فهرست مطالب

مجله دانشکده پرستاری و مامایی رازی کرمان
سال دهم شماره 1 (پیاپی 19، بهار و تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • طاهره رمضانی، فاطمه گواری، سکینه محمد علیزاده، مسعود ریانی، محمدرضا بهرامپور صفحه 1
    مقدمه
    امروزه استعمال دخانیات بعنوان یک معضل مهم بهداشتی و فراگیر در اقشار مختلف و از جمله در دانشجویان در بسیاری از مناطق دنیا مطرح می باشد و شناخت علل گرایش به آن در مبارزه و پیشگیری استعمال دخانیات موثر است.
    هدف
    هدف از این مطالعه تعیین شیوع و علل گرایش به مصرف سیگار در بین دانشجویان دانشگاه های شهر کرمان می باشد.
    روش
    در طی یک مطالعه توصیفی مقطعی از 558 دانشجوی پسر دانشگاه های شهر کرمان (حجم نمونه) 460 نفر داوطلبانه در این طرح شرکت کردند. داده ها از طریق پرسشنامه پژوهشگر ساخته جمع آوری شده و سپس با استفاده از نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    طبق نتایج 8/52 % از دانشجویان تجربه سیگار کشیدن داشتند، در 1/12 % (56 نفر) سیگار کشیدن ادامه پیدا کرده بود، و 4/54% در سن زیر 20 سالگی اولین سیگار را تجربه نموده بودند. از میان عوامل موثر در گرایش به مصرف سیگار، تقلید از دیگران، کسب تجربه، کسب آرامش، تشویق دوستان و دیگران، احساس بزرگی و زیبایی با مصرف، لجاجت در مقابل والدین از مهمترین عوامل ذکر شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    در مقایسه با برخی از مطالعات مصرف سیگار در دانشجویان مورد پژوهش شیوع پایینی داشت. اما با توجه به اینکه بیش از نیمی از دانشجویان مصرف سیگار را تجربه کرده بودند و سن شروع استعمال زیر 20 سال بود، اجرای برنامه های آموزشی از زمان کودکی، انتخاب الگوی مناسب رفتاری برای معاشرت با کودک و فراهم نمودن تسهیلات رفاهی، تفریحی و مشاوره به منظور کاهش شیوع و پیشگیری از این معضل پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: سیگار، علل گرایش به مصرف سیگار، دانشجو
  • هادی رنجبر، عباس عباس زاده، منصور عرب، اطهره رنجبر صفحه 7
    مقدمه
    مراقبت ناکافی دهانی ممکن است بیمار را در معرض عفونت قرار دهد. پنومونی ناشی از تهویه مصنوعی نوعی از عفونت بیمارستانی است که با آسپیراسیون باکتری ها از حلق دهانی و نشت ترشحات از کنار کاف لوله تراشه مرتبط است. با وجود اینکه پروتوکلهای مراقبت دهانی متعددی موجودند و ارتباط بین مراقبت دهانی ضعیف با ایجاد عفونتهای بیمارستانی مشخص شده است، مطالعات کمی در مورد نحوه مراقبت از دهان در بخشهای مراقبتهای ویژه انجام گرفته است.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین آگاهی در مورد پنومونی ناشی از تهویه مصنوعی و راه های انتقال آن با اولویت دهی به مراقبتهای دهانی در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شده است.
    روش
    در مطالعه توصیفی-تحلیلی حاضر 131 پرستار شاغل در بخشهای مراقبت های ویژه شهر کرمان از نظر دانش در مورد روش ایجاد پنومونی، میزان اهمیت دهی به مراقبت های دهانی و استفاده از روش های مبتنی بر مدارک با استفاده از پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفتند. روش های آماری مورد استفاده مربع کای، آزمون دقیق فیشر، تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه، من ویتنی یو و ضریب همبستگی اسپیرمن بودند.
