فهرست مطالب

پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز - سال سی و دوم شماره 2 (پیاپی 86، خرداد و تیر 1389)

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال سی و دوم شماره 2 (پیاپی 86، خرداد و تیر 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/03/05
  • تعداد عناوین: 16
|
  • محمدرضا اردلان، محمدعلی محجل شجا صفحه 7
    ترومبوتیک میکروانژیوپاتی یک توصیف کلینیکوپاتولوژیک است از تجمع فیبرین و پلاکت در عروق کوچک، همراه با کاهش کارکرد ارگانها، ترمبوستیوپنی و کم خونی است. سلولهای قرمز شکسته (شیستوسیت) و افزایش انزیم لاکتیک دهید روژناز چهرهای مهم دیگر این بیماری هستند. واژه سندرم همولالتیک اورمیک (HUS) یک نوع از TMA می باشد که بیشتر در کودکان اتفاق می افتد و ترمبوتیک ترمبوسیتوینی پوریورا و (TTP) بیشتر به موارد TMA در بزرگسالان اطلاق می شود و علائم نورلوژیک در این نوع بارزتر است. خود HUS به مواردی که بعد از اسهال اتفاق می افتند و مواردی که سابقه اسهال ندارند تقسیم می شود عامل عفونت غالبا Ecoli O157-H7 و در موارد کمتر شایع شسیگلوز می باشد. موارد Hus بدون سابقه اسهال یا (a-HUS) atypical Husعلل متفاوتی داشته و افزایش فعالیت سیستم کمپلمانی، ناشی از اختلال در فاکتورهای مهاری یکی از علل مهم آن است. موارد خانوادگی HUS هم گزارش شده است. کاهش فعالیت متالوپروتیاز Adamt-13 عامل مهم در پاتوژنز موارد TTP می باشد و می توان از آن در افتراق موارد HUS و TTP استفاده کرد.
  • شهلا بابایی نژاد، حمیده هریزچی، لیلا ناظمان صفحه 15
    زمینه و اهداف
    ویتیلیگو شایعترین بیماری اکتسابی اختلال پیگمانتاسیون است که به شکل پچهای دپیگمانته در پوست و ندرتا مخاطات و موتظاهر می یابد. با توجه به شیوع بالای آن (1/0 تا 2 %) در نژادهای گوناگون این بیماران اغلب توسط پزشکان ویزیت می شوند. در اتیولوژی آن عوامل مختلفی مطرح شده اند: ژنتیک، رادیکالهای آزاد، خود ایمنی، کمبود فاکتور رشد ملانوسیتی و تخریب ملاتونین. از جمله مطرح ترین فرضیات تئوری اتوایمون است. در صورت اثبات همراهی بیماری های اتوایمون با ویتیلیگو در برخی مقالات گزارش شده است. هدف این مطالعه بررسی فراوانی بیماری های اتوایمون بخصوص تیروئید در بیماری ویتیلیگو و احتمال تشدید یا شروع این بیماری پوستی در افراد مبتلا به بیماری های اتوایمون می باشد.
    روش بررسی
    در طی این مطالعه 86 بیمار مبتلا به ویتیلیگو از نظر سن و محل شروع بیماری، سابقه خانوادگی، جنسیت، نوع درمانهای انجام شده و جواب به درمان بررسی شدند. کلیه بیماران از نظر وجود بیماری های اتوایمون تیروئید و برخی بیماری های اتوایمون دیگر (آنمی پرنیشیوز، دیابت، لوپوس و آدیسون) معاینه گردیده و آزمایشات کلینیکی شامل TSH، T3، T4، Hg،Na، K درخواست شد. نتایج بدست آمده با 86 فرد گروه شاهد که از نظر سن و جنس و نژاد با گروه مورد مطابق بودند مقایسه گردید.
    یافته ها
    میانگین سن شروع بیماری 7/11±86/21 سال بود، 61 درصد از بیماران زن و 39درصد مرد بودند. شایعترین محل درگیری دستها (7/33 درصد) و صورت (1/32) بود. شایعترین تیپ بیماری ولگاریس (٪40) بود. در 4/24% موارد سابقه خانوادگی بیماری ویتیلیگو وجود داشت. شیوع بیماری تیروئیددر بیماران ویتیلیگو 1/21% بود که در گروه شاهد به 7% می رسید. این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (008/0=P).
    نتیجه گیری
    شایعترین بیماری خود ایمنی به همراه ویتیلیگو، هیپوتیروئیدی (بالینی و تحت بالینی) بود. تفاوتهای بین شیوع سایر اختلالات در گروه های کنترل و شاهد معنی دار نبود. سابقه خانوادگی اثری در سن شروع و الگوی ویتیلیگو نداشت. پاسخ به درمان در بیماران دارای سابقه خانوادگی، 20 درصد و در بیماران اسپورادیک 37 درصد بود که این تفاوت معنی دار می باشد. (01/0 = P). بنابراین، سابقه خانوادگی یک عامل پیش آگهی در پاسخ به درمان می تواند باشد.
    کلیدواژگان: خودایمنی، ویتیلیگو، هیپوتیروئیدی
  • محمدرضا بنیادی، رضا بدل زاده، شهیندخت پوزش، ایرج صالحی، مصطفی محمدی صفحه 19
    زمینه و اهداف
    ورزش های منظم مثل شنای منظم و تریدمیل، اثرات متفاوتی نسبت به ورزش های استقامتی بر روی بدن دارند. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر ورزش شنای منظم بر روی سطوح پلاسمائی سایتوکاینهای IL-1β و TNF-α و IL-6 در رتهای سالم و دیابتی بود.
    روش بررسی
    برای اجرای این مطالعه 40 رت سه ماهه از نژاد ریستار (محدوده وزنی 300-250 گرم) انتخاب و به طور تصادفی به چهار گروه 10 تایی تقسیم شدند. جهت ایجاد دیابت در 20 موش از روش تزریق داخل صفاقی mg/kg 50 داروی استرپتوزوتوسین (Streptozotocin) بصورت تک دوز ایجاد گردد. 20 موش بصورت سالم باقی ماندند. ورزش شنای منظم بصورت 5 روز در هر هفته و بمدت یک ساعت در هر روز و در کل 8 هفته انجام گردید. سطح پلاسمایی TNF-a، IL-1β و IL-6 قبل و بعد از دوره ورزش اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که اختلاف میانگین مقادیر IL-6 در بین گروه های مورد مطالعه معنی دار بود، بطوریکه ورزش شنای منظم، سطح پلاسمائی IL-6 را در رتهای سالم 9 برابر و در رتهای دیابتی 23 برابر افزایش داد (0005/0>P و 79/54=(31،3) F). باوجوداین، تغییرات مقادیر IL-1β و TNF-α در بین گروه های مختلف از لحاظ آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های حاصل از این مطالعه، ورزش منظم باعث افزایش مقادیر پلاسمائی IL-6 می شود و این افزایش در رتهای دیابتی چشمگیر تر از رتهای سالم می باشد. لذا انجام ورزشهای منظم و طولانی مدت شنا برای سلامتی بیماران دیابتی می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: ورزش، دیابت، IL، 6، TNF، α، رت، پلاسما
