فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد - سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 47، پاییز 1389)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 47، پاییز 1389)

  • 112 صفحه، بهای روی جلد: 25,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1389/05/15
  • تعداد عناوین: 14
|
  • کیهان قطره سامانی، عفت فرخی، محمود رفیعیان، رحمت الله ربیعی، مسعود صادقی صفحه 1
    زمینه و هدف
    زیره سبز دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است و احتمالا می تواند باعث کاهش اکسیداسیون لیپیدها گردد. آنزیم پاراکسوناز 1 همراه با HDL در خون حرکت می کند. این آنزیم با هیدرولیز کردن فسفولیپیدهای اکسید شده یک نقش حفاظتی در برابر اکسیداسیون لیپوپروتئین ها دارد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر زیره سبز بر سطح لیپوپروتئین های پلاسما و فعالیت آنزیم پاراکسوناز 1 بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 91 بیمار با LDL کلسترول خون بیشتر از 120 میلی گرم در دسی لیتر انتخاب و در 2 گروه دریافت کنندگان زیره سبز و لواستاتین قرار گرفتند بطوری که دو گروه از نظر ویژگی های دموگرافیک، همسان بودند. قبل و بعد از مصرف زیره سبز و لواستاتین، پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز1 در همه افراد اندازه گیری گردید و نتایج با استفاده از آزمون t، t زوجی و ANOVA تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    عصاره زیره سبز میزان قند خون و LDL اکسید شده را کاهش و فعالیت آریل استرازی آنزیم پاراکسوناز (PON1) را افزایش داد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه زیره سبز در مقایسه با لواستاتین تنها در افزایش فعالیت پارااکسوناز توانمندتر بوده است، به نظر می رسد اگر زیره سبز در کنار لواستاتین به عنوان مکمل بکار رود بتواند عدم تاثیر لواستاتین بر پارااکسوناز 1 را پوشش داده و حتی باعث کاهش بیشتر LDL اکسید شده گردد.
    کلیدواژگان: زیره سبز، پاراکسوناز1، لیپوپروتئین با دانسیته پایین اکسید شده، لواستاتین
  • نفیسه سادات طبسی، مریم راستین، مجتبی حسین پور مشهدی، اکرم شیخ، ابوالفضل خواجوی راد، محمود محمودی، جواد بهارآرا صفحه 7
    زمینه و هدف
    سیاه دانه (Nigella sativa) گیاهی ازتیره آلاله٬ علفی، یک ساله یا پایا است. ترکیبات این گیاه دارای خواص ضد سرطانی هستند. این مطالعه با هدف بررسی اثر سایتوتوکسیک و آپوپتوتیک عصاره الکلی سیاهدانه بر روی رشد سلول های سرطانی کلیه انسان رده ACHN و سلول های غیر سرطانی سالم رده L929 انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی غلظت های مختلف عصاره الکلی سیاهدانه در محیط کشت، روی سلول های ACHN و L929 اثر داده شد. پس از 24، 48 و 72 ساعت، تغییرات مورفولوژیک ایجاد شده با میکروسکوپ معکوس ارزیابی گردید. با آزمون MTT اثر غلظت های عصاره بر درصد سلول های زنده هر دو رده سلولی در زمان های مذکور، از نظر کمی بررسی شد. بررسی میزان آپوپتوز با کیت فسفاتیدیل سرین با استفاده ار دستگاه فلوسیتومتری مشخص گردید. داده ها با استفاده از آنالیز آماری واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی Tukeyآنالیز شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون MTT نشان داد که غلظت های μg/ml 750 و بالاتر عصاره بر سلول های رده ACHN و غلظت های μg/ml 1250 و بالاتر عصاره بر روی سلول های رده L929 موجب کاهش معنی دار تعداد سلول های زنده ACHN و L929 می گردد (05/0P<). نتایج بدست آمده از فلوسیتومتری نشان داد که حداکثر میزان آپوپتوز در رده سلولی ACHN در غلظت های μg/ml 1000 و 1250 بوده که این میزان برابر 92% بود و حداکثر میزان آپوپتوز در سلول های ردهL929 در غلظتμg/ml 1500 دیده شد که این میزان برابر 89% و هر دو در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی دار نشان داد (001/0>(P.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش عصاره الکلی سیاهدانه دارای اثرات آپوپتوتیک و سایتوتوکسیک بر سلول های سرطانی رده ACHN در مقایسه با سلول های سالم L929 است. لذا می توان عصاره الکلی سیاهدانه را به عنوان ترکیبی با اثرات سایتوتوکسیک روی سلول های سرطانی در درمان سرطان کلیه پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: آپوپتوتیک، سلول های ACHN، سلول های L929٬ سیتوتوکسیک، سیاهدانه، عصاره الکلی، فلوسیتومتری
  • محمد کارگر، امین رضا اکبری زاده، رامین یعقوبی صفحه 15
    زمینه و هدف
