فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:15 Issue: 6, 2011

  • تاریخ انتشار: 1389/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریدون عزیزی، عطیه آموزگار، حسین دلشاد صفحه 234
    سابقه و هدف
    تغییرات عملکرد تیرویید مادر در زمان بارداری پیامدهای مهمی بر جنین/نوزاد خواهد داشت. اختلالهای بارز در عملکرد تیرویید در 2 تا 3 در صد بارداری ها دیده میشوند اما موارد تحت بالینی آن شایع تر هستند و اغلب بدون تشخیص باقی می مانند. شیوع پرکاری تیرویید در دوران بارداری حدود 3/0 درصد بوده که در صورت عدم تشخیص و درمان مناسب به عوارض جدی و غیر قابل جبران برای مادر و جنین منجر می شود. هدف این مطالعه مروری، بررسی جنبه های تشخیصی و درمانی پرکاری تیرویید در دوران بارداری و شیردهی است.
    مواد و روش ها
    از واژگان «پرکاری تیرویید و بارداری»، «داروهای ضد تیرویید و بارداری»، «ید رادیواکتیو و بارداری»، «پرکاری تیرویید و شیردهی» و«داروهای ضد تیروییدی و شیردهی» به تنهایی و همچنین با اضافه کردن «جنین» و «مادر» و «نوزاد» برای ردیابی و جستجو در MEDLINE بین سالهای 1960 تا 2010 میلادی استفاده شد. تمام مطالعات از نوع کار آزمایی بالینی و مورد-شاهدی که دارای طراحی مناسب بودند و مقالات مروری که کیفیت نگارشی مطلوبی داشته و نویسنده حداقل به چهار مقاله مربوط به خود در فهرست مراجع مقاله اشاره کرده بود، استفاده شد. در جستجوی منابع از کتابدار متخصص در این زمینه کمک گرفته شد.
    یافته ها
    داروهای ضد تیروییدی درمان انتخابی پرکاری تیرویید در زمان بارداری و شیردهی می باشند. از تمام انواع داروهای خوراکی ضد تیروییدی در این دوران می توان استفاده کرد. از آنجا که در برخی از مطالعات استفاده از متی مازول در دوران بارداری با عوارضی توام بوده است برخی از صاحب نظران استفاده از پروپیل تیوراسیل را در دوران بارداری توصیه می کنند. ید رادیواکتیو برای درمان پرکاری تیرویید در دوران بارداری نباید تجویز شود. در صورتی که درمان دارویی مؤثر نباشد تیروییدکتومی در سه ماهه دوم بارداری راه دیگری برای کنترل پرکاری تیرویید در مادر باردار است. متی مازول داروی اصلی در دوران شیردهی است.
    نتیجه گیری
    تشخیص و درمان پرکاری تیرویید در دوران بارداری و شیردهی از اهمیت خاصی برخوردار است. عدم تشخیص و درمان مناسب این اختلال عوارض مهمی را برای مادر و جنین به همراه خواهد داشت.
    کلیدواژگان: پرکاری تیرویید، داروهای ضد تیروییدی، بارداری، شیردهی
  • علی اکبر سیاری، مهرنوش حساس یگانه، مهندس ناصر ولایی صفحه 242
    سابقه و هدف
    با توجه به تعداد زیاد نوزادان دچار کولیک شیرخوارگی، تشخیص علت بروز این دردها با انجام مطالعات سبب شناسی ضروری به نظر می رسد. برخی گزارشها مبنی بر نقش احتمالی تنگی مقعد در این دردها هستند. به منظور تعیین ارتباط تنگی مقعد با کولیک شیرخوارگی، تحقیق حاضر بر روی نوزادان مراجعه کننده به بیمارستان مفید در سال 1388 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به صورت یک مطالعه مورد-شاهدی انجام شد. گروه مورد نوزادان با سن کمتر از سه ماه بودند و تشخیص قطعی کولیک شیرخوارگی داشتند و گروه شاهد مشابه گروه مورد ولی فاقد کولیک بودند. در هر گروه 96 و جمعا 192 نفر مورد بررسی قرار گرفتند. برای تشخیص کولیک شیرخوارگی از معیار Wessel و برای تشخیص تنگی مقعد از بوژی استفاده شد. سپس مواجهه نوزادان دو گروه با تنگی مقعد به وسیله آزمون کای دو بررسی شد و محاسبه مقدار OR صورت گرفت.
