فهرست مطالب

مجله فیض
سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 56، زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/10/06
  • تعداد عناوین: 14
|
  • فرشته پورعبدالحسین، محمد جوان، سید جواد میر نجفی زاده، سمانه دهقان، محمد امین شرافت، صباح مظفری، ابوالحسن احمدیانی صفحه 369
    سابقه و هدف
    پروتئین های مهاری موجود در میلین با فعال کردن PKC، ترمیم آکسونی در مغز بالغین را محدود می کنند.اگر چه مهار PKC، توانایی پروتئینهای میلین را در مهار رشد آکسونی کاهش می دهد، ولی نقش و مکانیسم آن در مهار بازسازی میلین تاکنون ناشناخته است. با توجه به درگیر شدن دستگاه بینایی در بیماری MS، هدف از این مطالعه بررسی اثر مهار PKC در بازسازی میلین کیاسمای موش های دمیلینه شده با لیزولیستین می باشد.
    مواد و روش ها
    با تزریق یک میکرولیتر لیزولستین دمیلیناسیون در کیاسمای موش نر القاء شد و تزریق روزانه داخل بطنی مهار کننده پروتئین کیناز (C (GÖ6976 تا 14 روز پس از القاء ادامه یافت. الگوی دمیلیناسیون و رمیلیناسیون در کیاسمای بینایی با رنگ آمیزی اختصاصی میلین و با استفاده از ثبت پتانسیل برانگیخته بینایی (VEP) انجام شد.
    نتایج
    در حیوانات دریافت کننده لیزولسیتین به تنهایی بیشترین دمیلیناسیون در روزهای 3 و 7 پس از تزریق مشاهده شد و رمیلیناسیون کمی هم در روز 14 دیده شد، اما در حیواناتی که با مهارگر پروتئین کینازC نیز تیمار شده بودند، دمیلیناسیون کمی در روز 3 پس از تزریق مشاهده شد و رمیلیناسیون در روزهای 7 و 14 افزایش یافت. در داده های حاصل از ثبت VEP نیز در گروه آسیب، بیشترین تاخیر موج p در روز های 3 و 7 بود که در روز 14 برگشت به سمت نرمال داشت، ولی در گروه تیمار میزان تاخیر موج p در روزهای 3 و 7 به شکل قابل ملاحظه ای کاهش داشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد فعالیت پروتئین کیناز C در مهار ترمیم درون زاد میلین نقش بارزی داشته و مهار آن به عنوان یک راه کار درمانی جدید برای پیشبرد فرایند رمیلیناسیون در بیماری هایی مثل ام.اس. قابل استفاده باشد.
    کلیدواژگان: دمیلیناسیون، میلین، آنزیم پروتئین کیناز C، کیاسمای بینایی، ام اس، موش سوری
  • طاهره حق پناه، خدیجه اسماعیل پور بزنجانی، محمدرضا آفرینش خاکی *، وحید شیبانی، مهدی عباس نژاد، یاسر معصومی اردکانی صفحه 380
    سابقه و هدف

    هیپوکامپ در فرآیند یادگیری و حافظه درگیر بوده و ترکیبات آنتی اکسیدان سبب بهبود یادگیری می شوند. باتوجه به اینکه گیاه مرزنجوش سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی است، هدف از انجام مطالعه حاضر مطالعه اثر تزریق داخل هیپوکامپی عصاره آبی مرزنجوش بر یادگیری و حافظه فضایی می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه از 28 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار استفاده شد. پس از کانول گذاری دوطرفه در نواحی خلفی جانبی هیپوکامپ، حیوانات به مدت 4 روز متوالی، و در هر روز 4 مرتبه در ماز آبی موریس آموزش داده شدند و در روز پنجم حافظه فضایی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. بیست دقیقه قبل از مرحله آموزش و آزمون حافظه (به مدت 5 روز متوالی)، عصاره آبی مرزنجوش با مقادیر (3/0، 03/0 و 003/0 میکروگرم) و یا نرمال سالین (7=n) در هر طرف به نواحی CA1 هیپوکامپ تزریق شد.

    نتایج

    تحقیق حاضر نشان داد که تزریق داخل هیپوکامپی عصاره آبی مرزنجوش می تواند مسافت کل پیموده شده و زمان سپری شده تا یافتن محل سکوی مخفی در ماز آبی موریس در طی روزهای آموزش را کاهش دهد (05/0>P). همچنین، در روز به خاطر آوری میانگین زمان سپری شده در ناحیه هدف و proximity به سکو در حیوانات تیمار شده با مرزنجوش با گروه شاهد اختلاف معنی داری نشان نداد.

    نتیجه گیری

    تزریق داخل هیپوکامپی عصاره آبی مرزنجوش حافظه کاری موش های صحرایی را در ماز آبی موریس بهبود می دهد، اما بر تثبیت حافظه فضایی تاثیری ندارد.

