فهرست مطالب

The International Journal of Humanities
Volume:12 Issue: 3, 2005

  • تاریخ انتشار: 1384/04/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • میترا آزاد، محمدرضا پورجعفر، محمود طاووسی صفحات 1-14

    در مورد باورها و اعتقادات هخامنشیان و بویژه شاهان آنها از جمله کوروش کبیر نظریات گوناگون و گاه ضد و نقیضی بیان شده است. اکثر محققان در این زمینه به گفته هرودوت استناد می کنند. هرودوت درباره کیش و آیین هخامنشیان گفته است: «ساختن قربانگاه و معبد نزد ایشان رسم نیست و اعتقاد به این قبیل چیزها را ناشی از نادانی و حماقت می شمارند. بر خلاف یونانی ها، معتقد نیستند که خدایان از جنس و ذات بشرند. در آیین ایشان زئوس(اهورا مزدا) نماد گنبد نیلگون آسمان و سرور داناست. رسم آنان این است که بر بالاترین قله های کوهستان رفته و به درگاه خدا نیایش کرده و قربانی کنند. خورشید، ماه، زمین، آتش، آب، بادها و سایر هستی های یزدانی و اینها تنها خدایانی هستند که بدون هیکل از همان آغاز، ایرانیان آنها را پرستش کرده و برایشان قربانی می کنند.» به هر حال به نظر هرودوت ایرانیان دوره هخامنشی بت و پرستشگاه و محراب نداشتند. برای تحقیق در مورد باورهای آنها و همچنین نیایشگاه های هخامنشیان در این مقاله از بیشترین منابعی که در دسترس بوده استفاده شد و به تمام نظریات محققان اشاره شده است. در مورد آثار مذهبی هخامنشیان، کتیبه ها، محرابهای آتش، معابد چهارگوشه و آتشکده ها، محوطه های مقدس یا برزمدان (Barzamdan) و آرامگاه های هخامنشیان که عموما در محوطه های مقدس قرار داشتند، اشاره شده است.پس از بررسی نیایشگاه های این دوره، نتیجه می شود که از نظر فرم و نقشه بر معابد دوره های پارتی و ساسانی تاثیرگذار بوده و فضای مربع شکل چهارستونی و ایوان ورودی آن در دوره اسلامی و در بناهای قرون اولیه ایران و کشورهای همجوار مشاهده می شود.

    کلیدواژگان: آتشکده ها، آثار مذهبی، نیایشگاه، هخامنشیان
  • محمد احسانی * صفحات 15-28

    هدف این تحقیق مطالعه عوامل بازدارنده فعالیتهای ورزشی می باشد. برای این منظور مدل سه بعدی عوامل بازدارنده (درونی، بین فردی و ساختاری) - که به وسیله کرافورد و همکاران (1991) پیشنهاد شد- و رابطه آن با سطح واقعی مشارکت در فعالیتهای ورزشی بانوان در ایران مورد استفاده قرار گرفت. اگرچه بیشتر مطالعات در زمینه های فعالیتهای ورزش و عوامل بازدارنده آن با توجه به جنسیت و فرصتهای فراغتی در امریکا، کانادا و بریتانیا صورت گرفته است اما در ایران تحقیقات بسیار کمی در این زمینه انجام شده است. این تحقیق درباره عوامل بازدارنده فعالیتهای ورزشی در مورد دانشجویان دختر دانشگاه آزاد خوراسگان اصفهان انجام شده است که نتایج آن تاثیر این عوامل را در فعالیتهای ورزشی نشان می دهد. برای جمع آوری اطلاعات محقق با تهیه پرسشنامه آن را بین 300 دانشجوی دختر تقسیم کرده که102 نفر آنها در فعالیتهای یک بار در هفته، 129 نفر در فعالیتهای یک بار در ماه و 69 نفر در فعالیتهای یک بار در سال مشارکت کرده بودند. عوامل بازدارنده ای که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت عبارت بودند از: کمبود وقت، پول و امکانات، مشکلات حمل و نقل، مسایل اجتماعی، کمبود علاقه، ناآگاهی، عدم مهارت و توانایی و مشکلات سلامتی و آمادگی جسمانی. نتایج نشان داد که اختلاف معنا داری در مورد عوامل بازدارنده فعالیتهای ورزشی مثل کمبود وقت، کمبود پول، حمل و نقل، علاقه، ناآگاهی، مهارت و توانایی و سلامتی و آمادگی جسمانی وجود دارد. این نتایج از جنبه های نظری و عملی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

    کلیدواژگان: بانوان، عوامل بازدارنده، فعالیتهای ورزشی، مشارکت
  • خسرو باقری * صفحات 29-40

