فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:16 Issue: 4, 2011

Internal Medicine Today
Volume:16 Issue: 4, 2011

  • تاریخ انتشار: 1389/12/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فریبا اسدی نوقابی، زهرا کاشانی نیا، فیروزه ساجدی، مهدی رهگذر، هادی یوسفی صفحه 5
    زمینه و هدف
    نوزادان در مقایسه با اطفال بزرگ تر و بالغین، نسبت به درد حساس ترند و استعداد بیشتری برای ابتلا به عوارض دراز مدت آن دارند. بنابراین تدابیری برای کاهش احساس درد نوزادان ضروری است. به همین منظور این تحقیق با هدف تعیین تاثیر تماس پوستی مستقیم مادر و نوزاد بر شدت درد ناشی از تزریق عضلانی در نوزادان انجام شد.
    روش تحقیق: مطالعه ی حاضر یک تحقیق تجربی است که طی 6 ماه در سال های 86-1385 در بیمارستان شریعتی بندرعباس انجام شد. روش نمونه گیری مبتنی بر هدف بود. تعداد 100 نوزاد سالم با استفاده از جدول اعداد تصادفی در دو گروه آزمون و گواه قرار گرفتند. هنگام تزریق عضلانی، نوزادان گروه آزمون لخت و با یک پوشک زیر لباس مادر و در تماس مستقیم با پوست سینه و شکم وی و در گروه گواه پیچیده در پتو و درون کات نوزادان در کنار تخت مادر قرار داده شدند. بلافاصله پس از شروع تزریق، واکنش های رفتاری نوزادان (تغییر حالت صورت، گریه، وضعیت تنفسی، حرکت دست ها و پاها و وضعیت آرامش) در دو گروه بررسی، ثبت و با مقیاس بررسی درد نوزاد - شیرخوار نمره گذاری شد. سپس با استفاده از نرم افزار SPSS داده ها مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از نظر نسبت گریه، حالت صورت، وضعیت آرامش، وضعیت تنفس و حرکت دست ها و پاها بین گروه آزمون و گواه اختلاف معنی داری مشاهده شد (05/0 < p). مقایسه ی شدت درد در دو گروه آزمون و گواه ضمن تعدیل اثر متغیر آپگار دقیقه ی اول نشان داد که بین شدت درد گروه آزمون و گروه گواه اختلاف معنی داری وجود دارد (024/0 = OR و 001/0 p<) و شدت درد در گروه آزمون کمتر از گروه گواه می باشد.
    نتیجه گیری
    تماس پوستی مستقیم مادر و نوزاد یک روش آسان، در دسترس و بی خطر جهت کاهش درد نوزادان می باشد.
    کلیدواژگان: تماس پوستی مستقیم، درد، نوزاد، واکنش رفتاری
  • فرهاد قدیری صوفی، ناصر اصلان آبادی، ناصر احمدی اصل صفحه 12
    زمینه و هدف
    گلوتاتیون و اجزای چرخه آن نقش مهمی در فرآیندهای فیزیولوژیک دارند. این مطالعه اثر ورزش منظم بر اجزای چرخه ی گلوتاتیون در قلب موش صحرایی را بررسی می کند.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی مداخله ای، 104 موش صحرایی به دو گروه ورزش و کنترل تقسیم شدند. گروه ورزش به شش زیر گروه تقسیم شد که هر یک برای یکی از دوره های یک، دو، سه، شش، نه و دوازده ماه ورزش در نظر گرفته شدند (8= n برای هر زیرگروه). جهت ورزش، از تریدمیل جوندگان با سرعت 25 متر در دقیقه، یک ساعت در روز و 6 روز در هفته استفاده گردید. برای هر زیرگروه، یک گروه کنترل به همان تعداد اختصاص داده شد. برای تحلیل داده ها از روش آنالیز واریانس دوطرفه و نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    در گروه های 1، 9 و 12 ماه ورزش کرده میزان گلوتاتیون احیا نسبت به گروه های کنترل متناظر بیشتر بود (05/0 p< برای همه موارد). ورزش اثر محسوسی بر میزان گلوتاتیون اکسید نداشت. اما نسبت گلوتاتیون احیا به اکسید در گروه های 1، 9 و 12 ماه ورزش کرده از گروه های کنترل بیشتر بود (05/0 p< برای همه موارد). اثر ورزش بر فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز دقیقا شبیه اثر آن بر میزان گلوتاتیون احیا بود. از طرف دیگر، در گروه های 9 و 12 ماه ورزش کرده در مقایسه با کنترل های متناظر، میزان پراکسیداسیون لیپیدی بیشتر بود (05/0 > p برای هر دو گروه).
    نتیجه گیری
    احتمالا ورزش مداوم از طریق ایجاد استرس مداوم باعث افزایش فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز و میزان گلوتاتیون احیا جهت جلوگیری از افزایش استرس اکسیداتیو شده است.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، استرس اکسیداتیو، قلب، گلوتاتیون، ورزش
  • هاجر حدادی مقدم، معصومه خیر خواه، منصوره جمشیدی منش، حمید حقانی صفحه 20
    زمینه و هدف
    واکنش به درد شیرخواران نسبت به بزرگسالان بیشتر است. لذا شناخت و به کارگیری روش های کنترل درد توسط اعضای تیم بهداشتی از ضرورت ها می باشد. واکسیناسیون یکی از شایع ترین وقایع دردناک دوران شیرخواری می باشد که در اکثر اوقات بدون اداره درد انجام می شود. هدف این مطالعه بررسی تاثیر تکنیک انحراف فکر بر درد ناشی از تزریق واکسن به شیرخواران می باشد.
    روش تحقیق : این مطالعه یک کارآزمایی کنترل شده تصادفی و محیط پژوهش مراکز بهداشتی درمانی غرب تهران بوده است. 76 شیرخوار چهار ماهه سالم به طور تصادفی به دو گروه مساوی آزمون و کنترل تقسیم شدند. در گروه آزمون از تکنیک انحراف فکر (تکان دادن جغجغه) 30 ثانیه قبل تا 15 ثانیه بعد از تزریق واکسن توسط پژوهشگر استفاده شد و در گروه کنترل، شیرخواران طبق روال معمول مراکز بهداشتی درمانی واکسینه شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل مقیاس تعدیل شده ی واکنش رفتاری درد بود. داده ها بر اساس میانگین ± انحراف معیار ارائه و اختلاف گروه ها با تست آماری تی مستقل بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که میانگین و انحراف معیار نمره ی درد با استفاده از تکنیک انحراف فکر (831/1 ± 6) نسبت به گروه کنترل (059/1 ± 53/8) کاهش داشت (0001/0 p <).
    نتیجه گیری
    از آن جایی که واکنش رفتاری درد بعد از تزریق واکسن در گروه آزمون کمتر از گروه کنترل بود، پیشنهاد می شود مداخله ی ساده فوق در مراکز واکسیناسیون مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: انحراف فکر، درد، واکسیناسیون
  • سید حمیدرضا منوری، محمود شمسی شهرآبادی، روح الله وهاب پور، مهرشاد عزیزی صفحه 27
    زمینه و هدف

