فهرست مطالب

دانشور پزشکی - پیاپی 88 (شهریور 1389)

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 88 (شهریور 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/06/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مرجان زارع، سقراط فقیه زاده، طوبی غضنفری، شهره جلایی صفحه 1
    مقدمه و هدف
    دراین پژوهش هدف آن است که بینش پشت استفاده از بیومارکرهای IL-2، IL-4، IL-10 و IFN-G به عنوان جانشین های احتمالی ابتلا به بیماری های پوستی ناشی از مواجهه باگازخردل بررسی شود.اگر بتوان بامشاهده یک اثرمعناداردرمان روی جانشین، اثر درمان روی نقطه پایانی بالینی رااستنباط کرد، آنگاه این جانشین میتواندیک جانشین معتبر باشد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه همگروهی تاریخی شامل 328نفر، که235نفرمواجهه داشته با گازخردل از ساکنین سردشت به عنوان گروه مورد و 93نفرازساکنین شهرربط که باگاز خردل مواجهه نداشته به عنوان گروه مورد،سعی شد با استفاده از نسبت خطر، چرایی استفاده از IL-2، IL-4، IL-10 و IFN-G به عنوان جانشین هایی برای بیماری های پوستی ناشی ازمواجهه با گازخردل بررسی شود.
    یافته ها
    روش مطالعه همگروهی تاریخی نشان داد، از IL-2 (در سه محیط کشت سرم، میتوژن، میتوژن نیل) و IL-10 (در چهار محیط کشت سرم، میتوژن، میتوژن نیل ونیل)، IL-4 (دردومحیط کشت میتوژن ومیتوژن نیل) می توان به عنوان جانشینی برای وجودعارضه پوستی استفاده کرد، چرا که روند بررسی عدم تاثیرمواجهه با گازخردل روی ابتلا به بیماری های پوستی با استفاده از این بیومارکرها به نتیجه مشابه انجام همین بررسی توسط وجود یا عدم وجود بیماری پوستی ناشی ازمواجهه با گازخردل به عنوان نقطه پایانی بالینی واقعی، منجر شد. اما بیومارکرهای IL-4 درمحیط کشت سرم و IFN-G (درهر سه محیط کشت سرم، میتوژن ومیتوژن- نیل) این ویژگی را نداشتند.
    نتیجه گیری
    با مشاهده IL-2 (در سه سطح)، IL-10 (در چهارسطح) و IL-4 (در دوسطح) می توان عدم تاثیرمواجهه باگازخردل راروی ابتلا به بیماری های پوستی بررسی کرد، بدون این که به مشاهده پیامد اصلی که همان ابتلا به بیماری های پوستی است، نیازی باشد.
    کلیدواژگان: بیومارکر، نقطه پایانی جانشین، نقطه پایانی بالینی واقعی، گاز خردل، نسبت خطر
  • زینب شوندی، طوبی غضنفری*، کیومرث نظری مقدم، احیا عبدی عالی صفحه 9
    مقدمه و هدف

    نانوذرات نقره، به عنوان نسل جدید مواد ضدمیکروبی، کاربردهای فراوانی دارند. سه باکتری Escherichia coli، Staphylococcus aureus، Pseudomonas aeruginosa از مهم ترین باکتری هایی هستند که می توان آن ها را با مواد ضدعفونی کننده ساخته شده از نانوذرات نقره از بین برد. از طرف دیگر، مهم ترین عامل به دام اندازی نانوذرات در مبادی ورودی بدن انسان، ماکروفاژها هستند که سرنوشت نانوذرات در بدن، به فعالیت آن-ها بستگی دارد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر ضد باکتریایی نانوذرات نقره کلوییدی بر سه باکتری مختلف و همزمان بررسی اثر آن بر سلول های ماکروفاژ در کشت 24 ساعته است.

    مواد و روش ها

    برای تعیین غلظت موثر ضدباکتریایی نانوذرات نقره، این ماده برای سه باکتری مذکور از روش سنجش MIC و برای تعیین غلظت ایمن نانوذرات برای ماکروفاژها، از سنجش فعالیت حیاتی ماکروفاژها به روش MTT استفاده شد.

