فهرست مطالب

Veterinary Medicine - Volume:4 Issue: 3, Summer 2010

Iranian Journal of Veterinary Medicine
Volume:4 Issue: 3, Summer 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/08/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهرداد پور جعفر، خلیل بدیعی صفحه 141
    این بررسی با هدف ارزیابی آلودگی به سرب در اطراف صنایع نفت و پتروشیمی شیراز با استفاده از موی گاوها انجام یافت. گاوداری های شیری مختلف در شعاع 10 کیلومتری اطراف صنایع نفت و پتروشیمی شیراز شناسایی شده و به چهار گروه تقسیم شدند. گاوداری های شیری واقع در منطقه شعاعی 5/1-5/. کیلومتری، 5- 5/1کیلومتری، 7-5 کیلومتری و 5/10- 7 کیلومتری، به ترتیب در گروهای A، B، C وD قرار داده شدند. گروه E (گاوداری دور از مناطق آلوده) به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد. نمونه مو، از سر گاوها و در یک گروه سنی مشابه جمع آوری شد. در هر گروه از پانزده راس گاو نمونه برداری شد. گاوهایی که نزدیک تر به صنایع نفت و پتروشیمی واقع شده بودند غلظت بالاتری از سرب مو را نشان دادند. در تمام گروه ها، غلظت سرب موی گاوها در اطراف منطقه مربوط به صنعت نفت از غلظت سرب موی گاوها در اطراف صنعت پتروشیمی به طور قابل توجهی بالاتر بود (p<0.05) و نشان داده شد که فاکتور آلودگی در آنها، هنگامی که گروه های مشابه در دو صنعت مورد مقایسه قرار می گیرند حدود دو برابر می باشد. در این مطالعه، غلظت سرب مو از بهار تا زمستان روند کاهشی داشته و در طراف صنایع مربوط به صنعت نفت از 3/8 به 6/2 ppm و در اطراف صنایع پتروشیمی از 4 به 2/2 ppm رسید.
    کلیدواژگان: فاکتور آلودگی، مو، شیراز، _ صنعت نفت، گاو، صنعت پتروشیمی، سرب
  • بهرام شجاعدوست، سید مصطفی پیغمبری، حسین نیک پیران صفحه 147
    به منظور جداسازی، شناسایی و تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی جدایه های کلستریدیوم پرفرینژنس(CP)، که از موارد حاد بیماری آنتریت نکروتیک جوجه های گوشتی جدا شده بودند، مطالعه ای انجام شد. بر روی تمام لاشه هایی که آنتریت نکروتیک(NE) در آنها تشخیص داده شده بود، بر اساس روش های استاندارد، نمونه برداری و آزمایشات میکروبی انجام و بر این اساس، 40 جدایه CP شناسایی گردید. پس از آن حساسیت ضد میکروبی جدایه های CP نسبت به 20 عامل ضد باکتریایی مشخص گردید. بیشترین میزان مقاومت نسبت به نئومایسین سولفات (5/87%)، لینکومایسین و تتراسایکلین (هر یک 80%) مشاهده شد. هیچ یک از جدایه ها نسبت به کلرامفنیکل مقاوم نبود و پس از آن کمترین میزان مقاومت نسبت به ونکومایسین (10%)، سولفامتوکسازول+تری متوپریم(5/17%)، و پنی سیلین (20%) مشاهده شد. تمام جدایه ها دارای مقاومت چندگانه بودند. در بین جدایه های CP، 39 الگوی مقاومت وجود داشت که 95% از آنها در 38 الگو قرار گرفته بودند. وجود الگوهای چندگانه مقاومت در بین جدایه های CP (که حتی در بین جدایه های مختلف از یک فارم مشاهده شد)، نشان دهنده مشکلات دامپزشکان در پیدا کردن یک ترکیب مناسب برای درمان بیماری NE در سطح فارم می باشد.
