فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
پیاپی 38 (زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/12/14
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مقاله اصیل
  • حسن حسین زادگان، بهروز عزت پور، فواد عبدالله پور، معصومه معتمدی، مرضیه رشیدی پور صفحه 287
    زمینه و هدف
    همانطور که می دانیم مشکلات زیادی در درمان بسیاری از تومورها وجود دارد و مطالعات زیادی برای یافتن ترکیبات ضد توموری مناسب در کشورهای مختلف انجام می شود. در همین راستا این مطالعه جهت بررسی اثر ضد سرطانی عصاره های چای سبز و زیتون بر میزان لیز رده سلولی سرطانی پستان (BT474) انجام شد.
    روش کار
    ابتدا عصاره های آبی چای سبز و اتانولی زیتون تهیه شدند. سپس با استفاده از روش سنجش آنزیم لاکتات دهیدروژناز میزان لیز سلولی یا سیتوتوکسیسیتی آنها در غلظت ها و زمان های مختلف بر روی سلول ها بررسی شد هر آزمایش 3 بار تکرار شد و نتایج برای هر تیمار بصورت میانگین ± انحراف معیار بیان گردید. اختلاف آماری بین تیمارها توسط آزمون تی بررسی شد و 05/0 > p به عنوان معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در مورد عصاره چای سبز با افزایش غلظت، درصد کشندگی یا لیز سلولی در 8 و 24 ساعت پس از تیمار کاهش یافت. بیشترین درصد لیز سلولی توسط عصاره زیتون در غلظت 1 میلی گرم در دسی لیتر (85%) مشاهده گردید درصد لیز در سلول های تیمار شده با عصاره زیتون وابسته به غلظت بوده و با افزایش غلظت بیشتر می شد. از نظر آماری درصد لیز سلولی عصاره زیتون در 24 ساعت تیمار با درصد لیز در 8 ساعت تیمار (83%) تفاوت معنی داری نداشت. اما مقایسه نتایج لیز سلولی عصاره چای سبز در 8 ساعت و 24 ساعت تیمار در غلظت های 01/0 و 1/0 میلی گرم در دسی لیتر تفاوت معنی داری نشان داد (000/0=p)
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که دو عصاره زیتون و چای سبز به صورت خام دارای اثر لیز سلولی روی رده سلولی BT474 هستند. عصاره زیتون اثر شدیدتری در مقایسه با عصاره چای سبز نشان داد که با افزایش غلظت اثر آن نیز افزایش می یافت.
  • حسین خادم حقیقیان، علیرضا فرساد نعیمی، بهرام پور قاسم گرگری، اکبر علی عسگرزاده، علی نعمتی صفحه 295
    مقدمه و هدف
    جهت کاهش گلوکز خون، هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت انسولینی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو، رژیم های غذایی متفاوت، داروهای شیمیایی و گیاهی متعددی وجود دارند. گیاهان دارویی مانند دارچین جهت کنترل دیابت مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به نادر بودن مطالعات در سایرکشورها و نیز متناقض بودن نتایج این مطالعات و اینکه اکثر مطالعات موجود در مدل حیوانی و یا در محیط آزمایشگاه انجام شده اند، در این راستا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مکمل خوراکی دارچین بر روی گلوکز خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت انسولینی در افراد ایرانی مبتلا به دیابت نوع دو طراحی گردید.
    روش کار
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روی 60 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو (30 نفر گروه مداخله و 30 نفر گروه کنترل) در شهر تبریز در سال 1388 انجام گردید. گروه مداخله روزانه 5/1 گرم پودر دارچین که در داخل کپسول های 500 میلی گرمی پر شده بود (روزانه 3 عدد به همراه وعده های غذایی اصلی) و گروه کنترل دارونما به مدت 60 روز دریافت کردند. نمونه های خون وریدی در آغاز و پایان مطالعه جهت اندازه گیری میزان گلوکز خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و انسولین سرم گرفته شد. مقاومت انسولینی با استفاده از اسکور (HOMA (Homeostasis Model Assessment محاسبه گردید. نتایج بصورت میانگین ± انحراف معیار ارائه گردید. برای مقایسه میانگین متغیرها قبل و بعد از مداخله از آزمون تی زوجی و برای مقایسه میانگین بین گروه ها از آزمون تی استفاده گردید. سطح معنی دار آماری برای کلیه آزمون ها 05/0 > p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    پس از 60 روز مداخله، میانگین سطوح گلوکز خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت انسولینی در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافت (05/0>p). هیچ تغییر معنی داری در میانگین سطح گلوکز خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت به انسولین در گروه کنترل بعد از 60 روز مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که مصرف دارچین می تواند در کنترل گلوکز خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و کاهش مقاومت انسولینی در بیماران دیابت نوع دو موثر باشد.