    نتایج

    MIC محلول نانونقره برای Escherichia coli ATCC/25922، برابر با ppm56/1، Staphylococcus aureus ATTC/25923، برابر با ppm56/1 و Pseudomonas aeruginosa PAO1 برابر با ppm125/3 تعیین شد که این MIC برابر با MBC محلول نانونقره است. حداکثر غلظتی از نانوذرات نقره کلویید که باعث مرگ کامل ماکروفاژ ها پس از 24 ساعت نشده است، برابر با ppm 2 و حداکثر غلظت غیرسمی نانوذرات در مقایسه با گروه کنترل برابر با ppm 5/0 اندازه گیری شد.

    نتیجه گیری

    استفاده از غلظت بیش از ppm 2، برای ماکروفاژها کاملا سمی است و باعث مرگ آن ها می شود و به کارگیری غلظت کمتر از 5/0 که برای ماکروفاژهای دارای سمیت نیست، اثر ضدباکتریایی موثری ندارد، بنابراین به نظرمی رسد، باید در استفاده از این مواد ضدعفونی-کننده احتیاط لازم صورت پذیرد. انجام مطالعات بیشتر in vivo در این زمینه ضروری به-نظرمی رسد.

    کلیدواژگان: نانوذرات نقره کلوییدی، اثرات ضدباکتریایی، سم شناسی، ماکروفاژ
  • حمید علوی مجد، یلدا زرنگارنیا، مصطفی رضایی طاویرانی، نصیبه خیر، علی اکبر خادم معبودی صفحه 17
    مقدمه و هدف
    به کارگیری روش های پروتئومیک و پیشرفت پژوهش های با توان بالای پروتئین ها زمینه ساز نیاز به روش های تازه در تحلیل های بیوانفورماتیک نتایج آزمایشگاهی-شده است. تحلیل خوشه ای، روش آماری مناسبی است که می تواند در تحلیل این گونه داده ها، استفاده شود. هدف از این پژوهش، ارزیابی کارایی روش خوشه بندی فازی در تحلیل پروتئین های مرتبط با سرطان های دستگاه گوارش بوده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش، پروتئین های شناسایی شده مرتبط با سرطان های مری، معده و کلون با استفاده از روش های خوشه بندی سلسله مراتبی و غیرسلسله مراتبی تحلیل و بررسی شدند. براساس هر یک از ابعاد هستی شناسی ژنی، پروتئین ها را خوشه بندی کرده، نتایج را با یکدیگر مقایسه کردیم.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد، عملکرد دو روش خوشه بندی سلسله مراتبی و تقسیم-بندی به یکدیگر نزدیک بوده است. با وجود چشمگیر نبودن عرض سایه نمای کل خوشه بندی ها، بیشتر پروتئین های در هر خوشه، دارای اشتراکات بیولوژیکی قابل توجهی هستند. نتایج به-دست آمده نشان می دهد، روش های خوشه بندی توانسته اند الگوهای تفسیری جدیدی را که قبل از خوشه بندی پروتئین ها مشخص نشده بودند، آشکار سازند.
    نتیجه گیری
    با بررسی نتایج حاصل از خوشه بندی PAM و خوشه بندی سلسله مراتبی، مشخص شد، نتایج این دو خوشه بندی بسیار مشابه یکدیگر هستند. شاید بتوان گفت، روش PAM به دلیل معرفی نماینده ای برای هر خوشه، موشکافانه تر عمل کرده، در حالی که روش سلسله مراتبی ساده تر بوده است. همچنین به نظر می رسد، پروتئین هایی که براساس تشابهات جایگاه سلولی در کنار یکدیگر قرار می گیرند، دارای تشابهات بیولوژیکی و عملکردی نیز هستند که باید این مسئله بیشتر بررسی شود.
    کلیدواژگان: بیوانفورماتیک، تفسیر هستی شناسی ژنی (Gene Ontology)، خوشه بندی، سرطان دستگاه گوارش
  • مجید مهران، کیومرث نظری مقدم، محسن ناصری، رضا صداقت، نوشین جلایر نادری صفحه 31
    مقدمه و هدف
    در پالپتومی دندانهای شیری از موادی استفاده می شود که غالبا«با عوارضی همچون سمیت، سرطان زایی و اثرات موتاژنیک همراه اند. به منظور پرهیز از این عوارض، سعی می شود مواد دیگری به عنوان جایگزین آنها به کار رود. گزارش شده است داروهای گیاهی اثرات مفید بالینی دارند. نشان داده اند که کشت سلولی SUAB1 و SUAB2 در مقایسه با فرموکرزول سمیت کمتری داشته است.
