فهرست مطالب

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال سوم شماره 4 (پیاپی 9، زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا عسگری، عیسی محمدی، مسعود فلاحی خشکناب، محمدرضا تمدن صفحه 133
    مقدمه
    بیماران نارسایی مزمن کلیه برای مواجهه با مشکلات ناشی از بیماری و درمان، از منابع مختلف حمایتی برای سازگاری استفاده می کنند.در جامعه ما مطالعات و شناخت اندکی از این مساله بخصوص در بیماران همودیالیزی وجود دارد. این مطالعه با هدف«تبیین درک بیماران نارسایی مزمن کلیه از منابع حمایتی در سازگاری با همودیالیز» انجام گرفت.
    روش
    این مطالعه با رویکرد تحقیق کیفی و روش آنالیز محتوی انجام شد. مشارکت کنندگان شامل شانزده بیمار همودیالیزی از بخش همودیالیز بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی سمنان بودند. نمونه گیری بصورت مبتنی بر هدف شروع شد و تا اشباع داده ها ادامه یافت. مصاحبه ها بدون ساختار، به عنوان روش اصلی جمع آوری داده ها بود. داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی و بصورت مقایسه ای مداوم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در طی فرایند آنالیز محتوا، در نهایت شش تم که نشان دهنده ماهیت و ابعاد درک بیمار از منابع حمایتی بودند آشکار شد. این تیم ها شامل؛ (1) ما شدن با خانواده، (2) اعتماد و امیدواری آگاهانه به پزشک، (3) همدلی و پاسخگویی مسؤولانه پرستاران، (4) روحیه گرفتن از بیماران سازگار و پیوند شده، (5) حس ارزشمندی با همراهی دوستان و (6) دلگرمی و رضایت از سازمان های حمایتی بوده است.
    نتیجه گیری
    یافته ها می تواند به مدیران و برنامه ریزان حوزه سلامت کمک کند که در چه حیطه هایی و با چه هدفی برای تسهیل در سازگاری هرچه بیشتر بیماران تازه وارد تمرکز و برنامه ریزی کنند.
    کلیدواژگان: نارسایی مزمن کلیه، همودیالیز، سازگاری، منابع حمایتی، مطالعه کیفی
  • فروغ سرهنگی، معصومه معصومی، عباس عبادی، مرجان مظهری، آزاد رحمانی، افسانه رئیسی فر صفحه 145
    مقدمه

    پرورش تفکر انتقادی از مهمترین اهداف آموزش پرستاری است. این مطالعه برای بررسی تاثیر نقشه مفهومی بر مهارت های تفکر انتقادی دانشجویان پرستاری طراحی شد.

    روش

    در یک مطالعه نیمه تجربی با طرح دو گروهی و با روش پیش آزمون- پس آزمون، 66 دانشجوی ترم پنج پرستاری با روش سرشماری و به روش تصادفی ساده به دو گروه شاهد و مداخله تقسیم شدند. دانشجویان گروه های شاهد (سخنرانی) و مداخله (نقشه مفهومی) به مدت هشت جلسه و در طول دو ماه به ترتیب تحت آموزش با روش سخنرانی و نقشه مفهومی قرار گرفتند. تفکر انتقادی با استفاده از پرسشنامه مهارت های تفکر انتقادی کالیفرنیا (فرم ب) قبل و بعد از مداخله در دو گروه بررسی شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS 15 انجام گرفت. آمار توصیفی و نیز آزمون آماری تی مستقل، مجذور کای و ANOVA در این مطالعه به کار گرفته شد.

    یافته ها

    اجرای روش نقشه مفهومی سبب افزایش معنی دار نمرات مهارت های تفکر انتقادی در همه حیطه ها به غیر از حیطه تجزیه و تحلیل (286/0 P=) و استدلال استقرایی (104/0P=)) در گروه مداخله نسبت به گروه شاهد شد. علی رغم افزایش معنی دار در نمرات مهارت های تفکر انتقادی گروه مداخله، در مقایسه اختلاف میانگین نمرات در مراحل قبل و بعد در هر دو گروه تنها در حیطه تجزیه و تحلیل تفاوت معنی داری نشان داده نشد (053/0P=).