    داروهای شیمیایی ضد ویروسی مورد مصرف در حال حاضر دارای اشکالات عمده ای مانند تعداد و تنوع کم، اندکس درمانی پایین، موارد مصرف بالینی محدود و سمیت بالا هستند. از این رو بررسی و ارزیابی ترکیبات دارویی جدید به منظور دستیابی به روش های نوین درمان ضروری به نظر می رسد. محور اصلی این پژوهش مطالعه ی اثر عصاره ی آبی الکلی گیاه نعنا (Nepeta pungens) بر چرخه ی تکثیر ویروس سرخک می باشد.
    روش تحقیق: این پژوهش از نوع مطالعات آزمایشگاهی می باشد که ابتدا سمیت عصاره ی گیاه نعنا روی سلول های کلیه ی میمون سبز آفریقایی مورد بررسی قرار گرفت. سپس اثرات ضد ویروسی آن در محدوده ی غلظتی کمتر از آستانه ی سمیت، با روش پنجاه درصد دوز آلوده کننده ی کشت سلولی مورد ارزیابی قرارگرفت.

    یافته ها

    با توجه به آزمایش های انجام شده، عصاره ی نعنا دارای اثر مهارکنندگی روی تکثیر ویروس سرخک می باشد. نتایج نشان می دهد بیشترین اثر ضد ویروسی عصاره ی نعنا در مراحل آغازین چرخه ی تکثیر ویروس مشاهده می شود.

    نتیجه گیری

    عصاره ی گیاهی نعنا می تواند کاندید مناسبی جهت تحقیقات بیشتر به منظور دستیابی به عوامل نوین ضد ویروسی باشد.