    کلیدواژگان: ایران، آنتریت نکروتیک، جوجه گوشتی، حساسیت آنتی بیوتیکی، کلستریدیوم پرفرینژنس
  • پیمان اسدیان، ناهید اطیابی، فرزاد اسدی، ملیحه پورکبیر صفحه 153
    گیاه آلئو ورا(Aloe vera) یکی از گیاهانی است که از نظر ویژگی های دارویی و خوراکی بخوبی شناخته شده است. عجبنور و همکاران (1999) در مطالعه ای به اثر این گیاه درکاهش قند خون و در پی آن کاهش لیپید های سرم و پلاسما در حیوانات دیابتیک اشاره کردند. هدف ازاین مطاله بررسی اثرعصاره ژلاتینی گیاه آلئو ورا برترشح ومحتوی سلولی تری گلیسرید (TG) وکلسترول(TC) در سلول های کبدی HepG2، و ازطرفی اثر کوتاه مدت آن برمدل تجربی خوکچه های هندی هایپرلیپیدمیک است. به این منظوراثر ژل خام گیاه آلئو ورا(CG) و عصاره الکلی (AE)و عصاره هیدراته (HE)این گیاه با مقادیر افزایشی آن، در شرایط طبیعی پایه و در شرایط تحریک با گلوکزبه میزان 20 میلی مول، و به مدت 24 ساعت بر سلول های HepG2 بررسی شد. از طرفی این بررسی بر تعداد 24 خوکچه هندی نیزانجام گرفت که به 6 گروه تجربی به ترتیب زیر دسته بندی شده بودند:1- گروه کنترل،2- گروه کنترل هایپر لیپیدمیک،3- گروه کنترل لوستاتین(levastatin)، 4- گروه تجربی دریافت کننده جیره غذایی چرب و ژل خام گیاه آلئو ورا، 5- گروه تجربی دریافت کننده جیره غذایی چرب و عصاره الکلی(AE) گیاه آلئوورا و 6- گروه تجربی دریافت کننده جیره غذایی چرب وعصاره هیدراته (HE) گیاه آلئو ورا. درمان تجربی در خوکچه های هندی به مدت 10 روز انجام شد. مقادیر TGوTC هم در سرم خون خوکچه ها و هم مایعات کشت سلولی، و همچنین درعصاره سلول های HepG2 و سلول های کبدی خوکچه ها اندازه گیری شدند. هرچند که ژل خام و عصاره هیدراته گیاه آلئو ورا، در شراسط پایه و تحریک با گلوکز، میزان ترشح سلولی و محتوی سلولی TG را بطور معنی داری کاهش داد(p<0.05)، اما عصاره الکلی آن اثر قابل توجهی بر مقادیر فوق نداشت. از طرفی با استفاده از گیاه فوق تاثیری برمقادیر TGو TC سرم خون و سلول های کبدی مشاهده نشد. نتایج بدست آمده نشان می دهد که گیاه آلئو ورا ماده غذایی سودمندی برای کنترل مقادیر سرمی و بافتی TGو TC است، اما این سودمندی را نه در زمان کوتاه این بررسی بلکه در طولانی مدت می توان مشاهده نمود.
    کلیدواژگان: خوکچه هندی، آلئو ورا، تری گلیسرید وکلسترول، سلولهای HepG2
  • نسرین دشتی، ناهید عین اللهی، میترا زارع بوانی، فاطمه کیانی صفحه 159
    ترکیبات دارویی رها کننده نیتریک اکساید، از جمله داروی DETA NONOate قادرند به صورت خود به خود اکسید نیتریک را آزاد نمایند. هدف این مطالعه بررسی اثر NONOate DETA (یک داروی رهاکننده اکسید نیتریک) بر روی میزان سنتز کلاژن در بهبود زخم در مدل موش دیابتی میباشد. دوازده رت نژاد- Sprague-Dawley به قفس های متابولیک جداگانه منتقل شدند. نه روز قبل از ایجاد زخم، به موش ها استرپتوزوتوسین (STZ؛ 55 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن در بافر سیترات 0.1 مول در لیتر، pH 4.5) برای القاء دیابت به صورت داخل صفاقی تزریق شد. سطح پشتی هر موش به درستی تراشیده شد و ضخامت کامل لایه پوستی (درم) برداشته شد. گروه مورد (6 رت) با 100 میکرومولار DETA NONOate در بافر فسفات تیمارشدند. در حالی که زخم حیوانات گروه شاهد (6 رت) فقط با بافر فسفات استریل تیمارگردید.طول مدت درمان یک هفته بود. پس از برش پوست، اسفنج پلی وینیل الکل (PVA) در پشت هر یک از حیوانات تحت شرایط استریل برای جمع آوری مایع زخم گذاشته شد. الکتروفورز مایع زخم بر روی ژل پلی آکریلامید انجام شد. رنگ آمیزی با کوماسی بریلیانت بلو انجام شد. درمان زخم دیابتی با NONOate DETA میزان سنتز کلاژن در گروه مورد در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافته است. نیتریک اکساید رها شده از DETA NONOate، ممکن است برای درمان اختلال در بهبود زخم در افراد دیابتی با افزایش میزان سنتز کلاژن در محل زخم موثر باشد.
