فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:16 Issue: 3, 2010

Internal Medicine Today
Volume:16 Issue: 3, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/09/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدرضا نوری دلویی، خانم زهرا رشوند صفحه 5
    تخمدان به شکل دو غده کوچک در دو سوی جسم رحم قرار گرفته که توسط انتهای لوله تخمدان پوشانده شده اند. سرطان اپی تلیال تخمدان رایج ترین نوع این سرطان بوده و تا هنگام متاستاز معمولا بدون علامت باقی می ماند. به همین دلیل در بین همه بدخیمی های دستگاه تناسلی زنان، از بالاترین موارد مرگ و میر برخوردار است. این سرطان، ششمین سرطان زنان در کشورهای غربی و پنجمین علت مرگ به دلیل سرطان در زنان ایالات متحده آمریکاست. ژن های متعددی در شروع و پیدایش این سرطان دخیل هستند. در پژوهش های گسترده، جهش در BRAF KRAS و p53به اثبات رسیده است. از سوی دیگر افرادی که برای ژن 1BRCA و 2BRCA هتروزیگوت بوده اند، مستعد ابتلا به این نوع سرطان هستند. هم چنین تغییرات ریزRNA که بیان ژن را کنترل می کند، در این سرطان به چشم می خورد. تغییر در الگوی متیله شدن در ناحیه پروموتر ژن ها نیز از دیگر پیشامدهای سرطان تخمدان است. به ویژه، بیش متیله شدن در پروموتر ژن های سرکوبگر تومور رخ می دهد و موجب خاموشی ژن می شود. از این رخداد می توان به عنوان نشان گر جهت تشخیص زود هنگام استفاده کرد. روش های درمان این سرطان متعدد بوده و می توان به جراحی همراه با شیمی درمانی، داروهای ضد رگ زایی، هورمون درمانی و روش های جدیدتر مانند ژن درمانی اشاره کرد. در ژن درمانی این سرطان، بیش تر از ناقلان آدنوویروس جهت انتقال ژن به درون بافت مورد نظر استفاده می کنند. ژن های متعددی جهت ژن درمانی انتخاب و مورد پژوهش قرار گرفته اند، ژن Calponin h1 که به اکتین متصل شده و موجب پایداری آن می گردد، ژن PNAS-4 که نقش Pro-apoptotic دارد؛ ژن Rhob که به عنوان ژن بازدارنده تومور شناخته می شود و ژن Cytokine Interleukin-12 که یکی از فعال ترین سیتوکاین ها جهت القاء برای فعالیت ضد سرطانی دستگاه ایمنی است، از آن جمله است. در این مقاله مروری با استفاده از ده ها منبع معتبر و جدید و هم چنین تجربیات نگارنده، ژنتیک مولکولی و ژن درمانی سرطان تخمدان مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: تخمدان، سرطان، ژنتیک مولکولی، ژن درمانی
  • حسام عبدالحسین پور، امیرحسین اربابی *، علیرضا مسلم، علی تاجیک صفحه 20
    زمینه و هدف

    درد پس از عمل از عوارض عمده ی اعمال جراحی دیسک ستون فقرات لومبار می باشد. این مطالعه به منظور مقایسه اثربخشی داروی مورفین تزریقی با بوپرنورفین زیرزبانی در میزان بهبودی درد پس از عمل جراحی دیسک ستون فقرات لومبار در مراجعین به بیمارستان بوعلی تهران از اسفند 1386 تا اسفند 1387 انجام شده است.
    روش تحقیق: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی یک سو کور است. بیماران شامل دو گروه 25 نفری بودند که به طور تصادفی ساده یا بوپرنورفین زیرزبانی با دوز 4/0 میلی گرم را در سه نوبت دریافت می کردند و یا برای آن ها مورفین وریدی با دوز 10 میلی گرم در سه نوبت تجویز می گردید. بیماران پس از عمل جراحی در 24 ساعت نخست تحت مونیتورینگ از نظر درد بعد از عمل بر اساس Visual Analogue Scale (VAS) قرار گرفتند و نتایج با استفاده از آزمون های تی و مجذور کای با نرم افزار SPSS نسخه 13 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    VAS قبل از مداخله در گروه مورفین 04/1±8 و در گروه بوپرنورفین 06/1±72/7 بود که از لحاظ آماری اختلاف معنی داری نداشت (05/0

