فهرست مطالب

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 20، زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/10/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عبدالرضا ملک، محمودرضا خزاعی، نرگس افضلی، نیلوفر ملک صفحات 215-220
    مقدمه
    نارسایی حاد کلیه یک اختلال شایع در نوزادان بستری در مرکز مراقبت های ویژه می باشد. در بیشتر نوزادان نارسایی کلیه با عوامل مستعدکننده ای مثل سپسیس، نارسایی قلبی، آسفیکسی پری ناتال و نارس بودن همراهی دارد. شیوع نارسایی کلیه در نوزادان نسبتا بالا بوده و عدم تشخیص و درمان به موقع آن نوزادان را در آینده با عوارض جبران ناپذیری مواجه می سازد.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی شیوع و علل نارسایی حاد کلیه در نوزادان بستری در بخش مراقبت های ویژه است تا با شناخت عوامل خطرساز، از بروز و پیشرفت نارسایی کلیه کاسته شود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه پرونده ی 2400 نوزاد بستری در بخش مراقبت های ویژهی نوزادان بیمارستان 22 بهمن مشهد در طی 5 سال بررسی گردید. از این تعداد 50 نوزاد معیارهای نارسایی حاد کلیه را دارا بودند. میزان کراتینین سرم نوزادان و حجم ادرار آن ها با اعداد استاندارد مقایسه گردید و در انتها نتایج توسط نرم افزارهای آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و 05/0≥P معنی دار تلقی گردید.
    نتایج
    در این مطالعه شیوع نارسایی حاد کلیه 1/2 درصد بوده است. شیوع نارسایی کلیه در نوزادان پسر 3/2 درصد و در نوزادان دختر 8/1 درصد بوده است. اختلاف از نظرآماری معنیدار نبوده است (093/0=P). از بین 50 نوزاد مورد مطالعه که مبتلا به نارسایی حاد کلیه بودند، 18 نوزاد نارسایی کلیه درونزاد (36%)، 31 نوزاد مبتلا به نارسایی پیش کلیوی (62%) و 1 نوزاد دچار نارسایی کلیه از نوع انسدادی (2%) بودند. در این مطالعه شایع ترین علل نارسایی حاد کلیه به ترتیب دهیدراتاسیون (28%)، سندرم زجرتنفسی نوزادی (18%)، ایکتر و خوب شیرنخوردن (16%)، آسفیکسی(16%) و عفونت (14%) بوده است.
    نتیجه گیری
    نارسایی پیش کلیوی ناشی از کم آبی و خوب شیرنخوردن شایع ترین علت نارسایی حاد کلیه در نوزادان است.
  • سیدمحمود حجازی، محمود سلطانی، یلدا غلامی صفحات 221-228
    پوکی استخوان، از شایع ترین بیماری های زندگی امروزی است. امروزه اثر فعالیت های ورزشی بر افزایش BMD استخوان، در تمام سنین و حفظ آن در کهنسالی، به خوبی ثابت شده است.
    مقایسه ی تاثیر تمرینات مقاومتی و هوازی بر تغییرات دانسیته معدنی استخوان موضعی دختران غیرورزشکار آزمودنی های این پژوهش 36 دختر غیرورزشکار با میانگین سنی 65/1±58/22 سال و شاخص توده ی بدنی71/2±85/22 در سه گروه مقاومتی، هوازی و کنترل انتخاب شدند. تمرینهای گروه هوازی شامل 36 جلسه دویدن (3 جلسه در هفته)، به مدت 40 دقیقه و با شدت 70 تا 80 درصد حداکثر ضربان قلب بود. گروه مقاومتی نیز در 36 جلسه، تمرین های خود را به صورت دایرهای و با شدت 70 تا 80 درصد یک تکرار بیشینه (6 تا 8 تکرار در 3 نوبت و 2 دقیقه استراحت بین نوبتها)، انجام دادند.
    هر دو نوع تمرین مقاومتی و هوازی، سبب ایجاد تغییرات معنی داری در دانسیته معدنی استخوان ناحیه های کمر، گردن استخوان ران و مچ دست شدند (05/0>P). در مورد کمر، تمرینات مقاومتی نسبت به تمرینات هوازی اثر بهتری داشت، در حالی که در مورد گردن استخوان ران، فقط تمرین هوازی اثر بهتری ایجاد کرد (05/0>P).
