فهرست مطالب

راهبرد توسعه - سال ششم شماره 3 (پیاپی 23، پاییز 1389)

نشریه راهبرد توسعه
سال ششم شماره 3 (پیاپی 23، پاییز 1389)

  • 286 صفحه، بهای روی جلد: 30,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1389/10/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مجتبی امیری، احمدرضا قاسمی صفحه 43
    مطالعات میان فرهنگی طی دهه های گذشته، نظر جمع کثیری از پژوهشگران و مدیران را به خود معطوف داشته است. عدم جوابگویی و تسری نظریه های مدیریت به دیگر جوامع از جمله معضلات سازمان ها در استفاده مطلوب از این نظریه ها تلقی می گردد؛ بدین منظور در این تحقیق مطالعه ای تطبیقی در اصول موضوعه نظریه های مدیریتی، در خوشه های فرهنگی شناسایی شده در مطالعات هافستد و گلوب صورت پذیرفته است.
    نتایج تحقیق مبین آنست که به منظور توسعه نظریه های مدیریت از خطه ای به خطه دیگر یا جامعه ای به جامعه دیگر لازم است که مؤلفه های ارزش شناسی، شناخت شناسی و انسان شناسی جامعه هدف مورد مداقه و مطالعه قرار گیرد. این امر تنها در پرتو توجه بیش از پیش به مطالعات میان فرهنگی و عدم نگرش یک سویه و جزم گرایانه، تحقق پذیر می باشد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، خوشه های فرهنگی، نظریه پردازی در مدیریت، تحقیقات جهانی رهبری و فرهنگ سازمانی، هافستد
  • وحید مهربانی صفحه 65
    دوره پس از جنگ جهانی دوم، در برگیرنده معرفی و اجرای راهبردهای مختلف توسعه اقتصادی بوده که هدف آنها رهانیدن کشورهای فقیر و دارای اقتصاد عقب مانده از معضلات پیش روی از قبیل: فقر، بی سوادی، گرسنگی، و غیره بوده است. عمده راهبردهای مطرح شده عبارت بودند از: اتکاء بر بخش کشاورزی، گسترش صنایع سنگین، جایگزینی واردات و گسترش صادرات. کشورهای مختلف با توجه به استعدادها و قابلیت های خود، هر کدام یکی از راهبردهای مذکور را دنبال نمودند؛ به طوری که سال ها تجربه در اجرای این راهبردها، بیان گر طیفی از موفقیت ها و شکست ها با درجات متفاوت است.
    با توجه به معایب موجود در راهبردهای توسعه، به نظر می رسد که اجرای راهبردی که بر اساس آن توجه محوری به بازارهای داخلی و بر اساس هسته های توسعه شناسایی شده صورت می گیرد، با شرایط اقتصاد ایران تناسب بیشتری داشته و مثمر ثمر خواهد بود. این راهبرد پیشنهادی دارای وجوه مختلف و منسجمی است که رئوس آن عبارتند از: گسترش عرضه و تقاضای داخلی، افزایش رقابت داخلی، خلق بازارهای جدید در داخل و گسترش صنایع کاربر. تحقق این رئوس نیازمند بسترسازی خاصی است که توجه به توزیع درآمد و اجرای برنامه ریزی هسته- محور از مهمات آن به شمار می رود.
