فهرست مطالب

Kerman University of Medical Sciences - Volume:17 Issue: 4, 2010

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:17 Issue: 4, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/07/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سیمین شمسی میمندی، طاهره اسلام منش، شهریار دبیری، منظومه شمسی میمندی، مهرداد ناجی صفحه 281
    مقدمه
    لیشمانیوز جلدی لوکالیزه نوع خشک ناشی از لیشمانیا تروپیکا یکی از شایع ترین عفونت های انگلی پوستی در استان کرمان است. به نظر می رسد ایمنی سلولی و سلول های زمینه ای التهاب نقش مهمی در این عفونت دارند. هدف از این تحقیق بررسی پاسخ ایمنی میزبان در سطح بافتی ضایعه جلدی ناشی از لیشمانیا تروپیکا و ارتباط آن با تظاهرات بالینی و طول مدت بیماری است.
    روش
    بیوپسی پوستی 53 بیمار مبتلا به انواع حاد (کمتر از 2 سال)، مزمن غیرلوپوئید (بیشتر یا مساوی 2 سال) و مزمن لوپوئید (ضایعات جدید اطراف اسکار قبلی) لیشمانیوز جلدی ناشی از لیشمانیا تروپیکا با استفاده از رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین برای تعیین درصد سلول های التهابی و تغییرات اپیدرمی و درمی و رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی برای تعیین میزان گیرنده های CD20، CD4، CD8، CD3، CD68 و CD1a بررسی گردید.
    یافته ها
    میانگین درصد سلول های لانگرهانس +CD1a در اپیدرم و درم ضایعات مزمن نوع لوپوئید نسبت به ضایعات نوع حاد بسیار بیشتر بود. هم چنین لنفوسیت T غالب در هر سه نوع لیشمانیوز جلدی حاد، مزمن غیرلوپوئید و مزمن لوپوئید +TCD8 بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که سلول های لانگرهانس +CD1a در تبدیل ضایعه جلدی لیشمانیوز به نوع لوپوئید مؤثر باشند. احتمالا این سلول ها باعث سرکوب سیستم ایمنی علیه لیشمانیوز می شوند و هم چنین با عرضه مداوم آنتی ژ ن های انگل لیشمانیا به سیستم ایمنی باعث ایجاد تحمل نسبت به انگل می گردند. بنابراین نیاز به بازنگری در مورد نقش این سلول ها در پاسخ ایمنی پوستی علیه لیشمانیوز می باشد. هم چنین به نظر می رسد که احتمالا لنفوسیت های+ TCD8 در از بین بردن انگل و بهبود لیشمانیوز جلدی ناشی از لیشمانیا تروپیکا نقش مؤثری دارند.
    کلیدواژگان: لیشمانیا تروپیکا، ایمونوهیستوشیمی، سلول های لانگرهانس+CD1a، لنفوسیت+TCD8
  • محمدرضا افلاطونیان، ایرج شریفی صفحه 297
    مقدمه
    لیشمانیوز پوستی طی سال های متمادی بومی شهرستان بم بوده است و اپیدمی های مکرری از آن دیده شده است. این بیماری بعد از زلزله 1382 بار دیگر پس از یک دورآرامش طغیان کرد. این مطالعه با هدف بررسی تغییرات میزان شیوع20 ساله لیشمانیوز پوستی در بم انجام شده است.
    روش
    در این مطالعه اطلاعات مربوط به 29395بیمار به صورت گذشته نگر از مدارک ثبت شده در مرکز کنترل و درمان سالک و مقالات انتشار یافته جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    موارد لیشمانیوز پوستی به چهار دوره طی بیست سال گذشته تقسیم شد که سه دوره قبل از زلزله شامل دوره طغیان، دوره کنترل و دوره آرام می باشد. بیشترین موارد بیماری مربوط به سال 1379 با 6734 مورد (میزان شیوع 3/8%) و کمترین مورد بیماری در سال قبل از زلزله با 215 مورد (با میزان شیوع 2/0%) مربوط به سال 1382 می شود. دوره بازگشت مربوط به سه سال بعد از زلزله می باشد که بیشترین موارد ابتلا مربوط به سال 1385 با 2880 مورد (میزان شیوع 6/2%) ثبت شده است. در طی 20 سال به تدریج متوسط سن بیماران افزایش یافته و در سال های بعد از زلزله افراد مذکر بیشتر از مؤنث مبتلا شده اند. زخم های سالکی از صورت به دست و پا تغییر موضع داده است. در تمام این سال ها عامل بیماری لیشمانیا تروپیکا و ناقل آن فلبوتوموس سرژنتی بوده است.