    یافته ها
    توزیع سنی و جنسی نوزادان دو گروه مشابه یکدیگر بود. در گروه مورد 23 نفر (24 درصد) و در گروه شاهد یک نفر (1 درصد) دچار تنگی مقعد بودند (000/0> P و 23=OR).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد کولیک شیرخوارگی با تنگی مقعد ارتباط آماری دارد. لذا انجام یک کارآزمایی بالینی برای یررسی ارتباط بین کولیک شیرخوارگی و تنگی مقعد از نظر سبب شناسی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تنگی مقعد، کولیک شیرخوارگی، معیار Wessel، نوزاد
  • کبری شریفی، فریدون عزیزی، فاطمه رستمی، مریم سادات دانشپور، مهدی هدایتی صفحه 247
    سابقه و هدف
    بافت چربی می تواند فاکتور نکروز دهنده توموری آلفا تولید نماید. سطوح افزایش یافته این سایتوکین با چاقی و مقاومت به انسولین در ارتباط است. هدف این مطالعه، بررسی ارتباط بین پلی مورفیسم های G-308A وG-238A با چاقی در جمعیت ایرانی است.
    مواد و روش ها
    افراد شرکت کننده در مطالعه قند و لپید تهران در دو گروه سنی زیر 18 و بالای 18 سال دسته بندی شدند. افراد بالای 18سال، بر اساس نمایه توده بدنی در سه گروه و افراد زیر 18سال، براساس صدک BMI در دو گروه قرار گرفتند. در مجموع244 نفر آنها جهت بررسی جایگاه 308- و 239 نفرشان جهت بررسی جایگاه 238- انتخاب شدند. بررسی پلی مرفیسم های مذکور با استفاده از تکنیک های PCR و RFLP انجام شد.
    یافته ها
    فراوانی الل های TNF-αاز قانون هاردی واینبرگ تبعیت می کرد و هیچ یک از دو پلی مورفیسم مذکور، ارتباط معنی داری با نمایه توده بدنی نداشت.
    نتیجه گیری
    داده های این مطالعه حاکی از عدم وجود ارتباط بین پلی مورفیسم های G-308Aو G-238A ژن TNF-α با چاقی بوده و بنابراین احتمالا این پلی مورفیسم ها نقشی در افزایش خطر بروز چاقی و بیماری های مرتبط در جمعیت ایرانی ندارند.
    کلیدواژگان: چاقی، نمایه توده بدنی، پلی مورفیسم، فاکتور نکروز دهنده توموری آلفا
  • گیتی ازگلی، ماهرخ دولتیان، زهره شیخان، ناصر ولایی صفحه 257
    سابقه و هدف
    عوامل مختلفی بر عملکرد جنسی و رضایتمندی جنسی مؤثر هستند. نوع زایمان از جمله این عوامل است. دربرخی از تحقیقات نوع زایمان با عملکرد و رضایتمندی جنسی ارتباطی نداشته و در بعضی موارد دیگر سزارین و یا زایمان طبیعی را از عوامل مرتبط با عملکرد و رضایتمندی جنسی ذکر کرده اند. این مطالعه با هدف بررسی عملکرد و رضایتمندی جنسی در زنان با زایمان طبیعی و سزارین مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش مقطعی بر روی 180 نفر (90 زن با زایمان طبیعی و 90 زن با زایمان سزارین) که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای از مراکز بهداشتی درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انتخاب شدند، انجام گرفت. جمع آوری داده ها با پرسشنامه های شامل مشخصات اجتماعی-دموگرافیک، عوامل مامایی و عملکرد و رضایت جنسی های قبلی انجام شد. پرسشنامه به روش مصاحبه در محیطی خصوصی تکمیل و بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق تستهای توصیفی و کای دو با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد.