    کلیدواژگان: بوپرنورفین، درد پس از عمل، لامینکتومی، مورفین
  • آقای رسول اسلامی، عبدالحسین پرنو، رضا قراخانلو صفحه 25
    زمینه و هدف
    پپتید مرتبط با ژن کلسی تونین (CGRP) یک نوروپپتید 37 اسید آمینه ای است که توسط فرایند ویژه ی بافتی از ژن کلسی تونین تولید می شود و توزیع عمده ی آن در بافت های اعصاب مرکزی و محیطی گونه های مهره داران و غیر مهره داران صورت می پذیرد. این پپتید پس از تولید در جسم سلولی نورون های حرکتی از طریق آکسون به سمت عضله آمده و در پیوندگاه عصبی عضلانی رها می شود. گفته می شود که CGRP در پیوندگاه عصبی عضلانی از تاثیرات ویژه ی ساختاری و عملکردی برخوردار است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر یک دوره تمرین قدرتی بر مقدار CGRP در عضلات تند و کند موش می باشد.
    روش تحقیق: این مطالعه یک پژوهش تجربی بوده که بدین منظور تعداد 12 سر موش صحرایی نر ویستار (10 هفته سن، 15±220 گرم) به طور تصادفی در دو گروه کنترل (7=n) و تمرین قدرتی (5=n) قرار گرفتند. پروتکل تمرین قدرتی شامل بالارفتن همراه با وزنه از نردبانی به طول یک متر (با زاویه 85 درجه نسبت به زمین) بوده. همچنین، برای سنجش CGRP از کیت تجاری الایزای CGRP استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که مقدار CGRP گروه کنترل در هر دو نوع عضله مشابه بود. با این وجود، تمرین قدرتی باعث افزایش CGRP در عضله کند و کاهش آن در عضله تند شد که هر دو این افزایش و کاهش نسبت به گروه کنترل معنی دار نبود (به ترتیب 155/0=p و 083/0=p).
    نتیجه گیری
    به طور خلاصه، نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که مقدار CGRP عضلات تند و کند در خلال یک دوره تمرین قدرتی دستخوش تغییر می شود که احتمالا نشان دهنده توان تمرین قدرتی برای به هم ریختن پیوندگاه عصبی عضلانی است.
    کلیدواژگان: پپتید مرتبط با ژن کلسی تونین، تمرین قدرتی، عضله تند، عضله کند
  • سهیلا کربندی، مریم عشقی زاده*، حمیدرضا آقا محمدیان، سعید ابراهیم زاده، محمد صفریان صفحه 33
    زمینه و هدف

    شناسایی چاقی به عنوان بیماری مزمن و چند عاملی، توجه به این حقیقت را می طلبد که تلاش برای پیشگیری و مداخلات جامع بیشتر در دوران کودکی مورد نیاز است. والدین با فراهم کردن محیط پیرامون کودک و تاثیری که بر روی عادات و رفتارهای بهداشتی کودکان می گذارند می توانند در پیشگیری از چاقی دوران کودکی موثر باشند. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین ارتباط سبک فرزندپروری والدین با چاقی کودکان پیش دبستانی انجام شده است.
    روش تحقیق: در این مطالعه ی مورد- شاهدی با نمونه گیری خوشه ایدو مرحله ای تصادفی که در مهد کودک ها و مراکز پیش دبستانی وابسته به بهزیستی مشهد انجام شد، 76 کودک پیش دبستانی چاق به عنوان گروه مورد و 152 کودک با وزن طبیعی به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. شاخص توده ی بدنی بیش از صدک 95، کودک چاق محسوب شد. ضمن مصاحبه با مادر اطلاعات فردی و خانوادگی و فرم ثبت سه روزه ی غذا توسط مادر اخذ گردید و پرسشنامه سبک فرزند پروری بامریند توسط هر دو والد تکمیل شد. داده ها با استفاده از آزمون های تی مستقل، فیشر، همبستگی پیرسون، کای دو، من ویتنی و رگرسیون لوجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار نمرات سبک های مقتدرانه و مستبدانه و آسان گیر مادر در گروه چاق به ترتیب 9/3±4/32، 3/5±6/13 و 8/3±8/15 و در گروه وزن طبیعی به ترتیب 3/3±0/33، 9/4±4/13 و 2/4±9/15 بود. میانگین نمرات سبک های مقتدرانه و مستبدانه و آسان گیر پدر در گروه چاق به ترتیب 8/3±2/32، 8/5±8/14 و 3/5±5/16 و در گروه وزن طبیعی به ترتیب 2/3±9/31، 8/4±7/14و 5/4±7/15 بود. میانگین نمرات سبک های فرزندپروری والدین، در دو گروه چاق و وزن طبیعی تفاوت معنی داری نداشت (01/0>p). هم چنین بین BMI پدر و مادر با BMI کودک ارتباط معنی دار بدست آمد (001/0>p).