    هدف
    تعیین سازگاری مواد گیاهی SUAB1 و SUAB2 بر بافت زیر جلدی موش بود.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه تحلیلی – توصیفی 21 موش بالغ با میانگین وزن 350 گرم استفاده شد. در پشت هر حیوان 2 برش ایجاد ومواد SUAB1 و SUAB2 بطور جداگانه به همراه لوله پلی اتیلنی و در قسمت قدام سمت راست یک لوله پلی اتیلنی خالی به عنوان کنترل قرار داده شد.حیوانات در فاصله زمانی یک، دو و چهار هفته کشته شدندو لوله ها همراه با بافت اطراف برداشته شدند و پس از طی مراحل آماده سازی هیستوپاتولوژیک، از نظر تغییرات بافت بررسی شدند. متغیرهای مورد بررسی شامل ضخامت کپسول، رگ زائی، شدت و وسعت التهاب، نکروز و کلسیفیکاسیون بود. نتایج با نرم افزار SPSS 11.5 باتست های آماری فریدمن تست، کروسکال و الیس مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    اختلاف آماری معنی داری بین گروه های SUAB1 و SUAB2 در تشکیل کپسول فیبروزه، شدت و وسعت التهاب، رگ زائی، نکروز و کلسیفیکاسیون در تمامی مقاطع زمانی دیده شد.
    نتیجه گیری
    ضخامت کپسول، شدت التهاب و کلسیفیکاسیون در گروه SUAB1 از SUAB2 بیشتر بود.
    کلیدواژگان: پالپتومی، سازگاری نسجی
  • صفورا سیفی، انسیه شفیق، ایوب علایی صفحه 37
    مقدمه و هدف
    آملوبلاستوما تومور خوش خیم اپی تلیالی ادنتوژنیک بوده که رفتار تهاجمی تری نسبت به کیست های ادنتوژنیک دارد. هدف مطالعه حاضر، ارزیابی کمی و کیفی رنگ آمیزی نیترات نقره در کیست های ادنتوژنیک و آملوبلاستوما و مقایسه آن با رفتار بیولوژیکی بالینی آن ها بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه گذشته نگر به روش مقطعی، از شصت بلوک پارافینه ضایعات ادنتوژنیک برای رنگ آمیزی نیترات نقره استفاده شد. برای ارزیابی کمی آن ها به تعداد صد سلول با بزرگ نمایی صد برابر شمرده شده و میانگین آن درنظرگرفته شد. از نظر کیفی، آرایش NORs به انواع نرمال (گرد- بیضوی) تا غیرنرمال (بزرگ، لوبیایی شکل، خوشه ای) تقسیم شدند. نتایج با آنالیز آماری Onway و T test تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    تعداد NORs در آملوبلاستوما 2/7 ± 7/2، آملوبلاستومای تک کیستی 2/7 ± 56/2، ادنتوژنیک کراتوسیست 7/4 ± 84/1، کیست دانتی ژور 82/2 ± 052/1 بود. اختلاف آماری معناداری در بیان NORs بین آملوبلاستوما و آملوبلاستومای تک کیستی دیده نشد (8/0 = P). اما اختلاف آماری معناداری در بیان NORs بین آملوبلاستوما با کیست های ادنتوژنیک مشاهده شد (001/> P)، (001/0=p). در کیست دانتی ژور آرایش NORs، نرمال داخل هسته ای بود. در کراتوسیست آرایش بزرگ تا لوبیایی شکل و به ندرت خوشه ایNORs و در آملوبلاستوما و آملوبلاستومای تک کیستی، آرایش خوشه ایشکل مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نه تنها تعداد NORs در آملوبلاستوما نسبت به کیست های ادنتوژنیک افزایش می یابد، بلکه آرایش NORs نیز در آملوبلاستوما متفاوت از کیست های ادنتوژنیک است. ارزیابی کمی و کیفی رنگ آمیزی نیترات نقره انعکاس دهنده رفتار تهاجمی تر آملوبلاستوما نسبت به کیست های ادنتوژنیک است.
    کلیدواژگان: آملوبلاستوما، آملوبلاستومای تک کیستی، ادنتوژنیک کراتوسیست، کیست دانتی ژور، نیترات، نقره
  • احیا گرشاسبی، سقراط فقیه زاده صفحه 45
    مقدمه و هدف
    تمرینات ورزشی در طول دوران بارداری، به شکل فزاینده ای مورد توجه قرارگرفته است. یکی از اهداف انجام ورزش در طول دوران بارداری بازگرداندن حالت بهینه بیومکانیک بدن است. تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرینات ورزشی در طول دوران بارداری روی شدت کمر درد و کینماتیک ستون فقرات انجام شد.