    کلیدواژگان: گیاه دارویی، مرزنجوش، هیپوکامپ، یادگیری، ماز آبی موریس، موش های صحرایی
  • مرتضی پیری، محمد ناصحی، مریم سادات شاهین، محمدرضا زرین دست صفحه 388
    سابقه و هدف
    آلکالوئیدهای بتا کربولین نظیر هارمان در مواد غذایی و مواد تدخینی مشتق از گیاهان نظیر توتون یافت می شوند. در این مطالعه نقش گیرنده های نیکوتینی هیپوکامپ پشتی موش سوری در اثرات هارمان بر رفتار اضطرابی مورد مطالعه قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    به منظور تزریق داخل هیپوکامپی نیکوتین، ناحیه CA1 هیپوکامپ پشتی موش های سوری مورد مطالعه با استفاده از دستگاه استریوتاکس به صورت دو طرفه کانول گذاری گردید. پس از گذشت یک هفته و متعاقب تزریق داخل صفاقی هارمان، رفتار اضطرابی حیوانات با آزمون hole-board سنجیده شد. داده های حاصل با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه مقایسه شدند.
    نتایج
    در این مطالعه، تزریق درون صفاقی هارمان تعداد head dip و فعالیت حرکتی حیوان را کاهش داد (001/0=P). به علاوه، تزریق دوطرفه نیکوتین به داخل هیپوکامپ پشتی نیز از تعداد head dip کاست(01/0=P)، بدون اینکه بر روی فعالیت حرکتی اثری بگذارد. همچنین، تزریق مکامیلامین (آنتاگونیست گیرنده نیکوتینی) به داخل هیپوکامپ پشتی در غیاب و حضور هارمان اثری بر روی رفتار اضطرابی و فعالیت حرکتی نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان می دهد نه تنها هارمان و نیکوتین دارای اثر اضطراب زا می باشند، بلکه بین آنها یک برهمکنش پیچیده نیز وجود دارد. همچنین، اثرات اضطرابی هارمان از طریق گیرنده های غیر نیکوتینی القاء می شود.
    کلیدواژگان: هارمان، نیکوتین، هیپوکامپ، اضطراب، موش سوری
  • بهنام صانعی، محمد موذنی بیگستانی، سعیده رئیسی صفحه 398
    سابقه و هدف
    تهوع و استفراغ از جمله عوارض مشترک اعمال جراحی و بی هوشی بوده که در اعمال جراحی به روش لاپاراسکوپی به دلیل پنوموپریتوان، بیشتر از اعمال دیگر دیده می شود. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر دگزامتازون بر تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی کوله سیستکتومی به روش لاپاراسکوپی در مرکز آموزشی درمانی آیت الله کاشانی شهرکرد اجراء گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، به صورت کارآزمایی بالینی روی90 نفر از بیماران کاندید جراحی کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک که شرایط ورود به مطالعه را داشته انجام شد. بیماران به روش تصادفی ساده به دو گروه 45 نفره تقسیم شدند که 90 دقیقه قبل از شروع جراحی به گروه مداخله 8 میلی گرم دگزامتازون و به گروه شاهد 2cc نرمال سالین به صورت وریدی تزریق گردید. بروز تهوع و استفراغ تا 16 ساعت پس از جراحی به فواصل 4 ساعته به صورت جداگانه در پرسشنامه مربوطه ثبت و اطلاعات حاصله به وسیله آزمون-های آماری t، فیشر و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    مطالعه حاضر نشان داد 4 ساعت و 12 ساعت پس از جراحی بروز تهوع در گروه مداخله نسبت به گروه شاهد کمتر بود (02/0=P، 004/0=P) و 4 ساعت پس از عمل بروز استفراغ در گروه مداخله به طور معنی داری کمتر از گروه شاهد بود (013/0=P).
    نتیجه گیری
    استفاده از دگزامتازون وریدی، قبل از جراحی کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک، از بروز تهوع و استفراغ پس از عمل می کاهد
    کلیدواژگان: تهوع و استفراغ، دگزامتازون، کوله سیستکتومی
  • فاطمه عطوف، محمود محمودی، حجت زراعتی، عباس رحیمی فروشانی، سید علیرضا مروجی صفحه 405
    مقدمه
    در تحلیل های بقا در صورت وجود نسبتی از افراد با مدت زمان بقای بیشتر نسبت به سایرین، استفاده از مدل های شفایافته مناسب تر است. هدف از این مطالعه تعیین بقای 5 ساله بیماران مبتلا به سرطان معده پس از جراحی و بررسی عوامل موثر بر آن می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه بقای حداکثر 10 ساله 330 بیمار سرطان معده جراحی شده مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی تهران در فاصله زمانی 5 ساله 1374 تا 1378 بررسی شد و پیگیری بیماران تا سال 1383 ادامه داشت. طول عمر بعد از جراحی بر حسب زمان مرگ تعیین شد و اثر متغیرهای سن، جنس، محل درگیری، نوع پاتولوژی، وجود و محل متاستاز و مرحله بیماری بر طول عمر و نیز نسبت بهبودی مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از روش کاپلان مایر و مدل شفایافته وایبل استفاده گردید.
    نتایج
    احتمال بقای 5 ساله و میانه طول عمر بیماران مورد بررسی به ترتیب 24 درصد و 9/19 ماه بود. نتایج حاصل از تحلیل تک متغیره با مدل شفایافته وایبل نشان داد متغیرهای سن، وجود متاستاز، محل متاستاز و مرحله بیماری بر بهبودی افراد موثر می باشند. در بررسی اثر هم زمان متغیرهای مختلف مشخص شد متغیرهای سن و مرحله بیماری بر بهبودی موثراند، اما هیچ کدام از متغیرها بر طول عمر بیماران اثر معناداری نداشتند.
    نتیجه گیری
    در وضعیت هایی که جامعه مورد بررسی شامل دو زیرگروه مستعد و غیرمستعد (ایمن یا شفایافته) برای واقعه مورد نظر (مرگ از سرطان معده در این مطالعه) باشد، استفاده از مدل شفایافته به منظور بررسی جداگانه متغیرهای مرتبط با نسبت شفایافتگی و نیز توزیع زمان آن واقعه برای افراد مستعد مناسب است.
    کلیدواژگان: سرطان معده، آنالیز بقا، نسبت بهبودی، مدل شفایافته وایبل
  • کمال اصالت منش، محسن تقدسی، عباس ارج، محمد متینی، سید علیرضا مروجی، امید نصیری، پورمند محسنیان، ایمان غفارپسند صفحه 414
    سابقه و هدف
    آرتریت روماتوئید (Rheumatoid arthritis; RA) یکی از شایع ترین بیماری های خودایمنی است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین سطح خونی ‎‎ویتامین D و فعالیت بیمار ی در بیماران مراجعه کننده به کلینیک های روماتولوژی کاشان طی سال 1388 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی ‎مقطعی بر روی 108 بیمار مبتلا به ‎RA انجام شد. پس از خون گیر ی سطح خونی ‎ویتامین D و ‎ESR افراد چک شد و بیماران مورد معاینه کامل مفصلی قرار گرفتند. تشخیص قطعی آرتریت روماتوئید با کمک معیار ACR (انجمن روماتولوژی آمریکا) انجام شد.
    نتایج
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد سطح سرمی ویتامین D 79 نفر (14/73 درصد) نرمال و از بقیه افراد پایین تر از نرمال بود. میانگین سنی مبتلایان به آرتریت روماتوئید با ویتامین D نرمال، 6/11±22/52 سال و در گروه ویتامین D پائین، 51/12±48/48 سال بود (075/0=P‎). ‬میانگین اندکس فعالیت بیمار ی در بیمار ان با ویتامین D نرمال، 37/1±75/3 و در بیمار ان با ویتامین D پائین، 56/1±19/5 بود (001/0>‎P). ‬میانگین تعد اد مفاصل متورم بیماران با ویتامینD نرمال، 39/1±24/1 مفصل و در گروه دیگر، 35/3±65/3 مفصل بود (001/0 =‎(P.‬ میانگین تعد اد مفاصل دردناک بیماران با ویتامینD نرمال پائین تر از افراد دارای ویتامین D پائین بود (042/0=P‬‎). همچنین، میانگین ESR بیماران با ویتامین D نرمال تقریبا نصف بیمار ان با ویتامین D پائین بود (002/0=‬P‎).
    نتیجه گیری
    در بیمارانی که آرتریت روماتوئید فعال دارند، سطح ویتامین D پائین تر می باشد.
    کلیدواژگان: ویتامین D، آرتریت روماتوئید، اندکس فعالیت بیماری، ESR، VAS
  • حمید ابطحی، محمد جواد قنازاده، علی هاتف سلمانیان، احسان غزنوی راد، مسعود کریمی صفحه 420