    کلیدواژگان: ترمیم زخم، نیتریک اکساید، DETA NONOate
  • رضا کسروی، محمود بلورچی، نیما فرزانه، حسام الدین سیفی، عباس برین، پرویز هورشتی، فرامرز قراگوزلو صفحه 163
    هدف از مطالعه حاضر تعیین ارتباط بین نتایج آزمون حساسیت ضد میکروبی پاتوژنهای ورم پستان تحت بالینی با پیامد باکتریولوژیک به دنبال درمان داخل پستانی با سفکینوم بوده است. در مجموع 110 پاتوژن داخل پستانی از 51 گاو در این مطالعه وارد شدند. بیشتر عفونتهای داخل پستانی از استافیلوکوک های کوآگولاز منفی، استرپتوکوک های محیطی و کلیفرم ها ناشی شده بود. حساسیت آنتی بیوتیکی به سفکینوم به روش انتشار دیسک تعیین گردید. نرخ بهبودی باکتریولوژیک برای جدایه های حساس، نسبتا حساس و مقاوم در گروه درمانی استاندارد (3 تزریق داخل پستانی 75 میلی گرم سفکینوم با فواصل 16 ساعته) به ترتیب، 4/82%، 90% و 5/87% بود. این ارقام در گروه درمانی تمدید شده (6 تزریق داخل پستانی 75 میلی گرم سفکینوم با فواصل 16 ساعته) به ترتیب، 3/83%، 100% و 100% بدست آمد. نتایج درمان در گروه استاندارد با نتایج آزمون حساسیت ضد میکروبی همخوانی نداشت ولی در گروه تمدید شده، احتمال بهبودی باکتریولوژیک در کارتیه هایی که از آنها پاتوژن های حساس جدا گردید در مقایسه با کارتیه هایی که از آنها پاتوژن های نسبتا حساس و مقاوم جدا شد، کمتر بود. بر اساس نتایج این مطالعه، نتایج آزمون حساسیت ضد میکروبی به روش انتشار دیسک توان پیشگویی پیامد باکتریولوژیک را در درمان عفونتهای داخل پستانی با استفاده از سفکینوم ندارد.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، سفکینوم، _ حساسیت، ورم پستان تحت بالینی
  • حجت الله شکری، علیرضا خسروی، علی ناصری، مریم قیاسی، سید پیمان ضیاپور صفحه 169
    هدف از این مطالعه جداسازی و تعیین هویت قارچ های هوای شهر بابل، جنگل بابلکنار و دریای خزر (شمال ایران) در دو فصل بهار و تابستان بود. از 126 نمونه جمع آوری شده، مهمترین قارچ های جدا شده شامل گونه های موکور (6/18%) در ناحیه جنگلی، گونه های آلترناریا (4/13%) در ناحیه ساحلی و گونه های کلادوفیالوفورا (8/15%)، موکور (7/11%) و آلترناریا (6/10%) در ناحیه شهری بودند. جدایه های قارچی غیراسپورزا در گروه قارچ های استریل قرار داده شدند. غلظت اسپورهای هوا در منطقه جنگلی به طور معنی داری بیشتر از سایر مناطق بود (05/0p<). در مطالعه حاضر، شایع ترین قارچ های جداشده در تابستان نشان داده شدند. نتایج نشان داد که گونه های آلترناریا، کلادوفیالوفورا و موکور برجسته ترین قارچ های جداشده از نواحی مختلف بودند. از آنجا که نقش تعدادی از قارچ های آلرژی زا در تظاهر علائم بیماری های آلرژی ثابت شده است، نتایج این مطاله می تواند در تشخیص و درمان افراد آلرژیک توسط پزشکان و دامپزشکان بالینی مفید باشد.
    کلیدواژگان: قارچهای هوا، آلترناریا، آلرژی قارچی، _ کلادوفیالوفورا
  • فریدون نور محمد زاده، محمد رحیم حاجی حاجیکلایی، فرهنگ ساسانی، ناصر علیدادی صفحه 173
    این مطالعه به منظور تعیین میزان شیوع و نوع ضایعات کلیوی در گاوهای ارجاعی به کشتارگاه های قائم شهریار و زیاران قزوین انجام گرفت. بدین منظور تعداد 405 راس گاو تحت مطالعه قرار گرفته و از هر راس گاو نمونه کلیه برای بررسی های هیستوپاتولوژی اخذ گردید. گاوها به دو گروه نر و ماده تقسیم ولی گاوهای ماده به دو گروه تلیسه و دارای حداقل یکبار زایش تقسیم شدند. ضایعاتی از قبیل نفریت بینابینی، کیست، گلومرولونفریت، نکروز حاد توبولی، پیلونفریت، آمیلوئیدوز، لکوز، هیدرونفروز و آپلازی یکطرفی کلیه در 35 راس گاو (6/8%) مشاهده گردید. نفریت بینابینی با فراوانی 7/85% بیشترین موارد ضایعات کلیوی را به خود اختصاص داده است. بررسی های آماری نشان داد که بین گاوهای نر و ماده به ترتیب دارای 5/8% و 4/9% ضایعات کلیوی، اختلاف معنی داری وجود ندارد. اما بین گاوهای ماده دارای حداقل یکبار زایش و تلیسه ها که به ترتیب دارای 10% و 8/2% ضایعات کلیوی می باشند، اختلاف معنی داری وجود دارد(p<0.05). در نتیجه می توان بیان نمود که سن در مقایسه با جنس تاثیر مهمتری بر روی ضایعات کلیوی دارد.