    روتاویروس ها به عنوان یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده گاستروانتریت حاد در کودکان و نوجوانان محسوب می شوند. سازمان بهداشت جهانی در سال 2005 به تمامی کشورهای در حال توسعه شناسایی سروتایپ ها و ژنوتایپ های شایع این ویروس (پایش بیمارستانی) را پیشنهاد نموده است. هدف از این پژوهش، تعیین ژنوتایپ شایع روتاویروس ها با روش RT-PCR در کودکان بستری شده در بیمارستان های شهرستان جهرم به مدت یک سال است.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی-تحلیلی، 163 نمونه مدفوع از کودکان زیر 5 سال مبتلا به اسهال شدید بستری شده در دو بیمارستان شهرستان جهرم جمع آوری شد. ابتدا گروه A روتاویروسی با روش آنزیم ایمونواسی (EIA) شناسایی و سپس ژنوتایپ نمونه های مثبت با استفاده از 9 پرایمر اختصاصی با روش RT-PCR تعیین گردید. نتایج با استفاده از آزمون های مربع کای، t-test و آزمون دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از مجموع 163 نمونه جمع آوری شده 75 (2/46%) مورد با روش الایزا از نظر وجود روتاویروس مثبت ارزیابی شدند. فراوانی ژنوتایپ های G1، G2، G3، G4، G9 و مخلوط (MIX) به ترتیب: 13 (33/17%)، 10 (34/13%)، 2 (67/2%)، 23 (66/30%)، 2 (67/2%) و 2 (67/2%) بود. بیشترین شیوع مربوط به فصل زمستان با فراوانی 69/22% و کمترین شیوع مربوط به فصل تابستان با فراوانی 29/4% بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای عفونت روتاویروس در جمعیت مورد پژوهش و به دلیل غیر قابل تایپ بودن تعداد زیادی از روتاویروس های جدا شده و همچنین شیوع ژنوتایپ های نادر، انجام پایش گسترده به صورت همزمان در سایر نقاط کشور پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: اسهال، روتاویروس های انسانی گروه A، کودکان بستری، RT، PCR
  • منصور غفوری فرد، محسن رفیعیان، ناهید شاهقلیان، مژگان مرتضوی صفحه 22
    زمینه و هدف
    افت فشارخون و کرامپ های عضلانی از عوارض شایع حین دیالیز است که علاوه بر نارضایتی بیماران، کفایت دیالیز را نیز پایین می آورد. یکی از روش هایی که اخیرا مطرح شده، استفاده از پروفایل های سدیم و اولترافیلتراسیون می باشد. هدف این مطالعه بررسی و مقایسه تاثیر پروفایل های خطی و پلکانی سدیم و اولترافیلتراسیون بر افت فشارخون و کرامپ های عضلانی حین همودیالیز بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 26 بیمار تحت همودیالیز مراجعه کننده به دو مرکز همودیالیز بیمارستان های حضرت علی اصغر(ع) و الزهرا(س) اصفهان که در طول یک ماه قبل از انجام پژوهش در بیش از 20 درصد جلسات دیالیز، دچار هیپوتانسیون حین دیالیز شده بودند، انتخاب شدند. در این پژوهش هر یک از بیماران به مدت سه جلسه با روش روتین (غلظت ثابت سدیم بر روی 138 میلی مول در لیتر)، 3 جلسه با روش پروفایل 1 سدیم و پروفایل 1 اولترافیلتراسیون (پروفایل خطی) و سه جلسه دیگر نیز با روش پروفایل 3 سدیم و پروفایل 3 اولترافیلتراسیون (پروفایل پلکانی) تحت دیالیز قرار گرفتند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی کای اسکوئر استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 19±8/46 سال بود. نتایج مطالعه نشان داد که میزان بروز هیپوتانسیون و کرامپ های عضلانی در روش پروفایل خطی سدیم و پروفایل خطی اولترافیلتراسیون و روش پروفایل پلکانی سدیم و پروفایل پلکانی اولترافیلتراسیون در مقایسه با روش روتین (کنترل) بطور معنی داری کاهش یافت (05/0P<) ولی میزان آنها در روش پروفایل های خطی و پلکانی تفاوت معنی داری نداشت (05/0P>).
    نتیجه گیری
    بکارگیری پروفایل های سدیم و اولترافیلتراسیون روشی ساده و بدون هزینه است که با تنظیم غلظت سدیم و میزان برداشت اولترافیلتراسیون باعث ثبات وضعیت همودینامیک بیمار در طول دیالیز می شود. بنابراین به منظور جلوگیری از افت فشارخون و کرامپ های عضلانی در طول دیالیز، استفاده از پروفایل های سدیم و اولترافیلتراسیون (نوع خطی و پلکانی) نسبت به روش روتین پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: اولترافیلتراسیون، افت فشارخون، پروفایل سدیم، همودیالیز، کرامپ عضلانی
  • آهورا نوذری، علی محمد فروغمند، علی محمد احدی، ابوالفضل خوشدل، شهلا صالحیان، همایون باقری، مرتضی هاشم زاده چالشتری، عفت فرخی صفحه 29
    زمینه و هدف
    امروزه تب و تشنج بخش قابل ملاحظه ای از موارد بستری کودکان را در بیمارستان ها به خود اختصاص داده است. با توجه به تحقیقات اخیر که نوعی ارتباط مثبت بین وجود سابقه خانوادگی برای تشنج (از نظر نوع و سن بروز بیماری در کودک) و ابتلا به این بیماری را نشان می دهد، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط پلی مورفیسم توالی های ریز اقماری ژن IL1RA (Inter Leukine 1 Receptor Antagonism) و استعداد ابتلا به بیماری تشنج ناشی از تب کودکان شهرکرد انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه موردی- شاهدی تعداد 100 بیمار مبتلا به تشنج ناشی از تب مراجعه کننده به بخش های اطفال و اورژانس بیمارستان هاجر شهرکرد و همچنین تعداد 130 کودک سالم انتخاب گردید. نمونه های خون تهیه و پس از استخراج DNA با استفاده از پرایمرهای اختصاصی مربوط به ژن 1RA IL، واکنش PCR جهت تکثیر ژن مربوطه صورت پذیرفت و در نهایت با مقایسه اندازه قطعات VNTR (Variable Number Tandem Repeat) نتایج با استفاده از آزمون کای اسکوار تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سن کودکان گروه بیمار 4/1±4/3 سال و میانگین سنی کودکان گروه کنترل 3/1±4/3 سال بود. 44 مورد از کودکان بیمار سابقه خانوادگی تشنج داشتند. فراوانی ژنوتیپی آلل 1 و آلل 2 ژن IL1RA به ترتیب در گروه بیمار 56% و 10% و در گروه کنترل 4/55% و 9/6% بود. برای آلل 1 و 2 از نظر پلی مورفیسم در این ژن تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    در کودکان شهرکرد ارتباطی بین پلی مورفیسم های این ژن و ابتلا به بیماری تشنج ناشی از تب وجود ندارد.
