فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:15 Issue: 4, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کاوه بقایی، لیلا شکرزاده، فرشته جعفری، مهدی بلفیون، رضا مشایخی، همایون زجاجی، محمدرضا زالی صفحه 137
    سابقه و هدف
    هلیکوباکتر پیلوری از باکتری های مهم بیماریزا و یکی از عوامل ایجاد سرطان معده در دنیا محسوب می شود. بیماریزایی این باکتری را به طور عمده به جزایر پاتوژنیک موجود در ژن های این باکتری نسبت می دهند که شناخته شده ترین ژن ها در این جزایر، ژن های cagA و cagE می باشند. هدف این مطالعه، تعیین ارتباط این جزایر پاتوژنیک با علائم کلینیکی در میان بیماران ایرانی بوده است.
    مواد و روش ها
    شناسایی هلیکوباکتر پیلوری توسط کشت و ژن glmM صورت گرفت. تکثیر توالی DNA برای دو ژن cagA وcagE به وسیله واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) انجام شد.
    یافته ها
    از مجموع 311 بیمار مراجعه کننده به بخشهای گوارش، 231 بیمار هلیکوباکتر پیلوری مثبت گزارش شدند که از این تعداد 154 (7/66%) مورد با cagA و 90 (39%) مورد با ژن cagE همراه بود. ارتباط معنی داری میان ژن های cagA و cagE و تظاهرات بالینی بیماران از جمله گاستریت، زخم معده و سرطان معده به دست نیامد.
    نتیجه گیری
    ارتباط معنی داری میان ژن های cagA و cagE و تظاهرات بالینی بیماران به دست نیامد و این ژن ها به عنوان فاکتورهایی به منظور افتراق منشاء بیماری ها تشخیص داده نشدند؛ این نتایج با نتایج مطالعات قبلی انجام شده در کشور تطابق داشت. همچنین برخلاف برخی مطالعات ژن cagA نسبت به ژن cagE به عنوان مارکر بهتری برای cagPAI تشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، اختلالات گوارشی
  • علی اصغر کلاهی، محمدرضا سهرابی، مرتضی عبداللهی، حمید سوری * صفحه 143
    سابقه و هدف

    به دلیل تنوع و گستردگی عرصه های سلامت و محدودیت منابع، امکان فعالیت در تمامی این عرصه ها و پاسخگویی به تمامی نیازهای پژوهشی جامعه غیرممکن است. از اینرو تعیین اولویتهای پژوهشی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. هدف این مقاله گزارش روش انتخاب شده، مشکلات و محدودیتها، و همچنین موانع احساس شده پروژه تعیین اولویتهای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه با مشارکت اعضای هیات علمی 91 گروه آموزشی و 830 نفر از ذینفعان در سالهای 8-1387 انجام گرفت. فرآیندی که برای تعیین اولویتهای پژوهشی به کار برده شد، بر پنج اصل مشارکت ذینفعان، تحلیل وضعیت موجود و برآورد نیازها، مشخص کردن عناوین پژوهشی، امتیازدهی بر اساس معیارها، و تعیین اولویتها بر اساس بیشترین توافق استوار بود. این روش با تغییرات اندکی از مدل پیشنهادی کارگروه سازمان جهانی بهداشت Council on Health Research for Development (COHRED) اقتباس شده بود.

    یافته ها

    این پروژه با مشارکت 610 نفر از اعضای هیات علمی دانشکده های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری مامایی، بهداشت، تغذیه، پیراپزشکی و توانبخشی و 220 نفر از سایر ذینفعان نظام سلامت و افراد مرتبط با سلامت خارج از دانشگاه انجام شد. در مجموع 841 حوزه پژوهشی و حدود 1900 زیر حوزه به عنوان اولویتهای پژوهشی تعیین شد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد مدل COHRED با تغییرات اعمال شده در این مطالعه، کارآیی لازم را برای تعیین اولویتهای پژوهشی در گروه های آموزشی دارد. امید است ارائه اولویتهای پژوهشی علاوه بر هدایت موضوعات پژوهشی پیشنهادی به سوی اولویتها، مورد توجه سیاست گذاران، داوران و تصویب کنندگان طرحهای پژوهشی نیز قرار بگیرد تا بتواند به عنوان یک ابزار در جهت استفاده بهینه از منابع محدود مالی عمل نماید.

