فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 111 (آبان 1389)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 111 (آبان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/08/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی مطیفی فرد، مهدی تیموری، مریم ملاباشی، اقلیما سلیمانی صفحه 527
    مقدمه
    درمان مناسب جهت درمان شکستگی همراه با جابه جایی گردن فمور در افراد مسن مورد اختلاف نظر است. هدف اصلی این مطالعه، مقایسه ی دو روش تعویض مفصل هیپ (Total Hip Arthroplasty یا THA) و جا اندازی و فیکس کردن (Internal Fixation یا IF) در درمان این شکستگی ها بود.
    روش ها
    در این کارآزمایی بالینی، 80 بیمار بین 70-60 سال که از اسفند ماه 1385 لغایت مهر ماه 1387 به بیمارستان های آموزشی- درمانی شهر اصفهان مراجعه کرده بودند، تحت بررسی قرار گرفتند. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند؛ گروه اول به روش جا اندازی و فیکس کردن با پیچ و گروه دوم به روش تعویض مفصل هیپ تحت درمان قرار گرفتند. سپس شدت درد، عملکرد هیپ، کیفیت زندگی و عوارض این بیماران در مدت یک سال پس از عمل جراحی تعیین و مقایسه گردید.
    یافته ها
    شدت درد و میزان عوارض و نیاز به عمل جراحی مجدد به طور قابل توجهی در بیمارانی که به روش تعویض مفصل درمان شده بودند، نسبت به گروه دیگر کمتر بود. همچنین عملکرد هیپ و کیفیت زندگی در این بیماران نسبت به گروهی که به روش جا اندازی و فیکس کردن درمان شده بودند، بهتر بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تعویض مفصل نسبت به فیکس کردن شکستگی روشی مؤثرتر با عوارض کمتر در درمان بیماران مسن مبتلا به شکستگی با جابه جایی گردن فمور باشد.
    کلیدواژگان: شکستگی گردن فمور، تعویض مفصل، جا اندازی و فیکس کردن
  • سید موید علویان، زهرا فقیه ایمانی، مرتضی شعبان نژاد، پیمان ادیبی * صفحه 534
    مقدمه

    شیوع روزافزون چاقی و متعاقب آن سندرم متابولیک، باعث افزایش شیوع کبد چرب غیرالکلی شده است. هنوز درمان کاملا قطعی برای کبد چرب در دسترس نیست. هدف از این مطالعه، مقایسه ی اثر بخشی ویتامین E همراه با اورسودزوکسی کولیک اسید (UDCA) با ویتامین E تنها به عنوان دو روش رایج درمان این بیماری بود.

    روش ها

    این مطالعه در قالب کارآزمایی در دو شاخه ی ویتامین E 400 واحد روزانه به تنهایی و همراه با اورسودزوکسی کولیک اسید 250 میلی گرم در هر 8 ساعت به انجام رسید. بیمارانی که ALT غیر طبیعی و در سونوگرافی کبد چرب داشتند، به مطالعه وارد شده، در دو گروه تصادفی سازی شده برای 6 ماه تحت درمان و پی گیری قرار گرفتند. کاهش ALT به زیر 5/1 برابر حد بالای طبیعی به عنوان پاسخ درمانی در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    بین 16 نفر گروه درمان منفرد و 19 نفر گروه درمان ادغام یافته، تفاوتی از نظر سنی (میانگین کلی 2/4 ± 5/58 سال) و جنسی (54 درصد جنس مرد در کل) وجود نداشت. شاخص توده ی بدنی بین دو گروه تفاوتی نداشت و در طی مطالعه تغییر مشخص پیدا نکرد (kg/m2 2/1 ± 8/28). در گروه درمان ادغام یافته 13 و در گروه منفرد 9 نفر به هدف درمانی رسیدند (46/0 = P). میانگین تغییرات ALT و AST در طی مداخله، بین دو گروه تفاوت آماری نداشت؛ ولی ترانس آمینازها به نسبت قبل از مطالعه، در اثر مداخله ی درمانی به صورت معنی داری حداقل IU/L 30 کاهش یافت (02/0 = P).