    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، تشنج، تب، ژن IL IRA، کودکان
  • غلامرضا مبینی، مصطفی حسینی، بابک شهباز، سید محمد ابراهیم طاهایی، محمدحسین سالاری، طلعت مختاری آزاد، رخشنده ناطق، شهره شاه محمودی، شاهین منصوری صفحه 36
    زمینه و هدف
    مصرف جایگزین درمانی خون و فرآورده های خونی غربال نشده یا فاکتورهای انعقادی تغلیظ شده ویروس زدایی نشده در بیماران اختلال انعقادی خطر ابتلا به هپاتیت C را در آنها ایجاد می کند. مطالعه حاضر به منظور بررسی فراوانی آنتی بادی بر علیه ویروس هپاتیت C (anti-HCV Ab) و فاکتورهای خطر مربوطه در بیماران اختلال انعقادی استان یزد انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی که به روش سرشماری در تابستان 1385 انجام شد، پس از جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای، از 77 بیمار نمونه خون گرفته شد. نمونه های پلاسما با کیت الیزا از نظر آنتی بادی بر علیه ویروس هپاتیت C و سپس نمونه های مثبت با روش تست RIBA (Recombinant Immonoblot Assay) تایید شدند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو و آنالیز رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    فراوانی آنتی بادی بر علیه ویروس هپاتیت ‍‍C معادل 4/49% (38 بیمار) بدست آمد. بین داشتن فرم شدید بیماری (از نظر نیاز به فرآورده های خونی) (01/0P<)، تحت درمان بودن بیش از 121 ماه (قبل از اجرای طرح غربالگری خون های اهدایی) (001/0P<) و سابقه ابتلا اعضا خانواده به HCV (05/0P<) با مثبت شدن آنتی بادی رابطه معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    اجرای موفقیت آمیز طرح غربالگری خون و فرآورده های خونی و نظارت بیشتر در تدارک فاکتورهای تغلیظ شده، توانسته به طور چشمگیری بروز موارد جدید آلودگی در بیماران مصرف کننده این فرآورده ها را در استان یزد کاهش دهد.
    کلیدواژگان: اختلال انعقادی ارثی، فاکتورهای خطر، هموفیلی، ویروس هپاتیت C
  • شیده نارو، اصغر اکبری، محمدرضا اسد، ابوالفضل فراهانی صفحه 43
    زمینه و هدف
    درمان های فیزیکی و تمرینات مختلف جهت درمان نقاط ماشه ای توصیه شده اند ولی مطالعه در زمینه تاثیر ویبریشن در نقاط ماشه ای عضلات پشت گردن و همچنین مقایسه آن با تمرینات کششی و اولتراسوند با در نظر گرفتن غیر تهاجمی بودن آن ها اندک است، لذا این مطالعه با هدف مقایسه اثرات درمانی ویبریشن و اولتراسوند توام با تمرین کششی بر نقاط ماشه ای عضلات پشت گردن ورزشکاران انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 30 ورزشکار با نقاط ماشه ای عضلات پشت گردن از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و بصورت تصادفی در دو گروه ویبریشن (15نفر) و اولتراسوند توام با تمرین کششی (15 نفر) قرار گرفتند. میزان ناتوانی گردن، درد گردن، درد و ناتوانی شانه قبل و بعد از درمان اندازه گیری شد. برنامه درمان برای هر دو گروه شامل 10 جلسه هفته ای 3 جلسه و هر جلسه حدود 30 دقیقه بود. داده ها با استفاده از آزمون هایt مستقل، من ویتنی، t زوجی، ویلکاکسون و آنالیز واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    شاخص ناتوانی گردن در گروه ویبریشن از 35/5±33/25 به1/4±93/13 و در گروه اولتراسوند با تمرین از 63/4±20/25 به 36/4±80/13 کاهش یافت (001/0>P). شاخص درد گردن در گروه ویبریشن از 91/3±15 به 70/3±47/6 و در گروه اولتراسوند با تمرین از 56/4±47/13 به 19/4±53/5 کاهش یافت (001/0>P). شاخص درد و ناتوانی شانه در گروه ویبریشن از 53/30±08/69 به 36/22±83/24 و در گروه اولتراسوند با تمرین از 61/23±69/64 به 42/11±27/17 کاهش یافت (001/0>P). اختلافی بین دو گروه از نظر بهبود عملکرد و کاهش میانگین درد و ناتوانی گردن و شانه وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق ما نشان داد که تاثیر ویبریشن و اولتراسوند توام با تمرین کششی بر بهبود عملکرد در ورزشکاران دارای نقاط ماشه ای در عضلات پشت گردن برابر و یکسان است.
    کلیدواژگان: نقاط ماشه ای، ویبریشن، اولتراسوند، تمرین کششی، گردن، شانه
  • محمود بهمنی، سید رضا حسینی، مجید آویژگان، مصطفی قربانی صفحه 53
    زمینه و هدف
    زالوها جزء راسته آنالیدا هستند که50 نوع از آن از خون پستانداران تغذیه می کنند. آلودگی به زالو باعث عوارضی شامل: کم خونی شدید، خونریزی، افزایش حساسیت و واکنش آنافیلاکتیک می شود. این مطالعه با هدف بررسی اثر تعدادی از داروهای شیمیایی و گیاهی بر زالو گونه لیمناتیس نیلوتیکا انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی ابتدا تعداد 100 عدد زالو از جنس لیمناتیس نیلوتیکا تهیه و اثر عصاره متانولی تنباکو و داروهای مبندازول، سوکسینیل کولین، مترونیدازول، تریکلابندازول، لوامیزول، نیکلوزاماید و یک تیمار با آب مقطر بر زالو مطالعه شد. حرکات و اثرات داروها به مدت 720 دقیقه مورد مشاهده و بررسی قرار گرفت و زمان فلجی و مرگ زالو ثبت می گشت.
    یافته ها
    با بررسی فلجی و مرگ زالو مشخص شد عصاره متانولی تنباکو با دوز 600 میلی گرم با میانگین 17 دقیقه باعث مرگ زالوها می شود. داروهای تریکلابندازول با میانگین 66/118 دقیقه، لوامیزول با 7 دقیقه، نیکلوزاماید با 66/18 دقیقه و مترونیدازول با 11/541 دقیقه باعث مرگ زالوها شدند.
    نتیجه گیری
    میانگین زمانی نسبتا کوتاه فلجی و مرگ زالو توسط عصاره متانولی تنباکو و داروهای لوامیزول، نیکلوزاماید، تریکلابندازول نشان از اثرات ضد زالویی این داروها می باشد و ممکن است بتوان از آنها در موارد آلودگی انسانی با زالو گونه لیمناتیس نیلوتیکا استفاده نمود.