    کلیدواژگان: راهبردهای توسعه، بازارهای داخلی، برنامه ریزی هسته ای
  • حسین درگاهی، محمدحسن علیپور فلاح پسند، هادی حیدری قره بلاغ صفحه 91
    شناسایی شایستگی های مدیریتی مدیران فرهنگسراهای شهر تهران بر اساس مدل شایستگی، به علت اهمیت و حساسیت خاص فعالیت های مدیران فرهنگی و لزوم اتخاذ رویکردی منسجم و علمی در انتخاب و توسعه این گروه از مدیران و نیز کمبود مطالعاتی جامع در خصوص شایستگی مدیریتی مدیران فرهنگی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در ادبیات این تحقیق، ضرورت توجه به شایستگی در عصر حاضر بررسی شده است. سپس شایسته سالاری در اسلام و شایستگی منابع انسانی در نهج البلاغه مورد بررسی قرار گرفته است. سپس برای تبیین مدل شایستگی برای مدیران فرهنگسراهای شهر تهران، پرسشنامه ای تهیه و تدوین گردید و برای 55 نفر از کارشناسان و خبرگان سازمان ارسال گردید و از آنها خواسته شد تا با پاسخ به سؤالات، میزان اهمیت هریک از شاخص ها را در رسیدن به هر آرمان مشخص کنند. روش نمره گذاری پرسشنامه از روش نمره گذاری لیکرت تبعیت می کند؛ بدین صورت که هر کدام از گزینه های پنج گانه لیکرت، ارزش خاصی می گیرند. سپس نتایج حاصل از این پرسشنامه جمع آوری شده و برای تحلیل داده ها از نرم افزار Spss آماری استفاده گردید. سپس شایستگی های مدیران فرهنگی در پنج خوشه اصلی توانایی های فکری و ذهنی، خصوصیات عملکردی و اجرایی، دانش و آگاهی، مهارت های ارتباطی و میان فردی و ویژگی های شخصیتی و در 25 عنوان؛ پایبندی به اصول، ارزش ها و اخلاقیات، تفکر راهبردی، مسؤولیت پذیری، رهبری، خلاقیت در تطبیق، پیگیری و نتیجه گرایی، مدیریت تیمی، توانمندسازی، حل مسئله، روحیه خدمت(مشتری مداری)، شبکه سازی، تفکر تحلیلی- سیستمی، جلب اعتماد، کار در شرایط مبهم، جامعه شناسی شهری، انسان شناسی فرهنگی، ارتباطات شفاهی، انعطاف پذیری، مربی گری، مدیریت تعارض، آراستگی، مدیریت دانشگران، زیبایی شناسی، ارتباطات کتبی و فهم مالی؛ شناسایی گردیده است و در نهایت یک مدل شایستگی های مدیریتی مدیران فرهنگسراهای شهر تهران طراحی گردید.
    کلیدواژگان: شایستگی، شایسته سالاری، مدل شایستگی
  • غلامعلی طبرسا، لیلا میرزاده صفحه 114
    امروزه سازمان ها در محیط جهانی بسیار رقابتی عمل می کنند و مدیران برای ارتقاء بهره وری و موفقیت سازمان هایشان در چنین محیطی، سازوکارهای مختلفی از جمله کوچک سازی سازمان ها و مکانیزه کردن امور را به کار می گیرند. در حالی که این روش ها می تواند مؤثر باشد، اما موضوع اصلی که در طی چند سال اخیر به عنوان عاملی مؤثر در ارتقاء بهره وری سازمان ها مورد توجه قرار گرفته، داشتن کارکنانی متعهد به سازمان است که فراتر از وظایف رسمی خود تلاش نمایند. محققان سازمانی از چنین رفتارهایی که فراتر از وظایف تعریف شده کارکنان باشد، تحت عنوان رفتار شهروندی سازمانی، یاد کرده و نمونه هایی از این رفتارها مثل نوع دوستی و وجدان کاری را شناسایی نموده اند. به دلیل اهمیت این نوع رفتارها، در طی سال های اخیر، تحقیقات نسبتا چشمگیری بر روی شناسایی عوامل تاثیرگذار بر آن ها تمرکز کرده و عوامل مشترکی از قبیل هنجارهای گروهی، ساختار سازمانی و عدالت سازمانی به عنوان متغیرهای زمینه ای، جهت توسعه و استقرار این رفتارها، مورد شناسایی واقع شده اند. عامل دیگری که در بسیاری از مطالعات به عنوان متغیری تاثیرگذار بر نگرش ها و رفتار کارکنان شناخته شده، فرهنگ سازمانی است که به طور ضمنی تعریف می کند که چه رفتارهایی درون مرزهای سازمان مناسب و چه رفتارهایی نامناسب است. پس با توجه به اهمیت رفتارهای شهروندی و همچنین نقش فرهنگ سازمانی در کنترل رفتار کارکنان، در این مقاله به تبیین جایگاه فرهنگ سازمانی در ارتقاء رفتارهای شهروندی سازمانی پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، فرهنگ ملی، فردگرایی، جمع گرایی، فاصله قدرت، فرهنگ سازمانی
