فهرست مطالب

چغندر قند - سال بیست و ششم شماره 2 (پاییز و زمستان 1389)

مجله چغندر قند
سال بیست و ششم شماره 2 (پاییز و زمستان 1389)

  • 126 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1390/01/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • غلامرضا اشرف منصوری، سعید دارابی، سعید واحدی، لادن جوکار صفحه 105
    به منظور بررسی مقاومت هیبریدهای جدید چغندرقند نسبت به بیماری پیچیدگی بوته در شرایط مزرعه، آزمایشی در قالب طرح بلوک‪های کامل تصادفی با 16 تیمار و در چهار تکرار به مدت یک سال در منطقه فسا اجرا گردید. هر واحد آزمایشی در سه خط و به‪ طول هشت متر کشت شد. بعداز تنک و وجین، براساس خصوصیات ظاهری، درصد بوته های آلوده محاسبه و شاخص آلودگی در هر تیمار با استفاده از مقیاس مربوطه برآورد گردید. در انتهای فصل رشد عملکرد ریشه، عملکرد قندخالص و درصدقند تیمارها اندازه‪گیری شد. نتایج نشان داد که بین هیبریدها و ارقام از نظر درصد بوته های آلوده و شاخص آلودگی تفاوت معنی‪دار آماری در سطح احتمال یک درصد وجود دارد. از بین هیبریدها، دو هیبرید 28914 و 28957 کمترین درصد بوته های آلوده و شاخص آلودگی را داشتند. کمترین درصد بوته های آلوده و شاخص آلودگی مربوط به ارقام H2301، BRANCO و CHINOOK بود. هیبریدها و ارقام از نظر عملکردریشه، شکر سفید و درصدقند تفاوت معنی‪دار آماری در سطح احتمال یک درصد داشتند. بیشترین عملکردریشه با مقادیر 57/78، 98/77 و 90/71 تن در هکتار و عملکرد شکرسفید با مقادیر 75/11، 27/12 و 55/11 تن در هکتار به ترتیب مربوط به ارقام H2301، BRANCO و CHINOOK بود. هیبرید 28957 با 30/9 تن در هکتار عملکرد شکرسفید نسبت به بقیه هیبریدها برتری داشت. بیشترین درصدقند با 39/18 و 23/18 درصد به‪ترتیب مربوط به رقم CHINOOK و هیبرید 28910 بود. بنابراین هیبرید 28957 می‪تواند به‪ عنوان منبع متحمل به بیماری کرلی‪تاپ برای تولید رقم مورد استفاده قرارگیرد.
    کلیدواژگان: ارزیابی مقاومت، ارقام، چغندر قند، پیچیدگی بوته، شاخص آلودگی، کرلی تاپ، هیبریدها
  • مهدی نصراصفهانی، علیرضا احمدی، هادی کریمی پورفرد صفحه 117
    نماتود سیستی چغندرقند (Heterodera schachtii Schmidt) همراه ریشه‪‪ی چغندرقند و خاک‪های اطراف آن به کارخانه های قند انتقال می یابد که به خاک برگشتی موسوم است. ضدعفونی نمودن خاک‪های برگشتی به‪دلیل آلودگی بالا و احتمال انتقال و انتشار آلودگی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. جهت بررسی امکان ضدعفونی خاک‪های برگشتی کارخانه‪قند اصفهان، آزمایشی با چهار تیمار، شامل استفاده از روش آفتاب‪دهی خاک، استفاده از کودحیوانی تازه، تلفیق آفتاب دهی و کودحیوانی و شاهد (بدون انجام هیچ گونه عملیات)، در چهار عمق 15- 0، 30- 15، 45- 30 و60- 45 سانتی‪متر در سه تکرار در دو سال متوالی 1378 و 79 انجام شد. قبل و بعد از انجام آزمایش تعداد تخم و نوزاد سن دوم نماتود شمارش گردید. نتایج نشان داد تیمار تلفیق کودحیوانی و آفتاب‪دهی بیشترین اثر را در کاهش جمعیت نهایی نماتود سیستی چغندرقند به‪خصوص در عمق صفر تا 15 سانتی متری، نسبت به سایر تیمارها و شاهد داشته است. به‪طوری که به ترتیب در چهار عمق فوق در تلفیق آفتاب‪دهی و کودحیوانی کاهش جمعیت به میزان 85/99، 28/99، 5/98 و 18/96 درصد و در تیمار شاهد 41/18، 14/36، 97/52 و 06/49 درصد مشاهده شد. تیمارهای کودحیوانی و آفتاب‪دهی تفاوت معنی‪دار آماری با یکدیگر نداشتند ولی اختلاف آن‪ها با شاهد معنی‪داری بود.