    مواد و روش ها
    طی یک مطالعه تصادفی آینده نگر، تعداد 107 زن در طول نیمه دوم بارداری خود برای دوازده هفته در یک برنامه ورزشی سه روز در هفته شرکت کردند و 105 زن باردار نیز به عنوان گروه شاهد درنظرگرفته شدند. تمامی آن ها پرسش نامه ای را بین هفته های 17- 22 بارداری و دوازده هفته پس از آن برای ارزیابی شدت کمردردشان پر کردند. لوردوز و انعطاف پذیری ستون فقرات با خط کش انعطاف پذیرو آزمون خم شدن جانبی، به ترتیب و در یک زمان اندازه گیری شد. همچنین افزایش وزن در طول بارداری، طول دوران بارداری و وزن نوزاد محاسبه شد.
    نتایج
    شدت کمر درد در گروه شاهد با پیشرفت حاملگی افزایش یافت. گروه مورد کاهش معنادار در شدت کمر درد پس از انجام تمرینات نشان داد (p<0.0001). دامنه حرکتی ستون فقرات در این گروه، افزایش بیشتری نشان داد (p<0.0001). لوردوز بدون تفاوت قابل توجهی در هر دو گروه افزایش یافت. دو گروه از نظر افزایش وزن طی بارداری، طول دوره بارداری و وزن نوزاد تفاوتی نداشتند. همبستگی شدیدی بین لوردوز (r=0.45، p<0.000 و انعطاف پذیری ستون فقرات (r=0.44، p<0.000)، با شاخص توده بدن وجود داشت.
    نتیجه گیری
    تمرینات ورزشی در طول نیمه دوم بارداری، شدت کمر درد زنان باردار را کاهش-داده و دامنه حرکتی و انعطاف پذیری ستون فقرات را افزایش می دهداما بر میزان لوردوز بی-تاثیر است
    کلیدواژگان: انعطاف پذیری، بارداری، تمرین ورزشی، ستون فقرات، لوردوز، کمر درد
  • محبوبه سجادی هزاوه، محسن شمسی صفحه 51
    مقدمه و هدف
    با توجه به نقش مهم مادر در کنترل تشنج و ماهیت نگران کننده آن، این مطالعه به منظور بررسی تاثیر آموزش بر آگاهی، نگرش و عملکرد مادران در زمینه پیش گیری از تشنج ناشی از تب در کودکان انجام پذیرفته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر، از نوع مداخله ای بود که در آن صد نفر از مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر اراک شرکت داشته اند (نمونه ها به صورت تصادفی به دو گروه مورد و شاهد هر کدام پنجاه نفر تقسیم شدند). قبل از انجام مداخله آموزشی، پرسش نامه برای هر دو گروه مورد و شاهد تکمیل و سپس مداخله آموزشی برای گروه مورد در طی یک ماه و در قالب چهار جلسه آموزشی انجام شد. همچنین یک و دو ماه بعد از انجام مداخله آموزشی، دو جلسه پی گیری برگزار شد، سپس سه ماه پس از مداخله آموزشی در هر دو گروه مورد و شاهد، اطلاعات دوباره گردآوری و تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    یافته های پژوهش نشان داد، قبل از مداخله آموزشی، میزان آگاهی مادران در زمینه ابتلای کودک خویش به تشنج ناشی از تب کمتر از متوسط بوده و همچنین مادران عملکرد ضعیفی در زمینه پیش گیری از تشنج ناشی از تب داشتند، پس از مداخله آموزشی و با افزایش آگاهی و نگرش مادران عملکرد درست آنان نیز در زمینه پیش گیری از تشنج ناشی از تب افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    هر چه آگاهی و نگرش مادران بیشتر باشد، عملکرد آنان نیز در زمینه پیش گیری از تشنج افزایش یافته است، بنابراین پیشنهاد می شود، آموزش در این زمینه برای حفظ و ارتقاء سلامت کودکان در سایر مراکز نیز انجام گیرد.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، تشنج کودکان
  • رضا افشار، غلامحسین قائدی، سوزان ثانوی*، علی دواتی، احمد علی رجب پور صفحه 59
    مقدمه و هدف

