فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 110 (مهر 1389)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 110 (مهر 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/08/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • احمد شواخی، علیرضا صادقی، محمد میناکاری صفحه 451
    مقدمه
    در بیماران مبتلا به هپاتیت B و C عوامل محیطی، مانند سیگار و الکل، باعث پیشرفت فیبروز کبد می شوند ولی در مورد اثر تریاک بر آسیب کبد مطا لعه ای انجام نشده است؛ با توجه به این که درصد قابل توجهی از مبتلایان به هپاتیت B و C معتاد می باشند، وجود این رابطه می تواند حائز اهمیت باشد.
    روش ها
    مطالعه ی مقطعی به صورت مورد-شاهدی در بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن B و C انجام شد که بیماران در گروه شاهد فقط سیگار و در گروه مورد سیگار به همراه تریاک مصرف می کردند. 60 نفر در گروه هپاتیت B و 60 نفر در گروه هپاتیت C قرار گرفتند. همه ی بیماران جهت درمان، بیوپسی کبد شدند و شدت آسیب بر اساس HAI (Histopathological activity index) مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین ارتباط شدت آسیب با میزان و مدت زمان مصرف تریاک تعیین شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، ارتباط معنی داری بین مصرف تریاک با Grade و Stage بیماری در هر دو گروه هپاتیت B و C مشاهده شد. در گروه هپاتیت B میزان مصرف تریاک با Grade ارتباط معنی داری داشت ولی با Stage رابطه ی معنی داری به دست نیامد و ارتباطی بین مدت زمان مصرف با Grade و Stage یافت نشد. در هپاتیت C میزان مصرف و مدت زمان مصرف تریاک با Stage بیماری در ارتباط بود ولی با Grade ارتباط نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به رابطه ی بین مصرف تریاک و فیبروز کبد، به خصوص در بیماران هپاتیت C، لزوم توجه کافی به روش های ترک اعتیاد در این افراد، جهت جلوگیری از روند پیشرفت بیماری، حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: هپاتیت B، هپاتیت C، تریاک، فیبروز کبد
  • غلامحسین احمدزاده احمدزاده، مطهره میردامادی، فاطمه زرگر، مهین امین الرعایا، آرمان همت صفحه 459
    مقدمه
    پژوهش حاضر به بررسی عوامل مؤثر بر میزان شاخص توده ی بدنی در بیماران اسکیزوفرنیا و عوامل مؤثر بر آن شامل جنسیت، سن، تحصیلات، مدت بستری، دفعات بستری و نوع داروهای مصرفی بیماران پرداخته است.
    روش ها
    مطالعه ی توصیفی حاضر در نیم سال دوم 1385 بر روی 160 بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی (103 مرد و 57 زن) بستری در بخش روان پزشکی مرکز پزشکی نور اصفهان صورت گرفت. روش نمونه گیری، آسان یا در دسترس بود. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های 2χ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران مورد مطالعه 10 ± 32 سال با دامنه ی سنی 65-15 سال بود. 8/3 درصد بیماران بی سواد، 45 درصد زیر دیپلم و 2/41 درصد دیپلم یا بالاتر بودند. میانگین شاخص توده ی بدنی در کل بیماران 4/5 ± 2/24 بود. این میانگین برای مردان و زنان به ترتیب 7/4 ± 2/32 و 4/6 ± 2/25 بود که اختلاف معنی داری داشت (03/0 = P). بین تحصیلات، سن، نوع داروهای مصرفی، طول مدت بستری و دفعات بستری با شاخص توده ی بدنی تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر نشان می دهد که شاخص توده ی بدنی بیماران اسکیزوفرن نسبت به افراد عادی بالاتر است و این شاخص در زنان بیش از مردان می باشد. تحصیلات و سن با افزایش این شاخص رابطه ی معنی داری ندارد؛ نوع داروهای مصرفی بیماران نیز اثرات متفاوتی در افزایش شاخص توده ی بدنی ندارند.
