیتریک اکساید یکی از عوامل مخرب سیستم ایمنی و یک فاکتور مهم در تخریب میلین است. در این مطالعه اثر مصرف کوتاه مدت ویتامین D3 بر میزان نیتریک اکساید در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور حاضر 60 بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس به طور تصادفی در دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. گروه شاهد(30 بیمار) درمان رایج و گروه مورد (30 بیمار) علاوه بر درمان رایج، ماهانه مقدار 300000 واحد ویتامین D3 به صورت تزریقی به مدت 6 ماه دریافت نمودند. میزان نیتریک اکساید قبل و بعد از درمان در هر دو گروه اندازه گیری شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که سطح نیتریک اکساید در گروه تحت درمان با ویتامین D3 نسبتا کاهش می یابد (از 1/11±4/12 به 9/8±8/9 میکرومول در لیتر) ولی این کاهش معنی دار نمی باشد. در حالی که در گروه کنترل میزان نیتریک اکساید افزایش می یابد (از 07/17±4/18 به 8/16±07/22 میکرومول در لیتر).

    نتیجه گیری

    ویتامین D3 هر چند تولید نیتریک اکساید را کاهش داده ولی این کاهش معنی دار نیست. لازم است مطالعات بیشتری به منظور ضرورت استفاده از ویتامین D3 در درمان بیماری انجام شود.

    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، نیتریک اکساید، ویتامین D3
  • مرتضی کفایی رضوی، سعیده ابراهیم پور، مریم طهرانی پور، مرتضی بهنام رسولی صفحه 125
    زمینه و هدف

    از دیدگاه فیزیولوژیک حافظه به واسطه تغییراتی در قابلیت هدایت سیناپسی از نورونی به نورون بعد ایجاد می شود. این تغییرات موجب پیدایش مسیرهای تسهیلی برای هدایت پیام می گردد. در گیاه شاهدانه بیش از 61 ماده شیمیایی یافت می شود که کانابینوئید نامیده می شوند. هدف از این تحقیق بررسی اثر عصاره آبی بذر این گیاه بر تثبیت حافظه طولانی مدت می باشد.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق تجربی- آزمایشگاهی ابتدا تعداد 40 راس رت با وزن تقریبی 320-250 گرم به 4 گروه تجربی و یک گروه شاهد تقسیم شدند. بذر گیاه توسط روش سوکسله عصاره گیری شد. برای تثبیت حافظه تست توسط روش ماز آبی موریس در 7 جلسه و در هر جلسه با 4 کارآزمایی برای هر رت صورت گرفت. گروه های تجربی 1، 2، 3 و 4 به ترتیب با دوزهای 50، 100، 150، 210 میلی گرم بر کیلوگرم به روش داخل صفاقی تزریق شدند. موقعیت سکوی پنهان پس از تثبیت حافظه تغییر داده شد و تست موریس به مدت 5 روز تکرار گردید.

    یافته ها

    گروهای تجربی 1، 2 و 3 نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری در زمان یادگیری داشته است(05/0p<) در حالی که گروه تجربی 4 نسبت به گروه شاهد اختلاف معنی داری را نشان نداد.

    نتیجه گیری

    احتمال می رود این تقویت دراز مدت حافظه از طریق مکانیسم دپولاریزاسیون سیناپسی مهاری و دپولاریزاسیون سیناپسی تحریکی در ناحیه CA1 ژیروس دندانه ای هیپوکامپ ایجاد شود که با تنطیم آزاد سازی میانجی موجب پلاستی سیتی نورونی می شود.

    کلیدواژگان: گیاه شاهدانه، تقویت دراز مدت، حافظه فضایی، ماز آبی موریس
  • بهروز مقدسی، زهرا مقدسی، پروانه طاهری نسب صفحه 134
    زمینه و هدف

    تحقیقات نشان می دهد تمرینات ورزشی تاثیر عمده ای در بازتوانی ریوی بیماران مبتلا به آسم دارد و بهبود عملکرد ریه ها می تواند سهم به سزایی در سلامتی این بیماران داشته باشد. هدف از این تحقیق تعیین تاثیر تمرینات ورزشی بر عملکرد ریوی، تظاهرات بالینی، علایم و نشانه های بیماران مبتلا به آسم می باشد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش به صورت نیمه تجربی با طرح یک گروهی و آزمون قبل و بعد مربوط به 24 فرد بزرگسال مبتلا به آسم خفیف تا متوسط مراجعه کننده به بیمارستان بوعلی اردبیل در سال 1386 بود که در یک برنامه ورزشی شرکت کردند. اطلاعات با استفاده از پرسش نامه تظاهرات بالینی بیماران مبتلا به آسم و آزمون اسپیرومتری جمع آوری گردید.