    کلیدواژگان: اولویتهای پژوهشی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، COHRED، مشارکت ذینفعان، تخصیص منابع، ایران
  • حمیدرضا میرزایی، افسانه صباحت، فاطمه نصراللهی، لادن محمدی یگانه صفحه 152
    سابقه و هدف
    از آنجا که گیرنده های ER، PR و HER-2 نقش مهمی در پیش بینی پاسخ به درمان و پیش آگهی بیماران مبتلا به سرطان پستان دارند و در حال حاضر مطالعات درباره این فاکتورها و ارتباط آنها با مشخصات دموگرافیک و کلینیکی بیماران در کشور ناکافی است، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط گیرنده های استروژن، پروژسترون و HER-2 با عوامل پروگنوستیک در مبتلایان به سرطان پستان مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش تهران در سال 1383 و 1384 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی در سالهای 84-83 بر روی 138 بیمار زن مبتلا به سرطان پستان از نوع Infiltrating ductal carcinoma که به بخش رادیوتراپی و انکولوژی بیمارستان شهدای تجریش مراجعه کرده بودند انجام شد و کلیه اطلاعات از پرونده بیماران اخذ گردید.
    یافته ها
    ارتباط معنی دار آماری بین گیرنده های ER، PR، HER-2 و سن بیمار، اندازه تومور و وضعیت درگیری غدد لمفاوی مشاهده نشد. همچنین بین گیرنده های هورمونی ER وPR با گرید تومور ارتباطی معنی دار آماری وجود نداشت. اما بیماران HER-2 مثبت با تومورهای با گرید بالاتر مواجه بودند (05/0 p<). نیز بین گیرنده های ER، PR و گیرنده HER-2 ارتباط آماری معنی دار وجود نداشت. ارتباط بین تومورهای Triple negative (ER-/PR-/ HER2 -) و سن، اندازه تومور، وضعیت درگیری غدد لمفاوی و گرید تومور معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    چنین به نظر می رسد بیمارانی که وضعیت گیرنده HER-2 در آنها مثبت می باشد تومورهایی با گرید بالاتر دارند، به عبارتی با قدرت تکثیر و تهاجم به سایر نقاط بیشتر و احتمالا طول عمر کوتاهتری مواجه می باشند.
    کلیدواژگان: گیرنده های ER، PR و HER، 2، عوامل پروگنوستیک، سرطان پستان
  • سید ابوالفضل افجه، محمدکاظم سبزه ای، سید عبدالله کریمی، احمدرضا شمشیری صفحه 157
    سابقه و هدف
    پنومونی ناشی از تهویه مکانیکی (VAP) می تواند 48 ساعت بعد از شروع تهویه مکانیکی در نوزادان ایجاد شود و دومین عفونت بیمارستانی شایع در نوزادان بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان (NICU) است. بنابراین تعیین میزان بروز، عوامل خطر و عاقبت نوزادان مبتلا به VAP در بخش NICU ضروری است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی- مقطعی در بیمارستان مهدیه به مدت یک سال در تمام نوزادانی که بیش از 48 ساعت به تهویه مکانیکی نیاز داشتند انجام شد. تشخیص بیماری VAP بر اساس تعریف مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) برای شیرخواران کمتر از 12 ماه گذاشته شد. عوامل خطر ایجاد VAP مانند وزن تولد، هفته حاملگی، جنس، مدت تهویه مکانیکی، مدت زمان بستری در بیمارستان و تجویز داروها بررسی شد و عوامل خطری که در آنالیز تک متغیره قابل توجه بودند در آنالیز چند متغیره برای تعیین عوامل مستقل مؤثر در ایجاد VAP و مورتالیته نوزادان به کار رفتند.
    یافته ها
