فهرست مطالب

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 11، بهار 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • یحیی برادران نخجوانی، سهیل محمدی صفحه 9
    سابقه و هدف
    دندان های اولیه کودکان یا همان دندان های شیری، آنقدر اهمیت دارند که آنها را به اندازه دندان های دایمی پر اهمیت می دانند. تحقیقات انجام گرفته در مورد نقش دندان های شیری و نیز عوارض زود از دست دادن این دندان ها، همگی بر اهمیت فوق العاده این دندان ها در تغذیه، زیبایی، حفظ فضای دندانی و تکلم، تاکید می نماید. بنابراین نوع و علل دندان های شیری کشیده شده توسط متخصص دندانپزشکی کودکان شهر تهران که آگاهی بیشتری در تشخیص و طرح درمان دارند مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    پس از مشخص نمودن تمام دندانپزشکان متخصص کودکان شهر تهران، تعداد 20 فرم اطلاعاتی که شامل سئوالاتی نظیر، سن کودک، جنس کودک، شماره دندان خارج گشته، جنس دندانپزشک، در اختیار آنان قرار داده شد تا مشخصات دندانی هر کودک زیر 13 سال که حداقل یکی از دندان های شیری او خارج می شود، در آن علامت گذاری شود. به پیشنهاد متخصص آمار، تعداد نمونه ها، 400 دندان شیری خارج شده در نظر گرفته شود که این تعداد نمونه با همکاری 23 دندانپزشک در شهر تهران حاصل شد.
    یافته ها
    تعداد 571 دندان شیری خارج ساخته شدند که، پوسیدگی عادی با 9/29%، بیشترین علت و پوسیدگی در اثر تغذیه با شیشه شیر با 5/20%، در ردیف دوم علت های خارج سازی دندان های شیری بودند.
    نتیجه گیری
    نتیجه حاصل از این تحقیق، حاکی از این است که شایعترین علت خارج ساختن دندان های شیری، پوسیدگی عادی می باشد که با استفاده از روش های پیشگیری از پوسیدگی قابل کنترل می باشد.
    کلیدواژگان: دندان های شیری، پوسیدگی عادی، پوسیدگی در اثر تغذیه با شیشه شیر، دندانپزشکی کودکان
  • محمدحسین دشتی، معصومه سلیمانی صفحه 14
    سابقه و هدف
    یکی از مشکلات مطرح در دندانپزشکی، کنار گذاشتن برخی از وسائل و روش های درمانی توسط دانشجویان پس از فارغ التحصیل شدن می باشد. فیس بو از جمله وسائلی است که با وجود تاکید زیادی که بر استفاده از آن می شود، مدت کوتاهی پس از فارغ التحصیلی کنار گذاشته می شود. از آنجاییکه این مسئله می تواند بدلی آگاهی ناکافی دانشجویان و به تبع آن دندانپزشکان باشد، بر آن شدیم تا با بررسی میزان آگاهی دانشجویان از دلایل و نحوه استفاده از فیس بو در سال 1382، نقش آگاهی را در استفاده از این وسیله تعیین کنیم.
    مواد و روش ها
    تحقیق با طراحی cross-sectional بر روی 100 نفر از دانشجویان واجد شرایط انجام گرفت. میزان آگاهی را با 13 سوال در مورد دلایل و نحوه استفاده از فیس بو بررسی کردیم. برای هر سوال 100 امتیاز تخصیص داده شد که با توجه به امتیاز، افراد در چهار دسته قرار گرفتند. نقش خصوصیات فردی دانشجویان با میزان آگاهی تعیین و با آماره توصیفی- تحلیلی مورد قضاوت قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان آگاهی دانشجویان سال آخر دانشکده از دلائل و نحوه استفاده از فیس بو جای نگرانی دارد. با توجه به اهمیت موضوع، بررسی علل آن را توصیه می کنیم
    کلیدواژگان: آگاهی، دانشجویان سال آخر، فیس بو
  • عزت الله جلالیان، شهباز ناصر مستوفی، سارا عرفانی صفحه 18
    سابقه و هدف
    الیاف PDL جهت نگهداری دندان در مقابل نیروهای اگلوزالی و انتقال آن به استخوان آلوئولار (Alveolar) نقش اصلی را بر عهده دارد و منجر به توزیع هم آهنگ نیروها می شود و این لیگامان با تغییر شکل الاستیکی در برابر نیروهای وارده مقاومت نموده و از تمرکز استرس بر دندان جلوگیری می نماید. لذا با توجه به اهمیت نقش ‍PDL در پشتیانی از دندان برای نزدیک شدن به نتایج کلینیکال در شرایط دهانی، لزوم بررسی ساخت PDL مصنوعی در مطالعات In Vitro مورد توجه قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق روش ساخت PDL مصنوعی به دوصورت مستقیم (Direct) و غیرمستقیم (Indirect) با بکارگیری مواد سیلیکونی و پلی اتری (Polyether) بر روی ریشه دندان و قرار دادن آن در بلوک رزینی PMMA انجام می گیرد. ضمنا به روش دیگر (پوتی گذاری)نیز اشاره خواهد شد. نمونه های ساخته شده به صورت مصور و رادیوگرافی ارائه می‎گردد.
    یافته ها
    هدف از مقاله توجیه چگونگی بازسازی میزان حرکت (Mobility) فیزیولوژیکی دندان در ساکت مصنوعی آن می باشد که مشابه شرایط کلینیکال دندان است. چون با شباهت سازی مصنوعی در In Vitro در شرایط دهانی قرار می گیریم، لذا پژوهش در این شرایط ما را در جهت نزدیک شدن به نتایج کلینیکال یاری می نماید. بنابراین شباهت سازی PDL در بسیاری از تحقیقات In Vitro مورد بهره برداری قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: PDL، In vitro، PMMA، Polyether، Silicone، Arrow، Mobility
  • شهباز ناصر مستوفی، عزت الله جلالیان *، مونا صادق صفحه 24
    سابقه و هدف