    نتیجه گیری

    درمان منفرد یا ترکیبی حاوی ویتامین E به طور متوسط در 6/0 افراد باعث دستیابی به بهبودی در عرض 6 ماه می شود اما افزودن اورسودزوکسی کولیک اسید تاثیر درمانی قابل توجهی بر نتیجه ی درمان ندارد. تعداد کم نمونه باعث می شود که نتوان به راحتی در مورد اثر افزودن UDCA به ویتامین E قضاوت کرد.

    کلیدواژگان: ویتامین E، اورسوداکسی کولیک اسید، استئاتوهپاتیت غیر الکلی
  • مهدی نیکبخت، سمیه فلاح نژاد، میترا حیدرپور، بهمن رشیدی صفحه 542
    مقدمه
    P33 یک پروتئین مهار کننده ی توموراست که در کنترل رشد سلولی و آپوپتوز فعالیت دارد. مهار بیان این پروتئین مرتبط با کاهش کنترل رشد سلولی است. سرطان کولورکتال دومین سرطان رایج در جهان است. تشخیص بیماری در مراحل اولیه می تواند میزان مرگ و میر ناشی از آن را کاهش دهد. برای بررسی نقش P33 در پاتوژنز سرطان کولورکتال، بیان این پروتئین را در بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال توسط روش ایمونوهیستوشیمی بررسی نمودیم.
    روش ها
    در این مطالعه از 70 نمونه ی سرطانی کولورکتال و 70 نمونه از بافت سالم مجاور همان نمونه ها استفاده شد. بیان پروتئین P33 با روش ایمونوهیستوشیمی بررسی شد. تعداد سلول های رنگ آمیزی شده با استفاده از میکروسکوپ نوری و نرم افزار Motic Advanced Plus 2 مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    پروتئین P33 در تمامی نمونه ها بیان شده بود و به طور عمده در هسته ی سلول های اپی تلیال متمرکز بود. بیان این پروتئین در بافت های سرطانی در مقایسه با بافت های سالم مجاور به طور معنی داری کاهش یافته بود (02/0 = P).
    نتیجه گیری
    بیان پروتئین P33 در نمونه های سرطانی به طور مشخصی نسبت به نمونه های سالم کمتر بود. این مطالعه نشان داد که بیان پروتئین P33 ممکن است با پاتوژنز سرطان کولورکتال ارتباط داشته باشد.
    کلیدواژگان: سرطان کولورکتال، ایمونوهیستوشیمی، ژن مهار کننده تومور
  • سید علیرضا طلایی زواره، سعیده داوری، مریم غلامی، محمود سلامی صفحه 551
    مقدمه
    شکل گیری و عملکرد صحیح سیستم عصبی پستانداران بر مبنای فعالیت ذاتی نورون ها پایه گذاری می شود. طی دوره ی بحرانی رشد، تکامل وابسته به تجربه ی حسی نیز تاثیر عمیقی بر این فرآیندها می گذارد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر تغییر در تجربه ی حس بینایی در دوران بحرانی تکامل مغز بر فرآیندهای یادگیری و حافظه ی فضایی موش های صحرایی با استفاده از ماز آبی موریس بود.
