فهرست مطالب

Scientific Journal of Rescue Relief - Volume:2 Issue: 1, 2010

Scientific Journal of Rescue Relief
Volume:2 Issue: 1, 2010

  • 130 صفحه، بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1389/09/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقالات پژوهشی
  • محمود حیدری، کاظم خرم دل، عبدالرضا رئیسی پور، مسعود یزدان پناه صفحه 1
    مقدمه
    به نظر می رسد که امدادگران حاضر در پایگاه های بین جاده ای جمعیت هلال احمر، به واسطه تجربه مداوم و گاه‍‍ی طولانی حضور در صحنه های دلخراش جاده ای، بیشتر از نمونه غیرفعال در معرض پیامدهای روان شناختی ناشی از سوانح باشند. اما مطالعات انجام شده در این زمینه بسیار اندک است. هدف عمده این مطالعه، مقایسه وضعیت روان شناختی دو گروه از امدادگران فعال و غیرفعال (عادی) در پایگاه های بین جاده ای شهرستان داراب است.
    روش ها
    دراین مطالعه مقایسه ای و گذشته نگر به روش نمونه گیری هدفمند، 28 نفر از امدادگران مشغول در 3 ماه پایانی سال 1388 در پایگاه های امداد جاده ای شهرستان داراب به طورمتناوب انتخاب شدند. 33 نفر از امدادگران غیرفعال نیز به شیوه تصادفی وارد مطالعه شدند و چک لیست علائم بیماری های روانی (SCL-90) را تکمیل نمودند. داده های پژوهش با استفاده از بسته نرم افزار آماری SPSS ویراست 16 با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره (مانوا) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    گروه امدادی فعال، در عامل کلی SCL-90و مؤلفه های (علائم جسمانی، وسواس، پرخاشگری، فوبیا و روان پریشی) نسبت به گروه عادی نمرات بیشتری کسب کردند و این تفاوت در سطح آلفای 05/0 و 001/0 معنادار بود. اما این تفاوت در مؤلفه های (حساسیت بین فردی، افسردگی و سوالات اضافه) معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    آسیب پذیری روانی امدادگران فعال در سوانح جاده ای، لزوم برنامه ریزی جهت حمایت های فردی و سازمانی از این اعضا را مطرح می کند.
    کلیدواژگان: امدادگر، وضعیت روان شناختی، چک لیست علائم بیماری های روانی، پیامدهای روانی ناشی از فعالیت امدادی
  • علی اصغر یعقوبی، علی سیروس*، مهدی عزیزآبادی فراهانی، محمود امینی، غلامرضا نوری، داود گودرزی، معصومه کلانتری، صدیقه درویش شفیقی صفحه 9
    مقدمه

    امروزه تروما بعنوان یک علت مهم مرگ و میر و ناتوانی در کشورهای مختلف مورد توجه قرار گرفته است. مطالعه حاضر به منظور بررسی اپیدمیولوژیک بیماران ترومایی مراجعه کننده به بیمارستان ولیعصر اراک در سال 1385 انجام شد.

    روش ها

    در این مطالعه توصیفی مقطعی اطلاعات 813 بیمار ترومایی مراجعه کننده به بیمارستان ولیعصر اراک در سال 1385 استخراج شد. این اطلاعات شامل متغیرهای دموگرافیک، محل رخداد حادثه و نوع آن، نوع تروما (نافذ، بلانت)، مصرف سیگار یا مواد مخدر حین حوادث رانندگی، بستن کمربند ایمنی حین حادثه رانندگی، نحوه انتقال بیمار به بیمارستان و عامل ایجاد تصادف رانندگی بود.

    یافته ها

    حوادث رانندگی با 351 مورد (43%) و پس از آن حوادث کاری با 171 مورد (21%) بیشترین علل تروما بودند. تنها 64 نفر (18%) از کمربند ایمنی استفاده کرده بودند. عامل ایجاد تصادف در 200 مورد (57%) وسیله نقلیه، در 65 مورد (18%) انسان و در 86 مورد (25%) اشیا و موانع بود.

    نتیجه گیری

    از آنجا که صدمات ناشی از تروماها و حوادث یکی از چالش های بزرگ بهداشت عمومی است، از اینرو آموزش و فرهنگ سازی برای استفاده از کمربند ایمنی و کلاه ایمنی توسط رانندگان وسایل نقلیه و موتورسواران و نیز انجام اقدامات ایمنی حین انجام کار از مهمترین عوامل پیشگیری از اینگونه حوادث می باشد.