    به منظور بازسازی نسوج از دست رفته دندانهایR.C.T شده اغلب نیاز به کمک گرفتن از ریشه دندان می باشد. سالهاست که به این منظور ازپستهای ریختگی استفاده می شود که به دلیلتفاوت زیادM.O.E فلز با دنتین اغلب استرس زیادی به ریشه وارد که احتمال شکستگی عمودی ریشه را افزایش می دهد. در پست های فایبر به دلیل نزدیک بودنM.O.E انها با دنتین ریشه استرس به ریشه ها و خطر شکستگی ریشه بشکل چشم گیری کاهش میابد. لذا هدف از این پژوهش مقایسه اثر دو نوع پست ریختگی وکربن فایبر بر مقاومت به شکست ریشه دندان می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به روش تجربی وبه صورتinvitro بر روی 20 دندان پره مولر اول فک پایین واجد شرایط که به طور تصادفی به دوگروه تقسیم. یک گروه با استفاده از کربن فایبر وگروه دیگر با استفاده از پستهای ریختگی بازسازی شدند. سپس نمونه ها زیر دستگاهinstrun تحت نیرو قرارگرفتند.داده ها ازطریق ازمونT-Test انالیز شدند.

    یافته ها

    این مطالعه نشاندادکه هردونوع پست در مقابله نیروهای طبیعی دهان از نظر مقاومت به شکست ریشه عمل کرد یکسان دارند ولی درمقابله نیروهای بیشتر در پستهای ریختگی شکست ریشه اغلب بصورت عمودی ودر گروه پستهای قایبر کربن شکست اغلب بصورت جداشدن کور از پست می با شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه انتخاب نوع پست جهت باز سازی دندانهای R.C.T شده با توحه به شرایط هر دندان قضاوت شود.