    نتایج
    6/45 درصد از شرکت کنندگان از روش های مبتنی بر مدارک استفاده می کردند. میانگین نمره آگاهی در مورد پنومونی ناشی از تهویه مصنوعی 76/3±92/9 بود. بین استفاده از روش های مبتنی بر مدارک و نوع بیمارستان با آگاهی در مورد روش های ایجاد پنومونی ارتباط وجود داشت. بین آموزش قبلی و نحوه انجام آموزش قبلی با استفاده از آموزشهای مبتنی بر مدارک ارتباط وجود داشت. بین آگاهی در مورد پنومونی ناشی از تهویه مصنوعی و اهمیت دهی به مراقبت های دهانی ارتباط وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که آگاهی در مورد راه های ایجاد پنومونی ناشی از تهویه می تواند باعث افزایش اهمیت دهی به مراقبتهای دهانی و استفاده از روش های آماری مبتنی بر مدارک گردد.
    کلیدواژگان: آگاهی، پنومونی ناشی از تهویه مصنوعی، مراقبت دهانی، اهمیت
  • فرشته مظهری آزاد، حیدر علی عابدی، سیدعلی ناجی صفحه 14
    مقدمه
    لوپوس اریتماتوز سیستمیک یک بیماری خودایمنی مزمن است که اندام های مختلف بدن را درگیر کرده و باعث آسیب های گسترده ای به بافت های پیوندی، عروق خونی و غشای سروزی می گردد. این بیماری علاوه بر تظاهرات بالینی متعدد، عوارض روحی، روانی، اجتماعی، اقتصادی و ناتوانی را نیز به دنبال دارد.
    هدف
    هدف از این مطالعه، بررسی پیامدهای روانی عاطفی در بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمک می باشد.
    روش
    در این پژوهش از رویکرد کیفی (پدیده شناسی) استفاده شده است. مشارکت کنندگان با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و شامل ده بیمار مبتلا به لوپوس اریتماتوزسیستمیک بودند که بر اساس معیارهای تشخیصی، بیماری آنها تایید شده و در مدت انجام پژوهش به درمانگاه روماتولوژی بیمارستان شهید محمدی بندرعباس مراجعه نمودند. برای جمع آوری اطلاعات در این پژوهش از روش مصاحبه عمیق و بدون ساختار و تجزیه و تحلیل داده ها به روش هفت مرحله ای کلایزی انجام شده است.
    نتایج
    مصاحبه های استخراج شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و کدهای مفهومی از آن استخراج و سپس کدها به مفهوم اصلی«پیامدهای عاطفی روانی» که خود دارای زیر مفهوم های واکنش های خلقی و روانی، اختلالات شناختی، تشخیص نادرست و اختلال در تصویر ذهنی است منجر گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نمایانگر این است که این بیماران طیف وسیعی از مشکلات را در ابعاد مختلف روانی و عاطفی نشان می دهند. از نتایج پژوهش حاضر می توان در ارائه پیشنهاداتی جهت درمان و مراقبت بیماران مبتلا به لوپوس و سایر بیماری های ناتوان کنند، مزمن و غیرقابل علاج در اختیار پرستاران، پزشکان و کلیه کسانی که به نحوی با این بیماری در ارتباط هستند قرار داد. به طوری که در ارائه مراقبت به هر بیمار او به عنوان یک مددجوی منحصر به فرد در نظر گفته شود و با توجه به این نکته مهم که اغلب بیماران زنان جوان می باشند، در کنار توجه و رسیدگی به نیازهای جسمی این بیماران، مشکلات روحی و روانی آنان نیز مورد توجه قرار گیرد و در صورت لزوم از مشاوره های روان شناسی و روان پزشکی جهت تسهیل فرآیند درمان استفاده شود.
    کلیدواژگان: لوپوس اریتماتوز سیستمیک، پیامدهای روانی عاطفی، بیماری مزمن
  • مریم کریمی نقندر، فاطمه رهنما رهسپار، مهدی گل افروز، محدثه محسن پور صفحه 24
    مقدمه
    تفکر انتقادی یکی از مؤلفه های تصمیم گیری بالینی و معیاری برای کارآیی بالینی افراد حرفه ای و دانشجویان پرستاری و عامل مهمی در ارتقای استقلال حرفه ی پرستاری به شمار می رود. با توجه به نامناسب بودن نتیجه مطالعات قبلی و با توجه به اهمیت توانایی تفکر انتقادی در پرستاری و تاثیر پذیرفتن این موضوع از فرهنگ افراد، مطالعات بیشتر در زمینه توانایی تفکر انتقادی در دانشجویان پرستاری مورد نیاز است.