  • فاطمه رنجکش، شکوه سادات حاج سید ابوترابی، جمیله کجینه باف، فرشته عباسی صفحه 303
    زمینه و هدف
    پره اکلامپسی یکی از علل مهم مرگ و میر مادر و نوزاد در تمام دنیا است. اما علت اصلی آن هنوز ناشناخته می باشد. کاهش و افزایش فلزات نادر می تواند به عنوان یک عامل زیان آور در بارداری باشد. این مطالعه به منظور ارزیابی وضعیت مس در زنان باردار پراکلامپتیک انجام شد.
    روش کار
    95 زن باردار پره اکلامپتیک (مورد) و 92 نفر زن باردار سالم (شاهد) در این مطالعه مورد-شاهدی شرکت داشتند. مس سرم و ادرار 24 ساعته آنها به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی اندازه گیری شد. داده ها پس از جمع آوری با آزمون های تی، کای دو و همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    غلظت مس سرم و ادرار 24 ساعته در گروه پره اکلامپسی بطور معنی داری بیشتر از غلظت مس سرم و ادرار 24 ساعته در گروه باردار با فشارخون طبیعی بود (000/0>p). اما ارتباطی بین شدت پره اکلامپسی و غلظت مس سرم و ادرار 24 ساعته بدست نیامد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه ارتباط بین افزایش غلظت مس سرم و ادرار با پره اکلامپسی را مطرح می کند. اما این افزایش نمی تواند بیانگر شدت پره اکلامپسی باشد با بررسی های بیشتر می توان از این تست برای پیشگویی پره اکلامپسی استفاده کرد.
  • سوسن سلیمی پرمهر، نور سادات کریمان، زهره شیخان، حمید علوی مجد صفحه 310
    زمینه و هدف
    سرطان پستان یک سوم کلیه سرطان ها در زنان و دومین علت مرگ ناشی از سرطان در آنان می باشد. با پیشگیری و انجام غربالگری، میزان ابتلاء و مرگ و میر کاهش خواهد یافت. لذا این مطالعه با هدف تعیین انجام آزمون-های غربالگری سرطان پستان و عوامل مرتبط با انجام آزمون های غربالگری سرطان پستان در زنان شهر اردبیل صورت گرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی تعداد 300 زن مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر اردبیل با روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامه خود ساخته شامل دو قسمت، سؤالات آگاهی و نگرش و یک فرم اطلاعاتی در زمینه مشخصات دموگرافیکی، عوامل خانوادگی، اجتماعی- اقتصادی، عوامل خطر و زنان- مامائی جمع آوری گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد و 05/0 > p به عنوان معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میزان انجام خودآزمائی پستان 4%، معاینات بالینی 7/4% و انجام ماموگرافی 7/3% بود. بین تحصیلات (p = 0/003)، آگاهی (p = 0/002) و نگرش (p = 0/004) با انجام خودآزمائی پستان ارتباط معنی دار بود. بین وضعیت بیمه، سابقه هورمون درمانی و انجام آزمون های غربالگری سرطان پستان ارتباط معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان پایین انجام آزمون های غربالگری سرطان پستان و شناسایی عوامل تاثیرگذار بر آن، ارائه برنامه های آموزشی مناسب و انجام مطالعات مداخله ای تاکید می شود.
  • جلال صولتی، آذر سبکبار، جلیل وند یوسفی، نسرین کلخورانی صفحه 319
    زمینه و هدف
    مطالعات نشان داده است که باکتری های پروبیوتیک نقش مفیدی در سلامت جانوران ایفاء می کنند. باکتری های پروبیوتیک می توانند باعث جلوگیری از رشد پاتوژن ها در دستگاه گوارش، بهبود مصرف چربی ها و تقویت سیستم ایمنی شوند. در تحقیق حاضر گونه های انتروکوکوس از نمونه پنیر محلی ایران جداسازی گردیده و فعالیت پروبیوتیکی آنها مانند اثر بر سطح چربی ها، گلوکز و سایتوکاین های (IL-6، IL-10، IL-2) بررسی گردید.