    کلیدواژگان: آفتاب دهی، خاک های برگشتی کارخانه های قند، کود دامی، نماتود سیستی چغندر قند
  • جمشید نظری عالم، حسن محمدعلیزاده، حمید رحیمیان مشهدی، سیدکریم موسوی، عبدالمجید سهیل نژاد صفحه 127
    علف‪هرز عروسک پشت پرده یکساله از مشکل سازترین علف‪های هرز محصولات تابستانه در شهرستان الشتر می‪باشد. به این منظور الگوی رویش علف‪هرز عروسک پشت پرده (Physalis divaricata) در زراعت چغندرقند و گندم در سال زراعی 86- 1385 در شهرستان الشتر مورد بررسی قرار گرفت. خواب بذر نیز در یک آزمایش فاکتوریل در دو عمق صفر و 10 سانتی‪متر از مهر تا اردیبهشت بررسی شد. نتایج نشان داد که در کشت چغندرقند، رویش علف‪هرز عروسک پشت پرده از هفته اول اردیبهشت شروع و تا اواخر تیر ادامه دارد. بیش از 70 درصد جوانه‪زنی در اردیبهشت ماه اتفاق ‪افتاد که 45 درصد آن در نیمه اول این ماه بود. رویش این علف‪هرز در کشت گندم از اول خرداد (30 درصد) شروع و تا نیمه اول شهریور (45 درصد) ادامه داشت. براساس نتایج آزمایش‪های ماهانه از مهر تا اردیبهشت، بذور قرار داده شده در سطح و در عمق 10 سانتی‪متری خاک بیش از 88 درصد جوانه‪زنی داشتند. این موضوع گویای عدم وجود پدیده خواب بذر برای اکثریت جمیعت این علف‪هرز می‪باشد. بنابراین آبیاری و انجام شخم پس از برداشت گندم جهت کنترل این علف هرز در مزارع چغندرقند بسیار حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: الگوی رویش، خواب بذر، علف هرز عروسک پشت پرده، گندم، مزارع چغندرقند
  • رحیم محمدیان، داریوش فتح الله طالقانی، سعید صادق زاده حمایتی صفحه 139
    یکی از عوامل مؤثر برخصوصیات کمی و کیفی چغندرقند تنش آبی است. به منظور تعیین اثرات برخی مدیریت‪های آبیاری بر خصوصیات کمی و کیفی چغندرقند، پژوهشی در قالب طرح کرت‪های خرد شده بر پایه طرح بلوک‪های کامل تصادفی در سه تکرار در سال‪های1384 و 1385 در ایستگاه مهندس مطهری مؤسسه تحقیقات چغندرقند در کرج اجرا شد. در کرت‪های اصلی هشت تیمار سطح آبیاری شامل بدون تنش آبی، سه سطح قطع آبیاری در اوایل فصل رشد (قطع آبیاری پس از مرحله استقرار گیاه)، دو سطح تنش مداوم (طی دوره رشد) و دو سطح قطع آبیاری آخر فصل رشد قرار گرفتند. کرت‪های فرعی به سه ژنوتیپ 191، BP مشهد و BP کرج اختصاص یافت. نتایج نشان داد که درصد قند تحت تاثیر رطوبت آن است، لذا جهت اثرات مدیریت‪های مختلف آبیاری بر درصدقند بهتر است این صفت برمبنای وزن خشک ریشه مورد بررسی قرار گیرد. کمترین مقدار سدیم ریشه در شرایط قطع آبیاری طولانی مدت اوایل فصل رشد و بیشترین مقدار نیتروژن مضره در دو شرایط تنش طی فصل رشد مشاهده شد. تنش مداوم (ملایم و شدید) باعث کاهش ضریب قلیاییت شد. به‪طور کلی کم‪آبیاری درصد مارک را افزایش داد. بیشترین مقدار درصد مارک در شرایط تنش مداوم (تنش ملایم و شدید) مشاهده شد. در این تحقیق کمترین عملکرد ریشه و شکر به ترتیب در شرایط تنش مداوم (شدید و ملایم) به‪دست آمد. در شرایط قطع آبیاری طولانی مدت اوایل فصل رشد ضمن کاهش نسبی آب آبیاری، عملکردشکر سفید بالاتری نسبت به تنش متوسط طی فصل رشد حاصل شد. ژنوتیپ 191 نسبت به دو ژنوتیپ دیگر مورد بررسی، درصدقند قابل استحصال و ضریب استحصال بیشتر و مقدار سدیم و ضریب قلیائیت کمتر داشت. اثرمتقابل ژنوتیپ در مدیریت آبیاری در خصوص هیچ کدام از صفات مورد بررسی معنی‪دار نبود.