    سابقه و هدف
    واکنش زنجیره ای پلی مرآز (Polymerase chain reaction; PCR) از نظر سرعت، دقت و کارآیی نسبت به سایر روش های تشخیص اشریشیاکلی در آب، ارجحیت دارد. بروز نتایج مثبت کاذب از معایب این روش است و برای رفع این مشکل می-توان از واکنش زنجیره ای پلی مرآز معکوس (Reverse transcriptase- polymerase chain reaction; RT-PCR) استفاده نمود. در این تحقیق سعی گردیده تا علاوه بر تعیین کارآیی روش RT-PCR، میزان حساسیت این روش برای شناسایی اشریشیاکلی آب در مقایسه با روش MPN (Most Probable Number) نیز مورد بررسی قرار گیرد.
    مواد و روش ها
    با استفاده از ترادف ژنی 16srRNA اشریشیاکلی پرایمرهای (S rRNA Forward) SF و SR(S rRNA Reverse) طراحی شدند. رقت های مختلف از باکتری در آب مقطر تهیه شده و سوسپانسیون باکتری از دو نوع فیلتر FHLP و HAWP، عبور داده شد. سپس،RT-PCR انجام گردید. شناسایی آلودگی 15 حلقه چاه آب شهر اراک و مقایسه آن با روش MPN برای بررسی کارآیی روش فوق انجام گرفت.
    نتایج
    یافته های مطالعه حاضر نشان داد که RT-PCR قادر است وجود باکتری در رقت های مختلف را شناسایی کند. فیلترهای هیدروفوبیک از جمله FHLP در مقایسه با فیلترهای هیدروفیلیک HAWP توانایی بالاتری در جدا سازی باکتری ها دارند. به علاوه، مقایسه شناسایی آلودگی آب با دو روش MPN و RT-PCR انجام گرفته در این تحقیق نشان دهنده کارآیی بالای روش RT-PCR بود.
    نتیجه گیری
    با استفاده از RT-PCR که حساسیت بیشتری نسبت به روش MPN دارد، می توان وجود باکتری حتی در رقت های بسیار پایین را نشان داد. همچنین، فیلترهای هیدروفوبیک نسبت به فیلترهای هیدروفیلیک قدرت بیشتری در جذب باکتری ها دارند.
    کلیدواژگان: آلودگی آب، اشریشیا کلی، واکنش زنجیره ای پلی مرآز معکوس
  • شهلا یزدانی، زینت سادات بوذری، ساره فغانی صفحه 426
    سابقه و هدف
    تهوع و استفراغ در اوایل حاملگی یکی از مشکلات طبی زنان است. در بیماران با ویار شدید حاملگی پیامدهای بارداری شامل سقط، زایمان زودرس، وزن کم زمان تولد، مرده زایی و پیامد مادری پره اکلامپسی شایع تر است. این مطالعه در جهت بررسی بروز پیامدهای جنینی و مادری حاملگی در بیماران با ویار شدید حاملگی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی روی 70 بیمار حامله قبل از سن 14 هفته حاملگی که با استفراغ شدید حاملگی در بیمارستان یحیی نژاد بابل بستری شدند (گروه مورد) و 100 بیمار که جهت مراقبت اوایل حاملگی به این مرکز مراجعه کرده بودند (گروه کنترل) انجام گرفت. همه بیماران تا زمان زایمان پی گیری شدند. اطلاعات لازم و عوارض مادری و نوزادی به وسیله پرسشنامه جمع آوری شده و سپس آنالیز شدند.
    نتایج
    زایمان زودرس در گروه مورد 4/9 و در گروه کنترل 1 درصد بود که اختلاف آن به لحاظ آماری معنی دار بود (015/0=P). بروز سقط در گروه بیمار 6/8 و در گروه کنترل 1 درصد بود که اختلاف بین آنها نیز معنی دار بود (02/0 =P). میزان بروز دیابت در گروه کنترل صفر و در گروه بیمار 9/10 درصد بود (001/0=P) ولی در دو گروه از نظر روش زایمان، وزن و مرگ و میر نوزادان و پره اکلامپسی تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به بیشتر بودن عوارضی نظیر دیابت بارداری، زایمان زودرس، سقط و بستری نوزاد در بیماران با استفراغ شدید حاملگی، مراقبت و پیگیری دقیق بیماران در طی بارداری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: استفراغ شدید حاملگی، عوارض بارداری، تولد زودرس، مرگ و میر جنینی
  • الهه میانه ساز، فریبا رایگان، سید علیرضا مروجی، رضا دانشور کاخکی، اعظم مصداقی نیا صفحه 431
    سابقه و هدف
    مشکل اصلی در تجویز وارفارین، از پرکاربردترین ضد انعقادهای خوراکی، چگونگی نیل به INR مطلوب است. هدف از این مطالعه تعیین میانگین دوز موثر وارفارین برای بیماران مراجعه کننده به کلینیک قلب کاشان طی سال 1387 است تا نتایج آن جهت تجویز دوز مناسب دارو در زمان کوتاه تر و ایمن تر صورت گیرد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، پرونده بیماران کلینیک قلب کاشان که به هر دلیل وارفارین مصرف می کردند، از نظر جواب INR، خصوصیات دموگرافیک، داروهای مصرفی، بیماری های زمینه ای و مصرف سیگار ارزیابی شد. زمانی که INR به حد مطلوب 4/2 تا 6/2 رسیده و حداقل در سه آزمایش متوالی در همین محدوده باقی ماند، دوز تجویز شده به عنوان دوز مطلوب ثبت می شد. کسانی که INR آنها این شرایط را نداشت، از مطالعه حدف شدند.
    نتایج
    از 86 بیمار 71 نفر شرایط ورود به مطالعه را داشتند. میانگین دوز روزانه وارفارین 38/1±97/3 میلی گرم بود. 46 بیمار به علت فیبریلاسیون دهلیزی، 13 نفر به دلیل داشتن دریچه مصنوعی، 11 نفر با نارسایی احتقانی قلب و 1 بیمار سکته مغزی آمبولیک وارفارین می گرفتند. دوز دریافتی دارو با سن رابطه معکوس داشت (01/0=P) ولی ارتباط معنی داری با جنس(7/0=P)، بیماری های زمینه ای (07/0=P)، مصرف سیگار (2/0=P)، داروهای مصرفی (07/0=P) و وزن (1/0=P) نداشت و به طور معنی داری در بیماران دارای دریچه مصنوعی بالاتر بود (008/0=P).
    نتیجه گیری
    دوز موثر روزانه وارفارین 38/1±97/3 و دوز موثر هفتگی آن 77/9±83/27 میلی گرم به دست آمد که می تواند راهنمای پزشکان جهت تجویز دوز مناسب و کسب INR مطلوب باشد.
    کلیدواژگان: وارفارین، INR، نگهدارنده
  • الهام زینلی، رضوان منیری، محمود صفاری، سیدغلامعباس موسوی صفحه 439
    سابقه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus; MRSA) مهمترین عامل ایجاد عفونت بیمارستانی است. هدف از این مطالعه تعیین خصوصیات مولکولی ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از نمونه های بالینی و شناسایی ژن mec و هم چنین تیپ بندی SCCmec در بیماران بیمارستان شهید بهشتی کاشان می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی روی 150 نمونه استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از نمونه های بالینی بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال 1388 انجام پذیرفت. سویه ها با تست های بیوشیمیایی نظیر رنگ آمیزی گرم، کاتالاز، کواگولاز، تست DNase و تخمیر قند مانیتول تایید گردید. ژنوتیپ SCCmec با روش multiplex PCR تعیین شد و نتایج با استفاده از آزمون مجذور کای و آزمون دقیق فیشر تحلیل گردید.
    نتایج
    87 مورد از 150 سویه (58 درصد) استافیلوکوکوس اورئوس حامل ژن mecA بود.34 سویه از 87 سویه مقاوم به متی سیلین (1/39 درصد) از بیمارستان و 53 سویه (9/60 درصد) از جامعه بود. 3 سویه از 87 نمونه (4/3 درصد) دارای ژن SCCmec typeI، 12 سویه (8/13 درصد) SCCmec typeII، 8 سویه (2/9 درصد) SCCmec type IVb،4 سویه (6/4 درصد) SCCmec type IVd و 3 سویه (4/3 درصد) SCCmec typeV بودند.
    نتیجه گیری
    بیش از نیمی از سویه های استافیلوکوکوس اورئوس دارای ژن mecA بوده و افزون بر 60 درصد آن ها از جامعه (CA-MRSA) جداشده بودند. هم چنین، SCCmec typeII فراوان ترین ژنوتیپ جدا شده از نمونه ها بود.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین MRSA، تایپینگ باکتریایی، تایپینگ مولکولی
  • ثریا حیدری، مصطفی منتظر ظهوری، عفت فرخی، ابوالفتح شیرمردی، گل اندام بنی طالبی، سمیه رئیسی، زهره عطایی، مرضیه ابوالحسنی، محبوبه کثیری، محمد تقی اکبری، کیهان قطره، مرتضی هاشم زاده چالشتری* صفحه 447
    سابقه و هدف