    یافته ها

    انجام تمرینات ورزشی در بهبود عملکرد ریوی بیماران مبتلا به آسم موثر بود. تمرینات باعث کاهش علایم و نشانه های بیماری نظیر خس خس سینه، کوتاهی نفس ها، تنگی نفس وسرفه شده بود.

    نتیجه گیری

    تمرینات ورزشی نقش موثری در بهبود تظاهرات بالینی بیماران مبتلا به آسم خواهد داشت.

    کلیدواژگان: آسم، تظاهرات بالینی، عملکرد ریوی، تمرینات ورزشی
  • هوشنگ نجفی، سید مصطفی شید موسوی صفحه 141
    زمینه و هدف

    تحقیق حاضر در جهت تعیین اثرات یک مهار کننده اختصاصی A1-AR (DPCPX) بر روی اختلالات همودینامیک و عملکرد دفعی ناشی از ایسکمی/خونرسانی مجدد (I/R) کلیوی طی ساعات اولیه طراحی شد.

    مواد و روش ها

    در این پژ‍وهش تجربی، رت ها با پنتوباربیتال سدیم بیهوش شده و سپس شریان های هر دو کلیه به مدت 30 دقیقه مسدود و به دنبال آن 4 ساعت دوره خونرسانی مجدد صورت پذیرفت. یک دوره کلیرانس طی یک ساعت آخر دوره خونرسانی مجدد وجود داشت. جمع آوری ادرار زیر 30 میلی متر پارافین در سرتاسر دوره و گرفتن نمونه های خون شریانی در ابتدا و انتهای آن صورت پذیرفت. حیوانات به 4 گروه تقسیم گردیدند: DPCPX (2 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم) یا نرمال سالین به ترتیب به دو گروه I/R+DPCPX و I/R در زمان نیم ساعت قبل از برقراری I/R همچنین به ترتیب به دو گروه DPCPX و شاهد قرار گرفته تحت جراحی بدون انسداد شریان های کلیوی داده شدند.

    یافته ها

    I/R منجر به بالا رفتن اسمولالیته پلاسما، غلظت های پلاسمایی سدیم، پتاسیم، کرآتینین و اوره، دفع نسبی سدیم، پتاسیم و بیکربنات، دفع مطلق بیکربنات و pH ادرار، اما کم شدن غلظت بیکربنات، pH و فشار CO2 خون شریانی، کلیرانس کرآتینین، دفع مطلق اوره و پتاسیم، بازجذب آب آزاد و اسمولالیته ادرار در گروه I/R نسبت به گروه شاهد گردید. مقایسه بین گروه های I/R+DPCPX و I/R مشخص نمود که استفاده از DPCPX توانست تغییرات ناشی از I/R بر روی اکثر این پارامترها را بهبود بخشد.

    نتیجه گیری

    فعالیت A1-AR طی ساعات اولیه خونرسانی مجدد بدنبال ایسکمی کلیوی در برقراری اختلالات همودینامیک، بازجذب توبولی سدیم همچنین دفع پتاسیم، اوره و اسید- باز به طور کاملا بارزی مشارکت می نماید.

    کلیدواژگان: تعادل اسید، باز، گیرنده A1 آدنوزین، میزان فیلتراسیون گلومرولی، ایسکمی، خونرسانی مجدد، قدرت تغلیظ کنندگی ادراری
  • پارسا یوسفی، بهمن صالحی، طاهره سنگیان صفحه 155
    زمینه و هدف

    با توجه به حساسیت و التهاب مراکز بیمارستانی، خشونت در محل کار به عنوان یک عامل مخدوش کننده، از خطرات شغلی گروه پزشکی محسوب و تهدید کننده سلامت جامعه است. هدف از انجام این پژوهش تعیین انواع خشونت نسبت به پزشکان شاغل و دانشجویان رشته پزشکی و علل مساعد کننده آن در بیمارستان های شهر اراک در سال 1387 می باشد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش توصیفی- مقطعی بر روی 400 نفر از پزشکان شاغل و دانشجویان پزشکی در دسترس در بیمارستان های اراک در سال 1387 انجام گرفت. از یک پرسش نامه14 سئوالی خود ساخته که وضعیت خشونت را ارزیابی می کرد استفاده شد.