    نتایج کلی این تحقیق نشان داد که در مقایسه ی اثر تمرینات مقاومتی و هوازی بردانسیته مواد معدنی استخوان، تفاوت های برجسته ای وجود ندارد.
  • محمدرضا خاکزاد، مجید میرصدرایی، لیدا جدی، محسن تهرانی، مجتبی سنکیان صفحات 229-237
    تحریک گیرندهی شبه 2Toll- محلول (sTLR-2=Soluble Toll-like receptor-2) می تواند منجر به فعال شدن هر دو مکانیسم های سیستم ایمنی ذاتی و اکتسابی گردد. اخیرا گزارشاتی وجود دارد که نقش مولکول های 2Toll- را در پاتوژنزآسم نشان می دهد.
    هدف از این مطالعه بررسی سطح sTLR در سرم و خلط بیماران مبتلا به آسم در مقایسه با افراد نرمال بود. این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی بیماران با اختلالات ریوی مراجعه کننده به کلینیک فوق تخصصی ریه انجام شد. 33 بیمار با تشخیص آسم و 19 نفر از افراد سالم به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. بیماران آسمی مطابق با معیارهای Global Initiative for Asthma (GINA) به 4 گروه آسم خفیف، خفیف پایدار، متوسط و شدید تقسیم شدند.گروه شاهد از بین افراد داوطلب سالم که خود و اطرافیان شان سیگاری نبودند و هیچ گونه سابقه ی بیماری های ریوی و آلرژیک را نیز نداشته و از نظر سن و جنس مشابه گروه آزمون بودند انتخاب و وارد مطالعه شدند. پس از گرفتن شرح حال و معاینهی بالینی، به طور هم زمان خون گیری وریدی و نمونه گیری خلط (تحریک شده با سالین هایپرتونیک 5%) انجام شد. برای اندازه گیری سطح 2sTLR- از روش الایزای ساندویچ استفاده گردید. شمارش ائوزینوفیل های خون محیطی و شمارش افتراقی سلول های التهابی خلط در بیماران و گروه شاهد نیز انجام شد. هم چنین غلظت IgE کل سرم وخلط با استفاده از روش الایزا در تمام نمونه ها نیز اندازهگیری شد.
    میانگین جذب نوری 2sTLR- در سرم بیماران مبتلا به آسم به طور معنی داری پایین تر از گروه شاهد بود (12/0±44/0 در مقابل 15/0±72/0، 003/0P=). میانگین جذب نوری 2sTLR- در مایه رویی خلط بیمارن قابل اندازه گیری نبود. نتایج ما نشان داد که کاهش میانگین جذب نوری 2sTLR- به طور همزمان با افزایش شدت و مرحله ی آسم ارتباط داشت، اگرچه این تفاوت معنی دار نبود.
    به طور کلی نتایج ما نشان داد که سطح 2sTLR- در سرم و خلط بیماران مبتلا به آسم به طور معنی داری پایین تر از گروه شاهد است.
  • سعید رحیقی، حمیدرضا ارشدی، عذرا نجابتیان صفحات 239-244
    جراحی فتق دیسک کمری یکی از شایع ترین انواع جراحی های انجام شده در جهان است. بسیاری از مطالعات موفقیت این جراحی را در بهبود نتایج رادیولوژیک از قبیل میزان فیوژن و کاهش فشار بر بافت عصبی دانسته اند. ولی آن چه در بسیاری از موارد نادیده گرفته شده، میزان رضایتمندی بیمار و کیفیت زندگی او پس از جراحی است.
    تعیین اثر برخی عوامل از قبیل افسردگی، اضطراب و انتظارات بیماران بر رضایتمندی آنان از جراحی دیسک کمر 60 بیمار که کاندید جراحی فتق دیسک کمر بودند قبل و سه ماه پس از جراحی با استفاده از پرسش نامه های استاندارد از نظر وجود افسردگی، اضطراب و نیز انتظارات آنان از جراحی بررسی شدندبیماران 33 زن (55%) و 27 مرد (45%)، بودند. متوسط شدت درد پیش از جراحی 25/7 واحد بود که پس از جراحی به 1/2 واحد کاهش یافت. 3/93 درصد آنان اضطراب و 7/66 درصد آنان افسردگی داشتند.70 درصد دارای انتظارات زیاد از جراحی بودند. میزان رضایتمندی از 7/1 تا 9/8 واحد بود. (متوسط 5/5) بیشترین میزان رضایتمندی در بیماران بین 39-30 سال دیده شد و افسردگی و انتظارات بالا با رضایتمندی کمتری همراه بود.