    ناشنوایی یک بیماری حسی- عصبی است که در هر 500 تولد زنده یک مورد آن اتفاق می افتد. این بیماری با علت های ژنتیکی، محیطی یا هردو رخ می دهد. بیش از 60 درصد موارد غیر ارثی هستند و 80 درصد از موارد ارثی به صورت غیر سندرومی و دارای وراثت آتوزومی مغلوب می باشند. در این مطالعه فراوانی جهش های میتوکندریایی A1555G، A3243G و A7445G در بیماران استان فارس مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه 72 ناشنوای غیر سندرومی مورد بررسی قرار گرفتند. DNA بیماران با روش استاندارد فنل-کلروفرم استخراج شده و جهش های ژن میتوکندریایی با روش PCR – RFLP غربال گری شدند. در نهایت جهش های احتمالی به روش توالی یابی مستقیم مورد تایید قرار گرفتند.

    نتایج

    در این مطالعه، هیچ کدام از جهش های A1555G، A3243G و A7445G یافت نشد. با این حال، از بین رفتن یک محل برش آنزیم محدودگر در ژن MTTL1 که جهش A3243G در آن بررسی می گردید، واریانت آللی G3316A را با فراوانی 4/1 درصد در این بیماران نشان داد.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان داد که جهش های میتوکندریایی A1555G، A3243G و A7445G در ایجاد ناشنوایی در نمونه های مطالعه شده نقشی ندارند.

    کلیدواژگان: DNA میتوکندریایی، جهش، A3243G، A7445G، ناشنوایی غیرسندرمی، PCR، RFLP
  • محمد مهدی ادیب سرشکی، بابک بهار، اردشیر قوام زاده، کامران علی مقدم، مسعود ایروانی صفحه 453
    سابقه و هدف
    تنها درمان شفابخش جهت مبتلایان به بیماری بتاتالاسمی ماژور پیوند مغز استخوان آلوژنیک می باشد که در بیماران نوع 3 با عوارض و مرگ و میر قابل توجهی همراه است. باتوجه به گزارشات موردی از موفقیت پیوند غیرریشه کن کننده در مبتلایان به بتاتالاسمی ماژور، اثربخشی این روش همراه با رژیم آماده سازی پیوند با سمیت کمتر در درمان مبتلایان به بتاتالاسمی نوع 3 بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آینده نگر که طی سال های 1380 تا 1382 در مرکز پیوند مغز استخوان بیمارستان شریعتی تهران صورت گرفت تعداد 13 نفر از بیماران مبتلا به بتاتالاسمی نوع 3 تحت پیوند سلول های بنیادی خون محیطی و مغز استخوان از دهنده خواهر یا برادر قرار گرفتند. رژیم آماده سازی غیر ریشه کن کننده شامل فلودارابین به مدت پنج روز، بوسولفان به مدت دو روز و گلوبولین آنتی تیموسیت برای چهار روز بود. رژیم پروفیلاکسی جهت واکنش پیوند علیه میزبان بعد از پیوند شامل سیکلوسپورین و متوتروکسات بود و بیماران در صورت افت کیمریسم دهنده تحت درمان با انفوزیون لنفوسیت دهنده (DLI) قرار می گرفتند.
    نتایج
    رژیم آماده سازی پیوند به خوبی و بدون سمیت قابل توجه بر روی سیستم های هماتولوژیک و گوارشی و ریوی تحمل شد. پنج نفر از بیماران (46/38 درصد) واکنش پیوند علیه میزبان حاد و 2 نفر (38/15 درصد) واکنش پیوند علیه میزبان مزمن داشتند. دو نفر نیز پس از پیوند فوت نمودند. پس از 5 سال پیگیری، دو نفر سوروایوال عاری از بیماری تالاسمی داشتند.
    نتیجه گیری
    روش پیوند سلول های بنیادی آلوژنیک غیرریشه کن کننده می تواند به عنوان یک روش درمانی با عوارض کم برای مبتلایان به بتاتالاسمی نوع 3 به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: بتاتالاسمی ماژور، پیوند سلول های بنیادی، انفوزیون لنفوسیت دهنده
  • هدایت جعفری، محسن تقدسی، جبار حیدری*، رضا علی محمدپور، ابراهیم نصیری صفحه 462
    سابقه و هدف