    کلیدواژگان: شاخص توده ی بدنی، اسکیزوفرنیا، ویژگی های جمعیت شناختی و بالینی
  • محمد دهقانی، مهدی تیموری، محمد امین اسحاقی، فریناز سهرابی صفحه 467
    مقدمه
    آسیب های نافذ به ساعد و مچ دست یکی از آسیب های شایع در بالغین و کودکان می باشد که می تواند باعث عوارض و ناتوانی های بارزی گردد. این مطالعه به بررسی صحت ارزیابی قبل از عمل جراحی در این نوع آسیب ها پرداخت.
    روش ها
    در این مطالعه ی آینده نگر از بین بیمارانی که به بیمارستان کاشانی اصفهان از مرداد ماه 1385 لغایت اسفند ماه 1387 مراجعه کرده بودند، 150 نفر با ترومای نافذ ناشی از اجسام برنده ی شیشه ای به ساعد و مچ دست، وارد مطالعه شدند. در این بیماران، ابتدا یک معاینه ی بالینی دقیق و بررسی عناصر آسیب دیده ی زخم بدون وسعت بخشیدن به سایز زخم توسط یک متخصص ارتوپدی انجام گرفت و سپس ارزیابی دقیق زخم در اتاق عمل توسط همان شخص انجام شد. اطلاعات جمع آوری شده ی قبل و بعد از عمل جراحی با هم مقایسه گردید.
    یافته ها
    با وجود صحت کافی ارزیابی قبل از عمل جراحی در مورد آسیب های نافذ ساعد و مچ دست در سطح دورسال، ارزیابی قبل از عمل جراحی در مورد آسیب های وارد شده به تاندون ها، اعصاب و شریان ها در سطح ولار از صحت کمتری برخوردار بود. بیشترین عناصری که در سطح ولار آسیب دیده بودند، تاندون های فلکسور سطحی (60 درصد موارد)، عصب مدین (18 درصد موارد)، فلکسور کارپی اولناریس (16 درصد موارد) و بیشترین عناصر آسیب دیده در سطح دورسال ساعد، تاندون های اکستانسور بودند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که ارزیابی قبل از عمل جراحی، حتی اگر به شکل دقیق انجام گیرد، وسعت ضایعه در آسیب های نافذ ناشی از اجسام برنده ی شیشه ای در سطح ولار را کمتر تخمین می زند؛ بنابراین در این نوع آسیب ها (حتی در موارد معاینه ی فیزیکی طبیعی)، ارزیابی دقیق و اقدامات جراحی باید مد نظر باشد.
    کلیدواژگان: ساعد، آسیب های ناشی از شیشه، تخمین ناکافی
  • غلامرضا خیرآبادی، رضا باقریان، کیانوش نعمتی، حامد دقاق زاده، محمدرضا مراثی، علی غلامرضایی صفحه 473
    مقدمه
    انواعی از مداخلات روان شناختی به عنوان بخشی از درمان سندرم روده ی تحریک پذیر (IBS) مورد توجه بوده است. با این وجود، اثر بخشی آموزش راهبردهای مقابله ای در درمان این بیماری به خوبی شناخته نشده است. هدف این مطالعه، بررسی اثربخشی آموزش راهبردهای مقابله ای در درمان IBS بود.
    روش ها
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده، 46 بیمار مبتلا به IBS، که بین سال های 1387 و 1388 به صورت پی در پی به بیمارستان نور اصفهان ارجاع شدند، انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه 24 نفره ی مداخله و دارونما تخصیص داده شدند. گروه مداخله علاوه بر درمان های طبی معمول، در 8 جلسه هفتگی 2 ساعته شامل آموزش راهبردهای مقابله ای به صورت گروهی شرکت کردند؛ در حالی که در گروه دارونما علاوه بر درمان های طبی معمول، از روش توجه و پی گیری علایم در قالب 4 جلسه ی 90 دقیقه ای (هر دو هفته یک بار) استفاده شد. قبل و دو هفته پس از پایان مداخله شدت علایم، کیفیت زندگی، شدت اضطراب و افسردگی با استفاده از پرسش نامه های استاندارد ارزیابی شد؛ سپس داده های جمع آوری شده با استفاده از تحلیل کواریانس آنالیز شد.