    از 81 نوزاد، VAP در 14 مورد (3/17%) تایید شد و میزان VAP برابر 9 بیمار به ازای هر 1000 روز ونتیلاتور بود. ارگانیزم های شایع گرم منفی مانند: اشرشیاکلی (4/21%)، کلبسیلا (4/21%) و پسودمونا (1/14%) باکتری های شایعی بودند که از کشت ترشحات داخل تراشه جدا شدند. آنالیز چند متغیره نشان داد که مدت زمان تهویه مکانیکی (07/0β odd''s ratio= و001/0p=) و تجویز آنتی اسید (098/0p= و 22/0OR=) تنها دو فاکتور مستقل مؤثر در ایجاد بیماری VAP هستند. 2 نوزاد (3/14%) فوت کردند و آنالیز چند متغیره نشان داد که مدت زمان تهویه مکانیکی (04/0- = β odd''s ratio و01/0p=)، وزن کم تولد (002/0 β odd''s ratio= و001/0p<) و خلط چرکی (006/0 p= و 25/0 HR=) عوامل مستقل پیشگویی کننده مورتالیته در نوزادان مبتلا به VAP هستند، نوزادان مبتلا به VAP همچنین مدت زمان بستری طولانی تری داشتند (59 در مقابل 27 روز).
    نتیجه گیری
    پنومونی ناشی از تهویه مکانیکی در نوزادان بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان بروز قابل توجهی دارد و مطالعات تکمیلی برای نحوه انجام مداخله و پیشگیری از ایجاد عارضه VAP مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: نوزاد، پنومونی ناشی از تهویه مکانیکی، بخش مراقبت ویژه نوزادان، عوامل خطر، بروز
  • آرمان احمدزاده، علیرضا رجایی، سمیه رضاییان، فرشاد تجاری، محمد مهدی امام، محمد مسلمی زاده صفحه 165
    سابقه و هدف
    عوامل متعددی می توانند در پیشگویی احتمال پوکی استخوان و تصمیم گیری برای انجام تراکم سنجی اثرگذار باشند؛ بر مبنای این عوامل روش هایی شامل ORAI، OST، SCORE و غیره جهت تعیین خطر ابداع شدند. در این مطالعه دو روش SCORE و OST جهت تعیین احتمال پوکی استخوان با یکدیگر مقایسه شدند.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به روش تشخیصی در بیمارستان لقمان در سال 1387 روی 210 خانم یائسه انجام شد. پس از محاسبه OST و SCORE، تراکم سنجی انجام شد و موارد پوکی استخوان (T-Score ≤ -2.5) و در معرض خطر (T-Score ≤ -2) مجزا شدند. حساسیت، ویژگی، نسبت درست نمایی (LR)، صحت تست ها و سطح زیر نمودار این دو گروه محاسبه شدند. همچنین PPV و NPV هر یک از این روش ها نسبت به نتایج BMD تعیین و در نهایت TP، TN، FN و FP آنها با آزمون کای دو مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سن افراد، 3/57 سال بود. 43 نفر (3/20%) مبتلا به پوکی استخوان و 88 نفر (7/41%) در معرض خطر بودند. مقادیر PPV و NPV برای آزمون OST به ترتیب 2/39% و 6/91% و برای آزمون SCORE به ترتیب 2/34 و 8/97 بود. موارد صحیح و ناصحیح دو روش مشابه بودند (4/0>(p. SCORE، دارای بالاترین حساسیت در هر دو گروه پوکی استخوان و در معرض خطر بود (به ترتیب 95% و 2/88%) و همچنین بالاترین ارزش اخباری منفی و نسبت شانس تشخیصی (Diagnostic Odds Ratio) را داشت. OST دارای بیشترین ویژگی در هر دو گروه بود (4/71% و 4/75%) و نیز بالاترین نسبت درست نمایی را داشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که این دو آزمون اختلاف معنی داری در پیشگویی پوکی استخوان با یکدیگر نداشتند. OST با ویژگی و نسبت درست نمایی بالاتر می تواند در تفکیک افراد بیمار مؤثرتر باشد و SCORE با حساسیت بیشتر و ارزش اخباری منفی و صحت، ارزش در تفکیک افراد غیر بیمار دارد.
    کلیدواژگان: ارزیابی خطر، پوکی استخوان، غربالگری
  • حمیدرضا خدامی ویشته، فریبا قربانی، امید قبادی، شادی شفقی، محمداسماعیل بربطی، آمنه رستمی لویه، کتایون نجفی زاده* صفحه 171
    سابقه و هدف