    روش ها
    این مطالعه ی تجربی بر روی 30 راس موش صحرایی نر 45 روزه ی ن‍ژاد ویستار، که به طور تصادفی در 3 گروه مساوی توزیع شده بودند، انجام شد؛ حیوانات گروه شاهد (Control یا CO) از بدو تولد تا پایان آزمایشات در شرایط تاریکی روشنایی 12-12 ساعته قرار داشتند؛ گروه DR (Dark Reared) در تاریکی کامل و گروه LR (Light Reared) در روشنایی کامل رشد یافتند. با استفاده از ماز آبی برای بررسی روند یادگیری، حیوانات به مدت 5 شب و هر شب 4 جلسه برای یافتن سکوی پنهان در ماز تلاش کردند. حافظه ی فضایی حیوانات با برداشتن سکوی پنهان، طی یک جلسه و در همان شب پنجم آزموده شد. مدت زمان سپری شده در ماز و مسافت پیموده شده محاسبه شد و داده ها با آزمون آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر سنجیده شدند.
    یافته ها
    در مرحله ی یادگیری موش های گروه شاهد نسبت به دو گروه دیگر، مدت زمان و مسافت کمتری را برای یافتن سکوی پنهان در ماز آبی موریس گذراندند (0001/0 > P). در مرحله ی سنجش حافظه، نتایج حاصل اختلاف معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    تغییر در تجربه ی حس بینایی منجر به ایجاد اختلال در روند یادگیری فضایی موش های صحرایی می شود؛ در حالی که تشکیل حافظه ی فضایی آن ها از این تغییرات تاثیر نمی پذیرد.
    کلیدواژگان: تجربه ی حسی، یادگیری فضایی، حافظه ی فضایی، ماز آبی موریس، موش صحرایی
  • منصور کریمی فر، زهرا سید بنکدار، سیاوش نصیری صفحه 563
    مقدمه
    لوپوس اریتماتوس سیستمیک یک بیماری التهابی با علت ناشناخته است که می تواند ارگان های مختلف بدن را درگیر نماید. با توجه به تفاوت هایی که چهره ی بیماری در اجتماعات مختلف دارد، بر آن شدیم تا بیماران لوپوس شهر اصفهان را مورد مطالعه قرار دهیم.
    روش ها
    بیماران مبتلا به فرم قطعی بیماری، طی سال های 88-1387 دردرمانگاه روماتولوژی بیمارستان الزهرای (س) اصفهان به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط میان ESR، C3، C4 و Anti-dsDNA و فعالیت بیماری لوپوس و نیز تعیین اعتبار و ارزش شاخص ارزیابی کننده ی BILAG جهت ارزیابی فعالیت بیماری در بیماران مبتلا به لوپوس انجام شد. طی یک مطالعه ی مقطعی، بیماران مبتلا به لوپوس مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات در مورد فعالیت بیماری لوپوس بر اساس نمرات به دست آمده از شاخص ارزیابی کننده ی BILAG مورد بررسی قرارگرفت. میزان سطوح ESR، C3، C4 و Anti-dsDNA و نمرات به دست آمده از شاخص SLEDAI-2k در تجزیه و تحلیل و بررسی اعتبار شاخص استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از رگرسیون لجستیک ترتیبی انجام شد.
    یافته ها
    از 100 بیمار مبتلا به لوپوس 90 درصد زن بودند. میانگین سنی بیماران 8/9 ± 1/31 سال بود. افزایش نمره ی شاخص ارزیابی کننده ی BILAG با افزایش ESRو Anti-dsDNA و کاهش سطوح C3 و C4و افزایش نمره ی SLEDAI-2K همراه بوده (عدد P در همه ی موارد کمتر از 01/0 بود).
    نتیجه گیری
    نتایج این مقاله نشان داد که ESR، C3، C4 و Anti-dsDNA باید در ارزیابی و پی گیری بیماران مبتلا به لوپوس مورد استفاده قرارگیرد. همچنین نتایج نشان داد که شاخص ارزیابی کننده ی BILAG دارای ارزش و اعتبار زیادی در تعیین فعالیت بیماری لوپوس است.