    یافته ها
    در تحلیل کواریانس، تفاوت معنی داری بین دو گروه مداخله و دارونما در شدت علائم IBS (15/9 = F؛ 004/0 = P) مشاهده گردید. همچنین نتایج، تفاوت معنی داری در درصد پاسخ بیماران بین دو گروه نشان داد (001/0 = P). گرچه یافته ها تفاوت معنی داری بین دو گروه در سطوح افسردگی (8/0 = F؛ 376/0 = P) و اضطراب (408/1 = F؛ 242/0 = P) بعد از درمان نشان نداد اما در سطح کیفیت زندگی (131/3 = F؛ 084/0 = P) گرایش به معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    ترکیب آموزش راهبردهای مقابله ای با درمان های معمول، به طور قابل توجهی در بهبود علایم بیماران مبتلا به IBS مؤثر می باشد. با این وجود، مطالعات بیشتر روی نمونه های بزرگ تر و با پی گیری طولانی تر پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آموزش آرام سازی، آموزش مواجهه ی منطقی، عاطفی، حل مساله، درمان شناختی، رفتاری، راهبردهای مقابله ای، سندرم روده ی تحریک پذیر، کیفیت زندگی
  • لیلا صدرالسادات، زهرا هوشیاری، سید جلال صدرالسادات، محمدرضا محمدی، اکبر روزبهانی، ابوالفتح شیر مردی صفحه 484
    مقدمه
    پرسش نامه ی SNAP-IV، مقیاس درجه بندی جهت تشخیص اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD) است که توسط Swanson، Nolan و Pelham تالیف شده است. هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین مشخصات روان سنجی این آزمون در جامعه ی دانش آموزان شهر تهران بود.
    روش ها
    بدین منظور از جامعه ی دانش آموزان شهر تهران 1000 دانش آموز دختر و پسر به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند. سپس از آموزگاران این دانش آموزان خواسته شد تا طبق مقیاس SNAP-IV، دانش آموزان را ارزیابی کنند. 30 نفر از دانش آموزان جهت مطالعات بازآزمایی بار دیگر مورد بازآزمون و جهت برآورد روایی ملاکی مورد مصاحبه ی بالینی قرار گرفتند.
    یافته ها
    ضریب روایی ملاکی آزمون 55 درصد بود و تحلیل عاملی نشان داد که این آزمون دارای 2 عامل است که در مجموع 71 درصد واریانس را تبیین می کند. روایی محتوا نیز مورد تایید متخصصان قرار گرفت. ضریب پایایی به روش بازآزمون برابر با 88 درصد، آلفای Cronbach برابر 95/0 و ضریب حاصل از دو نیمه کردن 73 درصد بود. نقطه ی برش در کل مقیاس ADHD و هر کدام از خرده مقیاس های ADD و HD به ترتیب برابر با 08/2، 10/2 و 37/2 است. همچنین بین دختران و پسران از نظر شدت ADHD تفاوت معنی دار وجود داشت و بین سن و شدت اختلال رابطه ی منفی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    آزمون مورد نظر با اطمینان بالایی در موقعیت های بالینی قابل استفاده است.
    کلیدواژگان: مقیاس درجه بندی، اختلال کمبود توجه بیش فعالی، پایایی، روایی، نقطه ی برش
  • مرضیه موج بافان، کامران قائدی، شهناز رضوی، فرشته کرمعلی، خدیجه کربلایی، سمیه تنهایی، فرزانه ربیعی، محمدحسین نصر اصفهانی، حسین بهاروند صفحه 495
    مقدمه
    سلول های P19 سلول های کارسینوماهای جنینی موشی هستند که از نظر تکوینی پرتوان بوده، همانند سلول های جنینی طبیعی قادر به تمایز هستند. برخی خصوصیات سلول های P19، آن ها را برای بررسی وقایع اولیه تکوین ارزشمند می سازد.
    روش ها
    وکتور بیانی pUcD2.hygro.PTS2-EGFP به سلول های P19 ترانسفکت گردید؛ سپس با استفاده از آنتی بیوتیک هیگرومیسین کلونی های سلولی رشد یافته ی مقاوم به آنتی بیوتیک انتخاب شده، با روش های مختلف خصوصیات سلولی آن ها بررسی گردید.
