فهرست مطالب

مجله تحقیقات دامپزشکی
سال شصت و پنجم شماره 4 (زمستان 1389)
- تاریخ انتشار: 1389/10/02
- تعداد عناوین: 13
-
-
صفحه 273نوکلئوتید ها از جمله ترکیبات داخل سلولی محسوب می شوند و نقش کلیدی در تنظیم تمام پروسه های بیولوژیک دارند. تاثیر نوکلئوتید افزودنی جیره در 3 سطح صفر(گروه کنترل)، 25/0 و 5/0 درصد(گروه تیمار)، بر فعالیت زواید باب المعدی(ساک های پیلوریک) در تنظیم اسمزی بچه ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) بود. بدین منظور ماهیان با وزن متوسط 12 گرم (35 قطعه در سه تکرار برای هر تیمار) برای به مدت 8 هفته پرورش داده شدند. در پایان دوره1 پرورش تعداد 12 قطعه بچه ماهی از هر تیمار با میانگین وزن 26 گرم به شوری 18 گرم در لیتر معرفی گردید. پس از 72 ساعت جهت بررسی حضور و میزان فعالیت ایمنیایی آنزیم K+-ATPase، Na+، به روش بافت شناسی و ایمونوهیستوشیمی، از هر تیمار تعداد 4 قطعه ماهی صید و در محلول بوئن به مدت 24 ساعت فیکس گردیدند و در ادامه مراحل قالب گیری و برش انجام شد. مکان یابی ایمنیایی ((Immunolocalization آنزیم K+-ATPase، Na+ نشان داد که این آنزیم در انترسیت های زواید باب المعدی حضور داشته و میزان این آنزیم در نمونه های جیره» غذایی نوکلئوتید 5/0 درصد افزایش معنی داری (05/0< (p نسبت به تیمار صفر و تیمار 25/0 درصد داشته است. در مجموع می توان نتیجه گیری کرد که حضور قابل توجه این آنزیم در زواید باب المعدی آزاد ماهی خزر دلالت بر نقش تنظیم اسمزی این زواید داشته و تفاوت حضور آن در تیمارهای مختلف نوکلئوتید نشان می دهد که این ماده افزودنی می تواند با افزایش توان تنظیم یونی بچه ماهیان، نقش مهمی در سازش آنها به شوری 18 گرم در لیتر داشته باشد.
کلیدواژگان: تنظیم اسمزی، زواید باب المعدی، نوکلئوتید جیره، آزاد ماهی دریای خزر -
صفحه 281کادمیوم به عنوان یک فلز سنگین محیط زندگی حیوانات و گیاهان را آلوده نموده و اثرات زیان آوری بر سلامت و بهزیستی در موجودات زنده می گذارد. در مطالعه حاضر جوجه به عنوان یک مدل حیوانی جهت تحقیق اثرات سمی کادمیوم بر کلیه بکار برده شده است. تعداد 84 قطعه جوجه یک روزه نژاد راس از یکی از مراکز صنعتی پرورش طیور خریداری و به طور تصادفی در4 گروه 21 قطعه ای در قفس استاندارد توزیع شدند. همه پرندگان در خلال تجربه به طور آزاد به آب و غذا دسترسی داشتند. گروه های مورد مطالعه بر حسب میزان کادمیوم اضافه شده به جیره آنها به گروه های شاهد (گروه یک)،ppm 25(گروه دو)، 50(گروه سه) و 100 (گروه چهار)کادمیوم دسته بندی شدند. رشد، وزن بدن و وضعیت کلیه ها در تعداد 7 جوجه از هر گروه طی روزهای 14، 28 و 42 بررسی و پس از کالبد گشایی وزن کلیه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. در ادامه نسبت وزن آنها به وزن بدن × 100 محاسبه شد. نمونه های بافتی جمع آوری شده از گروه ها و زمان های مختلف پس از انجام مراحل مختلف پاساژ بافتی، قالبگیری، برش و رنگ آمیزی با استفاده از میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی ترانس میشن مطالعه شدند. نتایج مکتسبه با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس دو طرفه و آزمون توکی مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر طبق نتایج بدست آمده تاثیر منفی کادمیوم در رشد بدن و کلیه ها با دوز و زمان دریافت کادمیوم رابطه مستقیم دارد.