    نتیجه گیری
    اپیدمیولوژی لیشمانیوز پوستی تابع تغییرات محیطی است و به دلیل ایجاد ایمنی دائم در افراد مبتلا، پس از مدتی حداکثر میزان شیوع آن تقریبا به اندازه میزان تولد می رسد. در شهرستان بم هم پس از طغیان سال 1379 میزان شیوع آن در حدکمتر از 1% در کنترل طبیعی درآمده بود که با زلزله دی ماه 1382 به علت مهاجرت و حضور افراد حساس، فراوانی بیماری تا 6 برابر قبل از زلزله افزایش داشته است. در مناطقی که بیماری بومی است و در معرض خطر حوادث و بلایا قرار دارد ضروری است که از قبل برنامه دقیقی برای مبارزه با بیماری طراحی گردد.
    کلیدواژگان: میزان شیوع، لیشمانیوز پوستی، شهرستان بم
  • الهام ابطحی، بصیر مجدالاسلام، ایرج عبداللهی، مهدی رهگذر صفحه 307
    مقدمه
    این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر دو تمرین راست کردن انتهایی زانو در زنجیره باز و بسته بر تاخیر زمانی وارد عمل شدن عضلات واستوس خارجی و مایل داخلی در بیماران مبتلا به سندرم درد قدامی زانو انجام گرفت.
    روش
    در این مطالعه مداخله ای که به صورت قبل و بعد انجام شد، 13 زن سالم در گروه شاهد و 26 زن مبتلا به سندرم درد قدامی زانو که به شکل تصادفی به دو گروه 13 تایی تقسیم شده بودند، شرکت داشتند. نمونه گیری با روش در دسترس انجام گرفت. برنامه درمانی 5 هفته ای یک گروه از بیماران، راست کردن انتهایی زانو در زنجیره بسته و گروه دیگر راست کردن انتهایی زانو در زنجیره باز بود. در هر دو گروه بیمار میزان تغییرات ناشی از این دو تمرین بر اساس ثبت فعالیت الکترومیوگرافی عضلات و ارزیابی تاخیر زمانی وارد عمل شدن عضله واستوس مایل داخلی نسبت به واستوس خارجی در حرکت بالا و پایین رفتن از پله، پرسش نامه Lysholm برای ارزیابی سطح عملکردی و قیاس خطی بصری برای ارزیابی شدت درد و با استفاده از آزمون تی زوج محاسبه شد و در نهایت تاثیر دو تمرین با استفاده از آزمون تی مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    قبل از مداخله، تاخیر زمانی وارد عمل شدن عضله واستوس مایل داخلی نسبت به واستوس خارجی در دو حرکت بالا و پایین رفتن از پله در دو گروه بیمار به شکل معنی داری بیشتر از گروه سالم بود (P<0.05). در هر دو گروه بیمار تاخیر زمانی وارد عمل شدن عضله واستوس مایل داخلی نسبت به واستوس خارجی در دو حرکت بالا و پایین رفتن از پله بعد از مداخله کاهش یافت (P<0.05) اما بین تاثیر دو تمرین نه در بالا رفتن و نه در پایین رفتن از پله اختلاف معنی داری مشاهده نشد. بهبود سطح عملکرد و کاهش درد نیز در هر دو گروه قابل ملاحظه بود(P<0.05).
    نتیجه گیری
    هر دو گروه تمرینات زنجیره باز و بسته می تواند به خوبی در توان بخشی بیماران مبتلا به سندرم درد قدامی زانو مؤثر باشند.
    کلیدواژگان: سندرم درد قدامی زانو، تاخیر زمانی، واستوس مایل داخلی، واستوس خارجی، ورزش
  • ندا داعی پاریزی، امین باقی زاده، میترا مهربا نی، غلامرضا بخشی خانیکی صفحه 316
    مقدمه
    شیرین بیان (.Glycyrrhiza glabra L) از گیاهان دارویی مهمی است که از زمان های قدیم تا به امروز عصاره ریشه آن برای درمان بیماری های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. ماده مؤثره اصلی ریشه این گیاه، گلیسریزین است. این پژوهش به منظور تعیین درصد عصاره و نیز درصد گلیسریزین موجود در ریشه شیرین بیان نواحی مختلف استان کرمان و مقایسه آن با نمونه هایی از استان فارس انجام شد.
    روش
    26 نمونه از ریشه شیرین بیان از نواحی مختلف استان کرمان و 2 نمونه نیز از استان فارس (در مجموع 28 نمونه از 8 منطقه) جمع آوری شد و از ریشه های چند ساله آنها با روش سوکسله با استفاده از اتانول و در 5 نمونه نیز با آب مقطر عصاره گیری به عمل آمد و درصد گلیسریزین موجود در عصاره های حاصل با روش کروماتوگرافی مایع با عمل کرد بالا (HPLC) تعیین شد.