    یافته ها
    بررسی های RT-PCR نمایانگر بیان ژن EGFP در این سلول ها است و مطالعات ایمونوسیتوشیمی نیز مؤید حفظ حالت پرتوانی سلول های ترانسفکت شده می باشد.
    نتیجه گیری
    از آن جایی که سلول های P19 قادرند به راحتی به سلول های مختلف تمایز یابند، با استفاده از این رده ی سلولی، تغییرات ایجاد شده در پراکسی زوم ها در حین تمایز این رده ی سلولی قابل ارزیابی است.
    کلیدواژگان: لیپوفکشن، P19، پلاسمید، RT، PCR، پراکسی زوم
  • فریبرز کیانپور، سید اصغر هوایی، محمد محسن حسینی صفحه 503
    مقدمه
    عفونت های بیمارستانی از معضلات و مشکلات مهم پزشکی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه می باشد که موجب اشاعه‎ی بیماری های عفونی در جامعه می گردد. سودوموناس آئروجینوزا به عنوان یکی از عوامل مهم عفونت های بیمارستانی، به خصوص در زخم های تمیز بیماران، عمل شده می باشد. افزایش روزافزون مقاومت آنتی بیوتیکی سودوموناس آئروجینوزا مشکلات زیادی را برای بیماران ایجاد نموده، در مواردی موجب سپتی‎سمی و مرگ و میر بیماران می شود. با توجه به گزارش های مربوط به افزایش مقاومت های آنتی بیوتیکی، این مطالعه به منظور جداسازی، شناسایی و تعیین الگوی مقاومت دارویی سودوموناس های بومی که در ایجاد عفونت های پوستی بیماران بستری شده در بیمارستان الزهرای (س) اصفهان نقش داشته اند، صورت پذیرفت.
    روش ها
    در این مطالعه از 770 بیمار نمونه گیری به عمل آمد و پس از انجام کشت و انجام تست های تشخیصی، از سودوموناس آئروجینوزا شناسایی شده، الگوی مقاومت دارویی نسبت به آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین، تازوسین، سفتازیدیم، سفتریاکسون، آمیکاسین و ایمی‎پنم به روش Disk diffusion و با روش استانداردKirby-bauer انجام گردید.
    یافته ها
    از 770 بیمار مورد بررسی 56 بیمار (3/7 درصد) مبتلا به عفونت های پوستی ناشی از سودموناس آئروجینوزا بودند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سودوموناس آئروجینوزا جدا شده از بیماران نشان داد که 14/82 درصد سودوموناس آئروجینوزا به سفتریاکسون مقاوم بودند و مقاومت باکتری نسبت به سایر آنتی بیوتیک ها به ترتیب آمیکاسین 14/57 درصد، سفتازیدیم 57/53 درصد، سیپروفلوکساسین 85/42 درصد، تازوسین 28/39 درصد و ایمی‎پنم 28/14 درصد می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج، ضرورت انجام کشت و آنتی بیوگرام قبل از اقدام به درمان ضد میکروبی عفونت های پوستی را مطرح می نماید. الگوی مقاومت به آنتی بیوتیک ها می تواند تعیین کننده‎ی انتخاب داروی مناسب در برخورد اولیه باشد؛ پاسخ آنتی بیوگرام نیز می تواند برای درمان بیمار مورد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، عفونت پوستی، سودوموناس آئروجینوزا، مقاومت دارویی، آنتی بیوتیک
  • مقالات مروری
  • محسن جانقربانی، بهناز انجذاب صفحه 510
    مقدمه
    هرچند دیابت بارداری یکی از عوارض شناخته شده ی آبستنی می باشد، اپیدمیولوژی آن در ایران به طور منظم بررسی نشده است. هدف از این مطالعه، مرور داده های منتشر شده درباره اپیدمیولوژی دیابت بارداری در ایران می باشد.
    روش ها
    سایت های مدلاین، www.sid.ir، www.magiran.com، www.iranmedex.com و www.irandoc.ac.ir تا سال 1387 جستجو و فهرست مراجع مقاله های مربوط بررسی شد.