    پرسش درباره جایگاه دین در جامعه دمکراتیک به طور مستقیم به نوع کثرت گرایی مورد نظر ما مربوط می شود. با فرض اینکه تنشهای درون اجتماعی، مشخصه جامعه دمکراتیک است، به نظر می رسد تردیدی وجود ندارد که باید جایگاهی برای دین و افراد دیندار در آن فراهم باشد. اتخاذ دیدگاهی مناسب در باب کثرت گرایی برای جامعه دمکراتیک حیاتی است. دست کم دو روایت در خصوص کثرت گرایی مطرح است: قیاس ناپذیر یا رادیکال و قیاس پذیر یا ملایم. در این مقاله استدلال شده است که تبیین قیاس ناپذیر در باب کثرت گرایی هم از حیث نظری (مانند ناممکن بودن نقد بیرونی) و هم از حیث عملی (مانند جایگزینی متقاعد کنندگی با زور) با مشکلات جدی مواجه است. رورتی از کثرت گرایی قیاس پذیر جانبداری می کند البته براساس قراردادهای عملی یا مهارتهایی از نوع «دانش مهارتی» بدون فرض هرگونه فراروایت یا راهنمای ترجمان میان آموزه ها یا دیدگاه های رقیب. اما در مقاله حاضر، هماهنگ با نظر دیویدسون اظهار شده است که نوعی ترجمان میان دیدگاه های رقیب، اجتناب ناپذیر است. به علاوه، بر این نکته نیز استدلال شده است که کثرت گرایی قیاس پذیر را نمی توان تنها به مهارتهایی از نوع دانش مهارتی محدود کرد بلکه به نوعی از بصیرتهای نظری نیز نیاز است. این دیدگاه از کثرت گرایی نه تنها باب گفتگو را باز می کند، بلکه مبنایی برای رفع تفاوتها یا تعارضهای تصنعی میان دیدگاه های رقیب را نیز فراهم می آورد. البته تفاوتهای واقعی می تواند باقی بماند و باید در مورد آنها تساهل ورزید.

    کلیدواژگان: دمکراسی، دین، رورتی، فراروایت، قیاس (نا)پذیری، کثرت گرایی
  • مرتضی بهزادفر، حمیدرضا مرادی*، سید حمیدرضا صادقی صفحات 41-50

    تحقیق حاضر به منظور بررسی ارتباط بین پارامترهای بارندگی و عامل فرسایندگی معرفی شده توسط ویشمایر و اسمیت انجام شده است. در این روش ابتدا انرژی جنبشی هر رگبار محاسبه و سپس میزان فرسایندگی آن با دخالت عامل حداکثر شدت 30 دقیقه ای باران به دست می آید. بنابراین 3 ایستگاه هواشناسی در استان خوزستان و یک ایستگاه در هر یک از استانهای بوشهر و کهگیلویه و بویر احمد انتخاب گردیده و گرافهای باران نگار آنها در یک دوره مشترک آماری 13 ساله تحلیل گردید. برای هر هایتوگراف، مقادیر فرسایندگی بارش در مقاطع زمانی ماهیانه، فصلی و سالیانه محاسبه و همزمان پارامترهای بارندگی استخراج گردید. در ادامه ضمن بررسی تغییرات زمانی و مکانی فرسایندگی، رابطه بین خصوصیات مختلف بارندگی و فرسایندگی باران در مقاطع زمانی یاد شده به کمک آنالیز رگرسیونی بررسی شد. نتایج به دست آمده نشان دادند که ماه های فوریه تا مارس و فصل زمستان در اولویت اول از نظر خطر فرسایندگی قرار دارند. بررسی تغییرات مکانی فرسایندگی در عرصه مورد مطالعه نشان داد که ایستگاه های دزفول و رامهرمز دارای حداکثر میزان خطر فرسایندگی می باشند. فرسایندگی متوسط سالیانه برای استان خوزستان 07/28 تن متر بر هکتار ساعت محاسبه شد. نتایج آنالیز رگرسیونی موید ارتباط بالای فرسایندگی با مقدار و حداکثر شدت 30 دقیقه ای باران بود. در نهایت مدل فرسایندگی بارش براساس میانگین مقادیر باران برای منطقه محاسبه گردید.