    کلیدواژگان: تنش آبی، چغندرقند، ژنوتیپ، عملکرد، کم آبیاری، کمیت، کیفیت، مدیریت آبیاری
  • جهانشاه بساطی، علی زبرجدی، علی جلیلیان، محمد عبداللهیان، فارس عبدی صفحه 157
    در زراعت چغندرقند، آبیاری آخر فصل رشد در اکثر مناطق ازجمله کرمانشاه زودتر از معمول قطع می‪شود که همین امرسبب ایجاد تنش خشکی در گیاه می‪گردد. با توجه به این‪که در شهریور و مهر ماه افزایش عملکردریشه ادامه دارد، لذا ممکن است تنش در انتهای دوره رشد باعث کاهش وزن ریشه و کیفیت آن گردد. به منظور بررسی این موضوع، پژوهشی طی سال‪های 83 و 1384 در کرمانشاه انجام شد. در این تحقیق تیمارهای قطع آبیاری از دهم شهریور تا بیستم مهر ماه در مقاطع 10 روزه اعمال گردید. هم‪چنین وضعیت سیلوپذیری در کنار مزرعه به مدت 10، 20 و 30 روز سیلو پس از برداشت بررسی شد. تیمارهای قطع آبیاری به کرت‪های اصلی و تیمارهای طول دوره سیلو به کرت‪های فرعی منتسب شدند. نتایج نشان داد که تیمار قطع آبیاری در دهم شهریور با 41/42 تن کمترین عملکرد ریشه و تیمار قطع آبیاری در بیستم مهر ماه با 96/50 تن در هکتار بالاترین عملکردریشه را داشت. روند تغییرات عملکردریشه نشان داد که هر چه آبیاری دیرتر قطع گردد عملکردریشه افزایش می‪یابد. تیمار 30 روز نگه‪داری در سیلو (نگه‪داری چغندرقند در کنار مزرعه با پوشش بقایای اندام هوائی چغندرقند) در این آزمایش باعث کاهش وزن ریشه تا 5/28 درصد گردید. روند تغییرات درصدقند در اثر اعمال تیمار قطع آبیاری و سیلو در کنار مزرعه چندان قابل ملاحظه نبود ولی تیمار قطع آبیاری در 30 شهریور از بیشترین درصد قند برخوردار بود. با توجه به این ‪که از نظر میزان قند در هکتار تفاوت معنی‪داری بین تیمارهای آبیاری وجود نداشت، لذا در مناطقی که محدودیت آب وجود دارد قطع آبیاری در دهه سوم شهریور ماه توصیه می‪شود.