    افسردگی رضایتمندی را کاهش می دهد و انتظارات پایین می تواند آن را افزایش دهد.
  • امیررضا خلیقی، محمدرضا خلیقی، سیدمحسن قاسمی، نگار خلیقی صفحات 245-251
    بیماری اولسرپپتیک شامل زخم معده و دئودنوم بوده و سه عامل اصلی مصرف داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی، عفونت هلیکوباکترپیلوری و افزایش ترشح اسید در کنار سایر عوامل، در این بیماری دخیل دانسته شده است.
    مقایسه ی دو رژیم ریشه کنی عفونت هلیکوباکترپیلوری با استفاده از آموکسی سیلین به جای مترونیدازول (جهت پرهیز از عوارض مترونیدازول) در رژیم حاوی امپرازول، کلاریترومایسین در بیماران مبتلا به اولسر پپتیک در شرایط اپیدمیولوژیک شهر مشهد.
    در این پژوهش برای 120 بیمار (در دو گروه 60 نفره) مبتلا به اولسرپپتیک اثبات شده، پس از تکمیل پرسش نامه، تست اوره آز تنفسی انجام و در موارد آلودگی خفیف و آلودگی شدید به طور تصادفی رژیم درمانی انتخاب و درمان به مدت یک هفته ادامه پیدا کرده، پس از یک ماه از اتمام درمان تست اوره آز تنفسی مجدد جهت پی گیری پاسخ به درمان انجام گردید.
    نتایج بیانگر بالاتر بودن میزان عفونت با هلیکوباکترپیلوری در رده ی سنی 39-30 سال و 49-40 سال بوده، هم چنین میزان آلودگی در مردان مجرد و سطح تحصیلی پایین تر بیشتر می باشد. بعد از دریافت رژیم های آنتی بیوتیکی تفاوت معنی داری در پاسخ به درمان در دو گروه نشان نداد، لذا نتایج پیشنهاد کننده ی آن است که این دو رژیم در درمان مبتلایان به عفونت هلیکوباکترپیلوری در زمینهی اولسرپپتیک ارجحیتی بر هم ندارند (927/0=P).
    با وجود عدم تفاوت معنی دار آماری و عدم برتری میان رژیم های دارویی به کار برده شده ولی به دلیل عوارض کمتر و تحمل گوارشی بهتر و قیمت ارزان تر، آموکسی سیلین در مقایسه با مترونیدازول در گام اول درمان قرار خواهد گرفت.
  • مجیدرضا عرفانیان تقوایی، فاطمه حبیبی، حبیب الله اسماعیلی، محبوبه عرفانیان تقوایی صفحات 253-258
    در جهان سالانه حدود 2 میلیون زخم ناشی از حیوان گزیدگی (گازگرفتگی) توسط پستانداران در انسان به وجود می آید. در کشور ما نیز روند سالیانه موارد حیوان گزیدگی در انسان نشان دهنده رشد می باشد که مانند سایر کشورها از نظر بهداشتی اقتصادی حائز اهمیت است.
    هدف از انجام این تحقیق تعیین موارد ثبت شده حیوان گزیدگی در طی 3 سال از مراجعین به واحد ضد هاری مرکز بهداشتی درمانی شماره 2 مشهد می باشد تا با بررسی توزیع فراوانی آن بتوان با برنامه ریزی بهتر، اقدامات مناسب تری را در جهت کنترل هر چه موثرتر گازگرفتگی ها و کاهش خسارات جانی و اقتصادی ناشی از آن به عمل آورد.
    ابتدا پرونده های تمامی مر اجعین به مرکز بهداشت شماره 2 مشهد در بین سال های 85 تا 87 به تفکیک مورد مطالعه قرار گرفت، سپس داده های مورد نظر جمع آوری شدند. جهت توصیف داده ها جداول توزیع فراوانی برای هر سال به طور جداگانه ترسیم شدند.
