فهرست مطالب
مجله آب و فاضلاب
پیاپی 42 (تابستان 1381)
- 86 صفحه، بهای روی جلد: 5,000ريال
- تاریخ انتشار: 1381/05/15
- تعداد عناوین: 15
- مقالات علمی
-
صفحه 2به کارگیری آب های با کیفیت نه چندان مطلوب (اصطلاحا آب های نامتعارف) در آبیاری اراضی کشاورزی، از دیرباز در بسیاری از مناطق دنیا عملی رایج و متداول بوده است. در ایران به دلیل حاکم بودن اقلیم خشک و نیمه خشک و فشارهای شدید وارد شده بر منابع آب تجدیدپذیر در نتیجه وقوع خشکسالی های چند ساله اخیر، رشد روزافزون جمعیت، توسعه شهرنشینی، صنعتی شدن، و... استفاده بهینه از تمامی منابع آبی در دسترس از جمله پساب های شهری و خانگی به عنوان یکی از انواع آب های نامتعارف شدیدا مورد توجه قرار گرفته است.
هدف و دورنمای این بخش از تحقیق، بررسی تغییرات مواد آلی خاک در نتیجه ی اجرای عملیات آبیاری با فاضلاب های خانگی و نیز خودپالایی و تجزیه این مواد در خارج از فصل کشت و تا ابتدای سال زراعی بعد می باشد. به همین منظور و در قالب تحقیقات لایسیمتری، به مدت دو سال از فاضلاب های خانگی خام و تصفیه شده شهرک اکباتان جهت آبیاری سبزیجات خوراکی از قبیل گوجه فرنگی، جعفری و هویج استفاده شد. این تحقیق با منظور نمودن آب چاه به عنوان تیمار شاهد و بهره گیری از آزمایش آماری فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی به اجرا در آمد. با پایان یافتن فصل کشت و قطع آبیاری، در فواصل زمانی مناسب از خاک نمونه برداری شد و مقدار مواد آلی تعیین گردید.
نتایج به دست آمده نشان داد که بیشترین مقدار افزایش مواد آلی به خاک، در اثر کاربرد فاضلاب خام، اتفاق می افتد. هم چنین در تمامی موارد، مقدار ماده آلی در خاک تحت کشت محصول هویج از همه بیشتر و در گوجه فرنگی از همه کمتر بود. خودپالایی موجب تقلیل قابل توجه مقدار مواد آلی خاک شد. شدت خودپالایی یا نرخ کاهش روزانه مواد آلی با مقدار ماده ورودی به خاک رابطه مستقیم داشته، به طوری که فاضلاب خام با بیشترین مقدار افزایش ماده آلی، بالاترین نرخ کاهش روزانه (9/14 میلی گرم بر 100 گرم خاک در روز) را به خود اختصاص می دهد. در پایان سال دوم، میزان مواد آلی باقی مانده در خاک، در نتیجه آبیاری با فاضلاب های خانگی خام و تصفیه شده، به طور متوسط برابر 8/48 و 4/17 درصد مقدار اولیه موجود پیش از اجرای تحقیق بود؛ در حالی که در آب چاه کاهش چشمگیر 5/31 درصدی مواد آلی از مقدار اولیه اتفاق افتاد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها، وجود تفاوت معنی دار در سطح 1% از نظر تاثیر نوع آب آبیاری، نوع محصول کشت شده، سال اجرای آزمایش ها و اثر زمان نمونه برداری بر مقدار مواد آلی خاک و خودپالایی آن را به وضوح نشان داد.
کلیدواژگان: آبیاری با فاضلاب خانگی، فاضلاب خام، فاضلاب تصفیه شده، مواد آلی، خودپالایی مواد آلی خاک -
صفحه 12در تحقیق حاضر بهینه سازی شرایط عملکرد بیوراکتورهای دنیتریفیکاسیون با بستر ثابت و جریان رو به بالا مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور از یک راکتور مکعب مستطیلی شکل در مقیاس آزمایشگاهی که از ورقه های موج دار از جنس PVC پر شده بود، استفاده شد. جهت تامین میکروارگانیسم از یک راکتور SBR بی هوازی جهت القای باکتری استفاده گردید و پس از یک ماه چرخش خوراک راکتور آماده بهره برداری شد. باکتری کشت داده شده در این تحقیق سودوموناس الکالی ژنز بود.