    کلیدواژگان: چغندرقند، سیلوپذیری، عملکرد، قطع آبیاری، کیفیت
  • مسعود فرزام نیا، قاسم زارعی، داریوش فتح الله طالقانی، داود درویشی صفحه 169
    دراین پ‍‍ژوهش اثرات تیمارهای مختلف کم آبیاری بر چغندرقند در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال های 1383 و 1384 در دو منطقه بردسیر در استان کرمان و کرج در استان البرز بررسی شدند. مقدار آب موردنیاز گیاه در مقاطع دو روزه محاسبه و این مقدار در سه مرحله از رشد (توسعه، میان فصل و رسیدن) در دورهای متفاوت (دو روز، سه روز، چهار روز و پنج روز) به گیاه داده شد. سیستم آبیاری مورد استفاده آبیاری قطره ای- نواری (Tape) بود. پس از برداشت، صفات مهم مربوط به کمیت و کیفیت چغندرقند تعیین و تجزیه مرکب برای دو منطقه و دو سال انجام شد. به منظور تعیین رابطه حجم آب مصرفی به عنوان متغیر مستقل و صفات مورد نظر به عنوان متغیر وابسته، ضرایب همبستگی تعیین و تجزیه رگرسیون انجام شد. اثر تیمارها بر کلیه صفات به جز پتاسیم، سدیم و نیترو‍‍‍‍ژن مضره معنی دار شد (05/0 p <). تیمارهای T9 (تنش آبی متوسط در مراحل توسعه و رسیدن تکنولوژیکی) و T10(تنش آبی متوسط و شدید در مرحله رسیدن تکنولوژیکی)، از نظر عملکردریشه و شکر، کارآیی مصرف آب آبیاری براساس عملکردریشه و شکر، عیارقند و شاخص کیفی صنعتی برتر بوده و قابل توصیه می باشند. آب مصرفی در تیمارهای فوق به ترتیب در بردسیر 6840 و 6944 و در کرج 7758 و 7849 مترمکعب در هکتار بود که حدود 77 درصد آب مصرف شده در تیمار T1 (شاهد) است. تیمارهای یاد شده در تجزیه مرکب مناطق نیز برتر بودند. نتایج نشان دادند که تنش در مرحله میان فصل نسبت به مراحل دیگر نقش بیشتری در کاهش عملکرد ریشه داشته است. هم‪چنین، تیمارهایی که در مراحل مختلف رشد محدودیت آبی نداشته و یا کم تر داشته اند (T1، T2و T3)، دارای کمترین کارآیی مصرف آب آبیاری بوده و کمتر قابل توصیه اند.
    کلیدواژگان: چغندرقند، کارآیی مصرف آب، کم آبیاری، مراحل رشد
  • عبدالمحمد دریاشناس، حامد رضایی صفحه 185
    روش تجزیه گیاه به‪طور موفقیت‪آمیزی برای ارزیابی تغذیه آن، توصیه کودی و افزایش کارایی کودها در زراعت چغندرقند استفاده می‪شود. روش تلفیقی تشخیص و توصیه (DRIS) سیستم جامع تفسیر نتایج تجزیه گیاه است و تا حدود زیادی نارسایی های روش حد بحرانی و دامنه کفایت را مرتفع ساخته است. مصرف بیش از حد کودها باعث افزایش عملکردریشه می‪شود ولی کیفیت محصول را کاهش می‪دهد. لذا ضروری است کودهای شیمیایی به صورت بهینه در زراعت چغندرقند استفاده شود. در تحقیق حاضر از 383 مزرعه پراکنده در استان خوزستان طی مدت سه سال نمونه‪برداری گیاه انجام و بانک اطلاعاتی حاوی 5500 داده شامل ترکیبات شیمیایی گیاه، عملکردریشه و قند ایجاد گردید. براساس روش دریس مزارع به ‪ترتیب برمبنای 53 و 3/6 تن در هکتار عملکردریشه و قند به دو جامعه عملکرد کم و زیاد تقسیم شد. سپس کلیه فرم‪های بیان متشکل از نسبت و حاصلضرب دو عنصری غلظت عناصر در دو جامعه مذکور تعیین گردید. واریانس کلیه فرم‪های بیان در دو جامعه برآورد شد و متعاقب آن نسبت واریانس فرم‪های بیان جامعه عملکرد کم به زیاد تعیین گردید (SB/SA). در نهایت دو سری 55تایی فرم بیان برای عملکردریشه و قند به عنوان مناسب‪ترین نرم‪های استاندارد دریس گزینش شد. میانگین غلظت عناصر غذایی پرنیاز و کم‪نیاز در گیاه چغندرقند به ‪عنوان ارقام مرجع برای عناصر NO3-N، N، P، K و S، 891/0، 980/3، 270/0، 165/3 و 52/0 درصد در ماده خشک و برای عناصر Mn، Zn، Fe، Cu و B 109، 34، 361، 5/16 و 40 میلی‪گرم بر کیلوگرم به‪دست آمد. هم‪چنین شاخص دریس برای عناصر غذایی-N NO3، N، P، K، Mn، Zn، Fe، Cu، B و S محاسبه گردید. به‪منظور صحت، دقت و ارزشمندی نرم‪ها و شاخص‪ها نتایج دو سری آزمایش کودی مورد آزمون قرار گرفت نتایج آزمون‪ها نشان داد نرم‪ها و شاخص‪ها دارای دقت کافی برای ارزیابی و تشخیص اختلالات تغذی های چغندرقند هستند.