    یافته ها
    میانگین درصد عصاره حاصل از مناطق فسا و شیراز در فارس (06/1±25/18%)، سیرجان (90/0±29/17%) و بردسیر (62/5±33/16) نسبت به سایر مناطق مورد بررسی بالاتر بود (05/0>P). میزان درصد گلیسریزین نمونه های بردسیر (02/0±1/5%)، سیرجان (75/0±9/4%) و زرند (34/3 ± 46/4%) به میزان غیرمعنی داری بالاتر از نمونه های فارس (59/0±65/3%) بود. میزان عصاره و درصد گلیسریزین حاصل از عصاره گیری با اتانول بیشتر از عصاره گیری با آب مقطر بود (05/0>P). نمونه هایی که پودر ریشه آنها زردرنگ بود نسبت به نمونه های قهوه ای و نیز نمونه های مربوط به مناطق با ارتفاع نسبتا بالا و خنک درصد گلیسریزین بیشتری داشتند (به ترتیب P<0.001 و P<0.05).
    نتیجه گیری
    در مقایسه با سایر مطالعات می توان نتیجه گرفت که میزان عصاره و درصد گلیسریزین موجود در ریشه شیرین بیان اکثر نواحی استان کرمان در حد نسبتا بالایی است. توصیه می شود اقدامات مناسب برای برداشت از ریشه این گیاه برای استفاده داخلی و صادرات صورت گیرد و کشت صنعتی این گیاه در مناطق مناسب استان پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: شیرین بیان، عصاره، گلیسریزین، کروماتوگرافی (HPLC)، استان کرمان، استان فارس
  • محمد نبوی، راهب قربانی، وحیده فرزام صفحه 328
    مقدمه
    آسم یک بیماری التهابی مزمن مجاری هوایی است که از نظر بالینی به صورت حملات تنگی نفس، سرفه و خس خس بروز می کند. درآسم آلرژیک که معمولا در دوران کودکی شروع می شود، سابقه فردی یا خانوادگی بیماری های آلرژیک اغلب مثبت است. کپک ها از شایع ترین محرک های آسم و رینیت آلرژیک می باشند. در بیست سال اخیر 30 درصد به جمعیت آسم ناشی از کپک های معلق هوایی افزوده شده است.
    روش
    در این مطالعه مقطعی بیماران کمتر از 18 سال با علائم آسم مراجعه کننده به کلینیک آلرژی شهر سمنان در سال 87-1386 از نظر میزان شیوع حساسیت به کپک های معلق در هوا مورد ارزیابی قرار گرفتند واز طریق تست خراش جلدی وجود حساسیت به کپک های شایع (کلادوسپوریوم، آلترناریا، پنی سیلیوم، آسپرژیلوس، موکور) ارزیابی شد.
    یافته ها
    از220 بیمار مورد بررسی، 35% (با فاصله اطمینان 95%: 3/41-7/28%) حداقل به یکی ازکپک ها حساسیت نشان دادند. شیوع آلترناریا 5/14%، آسپرژیلوس 7/12%، کلادوسپوریوم 2/13%، پنی سیلیوم 7/12% و موکور 7/2% بود. ارتباط معنی داری بین حساسیت به کپک ها با افزایش درجه آسم (05/0>P) و افزایش تعداد دفعات بستری در بیمارستان (05/0>P) وجود داشت، اما حساسیت به کپک ها با سن، جنس، سابقه فردی و خانوادگی آتوپی و مدت ابتلا به آسم ارتباط معنی دار نداشت. هم چنین بین شدت آسم و تعداد دفعات بستری با تعداد کپک های حساسیت زا همبستگی معنی دار وجود داشت (05/0 >P).
    نتیجه گیری
    با توجه به این که آسم شایع ترین بیماری مزمن دوران کودکی است و با در نظر داشتن این نکته که کپک ها از جمله محرک های شایع ایجاد و پیشرفت آسم می باشند می توان با شناسایی آنها و ارائه توصیه های لازم به بیماران گامی مهم در کنترل و پیشگیری بیماری برداشت.
    کلیدواژگان: آسم، کپک، تست پوستی پریک
  • عباسعلی جعفری، محمدرضا امینی پور، محمدحسین احمدیه، فرزانه میرزایی، زهرا متقی، حمیده نیک نظر، آسیه بقایی صفحه 337
    مقدمه
    قارچ ها از جمله عوامل مهم بیولوژیک آلوده کننده محیط زیست هستند که دارای عوارض آلرژیک، سمی و بیماری زا می باشند. کارخانه های ریسندگی و بافندگی ازجمله مراکز دارای خطر بالای آلودگی به قارچ ها می باشند و با توجه به این که شهر یزد به عنوان یکی از قطب های صنعت ریسندگی و بافندگی کشور محسوب می شود، این مطالعه به منظور تعیین میزان و انواع آلودگی قارچی هوای این کارخانه ها انجام گردیده است.
