فهرست مطالب

پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز - سال سی و دوم شماره 6 (پیاپی 90، بهمن و اسفند 1389)

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال سی و دوم شماره 6 (پیاپی 90، بهمن و اسفند 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/12/15
  • تعداد عناوین: 15
|
  • سید احمد آرتا، جواد یزدانی، محمدعلی قویمی، جواد شکری پور، مهسا اسکندری صفحه 7
    زمینه و اهداف
    جراحی های دندانهای عقل نهفته در کلینیک های دندانپزشکی رایج می باشند. عوارض بعد از عمل مثل (درد و درای ساکت) نیز شایع می باشند. کاستن عوارض بعد از عمل از اهداف مهم جراحی های دهان محسوب می شود. مطالعات کمی در این مورد انجام شده است. در اکثر این مطالعات، عوامل تاثیر گذار در مطالعه به خوبی کنترل نشده اند و لذا نتایج مختلفی بدست آمده است. به منظور بررسی بیشتر در مورد کاربرد مترونیدازول، بعد از کنترل عوامل مداخله گر این مطالعه انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی و دوسوکور بر روی 42 بیمار بادو دندان نهفته عقل فک پایین انجام شد، که یکی از آنها به عنوان دندان کنترل در نظر گرفته شد. در سمت آزمایش بعد از خارج کردن دندانها، ژل مترونیدازول 25% در ساکت دندان قرار داده شد. همه اعمال جراحی توسط یک جراح و در شرایط یکسان انجام گردید. اطلاعات دموگرافیک، و ارزیابی درد و درای ساکت 4 روز بعد از جراحی از طریق معاینه و تکمیل چک لیست مورد بررسی قرار گرفت. فاصله بین دو عمل حداقل 1 ماه بود. یافته ها از طریق آنالیز آماری با استفاده از برنامه SPSS و تست دقیق فیشر استفاده شد.
    یافته ها
    بعد از 4 روز از جراحی، 3 مورد در گروه آزمایش (6/3%) و 5 مورد در گروه شاهد (6%) درای ساکت را تجربه کردند. در مقایسه آماری تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه وجود نداشت (72/.=P).
    نتیجه گیری
    قراردادن ژل مترونیدازول 25% در ساکت دندان در کاهش عوارض بعد از عمل جراحی دندانهای عقل نهفته پایین مؤثر نیست.
    کلیدواژگان: مترونیدازول، جراحی دندان عقل نهفته، درای ساکت
  • مسعود پریش، نقی عابدینی، میترا آقاخانی، فرهاد نیافر صفحه 11
    مقدمه و اهداف
    دیابت قندی شایع ترین بیماری غدد درون ریز می باشد که بیماران زیادی، بدلیل درمان عوارض مزمن آن، مجبور به انجام جراحی می شوند. عدم ثبات همودینامیک در حین القای بیهوشی، بعلت داشتن اختلال عملکرد سیستم عصبی اتونوم، در این بیماران شایع است. هدف از این مطالعه، تعیین پاسخهای همودینامیک به لوله گذاری داخل تراشه در بیماران دیابتی بود.
    روش کار و
    مواد
    در یک مطالعه توصیفی- مقطعی و دو سوکور، 30 بیمار دیابتی و 30 بیمار غیردیابتی که جهت انجام اعمال جراحی چشم پزشکی مراجعه کرده بودند در دو گروه، از نظر تعداد ضربان قلب، فشارخون سیستولی، فشارخون دیاستولی و فشار خون متوسط شریانی، در 6 مرحله قبل از بیهوشی، حین لارنگوسکوپی، حین لوله گذاری و در دقایق 1و3و5 بعد از لوله گذاری، مورد بررسی قرار گرفتند. سن، جنس، تاثیرات دارویی، وجود عوارض، وجود نوروپاتی اتونوم قبل از جراحی، طول مدت بیماری و وجود هیپرتانسیون در این بیماران مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    تعداد 5 بیمار (66/16%) دارای نوروپاتی اتونوم بودند. سن، جنس، طول مدت بیماری، نوروپاتی اتونوم، داروها و هیپرتانسیون، تاثیر معنی داری بر بروز پاسخهای همودینامیک نداشتند. تغییرات همودینامیک در هر گروه، معنی دار بود ولی اختلاف معنی داری بین دو گروه وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    وجود نوروپاتی اتونوم در اثر بیماری دیابت، دلیلی بر ایجاد تغییرات بیشتر و بروز اختلالات همودینامیک نیست و ثبات همودینامیک حین القای بیهوشی، لوله گذاری داخل تراشه و ادامه بیهوشی در این بیماران وجود دارد.
    کلیدواژگان: دیابت قندی، نوروپاتی اتونوم، پاسخهای همودینامیک، القاء بیهوشی، لوله گذاری داخل تراشه
  • علیرضا جوادزاده، امیر قربانی حق جو، دیما عندلیب، جاوید صفا صفحه 17
    زمینه و اهداف
    رتینوپاتی دیابتی یکی از عوارض شایع دیابت است که می تواند موجب کوری غیر قابل برگشت شود. در مطالعه حاضر اثر قرص لواستاتین روی حدت بینایی و ضخامت ماکولا در بیمارانی که مبتلا به ادم ماکولای دیابتی بوده اند مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    در یک مطالعه از نوع قبل و بعد 40 بیمار با ماکولوپاتی دیابتی وارد مطالعه شده و به مدت سه ماه قرص لواستاتین 20 میلی گرم روزانه داده شد و اثر آن روی حدت بینایی (با معیار logMAR) و تغییرات ضخامت ماکولا (با استفاده از Optical Coherence Tomography) مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین بهترین دید اصلاح شده در چشم راست وچپ در زمان ورود به مطالعه (به ترتیب 2/0±42/0 و 3/0±46/0) و سه ماه پس از شروع درمان (به ترتیب 2/0±42/0 و 3/0±46/0) و ضخامت ماکولای بیماران در زمان ورود به مطالعه در چشم راست و چپ (به ترتیب 34±275 و 54±286) و سه ماه پس از شروع درمان (به ترتیب 34±278 و 76±287) به واحد میکرون بود که اختلاف معنی داری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    در مطالعه ما مصرف روزانه 20 میلی گرم قرص لواستاتین به مدت 3 ماه روی حدت بینایی و ادم ماکولای ناشی از دیابت تاثیری را نشان نداد.
    کلیدواژگان: ادم ماکولای دیابتی، استاتین ها، حدت بینایی، رتینوپاتی دیابتی، ضخامت ماکولا
  • اسدالله خدیوی، داوود حسینی نسب، حسنیه کمالی، زهره کمالی، علیرضااستادرحیمی صفحه 22
    زمینه واهداف
    توانمندی روانشناختی براساس ادراکات نیروی انسانی نسبت به نقش خود در سازمان تعریف می شود و عبارت است از چهار بعد شایستگی، موثربودن، معنی داری شغل و اعتماد. هدف از این مطالعه برآورد میزان توانمندی روانشناختی مدیران بر اساس سه عامل موثر در دانشگاه علوم پزشکی تبریز می باشد.
    روش بررسی
    تحقیق حاضر ترکیبی از مطالعه توصیفی و همبستگی می باشد. کل جامعه پژوهش، 55 نفر از مدیران میانی دانشگاه علوم پزشکی درسال87-86 بودند که در این مطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه توانمند سازی روانشناختی و ساز و کارهای توانمند سازی در قالب یک پرسشنامه استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین وضعیت شرایط سازمانی75/58، راهبردهای مدیریتی94/65 و منابع خود کارآمدی 52/65 در حد قابل قبول بود. میانگین توانمندی روانشناختی 29/77، احساس معنی داری 76/86، احساس شایستگی15/75، احساس موثر بودن 16/76 درحد قوی ولی احساس اعتماد 11/ 71 در حد نسبتا قوی بود. شرایط سازمانی و راهبردهای مدیریتی و منابع خود کارآمدی با توانمندی روانشناختی ارتباط مثبت و معنی داری داشتند (P=0/001). همچنین همبستگی عامل خود کار آمدی با توانمندی روانشناختی نسبت به عوامل دیگر بیشتر بود. راهبردهای مدیریتی با منابع خود کارآمدی و شرایط سازمانی، منابع خودکارآمدی با شرایط سازمانی ارتباط مثبت و معنی داری داشتند.
    نتیجه گیری
    شرایط سازمانی وراهبرد های مدیریتی ومنابع خود کارآمدی نه تنها با توانمندی روانشناختی بلکه بین همدیگر نیز ارتباط مثبت و معنی داری دارند.
    کلیدواژگان: توانمندی روانشناختی، عوامل موثربرتوانمندی، مدیریت
  • فاطمه شاهسواری، سمیه تندکار صفحه 27
    زمینه و اهداف
    ضایعات ژائنت سل تقریبا 7% از تومورهای خوش خیم فکین را شامل می شود و شیوع آنها در جوامع گوناگون مختلف است. هدف از این مطالعه بررسی اپیدمیولوژیک ضایعات ژائنتسل در رشت از سال 1379 تا 1387 بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی-مقطعی و گذشتهنگر بر اساس اطلاعات موجود در آرشیوهای پاتولوژی است. فایلهای بیماران با تشخیص ضایعات ژائنت سل از آزمایشگاه رازی، افراه و پورسینا (مراکز ریفرال نمونه های فک و صورت در رشت) استخراج شدند. اطلاعات مربوط به سن، جنس و محل ضایعه مبتلا ثبت شدند.
    یافته ها
    25 مورد ژائنت سل گرانولومای مرکزی ((CGCGو 74 مورد ژائنت سل گرانولومای محیطی (PGCG) یافت شدند. میانگین سنی در CGCG، 5/15 ± 25 و در PGCG 4/17 ± 2/45 سال بود. 56% از موارد CGCG و 3/56% از موارد PGCG در زنان دیده شدند.
    نتیجه گیری
    ضایعات ژائنت سل 2/4% از ضایعات دهان را شامل می شوند. یافت شدن ضایعات محیطی، بیشتر در سنین بالا و در زنان پیشنهاد کننده آن است که باید در بررسی های بعدی به عواملی که به سنین بالا و زنان مربوط است بیشتر پرداخته شود.
    کلیدواژگان: ضایعات دهان، فک، گرانولوم با سلول ژائنت، ضایعه سلول ژائنت
  • عباس سلطانی صومعه، فرید بحر پیما *، علی استکی، بیژن فروغ، حمید میرزایی، حامد قماشچی، ساناز رجبعلی صفحه 32
    زمینه و اهداف