    کلیدواژگان: کربن فایبر، پستهای ریختگی، مقاومت به شکست ریشه
  • بررسی میزان کودکان بدون پوسیدگی دندانی 6- 5 ساله / «مراکز پیش دبستانی شهرستان کرج و عوامل مرتبط با آن در سال 1383»
    پریسا سید اخوان، فائزه هادی صفحه 29
    سابقه و هدف
    برای برنامه ریزی در امر بهداشت و پیشگیری و ارائه خدمات دندانپزشکی نیاز به شناسایی و ارزیابی اطلاعاتی از وضعیت سلامت و بیماری دندانها و نسوج نگهدارنده آنها در افراد جامعه می باشد. تحقیق حاضر به منظور تعیین میزان کودکان بدون پوسیدگی و نقش عوامل مرتبط با آن در کودکان 6-5 ساله شهرستان کرج در سال 1383 انجام شد.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش Cross sectional در 4 منطقه آموزش و پرورش کرج روی 1300 کودک 6-5 ساله انجام شد. برای دستیابی به این افراد به مراکز پیش دبستانی که به روش تصادفی چند مرحله ای انتخاب شده بودند، مراجعه شد. فرم های اطلاعاتی با کمک والدین پر شد و کودکان بصورت بالینی مورد معاینه قرار گرفتند. معاینه با استفاده از سوند، آینه، دستکش و ماسک یکبار مصرف و در نور طبیعی کلاس انجام شد. افرادی که فاقد هرگونه پوسیدگی و پرکردگی بودند بدون پوسیدگی (Caries free) (C.F) تلقی شدند. در این تحقیق تعدادی عوامل مرتبط با موضوع مثل شغل مادر، تعداد فرزندان خانواده، رتبه تولد و دفعات مسواک زدن و...مورد بررسی قرار گرفتند. میزان Caries free بودن و C.I در نمونه ها تعیین و نقش عوامل مرتبط با آن، با آماره کای دو مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان کودکان Caries free 6-5 ساله شهرستان کرج در سال 1383، 5/23% بدست آمد. در این تحقیق بین Caries free بودن و دفعات مصرف مواد قندی در روز (025/0P<) و وضعیت اجتماعی – اقتصادی (01/0P<) ارتباط معنی داری وجود داشت. در حالیکه شغل مادر، تعداد فرزندان و رتبه تولد، دفعات مسواک زدن در روز، استفاده از نخ دندان، دفعات مراجعه به دندانپزشک، شستن دهان در مهد و نوع مدرسه ارتباط معنی داری را نشان ندادند.
    نتیجه گیری و توصیه ها: در این مطالعه میزان کودکان Caries free، 6-5 ساله مراکز پیش دبستانی شهرستان کرج در سال 1383، 5/23% بدست آمد. با بررسی میزان افراد عاری از پوسیدگی در جامعه فوق و مقایسه آن با اهداف سازمان جهانی بهداشت در سال 2010 نیاز به سازمان دهی برنامه های پیشگیری این گروه سنی کاملا حس می شود. توصیه می شود مطالعات تحلیلی دیگری جهت تعیین نقش عوامل مرتبط مانند دفعات مصرف مواد قندی و وضعیت اجتماعی – اقتصادی انجام گیرد.
    کلیدواژگان: کودکان پیش دبستانی، Caries free
  • فریبا بلوچ، سعید سادات منصوری، نینا رهشناس، شاداب خسروشاهی صفحه 36
    سابقه و هدف
    یکی از مشکلات بیماران پس از گذاشتن پروتزهای ثابت عوارض پریودنتال است. تاثیرات بافتی در واکنش به جایگذاری روکشهای ثابت می تواند سلامت لثه را به خطر Conditions and Carious Conditions and Carious بیندازد. لذا این تحقیق به منظور تعیین تاثیر روکشهای متال سرامیک بر شاخص های پریودنتال دندانهای پایه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دندانپزشکی در سال 84 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به صورت نیمه تجربی Quasi Experimental و Single Blind بر روی 49 نمونه به شیوه ی مراجعه مستمر Spquential انجام گرفت. بیماران همگی فاقد هر گونه بیماری سیستمیک و یا حالات فیزیولوژی خاصی بوده و کلیه روکشهای کار گذاشته شده در لابراتوار ثابت دانشکده ی دندانپزشکی ساخته شده و جنس آلیاژ پرسلن نوع خط خاتمه تراش در همه ی آنها یکسان بوده پس از گذشت 3 الی 6 ماه از عملکرد روکشها شاخص های پلاک و لثه اندازه گیری شد و با حالت اول مورد مقایسه قرار گرفت و توسط آنالیزهای آماری mac Nemars و کای دو بررسی شدند.
    یافته ها
    تحقیق روی 49 نفر انجام گرفت نتایج نشان داد که اختلاف آماری در مورد ایندکس لثه ای قبل و بعد از کارگذاری روکش متال سرامیک معنی دار 0001) (P<0.ولی در مورد پلاک ایندکس معنی دار نیست. در مورد ایندکس لثه ای از میان عوامل مرتبط فقط اختلاف آماری در مورد سن (P<0.06) و محل قرارگیری (P<0.005) معنی دار بود.