    کلیدواژگان: زالو، لیمناتیس نیلوتیک، اداروهای ضدانگل، تنباکو
  • محمد تقی مرادی، عفت فرخی، فاطمه آزادگان، محسن بنی مهدی، معصومه دولتی، سوسن کشاورز، مرتضی هاشم زاده چالشتری، اعظم حسین پور، شاهین منصوری، داریوش فرهود صفحه 60
    زمینه و هدف
    ناشنوایی شایع ترین اختلال حسی - عصبی است. حداقل 50% از ناشنوایی ها ارثی بوده و تقریبا نیمی از ناشنوایی های ارثی به صورت اتوزومال مغلوب غیر سندرومی می باشد. جهش در ژن کانکسین 26 (Gap Junction beta2=GJB2) شایع ترین دلیل ناشنوایی غیر سندرمی مغلوب می باشد. جهش نقطه ای delG35، شایع ترین جهش در ژن کانکسین 26 می باشد. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی شایع ترین جهش ژن GJB2 به نام delG35 در افراد ناشنوای استان های آذربایجان شرقی، گیلان و چهارمحال و بختیاری انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی 240 بیمار با اختلال ناشنوایی ژنتیکی غیر سندرمی با الگوی توارث مغلوب از استان های چهارمحال و بختیاری (98 نفر) آذربایجان شرقی (97 نفر) و گیلان (45 نفر) وارد مطالعه شدند. پس از اخذ 5 میلی لیتر خون از بیماران، DNA با استفاده از روش استاندارد فنل کلرفرم استخراج شد. جهش های delG35 در این بیماران با استفاده از روش Nested-PCR و ژل پلی آکریل آمید 15% مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از 240 نفر (480 کروموزوم) بررسی شده 24 نفر بصورت هموزیگوت (48 کروموزوم) و 10 نفر بصورت هتروزیگوت (10 کروموزوم) دارای جهش delG35 بودند. فراوانی آلل های جهش یافته در بیماران مورد بررسی برابر با 08/12% بود که این نسبت در استان گیلان 88/18%، در استان آذربایجان شرقی 04/18% و در استان چهارمحال و بختیاری 06/3% بدست آمد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه در مقایسه با جمعیت های اروپایی برخی از مطالعات انجام شده در ایران فراوانی جهش delG35 پایین است و نشان می دهد ژنها و یا جهش های دیگری در ایجاد ناشنوایی غیر سندرومی جسمی مغلوب در جمعیت این استان ها به خصوص استان چهارمحال و بختیاری دخیل هستند. لذا ضروری است که جهش های دیگر در لوکوس های دیگر شناسایی و تشخیص داده شوند.
    کلیدواژگان: جهش delG35، کانکسین 26، Nested، PCR، ناشنوایی
  • ناصر یوسفی، عذرا اعتمادی، فاطمه بهرامی، کیومرث بشلیده، ناصر شیربگی صفحه 68
    زمینه و هدف
    بررسی عملکرد خانواده ها می تواند نقش تعیین کننده ای در ایجاد کارکردهای مثبت در نظام اجتماعی داشته باشد. بوون نظریه نظام های خانوادگی را ارایه نموده است که زیر بنا و پایه این نظریه بر اساس مفهوم تفکیک خود قرار دارد. این پژوهش با هدف بررسی رابطه تفکیک خود با بهزیستی ذهنی، سلامت روانی و کیفیت روابط زناشویی در چهارچوب نظریه بوون صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- همبستگی نمونه ها شامل 560 نفر بودند که از میان مراجعان مراکز مشاوره و فرهنگسراهای سطح شهر اصفهان به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه تفکیک خویشتن (DSI-2)، پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ)، مقیاس رضایت از زندگی (SWLS)، مقیاس عواطف مثبت و منفی (PANAS) و فرم تجدید نظر شده سازگاری زناشویی (RDAS) بود. نخست از طریق تحلیل عامل تائیدی (CFA) روایی ساختاری پرسشنامه ها مورد بررسی قرار گرفتند. سپس در چهارچوب نظریه بوون و با مرور پژوهش های صورت گرفته، مدل ساختاری برای مفهوم سازی ارتباط تفکیک خود با بهزیستی ذهنی، سلامت روانی و کیفیت روابط زناشویی ارایه و برازش شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که تناسب و کفایت شاخص های برازش مدل نشانگر اعتبار درونی مناسب یافته ها است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش روایی ساختاری پرسشنامه ها را تایید نمود و مدل ارایه شده نیز مبنی بر روابط ساختاری تفکیک خود با بهزیستی ذهنی، سلامت روانی و کیفیت زناشویی «برازش نظریه بوون» تایید گردید.
    کلیدواژگان: تفکیک خود، بهزیستی ذهنی، سلامت روانی، کیفیت روابط زناشویی، نظریه بوون، مدل یابی معادلات ساختاری
  • حسن هاشمی، مهربان صادقی*، محمد مهدی امین صفحه 77
    زمینه و هدف

    استفاده از پساب تصفیه خانه فاضلاب شهری به خصوص در مصارف کشاورزی مستلزم گندزدایی پساب تا حد استاندارد می باشد. کاربرد اشعه UV به دلیل معایب کمتر در مقایسه با سایر گندزداها، در نقاط مختلف دنیا در حال گسترش است. هدف از انجام این مطالعه بررسی امکان تصفیه و گندزدایی پساب تصفیه خانه فاضلاب شمال اصفهان با واحد زلال سازی و اشعه UV می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی از یک واحد زلال ساز و دو نوع سیستم گندزدایی فرابنفش کم فشار (LP) و فشار متوسط (MP) جهت گندزدایی پساب ثانویه استفاده شد. پارامترهای میکروبی کلیفرم کل و مدفوعی، استرپتوکوک مدفوعی و همچنین پارامترهای شیمیایی کل مواد معلق TSS (Total Suspended Solids)، آهن، سختی، جذب و عبور اشعه UV در نمونه های برداشت شده قبل و بعد از واحدها مورد آزمایش قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون آماری t زوجی تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    متوسط عبور اشعهUV در طول موج nm254 (نانومتر) از پساب زلال شده 34 درصد و میزان جذب اشعهau/cm 47/0 بدست آمد. در گندزدایی پساب زلال شده توسط لامپ LP، MP و تلفیق هر دو نوع لامپ، به ترتیب در دوز اشعه 400، 576 و mws/cm2 407 (میلی وات ثانیه بر سانتی متر مربع) غلظت کلیفرم ها به حد استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست ایرانml) 100 FC/ 400 و TC1000 (رسید و تعداد استرپتوکوک مدفوعی در دوزهای mws/cm2400، 422 و mws/cm2407 تا log 5 کاهش یافت (05/0P<). حداکثر رشد مجدد کلیفرم ها در پساب گندزدایی شده با لامپ LP بوده که حدود 7 درصد مشاهده شد. بیشترین مقدار رسوب تشکیل شده در سطح لامپ ها در mg/l 48 TSS= بود در حالی که غلظت های سختی کل و آهن به ترتیب 249 و 48/0 میلی گرم در لیتر بود.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل نشان داد که با بهبود نفوذ اشعهUV به دلیل ته نشینی ذرات و لخته های درشت، گندزدایی پساب زلال شده با زمان پرتودهی نسبتا بالا در دوزهای متداول مقدور است. هر چند که جهت ارتقاء کیفی پساب و گندزدایی دبی بیشتر، پیشنهاد می شود که قبل از محل نصب لامپ ها از سیستم تصفیه پیشرفته مانند فیلتراسیون استفاده شود.