آزمایش ها نشان داد که در محدوده زمان ماند هیدرولیکی مورد آزمایش (از نیم ساعت تا 48 ساعت) مقادیر درصد حذف نیترات با غلظت ورودی 100 میلی گرم در لیتر بسیار بالا (حداقل به میزان 93% با غلظت خروجی 9/6 میلی گرم در لیتر) و مستقل از این پارامتر می باشد. در صورتی که در مورد COD باقی مانده، اثر افزایش زمان ماند هیدرولیکی در درصد حذف این پارامتر محسوس تر بود (حداقل به میزان 80% با غلظت 25 میلی گرم در لیتر). در مورد نیتریت (محصول واسطه واکنش دنیتریفیکاسیون) در زمان های ماند هیدرولیکی بیشتر از یک ساعت غلظت این پارامتر از حد چند صدم میلی گرم در لیتر فراتر نرفت. در صورتی که در زمان ماند هیدرولیکی نیم ساعت، مقدار غلظت به نحو شدیدی رو به افزایش گذاشت. بر اساس نتایج حاصله با افزایش نسبت C/N (با استفاده از اتانل به عنوان ماده کربنی) درصد حذف نیترات بالا رفته و غلظت نیتریت و COD باقی مانده کاهش می یابد. مقدار بهینه C/N (در زمان ماند هیدرولیکی یک ساعت و غلظت نیترات ورودی به میزان 100 میلی گرم در لیتر) برابر با 6/1 به دست آمد. در این نسبت غلظت نیترات، نیتریت و COD باقی مانده در خروجی به ترتیب برابر با مقادیر 7/3، 3/7 و 09/0 میلی گرم در لیتر اندازه گیری شد.
این تحقیق هم چنین نشان می دهد که گرچه با افزایش غلظت نیترات ورودی غلظت نیترات خروجی زیاد می شود، ولی بازدهی حذف نیترات تقریبا ثابت می ماند. (با 2% اختلاف حداکثر به میزان 96%). این مسئله در مورد نیتریت مشاهده نشد. غلظت نیتریت باقی مانده در خروجی به نحو شدیدی متاثر از غلظت نیترات ورودی بود که این مشکل با بهینه سازی زمان ماند هیدرولیکی راکتور مرتفع شد در مجموع بهینه سازی شرایط بیودنیتریفیکاسیون منجر به کسب نتایج موفقیت آمیزی در حذف نیترات از آب آشامیدنی شد.
کلیدواژگان: دنیتریفیکاسیون، راکتورهای با بستر ثابت، آب آشامیدنی، نیترات، نیتریت، بهینه سازی -
صفحه 20واقع شدن ایران بر روی کمربند خشک جهانی باعث شده که در برخی سال ها به علت وقوع خشکسالی آسیب های فراوان به کشور وارد شود. استان مرکزی نیز از این امر مستثنی نمی باشد. متاسفانه تاکنون مطالعه جامعی در زمینه خشکسالی استان و خسارات ناشی از آن صورت نگرفته است. یکی از روش های مطالعه خشکسالی، روش تحلیل داده های بارندگی است. این روش از عمومی ترین روش های تحلیل خشکسالی به شمار می رود، زیرا در این روش، اطلاعات و آمار مورد نیاز به راحتی قابل حصول است. از طرفی، مقادیر بارندگی از بی ثبات ترین متغیرهای آب و هوایی، مخصوصا در مناطق خشک، محسوب می شود و از این جهت می تواند شاخص خوبی برای مطالعه خشکسالی باشد. در این تحقیق، ابتدا اطلاعات و آمار بارندگی ایستگاه سینوپتیک اراک جمع آوری شد و میانگین بارندگی سالانه چهل سال آماری (1998-1959) استخراج گردید. سپس با استفاده از روش های آماری که عبارتند از شاخص میانگین بارندگی دراز مدت و احتمال وقوع خشکسالی ها و ترسالی ها و با استفاده از توزیع های آماری و میانگین های متحرک و شاخص پرآبی و خشکسالی، روند خشکسالی در استان مرکزی مورد بررسی قرار گرفت.نتیجه گرفته شد که استان مرکزی با دو دوره خشکسالی مواجه بوده است و بهترین توزیع برای برازش بر داده ها توزیع لوگ پیرسون تیپ 13است.