    مرگ مغزی آسیب غیرقابل برگشت مغز و ساقه مغز است و امروزه یکی از منابع اصلی تامین عضو می باشد. با این حال در ایران خانواده های کمی حاضر به اهدای عضو می گردند. هدف این مطالعه بررسی علل مرگ مغزی و میزان اهدای عضو در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی در سال 1388 در بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد. پس از شناسایی بیماران مشکوک به مرگ مغزی، بیمار توسط یک هماهنگ کننده ماهر بررسی می شد و در صورت مناسب بودن برای اهدای اعضا، با خانواده وی مشاوره صورت می گرفت. در صورت رضایت خانواده و تایید نهایی مرگ مغزی، اهدای اعضا انجام می شد.

    یافته ها

    در 373 نفر از مجموع 467 بیمار، مرگ مغزی تایید شد. سن 29 نفر (8%) 15 سال یا کمتر (میانگین: 10 سال) و 344 نفر (92%) بیش از 15 سال (میانگین: 47 سال) بود. ترومای ناشی از تصادف (35%) شایعترین علت مرگ مغزی بود؛ دومین علت در بیماران 15 سال یا کمتر، تومورهای مغزی (14%) و در بیماران بزرگتر از 15 سال، خونریزی های مغزی و CVA ایسکمیک (هر کدام 14%) بود. در مجموع 184 نفر (49%) دهنده مناسب تشخیص داده شدند که با خانواده 160 نفر مشاوره شد. در 117 مورد (73%)، بستگان بیمار رضایت به اهدای اعضا ندادند، 2 بیمار (1%) پیش از اهدای عضو فوت شدند و اهدای عضو تنها در 41 نفر (26%) انجام شد. درصد اهدای عضو در دهندگان مناسب در بیماران ترومایی، خونریزی مغزی، CVA ایسکمیک و تومورهای مغزی به ترتیب 24%، 25%، 23% و 47% بود. با وجود اینکه 80% بیماران ترومایی، دهنده مناسب تشخیص داده شدند، در 74% موارد بستگان آنها رضایت به اهدای عضو نداشتند.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد که شایعترین علت مرگ مغزی ترومای ناشی از تصادف است. با وجود اینکه اکثر بیماران ترومایی دهنده مناسب تشخیص داده می شوند، اما در بیش از دو سوم موارد بستگان بیمار رضایت به اهدای عضو ندارند. از اینرو برنامه ریزی برای ارتقای سطح فرهنگی جامعه برای آگاهی و شناخت ماهیت مرگ مغزی و لزوم اهدای عضو ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: مرگ مغزی، اهدای عضو، ترومای ناشی از تصادف، رضایت به اهدای عضو
  • علی اکبر اسماعیلی جاه، سید مرتضی کاظمی، محیط بندری، علی ارونتاج، علی کلهرمقدم، فریور لاهیجی، سید محمد جزایری، لطیف گچکار، محمدعلی اخوت پور* صفحه 179
    سابقه و هدف

    با توجه به شیوع و روند رو به افزایش مبتلایان به اختلالات عضلانی اسکلتی، و نارسایی ابزارهای فعلی اندازه گیری وضعیت آن در کشور، و همچنین گزارش موفقیت پرسشنامه فرم کوتاه بررسی فعالیت عضلانی اسکلتی (SMFA) در سنجش این اختلالات، این تحقیق به منظور ترجمه و تعیین روانسنجی این پرسشنامه انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    پرسشنامه اصلی انگلیسی زبان SMFA تهیه و پس از ترجمه به فارسی و برگردانیدن ترجمه فارسی به انگلیسی، از نظر اعتبار و پایایی مورد مطالعه قرار گرفت. برای تعیین اعتبار از روش های شاخص اعتبار محتوا، اعتبار صوری، اعتبار همزمان و اعتبار سازه استفاده شد. برای تعیین اعتبار همزمان از پرسشنامه SF-36 HEALTH SURVEY (که قبلا اعتبار و پایایی آن برای جامعه و فرهنگ ایرانی مورد تایید قرار گرفته بود) به روش همزمانی (Concurrent Validity) استفاده شد.