    اختلالات روانی، به خصوص افسردگی، در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی و تحت همودیالیز بسیار شایع هستند. این اختلالات در کاهش کیفیت زندگی و افزایش میزان مرگ و میر بیماران تاثیر بسزایی دارند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی فراوانی افسردگی و عوامل مرتبط با آن در بیماران تحت همودیالیز نگه دارنده در دو واحد همودیالیز شهر تهران است.

    مواد و روش ها

    برای غربالگری افسردگی در بیماران دیالیزی از پرسش نامه افسردگی بک (BDI) استفاده شد. پرسش نامه ها در بین120 بیمار دیالیزی مراجعه کننده به بیمارستان های مصطفی خمینی و فیاض بخش توزیع و پس از توضیحات لازم، بیماران آن را تکمیل کردند. سایر اطلاعات از طریق شرح حال و انجام آزمایش ها به دست آمدند. اطلاعات گردآوری شده، با نرم افزار v.16 SPSS تجزیه و تحلیل آماری شده و آزمون های آماری کای دو و اسپیرمن استفاده شدند.

    نتایج

    شیوع افسردگی در جمعیت مورد مطالعه هفتاد درصد محاسبه شد، به طوری که 7/26 درصد از آنان مبتلا به افسردگی شدید بودند. هیچ یک از متغیرهای سن، جنس، بیماری زمینه ای، طول مدت دیالیز، سابقه پیوند کلیه، کم خونی، وضعیت تاهل، وضعیت شغلی و آلبومین سرم با افسردگی ارتباط آماری معناداری نداشتند (05/0 p >). تعداد دفعات همودیالیز در هفته و کفایت همودیالیز (Kt/V) با شدت افسردگی ارتباط آماری معنادار داشتند (01/0 p = و 04/0 p =).

    نتیجه گیری

    با توجه به شیوع بالای افسردگی در بیماران همودیالیزی، غربالگری بیماری افسردگی در این بیماران ضروری به نظرمی رسد. تشخیص و درمان افسردگی در مراحل اولیه می تواند در بهبود کیفیت زندگی این بیماران نقش مهمی داشته باشد.

