فهرست مطالب

توسعه سازمانی پلیس - سال هفتم شماره 3 (پیاپی 30، امرداد و شهریور 1389)

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 30، امرداد و شهریور 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/06/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی محمد احمدوند، الهام آخوندزاده صفحه 11
    داده کاوی به عنوان یکی از کاراترین ابزارهای تحلیل داده و اطلاعات، مورد توجه بسیاری از محققان و پژوهشگران قرار گرفته است. کاربرد تکنیک ها و الگوریتم های مختلف این ابزار در حوزه های مختلفی از جمله مدیریت ارتباط با مشتری، مدیریت و کشف فریب و هم چنین حوزه های پزشکی، ورزشی و. . شاهدی بر این مدعا است. یکی از حوزه هایی که می تواند به عنوان یکی از زمینه های کاربردی داده کاوی مورد توجه قرار گیرد، مسائل مرتبط با پلیس است. بر اساس تحقیقات انجام شده، الگوریتم های مختلف داده کاوی به ویژه تکنیک های پیش بینی در حوزه های مختلف مرتبط با پلیس مورد استفاده قرار گرفته و در سال های اخیر روند رو به رشدی داشته است. در این مقاله سعی می شود کاربردهای این ابزار در حوزه های مختلفی هم چون شناسایی جرائم، پیش بینی جرائم و پیش گیری از جرائم مورد بررسی قرار گرفته و یک چارچوب کاربردی بر این اساس ارائه گردد
    کلیدواژگان: داده کاوی، جرم، پیش بینی، پیش گیری
  • سجاد یوسفی، مرتضی مرادی، محمد کاظم تیشه ورز دائم صفحه 23
    اهمیت حیاتی دانش، در محیط پیچیده و متغیر امروزی به عنوان منبعی در جهت بازسازی راهبردی یک سازمان بر کسی پوشیده نیست. دانش سازمان ها را قادر می سازد دانایی را سریع تر و مؤثرتر از گذشته کسب نموده و به کار بندند، لذا مبنایی برای حفظ مزیت رقابتی پایدار فراهم می آورد. عصر حاضر، عصر تحولات و تغییرات شگرف در فناوری است. عصری که ساختار فکری آن آکنده از عمق بخشیدن به اطلاعات و توجه به مشارکت نیروی انسانی خلاق و دانش گرا به جای نیروی انسانی عملکردی است. از این رو، مدیریت هوشیار بر آن است تا هرچه بیشتر و بهتر در جهت استفاده از ابزاری به نام دانش برای رویارویی و مقابله با عوامل عدم اطمینان، حفظ موقعیت، ایجاد خلاقیت و نوآوری جهت گسترش عرصه رقابتی خود برآید. مطالعات مختلفی نشان داده اند که سطوح تعهدی که کارکنان نسبت به سازمانشان دارند، با نگرش ها و رفتارهای مخالف آن ها از جمله تسهیم دانش ارتباط دارد. در این مقاله سعی شده است تا ارتباط بین تعهد سازمانی کارکنان و تسهیم دانش مورد بررسی قرار گیرد. نتیجه این مقاله نشان داد که سطوح بالای تعهد سازمانی با نگرش های مثبت کارکنان به تسهیم دانش مرتبط است. کارکنانی که تعهد بیشتری به سازمان خود دارند مشارکت بیشتر و فعال تری در فعالیت های تسهیم دانش انجام می دهند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، تسهیم دانش، تعهد سازمانی، قرارداد روان شناختی
  • بتول فرج پور صفحه 37
    یکی از حوزه هایی که کار و همت مضاعف پتانسیل اجرایی و تاثیر فراوانی در بهبود آن دارد بی شک حوزه ی بهره وری است. زیربنا و ارزش بهره وری در بهبود و اصلاح آن است و این مهم جز در سایه ی همت و کار مضاعف محقق نخواهد شد. همت مضاعف و کار مضاعف به عنوان نیروی محرکه هر نوع فعالیت اثر بخشی لازم و ملزوم یکدیگرند که در این بین بهره وری نیز مستثنی نبوده و به کارگیری این مهم به مفهوم واقعی کلمه می تواند نقش مؤثری بر بهبود بهره وری در سازمان ها ایفاء نماید. از این رو در این مقاله سعی گردیده با تمرکز بر عوامل ساختاری سازمان به نقش همت مضاعف و کار مضاعف بر بهبود بهره وری سازمان ها، مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. در این مقاله بر عوامل ساختاری سازمان به عنوان شالوده بهره وری تمرکز شده و ضمن بررسی عوامل ساختاری، ارتباط با این عوامل ساختاری و نقش راهبردی همت مضاعف و کار مضاعف مورد بحث قرار گرفته و راه کارهایی نیز ارائه شده است که می تواند به بهبود بهره وری در کل سازمان منجر شود. ضمن بررسی عوامل ساختاری، ارتباط بهبود بهره وری با این عوامل ساختاری نقش راهبردی همت مضاعف و کار مضاعف، مورد بحث قرار گرفته و راه کارهایی نیز ارائه شده است که می تواند به بهبود بهره وری در کل سازمان منجر شود