    به طور کلی در سال های 1385 تا 1387 به ترتیب تعداد 3089، تعداد 3294 نفر و 3535 نفر مورد حمله حیوانات مختلفی در مشهد قرار گرفته اند. از نظر دموگرافیک بیشترین مبتلایان مرد در دههی دوم (محدوده ی سنی 10 تا 19 سال) زندگی قرار داشتند. میزان گازگرفتگی در افراد شهری بیشتر از افراد روستایی بوده است. بیشترین موارد گازگرفتگی را از میان حیوانات گزنده، سگ به خود اختصاص داده بود و تعداد افرادی که تحت درمان ضدهاری ناقص بوده اند بیش از افرادی بود که درمان کامل دریافت بوده اند. اندام های فوقانی و تحتانی بیشترین محل گزش را تشکیل داده بودند.
    به طور کلی گزش به وسیله ی حیوان بیشتر در مردان جوان روستایی اتفاق می افتد لذا آموزش مناسب در سطح روستاها در رابطه با استفاده از پوشش مناسب در هنگام تماس یا حیوان، هم چنین تغییر رفتار سنتی با حیوان و تاکید بر ایمن سازی حیوانات به ویژه سگ ها در روستاها می تواند از رخداد گزیدگی حیوانات بکاهد و یا آموزش مستمر افراد به انجام واکسیناسیون کامل در موارد گزیدگی از بروز موارد مرگ بار آن جلوگیری کند.
  • احمد صفاری، هانیه صبوری شکفته، هانیه حسین نژاد، مجتبی مشکات صفحات 259-266
    کبد یکی از ارگان های اصلی بدن در متابولیسم کربوهیدرات ها می باشد. اختلال در متابولیسم گلوکز و دیابت به طور شایعی در بیماران سیروز دیده می شود. مقاومت به انسولین می تواند نقش مهمی در پیش آگهی بیماران سیروز کبدی داشته باشد.
    در این مطالعه به بررسی میزان ابتلا و مقایسه ی شیوع دیابت در بیماران سیروزی نسبت به افراد عادی جامعه و عوامل موثر بر آن پرداخته ایم.
    این مطالعه مورد- شاهدی به روش نمونه گیری تصادفی ساده بر روی 100 بیمار مبتلا به سیروز بستری شده در بیمارستان های آریا، 22 بهمن و 17 شهریور مشهد انجام شده است. برای بیماران پرسش نامه هایی تکمیل شد. دیابت بر اساس شرح حال مبنی بر ابتلا به دیابت و مصرف داروهای آن و یا قندخون ناشتا FBS)) بیشتر یا مساوی126 میلی گرم در دسی لبتردر دو نوبت مشخص شد. شیوع دیابت در بیماران مبتلا به سیروز با شیوع آن در جمعیت عادی و تاثیر عوامل مختلف در دو گروه بررسی گردید. اطلاعات با استفاده از تست های Pearson Chi-square و Fisher exact testآنالیز گردید.
    از 100 بیمار مبتلا به سیروز 37 نفر زن و 63 نفر مرد و میانگین سنی بیماران 57/63 سال بود. شیوع دیابت و اختلال در تحمل گلوکز (IFG) در این بیماران بسیار بیشتر از جمعیت عادی بود (05/0P<). در مقایسه ی گروه مورد و شاهد بین ابتلا به سیروز و ابتلا به دیابت از لحاظ جنس، F>M و در سن بیش از 60 سال ارتباط معنی دار بود. هم چنین سابقه ی فامیلی دیابت و شدت سیروز نیز معنی دار بود. در بین عوارض سیروز، شیوع دیابت در آنسفالوپاتی و آسیت بیشتر بود.
    در این مطالعه مشخص شد که بیماران مبتلا به سیروز بیشتر در خطر ابتلا به دیابت هستند. جنس مونث، سن بالاتر از 60 سال، سابقه ی فامیلی دیابت، شدت بیماری کبدی و وجود آنسفالوپانی و آسیت از عوامل موثر بر پیدایش دیابت در این بیماران هستند. غربالگری منظم دیابت می تواند در تشخیص زودرس و درمان بیماران مفید باشد.
  • محمود سلطانی، سیدمحمود حجازی، صالحه نورنعمت الهی صفحات 267-274
    مولتیپل اسکلروزیس یا ام.اس یک بیماری مزمن و ناتوان کننده ی سیستم عصبی است که میلین سیستم اعصاب مرکزی (مغز و نخاع) را تخریب می کند. شایع ترین عوارض این بیماری خستگی، گرفتگی عضلات، لرزش، دوبینی، عدم تعادل و اختلال در راه رفتن می باشد.
    هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر یک برنامه ی تمرینی به مدت 8 هفته در داخل آب بر بهبود کیفیت زندگی بیماران ام.اس می باشد.
    نوع تحقیق کاربردی و روش تحقیق نیمه تجریی است، لذا از میان 100 نفر بیمار ام.اس زن، 45 نفر به عنوان نمونه با درجه ی بیماری 1 تا 5، میانگین مدت بیماری 1± 4 سال و دامنه ی سنی50 تا 20 سال انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی 25 نفر و کنترل 20 نفر تقسیم شدند. برنامهی تمرینی برای گروه آزمون به مدت 8 هفته و هر هفته 3 جلسه با شدت 60-50 درصد حداکثر ضربان قلب اعمال شد. کیفیت زندگی بیماران به وسیله ی پرسش نامه ی (FAMS.Version2) در قبل و بعد از تمرین اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله ی آمار توصیفی و تی همبسته انجام شد.
    بین کیفیت زندگی پیش آزمون و پس آزمون گروه تجربی تفاوت معنی داری مشاهده شد (000/0=P). انجام فعالیت های هوازی در آب به طور معنی داری باعث بهبود کیفیت زندگی در گروه تجربی شد و به طور متوسط 28/9 درصد میانگین نمره ی کیفیت زندگی را در بیماران ام.اس بهبود بخشید.
    اجرای تمرینات هوازی منتخب در آب باعث بهبود کیفیت زندگی بیماران ام.اس می شود. با توجه به این نتایج، متخصصان مربوطه می توانند از این تمرینات به عنوان یک درمان مکمل در کنار درمانهای دارویی برای بیماران ام.اس استفاده کنند.
|
  • Pages 215-220
    Acute renal failure (ARF) is a common problem among the admitted neonates in Intensive Care Units. In most of the patients, ARF accompanies with a predisposing factor such as sepsis, heart failure, perinatal asphyxia or prematurity. Due to the relatively high prevalence of ARF in neonates, the present study emphasizes on the fact that misdiagnosis and under treatment of ARF can lead to adverse complications. So, our objective is to find the frequency and etiology of renal failure among the admitted newborns in a NICU.In this study, the profiles of 2400 admitted newborns in the NICU of Bahman 22nd Hospital of Mashhad over a period of 5 years were reviewed. There were 50 newborns with the inclusion criteria of renal failure. Patients’ serum creatinin and urine volumes were measured and compared with a standard table. Finally, the data was analyzed by SPSS, setting a significance level of P≤0.05.The prevalence rate of ARF was found to be 2.1% with a rate of 2.3% among the male neonates and that of 1.8% among the females which was not significantly different (P=0.093). Concerning the type of renal failure, 18 neonates (36%) were diagnosed as renal ARF, 31 neonates (62%) as pre-renal ARF and 1 neonate (2%) as post-renal ARF. In this study, the most common causes of ARF were dehydration (28%), respiratory distress syndrome (18%), Icterous and poor feeding (16%), asphyxia (16%) and Infections (14%), respectivelyPre-renal factors, especially dehydration and poor feeding are the most common causes of acute renal failure in newborns.
  • Pages 221-228
    Steoporosis is currently one of the prevalent diseases. The effect of exercise on bone marrow density (BMD) has been documented for all age groups. The aim of this research was to compare the effects of endurance vs. resistance trainings on local Bone Mineral Density (BMD) changes. Thirty-six volunteer female university students (age average: 22.58±1.56; Body Mass Index average: 22.85±2.17), with sedentary lifestyles, were selected and randomly divided to three groups (n=12 in each group). These groups were determined as: The endurance group who ran for 36 sessions on a treadmill over a period of 3 weeks at 70 to 80 percent of the maximum heart-beat rate. They were required to run for 40 minutes per session on the other hand, the resistance group received 36 circuit training sessions at the rate of 70 to 80 percent of 1RM with 6 to 8 repetitions in 3 sets with 2 minutes of rest in between. The third group of the study was the control group.Both the endurance and the resistance training protocols induced significant increases in BMD in the areas of lumbar, neck and femur (P<0.05). However, the variation was more significant for the endurance group in the neck and femur while it was in the aerobic group where better effects were observed in the lumbar region (P<0.05). There was no considerable differences between the two modes of exercise (i.e. endurance and resistance) in terms of the increase of skeleton’s local bone mineral density.