  • منصور بیرامی، علیرضا فرنام، حسین قلی زاده، مهدی ایمانی صفحه 25
    زمینه و اهداف
    ارتباط بین محیط و زمینه خانوادگی با بیماری های روانی مدتهاست که مورد توجه محققان و پژوهشگران است. از سوی دیگر نابسامانی های ساختار و کارکرد خانواده از جمله تضاد نقش ها، در هم ریختگی مرزها، اتحادها، درگیری عاطفی و عدم پاسخگویی عاطفی از عوامل اصلی تقویت انگاره های افسردگی است. هدف مطالعه حاضر بررسی کارکرد خانواده بیماران افسرده بر اساس نظریه مدل خانوادگی مک مستر و مقایسه آن با کارکرد خانواده افراد سالم می باشد.
    روش بررسی
    50 نفر از بیماران افسرده از دو کلینیک سرپایی روانپزشکی انتخاب شدند. گروه کنترل نیز از بین دانشجویان و کارکنان دانشگاه تبریز انتخاب شدند. تمام آزمودنی ها به پرسشنامه های افسردگی بک (Beck Depression Inventory-II) و آزمون سنجش خانواده (FamilyAssessment Device) پاسخ دادند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان دادند که افراد افسرده در اغلب ابعاد مقیاس کارکرد خانواده، ضعیف تر از افراد سالم عمل می کنند. گروه افسرده در ابعاد عملکرد عمومی(001/0>P)، ارتباط (001/0>P)، پاسخ گویی عاطفی (001/0>P) و درگیری عاطفی (001/0>P) کارایی کمتری نسبت به افراد سالم نشان دادند. اما در ابعاد حل مساله (69/0=P)، کنترل رفتاری (43/0=P) و نقش (55/0=P) هیچ تفاوت معناداری بین بیماران افسرده با گروه سالم وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    بیماران افسرده با اختلال در بسیاری از مقیاس های عملکرد خانواده مواجه هستند.
    کلیدواژگان: عملکرد خانواده، افسردگی اساسی، نظریه مک مستر
  • مجید پرنور، محمدرضا نهایی، هایده مبین، علیرضا مبشر کار جدی صفحه 30
    زمینه واهداف
    یکی ازمشکلات عمده درکنترل عفونتهای میکروبی بروز مقاومت دارویی است. تولید آنزیم های بتالاکتاماز وسیع الطیف (ESBLSExtended spectrum beta lactamases،) می تواند سبب ایجاد مقاومت به آنتی بیوتیکها در باکتری ها گردد. این مطالعه جهت بررسی الگوهای حساسیت آنتی بیوتیکی و بررسی حضور ژن blaTEM در ایزوله های اشریشیا کلی و کلبسیلا پنومونیه جداسازیشده از نمونه های مختلف بالینی انجام شد.
    روش بررسی
    در طول یک سال (1387) از بیماران بستری در مراکز آموزشی و درمانی شهر تبریز نمونه برداری بعمل آمد که نمونه های مورد استفاده شامل ترشحات لوله تراشه، ادرار، خون، ترشحات برونش، خلط، مایع صفاق، زخم، سوآپ گلو بود. ایزوله های اشریشیا کلی (41 ایزوله) و کلبسیلا پنومونیه (47 ایزوله) به روش Kirby-Bauer آنتی بیوگرام گردیدند. آنتی بیوتیک های استفاده شده در این تست سفوتاکسیم، سفتازیدیم، سفتریاکسون، آزترونام، آمیکاسین، پیپراسیلین تازوباکتام، سفوروکسیم، سفپیم و ایمی پنم بودند. جهت انجام تست تاییدی به روش Combined disk test از دیسک های سفوتاکسیم، سفوتاکسیم / کلاولانیک اسید و سفتازیدیم، سفتازیدیم/ کلاولانیک اسید استفاده شد و از سویه ی E. coli ATCC 25922 به عنوان کنترل منفی و از سویه ی E. coli ATCC 35218 به عنوان کنترل مثبت ژن blaTEM استفاده گردید. درنهایت با استفاده از روش PCR ژنهای blaTEM شناسایی شدند.
    یافته ها
    از 41 ایزوله اشریشیا کلی تعداد 36 ایزوله (8/87%) حاوی ژن blaTEM بودند. 41 ایزوله (100%) حساس به ایمی پنم، 36 ایزوله (8/87%) مقاوم به آزترونام و 40 ایزوله (5/97%) مولد ESBL بودند. از47 ایزوله کلبسیلا پنومونیه، 47 ایزوله (100%) حساس به ایمی پنم، 43 ایزوله (8/97) مقاوم به سفوروکسیم، 41 ایزوله (2/87%) مقاوم به آزترونام، 46 ایزوله (8/97%) مولد ESBL بودند و 35 ایزوله (4/74%) حاوی ژن blaTEM بودند.
    نتیجه گیری
    درصد بالای مقاومت در ایزوله های اشریشیا کلی (4/80٪) و کلبسیلا پنومونیه (4/91%) انجام دقیق آنتی بیوگرام لازم است.
    کلیدواژگان: اشریشیا کلی، کلبسیلا پنومونیه، بتا لاکتاماز طیف گسترده، دیسک آگار دیفیوژن، واکنش زنجیره پلیمراز
  • مریم تفنگ چی ها، آناهیتا مرامی، راضیه میرصفایی صفحه 35
    زمینه و هدف
    توموگرافی کامپیوتری با تصاویر دو و سه بعدی در تعیین حجم بافت و بازسازی فک و صورت کاربرد دارد. هدف این مطالعه مقایسه دقت اندازه گیری حجم سینوس ماگزیلا با توموگرافی کامپیوتری اسپیرال به دو روش فوق است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر بر روی 4 عدد جمجمه انسانی که از دپارتمان آناتومی انتخاب شده بود انجام گرفت. دیواره سینوس با موم زر درزگیری شده و سپس حجم واقعی سینوسها از طریق تزریق آب بعنوان روش استاندارد طلایی محاسبه گردید. این عمل 3 بار در مورد هر سینوس تکرار و میانگین اعداد محاسبه شده در نظر گرفته شد. سپس جمجمه ها به منظور اندازه گیری حجم سینوسها مورد مطالعه توموگرافی کامپیوتری با تصاویر دو و سه بعدی قرار گرفت. سپس نتایج از طریق روش های آماری مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    در مقایسه بین حجم واقعی (استاندارد طلایی) و حجم اندازه گیری شده با هر یک از دو روش توموگرافی کامپیوتری دوبعدی و سه بعدی اختلاف معنی داری وجود نداشت. هم چنین حجمهای بدست آمده با دو روش توموگرافی کامپیوتری دو و سه بعدی نیز اختلاف معنی داری نداشتند (12/0=P).