    نتیجه گیری

    سبک فرزندپروری والدین با چاقی کودکان ارتباط ندارد. از این نتایج می توان به عنوان پایه ای برای پژوهش های مداخله ای استفاده نمود.

    کلیدواژگان: چاقی، سبک فرزندپروری، کودک پیش دبستانی
  • سید محمد معتمد الشریعتی، احمد میمنه جهرمی، آرش بیرقی طوسی، هادی کوشیار صفحه 40
    زمینه و هدف
    اگرچه استفاده از ترکیبات استروئیدی علیرغم وجود عوارض دارویی متعاقب رینوپلاستی به منظور کاهش ورم و خونمردگی پیشنهاد می شود، اما بررسی های بیشتر در این رابطه هم چنان ادامه داد. هدف از این مطالعه بررسی نقش این دارو در کاهش ورم و خونمردگی به عنوان عارضه رینوپلاستی به روش بسته می باشد که باعث طولانی شدن دوره ریکاوری عمل جراحی رینوپلاستی می شود.
    روش تحقیق: این پژوهش مداخله ای علیتی از نوع Multiple Time Series Design بوده که در آن 30 نمونه مورد پژوهش به طور تصادفی و به روش Randomized Block Design به سه گروه که هر گروه شامل 10 بیمار بودند، تقسیم شدند. بررسی در یک دوره زمانی 6 ماهه و در سال 1388 انجام شده است. در گروه اول کورتن داده نشد، در گروه دوم یک دوز دگزامتازون وریدی در هنگام القای بیهوشی تجویز شد و به گروه سوم یک دوز دگزامتازون در هنگام القای بیهوشی تجویز شده و دو دوز دیگر به فاصله 8 و 16 ساعت بعد تجویز شد. بنابراین دو متغیر دارو و زمان مداخله مورد بررسی قرار گرفت. بر مبنای مقایسه فتوگرافی استاندارد به عمل آمده از بیماران در مرحله قبل و بعد از عمل میزان ورم و اکیموز بعد از جراحی توسط سه نفر بدون این که از مطالعه انجام شده اطلاعاتی داشته باشند درجه بندی شد.
    یافته ها
    میزان ادم و شدت اکیموز در سه گروه مورد مطالعه با یکدیگر متفاوت بود و ادم در گروهی که سه نوبت استروئید دریافت نموده بودند، در مقایسه با دو گروه دیگر کمتر بود (043/0p=). همچنین در روز ششم این تاثیر در ارتباط با اکیموز از نظر آماری معنی دار بود (015/0p=).
    نتیجه گیری
    دگزامتازون در دوز تجویز شده در درمان ورم و خونمردگی اطراف اربیت در رینوپلاستی به روش بسته مؤثر می باشد که این امر باعث افزایش رضایت بیماران در دوره کوتاه مدت بعد از جراحی می گردد. این تاثیر بادوام و وابسته به مقدار و زمان تجویز دارو می باشد.
    کلیدواژگان: ادم، اکیموز، رینوپلاستی، کورتیکو استروئید
  • سعید اکبری زردخانه، مسعود نصرت آبادی صفحه 46
    زمینه و هدف
    خانواده و محیط اجتماعی نقش مهمی در پرورش استعدادها و سلامت داشته و باور به خودکارآمدی را ارتقاء می بخشد. نظریه ی خودکارآمدی بر این فرض مبتنی است که باور افراد در مورد توانایی ها و استعدادهایشان اثرات مطلوبی بر اعمال آنها داشته و مهم ترین عامل تعیین کننده رفتار است. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه هوش هیجانی و حمایت اجتماعی با خودکارآمدی انجام گرفت.
    روش تحقیق: روش پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی بود و جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان دختر و پسر مشغول به تحصیل در دانشگاه تهران در سال تحصیلی 86-1385 بود. 296 دانشجو (191 دختر و 105 پسر) با میانگین سنی6/21 سال به صورت تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از روش تجزیه و تحلیل عاملی و رگرسیون مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که خودکارآمدی با کلیه مؤلفه های هوش هیجانی و حمایت اجتماعی ادراک شده، رابطه مستقیم و معنی دار دارد. هوش هیجانی و حمایت اجتماعی به ترتیب حدود 23 درصد و 15 درصد از واریانس خودکارآمدی را تبیین کردند و همبستگی مشترک مؤلفه های هوش هیجانی و حمایت اجتماعی با خودکارآمدی برابر 37/0 بود. از بین مؤلفه های هوش هیجانی، ادراک هیجانی توانست به تنهایی حدود 40 درصد از واریانس خودکارآمدی را تبیین کند. مؤلفه های حمایت اجتماعی، حمایت خانواده و دوستان روی هم 15 درصد از واریانس خودکارآمدی را تبیین کردند و حمایت خانواده بالاترین ضریب همبستگی را با خودکارآمدی داشت. با کنترل اثر مؤلفه های حمایت اجتماعی، رابطه بین مؤلفه های هوش هیجانی و خودکارآمدی همچنان معنی دار ماند. پس از کنترل ادراک هیجانی، دیگر رابطه ای بین مؤلفه های حمایت اجتماعی ادراک شده با خودکارآمدی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    یافته ها مبین آن است که از بین مؤلفه های هوش هیجانی، ادراک هیجانی نقش مهمتری در تبیین پراکندگی خودکارآمدی دارد و خودکارآمدی، هوش هیجانی و حمایت اجتماعی رابطه ی معنی دار و متقابل دارند. پژوهش حاضر نقش محیط پرورشی را در ارتقای خودکارآمدی و هوش هیجانی مورد تایید قرار داد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، هوش هیجانی، حمایت اجتماعی ادراک شده
  • نوروز دلیرژ، احمد مرشدی، سید شمس الدین اطهاری * صفحه 55
    زمینه و هدف