    روش کار
    نمونه پنیر محلی از استان اردبیل تهیه گردید. انتروکوک های موجود در پنیر محلی بواسطه محیط کشت های انتخابی جداسازی گردیده و با استفاده از تست های تخمیر قند شناسایی شدند. اثرات بازدارنگی انتروکوک های جداسازی شده بروش کشت چاهکی بر روی سودوموناس ائروژینوزا و پاتوژن های دستگاه گوارش شامل شیگلا دیسانتری، اشریشیاکلی، سالمونلا تیفی موریوم بررسی گردید. برای مطالعه اثرات پروبیوتیکی انتروکوک های جداسازی شده در جانوران زنده، موش های سوری نژاد NMRI به گروه های مختلف تقسیم شده و به مدت دو هفته دوزهای مختلف انتروکوک های جداسازی شده را در رقت های معادل کدورت های 2 (CFU/mL 9 x 108) 3 (CFU/mL 6 x 108) و 4 (CFU/mL 12 x 108) مک فارلند به حجم 1 میلی لیتر به ازای هر موش بصورت دهانی (گاواژ) دریافت کردند. پس از دو هفته تیمار مداوم سطح کلسترول، تری گلیسیرید، LDL و HDL به روش طیف سنجی و با استفاده از اسپکتروفتومتر و سطح اینترلوکین های 2، 6 و 10 سرم به روش الیزا اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان می دهد که تیمار با گونه فاسیوم باعث کاهش سطح کلسترول خون و افزایش سطح اینترلوکین 10 در سرم موش ها می گردد اما اثر معنی داری بر سطح گلوکز، تری گلیسریدها و اینترلوکین های 2 و 6 ندارد (05/0 > p). تیمار با گونه فکالیس تغییر معنی داری در سطح، گلوکز و چربی های خون بجود نمی آورد ولی باعث افزایش معنی داری در سطح اینترلوکین های 6 و 10 سرم می شود (05/0 > p). نتایج بدست آمده همچنین نشان می دهد که هیچکدام از گونه های مذکور اثر معنی داری بر روی رشد پاتوژن های روده نداشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه بیانگر آن است که تیمار مداوم با گونه فاسیوم باعث کاهش کلسترول سرم در موش ها می شود. همچنین تیمار مداوم با هر دو گونه می تواند با تاثیر برالگوی سایتوکائنی، فعالیت سیستم ایمنی را تغییر دهد.
  • حسن عدالتخواه، فرهاد پورفرضی، مونا اکبری قوچانی صفحه 330
    زمینه و هدف
    آکنه ولگاریس (Vulgaris Acne) التهاب مزمن واحدهای پیلوسباسه می باشد. انواع شدید می تواند منجر به بروز اسکارهای قابل توجه در پوست صورت و تنه و همچنین عوارض روانی شود. آنتی آندروژن ها در درمان آکنه خانم ها به عنوان یکی از درمان های بسیار مناسب و موثر شناخته شده و علاوه بر آکنه، سایر مشکلات توام آندروژنیک را نیز درمان می نماید. مقاومت داروئی و عود حین درمان نیز در این داروها مطرح نمی باشد. هدف در این مطالعه مقایسه تاثیرات فلوتامید خوراکی و داکسی سایکلین در آکنه متوسط خانم ها است.
    روش کار
    مطالعه حاضر، یک کارآزمائی بالینی تصادفی شده و ارزیابی کور می باشد. این مطالعه بر روی 62 نفر خانم مبتلا به آکنه متوسط صورت گرفت و بیماران به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. گروه مورد، روزانه 250 میلی گرم فلوتامید خوراکی و گروه شاهد، روزانه 100 میلی گرم داکسی سایکلین دریافت نمودند. علاوه بر آن هر دو گروه روزانه دو بار با کلیندامایسین موضعی 1% تحت درمان قرار گرفتند. طول دوره درمان 6 ماه بود. برای گروه مورد، قبل از شروع درمان و 2 ماه پس از درمان تست های کبدی انجام گردید. ارزیابی بهبودی بیماران در انتهای هر 2 ماه در طول دوره درمان انجام شد و عوارض احتمالی داروها نیز ثبت گردید. برای تحیل داده ها از روش های آماری توصیفی و همچنین آزمون تی و کای دو و نرم افزار آماریSPSS نسخه 16 استفاده شد. 05/0 > p به عنوان معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سنی و انحراف معیار بیماران دو گروه 55/3 ± 27/19 بود. تفاوت میانگین سنی در دو گروه معنی دار نبود (64/0 < p). کاهش ضایعات کومدونی در ناحیه صورت در گروه مورد بهتر بود (p< 0/01). کاهش در میانگین شاخص شدت آکنه (Acne Severity Index) در گروه مورد بیشتر از گروه شاهد بود و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (002/0>p). میانگین رضایتمندی بیمار از نتایج درمانی در گروه فلوتامید بیشتر از گروه داکسی سایکلین بود و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (001/0>p). تحمل داروها در هر دو گروه خوب بود و تست های کبدی در در گروه مورد افزایش خفیف در آلکالین فسفاتاز را در 2 مورد نشان داد ولی نیاز به قطع دارو بوجود نیامد.
    نتیجه گیری
    فلوتامید خوراکی در دوز250 میلی گرم در روز در درمان آکنه مؤثرتر و بهتر از100 میلی گرم داکسی سایکلین در روز بود. بیماران در گروه مورد رضایتمندی بیشتری از درمان داشتند. عوارض داروئی در این مطالعه در هر دو گروه ناچیز بود با این وجود برای استفاده از فلوتامید در درمان آکنه به ملاحظات آزمایشگاهی مناسبی در طول درمان نیاز می باشد.