-
صفحه 26به منظور تعیین میزان کارایی روابط تجربی موجود و تبیین مدل آماری که مبنای مناسبی برای پیش بینی میزان تزریق ماده ی منعقد کننده در تصفیه خانه های آب ایران قرار گیرد، تعداد 485 نمونه از آزمون سالانه ی جار و عامل های وابسته به آن، از هشت تصفیه خانه ی آب در شهرهای اهواز، مشهد، رشت، بندرعباس، سنندج، گرمسار، همدان و اصفهان برداشت گردید. بر مبنای نتایج به دست آمده و با توجه به تنوع مواد منعقد کننده ی مصرفی در تصفیه خانه های آب ایران، مدل پیشنهادی وزنایا1 به دلیل مشخص نبودن نوع ماده ی منعقد کننده و دامنه ی کاربرد آن، از کارایی مناسب در تصفیه خانه های آب ایران برخوردار نیست. با در نظر گرفتن سه عامل: متغیر کمی وابسته ی میزان تزریق ماده ی منعقدکننده، متغیر کمی مستقل کدورت و متغیر کیفی مستقل نوع ماده ی منعقد کننده، دو مدل آماری برای تزریق کلرورفریک (86/0=2R و 92/0 = R) و سولفات آلومینیوم (93/0=2R و 96/0= R) در تصفیه خانه های آب ایران به دست آمد. آنالیزهای آماری با در نظر گرفتن مقادیر 05/0 و 1/0 به ترتیب برای خطای نوع اول و دوم، و بهره گیری از فرمول برآورد حجم نمونه در بررسی ارتباط معنی دار بین دو متغیر کمی، تنها تعداد 9 و 10 نمونه را به دلیل بالا بودن ضریب رگرسیون مدل های به دست آمده برای آلوم و کلرورفریک کافی نشان داد.
کلیدواژگان: تصفیه آب، ماده منعقد کننده، مدل، ایران -
صفحه 32استفاده مجدد از فاضلاب های تصفیه شده (پساب) به عنوان یک منبع ارزشمند آب برای مصارف مختلف از جمله کشاورزی و آبیاری فضای سبز یکی از اهداف مهم تصفیه فاضلاب می باشد. یکی از شاخص هایی که به منظور استفاده مطمئن و سالم از پساب برای مصارف کشاورزی و فضای سبز قابل کاربرد است، کنترل کیفیت میکروبی آن می باشد، که در این رابطه از سوی سازمان بهداشت جهانی شمارش تعداد کلیفرم های مدفوعی و تخم نماتودها به عنوان شاخص معرفی شده است. این تحقیق به مدت 11 ماه از اسفندماه 78 لغایت دی ماه 79 در تصفیه خانه فاضلاب شهرک شوش تهران به منظور بررسی تعداد تخم نماتودها و درصد زدایش آن ها در حین مراحل تصفیه انجام گرفت. در شهرک شوش تهران فرآیند تصفیه، از نوع لجن فعال با هوادهی گسترده می باشد. در طول مدت تحقیق، به طور روزانه نمونه برداری ساده از فاضلاب ورودی و پساب خروجی تصفیه خانه انجام شد و نمونه ها برای شمارش تعداد تخم نماتودها شامل آسکاریس لمبریکوئیدس، کرم های قلابدار، تریکوریس تریکوریا و انتروبیوس ورمیکولاریس به آزمایشگاه منتقل گردید. نتایج تحقیق نشان داد که میانگین تعداد تخم نماتودها، در فاضلاب ورودی 8/6 عدد در لیتر بوده که حداکثر آن مربوط به آسکاریس لمبریکوئیدس به میزان 4/4 عدد در لیتر می باشد. نتایج شمارش تخم نماتودها بر روی پساب خروجی از تصفیه خانه نیز نشان داد که در هیچ کدام از نمونه ها تخم نماتودی مشاهده نشده است که تایید کننده زدایش کامل تخم نماتودها می باشد. عدم وجود تخم نماتودها در پساب خروجی، نشان دهنده این است که، پساب از نظر کیفیت میکروبی با شاخص انگلبرگ (تعداد تخم نماتود مساوی یا کمتر از یک عدد در لیتر) مطابقت داشته و از آن می توان بدون هیچ گونه محدودیتی برای مصارف کشاورزی و آبیاری فضای سبز استفاده نمود.