    اختلالات تعادل ایستائی در بیماران همی پلژی بعد از سکته مغزی شایع است. یک روش برای درمان این اختلالات استفاده از بیوفیدبک بینائی هنگام انجام تمرینات تعادلی است. هدف این تحقیق بررسی اثرات استفاده از بیوفیدبک بینائی همراه با درمانهای مرسوم فیزیوتراپی روی تعادل استاتیک بیماران همی پلژی بعد از سکته بود.

    روش بررسی

    این مطالعه کارآزمائی بالینی با شرکت 32 بیمار همی پلژی ثانویه به سکته مغزی با دامنه سنی 74- 34 سال (21 مرد، 11 زن) صورت گرفت که بصورت تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل دسته بندی شدند. این دو گروه از لحاظ سن، قد و وزن یکسان بودند. بیماران قبل از درمان، 6 و 12 جلسه بعد از درمان فیزیوتراپی با استفاده از پوسچروگراف (دامنه نوسان) و دو ترازوی دیجیتال (میزان قرینگی) مورد ارزیابی قرار گرفتند. گروه آزمون، درمان فیزیوتراپی مرسوم همراه با بیوفیدبک بینائی از طریق سیستم تعادل بیودکس را دریافت کرد در حالیکه گروه کنترل تحت درمان فیزیوتراپی مرسوم بدون دریافت بیوفیدبک قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج مطالعه بهبودی قابل ملاحظه ای را در معیارهای تعادل استاتیک در بیماران گروه آزمون را نشان داد. در این گروه بعد از درمان، میزان وزن اندازی روی پای درگیر افزایش (008/0 = P) و دامنه نوسان پوسچرال با چشمان بسته کاهش (03/0 = P) پیدا کرد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد بیوفیدبک بینایی همراه با فیزیوتراپی مرسوم قادر به بهبود حس عمقی و کاهش اثرات فراموشی نیمی از بدن در بیماران سکته مغزی است. بهبود حس عمقی باعث بهبود قرینگی و کاهش نوسان و در نتیجه باعث افزایش تعادل استاتیک در بیماران سکته مغزی می شود.