کلیدواژگان: کادمیوم، جوجه گوشتی، کلیه -
صفحه 289در دهه گذشته آنزیم های مختلفی در تغذیه نشخوارکنندگان و غیر نشخوارکنندگان مورد استفاده قرار گرفته است. برخی از آنها اثر مثبتی بر تولید حیوان داشتند. این پژوهش نیز به منظور مطالعه تاثیر تغذیه آنزیم ناتوزیم بر توان پرواری، قابلیت هضم و برخی متابولیت های شکمبه بره های نر ورامینی انجام گرفت. 24 راCس بره نر ورامینی 3 تا 4 ماهه با میانگین وزن اولیه 5/1±22 کیلوگرم در قالب یک طرح کاملا تصادفی با سه جیره آزمایشی و 8 تکرار در هر جیره به مدت 84 روز تغذیه شدند. جیره های آزمایشی شامل جیره شاهد (بدون آنزیم)، جیره حاوی نیم گرم ناتوزیم در هر کیلوگرم خوراک و جیره حاوی یک گرم ناتوزیم در هر کیلوگرم خوراک بودند. جیره پایه با استفاده از نرم افزار CNCPS گوسفندی متوازن شد. ماده خشک مصرفی و افزایش وزن روزانه بره ها اندازه گیری شده و قابلیت هضم جیره ها با اندازه گیری نشانگر خارجی اکسید کروم سه ظرفیتی تعیین گردید. پس از پایان آزمایش، از بره ها نمونه های مایع شکمبه گرفته شده و pH و نیتروژن آمونیاکی آنها اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده نشان داد که جیره های آزمایشی اثر معنی داری بر افزایش وزن روزانه، ماده خشک مصرفی روزانه و ضریب تبدیل غذایی بره های نر نداشتند. همچنین قابلیت هضم چربی خام، پروتئین خام، دیواره سلولی، دیواره سلولی بدون همی سلولز، ماده آلی و ماده خشک جیره های مختلف تفاوت معنی داری نداشت. pH و نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه بره ها نیز به طور معنی داری تحت تاثیر جیره ها قرار نگرفت.
کلیدواژگان: توان پرواری، متابولیت های شکمبه، قابلیت هضم، ناتوزیم، گوسفند -
صفحه 295در سال های اخیر استفاده از واکسیناسیون برای کنترل ویروس های آنفلوانزای پرندگان بخصوص ویروس های آنفلوانزای پرندگان با بیماریزایی ملایم در حال افزایش است، لذا ارزیابی کیفی آنها با توجه به خصوصیات ویروس عامل بیماری از اهمیت زیادی برخوردار است. در این مطالعه جهت ارزیابی کیفی واکسن های روغنی تحت گروه 2N9H آنفلوانزا در آزمایشگاه، توده ی آنتی ژن از سه واکسن تجاری قابل دسترس آنفلوانزا، توسط روش Aqueous partition استخراج و باز یافت شد، سپس مقدار پروتئین تام استخراج شده و فعالیت هماگلوتیناسیون باز یافت شده از هر واکسن تعیین و با میزان ایمنی زایی آنها در جوجه ها مقایسه شد. نتایج نشان داد فعالیت هماگلوتیناسیون بازیافته و غلظت پروتئین ویروسی استخراج شده از واکسن ها با دزهای مساوی متفاوت است. همچنین پاسخ سیستم ایمنی جوجه ها به واکسن های مورد مطالعه همانند نتایج قبل متفاوت و هماهنگ با آنها است که از نظر آنالیز آماری نیز اختلاف معنی داری بین آنها وجود دارد. با توجه به نتایج به نظر می رسد دلیل عمده ی کیفیت پایین دو واکسن از سه واکسن مورد مطالعه غلظت پایین پروتئین های ویروسی در آنها است.
کلیدواژگان: واکسن های آنفلوانزا، واکسن های امولسیون روغنی، ارزیابی در آزمایشگاه -
صفحه 301بیهوشی پیش کشتار یکی از مراحل مهم در مدیریت کیفیت گوشت ماهی می باشد. هدف از این پژوهش ارزیابی کیفیت گوشت ماهی کپور معمولی تحت روش های مختلف بیهوشی و کشتار بود. در این تحقیق اثر سه تیمار شامل: 1) بیهوشی ماهیان با غوطه وری در آب اشباع شده از گاز 2CO 2) بیهوشی ماهیان با غوطه وری آنها در عصاره گل میخک و 3) روش معمول کشتن ماهی (مرگ خارج از آب)، بر کیفیت گوشت ماهی کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که روش بیهوشی و کشتار بر کیفیت گوشت ماهی کپور معمولی اثر معنی دار داشته است (05/0< p.) در مطالعه حاضر مشخص گردید که میانگین pH عضله در طول زمان و بین تیمارهای آزمایشی مختلف تغییرات معنی داری داشته است (05/0< p.) میانگین pH عضله بلافاصله