    یافته ها

    تحقیق بر روی 326 بیمار که در سنین 16±51 سال بوده و 7/56% مذکر بودند انجام گرفت. ترجمه پرسشنامه SMFA از انگلیسی به فارسی و مجددا به انگلیسی مورد تایید قرار گرفت. شاخص اعتبار محتوای پرسشنامه به وسیله 20 نفر متخصص ارتوپدی تایید شد و پرسشنامه با نظرخواهی از متخصصین ارتوپدی و بیماران به لحاظ مربوط بودن، واضح بودن و ساده بودن مورد تایید قرار گرفت، سپس اعتبار صوری نیز توسط همین افراد تایید شد. اعتبار همزمانی پرسشنامه برابر 91/0 و در زیر مجموعه پرسشنامه از حداقل 89/0 تا 93/0 به دست آمد (001/0>P).

    نتیجه گیری

    پرسشنامه SMFA در جامعه فارسی زبان دارای اعتبار و پایایی لازم برای سنجش میزان فعالیت عضلانی اسکلتی می باشد. لذا به کارگیری این پرسشنامه توصیه می شود.

    کلیدواژگان: فرم کوتاه بررسی فعالیت عضلانی، اسکلتی، اعتبار، پایایی، حساسیت و ویژگی، ارزش اخباری تست
  • حسین کرمی، مهرنوش کوثریان، کوروش وحیدشاهی، حسن کرمی، سهیلا شاه محمدی، محمدرضا مهدوی، محمدباقر هاشمی، الهه یوسفی عبدالملکی، مطهره مجدی، مهدی آهنگری صفحه 186
    سابقه و هدف
    استان مازندران بالاترین نسبت «بیمار به جمعیت» برای بیماری تالاسمی ماژور در کشور دارا است (1 به 1000). تاکنون حدود 2700 بیمار تالاسمی ماژور در استان ثبت شده اند که حدود یک سوم به بخش تالاسمی بیمارستان بوعلی ساری مراجعه می کنند. این مطالعه به منظور آگاهی از وضعیت بالینی و آزمایشگاهی این بیماران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی با مرور پرونده ها طی دو سال متوالی 1388-1386 انجام شد. شاخص های دموگرافیک و بالینی استخراج و وارد برنامه SPSS 11 شد. از آمار توصیفی برای پردازش داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    1010پرونده بررسی شدکه 53% بیماران مذکر بودند. 2/84% مبتلا به تالاسمی ماژور و 8/15% مبتلا به تالاسمی اینترمدیا بودند. متوسط سن بیماران 8±23 سال بود. 93 نفر ازدواج کرده و 60 نفر صاحب فرزند شده بودند. 40% بیماران متوسط سه فریتین آخرشان 2000-1000 بود اما 22% فریتین بالای 3000 داشتند. MRI T2 قلب در160 بیمار انجام شده بود و34% ذخیره آهن شدید داشتند. 28 نفر با تشخیص نارسایی قلبی تحت درمان بودند. 81 بیمار مبتلا به دیابت بودند و سن تشخیص در آنها 7 ±20 سال بود. شیوع کم کاری تیروئید و پاراتیروئید به ترتیب 3/6-7/3% و 5/4-3/3% بود. آلودگی به هپاتیت C در 73 نفر اتفاق افتاده بود. ماهانه 23000 ویال دسفروکسامین و 12000 قرص دفریپرون مصرف می شد. 30 نفر اسورال رایگان دریافت می کردند.
    نتیجه گیری
    توزیع سنی بیماران مبین موفقیت اقدامات پیشگیری قبل از تولد و نیز افزایش طول عمر بیماران به دلیل مراقبتهای درمانی است. اما به دلیل جوان بودن اکثر بیماران، رشد جسمانی آنها ادامه دارد و تا سالها نیاز به خون و شلاتورها بیشتر می گردد.
    کلیدواژگان: بتا تالاسمی، تالاسمی ماژور، تالاسمی اینترمدیا، تست ژنتیکی، مازندران، ایران
|
  • Kaveh Baghaei, Leila Shokrzadeh, Fereshteh Jafari, Mehdi Bolfion, Reza Mashayekhi, Homayoun Zojaji, Mohammad Reza Zali Page 137
    Background And Aim
    Helicobacter pylori (H. pylori) is an important pathogen and carcinogen. Generally, pathogenicity of H. pylori is related to cag Patogenicity Island. The famous genes in this region are cagA and cagE. The aim of this study was to evaluate the relation between cagE or cagA and clinical features of Iranian patients.
    Materials And Methods
    The H. pylori was cultured and detected by glmM gene. Polymerase chain reaction was performed to detect cagA and cagE.
    Results
    Among 311 studied patients, 231 were reported as H. pylori positive including 154 (%66.7) patients with cagA and 90 (%39) patients with cagE. There was no significant relation between clinical outcomes (including gastritis, peptic ulcer and gastric cancer) and cagE or cagA. ‍
    Conclusion
    CagA and cagE were not found as suitable markers for diagnosis of gastric disorders. The mentioned result was similar to pervious researches in Iran. In addition, cagA was found to be a better marker compared to cagE.
  • Ali- Asghar Kolahi, Mohammad-Reza Sohrabi, Morteza Abdollahi, Hamid Soori Page 143
    Background And Aim