    کلیدواژگان: ضد ویروسی، نعنا، ویروس سرخک، TCID50
  • حمیدرضا سلطانی، عباسعلی اللهیاری، سید کاظم رسول زاده طباطبایی، نادیا سلطانی صفحه 34
    زمینه و هدف
    پرخاشگری رفتاری است که هدف آن صدمه زدن به خود یا دیگران است. رفتار پرخاشگرانه مانند سایر رفتارها از اصول یادگیری پیروی می کند. بنابراین می توان به تبیین ماهیت آن در انسان و حیوان پرداخت. برای کاهش پرخاشگری درمان های گوناگونی وجود دارد. موسیقی یکی از ابزارهای هنردرمانی است که می تواند به طور مستقیم و غیرمستقیم بر روی شناخت تاثیرگذار باشد. تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر تم های موسیقیایی بر کاهش پرخاشگری دانشجویان انجام شده است.
    روش تحقیق : این پژوهش که تاثیر تم های موسیقیایی بر کاهش پرخاشگری را می سنجد، از نوع طرح های آزمایشی است. جامعه ی آماری مورد برسی کلیه دانشجویان پسر مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس (306 نفر) است. روش نمونه گیری به صورت در دسترس و حجم نمونه 60 نفر (هر گروه 15 نفر) تعیین گردید. در این پژوهش برای سنجش پرخاشگری از پرسشنامه باس و پری استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون های t وابسته و مستقل، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون های تعقیبی توکی استفاده گردید.
    یافته ها
    مؤلفه ی پرخاشگری با میانگین های 8/95، 86/94 و 80/93 قبل از مداخله و 33/88، 00/86 و 60/81 بعد از مداخله در گروه های سه گانه تفاوت معنی داری دارند (001/0 > p) و تفاوت میان گروه ها در مؤلفه ی اصلی پرخاشگری و کینه ورزی در سطح 001/0 p= معنی دار و در سایر مؤلفه ها تفاوتی وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    تحلیل داده ها با استفاده از شاخص های آماری و مقایسه ی نتایج میانگین ها حاکی از اثرات مثبت موسیقی در کاهش پرخاشگری دانشجویان بود.
    کلیدواژگان: پرخاشگری، تم، تم آرام ساز، تم خلق ساز، تم جسمانی ساز
  • شهلا خسروان، محمدرضا منصوریان مجتبی کیان مهر، هدایت الله شمس، لیلا صادق مقدم، علی دلشاد نوقابی صفحه 40
    زمینه و هدف
    کیفیت در نظام آموزشی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و هدف آن استفاده ی بهینه از منابع و امکانات است. با توجه به اهمیت ارزشیابی در ارتقای کیفیت، این مطالعه به منظور ارزیابی درونی گروه پرستاری بهداشت جامعه و روان دانشگاه علوم پزشکی گناباد انجام شده است.
    روش تحقیق: این پژوهش از نوع توصیفی و نمونه های پژوهش اعضای هیات علمی، مدیران مربوطه، دانشجویان، مستندات و منابع مرتبط با گروه پرستاری بهداشت جامعه و روان دانشگاه بوده که به صورت غیرتصادفی مبتنی بر هدف انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه و چک لیست بوده و گردآوری داده ها با استفاده از مشاهده، پرسشگری و حصول اتفاق نظر به روش بحث گروهی متمرکز صورت گرفته و از روش های آمار توصیفی برای تفسیر نتایج استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج ارزیابی حاصل از مجموع نمره ی به دست آمده در 8 عامل، 41 ملاک و 212 نشانگر مورد بررسی نشان داد که عامل امکانات و تجهیزات آموزشی با کسب 18/92 درصد، بیشترین نمره و عامل دوره های آموزشی و برنامه های درسی و غیر درسی با احراز 55/55 درصد، کمترین نمره را به خود اختصاص داده است.
    نتیجه گیری
    گروه باید در موارد دارای وضعیت مطلوب، جهت حفظ و ارتقای بیشتر متناسب با پیشرفت علم و تکنولوژی تلاش نموده و برای بهبود عواملی که نمره ی بالایی در ارزیابی درونی نداشته، بررسی و برنامه ریزی دقیق نماید. همچنین مدیران دانشگاه نیز باید با کمک و حمایت های مؤثر، شرایط و منابع لازم برای بهبود وضعیت گروه و دستیابی به بهترین حد مطلوب را فراهم سازند.
    کلیدواژگان: ارزیابی درونی، پرستاری بهداشت جامعه و روان، گروه آموزشی، گناباد
  • جعفر حاجوی، حمید راسخی، سمیه جانی، جیران زبردست صفحه 49