پس از مرگ، برای ماهیان تیمار مرگ خارج از آب، بیهوشی با گاز 2CO و بیهوشی با عصاره گل میخک به ترتیب 34/6، 48/6 و 99/6 بود. ماهیان بیهوش شده با عصاره گل میخک، 72 ساعت پس از مرگ پایین ترین میزان آب چک عضله را داشتند (05/0< p.) میانگین شاخص انکسار چشم در تیمار مرگ خارج از آب در مدت زمان پس از مرگ بالاترین مقادیر را دارا بود. همچنین روش های بیهوشی مختلف بر رنگ فیله و پوست ماهیان تاثیر معنی دار داشت (05/0< p.) نتایج نشان دادند که ماهی های بیهوش و کشته شده با عصاره گل میخک، کیفیت گوشت به مراتب بالاتری نسبت به سایر تیمار ها داشتندکلیدواژگان: گل میخک، کپور معمولی، کیفیت گوشت، مرگ خارج از آب، _ 2CO
-
صفحه 307یکی از بخش های سیستم تناسلی شتر نر، غدد جنسی است که براساس گزارشات موجود عبارتند از: غده پروستات– بالبویورترال (کوپر) و غدد میزراهی داخل لگنی. برای انجام این تحقیق تعداد پنج نمونه بافتی از انتهای آزاد پنیس 5 نفر شتر یک کوهانه ایرانی کشتار شده در کشتارگاه سمنان تهیه و بلافاصله درون محلول فرمالین 10 درصد قرار داده شدوسپس مقاطع بافتی ازانتهای دورپنیس تهیه وپس ازرنگ امیزی مورد بررسی قرار گرفت. مطالعه برش های بافتی تهیه شده نشان داد که در شتر علاوه بر غدد میزراهی موجود در محدوده» میزراه داخل لگنی، دو توده غده ای در ساختمان دیواره انتهای دور میزراه خارج لگنی واقع در جانب جسم غاری گلانز پنیس دیده می شود. یکی از این توده ها که کوچک تر است در محدوده جانب میزراه نزدیک جسم غاری گلانز و توده بزرگتر در موقعیت سطح شکمی میزراه واقع شده است. مقاطع کروی،بیضوی وکشیده این توده غده ای حاوی یک لایه سلول مکعبی بلند تا استوانه ای با هسته کروی قاعده ای و سیتوپلاسم متمایل به سفیدوکف آلود می باشندکه با توجه به این ساختمان،این غدد از نوع لوله ای بوده وتعیین نوع ترشحات آنها نیازبه بررسی بیشتر دارد.
کلیدواژگان: پنیس، آناتومی، شتر، بافت شناسی، میزراه -
صفحه 311بیماری آنفلوانزا یکی از مهم ترین بیماری های ویروسی طیور صنعتی است. در این مطالعه، توالی ژن نورآمینیداز دو سویه ویروس آنفلوانزای طیور شامل 1998/101A/Chicken/Iran/ZMT- و 2006/1A/Chicken/Iran/NGV- مورد بررسی قرار گرفت. ویروس اولی در سال 1377 از موارد اولیه همه گیری آنفلوانزا و ویروس دومی از همه گیری آنفلوانزای طیور در گله های گوشتی با تلفات بالا در سال 1385 جدا شده است. آمینواسید های محل جذب خونی یا (Hemadsorbing) HB پروتئین نورآمینیداز این دو سویه، تفاوت هایی با یکدیگر و با دیگر ویروس های جدا شده از ایران نشان دادند. هیچ گونه حذف یا درون پیوستگی یا تغییر در اندازه ساقه پروتئین نورآمینیداز در این سویه ها و دیگر جدایه های ایران دیده نشد. الگوی جایگاه های احتمالی گلیکوزیلاسیون در این دو سویه مشابه دیگر جدایه های آنفلوانزا بود. آنالیز فیلوژنتیکی ژن 2N این دو سویه، در مقایسه با دیگر جدایه های 2N9H نشان داد که هر دو سویه، در زیر دسته ویروس)2N9(H 1997/1A/Quail/HongKong/G قرار می گیرند. سویه 1998/101A/Chicken/Iran/ZMT- با دیگر جدایه های ایران در یک گروه و سویه 2006/1A/Chicken/Iran/NGV- در کنار ویروس های 2N9H پاکستان، در گروه دیگری در این زیر دسته قرار گرفتند. نتایج مطالعه حاضر حاکی از تغییرات قابل توجه ژن و پروتئین نورآمینیداز)2(N سویه اخیر ایران)2006/1(A/Chicken/Iran/NGV- در مقایسه با جدایه های قبلی است، که ممکن است منجر به تغییرات قابل توجه در خصوصیات بیولوژیکی و آنتی ژنیکی ویروس های آنفلوانزای در حال چرخش در گله های طیور ایران، شده باشد. این تغییرات می تواند منجر به کاهش کارآیی واکسیناسیون در بیماری آنفلوانزای طیور گردد. فلذا، بررسی میزان هومولوژی ژن های ویروس های آنفلوانزای رایج در فیلد با ویروس واکسینال 2N9H ضروری است.