    یافته ها
    عملکرد جنسی شامل وضعیت میل، تحریک و اوج لذت جنسی و فاز فرونشینی و نیز رضایتمندی جنسی پس از زایمان در دو گروه با زایمان طبیعی و سزارین اختلاف معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    عملکرد جنسی در زنان با زایمان واژینال و سزارین تفاوت ندارد. بنابراین به نظر می رسد که عملکرد جنسی تحت تاثیر عوامل مختلف جسمی و روحی است.
    کلیدواژگان: زایمان طبیعی، سزارین، زایمان، عملکردجنسی، رضایت جنسی
  • محمدرضا بیرانوند، عباس لروند، سعید علیپور پارسا، محمدرضا معتمدی، علی اصغر کلاهی صفحه 264
    سابقه و هدف
    درمانهای حمایتی جدید برای کنترل سکته قلبی، موجب افزایش تعداد بیمارانی می شود که بعد از سکته قلبی زنده می مانند. این مطالعه با هدف تعیین کیفیت زندگی بیماران بعد از ابتلا به اولین سکته قلبی حاد مراجعه کننده به بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه به روش Cross-sectional با مشارکت 300 نفر از بیماران زن و مرد 32 تا 79 ساله مبتلا به اولین سکته قلبی که بین 6 تا 30 ماه از حمله حاد شان گذشته باشد انجام شد. روش نمونه گیری از نوع نمونه گیری در دسترس بود. نمونه ها از میان بیماران واجد شرایطی که جهت پیگیری و ویزیت معمول به درمانگاه های قلب بیمارستانهای شهید مدرس، لقمان حکیم، آیت الله طالقانی و شهید لبافی نژاد مراجعه نموده و قبلا به علت سکته قلبی حاد در این بیمارستانها دارای پرونده بودند و همچنین از شرکت در مطالعه رضایت داشتند، انتخاب شدند. داده ها به وسیله مصاحبه با بیماران جمع آوری شد. برای سنجش کیفیت زندگی از پرسشنامه گونه فارسی استاندارد شده برای جمعیت ایران SF-36)) The Short Form Health Survey استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سن بیماران 5/9 ±6/56 سال و 3/42% از بیماران زن و 7/57% مرد بودند. میانگین امتیازکیفیت زندگی بیماران در مقیاسهای مختلف شامل عملکرد جسمی (2/67)، محدودیت جسمی (9/52)، درد جسمی (1/71)سلامت عمومی (48)، نشاط(6/52)، عملکرد اجتماعی (3/71)، مشکلات روحی (2/59) و سلامت روان (2/57) بود. در مقایسه با جامعه، کیفیت زندگی بیماران در همه مقیاسها کاهش نشان می داد، ولی این کاهش در همه مقیاسها یکسان نبود. کیفیت زندگی با بالا رفتن سن در همه مقیاسها کاهش نشان می داد. همچنین کیفیت زندگی زنان بعد از سکته قلبی حاد نسبت به مردان بین 9% تا 23% در مقیاسهای مختلف بیشتر کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    مطالعه نشان داد که کیفیت زندگی بیماران شش تا سی ماه بعد از اولین سکته قلبی حاد کاهش یافته است. این کاهش در مقیاسهای جسمانی بیشتر از مقیاسهای روحی-روانی بود همچنین کیفیت زندگی با بالا رفتن سن و در زنان بیشتر از مردان کاهش نشان داد.