  • Pages 229-237
    Toll-like receptor (TLR) stimulation can lead to the activation of both innate and adaptive immune responses. Recently, some reports have pointed out to the role of membranous form of TLR2 in asthma pathogenesis. In this respect, this study aimed to examine serum and sputum levels of soluble form of TLR2 (sTLR2) in both patients with asthma and healthy individuals. Serum and sputum samples were obtained from asthmatic patients (n=33) and normal subjects (n=19). All the subjects were otherwise healthy. The asthmatic patients were classified into four groups according to Global Initiative for Asthma (GINA). Eosinophile count and total serum IgE were determined in peripheral blood and sputum. Also, we established a sandwich ELISA to measure the serum and sputum levels of sTLR. The means of sTLR2 optical density levels in serum and sputum samples of the asthmatics were significantly lower than those obtained from the healthy controls)0.44±0.12 VS 0.72±0.15 IU/ml, P=0.003). sTLR2 optical density decreased concomitantly with the increase in the levels of asthma severity, but the differences observed were not statistically significant. The levels of sTLR2 decreased in serum and sputum samples obtained from asthmatic patients, as compared to the healthy individuals.
  • Pages 239-244
    Surgical treatment of Lumbar Disc Herniation (LDH) is one of the most common surgeries in the world. In many studies the success is related to the radiological results. The aim of this study, however, is to determine the effects of some psychological factors such as depression, anxiety and patients’ expectations concerning their satisfaction from Disk Herniation surgery (DHS).Sixty patients who were candidates for DHS were examined for depression, expectations, anxiety and satisfaction before and three months after the surgery using standard questionnaires.The patients consisted of 33 females (55%) and 27 males (45%). The average of pain acuity before the surgery was measured as 7.25 units which decreased to 2.1 units after the operation. 93.3% of the subjects were diagnosed with anxiety of different degrees and 66.7% with depression. 70% had high expectations. The patients’ satisfaction rate was ranging from 1.7 to 8.9 (mean= 5.5). Satisfaction gained the highest rate in the patients aging between 30-39 years old. Also, depression and high expectations were found to be associated with lower levels of satisfaction.Depression decreases patient’s satisfaction while low expectations can increase it.
  • Pages 245-251
    Peptic ulcer disease (PUD) includes both gastric and duodenal ulcers. There are three major factors which affect its aetiology: Consumption of NSAIDs, Helicobacter pylori infection and hyperacidity state. The objective of the present study is to compare two Anti Helicobacter Pylori eradicative regimens (OCA and OCM) to determine for the preference of replacing Metronidazol with Amoxicillin in Mashhad.Randomized sampling was used to select 120 endoscopic proven PUD patients for this study. The patients had referred to the hospitals of Mashhad University of Medical Sciences during the years of 1385-88 (HS). They were equally divided into two groups (60 patients in each group). All the individuals were required to complete a questionnaire and received the Urea Breath Test. Then, the first regimens prescribed for the first group consisted of Omeprazole (20mg/Bid), Clarithromycin (500mg/Q12H), and Amoxicillin (1gr/Q12H). For the second regimen, the patients in the second group were given the same prescription except for Amoxicillin (1gr/Q12H) which was replaced with Metronidazole (500mg/Q12H). H pylori infection was mostly frequent in the third and fourth decades of life. Most of the patients were male with lower level of education. The comparison between the two treatment protocols did not show any meaningful differences (P=0.927).Although the efficacy of these two regimens is near equal, due to better results of Amoxicillin, mainly tolerance and lower complications, OCA regimen is preferred.