    کلیدواژگان: شاخص فعالیت، لوپوس اریتماتوس سیستمیک، ESR، Anti، dsDNA، BILAG index
  • حمید کلانتری، ندا راد، طالب آزرم صفحه 571
    مقدمه
    مطالعه ی حاضر با هدف بررسی اضافه بار آهن کبد و قلب توسط تکنیک و سطح فریتین سرم و نیز بررسی ارتباط بین آن ها در بیماران تالاسمی ماژور انجام گردید.
    روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی، تعداد 170 بیمار تالاسمی ماژور مراجعه کننده به بخش تالاسمی بیمارستان سید الشهدای (س) شهر اصفهان در سال 1388 مورد بررسی قرار گرفتند. بعد از انتخاب بیماران، اضافه بار آهن کبد و قلب توسط تکنیک و همچنین میزان سطح فریتین سرم و کسر تخلیه ی بطن چپ (LVEF) در همه ی بیماران ارزیابی گردید.
    یافته ها
    از 170 بیمار بتا تالاسمی مورد مطالعه، 90 نفر (9/52 درصد) را مردان و 80 نفر (1/47 درصد) را زنان تشکیل دادند. میانگین سنی بیماران 2/6 ± 6/20 سال بود. میانگین اضافه بار آهن قلب 7/14 ± 7/22، اضافه بار آهن کبد 4/2 ± 2/3، سطح فریتین سرم 1554 ± 2310 و کسر تخلیه ی بطن چپ 7/7 ± 5/60 به دست آمد. مقدار ضریب همبستگی Pearson ارتباط معنی دار مستقیمی بین اضافه بار آهن کبد و قلب نشان داد (001/0 > P؛ 29/0 = r). بین سطح فریتین سرم و اضافه بار آهن کبد (001/0 > P؛ 32/0- = r) و همچنین بین سطح فریتین سرم و اضافه بار آهن قلب (006/0 = P؛ 21/0- = r) ارتباط معکوس و ضعیفی وجود داشت.
    نتیجه گیری
    مقدار آهن رسوب یافته ی قلب را می توان با استفاده از قلب تعیین کرد که مهم ترین فاکتور برای پیش بینی نیاز به درمان نارسایی بطنی می باشد. یافته های مطالعه ی حاضر دلالت بر وجود ارتباط معنی دار آماری بین اضافه بار آهن کبد و اضافه بار آهن قلب در بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور دارد.
    کلیدواژگان: اضافه بار آهن قلب، اضافه بار آهن کبد، تالاسمی
  • حسین صادقی، حمید بهرامیان، بتول ‎هاشمی بنی، ابراهیم اسفندیاری، فرشته علی اکبری صفحه 579
    مقدمه
    به دنبال شکستگی های استخوانی در طی تصادفات، بسیاری بیماران از ترمیم نشدن ضایعات استخوانی و مشکلات زیبایی شناختی و روانی متعاقب آن رنج می برند. در این راستا، یافتن راه کارهای جدید و مؤثر برای تسهیل ترمیم نقایص استخوانی مهم است. یکی از راه های درمان، استفاده از سلول های استخوانی خود بیمار، کشت آن ها بر روی داربست مناسب و انتقال به محل ضایعه می باشد. هدف اصلی این مطالعه، مقایسه ی میزان تکثیر سلول های استئوبلاست بر روی دو داربست آلژینات و هیدروکسی آپاتیت- تری کلسیم فسفات (HA-TC) بود.