  • محمد لشکری، سید مرتضی هژبرالساداتی صفحه 135
    با افزایش ضعف های عملکردی بنگاه های دولتی در دهه های پایانی قرن بیستم، دولت ها و اقتصاددانان به استفاده از خصوصی سازی روی آوردند. نگرش غالب در این مورد این است که خصوصی سازی از طرق مختلف می تواند موجب بهبود کارآیی و عملکرد بنگاه های مختلف اقتصادی گردد. در سالیان اخیر واگذاری بانک های دولتی به بخش خصوصی جزء برنامه های اصلی خصوصی سازی در کشورهای مختلف دنیا قرار گرفته است. با توجه به نقش مهم بانک ها در سیستم اقتصادی کشورها و نقش تعیین کننده آن ها در تسریع توسعه، دولت ها سعی می کنند تا با واگذاری مالکیت بانک ها، در وهله اول موجبات افزایش کارایی و بهبود شاخص های عملکردی بانک های واگذار شده و در نهایت تسریع رشد اقتصادی کشور را فراهم آورند. اگر چه به نظر می رسد واگذاری مالکیت بانک ها به بخش خصوصی می تواند بر نارسایی های تاثیرگذار بر کارایی و عملکردی آن ها غلبه کند، اما بررسی تحقیقات صورت گرفته در این زمینه نشان می دهد برای نیل به این اهداف، دولت ها باید بهبود فضای کسب و کار، کاهش ریسک سرمایه گذاری، تشویق سرمایه گذاران خارجی، واگذاری حداکثری مالکیت بانک-ها، واگذاری مدیریت و کنترل بانک همراه با واگذاری مالکیت آن را مد نظر قرار دهند و اراده جدی خود را در تاسیس بانک های خصوصی جدید نشان دهند.
    کلیدواژگان: خصوصی سازی، بانک، کارایی، عملکرد
  • انسیه نجابت صفحه 149
    از آنجا که منابع انسانی و نیروی کار هر جامعه، به مثابه یکی از مهمترین عوامل تولید آن محسوب می شوند، لذا استفاده کارا و مؤثر از توانایی ها و قابلیت های نیروی انسانی، نقش بسزایی در ارتقای بهره وری آن خواهد داشت. یکی از متداول ترین سیاست هایی که در دهه های اخیر برای تقویت نیروی انسانی در برخی کشورها به کار گرفته شده است، برقراری سیستم اقتصادی است که در آن سطح دستمزدها و بهره وری نیروی کار شدیدا در ارتباط با یکدیگر هستند. بنابراین ساختار و عملکرد نظام پرداخت در هر سازمان به عنوان یکی از عوامل اساسی مؤثر در بهره وری نیروی کار و به دنبال آن به منزله یک عامل تاثیرگذار در بهره وری کل سازمان، مورد توجه قرار می گیرد. امروزه دیگر مانند گذشته پرداخت حقوق و مزایا فقط به معنای سزادهی و جبران کار نیست، بلکه از سیستم جبران خدمات جهت جذب کارکنان مناسب، ایجاد انگیزش و حفظ و نگهداری کارکنان استفاده می شود و با طراحی سیستم های جدید، مدیران متوجه شده اندکه جبران خدمات می تواند عامل بهبود کیفیت و عملکرد و همچنین افزایش بهره وری باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، بهره وری، نظام پرداخت، جبران خدمات
  • علی اسدی، مهندس شهلا چوبچیان صفحه 165
    میزان موفقیت بنگاه های اقتصادی در یک بازار رقابتی به تلاش آن ها در جهت شناخت نیازهای مشتریان (مصرف کنندگان) و پاسخگویی به این نیاز ها بستگی دارد. مشخصات محصولات و خدماتی که بنگاه به بازار عرضه می کند، باید رضایت مشتری را جلب نماید. این رضایت ممکن است از طریق قیمت مناسب، کیفیت مطلوب، تحویل به موقع، خدمات مناسب پس از فروش و... و یا ترکیبی از آن ها حاصل شود. محدودیت منابع امکان پاسخگویی به تمام خواسته های مشتریان را سلب می کند. این مساله ایجاب می کند تا بنگاه ها مشخصاتی از محصول / خدمت را که نزد مشتری دارای ارزش بیشتری هستند، شناسایی کرده و بهترین راه حل (از نظر هزینه و کیفیت) را برای دستیابی به آن مشخصات تعیین کنند. مهندسی ارزش مجموعه ای از تکنیک ها و روش هاست که با نگرش سیستمی، کارکردهای اصلی و فرعی یک محصول یا خدمت را شناسایی کرده و ارزش هر کارکرد را نزد مشتری مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد. همچنین به عنوان یک ابزار مدیریتی در تعیین بهترین روش ایجاد این کارکرد، به تصمیم گیر(تصمیم گیران) کمک می کند.