    نتیجه گیری

    بکارگیری روش نقشه مفهومی در آموزش دانشجویان پرستاری می تواند منجر به توسعه مهارت های تفکر انتقادی، به عنوان یکی از رسالت های مهم آموزش عالی شود.

    کلیدواژگان: نقشه مفهومی، مهارتهای تفکر انتقادی، آموزش پرستاری
  • زهرا غضنفری، گلناز فروغ عامری، مرمر میرحسینی صفحه 151
    مقدمه
    عدم تسکین درد پس از عمل در بیماران، بخصوص در بیمارانی که تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر قرار گرفته اند باعث مرگ و میر و عوارض ناشی از آن می شود. از این رو شناخت موانع بکارگیری روش های تسکین درد حایز اهمیت است. هدف این پژوهش «بررسی دیدگاه پرستاری در مورد موانع کاربرد روش های تسکین درد» بود.
    روش
    در این مطالعه توصیفی 211 نمونه شرکت نمودند، ابزارگرداوری داده ها پرسش نامه محقق ساخته بود که در دو بخش (ویژگی های فردی، و 31 سؤال مربوط به موانع در چهار حیطه سازمانی، پزشک، پرستار، بیمار) تنظیم شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری نان پارامتریک (من ویتنی وکروسکال والیس) استفاده شد.
    یافته ها
    از نظر پرسنل پرستاری بیشتر موانع ذکر شده درحیطه بیمار، مانع تلقی نمی شدند و در حیطه مربوط به پرستار درصد بالایی ازپرستاران گزینه بسیار مؤثر یا تاثیر متوسط را انتخاب نمودند. مؤثرترین مانع در حیطه سازمانی مقررات سخت در زمینه استفاده از داروهای مخدر بود (2/52 درصد) و در حیطه پزشک، عدم تمایل پزشک به استفاده از روش های تسکین درد، بیشترین مانع (7/91 درصد) عنوان شد. نتایج در مقایسه نظرات بر اساس تحصیلات نشان داد که درحیطه سازمانی و بیمار تفاوت آماری بین دو گروه مشاهده نشد و در حیطه مربوط به پزشک فقط در مورد تجویز روتین یک داروی مسکن تفاوت معنی دار آماری بین دو گروه مشاهده شد. بدین صورت که بهیاران این مانع را مؤثرتر از پرستاران می دانستند. درحیطه مربوط به پرستار درمورد وقت گیر بودن روش های تسکین درد غیر دارویی تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده شد. پرستاران این مانع را مؤثرتر از بهیاران می دانستند.
    نتیجه گیری
    شناخت موانع بکارگیری روش های تسکین درد به غلبه بر این موانع کمک نموده و از سویی ضروری است که در مورد مقررات سخت استفاده از داروهای مخدر تجدید نظر شود.
    کلیدواژگان: پرسنل پرستاری، موانع، روش های تسکین
  • شراره ضیغمی محمدی، سولماز اصغرزاده حقیقی، علیرضا نیکبخت نصرابادی صفحه 155
    مقدمه
    در بیماران بستری مبتلا به نارسایی مزمن قلبی، اختلالات تعادل سطح سدیم و پتاسیم سرم و اختلال عملکرد کلیوی بطور شایع اتفاق می افتد. این مطالعه با هدف «تعیین میزان اختلالات الکترولیتی و اختلال عملکرد کلیوی در سالمندان مبتلا به نارسایی سیستولیک قلبی» انجام شد.
    روش
    این بررسی یک مطالعه توصیفی تحلیلی و جامعه پژوهش شامل کلیه بیماران بستری با تشخیص نارسایی قلبی بود و 154 بیمار که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، با روش نمونه گیری سرشماری در فاصله زمانی سال های 1382تا 1387 انتخاب شدند. داده ها با آمار توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    4/34 % سطح کراتینین بیشتر از 5/1 میلیگرم، 2/16 % هایپوناترمی و 1/9 % هایپرکالمی داشتند سطح کراتینین سرم با طول مدت بستری (002/0= P) جنس (041/0= P)، سیروز کبدی (004/0= P) و مرگ و میر (000/0= P)، سطح پتاسیم سرم با سطح کراتینین (035/0= P)، فشار خون سیستولیک (042/0= P) و دیاستولیک (046/0= P)، تعداد ناخوشی (044/0= P)، سکته مغزی (001/0= P)، استفاده از دیورتیک (006/0= P) و مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (041/0= P) و سطح سدیم سرم با تعداد ناخوشی (034/0= P) ارتباط داشت.