    کلیدواژگان: اختلالات روانی، افسردگی، نارسایی مزمن کلیوی، همودیالیز
  • نفیسه ظفرقندی، مریم کلوتی، ندا زارع نژاد صفحه 67
    مقدمه و هدف
    درباره انجام سقط انتخابی یا القایی نظریات بسیار متفاوتی از نظر مذاهب دینی و مکاتب اخلاقی وجود دارد. سقط جنین انتخابی، همواره از سوی مذاهب و اخلاق پزشکی مورد نکوهش بوده است اما در مواردی نیز جواز آن صادر شده است.
    مواد و روش کار
    این اثر با مراجعه به قرآن و کتب حدیثی و معتبر در این زمینه و مقالات متنوع در مورد موضوع سقط در ادیان و مکاتب مختلف، جمع آوری شده است.
    نتایج
    با بررسی دیدگاه های موجود، می توان به سه رویکرد مختلف درباره سقط انتخابی رسید:1. آزادی سقط به طور مطلق: از نظر مدافعان این گروه، سقط جنین حق مسلم مادر بوده و غیراخلاقی نیست.
    2. ممنوعیت سقط به طور مطلق: از دیدگاه این گروه، سقط جنین کاملا غیراخلاقی بوده و جنین با انسان کامل هیچ تفاوتی ندارد.
    3. آزادی سقط به طور مشروط: از این دیدگاه، سقط مشروط به سن جنین و عذر معقول است.
    نتیجه گیری
    برای نظریه پردازی در این زمینه، کرامت انسان، حق حیات جنین و مالکیت مادر، اصل است. در کشور اسلامی ایران، لازم است متخصصان رشته های فقه و حقوق و زنان تصمیمات معینی در این رابطه بگیرند و قانون جامع تری به تصویب برسانند تا استفاده از داروها و شرایط غیر بهداشتی سقط که سبب صدمه به مادر و تهدید جان او می شوند به حداقل برسد
    کلیدواژگان: سقط، جنین، مادر، اخلاق، مذهب، پزشکی
|
  • Marjan Zare, Soghrat Faghihzadeh, Tooba Ghazanfari, Shohre Jalaei Page 1
    Background And Objective
    Here,it is tried to assess an insight behind using IFN-G,IL-2,IL-4,and IL-10 biomarkers as potential surrogate endpoints for skin diseases caused by exposure to mustard gas. Potentially,a biomarker is a valid surrogate if assessment of the treatment effect based on surrogate endpoint leads to the same result based on true clinical endpoint.
    Materials And Methods
    In Sardasht-Iran Cohort study including 328 individuals,235 subjects exposed to mustard gas taken from Sardasht as the exposed group and 93 subjects not exposed to mustard gas taken from Rabat,through comparison of related risk ratios,it is tried to assess whether IFN-G,IL-2,IL-4,and IL-10 biomarkers can be offered as potential surrogates for skin disorders caused by exposure to mustard gas.
    Results
    It was found out that IL-2(at three levels of serum,mitogen and mitogen-nill), IL-10 (at four levels of serum,mitogen,mitogen-nill and nill),and IL-4 (at two levels of mitogen and mitogen-nill) can be used as surrogates,because the survey of no exposure effect of mustard gas based on these biomarkers would led to the same conclusion of the same survey based on existence or non-existence of skin disorders as true clinical endpoint. But IL-4 at serum level and IFN-G at three levels do not have this property.
    Conclusion
    Using IL-2 at three levels, IL-10 at four levels and IL-4 at two levels, the study of no exposure effect of mustard gas on skin disorders can be tested without waiting for skin disorders as the true clinical endpoints.
  • Zeinab Shavandi, Tooba Ghazanfari, Kiomars Nazarimoghadam, Ahia Abdiali Page 9
    Background And Objective

    Silver nanoparticles, the new generation of antimicrobial agents, have been employed in different applications. Eradication of bacterial strains such as Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa by nanosilver is considerable. In the other hands, macrophages, the most important immune cells in nanoparticles clearance in semi-open human body interfaces determine nanosilver fate.In this study, colloidal nanosilver toxicity on macrophages and three bacterial strains was assessed so as to determine effective antibacterial concentrations without toxic effect on macrophages for harmless usage of nanosilver.

    Materials And Methods

    The bactericidal effect of silver nanoparticles was assessed based on minimum inhibitory concentration (MIC) of nanoparticles. The effect of silver nanoparticles on macrophages measured based on MTT assay in vitro.

    Results

    The MIC of colloidal nanosilver was equal to 1/56 part per million (ppm) for E. coli strain and S. aureus strain but the MIC of colloidal nanosilver was equal to 3/125 ppm for P. Aeruginosa. Both of these MICs and the corresponding MBCs were the same. Maximum concentration of colloidal nanosiver which did not kill macrophage cells completely after 24 h was 2 ppm but non-toxic maximum concentration of nanosilver for macrophage cells compared to the control group was 0.5 ppm.

    Conclusion

    Accordingly, concentrations of nanosilver higher than 2 ppm are toxic for macrophages and lower than 0.5 ppm concentration has not any antimicrobial effect. Therefore, precaution must be taken for the usage of large concentrations of nanosilver. Approaches to truths pertaining to complex nanosystems necessitate accomplishment of in vivo experiments and comparison of their result with that of in vitro.