    کلیدواژگان: اشعهUV، پساب، زلال سازی، گندزدایی
  • شهناز شهرجردی، نادر شوندی، رحمان شیخ حسینی، شهلا شهرجردی صفحه 85
    زمینه و هدف
    دیابت شیرین گروهی هتروژن از بیماری های متابولیک است که مشخصه آنها افزایش مزمن قند خون و اختلال متابولیسم کربوهیدارات، چربی و پروتئین می باشد. این تحقیق به منظور تاثیر یک دوره تمرینات قدرتی و استقامتی بر فاکتورهای متابولیک، کیفیت زندگی و سلامت روان زنان مبتلا به دیابت نوع II انجام گردید.
    روش بررسی
    در این تحقیق نیمه تجربی از بین زنان مبتلا به دیابت نوع Π مراجعه کننده به کلینیک شرکت نفت اراک، تعداد 19 نفر به روش در دسترس انتخاب شدند. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه قدرتی (9 نفر) و استقامتی (10 نفر) قرار گرفتند و علاوه بر درمان روتین به مدت 8 هفته (3 جلسه در هفته و هر جلسه 50-30 دقیقه) تمرینات را اجرا نمودند. قبل و پس از مداخله فاکتورهای متابولیک (شامل کلسترول تام، تری گلیسیرید، کلسترول HDL و VLDL و LDL، FBS، HbA1C و انسولین سرم)، کیفیت زندگی (SF-36) و سلامت روان (GHQ) بیماران بررسی و داده ها با استفاده از آزمون آماری t همبستگی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    انجام تمرینات قدرتی و استقامتی باعث کاهش FBS، HbA1c، انسولین سرم، و افزایش میانگین کیفیت زندگی در کلیه ابعاد و سلامت روان گردید (05/0P<). بین میانگین داده های پیش آزمون و پس آزمون داده های سایر فاکتورها در گروه قدرتی و استقامتی اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    تمرینات قدرتی و استقامتی به میزان یکسان بر بعضی از فاکتورهای متابولیک، کیفیت زندگی و سلامت روان بیماران دیابتی نوع 2 تاثیر دارد و باعث بهبود آن ها می شود.
    کلیدواژگان: دیابت شیرین، تمرینات قدرتی و استقامتی، سلامت روان، کیفیت زندگی
  • حمیدرضا عزیزی فارسانی صفحه 94
    زمینه و هدف
    ادم ریه نروژنیک ((Neurogenic pulmonary edema=NPE یکی از عوارض نسبتا نادر و تهدید کننده حیات در بیماران با ضربه مغزی می باشد. این عارضه در جوانان با خونریزی مغزی یا طناب نخاعی، تروما، تومورها، تشنج ها و یا عفونت ها دیده می شود. خصوصیت مشترک اتیولوژی های مختلف، افزایش فشار داخل مغز می باشد.
    گزارش مورد: آقایی 20 ساله بعد از سقوط از ارتفاع 10 متری دچار ضربه مغزی و کاهش سطح هوشیاری شده و بعد از 5 ساعت دچار ادم ریه نروژنیک می شود. در این گزارش درباره معرفی (Presentation)، آسیب شناسی و اداره بیمار (Management) بحث می کنیم تا پزشک معالج متوجه این بیماری و تشخیص افتراقی آن در زمان مراجعه باشد.
    نتیجه گیری
    ادم ریه نروژنیک در بیماران با ضربه مغزی که دچار تنگی نفس ناگهانی و کاهش نسبت /Fio2 Pao2 می شوند باید مد نظر باشد. مرگ و میر در این بیماران بالاست اما اگر سریعا درمان مناسب انجام گردد موجب بهبودی سریع می شود.
    کلیدواژگان: ادم ریه نروژنیک، ضربه مغزی، ونتیلاسیون مکانیکی
  • خلاصه انگلیسی مقالات
    صفحه 1
|
  • K. Gatreh-Samani, E. Farrokhi, M. Rafieian, Rabiee, M. Sadeghi Page 1
    Background And Aims
    Cumin (Cuminum Cyminum) has antioxidant property, therefore it may be able to reduce the lipid oxidation levels. Paraoxonase-1 (PON1) is exclusively associated with HDL. PON1 can hydrolyze oxidized phospholipids formed during lipoprotein peroxidation and plays a protective role against the oxidative modification of plasma lipoproteins. The aim of this study was to investigate the Cumin effects on plasma lipoproteins and paraoxonase-1 activity.
    Methods
    In this clinical trial study, 92 adult patients with LDL-C greater than 120mg/dL divided into two groups of Cumin and lovastatin. There was no significant difference in demographic characteristics between two groups. Before and after treatment with Cumin and lovastatin, lipid profile and paraoxonase activity were measured in all subjects and data were analyzed by paired t-test using SPSS software.
    Results
    Cumin reduced levels of glucose and ox-LDL, but it increased aryl esterase activity of PON1.There was no significant relationship between Cumin and other lipid profiles in this study.
    Conclusion
    Cumin increased PON1 activity better than lovastatin, therefore it can be used as a supplement in lovastatin therapy. Cumin and lovastatin probably have better effect to reduce ox-LDL levels if they be used together.
