فهرست مطالب

پژوهشنامه آفریقا - پیاپی 3 (پاییز 1388)

پژوهشنامه آفریقا
پیاپی 3 (پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/10/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بررسی سیر تحول روابط خارجی چین و آفریقا
    احمد بخشی صفحه 9
    مطالعات باستان شناسان حکایت از مراودات چین و آفریقا بیش از سه هزاره دارد. این روابط از قرن ششم میلادی به بعد رنگ تجاری به خود گرفت و بیشتر به شرق و شمال این قاره معطوف شد. در دوران استعمار و حضور پرتغالی ها در شرق این قاره، مناسبات چین و آفریقا کاهش یافت. پس از انقلاب کمونیستی در چین و هم زمان با استقلال کشورهای این قاره، حضور چین با توجه به ایدئولوژی کمونیستی در این قاره پررنگ شد. چین کشورهای آفریقایی را نیروی مهمی در صحنه سیاست بین المللی می شناخت و به همین منظور در پی تقویت همکاری و اتحاد خود با کشورهای آفریقایی در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بود؛ به گونه ای که می توان پیدایش روابط سیاسی چین و کشورهای آفریقایی را نتیجه اقدامات اولیه چین و نه کشورهای آفریقایی دانست. هدف اولیه این کشور شناسایی دیپلماتیک از سوی کشورهای آفریقایی بود که با برگزاری کنفرانس آسیا – آفریقا و همچنین کمک های مالی به بعضی از کشورها موفق به این شناسایی شد؛ به گونه ای که از قبل این دیپلماسی توانست به عضویت دائم شورای امنیت درآید، جانشین چین تایپه شود و پس از آن هم به بازیگر مهم بین المللی تبدیل گردد. چین که زمانی با اهداف ایدئولوژیک وارد این قاره شده بود، در دهه1980م با تغییر این سیاست، رویکرد اقتصادی را پیشه خود ساخت؛ هرچند که در این راه با موانع و مشکلاتی نیز روبه رو شد. این مقاله درصدد است روابط چین و قاره آفریقا را در دوره های مختلف تاریخی به همراه تغییرات به وجود آمده در هر دوره به همراه ابزارهای گسترش روابط ازجمله کنفرانس ها و نشست های مشترک را مطالعه و تاثیرات آن را بر گسترش روابط بررسی کند. در پایان نیز واکنش های مثبت و منفی کشورهای آفریقایی و غربی نسبت به حضور چین در این قاره آمده است.
    کلیدواژگان: روابط خارجی، چین، آفریقا، انقلاب فرهنگی، فرصت ها و تهدیدها
  • ارزیابی و برآورد ظرفیت های صادرات کالایی ایران به مصر
    میرعبدالله، میرقادر حسینی صفحه 37
    مصر به دلایل زیادی از جمله دارا بودن وسعت و جمعیت مسلمان بالا، منابع طبیعی غنی، کارخانه های صنعتی بزرگ، درآمد ارزی فراوان از صنعت گردشگری، امکانات تجاری گسترده، موقعیت جغرافیایی - استراتژیک برتر در آفریقا و نزدیکی جغرافیایی به ایران در مقایسه با سایر کشورهای قاره آفریقا، جایگاه ممتازی در تجارت با ایران داراست. مجموعه این امکانات و توانمندی ها زمینه همکاری اقتصادی و گسترش روابط تجاری این کشور را با ایران می تواند فراهم کند ولیکن شکاف عمیقی میان ظرفیت های تجاری بالقوه و تحقق یافته ایران با مصر وجود دارد که مقاله حاضر در صدد ارزیابی این پدیده است.