    از مهم ترین علایم بیماری های قلبی به خصوص مشکلات مربوط به عروق کرونر، درد قفسه سینه و تنگی نفس است. تست ورزش یک روش پروگنوستیک و دیاگنوستیک مهم در ارزیابی بیماران مبتلا به بیماری های ایسکمی قلبی است. هدف از انجام این مطالعه بررسی نتایج تست تحمل فعالیت (تست ورزش) در مراجعه کنندگان با دردهای تیپک و غیر تیپیک قفسه سینه به مرکز قلب مازندران در شش ماهه دوم سال 1386 بوده است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر به صورت توصیفی روی 500 نمونه که با دردهای تیپیک و غیر تیپک به مرکز قلب مازندان مراجعه کرده بودند، انجام شد. پس از مصاحبه، معاینه و تست های آزمایشگاهی، با حضور محقق و متخصص قلب، (ETT (Exercise Tolerance Test با استفاده از Tread mill و طبق پروتکل بروس (Bruce Protocol) در چهار مرحله انجام شد.

    نتایج

    مطالعه حاضر نشان داد نتیجه تست ورزش80 مورد (16 درصد) مثبت است. نتیجه مثبت تست ورزش افرادی که درد تیپیک قلبی داشتند، 25 برابر بیشتر از مبتلایان به درد غیرتیپک بود. 43 نفر (75/53 درصد) از نمونه های با تست مثبت مذکر بودند و اکثریت آنها (41 نفر، 25/51 درصد) در گروه سنی 65-51 ساله قرار داشتند. 5/12 درصد افراد با تست مثبت و همچنین 6/78 درصد افراد با تست منفی درد غیرتیپیک داشتند.

    نتیجه گیری

    جدی گرفتن علایم و نشانه های مختلف بیماری های قلبی، به خصوص دردهای تیپک و حتی غیرتیپیک قفسه سینه، از اولویت های مهم آموزشی در پیشگیری از ایجاد سکته قلبی است.

    کلیدواژگان: درد قفسه سینه، بیماری عروق کرونر، سکته قلبی
  • مسعود ناظم، عبدالحمید عمویی، محمد عیدی، مهرداد حسین پور صفحه 469
    سابقه و هدف
    دوپلیکاسیون فورگات به طور معمول در مدیاستینوم خلفی دیده شده و در10 الی20 درصد موارد توام با دوپلیکاسیون مری می باشد. هرچند مواردی از دوپلیکاسیون مری قبلا گزارش شده است ولی اغلب موارد آن در مری توراسیک بوده است. شیرخوار با دوپلیکاسیون مری معمولا با دیسترس تنفسی یا توده بدون علامت که به صورت اتفاقی در گرافی قفسه صدری دیده شده است مراجعه می کند.
    معرفی بیمار: بیمار شیرخوار 7 ماهه ای است با وزن 5/7 کیلو گرم که با دیسترس تنفسی، تب و عدم تحمل غذا به بیمارستان مراجعه کرده است. در معاینه فیزیکی علائم دهیدراسیون، استریدور، تاکی پنه، رتراکسیون بین دنده ای و سفتی گردنی را نشان داده و در گرافی قفسه صدری دو عدد توده کیستیک در ناحیه دیستال گردن مشاهده شده است. همچنین، در سی تی اسکن گردن و قفسه صدری توده کیستیک با انتشار به مدیاستینوم خلفی مشاهده شده است. با عمل جراحی توده کیستیک متصل به مری به طور نسبی تخلیه شده و مری بعد از خارج سازی مخاط کیست ترمیم شد و در نهایت بیمار گاستروستومی گردید.
    نتیجه گیری
    هر چند دوپلیکاسیون مری بیماری نادری است، ولی همواره بایستی در تشخیص افتراقی توده های گردنی توام با دیسترس تنفسی در شیرخواران مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کیست، دوپلیکاسیون، مری
|
  • Fereshteh Pourabdolhossein, Mahmad Javan, Sayyed Javad Mirnajafi-Zadeh, Samaneh Dehghan, Mohammad Amin Sherafat, Sabah Mozafari, Abdolhasan Ahmadiani Page 369
    Background
    Axon regeneration in adult CNS is limited by the presence of inhibitory proteins associated with myelin. Although blocking PKC activity attenuates the ability of CNS myelin to inhibit neurite outgrowth, the role as well as mechanisms underlying the remyelination inhibition in CNS are still largely unknown. Considering the role of PKC in axonal regeneration and the vulnerability of optic chiasm in multiple sclerosis (MS), we assessed the effect of PKC inhibition on remyelination of lysolecithin induced demyelinated optic chiasm.
    Materials And Methods
    Demyelination was induced by stereotaxic intra-chiasmatic injection of 1µl lysolecithin (%1) in male mice. Intracerebroventricular daily injection of a PKC inhibitor (GO6976) was done for 14 days post-lesion. Demyelination and remyelination patterns in optic chiasm were confirmed through histological verification and electrophysiological study using Luxol fast blue staining and visual evoked potentials (VEP) recording, respectively.
    Results
    In lysolecithin treated animals, demyelination was mostly marked at days 3 and 7 post-lesion and an incomplete remyelination occurred at day 14 post-lesion. VEP recording showed increased P-latency at the days 3 and 7 post-lesion while it partially decreased at day 14. Following the inhibition of PKC, while the extent of demyelination and P-latency slightly decreased at the days 3 and 7 post-lesion, it recovered at day 14. VEP recording data were confirmed by histological verification.
    Conclusion
    Inhibition of PKC activity could represent a potential therapeutic approach for stimulating the remyelination process in the context of multiple sclerosis.
  • Tahereh Haghpanah, Khadijeh Esmailpour Bezanjani, Mohammad Reza Afarinesh Khaki, Vahid Sheibani, Mahdi Abbasnejad, Yaser Masoomi Ardakani Page 380
    Background

    Hippocampus is well known to be involved in learning and memory. It is proved that antioxidants improve learning and memory. Origanum vulgare L. ssp. Viridis (ORG) is a rich source of antioxidants. The aim of this study was to investigate the effect of intra-hippocampal injection of aqueous extract of ORG on spatial learning and memory.