    یافته ها

    در مجموع 205 نفر پرسش نامه را برگرداندند. 7/71 درصد سابقه ای از یکی از انواع خشونت لفظی، فیزیکی و جنسی را داشتند و اکثرا مورد تهاجم یک فرد مذکر از همراهان بیمار قرار گرفته بودند. عواملی مانند مصرف دارو و الکل توسط بیمار و یا همراهان، نبود امکانات امنیتی، مرگ بیماران و نبود امکانات آموزشی برای پیشگیری را در ایجاد خشونت موثر دانسته و راه هایی همچون افزایش پرسنل نگهبانی، وجود مشاورین روان پزشکی و روان شناس در بخش ها، افزایش ساعات استراحت، کاهش حجم کار پزشکان و برنامه مدون آموزشی برای پیش گیری از خشونت را از عوامل ضد خشونت دانسته اند.

    نتیجه گیری

    خشونت لفظی و سپس فیزیکی نسبت به پزشکان بسیار شایع است. اقدامات و دستورالعمل های سریع جهت پیشگیری و تدوین برنامه ریزی موثر لازم می باشد.

    کلیدواژگان: خشونت، دانشجویان رشته پزشکی، پزشکان، ایران
|
  • Hassan Asilian *, Reza Gholamnia, Abbass Rezaee, Ahmad Jonidi Jafari, Ali Khavanin, Elmira Darabi Page 1
    Background
    Due to concerns over the negative impacts of PCB compounds on environment and their persistence, their production, use, and import has been banned in some countries. More recently, the Chemical Treaty on Persistent Organic Pollutants (POPs) has listed PCBs among priority chemicals for eventual elimination by 2025. The aim of this study was to determine the effect of solvents on the photodegradation of askarel oils using photolysis for reducing their hazards.
    Materials And Methods
    The photochemical reactor, used in this experimental trial, was based on photolysis through UV/ H2O2 with a 500 ml beaker and low-pressure mercury lamp with a wavelength of 254 nm. The lamp was immersed in the beaker. The temperature and PH of the samples were constantly monitored. The experiments were repeated three times. Askarel oils were analyzed by GC/ECD.
    Results
    The means of degradation of total PCBs due to the use of lamp for ethanol solvent and isooctane were 88% and 77%, respectively. The mean degradation of total PCBs in terms of the applied solvent ratio to the oil transformer for 1:1, 2:1, and 3:1 values for ethanol and isooctane were 55%, 85%, and 88%, and 40%, 77%, and 78%, respectively.
    Conclusion
    Photolysis of PCB compounds in the presence of ethanol solvents, isoocatnes with strong oxidants such as H2O2, indicated their degradation or reduction in oil transformers with lower energy, and no yield of toxic byproducts. There was a significant difference in the employment of ethanol solvent and isooctane in degradation of askarel oil.
  • Yalda Arast, Reza Solgui, Hamid Galedari, Heibatollah Kalantari, Mohsen Rezaei * Page 9
    Background

    Colorectal cancer is one of the most important and most common fatal types of cancer in the world. Identifying new agents which individually or in combination with other agents induce apoptosis in tumor cells is surely of great significance in treatment of colon cancer. The aim of the present study was to assess the effectiveness of applying lovastatin and α-tocopherol individually or in combination with each other in the induction of apoptosis in human colorectal cancer cells.

    Materials And Methods

    In this trial, HT29 cells were exposed to various concenterations of lovastatin (5, 10, and 20 μmol) and/or alpha tocopherol (10, 20, and 25, and 30 μmol). After cell count, these cells were examined through trypan blue method and DNA fragmentation technique.

    Results

    The findings of DNA fragmentation technique showed that each of the two drugs could induce apoptosis at all of the given concentrations. In the combination of 10 μmol concentration of lovastatin and 5 and 10 μmol concentrations of α-tocopherol, induction of apoptosis was not observed.