    مقاله حاضر با هدف ارزیابی ظرفیت های صادرات کالایی ایران به مصر با استفاده از شاخص های برآورد پتانسیل تجاری، مزیت نسبی و شاخص کسینوس طی 2001- 2005م نوشته شده و به این نتایج دست یافته است: براساس نتایج، مصر با شاخص کسینوس 708/0 و 653/0 در واردات و صادرات از / به ایران بالاترین درجه اکمال تجاری در میان کشورهای قاره آفریقا با ایران دارد. همین طور، طی دوره مذکور، متوسط ارزش سالانه پتانسیل معمولی صادراتی ایران 90/2141 میلیون دلار بوده که تنها 02/11 میلیون دلار در سال تحقق یافته است. در واقع، متوسط ارزش سالانه پتانسیل معمولی صادراتی تحقق نیافته ایران به مصر 88/2130 میلیون دلار بوده است. همچنین درصد استفاده شده از پتانسیل معمولی صادراتی ایران به مصر 51/0درصد بوده که از پتانسیل معمولی صادراتی ایران به این کشور استفاده ی نازلی شده است. در میان کالاهای دارای پتانسیل صادراتی بالای ایران به مصر، اقلام کالاهای صادراتی غیرنفتی ایران که ارزش افزوده بالا، وزن حجمی پایین و ترجیحا مصرفی نهایی هستند، در اولویت اول صادراتی ایران به مصر قرار دارند.
    کلیدواژگان: پتانسیل تجاری، ظرفیت صادرات کالایی، شاخص کسینوس، مزیت نسبی صادراتی، ایران، مصر
  • بررسی مقایسه ای شاخصهای توسعه انسانی در آفریقا
    احمد سلطانی نژاد صفحه 65
    توسعه انسانی فرایندی پویا، درازمدت، همهجانبه و چندبعدی است که هدف آن، بهبود کیفیت زندگی است. در گزارش توسعه انسانی سازمان ملل، سه مولفه تشکیل دهنده شاخص توسعه انسانی عبارت است از: زندگی سالم و طولانی، دانش و زندگی مناسب و آبرومندانه. این ابعاد با شاخصهای امید به زندگی در هنگام تولد، وضعیت آموزشی و سطح رفاه اقتصادی مبتنی بر توانایی قدرت خرید مورد بررسی قرار گرفته است. این گزارش که از سال 1990م از سوی سازمان ملل انتشار یافته است، می تواند ابزار مناسبی برای سنجش سطح توسعه انسانی کشورها به شمار آید. در این مقاله، شاخص توسعه انسانی در قاره آفریقا به صورت مقایسه ای بررسی شده است. یافته ها نشان می دهد با وجود پیشرفت هایی که کشورهای آفریقایی در زمینه های مختلف داشته اند، بر اساس گزارش توسعه انسانی سازمان ملل در سال 2008، از مجموع 53 کشور آفریقایی 25 کشور دارای شاخص توسعه انسانی پایین و 23 کشور دارای سطح توسعه متوسط هستند؛ به گونه ای که از یازده کشور در شرق آفریقا، حدود دو سوم آن ها در سطح پایینی از توسعه انسانی قرار دارند. تمام کشورهای منطقه غرب آفریقا به جز دماغه سبز و غنا دارای توسعه انسانی پایین هستند. تمام کشورهای شمال آفریقا و بیشتر کشورهای جنوب این قاره در سطح توسعه انسانی متوسط قرار دارند.
    کلیدواژگان: شاخص توسعه انسانی، آفریقا، توسعه
  • ارتباط بین اسلام و کاهش ایدز در آفریقا (مطالعه موردی کشورهای جنوب صحرای آفریقا)
    علی اکبر، حسین، آزاده ایزدی فرد، کاویار، جانقربان صفحه 89
    محدودیت ها و بازدارنده های شرعی درباره تمایلات جنسی می تواند آثاری بر انتقال بیماری های جنسی واگیردار داشته باشد. شناسایی و به کاربردن چند اصل مسلم اسلامی ممکن است بر کاهش انتقال ویروس HIV اثرگذار باشد. فرضیه مقاله حاضر این است که رواج ایدز در میان مسلمانان کمتر از غیرمسلمانان است. در بین مسلمانان 38 کشور آفریقایی مذهبی، درصد انتقال و شیوع ایدز به گونه ای منفی مشهود است. شش مقاله از هفت مقاله چاپ شده در مورد ارتباط اعتقادات مذهبی و ایدز نشان می دهد رابطه ای منفی بین شیوع این بیماری و مسلمان بودن وجود دارد. مطالعات بیشتری که درباره ارتباط خطر عوامل شیوع ایدز انجام شده است، دلایلی مرکب نسبت به اعمال قوانین جنسی اسلامی (برای مثال اعمال خارج از روابط زناشویی) ارائه می دهند. البته عوامل دیگری هم در کاهش ابتلا به این بیماری تاثیر دارد، برای مثال مزایای ناشی از ختنه می تواند میزان شیوع ایدز را میان مسلمانان کاهش دهد.