    کلیدواژگان: اولین سکته قلبی حاد، کیفیت زندگی، SF، 36
  • علیرضا آقا یوسفی، نسیم شریف صفحه 273
    سابقه و هدف
    حس انسجام یک جهت گیری شخصی نسبت به زندگی است که کنترل بر استرس را ارزیابی می کند و بهزیستی روانی جزء روان شناختی کیفیت زندگی را تشکیل می دهد. گرچه حس انسجام و بهزیستی روانی می تواند چارچوب مناسبی برای سازش یافتگی داشته باشند اما پژوهشگران تا کنون آنها رابه طور تجربی مورد بررسی قرار نداده اند. بدین ترتیب هدف پژوهش حاضر تعیین همبستگی بین حس انسجام و بهزیستی روانی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی–واحد تهران مرکز است.
    مواد و روش ها
    400 نفر از دانشجویان (200 دختر و 200 پسر) با تکمیل نشانگر بهزیستی روانی و پرسشنامه حس انسجام در این پژوهش شرکت کردند. برای تحلیل آماری داده های پژوهش از شاخصها و روش های آماری شامل میانگین، فراوانی، درصد، آزمون t، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون همزمان استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 70% واریانس کل مربوط به حس انسجام به وسیله متغیر بهزیستی روانی بیان می شود (70%=(R2. ضریب رگرسیون پیش بین نشان می دهد که بهزیستی روانی می تواند واریانس حس انسجام دانشجویان را به طور معنی دار تفسیر کند و ضریب تاثیر بهزیستی روانی (842/0= β) نشان داد که این متغیر با اطمینان 99/0 می تواند تغییرات مربوط به حس انسجام را تعیین کند و همچنین نتایج نشان داد که در کل دانشجویان دختر بهزیستی روانی بالاتری نسبت به دانشجویان پسر دارند درحالی که دانشجویان پسر حس انسجام بالاتری نسبت به دانشجویان دختر دارند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر، نشانگر نقش مهم متغیر بهزیستی روانی در قلمرو حس انسجام است. همچنین توجه بیشتر به بهزیستی روانی که شامل احساس خوشبختی و رضایت از زندگی است و جزء روان شناختی کیفیت زندگی است، حس انسجام بالاتری را در دانشجویان فراهم می کند.
    کلیدواژگان: بهزیستی روانی، حس انسجام، دانشجویان، دختر، پسر، کیفیت زندگی، استرس
  • عاطفه نجفی، مهری کدخدایی، بهجت سیفی، فاطمه دلاوری، حسین خواستار، صدیقه شمس، حمید شهیدی صفحه 280
    سابقه و هدف
    در سالهای اخیر نقش گونه های فعال اکسیژن ROS)) در ضایعات ایسکمی-پرفیوژن مجدد (IRI) اندامهای مختلف به اثبات رسیده و روش های مختلف از قبیل آماده سازی بافتی، قبل و پس از ضایعه اصلی (Postconditioning، POC) برای کاهش آسیب ناشی از آنها مطرح شده است. یکی از مکانیسم های احتمالی دخیل در اثرات حفاظتی POC، کاهش میزان تولید ROS است. با توجه به شیوع و اهمیت IRI کلیوی، در مطالعه حاضر اثرات حفاظتی POC بر کاهش آسیبهای ناشی از IR کلیه بررسی شد.
    مواد و روش ها
    رتهای نر نژاد Sprague-Dawley پس از نفرکتومی راست در سه گروه شش تایی دسته بندی شدند: در گروه IR، با استفاده از کلمپ بولداگ، 45 دقیقه ایسکمی شریان کلیوی چپ و پس از آن 24 ساعت پرفیوژن مجدد القا شد. در گروه Sham به استثنای انسداد شریانی، بقیه اعمال فوق انجام شد. در گروه POC، 45 دقیقه ایسکمی شریان کلیوی چپ القا شد و قبل از شروع مجدد جریان خون کلیوی، 4 دوره 10 ثانیه ای متناوب از ایسکمی و پرفیوژن مجدد در کلیه القا شد. در انتها، جمع آوری سرم جهت بررسی عملکرد کلیه و بافت کلیه برای بررسی وضعیت استرس اکسیداتیو انجام شد.