کلیدواژگان: تخم نماتودها، پساب، شاخص انگلبرگ، هوادهی گسترده -
صفحه 37رودخانه کارون در محدوده اهواز پذیرنده 51 درصد از فاضلاب صنایع فلزی است. این پساب ها حاوی آلاینده های فلزی و ترکیبات شیمیایی مختلفی می باشند که با تخلیه به رودخانه باعث کاهش کیفیت آب رودخانه کارون می شوند. فاضلاب گروه ملی فولاد، نورد و لوله اهواز، لوله سازی خوزستان و نورد کاویان بدون انجام تصفیه کامل مستقیما وارد رودخانه کارون می شوند و فاضلاب مجتمع صنایع فولاد اهواز بدون انجام عملیات کامل تصفیه وارد نهر ماله شده و در نهایت به تالاب شادگان تخلیه می گردند.
در این پژوهش جهت تعیین کیفیت فاضلاب این صنایع، بر روی خروجی نهایی هر صنعت یک نقطه نمونه برداری انتخاب شد و به مدت یک سال در شش نوبت از فاضلاب های خروجی نمونه برداری شد. نمونه ها با شرایط استاندارد به آزمایشگاه انتقال یافته و با استفاده از روش های ارائه شده در کتاب «روش های استاندارد برای آزمایش های آب و فاضلاب» آزمایش های مورد نیاز انجام گردید. پس از بررسی آماری و مقایسه نتایج به دست آمده، مشخص شد که بیشترین میزان بار آلودگی پارامترهای چربی و روغن و جامدات معلق توسط گروه ملی فولاد و اکسیژن مورد نیاز شیمیایی، کلرور و نیترات توسط شرکت صنایع فولاد اهواز به محیط تخلیه می شود. هم چنین فاکتور انتشار هر یک از صنایع بر اساس میزان تولید محصول، آب مصرفی و مقدار تولید فاضلاب محاسبه شد. مقایسه نتایج حاصله نشان می دهد پارامترهای بررسی شده بالاتر از حد مجاز استانداردهای ملی و بین المللی برای تخلیه به محیط زیست می باشد.
کلیدواژگان: اهواز، فولادسازی، فاضلاب صنعتی، فاکتور انتشار -
صفحه 44دبی سنج های فراصوتی1 از نوع زمان گذر2بر اساس پیشرفته ترین فناوری فراصوت جهت اندازه گیری گذر سیال (مایع-گاز) در لوله های تحت فشار و یا کانال ها طراحی و تولید شده است.
بهره گیری از این دبی سنج ها به دلیل برتری های قابل توجه بر انواع دیگر دبی سنج ها، در عرصه تجهیزات ابزار دقیق در صنایع مختلف، در حال گسترش می باشد. برای دبی سنج های فراصوتی دقت اندازه گیری برای نوعی از سنسور که روی لوله نصب می گردد، به میزان 1% جریان عبوری و برای حالتی که سنسور از داخل نصب می گردد، 5/0% جریان عبوری تثبیت گردیده است. دست یابی به دقت های بهتر مبتنی بر روش اندازه گیری فراصوتی در حال حاضر مورد پژوهش است و اخیرا برخی شرکت ها موفق شده اند دقت های اندازه گیری در حد 15/0% را با این فناوری پیشنهاد نمایند. این میزان دقت برای صنایع نفت که 2/0% را ملاک قرار داده اند نیز مطلوب می باشد. در این مقاله ضمن بررسی اصول اندازه گیری دبی مایعات به روش امواج فراصوتی پژوهش های صورت گرفته در مورد دقت و نیز چگونگی بهره گیری از این فناوری در صنایع آب و فاضلاب و نفت در کشور مورد ملاحظه قرار خواهد گرفت.