  • Animal Bite, Rabies, Cat Scratch Disease, Prevalence, Mashhad. Pages 253-258
    There are about two millions of wounds caused by mammal biting annually. In our country, the current trend in the increasing cases of people bitten by animals remains of prime importance from sanitary-economic point of view. This study was carried out by determining and specifying the registered cases of animal biting for the last 3 years. The cases had referred to an anti rabies clinic in Mashhad. The present study tends to find out a more precise distribution rate of the disease in order to be able to have more efficacious plans and control in the community. Initially, all the files reflecting information about the patients who had referred to the anti-rabies clinic located in No. 2 Healthcare Center of Mashhad. The cases were studied separately for each year; i.e. the years of 1385 through 1387 HS. Then, based on the required data gathered. Distributive tables were made for each year. According to the findings of the study, 3809, 3294 and 3535 cases were bitten by animals in different regions in Mashhad during the years of 1385, 1386 and 1387, respectively. The percentage of bitten cases aging in a range of 10-19 years old was more than the incidents in the other groups. Also, the number of bitten males was more than the bitten females. In addition, it was found that the quantity of biting cases in urban areas was more than those in the rural regions. The findings also indicate that the amount of cases that received partial treatment was more than those who had complete treatments. Furthermore, most of the cases were bitten by dogs and the upper and the lower limbs were the most affected parts of the body. During warm seasons, young males are at risk of biting. After the incident, washing the wound with water and soap as well as rabies vaccination are recommended.
  • Pages 259-266
    Liver is the main organ in the metabolic process of carbohydrates. Alterations in carbohydrates metabolism and diabetes mellitus (DM) are common in cirrhotic patients. For instance, resistance to insulin is an important prognostic factor in liver cirrhosis. The aim of this study is to determine the incidence of diabetes and its effective factors in cirrhosis patients, as compared to the normal group. This case-control study was conducted on 100 patients with cirrhosis who were admitted to Aria, Bahman 2nd and Shahrivar 17th Hospitals. The subjects were selected through simple random sampling. Based on the criteria adopted for this study, the patients were qualified to enroll in the study. Checklists were completed for the patients. The presence of DM on the part of the subjects was diagnosed either by having a history of DM and the use of anti-diabetic drugs such as glybenclamid and insulin, or FBS > 126 mg/dL at two times. Data analysis was performed using Pearson Chi-square and Fisher exact test. Out of all patients 37 were females and 63 were males (Mean age 63.57 years). Prevalence of DM and IFG in these patients were much more than normal population (P<0.05). There were significant statistically relationship between sex (F>M) and age>60 years in diabetes and cirrhosis patients in compare with normal group (P<0.05). Family history of DM and severity of cirrhosis were also associated with DM (P<0.05). Among complications of cirrhosis, prevalence of DM was more in patients with encephalopathy and ascites.In this study, our findings indicate that cirrhotic patients are at the increased risk of DM occurrence. Female sex, age>60 years, family history of DM, severity of liver disease and presence of encephalopathy and ascites were associated with DM occurrence in these patients. The Regular screening for DM can be useful for early diagnosis and treatment of these patients.
  • Pages 267-274
    Multiple Sclerosis (MS) is a disease of central nerve system which involves the brain and spinal cord. The cause of this disease is still unknown. This disease causes some disorders in conducting the nerve and electrical currents by destroying the myelin. Thus, due to the vital acuity of the problem, the purpose is to study the effect of aquatic exercises for 8 weeks on the balance improvement in female MS patients.This is an applied research study with a Quasi-Experimental method. The present study was carried out on 45 female MS patients who were randomly selected from 100 MS patients. The subjects, aging from 20 to 50 years old, fell in a range of 4±1 years in terms of duration of illness with a range of 1-5 degrees of illness. They were divided into two groups: Experimental group consisting of 25 patients and the Control group with 20 patients. The Experimental received the treatment as programmed for 8 weeks with 3 sessions per week. The treatment included exercising at a maximum heart beat rate of 40 to 50 percent of intensity. The quality of life (QOL) was determined for both groups of the study before and after the study, using FAMS, Version 2. Finally, the gathered data were analyzed by using descriptive statistics and dependent sample t- test. The findings indicate that after 8 weeks of aquatic exercising, the balance was meaningfully improved in the Experimental group (P=0/000). A significant difference was observed in their differences of means from the pre-test to the post-test, in terms of QOL (P=0.000). However, there was no significant difference between the pre- and post-test grades of the Controlled group, in this regard (α=0.05). There was an average of 9.28% of improvement in the Experimental group’s quality of life after the treatment. Such a difference is regarded as remarkable improvement for MS patients.Considering the results of this research, it seems necessary to propose aquatic exercises for MS patients. Therefore, it is recommended these exercises be practiced by the MS patients under the supervision of specialists as a supplementary remedy besides the medical treatments.