    کلیدواژگان: ویروسHIV، شیوع ایدز، اسلام، مذهب
  • بررسی اثربخشی فعالیت های کمیته امداد امام خمینی (ره) در اتحادیه کومور (از دیدگاه جامعه کومور)
    مرتضی موصلی صفحه 101
    امروزه، در ادبیات مدیریت و سازمان، اثربخشی سازمانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است و یکی از ملاک های ارزیابی عملکرد به شمار می رود. منظور از اثربخشی، بررسی میزان موثربودن اقدامات انجام شده برای دست یابی به اهداف از پیش تعیین شده است. براساس ماده دو اساس نامه کمیته امداد امام خمینی (ره)، جامعه هدف این نهاد به درون کشور محدود نشده است و محرومان و نیازمندان برخی از کشورها نیز از برکات شکل گیری این نهاد مقدس بهره مند شده اند. یکی از کشور هایی که از خدمات و تجربیات امداد امام بهره مند شده، کشور آفریقایی کومور است.
    این پژوهش با هدف سنجش میزان تحقق اهداف و راهبرد های استراتژیک و عملیاتی کمیته امداد امام خمینی در اتحادیه کومور درطول دوره سه ساله (1385-1388ش) صورت پذیرفته است. از میان رویکرد های مختلف به اثربخشی، در این پژوهش از رویکرد مبتنی بر هدف به عنوان مدل نظری تحقیق استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش، مدیران و کارکنان بخش دولتی، شخصیت های مذهبی، استادان و دانشجویان، و سایر مشاغل (آزاد) بالای پانزده سال و باسواد شهر های اصلی جزایر کومور است. نمونه گیری به شیوه خوشه ایو طبقه ای متناسب با حجم و تصادفی ساده است و درمجموع 252 نفر برای نمونه انتخاب شده است. از بین ابزارهای گردآوری داده ها در این پژوهش از پرسش نامه محقق ساخته، و برای بررسی روایی پرسش نامه - با توجه به نوع و سوالات آن- از روایی محتوایی استفاده شده است. همچنین از روش آلفای کرونباخ جهت پی بردن به وضعیت پایایی (قابلیت اعتماد) بهره برده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها در سطح آمار توصیفی، شاخص های آماری مانند میانگین، درصد و... و در سطح استنباطی نیز آزمون تی استیودنت (t-test) به کار رفته است. نتایج پژوهش موید این است که از دیدگاه جامعه کومور عملکرد امداد امام هم در مبحث اهداف استراتژیک و هم در اهداف عملیاتی از اثربخشی لازم برخوردار بوده است.
    کلیدواژگان: اثربخشی سازمانی، اتحادیه کومور، کمیته امداد امام خمینی (ره)، آفریقا
  • جهانی شدن و ریشه های رنسانس آفریقایی
    سیدکاظم مهرنیا صفحه 123
    روابط بین الملل از دهه شصت میلادی دستخوش تحولاتی عمیق شد. در تمام آفریقا مبارزه استقلال خواهی وجه برجسته مردم این قاره در این عصر قلمداد می شود و اندیشمندان آفریقایی از آن به «رنسانس آفریقایی» تعبیر می کنند. همچنین پس از سپری شدن یک دهه، تحولی شگرف در کل نظام بین المللی رخ داد و مکانیسم های نظامی رفته رفته به عنوان ابزاری کارا نقش خود را به کارکردهای اقتصادی و رهیافتی مرکانتالیستی تغییر دادند؛ بنابراین، بلوک بندی «شرق و غرب» در نظام بین المللی جای خود را به قطب بندی «شمال جنوب» داد. در نتیجه کارکردهای اقتصادی نوین، که توسط نهادها و موسسات مالی بین المللی به جای ابزارهای نظامی و میلیتاریستی در عرصه بین المللی نقش آفرینی می کردند، پدیده جهانی شدن از دل نظام سرمایه داری مبتنی بر اقتصاد لیبرالیستی ظهور کرد. بروز این پدیده در عصر حاضر، سبب واکنش های متفاوت دولت های مختلف در سطح بین الملل شد؛ ازجمله ملل آفریقا که در سالیان طولانی طعم تلخ استعمار و استثمار را چشیده بودند، درباره پدیده جهانی شدن واکنش فوری نشان دادند که می توان تشکیل اتحادیه های مختلف را ازجمله این واکنش ها شمرد.
