فهرست مطالب

Modern Care Journal
Volume:2 Issue: 3, 2006

  • تاریخ انتشار: 1384/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرضیه ترشیزی*، ناهید گلمکانی، علیرضا سعادتجو، حسن رخشنده صفحه 5
    زمینه و هدف
    قاعدگی دردناک اولیه از شایع ترین مشکلات زنان و مامایی می باشد. در این خصوص، داروها ضد التهابی غیر استروئیدی گرچه در بیشتر موارد موثرند، اما دارای عوارض جانبی متعددی از جمله افزایش زمان خونریزی، نکروزپاپیلری کلیه، کاهش جریان خون کلیه و... می باشند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر کپسول زینتوما بر شدت درد قاعدگی دردناک اولیه انجام شد. روش تحقیق: این پژوهش به صورت کارآزمایی بالینی متقاطع دوسوکور و بر روی 66 دانشجوی داوطلب دختر ساکن خوابگاه دانشگاه بیرجند (مبتلا به قاعدگی دردناک) انجام شد. افراد مورد مطالعه، به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. کپسول های زینتوما و دارونما کد گذاری شدند. در سیکل صفر (قبل از دارو) از واحدهای پژوهش خواسته شد تا بیشترین شدت درد قاعدگی (بر حسسب مقیاس دیداری درد) را در طی 24 ساعت به مدت سه روز اول سیکل قاعدگی در فرم ثبت اطلاعات سیکل کنترل یادداشت نمایند. در سیکل اول، گروه 1 داروی کد 1 و گروه 2 داروی کد 2 دریافت نمودند. در سیکل دوم، گروه 1 داروی کد 2 و گروه 2 داروی کد 1 گرفتند. بیشترین شدت درد قاعدگی در طول سه روز اول قاعدگی و هم چنین میزان بهبودی علائم همراه با قاعدگی توسط واحدهای پژوهش در فرم ثبت اطلاعات سیکل درمان ثبت شد. تا پایان مطالعه، پژوهشگر از ماهیت کپسول اطلاعی نداشت. داده ها جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار spss و آزمون آماری t مستقل در سطح معنی داری P≤0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین تغییرات شدت درد قاعدگی قبل و پس از درمان با زینتوما 50/5 ± 3/92 بود؛ این میزان قبل و پس از درمان با دارونما 5/78 ± 3/20 بود. میانگین تغییرات شدت درد قاعدگی در دو دارو با یکدیگر اختلاف آماری معنی داری نداشتند. اثر زمان بر مطالعه و ترتیب مصرف کپسول دارو و دارونما نیز بررسی شد. نتایج نشان داد زمان بر مطالعه اثر داشته شرایط زمانی مانند زمان تحصیل، امتحانات و یا تغییر فصل در طی مطالعه می تواند نتایج مطالعه را تحت تاثیر قرار دهد، اما ترتیب مصرف دارو تاثیری بر مطالعه نداشت. با مصرف زینتوما بهبودی برخی از علائم همراه با قاعدگی مانند خستگی، عصبانیت، گرفتگی عضلانی و دفع لخته معنی دار بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این تحقیق می توان از زینتوما به عنوان یک مکمل دارویی به کاهش علائم همراه با قاعدگی دردناک و نیز کاهش عوارض و مشکلات ناشی از دردهای قاعدگی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: قاعدگی دردناک اولیه، زینتوما، زنجبیل