    هدف
    اندازه گیری مهارت های تفکر انتقادی در دانشجویان سال آخر پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در سال 1389
    روش
    در این مطالعه از ابزاری شامل دو قسمت استفاده شد: قسمت اول اطلاعات دموگرافیک دانشجویان، قسمت دوم ترجمه فارسی پرسشنامه مهارت های تفکر انتقادی فرم ب کالیفرنیا. پس از کسب اجازه نامه از مقام مسئول و توضیح ضرورت انجام تحقیق و ذکر مسائل اخلاقی، پرسشنامه ها در میان کلیه دانشجویان پرستاری سال آخر (ترم هفت و هشت) دانشگاه علوم پزشکی سبزوار که مایل به پرکردن پرسشنامه بودند (35 نفر) توزیع و در حضور پژوهشگر تکمیل و جمع آوری گردید. داده های حاصل از انجام مطالعه با نرم افزار SPSS17 وآزمونهای آماری مجذور کای، اندازه گیری تکراری، تی مستقل، تی زوج وضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    میانگین مهارت های تفکر انتقادی در شرکت کنندگان 60/2 ± 49/10 و بیشترین نمره 15 و کمترین آن 5 بود. به این ترتیب همه شرکت کنندگان (100%) دارای توانایی تفکر انتقادی ضعیف بودند. نتیجه مقایسه مهارت های مختلف آزمون تفکر انتقادی، نشان-دهنده تفاوت معنی دار در مهارت های مختلف بود (001/0>P). بین معدل ترم های گذشته و نمره مهارت های تفکر انتقادی (02/0 = r) و سن دانشجویان و مهارت های تفکر انتقادی (06/0 = r) با ضریب همبستگی پیرسون ارتباط معنی داری دیده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    توانایی تفکر انتقادی در همه شرکت کنندگان در مطالعه ضعیف بود و هیچ کدام از افراد به سطح حداقل نمره تفکر انتقادی قوی نرسیدند. با توجه به اینکه در قرن بیست و یکم ناگزیر به تربیت دانشجویانی با مهارت بالای تفکر انتقادی هستیم، باید این موضوع در برنامه درسی دانشجویان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: دانشجوی پرستاری
  • صدیقه مهرابیان، محمدرضا بهرام پور، نوذر نخعی صفحه 29
    مقدمه
    امروزه علی رغم پیشرفت های علمی در حوزه شناخت و درمان بیماری های روانی هنوز هم ارایه خدمات روانپزشکی و روانشناختی به جامعه به دلیل نگرش های منفی و کلیشه ای گاهی با اشکال مواجه می گردد. همگام با پیشرفت روانشناسی اجتماعی از اواخر دهه پنجاه بررسی نگرش افراد نسبت به بیماری های روانی از اهمیت روزافزونی برخوردار گردیده است. به گو نه ای که تغییر نگرش را جزء اهداف اصلی و عمده خود قرار می دهد.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین نگرش دانشجویان علوم پز شکی کرمان نسبت به بیماری های روانی در سال 1388 انجام شده است.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی توصیفی است. نمونه مورد مطالعه 3400 نفر از دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه علوم پز شکی کرمان بودند. که به روش سر شماری در مطالعه وارد شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه سنجش نگرش نسبت به بیماری های روا نی استفاده شد. ابزار متشکل از دو بخش بود بخش اول ویژگی های فردی و بخش دوم عبارات سنجش نگرش دانشجویان علوم پزشکی در مورد بیماری های روانی بوده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل عامل سوالات ارزیابی شد. از تستهایT و ANOVA استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که اکثر افراد مورد بررسی نگرش مثبت و واقع بینانه ای نسبت به بیماران روانی داشتند. در تعیین رابطه بین نگرش افراد مورد بررسی با عوامل دموگرافیکی سن و جنس و وضعیت تاهل و رشته تحصیلی افراد مورد پژوهش تفاوت معنی داری دیده شد. آقایان و متاهلین نسبت به افراد مونث و مجردها نگرش وا قع-بینانه تری داشتند و دانشجویانی که بخش روان پزشکی را گذرانده بودند نگرش بهتری نسبت به آنهایی که بطور عینی با بیماران روانی سرو کار نداشتند دیده شد. از طرفی گروه-های پز شکی و پرستاری نگرش مثبت تری نسبت به سایر رشته ها داشتند(001/0>p). همچنین بین سن و نمره نگرش همبستگی و ارتباط معکوسی دیده شد29/0=r.