    نیتجه گیری: روکشهای متال سرامیک پس از گذشت 3 الی 6 ماه از عملکردشان می توانند ایندکس لثه ای را افزایش دهد ولی تاثیر چندانی بر میزان پلاک ایندکس نخواهند داشت.
    کلیدواژگان: روکش های متال سرامیک، شاخص های پریودنتال
  • جمیله بیگم طاهری، صدیقه عظیمی حسینی صفحه 41
    سابقه و هدف
    استوماتیت آفتی عودکننده از شایعترین ضایعات دهانی میباشد که به دلیل مشخص نبودن اتیولوژی آن درمانهای حاضر بیشتر بر اساس جلوگیری از گسترش ضایعات و درمان علامتی میباشد. یکی از دلایل عمده گسترش این ضایعات عوامل میکروبیال است که با توجه به تاثیر آنتی میکروبیال دهان شویه ایرشا که به صورت Invitro نشان داده شده است. این تحقیق با هدف بررسی اثر این دهان شویه بر ضایعات آفتی عودکننده در بیماران مراجعه کننده به بخش بیماری های دهان دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت Double blind sequential clinical trial در بیماران مبتلا به افت مراجعه کننده به بخش تشخیص صورت گرفت. بیماران به طور تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم، در گروه مورد دهان شویه ایرشا و در گروه شاهد از محلول نرمال سالین بعنوان پلاسبو روزانه سه بار هر بار 30 ثانیه تا رفع علائم و بهبود ضایعات تجویز گردید. پیگیری بیماران به صورت معاینه حضوری تا زمان بهبود ضایعات و بررسی عود مجدد بعد از سه ماه صورت گرفت. تاثیر درمانی در این تحقیق متغیر شامل سوزش و درد و بهبود کلینیکی ضایعات بود.
    یافته ها
    سن 300 بیمار مورد بررسی 99/5 ± 3/28 و (67 % زن و 33 % مرد) بود. دو گروه از نظر سن، جنس، تعداد ضایعات، میانیگن مدت بهبود و همچنین فواصل عود در حملات قبلی اختلاف معنی داری را نشان ندادند. مدت بهبود ضایعات پس از مصرف ایرشا 61/0 ± 95/3 در مقایسه با گروه شاهد 99/0 ± 79/5 روز (0001/0 < P) بود. در مورد کاهش درد 3/87 % افراد گروه مورد و 3/5 % افراد شاهد این کاهش را ابراز کردند (0001/0 < P) عود ضایعه پس از سه ماه تفاوت معنی داری بین دو گروه نشان نداد.
    نتیجه گیری
    دهان شویه ایرشا در کاهش درد، سوزش و مدت بهبود ضایعات آفتی موثر اما در پیشگیری از عود ضایعه تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: ضایعات آفتی دهان، دهان شویه ضدمیکروبی، درد
  • عاطفه پاکدل، سعید نعمتی، هاله ذکایی، مهندس ناصر ولایی صفحه 45
    سابقه وهدف
    بیش از 40 سال از کاربرد مواد باند شونده به دندان ومواد چسبنده به عاج میگذرد.در این میان کاربرد اسید اچینگ به جهت ایجاد باند قوی ومطلوب همواره مطرح بوده است. کاهش زمان اچینگ می تواند در بالا بردن سرعت درمان که در دندانپزشکی کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ مفید باشد. لذا هدف از این مطالعه بررسی تاثیر زمان اچینگ عاج شیری بر میزان استحکام باند Microtensile کامپوزیت بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق Experimental،20دندان مولر شیری سا لم در محلول تیمول 2درصد نگهداری شدند و ریشه های آنان به دلیل تحلیل، حدودmm2-1 پایین ترازCEJ مقطع خوردند. سطوح اکلوزال با دیسک های سیلیکون کارباید تا حدی که مینا برداشته شود به کار گرفته شد. پس از آن با کاغذ سیلیکون کارباید تحت جریان آب، لایه اسمیر ایجاد شد. سپس به طورتصادفی نیمی از نمونه ها به مدت 15 ثانیه و نیمی دیگربه مدت 7 ثانیه با اسید فسفریک35درصد اچینگ شدند. بعد ازقرار دادن 2لایه باندینگ، Build upکامپوزیتی در سه لایه ودر کل به ضخامت mm5 ساخته شد. پس از نگهداری نمونه ها در سرم به مدت 24ساعت، از هر نمونه در دستگاه Thin Sectioning Machine از دو برش عمود بر هم، رادهایی با سطح مقطع 1 حاصل شد.از هر دندان، 2 راد انتخاب گردید(40 n=). سپس راد ها بلافاصله در دستگاه Microtensile tester، تحت نیروی کششی با سرعت 5/0قرار گرفتند.میزان استحکام باند با t test مورد بررسی آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    3 راد به دلیل شکست زودهنگام،ضخامت نامناسب یا شکست از ناحیه درون عاج حذف گردید. تحقیق بر روی 37نمونه مورد بررسی نشان داد که تفاوت معنی داری بین مقادیر میانگین استحکام باند گروه شاهد 8/5±9/14 و مورد 44/3±03/11 وجود دارد.(02/0(p<نتیجه گیری و توصیه ها: به نظر می رسد استحکام باند با کاهش زمان اچینگ کاهش می یابد. تحقیقات تجربی دیگر با زمان های مختلف از این نظر توصیه می شود