    کلیدواژگان: تهران، ت کلیوی، ایران، _ کشتارگاه، گاو
  • محسن بشاشتی، پیام حقیقی خوشخو، علیرضا باهنر، علی کاظمی، فرشته صبوری صفحه 177
    درک پراکندگی بیماری های طیور، به مدیران صنعت طیور در تدوین روش های کنترلی و پیشگیری از بیماری ها، به طور موثری کمک خواهد کرد. مطالعات اپیدمیولوژیک پیرامون بیماری های طیور در ایران ناکافی است. در این مطالعه به بررسی تلفات ناشی از بیماری های مختلف نیمچه گوشتی تحت پوشش طرح بیمه همگانی طیور در مقطع زمانی مهرماه 1383 لغایت آذرماه 1384 پرداخته شده است. از تعداد 439188406 قطعه نیمچه گوشتی بیمه شده، 188680459 قطعه در معرض انواع مختلف بیماری ها قرار گرفتند. پنج بیماری رایج در این مطالعه به ترتیب گامبورو، برونشیت عفونی، سی آر دی، کلی باسیلوز و آنفلوآنزای پرندگان تحت تیپ H9N2 بودند. میزان متوسط تلفات در جوجه های تحت پوشش 89/7 درصد و تلفات در هفته 6-3 به طور معنی داری بالا بود. بیشترین تلفات مربوط به استان های جنوبی کشور بوده است. پراکندگی بیماری ها در مناطق مختلف ایران متفاوت بود که می تواند ناشی از وضعیت های جغرافیایی و پارامتر های مدیریتی باشد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، ایران، تلفات، نیمچه گوشتی
  • مهدی وصفی مرندی صفحه 183
    انتشار سریع ویروس های آنفلوانزای طیور کم حدت (LPAI) ناشی از تحت تیپ H9N2 و ویروس های آنفلوانزای طیور با حدت بسیار بالای (HPAI) ناشی از تحت تیپ H5N1 منجر به خسارات گسترده، در صنعت طیور کشورهای آسیائی شده است. فلذا تشخیص زودهنگام ویروس های آنفلوانزای طیور، در کنترل بیماری آنفلوانزای طیور از اهمیت بسیار زیادی برخوردار میباشد. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی کاربرد آزمایش ایمنوکروماتوگرافی سریع در تشخیص آنتی ژن های اختصاصی تیپ A ویروس های آنفلوانزای طیور می باشد. این آزمایش قادر به تشخیص ویروس های H9N2 با عیار 3.2 10 بر مبنای ELD50/ml و آنتی ژن های H5، H7 و H9 بر مبنای 128 واحد می باشد. اما سایر ویروس های تنفسی طیور را، تشخیص نمی دهد. ارزیابی نمونه های سواپ کلواک تهیه شده از یک تا 10 روز بعد از تلقیح به جوجه های گوشتی، نشان داد که اولین نمونه مثبت در روزهای 2 و 3 و آخرین نمونه مثبت در روزهای 10 و 9 بعد از تلقیح، به ترتیب در جداسازی ویروس و آزمایش سریع مشاهده گردید. این نتایج بیانگر حساسیست کمتر آزمایش سریع در مقایسه با جدا سازی ویروس می باشد. در مجموع، حساسیت نسبی، ویژگی، ارزش پیشگوئی مثبت، ارزش پیشگوئی منفی، درستی و میزان هم خوانی بین آزمایش سریع و جداسازی ویروس در عفونت تجربی، به ترتیب 100%، 5/71%، 100%، 5/78%، 86/0 و 98/0 میباشد. همچنین، هم خوانی خوبی (? > 0.81) بین نتایج آزمایش سریع، جداسازی ویروس و آزمایش HI در نمونه های سواپ کلواک و یا نای تهیه شده از گله های گوشتی مبتلا به بیماری های تنفسی وجود دارد. در مجموع، آزمایش ایمنوکروتوگرافی سریع دارای حساسیت کم و ویژگی بالا در تشخیص سریع ویروس های H9N2 در هر دو شرایط تجربی و بالینی می باشد.
    کلیدواژگان: تحت تیپ H9N2، ویروس آنفلوانزای طیور، آزمایش ایمنوکروماتوگرافی سریع، تیپ A
  • مجتبی علیشاهی، محمد مهدی رنجبر، مسعود قربانپور، رحیم پیغان، مهرزاد مصباح، محمد راضی جلالی صفحه 189
    در این تحقیق اثرات تحریک ایمنی عصاره خام گیاه صبر زرد در ماهی کپور معمولی ارزیابی گردید. 300 قطعه ماهی کپور به 4 گروه مساوی تقسیم گردیدند. گروه اول با باکتری کشته آئروموناس هیدروفیلا ایمن شده و با عصاره آلوئه (5/0%) تغذیه گردید. گروه دوم نیز با همین باکتری ایمن شده ولی با خوراک معمولی تغذیه شد. گروه سوم فقط با خوارک حاوی آلوئه تغذیه گردید. گروه چهارم نیز به عنوان کنترل در نظر گرفته شد. نمونه خون هر دو هفته در طول 8 هفته تهیه گردید. نمونه ها از نظر برخی فاکتورهای خونی (شامل تعداد گلبول های قرمز، تعداد گلبول های سفید و هماتوکریت) و فاکتورهای ایمنی (فعالیت لایزوزیم، فعالیت ضد باکتریایی سرم، فعالیت کمپلمان، پروتئین تام، IgM و تیتر آنتی بادی ضد آئروموناس هیدروفیلا) بررسی گردیدند. در انتهای دوره 20 ماهی از هر تیمار با باکتری زنده آئروموناس هیدروفیلا چالش داده شد و درصد بقای نسبی بین تیمارها مقایسه گردید. درصد بقای نسبی در تیمارهای تغذیه شده با آلوئه افزایش نشان داد. تعداد گلبول های سفید، تیتر آنتی بادی ضد آئروموناس، فعالیت لایزوزیم و قدرت ضد باکتریایی تیمارهای تغذیه شده با آلوئه ورا نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری نشان داد (p<0.05). تفاوتی در تعداد گلبول های قرمز، میزان هماتوکریت و فعالیت کمپلمان بین تیمارهای مختلف مشاهده نگردید (p>0.05). این مطالعه نشان داد که تجویز خوراکی آلوئه ورا باعث تحریک برخی پاسخ های ایمنی اختصاصی و غیر اختصاصی ماهی کپور معمولی می گردد.