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس یافته های تحقیق و با توجه به نمره نگرش کلیه رشته های علوم پزشکی گروه های پزشکی و پرستاری که بطور عینی با بیماران روانی سر و کار داشتند نگرش مثبت و واقع بینانه تری داشتند(001/0 >p). از آنجایی که پزشکان و روانپزشکان و بطور کلی دانشجویان وابسته به رشته پزشکی نقش مهمی در مرا کز سلامت روانی ایفا می کنند و نگرش آنها نسبت به این افراد احتمالا نگرش افراد جامعه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
  • منوره اتقایی، عصمت نوحی، مهین خواجه پور صفحه 36
    مقدمه
    زایمان یک تجربه مهم در زندگی زنان محسوب می شود و در این میان درد زایمان از شدیدترین دردهایی است که زنان آن را تجربه می کنند. در واقع، درک درد زایمان نتیجه عملکرد متقابل پیچیده و ذهنی عوامل فیزیکی، روانی، محیطی و حمایتی است که در زنان مختلف متفاوت است و در انتخاب نوع زایمان مؤثر است.
    هدف
    این بررسی با هدف تعیین نگرش نسبت به درد زایمان و انتخاب نوع زایمان در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر کرمان انجام شده است.
    روش
    این مطالعه یک پژوهش توصیفی است. نمونه پژوهش شامل 400 نفر از زنان باردار شهر کرمان می باشد که به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی وارد مطالعه شدند. ابزار مطالعه پرسشنامه سه قسمتی شامل: 1 – ویژگی های فردی 2 – سوالات مربوط درک نسبت به درد 3 – سئوال مربوط به انتخاب نوع زایمان بود. پرسشنامه توسط پژوهشگران با استفاده از کتب و متون طراحی گردیده و اعتبار و پایایی آن قبل از انجام، بررسی شده بود.
    نتایج
    5/41% (166 نفر) زایمان طبیعی و 5/45 % (182 نفر) زایمان طبیعی بدون درد و 13 % (52 نفر) زایمان سزارین را انتخاب کردند. نتایج حاصل از درک زنان از درد زایمان نشان داد که 81 % زنان زایمان طبیعی و 8/70 % زایمان سزارین را توام با ترس می دانند و همچنین 51 % زایمان طبیعی و 38 % زایمان سزارین را غیر قابل تحمل می-دانند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش به نظر می رسد زنان زایمان طبیعی را ترسناک تر و خسته کننده تر می دانند و اینکه اطلاعاتشان نسبت به زایمان کم است همچنین به این زنان در مورد درد زایمان آموزش کمی داده شده است، که نشان دهنده اهمیت توجه بیشتر پرسنل مراکز بهداشتی و درمانی در خصوص آموزش به این زنان نسبت به زایمان می باشد.
    کلیدواژگان: نگرش، درد زایمان، نوع زایمان
  • نیلوفر ظفرنیا، سیمین کهن، عباس عباس زاده، نوذر نخعی، سکینه میری، لاله سلیمانی صفحه 42
    مقدمه
    اضطراب قبل از عمل جراحی در بیماران شایع است. کاهش اضطراب به عنوان یک هدف پرستاری می تواند در بهبود بیماران تحت عمل جراحی اثر مثبت بگذارد. بررسی در خصوص روش های کم عارضه و غیر دارویی می تواند راه های مفید و کم عارضه را برای آرام سازی بیماران قبل از عمل جراحی معرفی نماید. علیرغم معرفی درمان های مکمل، به عنوان روش های موثر در این زمینه، هنوز مطالعات زیادی لازم است تا سودمندی و مکانیسم اثر آنها را اثبات نماید.
    هدف
    این مطالعه به منظور بررسی اثر لمس درمانی بر اضطراب قبل از عمل جراحی بیماران زن منتظر عمل انجام شده است.