    کلیدواژگان: تروما، اپیدمیولوژی، حوادث رانندگی، حوادث شغلی
  • محمدرضا هداوندی، فاطمه هداوندی صفحه 17
    مقدمه
    ارزیابی اثربخشی آموزش مدیریت بحران امری ضروری برای مدیران آموزش می باشد. با سنجش اثربخشی آموزش ها می توان نقاط قوت و ضعف برنامه ها را تشخیص داد. هدف این تحقیق، بررسی اثربخشی دوره آموزش کارگاهی مدیریت بحران از نظر تحقق، هدف های آموزشی در سطح دانش، آگاهی و میزان رضایت مندی مدیران ستاد حوادث غیرمترقبه استان کرمان بر طبق الگوی کرک پاتریک می باشد.
    روش ها
    تحقیق حاضر از نظر هدف، یک تحقیق کاربردی و از نظر روش توصیفی از نوع ارزشیابی است. جامعه آماری تمامی مدیران ستاد حوادث غیرمترقبه 7 شهرستان کرمان (134 نفر) در سال 1388 هستند. روش نمونه گیری تصادفی ساده و ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته و شاخص های مورد استفاده آمار توصیفی فراوانی و درصد، میانگین و آمار استنباطی tتست است.
    یافته ها
    8/58 درصد مدیران آگاهی از پتانسیل های موجود شهر خود را برای برنامه ریزی بحران در حد زیاد و 9/54 درصد کاملا موافق فراگیری علم مدیریت بحران بودند. 1/54 درصد میزان کیفیت مطالب ارائه شده را در حد زیاد می دانستند.
    نتیجه گیری
    دوره آموزش کارگاهی مدیریت بحران استان کرمان در سال 1388 ازنظر افزایش دانش و آگاهی مدیران بحران اثربخش بوده است. تفاوت معنی داری بین میانگین پیش آزمون و پس آزمون نمونه ها در سطح P<0.05 وجود دارد. از نظر شرکت کنندگان میزان کیفیت کارگاه های آموزشی و کل دوره در سطح مطلوب ارزیابی شده است.
    کلیدواژگان: ارزیابی، اثربخشی، دوره آموزشی، مدیریت بحران، آموزش کارگاهی، آموزش مدیران
  • لیدا شمس، محمدحسین یارمحمدیان، گلرخ عتیقه چیان، عباس حق شناس صفحه 33
    مقدمه
    به کارگیری یک سامانه مدیریتی کارآمد در حوادث غیرمترقبه می تواند اثرات منفی را در بیمارستان ها به حداقل ممکن کاهش دهد و بیشترین راندمان را با به کارگیری کمترین امکانات و حداقل منابع انسانی به دست آورد، سامانه فرماندهی حادثه بیمارستان یکی از معتبرترین سیستم های فرماندهی حوادث غیرمترقبه به منظور آماده سازی و افزایش کارایی بیمارستان ها می باشد. هدف پژوهش حاضر شناسایی آمادگی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان جهت استقرار سیستم فرماندهی حوادث غیرمترقبه بیمارستانی می باشد.
    روش ها
    این پژوهش در سال 1387، به روش کیفی با مصاحبه عمیق انجام شد. جمعیت مورد مطالعه شامل مدیران ارشد بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و صاحب نظران در زمینه مدیریت حوادث غیرمترقبه بودند. روش نمونه گیری به صورت غیر تصافی هدفمند و از روش گلوله برفی و ابزارجمع آوری اطلاعات به صورت مصاحبه نیمه ساختار یافته بود که اطلاعات جمع آوری شده از طریق تحلیل محتوا به روش کلیزی تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    یافته های پژوهش در دو دسته کلی موانع داخلی و خارجی استقرار سیستم فرماندهی حادثه بیمارستان و ارائه راهکارهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت جهت استقرار این سیستم طبقه بندی گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه مشکلاتی در استقرارHEICS داریم، پیشنهاد می شود که مسئولان ذیربط در سطوح مختلف بهداشت و درمان با استفاده از سیستم های حمایتی و تشویقی برای اجرای هرچه سریعتر این سیستم اقدامات لازم را انجام دهند.
    کلیدواژگان: آمادگی، موانع، راهکارها، سیستم فرماندهی حوادث بیمارستانی، بیمارستان
  • محمدرضا ملکی، منصور قره جه، سید جمال الدین طبیبی صفحه 43
    مقدمه
    نظر به گسترش روزافزون جمعیت کلان شهرهای جهان و اهمیت توسعه شبکه حمل و نقل عمومی و نیز نقش مترو در جابجایی حجم وسیعی از مسافران در شهرها، ارائه خدمات درمانی به مسافران و پرسنل آسیب دیده در حداقل زمان ممکن، جزء اهداف اصلی ارائه خدمات برتر می باشد. این پژوهش با هدف بررسی میزان تاثیر پایگاه فوریت های پزشکی در ایستگاه های شرکت مترو تهران بر کیفیت ارائه خدمات مسافری انجام گرفته است.
    روش ها