    Materials And Methods

    Twenty-eight adult male Wistar rats (275-300gr) were used in this study. The animals were bilaterally canulated in dorsolateral hippocampus. One week after recovery the animals were trained (4 trails for four consecutive days) in Morris water maze (MWM). Then, the retention of spatial training was evaluated in the fifth day. Twenty minutes before the training or retrieval test, different concentrations of ORG (0.003, 0.03 and 0.3 µl/rat) or saline were injected into the hippocampus.

    Results

    Repeated-measure ANOVA showd that intra-hippocampal injection of ORG significantly decreased the distance and time of reaching to hidden platform in MWM, Intra-hippocampal injection of ORG in the retrieval day did not show any significant difference in the duration of target zone and the platform proximity compared to the saline group.

    Conclusion

    The intra-hippocampal injection of Origanum aqueous extract improves the rat working memory in MWM however it doesnt affect on the consolidation of memory.

  • Morteza Piri, Mohammad Nasehi, Maryam Sadat Shahin, Mohammadreza Zarrindast Page 388
    Background
    β-carboline alkaloids, such as harmane, are found in common plant-derived foodstuffs and plant-derived inhalation components of tobacco. In the present study, the involvement of dorsal hippocampus nicotinic receptor in the harmane effects on anxiety behavior has been evaluated.
    Materials And Methods
    Mice were anesthetized with an intra-peritoneal injection of ketamine hydrochloride plus xylazine and then placed in a stereotaxic apparatus. Cannual were bilaterally implanted in the CA1 region of hippocampus. All animals were allowed to recover for 1 week before the beginning of the behavioral testing. The hole-board test was used to evaluate the anxiety-like behaviors. One-way analys was of variance so that Dunnett’s test was used to analyse data. All experiments were performed in accordance with institutional guidelines for animal care and use.
    Results
    Intraperitoneal injection of harmane decreased the number of head dip and locomotion (P<0.001). While bilateral intra-dorsal hippocampal injections of nicotine decreased the number of head dip (P<0.01), it had no effect on locomotor activity. Furthermore, intra-dorsal hippocampal injection of mecamylamine (nicotinic receptor antagonist) in the presence and absence of harmane had no effect on anxiety behavior and locomotion (P>0.05).
    Conclusion
    harmane and nicotine not only display anxiogenic effects but also demonstrate a complex interaction. The findings also indicated that harmane induces anxiety via non-nicotinic receptors.
  • Behnam Sanei, Mohammad Moazeni Bistgani, Saeedeh Reisi Page 398
    Background
    Nausea and vomiting are among the common complications of anesthesia and surgery with a higher incidence in laparoscopic cholecystectomy (LC). The purpose of this study was to evaluate the efficacy of pre-operative dexamethasone on the relief of postoperative nausea and vomiting following LC.
    Materials And Methods
    This is a randomized clinical trial study. In this prospective, placebo-controlled study, 90 patients requiring laparoscopic cholecystectomy (LC) were randomly divided into two groups: the dexamethasone group (n=45) received dexamethasone (8 mg, IV) and the control group (n=45) received saline (2cc, IV) 90 minutes before the anesthesia. Signs and symptoms of nausea and vomiting were recorded every 4h for 16h in the two groups. The data were analyzed using Fishers, Chi- square and t test.
    Results
    A lower feeling of nausea was seen 4h and 12h post-surgery in the dexamethasone group (P=0.02, P=004), also a lower accurance of vomithng was observed 4h post-operative in the same group compared to the control group (P=0.013).
    Conclusion
    The results suggest that pre-operative dexamethasone (8 mg, IV) application significantly reduces the incidence of post-operative nausea and vomiting.
  • Fatemeh Atoof, Mahmood Mahmoudi, Hojat Zeraati, Abbas Rahimi Foroushani, Sayyed Alireza Moravveji Page 405
    Background
    Due to its high prevalence, the survey on gastric cancer survival in Iran seems too important. In the case of relative long-term survival of the cases, using standard models is not conventional. So cure models are used to estimate the proportion of the cured patients that will never experience the event of interest and also to evaluate the survival function of susceptible individuals who may experience the event and effective factors. This study was carried out to determine the five-year survival rate of gastric cancer patients who have undergone surgical treatment.
    Materials And Methods
    Three hundred and thirty gastric cancer operated patients with a maximum 10-year survival were enrolled in the study. The patients’ life expectancy after surgery and cure fraction and their relationships with some variables were evaluated. Kaplan-Meier and Weibull Cure models were utilized for analyses.
    Results
    The five-year survival rate and the median life expectancy were 24% and 19.9 months, respectively. Univariate analysis using the Weibull model showed that age, existence/site of metastasis and stage of disease influenced on the probability of curing (P<0.05). On assessing the simultaneous effect of different variables the age and stage of disease proved to be effective on curing (P<0.05), but none of the variables affected the life expectancy of patients (P>0.05).
    Conclusion
    Using the cure models is beneficial in situations which the population under study suggests the presence of subpopulation. The cure/immune model methodology may separeltery identify the sets of covariates related to the cured proportion and also the failure time distribution of uncured one.
  • Kamal Esalatmanesh *, Mohsen Taghadosi, Abbas Arj, Mohammad Matini, Sayyed Alireza Moravveji, Omid Nasiri, Pourmand Mohsenian, Iman Ghafarpasand Page 414
    Background
    Rheumatoid arthritis (RA) is one of the most prevalent autoimmune diseases in the world. Some of the researches have suggested that the serum vitamin D level may relate to disease activity. The current study was designed to identify the correlation between serum vitamin D level and the disease activity index (DAI).
    Materials And Methods
    In this sectional study, 108 patients (diagnosed based on the American Committee of Rheumatology criteria) were enrolled. In all cases after determining the serum vitamin D level and ESR, complete joint examination were done. The normal range of vitamin D was 47.7 - 144 nm/lit. Then, the specified disease activity form (DAS-28) and visual analog scales (VAS) were filled out. The correlation between disease activity index, (based on VAS, tendered or swelled joints and ESR) and serum vitamin D was analyzed using Chi square, Mann Whitney and t-tests.
    Results