  • مصطفی شوکتی احمدآباد، عیسی محمدی* صفحه 9
    زمینه و هدف
    انسان در همه ی زمینه ها زندگی، دارای نیازها و تمایلاتی است که آموزش از آن جمله می باشد. بیشتر فراگیرندگان و فرادهندگان بر این اعتقادند که نتیجه این آموزش چه باید بشود و در آخر چه خواهد شد؟ این سوالات و تفکرات انسان را به سمت نتیجه آموزش که همان تبلور آموزش در عمل است، هدایت می کند. مطالعه حاضر با هدف تعیین علل شکاف بین آموزش تئوری و آموزش بالینی در پرستاری بخش های ویژه و اقدام در جهت کاهش این شکاف، انجام شد. روش و تحقیق: در این مطالعه توصیفی، به منظور ارزیابی علل شکاف میان آموزش و بالین در بخش های ویژه، از پرسشنامه ای بر اساس ارزش گذاری لیکرت و روش نمونه گیری سرشماری، برای دو گروه دانشجویان و مربیان بالین استفاده شد که شامل قسمت های مربوط به اطلاعات فردی، تعیین علل فاصله میان تئوری و بالین در بخش های ویژه، دو سوال باز به منظور سنجیدن و فهمیدن نظرات اصلی افراد بدون هیچ محدودیتی و از نمونه ها، ارائه راه حل به منظور کم کردن شکاف میان آموزش و بالین توسط نمونه ها بود. داده ها با استفاده از نرم افزار spss و روش های آمار تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تعداد کل نمونه ها 74 نفر بود. میانگین سنی دانشجویان 2/04 ± 22/60 بود. 52 نفر (85/2%) مونث و 9 نفر (14/8%) مذکر بودند. 47 نفر (77%) مجرد و 14 نفر (23%) متاهل بودند. 60 نفر (98/4%) دانشجوی ترم 7 یا 8 در مقطع کارشناسی پرستاری بودند و 1 نفر (1/6%) دانشجوی کارشناسی ارشد بود. تعداد مربیان 13 نفر با میانگین سنی 5/91 ± 33/84 سال بود. از بین ایشان 6 نفر (46/2%) مونث و 7 نفر (53/8%) مذکر بودند. 3 نفر (23/1%) مجرد و 10 نفر (76/9%) متاهل بودند. 3 نفر (23/1%) دانشجوی کارشناسی ارشد و 10 نفر (76/9%) مدرک کارشناسی ارشد را دارا بودند. علل ایجاد شکاف بین آموزش و بالین در بخش های ویژه از نظر دانشجویان و مربیان بالین را، می توان چنین عنوان کرد: 1- وجود عوامل استرس زا در محیط بالین (88/46%)؛ 2- تفاوت زبان و فضای حاکم بر محیط آموزشی و محیط بالین (85%)؛ 3- پیروی از مقررات معمول بخش و عادات نادرست حاکم بر محیط بالین (83/56%)؛ 4- تعارض میان مربیان و پرستاران بالین از آموزش نظری دانشجویان (76/13%) و 5- نداشتن انگیزه برای انجام کار در دانشجویان، مربیان و پرستاران بخش ویژه (75/4%).
    نتیجه گیری
    بر اساس مشکلات موجود، از نظر دو گروه، راه حل برتر ارائه گردید: طراحی و ارائه دروس با اهداف واضح، شفاف و قابل اندازه گیری و عملیاتی توسط مسوولین آموزش بالین (امور بالینی دانشکده و مربیان بالین) و تهیه، تدوین و در اختیار قرار دادن ابزار ارزشیابی دانشجو، به صورت فرم برای پرستاران.