    کلیدواژگان: بهبود بهره وری، سازمان، عوامل ساختاری، کار مضاعف، فرهنگ سازمانی، نیروی انسانی، همت مضاعف
  • سید مهدی حسینی سرخوش صفحه 59
    تحولات جدید در نظریه های رهبری، از نظریه های رهبری کاریزماتیک، که رهبر را موجودی غیرمعمولی فرض می کرد و پیروان را وابسته به رهبری می دانست، به سمت تئوری های نئوکاریزماتیک و رهبری تحول آفرین که به توسعه و توانمندسازی پیروان جهت عملکرد مستقل توجه می کنند، انتقال یافته است. به دلیل توجه فزاینده به عامل رهبری در ایجاد تحولات سازمانی در سطح دنیا و کلیدی بودن عامل فرهنگ در انجام این امر،موجب شد تا در این مقاله با تکیه بر ادبیات تحقیق در مفاهیم رهبری تحول آفرین و فرهنگ سازمانی، تاثیر رهبری تحول آفرین را بر روی فرهنگ سازمانی مورد بررسی قرار داده و چارچوبی مفهومی در این زمینه ارائه نمائیم. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که رهبران سازمان ها می توانند با توسعه مشخصات رهبران تحول آفرین در خود موجبات تغییر در فرهنگ را در راستای اهداف سازمان فراهم نموده و در نهایت سبب ایجاد تحولات اساسی در سازمان شوند.
    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، فرهنگ سازمانی، تغییر فرهنگ
  • مسلم باقری، روح الله تولایی صفحه 73
    امروزه اندیشمندان دانش مدیریت با توجه به تغییرات و دگرگونی های پیوسته ای که سازمان ها با آن مواجه هستند، به این نتیجه رسیده اند که مهمترین عامل کسب مزیت رقابتی در سازمان ها، منابع انسانی است. تعهد سازمانی یک نگرش درباره وفاداری کارکنان به سازمان و فرایند مستمری است که از طریق آن اعضای سازمان علاقه خود را به سازمان، موفقیت و کارایی پیوسته آن نشان می دهند. این مقاله با بررسی مبانی نظری به بررسی تاثیر تعهد سازمانی کارکنان بر عملکرد سازمان پرداخته و به این نتیجه دست یافته است که تعهد سازمانی کارکنان می تواند احساس رضایت، تعلق، وابستگی و دلبستگی آن ها به سازمان، عملکرد شغلی مطلوب تر، کاهش خروج کارکنان از سازمان، رفتار اجتماعی فعال، عدم غیبت از کار، نوع دوستی و کمک به همکاران و کاهش استرس شغلی و نیز موفقیت های مالی و افزایش اثربخشی و بهره وری سازمان را به همراه داشته باشد. مقاله حاضر از نوع تحقیقات کاربردی بوده و روش انجام آن پیمایشی- توصیفی و مطالعات کتابخانه ای است. هم چنین ابزار گردآوری اطلاعات آن نیز فیش برداری بوده است
    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، تعهد عاطفی، تعهد مستمر، تعهد تکلیفی، عملکرد سازمان
  • منصور صادقی مال امیری، محبت رئیسی صفحه 97
    سنجش خلاقیت و اطمینان از به کارگیری صحیح آن، علاوه بر تامین نیازهای درونی، موجب توانمندی، بهره وری و استفاده بهینه از امکانات و منابع می گردد. با سنجش خلاقیت منابع انسانی، می توان توانمندی ها و استعداد های هر یک از افراد سازمان را کشف نمود سپس با برنامه ریزی و هدایت، آن را در جهت تحقق اهداف سازمانی توسعه و پرورش داد. بدین منظور در جهت دست یابی به مؤلفه های سنجش خلاقیت در ابتدای این مقاله با استفاده از روش توصیفی، عوامل مؤثر در خلاقیت شناسایی و در ادامه مهمترین مؤلفه های هر یک از آن ها جهت سنجش و اندازه گیری اکتشاف گردید. لازم به ذکر است که با توجه به نارسایی روش های سنجش خلاقیت موجود، موضوع تحقیق بر اساس ادبیات خلاقیت مورد مطالعه قرار گرفته و در نتیجه آن، مدل تحقیق به دست آمده است. این مدل بیان گر آن است که مفهوم خلاقیت در ابعاد محتوایی و فرایندی، سنجیده می شود.