    روش
    از هوای داخل 30 کارخانه و کارگاه ریسندگی در سال 1386، تعداد 235 نمونه جهت جدا سازی کونیدی های قارچی به روش حجم سنجی و مطابق با دستورالعمل استاندارد NIOSH برای جداسازی عوامل بیولوژیک و تعیین میزان تراکم آلودگی و نوع قارچ های جدا شده در واحد حجم، بررسی و نتایج با توجه به اهداف مطالعه با استفاده از تست های آماری تحلیل گردید.
    یافته ها
    جمعا تعداد 958 کلنی از 16 جنس مختلف قارچ جدا شد که گونه های پنیسیلیوم، آسپرژیلوس و کلادوسپوریوم شایع ترین قارچ های جدا شده از هوای داخل کارخانه ها بودند. میزان آلودگی در کارگاه های کوچک بیشتر از کارخانه های بزرگ (0001/0=P) و در کارخانه های با الیاف طبیعی بالاتر ازکارخانه های با الیاف مصنوعی بود (0001/0=P). ارتباط مستقیمی بین میزان رطوبت و آلودگی قارچی مشاهده شد (046/0=P) در حالی که بین میزان آلودگی کلی قارچ ها و دما هیچ گونه ارتباط معنی داری مشاهده نشد. میزان آلودگی در سالن های تکمیل، بالاتر از سایر سالن ها و در سالن های دارای تهویه موضعی و ترقیقی کمتر بود (034/0=P).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که هوای کارخانه ها و کارگاه های ریسندگی و بافندگی یزد دارای آلودگی بالا به کونیدی ها و ذرات قابل کشت قارچ ها می باشد. جداسازی قارچ های فرصت طلب از هوای کارخانه ها به ویژه کارگاه های کوچک عمدتا در فصل تابستان می تواند در کارگران با نقص سیستم ایمنی و یا افراد مبتلا به دیابت و بدخیمی ها خطرناک باشد.
    کلیدواژگان: قارچ، هوای آلوده، کارخانه، ریسندگی و بافندگی
  • سیدسعید مظلومی محمود آباد، مریم محمدی، محمدعلی مروتی شریف آباد صفحه 346
    مقدمه
    علی رغم مزایای ورزش بسیاری از کارمندان کشورهای مختلف فعالیت فیزیکی کافی ندارند. با توجه به این که الگوی مراحل تغییر به عنوان یک مدل جامع شناخته شده در زمینه ورزش است و خودکارآمدی یکی از سازه های اصلی این الگو می باشد، بر آن شدیم وضعیت ورزش را در کارمندان بر اساس مدل مراحل تغییر مورد بررسی قرار داده و ارتباط آن را با سازه خودکارآمدی تعیین نماییم.
    روش
    در این مطالعه مقطعی 220 نفر از کارمندان ادارات شهر یزد به روش نمونه گیری دو مرحله ای خوشه ایانتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه ای با روایی و پایایی قابل قبول، شامل دو بخش اطلاعات جمعیتی و سازه های مدل مراحل تغییر رفتار و خودکارآمدی، استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS انجام شد.
    یافته ها
    در نمونه پژوهش 152 مرد و 68 زن با میانگین سنی 68/8 ± 34 سال شرکت کردند. از 220 فرد مورد مطالعه 44 نفر در مرحله قبل از تفکر، 88 نفر در مرحله تفکر، 30 نفردر مرحله آمادگی، 16 نفر در مرحله عمل و 42 نفر در مرحله نگهداری قرار داشتند. از نظر آماری تفاوت معنی داری بین خودکارآمدی با مراحل تغییر رفتار (0001/0>P)، بین خودکارآمدی و جنس (01/0=P) و هم چنین بین خودکارآمدی با سطح تحصیلات (005/0=P) مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش، خودکارآمدی نقش مهمی در انجام ورزش دارد و لزوما باید حمایت همه جانبه ای از طریق نهادهای مرتبط مانند سازمان تربیت بدنی و دانشگاه ها در زمینه ارتقای سطح خودکارآمدی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: الگوی مراحل تغییر، ورزش، خودکارآمدی، کارمند
  • علی حسینی نسب، عبدالوهاب البرزی صفحه 355
    مقدمه
    بیماری بروسلوز از مسائل مهم بهداشتی در کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ما می باشد. تشخیص بیماری بر اساس شرح حال، علائم بالینی و تست مثبت سرولوژی آگلوتیناسیون سرمی (تست رایت)، می باشد. هدف این مطالعه ارزیابی این تست در تشخیص بروسلوز کودکان می باشد.