    زمینه و هدف
    آلرژی یا ازدیاد حساسیت به واکنش های غیر طبیعی بدن که با واسطه ی سیستم ایمنی ایجاد می گردند، اطلاق می شود. امروزه آلرژی به مواد غذایی و میوه های تازه به عنوان یکی از مشکلات بهداشت جهانی به ویژه در کشورهای در حال توسعه می باشد و میزان آن همانند بقیه ی اختلالات آلرژیک رو به افزایش می باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی توزیع فراوانی آلرژن های غذایی و شناسایی آلرژن های شایع در منطقه می باشد.
    روش تحقیق: این بررسی یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی و از نوع مقطعی است. نمونه ی پژوهش در این تحقیق 339 نفر از افراد بومی و دانشجویان دانشگاه ها بوده که در گناباد به صورت موقت ساکن هستند. از روش نمونه گیری آسان برای جمع آوری داده ها و برای آنالیز داده ها از آزمون های t و کای دو استفاده شد. در این مطالعه از پرسشنامه های انجمن بین المللی آلرژی و ایمونولوژی استفاده گردید.
    یافته ها
    در این بررسی 339 زن و مرد بررسی شدند که 2/57 درصد بومی گناباد، 4/35 درصد بومی خراسان و 4/7 درصد غیر بومی خراسان بودند. فراوانی تعداد مردان 152 (8/44 درصد) با میانگین سنی 1/25 سال و زنان 187 (2/55 درصد) با میانگین 1/21 سال می باشد. فراوانی کلی آلرژی نسبت به خربزه 2/34 درصد، زعفران 4/17 درصد، بادمجان 8/16 درصد، شیر 2/16 درصد، سیر 9/10 درصد، انگور 8/8 درصد، طالبی 8 درصد، سویا 8 درصد، کیوی 4/7 درصد، تخم مرغ 1/7 درصد، موز 3/5 درصد و کنجد 1/2 درصد بوده است.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه بیشترین فراوانی آلرژی نسبت به مواد غذایی را خربزه، زعفران، سیر، انگور، طالبی، کیوی و بادمجان به خود اختصاص می داد. به طور کلی شیوع آلرژی نسبت به اکثر مواد غذایی در زنان بیشتر از مردان بود.
    کلیدواژگان: آلرژن های غذایی، خربزه، زعفران، شیوع، گناباد
  • نبی شریعتی فر، حسین مختاریان دلویی، مرتضی محمد زاده مقدم، محمد قهرمانی صفحه 58
    زمینه و هدف
    بستنی به دلیل ارزش غذایی بالا و PH نزدیک به خنثی (7-6) محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیزم ها می باشد و بستنی های آلوده به اشریشیاکلی از عوامل اسهال هستند. اشریشیاکلی یکی از باکتری های پاتوژن است که افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی را نسبت به اغلب آنتی بیوتیک ها نشان داده است. هدف از مطالعه ی حاضر تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی اشریشیاکلی های جدا شده از بستنی های سنتی در شهرستان گناباد می باشد.
    روش تحقیق: این مطالعه ی مقطعی بر روی 523 نمونه ی بستنی سنتی در شهرستان گناباد که به طور تصادفی ساده از مراکز عرضه و فروش این فرآورده انتخاب شده بودند، از فروردین 1387 لغایت آبان 1388 انجام گردید. تست آنتی بیوگرام بر روی اشریشیاکلی های جدا شده با استفاده از روش انتشار دیسک کربی- بائر بر روی محیط مولر هینتون آگار صورت گرفت و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    126 نمونه بستنی از لحاظ وجود اشریشیاکلی مثبت بود. تمامی اشریشیاکلی های جدا شده نسبت به آموکسی سیلین و آموکسی کلاو مقاوم بودند، ضمنا 2/99 درصد باکتری های جدا شده، نسبت به اریترومایسین مقاوم بودند ولی 68/89 درصد باکتری های جدا شده نسبت به سفتی زوکسیم و 28/64 درصد نسبت به سفتیریاکسون حساس بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که جهت شروع درمان تجربی اسهال های ناشی از بستنی های آلوده به اشریشیاکلی، بهترین آنتی بیوتیک ها سفتی زوکسیم و سفتریاکسون می باشد.
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، بستنی، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • فرزانه میکائیلی منیع صفحه 65
    زمینه و هدف