    کلیدواژگان: آموزش تئوری، آموزش بالینی، شکاف، بخش های ویژه
  • سید ابوالفضل وقار سیدین*، پروانه پرتقالی، خدیجه فرخفال صفحه 16
    زمینه و هدف
    رضایت شغلی شاخص مهمی در بروز فرسودگی شغلی و یکی از عوامل مهم موثر بر کیفیت زندگی پرستاری به شمار می آید و نارضایتی شغلی عامل اساسی در ترک شغل می باشد. پژوهش حاضر به منظور تعیین میزان رضایت شغلی در پرستاران شاغل در بیمارستان های دولتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و عوامل موثر بر آن انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی – تحلیلی از نوع مقطعی، 140 نفر از پرستاران شاغل از طریق نمونه گیری سیستماتیک انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه شاخص رضایت شغلی (IWS) و نیز پرسشنامه اطلاعات فردی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار (11/5) spss و آزمون های آماری آنالیز واریانس درون گروهی، chi-square و t در سطح معنی داری P≤0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بیشترین میزان رضایت در حیطه مربوط به شان حرفه ای و کمترین میزان رضایت در رابطه با خرده مقیاس میزان درآمد و مقتضیات شغلی و مهمترین عامل موثر بر رضایت شغلی از دیدگاه افراد مورد مطالعه، شان حرفه ای و بعد تعامل بود. به طور کلی 88/1% افراد مورد مطالعه نسبتا ناراضی بودند و ارتباطی میان مشخصات فردی و میزان رضایت کلی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    یافته ها پژوهش نشان دهنده آن است که گر چه رضایت مطلوب پرستاران در رابطه با ابعاد شان حرفه ای و تعامل، سبب باقی ماندن آن ها در شغلشان خواهد شد، اما این مساله از لزوم توجه مدیران به مباحث مربوط به میزان درآمد و مزایا و مقتضیات شغلی پرستاران نمی کاهد.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، پرستاران، پرسشنامه IWS
  • زهرا فلاح باقر شیدایی، شمس الملوک جلال منش، محمود محمودی صفحه 22
    زمینه و هدف
    بین 100 تا 150 میلیون نفر در سراسر جهان از آسم رنج می برند و میزان شیوع آن در کشور ما نیز 10% - 15% جمعیت کودکان و نوجوانان کشور است ولی با رفع نیازهای آموزشی مادران علائم بیماری با مصرف کمتر داروها کنترل و رشد و نمو طبیعی کودک فراهم خواهد شد؛ از طرفی چون پرستاران به لحاظ شغلی مهمترین کسانی هستند که می توانند با تعیین نیازهای آموزشی مادران دارای کودک مبتلا به آسم مراجعه کننده به بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی گیلان و ارائه الگوی آموزشی مناسب برای آن مرکز انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی، 250 مادر مراجعه کننده به بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی گیلان به روش تصادفی انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه مشتمل بر پنج بخش بود. در بخش اول سوالات مربوط به مشخصات فردی نمونه ها، در بخش دوم سوالات مرتبط با علت و عوامل مستعد کننده آسم کودکان، در بخش سوم سوالات مربوط به علائم و نشانه های آسم کودکان، در بخش چهارم سوالات مربوط به عوارض آسم کودکان و در بخش پنجم سوالات مربوط به مراقبت و پیشگیری از آسم کودکان مطرح شده بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و نیز آزمون chi-square (به منظور بررسی ارتباط بین متغیر های پژوهش) در سطح معنی داری P≤0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در ارتباط با سطح نیازهای آموزشی مادران، 15/2% در مورد علت و عوامل مستعد کننده آسم کودکان، 41/2% در مورد علائم و نشانه های آسم، 39/2% در مورد عوارض آسم و 54% در مورد مراقبت و پیشگیری آسم بود؛ هم چنین بین متغیرهای میزان تحصیلات مادر و پدر و تعداد افراد خانواده، محل سکونت، داشتن اطلاعات در مورد آسم کودکان با سطح نیاز آموزشی مادران (به ترتیب P=0.000، P=0.000، P=0.002، P=0.096، P=0.000) ارتباط آماری معنی دار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق، مادران در مورد علت و عوامل، علائم، عوارض و مراقبت و پیشگیری از کودک مبتلا به آسم نیاز به آموزش دارند و با ارائه آموزش مناسب به آنان، می توان تا حدود زیادی از ایجاد مشکلات برای کودکان جلوگیری نمود، بنابراین تشکیل کلاس های آموزشی در خانه های بهداشت و شرکت مادران در این کلاس ها، آن ها را قادر خواهد کرد که بر آگاهی و مهارت خود در امر مراقبت از کودک بیفزایند.