    در اکثر عفونت ها و بیماری ها، برای بهبود بیماری و کاهش شدت آن، تحریک و افزایش قدرت دفاعی سیستم ایمنی ضروری می باشد. سیاه دانه گیاهی است که برای درمان تعداد زیادی از بیماری ها استفاده شده است. در این تحقیق برای بررسی اثر آن بر روی تقویت بیگانه خواری مونوسیت ها مورد استفاده قرار گرفت تا کاربرد و مکانیسم استفاده از این گیاه برای تقویت بیگانه خواری سلول های اصلی سیستم ایمنی ذاتی بدن مشخص گردد.
    روش تحقیق: بدین منظور 21 قطعه خوکچه هندی نر در طول 3 هفته و در سه گروه شاهد بدون دریافت سیاه دانه، تیمار با دوز 25/6 درصد خوراکی و تیمار با دوز 5/12 درصد خوراکی با پودر سیاه دانه تغذیه شدند. سپس در پایان هر هفته از هر گروه خون گیری به عمل آمده و سلول های تک هسته ای خون محیطی از خون هپارینه به روش فایکول های پک جدا شده و سه آزمون احیای نیتروبلوتترازولیوم، فاگوسیتوز با مخمر و فاگوسیتوز با لاتکس بید فلوئوروسانس بر روی آن انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده از آزمایش های مذکور نشان دهنده ی افزایش معنی داری در بیگانه خواری مونوسیت ها بود (05/0p<).

    نتیجه گیری

    استفاده از سیاه دانه همراه با غذا موجب افزایش بیگانه خواری تک هسته ای ها گردیده و فعالیت بیگانه خواری آن ها را برای بلع مواد و ذرات خارجی و پاتوژن ها افزایش می دهد. بنابراین از این ماده می توان برای مقابله با پاتوژن ها از طریق فعال سازی مسیر مونوسیت- ماکروفاژ که رابط سیستم ایمنی ذاتی و آداپتیو می باشد، بهره برد

  • طاهره بلوچی بیدختی، معصومه قرچه، نرجس بحری، کوکب بصیری مقدم* صفحه 64
    زمینه و هدف