    Seventy nine (73.14%) out of 108 patients had normal serum vitamin D and 29 (26.86%) had low serum vitamin D level. The mean age of patients with normal and low serum vitamin D level were 52.22±11.6 and 48.48±12.51, respectively (P=0.075). The mean DAI in normal and low vitamin D patients were 3.75±1.37 and 5.19±1.56, respectively (P=0.00). The mean number of swollen joints in normal and low vitamin D patients was 1.24±1.39 and 3.65±3.3, respectively (P=0.001). The mean number of tender joints in normal and low vitamin D patients were 6.84±4.41 and 9.44±3.62, respectively (P=0.042). The mean ESR in normal and low vitamin D patients were 19.40±12.40 and 37.91±21.72, respectively (P=0.002). Moreover, the mean VAS in normal and low vitamin D patients was 23.29±19.42 and 50.68±30.78, respectively (P=0.003).
    Conclusion
    The more active the RA, the less serum vitamin D level.
  • Hamid Abtahi, Mohammad Javad Ghannazadeh, Ali Hataf Salmanian, Ehsan Ghaznavi Rad, Masoud Karimi Page 420
    Background
    Escherichia coli (E. coli) is an indicator of potential human fecal contamination. Polymerase Chain Reaction (PCR) as an ideal detection method for detecting E. coli has some advantages like rapidity, high sensitivity and accuracy, easy performance, ability to run in high numbers and inexpensiveness. On the other hand, the disadvantage of PCR is possibility of its false positive results. In this study, reverse transcriptase polymerase chain reaction (RT-PCR) method was used to overcome the problem, and the results were compared to most probable number (MPN).
    Materials And Methods
    16srRNA forward (SF) and 16srRNA reverse (SR) primers were designed using E. coli 16srRNA sequence. After preparing different diluted samples of E. coli in distilled water, the bacteria were separated by FHLP and HAWP filters and its 16srRNA was propagated using mentioned primers. To confirm the sensitivity of the RT- PCR method compared to MPN one, samples obtained from 15 water sources in Arak city were examined.
    Results
    The number of bacteria in dilutions were confirmed with culture. RT-PCR data showed that FHLP compared to HAWP filters have a higher capability in separating of bacteria in different dilutions. Also there was a higher sensitivity of RT-PCR compared to RT- PCR and MPN.
    Conclusion
    RT-PCR can detect the bacteria in lower dilutions of bacterial suspension. Hydrophobic filters (e.g. FHLP) compared to hydrophilic filters (e.g. HAWP) have higher capability in separating bacteria. To detect all coliform bacteria RT-PCR amplifications achieved by cells concentrated with hydrophobic filters are recommended.
  • Shahla Yazdani, Zinat Sadat, Sareh Page 426
    Background
    Nausea and vomiting in early stages of pregnancy is a common complaint. In patients with HEG (hyperemesis gravidarum) adverse fetal outcomes, including abortion, preterm delivery, low birth weight (LBW) and maternal outcome (e.g. preeclampsia) are more common than in normal pregnancy. In this study, we evaluate the incidence of some adverse fetal and maternal complications among the patients with HEG.
    Materials And Methods
    This study was performed on 70 patients (under 14 weeks of gestations) with HEG admitted in Yahya-Nejad hospital (Babol) as the study group and 100 cases referred to prenatal care as the control group. All the patients were followed up until the time of delivery.
    Results
    The incidence of preterm delivery in the HEG and control group was 9.4% and 1%, respectively, considered statistically significant (P=0.015). The incidence of abortion in the HEG and control group was 8.6% and 1%, respectively, which was significant (P=0.02). The incidence of gestational diabetes in control and HEG group was 0% and 10.9%, respectively (P=0.001). There was no significant difference between the study group and the control one in terms of the type of delivery, weight / mortality of neonates and preeclampsia.
    Conclusions
    Considering the high incidence of gestational diabetes, preterm delivery, abortion and morbidity of neonates in patients with HEG, close observation of patients with HEG during the pregnancy is recommended.
  • Elaheh Mianehsaz, Fariba Raygan, Sayyed Alireza Moravveji, Reza Daneshvar Kakhaki, Azam Mesdaginia Page 431
    Background
    The major problem in prescribing the therapeutic dose of warfarin, the most clinically used anticoagulant, is achieving its optimal International Normalized Ratio (INR). This study was designed to determine the mean dose of warfarin among the patients admitted to Kashan Heart Clinic in 2008.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, the medical documents of all patients receiving warfarin in any medical indications were studied for demographic specification, INR results, smoking, other used drugs and the underlying diseases. The warfarin dose attained (INR equal to 2.4-2.6 for 3 consecutive test results) was regarded as the optimal dose. All unqualified cases in terms of INR criteria were excluded. Statistical analysis was done using ANOVA, Pearson, Spearman and T-tests.
    Results
    Seventy one out of 86 patients were included in the study. The mean daily dose of warfarin was 3.97±1.38 mg. Fourty six, 13, 11 and one patient(s) received warfarin for atrial fibrillation, prosthetic valve, congestive heart failure and embolic cerebrovascular accident, respectively. While warfarin dose had an inverse relation to age (P=0.01), it had no significant relation with sex (P=0.7), underlying diseases (P>0.07), smoking (P=0.2), other used drugs (P=0.07) and the patient weight (P=0.1). The results showed that warfarin dose was higher among the patients with prosthetic valve (P=0.008).
    Conclusion
    The obtained effective daily and weekly dose of warfarin i.e. 3.97±1.38 and 27.83±9.77 mg, respectively could be used as a therapeutic clue for prescribing the appropriate dose and optimum INR.
  • Elham Zeinali, Rezvan Moniri, Mahmood Safari, Sayyed Gholam Abbas Mousavi Page 439
    Background
    Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) is the main cause of hospital infection. The aim of present study was to investigate the molecular characteristics of Staphylococcus aureus (SA), to detect mecA gene, and to type SCCmec in the strains isolated from patients at Kashan Shahid Beheshti Hospital.
    Materials And Methods
    This descriptive study was carried out on SA isolates (n=150) collected from the clinical samples at Kashan Shahid Beheshti Hospital, Iran during 2009. The identification of all tested isolates were confirmed using Gram's stain, coagulase, DNase and manitol salt agar. In addition, the genotypes of SCCmec in the MRSA isolates were determined by multiplex PCR.
    Results
    Eighty seven (58%) out of 150 SA isolates were confirmed as MRSA harboring mecA gene detected by PCR. Thirty four out of 87 (39.1%) were HA-MRSA and the remainig 53 (60.9%) were CA-MRSA. The multiplex PCR assay for SCCmec complex of MRSA strains (n=87) showed that 3(3.4%) samples were SCCmec type I, 12(13.8%) SCCmec type II, 8(9.2)% SCCmec type IVb, 4(4.6%) SCCmec type IVd and 3(3.4%) SCCmec type V.
    Conclusion
    More than 50% of SA strains were positive for mecA gene and more than 60% of them were CA-MRSA. Moreover, SCCmec type II was the predominant strain of the identified MRSA.
  • Soraya Heidari, Mostafa Montazer Zohouri, Efat Farrokhi, Abolfath Shirmardi, Golandam Banitalebi, Somayeh Reisi, Zohreh Atai, Marzieh Abolhasani, Mahbobeh Kasiri, Mohammad Taghi Akbari Page 447
    Background