    روش
    نمونه پژوهش 46 نفر زن70-18ساله بستری کاندید عمل غیر اورژانسی، در بخش های مختلف جراحی بیمارستان شهید محمدی بندرعباس بود. اضطراب بیماران شب قبل از عمل، قبل و بعد از مداخله توسط پرسشنامه اضطراب بک به روش مصاحبه اندازه گیری شد. در گروه کنترل به جای لمس درمانی واقعی، فقط پانتومیم آن اجرا و به اضطراب قبل و بعد از مداخله نمره داده شد. زمان سنجش اضطراب توسط پرسشنامه 10 دقیقه و مدت مداخله10±30 دقیقه و سنجش مجدد اضطراب 10 دقیقه بود. اطلاعات با روش انداز گیری های مکرر آنالیز و میانگین اختلاف نمره قبل و بعد در دو گروه آزمون و کنترل با هم مقایسه شد. به دلیل تعامل فاکتور زمان و گروه با یکدیگر، به تفسیر ساده نتایج با استفاده از آزمون t مستقل بسنده شد.
    نتایج
    در این مطالعه اختلاف معنی داری بین میانگین اضطراب گروه آزمون و کنترل مشاهده شد. بدین معنی که در گروه آزمون اضطراب کاهش بیشتری را نشان داد(<0. 001 p)
    بحث و نتیجه گیری
    لمس درمانی قبل از عمل جراحی می تواند سبب کاهش اضطراب بیماران شود. با توجه به اینکه این روش بعنوان یک مراقبت استاندارد پرستاری مورد قبول جامعه پرستاری است و اختلال در میدان انرژی یک تشخیص پرستاری است، لذا پیشنهاد می گردد این روش به عنوان یکی از دروس دانشگاهی پرستاران در نظر گرفته شود تا بتوان به نحو احسن در مراقبت های پرستاری از آن استفاده شود.
  • عصمت نوحی، هدی کریمی، الهام نجمایی صفحه 52
    مقدمه
    فرآیند پرستاری هسته اصلی کار پرستاری و راهی برای رسیدن به تفکر انتقادی، تحلیل مشکلات مراقبتی بیماران و تصمیم گیری صحیح و به موقع است. هنگامی که این فرآیند به خوبی اجرا شود سبب دستیابی به مراقبت جامع و کامل از بیمار بر اساس اصول علمی می گردد. پرستارانی که به روش منطقی و سیستماتیک از فرآیند پرستاری استفاده می نمایند به راهی مناسب، واضح و موثر برای برنامه ریزی اقدامات پرستاری بوسیله تیم پرستاری دست می یابند که این امر سبب دستیابی به بهترین نتایج برای بیمار می گردد.
    هدف
    این مطالعه به منظورتعیین موانع اجرای فرایند پرستاری از دید مدیران و کارورزان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شده است.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی است که بر روی کلیه مدیران و کاروزان پرستاری کرمان که تمایل به شرکت در پژوهش را داشتند، انجام گرفت. روش نمونه گیری به روش سرشماری بود و 67 مدیر پرستاری و 41 کارورز پرستاری در آن شرکت نمودند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه پژوهشگر ساخته شامل 20 سوال در سه حیطه موانع اجرایی، موانع فرهنگی و موانع مهارت علمی بود. روایی ابزار با استفاده از منابع معتبر علمی و نظر خواهی از صاحب نظران تعیین گردید. پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون مجدد test-retest انجام شد. داده ها با استفاده از میانگین و انحراف معیار توصیف شد. جهت تحلیل داده ها از آزمون من ویتنی یو و کروسکال والیس استفاده شد.
    نتایج
    براساس یافته های تحقیق 6/75 درصد دانشجویان کارورز پرستاری مونث، 4/24 درصد مذکر بودند. میانگین سنی آنها 1± 22 و 70 درصد مجرد و بقیه متاهل بودند. از مدیران پرستاری 6/89 درصد مونث، 6/86 درصد متاهل و میانگین سن آنها 3/4 ±42 بود. 1/70 درصد در سمت سرپرستار، 9/20 درصد سوپر وایزر و 6 درصد آنها مترون بودند. اکثر موانع از دید هر دو گروه مربوط به حیطه موانع اجرایی 75 درصد و کمترین موانع مربوط به موانع مهارت علمی 12درصد بود. بین سمت مدیران و نمره موانع ارتباط معنی دار آماری 05/0> p مشاهده گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    با وجود اینکه منابع متعدد به مزایا و منافع فرآیند پرستاری به عنوان معیار استاندارد برای کار پرستاران بالینی اشاره نموده اند کماکان اکثر فعالیتهای پرستاری به صورت سنتی انجام می شود. امید است نتایج تحقیق برنامه ریزان پرستاری را برای توسعه بکارگیری این روش علمی در مراقبت از بیماران یاری نماید.