    کلیدواژگان: بیوفیدبک بینایی، تعادل، همی پلژی، قرینگی، نوسان پوسچرال
  • اشرف فخر جو، وحید منتظری، شراره میرزازاده، سپیده شادروان صفحه 40
    زمینه و اهداف
    وجود توده و درد در پستان می تواند منشاء مهم تنش و اضطراب باشد که علت عمده آن ترس از یک علت زمینه ای بدخیم است. هدف از این مطالعه ارزیابی تشخیص پاتولوژیک یکصد توده دردناک پستان است.
    روش بررسی
    در یک مطالعه مقطعی، 100 بیمار، 98 مونث و 2 مذکر با سن متوسط 79/8±86/37 (66-18) ساله با توده دردناک پستان که به بیمارستان امام و آزمایشگاه های پاتولوژی خصوصی تبریز ارجاع داده شده بودند در مدت 12 ماه مورد بررسی قرار گرفتند. تاثیر سن بر تشخیص نهایی نیز مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از یکصد بیمار، درد توده در 59 مورد پایدار و در 41 بیمار متغیر و 4 بیمار درد شدید داشتند. درگیری سمت راست، چپ و دوطرفه بترتیب در 53، 40 و 7 بیمار وجود داشت. 84 بیمار یافته بافتی خوش خیم و 16 بیمار بیماری زمینه ای بدخیم داشتند. پاتولوژی های خوش خیم شامل بیماری فیبروکیستیک (50 مورد)، فیبروآدنوما (30 مورد)، آبسه (2 مورد) و ژنیکوماستی (2 بیمار مذکر) بودند و بدخیمی در تمام موارد کارسینوم داکتال بود. حساسیت و ویژگی توده دردناک در پیش بینی بیماری بدخیم در افراد مسن تر از 40 سال بترتیب 31 و 69 درصد بود.
    نتیجه گیری
    درمطالعه فعلی سن بیماران تعیین کننده کلیدی در فرایند پاتولوژیک یک توده دردناک پستان است. اغلب بیماران با توده دردناک پستان بویژه در سنین پایین تر در نهایت تشخیص خوش خیم خواهند داشت، ولی ارزیابی کامل آنها ضروری است.
    کلیدواژگان: توده های دردناک پستان، سرطان، ضایعات خوش خیم
  • علیرضا فرنام، عباس بخشی پور، عایشه مینایی صفحه 45
    زمینه و اهداف
    اسکیزوتایپی ممکن است هم بعنوان بعد تفاوت های فردی طبیعی و هم بعنوان شاخص استعداد به اسکیزوفرنی و اختلالات طیف اسکیزوتایپی درنظر گرفته شود. تاکنون مقیاس های متفاوتی جهت تعییین و اندازه گیری شدت جنبه های گوناگون اسکیزوتایپی معرفی شده اند. با این وجود، در مورد نسخه های ترجمه شده این مدل ها مطالعات اندکی صورت پذیرفته است. پرسشنامه نشانگان اسکیزوتایپیک یکی از این پرسشنامه هاست که به فارسی نیز ترجمه شده است. هدف از این مطالعه، بررسی ویژگی های سایکومتریک (اعتبار، قابلیت اعتماد و ساختار عاملی) SSQ می باشد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی-تحلیلی، 200 دانشجوی دانشکده های مختلف دانشگاه علوم پزشکی تبریز طی مدت یک دوره 12 ماهه بررسی شدند. نسخه ترجمه شده پرسشنامه نشانگان اسکیزوتایپیک (فارسی) در این داوطلبین بکار گرفته شد. بعلاوه پرسشنامه چهار وجهی شخصیت و پرسشنامه مقیاس تجارب تجزیه ای 2 نیز استفاده شدند. روایی، اعتبار و ساختار عاملی نسخه فارسی پرسشنامه نشانگان اسکیزوتایپیک تعیین گردید.
    یافته ها
    200 دانشجو (58 مرد و 142 زن) با سن متوسط 71/2±54/21 (33-17) سال وارد مطالعه شدند. تمامی مقیاس های پرسشنامه نشانگان اسکیزوتایپیک و امتیاز کلی آن دارای آلفای کرونباخ بالای 5/0 بوده و بنابراین، ترجمه فارسی این پرسشنامه دارای پایایی بود. اغلب مقیاس های آن و امتیاز کلی آن دارای روائی قابل قبولی بودند. تفاوت معنی داری از نظر مقیاس های آن بین دو جنس وجود نداشت. ساختار سه و دوازده عاملی پرسشنامه نشانگان اسکیزوتایپیک شناخته شده در نوع ترجمه به فارسی شده آن برقرار نبود. میان مقیاس های آن همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت. الگوی فرضی روابط علی میان مقیاس های دوازده گانه بر اساس تست LISREL مشابه با نتایج پیشین بوده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج ما، نسخه فارسی پرسشنامه نشانگان اسکیزوتایپیک معتبر و پایا بوده و می تواند در جمعیت ایرانی بکار رود. انجام مطالعات بعدی با حجم نمونه بیشتر در مورد تحلیل عاملی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: اسکیزوتایپی، اعتبار، روایی
  • زهرا متولی، وحیده توپچی زاده *، فریبا اسلامیان، محمد رهبر، داریوش سوادی اسکویی، مهناز طالبی صفحه 53
    زمینه و اهداف

    ضایعات سیستم عصبی مرکزی ممکن است منجر به اسپاستیسیتی گردند که مقاومت در برابر حرکات طبیعی را افزایش می دهد. درمان های مختلفی جهت کاهش اسپاستیسیتی پیشنهاد شده اند. هدف از این مطالعه بررسی کارآیی درمانی تحریک الکتریکی در اسپاستیسیتی اندام فوقانی پس از سکته مغزی است.

    روش بررسی

    در یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده، 75 بیمار با اسپاستیسیتی اندام فوقانی پس از سکته مغزی طی مدت 19 ماه در مرکز آموزشی درمانی امام خمینی تبریز بررسی شدند. این بیماران بطور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: گروه E که تحریک الکتریکی در سطح موتور بر عضلات اکستانسور ساعد گرفتار دریافت نمودند؛ گروه F که تحریک الکتریکی در سطح حسی بر عضلات فلکسور ساعد گرفتار دریافت نمودند؛ و گروه C یا شاهد که تحریک الکتریکی غیرحقیقی دریافت کردند. تحریک الکتریکی بمدت 15 روز، 5/0 ساعت روزانه در دو گروه مداخله اعمال گردید. تمرینات کششی نیز در تمامی بیماران صورت گرفت. قدرت مشت کردن، شاخص عملکردی دست، دامنه حرکت فعال و غیرفعال و شدت اسپاستیسیتی بر اساس مقیاس آشورث در سه گروه پیش از درمان، به محض توقف آن و 6 هفته بعد تعیین و مقایسه شد.

    یافته ها

    میزان بهبود اسپاستیسیتی شش هفته پس از اتمام درمان با تحریک الکتریکی بطور معنی داری در گروه F نسبت به گروه شاهد بیشتر بود. میزان بهبود عملکرد اندام فوقانی بلافاصله و شش هفته پس از اتمام درمان در دو گروه F و E بطور معنی داری بهتر از گروه شاهد بود. میزان قدرت مشت کردن بلافاصله و شش هفته پس از اتمام درمان با تحریک الکتریکی در گروه E و در درجه بعد در گروه F بطور معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود. میزان بهبود دامنه حرکتی فعال در برخی موارد (فلکسیون و اکستانسیون) شش هفته پس از اتمام درمان با تحریک الکتریکی در گروه E بطور معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه فعلی، تحریک الکتریکی بطور مکمل یکدیگر در سطوح اکستانسور و فلکسور اندام فوقانی همراه با تکنیک های کششی می تواند باعث بهبود اسپاستیسیتی و عملکرد پس از سکته مغزی گردد.