-
صفحه 52این تحقیق که یک مطالعه کاربردی است به منظور بررسی روش طراحی، ساخت و تعیین راندمان سیکلون در جداسازی ذرات از آب، در قالب یک طرح تحقیقاتی انجام شده است.
در این بررسی، پس از تعیین معیارهای طراحی، سیکلونی به قطر 10 سانتی متر طراحی و ساخته شد. به منظور همگن بودن ذرات معلق از لحاظ جنس و وزن مخصوص، با استفاده از گل بخش برش سنگ گرانیت یک کارخانه گرانیت بری، اقدام به ساخت نمونه آب خام گردید.
نتایج به دست آمده از آزمایشات نشان می دهد که راندمان دستگاه با افزایش اندازه ذرات و سرعت سیال ورودی افزایش می یابد. راندمان دستگاه برای سرعت های مطالعه شده برای ذرات با قطر 144 میکرون به بالا بین 79 تا 5/93% و راندمان کلی آن در محدوده اندازه ذرات 5 میکرون به بالا بین 2/51 تا 1/63% می باشد.
بنابراین می توان استفاده از سیکلون را به عنوان یک واحد جدا کننده ذرات با توجه به راحتی ساخت، ارزان بودن و راندمان نسبتا مناسب در تصفیه آب توصیه نمود.
کلیدواژگان: تصفیه آب و فاضلاب، ذرات معلق، حذف ذرات، سیکلون -
صفحه 59فاضلاب های شهری متداول ترین منابع قابل احیا برای جبران کمبود آب محسوب می شوند و از دیرباز و به ویژه برای آبیاری در بخش کشاورزی (مزارع فاضلابی) مورد استفاده بوده اند. این عمل اگرچه، معمولا از دیگر روش های بازچرخش آب کم هزینه تر است و مستلزم راه اندازی مراحل تصفیه کمتری می باشد، اما چنانچه ملاحظات زیست محیطی مورد توجه قرار نگیرد، ممکن است مخاطرات بیشتری نیز ایجاد نماید. به بیان دیگر عدم توجه به رهنمودهای اعلام شده می تواند منجر به نزول کیفیت آب و خاک منطقه مورد نظر گردد. در این ارتباط، اتخاذ یک برنامه صحیح در انتخاب یک محل مناسب برای آبیاری با پساب، حائز اهمیت است و راه گشا خواهد بود. مهم ترین عواملی که در زمان حاضر می بایست در انتخاب محل مورد توجه قرار گیرند عبارتند از: کاربری فعلی یا پیشنهاد شده زمین، ویژگی محل شامل توپوگرافی، نزدیکی به پیکر ه های آبی، عمق آب های زیرزمینی، نفوذپذیری خاک، گیاهان، دسترسی عمومی و نزدیکی به مناطق مسکونی، موازنه آب برای محل، نیازهای مربوط به ذخیره سازی، ارزیابی جهت موازنه مواد مغذی برای محل و نیازهای مربوط به ایمنی و تاسیسات لازم برای این قبیل سیستم ها. در این مقاله، عوامل مذکور به اختصار مورد بحث قرار گرفته است.