|
  • T. Ramezani , F. Gavari , S. Mohammad Alizadeh , M. Rayani , M.R. Bahrampour Page 1
    Introduction
    Cigarette smoking is one important worldwide healthily dilemma, especially in students of universities. Hence identification of tendency factors is very effective in order to prevention of tobacco consumption. This study was aimed to determine the prevalence of tendency to cigarette smoking and its reasons among universities students.
    Method
    In a descriptive cross-sectional study, 460 male students responded to researcher made questionnaires. Data were analyzed by descriptive statistics and SPSS software.
    Results
    52/8% of students were experienced cigarette smoking and 12/1% (n = 56) were permanent smokers, 54/4% initiated at under 20 age for cigarette smoking. important factors with tendency to cigarette smoking were: suggestion of others, to acquire experience and comfortable, encourage of friends and others, bigness sense and beauty, and obstinacy against parents.
    Conclusion
    cigarette smoking rate among students of present study was lower than other studying, but in attention to 52/8% them were experienced cigarette smoking and average age of onset smoking was under 20 age, hence, we recommended educational programs for adolescents, having relationship with perfect persons, to select suitable patterns from no smoking behaviors, comfortable facilities, and consultation to students in order to decrease prevalence of smoking.
  • H. Ranjbar , A. Abbaszadeh , M. Arab , A. Ranjbar Page 7
    Introduction
    The lack of enough oral care can expose patients to the risk of infection. Ventilator associated pneumonia is a nosocomial infection that is associated with aspiration of oropharyngeal content through passage around endotracheal tube. However, there are several oral care protocols and the association between poor oral hygiene and nosocomial infection has been showed, there is a little information about oral care procedures in intensive care units.
    Objective
    To describe the relationship between knowledge about ventilator associated pneumonia and prioritization of oral care In Kerman University of Medical Sciences hospitals ICUs.
    Method
    In this descriptive analytical study, intensive care nurse’s knowledge about Ventilator Associated Pneumonia, prioritizes of oral care and using evidence based methods for oral care of 131 nurses were surveyed by questionnaire. Chi-square, fisher exact test, T-test, ANOVA, Man-Whitney U and Spearman’s correlation coefficient were used to analysis the data.
    Results
    45.6 percent of participants have used evidence based methods for oral care. The mean score of knowledge about ventilator associated pneumonia transmission was 9. 92±3. 76. There was significant relationship between using evidence based oral care methods and type of hospital with knowledge about ventilator associated pneumonia. There was also significant relationship between oral care methods with past learning about oral care and type of learning. The relationship between priority of oral care and knowledge about oral care methods was significant.
    Conclusion
    The results of this study showed that having knowledge about ventilator associated pneumonia is related with more prioritization to oral care and using evidence based oral care methods.
  • F. Mazaheri , H. Aliabedi , A. Naji Page 14
    Introduction
    Systemic lupus erythematosus is a chronic autoimmune disease that affects different body organs and causes extensive and serious damage to the connective tissues, blood vessels and membranes. In addition to numerous Clinical complications, psychosocial, social, and economical disabilities also follow. The present study describes psychological and emotional outcomes in patients with systemic lupus erythematosus.
    Method
    This study has a qualitative (phenomenological) approach. A purposive Sampling of 10 Patients who had been diagnosed with systemic lupus erythematosus and who had referred to rheumatology clinic in Bandar Abbas and been approved for research Were conducted through in- depth interview by open- ended unstructured questions and collyzi utilized for data analyses.
    Results
    The extracted interviews were analyzed for the conceptual codes and codes then were transformed to the original concept of "mental emotional consequences" which include subcategories concepts such as mood and emotional reactions, cognitive disorders, incorrect diagnosis and subjective image impairment.