    روش ها
    نمونه های استخوانی از چهار بیمار، که در بیمارستان الزهرای (س) اصفهان تحت جراحی کرانیوتومی قرار گرفتند، به دست آمد. نمونه ها به قطعات کوچک تقسیم و در پلیت های محتوی محیط کشت به انکوباتور منتقل گردید. در روزهای 12-10 پس از انتقال، شروع خروج استئوبلاست از قطعات استخوانی مشاهده شد. این سلول ها به طور متوسط پس از 2 هفته کف پلیت را پوشاندند. نسل اول این سلول ها با استفاده از Trypsin_EDTA ازکف پلیت جدا شد و به دو بخش تقسیم گردید. یک بخش به داربست HA-TC و بخش دیگر به ژل آلژینات اضافه شد. دو هفته بعد، اطلاعات جمع آوری و تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    با شمارش سلول ها میانگین تعداد سلول های موجود در ژل آلژینات و داربست هیدروکسی آپاتیت- تری کلسیم فسفات در روز 14 نسبت به روز اول همان گروه اختلاف معنی داری را نشان داد (001/0 > P). به علاوه، اختلاف میانگین تعداد سلول های موجود در ژل آلژینات و داربست هیدروکسی آپاتیت در روز 14 معنی دار بود (001/0 > P). در روز 14، میانگین درصد سلول های زنده در گروه آلژینات به طور معنی داری بیشتر از گروه هیدروکسی آپاتیت- تری کلسیم فسفات بود (001/0 > P). در روز 14، در رنگ آمیزی Van kossa، وجود ماتریکس معدنی ثابت گردید؛ به این ترتیب که رسوبات کلسیم به رنگ سیاه و هسته سلول ها قرمز شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج تحقیق حاضر، ژل آلژینات نسبت به داربست HA-TC، حمایت بهتری برای تکثیر و بقای استئوبلاست محسوب می شود. علت احتمالی این تفاوت را می توان در ویژگی های زیستی این ژل جستجو نمود؛ تخلخل ژل آلژینات شرایطی را فراهم می آورد که فعالیت های سلولی و متابولیکی در آن تسریع می گردد.
    کلیدواژگان: آلژینات، ترمیم استخوان، هیدروکسی آپاتیت، تری کلسیم فسفات، استئوبلاست
  • فروزان فقیه زاده، احمد اسماعیل زاده صفحه 591
    مقدمه
    با توجه به تناقضات موجود در مطالعات مختلف در مورد تاثیر مصرف شکلات بر بیماری های قلبی، هدف بررسی حاضر، مروری بر پژوهش های انجام شده در زمینه شکلات و بیماری های قلبی- عروقی بود.
    روش ها
    جستجو درPubMed در بین سال های 1990 تا 2008 با کلید واژه های Dark chocolate،Dark chocolate and cardiovascular disease و Dark chocolate and atherosclerosis با محدود کردن آن ها بر روی کارآزمایی های بالینی انجام شد. تمام مطالعاتی که بر روی افراد سالم یا افراد مبتلا به اختلالات لیپیدی انجام شده بود، وارد مطالعه شد.
    یافته ها
    در بیشتر این مطالعات، شکلات حاوی استرول گیاهی باعث کاهش کلسترول تام وLDL در افراد هیپرکلسترولمیک شده بود. برخی مطالعات اثر مثبت شکلات تیره را بر کاهش تجمع پلاکتی عنوان کرده و برخی دیگر بی اثر بودن شکلات سفید و تیره را گزارش کرده است. اثر مثبت شکلات تیره بر حساسیت انسولینی و کاهش مقاومت انسولینی در کارآزمایی های بالینی ذکر شده است. در مورد فشارخون، برخی مطالعات اثر مثبت شکلات تیره بر کاهش فشار خون و برخی دیگر بی اثر بودن آن را نشان داده است. شکلات تیره باعث کاهش شاخص های استرس اکسیداتیو در برخی بررسی ها شده اما در برخی دیگر عدم تاثیر شکلات تیره بر شاخص هایی چون 8 ایزوپروستان و MDA دیده شده است.
    نتیجه گیری
    اکثر کارآزمایی های بالینی اثر مثبت شکلات تیره و کاکائو را بر عوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی نشان داده است؛ هرچند که به علت هم سو نبودن مطالعات، نیاز به بررسی بیشتر در این زمینه وجود دارد تا مکانیسم های مربوط نیز در مطالعات آتی به طور دقیق شناسایی و تایید گردد.