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که وضعیت بالینی سالمندان مبتلا به نارسایی سیستولیک قلبی از نظر وضعیت همودینامیک بخصوص تعادل الکترولیتی و وضعیت کلیوی ضعیف است. فراهم نمودن آموزش خود مراقبتی جامع برای سالمندان مبتلا به نارسایی سیستولیک قلبی به منظور بهبود پیامد بیماری ضروری است. پرستاران با ارایه مداخلات مناسب و آموزش اقدامات خود مراقبتی به بیمار می توانند به کاهش زمان بستری شدن در بیمارستان و همچنین ارتقای کیفیت زندگی آنان کمک نمایند.
    کلیدواژگان: نارسایی قلب، سالمندی، سدیم، پتاسیم، کراتینین، عملکرد کلیه
  • امیرحسین میرحقی، مسعود رودباری صفحه 167
    مقدمه
    تریاژ بیمارستانی جزیی از ساختار بخش اورژانس است که توسط پرستاران اورژانس صورت می گیرد. اطلاعات کمی از میزان آگاهی پرستاران درباره تریاژ در دسترس است. این پژوهش با هدف تعیین میزان آگاهی پرستاران درباره تریاژ بیمارستانی انجام شد.
    روش
    این پژوهش بصورت پیمایشی و توصیفی و به روش نمونه گیری تصادفی ساده انجام شد. پرسش نامه پژوهشگر ساخته متشکل از 25 پرسش در سه بخش اطلاعات جمعیت شناختی، دانش محض تریاژ (پانزده پرسش) و تصمیم گیری تریاژ (ده پرسش) تنظیم شد. هفتاد پرستار بخش اورژانس از تمام بیمارستان های استان سیستان و بلوچستان در پژوهش شرکت کردند. پایایی پرسشنامه با روش آزمون – باز آزمون برابر شصت درصد بدست آمد. اطلاعات با استفاده از آماره کاپا، آزمون t مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و توسط نرم افزار SPSS 15.0 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میزان پاسخ 68 درصد (70 از 102) بود. پرستاران با دانش تریاژ بیمارستانی آشنایی مناسبی نداشتند. 94/39 درصد پاسخ-های پرستاران به پرسش های میزان آگاهی صحیح بود. تنها در سه (از ده) بیمارستان پرستاران ویژه ای به تریاژ اختصاص داده شده بود. پرستارانی که بیشتر از دو سال در بخش اورژانس سابقه کار داشتند میانگین نمره بالاتری را بدست آوردند. میزان توافق پرستاران در تصمیم گیری تریاژ متوسط (56/0=κ) بود.
    نتیجه گیری
    آگاهی کم پرستاران در مورد تریاژ بیمارستانی می تواند ناشی از نبود دوره های آموزش رسمی تخصصی تریاژ، عدم الزام بخش های اورژانس به تصمیم گیری مبتنی بر شواهد باشد. تاسیس دوره دانشگاهی پرستاری تریاژ و توسعه مقیاس ملی تریاژ توصیه می شود
    کلیدواژگان: آگاهی، تریاژ، پرستاران، بخش اورژانس
  • سهیلا ربیع سیاهکلی، آذر آوازه، فریدون اسکندری، طاهره خالقدوست محمدی، سعیده مظلوم، عزت پاریاد صفحه 175
    مقدمه
    از آن جا که اضطراب اثرات مخربی بر افراد می گذارد، از این رو این مطالعه با هدف تعیین اضطراب و عوامل محیطی و روانی تاثیرگذار بر اضطراب خانواده های بیماران بستری در بخش ویژه انجام شد.
    روش