    رویکرد مثبت نگر به سلامتی روانی در سال های اخیر گسترش فراوانی یافته و بر این اساس مفهوم بهزیستی روانشناختی ظهور کرده که سلامت روانشناختی را بیش از آن که نداشتن بیماری تلقی کند، به عنوان داشتن ویژگی های مثبتی مانند عزت نفس، روابط اجتماعی مناسب و رضایتمندی می داند. بنابراین، هدف این مطالعه بررسی وضعیت بهزیستی روانشناختی دانشجویان بر اساس متغیرهای جنس و سال تحصیلی می باشد.
    روش تحقیق: این مطالعه از نوع مقطعی است. 376 نفر از بین دانشجویان رشته های مختلف کارشناسی و ورودی های مختلف با بهره گیری از نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. متغیر بهزیستی روانشناختی با بهره گیری از آزمون 84 سؤالی ریف و همکاران، که دارای 6 مؤلفه ی خودمختاری، هدفمندی در زندگی، تسلط بر محیط، رشد شخصی، ارتباط مثبت با دیگران و پذیرش خود است، سنجیده شد. جهت تحلیل داده ها، روش های آمار توصیفی، آزمون t مستقل و تحلیل واریانس به کار رفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان دادند بین مؤلفه های بهزیستی روانشناختی بین دو جنس تفاوت معنی داری وجود دارد (05/0>p) که غیر از مؤلفه ی هدفمندی در زندگی در سایر مؤلفه ها دختران دانشجو وضعیت بهتری نسبت به پسران دانشجو داشتند. بررسی تفاوت بهزیستی روانشناختی در بین ورودی های مختلف تفاوت معنی داری نشان نداد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به پایین بودن سطح بهزیستی روانشناختی در پسران دانشجو در قیاس با دختران و وجود تفاوت معنی دار بین آن ها، پیشنهاد می شود برنامه هایی جهت توانمندسازی آنان تدارک داده شود تا بتوانند در مقابل تنش ها و فشارهای روانی به خوبی سازگار شوند.
    کلیدواژگان: بهزیستی روانشناختی، جنسیت، سال ورود به دانشگاه، دانشجویان
|
  • Fariba Asadi Noghabi, Zahra Kashaninia, Firoozeh Sajedi, Mehdi Rahgozar, Hadi Yousefi Page 5
    Background And Aim
    Newborns are more sensitive to pain than adults and are more susceptible to the long-term complications of pain. So, it is necessary to use procedures for reducing pain in newborns. The present study has been done in order to assess the effect of skin-to skin contact on the pain intensity of intramuscular injection in newborns. Materisals and
    Methods
    This research is an experimental one which was conducted in Shariati Hospital in Bandar Abbas city within six months (2006-2007 years). The sample included 100 healthy newborns. They were randomly divided into 2 groups: case and control groups. In case group, during muscular injection the newborn was naked and with a diaper, had direct contact with skin of chest and abdomen of his/her mother. In control group, the newborn was dressed with a blanket and positioned on the bed. The behavioral responses (facial expression, cry, breathing pattern, arms and legs movement and state of arousal) of the newborns were monitored. The primary outcome measure was the cumulative Neonatal Infant Pain Scale (NIPS) score immediately after injection.
    Results
    There were significant differences in behavioral responses between the two groups (p<0.05). Also, the pain intensity of case group newborns, after modifying apgar score of first minute, was less than the one in control group (p<0.001, OR=0.024).
    Conclusion
    Skin-to-skin contact method is an easy, applicable and harmless way to reduce behavioral responses of intensity reaction to the pain of muscular injection in newborns.
  • Farhad Ghadiri Soufi, ÖÖÖdr Nasser Aslanabadi, ÖÖÖdr Nasser Ahmadiasl Page 12
    Background And Aim