    یافته ها
    تعداد 20 مطالعه شامل 4 مقاله ی چاپ شده به زبان انگلیسی و 16 مقاله به زبان فارسی واجد شرایط بررسی بودند که شامل 20985 شرکت کننده و 826 مورد دیابت بارداری بود. شیوع دیابت بارداری 9/3 درصد (95 درصد دامنه ی اطمینان: 19/4-64/3 درصد) بود. این یافته بین مطالعه هایی که در تهران انجام شده بودند، ثبات بیشتری داشت و در بین سایر مناطق کشور شیوع آن از 3/1 تا 9/11 درصد متغیر بود؛ علت این تفاوت ها می تواند تفاوت های روش غربال گری و معیارهای تشخیصی بوده یا ناشی از وجود اقوام مختلف ایران باشد که مقایسه ی شیوع دیابت بارداری را در نقاط مختلف کشور دشوار می سازد. با وجود این، دیابت بارداری با سن، شاخص توده ی بدنی و تعداد بارداری رابطه داشته است. عدم وجود معیارهای یکسان برای غربال گری یا تشخیص دیابت بارداری از محدودیت های مطالعه های این بررسی متون بود.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهند که دیابت بارداری در بین زنان باردار ایرانی شایع است و بررسی شیوع دیابت بارداری در تمام استان های کشور با یک دستورالعمل یکسان غربال گری و تشخیصی و همچنین در نظر گرفتن عوامل خطر و تفاوت اقوام مختلف ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: دیابت بارداری، اپیدمیولوژی، مطالعه ی مروری، عوامل خطر، ایران
|
  • Ahmad Shavakhy, Ali Reza Sadeghi, Mohammad Minakary Page 451
    Background
    In patients with hepatitis B and C, environmental factors such as smoking and alcohol can cause liver fibrosis progression. But opium effects on liver fibrosis progression are not clear. This study was designed to assess the relationship of opium user and liver fibrosis progression.
    Methods
    In this case-control study, sixty patients in hepatitis B group and sixty patients in hepatitis C group underwent liver biopsy due to hepatitis treatment and the severity of injury based on HAI (histopathological activity index) was evaluated. In the control group, patients were smoker but in the case group patients were smoker and opium user. In this study, correlation between amount and time of consumption of opium with HAI was determined.
    Findings
    There was significant relationship between HAI and opium using in both hepatitis B and C. In Hepatitis B, significant relationship was seen between amount of consumption of opium and grade of liver but no significant relationship was between amount of consumption of opium and stage of liver; also, there was not significant relationship between time of consumption of opium with stage and grade of liver. In hepatitis C, significant relationship was determined between stage with amount and time of consumption of opium and no relationship was noted between grade with amount and time of consumption of opium.
    Conclusion
    Correlation of opium and liver fibrosis progression, particularly in hepatitis C, was determined.
  • Gholamhosein Ahmadzade, Motahhare Mirdamadi, Fatemeh Zargar, Mahin Aminoroaya, Arman Hemmat Page 459
    Background
    Hyperlipidemia and overweight are more common problems in schizophrenic patients. In several studies showed the mortality in schizophrenic patients more than the general population. One of the most common problems is overweight. Body mass index (BMI) more than 30 is also associated with the use of antipsychotic drugs in patients. This study was assessed to understand the association between BMI and demographic and clinical factors such as sex, age, education, and used drugs in schizophrenia patients.
    Methods
    In descriptive study, 160 patients with detected schizophrenia were studied. In this study the frequency distribution of BMI was investigated. The data analyzed with SPSS soft ware and chi- square and ANOVA tests.
    Findings
    Twenty percent patients had a BMI under normal value, 41.9% had normal BMI, 46.3% were overweight, and 11.9% were fat. The results showed a significant relation between BMI and sex (P = 0.03).
    Conclusion
    This study showed that BMI in schizophrenic patients, especially in women, is more than normal population. But age, type of drugs, and education does not affect BMI. Because of more BMI than normal population, we must apply an effective activity to control weight in schizophrenia patients.
  • Mohammad Dehghani, Mehdi Teimouri, Mohammad Amin Eshaghi, Farinaz Sohrabi Page 467
    Background
    A glass injury to the wrist and forearm is a common condition in adults and children that may cause significant discomfort and disability. This study was conducted to evaluate the accuracy of preoperative examination of this injury.