    کلیدواژگان: لایزوزیم، کپور معمولی، محرک ایمنی، آئروموناس هیدروفیلا، آلوئه ورا
  • ملیحه پور کبیر، امیر رستمی، حامد منصور، محمدرضا توحید کیا صفحه 197
    در حال حاضر توجه زیادی به لاک پشت ها به عنوان یک حیوان دست آموز اهلی وجود دارد. دانستن پارامتر های خونی در این حیوانات در شرایط محسور در قفس به سلامت آنها کمک زیادی می کند. از این رو در این مطالعه پارامتر های خونی 12 لاک پشت آسیائی (6 نر و6 ماده) قبل از خواب زمستانی مورد آنالیز قرار گرفت و نتایج به صورتmean ±SD ارائه گردید. در این راستا میزان پروتئین تام (g/L 57/7±19/63 (TOP;، آلبومین (g/L66/ 10±24/ 47; Alb)، کراتینین (μmmo/L 68/4±4/57Crea;)، گلوکز (mmol/L88/21±46/81; Glc)، اوره mmol/L) 74/2±52/7Urea;)، اسید اوریک mmol/L) 028/.±11/. UA;)، آسپارتات ترانس آمینازKal /L)μ 017/0± 46/0AST;)، آلانین ترانس آمیناز (Kal/Lμ 053/0± 44/0 ALT;)، آمیلاز Kal/L)μ96/33± 157/1Amylase;.،)، کلسیم (mmol/L 65/0±74/2Ca;)، منیزیم (mmol/L 24/0±98/1 Mg;) و فسفر معدنی (mmol/L 101/0±26/1P) اندازه گیری شد. بین دو جنس نر و ماده اختلاف معنی داری درTOP، Alb، Glc، Crea، Urea، AST، ALT، Amylase، Ca، P و Mg دیده نشد. این مقادیر می تواند بعنوان اندازه نرمال در لاک پشت آسیائی محسور در قفس جهت استفاده بالینی مورد به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: سرم، بیوشیمی، دامنه طبیعی، ک پشت آسیائی دست آموز
  • جداسازی و شناسایی بتا نوداویروس عامل تلفات در کفال ماهیان طلایی دریای خزر
    مهدی سلطانی، محدث قاسمی، مصطفی شریف روحانی، عیسی شریف پور، سید جلال ذریه زهرا صفحه 200
    در پی وقوع تلفات شدید در کفال ماهیان طلایی در سواحل جنوبی دریای خزر که از سال 1380 آغاز گردید تعداد 312 ماهی بیمار در اندازه 15 تا 25 سانتی متر دارای علایم بالینی شامل اختلالات عصبی مانند رفتار شنای نامنظم، مارپیچی یا خوابیده به پشت در سطح آب و اتساع محوطه شکمی طی سالهای 1385 تا 1388 نمونه برداری گردید. تمامی ماهیان بیمار دارای کیسه شنای متسع بودند. در آزمایشات باکتریای شناسی و انگل شناسی، هیچگونه عامل بیماریزا را مشخص نگردید. مطالعه بافت شناسی در 29 ماهی، علایم نکروز و واکئوله شدن بافت مغز، اعصاب بینایی و شبکیه چشم را نشان داد. آثار آسیب سلولی(CPE) حاصل از نوداویروس در تیره سلولی SSN-1، 5 روز پس از تلقیح هموژن فیلتر شده مغز و چشم 4 ماهی در ماهی در دمای 25 درجه سانتی گراد به صورت واکوئوله شدن شدید مشاهده شد. این آثار آسیب سلولی در پاساژهای بعدی نیز ایجاد گردید. عیار ویروس مذکور 4 10 TCID50 در میلی لیتر محاسبه شد. در آزمایش آنتی بادی درخشان غیر مستقیم با استفاده از آنتی بادی مونوکلونال ضد نوداویروس، نقاط طلایی درخشان در سلولهای SSN-1 آلوده شده و مقاطع بافتی چشم و مغز نشان از نشان از حضور آنتی ژن نوداویروسی بود. تشکیل باند bp 289 در الکتروفورز محصول RT-PCR حاصل از 23 نمونه چشم و مغز و سلولهای SSN-1 آلوده شده، حاکی از حضور RNA نوداویروس در آنها بود. در بررسی میکروسکوپ الکترونی، ذرات نوداویروس با اندازه 25 تا 30 نانومتر در مقطع چشم یک ماهی کفال بیمار مشاهده گردید. این اولین گزارش جداسازی و شناسایی نوداویروس از کفال طلایی دریای خزر است ولی بررسی احتمال ابتلای سایر گونه ها به این بیماری نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: میکروسکوپ الکترونی، بیماری نکروز عصبی ویروسی، کفال طلایی، Nested، RT، PCR، آزمایش ایمونوفلورسنت، دریای خزر، تیره سلولی SSN، 1
|
  • Page 141
    This survey aimed to evaluate the level of lead (Pb) pollution in cattle in the vicinity of the Shiraz oil and petrochemical industries using hair samples. Dairy farms located within 10 km of the Shiraz oil and petrochemical industries were identified and divided into four groups. Farms that were located in the radial zones of 0.5-1.5 km, 1.5-5 km, 5-7 km, 7-10.5 km were considered as groups A, B, C and D, respectively. Fifteen cattle from a farm that was located far from the polluting areas comprised the control group (E). Head hair samples were collected from fifteen age-matched cows from each of the five groups in each season round year. Cattle that were located closer to the oil and petrochemical industries had higher hair Pb concentration. In all groups, the hair lead concentrations of cattle that were reared near to the oil industry were significantly higher than of those reared in the region of the petrochemical industry (p<0.05); and showed pollution factors of about two folds when groups in the same distances of oil and petrochemical industries were compared. In this study, there was a declining trend in hair lead concentration from spring to winter from 8.3 to 2.6 ppm and from 4 to 2.2 ppm in cows located near to the oil and petrochemical industry plants, respectively.