    در این مطالعه توصیفی مقطعی که در سال 1386 انجام شد، 218 نفر از خانواده ی 130 بیمار بستری به روش نمونه گیری آسان در ساعات ملاقات مراکز آموزشی درمانی مورد نظر انتخاب شدند. گردآوری داده ها با استفاده از دو پرسش نامه «ابزار اضطراب و افسردگی بیمارستانی استاندارد شده» و پرسش نامه محقق ساخته انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون کای دو و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    شانس بروز اضطراب در افرادی که اظهار داشتند انجام ملاقات از پشت شیشه در اضطرابشان تاثیر دارد، 4/4 برابر افرادی است که ملاقات از پشت شیشه تاثیری در ایجاد اضطراب آنان نداشت (404/4 (OR=، همچنین شانس بروز اضطراب در موارد عدم ملاقات حضوری با بیمار، وضعیت اقتصادی ضعیف، نگرانی خانواده از هزینه بیمارستان و تغییر نقش افراد خانواده به ترتیب550/3، 904/ 3، 501/2، 308/4 برابر بود.
    نتیجه گیری
    مشاهده لوله ها و اتصالات، ملاقات از پشت شیشه و عدم ملاقات حضوری، وضعیت اقتصادی ضعیف و نگرانی خانواده در خصوص هزینه و تغییر نقش از عوامل تاثیر گذار در افزایش شانس بروز اضطراب خانواده ها است. توجه به این عوامل و خانواده محور نمودن مراقبت ها می تواند به میزان قابل ملاحظه ای اضطراب خانواده ها را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: اضطراب، خانواده ی بیماران، بخش مراقبت ویژه
  • محمد اکبری، افضل شمسی صفحه 181
    مقدمه
    عدم بکارگیری فرایند پرستاری به عنوان استاندارد مراقبتی، سبب کاهش کیفیت ارایه مراقبت می شود. از این رو پژوهش حاضر با هدف «شناسایی موانع اجرای فرایند پرستاری از دیدگاه پرستاران شاغل در بخش های ویژه بیمارستان های منتخب شهر تهران» انجام شد.
    روش
    این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی 63 نفر از پرستاران مرد (4/44%) و زن(6/55%) شاغل در بخش های ویژه بیمارستان های منتخب شهر تهران که بر اساس نمونه گیری تصادفی - خوشه ایانتخاب شدند، در سال 88 انجام گرفت که داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه پژوهشگر ساخته جمع آوری شد.
    یافته ها
    مهم ترین موانع فردی از دیدگاه پرستاران شامل نداشتن اطلاع کامل از مفهوم فرایند پرستاری (4/79 درصد)، نداشتن اعتقاد به مراقبت از بیمار براساس فرایند پرستاری (6/74 درصد) و یادگیری ناکافی در مورد اجرای فرایند پرستاری در بخش های ویژه (4/71 درصد) بود، هم چنین مهم ترین موانع مدیریتی از دیدگاه پرستاران به ترتیب شامل نداشتن زمان کافی برای اجرای فرایند پرستاری به علت کثرت بیماران 1/84 درصد)، عدم حمایت از طرف مسؤولان برای اجرای فرایند پرستاری (2/76 درصد) و واگذاری امور غیر پرستاری به پرستاران (2/76 درصد) بود.
    نتیجه گیری
    مسؤولین بهداشتی کشور باید با بکارگیری و استخدام نیروهای پرستاری به میزان کافی و ارایه آموزش های لازم و نیز فراهم کردن زمینه اجرای فرایند پرستاری به ارتقای مراقبت ها کمک نمایند.
    کلیدواژگان: فرایند پرستاری، پرستاران، بخش های ویژه
  • افضل شمسی، عباس عبادی صفحه 187
    مقدمه
    بیماری قلبی عروقی مهم ترین عامل مرگ و میر در زنان و مردان سراسر جهان است. هدف از این مطالعه «بررسی عوامل خطرزای بیماری های قلبی عروقی در سالمندان شهر تهران» بود.
    روش