    کلیدواژگان: شکلات، بیماری های قلبی، عروقی، پر فشاری خون، پلی فنل ها
|
  • Mehdi Teimouri, Mehdi Motififard, Maryam Mollabashi, Eghlima Soleimani Page 527
    Background
    The Best treatment for displaced intracapsular fracture of the femoral neck in active and lucid elderly patients is still controversial. The main aim of our study was to determine wether a primary THA as compared to IF give a better outcome.
    Methods
    In this Randomized Clinical Trial study among patients referred to Isfahan University Hospitals in Isfahan-Iran,80 patients with displaced intracapsular fracture of the femoral neck ware enrolled in our study. Studied patients were randomly assigned into two groups. Internal fixation was the only therapeutic method that was utilized in first group, However, total hip arthroplasty was done in second group, then patient were evaluated. The severity of pain, Hip function (Harris Hip Score) and health related quality of life were assessed one year ofter the procedure.
    Results
    the severity of pain and rate of complication and need to reoperation were signficantly lower in patients treated with THA. Quality of life and hip function were significantly better in this patients.
    Conclusions
    It seemed that THA is a more effective method in treatment of the femoral neck fracture in elderly patients.
  • Seyed Moayyed Alavian, Zahra Faghihimani, Morteza Shaabannejhad, Peyman Adibi Page 534
    Background

    Emerging prevalence of obesity and subsequently metabolic syndrome induced increment in non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD). Incidence no definite treatment is still available for NAFLD and different groups of drugs were used to treat this condition and it’s related hypertranaminasemia. This study aimed to compare efficacy of vitamin E with or without ursodexycholic acid (UDCA) as two routine treatment modalities in NAFLD.

    Methods

    The study was done in a parallel-arms clinical trial; one using 400 IU vitamin E alone and another associated with 250 mg UDCA TDS. The patients enrolled in the study if they had ultrasound report of NAFD and abnormal ALT level, and were randomized in two groups, than followed for 6 months. ALT decrease to less than 1.5 times upper limit normal was assumed as the target therapeutic response.

    Findings

    Age of two groups (58.5 ± 4.2) did not differ, neither the gender portion varied (54% were male). Body mass index was not different in two groups before the intervention and did not change significantly during the study (28.8 ± 1.2 kg/m2). In the combination treatment group, 13 cases and in the single therapy, 4 persons reached to therapeutic target (P = 0.46). Mean of ALT and AST variations following intervention did not differ in two groups, but transaminase levels significantly decreased at least for 30 IU/L after treatment (P = 0.02).

    Conclusion

    Single therapy with vitamin E or combined therapy with UDCA caused recovery of NAFLD in 60% of patients; although adding UDCA had no significant effect on treatment outcome. Small sample size could cause a pitfall in this study that limits ability to establishing equivalence of two modalities.

  • Mehdi Nikbakht Dastjerdi, Somayeh Fallahnejad, Mitra Heydarpur, Bahman Rashidi Page 542
    Background
    P33 (ING1b) is a tumor suppressor protein involved in growth control and apoptosis. Suppression of P33 expression is associated with the loss of cellular growth control suppression. Colorectal cancer is the second most common malignancy in the world. Detection of the disease at an early stage can reduce mortality. To investigate the role of P33 in colorectal carcinoma pathogenesis, we evaluated P33 expression in colorectal cancer patients by immunohistochemistry.
    Methods
    P33 protein expression from 70 colorectal cancer specimens and their matched normal colorectal sections from the series of colorectal cancer patients was examined in paraffin–embedded material by immunohistochemistry. The proportions of cellular staining for P33 were estimated under light microscopy by using Motic Advanced Plus 2 soft ware.
    Findings
    P33 was expressed in all tissues, and was mainly localized in the nuclei of epithelial cells. P33 was down-regulated in the colorectal cancer specimens, compared with the matched tissues (P = 0.002).