  • شعبان علیزاده، شهاب بهلولی، علی عابدی، سید هادی موسوی، بهزاد جعفرزاده، نوروز همرنگ، علی ایمانی صفحه 340
    زمینه و هدف
    لپتین یک هورمون مترشحه از بافت چربی است که در تمایز و تکثیر سلول های خونساز نقش مهمی دارد. این هورمون نقش مهمی در متابولیسم چربی ها بازی می کند. فاکتور ممانعت کننده از لوسمی (LIF) یک سایتوکاین پلئوتروفیک با اعمال گسترده خونسازی، عصبی و اندوکرینی می باشد، LIF و IL-6 با فعال کردن پیام رسانی از طریق گیرنده های خود باعث کاهش لپتین می شوند. شاخص توده بدنی (BMI) دارای ارتباط مستقیمی با هورمون لپتین می باشدو میزان هموگلوبین و هماتوکریت نیز در پیش آگهی بیماری دخیل هستند. هدف این مطالعه بررسی سطح سرمی و ارتباط میان فاکتورهای لپتین، LIF و IL-6 و همچنین میزان BMI، هموگلوبین و هماتوکریت در بیماران مبتلا به لوسمی های لنفوئیدی می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه تعداد 30 بیمار (15 مورد ALL و 15 مورد CLL) مورد آزمایش قرار گرفت. 15 فرد سالم نیز به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد. سطوح سرمی لپتین، LIF و IL-6 توسط روش الیزا اندازه گیری شد. BMI توسط فرمول آماری و میزان هموگلوبین و هماتوکریت توسط دستگاه شمارنده سلولی اندازه گیری شدند. نتایج توسط نرم افزار SPSS آنالیز و تفاوت آماری بین گروه ها توسط آزمون تی بررسی شد. 05/0 > p به عنوان معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میزان لپتین در مقایسه با گروه کنترل در بیماران ALL کاهش (002/0 > p) ولی در بیماران CLL افزایش داشت (003/0 > p). اختلاف میانگین LIF، IL-6، BMI و لپتین در بیماران ALL در مقایسه با گروه کنترل کاهش و دارای نتایج معنی داری بود (05/0 > p). میانگین فاکتورهای LIF و BMI در گروه بیماران CLL در مقایسه با گروه کنترل دارای کاهش، لپتین دارای افزایش و اختلاف نتایج معنی دار بود (05/0 > p). میزان IL-6 دارای کاهش ولی در حد معنی دار نبود. ارتباط بین BMI و لپتین در بیماران ALL و CLL از لحاظ آماری معنی دار نبود. اما این ارتباط در افراد طبیعی معنی دار بود (05/0 > p). میزان هموگلوبین و هماتوکریت در هر دو گروه بیماران ALL و CLL کاهش معنی داری داشتند (05/0 > p).
    نتیجه گیری
    سطوح سرمی LIF، IL-6، لپتین و همچنین میزان هموگلوبین، هماتوکریت و BMI نسبت به گروه کنترل تغییرات معنی دار را داشتند. این نتایج پیشنهاد می کند که این فاکتورها ممکن است نقش مهمی در فیزیوپاتولوژی لوسمی های لنفوئیدی داشته باشند.
  • عاطفه قنبری، اکرم سادات منتظری، مریم نیکنامی، زهرا عطر کار روشن، عبدالرسول سبحانی، بهروز نجفی صفحه 352
    زمینه و هدف
    تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی از شدیدترین عوارض و از نگرانی های مهم بیماران مبتلا به سرطان می باشد. زنجبیل یک داروی گیاهی و موثر در درمان تهوع و استفراغ و هیچ نوع عارضه خاصی ایجاد نمی کند. این گیاه در بعضی از کشورها در تهیه داروهای ضد استفراغ مورد استفاده قرار می گیرد. هدف این مطالعه تعیین تاثیر زنجبیل بر شدت تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی در بیماران مبتلا به سرطان است.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی تصادفی، متقاطع، دوسوکور و مشابه سازی شده است که بر روی 44 بیمار تحت شیمی درمانی انجام گرفت. بیماران بر اساس تقسیم تصادفی بلوک چهارتایی در سیکل اول مطالعه یکی از رژیم های ضداستفراغ رژیم الف (روتین +1گرم زنجبیل) و رژیم ب (روتین+ 1گرم دارونما) را دریافت کردند و در سیکل بعدی پس از 28 روز رژیم دیگر (الف یا ب) را همراه با داروهای شیمی درمانی دریافت نمودند. شدت، دفعات و نمره تهوع و شدت و دفعات استفراغ 4 ساعت (1،2،3،4) پس از دوز دوم رژیم های درمانی و پایان 24 ساعت از شروع شیمی درمانی با استفاده از ابزار VAS و کورتیلا مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت اطلاعات کسب شده با استفاده SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. مقایسه بین گروه ها با استفاده از آزمون های تی مستقل، آزمون غیر پارامتری (من ویتنی یو) صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحقیق بیانگر آن است که در تمام ساعات بررسی، تفاوت قابل توجه آماری در دفعات تهوع و استفراغ بین دو رژیم درمانی بدست نیامد. اما در رابطه با تهوع، رژیم زنجبیل در مقایسه با دارونما شدت و نمره تهوع را به شکل معنی دار کاهش داد. آزمون تی مستقل و من ویتنی یو نیز تفاوت معنی دار آماری را در نمره تهوع در ساعت سوم و پایان 24 ساعت (p= 0/01، p= 0/06) نشان دادند.