    کلیدواژگان: ارقام مرجع، چغندر قند، دریس، غلظت عناصر غذایی
  • حسن ابراهیمی کولایی، عباس نوروزی، مهدی حسنی، محمدرضا بختیاری، عادل پدرام، حمید نوشاد صفحه 205
    فشردگی خاک باعث کاهش رشد ریشه های موئین، کاهش تهویه خاک و در نتیجه پائین آمدن توان گیاه در جذب عناصر غذایی، آب و کاهش در صد کلروفیل چغندرقند شده، عملکرد و در صدقند را کاهش می‪دهد. برای بررسی اثر فشردگی خاک بر عملکرد و عیار چغندرقند، نفوذپذیری خاک 40 کرت 100 مترمربعی در 40 مزرعه چغندرکاری در شهرستان های همدان، اسدآباد، ملایر و بهار با دستگاه نفوذسنج تا عمق 80 سانتی متر اندازه گیری شد. از سطحی معادل 4/14 متر مربع از هر کرت، نمونه ریشه برداشت و برخی صفات مهم کمی و کیفی آن‪ها اندازه گیری و تحلیل گردید. نتایج برازش رابطه رگرسیونی چندگانه خطی عملکرد و عیارقند ریشه چغندرقند به عنوان متغیر وابسته با فشردگی خاک در عمق صفر تا هشتاد سانتی متر به عنوان متغیر مستقل نشان داد که فشردگی در لایه 60-41 سانتی متری عمق خاک (متوسط 2/4 مگاپاسکال)، عملکردریشه، محصول قند و محصول قند سفید را به شدت کاهش داد اما فشردگی در لایه 40-21 سانتی متر تاثیری در میزان این صفات نداشت و فشردگی در لایه 20-0 سانتی متر موجب افزایش این صفات نیز شد. در نتیجه، فشردگی بیشتر از چهار مگاپاسکال در عمق صفر تا 60 سانتی متری خاک موجب افت کمی و کیفی محصول چغندرقند خواهد شد.
    کلیدواژگان: چغندرقند، دستگاه نفوذسنج، فشردگی خاک، عمق توسعه ریشه، عملکرد ریشه
|
  • G. R. Ashraf Mansoori, S. Darabi, S. Vahedi, L. Joukar Page 105
    In order to study the response of new sugar beet hybrids and cultivars to curly top disease in the field conditions, an experiment was carried out in a randomized complete block design with four replications and sixteen treatments in 2007 in Fasa. Each plot included a hybrid or cultivar planted in three rows with eight meter length and 50cm between- row spacing. After weeding and first thinning, percentages of the infected plants were calculated based on the morphological characteristics of the young plants. Disease index was also measured for each treatment. At the end of growth period, the quantity (root yield and white sugar yield) and quality (sugar content) of in all treatments were measured and compared. The results showed that there was a significant difference in the percentage of infected plants and disease index among the hybrids and cultivars (α=1%). Two hybrids 28957 and 28914, had the lowest infection percentage and disease index of 3.970, 1.175 and 3.940, 1.280 percentages respectively. Cultivars H2301, BRANCO and CHINOOK had the lowest infection percentage and severity to curly top. There was also a significant difference among the hybrids and cultivars regarding root yield, white sugar yield and sugar content (α=1%). The highest root yields(78.57, 77.98 and 71.90 tha-1) and white sugar yield(11.75, 12.27 and 11.55 tha-1) were recorded for H2301, BRANCO and CHINOOK cultivars, respectively. The hybrid 28957 with 9.30 tha-1 white sugar yield was superior to the other hybrids. The maximum sugar content obtained from the cultivar CHINOOK and hybrid 28910, 18.39% and 18.23%, respectively. Therefore the hybrid 28957 are recommended as two curly top tolerant hybrids for producing resistant cultivars.