    کلیدواژگان: استان خوزستان، رگرسیون، فرسایندگی، پارامترهای بارندگی
  • سید علیرضا حسینی بهشتی * صفحات 51-64

    امروزه مباحثی در خصوص به رسمیت شناختن گوناگونی فرهنگی پرسش بنیادینی را در نظریه سیاسی مطرح کرده است: فرایندهای تصمیم گیری سیاسی باید بر چه بنیانی استوار شوند تا بتوانند با تفاوتهای فرهنگی، به عنوان خصلت ماندگار اجتماعات معاصر، سازگار باشند؟ هدف این مقاله ارزشیابی کاربرد گفتگو در این فرایندهاست. بخش نخست این مقاله به بحث درباره ماهیت و منشا گوناگونی فرهنگی اختصاص دارد. اینکه گوناگونی فرهنگی چگونه به پیدایش مسایلی در خصوص نظریه سیاسی منجر می شود، حایز اهمیت است که در بخش دوم مقاله مورد بررسی قرار می گیرد. بخش سوم معطوف به ارزیابی راه هایی است که در آن گفتگو می تواند به عنوان وسیله ای برای این هدف به خدمت گرفته شود. در این بخش، بویژه بحث جالب توجه برندا دروین و دیوید جی. شافر مطرح خواهد شد که هدف آن انتقال مفهوم گفتگو، به عنوان یک رشته از مشارکت کنندگان به فرایندهاست. در بخش نتیجه گیری بعضی از نتایج حاصله مورد بررسی قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: اجماع همپوش، اصول اخلاقی فربه و نحیف گفتگو، مصالحه موقت، نظریه سیاسی، گوناگونی فرهنگی
  • الهه کولایی * صفحات 65-84

    در پی تجزیه اتحاد شوروی و تبدیل پانزده جمهوری آن به کشورهای مستقل، منطقه آسیای مرکزی شاهد تحولات و دگرگونی گسترده و عمیق بوده است. از میان رفتن نظام دو قطبی در پی فروپاشی اتحاد شوروی نیز سبب تحول بسیاری از مفاهیم استراتژیک شد. منطقه آسیای مرکزی به عنوان بخشی از قلمرو سابق امپراطوری شوروی پس از این دگرگونی ها به عرصه رقابتهای منطقه ای و جهانی تبدیل شده است. این منطقه که با مشکلات گسترده و متنوع سیاسی- اقتصادی- اجتماعی- فرهنگی مواجه بوده، به زودی به عرصه فعالیت بنیاد گرایان اسلامی تبدیل شد که بر شدت بحرانهای منطقه افزود. دشواری های گوناگون سیاسی- اجتماعی زمینه را برای این فعالیتها مهیا ساخته است. همجواری منطقه با افغانستان و پیوندهای گسترده قومی با این کشور سبب انتقال پیامدهای جنگ داخلی افغانستان با آسیای مرکزی گردیده است. هر چند نقش ناتو، پیمان امنیتی شانگهای، و پیمان تاشکند که به سازمان ارتقا یافته، نباید در تامین امنیت آسیای مرکزی کم ارزیابی شود، ولی تحولات پس از 11 سپتامبر سبب شد تا آمریکا نقش رهبری جنگ تروریسم را در افزایش نیروهای نظامی خود در قرقیزستان و ازبکستان محقق سازد. سیاستی که به شدت از سوی روسیه مورد مخالفت قرار گرفته و دولت ولادیمیر پوتین را به شدت تحت فشارهای داخلی قرار داده است. آمریکا که در پی تامین اهداف خود، حاکمیت طالبان را در افغانستان با کمک پاکستان صورت بخشیده بود، در شرایط پس از 11 سپتامبر از اقدامات تروریستی القاعده که از حمایت طالبان بر خوردار بود، همچنان به عنوان فرصتی جدید برای تامین اهداف خود بهره گرفته است. رهبران اقتدارگرای آسیای مرکزی هم در پی تقویت اقتدار متمرکز خود، وضعیت مبارزه با تروریسم را مناسب یافته، سرکوب مخالفان خود را با شدت بیشتری دنبال کرده اند. براساس مباحث کنونی امنیت در آسیای مرکزی، رهبران آسیای مرکزی موظف شده اند بحرانهای اقتصادی- اجتماعی- سیاسی موجود را برای جلوگیری از رشد اقدامات تروریستی و کاهش نارضایتی عمومی حل و فصل کنند. تحولات سیاسی پس از فروپاشی بخوبی نشان داده ریشه های تهدید و ناامنی در آسیای مرکزی اساسا درونی است. رهبران این جمهوری ها بر اساس درک واقعیتهای سیاسی- اجتماعی منطقه، رفع آثار تهدیدات را از درون دنبال کرده اند. در این مقاله به پیامدهای گسترش ناتو به سوی شرق و نقش آن درتامین امنیت آسیای مرکزی پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: ناتو، آسیای مرکزی، اتحاد شوروی، اروپا، ازبکستان، امریکا، بنیادگرایی اسلامی، تاجیکستان، دریای خزر، روسیه
  • رویا لطافتی صفحات 85-92