    Conclusion
    Expression of P33 in cancer tissues was significantly lower than normal tissues. This study showed that P33 expression may be associated with pathogenesis of colorectal cancer.
  • Sayyed Alireza Talaei Zavareh, Saeideh Davari, Maryam Gholami, Mahmoud Salami Page 551
    Background
    Proper structure and function of mammal’s central nervous system (CNS) is based on inborn neuronal function. Sensory experience-based development deeply affects these processes in the critical period. The aim of this study was to investigate the effects of change in visual experience in critical period of brain development on rat’s spatial learning and memory using Morris water maze (MWM).
    Methods
    This experimental study was carried out on 30 Wistar male rats at 45 days old randomly distributed in 3 groups (n=10 for each group); the CO (Control) group was in 12 h light/12 h dark cycle through birth to the end of the study; the LR (Light Reared) group was in complete light (24 hours) and the DR (Dark Reared) group was in complete darkness. Using MWM, the animals learned to find a hidden platform for 4 trials/day at 5 days. After removing platform, spatial memory was tested at day 5 in one trial. The spent time and distance in the correct quadrant measured and analyzed by repeated measure ANOVA test.
    Findings
    In the learning stage, the CO rats spent less time and distance to find the hidden platform than the other groups (P < 0.0001). There was no difference between all groups in probe trial.
    Conclusion
    Change in visual experience impairs rat's spatial learning and spatial memory formation would not been influenced.
  • Mansoor Karimifar, Zahra Sayed Bonakdar, Siavash Nasiri Page 563
    Background
    This study aimed to determine the correlation between of ESR, C3, C4, anti-dsDNA, and lupus activity and also the construct and criterion validity of the British Isles Lupus Assessment Group (BILAG) index for assessing disease activity in systemic lupus erythematosus (SLE).
    Methods
    Patients with SLE were recruited into a cross-sectional study. Data were analyzed for estimating of SLE disease activity [scores on the BILAG index and Systemic Lupus Erythematosus Disease Activity Index 2000 (SLEDAI-2K)]. Overall BILAG scores were determined by the highest score achieved in any of the individual systems in the respective index. Erythrocyte sedimentation rates (ESRs), C3 levels, C4 levels, anti-double-stranded DNA (anti-dsDNA) levels, and SLEDAI-2K scores were used in the analysis of construct validity. Statistical analyses were performed using ordinal logistic regression for construct validity.
    Finding
    Of the 100 patients with SLE, 90% were women. Their mean ± SD age was 31.1 ± 9.8 years. Increasing overall scores on the BILAG index were associated with increasing ESR level, decreasing C3 levels, decreasing C4 levels, and elevated anti-dsDNA levels, and increasing SLEDAI-2K scores (all P < 0.01).
    Conclusion
    These findings showed that the ESR, C3, C4, and anti-dsDNA should be used in the evaluation and management of patients with SLE. Also the results show that the BILAG Index has construct validity.
  • Hamid Kalantari, Neda Rad, Taleb Azarm Page 571
    Background
    The aim of this study was to investigate the correlation between the cardiac and hepatic iron-overload as assessed by magnetic resonance imaging t2 star (MRIT2-star) technique and serum ferritin level in patients with thalassemia major.
    Methods
    In this cross-sectional study we evaluated 170 patients in Sayed Shohada Hospital in Isfahan in the year of 2009, cardiac and hepatic iron-overloaded values were calculated in patients using magnetic resonance imaging t2 star techniques. Serum ferritin level and left ventricular ejection fraction (LVEF) were determined for all patients.