    نتیجه گیری
    با توجه به کاهش نمره تهوع در رژیم حاوی زنجبیل نسبت به دارونما، به نظر می رسد که استفاده از زنجبیل یک روش ساده و بی خطر است که می تواند به عنوان مکمل داروهای ضد استفراغ در بیماران تحت شیمی درمانی بکار رود.
  • شهربانو کیهانیان، مریم ذاکر حمیدی، فریبا صادقی، جواد خلعتبری صفحه 362
    زمینه و هدف
    ترومبوسیتوپنی با شمارش پلاکتی کمتر از 150 هزار در میکرولیتر در 7 تا 10 درصد از بارداری ها مشاهده می شود. اتیولوژی ترومبوسیتوپنی در حاملگی می تواند از یک اختلال خوش خیم مثل ترومبوسیتوپنی حاملگی تا سندرم (HEELP (Hemolysis، Elevated liver Enzymes، Low Platelet count که می تواند کشنده باشد متفاوت باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی فراوانی ترومبوسیتوپنی در حاملگی در مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی تنکابن در سال 88-1387 بود.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی 150 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی تنکابن که در سه ماهه سوم بارداری بودند با روش نمونه گیری آسان جهت شرکت در مطالعه انتخاب شدند. اطلاعات دموگرافیک و شرح حال فرد، بررسی و آزمایش شمارش سلول های خونی درخواست شد. در صورت وجود ترومبوسیتوپنی، بررسی های آزمایشگاهی آنان توسط هماتولوژیست صورت گرفت و آزمایشات تکمیلی لازم بر اساس نیاز هر فرد انجام شد. تحلیل داده ها با نرم افزارSPSS نسخه 5/11 و آزمون مجذور کای صورت گرفت و 05/0 > p به عنوان معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    شیوع ترومبوسیتوپنی در بارداری 66/12 % و بیشترین شیوع ترومبوسیتوپنی (68%) در زنان نولی پار دیده شد. علت 95 % موارد، ترومبوسیتوپنی حاملگی و علت 5 % دیگر، ITP بود. افراد دچار ترومبوسیتوپنی حاملگی دچار عارضه نشدند و نیازی به درمان نداشتند. فرد دچار (ITP (Idiopathic Thrombocytopenic Purpuraطی زایمان با ایمونوگلوبولین وریدی درمان گردید.
    نتیجه گیری
    ترومبوسیتوپنی حاملگی، شایعترین (95%) علت ترومبوسیتوپنی در حاملگی می باشد و از آنجایی که هیچ عارضه ای برای بیمار و جنین به دنبال ندارد، مسئله ی نگران کننده ای محسوب نشده و نیازمند مداخلات خاص نیز نمی باشد.
  • گزارش مورد نادر
  • مسعود نادر پور، نیکزاد شهیدی صفحه 370
    لیپوم یک تومور خوش خیم شایع در نسج نرم می باشد ولی رخداد آن در غده پاروتید نادر است. در لیپوم پاروتید دخالت جراحی اقدام مشکلی است زیرا تومور در مجاورت عصب صورتی می باشد لذا اطلاعات کافی از آناتومی ناحیه و نیز بکار بردن تکنیک های جراحی دقیق ضروری است. بیمار خانم 12 ساله با توده بدون علامت ناحیه پاروتید می باشد که خواهان جراحی به دلیل مسایل زیبایی و ظاهری بود. در سی تی اسکن یک لیپوم بزرگ در پاروتید راست دیده می شد. بعد از انجام پاروتیدکتومی سطحی و پیدا کردن و حفظ شاخه های عصب فاسیال، لیپوم بطور موفقیت آمیز خارج شد. بعد از عمل بیمار مشکل خاص نداشت و عملکرد عصب صورتی کاملا طبیعی بود. لیپوم پاروتید تومور نادری است. روش ترجیحی در بررسی قبل از عمل سی تی اسکن با تفکیک بالا می باشد که اطلاعات خوبی را راجع به تومور بدست می دهد. درمان جراحی لیپوم پاروتید باید توسط جراح ماهر انجام گیرد و شاخه های عصب صورتی با دقت پیدا شده و حفظ شود. در لیپوم لب عمقی پاروتید می توان لب سطحی را بلند کرد و بعد از برداشتن لیپوم مجددا آن را به سرجایش برگرداند تا از نظر زیبایی نتایج بهتری حاصل شود.
  • اصلاحیه
|
  • Page 287
    Background And Objectives
    There are many problems in treatment of different kinds of tumors. Many studies were carried out for finding suitable antitumor materials in different countries. The aim of this study is to evaluate the antitumor effects of olive and green tea extracts on human breast tumor cell line (BT474).