    زبان چون دیگر اختراعات بشری به سبب نیاز انسان شکل گرفت و در نزد تمدنهای مختلف پرورده شد و زبانهای مختلف پدید آمد. ترجمه زبانی به زبان دیگر، همه در فهم مضمون آن نهفته است نه در دریافت معنای واژه ها که واژه واحد ترجمه نیست، مبنا و واحد ترجمه همان بند بند مضامین متن است. هنگام ترجمه پس از دریافت مضمون باید با واژه های زبان مقصد به خلق همان مضمون دست زد؛ باز آفرینی خلاقانه. بی تردید هیچ جهان بینی ای مختص زبان خاصی نیست. گونه گونی جهان بینی ها، از درون ذات و تجربیات انسان پدید می آید و مرتبط با نوع زبان او نیست. ترجمه برای انتقال این جهان بینی ها و نزدیک کردن انسانها، فرهنگها و تمدنها نخستین و مهمترین ابزار است. اگر بگوییم که ترجمه ابزاری برای آفرینش صلح است؛ سخن به گزافه نگفته ایم.

    کلیدواژگان: بازگویی، ترجمه، فهم، مترجم
  • مهین ناز میردهقان*، نادر جهانگیری صفحات 93-122

    هدف از پژوهش حاضر ارایه تحلیلی جامع از ساخت کنایی دو جزیی در نمونه ای منتخب از حوزه زبانی جنوب آسیا است که بر این اساس از میان تمامی زبانهای متعلق بدین حوزه، زبانهای هندی/ اردو (از شاخه زبانهای هندی)و پشتو و بلوچی (از شاخه زبانهای ایرانی) مورد پژوهش واقع شده اند. شمار محدود زبانهای هندی- ایرانی مورد بررسی، ضمن دربرگیری گوناگونی موجود در حوزه زبانی، امکان دسترسی به اهداف و تعمیمهای مورد بررسی در پژوهش را نیز فراهم می آورد. زبانهای مورد وصف، به عنوان نظامهای کنایی دو جزیی، جملگی، انسجامی آشکار را نسبت به پیش بینی سیلورستین (1976) در نمایش سلسله مراتب گروه های اسمی و نشان گذاری رابطه ای متجلی می سازند. تحلیل به انجام رسیده تصویر گر مجموعه ای از فرایندهای مرتبط در نمونه زبانی است که انگاره های حالت نمایی، گوناگونی های بینازبانی متظاهر در نقشهای دستوری مفعولی و عامل و نیز انگاره های مطابقه زبانی را متبلور می سازند. در ارایه مباحث مطرح، نخست انگاره های حالت نمایی و گستره تنوعات موجود و در آن در نمونه منتخب مورد تحلیل واقع شده است. به دنبال آن، تفکیکهای رده شناختی، ضمن دلالت بر انواع تنوعات حالت نمایی، گوناگونی های بینازبانی موثر بر مفعول و نیز عامل را مورد بحث و بررسی واقع می دارد که در قالب دو راهبرد نشان داری زبانی، تجلی ساختواژی تافته که عبارتند از: الف- حالت نمایی افتراقی در نظام اسمی که مشتمل است بر فاعل نمایی افتراقی و مفعول نمایی افتراقی، ب- مطابقه نشان دار در نظام فعلی. پژوهش حاضر ضمن توجه به نیاز اساسی موجود به تحقیقاتی بنیادین بر مجموعه ای مرتبط از زبانهای کنایی ساختواژی، به ارایه طبقه بندی متقاطع از زبانهای مورد بررسی پرداخته و نتایج سودمند حاصل از آن در ارایه تعمیمهای ساخت کنایی را مورد تاکید واقع داشته است.

    کلیدواژگان: انسجام حالت، تفکیکهای رده شناختی، زبانهای هندوایرانی، ساخت کنایی دو جزیی، سلسله مراتب گروه اسمی، فاعل نمایی افتراقی، مفعول نمایی افتراقی، همگانیها، گوناگونیها
  • منصور وثوقی*، افسانه یوسفی آقابین صفحات 123-140