    Conclusion
    This study indicates that these patients have a wide range of problems in different aspects of mental and emotional life, so the study results can provide suggestions for treatment and care of patients with lupus and other diseases that bring forth disabling, chronic and non-curable problems by providing nurses, doctors and all those who somehow are associated with this disease. So that each patient's care requires a unique opinion and since most clients are young women, in addition to maturity and physical needs of patients, mental and emotional problems must also be taken into consideration. And, if necessary, consultations from psychologists and psychiatrics can be used to facilitate the healing process.
  • M. Karimi , F. Rahnema , M. Gol- Afrooz , M. Mohsenpoor Page 24
    Introduction
    Critical thinking skill is one of the components of clinical decision making and criteria for clinical competency of nursing professionals and students and also valuable factor to develop nursing professional autonomy. In attention to unsuitable results of prior researches and importance of critical thinking ability in nursing and effect of culture on it, further studies about critical thinking skill ability in nursing students are needed.
    Objective
    This study was carried out to determine of critical thinking skills ability among senior nursing students in Sabzevar University of medical science.
    Method
    This research is a descriptive study. 35 subjects were selected by simple sampling from senior nursing students (7th & 8th semester). Data were collected by questionnaire in two parts: demographic variables and B form California Critical Thinking Skills Test (CCTST). After approval ethical and explain necessity of survey, questionnaires distributed among Sabzevar University of medical science nursing students. The data were analyzed by SPSS17.
    Results
    Average of critical thinking skills score was 10. 49±2. 60 with maximum 15 and minimum 5. Also, all participants (100%) had poor critical thinking skills. There were significant differences between variant domains of critical thinking skills (p<0.001). There were no significant statistical relationship among prior semesters average scores and critical thinking skills scores (r=0.02) and students age and critical thinking skills scores(r= 0.06).
    Conclusion
    Critical thinking ability in all participants was weak and no one achieve to minimum critical thinking score. Hence we must train students with high critical thinking skills ability in twentieth century; and this topic must be put in colleges’ curriculum
  • S. Mehrabian , M.R. Bahrampour, N. Nakhaee Page 29
    Introduction
    Nowadays, in spite of the scientific advances in diagnosis and treatment of mental diseases, provision of psychological and psychiatric services to public often are encountering to some difficulties because negative and stereotypic approaches. Hence, determination of attitude on mental disorders is very important and modifying the attitudes is one of the main aims in this domain.
    Objective
    This study was performed to determination of the attitude of Kerman medical sciences students about mental diseases in 2009.
    Method
    In this cross–sectional descriptive study, 3400 students in Kerman university of medical sciences were participated through census route. For data collecting, questionnaire of evaluating the attitude toward mental diseases was used. This questionnaire consists of two parts: demographic variables and questions about attitude on mental diseases. For evaluating the reliability of questions, alpha -Chronbach was calculated and high coefficient was obtained (0/691). Data analysis was done by using the factor analysis method of questions in which all questions in one factor (by considering the indexes of kmo. bartlett) were added. The Data were analyzed by ANOVA and T-tests.
    Results
    The results showed that most students had a positive and realistic attitude toward the mental patients. there was a significant difference between the attitude with the demographic variables such as age, sex, marital status and academic discipline. On the other hand, medicine and nursing groups had the more positive attitude other than majors (p<0/001). Also, there was negative relationship between age and attitude (p<0/29).
    Conclusion
    Based on the findings of this study and by considering the attitude score of all medical sciences students, especially medicine and nursing groups who are often dealing with mental patients. Hence, medical students are playing an important role in mental health centers and their attitude toward these people will affect the attitude of people in the society, therefore learning the clinical courses in all majors relevant to the medical sciences not only plays an important role in the students but also in the society.
  • M. Atghai , S. Noohi , M. Khajepoor Page 36
    Introduction
    In view of the direct effect of the working methods on the quality of data in the laboratory, quality control of data and results of the Biochemistry Ward of the Laboratory includes taking into account all the factors and variables relating to all the pre-analytical, analytical and post-analytical steps at this ward.
    Objective
    The objective of this study is to examine the quality control of data and results of the biochemistry wards of some laboratories.