    Conclusion

    Based on the extensive effects of statins, the concentration of lovastatin is seen as determining in its apoptosis function, and its combination with tocopheroles in high concentrations, by inducing apoptosis, can provide novel effective strategies for prevention of human colorectal cancer.

  • Fatemeh Bazarganipour, Minoor Lamyian *, Reza Heshmat Page 17
    Background

    Primary dysmenorrhea is one of the most prevalent disorders in women which results in their decreased efficacy. The aim of this study is to evaluate the effect of pressure on the third liver point on involved liver channel symptoms in patients with primary dysmenorrhea.

    Materials And Methods

    This clinical trial was conducted on 194 students that met the inclusion criteria. In the first cycle, symptoms of involved liver channel were identified. Accordingly, participants were randomly allotted to either treatment or control groups. In the second, third and fourth cycles, acupressure was applied to the third liver point and placebo point for 20 minutes 3-7 days before menstruation. With bleeding in the fourth cycle, the symptoms of involved liver channel were determined.

    Results

    In the first cycle, there were no significant differences in symptoms of involved liver channel between the two groups; however, in the fourth cycle, the results of Chi2 test showed significant differences between the two groups in all symptoms of involved liver channel except the tongue with red spots (p<0.05). In the treatment group, a comparison of the first and the fourth cycle revealed significant differences in all symptoms of involved liver channel except for tongue with red spots (p<0.05).

    Conclusion

    In this study, applying pressure to the third liver point was effective in the improvement of the majority of involved liver channel symptoms; therefore, acupressure is suggested as a practical, effective, non-expensive, and available method in the treatment of primary dysmenorrhea.

  • Omid Teimornejad, Ashraf Mohebi *, Reza Hosseini Page 26

    Background Vancomycin resistant enterococcus (VRE) is the third major cause of nosocomial infections in hospitals after staphylococcus and E. coli. The aim of this study was to evaluate resistance pattern of VRE to the antibiotics recommended by CLSI.

    Materials And Methods

    In this clinical trial, 833 enterococci, obtained from urine, wound, blood, and stool, were selectively collected from hospitals in Tehran. After verification of the VRE isolates through the use of 30µg vancomycin disc and agar dilution, VREs were isolated, and their inhibiting concentrations were determined. The sensitivity of these enterococci to antibiotics was assessed at CLSI’s M100 standard.

    Results

    Of the 833 isolated enterococci, 4% had a high level of resistance to vancomycin, and 38.5% had a low level of resistance to vancomycin. Of the VREs, 8.5%, 85%, 50%, 42%, 94%, 30%, 70%, 24%, 6%, and 97% were resistant to vancomycin, ampicilin, erythromycin, tetracycline, rifampin, chloramphenicol, gentamicin, synercid, linozolid and penicillin, respectively. All these VRE isolates were sensitive to nitrofurantoin.

    Conclusion

    In this study, all VRE isolates were sensitive to nitroforantoin, and this antibiotic, as a drug of choice for urinary tract infections, can also be recommended in the treatment of resistant enterococci.

  • Razieh Javaheri *, Hamid, Taher Neshat, Doost, Hossein Molavi, Mohammad Zare Page 32
    Background

    Psychological interventions may improve the quality of life in females with temporal lobe epilepsy through affecting their bio-psycho-social dimensions. This aim of this study was to aim assess the efficacy of cognitive-behavioral stress management (CBSM) group education on improvement of quality of life in epileptic patients.

    Materials And Methods

    This was a case-control study with pre-post-and follow-up tests. The sample population included 26 patients, already diagnosed with temporal lobe epilepsy by neurologist and through electro-encephalography, that were randomly selected and assigned to experimental and control groups. Data were collected through the Quality Of Life Questionnaire for Epileptic patients (QOLIE- 89) that was administered in the pre-test, post-test, and follow-up test. CBSM group education was given to the experimental group in ten sessions during two months.

    Results

    The mean of QOLIE-89 score in the experimental group showed a significantly higher increase in comparison to that in the control group (p<0.05).

    Conclusion

    The results demonstrated the effectiveness of CBSM group education on the improvement of quality of life in females with temporal lobe epilepsy.