    هدف این مقاله، معرفی مفهوم مهندسی ارزش و روش های بکارگیری آن است. مهندسی ارزش یک روش منسجم برای رسیدن به بالاترین ارزش به ازای هر واحد پولی می باشد که هزینه شده است، در حالی که کیفیت، ایمنی، قابلیت اطمینان، قابلیت نگهداری حفظ و یا ارتقاء یابد. مهندسی ارزش، فرآیندی است که به یک تیم پروژه کمک می کند تا در یک زمان کوتاه به بررسی و ارزیابی اهداف و عملکردهای پروژه و راه حل های گوناگون در یک زمان محدود بپردازد.
    کلیدواژگان: مهندس ارزش، ارزش، عملکرد، بها، هزینه
  • امین رضا کمالیان، نورمحمد یعقوبی، اشکان الیاس کردی صفحه 184
    شرایط محیطی یک سازمان و تقاضای گسترده از آن و همچنین وجود فرصت ها و تهدیدات، تصمیم گیری استراتژیک را به یک عنصر کلیدی در سازمان تبدیل کرده است. بهره گیری از کارآفرینان سازمانی و ایده های نوآورانه که سرچشمه آن درون سازمانی است، از جمله استراتژی هایی است که برخی سازمان ها از آن بهره می گیرند. با نهادینه شدن کارآفرینی در سازمان نه تنها افراد سازمان علاقه مند به ایجاد تغییر در محیط پیرامون خود می شوند، بلکه نوآوری های مورد نظر سازمان را نیز راحت تر می پذیرند و در نتیجه سازمان سریعتر با محیط وفق می یابد. هدف از نگارش این مقاله بررسی عوامل تاثیرگذار بر کارآفرینی سازمانی بر اساس مدل کورتکو و همچنین بررسی نقش کارآفرینان سازمانی در استراتژی کارآفرینی است. به این منظور 115 پرسشنامه بین کارکنان شرکت مخابرات توزیع شد و اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج بدست آمده حاکی ازآن است که بین ویژگی های فردی و سازمانی و نهادینه سازی کارآفرینی سازمانی در سازمان ارتباط مثبتی وجود دارد. در انتها نیز مدلی جهت پیاده سازی استراتژی کارآفرینی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: استراتژی، کارآفرینی سازمانی
  • سنجر سلاجقه، شیما فرح بخش * صفحه 203

    نگرش سازمان به عنوان فرهنگ، اندیشه نسبتا جدیدی است. سالیان مدید سازمان از جهات گوناگون به عنوان وسیله ای عقلانی تلقی می شد که از طریق هماهنگی و کنترل گروهی میسر می گردد. سازمان با توجه به ساخت سلسله مراتبی با سطوح و رده های مختلف و روابط اختیار و غیره مورد مطالعه قرار می گرفت، ولی سازمان ها فراتر از ویژگی های ساختاری، ویژگی های دیگری دارند، آنها مثل فرد دارای شخصیت اند، آنها ممکن است سخت گیر یا انعطاف پذیر، حمایتگر یا غیردوستانه، نوآور یا محافظه کار باشند. در نگرش جدید نسبت به سازمان ها، فرهنگ سازمان و مدیریت آن جایگاه ویژه ای دارد، در کنار توجه به سازمان به عنوان موجودیتی که دارای ساختار هدف گرا، مجموعه وظایف، سیستم های اطلاعاتی و فرایند تصمیم گیری و یا گروه های اعضاست، فرهنگ سازمان کانون های متفاوتی را برای مطالعه سازمان ها فراهم می کند.
    امروزه، اصول اخلاقی و معنویت کارکنان در سازمان، از مسائل مهم مدیران و سازمان ها می باشند. در گذشته تصور بر این بوده که حضور فیزیکی کارکنان در محیط کار به تنهایی کافیست و نیازی به معنویت وجودی کارمند نمی باشد. اما امروزه افراد تمایل دارند که با هر سه بعد وجودی خود یعنی بعد فیزیکی، ذهنی و معنوی خود در محل کار حاضر شوند و جداسازی زندگی کاری کارکنان از زندگی معنوی شان، باعث کاهش روحیه کاری شده و عملا این دو جدائی ناپذیرند.