    Hearing loss is a sensorineural disorder occuring in 1 out of 500 births. It happens due to some genetic/environmental causes or both. More than 60% of cases are noninherited and 80% non syndromic with autosomal recessive inheritance. In the present study we investigated the frequency of mtDNA A1555G, A3243 and A7445G mutations among the patients in Fars province.

    Materials And Methods

    Seventy two non syndromic hearing loss subjects were studied. DNA was extracted using standard phenol-chloroform method. The screening of the mitochondrial gene mutations were performed using PCR-RFLP procedure. Finally, the possible mutations were confirmed by direct sequencing.

    Results

    None of the A1555G, A3243G and A7445G mutations was detected in this study. However, destroying a MTTL1 restriction site for the investigation of A3243G mutation, revealed a G3316A with allelic variant of 1.4% in the deaf subjects.

    Conclusion

    Our data indicated that the mitochondrial A1555G, A3243 and A7445G mutations have no role in auditory deficits in patients studied.

  • Mohammad Mahdi Adib Sereshki, Babak Bahar, Ardeshir Ghavamzadeh, Kamran Ali -Moghadam, Masoud Iravani Page 453
    Background
    At present, the only curative treatment for β-thalassemia major is allogenic bone marrow transplantation accompanied with considerable mortality and morbidity in class III β-thalassemia. Regarding few case reports on successful non-myeloablative stem cell transplantation in class III β-thalassemic cases, we evaluated the effectiveness of this type of allogenic stem cell transplantation, considering less toxic non-myeloablative conditioning regimen.
    Materials And Methods
    In this prospective study in Shariati Hospital bone marrow transplantation center during 2001-3, 13 class III β-thalassemia patients (on the basis of history and physical examination and liver biopsy) were transplanted with peripheral blood and bone marrow stem cells from their HLA-identical siblings. Non-myeloablative conditioning regimen included fludarabine; busulan; antithymocyte globulin. Graft versus host disease (GVHD) prophylactic regimen was cyclosporin and metothrexate. In the case of the declining chimerism, the patients were treated with donor lymphocyte infusions (DLI).
    Results
    The conditioning regimen was tolerated well without any considerable toxicity in hematologic, gastrointestinal and pulmonary systems. Five (38.5%) patients had acute and 2(15.4%) had chronic GVHD. Two patients died after transplantation. While two cases had a thalassemia-free survival.
    Conclusion
    Although associated with high graft failure and the recurrence of disease, non-myeloablative stem cell transplantation may be used as a curative, less toxic post-transplantation treatment for class III ß-thalassemia.
  • Hedayat Jafari, Mohsen Taghadosi, Jabar Heydari, Reza Ali Mohammadpour, Ebrahim Nasiri Page 462
    Background

    The main signs of cardiac disease (particularly the coronary disease) was chest pain and the shortness of breath. ETT is a prognostic and diagnostic tool for assessing the ischemic heart patients. The aim of present study was to determine the results of applicating ETT for patients with typical and atypical chest pain complaints referring to the Mazandaran Cardiac Center 2007.

    Materials And Methods

    This descriptive study was conducted on 500 patients with typical and non Typical pain referring to the heart centers of Mazandaran province. After the interview, examination and laboratory tests, attended by the researcher and cardiologist, the patients under went ETT (Exercise Tolerance Test) with Tread mill according to Bruce protocol (Bruce Protocol) in four steps.

    Results

    The present study showed the positive effect of exercise test in 80(16%) of cases. The positive test results of exercise test in the cases with typical heart pain was 25 times more than the cases with atypical heart pain. 43(53.75%) of the cases with positive test were male the majority of whom were (41caseses,51.25%) in age range of 51-65 years. 12.5% of cases with positive test and also 78.6% with negative test had atypical pain.

    Conclusion

    getting serious signs and symptoms of various disease serious (especially of the typical and atypical chest pain) is among the main educational priorities for the prevention of cardiac infarction.

  • Masoud Nazem, Abdilhamid Amoei, Mohammad Eidy, Mehrdad Hossein Pour Page 469
    Background
    Foregut duplication is commonly found in the posterior mediastinum. About 10-20% of these anomalies are associated with esophageal duplication. It can occur in all parts of esophagus. Although the duplication of cervical esophagus has been previously reported, a majority of it was found in the thoracic oesophagus. Infant esophageal duplication is usually associated to respiratory distress or asymptomatic thoracic mass, casually detected in x-ray. Case Report: In this report the case was a 7 months old infant (7.5 kg) with the chief compliant of respiratory distress, fever and nutritional intolerance.
    Results
    Physical examination of the case showed dehydration, stridor, tachypnea, intercostal retraction and neck stiffness. Plain chest radiogram showed a dual cystic mass in the distal neck region. Neck and chest CT- scan showed cervical cystic lesion disseminated to the posterior mediastinum, probably propagated to the respiratory system. For treatment, cystic lesion attached to the esophagus was partially resected, esophagus was repaired and the remaining mucosa of the cyst was removed, then gastrostomy tube was inserted.
    Conclusion
    Although the cervical esophageal duplication of cysts are rare in infant respiratory distress, they must be considered as one of differential diagnoses of the cervical masses.