    روش
    این مطالعه به صورت آینده نگر به مدت 2 سال انجام شده است و در آن 52 کودک که تشخیص بالینی بروسلوز برای آنها مطرح بود مورد مطالعه قرار گرفتند. با این فرض که بیماران دارای بروسلوز فعال در منطقه ما دارای تست رایت 80/1 و بالاتر هستند همه نمونه های خون از نظر کشت با روش BACTEC و تست رایت مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از مجموع 52کودک با علائم بالینی بروسلوز، تست رایت در 25 بیمار وکشت خون در 10 مورد مثبت بود. در نهایت 26 نفر با تشخیص بروسلوز تحت درمان قرار گرفتند. در 26 بیمار تست رایت و کشت خون هر دو منفی بود و تشخیص نهایی، بیماری دیگری غیر از بروسلوز بود. کشت خون به عنوان استاندارد طلایی تشخیص بروسلوز در نظر گرفته شده است. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی تست رایت در تشخیص بروسلوز کودکان به ترتیب90 درصد، 2/64 درصد، 5/37درصد و 2/96 درصد محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    در شرایط بهداشتی کشور تست رایت روشی مطمئن، آسان، ارزان و در دسترس برای رد یا اثبات بیماری بروسلوز در کودکان می باشد.
    کلیدواژگان: بروسلوز، کودکان، تست رایت
  • علی شهرکی صفحه 361
    گلوتامات نسبتا به طور یکنواخت و به مقدار زیاد در دستگاه عصبی مرکزی توزیع شده و اثرات آن از طریق گیرنده های موجود در غشا به نام گیرنده های یونوتروپیک و گیرنده های متابوتروپیک اعمال می شود. غلظت گلوتامات در دستگاه عصبی به مراتب بیشتراز سایر بافت های بدن بوده و در انتقال سیناپسی، ایجاد تغییرات طولانی مدت در تحریک پذیری سلول های عصبی و تکامل سلول های عصبی دخالت دارد. با وجود اثرات زیاد گلوتامات در عملکرد فیزیولوژیک سلول های عصبی، این ترکیب یک نوروتوکسین قوی نیز می باشد و در بسیاری از اختلالات دستگاه عصبی مرکزی شامل اختلالات نورودژنراتیو، ایسکمی و ضربه دخالت دارد.
    در حال حاضر داروهای انتخابی گیرنده هایی گلوتامات باعث پیشرفت قابل ملاحظه ای در شناسایی نقش های فیزیولوژیک و پاتولوژیک آنها در دستگاه عصبی شده اند. به علاوه اثرات مطلوب گیرنده های مذکور در اختلالات عصبی و روان شناختی در مدل های حیوانی باعث هدایت تحقیقات به سمت کاربرد ترکیبات مذکور درآزمایش های بالینی گردیده است. از مهمترین این ترکیبات، آنتاگونیست های گیرنده های یونوتروپیک هستند که در مورد اختلالاتی نظیر صرع، سکته ایسکمی و نظایر آن درآزمایش های بالینی مورد استفاده قرار گرفته اند. هدف از این مقاله مروری بررسی گیرنده های یونوتروپیک گلوتامات و نقش آنها در سمیت تحریکی و اختلالات دستگاه عصبی می باشد. همچنین تا حدودی انتقال دهنده های گلوتامات و دخالت آنها در شرایط پاتولوژیک بررسی شده و در پایان به نقش گیرنده های مذکور در بیماری های دستگاه عصبی شامل اسکیزوفرنی، آلزایمر و صرع پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: گلوتامات، گیرنده NMDA، گیرنده AMPA، گیرنده کینات، سمیت تحریکی، انتقال دهنده های گلوتامات
  • مرجان قائمی، اصغر رامیار، سید علیرضا طلایی زواره صفحه 379
    ترومبوسیتوز نوزادی پدیده ای بسیار نادر است که در نوزادان متولد شده از مادران معتاد رخ می دهد. این پدیده، در نتیجه محرومیت از اپیوئیدها چند روز پس از زایمان رخ داده، علت آن ناشناخته است و به تدریج بدون ایجاد هیچ گونه عارضه ای از بین می رود.
    در این گزارش نوزادی معرفی می شود که از مادر معتاد به هروئین تا قبل از حاملگی و مصرف کننده متادون در حین حاملگی به دنیا آمده است. نوزاد در روز 14 بعد از تولد با شک به سندرم محرومیت بستری مجدد شده و اقدامات حمایتی برای وی انجام شد. در بررسی های روتین آزمایشگاهی ترومبوسیتوز وجود داشت که هیچ گونه علتی به جز اعتیاد مادر برای آن یافت نشد. میزان پلاکت در روز اول بستری1168000 بوده و پس از 28 روز به 739000 رسید. درمان خاصی برای نوزاد انجام نشد و هیچ گونه عارضه ای در نوزاد مشاهده نشد. این گزارش موید آن است که ترومبوسیتوز ممکن است بخشی از سندروم محرومیت در نوزادان باشد که بدون برجا گذاشتن عارضه ای، قابل برطرف شدن است.