    کلیدواژگان: باند Microtensile، عاج شیری، زمان اچینگ
|
  • Y. Baradaran Nakhjavani, S. Mohammdi Page 9
    Background And Aim
    The primary dentition is as important as the permanent dentition. The studies about the importance and side effects of premature loss of primary teeth, all shows these teeth have the significant role in esthetics, nutrition, speech and maintenance of space.Method and Materials: After all pediatric dentists in Tehran have been selected, the informative Questionnaire about age, gender, the number of teeth extracted, dentist’s gender have been asked and recorded. It was decided that 400 extracted teeth to be considered as the sample size. That become from 23 pediatric dentists that have been participated in this study.
    Results
    571 primary teeth have been extracted. The most common cause (% 29.9) was caries and the second was nursing bottle caries (% 20.5).
    Conclusion
    The results of this study showed that the most common cause of primary teeth extraction was caries which could be prevented.
  • M. Dashti, M. Soleimani Page 14
    Background And Aim
    One of common problems in dentistry is that many practitioners ignore the important techniques which they were taught in dental schools. In many instances, their ignorance comes from their lack of knowledge of these techniques. Face-bow record is one of them. In this study, we surveyed the senior dental students’ awareness of this technique and its usages.
    Material and Methods
    A total of 100 senior students were surveyed at Azad University dental school in Tehran-Iran, by means of questionnaire. They were classification as “very weak”, “weak”, “good” and ‘excellent”, based on the number of right results.
    Results
    of the 100 senior students, 42 were classified as “very weak”, 57 as “weak” and only one as “good”. None of them were classified as “excellent”.
    Conclusion
    Based on this study, a majority of students didn’t have enough knowledge of Face-bow record technique. This results is in agreement with the results of previous studies of dental practitioners lack of usages this treatment modality.
  • E. Jalalian, Sh. N. Mostofi, S. Erfani Page 18
    Background And Aim
    Tissue of PDL have the main role for preserving the tooth against the occlusal and transferring it to the alveolar of the bone and results in harmonious distribution of forces, and this ligament resists in front of forces by elasticity deformation and avoids from concentration of stress on teeth. So, considering the important role of PDL in supporting teeth for approaching clinical results in oral conditions, the necessity of evaluation of artificial PDL on in vitro is paid attention to. In this research, fabrication of artificial PDL is carried on in two forms: direct and indirect methods by using silicon materials and polyether on the root of tooth and putting it in the PMMA resin block. Besides, we will refer to another method (Putty Making). The made samples are presented inform of visual and radiography.Aim of this article is justifying the restoration of physiological mobility ratio of teeth in artificial socket which is similar to clinical conditions of tooth. Since, with artificial simulation, we are placed on in vitro in oral conditions, so, researches in these conditions help us to approach to clinical results. Therefore, simulation of PDL is used in many in vitro researches.
  • Sh. N. Mostofi, E. Jalalian, M. Sadegh Page 24
    Background And Aim