    کلیدواژگان: خلاقیت، مساله یابی، انگیزش، سنجش خلاقیت
  • سرینی واس آر. کاندولا ترجمه: غلام جاپلقیان صفحه 113
    مدیریت پاداش در بافت مدیریت عملکرد همانند نظام یکپارچه ی پاداش دهی عمل می کند و با درآمدی برابر، تامین نیازهای مالی و غیر مالی کارکنان را تضمین نموده و به میزان مشارکت آنان در کسب اهداف سازمان، پاداش مناسب می دهد. برای موفقیت مدیریت عملکرد، مدیریت پاداش اهمیت خاصی دارد؛ چرا که توان آن در انگیزه دادن کارکنان به منظور عملکرد بهتر نامحدود است. استفاده ی اهرمی از مدیریت پاداش در راهبرد مدیریت عملکرد، به رویکردی کل گرا و تیزهوشی حرفه ای نیازمند است. پاداش شمشیری دو لبه است؛ بدین منظور، باید با در نظر گرفتن منافع جمعی و فردی کارکنان تعیین و پرداخت گردد. همچنین پاداش باید با اهداف راهبردی سازمان ارتباط درونی و هم سویی داشته باشد. در این مقاله پس از ذکر اهمیت پاداش در مدیریت عملکرد، به مداخله ها و پیش ران های(محرک های) مدیریت عملکرد پاداش بنیان اشاره می شود. اهداف اصلی مداخله ی اول که پرورش مدیریت عملکرد پاداش بنیان نام دارد به سازمان این امکان را می دهد تا مدیریت پاداش عملکرد محور را به وجود آورد. مجموعه ی ده پیش ران نیز به تحقق این مداخله کمک می کند. مداخله ی دوم یعنی سرمایه گذاری، در راهبرد پاداش برای نهادینه کردن مدیریت عملکرد، به عنوان روش سازمانی و شیوه ی زندگی کارکنان تلقی می شود، این مداخله نیز از ده پیش ران تشکیل شده است.
    کلیدواژگان: مدیریت عملکرد، پاداش، مدیریت عملکرد پاداش بنیان
|
  • Ali Mohammad Ahmadvand, Elham Akhonzadeh Page 11
    Data mining as an efficient tool in analyzing data and information has been the focus of many researchers. Application of techniques and different algorithms of this tool in different domains such as customer relation management, management and fraud detection, and also domains of medical, sport and etc, approved this claim. One of the domains that can be considered as an applied domain of data mining is related to police problems. Based on researches data mining different algorithms particularly forecasting techniques have been used in different police related domains and in recent years it has witnessed a growing trend. In this article it is attempted to review different application of this tool in different domains such as crime detection, crime forecasting and then an applied framework is introduced.
  • Sajad Yosefi, Morteza Moradi, Mohammad Kazem Teshe Vare Daem Page 23
    The vital significance of knowledge in today changing and complex world as a source for strategic reconstruction of an organization is not unknown to anyone. The knowledge enables organizations to acquire and to apply wisdom faster and more effective than the past. Therefore they can provide a viable competitive advantage. The current age is the age of greet changes and transformation in technology. The age whose intellectual structure is full of deepening information and is centered around knowledge seeking and creative human resources instead of functional human resources. Thus the informed management tries to apply knowledge to deal with uncertainty factors, preserve the current condition, and create novelty and creativity to boost competitive domains. Different studies have shown that commitment levels that employees show to organization have relation to their attitudes and behaviors to knowledge sharing. this article have tried to study the relation between employees’ organizational commitment and knowledge sharing. The results of this article has shown that high levels organizational commitment have relation to employees positive attitudes to knowledge sharing. Those employees who have more commitment to organization take part more actively in knowledge sharing activities.