    کلیدواژگان: نیاز های آموزشی، مادران، کودکان مبتلا به آسم، الگوی آموزشی
  • طیبه خزاعی*، احمد نصیری، عالمه زاری، سعیده شهریاری، سوسن شکرگزار، مریم شریفی صفحه 26
    زمینه و هدف
    مطالعات بیانگر این است که کودکان 2-7 سال، به طور متوسط 3-4 ساعت در روز رایانه استفاده می کنند و میزان آن از 8/4% به 70% افزایش یافته است. استفاده کنترل نشده از رایانه، اثرات منفی بر تکامل فیزیکی، اجتماعی و روانی کودک داشته و آسیب های مختلف جسمانی، روانی، تربیتی و... را به دنبال دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان وابستگی به رایانه و پیامدهای ناشی از آن در کودکان دبستانی شهر بیرجند انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی – تحلیلی، کودکان شهر بیرجند به روش نمونه گیری دو مرحله ای خوشه ایانتخاب و مورد تحقیق قرار گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه «وابستگی به رایانه کودک – والدین» استفاده شد که توسط مادر دانش آموز تکمیل گردید. دامنه نمرات این مقیاس 20 سوالی، بین 20-50 بود و نمره 20-29 وابستگی خفیف، 30-39 وابستگی متوسط و 40-50 وابستگی شدید به رایانه را مشخص می کرد. داده ها با استفاده از نرم افزار spss و روش های آمار توصیفی و آزمون chi-square در سطح معنی داریP≤0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مجموع 1000 کودک با میانگین سنی 1/24 ± 8/84 سال مورد مطالعه قرار گرفتند؛ 67/7% آنان مذکر و 32/3% مونث بودند. بیشترین زمان استفاده از رایانه در 68% کودکان، ساعات 12-18 بعد از ظهر و بیشترین نوع استفاده در 42% کودکان بازی های رایانه ای و بیشترین علاقه کودکان در 52% موارد، بازی های جنگی و طول مدت استفاده از رایانه در 82/5% افراد، کمتر از 3 ساعت بود. 39% کودکان زمان صرف غذا به کار با رایانه می پرداختند و 2/5% همیشه از وظایف روزمره خانه و مدرسه به منظور کار با رایانه غفلت کرده بودند. میزان وابستگی به رایانه در 1/3% کودکان شدید، در 25/5% متوسط و در 73/2% خفیف بود. نمره وابستگی به رایانه در پسران بیشتر از دختران بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    داشتن آگاهی نسبت به جنبه های مثبت و منفی کار با رایانه، ما را در استفاده هر چه بهتر آن یاری می کند؛ با افزایش دانش کودک و والدین می توان به آن ها کمک کرد تا از رایانه در جهت افزایش رشد و تکامل کودک بهره گیرند؛ مثل استفاده از بازی های خلاق به جای مخرب.