    کلیدواژگان: ترومبوسیتوز، سندروم محرومیت نوزادی، اپیوئیدها، متادون
|
  • Shamsi-Meymandi S., Eslam-Manesh T., Dabiri Sh., Shamsi-Meymandi M., Nadji M Page 281
    Background and Aims
    Dry type localized cutaneous Leishmaniasis due to Leishmania tropica is one of the most prevalent cutaneous parasitic infections in Kerman province. It seems that cellular immune response and the nature of immune inflammatory cells comprising the inflammatory background play a determinant role in this infection.
    Methods
    Skin biopsies of 53 patients with acute(<2 years duration), nonlupoid chronic(≥2 years duration) and lupoid chronic (new lesions around old scar) types of cutaneous leishmaniasis due to Leishmania tropica were studied by hematoxylin-eosin staining for evaluation of inflammatory cells and epidermal and dermal changes. Immunohistochemical staining was used to determine immunophenotypic patterns (CD1a, CD68, CD3, CD8, CD4, CD20) and to evaluate host immune response at tissue level, the correlation between the presence and concentration of certain cell types, and the clinical presentation and duration of disease.
    Results
    Mean percentages of epidermal and dermal Langerhans cells CD1a+ were higher in lupoid than in acute lesions. Also, the predominant T lymphocyte in acute, chronic and lupoid leishmaniasis was T CD8+.
    Conclusion
    It seems that Langerhans cells CD1a+ are responsible for the suppression of the inflammatory response against L.tropica infection and by providing Leishmania antigens in a steady state induce tolerance to the Leishmania antigens and consequently cause cutaneous chronic lupoid leishmaniasis. This study also suggests that T CD8+ play an effective role in parasite elimination and in the process of healing of cutaneous leishmaniasis due to Leishmania tropica.
  • Aflatoonian M.R., Sharifi I Page 297
    Background and Aims
    Cutaneous leishmaniasis (CL) has been endemic in Bam district for many years and several epidemics have already occurred. Following a silent period, another outbreak of CL occurred after the earthquake in 2003. This study was performed to find the trend of CL during 20 years (1988-2007) in Bam district.
    Methods
    In a retrospective study, data of 29395 CL patients were collected from medical records of Center for CL Control and Treatment and also from previous published studies and analyzed.
    Results
    Before the earthquake there were three periods of outbreak, control and silent. The highest prevalence (8.3%, 6734 cases) was in 2000, whereas the lowest (0.2%, 215 cases) was in 2003 just prior to the earthquake. Again, in 2006 CL prevalence increased to an epidemic level (2.6%, 2880 cases). During these 20 years, age of patients has increased and after the earthquake males infected more than females. Lesion sites has changed from face to hands and legs. The causative agent and the vector have been Leishmania tropica and phlebotomus sergenti, respectively.
    Conclusion
    Epidemiology of CL varies with environmental changes and due to the immunity after infection, the incidence rate becomes equivalent to the birth rate. Increase in the prevalence of CL after the earthquake is mainly due to the immigration of non–immune individuals to this area. In endemic areas with frequent natural disasters such as earthquake, it is very essential to consider preventive programs in advance.
  • Abtahi E., Majdoleslam B., Abdollahi I., Rahgozar M Page 307
    Background and Aims
    This study was performed to compare the effects of open and closed chain terminal knee extension exercises on onset latency of vastus medialis obliques (VMO) and vastus lateralis (VL), pain and function in subjects diagnosed with patellofemoral pain syndrome (PFPS).
    Methods
    In a pretest and posttest 5-week intervention study, 26 subjects diagnosed with PFPS and 13 healthy subjects were studied. Subjects diagnosed with PFPS were divided into two groups. One group (n=13) participated in a 5-week rehabilitation program consisted of open chain terminal knee extension exercise and the other group’s program (n=13) consisted closed chain terminal knee extension exercise. Electromyographic onsets of VMO and VL collected during step up and step down tasks performed during the pretest and posttest. A Visual analog scale (VAS) and Lysholm questionnaire were administered at pretest and posttest. Analysis of variance was used to compare the three groups. T-test and paired t-test were also used for statistical analysis.
    Results
    VMO and VL onsets timing in PFPS groups were significantly more than those in the control group at the base line (P<0.05). VMO and VL onset timing differences (VL electromyographic onset minus VMO electromyographic onset) significantly decreased and VAS and Lysholm scores significantly improved for subjects diagnosed with PFPS after intervention (P<0.05). There was no significant difference between the outcomes of two intervention programs in patients with PFPS.
    Conclusion
    Subjects diagnosed with PFPS responded favorably and quickly to therapeutic exercises program that incorporated open and closed chain exercises.