    مشارکت فرایندی است که افراد دخیل در آن به صورتی فعال، آگاه، آزاد و مسوول، برای رسیدن به هدفی مشترک تلاش می کنند. مشارکت زنان به عنوان یکی از اصول تحقق توسعه، از زوایای مختلف قابل بررسی است. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر بر مشارکت اجتماعی زنان روستایی در فراگرد توسعه است. نظریه های اندیشمندان حوزه نوسازی و همچنین نظریات فمینیستی، خصوصا آرای فمینیستهای لیبرال، پایه نظری این بررسی است. صاحب نظران نوسازی با در نظر گرفتن مشارکت به عنوان یکی از ملزومات اساسی نوسازی، متغیرهایی روان شناختی و ادراکی را در میزان مشارکت موثر می دانند. این گروه ویژگی های درونی نظیر اعتماد به نفس، نوع نگرش زنان به خود، انگیزه موفقیت، حس همکاری و... را در تحقق مشارکت دخیل می دانند. این در حالی است که فمینیستهای لیبرال بر عوامل بیرونی و زمینه های ساختاری و اجتماعی مشارکت تاکید دارند. به این معنی که ایجاد زمینه های ساختاری مشارکت در گرو وجود فرهنگ مشارکت است. یعنی اگر شرایط ساختاری مناسبی فراهم باشد، به ویژگی ها و متغیرهای درونی مشارکت می انجامد. این پژوهش به روش مصاحبه (در فاصله ماه های مهر تا اردیبهشت سال 1382) در یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی انجام شده و نتایج مصاحبه های به عمل آمده از 155 زن این روستا که بین سنین 15 تا 60 سال قرار داشتند مورد تحلیل قرار گرفته است. میانگین مشارکت اجتماعی زنان روستایی براساس این تحقیق، سطح پایینی را نشان می دهد و تنها 4 درصد پاسخگویان، مشارکت اجتماعی بالایی داشته اند. مشارکت این تعداد عمدتا به صورت مشارکتهای سنتی و مذهبی، مشارکت در مراسم مولودی، هیاتهای مذهبی و خانه بهداشت بوده و در واقع نوعی مشارکت منفعلانه است. از سوی دیگر براساس تحلیلهای آماری انجام شده، وجود رابطه بین مشارکت اجتماعی زنان روستایی با متغیرهای نگرش زنان نسبت به خود (عوامل درونی)، سن، تحصیلات (عوامل زمینه ای) میزان دسترسی آنها به مراکز شهری و همچنین وسایل ارتباط جمعی (عوامل ساختاری) تایید شد.

    کلیدواژگان: توسعه، عوامل موثر بر مشارکت زنان، مشارکت، مشارکت اجتماعی زنان روستایی
  • مصطفی یونسی صفحات 141-147

    در بستر فلسفه تطبیقی و بینا فرهنگی نوع مواجه یک فیلسوف با فیلسوف دیگر مساله بسیار مبنایی است. با توجه به این نکته مواجه خاص فارابی با دو همپرسه افلاطون به نام منون و گورگیاس بررسی می شود. مواجه او در قالب اصطلاح و عنوان خوانش دیالکتیکی و هرمنوتیکی قابل طرح است. در این عبارت هرمنوتیکی اشاره به آن دارد که بین فارابی و متون منون و گورگیاس و نیز در درون این دو متن سطوح، لایه ها و واسطه های متعدد و متفاوتی وجود دارد؛ دیالکتیکی بدین معنا است که خوانش وی به صورت سوال و جوابهای مفید و مختصر است و در نهایت، خوانش یعنی ساختن معنا با عنایت به متن و زمینه. ویژگی های خوانش هرمنوتیکی و دیالکتیکی فارابی از منون و گورگیاس عبارت است از: وی این دو همپرسه را براساس مضمون یا موضوع آنها بمثابه دو بخش یا سطح در کل فلسفه افلاطون خلاصه می کند، از این رو برای فهم این دو همپرسه باید آنها را در بستری وسیعتر قرار داد که در آن این دو با کل و نیز همپرسه های قبل و بعد از خود ارتباط دارند. علاوه بر آن، گورگیاس در ارتباط با یا در مجموعه ای از همپرسه ها قرار دارد که در مجموع شبکه ای را در پیوند با منون برقرار می سازند. براساس روایت فارابی فلسفه افلاطون با پژوهش در باب کمال انسان به عنوان اولین سطح در همپرسه الکیبیادس اول شروع می شود. برای این کمال به شناخت نیاز است که همپرسه تیاتتوس به صورت مضمونی به این سطح دوم می پردازد. وی پس از آن متوجه پژوهش در باب سعادت در همپرسه فیلبوس و چگونگی شناخت آن در پروتاگوراس می شود. همچنین، افلاطون در خصوص کیفیت و چگونگی کسب این دانش خاص در همپرسه منون به جستجو می پردازد. بنا به گفته فارابی در منون (به معنای ثابت) به عنوان سطح پنجم فلسفه افلاطون وی به دنبال این مهم است که آیا کسب این دانش میسر می باشد و در صورت مثبت بودن با چه روشی این کار باید انجام شود. در این راستا، افلاطون مورد روایت فارابی این چنین شناختی را از طریق صناعت/تخنه ممکن می داند. از این رو قدم بعد جستجو و یافتن این قبیل صناعات معروف در میان شهروندان شهرهای مختلف است. بنا به گفته فارابی صناعات مذکور برای افلاطون شش تا است که با قیاس کلامی در همپرسه اوتیفرون شروع و با مقوله زبان، شعر، خطابه، سفسطه ادامه یافته و به صنعت دیالکتیک در همپرسه پارمنیدس پایان می پذیرد. بنا بر روایت فارابی گورگیاس (به معنای خدمت) پس از همپرسه ایون در باب شعر و قبل از سوفیست درباره سفسطه قرار دارد. در این متن افلاطون در پی این دو مساله است که آیا این صنعت به ما شناخت یا صرفا روش داده و چه میزان از این صنعت شناخت است.