    نتیجه گیری
    اندازه گیری حجم سینوس ماگزیلا با استفاده هر یک از روش های از توموگرافی کامپیوتری دو و سه بعدی از دقت بالایی برخوردار است.
    کلیدواژگان: سینوس ماگزیلا، توموگرافی کامپیوتری، اندازه گیری حجمی
  • غلامحسین جوانمرد، پریچهر احمدی، مجید محمود علیلو، جلیل باباپور، فاطمه رنجبر، مهدی فرهودی صفحه 39
    زمینه و اهداف
    یکی از فرضیه های رایج در مورد اسکیزوفرنی، اختلال عملکرد لوب فرونتال، بویژه نواحی پره فرونتال، است. در راستای این فرضیه نقصی در الیگودندروسیت های کرتکس پره فرونتال مبتلایان به اسکیزوفرنی گزارش شده است. مطالعات الکتروانسفالوگرافیک کمی (Q-EEG) نشان داده ا ند که در این بیماران در امواج بتا افزایش و کاهش در فعالیت امواج دلتا و تتا و فقدان فعالیت آلفا وجود دارد. هدف این پژوهش مقایسه فعالیت امواج بتای نواحی فرونتال بیماران اسکیزوفرنیک دارای علایم منفی، مثبت و یک گروه نرمال بود.
    روش بررسی
    30 نفر بیمار دارای تشخیص اسکیزوفرنی (براساس ملاک های تشخیصی DSM-VI-TR)، و 30 نفر افراد سالم انتخاب شدند. مقیاس سنجش علایم منفی (SANS) و مقیاس سنجش علایم مثبت (SAPS) برروی گروه بیمار اجرا و از کل این نمونه پژوهشی 14 نفر دارای علایم منفی و 16 نفر دارای علایم مثبت بودند. داده های Q-EEG به دست آمده از 8 ناحیه فرونتال گروه های نمونه با استفاده از تحلیل واریانس چندمتغیره (MANOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که در امواج بتای چهار ناحیه از فرونتال (Fz، Fp2، Fpz، Fp1) در بین سه گروه سالم، اسکیزوفرنیک دارای علایم مثبت و منفی تفاوت معنی داری وجود دارد. فعالیت امواج بتا، بطور کلی، در گروه بیمار بیشتر از گروه سالم بود و نیز در گروه بیماران دارای علایم مثبت فعالیت امواج بتا بیشتر از گروه دارای علایم منفی بود.
    نتیجه گیری
    این یافته ها نشان می دهند که امواج بتای ثبت شده در نواحی فرونتال بیماران اسکیزوفرنیک، به علاوه ناحیه مرزی فرونتال، به طور معنی داری از امواج بتای ثبت شده از نواحی مشابه نمونه سالم افزایش نشان می دهند.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، امواج بتا، لوب فرونتال، پره فرونتال، مطالعات الکتروآنسفالوگرافیک کمی (Q، EEG)
  • زینب خانجانی، ناصر قربانیان، پرویز مولوی صفحه 45
    زمینه و اهداف
    این پژوهش یک مطالعه پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل بود. 40 بیمار اسکیزوفرنی بصورت تصادفی انتخاب و به دو گروه مساوی، گروه آزمایش و کنترل، تقسیم شدند.
    روش بررسی
    گروه آزمایش 12 جلسه تحت آموزش مهارت های زندگی قرار گرفتند. داده ها توسط پرسشنامه نیمرخ مهارتهای زندگی جمع آوری شد. نتایج دو گروه آزمایش و کنترل با استفاده از آزمون t و روش نمره های افزوده مقایسه شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند که بین دو گروه آزمایش و کنترل در مهارت تعامل اجتماعی و توانایی اجتماعی/ شخصی (001/0=p) تفاوت معنی دار وجود دارد. اما بین این دو گروه در مهارت های مراقبت از خود (230/0=P) و کاهش آشفتگی (330/0=P) تفاوت معنی دار بدست نیامد.
    نتیجه گیری
    آموزش مهارت های زندگی در دو مهارت مراقبت از خود و کاهش آشفتگی در پس آزمون نسبت به پیش آزمون افزایش چشم گیر و معنی داری ایجاد نکرد. ولی در مهارت های تماس اجتماعی، روابط بین فردی، و مسئولیت پذیری تفاوت معنی دار آماری بین پیش آزمون و پس آزمون گروه آزمایش بوجود آورد.
    کلیدواژگان: آموزش گروهی، مهارت های زندگی، اسکیزوفرنی
  • عبدالله شناسی، محمد میرزایی، افشین لطفی صدیق، رعنا سرخابی، محمود حسن زاده صفحه 51
    زمینه و اهداف
    ادعا بر این است که لنزهای داخل چشمی غیرکروی می توانند با کاهش انکسار نور کیفیت دید را افزایش دهند. هدف از این مطالعه مقایسه انحرافات جبهه موج پس از جراحی آب مروارید با دو نوع لنز تاشونده داخل چشمی کروی Akreos Fit و غیرکروی Akreos Adopt AO است.
    روش بررسی
    ما در یک مطالعه کارآزمایی بالینی انحرافات جبهه موج را در 3 گروه (20 چشم در هر گروه) به مدت 12 ماه در مراکز نیکوکاری ومرکز لیزر شمالغرب تبریز تحت بررسی قرار دادیم. لنزهای داخل چشمی غیرکروی(AO) و کروی (Akreos Fit) به ترتیب در گروه های1 و2 جاگذاری شد. گروه 3 شامل 20 چشم فاکیک بود که از لحاظ سنی برابرسازی شده بودند. یک ماه پس از جراحی آب مروارید، میزان انحراف در این چشم ها و در 20 چشم فاکیک همسن اندازه گیری شد. چندجمله ای زرنیکه و مربع جذر میانگین مرتبه 2، 3 و 4، انحراف مرتبه بالا و انحراف کلی بین 3 گروه مقایسه شدند.
    یافته ها
    میزان انحراف کلی و مرتبه بالا، و نیز انحراف کروی در گروه غیرکروی نسبت به گروه کروی و شاهد بطور معنی داری کمتر بود. انحرافات مرتبه 2 و 4 نیز در گروه غیرکروی در مقایسه با گروه کروی کمتر بود، ولی با گروه شاهد تفاوتی نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که در لنزهای AO در مقایسه با لنزهای داخل چشمی کروی انحرافات جبهه موج کمتر و کیفیت بینایی بهتر است.
    کلیدواژگان: کاتاراکت، لنز داخل چشمی، انحراف جبهه موج
  • حمید طیبی خسروشاهی، غلامرضا سعیدی*، بهلول حبیبی اصل صفحه 56
    زمینه و اهداف