    با وجود اهمیت دست شستن در پیشگیری از عفونت های بیمارستانی تحقیقات نشان می دهند که پذیرش پرسنل بهداشتی برای شستشوی دست، پایین بوده است. منظور از پذیرش، بهداشت دست کافی به ازای فرصت های ایجاد شده می باشد. تحقیقات خارجی نشان داده اند که مالش دست ها با محلول الکلی پذیرش بهداشت دست را افزایش داده است و با توجه به تفاوت های اعتقادی و فرهنگی پرستاران، مطالعه ی حاضر جهت مقایسه ی میزان پذیرش محلول الکلی و صابون جهت بهداشت دست در پرستاران انجام گردید.
    روش تحقیق: این پژوهش یک مطالعه ی نیمه تجربی بود که بر روی 97 نفر از پرسنل پرستاری بیمارستان های گناباد انجام گرفت. واحدها به طور تصادفی در دو گروه مداخله (محلول الکلی) و شاهد (صابون معمولی) قرار گرفتند و از نظر فاکتورهای تاثیر گذار در دو گروه همگن شدند. مدت 15 روز با استفاده از ابزار مشاهده ای، رفتار بهداشت دست واحدها مورد مشاهده قرار گرفت. تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گردید.

    یافته ها

    یافته های این پژوهش نشان دادند که میزان پذیرش در گروه های آزمون و شاهد به ترتیب 62 درصد و 59 درصد بود و اگر چه میزان پذیرش در گروه محلول الکلی بیشتر از صابون معمولی بود ولی آزمون تی مستقل، تفاوت معنی داری را بین دو گروه نشان نداد (625/0=p).

    نتیجه گیری

    اگرچه که مالش دست ها با محلول الکلی، نیاز به هزینه ی کمتر، صرف زمان کمتر و استفاده راحت تر دارد، شاید علت پذیرش کم آن اعتقادات مذهبی در مورد مصرف الکل و احساس عدم تمیزی دست ها در صورت نشستن آن ها می باشد. دادن آموزش در مورد اهمیت بهداشت دست، مزایای استفاده از محلول الکلی و تشویق رعایت کنندگان بهداشت دست در ارتقای بهداشت دست موثر خواهد بود.

    کلیدواژگان: پذیرش بهداشت دست، صابون، محلول الکلی
  • محمدرضا شهرکی، حمیده میرشکاری، مهدی هراتی، آقای احمد رضا شهرکی صفحه 71
    زمینه و هدف
    سندرم مقاومت به انسولین یک اختلال متابولیکی است که در پاتوفیزیولوژی بیماری دیابت مؤثر است. چون میزان DHEA سرم و تحریک پذیری سلول های بدن را تغییر می دهد. هدف این مطالعه بررسی اثر عصاره آبی دانه تمبر هندی بر زمان واکنش دم به محرک دردزا و میزان DHEAS سرم در موش های صحرایی نر تغذیه شده با فروکتوز بوده است.
    روش تحقیق: این مطالعه بر روی 30 سر موش صحرایی نر که در سه گروه مساوی شاهد سالم (C)، تغذیه شده با فروکتوز (F) و تغذیه شده با فرکتوز و تحت درمان با عصاره دانه تمبر هندی (FT) انجام شد. در پایان زمان واکنش دم به محرک دردزا و میزان DHEAS سرم اندازه گیری گردید. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار کامپیوتری SPSS V.11 آنالیز گردید. نتایج به صورت Mean±SD بیان و اختلافات آماری در سطح معنی داری 5 درصد بررسی گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که زمان واکنش دم به محرک دردزا در گروه FT نسبت به گروه F کاهش یافت، اما مقدار DHEAS در این گروه نسبت به گروه F افزایش معنی داری نشان داد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که مصرف عصاره ی آبی دانه ی تمبر هندی، موجب افزایش مقدارDHEAS و تحریک پذیری در موش های صحرایی نر تغذیه شده با فروکتوز می گردد که مکانیسم دقیق آن نیاز به مطالعه بیشتر دارد.
    کلیدواژگان: تمبر هندی، DHEAS، زمان واکنش دم، متابولیک سندرم، موش صحرایی
|
  • Dr Mohammad Reza Noori-Daloii, Zahra Rashvand Page 5
    Ovaries are oval shaped and are located on each side of the uterus in the pelvis. They are not attached to the fallopian tubes but are covered with their end. Surface epithelial tumor (carcinomas) is the most common type of ovarian cancer and is often asymptomatic in its early stages; and due to the lack of early detection strategies, most patients are diagnosed with disseminated disease. Thus, it has the highest mortality rate of cancers of the reproductive organ. Several genes are involved in initiation and progression of this cancer. For example, recent studies have demonstrated that there is mutation in BRAF, KRAS and P53 genes. Also, Germline mutations in BRCA1 and BRCA2 account for the vast majority of families with hereditary breast and ovarian cancer syndrome. On the other hand, siRNA that controls gene expression changes in this cancer. Ovarian cancer is the fifth leading cause of cancer death in women. Aberrant DNA methylation in ovarian cancer is observed in early cancer development, especially CpG island DNA methylation; and silencing of genes including tumor suppressors can be detected in DNA circulating in the blood and; hence, provides the promise of a noninvasive cancer detection test. Several therapeutic methods are used for this cancer including Surgery, Antivascular drugs, Hormone therapy and Gene therapy. Adenoviruses have been developed as gene delivery vehicles or vectors. Many genes are selected for gene therapy and are studied. For example, Calponin h1 gene, actin binding protein, that cause stability of acting filament, Human PNAS-4 (hPNAS-4), a novel pro-apoptotic gene participating during the early response to DNA damage, RhoB as a tumor suppressor gene and cytokine interleukin-12 gene for induced anticancer activity of immune system. In this article, with the use of many articles and our experiments, the molecular genetics and gene therapy in ovarian cancer were reviewed.
  • Dr Hesam Abdolhosseinpour, Dr Amirhossein Arbabi, Dr Alireza Moslem, Dr Ali Tajik Page 20
    Background And Aim