    Method
    In a descriptive research, 40 biochemistry wards of the laboratories of universities of medical sciences and health services in the city of Tehran were examined. Data were collected by observation and asking questions. The data collection tool was checklists and questionnaires. By checklist activities and procedures and 33 effective factors were examined in the pre-analytical step; 18 effective factors were examined in the analytical step and 8 effective factors in post-analytical step. Data from questions and observations were analyzed by using descriptive statistics and by determining the absolute and relative frequencies.
    Results
    On average, the checklist findings show that, in the biochemistry wards in all studied hospital laboratories, 58, 68 and 87 percent of the factors, respectively, affecting the pre-analytical, analytical and post-analytical data and results are taken into consideration.
    Conclusion
    The present research showed that, by comparing the findings obtained using the two tools, it can be found out that the findings do not match each other in certain factors and that the amount of findings obtained from the questionnaire is more than the findings obtained from the checklist. For example, there is no enough attention paid to other factors in pre-analytical step (Preparing the patient; Paying attention to the physiological changes of the patient’s body; etc.), analytical step (availability of written guidelines for performing certain work where the samples are analyzed; Calibrating the instruments according to the standard program; etc.) and post-analytical step (precision in recording distinguishing features in real values).\
  • N. Zafarnia , S. Kohan , A. Abbaszadeh , N. Nakhaee , S. Miri, L. Soleimani Page 42
    Introduction
    In spite of the fact that people are increasingly interested in complementary medicine and therapeutic touch, we still need further investigation to prove the advantages and mechanism of their effect on patients.
    Objectives
    This single blind-randomized two-group clinical trial carried out to determine the effect of the therapeutic touch on preoperative anxiety.
    Method
    This study was performed in Shahid Mohammadi hospital in Bandar abbas city in 2004. 46 subjects consist of the women 18-70 years aged, were selected based on the repeated measure Mixed Design and were divided into two groups, (experimental and control). The patients’ anxiety was assessed at night before the operation, before and after the introducing of the real therapeutic touch in experimental group and unreal therapeutic touch in control group, using interview and Beck Anxiety Questionnaire. Then data were analyzed using SPSS 11. 5 and the repeated measure Mixed Design. The average differences of scores of both groups before and after the interference of therapeutic touch were compared. The factor of time and the type of interference had interaction with each other. Therefore, the results were interpreted, using only independent t-test.
    Results
    Significant reduction of anxiety (p v<0. 001) was observed in experimental group compared to control one. It means that in experimental group, anxiety level reduced more than control group.
    Conclusion
    Therapeutic touch can affect on decrease of preoperative anxiety. Hence we recommended introducing a course in therapeutic touch for the nursing students so that they can use it in their nursing practice.
  • S. Noohi, H. Karimi , E. Najmai Page 52
    Introduction
    Nursing process as central core in nursing is a way to achieve critical thinking, analysis of patient care problems and correct and timely decision making. If this process to run well, can be cause access to a comprehensive and complete care based on scientific essentials. Staff nurses that use nursing process through a logical and systematic method deliver appropriate and effective plan of nursing actions by nursing team, which resulted achieve the best results for patients.
    Objectives
    The purpose of this study was to determine application barriers of nursing process from perspectives of nursing managers and interns in Kerman University of Medical Sciences..
    Method
    This descriptive study carried out on all nursing managers (n=67) and interns (n=41) through census sampling. Data were collected by a researcher made questionnaire including 6-point Likert 20 items related to 3 domains: cultural, executive and knowledge skill obstacles. Tool validity measured by content and face validity. For reliability, test- retest was used (r=. /79). Data were analyzed by descriptive statistics and chi-square tests through SPSS software.
    Results
    The results showed majority of students were female (75%), single (70%) with mean age 22_+1 and managers were female(89/6%), married(86/6%) and mean age 42+_4/3.and 70/1% were head nurse, 20/9% supervisor and 6% matron. the Most barriers from viewpoint both group were executive barriers(75%) and the lowest barriers were knowledge barriers. There was between position of managers and score of barriers significant relationship (p <0/05).
    Conclusion
    In spite of advantages and benefits of this method in clinical nursing practices, unfortunately nursing process was remained in theoretical courses and nurses work traditionally. It is hope research results for development of nursing staff using this method to help in the care of patients.