  • Daie Parizi N., Baghizadeh A., Mehrabani M., Bakhshi Khaniki Gh Page 316
    Background and Aims
    Licorice (Glycyrrhia glabra L.) is an important herbal medicine that its root extract has long been used for the treatment of various diseases. The essential component of its root is glycyrrhizin. This study was performed to determine the percentage of the extract and glycyrrhizin content of the roots of Glycyrrhiz glabra grown in different areas of Kerman province and some samples in Fars province.
    Methods
    Twenty six samples from the roots of Glycyrrhia glabra grown in various areas of Kerman province and 2 samples from Fars Province (a total of 28 samples from 8 regions) were collected and extracted by using ethanol and distilled water (for 5 samples). The percentage of glycyrrhizin in the extracts was determined by High Performance Liquid Chromatography (HPLC) technique.
    Results
    Mean percent of extracts from the samples of Fasa and Shiraz in Fars province (18.25 ± 1.06%), Sirjan (17.29 ± 0.90%) and Bardsir (16.33 ± 5.62%) were higher than other areas (P<0.05). Glycyrrhizin contents of samples of Bardsir (5.09 ± 0.02%), Sirjan (4.94 ± 0.75%), Zarand (4.46 ± 3.34%) were non significantly higher than Glycyrrhizin content of Fars samples (3.65 ± 0.59%). The percentage of the extract and glycyrrhizin were higher in ethanol extract compared to the aqueous extract (P<0.05). Samples with yellow root color had higher percentage of glycyrrhizin than those with brown color and samples of relatively cold and high altitude areas had higher glycyrrhizin content (P<0.001, P<0.05 respectively).
    Conclusion
    Overall, it is concluded that the percent of extract and glycyrrhizin content of licorice root in the most areas of Kerman is relatively high. Appropriate measures for using this root in the country and for exporting purposes and also industrial growing in potential areas of the Province are recommended.
  • Nabavi M., Ghorbani R., Farzam V Page 328
    Background and Aims
    Asthma is a chronic inflammatory disease of the airways which is associated with the triad of cough, wheezing and dyspnea. Allergic asthma is often associated with a personal or family history of allergic diseases and mostly begins at early childhood. Mold is one of the most common irritants of asthma and allergic rhinitis. In the last 20 years there has been 30% increase in the prevalence of molds-related asthma.
    Methods
    In this study the prevalence of mold allergy in asthmatic patients of less than 18 years old who refrred to Semnan allergy clinic during 2007-2008 was determined. Skin prick test with standard mold allergens was performed and sensitivity to the most prevalent molds like Alternaria, Penicillium, Aspergillus, cladosporium and mucor was evaluated.
    Results
    From 220 studied subjects, 35% (95% Confidence Interval: 28.7-41.3%) were shown to be sensitive to at least one mold. The prevalence rates of sensitivity to molds were as follow: Alternaria14.5%, Aspergillus 12.7%, Cladosporium 13.2%, Penicilium 12.7% and Mucor 2.7%. There was a significant relationship between sensitivity to molds and the grade of asthma (P<0.05) and episodes of admissions (P<0.05), but mold sensitivity showed no significant relationship with age, gender, personal or family history of other allergic diseases and the duration of asthma. Association between grade of asthma and episodes of admissions with the number of sensitizing molds was significant (P<0.05).Conclussion: Since asthma is the most common childhood disease and molds especially Alternaria and Cladpsporium are among the most important triggers of asthma and its progression, detection of this type of allergens and warning patients to avoid them could be an effeicient way to prevent and control the disease progress
  • Jafari A.A., Aminipour M.R., Ahmadieh M.H., Mirzaee F., Motaghi Z., Niknazar H., Baghaee A Page 337
    Background and Aims
    Fungi are among the most important biological agents in air pollution. Textile factories are known as high risk places for contamination with fungal spores and metabolites. Since Yazd is one of the most important textile industry centers, this study was conducted to determine the concentration and types of airborne fungi in Yazd textile factories.
    Methods
    A total of 235 indoor air samples from 30 randomly selected Yazd textile factories in 2007 were collected using air sampler pumps with appropriate filters. The concentration and types of isolated fungi were determined according to NIOSH standard technique for isolation of biologic agents. Data were analyzed based on the survey objectives, using statistical tests.
    Results
    Overall, 958 colonies from 16 different genera of fungi were isolated and among them Penicillium, Aspergillus and Cladosporium were known as the most prevalent isolated fungi. The fungal contamination rates were higher in the small factories than bigger factories and also in few factories, which usually used natural based fiber compared to those used synthetic fiber (P=0.0001). The finishing areas had more contamination than the other parts and working areas with the topical air conditioner had lower contamination (P= 0.034). There was a direct relationship between the amount of moisture and air fungal contamination (P=0.046), but there was no significant correlation between the whole fungal contamination rates and temperature.