  • Gholamreza Chalabianloo *, Mirtaghi Garooci Farshi, Ali Akbar Malekirad, Ali Hashemzadeh Page 44
    Background

    Memory is one of the main functions that is impaired by neurological disorders. Noticing the susceptibility of memory to emotions, the effect of emotional states on memory in patients with alzheimer, brain tumor, and normal individuals was investigated in this study.

    Materials And Methods

    Through Causal-Comparative study, 26 patients with alzheimer, 38 patients with brain tumor, and 30 normal individuals were selected and tested by a memory-related computerized task on explicit recall memory and implicit memory.

    Results

    Patients with alzheimer showed a poor performance in memory tasks. They recognized more sad and threatening words in their explicit memory. Overall, patients with alzheimer and tumor in comparison with normal individuals indicated poorer explicit/implicit memory functions, respectively.

    Conclusion

    Cognitive processes of patients with alzheimer are influenced when they encounter simple emotional stimulus.

  • Mina Ramezani *, Ahmad Hosseini, Bahram Kazemi, Arghavan Janan Page 55
    Background

    One way of embryo preservation is cryopreservation, but this process may damage and lead to the loss of the embryos, and bring about chromosomal abnormality. This has led researchers to seek techniques for short term preservation of embryos in 0-10 ºC temperatures. The aim of this study was to determine the effect of short time exposure to 4°C temperature on the expression profiles of mono-carboxylic transporter genes 1,2, 3, and 4(MCT1-4) in 4-cell mouse embryos.

    Materials And Methods

    In this fundamental study, forty 4-cell mouse embryos from NMRI strain were randomly divided into two groups. The first group consisted of fresh 4-cell embryos, and the second group included 4-cell mouse embryos that were exposed to 4°C temperature for 24 hours. After RT-PCR, the samples were electro-phoresised for expressing the MTC1-4 genes.

    Results

    The expression of MCT 1-3 was observed in the first group, but the obtained results did not indicate their expression in the second group.

    Conclusion

    Preservation of 4-cell embryos in 4°C for 24 hours inhibits the expression of MCT 1-3 genes. Keeping embryos in 4°C temperature is not a proper way for their short time preservation.

  • Nahid Salarkia *, Maryam Amini, Maryam Eslami, Monireh Dadkhah, Telma Zoghi, Homa Haidari, Morteza Abdollahi Page 63
    Background
    Inappropriate feeding is one of the major causes of malnutrition in children. This study was carried out to get an insight into mothers’ views and beliefs about the role of complementary feeding in children under the age of two.
    Materials And Methods
    In this qualitative study, data were collected through 11 focus-group discussions (FGDs) with mothers, who had children under the age of two, in urban and rural areas of Damavand in 2007. Each FGD was held in the presence of a moderator, two note takers, and an observer. At the end of field work, all notes were collected and coded according to the objectives of the study. Then the subgroups for each objective were obtained, and emerging themes were extracted and reported.
    Results
    In the study, six general themes were identified:(1) The mothers viewed complementary feeding as simple, soft, light foods which are especially made for children; (2) the best time for introducing complementary feeding was 6 months of age; (3) there were no complementary local foods in Damavand; (4) for children under the age of one, a different type of food was separately prepared; (5) home-made complementary food was preferred over the ready made type, and (6) children were fed with table food from the first year of life.
    Conclusion
    Despite their sufficient knowledge about the advantages of complementary feeding, the majority of mothers, due to some socio-cultural limitations, had a weak performance. In this regard, in addition to making revisions in current training programs and protocols, providing effective and goal-oriented educational programs for mothers and others who take care of children is strongly recommended.
  • Saed Daneshmandi, Neda Soleimani *, Ali Akbar Pourfathollah, Morteza Sattari Page 75
    Background

    Microbial infections are important challenges to health, and health care officials have major difficulties dealing with them especially regarding their antibiotic resistance. The main aim of this study was to evaluate drug synergistic and anti-bacterial effects of cuminum cyminum essential oil on some pathogen bacteria.

    Materials And Methods

    Cuminum cyminum essential oil was extracted from its fruit. For evaluation of antibacterial effects of the essential oil, disc diffusion method through the measurement of the inhibitory zone diameter and micro-broth dilution for determining the minimum inhibitory concentration (MIC) on several standard bacteria were used. In evaluation of the synergistic and antagonistic effects, standard bacteria were cultured in the media containing essential oil, and antibiotic discs were, then, placed on it.