    یافته ها
    POC از افزایش سطح سرمی اوره و کراتینین ناشی از IR پیشگیری کرد و همچنین توانست با کاهش سطح مالون دی آلدهاید و افزایش فعالیت (آنزیم) سوپراکساید دیسموتاز، سبب بهبود استرس اکسیداتیو کلیه شود.
    نتیجه گیری
    POC با کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از IR در بهبود عملکرد کلیوی مؤثر است.
    کلیدواژگان: کلیه، گونه های فعال اکسیژن، ایسکمی، پرفیوژن، آماده سازی بعدی
  • محمد مهدی اصلانی، زینب شرفی، فرشته شاهچراغی، وجیهه سادات نیک بین، غلام حسین ابراهیمی پور، مرجان هاشمی پور صفحه 287
    سابقه و هدف
    در دهه های اخیر در پی درمان آنتی بیوتیکی، سودوموناس آئروجینوزا به عنوان یکی از مهمترین پاتوژنهای بیمارستانی شناسایی شد. به دلیل اهمیت کلینیکی سودوموناس آئروجینوزا روش های متنوعی برای شناسایی آن به وجود آمده است. هدف از این مطالعه شناسایی سویه های سودوموناس آئروجینوزا جدا شده از عفونتهای زخم و سوختگی بر اساس PCR ژن های اختصاصی لیپوپروتئینهای غشای خارجی (oprI و (oprLو اگزوتوکسین A (toxA) و تعیین فراوانی ژنهای ویرولانس آنزیمهای نورآمینیداز (nanI) و اگزوآنزیم S (exoS) در این سویه ها است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه با طراحی توصیفی مقطعی انجام شد. 150 نمونه سودوموناس آئروجینوزا از عفونتهای زخم و سوختگی از بیمارستانهای امام خمینی، مطهری و توحید در تهران جمع آوری شدند. DNA این سویه ها با روش فنل- کلروفرم استخراج و PCR ژنهای oprI، oprL،toxA، exoS و nanI با استفاده از پرایمرهای اختصاصی انجام شد.
    یافته ها
    همه 150 سویه سودوموناس آئروجینوزا مورد مطالعه دارای ژنهای oprI و oprL بودند. 142(7/94%) سویه دارای toxA، 98 سویه (33/65%) دارای exoSو 19 سویه (66/12%) دارای nan1 بودند. فراوانی ژن nan1 در ایزوله های زخم (30%) به صورت معنی داری بیشتر از ایزوله های سوختگی (4%) بود.
    نتیجه گیری
    به نظر میرسد که استفاده همزمان از پرایمرهای ژنهای oprIو oprL و toxA، حساسیت کافی را برای شناسایی سودوموناس آئروجینوزا از نمونه های کلینیکی فراهم میکند. فراوانی زیاد ژن exoSدر این ایزوله ها منعکس کننده توانایی آنها برای عفونت تهاجمی است. فراوانی ژن nan1در ایزوله های زخم نسبت به سوختگی بیانگر نقش احتمالی آن در عفونتهای زخم می باشد.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروجینوزا، اگزوتوکسین A، OprL، OprI، نورآمینیداز و اگزوآنزیم S، سوختگی، زخم
|
  • Fereidon Azizi, Atieh Amouzegar, Hosein Delshad Page 234
    Background And Aim
    Poorly treated or untreated maternal overt hyperthyroidism may affect pregnancy outcome. Thyroid dysfunction and hyperthyroidism is present in about 0.3% and 2-3% of pregnancies respectively. Thyroid hyperfunction and hypofunction are more prevalent and usually go unrecognized. If thyroid dysfunction remained undiagnosed and has not been treated appropriately, would result in serious adverse pregnancy outcomes and treat both mother and her fetus. The aim of this review is to mention many aspects of hyperthyroidism in pregnancy and lactation in depth.