    Methods
    In this prospective study, among patients referred to Kashani hospital in Isfahan, Iran from August 2006 to March 2008, 150 patients with glass injury to the wrist and forearm were enrolled. In this case, the first, careful clinical examination and routine exploration without expansion of wound was done by an orthopedic specialist and then surgical exploration in the operative room was done for the same patient by the same physician. The evaluated information was obtained and compared before and after treatment.
    Findings
    Despite the enough accuracy of preoperative examination in glass injury of dorsal side of wrist and forearm, the preoperative examination significantly underestimated the amount of damage to tendons, nerves and arteries on the volar side of forearm and wrist. The most frequent injury pattern was the flexor digitorum superficialis (60%), median nerve (18%), and Flexor carpi ulnaris (16%). The most injured structure on dorsal side of forearm was Extensor digitorum tendons.
    Conclusion
    It seemed that the preoperative examination, even when specifically evaluating for deficiencies is done, significantly underestimates the extent of glass injury to the volar side of wrist and forearm. If glass is implicated as a causative agent, careful orthopedic evaluation and surgical management should be considered even in sight of a normal preoperative examination.
  • Gholamreza Kheir-Abadi, Reza Bagherian, Kianoosh Nemati, Hamed Daghaghzadeh, Mohammad Reza Maracy, Ali Gholamrezaie Page 473
    Background
    Various psychological interventions were considered as part of the treatments of irritable bowel syndrome. However, the effectiveness of coping strategies in improving symptoms of this disease remains unclear. The objective of this study was to assess the effects of coping strategies training in treatment of irritable bowel syndrome (IBS).
    Methods
    In this randomized, placebo-controlled trial 46 consecutive patients with IBS were selected from referrals to Noor hospital, Isfahan from 2008 to 2009; they were randomly assigned to the intervention group or the placebo group (twenty four in the intervention group and twenty two in the placebo group). The intervention group received usual care plus a 8-weekly 2 hours group sessions of coping strategies training whereas the placebo group received usual care plus psychological placebo in four 90 minutes group sessions (bi-weekly). Severity of symptoms, quality of life, anxiety, and depression were evaluated before and two weeks after the intervention using standard questionnaires. Analysis of covariance was used to analyze the data.
    Findings
    Covariance analysis showed significant differences between intervention and placebo groups in severity of IBS symptoms (F = 9.15, P = 0.004). Also the results indicated the significant difference in the percent of the response of patients between the two groups (P = 0.001). Although the findings showed no significant difference between two groups in the levels of depression (P = 0.376, F = 0.8) and anxiety (P = 0.242, F = 1.408) after treatment; quality of life (P = 0.084, F = 3.131) had a trend to be significant.
    Conclusion
    The combination of coping strategies training with standard medical care has considerable effects in the improvement of IBS symptoms. Further studies with larger samples and long-term follow-up are warranted.
  • Leila Sadrossadat, Zahra Hooshyari, Sayed Jalal Sadrossadat, Mohammad-Reza Mohammadi, Akbar Rouzbahani, Abolfathe Shirmardi Page 484
    Background
    SNAP-IV rating scale developed by Swanson, Nolan and Pelham to diagnose Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). The aim of this study was determination of psychometrics specifications of this scale.
    Methods
    This was a methodological, applied and validity assessment study. One thousand students at 7 to 12 years of age in primary school in Tehran city were selected by cluster sampling. Then the student's teachers were asked to complete rating scale to consider behavior of their student. Thirty staff members of sample group were retested with SNAP-IV and was interviewed with DSM-IV. Data were analyzed by factor analysis, Pearson correlation coefficient, Kolmogrov-Smirnov and Behrens-Fisher t tests.
    Findings
    Criterion validity was 55%. Factor analysis was detected 2 factors that explain 71% of the total variance. Reliability coefficient by test-retest was 88%, internal consistency coefficient was 95%, and Split-half coefficient was 73%. Cut-off point in scale and subscale was 2.08, 2.10, and 2.37 respectively.
    Conclusion
    The SNAP-IV rating scales have fit psychometrics characters. Therefore, it is useable in screen study and therapeutic conditioning.