  • Page 147
    The aim of this study was to isolate, identify and determine the antimicrobial susceptibility of Clostridium perfringens (CP) isolates from acute necrotic enteritis of broiler chickens. All broiler carcasses diagnosed as necrotic enteritis (NE) were sampled, subjected to microbial tests and 40 isolates were identified according to standard procedures. The antimicrobial susceptibility of CP isolates to 20 antibacterial agents was then determined. The results show widespread resistance among CP isolates. The most frequent resistance was observed to neomycin sulfate (87.5%), and then to lincomycin and tetracycline (both 80%). No isolate was resistant to chloramphenicol and the least frequency of resistance was observed to vancomycin (10%), sulfamethoxazole+trimethoprim (17.5%), and penicillin (20%). All isolates were multiple drug resistant types. There were 39 resistant patterns among the CP isolates, 95% of which were distributed in 38 resistant patterns. These multiple and variable resistance patterns observed among the CP isolates, even among different isolates from one farm, demonstrate a challenge for veterinarians in the field to choose the correct compound to combat the occurrence of NE
  • Page 153
    Aloe vera is well-known for its pharmacological and nutritional properties. The aim of the present study was to determine the effect of A. vera gel extracts on the secretion and cell content of triglyceride (TG) and cholesterol (TC) in HepG2 cells and their short-term effects on the dietary hyperlipidemic guinea pig model. The effects of increasing concentrations of A. vera crude gel and its alcoholic and hydro-extract were compared to HepG2 cells in both basal and TG induced conditions with 20 mM glucose for 24 h. In addition, 24 male guinea pigs were randomly separated into six experimental groups as follows: control, hyperlipidemic control, levostatin control and A. vera receiving groups (fed with lipid-rich diet supplemented with A. vera crude gel, alcoholic or hydro-extracts of A. vera gel). Treatments were carried out for 10 d TG and TC levels were measured in both collected fluid (sera and media) and extracted tissue (HepG2 and liver). Although basal and stimulated conditions of crude gel and its hydro-extract decreased the secretion and cell content of TG, compared to the control (p<0.05). This pattern was not seen with the alcoholic extract. Furthermore, A. vera did not have any effect on the serum or liver contents of TG or TC. Our results suggest that A. vera could be a beneficial supplement to modulate the levels of TG and TC. However, it does not appear to be a short-term lipid modulator for hyperlipidemia.
  • Page 159
    Exogenous nitric oxide donors such as DETA NONOate, spontaneously release nitric oxide. This study aimed to investigate the effect of DETA NONOate as a nitric oxide releasing drug on the rate of collagen synthesis during the impaired wound healing in a rat model of diabetes. Twelve male Sprague–Dawley rats were transferred into separate metabolic cages. Nine days before wounding, the rats were injected intraperitoneally with streptozotocin (STZ; 55 mg/kg body weight in citrate buffer 0.1 mol/L, pH 4.5) to induce diabetes. The dorsal surface of each rat was properly shaved and a full thickness dermal wound was made. The test group (n=6) was treated with 100? M DETA NONOate in phosphate buffer while the control wounds (n=6) received sterile saline (PBS) only on the same day as wounding and every three days for one week. After the skin incision, polyvinyl alcohol (PVA) sponges were implanted subcutaneously on the dorsal of each animal under sterile conditions for the collection of wound fluid. Electrophoresis (current: 20 mA) was performed on the wound fluid. The gel was stained with Coomassie blue G-250, destained, and photographed. DETA NONOate treatment increased the rate of collagen synthesis in the diabetic test group compared to the control group. The nitric oxide donor, DETA NONOate, may represent a potential treatment for impaired wound healing in diabetes by increasing the collagen synthesis at the wound site.