  • Hamid Alavimajd, Yalda Zarnegarnia, Mostafa Rezaei Tayervani, Nasibe Khayer, Aliakbar Khadem Maaboodi Page 17
    Background And Objective
    Using proteomic methodologies and advent of high-throughput (HTP) investigation of proteins has created a need for new approaches in bioinformatics analysis of experimental results. Cluster analysis is a suitable statistical procedure that can be useful for analyzing these data sets.
    Materials And Methods
    In this research study, the identified proteins associated with esophagus, stomach and colon cancers were analyzed with the hierarchical and non-hierarchical clustering procedures. Proteins were clustered for three aspects of gene ontology and results were compared.
    Results
    Despite non-substantial silhouette widths for the entire dataset, most of the proteins in each cluster have remarkable biological communions. According to the results, it was evident that clustering methods can reveal novel annotation patterns within dataset that would not have been identified otherwise.
    Conclusion
    Considering hierarchical and non-hierarchical clustering, results show that the clustering methods have similar results. Maybe we can say because of the introducing representative proteins for each cluster, the partitioning method operating with the greatest nicety while AGNES procedure is simpler. Furthermore, it was clear that the proteins were clustered via their cellular component similarities have also biological and functional similarities which this requires more researches
  • Majid Mehran, Kiomars Nazari Moghadam, Mohsen Zaseri, Reza Sedaghat, Noushin Jalayernaderi Page 31
    Background And Objective
    Dental materials that are used for fixation in deciduous pulpotomy have adverse reactions such as toxicity and carcinogenic and mutaginic effects. Severe efforts are focused on substitution of these materials with safer ones. It has been reported that herbal medicines have useful clinical effects. It has been shown that the SUAB1 and SUAB2 had a lower cytotoxicity than formocresol.To compare the in vivo histocompatibility of SUAB1 and SUAB2 in subcutaneous tissue of rat.
    Materials And Methods
    The study design was descriptive- analytical. Twenty-one rats with an average weight of 350 grams were used. SUAB1 and SUAB2 were separately placed in polyethylene tubes and implanted in the dorsal subdermal tissue. After intervals of one, two, and four weeks, animals were sacrificed. The implant materials with surrounding tissue were removed and collected in 10% buffered formalin solution for histopathologic evaluation. Capsule thickness, inflammation intensity, angiogenesis, necrosis and calcification were studied on paraffin-embedded sections. Data were analyzed by SPSS software (version 11.5). The Friedman and kruskall-wallis statistical tests were used.
    Results
    Statistically significant difference in capsule thickness, intensity and extent of inflammation, angiogenesis, necrosis and calcification was observed between SUAB1 and SUAB2 groups.
    Conclusion
    Capsule thickness, intensity of inflammation and calcification was higher in SUAB1 group than SUAB2.
  • Safoora Seifi, Ensie Shafigh, Ayoob Alaei Page 37
    Background And Objective
    Ameloblastoma was a benign odontogenic tumor that has more aggressive behavior in comparison to odontogenic cysts. The of aim the present study is quantitative and qualitative evaluation of silver nitrate staining in ameloblastoma and odontogenic cysts and to compare it with their clinical biologic behavior.
    Materials And Methods
    In this retrospective cross – sectional study, 60 paraffinized blocks of odontogenic lesions was stained with Agnor. Then for quantitative evaluation, 100 cells with (×100) were counted and their average was considered as NORs count. From qualitative aspect NORs are devided into normal (round- eliptical) to abnormal (large- cluster - bean shap). The results were analyzed statistically by T- Test and ANOVA.
    Results
    NORs count in ameloblastoma was 2.7± 7.26, in unicystic ameloblastoma 2.5± 7.2, in odontogenic keratocyst 1.8 ± 4.7 and in dentigerous cyst 1.52 ± 2.82. No significance statistical difference was observed in NORs expression between ameloblastoma and unicystic ameloblastoma (P=0.8), But significance statistical difference was observed in NORs expression between ameloblastoma and unicystic ameloblastoma with dentigerous cyst and keratocyst (p<0.001) (p=0.001). In dentigerous cyst NORs arrangement was normal and intra-nucleous. In keratocyst, NORs were large to bean shape and cluster shapes were seen rearely. Pattern of NORs was seen cluster shape in ameloblastoma and unicystic amelobalstoma.
    Conclusion
    Number of NORs in ameloblastoma is higher than odontogenic cysts. Distribution pattern of NORs in ameloblastoma are different than odontogenic cysts. Qualitative and quantitative evaluation of silver nitrat staining reflect aggressive behavior of ameloblastoma than odontogenic cysts.
  • Ahia Garshasbi, Soghrat Faghihzade Page 45
    Background And Objective
    Exercise is increasingly becoming popular during pregnancy. One goal of exercise during pregnancy is to restore optimum body biomechanics. The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of exercise during pregnancy on the intensity of low back pain and kinematics of spine.
    Materials And Methods
    During a prospective randomized study, 212 pregnant women filled questionnaire between weeks 17-22 of pregnancy and 12 weeks later to assess the severity low back pain. All of them were randomized into two groups; one group was offered to exercise three times a week for 12 weeks, the other group was not. Lordosis and spinal flexibility with flexible ruler and Side bending test, respectively, and at one time were measured Weight gain during pregnancy, gestational age at delivery and birth weight were also recorded.
    Results
    Intensity of low back pain in the exercise group after exercise significantly decreased)p<0.0001(, but it increased in the control group. Lordosis was significantly increased in the two groups with no major differences between the two groups. After ending the exercise, flexibility of spine in the two groups was significantly decreased, and there was significant difference between the two groups. There was no significant difference between the two groups according to maternal weight gain, pregnancy length and neonatal weight. There is strong correlation between lordosis (r=0.45, p<0.000) and spine flexibility (r=0.44, p<0.000) with BMI.
    Conclusion
    Exercise during the second and beginning of the third trimester of pregnancy could reduce the intensity of low back pain and increase flexibility of spine and had no detectable effect on Lordosis
  • Mahboobe Sajadi Hazave, Mohsen Shamsi Page 51
    Background And Objective
    Since the role of mother is important in controlling febrile convulsion and its concern nature, the purpose of this study was to determine the effect of educational program on knowledge, attitude and practice of mothers in prevention of febrile convulsion in children.
    Materials And Methods
    This study was a quasi-experimental one that carried out on 100 women referred to Arak health centers. The subjects were randomly divided into two experimental and control groups (each consisting of 50 women). Before intervention, data were collected for both groups using the questionnaire, then intervention was done for 1 month in 4 sessions and after intervention, two follow-up sessions were hold and finally after 3 months, data were recollected and analyzed.
    Results
    The obtained findings showed that before educational intervention, knowledge about febrile seizure in children was less than medium. Also, mothers performed poorly in the prevention of febrile convulsion. After the educational intervention, there was a higher knowledge and attitude in mothers to prevent febrile convulsion and their correct performance increased.
    Conclusion
    If knowledge and attitude be higher, women performance about prevention of febrile children also increases. Therefore, it is proposed to have educational program in other health centers for promotion of children' health.
  • Reza Afshar, Gholamhossein Ghaedi, Suzan Sanavi, Ali Davati, Ahmadali Rajabpour Page 59
    Background And Objective