    کلیدواژگان: وابستگی به رایانه، کودک دبستانی، پیامدها
  • ندا پروین*، افسانه کاظمیان، علی حسن پور دهکردی، اعظم علوی صفحه 31
    زمینه و هدف
    استرس عمومی ترین مساله روزمره زندگی انسان امروزی می باشد. دنیای صنعتی و پیشرفت های روز افزون آن، اگر چه باعث آسایش جسمی افراد شده ولی بار فکری آن ها را افزایش داده است. فشارهای شغلی در حد مطلوب برای پیشرفت کار لازم می باشند، ولی در صورتی که از حد فراتر روند منجر به بروز استرس شغلی می شوند و سلامتی کارکنان را به خطر می اندازد. از طرفی استرس شغلی می تواند اهداف سازمان را به خطر انداخته و کیفیت عملکرد فرد را کاهش دهد. با توجه به مواجهه پرستاران با عوامل استرس زای مختلف در محیط کار، مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل استرس زا شغلی در پرستاران انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی، تمامی پرستاران شاغل در یکی از بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (رسمی، آزمایشی، پییمانی و شرکتی)، مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه استاندارد استرس پرستاران (Anderson و Toft) و پرسشنامه خود ساخته جهت جمع آوری مشخصات فردی جامعه پژوهش بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار spss و آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی در سطح معنی داری P≤0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مجموع 151 نفر مورد ارزیابی قرار گرفتند. بیشتر پرستاران استرسی با شدت متوسط را تحمل می کردند؛ هم چنین بین امتیاز تمام اجزای شغلی بررسی شده و امتیاز کل استرس شغلی ارتباط مثبت آماری مشاهده گردید (p<0/001)، عامل عدم اطمینان از درمان بیشترین ارتباط را با شدت کل استرس شغلی پرستاران نشان داد. خصوصیات فردی با استرس شغلی افراد ارتباط معنی داری نشان ندادند (p>0/05).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق، استفاده از شیوه های مناسب پیشگیری و مقابله، از دو بعد فرد و سازمان در جهت کاهش استرس شغلی پرستاران پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، استرسور، پرستار
  • ناهید سورگی*، زهرا باقری نژاد صفحه 36
    زمینه و هدف
    خونریزی یکی از سه علت مهم مرگ و میر مادران می باشد. خونریزی مرحله سوم زایمان یکی از عوامل مهم مرگ و میر مادر است. طولانی شدن مرحله سوم زایمان به علت احتباس جفت، از عوارض جدی زایمان است. چنانچه این عارضه به طور زودرس پیشگیری نشود، عوارض خطرناک ناشی از آن ممکن است موجب مرگ مادر شود. این پژوهش به منظور تعیین تاثیر کلمپ فوری و تاخیری بند ناف بر طول مرحله سوم زایمان انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه نیمه تجربی، 100 نفر خانم مراجعه کننده به زایشگاه بیمارستان ولی عصر (عج) شهر بیرجند که شرایط در نظر گرفته شده برای واحد پژوهش را دارا بودند، انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و شاهد تقسیم شدند. در هر دو گروه بند ناف سمت جنین بعد از تولد کلمپ شد؛ در گروه شاهد بند ناف سمت مادر بلافاصله و در گروه آزمایش، 3 دقیقه بعد از زایمان کلمپ شد و در این فاصله خون جفت از طریق بند ناف به داخل ظرف مدرج تخلیه و بر حسب میلی لیتر محاسبه گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار spss و آزمون های آماری t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون، در سطح معنی داری 05/0p≤ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین طول مرحله سوم در گروه آزمایش 5.30±2.6 دقیقه و در گروه شاهد 8.50±3.7 دقیقه بود (p=0/001). در گروه آزمایش بین خون خارج شده از جفت طی 3 دقیقه و طول مرحله سوم زایمان، رابطه معکوس و معنی داری وجود داشت (p=0/01) (r=0/28). در گروه شاهد 4% به علت خونریزی در مرحله سوم زایمان نیاز به انفوزیون داخل وریدی سنتو سینون پیدا کردند و سپس جفت خارج شد.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان می دهد که کلمپ تاخیری بند ناف و تخلیه خون جفتی، طول مرحله سوم زایمان را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: بند ناف، کلمپ تاخیری، مرحله سوم زایمان
  • غلامحسین محمودی راد، منیره انوشه، فاطمه الحانی صفحه 40
    زمینه و هدف
    آموزش مبتنی بر شایستگی، ترکیبی از دانش، مهارت ها و نگرش های مورد نیاز برای انجام وظایف خاص می باشد. در این مقاله به بررسی سرچشمه آموزش مبتنی بر شایستگی، تعاریف، انواع و مراحل اجرایی این نوع آموزش و نقد آن پرداخته شده است. آموزش مبتنی بر شایستگی شامل چهار مرحله تعیین وظایف، تعیین استانداردها، برنامه ریزی آموزشی و ارزیابی می باشد که به سمت آموزش انعطاف پذیر، انفرادی، شفاف سازی استاندارد و افزایش مسوولیت پذیری اجتماعی هدایت می شود.