  • M. Nasr Esfahani, H. Karim Poor Fard, A. R. Ahmadi Page 117
    Sugar beet cyst nematode (Heterodera schachtii Schmidt) is transferred to sugar factories along with the sugar beet root and its surrounding soil, so called depot soil. Because of high infestation and the possible transfer and distribution of this soil, disinfestations of the depot soil should be taken into considerations. In order to assess the possibility for disinfestations of the depot soils in Esfahan sugar factory, an experiment with four treatments including; solarization (using transparent polyethylene sheet of 30µ thickness), undecomposed farm manure, the combination of solarization and farm manure and control (no operations) were compared in three replications at four various depths (0-5, 5-30, 30-45 and 45-60 cm) for two continuous years. Before and after the experiment, the populations of eggs and second stage juveniles were measured. The results showed that the combination integrations of soil solarization and farm manure had the highest effect and significantly reduced the nematode population as compared with the other treatments, especially at the depth of 0-5 cm. The population reductions in the respective depths in the combination of solarization and farm manure were 99.85, 99.8, 98.5 and 96.8 percent and those in control were 8.4, 36.4, 5.97 and 49.06 respectively. The farm manure and solarization treatments were not significantly different, but they were different from the control.
  • J. Nazari Alam, H. M. Alizade, H. Rahimian Mashhadi, S. K. Mousavi, A. Soheilnejad Page 127
    The most problematic weed in summer crops in Alashthar town is ground cherry (Physalis divaricata). In this research, the emergence pattern of this weed in sugar beet and wheat crop was investigated during 006- 007. Seed dormancy was also studied from October to May in two depths 0 and 0 cm, based on a factorial experiment. The results indicated that the emergence of this weed starts late April and continues up to July and 70 percent of germination occurred in May and 45 percent in the first half of May. Emergence Growing of weed in wheat crop occurred early July (30 percent) and continued up to early September (45 percent) From October to May, the germination of seeds buried at two depths (0 and 0 cm) was more than 88 percent. This indicated the lack of seed dormancy for the majority of ground cherry population. Therefore, irrigation and plowing after wheat harvest is very important in controlling this weed.
  • R. Mohammadian D.F. Taleghani, S. Sadeghzadah Hemayaty Page 139
    Water stress is one of the main factors affecting the quantity and quality properties of sugar beet. The objective of this experiment was to study the effect of irrigation management on quality and quantity of sugar beet. The present research was conducted in Motahary Station of Sugar Beet Seed Institute, Karaj in two years, 005 and 006. The experiment was based on split plot design, in which eight irrigation regimes (non-stress, three levels of withholding irrigation at early growth stage, two levels of continuous drought stress and two levels of withholding irrigation in late season) were allocated to the main plots. Three sugar beet genotypes, 9, BPMashhad and BPKaraj, were assigned to in the sub plots. Sugar content (SC) was influenced by beet water content. In order to study the effect of irrigation managements on this trait, It is recommended to determine SC based on dry weight of roots. Sever early drought stress reduced sodium quantity as compared to the other irrigation levels. Nitrogen content was increased significantly by both levels of continuous drought as compared to the other irrigation levels. Generally, continuous drought (mild and serve) decreased alkalinity and increased the marc percentage. The maximum marc percent was observed in two levels of continuous drought. The lowest root and sugar yield were observed in two levels of continuous drought stress. White sugar yield in severe irrigation withhold in the early season was significantly higher than that of the mild stress during the season. Although, other low irrigation managements had less root yield than non-stress condition but the differences were not significant (P> 0.05). White sugar yield was decreased in two levels of continuous drought stress as compared to non-stress conditions. This important property was not affected significantly by other levels of irrigation treatment. The genotype 9 had more white sugar content and extraction coefficient of sugar, and less Na and alkalinity than the other genotypes. The interaction between genotypes and irrigation was in significant for all traits.
  • J. Basati, A. Zebarjadi, A. Jalilian, M. Abdollahian, F. Abdi Page 157
    In most of the sugar beet cultivated areas including Kermanshah, Iran, late season irrigation is cut- off earlier than usual which causes drought stress in the crop. Since root yield still increses in Sept. and Oct. these areas, withholding irrigation in this period reduce root yield and quality of sugar beet. For this reason, an experimente was conducted during 004- 005 based on split plot design with four replications in Kermanshah. Withholding times (, 0, 0 Sept. and 0 Oct) were assigned to the main plot and three on- form silage period (0, 0 and 30 days) to the subplots.Withholding irrigation on 0th Sept had the lowest root yield(4.4 tha-) and that of 0th Oct. had the highest root yield (50.96 tha-) indicating that the later the irrigation cut- off, the higher the root yield is. Silage for 30 days decreased root yield about 8.5 percentage. Sugar content was not greatly affected by irrigation cut- off and silage treatments but sugar yield is an important character in sugar beet production. Because sugar yield was not significantly affected by irrigation treatments, in some water limited aren and irrigation cut- off in 0th or 0th Sept is recommended.