    نگارنده در این مقاله تحقیقی، برای حفظ هویت کشورهای آفریقایی در مقابل پدیده جهانی شدن، رویکرد پراتیک منطقه گرایی را پیشنهاد می کند که از راه های مناسب کشورهای جنوب و جهان سوم جهت توسعه مناسبات سیاسی و اقتصادی، تجاری و فرهنگی است. این رویکرد ضمن تدوین و توسعه فرصت های مناسب و برابر برای دو طرف، زمینه ظهور همگرایی منطقه ای و حتی فرامنطقه ای را فراهم خواهد ساخت. در سایه این همگرایی، کشورهای جنوب می توانند از حالت «وابستگی مطلق» نسبت به کشورهای شمال به «وابستگی متقابل» تغییر جهت دهند.
    کلیدواژگان: منطقه گرایی، جهانی شدن، رنسانس آفریقایی، فرهنگ، آفریقا
  • تیمبوکتو، گوهری تابناک در قلب صحرای بزرگ آفریقا
    امیربهرام عرب احمدی صفحه 139
    مالی یکی از کشورهای مسلمان نشین منطقه غرب آفریقاست که دین اسلام عمیق ترین تاثیر را در نهادهای مختلف اجتماعی و فرهنگی آن بر جای نهاده است. این کشور حاشیه صحرای بزرگ که به دلیل چهره بیابانی از زیبایی خاصی برخوردار است، یکی از کشورهای اسلامی آفریقا به شمار می رود که تاریخ حضور اسلام در آن به صدها سال پیش بازمی گردد. اسلام از قرون اولیه میلادی توسط برخی بازرگانان و مبلغان شمال آفریقا وارد بخش های شمال مالی شد؛ ولی اوج شکوفایی تمدن اسلامی در این کشور به قرون میانه اسلامی بازمی گردد که طی آن چند پادشاهی بزرگ اسلامی در این سرزمین بنیان نهاده شدند. مالی در این دوره به ویژه در زمان پادشاهی مانسا موسی، امپراتور معروف، به شهرتی جهانی دست یافت و به عنوان کشوری اسلامی در سرتاسر قاره آفریقا معروف شد. همچنین طی این دوره، شهر تیمبوکتو به مرکز بزرگ علمی جهان اسلام مبدل شد و دانشگاه اسلامی سانکوره که امروزه سه مسجد بزرگ این شهر از شکوه و عظمتش در آن عهد حکایت دارند دومین دانشگاه اسلامی بزرگ قاره آفریقا پس از دانشگاه الازهر به شمار می آمد. در این مقاله شهر تیمبوکتو، که در سال 2006م از سوی سازمان کنفرانس اسلامی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شد، به اختصار فقط از نظر فرهنگی مورد بررسی قرار گرفته است؛ هرچند آن قدر گفتنی در مورد این شهر زیاد است که خلاصه کردن تیمبوکتو در چند صفحه به راستی مثال «گنجاندن بحری در کوزه است».
    کلیدواژگان: تیمبوکتو، کشور مالی، هنر و میراث اسلامی، نسخ خطی
|
  • The Evolution of China's Relations with Africa: A Survey
    Ahmad Bakhshi Page 9
    The studies of archeologists imply that China and Africa have been in close connection since three millenniums ago. This relationship found a commercial identity from the sixth century and showed stronger tendency in the eastern and northern regions of Africa. During colonialism and while the Portuguese were in the east of Africa, the links between China and Africa reduced. After the Communist Revolution in China and as the countries of this continent earned independence, China’s presence became more solid in this continent as a result of communism ideology. China regarded the African countries an important source in the international political scene and for this reason it sought progress and strength in cooperation and unity with the African countries in economical, political and cultural aspects. Therefore the establishment of political affairs and relations between China and the African countries can be considered as the result and outcome of China’s initial attempts rather than the African countries. The primary purpose of China was to be diplomatically recognized by the African countries. China achieved its purpose through holding the Asia-African Congress, in addition to offering financial support to some countries. China earned a position as the permanent member of the United Nation’s Security Council, replace Taipei China and finally turn into an important international player through its diplomacy. Although China at first had an ideological purpose for penetration into Africa, it changed this policy in 1980 and focused on an economical approach; even though it faced some obstacles and problems in its way. The present paper intends to survey China and Africa’s relation in different historical eras along with the changes created in each period, added to making a close study of the means used for the further development of this relationship- including the conferences and common meetings, finally studying its effects on the development of this relation. In the end, the positive and negative reactions of the African and western countries towards China’s presence in Africa have been conveyed.