    کلیدواژگان: آموزش مبتنی بر شایستگی، ارزشیابی آموزشی، ارتقای کیفیت آموزشی
|
  • M.Torshizi*, N. Golmakani, Sa. Saadatjoo, H. Rakhshandeh Page 5
    Background And Aim
    To determine whether Zintoma (Ginger) is effective in the treatment of primary dysmenorrhoea.
    Materials And Methods
    In this double-blind, cross-over study 66 students, who suffered from primary dysmenorrhoea (with moderate and severe dysmenorrhoea on the basis of a verbal multidimensional scoring system), were evaluated for three cycles. In the first cycle no medication was given (control cycle), in the second and third cycles (treatment cycles) received either Zintoma (250 mg q6h orally) or placebo (250 mg q6h orally) for three days, during menstrual cycles, in a design A-B or B-A. The participants recorded their menstrual pain (with a visual analogue self assessment) and evaluated 10 dysmenorrhoeic symptoms. Intensity of pain in these cycles was compared by total score. The total score was sum of the daily scores during each cycle. Statistical analyses were performed by the independent and paired t-test and repeated measurement analysis method.
    Results
    Both of the drugs effectively relieved menstrual pain as compared with the control cycles (P<0.05). But the pain reduction didnt show significant difference in the two treatment (P=0.46). When comparing both treatment, Zintoma show significant different as to fatigue, anger, muscular cramp and clot drain (P<0.05).
    Conclusion
    Placebo and Zintoma are effective in relieving pain due to primary dysmenorrhea. Also Zintoma can effect on other symptoms, so it can be used as a drug supplement.
    Keywords: Primary dysmenorrhea, Zintoma, Ginger (Zingiber officina)
  • M. Shokati Ahmad Abad, E. Mohammadi* Page 9
    Background And Aim
    Human always has needs and demands in his life, and education is one of them. In spite of many investigations in education field it is still far from acceptable criteria. Many of students and teachers ask themselves that what future of this education is and what its result is. These questions address the human to the conclusion of education which it is using of it in practice. Todays, nursing profession encounters with education practice gap. This problem in nursing means gap between theoretical and clinical learning. The aim of this study is to determine factors of education practice gap in critical care nursing.
    Materials And Methods
    For this descriptive study we produced questionnaire with likert options to evaluate factors. The questionnaire was given to faculty members of nursing department in TMU for face and content validity. This questionnaire had 4 parts include: demographic information, 19 factors were asked from samples for rating and evaluation, two open questions for understanding and determining of other factors and finally one question for suggestions and strategies about reducing of this gap.
    Results
    74 samples were participated in our study. It was including of 61 nursing students who passed the critical care nursing lessons in class and educational hospital and 13 nursing instructors. The mean age of students was 22.6±2.04. The most of them were female (85.2%) and single (77%). The reasons of gap between theoretical & practical education can be listed:1- Stressors in clinical environment (88.46%) 2- Different common language and dominant atmosphere in educational environment (85%) 3- Following common rules, routine and incorrect habits in clinical environment (83.56%)4- Conflict between nurse instructors and nurse practitioners about theoretical education (76.13%)5- Lack of motivation in students, instructors and nurses in critical care units (75.4%).
    Conclusion
    According to the results some strategies are suggested: planning the courses with obvious measurable and applicable goals and offering it to staffs and providing a standards evaluation form for nurse's evaluation of student's clinical situations. And finally operational steps for this strategy, include: 1- Establishing professional committee in health ministry for planning and recognizing needs and situations for this strategy, 2- Offering the results of this planning to health ministry staffs, 3- Detect and evaluating this plan and then offering to medical sciences university for application, 4- The plan should be applied by educational centers and must be monitored with university.