کلیدواژگان: جذب خونی (HB)، آنالیز فیلوژنی، _ نورامینیداز (2)N، آنفلوانزای طیور)2N9(H -
صفحه 319یکی از معضلات گاوداری های صنعتی، کاهش باروری گاوها در فصول گرم سال به دلیل مرگ زودرس جنین است. در این راستا برای مقابله با اثر استرس گرمایی، علاوه بر فراهم کردن شرایط مناسب جایگاه استفاده از هورمون های موثر در تخمک گذاری GnRH) و (HCG نیز پیشنهاد شده است. نقش محوری پروستاگلاندین در ایجاد تخمک گذاری و اثر آن هم زمان با تلقیح در گاوهای(RB) Repeat Breeder نیز اشاره شده است. هدف این مطالعه ارزیابی نقش a2PGF در شرایط استرس گرمایی روی کارآیی تولیدمثلی گاوهای RB بود. این مطالعه در تابستان سال 86 و 87 در دو دامپروری بزرگ اطراف تهران (منطقه ورامین با مشخصات جغرافیایی 35 درجه و 33 دقیقه شمالی و طول جغرافیایی 51 درجه و 69 دقیقه شرقی و ارتفاع از سطح دریا 4/946 متر) صورت گرفت. تلقیح تمام گاوها در این دو گله براساس مشاهده فحلی و طبق روال، صبح و بعد از ظهر (A M-P M) توسط تکنسین ماهر صورت گرفت و درجه حرارت و رطوبت روزانه دامپروری نیز ثبت گردید. در این بررسی 150 راCس گاو RB به شکل کاملا تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. در گروه اول (50 راCس) هم زمان با تلقیح یک دز پروستاگلاندین a2PGF تزریق می شد و در گروه دوم (50 راCس) نیز هم زمان با تلقیح GnRH تزریق می گردید و در گروه سوم (50 راCس) هیچ گونه دارویی تزریق نشد (گروه کنترل.) دام هایی که 40 الی 50 روز پس از تلقیح فحلی را نشان نمی دادند، از طریق توشه رکتال تشخیص آبستنی می شدند. پس از پایان مطالعه در گروه اول 5 راCس،کلیدواژگان: برگشت مکرر به فحلی، پروستاگلاندین، _ استرس گرمایی
-
صفحه 323با توجه به وفور بروز ورم پستان در گاو های شیری استفاده از پارامتر های مختلف جهت کنترل بروز این بیماری می توان بسیار حائز اهمیت باشد. این تحقیق برای اولین بار در ایران با هدف بررسی تاثیر یک نوع مسدود کننده سرپستانک (Teat Sealant) به نام ماستی سیل (Masti-Seal) در کنترل وقوع تورم پستان انجام شد. تعداد 80 راس گاوشیری شکم دوم تا پنجم که حدود 7 ماه از آبستنی آنها گذشته بود و در یک ماه گذشته سابقه ابتلا به تورم پستان نداشتند جهت این مطالعه انتخاب شده و به 4 گروه تقسیم شدند. گروه الف 2 کارتیه ماستی سیل و 2 کارتیه بدون دارو، گروه ب 2 کارتیه ماستی سیل و 2 کارتیه کالوپن، گروه ج 2 کارتیه ماستی سیل به همراه کالوپن و 2 کارتیه فقط کالوپن و گروه د 2 کارتیه کالوپن، یک کارتیه ماستی سیل و یک کارتیه اوربی سیل دریافت نمودند. از کلیه گاوها نمونه شیر دو هفته قبل از خشکی (جهت کشت باکتریایی و شمارش سلول های سوماتیک) و 15 تا 25 روز پس از زایش (برای شمارش سلول های سوماتیک) اخذ شد. مشاهده، لمس، اندازه گیری سرپستانک و ارزیابی سونوگرافی قبل و در روزهای 7، 14 و 28 پس از درمان انجام شد. در کشت نمونه های شیر از گاوهای گروه ج 2 مورد Corynebacterium bovis و یک مورد قارچ جدا شد. علائم بالینی تورم پستان در هیچ یک از گاوهای مورد آزمایش مشاهده نشد و در اندازه گیری طول، قطر و ضخامت جداره سرپستانک تفاوت معنی داریوجود نداشت. در گروه ب تعداد سلول های سوماتیک کارتیه هایی که فقط...
کلیدواژگان: پیشگیری، ورم پستان، سرپستانک، سیل -
صفحه 329سلنیوم یک ماده معدنی کمیاب ضروری است و اثر شدیدی بر ایمنی، سلامتی و عملکرد تولیدی دارد. این آزمایش به منظور تعیین اثرات سه سطح سلنیوم بر عملکرد تولیدی و ایمنو لوژیکی جوجه های گوشتی انجام شد. 225 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه تجاری راس در یک طرح کاملا تصادفی، با 3 تیمار (5 تکرار و 15 قطعه جوجه در هر تکرار) با یکی از جیره های دارای سه سطح سلنیوم شامل جیره فاقد سلنیوم، جیره دارای سلنیوم در سطحNRC (15/0 میلی گرم در کیلوگرم جیره) و 2 برابر (3/0 میلی گرم بر کیلوگرم) تغذیه شدند. جوجه ها در 21 و 35 روزگی با 2/0 سی سی محلول 5درصد گلبول قرمز گوسفند (SRBC) در عضله سینه تزریق شدند و در 7 و 14 روز بعد از هر تزریق نمونه گیری خونی انجام شد. افزودن سلنیوم به جیره موجب افزایش مصرف خوراک، افزایش وزن روزانه و نیز تغییر معنی داریدر ضریب تبدیل غذایی نگردید (05/0(p>. افزودن سلنیوم منجر به مشاهده تفاوت معنی دارآماری بر فاکتورهای خونی (کلسترول، -LDLکلسترول و -HDLکلسترول(گردید (05/0(p<. اما بر تری گلیسرید و-VLDLکلسترول تاثیر معنی داری نداشت(05/0(p>. اثر جیره حاوی سطح 3/0 میلی گرم بر کیلوگرم سلنیوم منجر به افزایش معنی داردر میزان گاما گلوبولین تولید شده و نیز تیتر IgY تام در 7 روز بعد از تزریق دوم شد (05/0.(p< وزن ارگان های لنفوئیدی (طحال و بورس فابریسیوس) به طور معنی داری تحت تاثیر جیره ها قرار نگرفت (05/0(p>. از این تحقیق استنتاج می شود که افزودن سطوح سلنیوم مورد استفاده (بیشتر از سطح توصیه شده توسط (NRC در این آزمایش منجر به بهبود عملکرد، و تغییردر اندام های لنفوئیدی نگردید...