  • Estimation & Evaluation of Iran's potential for Products Export to Egypt
    Mirabdollah, Mirghader Hosseini Page 37
    Egypt enjoys an eminent position in the field of trade with Iran compared to other African countries. The reasons for this are; large area and a high population of Muslims, rich natural sources, large industrial factories, plenty of exchange income from tourism, high trade potency, a superior geographic- strategic position in Africa, added to its close geographical distance from Iran. All these facilities and potencies can pave the way for Egypt’s economical cooperation with Iran and lead to the expansion of commercial cooperation among these two countries, yet there is a wide gap between the commercial potential capacity and the achieved potentials of Egypt with Iran. The present article intends to evaluate this phenomenon. The purpose of this article is the estimation of Iran’s potential for export of products to Egypt through using the indicator of commercial potential, proportional benefits, and the cosine indicator during 2001-2005, reaching the following
    Conclusions
    Egypt has the indicator of 0/708 and 0/653 in import and export to Iran which shows the highest possibility and potency for trade with Iran among the African countries. Also, in the mentioned period, the average value of annual usual potential in Iran’s exportation has been 2141/90 million dollars, while only 11/02 million in year has been practically earned. As a matter of fact, the average value of the usual annual potential in exportation from Iran to Egypt which has not been practically earned is 0/51 million dollars, which means that only a very small portion of the normal exportation potential of Iran to Egypt has been used. Among the products which have a high potency for export to Egypt, the nonpetroleum products which have a high surplus value, small weigh value, and ultimately consumable, have the first priority for Exportation from Iran to Egypt.
  • Comparative Study of Human Development Index in Africa
    Ahmad Soltaninejad Page 65
    Human development is a comprehensive, multidimensional, long term and dynamic process that aims to improve the quality of human life. The Human Development Index (HDI) is constructed from three components: a long and healthy life, knowledge and a decent standard of living. These dimensions of Human development are measured by different indicators including life expectancy at birth (years), level of education (adult literacy rate and Gross enrolment ratio) and gross domestic products (GDP) per capita at purchasing power parity. The HDI report which has published by UNDP since 1990 provides a general assessment of country achievements in human development. It also could be an important tool for assessing and monitoring trends in human development. The main aim of this paper is to study the status of HDI in Africa through a comparative prism.
  • Islam and AIDS in Africa (Case Study of Sub-Saharan Africa)
    Ali Akbar, Hossein, Azadeh Izadifar, Kavyar, Janghorban Page 89
    Limitations and religious obstacles in the way of sexual desires can affect the transfer of contagious sexual diseases. Recognition and application of a few Islamic principles can decrease the transfer of the HIV virus. The assumption of the present article is that the spread of AIDS is lower among Muslims, compared to the non-Muslims. The percentage of transfer and spread of AIDS shows a negative rate among the Muslims of 38 religious African countries. Among the seven published papers on the relation between religious beliefs and AIDS, six of them show that there is a negative relation between the common spread and prevalence of this disease and being a Muslim. Further studies accomplished about the threats of AIDS spread factors, all offer a complexity of reasons regarding the practice of Islamic sexual principles (for instance having sexual affairs outside marital relationship. Obviously there are other factors which affect the decrease of being afflicted to this disease. For instance benefits derived though circumcision reduces the rate of AIDS spread among Muslims.