    Materials And Methods
    Literature review was performed using MEDLINE between years 1960 and 2010, with the terms “Hyperthyroidism and pregnancy”, “Anti-thyroid drug and pregnancy”, “Radioiodine and pregnancy”, “Hyperthyroidism and lactation”, “Anti-thyroid drug and lactation”, both separately and in conjunction with the terms “fetus”, “neonate” and “maternal”. We selected Proper study design of survey, case control and cohort studies, and clinical trials and review papers if the authors had at least four articles of their own in the list of references of review paper. The strategy used to search for articles was developed with the assistance of a research librarian.
    Results
    Antithyroid drugs are the main therapy of maternal hyperthyroidism during the lactation. All forms of antithyroid drugs can be used in pregnancy. As there are some reports regarding teratogenicity of methimazole (MMI), Propylthiouracil (PTU) is preferred in the first trimester and should be replaced by MMI after this trimester. Radioiodine is absolutely contraindicated for treatment of hyperthyroidism in pregnancy. Subtotal thyroidectomy in second trimester is indicated if hyperthyroidism is uncontrolled. MMI is the mainstay of the treatment of postpartum hyperthyroidism, in particular during lactation. ‍
    Conclusion
    Management of hyperthyroidism during pregnancy requires special considerations because maternal thyroid disease could have adverse effects on the mother, fetus and neonate.
  • Ali Akbar Sayyari, Mehrnoush Hassas Yeganeh, Naser Valaee Page 242
    Background And Aim
    Due to abundance of neonatal colic in neonates, there is a need to discover the etiology of this problem by performing etiologic studies. There are some reports that show the anal stenosis has a probable etiologic role in these colics. This study aimed to determine the relationship between neonatal colic and anal stenosis in the neonates presenting to Mofid children hospital during the spring to autumn of 2009 to determine.
    Materials And Methods
    This is a case-control study. The case group was the neonates at the age of 3 months or less with a documented diagnosis of neonatal colic. The control group was age and sex matched group of neonates with case group, without any neonatal colic. A total of 192 cases were studied and there were 96 cases in each group. Diagnosis of neonatal colic was confirmed by Wessel criteria and that of anal stenosis by bougie. The data were analyzed using Chi-square test, and OR was calculated.
    Results
    With respect to age and sex, the cases in two groups were matched. In case group, 23 patients (24%), and in control group 1 patient (1%) had anal stenosis (OR=23; p<0.000). ‍
    Conclusion
    It appears that neonatal colic and anal stenosis have statistical relationship. Therefore, we recommend clinical trial to assess the etiologic relationship between neonatal colic and anal stenosis.
  • Kobra Sharifi, Fereidon Azizi, Fatemeh Rostami, Maryam Sadat Daneshpour, Mehdi Hedayati Page 247
    Background And Aim
    Tumor necrosis factor-α (TNF-α) is expressed primarily in adipocytes and elevated levels of this cytokine have been linked to obesity and insulin resistance. Therefore, we examined the relationship between the G-308A and G-238A polymorphisms of TNF-α gene promoter variants and obesity in an Iranian population.
    Materials And Methods
    Subjects of the Tehran Lipid and Glucose Study classified into two age groups under and above 18. Adults classified in three groups according to their body mass index and less than 18 years old subjects classified in two groups (under 85th percentile for their age and sex and above 85th percentile). 244 persons were selected to examine -308 site and 239 persons were selected to examine -238 site. The mentioned polymorphisms were examined with PCR and RFLP methods.