  • Ns Tabasi, M. Rastin, M. Hosainpour-Mashhadi, A. Shaikh, A. Khajavi-Rad, M. Mahmoudi, J. Bahar-Ara Page 7
    Background And Aims
    Black seed (Nigella sativa)، belongs to Rannunculaceae family. It has various functions، including immuno-modulatory، anti-oxidant، anti-inflammatory and anti-neoplastic effects. Anticancer properties of NS compounds are related to their cytotoxic and apoptotic effects. In this study، cytotoxic and apoptotic effects of ethanol: extract of NS was investigated on human kidney cancer cell line (ACHN) and normal cell line (L929).
    Methods
    NS ethanolic extract at 0، 10، 50، 100، 250، 500، 750، 1000، 1250، 1500، 1750 and 2000µg/ml concentrations were prepared and studied in culture mediums of ACHN and L929 cells. After 24، 48 and 72h، morphologic changes and MTT assay were performed in both cell lines. Indeed، early and late apoptosis were studied by phosphatidyl serine kit employing flow cytometry technique.
    Results
    After 24h، NS extract at 750 µg/ml and higher concentrations caused morphological changes and also reduced percentage of alive cells significantly (P<0. 05) in ACHN cells compared with L929 cells that showed similar changes at 1250µg/ml and higher concentrations. After 48 and 72h، these effects were more prominent. MTT assay results، showed that NS concentration of 750 µg/ml and higher doses reduce percentage of alive ACHN cells (P<0. 05). L929 cells showed similar changes at 1250µg/ml and higher concentrations (P<0. 05). Maximum apoptosis in ACHN cells was happened at 1000 & 1250µg/ml (92%) compared with L929 cells that showed maximum apoptosis at 1500µg/ml (89%). Indeed، both cell lines showed a significant increase in apoptosis compared with their control groups (P<0. 001).
    Conclusion
    NS ethanolic extract can may be useful as a cytotoxic and chemotherapeutic agent in kidney cancer treatment.
  • M. Kargar, Ar Akbarizadeh, R. Yaghobi Page 15
    Background And Aims
    Rotaviruses are the most common factors causing gastroenteritis in children. Considering the high rate of mortality in developing countries، WHO proposed hospital based surveillance in order to identify the prevalent genotype profile. This study was conducted to determine the prevalent genotypes of Rotavirus by RT-PCR method in hospitalized children in Jahrom city.
    Methods
    In this study، 163 stool samples were collected from children (<5 years old) with sever diarrhea who were hospitalized in two hospitals in Jahrom city during 2005-2006. At first، group A rotavirus were distinguished by Enzyme Immunoassay (EIA) test and then the genotypes of positive samples were determined using 9 specific primers by Nested RT-PCR method.
    Results
    From the total of 163 collected samples، 75 samples were positive by ELISA. The frequency of G1،G2،G3،G4،G9 and the mix genotypes were 17. 33%، 13. 34%، 2. 67%، 30. 66%، 2. 67% and 2. 67%، respectively. The most common prevalence of positive rotavirus was observed in winter with 22. 69% compared to the least prevalence in summer with 4. 29% (P<0. 05).
    Conclusion
    Considering the high prevalence of positive rotavirus in studied population and also prevalence of rare genotypes، we suggest a broader research in other parts of the country.
  • M. Ghafourifard, M. Rafieian, N. Shahgholian, M. Mortazavi Page 22
    Background and aims. Intradialytic hypotension and muscle cramps are most frequent complications in patients receiving haemodialysis (HD). So، preventing of these complications is one of the main challenges of the treatment team، especially for nurses. One of the preventive methods that have been recently introduced is the use of sodium profile and ultra filtration (UF) profile. The aim of this study was to evaluate the effects of two types of sodium and UF profiles on Intradialytic hypotension and muscle cramps.
    Methods
    In this clinical trial study، twenty six stable HD patients from two dialysis centers (Ali Asghar and Al-Zahra Hospitals) of Isfahan University underwent three different treatments: (1) control، constant dialysate sodium concentration of 138 mmol/l with constant UF، (2) linear sodium profile + UF profile (type1)، a linearly decreasing dialysate sodium concentration (146–138mmol/l) combination with a linearly decreasing UF rate. (3) a stepwise sodium profile + UF profile (type2)، a stepwise decreasing dialysate sodium concentration (146–138 mmol/l) combination with a stepwise decreasing UF rate. Each treatment was applied in 3 dialysis sessions. Data were analyzed using χ2 test using SPSS software.
    Results
    A total of 26 patients (14 men، 12 female) were participated in this study. The mean age of patients was 46. 819 years. In each group، 78 dialysis sessions and a total of 234 dialysis sessions were analyzed. The incidence of intradialytic hypotension and cramps was significantly reduced during two type of profiles compared with control group (P<0. 05، respectively). However، there was no significant differences between profiles (P>0. 05).
    Conclusions
    Sodium profile and UF profile are simple and cost effective method that modulate the dialysate sodium and ultrafiltration rate and preserve the homodynamic status of patients during dialysis. So، using of sodium profile and UF profile groups (linear and stepwise) is recommended for prevention of hypotension and cramps during dialysis process.
  • A. Nozar, Am Foroghmand, Am Ahadi, A. Khoshdel, Sh Salehian, H. Bagheri, M. Hashem Zadeh-Chaleshtori Page 29
    Background And Aims
    Now a days, fever and seizure are the most reasons for admitting children in hospitals. Due to influence of genetic factors, some children undergo to the fever less than others. In addition, recent studeis have shown a positive correlation between family history for febrile convulsion (type and age of onset in child) and predisposition to this disease. Therefore, this study was performed to study the assosiation between IL1RA gene polymorphism and predisposition to the disease.
    Methods
    In this case–control study, 100 patients affected by febrile convulsion who were referred to pediateric and emergency department of Hajar hospital were selected as case group and the control group was consisted of 130 healthy children. Peripheral blood sample (1.5 ml) was collected from the patients and DNA was extracted by standard phenol-chloroform method. Classic PCR was performed using one set primers designed for Inter Luekine 1 receptor antagonist and in the next step PCR products were analysed by PAGE (Poly Acryle Amid Gele Electrophoresis) and finally results were analysed by comparision of segments size.