    Keywords: Theoretical instruction, Clinical instruction, Gap, Critical care units
  • Sa.Waghar Seiedin*, P. Porteghali, Kh. Farrokhfal Page 16
    Background And Aim
    Job satisfaction is a key issue in nursing management. Dissatisfaction is the most essential factor in absence among nurses. The purposes of this study were to determine the level of job satisfaction and factors influencing on it in nurses working at governmental hospitals affiliated to Birjand University of medical science.
    Materials And Methods
    In this descriptive- analytical study IWS and a researcher-made questionnaire were used to collect data related to demographic characteristics and job satisfaction. Data was analyzed by SPSS (11.5).
    Results
    The fIndings showed that the most important factors that influence job satisfaction are interaction and professional status. The respondents in professional status were most satisfIed and in payment subscale ere least satisfIed. In overall satisfaction 88.1 % of respondents were moderately unsatisfIed. A signifIcant relationship wasnt observed between demographic characteristics and overall satisfaction.
    Conclusion
    These fIndings show although interaction and professional dignity are important, these Indings emphasize on development of issues related to payment and task requirements.
    Keywords: Nurses, Job satisfaction, IWS
  • Z. Fallah Baeher Sheidaiet, Sh. Jalalmanesh, M. Mahmoodi Page 22
    Background And Aim
    Asthma is a common and non contagious disease that causes many problems from infancy to adulthood hoariness. Between 100 to 150 million people throughout the world suffer from asthma. In our country its prevalence is 10 to 15 percent of children. However with resolving the educational needs of mothers, its symptoms will be controlled by using medications and the child will grow up normally. On the other hand as nurses are the most important persons who direct the patients to personal independency through determining mother's educational needs and programs. Therefore, this study was carried out to assess educational needs of mothers whose children suffer from asthma.
    Materials And Methods
    This research was a descriptive study in which 250 mothers referring to the hospitals of Gilan University of medical science were chosen as the sample. The data collection tool was a questionnaire with 5 sections: included demographic specifications of the study units, questions about the etiology and predisposing factors, symptoms and signs, complications and taking care and prevention of childhood Asthma. Descriptive and inferential statistics were used to analyze data. Chi- square test was used to determine the relation between variables.
    Results
    The results of research showed that mother's educational needs were 15.2% about the etiology and predisposing factor of childhood Asthma, 41.2% "about childhood Asthma complications" and 54% "about taking care and preventions of childhood Asthma". Also there were a significant relation between educational needs and factors such as: The level of mother's and father's literacy, number the family members, place of living, having information about childhood Asthma (P=0.000, P=0.000, P=0.002, P=0.096, P=0.000).
    Conclusion
    According to the results, mothers needed to teach about causes, signs, complications, taking care and prevention in children with asthma. Teaching can prevent many problems, so training classes in health houses and inviting mothers for participation will help them to increase the knowledge and skills in taking care of their children.
    Keywords: Educational needs, Mothers, Childhood Asthma
  • T. Khazaee*, A. Nasirs, A. Zarey, S. Shahriari, S. Shokrgozar, M. Banan Sharifi Page 26
    Background And Aim
    Children use computer in different ways. Studies show children in 2-7 years old averagely use computer 2-3 hours daily. Uncontrolled use of computer has negative effects on physical, social and mental development of children with various damages. This study was conducted to evaluate computer dependence and its consequences in school age children in Birjand.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytic study was done in school children in Birjand with two¬stage cluster sampling. To collect the data (children- parent's dependence on computer) questionnaire was used. The questionnaire was completed by inviting mothers. The scores in this 20 item scale ranged between 20 and 50.20-29 showed low, 30-39 moderate, and 49-50 severe dependence on computer. To analyze the data SPSS software, descriptive statistics methods, and X2 test were used.