    Diversity and complexity of health related issues along with the limitation of resources make research priorities setting inevitable. In this article we report the method, problems, limitations, barriers and outcomes of the project of setting research priority in Shahid Beheahti University of Medical Sciences.

    Materials And Methods

    This study involved 91 departments of eight schools and 830 stakeholders in 2009-10. There were five basic principles including stakeholders’ participation, situation analysis and need assessment, defining research priority topics, scoring according to the criteria, and defining priorities based on the most agreed topics. This was a modified version of the proposed model of “The Council on Health Research for Development” (COHRED).

    Results

    The research priorities of 91 educational departments from schools of medicine, dentistry, pharmacy, nursery and midwifery, public health, nutrition, paramedical sciences, and rehabilitation were determined. 610 faculty members and 220 other health system stakeholders and health related persons outside the university were involved in this project. Finally 841 research fields and about 1900 sub-fields were defined as the research priorities. ‍

    Conclusion

    It seems that the COHRED model is suitable for setting research priority in educational departments. We hope that research priorities lead researchers to design their proposals in accordance with the priorities and also act as a tool for policy makers to effectively manage limited resources.

  • Hamid-Reza Mirzaei, Afsaneh Sabahat, Fatemeh Nasrollahi, Ladan Mohammadi-Yeganeh Page 152
    Background And Aim
    Studies have shown that breast cancer patients who have estrogen receptor (ER) or progesterone receptor (PR) positive tumors have lower risks of mortality and better response to treatment compared to women with ER and/ or PR negative breast tumors. However, few studies have been performed about these factors and their relation with demographic or clinical characteristics in Iran. So we decided to evaluate the correlation between ER, PR and Human epidermal growth factor 2 (HER-2) with age, tumor size, tumor histological grade and lymph node metastasis as prognostic factors in breast cancer.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study, 138 patients with invasive ductal breast carcinoma who were admitted in Shohadaye Tajrish hospital during 2004-2005 were studied and all information was gathered from patients’ medical records.
    Results
    Statistically significant correlation between ER, PR, and HER-2 receptors with age, tumor size and lymph node metastasis was not observed. Also correlation between ER, PR and HER-2 receptors with tumor grade was not significant. But there was significant correlation between HER-2 receptors and tumor grade (P<0/05). Correlation between ER and PR with HER-2 receptors was not significant. Also there was not a significant correlation between Triple Negative tumors and age, tumor size, tumor grade, and lymph node involvement. ‍
    Conclusion
    It seems that patients with HER2 positive tumors tend to face higher grade tumors and metastasis; besides, maybe they face an increased risk of mortality.
  • Seyed Abolfaz Afjeh, Mohammad Kazem Sabzehei, Seyed Abdollah Karimi, Ahmadreza Shamshiri Page 157
    Background And Aim
    Ventilator Associated pneumonia (VAP) occurs 48 hours or later after initiation of mechanical ventilation. VAP is the second most common nosocomial infection in neonatal intensive care unit (NICU). Therefore, it is necessary to determine the rate, characteristics, risk factors and outcome of VAP in NICU patients.
    Materials And Methods
    A prospective cohort study was conducted at the Mahdiyeh Hospital over a period of 1 year on all neonates who were admitted to NICU and required mechanical ventilation for more than 48 hours. Diagnosis of VAP was made according to the definition of nosocomial pneumonias for patients younger than 12 months by CDC (center for disease control and prevention). Risk factors for developing VAP such as birth weight, gestational age, gender, duration of mechanical ventilation, length of hospital stay and drugs were studied. The significant risk factors in univariate analysis were subjected to multivariate regression to determine independent predictor of VAP and mortality.