    پژوهش مقطعی و موردی حاضر، 402 نفر شامل 37 نفر از پرسنل اورژانس، 185 نفر به ایستگاه های اصلی و 180 نفر مراجعین به ایستگاه های فرعی به عنوان نمونه مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار پژوهش سه نوع پرسشنامه به تفکیک جامعه پژوهش، که روایی هریک با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به تائید رسید (پرسنل اورژانس 82/0، مراجعین به ایستگاه اصلی و فرعی 90/0). امتیازدهی به سوالات پرسشنامه بر اساس نظام پنج گزینه ای لیکرت و وزن دهی به سوالات بر طبق نظر کارشناسان خبره این صنعت، تعیین گردید.
    یافته ها
    از نظر پرسنل اورژانس شاخص کیفیت «خدمات رسانی»(P=0.004)، از نظر مراجعین به ایستگاه اصلی، کیفیت «انتقال» (P=0.027) و از نظر مراجعین به ایستگاه فرعی کیفیت پذیرش«(P=0.041) از عوامل اساسی رضایت تلقی می گردد. در ایستگاه اصلی رضایتمندی بیش از مراجعین به ایستگاه فرعی است (P=0.000) و رضایت مسافرین بیش از پرسنل مراجعه کننده به پایگاه فوریتهای پزشکی می باشد (P=0.012).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این پژوهش ایجاد پایگاه فوریتهای پزشکی با وجود اینکه نقش کمتری در رضایت پرسنل مراجعه کننده به این مراکز نسبت به مسافرین داشته است، از عوامل اصلی رضایت مراجعین به ایستگاه های اصلی بوده و تاثیر زیادی در کیفیت ارائه خدمات مسافری دارد.
    کلیدواژگان: مشتری، پایگاه فوریتهای پزشکی، ایستگاه های اصلی و فرعی مترو، کیفیت، خدمات مسافر
  • جواد پورکریمی، روح الله مهدیون، ابوذر قاضئی، امین پوربرخورداری صفحه 56
    مقدمه
    آموزش کارکنان یکی از مهم ترین و سهل الوصول ترین ابزار جهت دستیابی به بالندگی و توسعه کارکنان و در نهایت سازمانی است. مقاله حاضر با هدف ارائه الگوی نظام جامع آموزش کارکنان جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران صورت بندی شده است.
    روش ها
    در این پژوهش از روش تحقیق آمیخته استفاده شده است. بدین صورت که ابتدا با مطالعه و تحلیل اسناد و انجام مصاحبه های عمیق با مدیران و کارشناسان آموزش به ترسیم وضع موجود آموزش هلال احمر پرداخته شده و آسیب های موجود در نظام آموزش کارکنان مورد شناسایی قرار گرفته است و سپس با تحلیل وضع موجود، آسیب های احصاء شده و ادبیات علمی در این زمینه، الگوی مطلوب آموزش کارکنان جمعیت طراحی شد. الگوی طراحی شده با استفاده از ابزار پرسشنامه با نظرات متخصصین دانشگاهی و ذیربطان آموزش در هلال احمر مورد اعتبار سنجی قرار گرفته است.
    یافته ها
    در این تحقیق آسیب های موجود در آموزش کارکنان هلال احمر در قالب آسیب های: بافت سازمانی، قوانین و مقررات، ساختار نظام آموزشی و فرآیند آموزش ارائه شده است و سپس یک الگوی نظام مند برای آموزش کارکنان هلال احمر طراحی شد.
    نتیجه گیری
    در نتیجه این پژوهش الگویی جامع، کل گرا و نظام مند برای آموزش کارکنان طراحی شد، که شامل زیربخش هایی از جمله نیازسنجی، طراحی، اجرا، ارزشیابی و مکانیزم های انگیزشی برای آموزش کارکنان است. نتایج اعتبارسنجی حاکی از آن است که الگوی طراحی شده برای نظام آموزش کارکنان جمعیت هلال احمر از اعتبار لازم برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: الگو، آموزش، نظام جامع آموزش کارکنان، جمعیت هلال احمر
  • حمیدرضا کریمی صفحه 69
    مقدمه: مدیریت منابع انسانی یکی از ارکان مدیریت بحران زلزله به شمار می آید، این امر بویژه در بیمارستان بعنوان مهم ترین بخش نظام سلامت در مرحله پاسخگویی به بحران زلزله از اهمیت ویژه ای برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر «مدیریت منابع انسانی» بیمارستان امام سجاد (ع) ناجا تدوین و تنظیم گردیده است.
    روش ها
    این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر طرح تحقیق توصیفی و از نظر استراتژی مطالعه موردی است. در نمونه ی مورد مطالعه 100 نفر از کارکنان سطوح عملیاتی، میانی و عالی بیمارستان امام سجاد (ع) ناجا شرکت داشته اند. برای سنجش روایی پرسش نامه از روش نظرات خبرگان بهره گیری شده است پرسش نامه دست ساز تهیه شده توسط نگارنده شامل اطلاعات جمعیت شناختی و سازه ای و 80 سوال در مورد وضعیت مطلوب و موجود می باشد. با توجه به سوالات تحقیق ضمن تحلیل آماری توصیفی و استنباطی میزان اولویت مولفه ها نسبت به هم با استفاده از آزمون رتبه ای فریدمن سنجیده شده است.