  • Page 163
    The objective of the present study was to determine whether there was an association between the in vitro antimicrobial susceptibility test results of subclinical mastitis pathogens and bacteriological outcomes of intramammary treatments using cefquinome. A total of 110 intramammary pathogens from 51 cows were assessed in this study. Most intramammary infections were due to coagulase-negative staphylococci, environmental streptococci, and coliforms. The antimicrobial susceptibility to cefquinome was determined using the Kirby-Bauer disc diffusion method. Bacteriological cure rates for the sensitive, intermediate, and resistant isolates in the standard treatment group (three intramammary infusions of 75 mg cefquinome at 16 h intervals) were 82.4%, 90%, and 87.5%, respectively. These figures in the extended treatment group (six intramammary infusions of 75 mg cefquinome at 16 h intervals) were 83.3%, 100%, and 100%, respectively. Treatment outcomes were not associated with the results of sensitivity tests in the standard group. However, in the extended group, the probability of a bacteriological cure was lower in quarters from which cefquinome-sensitive pathogens were isolated than the quarters from which intermediate or resistant pathogens were isolated. Based on this study, the Kirby-Bauer susceptibility test result is a poor predictor for the bacteriological cure of subclinical mastitis treated with intramammary cefquinome.
  • Page 169
    The aim of this study was to isolate and identify airborne fungi from locations in Babol city, Babolkenar forest and a beach on the Caspian Sea (all in North part of Iran) in spring and summer. Of 126 samples collected, the most clinically important isolated fungi were Mucor spp. (18.6%) in the forest, Alternaria spp. (13.4%) at the beach; and Cladophialophora spp. (15.8%), Mucor spp. (11.7%) and Alternaria spp. (10.6%) in the urban areas. Non-sporulating fungal isolates were grouped in Mycelia sterilia. The concentration of air spora in the forest location was significantly greater than the other locations (p<0.05). In this study, the highest quantities of isolated fungi were found in the summer. The results showed that Alternaria spp., Cladophialophora spp. and Mucor spp. were the most predominant fungi isolated in the different locations. Since some allergenic fungi have been shown to play a role in the appearance of clinical signs in allergic conditions, the results of this study can be used by physicians and veterinarians for the diagnosis and treatment of allergies.
  • Page 173
    This study was carried out to determine the prevalence and type of renal lesions in cattle that were slaughtered at the Ghaem (Shahriar) and Ziaran (Ghazvin) abattoirs. A total number of 405 clinically normal cattle were randomly selected and renal samples were taken for histopathological study. The cattle were divided into two groups according to sex, and female groups were divided into two age groups (heifer and cow). Thirty-five (8.6%) out of the studied animals had renal lesions including interstitial nephritis, cysts, glomerolonephritis, acute tubular necrosis (ATN), pyelonephritis, amyloidosis, leukosis hydronephrosis and unilateral renal aplasia. Interstitial nephritis was the most common observed lesion (85.7%). The prevalence of renal lesions in female and male cattle were 8.5% and 9.4%, respectively, which was not a statistically significant difference. The prevalence of renal lesions in cows and heifers were 10% and 2.8%, respectively (p<0.05). It is concluded that age is more important influence factor on renal lesion than sex.
  • Page 177
    Understanding the distributions of poultry diseases will help planning for disease control and prevention more effectively. Studies on poultry diseases in Iran are scarce. We investigated the incidence of mortality in broiler chicken flocks in Iran as part of a national project. Specifically, documents from September 2004 to November 2005 related to the mortality of broilers that were covered by the national insurance scheme were analyzed retrospectively. Of the 439,188,406 broiler chickens that were covered by insurance services, 188,680,459 chickens were exposed to different diseases. The most common diseases (in descending order) were infectious bursal disease (IBD), infectious bronchitis (IB), chronic respiratory disease (CRD), colibacillosis and avian influenza (AI; subtype H9N2). The mean mortality rate in broilers was 7.89%. Mortality rates were higher during chicks between the third to sixth weeks of age. AI (H9N2) produced the highest mean mortality rate of 26.1%, followed by IB with a mean mortality rate of 22.1%. Most of the mortalities were recorded from the southern provinces of Iran. The distributions of diseases were differed in different regions which could be related to regional conditions and management parameters.