    آنمی یکی از مشکلات عمده بیماران مبتلا به نارسای کلیوی مزمن تحت دیالیز است. در دسترس قرارگرفتن اریتروپوئیتین نوترکیب یکی از مهمترین موفقیت ها در درمان آنمی بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه بوده است. کمبود ال کارنیتین در بیماران تحت دیالیز مزمن مسئله شایعی می باشد. در این پژوهش آینده نگر،ما اثر تجویز اریتروپوئیتین تنها را با تجویز توام اریتروپوئیتین و کارنیتین را در تصحیح آنمی بیماران همودیالیزی بررسی کردیم.

    روش بررسی

    در این مطالعه 50 بیمار مبتلا به نارسایی کلیوی مزمن تحت همودیالیز انتخاب و در سه گروه بطور تصادفی تقسیم شدند. گروه اول توسط اریتروپوئیتین زیرجلدی 6000 واحد در هفته درمان شدند (گروه اریتروپوئیتین). گروه دوم توسط کارنیتین mg500 روزانه درمان شدند (گروه کارنیتین). گروه سوم توسط اریتروپوئیتین زیرجلدی 6000 واحد در هفته به همراه کارنیتین mg 500 روزانه درمان شدند (گروه اریتروپوئیتین همراه کارنیتین). هر سه گروه به مدت سه ماه تحت درمان بصورت فوق قرار گرفتند. در پایان مطالعه آنالیز آماری با برنامه SPSS 11 (انالیز واریانس) انجام گردید و عدد P کمتر از 05 /0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در گروه دریافت کننده اریتروپوئیتین افزایش معنی دار در هموگلوبین (03/0= P) در پایان مطالعه دیده شد. در گروه دریافت کننده کارنیتین تنها نیز افزایش معنی دار هموگلوبین (014/0= P) دیده شد. در گروه دریافت کننده توام اریتروپوئیتین و کارنیتین افزایش معنی دار قابل توجه در هموگلوبین (002/0= P) در پایان مطالعه دیده شد.

    نتیجه گیری

    بنظر می رسد که مصرف توام اریتروپوئیتین و کارنیتین باعث بهبود بیشتر درمان آنمی بیماران مبتلا به نارسایی مزمن تحت دیالیز گردد.

    کلیدواژگان: اریتروپوئیتین، کارنیتین، آنمی، همودیالیز
  • مجید محمود علیلو، عباس بخشی پور رودسری، معصومه اسماعیلی، مهرنوش طوفان تبریزی صفحه 61
    زمینه و اهداف
    بیماری هیپرتانسیون اساسی، اختلالی روانی- فیزیولوژیک است که علاوه بر عوامل زیستی و خطر ساز جسمی به عنوان فرایند فیزیوپاتولوژیک، عوامل روانشناختی مانند وقایع تنش زا، ویژگی های شخصیتی و تدابیر مقابله ای در بروز و تشدید آن نقش بسزایی دارد. به همین منظور، پژوهش حاضر به بررسی ویژگی های شخصیتی و سبک های مقابله ای افراد دچار فشارخون اساسی در مقایسه با افراد سالم می پردازد.
    روش بررسی
    در این پژوهش، تعداد 50 نفر از بیماران دچار فشارخون اساسی (22مرد و 28 زن) و 50 نفر از افراد سالم (20 مرد و 30 زن) از طریق همتاسازی با گروه بیمار انتخاب شدند. سپس پرسشنامه های شخصیت آیزنک و راهکارهای مقابله ای، بر روی گروه های مورد مطالعه اجرا شد.
    یافته ها
    بررسی نتایج بدست آمده نشان داد که بیماران مبتلا به فشارخون اساسی از لحاظ ویژگی های شخصیتی نوروزگرایی و سایکوزگرایی تفاوت معناداری (000/0P<، f=39/56 و f=20/47) با گروه سالم دارند. همچنین در سبک مقابله ای هیجان مدار بین دو گروه تفاوت وجود دارد(f=31، P<0/001) اما در سبک مقابله ای مسئله مدار بین آن ها تفاوتی یافت نشد (47/0P<، f=0/515). در پژوهش حاضر نقش جنسیت نیز در ویژگی های شخصیتی و سبک های مقابله ای مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد که بین ویژگی شخصیتی برون گرایی و سبک های مقابله ای هیجان مدار و مسئله مدار بین دو گروه زنان و مردان بیمار تفاوت معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که افراد مبتلا به فشارخون اساسی افرادی مضطرب، نگران، خشن و پرخاشگر و آماده ابتلا به افسردگی هستند و در مقابله با مشکلات بیشتر از سبک های مقابله ای هیجان مدار نسبت به افراد سالم استفاده می کنند.
    کلیدواژگان: بیماری فشارخون اساسی، ویژگی های شخصیتی، سبک مقابله هیجان مدار و مسئله مدار
  • سید مجتبی محدث اردبیلی، جعفر محسنی، اکبر امیر فیروزی صفحه 67
    زمینه و اهداف
    هدف مطالعه حاضر ارزیابی کارآیی غربالگری سه ماهه دوم بارداری در مورد سندروم داون و تریزومی کروموزومی 18 در جمعیت زنان باردار در آذربایجانشرقی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه 300 زن باردار که در بین هفته های 20-15 حاملگی در غربالگری شرکت نمودند مورد مطالعه قرار گرفت. برای این منظور سطوح آلفا فتوپروتئین1، گونادوتروپین جفتی2 و استریول غیر کونژوگه3 در نمونه های خون تهیه شده از افراد اندازه گیری شد. خطر مرکب مربوطه با استفاده از برنامه های نرم افزاری و مقادیر میانه بدست آمده طی این مطالعه برای هر یک از نشانگرهای بیوشیمیائی مذکور محاسبه گردید. بارداری های غربال مثبت برای تشخیص پیش از تولد با استفاده از روش های سیتوژنتیک استاندارد و مولکولی معرفی شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی در جمعیت مورد مطالعه 47/5 ± 11/25 سال بود. 21 بارداری برای سندرم داون (7 درصد) و 9 بارداری برای سندرم ادوارد (3 درصد) غربال مثبت تشخیص داده شدند و میانگین سنی در این دو گروه به ترتیب با 88/7 ± 62/30 سال و 26/4± 30 سال بود. 270 نمونه باقی مانده غربال منفی تشخیص داده شدند و میانگین سنی در این گروه نیز برابر با 45/5 ± 75/24 سال بود. تشخیص پیش از تولد با استفاده از روش هیبریداسیون فلورسانس در جای اینترفازی4 و روش استاندارد سیتوژنتیکی جنین به سندرم داون را در سه بارداری مورد تآیید قرار داد. جنین مربوط به دو بارداری غربال مثبت برای سندرم داون به دلیل مرگ جنین خاتمه داده شد. در هیچ یک از بارداری های غربال مثبت برای سندرم ادوارد ابتلای جنین به روش های مذکور مورد تآیید قرار نگرفت.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه با مطالعات مشابه مطابقت می کند. این نتایج حاکی از آن است که بررسی مادران باردار در 3 ماهه دوم میتواند مدل غربالگری قابل استفاده در تشخیص سندروم داون باشد.
    کلیدواژگان: سندرم داون، سندرم ادوارد، AFP، UE3، Intact hCG
  • مسعود نادر پور، مهرنوش موسوی اقدس صفحه 73
    زمینه و اهداف
    علیرغم کاهش کلی در بروز کلستئاتوم، هنوز بعنوان یک معضل باقی مانده است. هدف از این مطالعه بررسی بروز و نوع عوارض کلستئاتوم حین جراحی است.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی نتایج مشاهده شده درحین جراحی گوش از نظر گسترش کلستئاتوم و عوارض آن تحت مطالعه قرار گرفتند. 166 بیمار مبتلا به کلستئاتوم در 6 سال گذشته توسط یک جراح عمل شدند.
    یافته ها
    شایعترین پاتولوژی، کلستئاتوم بتنهایی بود (6/47 درصد) و شایعترین نوع گسترش حفره تیمپانیک و آتیک بود (2/57 درصد). حفره تیمپانیک شایعترین محل درگیر (6/91 درصد) و پنجره بیضوی شایعترین محل درگیری در حفره تیمپانیک بود. علی رغم درگیری وسیع آنتروم (100 درصد موارد) شایعترین محل درگیر در ماستوئید، تگمان ماستوئید بود. ساییدگی کامل (59٪) و نسبی (9/40٪) در اینکوس، غالب بود. باز شدن کانال فاسیال (5/32 درصد) (درگیری سگمان تیمپانیک 5/26 درصد)، فیستول لابیرنتی (2/16 درصد) عوارض دیگر بودند.
    نتیجه گیری
    عوارض عفونت مزمن گوش میانی و وسعت درگیری آن در مطالعه ما بیشتر از سایر مطالعات بود. گسترش کلستئاتوم بسیار وسیع بود که علت آن شاید ضعف در مراقبتهای بهداشتی و آموزش بیمار باشد.
    کلیدواژگان: عفونت مزمن گوش میانی، کلستئاتوم، خوردگی استخوانچه ای، فیستول لابیرنت
  • نورمحمد نوری، شاهرخ رجایی*، طاهره بریری صفحه 78
    زمینه و هدف