    Glutathione and components involved in its cycle play an important role in many physiological processes. This study evaluates the influence of regular exercise on the glutathione cycle components in rat heart.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 104 rats were divided into two groups of exercise and control. The exercise group was divided into six subgroups each of which was considered for one, two, three, six, nine and twelve-month exercise periods (n=8, in each subgroup). Rodents Treadmill was used for training (25 meters per minute, an hour per day, and 6 days per week). For each exercise subgroup, a control subgroup (n=8, in each subgroup) was assigned. The data were analyzed through a two-way analysis of variance using SPSS software V.16.0.
    Results
    GSH levels in 1, 9 and 12 months of training were higher than those in the corresponding control groups (p<0.05, for all cases). Although exercise had no significant effect on GSSG levels, GSH/GSSG ratio in 1, 9 and 12 month training groups were higher than those in corresponding control groups (p<0.05, for all cases). The effect of exercise on GPX enzyme activity was exactly similar to its effect on GSH levels. On the other hand, in 9 and 12 month trained groups compared with corresponding control groups, the levels of lipid peroxidation were higher (p<0.05, for both).
    Conclusion
    Regular exercise increased GPX activity and GSH levels to prevent oxidative stress probably through continuously stress
  • Hajar Hadadi Moghadam, Masoome Kheirkhah, Mansooreh Jamshidi Manesh, Dr Hamid Haghani Page 20
    Background And Aim
    Neonates have increased pain sensitivity in comparison to children and adults. Therefore, recognition and application of pain control strategies by health care workers are necessary. Immunization is one of the most common and painful events during infancy which is typically conducted without pain management. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of a distraction technique in reducing pain due to vaccination in infants.
    Materials And Methods
    This study is a randomized controlled trial performed on healthy infants, who were brought to the health centers of Iran University of Medical Sciences in west of Tehran by their mother and had DPT immunization. 76 healthy infants were randomly assigned to experimental and control groups. During immunization, experimental group received a rattle as a distraction technique by the researcher 30 seconds before vaccination until 15 seconds after, while the control group received standard care in health centers. The modified behavioral pain scale (MBPS) was used to assess pain scores during baseline and after immunization. The data were expressed as the mean ± the standard deviation, and they were analyzed through independent t-test.
    Results
    The results showed that the MBPS scores were significantly lower in distraction group (6±1.831) compared with those of the control group (8.53±1.059), (p=0.0001).
    Conclusion
    This study showed that distraction technique was effective in reducing pain due to vaccination in infants. It is suggested to use this simple intervention during immunization injection in health centers.
  • Seyed Hamid Reza I. Monavar, Dr Mahmoud Shamsi Shahrabadi, Rouholah Vahabpour, Mehrshad Azizi Page 27
    Background And Aim