  • Batule Farajpor Page 37
    Undoubtedly productivity is one of the fields that the double ambitions and the double endeavors have the executive potentiality and the tremendous effect on its improvement. The foundation and the value of productivity stand in its improvement and adjustment so this step will not accomplish only by double ambitions and double endeavors. Double ambitions and double endeavors are the driving power of any effective activity and they are dependent on each other and among them the productivity is not exceptional and the application of this step has tremendous effect on productivity in organization. Therefore this article has attempt to analyze the role of double ambitions and double endeavors on organization productivity improvement by focusing on organization structure factors. In this article the focus has been on organizationas the basis of productivity.The structure factors and the relation of these structure factors and the strategic role of double ambitions and double endeavors have also been discussed. Finally some solutions have been introduced that can result in improvement of productivity in organization.
  • Sayyed Mahdi Hossaini Sar Khosh Page 59
    New developments in leadership theories have moved from charismatic theories, that considered leadership as something unusual, and regard followers dependent on leadership, to transformational and new charismatic theories that has focused on developments and empowerment of followers for independent functions. Due to increasingly attention to leadership factor in creation of organization developments in the world levels and the critical role of culture in its execution resulted in the study of the literatures related to transformational leadership Concepts and organization culture framework. In this article the literatures related to transformational leadership and organization culture and the effect of transformational leadership on organization culture are reviewed and a conceptual framework is provided. The results of this research indicated that the organization leaderships can create changes in culture by developing transformational leadership characteristics in themselves and thereby accomplish organization targets and finally create fundamental changes in organizations.
  • Moslem Baghery, Roholla Tavallaee Page 73
    Today due to consistant changes and transformations that organizations encountered, management knowledge thinkers have concluded that human resources are the most compatative advantage of organizations.organization commitment is a type of commitment to organization and a consistent process through which the organization members experessed their intereset in consistent achievement and efficacy of organization. This article reviews the theoretical bases of organization commitment and then study the employees organization commitment effect on organization performance and concluded that employees organization commitment can secure the followings: satisfaction, dependence and interest to organization, more optimized job performance and less employees turn over and active social behavour and non work absentees and friendship and cooperation among colleage, less job stress and also financial success and increase of efficacy and productivity of organization. The present article is a type of applied research and is done through library studires and descriptive metric method. The tool of data collection has been note taking.
  • Mansour Sadeghimal Amiri, Mohabbat Raisy Page 97
    Creativity measurement and confidence in its correct use in addition to provide internal needs, it will result in capability, efficiency and optimum use of resources. The capability and the potentiality of each organization member can be discovered if human resource creativity measurement is used. Then planning and guidance can develop and foster them to attain organizational targets. Therefore in this paper descriptive method used to attain the creativity measurement constituents and then the factors that affect creativity have been identified and then the most important components of each for measurement have been explored. According to failure of existing methods in measuring creativity, the research is based on literature of creativity and thereby the research model was obtained. This model proves that the concept of creativity is measurable in both content and process dimensions.
  • Srinivas R. Kandula Page 113
    Reward management in context of performance management is defined as an integrated reward system that ensures equal income and provides financial and non financial needs of employees and acknowledges to their shares in acquiring organization targets. Reward management is important for the success of performance management and has unlimited potentiality in motivation of employees to better performance. Reward management and leveraging it in performance management strategy need a professional acuity and total approach. Reward is a two sided sward. Reward should be determined and paid considering both personal and collective interests of employees. It should have internal relation and consistency with organization strategy targets. this article is taken from the second chapter of the performance management book and centered on reward which is the main element of reward management. The significance of reward in performance management mentioned and then reward-based performance management drivers and interventions reviewed. The main targets of first intervention which is called promoting reward-based performance management allows organizations to create performance-based reward management. The total of ten drivers will help the accomplishment of this intervention. The second intervention or capitalizing on reward strategy for internalization of performance management is an organization method and the employees’ style life. This intervention is consisted of ten drivers.