  • Survey of the Efficacy of Imam khomeini Relief Foundation in The Union of the Comoros (Through the Eye of Comoros Communities)
    Morteza Moseli Page 101
    Nowadays, organizational efficacy enjoys a prominent position in the discussions related to management and organization, and it actually counts as one of the evaluating factors in functionality. In here efficacy means the survey of the level of the efficacy of the acts done for achievement of the preplanned purposes. Based on the second clause written in the statute of Imam Khomeini Relief Committee, the target community within this organ is not limited to inside the country and actually the deprived and needy people of some of the other countries have enjoyed the blessings and grace of this sacred organ. One of the countries which has benefited from the services and privileges of the Imam Khomeini Relief Committee is Komor, an African country. This research took place with the purpose of evaluation of the rate of the fulfilled purposes, in addition to the strategic and operational plans of the of Imam khomeini Relief Foundation in the Union of the Comoros during three years covering 2006-2009. Among the available approaches for efficacy, this research has utilized the approach which is based on the purpose as the theoretical model. The statistical community of this research includes the state managers and clerks, the religious personalities, university professors and students, and all the other jobs which has employed people over fifteen years of age, added to the literate people of the main cities in the Union of the Comoros. Sampling was done in cluster form and categories in accordance with the volume and simple randomization and in overall 252 people were selected for the samplings. Among the variety of tools for data collection, questionnaires were used and for the survey of the narrative of the mentioned questionnaires, considering the type of the questions- content narrative was applied. Also in order to discover a stable position, the Kronbach Alfa Method was used. For data analysis at the level of descriptive statistics, statistical majorities such as the average, percentage etc, and the T-Test were used for the comprehension level. The results of the research emphasize that the Imam khomeini Relief Foundation enjoys sufficient efficacy according to the Comoros communities both for reaching the strategic and operational targets.
  • Globalization and the Roots of the African Renaissance
    Seyyed Kazem Mehrnia Page 123
    Since the sixth decade, international affairs has gone through deep changes and evolutions, and in this relation Africa has shown the spirit of independency as a prominent dimension, an issue called the African Renaissance by the African scholars. Also after a decade, a magnificent revolution took place in all the international systems, in which the military mechanisms as a functional device gradually changed their role into economical and strategic mercantilist functions. Therefore the division of the East and West blocks gave their place to the North-South poles in the international systems. As a consequence of the modern economical functions which played their role by the organs and the international financial institutes instead of military and militaristic devices in the international scene, the phenomenon known as globalization emerged from the depth of the capitalistic system based on liberalistic economy. The emergence of this phenomenon in the present era caused a variety of different reactions in the international level by different states. Africa was among such states as it had experienced the bitterness of colonialism and exploitation. Actually Africa showed prompt reaction to the phenomenon of globalization, among which the establishment of different unions can be mentioned. In this research, the author suggests the regionalism approach for protection of the African countries in the field of globalization, which is a suitable path for the southern and the third world countries for the purpose of political, economical, commercial and cultural developments. This approach improves and creates appropriate opportunities for both sides at a similar level, while it also paves the way for regional and ultra-regional integration. Through such integration, the southern countries can change their position from absolute attachment and dependency towards the northern countries in the form of reciprocal dependency and attachment.
  • Timbuktu, a Gleaming Gem in the Heart of Great Sahara of Africa
    Amir Bahram Arab Ahmadi Page 139
    Mali is a country in the western region of Africa with Muslim inhabitants; a place in which Islam has had the deepest influence on its social and cultural organs. This country, located in the margins of the Sahara desert, enjoys peculiar beauty due to its landscape as a desert, which also counts as one of the Islamic countries of Africa and the foundation of Islam in there goes back to many centuries ago. Islam emerged into the northern parts of Mali through some traders, merchants and the missionaries of North Africa from early centuries. Yet, the climax of the Islamic civilization in Mali occurred in the Islamic middle era, when a number of great Islamic kingdoms settled down there. Mali earned world fame in this era, especially during the reign of Mansa Musa, the famous emperor, ultimately getting well-known as an Islamic country throughout Africa. In addition to that, during this period the city of Timbuktu turned into a great academic and scientific center for Islam. The Islamic University of Sankuru, which today covers three magnificent mosques in this city, is the second greatest Islamic university in Africa, while the Al-Azhar University has the first position. This article in brief surveys the city of Timbuktu from a cultural point of view as it was introduced the cultural center of the Islamic World by the Islamic Conference Organization. What is more, there is a lot to be said and discussed about the amazing city of Timbuktu and what is expressed in here is just a brief hint.