    کلیدواژگان: خوانش، دیالکتیک، مواجه، هرمنوتیک
|
  • Mitra Azad, Mohammad Reza Pour Jafar, Mahmoud Tavousi Pages 1-14

    Various opinions have been put forward about Achaemenian beliefs and thoughts, especially about the religious beliefs of the Achaemenian kings such as Cyrus the Great. Scholars rely on Herodotus’s statements that “they didn’t look at building temples and altars as a religious tradition, they refer believing in these things as ignorance and foolishness in the converse opinion to Greeks. They didn’t believe that Gods had the same nature of human. In their religion, Zeus (Ahura-Mazda) was the sign of the blue dome of the sky and was a wise master. Their traditions were going to the highest peaks of mountains praying and offering sacrifice to God. Sun, moon, fire, water, wind and other divine existences are only bodiless Gods that Iranians pray and offer them sacrifices.” According to Herodotus Iranians in the Achaemenian era, had no idol, temple and altar. In this article we have used the most accessible sources and references to study Achaemenian religion and their temples. Various opinions from the researchers have been cited here. The historic art of the Achaemenians, the inscriptions, and fire alters quadrangles and fire temples (or Brasmadana) the Achaemenian shrines which were generally located in holy areas are being focused in this article.

    Keywords: temple, Achaemenid, religious art
  • Mohammad Ehsani * Pages 15-28

    The aim of this study is to carry out an empirical study of constraint factors in recreational sporting activities. More specifically it tests the model of constraints (intra-personal, interpersonal, and structural), as proposed by Crawford et al. (1991), and its relationship with actual participation levels in specific recreational sports activities in Iran. Although there is a growing body of study in the USA, Canada, and United Kingdom into gender differences in leisure opportunities and behavior, Little is known about leisure activities in Iran. The maim purpose of this study is about the factors prohibiting female student at Khorasgan Azad Islamic University to participate in recreation sporting activities. This paper presents the findings of an exploratory investigation into factors influencing the recreational sporting activities. The data was collected by means of a self-administered questionnaire among three hundreds (300) female students who were participated in recreational sporting activities (102 individuals once or more per week, 129 individuals once or more per month, and 69 individuals once per year or more). Leisure constraints factors used in this study named as lack of time, lack of money, lack of facilities, transportation, social relations, lack of interest, unawareness, lack of skill and ability, and health and fitness problems. The findings showed that significant differences was found among constraint factors such as lack of time, lack of money, transportation, lack of interest, unawareness, lack of skill and ability, and health and fitness problems. These findings have theoretical and practical implications, which are discussed.

    Keywords: Participation, Constraints, Sporting Activities, women
  • Khosrow Bagheri * Pages 29-40

    Asking about the place of religion in a democratic society refers straightforwardly to the kind of pluralism we adopt. Given that intra-societal tensions mark out a democratic pluralistic society, then it seems that there is no doubt that there should be a place for religion and religious people in it. What is crucial for a democratic society is taking a suitable view on pluralism. There could be, at least, two versions of pluralism: Incommensurable or radical and commensurable or moderate. It is argued that the incommensurable account of pluralism confronts with serious problems both theoretically (like the impossibility of outer critique) and practically (like replacing persuasion with force). Rorty advocates a commensurable pluralism based on pragmatic conventions or “know-how” skills without any meta-narrative or translation manual among the doctrines of rival views. However, along with Davidson, it is stated that some kind of translation among the rival views is inevitable. In addition, it is argued that commensurable pluralism could not be limited to merely know-how skills and it needs some know-that insights. This view of pluralism not only opens the door of dialogue, but also provides a basis for removing superficial differences or conflicts between the rivals. Real differences, however, could remain and should be tolerated.