    The chemical anti-viral drugs used nowadays have some main problems such as low number and type, low therapeutic index, limited clinical use and high toxicity. So, it seems essential to investigate and evaluate new pharmaceutical compounds for achieving new treatment methods. The main goal of this research is to study the effect of juice of Nepeta pungens on the measles virus replication cycle.

    Materials And Methods

    This study was an experimental one in which initially the toxicity of Nepeta pungens on vero cells was investigated. Then, its anti-viral effects in the concentration range less than toxicity were evaluated through Tissue Culture Infection Dose 50 (TCLD50) method.

    Results

    The results showed that the juice of mint has a controlling effect on the measles virus replication. The results, also, indicated that the most effect of anti-viral the juice of Nepeta pungens was observed in the early stages of the virus replication cycle.

    Conclusion

    The juice of Nepeta pungens can be the suitable choice for further research to achieve new anti-viral factors.

  • Hamid Reza Soltani, Dr Abbas Ali Alahyari, Dr Seyaed Kazem Rasoulzade Tabatabayi, Nadia Soltani Page 34
    Background And Aim
    Music is one of the factors which reduces some states like tension, aggression, anxiety and masochism. This research was done to study the effect of the musical themes on reducing the aggression in university students.
    Materials And Methods
    In this study, 306 Tarbiat Modarres university students, who were studying in 2008-2009 academic year in Tehran, were selected. The subjects completed the “Buss and Perry” aggression questionnaire and 60 students of the sample who scored one standard variation above the average were randomly assigned in 4 groups of 15 students (3 experimental groups and a control one). While being exposed to three musical themes (Relaxation themes, Somatization themes and Mood-making themes), the students were under the test application for 6 weeks. Subsequently, the “Buss and Perry” questionnaire was applied as a post-test.
    Results
    Data analysis through applying the statistical indexes and comparing the average results in 4 groups showed the positive effects of the music on reducing aggression in students.
    Conclusion
    In sum, music can be considered as an effective factor in promoting the mental health and reducing aggression level.
  • Shahla Khosrovan, Mohammad Reza Mansourian, Dr Mojtaba Kianmehr, Hedayatollah Shams, Leila Sadegh Moghaddam, Ali Delshad Noghabi Page 40
    Background And Aims
    Quality in educational system deserves special importance and its purpose is the maximum use of resources. Also, evaluation plays a fundamental role in quality improvement. Therefore, this study was designed to investigate the internal evaluation of community and mental health nursing department of Gonabad university of medical sciences.
    Materials And Methods
    This study was a descriptive one. The sample included faculty members, managers, students and related resources as well as the documents of community and mental health nursing department of Gonabad university of medical sciences. A non-random selection based on the objective was used for their selection. Data collection tools were a questionnaire and a checklist. Moreover, observation, inquiry and focus group discussion were used to collect data. The data were analyzed via descriptive statistics.
    Results
    Evaluation resulted in 8 factors, 41 criteria and 212 markers that were studied and indicated that the total score of facilities and educational equipments were the highest (92.18%). The minimum score was allocated to educational courses, academic and nonacademic curricula (55.55%).
    Conclusion
    The department should attempt to maintain and promote the items with desired status according to progress of science and technology, they also should try to improve the factors that did not get high score on internal evaluation, by careful planning. University administrators also should provide necessary resources and good conditions to improve the group and achieve the best conditions.
  • Jafar Hajavi, Hamid Rasekhi, Somyeh Jani, Jayran Zebardast Page 49
    Background And Aim