    کلیدواژگان: تحریک الکتریکی، اسپاستیسیتی، دامنه حرکت، سکته مغزی، بزرگسالان
  • فریده مرادی مقدم، حسن سعادت نیا، حسین اربابی صفحه 61
    زمینه و اهداف
    افزایش مقاومت به آنتی بیوتیکها، باعث تفاوت روش های درمانی در مناطق مختلف شده است. این مطالعه به تعیین حساسیت هلیکوباکتر به چهار آنتی بیوتیک کلاریترومایسین، مترونیدازول، آموکسی سیلین و تتراسیکلین که معمولا در درمان ریشه کنی بکار می روند، بصورت آزمایشگاهی کمک می کند.
    روش بررسی
    بیماران با دیس پپسی مزمن که برای آندوسکوپی فوقانی به کلینیک ما ارجاع شده بودند وارد مطالعه شدند. از بین آنها کسانی که در دو هفته اخیر، آنتی بیوتیک و مهار کننده پمپ پروتون مصرف کرده بودند یا دچار بدخیمی بودند از مطالعه خارج شدند. هنگام آندوسکوپی، سه نمونه نسجی برای هیستولوژی، تست اوره آز سریع و کشت تهیه شد. پس از کشت مقاومت آنتی بیوتیکی بوسیله دو روش رقت آگار و انتشار دیسک بررسی شد.
    یافته ها
    از میان 185 بیمار، 124 نمونه (67%) با روش هیستولوژی مثبت شدند. در مطالعه ما حساسیت و ویژگی کشت در مقایسه با هیستولوژی، بترتیب 1/66% و 100% بود. مقاومت به کلاریترومایسین 1/17% مترونیدازول 6/64% و آموکسی سیلین 8/9% بود. هیچگونه مقاومتی به تتراسیکلین مشاهده نشد. مقاومت به مترونیدازول در بیماران جوانتر از 50 سال شایعتر بود (P=0/01). 64% نمونه های مقاوم به کلاریترومایسین، همزمان به مترونیدازول نیز مقاوم بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به مقاومت بالای هلیکوباکتر پیلوری به مترونیدازول، خصوصا در بیماران جوان، طبق مطالعه آزمایشگاهی ما، این دارو بعنوان خط اول درمانی توصیه نمی شود. پیشنهاد می شود؛ در شکست درمانی با رژیم کلاریترومایسین، کشت و حساسیت میکروبی انجام شود.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، دیس پپسی مزمن، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • مسعود نادرپور*، رئوف ملاجوادی، آرش نظیری صفحه 66
    زمینه و اهداف

    جراحی تومورهای پاروتید همراه با عوارض گوناگونی از قبیل ضعف عصب فاسیال، سندرم تعریق چشایی، مشکلات زیبائی، فیستول، هماتوم بعد عمل و عفونت می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی تجربه یک جراح در مورد پاروتیدکتومی و بررسی عوارض جراحی و مقایسه ان با سایر مطالعات می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 50 بیمار با تومور پاروتید که تحت پاروتیدکتومی در یک دوره 6 ساله (از فروردین 81 لغایت اسفند 86) توسط یک جراح قرار گرفته اند انجام شده و عوارض زودرس و دیررس آنها بررسی شده است.

    یافته ها

    در این بررسی 50 بیمار شرکت داشتند که 24 نفر آنها (48%) مرد و 26 نفر (52%) زن بودند. در این بررسی 13 بیمار (7 بیمار با تومور خوش خیم و 6 بیمار با تومور بدخیم) تحت جراحی پاروتیدکتومی توتال و سایر بیماران تحت پاروتیدکتومی سطحی قرار گرفتند. از نظر فراوانی عوارض بوجود آمده، 4 بیمار)8%(دچار فلج موقت عصب فاسیال، 6 بیمار)12%(دچار سندرم تعریق چشائی (Frey’s Syndrome)، 2 بیمار)4%(دچار فیستول بزاقی و سیالوسل، 1 بیمار) 2%(دچار هماتوم، 1 بیمار)2%(دچار نکروز فلپ شده بودند. عفونت زخم و فلج دائمی عصب فاسیال وجود نداشت. تمام موارد سندرم تعریق چشائی در تومور های خوش خیم دیده شده بود.

    نتیجه گیری

    علیرغم عدم وجود مانیتورینگ عصب فاسیال حین جراحی در این مطالعه، ضعف عصب فاسیال نسبت به سایر تحقیق ها کمتر بوده است. بنابراین تکنیک جراحی در کنترل عوارض جراحی از قبیل فلج عصب فاسیال نقش مهمی دارد.