    این مطالعه توصیفی بر روی 382 نفر سالمند انجام شد. نمونه گیری به روش تصادفی- خوشه ایبود و نمونه ها از مناطق مختلف شهر تهران انتخاب شدند. داده های پژوهش بوسیله پرسش نامه پژوهش گر ساخته مشتمل بر برخی از عوامل خطرزا، همچنین اندازه گیری قد و وزن (شاخص توده بدنی)، فشارخون، چربی خون و قند خون ناشتا جمع آوری شد.
    یافته ها
    شیوع عوامل خطرزا به ترتیب شامل چاقی و اضافه وزن (1/48%)، تری گلیسرید بالا (2/37%)، نداشتن فعالیت ورزشی (4/36%)، کلسترول بالا (2/32%)، فشارخون سیستولیک (4/31%) و دیاستولیک بالا (28%)، بیماری قلبی عروقی (3/27%)، مصرف دخانیات (7/19%)، قندخون ناشتای بالا (7/14%)، سابقه مثبت فامیلی (4/13%)، نشسته و بی تحرک (1/13%)بودند. همچنین شیوع کلیه عوامل خطرزای بیماری قلبی عروقی به جز قند خون ناشتا، بی تحرکی و نداشتن فعالیت های ورزشی در مردان نسبت به زنان بیشتر بود (p<0.05).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل ازاین پژوهش نشان داد که عوامل خطرزای بیماری های قلبی عروقی شیوع قابل توجهی داشته، بطوری که شیوع این عوامل در مردان نسبت به زنان بیشتر است. از این رو به کارگیری آموزش افراد، غربال گری و کنترل عوامل خطرزا توصیه می شود.
    کلیدواژگان: بیماری قلبی عروقی، عوامل خطرزا، شیوع، سالمند، مطالعه توصیفی
|
  • Asgari M.R., Mohammadi E., Fallahi Khoshknab M., Tamadon M.R Page 133
    Introduction
    To encounter with problems due to the disease and treatment, chronic renal failure (CRF) patients use advocacy various resources for adjustment. A few studies and cognition exist about this problem, especially in our society hemodialysis patients. This study was performed to explain perspective of CRF patients from advocacy resources in adjustment with hemodialysis.
    Methods
    This study was conducted with qualitative research approach and content analysis method. The participants were 16 hemodialysis patients in hemodialysis ward of Semnan University of Medical Sciences hospitals. Purposive sampling began and continued up to data saturation. Unstructured interview was the main method for data collection. The data were analyzed using qualitative content analysis method and constant comparative method.
    Results
    In content analysis process, finally 6 themes emerged that indicated nature and dimensions of patients’ perspective from advocacy resources. These themes included 1.joining the family members, 2.informed trust and hopefulness to physician, 3.nurses’ empathy and responsible accountability, 4.to be encouraged with adjusted and transplanted patients, 5.feeling worthy with friends’ companionship, 6.assurance and satisfaction with advocacy organizations.
    Conclusion
    These results can help the managers and planners of health field to facilitate the adjustment of the new patients so that in what fields and aims they must focus and plan.
  • Sarhangi F., Masoumy M., Ebadi A., Mazhari M., Rahmani A., Raisifar A Page 145
    Introduction