    Keywords: Democracy, pluralism, religion, (in) Commensurability, Meta-Narrative, Rorty
  • Morteza Behzadfar, Hamid Reza Moradi *, Seyed Hamid Reza Sadeghi Pages 41-50

    This study tries to investigate relationship between rainfall parameters and USLE R factor. To gain R-factor, at first, shower kinetic energy was calculated and then its erosivity computed by using maximum 30 minutes rainfall intensity. Therefore 3 meteorological stations in Khuzestan province and one station per Kohgiloyeh & BoyerAhmad and Boushehr provinces were selected and their recorded hyetographs of 13 years were analyzed. For any hyetographs, rainfall erosivity was computed in any one month, season, or year and corresponding rainfall parameters were extracted too. Temporal and spatial variation of rainfall erosivity was studied and relationships between R factor and rainfall characteristics were investigated by using regression analysis. It was resulted that February to March and winter season has the most erosivity risk. Spatial analysis of rainfall erosivity in selected area showed that Dezful and Ramhormuz have the maximum erosivity factor. Mean annual erosivity factor of Khuzestan province was computed 28.07 ton.m/ha.h. Regression analysis showed strong relationships between rainfall amount (mm) and maximum 30 minutes rainfall intensity (cm/h) with R factor. A model that computes R-factor by means of rainfall amount was suggested.

    Keywords: IRAN, Rainfall Parameters, Erosivity, Regression, Khuzestan Province
  • Seyed Ali Reza Hosseini Beheshti * Pages 51-64

    Arguments for the recognition of cultural diversity have led to a fundamental question in political theory: On what basis the process of political decision making should be formed to accommodate cultural diversity as a permanent feature of contemporary societies? The aim of this paper is to examine whether 'dialogue' can be employed as a means in such a process. The first section of this paper is concerned with the nature and sources of cultural diversity. It is also important to see in what way cultural diversity implies problems which concern political theory. This is the concern of the second section. Next, I shall examine ways in which dialogue can be employed to aid the formation of political decision making process to accommodate cultural differences. In particular, I shall suggest that interpretations of dialogue such as Brenda Dervin's and David J. Schaefer's interesting discussion, which aims to transfer the burden of dialogue as a discipline from participants to procedures, may be useful so far as dialogue among cultures and civilizations is concerned.

    Keywords: Cultural Diversity, Political Theory, Overlapping Consensus, Modus Vivendi, Thickand Thin Moral Principles, Dialogue
  • Elaheh Koolaee * Pages 65-84

    The disappearance of bipolar system following the disintegration of the Soviet Union, has also changed many strategic concepts. Central Asia, as a part of the Soviet empire, has become an arena for regional and global challenges after these transformations. The region, already faced with various political, economic, social and cultural problems, soon became a location for the activities of Islamic fundamentalists, which in turn intensified regional crisis. Different socio-political problems made the ground for these activities. The basic question of this paper is: What is the role of NATO enlargement and its effects on security provision in Central Asia? This paper tries to answer that, “what role can NATO play in Central Asia in order to provide security in this region specially after September 11th and the following events”. Based on current security issues in Central Asia, America has seriously emphasized on socio-economic reforms under the” Greater Middle East” framework. Central Asian leaders are obliged to control political, social and economic crisis to prevent terrorist acts and reduce public dissatisfaction. Political transformations following the Soviet Union collapse have clearly revealed that the roots of threat and instability in Central Asia are essentially internal. Sooner or later, leaders of these states have to resolve these threats, based on a clear understanding of regional sociopolitical realities.

    Keywords: NATO, Central Asia, Russia, America, Islamic Fundamentalism, Caspian Sea, Europe, Soviet Union, Tajikistan, Uzbekistan
  • Roya Letafati Pages 85-92

    Language like other inventions was originated to serve human needs in different civilization. Different language was created later. Contextually the importance of translation from one language to another is not only to understand words; as the words are not the elements of translation. Importance and base of translation lies in context to understand it. After getting the content, one should deliver the same idea with the words of the destination language. That is an art of creative reproduction. There is no doubts that ideology in not specific for a special language. Difference in ideologies is originated from human essence and experiences and it is not related to the kinds of languages. Translation is the first and the most important way to convert these concepts and connect people, cultures and civilizations. Therefore it will not be an exaggeration if we say translation is a medium for creating peace.

    Keywords: Translation, understanding, Reproduction, Translator
  • Mahinnaz Mirdehghan *, Nader Jahangiri Pages 93-122