    Methods
    Water and ethanol extracts of green tea and olive were prepared. BT474 cells were treated with determinded concentration of extracts at different incubation times and cell lysis was measured using the lactate dehydrogenase enzyme assay. Experiments were repeated 3 times and the results expressed as means ± standard deviation. Statistical analysis were performed by t-test and p ≤ 0.05 considered as significant.
    Results
    Increasing the concentration of green tea in 8 and 24 h exposures decreased cell lysis or killing percentage of treated cells. Olive extract in 1mg/dL concentration showed highest percent (85%) of cell lysis. Cell lysis effect of olive extract treatments was dose-dependent and increased in higher concentrations. There were no significant difference in killing effect of olive extract between 8 and 24 h incubation time (consequently 83% and 85%). But at the same incubation periods the difference between percent of cell lysis in the presence of green tea extracts (0.01 and 0.1 mg/dL) was significant. (p =0.000).
    Conclusions
    Our results indicated that crude olive and green tea extractions have exerted lytic effects on BT 474 lines. Olive extract have higher cytotoxicity than green tea. Cytotoxicity of olive extract was dose-dependent.
  • Page 295
    Background and Objectives
    Different types of diets and several chemical and herbal drugs are used for decreasing the fasting blood glucose, glycosylated hemoglobin and insulin resistance in type II diabetic patients. New herbal medicines including cinnamon have been considered for controlling diabetes. Since few reports have been presented in other countries and many studies have been done in animal models in laboratory condition, this study was aimed to investigate cinnamon supplementation effects on fasting blood glucose, glycosylated hemoglobin and insulin resistance among type II diabetic patients.
    Methods
    In a clinical trial study, 60 male and female patients with type II diabetes mellitus (30 patients in control and 30 patients in treatment group) were selected in Tabriz city, during 1388. The intervention group received 1.5 g of cinnamon (as a capsule containing 500 mg powder, three times daily) for 60 days and control group received placebo. Blood samples obtained from patients to determine the levels of fasting blood glucose, the glycosylated hemoglobin and insulin, before and after cinnamon consumption. Insulin resistance was measured by HOMA score and data were expressed as Mean ± SD and analyzed statistically by Student t-test. p< 0.05 was considered as significant.
    Results
    After 60 days, the fasting blood glucose levels, the glycosylated hemoglobin and the insulin resistance decreased significantly in the intervention group compared to controls (p< 0.05). There was no significant change in the fasting blood glucose levels, the glycosylated hemoglobin and the insulin resistance in the control group at the end of 60 days.
    Conclusion
    This study showed the consumption of cinnamon can be useful in the fasting blood glucose, the glycosylated hemoglobin and the insulin resistance control among type II diabetic patients.
  • Page 303
    Background and Objectives
    Pre-eclampsia, as a idiopathic disease, is one of the most important causes of maternal and fetal morbidity and mortality throughout the world. Deficient or excessive level of trace elements can be considered as an unfavorable factor in pregnancy.The aim of this study was to evaluate copper status in pre-eclamptic women.
    Methods
    95 pre-eclamptic and 92 healthy pregnant women were enrolled in a case - control study. The sera and 24-hour urine copper of two groups were measured by atomic absorption spectrometry. The data were recorded and analyzed statistically by using t-test, X2, and pearson's correlation.
    Result
    Copper concentration of serum and 24-hour urine in pre-eclamptic patients were significantly higher than normotensive ones (p< 0.000). Intensity of pre-eclampsia did not correlate with copper concentration in the serum and 24-hour urine.
    Conclusions
    The results suggest that the high level of copper in maternal serum and urine is in correlation with pre-eclampsia but pre-eclampsia intensity have not significant effects on copper levels. However, further studies would be helpful for this test to be used as a prognostic method for pre-eclampsia.
  • Page 310
    Background and Objectives
    Breast cancer is one third of all kinds of cancers and the second reason of death in women. Prevention and screening can decrease affection and death rate. The aim of this study was to determine the breast cancer screening tests performance and affecting factors in women referred to Ardabil’s Health and Medical Centers in 2009.
    Methods
    In this descriptive-analytic study, 300 women referring to Ardabil’s Health and Medical Centers were chosen by multistage sampling. The information was collected through the researcher-made questionnaire including two parts: Knowledge and Attitude questions and a form about demographical characteristics, family, social and economic factors, risk and women-midwifery factors. For analyzing the data, SPSS software version 16, and descriptive and deductive statistic tests were used.
    Results
    The percentage of screening tests including self-examination, clinical examination and mammography consequently were 4%, 4.7% and 3.7%. There was significant relationship between breast self-examination and education (p = 0.003), knowledge (p = 0/002) and attitude (p = 0.004). No significant difference was observed between insurance status and history of hormone therapy and breast cancer screening tests.
    Conclusion
    In regard to the low rate of breast cancer screening conducted and determining the affecting factors, the appropriate educational programs and interventional research are emphasized.