    Improving critical thinking is one of the most important objectives in nursing education. This study was designed to investigate the effect of concept mapping on critical thinking skills of the nursing students.

    Methods

    This was a quasi-experimental study with two groups, and pre-test post-test design. Sixty six 5th semester nursing students were selected through census method and randomly divided into two intervention and control groups. Control and intervention groups received education using lecture method and concept mapping, respectively, for 8 sessions during 2 months. The statistical analysis was done by software SPSS version 15. Descriptive statistics, independent t-test, chi-square and ANOVA were used in this study.

    Results

    Performing concept mapping led to a significant increase in critical thinking skills scores in all the subscales except analysis scale (P = 0.286) and deductive reasoning scale (P = 0.104) in the intervention group in comparison with the control group. In spite of the significant increase in the mean score of critical thinking of the intervention group, comparing the mean difference of pre and post tests in the two groups, only analysis domain showed no significant difference.

    Conclusion

    Using concept mapping in the education of nursing students may lead to develop critical thinking skills as one of the important duties of higher education.

  • Ghazanfari Z., Foroghamari G., Mirhosseini M Page 151
    Introduction
    Lack of pain relief in patients, particularly in patients undergoing artery transplant surgery, cause higher mortality and complications. This study aimed to identify the opinions of the nurses about barriers of using pharmacological and non-pharmacological methods in pain relief methods.
    Methods
    This was a descriptive study on 211 subjects aimed to determine comments of nursing staff of surgical wards about barriers of using pain relief methods after the surgery in Kerman Hospitals. For collecting the data, a researcher made questionnaire was used which had two parts (the first part was about demographic characteristics and the second part included 31 questions about barriers in four domains: institution, physician, nurse, patient). Analyzing the data was done by non-parametric tests (Mann-Whitney and Kruskal Wallis).
    Results
    In nurses’ view, most obstacles mentioned in patient’s area were not considered the barrier, and the high percentage nurses in nurse’s area were selected very effective option or moderate impact. The most effective in the organizational area was hard prevent regulations in the use of opium drugs (52.2 percent) and in the physician area, lack of physician willingness to use of pain relief methods was charged the highest barrier (91.7 percent). Results on education showed that in the patient and organizational area no difference was observed between two groups and in area related to the doctor only in a prescribed routine pain medication were showed significant differences between groups. In this case healthcare workers knew this obstacle more effective than nurses. In area related to the nurse about the time-consuming of non-drug pain relief methods was observed significant difference between groups. Nurses knew this obstacle more effective than healthcare workers.
    Conclusion
    Identifying pain relief barriers would help in overcoming these barriers and besides revising the difficult regulations on the use of narcotic drugs, seems necessary.
  • Zeighami Mohamadi Sh., Asgharzadeh Haghighi S., Nikbakht Nasrabadi Ar Page 155
    Introduction
    In patients with chronic heart failure, balance abnormalities of the serum sodium and potassium levels and renal dysfunction commonly occurs. This study aimed to determine the amount of electrolyte abnormalities and renal dysfunction in elderly patients with systolic heart failure.
    Methods
    This was a descriptive-analytical study. The study population included all the hospitalized patients who diagnosed with heart failure. A hundred and fifty four patients who had the inclusion criteria were selected using census sampling method during 2003 to 2008. The data analyzed using descriptive-analytical statistical method.
    Results
    The subjects had 34.4% creatinine level of more than 1.5 mg/dl, 16.2% hyponatermia and 9.1% hyperkalemia. Serum creatinine level was associated with hospitalization duration (P = 0.002), sex (P = 0.041), liver cirrhosis (P = 0.004) and mortality (P = 0.000). Serum potassium level was associated with creatinine level (P = 0.35), systolic blood pressure (P = 0.042), diastolic blood pressure (P = 0.046), number of comorbidities (P = 0.044), CVA (cerebrovascular accidents) (P = 0.001), taking diuretics (P = 0.006), and angiotensin converting enzyme inhibitors (ACEI) (P = 0.041). Serum sodium level was associated with comorbidities (P = 0.034).
    Conclusion
    The present study showed that the clinical status of elderly patients with systolic heart failure was poor based on the hemodynamic status, electrolyte balance and renal condition. Providing comprehensive self-care training for elderly patients with systolic heart failure seems necessary in order to improve the heart disease outcomes. Nurses, therefore can reduce the hospitalization duration and improve the quality of life of the patients conducting appropriate interventions and self-care training measures.
  • Mirhaghi Ah., Roudbari M Page 167
    Introduction
    Hospital triage is part of the emergency department structure which is done by emergency nurses. There is a little information about knowledge level of the nurses about triage. This study aimed to determine knowledge level of the nurses about hospital triage.
    Methods