    Results
    The average age of the patient group was 3.4±1.4 years and the average age of the control group was 3.4±1.2 years old. A positive history for febrile convulsion was detected for 44 cases of the patient group. The genotypic frequencies of the IL1RA gene allele1 and 2 in the patient group were 56% and 10%, respectively and for the control group were 55.4% and 6.9% respectively. Considering P=0.93 for allele 1 and P=0.401 for allele 2, no significance difference was found between two groups.
    Conclusion
    Based on the Chi square test, there was no correlation between IL1RA polymorphism and predisposition to disease.
  • Gr Mobini, M. Hosseini, B. Shahbaz, Sme Tahaei, Mh Salari, T. Mokhtari-Azad, R. Nategh Page 36
    Background And Aims
    Inherited bleeding disorder is a disease due to deficiency in clotting factors or platelets. Replacement therapy of unscreened blood and blood products or unviricidal concentrated clotting factors would expose these patients to risk of acquired hepatitis C. The aim of this study was to determine the seroprevalence of hepatitis C virus and related risk factors among bleeding disorder patients in Yazd province.
    Methods
    This cross-sectional study was performed in Yazd province in summer 2006 using census method. Following data collection through questionnaires, blood samples were taken from 77 (82.8%) patients. Plasma samples were tested for the presence of anti-HCV antibody via a third-generation ELISA kit. To exclude false positive cases, ELISA positive samples were re-tested by the confirmatory third generation RIBA test. The assessment of risk factors was done from the information analysis of both the questionnaires and test results by Chi-square test and multivariate logistic regression analysis, using SPSS 11.5 statistic software.
    Results
    The frequency of anti-HCV antibody was found in 38 (49.4%) patients. Chi-square test showed a statistically significant relationship between the severe form of the disease (in terms of blood products needed) (P<0.001), treatment duration of more than 121 months (P<0.001) and family history to HCV (P<0.05) antibody positivity.
    Conclusion
    Successful execution of the screening of the blood and blood products as well as more scrutiny in preparing concentrated factors have been led to a remarkable decrease in the new infections among the recipients of these products in Yazd province.
  • Sh Naroii, A. Akbari, Mr Asad, A. Farahani Page 43
    Background And Aims
    Various physical modalities and exercises have been recommended for treatment of myofacial trigger points, but there are not randomized controlled trails to compare these methods. The aim of this study was to compare the effects of vibration and ultrasound therapy accompanied with stretching exercises on myofascial trigger points of posterior neck muscles in athletes.
    Methods
    In this double-blind randomized controlled trial study. Thirty athletes with myofascial trigger points in their posterior neck muscles were recruited through simple non-probability sampling. They were randomly assigned to either a vibration (n=15) or an ultrasound therapy accompanied with stretching exercises group (n=15). Before and after intervention, neck disability (ordinal) was assessed with Neck Disability Index (NDI), neck pain with visual analog scale (ordinal) and Northwick Park Neck Pain Questionnaire (NPNPQ), and shoulder pain and disability with Shoulder Pain and Disability Index (SPADI). A 10 session program which lasted 4 weeks, 3 sessions per week, and 30 minutes per session was performed for both groups. Independent t-test or Mann-Whitney U, paired t-test or Wilcoxon and One Way ANOVA were used for analysis of data.
    Results
    The neck disability index was decreased from 25.33±5.35 to 13.93±4.1 in the vibration group and from 25.20±4.63 to 13.80±4.36 in the ultrasound therapy group (P<0.001). The neck pain index was decreased from 15±3.91 to 6.47±3.7 in the vibration group and from 13.47±4.56 to 5.53±4.19 in the ultrasound therapy group (P<0.001). The shoulder pain and disability index was decreased from 69.08±30.53 to 24.83±22.36 in the vibration group and from 64.69±23.61 to 17.27±11.42 in the ultrasound therapy group (P<0.001). However, no significant difference was observed between two groups regarding improving function and reducing pain and disability of neck and shoulder (P>0.05).
    Conclusion
    In athletes with myofascial trigger points in posterior neck muscles, both vibration and ultrasound therapy accompanied with stretching exercises causes decreasing in shoulder and neck pain and disability.
  • M. Bahmani, Sr Hosseini, M. Avijgan, M. Qorbani Page 53
    Background And Aims
    Leeches are subcategory of hirudinea family with 650 species. Studies have shown that 50 species of them feed from mammalian blood. Leech infestation can lead to some side effects including: anemia, bleeding, subsequent biting infections, ache, itching, inflammation, high sensitivity and anaphylactic reactions. As no effective drug, without any side effect, has been offered for leeches, we decided to study the anti- leech effects of some herbal and chemical compounds.
    Methods
    In this study, 100 Limnatis nilotica leeches were selected from spring waters from south region in Ilam province and the anti-leech effects of tobacco methanolic extract and also some other drugs such as mebendazole, succinyle-choline, metronidazole, triclabendazole, levamisol, niclosamide were investigated and compared with distilled water. First, leeches were put individually in a glass container with 600ml spring water. Then extract and drugs were added and their effects were screened for 720 min and time to paralyze kill and death of each leech was recorded.
    Results
    The results of this study showed that tobacco methanolic extract (600mg/ml) could kill the leaches in the average time of 17 minutes. Average death times for other drugs (triclabendazole, levamisole, niclosomide and metronidazole) were found 118.66, 7, 18.66 and 541.11 min, respectively.
    Conclusion
    The low average paralysing and killing time of tabacco methanol extract, levamisol, niclosomide, triclabendazole reflect anti leech properties of these compounds and therefore they may be used in the treatment of infestation with limnatis nilotica in the future.
  • Mt Moradi, E. Farrokh, F. Azadegan, M. Bani-Mehdi, M. Doulati, S. Keshavarz, D. Farhood Page 60
    Background And Aims
    Hearing loss is the most common inherited sensory disorder. At least 50% of hearing loss is inherited and about half of the genetic hearing loss is autosomal recessive non-syndromic. Mutations in GJB2 gene is the most frequent cause of autosomal recessive non-syndromic hearing loss. A single 35delG mutation is the most common allelic variant of GJB2 in most parts of the world. The aim of this study was to determine the rate of 35delG mutation in non-syndromic prelingual hearing loss in 3 provinces of Iran.