    Psychological disorders, particularly depression are common in chronic renal failure and patients undergoing hemodialysis (HD). These disorders have important influences on quality of life and increased mortality rate. This study was performed to evaluate the frequency of depression and its related factors among HD patients within two dialysis units.

    Materials And Methods

    The study population consisted of 120 patients on conventional maintenance hemodialysis who filled Beck questionnaires in order to depression screening. Data were collected by questionnaire, medical history and laboratory exams. The SPSS software (version 16) was used for data analysis and Chi square and Spearman’s tests were applied.

    Results

    Frequency of depression among study population was 70%, so that 26.7% of them suffered from severe depression. There was no correlation between age, gender, underlying disease, HD duration, history of renal transplantation, anemia, marriage status, occupation, serum albumin level and depression (p>0.05). Frequency of HD sessions per week and dialysis adequacy (Kt/V) significantly correlated with depression severity (p=0.01 and p=0.04 respectively).

    Conclusion

    With regard to high prevalence of depression among HD patients, depression screening seems necessary in this population. Early diagnosis and treatment of depression could improve patients’ quality of life.

  • Nafiseh Zafarghandi, Maryam Kalouti, Neda Zare Nejad Page 67
    Background And Objective
    There are different views in various religions and moral bases about elective or induced abortion. Elective abortion has always been condemned by religions and ethics although in some cases they have issued permission.
    Methods
    Valued references as Qran, Hadith books, and other important books have been referred and different papers about abortion in various religions are issued.
    Results
    When various views are studied, three different aspects are concluded.1- Absolute freedom: The theory of believing in mothers right to decided on abortion.2- Absolute forbidness: The theory of believing in equality of human and fetus.3- Conditional freedom in abortion: Proper excuse and age of fetus.
    Conclusion
    In abortion issue the main parameter are human honor right of living and mother property. Any theory development must be based on these parameters. In Islamic country of Iran specialties in law, religions service and gynecologist must work on different aspects of abortion and therefore open the way for more developed laws. In order to minimize use of medicines and abortion unstrile condition.