    Conclusion
    The results showed a high rate of contamination to fungal viable cultivable spores in Yazd textile factories. The presence of opportunistic fungi in these places, especially in summer is hazardous for immunosuppresed workers or those with malignancies or diabetes.
  • Mazloomy Mahmoudabad S., Mohammadi M., Morovati Sharifabad M.A Page 346
    Background and Aims
    Despite advantages of exercise most employees in various countries do not exercise adequately. Transtheoretical model has been identified as a comprehensive model for behavior change and self efficacy is regarded as a fundamental structure of this model. Hence, in this study, the situation of exercise in comployees of Yazd according to the Transtheoretical Model and its relation with self efficacy have been evaluated.
    Methods
    In this cross-sectional study, 220 employees of Yazd offices were selected by two-stage cluster sampling. In order to gather information a questionnaire with acceptable validity and reliability consisting of demographic data and constructs of model and self efficacy was used. Data analysis was performed with SPSS.
    Results
    In whole, 152 males and 68 females with mean age of 34±8.68 years were participated. From 220 cases, 44 ones were in precontemplation stage, 88 ones in contemplation, 30 ones in preparation stage, 16 ones in action stage and 42 ones were in maintenance stage. There were significant differences between self efficacy and variables of stages of change (P=0.0001), sex (P=0.01), and education (P=0.005)
    Conclusion
    According to this study, self efficacy plays an important role in exercise behavior and any improvement of self efficacy level requires support of the related institutions such as the Physical Education Organization and universities.
  • Hosseininasab A., Alborzi A Page 355
    Background and Aims
    Brucellosis is a public health problem in many developing countries, including Iran. Diagnosis is based on history, clinical manifestations and positive serum agglutination test (SAT) or Wright test. The purpose of this study was to evaluate the diagnostic value of SAT in pediatric Brucellosis.
    Methods
    In this prospective study, during 2 years, 52 patients with clinical features of Brucellosis were studied. Sera were obtained from all patients. Assuming that patients with active Brucellosis in our area have SAT ≥1:80, all blood samples were tested by SAT and blood culture with BACTEC system.
    Results
    Of 52 patients with clinical presentation of brucellosis, in 26 patients, the diagnosis was confirmed according to positive blood culture and/or SAT (≥1:80). Brucella spp were isolated in 10 patients (38.4%). SAT was found positive in 25 samples (96.1%). Blood culture and SAT both were negative in 26 cases and the final diagnosis of this group was a disease other than brucellosis. The sensitivity, specificity, positive and negative predictive value of the test were 90%, 62%, 36% and 96.2%, respectively.
    Conclusion
    Wright test can be used as a reliable, convenient and cost – effective test in the diagnosis of pediatric brucellosis in our population
  • Shahraki A Page 361
    Glutamate is extensively and relatively uniformly distributed in the central nervous system (CNS) and its effects mediated by two distinct groups of receptors including Ionotropic and metabotropic glutamate receptors. Concentration of glutamate in the nervous system is much higher than in other tissues. Glutamate receptors play an important role in synaptic transmission, neural plasticity and neural development. Although glutamate has various neural physiological effects, it is a strong neurotoxin and high concentration of glutamate in synaptic milieu and extra cellular space plays a critical role in neurodegenerative diseases like ischemia, acute neural trauma and many other CNS disorders. Selective ligands for glutamate receptors have made considerable advances in the identification of the physiological and pathological roles of these receptors in the nervous system. Furthermore, advances in animal models of neurodegenerative disorders have lead to the application of many glutamatergic compounds in clinical studies. These compounds consist of ionotropic glutamate receptor antagonists that examined in clinical tests for disorders including epilepsy, ischemic stroke, etc. The purpose of this review is to describe ionotropic glutamate receptors and their possible roles in excitotoxicity and nervous system disorders. Then we will discuss briefly about transporters for glutamate and their association in the pathology of CNS disorders. Finally, involvement of ionotropic glutamate receptors in neurological disorders including schizophrenia, Alzheimer's disease and epilepsy will be explained.
  • Ghaemi M., Ramyar A., Talaei Zavareh S.A Page 379
    Neonatal thrombocytosis is a very rare phenomenon in infants born to addict mothers. It can be due to opioids withdrawal and occurs a few days after delivery. The etiology is unknown and it is eradicated gradually without any complication. The reported neonate was born to a heroin addict mother who has used methadone during pregnancy. The neonate was admitted in 14th day of life in neonatal intensive care unit (NICU) with the diagnosis of withdrawal syndrome and supportive care was administered for him. Thrombocytosis was detected in routine lab tests. There was not any reason for it except his mother’s addiction. The platelet count was 1,168,000 in the first day and decreased gradually during 28 days to 739,000. There was not any complication and no special treatment was administered. This case indicates that thrombocytosis may happen as a part of neonatal abstinence syndrome and is eradicated without any complication