    Postoperative pain is a major consequent of lumbar laminectomy. Hence, this study was conducted to determine the efficacy of morphine injection versus sublingual buprenorphine in postoperative pain after lumbar laminectomy in Booali Hospital in 2007-2008.

    Materials And Methods

    This study was conducted as a single-blind randomized clinical trial. The patients (in two groups of 25 subjects) were randomly assigned to receive either 0.4 mg of sublingual buprenorphine or 10 mg of intravenous morphine three times. The patients were monitored for postoperative pain in a period of 24 hours after surgery. The data were analyzed through SPSS software version.13 using t-test and chi-square.

    Results

    Before intervention, VAS was 8±1.04 and 7.72±1.06 in morphine and buprenorphine groups, respectively, a finding which was statistically insignificant (p. Between 12 and 24 hours after intervention, visual analogue scale (VAS) was decreased 2.08±0.95 in morphine group and 3.28±0.67 in buprenorphine group (P=0.0001). 24 hours after intervention, VAS was decreased 2.08±0.9 in morphine group and 2.6±0.95 in buprenorphine group (P=0.055).

    Conclusion

    Totally, it may be concluded that sublingual buprenorphine may be used as an easy and effective method for pain reduction after lumbar disc surgeries in comparison with intravenous morphine.

  • Mr Rasoul Eslami, Dr Abdol Hossein Parnow, Dr Reza Gharakhanlou Page 25
    Background And Aim
    Calcitonin Gene-related Peptide (CGRP), a 37-amino acid peptide, generated by alternative processing of primary transcripts from calcitonin gene, is broadly distributed in the peripheral and central nervous systems of vertebrate and invertebrate species. In addition, CGRP that is transported in somatofugal direction in peripheral nerve probably has a role in the muscle protein synthesis. The purpose of the present study was to investigate the effect of strength training on the content of CGRP in slow (soleus) and fast (tibialis anterior) muscles of wistar rats.
    Materials And Methods
    A number of 12 male Wistar rats (10 months of age, 220±15 gr) were randomly divided into tow groups: control group (n=7) and strength training (n=5). The strength training protocol consisted of climbing a 1-meter-long ladder set at an 85° angle, with a weight attached to the tail.
    Results
    The results showed that there was not a significant difference between slow and fast muscle CGRP of control group. Nonetheless, the strength training led to an increase in CGRP content of slow muscle and a decrease in CGRP content of fast muscle both of which were not significant compared with the control group (p=0.155 and p=0.083), respectively.
    Conclusion
    The findings of the current study show that slow and fast muscle CGRP content changes with strength training and indicate that strength training can remodel NMJ.
  • Sohiela Karbandi, Marayam Eshghizadeh, Dr Hamid Reza Aghamohammadiyan Sherbaf, Saeed Ebrahimzadeh, Dr Mohammad Safariyan Page 33
    Background And Aim

    Recognizing obesity as a chronic illness which has multiple causes has led to the fact that prevention efforts and interventions are needed in early childhood. Parents who provide immediate environment and influence the healthy habits and behaviors of their children can be effective in the prevention of childhood obesity. This study aims to determine the relationship between parenting style and obesity in preschool children in Mashhad.