    Results
    The allele frequency of TNF-α polymorphism was in the Hardy Weinberg equilibrium and there was no relation between BMI and the frequency of this allele. ‍Conclusion No association between G-308A and G-238A TNF-α promoter polymorphisms and obesity could probably indicate that it is not an important risk factor for obesity and consequently for cardiovascular disease.
  • Giti Ozgoli, Mahrokh Dolatian, Zohreh Sheykhan, Naser Valaei Page 257
    Background And Aim
    Different factors affect sexual function and satisfaction. Some studies showed no relationship between type of delivery and sexual function and satisfaction, but others showed association of vaginal or cesarean delivery with sexual function and satisfaction. This study aimed to determine the sexual function and satisfaction in women with vaginal delivery and cesarean referring to Health Center of Shahid Beheshti University of Medical Sciences in 2008.
    Materials And Methods
    In this cross-sectioned study, 180 women (90 vaginal deliveries and 90 cesarean deliveries) were selected with multiple sampling. Data collection was performed by questionnaires including socio-demographic characteristics, history of obstetric and sexual function and sexual satisfaction. The questionnaire was completed by interview in private place. Data were analyzed via descriptive and chi square test using SPSS software.
    Results
    There was no signification difference in sexual function including desire, arousal, orgasm and resolution, and sexual satisfaction after delivery between two groups. ‍
    Conclusion
    We did not find significant difference between women with vaginal delivery and women with cesarean delivery. Therefore it seems that various physical and mental factors affect sexual function.
  • Mohammad-Reza Beyranvand, Abbas Lorvand, Saeed Alipour Parsa, Mohammad-Reza Motamedi, Ali-Asghar Kolahi Page 264
    Background And Aim
    Improvement in the management of patients who are afflicted with acute myocardial infarction (AMI) has resulted in the increase of their survival after heart attacks. The purpose of this study was to determine the quality of life (QOL) after first AMI among patients who referred to teaching hospitals affiliated with Shahid Beheshti University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed with the participation of 300 patients. The inclusion criteria were age between 32 to 79, first AMI, 6 to 30 months after AMI and consent for participation. These patients had been admitted in Shahid Modares, Loghmane Hakeem, Taleghanee and Shahid Labafeenejad hospitals, affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences, for AMI and they had written medical records in these hospitals. The participants were enrolled in the study when they referred for routine follow-up visits at outpatient clinics. Data was collected by interviewing the patients. For measuring QOL, The Short Form Health Survey (SF-36) was used.
    Results
    The mean age of patients was 56.6± 9.6 years from which 57.5% were men and 42.3% women. The mean scores of QOL in various aspects were 67.2 for physical function, 52.9 for role limitation due to physical health problems, 71.1 for bodily pain, 48 for general health, 52.6 for vitality, 71.3 for social function, 59.2 for role limitation due to emotional problems and 57.2 for mental health. In comparison with the general population, QOL in this study was reduced in all scales but the amount of reduction was not the same. With increasing age, QOL of patients decreased in all aspects. QOL in women after AMI, 9% to 23% more than men was reduced. ‍
    Conclusion
    The study showed that QOL of patients 6 to 30 months after the first AMI. The QOL decreased in physical scales more than mental and emotional scales. Decrease in QOL was related to increasing age and in women was more than men.
  • Ali Reza Agha Yousefi, Nasim Sharif Page 273
    Background And Aim
    Sense of coherence is a personal orientation to life that evaluates stress control and psychological well-being is mental component of quality of life. Although sense of coherence and psychological well-being can be a suitable framework for compromise, researchers have not experimentally examined them yet. Thus, the aim of this study was to examine correlation between psychological well-being and sense of coherence in the students of Islamic Azad University -Central Tehran Branch.
    Materials And Methods
    400 university students (200 girls and 200 boys) participated in this study and completed the psychological well-being index and sense of coherence questionnaire. Statistical analysis was performed using indicators and statistical methods including mean, frequency, percentage, t-test, Pearson correlation coefficient and simultaneous regression analysis.