    یافته ها
    میانگین نظرات افراد نمونه آماری در کلیه ی عوامل بالاتر از حد انتظار بوده و کلیه ی عوامل در سطح اطمینان 95 % در مهار بحران زلزله موثر هستند.
    نتیجه گیری
    عواملی چون «عوامل مدیریتی (تخصصی، عمومی، عملیاتی، برنامه ای)، انگیزشی، محیطی سازمانی، نگهدارنده (بهداشتی، ایمنی، مالی، تسهیلاتی یا رفاهی)، آموزشی و تحقیقاتی، ساختاری و معنوی بر مدیریت منابع انسانی بیمارستان در مهار بحران زلزله تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، مهار(پیشگیری، کاهش اثرات، مقابله)، بحران زلزله
  • مطالعه مروری
  • ویدا حشمتی، یاسمین استوار ایزدخواه صفحه 85
    بررسی سوانح طبیعی نشان می دهد که ایجاد آمادگی و آموزش مردم از جمله عواملی است که می تواند در کاهش اثرات ناشی از آن بسیار مفید و مؤثر باشد. اهمیت این امر به گونه ای است که امروزه برنامه ریزان و متخصصان برای مقابله با سوانح، آموزش را به عنوان یکی از شاخص های اصلی کاهش تلفات و خسارات می شناسند. بنابراین، تحقق آگاهی و رعایت اصول ایمنی، منوط بر آموزش های بنیادی و مستمری است که از اولین مراحل یادگیری کودک آغاز شده و کم کم عمیق تر می شود. در این راستا، امر آموزش، بویژه آموزش کودکان در مقاطع پیش از دبستان و دبستان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در سیاست های ملی آموزش و پرورش مورد تاکید فراوان قرار گرفته است. موضوع «زلزله و ایمنی» از جمله مواردی است که با توجه به موقعیت لرزه خیزی ایران و اهمیت کودکان به عنوان آینده سازان جامعه و پیام آوران ایمنی به صورت رسمی و غیر رسمی در آموزش و پرورش کشور مورد توجه قرار گرفته است و کودکان و نوجوانان در مقاطع مختلف تحصیلی اعم از پیش دبستانی تا پیش دانشگاهی با این موضوع آشنا می شوند. مقاله حاضر به ارائه چند نمونه روش و الگوی تدریس مناسب جهت آموزش موضوع «زلزله و ایمنی» برای مربیان و معلمان مقاطع پیش از دبستان و دبستان در راستای بهبود و ارتقای امر آموزش می پردازد.
    کلیدواژگان: زلزله و ایمنی، الگوهای تدریس پیش دبستان و دبستان، کودکان
  • یادداشت فنی
  • مهراب شریفی سده صفحه 103
|
  • Heidari M., Khoramdel K., Reisipour A., Yazdanpanah M Page 1
    Background
    Due to constant experience and long presence in tragic scenes, active relief workers of Red Crescent society in the road bases are more exposed to psychological consequences of accidents than inactive ones. A few studies are available on this topic. This study aims to compare the psychological status of both active and inactive relief workers in the road bases of Red Crescent society in Darab Township.
    Methods
    In this comparative study, 28 of active relief workers were selected in Darab Township road relief bases by using purposeful sampling in 2009. Also about 33 inactive relief workers were selected accidentally and completed the symptom checklist (SCL-90-R). Research data was analyzed by using SPSS (version 16), descriptive statistics indexes and multivariate analysis of variance test (MANOVA).
    Findings
    According to the results, active group scores were higher than inactive ones in SCL-90-R and some factors such as physical, obsessive, aggressive, phobia and mental distress. Although, there was a meaningful difference in Alfa level (0/05 & 0/001), in some cases as interpersonal sensitivity, depression and additional questions were not meaningful.
    Results
    Regarding the mental vulnerability of relief workers in road accidents, a careful planning about individual and organizational protections for active group is required.
  • Yaghubi A., Cyrus A., Azizabadi Farahani M., Kalantari M., Darvish Shafighi S., Amini M., Noori Gh, Goudarzi D Page 9
    Background