    بیماری های مادرزادی قلب یکی از علل سوء تغذیه و اختلال رشد محسوب می شود. این پژوهش اختلالات رشد را در انواع بیماری های مادرزادی قلب کودکان مورد بررسی قرار می دهد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مورد- شاهدی 400 کودک مبتلا به بیماری مادرزادی قلب در محدوده سنی 3 ماه تا 16 سال به عنوان گروه مورد انتخاب شدند. بیماران بر اساس نوع بیماری مادرزادی قلب به 4 گروه: 1- بیماران بدون سیانوز و بدون افزایش فشار شریان ریوی 2- بیماران بدون سیانوز با افزایش فشار شریان ریوی 3- بیماران با سیانوز بدون افزایش فشار شریان ریوی 4- بیماران با سیانوز با افزایش فشار شریان ریوی، تقسیم شدند. سپس وزن، قد و دور سر این بیماران، با گروه کنترل که از نظر جنس و سن با گروه مورد همگن بودند مقایسه شد.

    یافته ها

    میانگین سن، وزن، قد و دور سر بیماران گروه اول در مقایسه با گروه کنترل از نظر آماری معنی دار نبود. در گروه دوم میانگین وزن بیماران بطور قابل ملاحظه ای کمتر از گروه کنترل بود.) 01/0.(P = در گروه سوم و چهارم تفاوت میانگین وزن و قد کودکان با گروه کنترل معنی دار بود (05/ 0 P <). بین میزان فشار شریان ریوی در گروه 2 و 4 تفاوت معنی دار وجود داشت (0001/0 (P =.

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش نشان داد که بیماران قلبی در معرض اختلالات رشد قرار دارند و در بیماران سیانوتیک این اختلال رشد بیشتر است و در بیماران قلبی سیانوتیک به همراه افزایش فشار شریان ریوی، اختلالات رشد شدیدتر و شایعتر است.