    Allergy is one of the unusual body reactions with the intermediate of immune system. Today, allergy to foods and fresh fruits is one of the world's health problems in developing countries and its incidence has raised like other allergic disorders. The aim of this study is to investigate the allergic reactions, that is, frequency to alimentary allergens, among native population and university students in Gonabad.
    Materials And Methods
    This is a descriptive and cross-sectional study. We studied 339 patients of native population and of university students who were only residing in Gonabad city to continue their study. Simple random sampling was used for data collection. We used the International Study of Asthma and Allergies in Childhood (ISAAC) questionnaire to collect data. T-test and Chi-square were applied for data analysis.
    Results
    The results showed that from 339 patients, 57.2% were native population of Gonabad, 35.4% native population of Khorasan Razavi province, and 7.4% non-native population. The frequency of males was 152 (44.8%) with 25.1 of age average and that of females was 187 (55.2%) with 21.1 age average. The frequency of each allergen was as follows: melon (34.2%), saffron (17.4%), eggplant (%16.8), milk (16.2%), garlic (10.9%), grape (8.8%), cantaloupe (8%), soya (8%), kiwi (7.4%), egg (7.1%), banana (5.3%), sesame (2.1%) and hazelnut (1.5%).
    Conclusion
    In our study, the patient's most common allergens were melon, saffron, garlic, grape, cantaloupe, kiwi and eggplant. In most of the cases, food allergies were more frequent in females than in males.
  • Nabi Shariati Far, Dr Hossein Mokhtarian Daluie, Mr Mortaza Mohamadzadeh Moghaddam, Dr Mohammad Ghahramani Page 58
    Background And Aim
    Ice cream is a good growth-medium for microbes due to its nutrients and nearly neutral pH of 6-7. Ice cream contaminated with E.coli is the source of diarrhea and E.coli is an important pathogen that has shown an increasing antimicrobial resistance to most antibiotics. The aim of this study was to determine antibiotic resistance pattern of E.coli isolated from traditional ice-cream in Gonabad city.
    Materials And Methods
    A cross-sectional study was carried out on 126 E.coli isolated from 523 samples of traditional ice cream which were collected randomly from the retail stores in Gonabad during March 2007 through November 2008. The antibiograms of E.coli isolates were determined using the Kirby-Bauer disc diffusion on Muller Hinton Agar against 17 selected antibiotics.
    Results
    In this research, 126 (24/9%) samples were positive for E.coli. All E.coli isolates (100%) were found to be resistant to Amoxicillin and Amoxyclav; in addition, 99.2% of the isolates were resistant to Erythromycin. However, 89.68% isolates were susceptible to ceftizoxim followed by 64.85% susceptible to ceftriaxon.
    Conclusion
    The results of this study showed that in order to treat diarrhea due to ice cream contaminated with E.coli the best choices for beginning empiric treatment are ceftizoxim and ceftriaxon.
  • Farzaneh Michaeli Manee Page 65
    Background And Aim
    Positivistic approach to mental health has been highly developed in recent years and has led to the rise of psychological well-being which considers mental health as positive characteristics like self-esteem, appropriate social relationships, and life satisfaction, rather than lack of disease. Thus, the purpose of this research was to study the undergraduate student's psychological well-being status based on gender and academic status.
    Materials And Methods
    This study was a kind of descriptive cross-sectional one. Three hundred and seventy six undergraduate students were randomly selected from different academic disciplines. Descriptive statistics, t-test for independent groups, and ANOVA were used to analyze the data.
    Results
    There were gender differences in well-being components (p>0.01 and 0.05). Females scored higher than males in positive relations with others, regarding autonomy, environmental mastery, personal growth and self-acceptance. Males were higher than the other gender in purpose in life. There were not differences between different entrance time and psychological well-being.
    Conclusion
    Due to the lower level of psychological well-being in male students in comparison to female ones, programs are recommended to strengthen male students so that they can cope with psychological tensions.