    Correct and onetime diagnosis of soft tissue lesions of oral charity provide the possibility of controlling and proper managing for patient and prevent lesion from reaching more advanced stages. The main purpose of this research is planning and evaluating of decision support system software in order to diagnose the soft tissue lesions of oral cavity.

    Material And Methods

    In designing of software system the information related to lesions base of famous books and references collected and algorithms related to each set of lesions designed. Then these algorithms entered to the decision support system soft ware. Gold Standard for evaluating of software system efficiency are different pictures of soft tissue lesions of various atlas of oral medicine, hence we choice 61 specimen of these lesions with patient’s history, clinical features and other necessary information, for evaluating of the soft ware system, efficiency. Then, with regarding to these mentioned information about every lesion, three observers including 3 specialist in oral medicine, 30 general dentist, and 30 end term student of dentistry provide their diagnosis first without and second with software system.

    Results

    The number of specimen that have been diagnosed correctly by observer1, without using software system were (61specimen) and with using soft ware system were (61 specimen).The number of specimen that have been diagnosed correctly by observer 2, without using software system were(20 specimen) and with using soft ware system were (43 specimen).The number of specimen that have been diagnosed correctly by observer 3, without using software system were (36 specimen) and with using soft ware system were (50specimen).

    Conclusion

    Using algorithms and designed system are useful and reliable for diagnose and provide useful treatment plan of soft tissue lesions of oral cavity.