    This research is designed to produce detailed descriptions of the morphological ergativity in three South Asian languages. The chosen sample includes Hindi/Urdu, Pashto and Balochi, as morphologically enough to achieve the goals and generalizations of the research. The study presents the range of variation in case and agreement marking in these South Asian descendants of the common Indo-Iranian language, in which the distinct systems of ergative case marking and agreement is to be compared, both within the nominal and verbal domain. While these individual languages are common examples of morphological ergativity, the range of variation among these languages has not been examined comparatively. The goals of this research are twofold. After a comprehensive overview, we present a detailed typology of ergative marking and agreement in the predetermined languages, demonstrating their common split ergative behavior. This process is manifested in two distinct strategies of markedness: Differential Case Marking (DCM) [including Differential Subject Marking (DSM), as well as Differential Object Marking (DOM); Aissen 1999] in the nominal domain, and marked agreement in the verbal domain; which is considered within a comparative account. It will be seen that the ergative marking and agreement patterns are not uniform across these languages. The overt morphological expression of case marking occurs of varying degrees in their nominal paradigms, while in the verbal paradigm the ways in which agreement morphology cross references arguments illustrates the common default agreement with the nominative argument in all three systems. The study proceeds as follows. First the range of variation in case and subject (St) marking in the sample will be presented, together with an overview of morphological ergativity. Following this, the typological splits, indicating the strategies of markedness and the variation in case marking splits (DCM), including both differential subject marking (DSM) and differential object marking (DOM), will be examined through the study. The effect of differential object marking (DOM) on verb agreement is considered next; and finally, a summary of the typology of variation in the domain of the study will be presented. Noteworthy is that the acheived comparative patterns can be considered as representatives of languages in the Indo-Iranian family.

    Keywords: Indo-Iranian languages, Morphological Split Ergativity, Patterns of Variation, Typological Splits, Differential Subject Marking, Differential Object Marking, AgreementMarking
  • Mansoor Vosooghi *, Afsaneh Yousefi Aghabin Pages 123-140

    Participation is a process in which people involved to make endeavors aiming at a common goal; and they do this actively, freely with awareness and accountability. Women participation as one of the principles for development can be studied from different perspectives. The objective of the present study is to investigate social and cultural factors influencing social participation of rural women in the developmental process. The theories of experts in modernism domain in general and feminism theories like liberal feminism in particular, are theoretical bases of this study. This research was conducted through interviews (during October 2002 to May 2003) in one of the villages of Azerbaijan Sharghi province; where 155 women with the average of 15-60 were selected as subjects whose answers were then analyzed. The average rate of social participation of rural women based on this research is shown to be low and only 4 percent of respondents had a high participation rate. Their type of participation was mainly traditional and religious including participation in birth anniversary, religious get-to-gether and health houses; it in fact manifests a kind of passive participation. However, based on the data there was a correlation between the social participation of rural women and variables relevant to women’s attitude and self-concept (internal factors), age, education (background factors), their access level to urban centers, and the media (structural factors).

    Keywords: Development, Participation, Social Participation of Rural Women, FactorsInfluencing Women’s Participation
  • Mostafa Younesie Pages 141-147

    In the context of comparative and intercultural philosophy the approach and engagement of one philosopher with another, is a very basic issue. With regard to this, I want to narrate Farabi’s special engagement with the Meno and Gorgias dialogues of Plato. His engagement can be named hermeneutic dialectical reading-here hermeneutic means the relation of Farabi with the Meno and Gorgias texts and also inside these two texts there are diverse and different levels, layers and mediations (though this is also true so far as my self as a researcher); dialectical means his reading is in the from of synoptic question (s) and answer; and reading means conversational construction of meaning in relation to the text and context. Farabi’s hermeneutic dialectical reading of the Meno and Grgias has these characteristics: he propounds these two dialogues thematically or in accordance whit their subject matter as two parts or orders in the whole of the Plato philosophy. Therefore for understanding these dialogues we have to put them in a broader context that heve interconnections whit the whole philosophy. Basides, the Gorgias is connected with or exists in a set of dialogues that collectively make a network that too has logical relation with the Meno. He says that plato philosophy as a whole begins with a search about human perfection as the first order that is discussed in Alcibiades I and then for getting this perfection we need knowledge that Theaetetus dialogue discusses thematically as the second order. After searching about eudaimonia in the Philebus and knowledge of eudaimonia in Protagoras respectively, Plato further searches about the possibility and the quality and how-ness of getting this special knowledge in the Meno. Farabi says that in the Meno (means fixing) dialogue as the fifth order or level of Plato philosophy he searches about this matter i.e. getting of this knowledge and the method if the answer is positive. Plato in this dialogue says that this knowledge is possible by means of Sana’t / art /τεχνη. Therefore the next step is searching for these arts that are well-known among citizens of different cities and civilities. Farabi says that for Plato these arts are six arts according to six dialogues-that begins with theological syllogism art in the Euthyphro and continues by language, poetics, rhetoric, sophistics and ends by art of dialectics in the Parmenides. According to Farabi Gorgias (means service) is after Ion dialogue about poetics, before the Sophist that is about sophistics. In this dialogue Plato searches two problem, does this art give us knowledge or only the method, and how much this art is knowledge?

    Keywords: reading, hermeneutic, Dialectical, Engagement