    کلیدواژگان: اختلال رشد، بیماری های مادرزادی قلب، سیانوز
  • ماندانا رفیعی، فخرالسادات مرتضوی، آرش بهپو صفحه 84
    در میان سندرمهای نارسایی آدرنال که در ارتباط با مقاومت به Adrenocorticotropic Hormone، ACTH)) می باشند، سندرم Allgrove یا Triple A کمتر شناخته شده است. این سندرم با آشالازی، نارسایی آدرنال و عدم وجود اشک مشخص می شود. اختلال عصبی و پوستی نیز وجود دارد. منشاء مولکولی این بیماری کاملا شناخته نشده است. یک ناحیه غیرطبیعی در کروموزوم 12g13 می تواند توجیه کننده برخی از یافته های غیر طبیعی در این سندروم باشد.. در این مقاله پسر 7 ساله ای با سندرم فوق با علائم نارسایی آدرنال، آشالازی، عدم وجود اشک و نارسایی رشد گزارش می گردد.
    کلیدواژگان: Allgrove Syndrome، آشالازی، نارسایی آدرنال، فقدان اشک
  • مجید ملکی صفحه 87
    آژنزی یکطرفه یا دوطرفه کلیه معمولا با اختلالات ساختمانی متعددی همراه می باشد اما همراهی این عارضه با مقعد بسته و ابهام دستگاه تناسلی خارجی با نام سندرم Wernestrup معروف است. در این گزارش مورد یک مورد سندرم Wernestrup با اختلالات ساختاری شامل قلبی و اسکلتی معرفی می گردد. تا آنجا که ما اطلاع داریم، این اولین مورد همراهی تظاهرات فوق است.
    کلیدواژگان: سندرم ورن استراپ، بیماری مادرزادی قلب، ابهام تناسلی
|
  • Mohammad Reza Ardalan, Mohammadali Mohajel Shoja Page 7
    Thrombotic microangiopathy is a clinicopathological study of a state that accompanies with fibrine and platlete thrombi within the microcirculation that accompanies with organ dysfunction, thrombocytopenia and nonimmune hemolytic anemia. Fragmented red blood cells and elevated lactic dehydrogenase are another important findings in this syndrome. The term of Hemolytic uremic syndrome (HUS) describes childhood TMA dominated by renal impairment and Thrombotic Thrombocytopenia Purpura (TTP) refers to adult case of TMA with predominantly neurologic manifestations. HUS syndrome itself is divided in to those with appositive history of diarrhea, that named typical- HUS. A typical HUS has as different causes familial form of a-HUS has been descripted. Abnormal complement cascade activation is a recently under focused cause of a typical HUS. ADAMTS-13 metalloproteinase activity is another important measurement to distinguish HUS and TTP.
    Keywords: Thrombotic Microangiopathy(TMA), Hemolytic Uremic Syndrome (HUS), Thrombotic Thrombocytopenia Purpura (TPP)
  • Authors Shahla Babaie Nejad, Hamideh Herizchi, Leila Nazeman Page 15
    Background And Objectives
    Vitiligo is the most common acquired pigmentation disorder; which manifests as depigmented patches of skin; rarely mucosa and hair. The prevalence of vitiligo in different races is around 0.1-2%.Many factors have been proposed as possible etiologic factor including genetics, free radicals, autoimmune reactions, melanocytic growth factors deficiency, melatonic destruction. Here we studied the association between vitiligo and autoimmune diseases.
    Materials And Methods
    In this prospective study 86 patients with vitiligo were questioned about the location of vitiligo, family history, treatment and therapeutic response. All patients were examined both clinically and with laboratory tests to detect the presence of autoimmune disorders including autoimmune thyroid disease, pernicious anemia, insulin dependent diabetes, systemic lupus erythematic (SLE) and Addison disease. The laboratory tests including TSH, T3, T4, Hg, Na, ANA, ESR and K were performed. We compared the prevalence of autoimmune disorder in vitiligo patients with that in a group of age – and gender-matched normal population.
    Results
    Average age of disease onset was 21.811 years; 61% of patients were female and 39% were male. The most common locations of vitiligo were hands (33.7%) and face (32.1%). The most common pattern of onset was vulgaris type (40%). Nearly one – fourth of patients had a positive family history of vitiligo. Prevalence of thyroid disorders in vitiligo patients and control group was 21.1% and 7%, respectively. The difference was statistically significant (P=0.008). Response to treatment in patients with positive family history was 20%, comparing with 37% in sporadic cases (P=0.01).
    Conclusion
    The most common autoimmune disorder in patient with vitiligo was hypothyroidism (clinical and subclinical). Family history had a poor prognostic effect on response to therapy.
    Keywords: Vitiligo, Autoimmunity, Thyroid
  • Mohammad Reza Bonyadi, Reza Badalzadeh, Shahindokht Poozesh, Iraj Salehi, Mostafa Mohammadi Page 19
    Background And Objectives
    Regular aerobic exercises such as swimming and treadmill running have different physiological effects compared with strenuous exercises. The aim of the present study was to evaluatethe effect of regular swimming exercise on plasma levels of TNF-α, IL-1β and of IL-6 cytokines in healthy and diabetic rats.
    Materials And Methods
    In this study, 40 Wistar rats (250-300 g) were randomly divided into 4 groups, 10 in each group. Twenty animals were made diabetic by a single injection of streptozotocin (50 mg/kg, ip) and 20 animals remained as non diabetics. The exercise protocol was swimming (1 h per day, and 5 days per week) for 8 weeks. The IL-6, IL-1β, TNF-α were measured before and after the exercise period.
    Results
    The findings of this study showed that the level of IL-6 was increased significantly after a period of regular swimming exercise in both diabetic and healthy rats in both diabetic and healthy rats; an increase of 23 times and 9 times, respectively (P<0.0005). There was no a significant increase in the levels of IL-1β and TNF-α levels after exercise
    Conclusion
    According to the findings of this study, regular exercise increases plasma level of IL-6 and this increment is much higher in diabetic rats. Regular long-term swimming training is beneficial in diabetic and healthy individuals.
    Keywords: Regular swimming exercise, Diabetes, IL, 6, TNF, α, Rat
  • Mansoor Beyrami, Alireza Farnam, Hossein Gholizadeh, Mahdi Imani Page 25
    Background And Objectives
    The relationship between family context and environment with mental illness has been considered by researchers for many years. On the other hand disorganizations in family structure and function including conflict in roles, enmeshment in borders, alliance, affective involvement and loss of affective responsibility are main factors in development of depression. Here we studied the family functioning of patients with depression according to the theory of McMaster model and then compared with normal people.
    Materials And Methods
    Fifty depressive patients were selected from two out patient psychiatry clinics. The control group was selected from normal students and employees of Tabriz University. All patients were asked to complete the Beck Depression Inventory (BDI-II) and Family Assessment Device (FAD) questionnaires.
    Results
    The depressed people acted poorer in most dimensions of family functioning than normal people. Depressed people had poor functioning in general functioning (P < 0/001), communication (P < 0/001), affective responsibility (P < 0/001) and affective involvement (P < 0/001). However, there was no significant difference in problem solving (P = 0/69), control of behavior (P = 0/43) and role (P = 0/55) between the depressed patients and control group.
    Conclusion
    Depressed patients have numerous dysfunctions in different aspects of their family functionings.
    Keywords: Family functioning, Major depression, Theory of McMaster
  • Majid Pornour, Mohammad Reza Nahaei, Haiedeh Mobayen, Alireza Mobasher Page 30
    Background And Objectives
    Emergence of antibiotic resistance is a main problem in microbial infection control. Production of extended spectrum beta-lactamases (ESBLs) can cause antibiotic resistance in bacteria. This study was conducted to evaluate antibiotic sensitivity profiles and the presence of blaTEM gene in Escherichia Coli and Klebseilla. Pneumoniae isolates collected from different clinical specimens.
    Materials And Methods