    Results
    The results showed that 70% of total variance in sense of coherence is represented by psychological well-being (R2=%70). Forecast coefficient regression shows that the psychological well-being can significantly interpret the students’ variance of sense of coherence. Coefficient influence of psychological well-being (β=0.842) shows that the variable can predict the changes related to sense of coherence with 99% of confidence. The results also showed that in total, female university students had higher psychological well-being than male university students while, male university students had higher sense of coherence compared to the female students. ‍
    Conclusion
    Research results show the important role that psychological well-being has in the field of sense of coherence. More attention to the psychological well-being that includes happiness and life satisfaction, and is a mental component of quality of life, provides a higher sense of coherence in the university students.
  • Atefeh Najafi, Mehri Kadkhodaee, Behjat Seifi, Fatemeh Delavari, Hossien Khastar, Sedigheh Shams, Hamid Shahidi Page 280
    Background And Aim
    In recent years, the role of reactive oxygen species (ROS) in ischemia-reperfusion injury (IRI) is established and different methods including ischemic preconditioning and postconditioning (POC) are introduced to reduce the damage. One of the possible protective mechanisms of POC is a reduction in ROS formation. According to the significance and prevalence of renal IRI, in the present study, the protective effect of POC on the reduction of IR-induced renal injury was evaluated.
    Materials And Methods
    After right nephrectomy, male Sprague-Dawley rats were randomly assigned into three groups (n= 6). In IR group, with the use of bulldog clamp 45 min of left renal artery was induced followed by 24 hours of reperfusion. In sham group, all of the above surgical procedures were applied except that IR was not induced. In POC group, after induction of 45 min ischemia, 4 cycles of 10 seconds of intermittent ischemia and reperfusion were applied before restoring of blood to the kidney. At the end of the experiments, serum and renal tissue samples were collected for renal functional monitoring and oxidative stress evaluation.
    Results
    POC prevented the IR-induced increase in blood urea Nitrogen and serum creatinine and improved the kidney oxidative status demonstrated by a decrease in malondialdehyde level and an increase in superoxide dismutase. ‍
    Conclusion
    POC has a protective role on renal function by a reduction in IR-induced oxidative stress.
  • Mohammad Mehdi Aslani, Zeynab Sharafi, Fereshteh Shahcheraghi, Vajiheh Sadat Nikbin, Gholamhossein Ebrahimipour, Marjan Hashemipour Page 287
    Background And Aim
    In recent decades, Pseudomonas aeruginosa has emerged as one of the most important nosocomial pathogens. Due to the clinical importance this bacterium, various methods have been developed to rapidly and accurately identify it. The aim of this research was to detect P. aeruginosa isolated from wound and burn infections on the basis of the amplification of the oprI, oprL and toxA genes, and to determine the prevalence of nan1 and exoS genes among them.
    Materials And Methods
    A total of 150 P. aeruginosa isolates was collected from patients with burn and wound infections of Imam-khomaini, Tohid and Motahari hospitals in Tehran. The isolates were identified as P. aeruginosa using specific biochemical tests. Chromosomal DNA of the isolates was extracted with phenol chloroform method and used for PCR of oprI, oprL, toxA, exoS and nanI genes by specific primers.
    Results
    Among 150 P. aeruginosa isolates all carried the oprl and oprL genes; 98 (65.3%), 142 (94.7%) and 19 (12.66%) of the isolates were positive for exoS, toxA and nanI genes respectively. The presence of nan1 gene in wound isolates (30%) was significantly higher (p<0.05) than in burn isolates (4%). ‍
    Conclusion
    Our results indicated that simultaneous use of oprl, oprL and toxA genes provide sufficient sensitivity to detect P. aeruginosa in clinical samples. The high prevalence of exoS in isolates suggests invasive phenotype of wound and burn isolates. The high prevalence of nan1 in wound isolates suggests a possible role of this gene in those infections.