  • Marziyeh Mojbafan, Kamran Ghaedi, Shahnaz Razavi, Fereshteh Karamali, Khadijeh Karbalaii, Somayeh Tanhaie, Farzaneh Rabiee, Mohammad Hossein Nasr Esfahani, Hossein Baharvand Page 495
    Background
    P19 cells are mouse embryonic carcinoma cells which contain pluripotent ability, like stem cells, to differentiate into different cell lines. There are several properties for this cell line that make it a valuable cell model for study of developmental stages.
    Methods
    At the first step, PTS2-EGFP coding sequence which was cloned in pUcD2.hygro vector was used for transfection in to P19 cells. As the plasmid contained hygromycin (Hygror) resistance gene, stable cells were selected using hygromycin as an antibiotic. Stable transformed cells were characterized by RT-PCR and immunostaining analyses.
    Findings
    RT-PCR results indicated EGFP was expressed in these cells. Moreover immunocytochemical analysis of the cells confirmed the preserved pluripotency states of transfected cells.
    Conclusion
    As P19 Cells are able to differentiate into several cell lines, using this stable cell line we will able to chase the molecular kinetics of peroxisomes.
  • Fariborz Kianpour, Seyed Asghar Havaei, Mohammad Mohsen Hosseini Page 503
    Background
    Nosocomial infections are one of the most important medical problems in developed and under developing countries which cause the spread of infections diseases in society. Pseudomonas aeroginosa is one of the most important causes of hospital infections, especially in wounds from operated patients. Increase in antibiotic-resistance of pseudomonas aeroginosa cause a lot of problems for patients and in some cases lead to septicemia and death of patients. The aim of this study is to isolate and determine the drug resistance pattern of indigenous pseudomonas leading to cutaneous infections of patients in Alzahra hospital.
    Methods
    In this study 770 samples were obtained from cutaneous wounds of patients hospitalized in Azahra hospital. Biochemical tests were used for identification of Pseudomonas aeroginosa. Antibacterial susceptibility test for antibiotics amikacin, cephtazidin, ciprofloxacin, tasocin, imipinim was performed using disk diffusion (Kirby- Buer) methods.
    Findings
    Among 770 patients, 56 patients (7.3%) showed cutaneous infection caused by pseudomonas aeroginosa. Antibiotic resistance pattern showed that 82. 14% samples were resistant to ceftriaxone and for amikacin 57.14%, ceftazidime 53.57%, ciprofloxacin 42.85%, tazocin 39.28%, imipenem 14.28% respectively.
    Conclusion
    These results indicate the necessity of culturing and antibiogram tests before treatment of bacterial cutaneous infections. Antibiotic resistance- patterns can be very helpful in choosing the appropriate drug. Also in the first phase, it cold be considered for treatment of the disease.
  • Mohsen Janghorbani, Behnaz Enjezam Page 510
    Background
    Although gestational diabetes is a well-known cause of pregnancy complications, its epidemiology in Iran has not been studied systematically. The aim of this review of published data was to describe epidemiology of gestational diabetes in Iran.
    Methods
    We searched MEDLINE, www.sid.ir, www.magiran.com, www.iranmedex.com, and www.irandoc.ac.ir sites through March 2009, and examined the reference lists of pertinent articles, limited to studies in humans.
    Findings
    The 20 eligible studies (4 English and 16 Farsi) included 20’985 participants and 826 incident cases of gestational diabetes. The prevalence of gestational diabetes was 3.9 percent (95% confidence interval: 3.64-4.19 percent). These findings were more consistent in Tehran studies, and its prevalence was 1.3 to 11.9% in other parts of the country. We found that differences in screening programs and diagnostic criteria or various ethnic groups make it difficult to compare frequencies of gestational diabetes among various populations. Nevertheless, factors that place women at increase risk of gestational diabetes were age, body mass index, and number of pregnancies. The literature is limited by lack of a consistent standard for screening or diagnosis of gestational diabetes.
    Conclusion
    We conclude that the epidemiological data suggest that gestational diabetes is common among Iranian women. Large studies are needed to clarify this issue and to develop appropriate diabetic prevention strategies that address the potentially modifiable risk factors.