    کلیدواژگان: توده های پاروتید، پاروتیدکتومی، عوارض جراحی، سندرم تعریق چشائی، فلج عصب فاسیال
  • محمود نظرپور، زینت میابی، عباس شفایی، اسماعیل پسیانیان، داود آقاوردی زاده صفحه 72
    زمینه و اهداف
    پیدا نمودن حداکثر ماده کنتراست تزریقی که منجر به ماکزیمم دانسیته سیگنال گردد، از اهمیت ویژه ای در MRI برخوردار است. پارامترهای مختلفی از جمله شدت میدان مغناطیس دستگاه تصویر برداری MRI، سکانس های بکار رفته و همچنین پارامترهای تصویر برداری می توانند در افزایش دانسیته سیگنال ایفای نقش نمایند. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین حداکثر غلظت ماده کنتراست و دانسیته سیگنال در میدانهای با شدت 3/0 و 5/1 تسلا با استفاده از سکانس اسپین اکو می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه از فانتومی که بتواند لوله های آزمایش با غلظتهای مختلف (0 تا 77/19 میلی مول بر لیتر) را نگه دارد استفاده شده است. میانگین دانسیته سیگنال در هر یک از غلظتهای مختلف با استفاده از تصویر T1-weighted بدست آمده است. ضرایب غیر یکنواختی غیرهمگونی فرکانس رادیوئی کویل، محاسبه و در دانسیته سیگنال بدست آمده از غلظت های مختلف اعمال شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که ماکزیمم شدت سیگنال در غلظت 95/5 میلی مول بر لیتر در شدت میدان 3/0 تسلا اتفاق افتاده ولی این ماکزیمم در غلظت 96/4 میلی مول بر لیتر در شدت میدان 5/1 تسلا مشاهده شد. در ضمن حداکثر رابطه خطی بین غلظت ماده کنتراست و دانسیته سیگنال در 02/2 و 70/2 میلی مول برلیتر بترتیب در شدت میدان های مغناطیسی 3/0 و 5/1 تسلا مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که شدت میدان مغناطیسی دستگاه تصویر برداری MRI می تواند در رابطه بین حداکثر غلظت ماده کنتراست و دانسیته سیگنال نقش ایفا نماید.
    کلیدواژگان: غلظت ماده کنتراست - دانسیته سیگنال - شدت میدان مغناطیسی - اسپین اکو، T1، weighted
  • حمیده هریزچی قدیم، مجتبی ورشوچی، علی صیدی، احسان سپهران صفحه 77
    زمینه و اهداف
    سوء مصرف مواد معضلی بزرگ در تمام دنیا بشمار می رود. سازمان ملل تخمین می زند 5% از جمعیت جهان (64-15 سال) حداقل برای یک بار در سال (شیوع سالیانه) از مواد غیرقانونی استفاده می کنند. بسیاری از عوارض جانبی مواد مخدر در پوست ایجاد می گردند و بنابراین، متخصصین پوست و پزشکان عمومی بایستی نسبت به این تغییرات آگاهی داشته باشند. هدف از این مطالعه، بررسی ضایعات جلدی در بیماران وابسته به مواد مخدر می باشد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی، 66 بیمار وابسته به مواد مخدر طی مدت 16 ماه در بیمارستان های سینا و رازی و کلینیک شیخ الرئیس تبریز ارزیابی شدند. تشخیص سوء مصرف مواد بر اساس معیارهای DSM-IV صورت گرفته است. شرح حال کامل در مورد نوع ماده مخدر و روش اصلی استعمال اخذ و نیز معاینه فیزیکی با تاکید بر ضایعات جلدی توسط متخصص پوست انجام شد. بر این اساس، فراوانی ضایعات جلدی تعیین گردید.
    یافته ها
    66 فرد مذکر معتاد به مواد مخدر با سن متوسط 1/8±8/32 (55-18) سال وارد مطالعه شدند. متوسط مدت اعتیاد 4/41±3/56 (204-3) ماه بود. روش مصرف استنشاقی، خوراکی و تزریقی بترتیب در 9/87%، 6/13% و 5/4% افراد ثبت گردید. تریاک (3/63%)، کریستال (2/24%)، حشیش (2/21%)، هروئین (2/21%) و کراک (1/12%) بترتیب مواد مخدر اصلی مصرف شده در جمعیت مطالعه شده بودند. ضایعات جلدی اصلی شامل آکنه (2/21%)، ضایعات سیکاتریسی (2/21%)، گلوسیت آتروفیک (2/18%)، استوماتیت نیکوتینی (6/13%)، سوختگی (1/9%)، گلوسیت کاندیدایی (1/9%)، خشکی پوست (6/7%) و خارش (6/7%) بودند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه ما، بسیاری از ضایعات جلدی در معتادان غیرتزریقی ضایعات جلدی اختصاصی نیستند. مطالعات بعدی با حجم نمونه بیشتر و در انواع مختلف مواد مخدر توصیه می شوند.
    کلیدواژگان: سوء مصرف مواد، ضایعات پوستی، اعتیاد
  • علیرضا یعقوبی، رضا قوطاسلو، ناصر صفایی، جاوید جهان روشن، رقیه محمودیان صفحه 83
    زمینه و اهداف
    عفونت محل جراحی یکی از عوارض مهم جراحی های قلب محسوب می شود. عوامل خطر متعددی مانند چاقی و دیابت در ایجاد عفونت زخم دخیل می باشند. در این مطالعه عفونت های زخم پس از جراحی قلب، عوامل خطر و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های جدا شده بررسی شده است.
    روش بررسی
    برای بررسی عوامل خطر، بیماران در دو دسته افراد با عفونت زخم (مورد) و افراد بدون عفونت زخم (شاهد) تقسیم بندی شدند. نمونه برداری از تکه های بافتی یا مایعات چرکی ارسالی از استرنوم بیماران و کشت طبق روش استاندارد صورت گرفت. پس از مشاهده شکل کلنی و رنگ آمیزی گرم با استفاده از تست های بیوشیمیایی انجام گرفت وتست های افتراقی متعدد شناسایی باکتری ها تا حد گونه صورت گرفت. تعیین حساسیت به آنتی بیوتیک به روش دیسک دیفیوژن (modified Kriby- Bauer) انجام شد.
    یافته ها
    کل موارد جراحی در این مدت در بیمارستان شهید مدنی 2127 مورد بود. میزان بروز عفونت زخم در این مطالعه 17/1% برآورد شد. در طول مدت مطالعه 11 بیمار (44%) از گروه مورد فوت کردند که همگی دچار مدیاستینیت بودند. تنها عوامل پیش بینی کننده مستقل بروز عفونت زخم، انتوباسیون طولانی مدت و استفاده از وازوکانستریکتور ها بودند. عارضه مشاهده شده در گروه مورد شامل 56% مدیاستینیت، 40% عفونت زخم و 4% عفونت زخم پا بود. ارگانیسم های استخراج شده از محل های عفونت عمدتا شامل استافیلوکوک اورئوس، گونه های انتروباکتر، پسودوموناس ائروژینوزا و استافیلوکوک اپیدرمیدیس بودند. نتایج آنتی بیوگرام نشان داد که باکتری ها بیشترین حساسیت به سیپروفلوکساسین، سفوتاکسیم، آمیکاسین و سفتریاکسون داشتند.
    نتیجه گیری
    انتوباسیون طولانی مدت و استفاده از وازوکانستریکتور ها پیش بینی کننده های عفونت زخم در تمام بیماران جراحی قلب می باشند. با ارائه راه کار هایی در بهبود زمان انتوباسیون یا بهبود کیفیت دوران انتوباسیون و استفاده از وازوکانستریکتور ها در حد نیاز می توان از بروز عفونت زخم تا حد زیادی کاست.
    کلیدواژگان: عفونت زخم، جراحی قلب، ریسک فاکتور، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • منیژه مصطفی قره باغی، میر رضا قائمی صفحه 90
    سندرم گلدن هار یا دیسپلازی چشمی گوشی مهره ای عبارت است از همراهی غیرتصادفی میکروزمی نیمه صورت، ناهنجاری های گوش، در موئید اپی بولبر چشمی و ناهنجاری های مهره ای. علت بروز این سندرم بخوبی شناخته نشده است. با وجودی که برخی از ناهنجاری های مادرزادی در نوزادان مادران دیابتی شایعتر دیده می شود، نقایص تکاملی اولین و دومین قوس برونشیال از موارد شایع در این نوزادان نمی باشد. در اینجا یک مورد نوزاد مادر دیابتی گزارش می شود که با علائم سندرم گلدن هار متولد گردیده است.
    کلیدواژگان: نوزاد مادر دیابتی، دیسپلازی چشمی گوشی مهره ای، سندرم گلدن هار
|
  • Seyed Ahmad Arta, Javad Yazdani, Mohammad Ali Ghavimi, Javad Shokripour, Mahsa Eskandari Page 7
    Background And Objectives
    Impacted third molar surgeries are common in dental settings. Post-operation complications including pain and dry socket are also common. Reducing these complications is one of the necessities in oral surgeries. Although a few studies have found prophylactic metronidazole as an effective means of preventing dry socket, in most of these studies interventional factors have not been controlled properly. Therefore, the present study was aimed at evaluating the effect of metronidazole on prevention of pain and dry socket after controlling the interventional factors.
    Materials And Methods