    Results
    VAP occurred in 14 of 81 neonates (17.3%). The rate of VAP was 9 per 1000 ventilator days. The most common bacteria isolated from endotracheal aspirate were gram negative organisms (Ecoli (21.4%), Klebsiella (21.4%) and Pseudomonas (14.1%)). By multivariate analysis, duration of mechanical ventilation (B odd's ratio= 0.07, P=0.001) and anti-acid therapy (OR= 0.22, P=0.098) were two single independent risk factors for VAP. Two neonates with VAP died (14.3%) and multivariate analysis revealed that duration of mechanical ventilation (B odd's rate= -0.04, P=0.01), low birth weight (B odd's ratio= 0.002, P<0.001) and purulent sputum (hazard risk= 0.25, P=0.006) were independent predictor of mortality. Patients with VAP also had prolonged stay in NICU (59 vs 27 days). ‍
    Conclusion
    VAP occurred at significant rate among mechanically ventilated NICU patients. Additional studies are needed to investigate how to prevent VAP and interventions needed.
  • Arman Ahmadzadeh, Alireza Rajaee, Somayeh Rezaian, Farshad Tojari, Mohammad Mehdi Emam, Mohammad Moslemizadeh Page 165
    Background And Aim
    There are many risk factors for osteoporosis which can help to decide whether a person needs bone densitometry or not. For reducing the cost of mass screening of osteoporosis, numerous risk assessment methods have been created, from which Simple Calculated Osteoporosis Risk Estimation (SCORE), Osteoporosis Risk Assessment Instrument and Osteoporosis Self Assessment Tool (OST) are the most recognized ones. The objective of this study was to compare SCORE and OST in osteoporotic and high risk women.
    Materials And Methods
    SCORE and OST were calculated for 210 postmenopausal women in Loghman Hospital. After bone densitometry the women were categorized as healthy, osteoporotic (T-score< -2.5), or high risk (T-score<-2). The sensitivity, specificity, predictive value, likelihood ratio (LR), positive predictive value (PPV) and negative predictive value (NPV) of the tests were determined. Then their true positive, true negative, false positive and false negative were assessed by chi2 test.
    Results
    The mean age of the patients was 57.3 y. 43 (20.3%) had osteoporosis and 88 (41.7%) were at risk. The PPV and NPV of OST was 39.2% and 91.6%, respectively, while they were 34.2% and 97.8% for SCORE, respectively. The sensitivity of SCORE was higher in osteoporotic and high risk women (95% and 88.2%, respectively). In addition, it’s NPV and diagnostic odds ratio was higher. The specificity of OST was higher in osteoporotic and high risk women (71.4% and 75.4%, respectively). In addition, it’s LR was higher. ‍
    Conclusion
    Considering the area under the curve for ROC in 95% CI, the difference between two methods was not statistically significant; however, SCORE can exclude low risk population with higher sensitivity and NPV, while OST is useful for detecting high risk population with its better specificity and PPV.
  • Hamid Reza Khoddami Vishteh, Fariba Ghorbani, Omid Ghobadi, Shadi Shafaghi, Mohammad Esmaeil Barbati, Ameneh Rostami Louyeh, Katayoun Najafizadeh Page 171
    Background And Aim

    Brain death is an irreversible loss of brain and brainstem activities and these patients are the main organ donors. However, in Iran many families refuse to donate brain dead organs. Here, we report causes of brain death and the results of these patient's follow-up in Shahid Beheshti University Organ Procurement Unit (OPU).

    Materials And Methods

    This descriptive study was carried out in one of the organ procurement units of Tehran that covers one third of Tehran population in 2009-2010. Suspected brain dead patients were detected and evaluated for the signs of brain death and suitability of the organs. If the patient was a suitable donor, their family was approached by the coordinator and social workers. Upon family consent, the patient was transferred to the OPU ICU of Masih Daneshvari Hospital and the organs were retrieved after confirmation of brain death.