    Methods
    In this descriptive experimental study, 240 cases with autosomal recessive non-syndromic hearing loss in 3 provinces of Iran, including Azarbaijan Sharghi (97 cases), Chaharmahal va Bakhtiari (98 cases) and Gilan (45 cases) were screened for 35delG mutation in the GJB2 gene. Blood samples (5 ml) were taken for genomic DNA extraction. The mutation was screened using Nested-PCR method and the positive results were confirmed by subsequent direct sequencing.
    Results
    Results of this study showed that from 240 studied patients (480 chromosomes), 35delG mutation was found in 58 chromosomes (24 patients were homozygote and 10 patients were heterozygote). The frequency of 35delG mutation was 12.08%, including 18.04% in Azarbaijan Sharghi, 3.06% in Chaharmahal va Bakhtiari and 18.88% in Gilan province.
    Conclusion
    Prevalence of 35delG mutation in Chaharmahal va Bakhtiari population was lower than other provinces studied. These results indicate that the other genes or mutations could result in autosomal recessive non-syndromic hearing loss in Chaharmahal va Bakhtiari population. However, as we found a low rate of 35delG in the populations studied, the cause of deafness remains to be detected in other loci or genes.
  • N. Yoosefi, O. Etemadi, F. Bahram, K. Bashlideh, N. Shir-Bagi Page 68
    Background And Aims
    Many theorists have attempted to illustrate family functions. Bowen developed the theory of the family system. This theory is fundamentally based on the concept of differentiation of self. This study was intended to examine the relationship between self-differentiation and subjective well-being, mental health and marital quality in the framework of Bowen’s theory.
    Methods
    In this descriptive-correlation study, 560 subjects were chosen randomly from the clients of counseling centers and house of cultures (Farhang Sara) in Isfahan city. Our research tools were consisted of Differentiation of Self Inventory-2 (DSI-2), General Health Questionnaire (GHQ), Satisfaction with Life Scale (SWLS), Positive and Negative Affect Scales (PANAS) and Revised Dyadic Adjustment Scale (RDAS). First, construct validity of questionnaires were examined by confirmatory factor Analysis (CFA). Then, structural model for conceptualization of the relationship between differentiation of self and other factors is presented and fitted by reviewing of preceding studies within framework of Bowen's theory.
    Results
    Result revealed that proportion and sufficiency of model fitting indices is indicator of suitable internal validity.
    Conclusion
    The results of study confirmed construct validity of questionnaires and relationships between self-differentiation and subjective well being, mental health and marital quality” Fitting Bowen's theory”.
  • H. Hashemi, M. Sadeghi, Mm Amin Page 77
    Background And Aims

    Usage of municipal waste water treatment plant (WWTP)، especially in agricultural applications، requires disinfection to standards level. Application of UV radiation due to fewer disadvantages in comparison with other disinfectants is being increased around the world. The aim of this study was to evaluate treatment and disinfection of Isfahan North Wastewater Treatment Plant effluent by clarification and UV radiation.

    Methods

    The combined system was used in series in pilot scale including: Clarifier + Low Pressure (LP) + Medium Pressure (MP) UV Lamps. Total coliform (TC)، fecal coliform (FC) and fecal streptococcus (FS) were analyzed as microbiological parameters in all effluent samples. TSS، iron، total hardness، absorbtivity and transmittance (%UVT) were tested as physicochemical parameters before and after of units.

    Results

    Results of this study showed that the mean value of UVT in 254 nm and absorbance in clarified effluent were 34 percent and 0. 47 au/cm، respectively. In disinfection of clarified effluent with LP، MP، and combination of LP and MP lamps، doses of 400، 576 and 407 mws/cm2، the number of TC، FC، and FS was declined to standards of 1000 TC، and 400FC/100ml for effluent discharge. In addition، in doses of 400، 422 and 407، number of FS was reduced to 5 Log. Maximum regrowth of coliforms was seen after LP lamp and it was 7 percent. Maximum fouling on quartz sleeve was formed in TSS of 48mg/l، while concentration of iron and hardness was 0. 48، 249 mg/l، respectively.

    Conclusion

    Improving UV light penetration due to removal of coarse particles and flocks in clarifier، disinfection of clarified effluent with high irradiation time was possible in conventional doses. However، for upgrading the effluent quality and disinfection of high flow rate، using advanced treatment systems such as filtration is recommended.

  • Sh Shahrjerd, N. Shavandi, R. Sheikh-Hoseini, Sh Shahrjerd Page 85
    Background And Aims
    Diabetes mellitus is a metabolic disease which causes increased blood sugar، protein and lipid metabolism. The aim of this study was to investigate the effects of one term strengthening and endurance training on metabolic factors، quality of life and mental health in women with type 2 diabetes.
    Methods
    In this semi-experimental investigation، 19 women with type П diabetes mellitus from Araks Petroleum Company Clinic patients were selected and divided into two groups: strengthening (9 persons) and endurance (10 persons). Patients were asked to perform selected exercises for 8 weeks (3 sessions/week، 30-50min/session). Metabolic factors، such as total cholesterol، triglycerides، HDL، VLDL، LDL، FBS، HbA1c and insulin in serum were measured before and after intervention. SF-36 and GHQ questionnaires were also filled out for each patient. Data analyzing was performed by Paired T-test، using SPSS software ver. 12.
    Results
    Results of this study showed that FBS، HbA1C، Insulin serum levels have been decreased and quality of life (QOL) and mental health (MH) have been increased in strengthening and endurance groups (P<0. 05). No significant changes were found for other metabolic factors (P>0. 05).
    Conclusion
    Strengthening and endurance exercises are effective on some metabolic factors، quality of life and mental health in type 2 diabetic patients and can help to improve the disease.
  • Hr Azizi-Farsani Page 94
    Background And Aims
    Neurogenic pulmonary edema (NPE) is a relatively rare life-threatening complication in patients with head injury. It is mostly observed in young people and is associated with brain or spinal cord hemorrhage، trauma، tumors، epilepsy or infections. The common characteristic of all different NPE etiologies is increased intracranial pressure (ICP). Case report: In this case report study، reports a NPE case that is associated with head injury due to falling down in a 20 year – old man and described presentation، pathophysiology and management.
    Conclusion
    Neurogenic pulmonary edema is an un-common complication at cerebral trauma، but if this disease is diagnosed with head injury، patients may suddenly become dyspenic or ratio of Pa02/Fio2 may be decreased. The mortality is high، but recovery is usually rapid with appropriate management.