    A clinical trial was conducted in double-blinded manner on 42 patients with two mandibular impacted third molars. In each subject, both third molar teeth in mandible were selected, one as control. In case group, metronidazole gel (25%) was placed in the socket after tooth extraction. All operations were carried out by one oral surgeon under same circumstances. Demographic data, and pain and dry socket were evaluated by clinical examination and completing questionnaires 4 days after surgery. The interval between two surgeries was at least one month. The data were statistically analyzed by SPSS and Fisher’s exact test.
    Results
    Four days following surgery, 3 subjects in the case group (3.6%) and 5 subjects in the control group (6%) experienced dry socket. There was no statistically significant difference between the cases and controls (P=0.72).
    Conclusion
    Metronidazole gel (25%) placement in the socket is not efficient in reducing complications after surgical removal of third molars.
  • Masood Parish, Naghi Abedini, Mitra Aghakhani, Farhad Niafar Page 11
    Background And Objectives
    Diabetes mellitus is the most common disease of endocrine system. Due to diabetes long-term complications many patients undergo operations. Hemodynamic instability during induction of anesthesia due to diabetic autonomic neuropathy is common. The present study aimed at assessing hemodynamic responses to tracheal intubation in diabetic patients.
    Materials And Methods
    In a descriptive-cross sectional and double blind study, 30 diabetic and 30 non-diabetic patients referred for ophthalmic surgeries were studied in two groups regarding heart rate, systolic, diastolic and mean arterial blood pressures before anesthesia, during laryngoscopy, during intubation, and at 1st, 3rd and 5th minutes after intubation. Age, gender, drug effects, complications, duration of the disease, autonomic neuropathy and hypertension were also noted.
    Results
    Five patients (16.66%) had diabetic autonomic neuropathy. Regarding the hemodynamic responses, there were no significant differences between diabetic and non-diabetic patients; however they significantly differed within each group.
    Conclusion
    The presence of diabetic autonomic neuropathy seems not to give rise to greater changes and hemodynamic instability. Hemodynamic stability is observed during anesthesia induction and intubation in these patients.
  • Alireza Javadzadeh, Amir Ghorbanihaghjo, Dima Andalib, Javid Safa Page 17
    Background And Objectives
    Diabetic retinopathy is one of the common complications of diabetes which can cause irreversible visual loss. The present study aimed at evaluating the effect of lovastatin on visual acuity and central macular thickness in patients with refractory diabetic macular edema.
    Materials And Methods
    In a before - after study, 40 patients with refractory diabetic macular edema were allocated. Lovastatin (20 mg/day) was prescribed for 3 months and the effect of this drug was evaluated on visual acuity (by log MAR) and central macular thickness (using Optical Coherence Tomography).
    Results
    The mean visual acuity at the first visit (0.42±0.2 and 0.46±0.3 in right and left eyes, respectively) did not differ from that after 3 months. Moreover, central macular thickness at the first visit (275±34 µm and 286±54 µm in right and left eyes, respectively) was not significantly different from that after 3 months (278±34 µm and 287±76 µm in right and left eyes, respectively).
    Conclusion
    These findings indicate that 3 month intake of lovastatin (20 mg/day) did not have effect on central macular thickness and visual acuity in patients with diabetic macular edema.
  • Asadollah Khadivi, Davood Hossini Nasab, Hosneah Kamali, Zohreh Kamali, Ali Reza Ostad Rahimi Page 22
    Background And Objectives
    Psychological empowerment is defined based on perceptions of manpower toward its role in the organization and includes competence, efficiency, job significance and trust. This study aimed at estimating the extent of the managers’ psychological empowerment according to three aforementioned effective factors in Tabriz University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    In a descriptive and correlative study, 55 middle medical managers from Tabriz University of Medical Sciences in 2007-2008 were recruited. The Psychological empowerment questionnaire and the empowerment procedures questionnaire were used.
    Results
    The mean organizational status, managerial strategies, and self efficiency sources were 58.75, 65.94 and 65.52, respectively (within acceptable range). The mean psychological empowerment, significance perception, competence, and the feeling of efficiency were 77.29, 86.76, 75.15 and 76.16, respectively (strong); however the sense of trust was relatively strong (71.11). The three aforementioned organizational conditions had a significance and positive correlation with psychological empowerment (P=0.001). Furthermore, the correlation of self efficiency factor with psychological empowerment was more than that of the other factors. The managerial strategies had a significant and positive correlation with self efficiency and organizational conditions. The self efficiency had significant and positive correlation with organizational conditions.
    Conclusion
    Organizational status, managerial strategies, and self efficiency sources had significant and positive correlation with psychological empowerment.
  • Fatemeh Shahsavari, Somayyeh Tondkar Page 27
    Background And Objectives
    Giant cell lesions account for approximately 7% of all benign tumors of the jaws. The demographic characteristics of giant cell lesions vary in different populations. The aim of this study was to analyze epidemiology of giant cell lesions in Rasht between 1379 and 1387.
    Materials And Methods
    This descriptive-cross sectional and retrospective study was based on data in pathology archives. Medical files of patients with diagnosis of giant cell lesion from Razi, Afrah and Poursina laboratories (referral laboratories for oral and maxillofacial specimens) were assessed. Data of age, gender and site of lesion were recorded.
    Results
    Twenty five cases of central giant cell granuloma (CGCG) and 74 cases of peripheral giant cell granuloma (PGCG) were found. The mean age of the patients was 25  15.5 and 45.27 17.4 years in CGCG and PGCG, respectively. Fifty six percent of CGCG cases and 56.3% of PGCG cases were females.
    Conclusion
    Giant cell lesions comprised 4.2% of the oral lesions. Peripheral lesions found in older adults and females indicate the necessity of more evaluation about etiologic factors related to the females and older adults.
  • Abbas Soltani Someeh, Farid Bahrpeyma, Ali Esteki, Bijan Phorough, Hamid Mirzaie, Hamed Ghomashchi, Sanaz Rajabali Page 32
    Background And Objectives