    نتایج حاصل از تحقیقات- چه در شرق و چه در غرب- نشان می دهد که درک کارکنان از معنویت باعث افزایش تعهد کاری در محیط کار می شود، زیرا تعهد یکی از شاخص های اصلی بوده و افرادی که تعهد کاری بیشتری دارند نسبت به افراد بی خیال، سخت تر کار می کنند.

    کلیدواژگان: معنویت سازمانی، تعهد سازمانی
  • نرگس نجفی، فرید دهقانی صفحه 222
    برنامه های پرداخت نقدی یکی از انواع برنامه های تور ایمنی هستند که در بسیاری از کشورها به عنوان برنامه حمایتی مورد استفاده واقع می‎شود. در مقاله حاضر که با هدف «بررسی و ارزیابی روش های پرداخت نقدی یارانه ها جهت بکارگیری این برنامه جبرانی در بازتوزیع منابع آزادشده از هدفمندسازی یارانه ها در ایران» تهیه شده، ضمن اشاره کلی به مبانی نظری پرداخت‎های نقدی، مزایا و معایب اینگونه برنامه ها در قیاس با برنامه های پرداخت نقدی مشروط، مورد بررسی قرار گرفته است.
    نتایج بررسی مبانی نظری پرداخت‎های نقدی و نیز تجربه سایر کشورها در اجرای چنین برنامه هایی، حاکی از این واقعیت است که منظور از برنامه پرداخت نقدی لزوما پرداخت پول نقد به مردم نیست بلکه بنا به تعریف، این گونه برنامه ها شامل برخی از انواع مستمری ها، بیمه های بیکاری، مساعدت‎های اجتماعی، پرداخت‎های مختلف به معلولان و افراد ناتوان و بیمه بازنشستگی است. از این رو به نظر می‎رسد تعریف و مفهوم تحلیلی بکار رفته در قانون هدفمند کردن یارانه ها برای «پرداخت نقدی یارانه»، تفاوت هایی اساسی با مفاهیم بکار رفته در این رابطه در سایر کشورهای جهان دارد. شاید بتوان این تفاوت دیدگاه ها را به عدم توجه کافی صاحب‎نظران و دست‎اندرکاران تهیه لایحه به مبانی نظری و ادبیات موجود در این حوزه نسبت داد. بنابر‎این پیش بینی می‎شود تا زمانی که دیدگاه سیاست‎گذاران و برنامه‎ریزان بازتوزیع نقدی یارانه ها نسبت به طراحی و اجرای این برنامه اصلاح نشود، برنامه مزبور نیز سرانجامی بهتر از پرداخت یارانه های عام(وضعیت موجود) نداشته باشد.
    کلیدواژگان: هدفمندسازی یارانه ها، برنامه های پرداخت نقدی، تور ایمنی، بازتوزیع
  • مجید اسکندری صفحه 255
    طی دو سال اخیر دولت آمریکا در مسیر سیاست های یکجانبه گرایانه خود علیه ایران، تلاش های چندگانه ای را برای تحمیل خواسته های ناروای واشنگتن به تهران صورت داد. مهمترین عرصه اینگونه خط مشی ها در مخالفت دولت حاکم آمریکا با حق مسلم ایران در بهره گیری صلح آمیز از انرژی هسته ای می باشد. با روی کار آمدن باراک اوباما، او تلاش نمود سیاست خود در مقابل ایران را به گونه ای متفاوت به نمایش بگذارد و سعی کرد با اتخاذ روش ها و رفتارهای مناسب از قبیل ارسال پیام تبریک به ایرانیان در عید نوروز و عذرخواهی از دخالت آمریکا در کودتای 28 مرداد، تلاش بیشتری در جهت کاستن از تنش های موجود میان ایران و آمریکا سامان دهد تا زمینه مذاکره با ایران را فرآهم آورد. تهران نیز همواره سعی داشته با ارسال علائمی روشن، این پیام را به شکلی شفاف به واشنگتن مخابره کند و نشان دهد که ایران با رعایت خواسته های مشروعش حاضر است گام های مثبتی در این زمینه بردارد. با این حال، روند مشاجرات ایدئولوژیک به سمتی رفت که دولت آمریکا با اعمال تحریم های جدید در قبال پرونده هسته ای ایران، همچنان تلاش های خود برای محدود نمودن این کشور در عرصه های اقتصادی، سیاسی و منطقه ای را به منصه عمل درآورد، اما در نهایت برآیند کلیه وجوه خط مشی های ایالات متحده علیه ایران، ناکامی آن در بازداشتن تهران برای بهره گیری از حقوق مسلم خویش بود. مقاله پیش روی در پی پاسخ به این سؤال است که طی دو سال اخیر یعنی از اواخر دوران زمامداری جورج دبلیو. بوش تا روی کار آمدن باراک اوباما در کاخ سفید، چه رویکردها و دیدگاه هایی بر سیستم تصمیم گیری ایالات متحده در قبال ایران حاکم بوده و هم اکنون نیز در جریان است؟ فرضیه مقاله این است که با وجود اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه ایران، گمان می رود در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما، بر اولویت قرار گرفتن مؤلفه های قدرت نرم و رویکرد واقع گرایانه و معطوف به همکاری و تعامل در مواجهه با ایران از طرف امریکا و نیز در عرصه جهانی، تاکید مضاعفی صورت پذیرد؛ به نحوی که آمریکا به سوی بازمهندسی نظام تولید قدرت پیش رفته و تلاش خواهد نمود موازنه منفی میان قدرت سخت و نرم در دوره بوش را به موازنه مثبت به نفع قدرت نرم سوق دهد.
    کلیدواژگان: آمریکا، برنامه هسته ای ایران، رویکرد نومحافظه کارانه، رویکرد واقع گرایانه، مذاکره، تحریم، تهدید
|
  • Dr. Mojtaba Amiri, Ahmad Reza Ghasemi Page 43