    Results

    From 467 detected patients, 373 were diagnosed as brain dead. 29 patients (8%) were 15 y old or younger (mean: 10 y) and 344 were older (mean: 47 y). In both age groups car accident was the most common cause of brain death (55% and 33% in younger and older than 15y, respectively). Brain tumor was the second cause in younger and intracranial hemorrhage and CVA were the second and third causes in the other group. 184 patients had suitable organs and 160 families were approached. 117 (73%) of the families refused to donate. 2 patients died before donation and organ donation was carried out in 41 patient (26%). In spite of more suitable organs, family refusal was higher in traumatic patients (74%) compared with other causes of brain death. ‍

    Conclusion

    This study showed that the most common cause of brain death in both children and adults was trauma. Unfortunately, in spite of more suitable organs in traumatic patients, the rate of family refusal was dramatically high. Thus, improvement of society cultural level about brain death and organ donation is necessary.

  • Ali Akbar Esmailijah, Seyyed Morteza Kazemi, Mohit Bandari, Ali Arvantaj, Ali Kalhor Moghaddam, Farivar Abdollahzadeh Lahiji, Seyyed Mohammad Jazaieri, Latif Gachkar, Mohammad Ali Okhovatpour Page 179
    Background And Aim

    Considering the increasing number of musculoskeletal disorders, insufficiency of current assessment tools, and successful reports about SMFA (short musculoskeletal function assessment) questionnaire in evaluating and assessing these disorders, this study was designed.

    Materials And Methods

    The original questionnaire was in English. At first, SMFA was translated to Farsi and then back to English. Then the questionnaire was evaluated for validity and reliability, regarding content validity, visual validity and concurrent validity. For concurrent validity, the SF-36 health survey which had been translated to Farsi and had been adapted to Iranian culture was used.

    Results

    326 patients (56.77% male) with mean age of 51±16 years contributed in this study. The translation to Farsi and back to English was done successfully. The content validity was assessed by 20 orthopedic surgeons and was approved. Simplicity and clearance was evaluated by physicians and patients and was confirmed. Also visual validity was confirmed by the same group. Concurrent validity was 0.91 and in subscales was 0.89-0.93 (p<0.001). ‍

    Conclusion

    A reliable and valid Farsi version of the SMFA was developed. It will facilitate assessing functional performance within a large patient population and allows cross-cultural comparisons.

  • Hossein Karami, Mehrnoosh Kowsaryan, Kourosh Vahidshahi, Hasan Karami, Soheila Shahmohammadi, Mohammadreza Mahdavi, Mohammad Bagher Hashemi, Elaheh Yousefi Abdolmaleki, Motahareh Majdi, Mahdei Ahangar Page 186
    Background And Aim
    Mazandaran province has the highest patient population ratio for thalassemia major in the country (1 to 1000) and 11% of people living in Mazandaran province carry the disease gene. This study was performed to identify the clinical and laboratory status of the thalassemia patients referred to the largest therapeutic center of Mazandaran province.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was performed by reviewing of the patient's documents from May 2007 until May 2009. Demographic and clinical characteristics were extracted and analyzed by SPSS11, using descriptive statistics.
    Results
    From 1010 patient's records, 53% were male. 84.2% of patients had thalassemia major and 15.8% had thalassemia intermedia. Mean age of patients was 23±8 years. 93 patients were married and 60 had children. The average of three last ferritin measurements was 1000-2000 in about 40% of the patients; 22% patients had ferritin level more than 3000. Cardiac MRI T2 was performed in 160 patients and 34% had severe iron storage. 81 patients (8%) had diabetes mellitus and age of diagnosis was 20 ± 7 years. 28 patients were treated for heart failure. Hepatitis C infection occurred in 73 patients. Each month, 23,000 deferoxamine vial and 12,000 deferiprone tablets were used. Thirty patients received free Osveral. ‍
    Conclusion
    The age distribution of the patients indicates that prenatal screening has been successful. On the other hand, increased life expectancy of patients was due to medical care. Most of the patients are continuing their physical growth. So their need for blood and iron chalator drugs is increasing in following years.