کلیدواژگان: جوجه گوشتی، سلنیوم، ایمنی هومورال، متابولیت های خونی -
صفحه 337تاثیر پروبیوتیک ها به عنوان میکروارگانیسم های مفید برای سلامتی حیوان میزبان می توانند عملکرد، دستگاه گوارش و سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهند. با توجه به تنوع محصولات پروبیوتیکی در دسترس، هدف از انجام تحقیق حاضر مقایسه تاثیر پنج نوع پروبیوتیک بر عملکرد، مرفولوژی روده و برخی شاخص های ایمنی و خون شناسی جوجه های گوشتی می باشد. پروبیوتیک های مورد آزمایش به 480 قطعه جوجه خروس گوشتی برای مدت 49 روز تغذیه شدند. عملکرد به تفکیک دوره های آغازی، رشد، پایانی و کل دوره بررسی شد. نمونه های روده کوچک در سنین 21، 35 و 49 روزگن از نظر مرفولوژی مطالعه شدند. به عنوان پاسخ ایمنی عیار پادتن علیه گلبول قرمز گوسفند و و اکسن نیو کاسل اندازه گیری شد. عملکرد در دوره های مختلف تحت تاثیر نوع پروبیوتیک قرار گرفت. ویژگی های مرفولوژی پزهای روده کوچک تحت تاثیر نوع پروبیوتیک استفاده شده بود. فاکتورهای خونی و ایمنی تحت تاثیر نوع پروبیوتیک مصرفی قرار نگرفت. توجه به نوع و ترکیب میکروارگانیسم های موجود در فراورده های پروبیوتیک با توجه به هدف استفاده کننده و کارایی فراورده ها ضروری می باشد.
کلیدواژگان: عملکرد، پروبیوتیک، مرفولوژی روده، سیستم ایمنی، _ جوجه گوشتی -
صفحه 345چکیده:بیماری دندانی اکتسابی در خرگوش های خانگی یک سندرم است که وضعیت تدریجی و پیش رونده ای دارد و می توان آن را مرحله بندی کرد. این بیماری به شکل خرابی و بدشدن کیفیت دندان ها، بدفرم شدن اکتسابی و طویل شدن ریشه ی دندان ها مشخص می گردد. تاکنون در کشور ما در خصوص میزان ابتلاء و شدت وقوع بیماری های دندان در خرگوش های خانگی، مطالعه ای صورت نگرفته است. هدف از انجام این تحقیق بررسی نوع عوارض (بدفرمی و طویل شدن ریشه ی دندان) و میزان وقوع بیماری های دندانی بر اساس اطلاعات اخذ شده از رادیوگراف های تهیه شده از خرگوش های ارجاعی به بیمارستان دام های کوچک دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران می باشد. در طی مدت 3 سال (1386-1383) از 239 رادیوگراف تهیه شده از خرگوش، 64 مورد رادیوگراف در ارتباط با اختلالات دندانی وجود داشت. تمامی اطلاعات به دست آمده پس از ثبت بر روی فرم های تهیه شده توسط نرم افزار 2003 Microsoft Excel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. از 64 رادیوگراف بررسی شده، 44/23 درصد مبتلا به مرحله ی یک بیماری و همین میزان مبتلا به مرحله ی 2 بیماری بودند. حدود 5/37 درصد از مبتلایان، عوارض مرحله ی 3 بیماری را نشان می دادند که شامل بدفرمی ها و از بین رفتن الگوی زیگزاگی سطح تماس دندان های گونه ای بالایی و پایینی بود. 62/15 درصد مبتلا به مرحله ی 4 بیماری بودند و هیچ موردی از ابتلا به مرحله ی 5 در این بررسی دیده نشد.