    Nowadays, trauma has considered as one of the important cause of mortality and disability in different countries. Due to identify the importance of this problem spread, it is vital to plan some strategies in each region in order to prevent and decrease trauma. Therefore, the aim of this study was the epidemiological assessment of traumatic patients referring to Arak Valie-Asr hospital in 2006.

    Methods

    In this cross-sectional and descriptive study, the data of 813 traumatic patients, who were admitted to the Arak Valie-Asr hospital in 2006, were extracted by hospital trauma database. The data were such as: demographic variables, location of trauma and its type, type of trauma (blunt or penetrating), smoking or taking drugs, using safety belt in car accidents, and how to transfer patients the hospital.

    Findings

    According to the

    Findings

    the most common cause of trauma was car accidents (351, 43%) followed by occupational accidents (171, 21%); 74% of patients were males; 53% were between 20-44 age-group and 64% didn’t get diploma. Most of traumas have occurred outside of the town (704, 87%); 609 patients (69%) had been transferred to the hospital by people; about 693 (85%) of traumas were blunt type. In car accidents, 16 patients (5%) were smoking and 6 patients (2%) using narcotics. Only 64 patients (18%) had used safety belt. The agents of accidents were as follow: about 57% car vehicle (200); 18% human (65) and also 25% objects and obstacles (86).

    Conclusion

    The present findings showed like other studies, the most common cause of trauma in the mentioned hospital was car accidents and most young males are at high risk. The second cause was occupational accidents. Traumas and accidents injuries are one of the serious challenges of public health. Hence, training and developing culture for the use of safety belt, helmet and also safety measures at work could be the most important preventive factors.