    Results
    The subjects were 1000 children with mean age of 8.84±1.13.67.7% were male.. The most time of computer use (in 68% of the children) was between 12-18 PM. The most usage in 42% of children was computer games with most favorite to action games in 52% of cases; the length of computer use in 82.5% of the subjects was less than 3 hours. 39% spent meal hours playing games and 2.5% of them always neglected their daily duties and home work. The rate of dependence on computer in 1.3% was severe, in 25.5% moderate, and 73% was mild. The mean score of dependence in boys was higher than in girls (P<0.05).
    Conclusion
    Recognizing negative and positive aspects of computer use will help us to utilize the technology without being caught in its trap. By enhancing the knowledge of children and parents we can helpthem use computer in promoting the child's growth and evolution, e.g. using creative games instead of destructive ones.
    Keywords: Dependence on computer, Child, Consequences
  • N. Parvin*, A. Kazemian, A. Hassan Poor, A. Alavi Page 31
    Background And Aim
    Stress is a common problem nowadays in human life. Although industrial life have brought us physical peaces and comfort but on the other hand we are more mentally involved. Occupational stressors can threaten the employee's health. This can endanger organizational goals and individual's function quality. Since the nurses face different occupational stressors at work, this study has tried to determine occupational stressors in nurses.
    Materials And Methods
    This is a descriptive study. 151 nurses who works in hospitals affiliated to Shahrekord University of medical science were selected by convenience sampling. Data was collected by questionnaires of personal characteristic and job stressors, and then were analyzed with SPSS soft ware.
    Results
    The resuIts showed that most of nurses have moderate degree of occupational stress. There was a positive statistical relation between sub scores and total score occupational stressor. There was no significant relation between individual characteristic and occupational stressor.
    Conclusion
    Regarding the association between occupational stressors and general health of nurses and the importance of general health in their nursing care. quality, it seems essential to pay close attention to nurse's occupational stressors and general health in level of prevention and treatment.
    Keywords: Nurse, Job stressor, Stress
  • N. Surgy*, Z. Baghery Nejad Page 36
    Background And Aim
    Bleeding is a part of the lethal triad in maternal morality. Hemorrhage in the third stage of labor is an important cause of maternal mortality. Prolongation of the third stage of labor due to placental retention is a serious complication of labor. If this complication is not managed promptly, its fatal consequences may lead to maternal death. This study was performed to compare the effects of early and late clamping of umbilical cord on the length of the third stage of labor.
    Materials And Methods
    In this quasi experimental study, 100 women referring for delivery to Vali-e-Asr hospital (in Birjand) who were eligible for the study were selected and divided randomly into 2 groups. Umbilical cord was clamped on neonate proximation. And the other side (maternal side) was clamped promptly in control group, but in case group it was clamped 3 minutes after delivery. Within this period of time placental blood was gathered in a scaled container. By using SPSS, data were analyzed by independent t test and Pearson correlation.
    Results
    The mean duration of third stage oflabor was 5.30±2.6 minutes in case group and 8.50±3.7 minutes in control group. In the case group there was a significant and reverse correlation between the drained placental blood during 3 minutes and the duration of the third stage of delivery. In control group, 4% of the mothers required oxytocin infusion in the third stage due to bleeding and then the placental expulsed
    Conclusion
    This study revealed that late clamping of the cord and draining placental blood may reduce the length of the third stage of delivery.
    Keywords: Umbilical cord, Late clamping, Third stage oflabor
  • Gh. Mahmoodi Rad, M. Anoosheh, F. Alhani Page 40
    Competencies include motivation, personal traits, skills, and knowledge. In this article root's CBE, definition, kinds and executive steps were evaluated. To implement a competencies-based training program, four steps need to be taken:1- Define tasks and activities that workers are expected to perform.2- Standardize competencies to clarify roles and responsibilities of workers. 3- Defme the training curricula.4- Evaluate.Compared with the traditional approach, the competency based approach potentially leads to individualized flexible training, transparent standards, and increased public accountability.
    Keywords: Competency, Education, Learning