    Standing balance deficits are common in hemiplegic patients after stroke. One method to treat these deficits is to provide the patient with visual feedback while balance activities are performed. The purpose of this research was to investigate the effects of using visual biofeedback with conventional physical therapy on static postural stability following stroke.

    Materials And Methods

    This randomized clinical trial included 32 patients (11 females and 21 males) with hemiplegia secondary to stroke. These patients were randomly assigned in two groups; control and experimental groups. These groups were matched for age, weight and height. Patients were tested using Equitest (amplitude of postural sway) and two digital weight scales (symmetry) before, 6 sessions and 12 sessions after physical therapy intervention. The trained group received visual biofeedback from Biodex Balance System combined with conventional physical therapy whereas the control group performed conventional physical therapy without biofeedback.

    Results

    Significant improvements in static stroke balance measurements were found in trained group. In trained group, symmetry of weight bearing was increased (P = 0.008) and postural sway was decreased (P = 0.03).

    Conclusion

    This study revealed that visual biofeedback training with conventional physical therapy improved proprioception and decreased hemineglect effects in stroke patients. Improved proprioception resulted in symmetry and decreased sway, subsequently increased static balance in stroke patients.

  • Ashraf Fakhrjou, Vahid Montazery, Sharareh Mirzazadeh, Sepideh Shadravan Page 40
    Background And Objectives
    Presence of mass and pain in breast could be a serious source of stress and anxiety, primarily due to the assumption of a malignant underlying pathology. The aim of this study was to evaluate the histological diagnosis in one hundred painful breast masses.
    Materials And Methods
    In a cross-sectional setting, 100 patients with painful breast lumps, 98 females and 2 males with mean age of 37.86±8.79 (18-66) years, were enrolled. They were referred to Tabriz Imam Hospital and private pathology laboratories during a 12-month period. The effect of age on final diagnosis was also assessed.
    Results
    Among one hundred patients, pain was constant in 59 cases, fluctuating in 41 and severe in 4 cases. The right, left and bilateral involvement was seen in 53, 40 and 7 cases, respectively. Eighty four patients had benign histological findings, whereas 16 cases had malignant pathology. The benign pathologies consisted of fibrocystic disease (50 cases), fibroadenoma (30 cases), abscess (2 cases) and gynecomastia (2 males). All malignancies were ductal carcinoma type. The sensitivity and specificity of a painful lump in prediction of a malignant disease were respectively 31% and 69% in patients older than 40 years.
    Conclusion
    This study showed that the age of patients is a key determinant of the pathological process underlying a painful breast lump. Majority of the patients with a painful breast mass would ultimately have a benign diagnosis, especially in younger ages; however they should be thoroughly evaluated.
  • Alireza Farnam, Abbas Bakhshipour, Ayesheh Minaei Page 45
    Background And Objectives
    Schizotypal personality may be seen as both a dimension of normal individual differences and an indicator of the predisposition to schizophrenia and schizotypal-spectrum disorders. Different scales have been ever developed for determining and measuring different aspects of schizotypy; however, little has been done on the translated versions of these models. Among these, Schizotypic Syndrome Questionnaire (SSQ) has been translated to Farsi. The aim of the present study was to evaluate the psychometric properties (reliability, validity and factor structure) of the SSQ.
    Materials And Methods
    In an analytic-descriptive study, 200 students of Tabriz University of Medical Sciences were recruited during a 12-month period. Translated SSQ (in Farsi) was used in these volunteers. Furthermore, 4-Dimensional Personality Test questionnaire (4DPT) and Dissociative Experiences Scale-II questionnaire (DES-II) were applied. Reliability, validity and factor structure of Farsi version of the SSQ were determined.
    Results
    Two hundred students, 58 males and 142 females with a mean age of 21.54±2.71 (17-33) years were enrolled. All the scales of the SSQ and its total score had Cronbach's alpha > 0.5 and hence, the Farsi version of this questionnaire was valid. Most scales and the total score of the SSQ were also reliable. There was no significant difference between the two genders. Routine 3 and 12-factor structures were not reproducible for the translated version. There were significant positive correlations between the different scales of the SSQ. Assumed model of causative relations between the 12 scales was similar to the original report according to LISREL test.
    Conclusion
    Based on our results, the Farsi version of the SSQ is reliable and valid and may be applied in Iranian population. Further studies with larger sample size are recommended to be carried out for factor analysis.
  • Zahra Motavalli, Vahideh Toopchizadeh, Fariba Eslamian, Mohammad Rahbar, Daryoosh Savadi Oskuee, Mahnaz Talebi Page 53
    Background And Objectives

    Upper motor lesions may produce muscle spasticity which increases the resistance against normal movements. This study aimed at evaluating the therapeutic efficacy of electrical stimulation (ES) on upper limb spasticity following stroke.

    Materials And Methods

    In a randomized clinical trial, 75 patients with post-stroke upper limb spasticity were studied during a 19-month period in Tabriz Imam Khomeini Hospital. These patients were randomized in three 25-patient groups; group E received motor level ES on extensor muscles of affected forearm; group F received sensory level ES on flexor muscles of the affected forearm; and group C or control who received sham ES on the affected forearm. ES was applied for 15 days, 0.5 h daily in the interventional groups. Stretching was also employed for all the patients. The grip index, hand index, passive and active range of motion (ROM) and Ashworth scale was determined and compared between the three groups at baseline, after halting the interventions and 6 weeks afterwards.

    Results

    Spasticity improvement was significantly more prominent in group F compared to the control group 6 weeks post-intervention. Improvement of upper limb function was better in groups E and F compared to the control group. The gripping force was significantly increased after intervention and 6 weeks afterward in group E and to lesser degree in group F. The active ROM was significantly enhanced in some directions (flexion and extension) 6 weeks after cessation of intervention in group E compared to the control group.

    Conclusion

    ES on flexor and extensor levels in the upper limb along with stretching techniques may improve the spasticity and hand function after stroke.

  • Farideh Moradimoghaddam, Hasan Saadatnia, Hossein Arbabi Page 61
    Background And Objectives
    Increasing Helicobacter pylori resistance to common antibiotics has created various treatment methods in different geographical areas. This study aimed at determining in vitro susceptibility of H. pylori to clarithromycin, metronidazole, amoxicillin and tetracycline, the four antibiotics commonly used in eradication therapies.
    Materials And Methods
    Patients with chronic dyspepsia referred to our clinic for upper endoscopy were included. Patients with history of antibiotic or proton pump inhibitor consumption in recent two weeks prior to the endoscopy, and those with malignancy were excluded. Endoscopy samples were prepared for histology, rapid urease test, culture and antibiogram. Antibiotic resistance was evaluated with two methods; agar dilution and disc diffusion tests.
    Results
    Among 185 patients, 124 cases (67%) were histologically positive. Sensitivity and specificity of culture, compared to the histology, was 66.1% and 100%, respectively. Reported resistance was 17.1 % for clarithromycin, 64.6% for metronidazole and 9.8% for amoxicillin. No resistance was observed for tetracycline. Resistance to metronidazole was more common in patients younger than 50 years (P=0.01). Sixty four percent of the specimens with resistance to clarithromycin showed co-resistance to metronidazole.
    Conclusion
    According to high resistance to metroniazole in our study, especially in young patients, this drug is not recommended for H. pylori as the first line treatment in Iran. We suggest that in patients who failed to respond to clarithromycin, culturing and determining microbial susceptibility to other antibiotics be performed.
  • Masood Naderpoor, Raoof Mollajavadi, Arash Naziri Page 66
    Background And Objectives

    Parotid surgery accompany with complications including facial nerve paresis, cosmetic deformities, gustatory sweating syndrome, salivary fistula, wound hematoma and infection. The aim of this study was to review an individual surgeon’s experience of parotidectomy and to evaluate its complications.