    Results

    According to the results of disc diffusion test in Agar, cuminum cyminum essential oil, with a 44 mm inhibition zone, had the greatest antibacterial activity against bacillus cereus. It had the greatest positive co-action with gentamicin (10 µg) on escherichia coli.

    Conclusion

    The results of this study indicate that cuminum cyminum essential oil alone or in combination with antimicrobial agents may be useful in treatment of bacterial infections. Additionally, this component can enhance the effect of some antibiotics; this implies its application, especially in drug resistance cases.

  • Reza Shahmirzaei *, Saeed Sadrnia, Hassan Solhi, Ali Ghasemi Page 83
    Background

    Positive electrocardiogram (ECG) changes in patients with unstable angina or non-ST elevation myocardial infarction are well known, but problem arises when no specific changes in ECG are identified. The aim of this study is to evaluate the prevalence of these changes in hospitalized patients at Amir Kabir Hospital of Arak.

    Materials And Methods

    This study was a cross-sectional one that was conducted on 124 patients hospitalized at the heart emergency ward of Arak Amir Kabir Hospital with unstable angina and non-ST elevation myocardial infarction. ECG changes and serum cardiac enzyme levels were analyzed on admission and 12 hours after admission.

    Results

    According to patients’ history and serum cardiac enzymes, 62 patients had undergone myocardial infarction without ST segment elevation, 98.4% of whom had ECG changes and 1.5% showed no ECG changes. Of the 60 patients, who had been hospitalized with unstable angina, 90% showed ECG changes and the rest 10% revealed no such changes.

    Conclusion

    In comparison to other studies reporting that 50% of patients with unstable angina and non ST elevation myocardial infarction reveal no ECG changes, a high percentage of patients referring with a chest pain to the heart emergency ward of Amir Kabir Hospital, had no significant changes in their ECG and were not hospitalized.

  • Nader Shavandi, Abbas Sarami, Mohammad Parastesh *, Akbar Ghorbani, Rahmat Alah Hidarpur Page 91
    Background

    The aim of the present study was to determine the response of lung function indices to aerobic and anaerobic exercises in polluted air.

    Materials And Methods

    In this quasi-experimental study, 20 healthy men were randomly divided into two equal groups; experiment and control. The experiment group initially had one session of aerobic exercise and after a three-week break, received one session of anaerobic exercise on ergometer bicycle in polluted air. The control group did the same kind of exercise in healthy clean air. Lung function tests were run before, right after (the first post-test), and 24 hours after the exercises (the second post-test).

    Results

    Aerobic exercise in unhealthy polluted air resulted in the significant reduction of FEV1, FVC, and FEF25-75% indices in the first and second post-tests. Following anaerobic exercises in polluted air, a significant decrease was observed in FVC and FEF25-75% indices in both the first and second post-tests. FEV1 and FEF25-75% indices in the first and second post-tests, and FEV1 and FVC indexes in the second post-tests underwent a remarkably greater reduction following aerobic exercise.

    Conclusion

    While aerobic physical exercise in polluted air caused a reduction in the lung function indices (FEV1, FVC and FEF25-75%) in the first and second post-tests, it seemed that anaerobic exercises in polluted air induced a significantly smaller reduction in FEV1 and FEF25-75% in the first and second post tests, and FEV1/FVC in the second post test.

  • Masoomeh Shirzaiy *, Jinus Heidari Page 100
    Background

    Nursing caries is a developing and rampant form of caries in the primary dentition, which results from pooling of fermentable liquids on primary teeth. This study was carried out to determine the effect of feeding factors on the development of nursing caries in 2-4 year old children in kindergartens of Zahedan.

    Materials And Methods

    In this analytical-cross-sectional study that was conducted in 2006, the social-economic status background (educational background of parents), past feeding practice (breast or bottle feeding and frequency of feeding in day or at night) of 230 2-4 year old in Zahedan, who had been selected in a multi-stage random manner, were examined. The children were examined by mirror and catheter. Diagnostic criterion for nursing caries was caries of at least two maxillary incisors.

    Results

    Prevalence of nursing caries in the studied population was 13%. Factors such as breast feeding, frequency of bottle feeding at night, referring to dentist, and gender correlated with development of nursing caries (p<0.05). Bottle feeding during day or at night and the frequency of breast feeding did not have any significant effects on the development of nursing caries.