کلیدواژگان: آبیاری کشاورزی، استفاده مجدد از آب، فاضلاب شهری، انتخاب محل -
صفحه 71
- گزارشات
- معرفی کتاب
-
Page 2Use of low quality water in agricultural irrigation lands has been common in many areas since long time ago. According to arid and semi-arid climate of Iran and the limitations of usable water resources, optimum application of each kind of available water (i.e.brackish and wastewater) is necessary. In this regard, the regional researches are needed by considering all local variables such as climate, native plants, culture, wastewater quality and so on.In order to investigate the effects of irrigation with domestic wastewater on soil organic matters content in the end of plant season and also the self-digestion rate of accumulated matters during non-plant period, a lysimetic study was carried out in Tehran area. A statistical “factorial experiments in form of randomized complete design” (3 * 3* 3) was used. Raw and treated domestic wastewater of Ekbatan complex and well water (control) have been applied for irrigation of raw eating vegetables such as parsley, carrot and tomato for two years.The results showed that the most increase of organic matter was happened by using the raw wastewater for irrigation of carrot planting, and the least for tomato. After two years and completion of self-digestion period, raw and treated domestic wastewater caused 48.8% and 17.4% increase in soil organic matter content respectively, but reduction of 31.59% was found in control treatment compared with the original amount (0.896%). There is direct relationship between the reduction rate of soil organic matter and the amount of organic matter exceeded by wastewater application. Therefore, the highest rate (14.9mg/100gr.day) was observed in raw wastewater irrigated lysimeters. Statistical analyses showed a significant difference in organic content and purification by means of irrigation water, quality crop, year and sampling time.
-
Page 12In this research, optimization of biological denitrification upflow fixed bed reactors was studied.A rectangular shape bench scale reactor filed with PVC corrugated plate was used. Our result showed that a minimum of 93 percent nitrate removal for a range of reactor detention time from 0.5 to 48 hours were achieved while the influent nitrate concentration was 100 mg/L. It means, nitrate removal/efficiency is independent of these parameters.Increasing of hydraulic detention time had more effect on effluent residual COD and nitrite concentration (denitrifiction product).It was found for detention time of more than one hour, nitrite concentration was about less than one ppm.Decreasing of hydraulic detention time to less than 0.5 hour caused a significant increase in effluent nitrite concentration. Our results also indicated that with increasing C/N ratio nitrate removal percentage increased and nitrite residual and also COD concentration decreased in effluent.Optimum C/N ratio (for hydraulic detention time equal to one hour and influent nitrate concentration equal to 100 mg/L) were found to be equal to 1.6. Considering this ratio, residual nitrate and COD concentration were determined. 3.7, 7.3, 0.09, mg/L respectively.This study also showed that with increasing nitrate concentration in influent, effluent nitrate concentration increased but nitrate removal efficiency almost remain constant. This was not observed for effluent nitrite. Effluent nitrite concentration is strongly under influence of influent nitrate concentration. This problem can be solved by reactor detention time modification. In summary, modification of operational condition of denitrification reactor has a significant effect on nitrate removal rate.
-
Page 20Iran is located in arid and semi-arid regions of the world. Low rainfall and drought during the recent years caused to intensify the water storage and salinity of water. Markazi province located in the dry zone and unfortunatly no comprehensive study been done in this area. In this paper the evaluation of drought was studied using rainfall data analysing method. One of the davantage of this method is easy access to rainfall data. On the other hand, rainfall particulary in the dry lands is a unstable factor which is useful indicator for study of drought. The rainfall date was obtained from synoptic station of Arak. The mean of annual rainfall from 1959-1998 was calculated and using statistical methods the trend of drought was studied.