    In this prospective study (2008-2009) clinical specimens including tracheal aspirates, urine, blood, bronchial secretions, sputum, peritoneal fluid, wound and throat swabs were collected from educational hospitals of Tabriz University of Medical Sciences. We performed antibiotic sensitivity tests (Kirby-Bauer Method) on E.coli and K. Pneumoniae isolated from specimens. Antibiotic discs that were used in this study werecefotaxime, ceftazidime, ceftriaxone, azteronam, amikacin, piperacillin/tazobactam, cefuroxim, cefepim and imipenem. Combind disk test was also used by ceftazidime, ceftazidime/clavolanic acid, cefotaxime and cefotaxime/clavolanic acid. E. coli ATCC 35218 and E.coli ATCC 25922 strains were used as TEM-positive and negative controls respectively. BlaTEM genes were detected by using PCR technique.
    Results
    From total number Of 41 E. coli isolates 36 (87.8%) contained blaTEM gene. All of the Ecoli isolates were sensitive to imipenem, while, 36 of them (87.8%) were resistant to azteronam and 40 of them (97.5%) were ESBL producers. From total number of 47 K. Pneumoniae isolates, all were sensitive to imipenem, while 43 of them (97.8%) were sensitive to cefotaxime, 41 isolates (87.2%) showed resistance to azteroname and 46 isolates (97.8%) were ESBL producers of which 35 isolates (74.4%) contained blaTEM genes.
    Conclusion
    High rate of resistance in E. coli (80.4%) and K. Pneumoniae (91.4%) isolates. Undelines the importance of accurate sensitivity tests.
    Keywords: Escherichia Coli, Klebseilla Pneumoniae, Extended spectrum beta lactamase (ESBL), Disk agar diffusion, Polymerase chain reaction
  • Maryam Tofanghchiha, Anahita Marami, Razea Mirsafaii Page 35
    Background And Objectives
    Both 2-dimentional and 3-dimentional computerized tomographies (CT) are useful for measurement of tissue volume and reconstruction of maxillofacial areas. The aim of this study was to compare these two modalities for volumetric measurement of maxillary sinus.
    Materials And Methods
    This study was done on four human skulls obtained from the collections of department of anatomy. Sinus walls were sealed by rose wax and then actual volume of the sinuses were measure by water injection, as our gold standard. This measurement was performed three times for each sinus and the mean values of measurements were calculated. The skulls were also assessed radiologically by two dimensional and three dimensional CT. The results were compared by statistical methods.
    Results
    No significant difference was found between two-dimensional and three dimensional CT measurement with actual sinus volume (P>0.05). The difference between two aforementioned CT methods was also insignificant (P > 0.05).
    Conclusion
    Volumetric measurements of maxillary by sinus two-dimensional and three-dimensional reconstructed image methods are reliable and accurate.
    Keywords: Maxillary sinus, Computed tomography, Volumetric measurement
  • Gholam Hossein Javanmard, Parichehr Ahmadi, Majid Mahmood Aliloo, Jalil Babapour, Fatemeh Ranjbar, Mahdi Farhoodi Page 39
    Background And Objectives
    Frontal lobe, especially prefrontal areas dysfunction, is one of the assumptions in the pathogenesis of schizophrenia. Consistent with this hypothesis, a deficit of prefrontal cortex oligodendrocytes was reported in schizophrenic patients. Quantitative Electroencephalography (Q-EEG) studies in these patients indicated that there is an increased in beta, delta and theta waves but a lack of alpha activity. The objective of this study was to study the frontal lobe beta activity in symptomatic and asymptomatic schizophrenic patients and normal individuals.
    Materials And Methods
    Thirty patients diagnosed with schizophrenia (diagnosed by DSM-IV-TR criteria), and 30 normal individuals entered this study. Patients group was divided in to symptomatic and asymptomatic subgroups by Assessment of Negative Symptoms (SANS) and Scale for Assessment of Positive Symptoms (SAPS) tests. The results of SANS and SAPS indicated that 14 patients had negative and 16 patients had positive symptoms. Q-EEGs of patients and control groups were obtained from 8 areas of frontal lobes and the results were compared.
    Results
    Results indicated that there were significantly differences between the groups in 4 areas of frontals waves (Fz, Fp2, Fpz, Fp1). Activity of beta waves, in patient groups was generally increased. Moreover in patients with positive symptoms, activity of beta was higher than in patients with negative symptoms.
    Conclusion
    It is concluded that obtained beta waves from different areas of frontal lobes, in addition to borderline of frontal lobes, differed significantly from obtained beta waves from the same areas of frontal lobes in normal individuals.
    Keywords: Schizophrenia, Beta waves, Frontal lobes, Q, EEG (Quantitative Electroencephalography), Prefrontal
  • Zeynab Khanjani, Naser Gorbanian, Parviz Molavi Page 45
    Background And Objectives
    Group training of life skills means how to use behavioral techniques in schizophrenic patients to manage their interpersonal and interpersonal deficiencies, to achieve independent lofe skills. The present study intends to investigate the effectiveness of training five different life skills, including; self-care skill, disturbance reducing skill, interpersonal communication skills, social contact and responsibility taking in schizophrenia patients.
    Materials And Methods
    This study was a pretest and posttest designed study. Frothy schizophrenia patients were randomly allocated and divided in two equal groups, study and control group. Study group underwent twelve sessions of life skill training. Data was gathered by life skills profile questionnaire.
    Results
    The results were compared between study and control group using test and gain score method. There were meaningful difference between study and control group in their social interaction skill and personal/social ability (P=0/001). There were not a meaningful difference in self care (P=0/230) and disturbance reducting skills (P=0/330) between these two groups.
    Conclusion
    Training life skills including self-caring skill and disturbance reducting did not change noticeably in posttest in comparison with pretest. But in social contact skill, interpersonal skill and responsibility taking there was a significant difference statistically between pretest and posttest in study group.
    Keywords: Life Skills, Schizophrenia, Social ability
  • Abdollah Shenasi, Mohammad Mirzaeie, Afshin Lotfi, Rana Sorkhabi, Mahmood Hasanzadeh Page 51
    Background And Objectives
    It has been claimed that aspherical intraocular lenses can optimize image quality by limiting rays diffraction. This study aimed at comparing the wave front aberrations after cataract surgery with 2 foldable intraocular lenses; spherical Akreos Fit and aspherical Akreos Adopt AO.
    Materials And Methods
    during a 12 month period we conducted a clinical trial study an evaluated wave front aberration in 3 group (20 eyes in each groups).aspheric (AO) and spherical (Akreous fit) intraocular lenses implanted in groups 1 and 2 respectively. Group 3 consist of 20 phakic age matched eyes. One month after cataract surgery, the aberrations were measured in each group. Individual Zernike polynomials and the root-mean-square (RMS) 2nd, 3rd and 4th order aberrations, high-order aberrations and the total RMS value were compared between the 3 groups.
    Results
    The total and the high-order aberrations, as well as the spherical aberration were statistically significantly lower in the aspheric intraocular lens group comparing with the spheric intraocular lens and control groups. The 2nd and 4th order aberrations were also lower in the aspheric lens group comparing with the spheric lens group, but comparable with results in the control group. Our study showed some of aberration that exists after cataract surgery in intraocular akreos adopt ao lens are lower than intraocular akreos fit lenses.
    Conclusion
    This study revealed that aberrations is lower and quality of vision is better in aspheric (AO) than spheric intraocular lenses.
    Keywords: Cataract, Intraocular Lens, Wave front aberration
  • Hamid Tayebi Khosroshahi, Gholamreza Saeidi, Bahlool Habibi Asl Page 56
    Background And Objectives