  • Page 183
    Rapid spreading of the low pathogenic avian influenza virus (AIV) caused by the H9N2 subtype and the highly pathogenic AIV caused by H5N1 have caused serious economic losses in the poultry industries of Asia. Therefore, the early detection of AIVs is crucial for the control of the disease. In the present study, the applicability of a rapid immunochromatographic (RIC) assay, which specifically detected type A antigens of AIVs, was evaluated. This assay detected H9N2 viruses at 103.2 ELD50/ml and H5, H7 and H9 antigens at 128 HA titers, but did not react with other respiratory viruses. The assessment of cloacal swab samples prepared from 1 to 10 d post-inoculation (PI) revealed that the first positive samples were detectable on day 2 and 3 PI, and the last positive samples were detectable on day 10 and 9 PI, by the virus isolation (VI) and RIC assays, respectively. Collectively, the relative specificity, sensitivity, positive predictive value, negative predictive value, accuracy and correlation rate of the RIC and VI assays, were 100%, 71.5%, 100%, 78.5%, 0.86, and 0.98, respectively. There was also a good correlation (? > 0.81) between the results of the haemagglutination (HI), VI and RIC assays of cloacal/tracheal swab samples that were obtained from broiler flocks involved with viral respiratory diseases. Overall, RIC showed a low sensitivity and high specificity for the rapid diagnosis of H9N2 isolates in both experimental and clinical infections.
  • Page 189
    In this study, the immunostimulatory effect of dietary Aloe vera crude extract was investigated in Cyprinus carpio. Three hundred fish were randomly divided into four groups. The first group was immunized with Aeromonas hydrophila bacterin (A.h) and was fed a diet contained 0.5% Aloe vera. The second group was immunized with A.h and fed a diet without Aloe vera. The third group was not immunized and fed with a diet that contained 0.5% Aloe vera. The fourth group remained as the control group and was neither immunized nor fed with Aloe vera supplements. Blood samples were taken every 14 d for eight weeks and samples were analyzed for hematological and immunological parameters. White blood count (WBC), red blood count (RBC), packed cell volume (PCV), lysozyme activity, serum bactericidal activity, complement activity, total protein, IgM concentration and specific A. hydrophila antibody were assessed. At the end of treatment, 20 fish from each group were challenged with A. hydrophila. WBC value, antibody level, lysozyme and bactericidal activity were significantly increased in the serum of fish treated with Aloe vera (p<0.05). No significant differences were seen in the RBC, PCV or complement activity among the groups. The relative percent survival (RPS) was found to be increased in fish fed with Aloe vera. This study indicates that the oral administration of Aloe vera is able to enhance some specific and non-specific immune responses in the common carp.
  • Page 197
    At present, a great deal of attention is being focused on the tortoise as a domestic pet. Knowledge of the blood biochemical parameters in captivity of this animal would be helpful for evaluations of their health. In this regard, the serum biochemical values were measured in 12 Asian tortoises (6 males and 6 females) before hibernation. Serum values of total protein (TOP) 63.19 ± 7.57 g/L, Albumin (Alb) 47.24 ± 10.66 g/L, creatinine (Crea) 57.4 ± 4.68 µmmol/L, glucose (Glc) 81.46 ± 21.88 mmol/L, urea 7.52 ± 2.74 mmol/L, uric acid (UA) 0.11 ± 0.028 mmol/L, aspartate transaminase (AST) 0.46 ± 0.017 µkal/L, alanine transaminase (ALT) 0.44 ± 0.053 µkal/L, amylase 1,157 ± 33.96 µkal/L, calcium (Ca) 2.74 ± 0.65 mmol/L, magnesium (Mg) 1.98 ± 0.24 mmol/L, and inorganic phosphorus (P) 1.26 ± 0.101 mmol/L were determined respectively. There were no significant differences in TOP, Alb, Glc, Crea, urea, UA, AST, ALT, amylase, Ca and P, and also Mg levels between males and females.
  • Isolation and identification of Betanodavirus causing mass mortalities in golden grey mullet (Liza auratus) in the Caspian Sea
    Page 200
    Outbreaks causing mass mortalities have been observed in the golden grey mullet (Liza auratus) population in southern coastal area of the Caspian Sea since 2002. The clinical signs include neurological abnormalities, such as erratic swimming behavior, spiral swimming, belly-up at rest and over inflation of the swim bladder. Three hundred and twelve samples of moribund fish with sizes that ranged from 15-26 cm showing abdominal enlargement were collected from 2006-2008. No pathogenic bacteria and parasite were found. The observed histopathological changes in 29 fish were necrosis and vacuolation of the brain, optic nerve and retina. Cytopathological effects of nodavirus characterized by vacuolation were observed in the SSN-1 cell line at 25?C, 5 d after inoculation with the filtered supernatant of the brain and eye of four affected fish. The recovered virus from cell line exhibited 104 TCID50 per mL when titrated. Indirect immunoflorescent antibody test showed nodavirus antigens in the retina and positive-CPE SSN-1 cells. Also, a RT-PCR product of approximately 289 bp was amplified from the brain and retina of the 23 samples, including the SSN-1 positive samples. This is the first report of the isolation and characterization of nodavirus from golden grey mullet from the Caspian Sea and, therefore, possible infections in other valuable species of the Caspian Sea warrant further studies.