  • Page 319
    Background and Objectives
    Previous studies demonstrated that selected probiotic bacteria elicit beneficial effects in animals. Probiotic bacteria inhibit pathogens growth in the gut, improve lipid metabolism and activate immune system of animals. In the present study Enterococcus spp were isolated from Iranian traditional cheese and their effects on intestine pathogens (Shigella dysenteriae, Escherichia coli and Salmonella Typhimurium) growth, serum lipids level and activation of immune systems in mice were studied.
    Methods
    Iranian cheese samples were collected from Ardabil province. Enterococci spp were isolated using selective culture mediums and identified using API kites. Inhibitory effects of isolated Enterococci on growth of Pseudomonas aeruginosa and intestine pathogens (Shigella dysenteriae, Escherichia coli and Salmonella typhimurium) were tested using agar well method. In order to study probiotic activities of isolated bacteria in live animals, NMRI mice were divided into different groups and Enterococci was administrated orally (1 ML/mouse) with doses equal to 2 (6×108 cfu/ml) 3 (9×108 cfu/ml) and 4 (12×108 cfu/ml) MacFarland standard for 2 weeks. After two weeks continues treatment, blood samples were collected from retroorbital sinus and serum levels of cholesterol, triglycerides, LDL and HDL measured using enzymatic method. Interleukins (IL-2, IL-6 and IL-10) levels were measured using ELISA kites.
    Results
    Results of this study demonstrated that treatment with faecium species decreases serum cholesterol and increases serum IL-10 level, while it has not showed significant effects on serum levels of glucose, triglycerides, IL-2 and IL-6 (p< 0.05). Administration of faecalis species have no significant effects on lipid levels of serum (p< 0.05). Moreover, results revealed that treatment with faecalis species increased IL-6 and IL-10 (p< 0.05). None of the species affected pathogens growth significantly (p< 0.05).
    Conclusion
    The results obtained from current study demonstrate that continues treatment with both species can affect immune functions of animal by altering the cytokines profile and treatment with faecium species decreases serum level of cholesterol.
  • Page 330
    Background and Objectives
    Acne vulgaris is a chronic inflammation of pilosebaceous units. In sever forms it may lead to major scars on the face and trunk, and significant face and trunk scarring, and psychological disorders. Antiandrogen therapy can be used as a suitable and effective remedy for female acne. Furthermore, they can treat, accompanying androgenic problems. Also, there is no under consideration drug resistance against androgens. The aim of this study is to compare the therapeutic effects of flutamide and doxycycline in moderate acne in females.
    Methods
    This current study is a randomized and blind evaluation trial. 62 female patients participated at this study. They were divided in two groups (case and control). Case group was received 250 mg/day flutamide, control group 100 mg/day doycycline. Both groups also received topical solution of clindamicin 1% twice daily. The length of study was six months.At first visit and the end of the second month of study liver function were tested for the case group patients. Evaluation of resolution in lesions was performed by another physician every two months of therapy. The probable side effects of drugs were recorded. Data were analyzed with SPSS16 software using statistical tests and p ≤ 0.05 considered as significant
    Results
    The mean of patients age was 19.27 ± 3.55 years, and the difference was not found to be statistically significant in two groups. Number of comdeons on face was found to be statistically decreased in flutamide group (p< 0.0001). Mean of ASI was found to be statistically decreased in flutamide group (p< 0.002). In flutamide group the levels of satisfaction was higher than that of other group. Both medications well tolerated by participiants. Only two patients in flutamide group had lightly elevated serum Alkalin phosphatase.
    Conclusion
    The results of our study showed that flutamide (250 mg /day) is more effective than doxycycline (100 mg/day) in treatment of acne. Satisfaction of participants in flutamide group was higher than those in doxycycline group. In both groups side effects of drugs were insignificant, but using of flutamide in acne treatment needs laboratory considerations.
  • Page 340
    Background and Objectives
    Leptin is a hormone secreted from adipocyte tissue with established role in the differentiation and proliferation of hematopoietic cells. This hormone has major impact on fat metabolism. LIF is a pleiotropic cytokine with extensive hematopoietic, neuronal, and endocrine actions. LIF and IL-6 are leading to decreased level of leptin by activating signaling via their own receptors. Body mass index (BMI) has a direct connection with the leptin. It seems that Hb and HCT levels are also implicated in disease prognosis. This study was conducted to evaluate leptin, LIF and IL-6 serum levels and also to measure the amounts of BMI, Hb and HCT in lymphoid leukemia patients.
    Methods
    The study was carried out on 30 leukemia patients (15 cases ALL and 15 cases CLL). Fifteen healthy subjects were considered as control. Serum levels of leptin, LIF and IL-6 were measured by ELISA. BMI was calculated by statistical formula. The amount of Hb and HCT were measured by cell counter. Data was analyzed by SPSS software. Statistical differences between groups were assessed by t test, and p <0.05 was considered significant.