  • M. Farzamnia, Gh. Zareie, D. F. Taleghani, D. Darvishi Page 169
    The research was carried out to study the effect of Controlled Deficit Irrigation (CDI) on quality and quantity of sugar beet in Bardsir region of Kerman and Karaj during 005- 006. In this experiment, irrigation treatments were studied in a randomized complete block design with three replicates. Crop water requirement was calculated in two- day periods. The treatments were implemented in different intervals (, 3, 4, and 5 days) at three growth stages (vegetative development, root swelling and ripening). The irrigation system used was tape. After harvest, quantity and quality of sugar beet were determined and combined analysis was carried out for two years and two locations. To illustrate the relationship between the volume of water used as an independent variable and the measured traits as dependent variables, correlation coefficients were calculated and regression analysis was conducted. Irrigation treatments had significant effects (P< 0.05) on all traits except potassium, sodium and α-amines. Considering the root and sugar yield, WUE, sugar content, and Industrial Quality Index (IQI), the treatments T9 (medium water stress in development and ripening stages) and T0 (severe and medium water stress in ripening stage) were recommended. Total consumed water in the two above treatments Bardsir were 6840, 6944 and in Karaj were 7758, 7849 (m3ha-) respectively which was about 3 percentage less than the water the applied. in T (control). These treatments were also the best in the combined analysis of each region. The results showed that water stress in root swelling stage was more effective on decrease of root yield than the other growth stages. The lowest WUE was observed for the treatments which had no water restriction or were exposed to the moderate deficit irrigation in different stages of plant growth (T, T, T3)
  • A. M. Daryashenas, H. Rezaei Page 185
    Plant analysis is successfully used in monitoring nutritional status, recommending fertilizer rates and types, and maximizing fertilizer efficiency in sugar beet. Diagnosis and recommendation integrated system (DRIS) is a comprehensive approach which does not have limitations of the critical value approach (CVA) and sufficiency range approach (SRA). Over- dose application of fertilizer increases root yield but decreases crop quality. In this investigation, the amount of nutrients in leaf samples and yields from 383 fields throughout Khuzestan province were determined for three years. Then, database containing 5500 data including yields and concentration of nutrients was made. According to the DRIS method, the whole sampled fields were divided into two low and high yielding populations based on root yield of 53 tha- and white sugar yield 6.3 tha. Then, all forms of expression were determined in each sub-population and the variance was calculated. In order to select the best reference norms, the largest variance ratio (SB/SA) was taken into account. Finally, 55 reference norms were selected. DRIS indices were calculated using Excel software. Mean concentration of NO3-N, N, P, K, S was 0.89, 3.98, 0.7, 3.6, 0.5 percentage and for Mn, Zn, Fe, Cu and B was 09, 34, 36, 6.5 and 40 mgkg-. In order to check the precision, accuracy and usefulness of the norms and indices, the results of two fertilizer experiment were evaluated. The results showed that these reference norms as well as the DRIS indices seems to be useful in determining nutritional status of sugar beet.
  • H. Ebrahimi Koulaee, A. Norouzi, M. Hasani, M.R. Bakhtiari, A. Pedram, H. Noshad Page 205
    Soil compaction reduces growth of secondary roots, soil aeration and water and mineral uptake by plant, and decreases chlorophyll content as well as root yield and sugar content. Hence, the effect of soil compaction on sugar beet yield and sugar content farms determined by penetrometer using 40 plots of 00 m in 40 sugar beet field of Hamedan, Asadabad, Malayer and Bahar at the depth of 0-80 cm. At harvest, some traits such as root yield (RY), sugar content (SC), white sugar content (WSC), sugar yield (SY) and white sugar yield (WSY) were determined in an area of 4.4 m per plot. Linear multiple regression of yield and sugar content as depended variable, with the compaction of soil at the depth of 0- 80 cm, as in depended variables, showed that soil compaction at the depth of 4-60 cm (4. MPa) reduced root yield, sugar yield and white sugar yield dramatically, but these traits were not affected by soil compaction at the depth of -40 cm and were even increased by soil compaction at the depth of 0-0 cm. Therefore, soil compaction more than four MPa at the depth of 0-60cm reduces sugar beet yield and quality.