    Cross Cultural studies have absorbed the attention of too many scholars and managers in the past decades. Inadequacy and degeneralizability of management theories in the other societies was one of the organizations 'obstacles in efficient use of these theories. So in this research; a comparative analysis is done among axioms of Globe (global leadership organizational behavior effectiveness) and Hofsted’s studies. The purpose of this paper is to redefine of concepts, functions of cultural clusters & Meta analysis of Globe studies results. Last part of this paper investigates the results & restrictions in cross cultural & international studies.The result of the research reveals safari and diffusion of management theories IN the other context need more ontologic, axiomatic, epistemologic and anthropologic considerations about target culture and society. They are just attainable with regard to more deep cross cultural studies and unbiased attitudes.
  • Vahid Mehrbani Page 65
    After Second World War era has included the introduction of different economic development strategies that their aim was rescue of poor economies from poverty, illiteracy, hunger and so on. Those prominent strategies were agriculture-based approach, expansion of heavy industries, import substitution and export promotion. Each country adopted one of these strategies whereon various outcomes were resulted.Considering flaws of development strategies, it is seemed that a new strategy on the basis of domestic markets and consistent to economy of Iran is necessary. The new strategy has several facets which are the expansion of domestic demand and supply, improving domestic competition, creation of new domestic markets and expansion of labor-intensive industries. Realization of these items requires making special framework which its important features are consideration to income distribution and core-planning.
  • Hossein Dargahi, Mohammad Hasan Alipoor Fallah Pasand, Hadi Heidari Ghareh Belagh Page 91
    Managerial competencies identified by managers in Tehran Frhngsrahay competency model, due to the sensitivity of the specific activities and cultural managers need to adopt a coherent and scientific approach in the selection and development of this group of managers and lack of comprehensive studies in this regard, special importance is. In literature, this study emphasizes the need competence in modern times has been investigated. Then meritocracy in Islam and human resource competencies Nahjolbalaghe has been studied. The competency model for managers to explain Frhngsrahay Tehran, a questionnaire was collected for 55 experts and experts were sent to the organization and they were asked to answer questions, rate the importance of each criterion to achieve any clear cause do. Scoring method of the questionnaire method "Likert scoring" follows; As such, each of the five Likert options, are a special value. The results of this questionnaire and data analysis software were used for statistical Spss. The managers of cultural competencies in five major clusters subjective intellectual abilities, performance and operational characteristics, knowledge and awareness, communication skills and personality type and interpersonal Title 25; adherence to the principles, values and ethics; strategic thinking; responsibility; leadership; creativity implementation; follow up and results oriented; management team; empowerment; problem solving; spirit of service (customer oriented); networking; analytical thinking - a system; trust; work in ambiguous situations; urban sociology; cultural anthropology; verbal communication; flexibility; coaching; management Conflict; adornment; knowledge management; aesthetics; written communication and understanding has been identified financial. And finally a model of managerial competencies in Tehran was designed Frhngsrahay managers.