    Conclusion

    The prevalence of nursing caries was less in children who had breast feeding, whereas it was higher in children who had frequent bottle feeding at night. Nursing caries was also more common in boys than girls.

  • Zohreh Anbari *, Majid Ramezani Page 110
    Background

    Identifying the problems which exist in clinical education and setting to solve them will lead to the improvement of quality of medical care services. This study was conducted to fulfill this goal.

    Materials And Methods

    In this descriptive–analytic research which was carried out in 2008, the views of the medical trainees and interns, who had at least gone through two major clinical courses at Arak University of Medical Sciences, about the obstacles of clinical education were evaluated. For achieving this purpose, a questionnaire containing 56 questions on 6 problem areas including clinical education spaces, educational facilities, cooperation of health and treatment personnel, clinical assessment and teaching methods, and clinical curriculum design methods was administered.

    Results

    The quality of clinical education in the view of 41% of medical trainees and 48% of interns was seen to be at an average level. Assessment methods of clinical education, on the other hand, were rated as weak by 28.7% of trainees and 32% of interns. Also, 29.3% of trainees and 31.7% of interns evaluated the use of educational spaces to be at a weak level. Additionally, the quality of clinical teaching methods, educational facilities, cooperation of health and treatment personnel, and the design of clinical curriculum were seen at an average level.

    Conclusion

    This study highlighted the importance of determining learning experiences, applying proper teaching methods, conducting continuous generative evaluations, using simulated environments and educational spaces congruent with graduates’ future employment opportunities, and enhancing students’ level of motivation, as effective strategies for the improvement of the quality of medical education.

  • Kevan Ghasami, Ali Ghazavi, Yahya Jand, Mohamdali Payani, Mahmodreza Khazaei, Ghasem Mosayebi * Page 119
    Background

    Multiple sclerosis (MS) is a chronic, autoimmune disease of the central nervous system (CNS) of unknown etiology. Vitamin D3 (1,25(OH)2D3) has strong immune modulating potential. Nitric Oxide (NO) has been identified as one of the most destructive products of the immune system and is an important factor in demyelination. The effect of short-term vitamin D3 supplementation on NO level was assessed in MS patients.

    Materials And Methods

    The study included 60 MS patients (male and female). Patients were randomized independently, in a double blind design, into one of two treatment groups. Controls (n=30) received current treatment. Vitamin D treated (n=30) individuals received current treatment plus 300000 IU vitamin D3. Vitamin D3 injection was repeated monthly for 6 months. Nitric oxide (NO) production was estimated by Griess reaction.

    Results

    NO levels decreased following vitamin D3 treatment but the differences did not reach significance (12.411.1 μmol/L to 9.88.9 μmol/L). Control group was also associated with an increase in NO levels but not statistically significant (18.417.07 μmol/L to 22.0716.8 μmol/L).

    Conclusion

    Vitamin D3 has not significant effect on the level of nitric oxide. However, further studies should be done to evaluate the potential of vitamin D as an immune modulator in management of MS.

  • Morteza Kafaee Razavi *, Saeedeh Ebrahimpour, Maryam Tehranipour, Morteza Behnam Rasouli Page 125
    Background

    From a physiologic point of view, memory is formed through changes in synaptic conductivity from one neuron to the next. These changes result in the formation of long-term potentiation for conducting a message. Cannabis sativa has more than 61 components that are called cannabinoid. The aim of this study was to investigate the effect of aquatic extraction of cannabis sativa seed on spatial memory consolidation in rats.

    Materials And Methods

    First, 40 Wistar rats, each nearly 250-320g, were divided into four experimental groups and a control group. Cannabis sativa seed was extracted with Soxhlet apparatus. To consolidate spatial memory, Morris water maze (MWM) test was administered in seven sessions, four trials for each session. Experimental groups 1, 2, 3 and 4 received 50mg/kg-1, 100mg/kg-1, 150mg/kg-1, 210mg/kg-1 peritoneal injections (IP), respectively. After memory consolidation, the position of platform area was changed and MWM was repeated for five days.

    Results

    The results show that experimental groups 1, 2, and 3 had a significant decrease in learning time in the comparison to the control group (p<0.05), whereas experimental group 4 with a 210mg/kg-1 dose did not reveal any significant difference in comparison to the control group (p<0.05).