کلیدواژگان: بدفرمی، خرگوش، رادیوگرافی، طویل شدن ریشه ی دندان -
صفحه 351زخم شیردان یک اختلال گوارشی در همه ی نشخوارکنندگان اهلی بوده و بسته به نوع آن با نشانه های بالینی متفاوتی همراه می گردد. هدف از مطالعه حاضر تعیین وجود یا عدم وجود زخم های شیردانی در گاومیش می باشد. برای انجام این کار شیردان200 راCس گاومیش کشتار شده درکشتارگاه اهواز مورد بررسی قرار گرفته است. در هر مورد، پس از ارزیابی ظاهری ضایعات شیردان جهت حصول اطمینان، بررسی هیستوپاتولوژیک نیز بر روی برخی از آنها انجام می گرفت. در این بررسی 127 گاومیش(5/63درصد) دارای زخم شیردان بودند. تمام زخم ها (به جز 2 مورد) از نوع 1 تشخیص داده شدند.که به انواعa1، b1، c1 و d1طبقه بندی گردید. هشتاد و شش مورد(43درصد) از شیردان ها، دارای حداقل نواقص مخاطی بوده که به عنوان زخم نوع a1 شناخته شدند. ضایعات عمیق تر b(1) در 62 شیردان(31درصد) مشاهده گردید. در 19 مورد (5/9درصد(زخم نوع c1و در18 مورد (9درصد) زخم نوع d1 تشخیص داده شد. در تعداد قابل توجهی از شیردان ها انواع مختلف زخم مشاهده گردید. زخم های نوع a1 و b1 عمدتا در پیلور و زخم d1 عمدتا در بدنه شیردان یافت شدند. فراوانی زخم c1 در پیلور و بدنه یکسان بود. هیچ گونه تفاوت آماری معنی داری بین دو جنس و دو گروه سنی از نظر فراوانی زخم شیردان مشاهده نگردید.
کلیدواژگان: اهواز، کشتارگاه، _ گاومیش، زخم شیردان
-
Page 273Nucleotides are considered as cellular component which do regulatory effect and key function in all biological process. The aim of the present study was to investigate the effect of dietary nucleotide intake on osmoregulatory function of pyloric caeca in juvenile salmon of Caspian sea. This experiment was done in two levels of dietary nucleotide (0.25 % and 0.5%) and a control group (0%) for 8 weeks. After then, 12 fishes from each treated group were transferred into saline water (18 ppt). 72 hours later, fishes were fixed for histological and immunohistochemical studies. Histological studies were done by Hematoxiline-Fushin staining and light microscope. Immunolocalization of Na+,K+-ATPase was done by fluorescent microscope. Results showed that in all samples immunofluorescence of Na+,K+-ATPase can be seen in the baso-lateral parts of pyloric ceaca entrocytes. Treated groups showed higher fluorescence compared to the control. In this respect 0.5% group showed the highest values for immunofluorescence of Na+,K+-ATPase. Alternation in Na+, K+-ATPase values of epithelial pyloric caeca in response to dietary nucleodtides intake can be attributed to its role in adaptation of fish to 18 ppt saline
-
Page 281Cadmium as a heavy metal has some detrimental effects on the health of living organisms. The aim of the present inventigation was to study the effects of cadmium induced toxicity on the kidney in a broiler chicken model. Eighty four one day-old male Ross breed broiler chickens were obtained from a commercial poultry farm and randomly divided into four groups. While control (group 1) took no cadmium, groups 2, 3 and 4 received a ration of 25, 50 and 100 ppm cadmium (CdCl2) per day, respectively. At days 14, 28 and 42 seven birds were sacrificed and their kidneys were examined with both light microscope and transmission electron microscope. Data were statistically analyzed using 2- way ANOVA. Kidney lesions in the groups 3 and 4 were more severe than the group 2. Severity of kidney lesions showed both time and dose dependent manner increase so that all birds in groups 3 and 4 had severe kidney lesions. These groups received 50 and 100 ppm cadmium a day. Renal histopathology showed swelling, degenerative changes, necrosis and apoptosis in tubular epithelium as well as presence of hyaline casts and lack of kidney lymphoid tissue formation. It can be concluded that higher concentrations of dietary cadmium can induce kidney lesions in chickens through glomerular and tubular damages.
-
Page 289Different supplementary enzymes have used widely in diets for ruminants and non-ruminants over the past decade. The present study investigated the effects of feeding natuzyme (enzyme supplement) on feedlot performance, feed digestibility and rumen metabolites of Varamini male lambs. Twenty-four Varamini male lambs (initial body weight 22±1.5Kg with 3 to 4 months age) used in a completely randomized design for 84 days. The lambs were randomly allocated to three rations of 1) without enzyme, control diet, 2) with 0.5 g/kg of feed natuzyme, 3) with 1 g/kg of feed natuzyme with 8 replication. Basal diet was formulated according to CNCPS for sheep. Daily dry matter intake and monthly average gain of lambs recorded and digestibility of basal diet measured with chromic oxide as external marker. At the end of examination, rumen liquid samples collected from lambs and its pH and ammonia nitrogen were measured. The results showed that diets did not make significant effect on the average daily gain, dry matter intake and feed conversion ratio in lambs. Meanwhile, digestibility of crude protein, ether extract, dry matter, organic matter, neutral detergent fiber and acid detergent fiber of basal diet, ruminal pH and ammonia nitrogen did not show difference between diets. We concluded that use of 0.5 or 1 g/kg of feed natuzyme did not make significant effect on the performance of Varamini male lambs.