  • Dr. Gholamali Tabarsa, Leila Mirzadeh Page 114
    Today organizations are operating in a highly competitive global environment.Therefore managers use different mechanisms such as downsizing of organizations, automation of works for promoting productivity of their organizations. Although these mechanisms are useful but one of the most important concept that has been considered as effective factor in promoting of productivity and effectiveness in Organizations, is having committed employees. The employees that effort beyond of their formal tasks. Organizational researchers have mentioned such behaviors that are beyond of employees defined tasks, as organizational citizenship behaviors (OCB) and identified examples of such behaviors as altruism, conscientiousness and so on. Because of increasing importance of these behaviors in promoting organization productivity, relatively considerable researches have been focused on identifying effective factors for nurturing OCB. As a result, common factors such as contextual variables (group norms, organizational structure and culture) were identified for establishment and development of OCB. Because the culture is a important contextual variable in forming to employees behavior and attitudes, this article indicate the role of organizational culture in promoting organizational citizenship behaviors.
  • Dr. Mohammad Lashkary, Seyyed Morteza Hozhabrossadati Page 135
    In recent years, divesture of state-owned banks to private section has become main part of privatization programs in different countries around the world. Governments try to increase the efficiency and improve the performance indices of divested banks at first, and accelerate their economic growth in the end through divesting banks ownership. Although divesting bank ownership is expected to overcome influential problems of efficiency and performance, studies show that governments should consider improving business climate, reducing investment risk, encouraging foreign investors, divesting bank ownership maximally and submitting governance and control of banks as well as their ownership in order to achieve these goals. Also they should show their determinations of establishing new private banks.
  • Ensieh Nejabat Page 149
    Human resources and labors of every society are concerning as one of the most important production factors. There for effective use of abilities and capabilities of human resources has a remarkable role in promoting of society productivity. Recently many countries in order to reinforcing human resource productivity are used economic systems that which intensely connects payment levels to labor productivity. So the structure and performance of pay system in an organization, has a great influences in labor productivity and also organization productivity. Today –apposite the past- paying of salary and benefits is not only for countervailing labor efforts, but also for absorbing, motivating and maintenance of competent labor. By designing modern systems, it’s improved that compensation could be a factor of performance improvement and increasing of productivity.
  • Dr. Ali Asadi, Shahla Choobchian Page 165
    The extent of the success of economic bureaus in a competativive market is dependent on trying in order to recognition the customers needs and answers to these needs. Characteristics of productions and services bureau presents to the market should be satisfactory for customers. This satisfaction may be achieved through proper price, desirable quality, onetime delivery, after selling appropriate services or a combination of them. Resource limitation divests the possibility of answering to all needs of customers. This issue requires bureau's recognition of characteristics of productions and services are more valuable for clients and determining the best solution (cost and quality) for discovering the characteristics. Value engineering is a collection of techniques and methods that with systematic attitude recognize the primary and secondary functions of a product or service and analyze the value of each function for the clients. Also as a management tool for finding the best method for creation this function, helps the decision makers.The aim of this paper is presentation of the concept of value engineering and its methods. Value engineering is a steady method for arriving to highest value in compare with each money unit that is spender whereas quality, safety, security ability, preservation ability preserved or promoted. Value engineering is a process that in a short time helps the project's team investigate and evaluate project's aims and functions and different solutions in a limited time.
  • Dr. Aminreza Kamalian, Dr. Noormuhammad Yaghoobi, Ashkan Elyaskordi Page 184
    An organization’s environmental conditions and expanded demand from it and also opportunities and threats, have changed the strategic decision making to a key element in the organization. Using organizational entrepreneurs and innovative ideas that initiate from inter organizational roots are among strategies that some organizations profit from them. Institutionalizing entrepreneurship within the organization, the employees not only get interested in creating change in their environment, but also accept the organization’s intended innovations more easily. Hence, the organization will adapt to the current situation more quickly. The objective of writing this article is to examine effective factors on organizational entrepreneurship based on Kuratko’s model and also to examine organizational entrepreneurs’ role in entrepreneurship strategy. For this purpose, 115 questionnaires were distributed among the employees of Telecommunication Organization and the data was analyzed using SPSS. The results indicate that there is a positive relation between the organizational and individual characteristics and institutionalizing organizational entrepreneurship in the organization. At the end, a model has been also presented for implementing entrepreneurship strategy.