    It has been claimed that aspherical intraocular lenses can optimize image quality by limiting rays diffraction. This study aimed at comparing the wave front aberrations after cataract surgery with 2 foldable intraocular lenses; spherical Akreos Fit and aspherical Akreos Adopt AO.

    Materials And Methods

    during a 12 month period we conducted a clinical trial study an evaluated wave front aberration in 3 group (20 eyes in each groups).aspheric (AO) and spherical (Akreous fit) intraocular lenses implanted in groups 1 and 2 respectively. Group 3 consist of 20 phakic age matched eyes. One month after cataract surgery, the aberrations were measured in each group. Individual Zernike polynomials and the root-mean-square (RMS) 2nd, 3rd and 4th order aberrations, high-order aberrations and the total RMS value were compared between the 3 groups.

    Results

    The total and the high-order aberrations, as well as the spherical aberration were statistically significantly lower in the aspheric intraocular lens group comparing with the spheric intraocular lens and control groups. The 2nd and 4th order aberrations were also lower in the aspheric lens group comparing with the spheric lens group, but comparable with results in the control group. Our study showed some of aberration that exists after cataract surgery in intraocular akreos adopt ao lens are lower than intraocular akreos fit lenses.

    Conclusion

    This study revealed that aberrations is lower and quality of vision is better in aspheric (AO) than spheric intraocular lenses.

    Keywords: Cataract, Intraocular Lens, Wave front aberration
  • Majied Mahmood Aliloo, Abbas Bakhshipor, Masoome Esmaeli, Mehrnoosh Toofan Tabrizi Page 61
    Background And Objectives
    Essential hypertension is psychophysiological disorder that both biological process and psychological risk factors such as stress, personality traits and coping style play a basic role on its creation and persistence. In this research we investigated personality traits and coping style of essential hypertension individuals and compared them with normal individuals.
    Materials And Methods
    In this research, 50 essential hypertension individuals (22 males and 28 females) and 50 normal individuals (20 males and 30 females) were chosen in random matching with patient group. Data gathering was performed by Eysenck Personality Inventory (EOQ-R) and coping strategy questionnaires in both groups.
    Results
    The result showed that patients with essential hypertension had significantly different personality traits compared to the normal group (P<0/001). Also there was difference in emotion focus coping style between two study groups (P<0/001). However, no significant difference was in problem focus coping style between two groups (P<0/475). Furthermore, a significant difference was noted between extroversion personality trait and emotion and problem focus coping style between male and female individuals in two groups.
    Conclusion
    Result of this research revealed that essential hypertension individuals are angry, furious, anxious and ready to be depressed. When they encounter with stressful conditions they use more emotion focus coping styles than normal persons.
    Keywords: Essential hypertension, Personality traits, Emotion focus coping style, Problem focus coping style
  • Seiied Mojtaba Mohaddes Ardebili, Jafar Mohseni, Akbar Amirfirouzi Page 67
    Background And Objectives
    The main objective of the present study was to evaluate the efficacy of second trimester screening for Down syndrome and trisomy 18 in a population of pregnant women in east Azerbaijan province.
    Materials And Methods
    The study involved 300 consecutive women who attended the screening between the 15th and 20th weeks of pregnanc. A blood sample was obtained to measure alpha feto protein (AFP), intact human chorionic gonadotropin (hCG) and unconjugated estriol 3 (UE3). The combined risk assessment including maternal age, AFP, hCG and UE3 was performed in each individual using a computerized risk figure program. The positive screen results were referred to prenatal diagnosis to prenatal diagnosis clinic for further molecular and cytogenetic studies.
    Results
    The mean age in study population was 25.11±5.47 years. Twenty one positive screen results (7%) were detected for Down syndrome and 9 positive screen results were detected for Edward syndrome (3%). The mean age in these groups were 30.62±7.88 and 30±4.26 years respectively. The remaining 270 individuals had negative screen results and the mean age in this group was 24.75±5.45 years. Prenatal diagnosis using interphase Fluorescence in Situ Hybridisation and standard cytogenetic techniques revealed Down syndrome in 3 positive screen results (7%). Two positive screen pregnancies for Down syndrome were terminated due to fetal death. In none of the positives screen results for trisomy 18, Edward syndrome was confirmed through the aforementioned techniques.
    Conclusion
    The results of this study were comparable to the previous studies. These showed that second trimester study of pregnant mothers is a useful screening model for detection of Down syndrome.
    Keywords: Down syndrome, Edwards syndrome, AFP (Alpha Feto Protein), UE3 (Unconjugated Estriol 3), Intact HCG (Human Chorionic Gonadotropin).
  • Masood Naderpoor, Mehrnoosh Mousaviagdas Page 73
    Background And Objectives
    In spite of the fact that total incidence of cholesteatoma is decrease, it is still a major challenge. We aimed at evaluating the incidence and complications of cholesteatoma in middle ear surgeries.
    Materials And Methods
    In a retrospective observational study we evaluated the surgical results and complications of cholesteatoma operation.
    Results
    In a six-year period one hundred and sixty six patients were studied. The mean age of the patients was 30.8 years with most incidences in age group of 21-30 years. The most common pathology was an isolated cholesteatoma. In 57.2% of patients, tympanic cavity, attic, antrum and mastoid were involved. The most common site involved in tympanic cavity and mastoid were oval window and tegman mastoid, respectively (47/6% vs 39.8%). Incus, the most involved ossicle, was noted to be totally (59%) and partially (40/9%) erosive. Erosion of Fallopain canal was the most common complication of cholesteatoma (32/5%).
    Conclusion
    Cholesteatoma complications and its extension were higher in our study. Therefore increasing the knowledge of the society on otitis complications seems to be highlighted in the programs of health care system.
    Keywords: Chronic otitis media, Cholesteatoma, Ossicular erosion, Labyrinthin fistulae
  • Noor Mohammad Noori, Shahrokh Rajaei, Tahereh Boryri Page 78
    Background And Objectives

    Congenital heart disease (CHD) is one of the causes of malnutrition and growth retardation. Here we studied growth disturbance in different type of CHD.

    Materials And Methods

    In this case-control study, 400 children with CHD (from 3 months to 16 years old age) were selected. Patients were divided into four groups: 1.acyanotic without pulmonary hypertension (PHT), 2. acyanotic with PHT, 3.cyanotic without PHT, 4.cyanotic with PHT. Body weight (Wt), height (Ht) and head circumference (HC) of these patients were measured and compared with those of matched control group.

    Results

    The mean Wt, Ht and HC of the patients in group one was not significantly different from that of the controls (P>0.05). In group two, the mean Wt was significantly lower than control group (P=0.01). In group three and four, there were significant differences between the mean Wt and Ht compared with that of the control group (P<0.05). There was significant difference between the pulmonary pressure of patients in group 2 and 4 (P=0.0001).

    Conclusion

    The findings of this study showed that children with congenital heart disease are susceptible to growth disorders and this is more significant in cyanotic patients. Growth disorders are more common and severe in cyanotic patients with pulmonary hypertension.

    Keywords: Growth disturbance, Congenital Heart Disease, Child
  • Mandana Rafeey, Fakhrolsadat Mortazavi, Arash Behpoo Page 84
    Allgrove syndrome or triple A syndrome, is one of the least understood entities among the ACTH resistance adrenal insufficiencies. This syndrome is characterized by achalasia, alacrima and adrenal insufficiency. Neurological and dermatological finding are also present. The molecular origin of the syndrome is not clear. An anomalous region on chromosome 12 q 13 could explain some abnormal findings of this syndrome. We report here a 7 year old boy with achalasia, alacrima, adrenal insufficiency and failure to thrive diagnosed as allgrove syndrome.
    Keywords: Allgrove syndrome, Achalasia, Adrenal insufficiency, Alacrima
  • Majid Malaki Page 87
    Unilateral or bilateral renal agenesis usually is accompanied with multiple organs structural defects. Association of renal agenesis with imperforated anus and ambigus genitalia called Wernestrup syndrome. In this report we present a case of Wernestrup syndrome with additional structural defects of heart and skeletal system. As far as we now this is the first report of this associations. Wernestrup syndrome, Congenital heart disease, Ambiguous genitalia