    Findings
    We studied 170 beta-thalassemic patients, 90 (52.9%) females and 80 (47.1%) males, mean age 20.6 ± 6.2 years. Mean cardiac iron-overloaded was 22.7 ± 14.7, mean hepatic iron-overloaded was 3.2 ± 2.4, mean serum ferritin level was 2310 ± 1554 and mean left ventricular ejection fraction was 60.5% ± 7.7 percent. Pearson’s tests gave a significant correlation coefficient between cardiac iron-overloaded and hepatic iron-overloaded (r = 0.29, P < 0.001). There were weak inversely associated between serum ferritin level with hepatic iron (r = -0.32, P < 0.001) and cardiac iron (r = -0.21, P = 0.006).
    Conclusion
    Myocardial iron deposition can be reproducibly quantified using myocardial and this is the most significant variable for predicting the need for ventricular dysfunction treatment. The finding of this study demonstrated a significant correlation between cardiac and hepatic iron-overloaded level in patients with thalassemia major.
  • Hossain Sadeghi, Hamid Bahramian, Batool Hashemibeni, Ebrahim Esfandiary, Fereshteh Aliakbari Page 579
    Introduction
    After bone fractures from traffic trauma, many patients suffer from non-healing bone defects and its cosmetic and psychological complications. So, it is important to identify modern and effective methods to improve healing of bone defects. One of these, is using bone cells from the patient, culturing these cells on appropriate scaffold, and finally transferring them to injured area. The main objective of this study was to compare the rate of osteoblast proliferation in alginate beads, and hydroxyapatite-tricalcium phosphate (HA-TC) scaffold.
    Methods
    Bone tissue specimens were obtained from 4 patients undergoing craniotomy surgery operations in Alzahra teaching hospital, Isfahan. Bone specimens were cut in to small pieces and put in Petri dishes having culture medium and transferred to the incubator. The mean interval of osteoblast outgrowth from bone pieces was observed to be 10-12 days, later on. The cell cultures reached confluence, averagely after 2 weeks time. First passage cells were detached from Petri dishes using Trypsin_EDTA and were divided in two portions. One portion was used for hydroxyapatite-tricalcium pohosphate scaffold, and the other was added to alginate gel. After a 2-weeks period, the data were collected and analyzed.
    Results
    The osteoblasts in hydroxyapatite-tricalcium phosphate scaffold and alginate gel had round morphology. Van kossa staining demonstrated mineralized matrix in both groups. The number of harvested cells in 2 weeks after culture was significantly higher in Alginate group (P < 0.001). In addition, MTT assay showed significant difference in the mean of viability rates between both groups in day 14 (P < 0.001).
    Conclusion
    This study showed that Alginate gel support better proliferation and viability of osteoblasts in comparison with the hydroxyapatite-tricalcium pohosphate scaffold. The probable cause of these differences can be searched in Alginate bioproperties. Porosity of Alginate gel provides conditions in which cellular and methabolic activities could be accelerated.
  • Forouzan Faghihzadeh, Ahmad Esmaillzadeh Page 591
    Background
    Due to controversies in different studies about the effects of dark chocolate consumption on cardiovascular risk factors, this study aimed to review the current evidence on chocolate consumption and cardiovascular risk factors.
    Methods
    By the use of dark chocolate, dark chocolate and cardiovascular disease, and dark chocolate and atherosclerosis, as keywords, we searched in PubMed through 1990 till 2008. Just clinical trials on apparently healthy people or those suffering from lipid disorders were included.
    Results
    In most studies, consumption of chocolates with plant sterols induced a reduction in serum total cholesterol and LDL in hypercholesterolemic individuals. Positive effects of dark chocolate on reduction of platelet aggregation has been reported in some investigations while others found neutral effects of white and dark chocolate on platelet aggregation. The effect of dark chocolate intake on insulin sensitivity and reduction of insulin resistance are mentioned in some but not all studies. Dark chocolate consumption significantly reduced blood pressure. A reduction in biomarkers of oxidative stress like 8-isoprostane and MDA has also been reported in some trials.
    Conclusion
    Most of the clinical trials indicated favorable effects of dark chocolate and cocoa consumption on cardiovascular risk factors. More research is needed to identify the related mechanisms of action.