    Results
    Leptin serum level showed a decrease in ALL patients (p <0.002), but there was an increase in CLL patients when comparing with control group (p <0.003). BMI and serum levels of leptin, LIF and IL-6 were showed a significant decrease in ALL patients in comparison with control group (p <0.05). Although, LIF serum levels and BMI in CLL patients showed a decrease, a significant increase in leptin serum level was observed (p <0.05). A decrease in IL-6 level was also observed which was not significant. The relation between BMI and leptin serum level in ALL and CLL patients were not significant, nevertheless it was significant in control group (p <0.05). Hb and HCT levels in both ALL and CLL patients showed a significant decrease (p <0.05).
    Conclusion
    Findings on serum levels of LIF, IL-6, Leptin, Hb and HCT and also its relations with BMI in ALL and CLL patients suggest that, these factors may have important role in physiopathology of lymphoid leukemia.
  • Page 352
    Background And Objectives
    Chemotherapy-induced nausea and vomiting are the most important complications for cancer patients. Ginger is an effective herbal drug for the treatment of nausea and vomiting. It hasn’t any known side effects. In some countries, it is used for making of antiemetic drugs. The aim of this study was to determine the effect of ginger on the intensity of chemotherapy-induced nausea and vomiting in cancer patients.
    Method
    This study is a randomized, cross-over, double – blinded, clinical trial that was done on 44 cancer patients undergone chemotherapy. In the first cycle of the study, patients were assigned by four block random allocation to receive one of the antiemetic regimens; regimen A (routine and 1gr ginger) and regimen B (routine and 1gr placebo). After 28 days, in the next cycle of chemotherapy, another regimen was administrated; A or B plus chemotherapy drugs., the severity of the nausea and vomiting was measured in 4h (1, 2, 3, 4) after second dose and at the end of the 24h after receiving the first dose by using VAS and kortila tools. The data were analyzed by independent student t - test and non-parametric test (Mann-Whitney U test) by using SPSS, version 16 software.
    Results
    The results showed that the frequencies of nausea and vomiting in two regimen groups weren’t different, but nausea score was significantly decreased in ginger group, compared to placebo. Independent student t - test and Mann-Whitney U test also revealed a significant difference on nausea scores in 3rd and 24th hour post chemotherapy (p =0.06, p =0.01, respectively).
    Conclusion
    In respect to low nausea score in ginger regimen, compared to placebo, it seems ginger using is a safe and simple method and it can be used as antiemetic drugs in patient undergoing chemotherapy
  • Page 362
    Background and Objectives
    Thrombocytopeniais, defined as a platelet count of less than 150,000/L complicates 7 to 10% of all pregnancies. Etiology of thrombocytopenia in pregnancy may include a ranging from benign disorders such as gestational thrombocytopenia to life threatening syndromes such as the HELLP (Hemolysis, Elevated liver Enzymes, Low Platelet count). The aim of this study was to evaluate frequency of thrombocytopenia in pregnancy among pregnantsrefered to Tonekabon health centers during 2009.
    Methods
    In a cross-sectional study, 150 normal pregnants bearing third trimester and refered to Tonekabon health centers were selected by random simple sampling. Patients´ demographic information and history were obtaied and CBC (complete blood count) test was done. Those pregnants suffered from thrombocytopenia were refered to a hematologist for compeleting tests if needed. Data analysis was done by SPSS 11.5 and chi-square test and p <0.05 was considered as signifcant difference.
    Results
    The Prevalence of thrombocytopenia in pregnancy was 12.66% and the highest percent of thrombocytopenia (68%) was observed among nullipars. The cause of 95% of thrombocytopenia in pregnancy was gestational thrombocytopenia and 5% were due to ITP (Idiopathic Thrombocytopenia Purpura). The pregnants who suffered from gestational thrombocytopenia didn’t have any problems and no need to treatment but those who had been experienced ITP, used venous immunoglobin during labor for treatment.
    Conclusion
    Gestational thrombocytopenia is the most common cause of the thrombocytopenia in pregnancy and isn’t dangerous for mother and fetus. So, it is no need to be done any intervention.
  • Page 370
    Lipomas are common benign soft tissue neoplasms but they are found rarely in the parotid gland.Surgical intervention in these tumors is challenging because of the proximity of the facial nerve, and thus meticulous surgical techniques are essential. The patient was a 12-year-old female presented with a large asymptomatic mass which had occupied the right facial area. She requested surgical excision for cosmetic reasons. The CT scan defined giant lipoma arising from the right parotid gland. The lipoma was successfully removed after dissecting and preserving of the facial nerve branches. The patient experienced an uneventful recovery, with and intact facial nerve function.Lipomas of parotid gland are extremely rare. The high- resolution CT scan provides a prefer method of preoperative diagnosis. Surgical management should be performed by experienced surgeon. Superficial parotidectomy is unnecessary in selected cases of deep lobe lipomas because preservation of superficial lobe may contribute to better cosmetic results