    Conclusion

    It is likely that this long-term potentiation is done through depolarization-induced suppression inhibition (DSI) and depolarization-induced suppression excitatory (DSE) mechanisms in the CA1 area of Hippocamp that lead to neuro-plasticity through neurotransmitter regulation.

  • Behrouz Moghaddasi *, Zahra Moghaddasi, Parvaneh Taheri Nasab Page 134
    Background

    Research indicates that physical exercise has a great impact on pulmonary rehabilitation in asthmatic patients, and improvement of lung function can play a great role in these patients’ health. The purpose of this study is to evaluate the effects of physical exercises on lung function and clinical manifestations, signs, and symptoms of asthmatic patients.

    Materials And Methods

    This quasi-experimental study, which followed a pretest-posttest design, was conducted on a group of 24 adult asthmatic patients referring to Bou Ali Hospital of Ardebil that participated in a physical exercise program in 2007. Data were collected using an asthma clinical manifestations questionnaire and Spirometery test.

    Results

    Doing physical exercise was effective in the improvement of lung function of asthmatic patients and decreased such asthmatic signs as wheezing, shortness of breath, chest tightness, and coughing.

    Conclusion

    Physical exercise has a great role in the improvement of clinical manifestations of asmathic patients.

  • Houshang Najafi, Seyed Mostafa Shid Moosavi * Page 141
    Background

    This investigation was designed to determine the effects of a selective A1-AR antagonist (DPCPX) on renal hemodynamic and excretory dysfunctions induced during the early hours of ischemia/reperfusion (I/R).

    Materials And Methods

    In this experimental research, rats were anaesthetized by sodium pentobarbital, and their renal arteries were, then, occluded for 30 min, four hours after the reperfusion period. There was a clearance period during the last one hour of reperfusion period throughout which urine was collected under 30-mm of paraffin, and arterial blood samples were taken during its beginning and end. Animals were divided into four groups; DPCPX (2 mg/kg) or normal saline were injected 30 min before renal ischemia to the two groups of I/R+DPCPX and I/R, respectively, and to DPCPX and Sham groups which were subjected to surgery without clamping of renal arteries, respectively.

    Results

    I/R resulted in elevations of plasma osmolality, plasma concentrations of Na, K, creatinine, and urea, fractional excretions of Na, K, and bicarbonate, absolute bicarbonate excretion, and urinary pH, but it induced reductions in arterial bicarbonate concentration, pH and Pco2, creatinine clearance, absolute excretions of Na and urea, free-water re-absorption, and urinary osmolality in the I/R group in comparison to the Sham group. Comparison between I/R+DPCPX and I/R groups showed that applying DPCPX could improve I/R-induced alterations in most of these parameters.

    Conclusion

    Activation of A1-AR during the early hours of reperfusion following renal ischemia definitely contributes to the development of disorders in hemodynamics, tubular Na re-absorption, as well as excretions of K, urea, and acid-base.

  • Parsa Yousefi, Bahman Salehi *, Taherreh Sanginan Page 155
    Background

    Noticing the sensitivity and restlessness of medical centers, aggression in the workplace as an agitating factor is one of the dangers of medical profession that is threatening to the health and hygiene of the society. The aim of this study was to determine the types and contributing factors of aggression toward physicians and students of medicine in hospitals of Arak in 2009.

    Materials And Methods

    This descriptive-cross-sectional study was conducted on 400 of accessible physicians and students of medicine working in hospitals of Arak in 2009. A self-made questionnaire, containing 14 questions which surveyed the status of aggressions, was used.

    Results

    On the whole, 205 individuals returned the forms. Most of them (71.7%) had faced a form of oral, physical, or sexual aggression and had been violated by a male companion of patients. They also viewed the use of drugs or alcohol by patients or their companions, lack of security facilities, patients’ death, and lack of educational possibilities for the prevention, as influential factors in the occurrence of aggression. The majority of participants saw increasing the security personnel, presence of psychological counselors and psychologists of the ward, increasing the rest hours, decreasing the work hours of the physicians, and having a codified program for the prevention of aggression, as anti-aggression factors.

    Conclusion

    Oral and then physical aggression toward physicians are quite prevalent. Hence, taking immediate actions and providing useful instructions for prevention are of priority in designing effective programs.