  • Dr. Sanjar Saljoghy, Shima Farahbakhsh Page 203

    Organizational approach as culture is approximately new idea. For long years, from different aspects, organization was supposed as an intellectual tool that would become possible through coordination and group control. Organization would be studied as a hierarchical structure with different levels, but organizations are more than structural features, and they have other features too. They have personality like a person. They may be hard or flexible, protective or unfriendly, innovative or conservative. “In new approach to organization, organizational culture and management has a special place. Beside concentrating on organization as an entity which has goal oriented structure, separate duties, information systems and decision making process and groups, organization culture provides different focuses for organizational studies.Nowadays, Ethics and spirituality of staffs in organization are too important problems for managers and organizations. In the past, people thought that physical existence of staffs in workplace is enough and spirituality is not needed. But today, people like to be at work with all 3 dimensions of themselves: physical, mental, and spiritual. And separating their work from their spiritual life causes reduction in their work moral and these two dimensions are importable in practice.The result of researches, either in east or west, shows that understandings of staffs from spirituality cause induction in their job commitment in workplace. Because commitment is one of the main elements, and people with job commitment are more hard workers than carefree people.

  • Narges Najafi, Farid Dehghani Page 222
    The cash transfer program is one of various types of the safety net programs that are used in many countries as protective programs. In this paper with purpose of "investigation and evaluation of the subsidy payment methods in cash format to apply this compensatory program to redistribute released sources of subsidy targeting plan in Iran", in addition to survey of cash transfer programs theory, advantages and disadvantages of such programs in comparison with conditional cash transfer programs have been investigated.The results of studying of theoretical principles and the experience of other countries in using of cash transfer programs, indicate that the main goal of these programs isnt necessarily to pay cash money to the people, but according to the literature of these programs, they include certain types of payments, such as pension, unemployment insurance, social assistance, various payments to disabled people and retirement insurance. Therefore, it seems that the definition and the concept used in "subsidy targeting law" for "subsidy cash payments" in Iran, has essential differences with whatever that used in other countries. Maybe these different points of view happened for the negligence and unskillful ness of critics and scholars involved in preparing the theoretical principles of this bill. Therefore, it is expected that as long as the policy makers and planners view in redistributing subsidy cash payment doesnt modified, there is not better eventuality than the general subsidy system (current situation).
  • Majid Eskandari Page 255
    In two recent years the U.S. administration through its unilateral policies against Iran, has been trying multiple attempts to impose its illegal wishes to the country. The most important of them is disagreement of George W. Bush administration to Iran's absolute right of enrichment of uranium and using the peaceful purposes from nuclear energy. Coming to office president Obama tried to change its policy toward Iran and adopted new policies such as sending congratulation message for Nowroz ceremony and apologizing for the U.S intervention in the coup against Iran's prime minister in 1954, tried to decrease the tensions between Iran and the U.S to facilitate the conditions of negotiation between the countries. On the other hand Iran always tried to send this clear message to Washington that Iran is going to step forward if the legal requests of Iran are taken into consideration. The ideological conflicts trend between Iran and the U.S, caused the United States impose new sanctions against Iran and tries its best to siege Iran economically, politically and regionally, but the outcomes of all these actions against Iran was a failure in deterring Iran from its absolute right of using nuclear energy. This article is going to answer this question in the period of two recent years from the last days of George W. Bush administration to the new area of Barack Obama that what kind of viewpoints and attitudes in U.S. decision making system toward Iran has been formed and is going on now. The hypothesis of the article is that in spite of imposing new sanctions against Iran, during Obama's presidency has been emphasizing on soft power elements and adopting realistic approach and on the other side cooperation and engagement with Iran is pursuing in a way that the United States is trying to re-engineering the power production system and changing the negative balance between hard and soft power in Bush era to positive balance in favor of the soft power in Obama administration.