-
Page 295The use of vaccines in poultry to control avian influenza viruses (AIVs), especially mildly pathogenic avian influenza viruses, has been increased in recent years; thus, regarding the characteristic of AIVs, it is important to evaluate the quality of vaccines with an appropriate and rapid method. The aim of the present study was to investigate the quality of three commercially available oil-emulsion AIVs (subgroup H9N2) vaccines via in-vitro assessment. Viral antigens of the vaccines were recovered by aqueous partition method and the amounts of extracted total protein and recovered hemagglutination (HA) activity were determined and compared with the immune system responses of chickens to the vaccines. It has been shown that the amount of recovered total protein and activity of the recovered HA were different among vaccines with the same dose. Meanwhile, chickens showed different immune system responses to the vaccines. We have shown poor quality for two vaccines and high quality for one which can be attributed to their viral protein density.
-
Page 301A pre-slaughter stunning procedure is one of the most important steps in management of the fish meat quality. The aim of the present study was to evaluate meat quality of Common carp affected by different stun-slaughtering procedures. In this investigation effects of 3 experimental treatments consist of 1) stunning carps via submerging in saturated CO2 bath, 2) stunning carps through immersion into bath containing clove oil and 3) common fish slaughtering method (Asphyxia), were evaluated on meat quality of Common carp. Results revealed that anaesthetizing and killing procedures significantly made effect on meat quality compared to the immersion in clove oil method (p<0.05). We have shown that muscle pH varied significantly within trial time and among the experimental groups (p<0.05). Immediately after death, mean muscle pH for CO2, clove oil and asphyxia groups were 6.34, 6.48 and 6.99, respectively. At 72 h postmortem, fish in clove oil group had the lowest drip loss (p<0.05). Asphyxia group had the highest mean refraction index throughout the post mortem period. Meanwhile, different stunning procedures significantly affected the fillet and skin color (p<0.05). It seems that stun/killing fish with clove oil preserve meat quality more than the other methods
-
Page 307Accessory genital glands prostate,bulbourethral and pelvic urethral glands are a part of male camel genital system. The aim of the present study was to extend the literature on the urogenitol system in the male Camelus dromedarius. Five histological specimens from five camels were collected and fixed in 10% formalin solution. Routine histological procedures were done on penile specimens of distal extremity, sectioned at 6 microns, stained with Haematoxylin and Eosin and studied via light microscope. We have shown that urethral glands present in both pelvic urethra and the wall of distal extremity of penile urethra in the neck of camel,s penis. In this respect we found two massive glands of penile urethra. One mass was smaller and located on the lateral aspect of the urethra adjuscent to the corpus cavernosum. It was located on the dorsal surface of the urethra prior to inclination of the urethra to the left side. The other mass was greater and adhered to the ventral surface of the urethra. It was situated on the dorsolateral aspect of the urethra prior to inclination of the urethra to the left side. The round, elliptical and long sections of these massive glands were consist of high cuboidal or columnar cell layer. These cells had a round basic nucleus and white color cytoplasm. These tubular glands may be able to secret serous substances.
-
Page 311Avian Influenza (AI) is a viral respiratory disease of poultry industry that cause great economic losses in worldwide. In this study, the neuraminidase (NA) gene of two H9N2 avian influenza virus (AIV) strains (A/Chicken/Iran/ZMT-101/1998 and A/Chicken/Iran/NGV-1/2006), isolated from AI infected poultry farms in 1998 and 2006, were cloned and sequenced. Amino acids at hemadsorbing (HB) site of these isolates showed some differences between them and also with other Iranian isolates. No insertion or deletion or shortening in the stalk region of the NA gene were observed. Phylogenetic analysis showed that N2 gene of these strains, belonged to the same A/Qail/HongKong/G1/97-like virus sublineage. However, these strains were allocated in two different groups in the same sublineage. These results indicate that the N2 gene and protein sequences of the recently isolated H9N2 strain (NGV-1/2006) have substantial variation compared to the previous Iranian reported H9N2 strain (ZMT-101/1998). These changes may cause some new biologic and immunologic characteristics for AIVs, such as reduction of vaccination efficacy in immunized chickens. Therefore, evaluation of important genes and protective efficacy of used H9N2 vaccine strain used in Iran would be crucial
-
Page 323Mammary glands are particularly susceptible to new infections during the dry and early lactation periods. Dry cow antibiotic therapy in all quarters of all cows has been a traditional method to reduce the effect of these new infections. The objective of this study which was done for the first time in Iran was to determine the effect of infusion with Masti-Seal at dry off. Eighty Holstein Frisian dairy cows parity of 2 to 5 in 7 month of pregnancy were selected from a commercial dairy farm. All cows didnt show clinical mastitis in last month. The cows of group A (n=10) were randomly assigned to be treated in two quarters (LF/RR or RF/LR) with the sealant while two quarters in each cow remained as untreated controls. The cows of group B (n=10) were randomly treated with the dry cow therapy (DCT) and sealant. The cows of group C were randomly assigned to be treated in two quarters (LF/RR or RF/LR) with the DCT and sealant while two quarters were treated just with antibiotic DCT. In group D the effect of Masti-seal and Orbiseal in rear quarters were compared. Milk samples were collected for bacterial culture and somatic cell count(SCC) at dry off, 10-15 DIM. At calving, the Mastiseal was manually stripped from each quarter prior to collecting of colostrum. The clinical evaluations of teats were done in all groups at days 7, 14 and 28 after treatment. No changes in teats of cows were seen. Corynebacterium bovis and.