    Materials And Methods

    In a two-stage random cluster sampling, children from kindergartens and preschool centers, who were also State Welfare recipients from seven regions of the city of Mashhad school districts, were selected. 76 obese children were in the case group and 152 normal- weight children were in the control group. A child was considered obese if the BMI was ≥95 the percentile. Individual and family information along with the three day food consumption records were gathered by interviewing the mothers. The parents also completed the Baumrind parenting style questionnaire.

    Results

    The mean scores of authoritative, authoritarian and permissive styles of mothers in case group were 32.4 ± 3.9, 13.6 ± 5.3 and 15.8 ± 3.8, respectively. The mean scores for the same categories of parenting style of mothers in the control group were 33.0 ± 3.3, 13.4 ± 4.9 and 15.9 ± 4.2, too. The mean scores of authoritative, authoritarian and permissive styles of fathers in case group were 32.2 ± 3.8, 14.8 ± 5.8 and 16.5 ± 5.3. The mean scores for the same categories of parenting style of fathers in the control group were 31.9 ± 3.2, 14.7 ± 4.8 and 15.7 ± 4.5. The mean scores of parents parenting styles in two groups were insignificant (p>0.05). However, there was a significant relation between fathers and mother's BMI with their children's BMI (p=0.000).

    Conclusion

    Parenting style is not associated with child obesity. The findings can be used as a basis for intervention studies.

  • Dr Seyed Mohammad Motamed Al Shariati, Dr Ahmad Meymane Jahromi, Dr Arash Beiraghi Toosi, Hadi Kooshyar Page 40
    Background And Aim
    Despite their medical side-effects, corticosteroids have been suggested for reducing the postoperative edema and bruising associated with rhinoplasty. More surveys are still under process in this regard. The current study was designed to assess the effects of corticosteroid on reducing both edema and echymosis as the side-effects in closed rhinoplasty. These two side-effects prolong the postoperative recovery of the patients.
    Materials And Methods
    The project is a multiple time series design of causal experimental type. 30 patients undergoing septorhinoplasty operations were randomly divided into 3 groups each of which consisted of 10 cases. The study was conducted during a six-month period. The first group received no dexamethason, the second group received single dose of dexamethasone while the third group received 3 doses of dexamethasone. The two variables studied were the dose and time of administration. By comparing standard photography which was taken before and after the operation, three blinded panelists rated the extent of echymosis, and the severity of the edema.
    Results
    The extent of edema and the severity of echymosis were different among the three groups. In group 3, which was prescribed the 3-dose steroid, the severity of edema and the extent of echymosis were much lower in comparison with the other two groups. Also the effect of dexamethason in relation to echymosis was statistically meaningful in the sixth post operative day.
    Conclusion
    Dexameyhason in the prescribed dose is effective in reducing both periorbital ecchymosis and edema in closed rhinoplasty with osteotomies which leads to the patient's satisfaction in postoperative period. This effect is long lasting and depends on the dose and time of prescription.
  • Dr Reza Rostami *, Khadijeh Shahmohamadi, Dr Gholamhossein Ghaedi, Dr Mohammad Ali Besharat, Mr Saeid Akbari Zardkhaneh, Mr Masoud Nosratabadi Page 46
    Background And Aim
    The family and social environment have important roles on flowering potential aptitudes. They enhance health and self-efficacy beliefs. The theory of self-efficacy hypothesizes that beliefs of individuals about their aptitude and abilities have good effects on their activities. Self-efficacy belief is the most important determinant of behavior. The aim of this study was to examine the relationship among emotional intelligence, social support and self-efficacy.
    Materials And Methods
    269 Tehran University students (191 females and 105 males) who were randomly selected were asked to complete perceived social support, self-efficacy and emotional intelligence scales. Correlation and regression were used to analyze the data.
    Results
    The results showed that self-efficacy had direct and meaningful correlation with all components of emotional intelligence and perceived social support. Emotional intelligence and perceived social support explained 23% and 15% of the variance of self-efficacy, respectively. Common correlation among components of emotional intelligence and perceived social support with self-efficacy was 0.37. Emotional perception (a component of emotional intelligence) could explain 40% of variance of self-efficacy. The family support and friends (the components of perceived social support) could explain 15% of the variance of self-efficacy, and family support has the greatest correlation coefficient with self-efficacy. After controlling the components of perceived social support effect, correlations between components of emotional intelligence and self-efficacy were found statistically meaningful. After controlling emotional perception, it was found that there were not significant correlations between components of perceived social support and self-efficacy.
    Conclusion
    In total, the findings revealed that emotional perception has a greater role in explaining of self-efficacy; and self-efficacy, emotional intelligence and perceived social support have significant and reciprocal effects on each other. The current research confirmed the role of social environment in enhancing the emotional intelligence and self-efficacy.
  • Dr Nowruz Delirejh, Dr Ahmad Morshedi, Dr Seyyed Shamsadin Athari Page 55
    Background And Aim