    This was a descriptive survey using simple random sampling. The researcher made questionnaire included 25 questions in three parts of demographic data, pure triage knowledge (15 questions) and triage decision making (10 questions). Seventy nurses of the emergency department participated in the study from all the hospitals of Sistan-Baluchestan province. The reliability of the questionnaire obtained 0.60 using test-retest. The data were analyzed using Kappa statistics, independent t-test, Pearson correlation coefficients through software SPSS15.
    Results
    The response rate was equal to 68% (70 out of 102). The nurses had not enough knowledge about the hospital triage 39.9% of the responses to the knowledge level questions were correct. Only in 3 hospitals (out of 10), special nurses have been dedicated to triage. The nurses who had more than two years experience in emergency department had received a higher average score. The concordance rate of the nurses in triage decision making was average (κ=0.56).
    Conclusion
    Low knowledge of the nurses about hospital triage could be due to lack of formal training courses and lack of obligation of the emergency departments on evidence-based decision making. Establishing academic courses for nursing triage and developing national triage scale is recommended.
  • Rabie Siahkali S., Avazeh A., Eskandari F., Khaleghdoost Mohammadi T., Mazloom S., Paryad E Page 175
    Introduction
    Since anxiety has many devastating effects on the individuals, this study aimed to determine psychological and environmental factors on anxiety level of the family of the patients hospitalized in Intensive Care Unit.
    Methods
    This was a cross-sectional study conducted in 2007. Two hundred eighteen family members of 130 patients were selected in simple sampling method in meeting times of the Therapeutic Educational Centers. Collecting the data done using two questionnaires: “standardized hospital anxiety and depression scale” questionnaire and researcher made questionnaire. The data were analyzed using chi-square test and logistic regression.
    Results
    The odds ratio of anxiety outbreak in individuals who remarked that visiting behind the window affect their anxiety was 4.4 times more than that in the individuals who remarked visiting behind the window does not affect their anxiety (OR = 4.404). In addition, the odds ratio in cases with lack of face to face visiting, poor economic condition, family concerns on hospital costs and family member role changing were 3.550, 3.904, 2.501 and 4.308, respectively.
    Conclusion
    Observing pipes and fittings, visiting behind the window, lack of face to face visiting, poor economic condition, family concerns about hospital costs and family member role changing were the effecting factors in increasing odds ratio of the families’ anxiety. Considering these factors and family-centered cares can significantly reduce anxiety level of the families.
  • Akbari M., Shamsi A Page 181
    Introduction
    Lack of application of the nursing process can reduce the quality of care so this study aimed to diagnose the nursing process barriers from the perspective of the intensive care units’ nurses in the selected hospitals of Tehran.
    Methods
    This cross-sectional descriptive study has been done on 63 male nurses (%44.4) and female nurses (%55.6) that were chosen from selected hospitals in Tehran, based on cluster-random sampling method. The data gathered using a researcher made questionnaire.
    Results
    The most important individual barriers from the perspective of nurses were lack of sufficient information about concept of the nursing process (79.4%) and lack of belief in doing the patient care according to the nursing process (74.6%) and inadequate learning about the nursing process in intensive care units (71.4%). In addition, the most important management barriers were lack of enough time for doing the nursing process due to excessive number of the patients (84.1%), lack of authoritie's support for implementation of the nursing process (76.2%) and submitting non-nursing duties to the nurses (76.2%).
    Conclusion
    Health care authorities must help in promotion of the health care with employing sufficient nurses, educating them and providing necessary situations for nursing process.
  • Shamsi A., Ebadi A Page 187
    Introduction
    Cardiovascular diseases are the major cause of mortality in women and men all over the world. This study aimed to evaluate the prevalence of cardiovascular disease and associated risk factors on the citizens of Tehran city.
    Methods
    This descriptive study has been done on 205 men and 177 women (with mean age of 74.1 ±7.87 years). Samples were chosen from different regions of Tehran city by random-cluster sampling method. Data was collected by researcher made questionnaire and also measurement of the height and weight (body-mass index or BMI), blood pressure, blood lipids and fasting blood sugar (FBS).
    Results
    Risk factors of CVD (and their prevalence) included obesity and overweight (48.1%), high triglyceride (37.2%), lack of exercise (36.4%), high cholesterol (32.2%), high systolic (%31.4) and diastolic (28.0%) blood pressure, cardiovascular diseases (27.3%), tobacco consumption (19.7%), high FBS (14.7%), and positive family history (13.4%). Prevalence of different risk factors of CVD was significantly higher in men than in women (P<0.05) except fasting blood sugar, physical inactivity and lack of exercise.
    Conclusion
    The results of the present study showed that the prevalence of risk factors for CVD was high and higher in men than in women. Therefore, educating individuals, control of risk factors and screening are suggested.