-
Page 329Selenium is an essential trace mineral and has a profound impact on immune function, health and productive performance. An experiment was conducted to evaluate the effects of dietary selenium in different levels on performance and humoral immunity in broiler chicks. Male broiler chicks (Arbor Acres, 1-d old, n= 225) were randomly assigned to 3 treatment groups of 5 replicates each including 15 chicks per replicate in a completely randomized design arrangement. Chicks were offered three levels of selenium including: basal diet (no supplemental dietary selenium), diets containing selenium as recommended by NRC (0.15 mg/kg diet) and 0.3 mg/Kg diet. Birds in each pen were injected with 0.2 mL of 5% sheep red blood cell (SRBC) solution at days 21 and 35 via intrapectoral injection. Blood collection was done at 7 and 14 days later and total IgY and blood metabolites were determined. Addition of selenium to diets did not make significant difference in daily weight gain, feed intake and feed conversion ratio (FCR). Selenium supplementation to diets resulted in significant effect on blood cholesterol, high density lipoprotein cholesterol (HDL-C) and low density lipoprotein cholestrol (LDLC- C) (p<0.05). It had not effect on triglyceride and very low density lipoprotein cholesterol (VLDL- C). Diets with 0.3 mg selenium increased total IgY titer and gammaglobulins 7 day after secondary injection (p<0.01). Different levels of selenium did not make significant effect on performance and weight of spleen and bursa. These results indicated that. ..
-
Page 337Probiotics are live microorganisms with beneficial health effects on host animals which exert their effects on performance, gastrointestinal tract and immune system. Various probiotic products are available in the market. This study compared the effects of various probiotic products on broiler performance, intestinal morphology and some immunological and hematological parameters. Five probiotic products were fed to v480 1-d old broilers for 49 days. Performance was studied in starting, growing, finishing and whole periods. Samples of small intestine were studied at 21, 35 and 49 days of age. Antibody titers against sheep red blood cells and new castle vaccine virus determinede as immune respons of birds. probiotic type influenced the performance of birds. Morphological charactertics of intestine have been affected by probiotic type. Probiotic type has not been affected by immune and blood related factors (p>0.05). Type and ingredients of probiotics should be considered when used for a special goal.
-
Page 345Aquired dental disease is characterized by deterioration of tooth quality, acquired malocclusion and elongation of the teeth roots. By now, there is no study to show incidence rate of dental diseases in Iranian pet rabbits. The aim of this study is to investigate types of disorders (dental malocclusion and elongation of the teeth roots) and rate of dental diseases based on information received from radiographs prepared from referred rabbits to Small Animals Hospital, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Iran. During three years (2004-2007) 64 out of 239 radiographs were related to dental disorders in rabbits. Among 64 studied radiographs, 23.44% were affected by stage I of the disease and the same rate was affected by the stage II. Almost 37.5% of the affected rabbits showed signs of stage III of the disease which were accompanying with malocclusion and loss of zigzag occlusal pattern of upper and lower cheek teeth. 15.62% were affed by stage IV of the disease, no affected cases with stage V was shown. These results showed high occurrence rate of tooth root elongation and malocclusion (about 64.06%) in referred pet rabbits to the University of Tehran Veterinary hospital.
-
Page 351Abomasal ulcer is a digestive disorder in domestic ruminants. There are several forms of ulcers which produce different clinical signs. For determination of lesion prevalence, abomasa of 200 buffaloes were examined grossly and in some cases, histopathologically. One hundred and twenty seven examined abomasa (63.5%) had ulcerative lesions. All ulcers (except in 2 cases) were classified as type 1. This type of lesion was sub-classified to 1a, 1b, 1c and 1d, based on its severity. Eighty six abomasa (43%) had minimal mucosal defects which were sub- classified as type 1a. Deeper injuries, type 1b, were observed in 62 (31%) abomasa. Type 1c and 1d were seen in 19 (9.5%) and 18 (9%) abomasa, respectively. The most of abomasa had several kinds of ulcers. While types 1a and 1b mainly occurred in the pyloric region, type 1d was mainly shown in the fundic region. The frequency for type 1c ulcer occurrence was the same in both regions. Frequency of abomasal ulcer, did not show any sex or age dependency