    In most infections and diseases, to cure and decrease the effect of disease, induction and increasing power of immuno system are necessary. Nigella sativa is a plant that has been used for treatment of many diseases. In this survey, the effect of Nigella sativa is surveyed in strengthening of Monocyte phagocytosis so that the use and mechanism of this plant for strengthening the phagocytosis of main cells of immune system are characterized.

    Materials And Methods

    For this purpose, 21 male quinea pigs were selected and divided into three groups: control group given nothing, treatment group with taking 6.25% Nigella sativa nutrient and another treatment group with taking 12.5% Nigella sativa nutrient for 3 weeks. At an even period, blood samples were taken and peripheral blood mononuclear cells (PBMC) were separated from each subject's Heparin Blood in the Faikol-Hypak style. Finally, the three tests, that is, reduction Nitro Blue Tetrazolium (NBT) renewal, phagocytosis with yeast and latex bead floressance were given.

    Results

    The results have shown that increasing of phagocytosis in Monocyte is meaningful (P≤0.05).

    Conclusion

    Using Black seed with food causes the increasing of phagocytosis in mononuclear cells and increasing of phagocytosis activity for uptake of foreign particles and pathogens. Thus, this substance can be used to define pathogens through activating Monocyte-Macrophage pathway, that is, the connector between the innate and adaptive immuno systems

  • T. Baloochi Beydokhti, M. Gharcheh, N. Bahri, K. Basirimoghadam Page 64
    Background And Aim

    However Hand washing is one of the most important factors in prevention of nosocomial infections, researches finding show that hand washing compliance in health care workers was not satisfying. The concept of compliance is effective hand hygiene in any opportunities for that.Other countries researches indicate that hand rubbing with alcohol-based solution adherence hand hygiene complioanc, regarding nurse's believes and cultural differences, this study was carried out in order to compare compliance hand hygiene with alcohol-based solution and plain soap.

    Material And Methods

    This quasi experimental study was performed on 97 nursing personnels of Gonabad hospitals. Participants were assigned in two groups randomly. Two groups were matched, concering affecting factors. The hand hygiene behaviour was observed for 15 days. Data collected and analyzed by SPSS version 14. P-Value level less than. 05 were considered.

    Results

    Results showed that hand hygiene compliance in case and control groups in respect were %62 and %59. Although compliance with alcohol-based solution was better than soap, independent t test didnt show significant differences between two groups (p=0.625).

    Conclusion

    however alcohol- base hand rub is resonable, time saving, easily usage and with less skin complication, perhaps the reasons of less than enough compliance are religious believes and feeling that hands arenot clean without rinsing them. Teaching the important of hand hygiene, advantages of using alcoholic solution and encouraging personnels who do hand hygiene can improve hand hygiene compliance

  • Dr Mohammad Reza Shahraki, Hamide Mirshekari, Dr Mehdi Harati, Mr Ahmad Reza Shahraki Page 71
    Background And Aim
    Metabolic syndrome is a metabolic disorder that affects on the Diabetes mellitus pathophysiology and alters the cell excitability and serum DHEAS value. The aim of this study was to evaluate the effect of Tamarindus indicia seed aqueous extract on tail flick reaction time and DHEAS value in fructose-fed male rats.
    Materials And Methods
    This experiment was performed on 30 male rats which were divided into three equal groups of sham control(C), Fructose-fed (F) and fructose-fed receiving Tamarindus indicia seed aqueous extract (FT). At the end of the study, tail flick reaction time and serum DHEAS were measured. The obtained data were analyzed by SPSS software version.11. The results were expressed as mean ±SD and statistical differences were considered significant (P<0.05).
    Results
    The results showed that tail flick reaction time in FT group significantly decreased compared with that of F group; however, serum DHEAS value in this group significantly increased compared with that of F group.
    Conclusion
    The results indicated that Tamarindus indicia seed aqueous extract can increase the cell excitability and serum DHEAS in fructose-fed male rats. Future studies will probably show the exact mechanism.