    Materials And Methods

    In a retrospective and descriptive analytical study, fifty patients with parotid tumor over six year (2000-2006) period were operated and evaluated considering early and late complications.

    Results

    Fifty patients were recruited in this study; 24 (48%) males and 26 (52%) females. Thirteen patients underwent total parotidectomy (7 patients with benign tumor and 6 patients with malignant tumor). The remaining was under superficial parotidectomy. Post-operative complications included transient facial paresis (8%), gustatory sweating syndrome (12%), salivary fistulae and sialoceles (4%), hematoma (2%) and flap necrosis (2%). Wound infection and permanent facial nerve weakness were not observed in the present study. All the cases of gustatory sweating syndrome (Frey’s syndrome) were in benign disease group.

    Conclusion

    Despite lack of nerve stimulator during the surgery, the frequency of facial nerve weakness was low, compared to the previous studies. Therefore surgical technique plays major role in controlling the parotidectomy complications including facial nerve paresis.

  • Mahmood Nazarpoor, Zinat Mayabi, Abbas Shfaie, Ismaeil Pesianian, Davod Aghaverdizadeh Page 72
    Background And Objectives
    Determination of maximum injected contrast agent leading to maximum signal intensity (SI) is of great importance in magnetic resonance imaging (MRI). Different parameters including strength of the magnetic filed in MRI, used sequences, and imaging factors play role in an increase in SI. The aims of this study were to investigate the maximum relationship between concentration of contrast agent and SI on T1-weighted image in 0.3 T and 1.5 T MRI scanners by use of sine echo sequence.
    Materials And Methods
    A water-filled phantom containing vials of different concentrations of Gd-DTPA (0 to 19.77mmol/L) was used. Mean SI was obtained in region of interest using T1-weighted images. Clinical standard head coil was used in this study. Coil non-uniformity was corrected on SI.
    Results
    Maximum SI can be seen at concentration of 5.95 and 4.96 mmol/L for 0.3 T and 1.5 T, respectively. In addition, the maximum linear relationship between contrast agent concentration and SI were 2.02 and 2.70 mmol/L for 0.3 T and 1.5 T, respectively.
    Results
    Maximum SI can be seen at concentration of 5.95 and 4.96 mmol/L for 0.3 T and 1.5 T, respectively. In addition, the maximum linear relationship between contrast agent concentration and SI were 2.02 and 2.70 mmol/L for 0.3 T and 1.5 T, respectively.
    Conclusion
    This study showed that magnetic field strength might have effect on the relationship between maximum contrast agent concentration and SI.
  • Hamideh Herizchi Ghadim, Mojtaba Varshouchi, Ali Seidi, Ehsan Sepehran Page 77
    Background And Objectives
    Illicit drug abuse is a major problem all over the world. The United Nations estimates that 5% of the world population (aged 15-64 years) use illicit drugs at least once a year (annual prevalence). Many adverse effects of the illicit drugs arise on skin and therefore dermatologists and general practitioners should be aware of these changes. This study aimed at evaluating the skin lesions in substance-dependent patients.
    Materials And Methods
    In a descriptive setting, 66 substance-dependent patients were evaluated during a 16-month period in Tabriz Sina and Razi Hospitals and Sheikholraeis Clinic. Diagnosis of drug abuse was based on DSM-IV criteria. Thorough history taking about the type of illicit drug and the major route of use, as well as a complete physical examination emphasizing the skin lesions were done by a dermatologist. Accordingly, frequency of skin lesions was determined.
    Results
    Sixty six male drug abusers with a mean age of 32.8±8.1 (18-55) years were recruited. The mean duration of drug abuse was 56.3±41.4 (3-204) months. Inhalation (87.9%), oral consumption (13.6%) and intravenous injections (4.5%) were the main routes of drug abuse, respectively. Opiate (63.3%), crystal (24.2%), hashish (21.2%), heroin (19.7%) and crack (12.1%) were the main substances used in the studied population, respectively. The main skin lesions were acne (21.2%), cicatricial lesions (21.2%), atrophic glossitis (18.2%), nicotinic stomatitis (13.6%), burn (9.1%), mycotic glossitis (9.1%), crusted skin lesions (7.6%) and pruritus (7.6%).
    Conclusion
    According to our results, many skin lesions are not characteristic for non intravenous drug abusers. Further studies with larger sample size and in different drugs are recommended.
  • Alireza Yaghoubi, Reza Ghotaslou, Naser Safaei, Javid Jahanroshan, Roghayeh Mahmoudian Page 83
    Background And Objectives
    Surgical wound infection is one of the important complications of cardiac surgery. Several risk factors including obesity and diabetes are associated with wound infection. The aim of the present study was to evaluate the wound infections after cardiac surgery, related risk factors and pattern of antibiotic resistance of the bacteria.
    Materials And Methods
    Patients were divided into two groups; wound infection (case) group and without infection (control) group. Swabs from wound secretion and tissues of sternum were prepared for culture by standard methods. After obtaining colonies and Gram staining, using biochemical test and several differential tests, bacteria were identified. Sensitivity to antibiotics was examined by disk diffusion method (modified Kriby-Bauer).
    Results
    In this period, 2127 patients underwent cardiac surgery in Shahid Madani hospital. The incidence rate of wound infection was 1.17%. In the study period, 11 patients (44%) of case group died of mediastinitis. The only independent predicting factors for wound infection were long-time intubation and use of vasoconstrictors. Complications seen in the case group were mediastinitis (56%), wound infection (40%) and foot infection (4%). Organisms isolated from infection sites were mainly Staphylococcus aureus, Entrobacter spp., Pseudomonas aeroginosa and Staphylococcus epidermidis. Antibiogram results showed that bacteria had the most sensitivity to ciprofloxacin, cefotaxime, amicacine and cefteriaxone.
    Conclusion
    In this study, long-time intubation and use of vasoconstrictors were predictors of wound infection in all cardiac surgery patients. The incidence of wound infection might be reduced by improving intubation time or quality of intubation period and use of vasoconstrictors as needed.
  • Manijeh Mostafa Gharehbaghi, Mir Reza Ghaemi Page 90
    Goldenhar syndrome or oculoauriculovertebral dysplasia is a non-accidental association of hemifacial microsomia, auricular anomalies, epibulbar dermoid and vertebral malformations. Etiology of this syndrome is unknown. Although some malformations are more frequent in infants of diabetic mothers, developmental defects of first and second bronchial arch are not frequent findings in these patients. Here, we report an infant of diabetic mother with manifestations of Goldenhar syndrome.