-
Page 32The reuse of reclaimed wastewater has been increasing over the past decade, especially in arid and semiarid regions where reclaimed wastewater is used to conserve valuable potable water supplies. Careful consideration must be given to the hazards to health that may arise from the reuse of sewage, the hazards to health can be reduced by the treatment of sewage before use in agriculture. Conventional wastewater treatment processes such as activated sludge are generally very effective at removing nematodes eggs by sedimentation.WHO guidelines stated that the wastewater treatment system should produce an effluent with less or equal to one intestinal nematode egg per litre and less or equal to 1000 faecal coliforms per 100 ml to permit its reuse in unrestricted irrigation.In this research the efficiency of Shoosh Wastewater Treatment Plant (SWTP) in removal of nematods Eggs was investigatigated for eleven months during the years of 2000-2001. SWTP operates on activated sludge process and the grab samples of raw wastewater and effluent of system were taken daily every morning. Intestinal nematode eggs were counted according to standard method (APHA, 1995).The mean concentration of nematode eggs namely, Ascaris lumbricoides, Trichuris churia, Enterobios vermicularis and Hook worms were 4.4, 0.5, 0.9 and 1.1 eggs per litre, in raw sewage respectively. The concentration of total nematode eggs in raw sewage was 6.8 eggs per litre. The results of research showed that no nematode eggs were present in the final effluent throughout the period. Thus the effluent quality suitable for reuse in unrestricted irrigation. The results showed that activated sludge processes may remove 100 percent of influent intestinal nematode eggs.
-
Page 37Karoon, in Ahwaz area, receives 51% of metal industries effluents. These effluents contain metal pollutants and various chemical compounds that affect the quality of Karoon river. Some of the industries discharge wastewaters into the karoon river without full treatment. In addition, the effluent of the Ahwaz Steel Co., was discharged into Maleh Stream without treatment.In this research in order to determine the quality of the above industries wastewaters, on the final outlets of each industry, one sampling point was selected; and samples were taken six times in a year and were carried to the labratory under standard conditions. The necessary analysis were done according to standard methods. After statistical evaluation, results showed that Steel National Group discharges has the highest amount of pollution laod of oil and total suspended solid; and the most amount of chemical oxygen demand, chloride, and nitrate discharges in the environment belongs to steel industries.Moreover, the emission factor of each industry was calculated on the base of total production, water consumption, and the amount of wastewater production. Comparing the results indicated that the measured parameters are higher than national and international standard levels for discharging to the environment.
-
Page 44Technical advances in ultrasonic can significantly improve flow measurement in the continuous process industries. This technique exists for both liquid and gas flows, it also exists for wide range of pressure pipes (Full-Pipe) and channels with different sizes.Ultrasonic flowmeter can be installed on the pipe wall without the need of cutting the pipe or interrupting the flow.The manufactures claimed the accuracy is between (1 to 3)% of actual flow rate. This is a typical accuracy. However some of them improved this ultrasonic technology with five beam transducers. The test results show an accuracy range (0.15-0.2)% of actual flow. This accuracy is very important for oil industries and chemical factories.In this paper the principle of sound waves and measuring by ultrasound were introduced and transient time flowmeter calculation were determined. Finally the clamp-on ultrasonic flowmeter manufactured by a private company in Iran were tested and the results compared to those obtained from the others.
-
Page 52In this investigation design, instalation and efficiency of cyclone in separation of particles from water were studied.A cyclone was designed with a diameter of 10 cm.In order to have uniform suspended particles synthetic samples were provided by granit factory. The efficiency of system was optained with varied flow and concentration of particles from inlet and outlet.The resultes showed that the removal efficency of particles increased with increased particles size and liquid velocity. In the range of selected velocity, the removal efficiency for particles over 144 micron was found between 79 to 93.5% and for particles over 5 micron was 51.2 to 63.1%.Due to ease of construction, cost and high efficiency, cyclones can be considerd as an suitable unit in seperation of particles in water and wastewater treatment.
-
Page 59Municipal wastewaters are the most generally available source of wastewater that have been longly used specially for agricultural irrigation (sewage farms) in order to conserve fresh water. Although this practice often costs less than other forms of water reuse because it requires less additional treatment processes but it may cause excess risks when environmental considerations are not taken into account. In other words, agricultural reuse may degrade the quality of soil and water if required considerations not applied. Therefore, a sound program for selection of suitable site is extremely important. In this regard, the more important factors that are now essential to consider are as follow:Proposed or existing land use, site features including topography, proximity to water bodies, level of groundwater, soil permeability, vegetation, public access and proximity to dwellings. Furthermore, water balance for the site, storage requirements, nutrient balance assessment for the site and installation and maintenance requirements for such systems are another important factors required to be considered. A brief discussion of each are present in the paper.