  • P. S. Akhavan, F. Hadi Page 29
    Background And Aim
    To establish an appropriate dental preventive program relevant data should collected from all over the country The aim of this study was to assess the percentage of 5-6 year old caries free preschool children in karaj, Tehran in 2005.
    Materials And Methods
    This study was designed as a cross sectional survey, in the 5-6 year old preschool children group, Atotal of 1300 were surveyed: 329 from public preschools and 971 from private preschools. permission to conduct the survey was obtained from the district education officer of each district and from the individual head teacher. All examaminations were carried out in a well-lit classroom. The children were positioned up right on a chair an examined with a disposable mouth mirror, stickle shape explorer, mask and gloves under the natural sun light. The parents of the examined children were asked to complete the questionnaire.Oral health status was recorded according to who criteria. Chi square test was used, to analysis the data.
    Results
    The proportion of caries free children was 23.5% There was a significant Relation between the caries free children and the times of daily use of sticky sweets (P≤0.25) and socioeconomic situation of children family (P≤0.01).
    Conclusion
    Comparing the percentage of caries free children in this study with the WHO goals for 2010, organized preventive plans in this age group is required and an analytical study about the relative factors such as times of daily use of sticky sweets and socioeconomic situation of children family is proposed.
  • F. Balouch, S.S. Mansouri, N. Rahshenas, Sh. Khosroshahi Page 36
    Background And Aim
    Periodontal complication is one of the most important problems in patients after fixed prosthodontics placement, this means that, tissue affection in reaction to the placement of fixed crowns, can compromises gingival health. Because the metal ceramic crowns have both advantages of casting metal such as strength and sharpness and porcelain's beauty, they are more common than the other kinds of these restorations The aim of this study is to investigate of metal ceramic crowns effectiveness on abutments periodontal index, in the patients of fixed prosthodontics Department of Azad Tehran dentistry university in 1383-1384.Methods and Materials: In this quasi experimental, single blinde study 49 instances were studied by sequential sampling. Patients has no systemic or important physiologic problems and PI, GI and proximal contacts were normal(0). For improving periodontal health radiographic image performed for each specimen. All of the MC Crowns were made in fixed laboratory of dentistry university and alloy, porcelain materials, finish line were the same. After 3-6 months of crowns function, all of the indices evaluated and compared with base line data. Data analyzed by Mac Nemars, Q2 and ODD'S Ratio.
    Results
    Study showed that statistical differences were significant for gingival index(P<0.001)but no significant for plaque index and proximal contacts (P<0.5, P<0.9). After evaluation of Relation between periodontal index and Related factors(age, sex, usage of tooth brush and dental floss and abutment's location) showed that for gingival index, statistical differences were significant only in relation with "age" abutment's location" (P<0.06-P<0.005),
    Conclusion
    With considering the results of this study, we can conclude MC Crowns, can increase the gingival index, after 3-6 months but have no significant effects on plaque index.
  • Gb. Taheri, S. Azimi Hosseini Page 41
    Background And Aim
    RAS is one of the most common oral lesions and its treatment is based on prevention of lesions extension and supportive care because of unknown etiology. Microbial agents are one of the main factors in its extension and because of antimicrobial effects of Irsha in invitro studies, this study has designed to evaluate its efficacy on RAS in patients referred to oral medicine Department of Shahid Beheshti Dental Faculty.Method and Materials: This study is a double blind sequential clinical trial in patients referred to oral medicine department with aphtous lesions. Patients dividied in two cases and control groups randomizely. In case group Irsha and in control placebo (normal saline) was prescribed 3 times daily for 30 seconds until remission of lessions. Patients examined until remission of lesions and 3 months later after finishing the treatment period for recurrence. Study variables were sore, pain and clinical remission.
    Results
    We studied 300 patients with mean age of 28.3 ± 5.99 and 18 41 range (67% womn and 33% men). There wasn’t any significant difference between age, sex, number of lesion, mean of remission time and interval period of previous attacks in two group. Mean time of recovery was 3.95 ± 0.61 in case and 5.79 ± 0.99 in control groups with significany (P<0.0001). %87.3 of case group and %5.3 of control had significant difference deminision of sore and pain (P<0.0001). recurrency of lesions hadn’t any difference between 2 groups.
    Conclusion
    Mouthwash Irsha is effectice in deminision of sore, pain and remision time of RAS but it doesn’t have significant efficacy in recurrency.
  • A. Pakdel, S. Nemati, H. Zokayi, N. Valayi Page 45
    Background And Aim
    More than 40 years of the tooth bonded materials & Dentine Bonding Agents usage,the acid etch impression have been always mentioned. Decreasing of the etching time without bond strength reduction, inorder to accelerate the child treatment, can play an important role in pediatric dentistry so the aim of this study was the considrtation of the etching time of primary dentine influence on the microtensile bond strengt of the composit.
    Materials And Methods
    This experimental research, 20 primary teeth stored in thymole 0.2% and the roots were cut from the lower of the CEJ, because of the resorption of these roots.Using silicone carbide disks,the flat dentine surface without enamel was obtained. After making smear layer by silicon carbide papers under water flow, half of the specimens were etched for about 7 seconds but the other were etched for 15 seconds with phosphoric acid 30-40. After putting bonding in 2 layers, composite was put in 3 layers and cured to make 5mm height composite build up. After 24 hours of storage in serum, each specimen was cut in Thin Sectioning Machine in order to produce rods with cross sectional area of approximately 1. from each tooth two rods were selected.then specimens were tested in Microtensile tester in tension of 0.5 until failure.The statistical analyse was done by t test.
    Results
    The research done by 37 samples and showed that there is significant difference between 2 group with 14/9±5/8 and 11.03±3.44. (p<0.02)
    Conclusion
    It seems that the 50% reduction of etching time could decrease the bond strength. Other experimental studies with different etching times recommended.