  • Hadavandi. Mr, Hadavandi F Page 17
    Background Educational managers have to evaluate the effectiveness of crisis management trainings to recognize the weakness and strength points of the plans. According to Kirkpatrick pattern, this paper aims to study the effectiveness of crisis management workshop training regarding the educational goals achievement based on awareness, knowledge, and manager's satisfaction in unexpected disasters center in Kerman province.MethodsIn this applied and evaluation research, about 134 of managers in unexpected disasters center were selected in 7 townships of Kerman by using simple sampling randomly, questionnaire, frequency, percent, mean, T test statistics in 2009.Findings About 58.8 percent of managers were satisfied with awareness of the available potentials for crisis planning. About 54.9 percent were firmly believed the necessity of crisis management learning. Also about 54.1 percent were pleased with the quality of presentations.Conclusion The result shows that the course was effective and useful regarding the knowledge and awareness increasing of crisis management. There was a meaningful difference in posttest and pretest mean (P<0.05). In participant's view, the course and the quality of training workshop were highly desirable.
  • Shams L., Yarmohammadiam M., Atighechian G., Haghshenas A Page 33
    Background Using an effective management system can minimize negative effects of emergency incidents in hospitals and achieve maximum efficiency with using minimum of facilities and human resources. Hospital Emergency Incident Command System (HEICS) is one of the most reliable emergency incident command system for preparing and increasing the hospitals efficiency. The aim of this study is to identify the hospitals preparedness in order to establish HEICS in Isfahan University of medical sciences.MethodIn this qualitative research, some senior mangers of Isfahan University of medical sciences and key informants in emergency incidents management were selected and surveyed by in-depth interview in 2008. The data was collected by using nonrandom purposeful sampling, semi-structured interview and also snowball method, and then it was analyzed by Klizy method.FindingsThe findings were classified into two general categories including barriers (internal and external) of HEICS establishment and also adopting short, mid and long term strategies.ConclusionRegarding barriers in establishment of HEICS, it is recommended that the authorities take measures in different levels of health & care system to implement as soon as possible by encouraging and supporting systems.
  • Maleki M.R., Gharehjeh M., Tabibi S Page 43
    Background
    Providing medical services to injured passengers and personnel in a short time is the major goal of Tehran metro superior services regarding the progressive increase in population in metropolises; the importance of public transportation network development and also the role of metro in transporting a large number of passengers. This research aims to study the effect of medical emergency bases on the quality of the passenger services in Tehran metro station.
    Methods
    In this cross-sectional research which is case study, about 402 persons including emergency personnel (37); customers of main stations (185) and customers of secondary stations (180) were surveyed by using three separate kinds of questionnaires, which their validity was confirmed by Cronbach’s Alfa test (0.82 for emergency personnel and 0.90 for customers of the main and secondary stations). The scoring system was determined based on Likert and the related expert's viewpoints.
    Findings
    The findings show the major factors of satisfaction are as follows: the quality indicator of "providing services" in viewpoint of personnel (P =0.004); the indicator of "transportation" in the viewpoint of the main stations customers (P =0.027); and the quality of "reception" in view of secondary stations customers. More satisfaction was gained from the main stations in comparison to secondary ones (P =0.000) and also passengers were more satisfied with medical emergency bases than the referred personnel (P=0.096).
    Conclusion
    According to the results, establishment of medical emergency base is the major factor of customer's satisfaction from main stations and it has a great effect on the quality of passenger services despite less satisfaction of personnel.
  • Pourkarimi J., Mahdiyoun R., PhÖd Ghaziee A., Pourbakhordari A Page 56
    Background Staff training of is one of the most important ways of flourishing and development for both staff and ultimately organization. This paper aims to present a comprehensive system pattern of training for the staff of Red Crescent society. Methods In this research using mixed methods, some measures were taken carefully. First, the available status of Red Crescent society was surveyed by analyzing documents and interviewing training experts and managers; then, the existing vulnerabilities were identified; and finally the suitable pattern was designed by analyzing the current situation and vulnerabilities. The validity of the mentioned pattern was assessed by using questionnaire of relative key informants in Red Crescent. Findings This research submits the available vulnerabilities to the staff training of Red Crescent society such as organizational structure, rules & regulations, educational system structure and education process. A systematic pattern was designed for the staff of Red Crescent society afterwards.Conclusion According to the result, a comprehensive, holistic, systematic pattern was designed and provided for the staff training including need assessment, design, implementation, evaluation and motivational mechanisms. The designed pattern for training is valid for the staff of Red Crescent society based on the results.
  • Karimi H Page 69
    Background Human resources management is one of the bases of crisis management in earthquake especially in hospitals and also it is the most important part of health system in response step. The aim of this research is to identify the effective factors in human resources management in Imam Sajad hospital of NAJA. MethodIn this research which is applicable, case study and descriptive, about 100 personnel of Imam Sajad hospital in different levels were participated. The questionnaire was confirmed by the key informants. The questionnaire was included demographic and structural data and also 80 questions were about the ideal and available situation. With regard to questions, the factors prioritization to each other was analyzed by using Friedman Test. Findings According to the findings, most respondents were satisfied with the mentioned factors in all aspects and also all factors were effective in responding and preventing earthquake (about 95%).Conclusion Some factors have greater influence on human resources management to response earthquake as follows: management factors (specialized, public and operational); motivational, environmental & organizational, maintenance (health, safety, financial, facilitate and welfare), research and educational, structural and spiritual.
  • Heshmati V., Izadkhah Y.O Page 85
    Public education and preparedness are among the factors which can be effective in disaster risk reduction. The importance of this issue is such that these days the planners and experts identify education as one of the main indicators for confronting the disasters and reducing its impact. Therefore, achieving awareness and considering the safety measures are resulted from fundamental and continuous teaching which starts from the first stages of child learning and grows gradually. In this regard, education especially for preschool children and elementary level is of great importance and has been emphasized in the national education and training policies. With regard to the seismicity of the country and the importance of children as the future of any country and the messengers of safety, “Earthquake and safety” is among the issues that have been taken into consideration in formal and informal education in Iran and children get familiar with this subject in various stages from preschool to university level. This paper presents few samples of appropriate methods for teaching “Earthquake and safety” to teachers and instructors in preschool and school level in order to enhance and improve education.